פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דאגה
    ר
    04/09/2010

שלום אני אמא לבת בת 23 שסובלת מדיכאון כבר כמה שנים. בתקופה הארחונה הדיכאון החמיר ואני מפחדת שהיא תפגע בעצמה. היא לא מוכנה ללכת לאישפוז אך מוכנה ללכת לטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי.
    מישהו אמר לי שכדאי לנסות שבבית יהיו כמה שפחות גירויים להתאבדות. למשל שמעתי שכדאי להחביא או לסלק את הכדורים מהבית. ברצוני לשאול האם כל הכדורים מסוכנים באותה המידה: בבית יש לנו בעיקר כדורי אקמול, כדורי סידן, וכדורים שלה להפחתת לחץ- קלונקס. האם להחביא או לסלק את כולם מהבית?
    בנוסף- שמעתי ששילוב של בליעת כדורים ושתיית אלכוהול הוא גם כן מאוד מסוכן- האם גם להוציא את השתייה החריפה מהבית (בעלי שותה לעיתים משקאות כגון וודקה או יין)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דאגה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת בסכנה

רוני פרישוף
    04/09/2010

שלום לך,

אני יכולה רק לדמיין כמה כאב וקושי את נושאת בליבך. אני מחזקת את ידייך, ומאחלת לביתך רפואה שלמה.

לא ברור מתוך התאור האם הבת מטופלת במסגרת כלשהי. נשמע שאת ניזונה מעצות שעוברות מפה לאוזן, אך לא מהכוונה מסודרת של איש מקצוע שמכיר את ביתך. אם הבת עדיין איננה מטופלת, יש לעזור לה למצוא פסיכיאטר/ית בדחיפות, ובמקביל להרחיק כל אמצעי לפגיעה עצמית (לרבות חפצים חדים). במקרה חרום ניתן לפנות לחדר מיון כללי או פסיכיאטרי.

הרופא המטפל יוכל להשיב על כל שאלותייך, באופן המותאם לבת ולצרכיה. אנו כאן בפורום פסיכולוגיה איננו יכולים להגיב בנושאי תרופות, ואני ממליצה לך לקבל את התשובות מרופא שמכיר את הבת, ולא מפורום וירטואלי. העניין מדי רציני ואף קריטי.

ביתך אמנם בגירה, אך עדיין חיה איתך, וכנראה גם לא נפרדת רגשית ממך. לטובת שתיכן, אני ממליצה גם לך לפנות לאיש מקצוע על מנת לקבל הכוונה, הדרכה ותמיכה, ולנסות לברר האם הקשר ביניכן, מערכת היחסים בעבר ובהווה, התקשורת ומידת התמיכה, עשויים להשפיע על מצבה.

שתגלו השנה אור רך ומרגיע בקצה מנהרה ארוכה,

שנה טובה ומבורכת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה!
    ....
    03/09/2010

שלום..
    אני נמצאת במצב די קשה אני מקווה שתוכלו לתת לי פה מענה מה אני אמורה לעשות.
    אני כרגע בת 17,
    בחודשיים וחצי האחרונים אני נמצאת במצב שאני מסיקה על עצמי כל מיני מסקנות ל-א טובות בגלל דברים שעשיתי פעם...
    שאולי הדברים האלה שטותיים, אני פשוט יושבת ובוכה ונכנסת ללחץ שאולי אני כזאת ואולי כזאת.
    בקיצור שלשום ממש נלחצתי מעצמי , נזכרתי שלפני שנה בערך , פינטזתי על יחסים בין אישה לאישה...
    ונהנתי מזה. כמה פעמיים וזהו,
    בקיצור כשנזכררתי התחלתי להכנס לשיא הלחץ שבגלל שעשיתי את זה כמה פעמיים זה אומר שאני נמשכת לבנות ,
    זה ממש הלחיץ אותי בבית ספר אני פשוט יושבת בכיתה ובודקת אם אני נמשכת לאיזשהי בת...
    וזה מפחיד אותי שאם הזמן אני באמת יפתח נטייה כי אני עושה לעצמי מבחנים בלי לשלוט בזה פשוט בשכל.
    ומה שממש החריד אותי אתמול ישבתי עם אמא שלי בסלון ופשוט פחדתי לגעת בה , וכאילו ואווו זאת אמא שלי?!
    למה אני מפחדת להמשך אליה...זה ממש החריד אותי,
    ואני בוכה כל היום ..ביקשתי מאמא שלי ללכת לפסיכולוגית סתם בלי קשר אמרתי לה שאני לא מרגישה טוב עם עצמי היא אמרה לי מה את צריכה את זה וזה...
    בקיצור אני מרגישה ממש במצוקה. מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה!

הוספת תגובה

• פנטזיות טבעיות

רוני פרישוף
    03/09/2010

שלום מיכל,

את בגיל שבו יש התעוררות מינית טבעית ובריאה. מיניות כוללת המון גוונים, ובתוכם מגע עצמי ומגע עם בן אותו מין. פנטזיה על שתי נשים שעושות אהבה היא אחת הפנטזיות המיניות הנפוצות ביותר הן אצל גברים והן אצל נשים. אם חושבים על זה בלי בהלה או שיפוט, זה באמת מראה עדין ואסתטי, שנפוץ לא רק בפנטזיות מיניות אלא גם בסרטים, קליפים, שירים ואפילו בטקס פרסי הגראמי (מדונה ובריטני.. זוכרת?).

האתגר שלך הוא לגלות את מיניותך באהבה, בהנאה, בקצב ובדרך שלך, בלי להילחץ משום דבר שמופיע. הכל טבעי ונורמלי.

אני בדעה שגם מיניות הומוסקסואלית היא בריאה וחלק מהקשת הטבעית. אך לגבייך עוד מוקדם להסיק דבר וחבל שתטרידי את עצמך בבדיקות ובחינות מלחיצות.

באופן כללי נשמע שאת קשה עם עצמך ומבוהלת מתהליך ההתבגרות. יופי שחשבת לפנות לטיפול. זה ליווי מרגיע ומאפשר עבורך. אמא כנראה נבהלה מהמחשבה שאולי לא טוב לך, וטאטאה את העניין. עמדי על שלך, שתפי אותה שקשה לך ושאת צריכה עזרה. דרך קופת חולים תוכלו לקבל טיפול מוזל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מביטחון עצמי, יש דבר כזה?
    רונה
    02/09/2010

היי שמי רונה אני בת 19, אני בנאדם שלוקח לו זמן להיפתח להתרגל למצבים ושינויים
    לפעמים אני שמה אנשים מעליי, יש לי מין חוסר ביטחון שהוא לא מוסבר אני נותנת לאנשים משמעות יותר גדולה ממה שבאמת, וזה לא בגללם - אלא בגלל החוסר ביטחון שלי.
    אני מאוד אוהבת את עצמי ולא הייתי רוצה להשתנות כלל אבל משום מה כשאני פוגשת אנשים חדשים לפעמים אני עושה מהם הרבה יותר ממה שהם.
    היום חשבתי על עצמי, ואמרתי לעצמי בלב אני חמודה אני יפה אני מצחיקה באמת שאני אוהבת את עצמי - קשה לי מאוד להוציא את זה החוצה.. עלתה לי מחשבה שאולי יש לי פחד להיות בולטת, שיראו מי אני, שיראו שאני טובה, שידעו שאני זמרת, שידעו שאני מנגנת.. אלה דברים שאנשים לא יודעים עליי. ולפעמים כשאני מסתכלת על אחרים בלב אני יכולה לומר שאני יותר טובה מהם - אבל הם מצליחים לצאת החוצה ואני לא. אולי זה פחד מלהיות במרכז עניינים, ביסודי הייתי ילדה מקובלת ובסביבות גיל 14 הייתי בדיכאון שגרם לי להתחבא ולהתנתק כמה שנים, הייתי חותכת את עצמי ברגליים, כבר 3 שנים שלא חתכתי אבל כל פעם להסתכל על זה אני מרגישה כאילו זה תוקע אותי מאחור קצת- לצאת שוב החוצה זה נורא קשה זה מרגיש לי מועקה כי אני כל כך רוצה שיראו מי אני! זה נורא מעיק עליי כי עובדת על זה הרבה.. במצבים שאני יושבת סביב חבורת אנשים אני הרבה פעמים שותקת, ורק כשיש לי משהו חכם להגיד אני פותחת את הפה, אני טיפה משותקת וזה גורם לי גם פיזית להרגיש לא בנוח.הרבה פעמים תוך כדי אני מדברת עם עצמי ומרגיעה את עצמי אבל זה קשה.. אני צריכה עצה... עזרה..מה אני יכולה לנסות לעשות כדי להשתחרר קצת ולזרום עם עצמי, כי באמת אני חושבת שאין לי במה להתבייש..אני צריכה עזרה פרקטית

תודה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף שאני נמצאת בטיפול קרוב

רונה
    02/09/2010

לחמש שנים.. הדברים קרו לאט ובזהירות ותוצאות מדהימות, אך הקטע של הביטחון העצמי נשאר תקוע המון זמן, דיברתי איתה על זה...היא אומרת שיש עוד עבודה ויבוא עם הזמן..
    עדיין אני מבקשת דעה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלבות חברתית

רוני פרישוף
    03/09/2010

שלום רונה,

נשמע שבאמת עשית דרך משמעותית ויקרה. ממצב של דיכאון וחיתוך עצמי הגעת למצב בו את שלמה ואף אוהבת את עצמך, כבר לא פוצעת את עצמך, ומרגישה ערך עצמי - זה נהדר!

את כעת כמו ניצן, עדיין עדין ומכונס בתוך עצמו, אך כבר יודע שהוא פרח, ובבוא הזמן יפרח במלוא הדרו. אתן עושות עבודה טובה בטיפול, ואני מסכימה עם המטפלת שלך שאת בדרך הנכונה.

יכול להיות שבאמת יש לך פחד מלתפוס מקום, להתבלט, אולי את חוששת מחוסר פירגון, קינאה, תחרות או כדומה. אלו דברים עמוקים שלא אוכל להשיב עליהם כאן, מחוסר היכרות איתך. המשיכי לעבוד על זה בטיפול.

לגבי עצות פרקטיות, נסי לבקש מהמטפלת שלך יותר הכוונה התנהגותית, סביב חשיפה הדרגתית במצבים חברתיים. אולי במקביל לטיפול הדינמי תוכלי להצטרף לקבוצה העוסקת בחרדה חברתית, או לקבל טיפול קוגנטיבי-התנהגותי שהוא מובנה, ממוקד ומגדיר יעדים בהשתלבות.

אני ממליצה לך תמיד לשמור על חיוך כשאת בחברה. אנשים נוטים לפרש ביישנות וסגירות כסוג של ריחוק או התנשאות. חיוך חם מגשר על הטעות הזו ומביא יחס חם ומקבל.

לפני כל מפכש חברתי נסי להגדיר לעצמך מטרה קטנה, שאם תצליחי לממש אותה תרשי לעצמך להיות מרוצה מעצמך. למשל, להעלות נושא בשיחה, להתבדח, להציג את עצמך בפני מישהו לא מוכר, להתעניין בשלומם של שלושה אנשים, לספר על עצמך משהו אישי (כל פעם משו אחד, לא הכל בבת אחת...).

למרות שנדמה לך שכולם מלבדך מלאי בטחון, אני מבטיחה לך שרוב האנשים מתמודדים עם רמה מסויימת של מתח חברתי, וקושי למצוא את מקומם. כולם שמים מסכות ומנסים לשחק את המשחק כמיטב יכולתם. לכולם די קשה. נסי לפעמים במקום להיות עסוקה בעצמך, דווקא לתת יחס חם לאחרים כדי שהם ירגישו יותר בנוח. נסי להחמיא, להתעניין, להזמין לשיחה. תתפלאי כמה אחרים ישמחו להושטת היד שלך.

נסי ליצור לעצמך קבוצה קטנה של חברות טובות, איתן תרגישי בטוחה וטבעית. אני יודעת שלשם כך צריך לפעמים להתגבר על פגיעות וקשיים, אך ההשקעה משתלמת.

מקווה שעזרתי מעט,

נסי להביט קדימה בעיניים חיוביות, ושתהייה שנה מצויינת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל
    רונה
    01/09/2010

אני לא יכולה לראות אנשים שאוכלים לידי , אם אני רואה מישהו אוכל לידי אני פוחדת שידבר שלא יטפטף שיעשה לכלוך או משהו כזה, אפילו אם מישהו בא להכין קפה אצלי במשרד ונשפך אני מתחילה להתעצבן והלב דופק במהירות ואני צריכה מהר לנקות מה זה אומר? למה זה קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל

הוספת תגובה

• סימפטום כפייתי

רוני פרישוף
    01/09/2010

שלום לך,

מה שאת מתארת נשמע כסימפטום אובססיבי (כפייתי). סימפטומים כפייתיים נוצרים כמנגנון הגנה נגד חרדה (החרדה הקיימת בנפש מתנקזת לנושא מסויים, במקרה שלך לכלוך שמקורו באוכל) ונקיטת פעולה (במקרה שלך, ניקוי) מרגיעה את החרדה.

נסי לחשוב מהם מקורות הלחץ, המתח והדאגות החייך, והאם את מסוגלת לטפל בהם לעומקם, ולמצוא דרכי רגיעה יעילות יותר. נסי לחשוב האם יש לך עוד התנהגויות כפייתיות, או תחומים נוספים בהם יש לך צורך עז בשליטה, או חרדה חריפה מפני אובדן שליטה.

כדאי מאד לטפל בבעייה בעזרת טיפול קוגנטיבי-התנהגותי, או דינמי. גם טיפול תרופתי נוגד-דכאון מקל במקרים אלו.

אל תתני לבעייה לשלוט בך, שכן היא תפגע באופן משמעותי בהסתגלות שלך למצבי יומיום. טפלי בעניין לקראת השנה החדשה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח ודיכאון
    יובל
    01/09/2010

אני עולה השנה לי"א וזו הולכת להיות השנה הכי קשה שלי בתיכון
    אני בכיתה ליכולות גבוהות מהרגיל , ויש הרבה ציפיות ממני מהמשפחה והמורים
    אבל מה שמטריד אותי באמת הוא שהיום אחרי 4 שעות ראשונות בבית ספר אני פשוט מרגישה דיכאון וחוסר מוטיבציה לעשות כל דבר שאני רק חושבת עליו
    כל כך לא רציתי שהשנה הזו תתחיל אבל זה לא להחלטתי, אני ממש מדוכאת ועצבנית ומתוחה ואפילו קשה לי לדבר על זה . אני מרגישה את המתח ואת הדיכאון הזה בתוכי ואין משהו שאני יכולה לחשוב עליו שיתן לי אפילו טיפת מוטיצביה, ואני בדרך כלל לא ככה, בדרך כלל אני מאוד אנרגטית ויש לי המון המון תחומים שאני פעילה בהם חוץ מהלימודים, חברתיים וכישורים אחרים אבל עכשיו אני פשוט מרגישה ריקה , שאין בי כוח לכלום

אני מקווה שתבינו אותי כי אני לא רוצה לשתף אחרים ואם כן מה אני יכולה לעשות עם התחושה הזאת? :[

לקביעת תור
    סגירה
    מתח ודיכאון

הוספת תגובה

• יובל

מתושלח
    03/09/2010

נראה לי שהציפיות הגבוהות מכבידות עלייך גורמות לחרדה שמא לא תצליחי תאכזבי וכד' ולכן תחושת הדיכאון.
    תנסי להירגע, לקחת את הדברים קצת יותר בקלות. בתור אמא למתבגרים אני יכולה לומר לך שהבריאות הנפשית והשמחה של ילדיי חשובים יותר מהציונים, אם כי אין לי ספק שתצליחי גם בלימודים.

שתהיה לך שנה טובה ומתוקה והצלחה בכל מה שתרצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאוריה בקשר לסכיזופרניה
    אבי
    01/09/2010

שלום, אני בתור אחד שמתעסק הרבה עם הלא מודע אני גם מגמגם וגם חולה במחלת נפש,עלתה בפניי התאוריה הזאת שאולי סכיזופרניה זה התפרצות של הלא מודע- השתלטות של הלא מודע במודע.
    אני אומר את זה מהסיבה שאני חושב שבתת מודע נמצאים כל השדים שבתוכנו כל המחשבות והרגשות על אלוהים והדת כל המיניות שלנו,בקיצור אני הרגשתי בזמן ההתקף הפסיכוטי שלקחו אותי, והפכו אותי למין יצור כזה שמונע מכל היצרים האפלים כאלה שהייתי מעדיף לכבס בבית...כאילו הלא מודע פתאום התחיל לקבל צבע,חיים והמודע ירד והכול באופן הדרגתי.
    אני יודע שזה תאוריה מפוצצת אבל אם תחשבו על זה קצת, יש בזה קצת מן האמת,איך אתם מסבירים שכל חולה נפש חושב פתאום שהוא המשיח ? , אני אומר שכל התחושות שלנו הרגשות שלנו שהיינו מעדיפים להחביא, או שלא ופשוט זה נמצא שם- מקבלים לפתע חיים ויכולת אמיתית לעשות עם זה משהו כאילו הקמנו לתחייה את פרקנשטיין.לא יודע...מה אתם חושבים?

לקביעת תור
    סגירה
    תאוריה בקשר לסכיזופרניה

הוספת תגובה

• תיאוריה

רוני פרישוף
    01/09/2010

שלום אנונימי,

התיאוריה שלך פשוט מקסימה.

יש בה הרבה הגיון, וגם הרבה יופי.

אם אפשר לחשוב על החלום כצוהר אל הלא-מודע, הרי שאתה אומר שאצל סכיזופרנים ישנה חשיבה דמויית חלום גם בעירות.

עוד דבר שעולה מתוך התיאוריה שלך, הוא שאין הבדל מהותי בין "בריא" ל"חולה". ההבדל הוא לא בקיומם של תכנים שונים בנפש האדם (תכנים של גדלות, רדיפה וכיוב'), אלא ביעילות מחסום ההדחקה, שמפריד בין המודע ללא מודע.

יפה לך, תמשיך לפתח את התיאוריה שלך ולשתף בה אחרים. נסה לשמור על איזון נכון עם התפקוד היומיומי וההשתלבות בקהילה.

שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אבי
    02/09/2010

תודה! , זה תמיד כיף לקבל פידבק טוב.
    וכן אני חשבתי על חלק מהדברים שאמרת, אם בלילה התת מודע מספק לנו חלומות-דמיונות, אז כנראה שלתת מודע יש את הכוח הזה ולכן ההזיות וכו'.. מצד שני ככל שהתת מודע גובר על המודע ומשאיר אותנו ריקים מתוכן ומלאי דמיונות ובעולם משלנו אז כך המודע יורד וכך גם הסימנים השליליים(לפי התיאוריה..חח)
    וכן תמיד חשבתי, זה בעצם מה שהניע אותי לכל דרך ההחלמה, ש...אני לא שונה מאף אחד באמת אף פעם לא חשבתי אחרת ולכן אני מסכים איתך שאמרת שבעצם אין שוני מבין חולים לבריאים, זה רק מחלה שכמו כל המחלות אפשר פשוט לנצח, הרעיון הוא שזה לא משהו תמידי וקבוע אלא משתנה(חחח... אני חם היום..כנראה שזה מקריאה שלי מספרים אבל זה הרעיון של פוירשטיין לגבי הטיפול קוגניטיבי-דינאמי...אולי זה אומר משהו על ה"תיאוריה" שלי...חח)
    אני חייב להגיד שאני תמיד אהבתי לכתוב ולפתח רעיונות ולהיות מקורי לכן התיאוריה הזאת.מקווה שזה עניין מישהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דניאל
    31/08/2010

רציתי לדעת האם יש מרפא ל-"הפרעת אישיות סכיזואידית" כלומר כל הסימפטומים שמופיעים אצלי במלואם מגיל הילדות יכולים להיות מתוקנים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רפואה שלמה?

יפעת קלוש יגל
    31/08/2010

שלום דניאל

ראשית נראה שאתה שוקל שינוי בחיים, ורוצה להרפא וזו כבר התחלה טובה.
    הפרעת אישיות סכיזואידית היא הפרעה קשה ועמוקה, אם כי חומרתה משתנה מאדם לאדם.
    טיפול פסיכולוגי יכול מאוד לסייע לאנשים מסוגך. מידת השינוי תלוייה במיומנות המטפל, ההתאמה בין המטפל והמטופל, וגם, ולעיתים בעיקר, במוטיבציה של המטופל ויכולתו להשתנות.
    מניסיוני האישי עוד לא ראיתי אדם שמשתנה מקצה לקצה. אבל ראיתי שינויים דרמטיים. כך שאדם עם הפרעה כזו, קרוב לודאי שלא יהפוך ל"חיה חברתית", ללא חרדות נטישה, תלות ואינטימיות. יחד עם זאת וגם מניסיוני, ראיתי איך אנשים סגורים, בודדים, החלו לתת אמון באחרים, ליצור קשרים עם אחרים, לבנות זוגיות, לבטא את עצמיותם, ואכות חייהם השתפרה משמעותית.
    אני מציעה לך לנסות טיפול פסיכולוגי, בלי להתנות אותו במאה אחוז הצלחה, כי אז אין סיכוי שתלך.
    תתחיל, תכיר תקופה את הפסיכולוג עבודתו, ואז תבחן שוב את עמדותיך כלפי יעילות של טיפול.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרוני
    בני
    30/08/2010

שלום.

כמו שהבנתי מתשובות קודמות שלך רק פסיכולוג קליני רשאי לעסוק בפסיכותרפיה(טיפול בשיחות)
    האם מטפל עם תואר שני בהבעה ויצירה יכול ללמוד פסיכותרפיה? להקרא פסיכותרפיסת?
    ולעסוק בטיפול נפשי(בשיחות) ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרוני

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה

רוני פרישוף
    30/08/2010

הי בני,

לא קיים חוק פסיכותרפיה בארץ. למרבה הצער כל אדם רשאי להתכנות בתואר "פסיכותרפיסט" עד שחוק הפסיכותרפיה בארץ יוסדר.

המגבלה שציינתי היא אך ורק לגבי פסיכולוגים. מבין הפסיכולוגים (יש הרבה מסלולי התמחות בפסיכולוגיה) רק הפסיכולוגים הקליניים רשאים לעסוק בטיפול נפשי. גם מגבלה זו עומדת להשתנות בקרוב, כנראה.

תעודת "פסיכותרפיה" רצינית ניתנת על ידי התוכניות לפסיכותרפיה בבתי הספר לרפואה ובאוניברסיטאות. מוכשרים בהן פסיכיאטרים, פסיכולוגים קליניים ועובדים סוציאליים בעלי תואר שני קליני.

מעט מן התוכניות מקבלות בעלי תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה. אין לי מידע מפורט בנושא. תוכל לברר זאת בקלות ברשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תזערו לי
    קספר
    30/08/2010

אני במצוקה ענקית
    גם ליפני החגים האלו ......
    גם המקום שאמור לעזןר לי ... התחנה
    אני מרגישה מאוימת שם . , אני מרגיה לא בטוחה שם . כול אחד יכול לגשת לאנשים שמטפלים בי , ולהתלונן עליי, ואני צריכה להתמודד איתם ., הכוונה שבאנשים שמטפלים בי .
    ליפני כמה חודשים הוצאתי משם בכוח ,ועכשיו מישהי מאיימת עליי שם אדבר איתה לא אכנס יותר .
    יש לציין שהיא מהצוות . כן כן אותה מרצה .....
    היא היתה עדה לכך שהוציאו אותי , ועכשיו מאיימת עליי .

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תזערו לי

הוספת תגובה

• עוד משהו

קספר
    30/08/2010

כשהתלוננוו עלי פעם אחת בלבד , מאז שהתחלתי לככת לשם .
    עשו לי משפט שדה , ובאו אליי בטענות , מבלי לשמוע הצד שלי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני . תודה רבה על תשובתך

קספר
    30/08/2010

מליפני כמה ימים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברומא נהג כרומאי..

רוני פרישוף
    30/08/2010

הי קספר,

כן, החגים מעיקים, הצורך בתחושת שייכות, בייתיות וקבלה גובר, והיעדרה כואב הרבה יותר בתקופה זו.

חבל לי לראות שאת שוב ושוב מחפשת לשוא תחושת בית ושייכות במרפאה. המרפאה, והצוות שלה, כנראה לא ערוכים ולא מעוניינים לתת לבאים בשעריה תחושה כזו. המרפאה מציעה טיפולים פרטניים וליווי פסיכיאטרי, אך לא מעבר לכך. ככל שתביני ותקבלי את זה, כך תיפגעי פחות.

אני מציעה לך לאמץ את האימרה "ברומא נהג כרומאי". עד כמה שזה קשה ומתסכל, נסי לקבל את הגבולות הנוקשים ואת נורמת היחסים הנהוגה במרפאה. הקפידי להגיע רק לפגישות שנקבעו לך בשעה שנקבעה, והפחיתי למינימום את הציפיות ואת המגע עם חברי הצוות האחרים. התעלמי מהמרצה, כאילו היא לא קיימת. כך היא מתייחסת אלייך וזה היחס שאת צריכה להשיב.

נסי לפתח בהדרגה מסגרות השתייכות מתאימות ומקבלות יותר.

קספר, גם פה בפורום עמוס לקראת החגים, השתדלי לצמצם את הפניות כדי שלא נאכזב אותך גם אנחנu/

והעיקר - שנה טובה, שנת בריאות ושלום עם עצמך והעולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

קספר
    31/08/2010

ונתראה אחריי החגים .
    למרות שאני רזה וקומפקטית , ולא תופסת הרבה מקום , הצרות של חיי תופסות הרבה מקום בחיי
    חחחחחחחחחחחח.
    רק חבל לי.........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאחלת לך שנה טובה ,

קספר
    31/08/2010

אני מודה לך על העזרה , לאורך כול השנה .
    סליחה על ההצפה , לא בכוונה
    מאחלת לך שנה נהדרת , טובה ומתוקה
    ורק נותר לומר, המון המון תודה
    נקווה לטוב ולימים יותר טובים .
    בעזרת פרויד סאליבן ושאר החברים
    , ממני בהוכרה
    קספר רוח הרפאים שתשנה בקרוב את שמה .

תודה רבה ליפעת שחף ורני על העזרה .
    וסליחה על חוסר החרוזים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון וקבוצת תמיכה
    kb
    30/08/2010

רוני שלום,
    שמתי לב שהמלצת בפורום לאחד המתכתבים לגשת לאבחון פסיכולוגי - אני מעונינת לדעת היכן עושים זאת ומה בדיוק עושים
    שאלה נוספת היא לגבי קבוצה של טיפול בחרדה חברתית משהו בסגנון הסדרה שהיתה בטלויזיה "תיבת נח" - היכן מוצאים ועל אילו נתונים להסתכל בכדי למצוא קבוצה איכותית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון וקבוצת תמיכה

הוספת תגובה

• איבחון וקבוצות

רוני פרישוף
    30/08/2010

שלום לך,

יש סוגים רבים של איבחון: איבחון פסיכולוגי (לבדיקת מאפייני האישיות, בעיות רגשיות, כוחות וכיוב'), אבחון פסיכיאטרי (לצורך איבחון הפרעות נפשיות והתאמת טיפול תרופתי), איבחון פסיכודידקטי (לבדיקת לקויות למידה, הפרעות קשב וריכוז וכיוב') , איבחון נוירופסיכולוגי (לבדיקת הפרעות על רקע פגיעה עצבית), איבחון תעסוקתי ועוד. פני לרופא המשפחה, או לאחד מאנשי המקצוע שהוזכרו לעיל (פסיכולוג, פסיכיאטר וכו') וקבלי כיוון לגבי האיבחון לו את זקוקה.

ישנן קבוצות טיפול במסגרות רבות. לא כולן ממוקדות בחרדה חברתית בהכרח. יש קבוצות במסגרות ציבוריות מרפאתיות (ידוע לי שבאיכילוב יש קבוצה לחרדה חברתית) וכמובן במכונים ובקליניקות פרטיות. חפשי ברשת, יש המון פירסומים. חשוב לבדוק שהמטפל הינו פסיכותרפיסט מוסמך בעל הכשרה מוכחת בהנחיית קבוצות. תוכלי להתרשם מהראיון המקדים. לא כדאי לפתח ציפיות שמקורן בתוכנית טלויזיה ("תבת נוח" "בטיפול" וכד'), שהן מטבע הדברים יותר "מתוסרטות" מאשר המציאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בקבלת מציאות
    ענת
    29/08/2010

עזבתי את בעלי עם הילד להורי, לאחר שהתחיל להגיע הביתה שיכור כל ערב, כל הזמן ריב בבית. אך לאחר חודש הבנתי שאני רוצה לחזור אליו. התחלתי עם הילד להגיע אליו בסופי שבוע ולפעמים הוא היה מגיע אלינו. אך אחרי כמה חודשים שמתי לב שהוא התחיל להתרחק ממני. יותר מאוחר גיליתי שיש לו מישהי בצד. באמצע השבוע מדי פעם הוא נוסע אליה ובסופי שבוע אלינו. כששאלתי אותו האם הוא אוהב אותה. ענה לי - לא. הבטיח לי להפסיק את הקשר איתה, אך לא עשה זאת. נעשה קריר כלפי. אומר שאחרי שעזבתי אותו, נפגע מאוד. והוא צריך מחדש להחיות את הרגשות שלו כלפי. אנני מבינה אותו. מה הוא רוצה בחיים? לי מאוד קשה לחיות עם המחשבה שיש לו מישהי, אך גם קשה לי לחשוב על פרידה ממנו. אנני מוכנה להפרד ממנו. המחשבה על כך מכניסה אותי לדכאון. איך לצאת מזה אינני יודעת. תעזרו לי!

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בקבלת מציאות

הוספת תגובה

• מציאות קשה

שחף ביתן
    07/09/2010

שלום לך,

אני מצטער שהודעתך נשמטה איכשהו, ומקווה שאוכל עדיין לאסוף אותה ולענות לך.

הכותרת שנתת לתגובה שלך קושי בקבלת המציאות, נדמה שהבחירה שלך בכותרת כזו אומרת הרבה על מה שאת מרגישה. המציאות שאת מתארת לא פשוטה, קשה לך להיפרד מבעלך ומצד שני קשה לך מאוד להישאר עם בעלך. אני חושב שחשוב לבחון מה המציאות שקשה לך לקבל? שאת רוצה להיפרד? שאת לא רוצה להיפרד ואז צריכה לקבל את מצבו של בעלך? נדמה שאת מתלבטת בין הפחד מפרידה לתחושות שהביחד בלתי נסבל. קשה לקבל את שני הצדדים.
    אני חושב שבהחלט מגיע לך לקבל יחס שתרגישי שהוא פייר והוגן כלפייך, ושתוכלי להנות מקשר שבו את מרגישה מוערכת, נשמעת ושמתייחסים אלייך כפי שהיית רוצה. אם את לא מרגישה היום שיש לך את הכוחות לעמוד על כך שתקבלי את מה שאת מרגישה שמגיע לך, אני ממליץ לך לפנות לטיפול שבו תוכלי לבחון את האופציות שעומדות בפנייך, לחזק את הכוחות שלך, ולהחזיר לעצמך את היכולת לבחור בנתיב שמתאים לך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיביות בחשיבה
    אלי
    29/08/2010

שלום רב!
    אני בחור בן 31.
    יש איזה משהו שמטריד אותי כבר הרבה זמן. חשוב להדגיש שזה לא דבר נורא ואיום, וכן אני לא מחפש אבחון מדויק לנפש שלי.
    מה שאני מבקש זה אם תוכלו לנסות לעזור לי להגדיר את הדבר שאפרט להלן:

אם אני עומד לקראת משהו, כמו פרויקט בעבודה, לסייד את הבית, לקנות משהו מיוחד וכדו', אני חושב על זה בימים שלפני כל הזמן. אני מניח שעד כאן זה די טבעי. אבל כשאני אומר לעצמי - די, מספיק לחשוב על זה, יש עוד דברים על סדר היום - זה לא עוזר.
    אני לא מצליח להסיח את דעתי מזה. אני כאילו לכוד באובססיביות על זה.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין את זה, אולי אפילו לקרוא לזה בשם..

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיביות בחשיבה

הוספת תגובה

• וואי אחי אל תתרגש

דניאל
    31/08/2010

כל מה שאתה מתאר זה חרדת ביצוע, קרי אתה חושב שלא תעמוד במשימה במלואה.
    כל המחשבות הללו מתאפיינות גם כחלק מפרפקציוניזם וגם כחלק קטן מחוסר בטחון מלא למשימה.
    לדעתי אין לך ממה לחשוש פשוט תנסה קצת להתאוורר: הליכה בחוץ או בילויי משחרר, כי המתח לפני ישבש לך את התחושה הפנימית באופן מתמשך וזה חבל, המלצתי החשובה ביותר לחיזוק עצמי זה לומר(בזמן החשיבה) "קטן עליי" תגיד את זה כל פעם שתגיע להתמודד עם המצב ותראה שזה עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות מציקות

יפעת קלוש יגל
    31/08/2010

שלום אלי

אכן מתחת למחשבות הטורדניות מסתתרת חרדה. קרוב לודאי שאתה אדם בעל סטנדרטים גבוהים שרוצה להצליח במעשיו. אפשר גם שתגובות של אחרים חשבות לך, ואתה חושש מביקורת.
    בבסיס עומדת אמונה שאתה חייב להצליח, אחרת משהו לא טוב יקרה....
    אם התופעה לא משש מציקה לך קבל את עצותיו של דניאל. קרוביך וחבריך יקבלו אותך גם אם לא תהיהי מושלם. אבל אם זה לא עובר ומאוד מציק לך כדאי שתפנה לעזרה, כי הציפיות העצמיות והחששות יכולים להיות עול מעיק ומפריע

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר בעקבות פרידה
    דנה
    29/08/2010

שלום,
    אני בת 28, לפני כשבועיים עברתי פרידה מבן הזוג שלי, ומאותו רגע אני מרגישה כאילו נשמטה האדמה תחת רגליי. עברתי התמוטטות מסוימת, אשר הבהילה אותה וגרמה לי לחשוב שאולי אני נמצאת כאן במצב קשה יותר ממה שנורמלי לעבור בעקבות פרידה.
    אני כרגע הולכת לטיפול פסיכולוגי,
    ובמקביל התחלתי לקחת ציפרלקס, כדור אחד ביום (מרשם מרופא משפחה).
    הבעיה היא שאני ממש מתקשה לתפקד כרגיל. אני הולכת לעבודה אבל שוקעת במחשבות שליליות, אני לא מסוגלת להחליט החלטות, ואפילו חרדה מקבלת החלטות.
    יש לי רגעים ארוכים של כאבי בטן, קוצר נשימה, הזעה וברור לי שזו חרדה, ואני מחכה שזה יעבור, אבל קיים בי משהו שמפחד שהפחדים לא יעלמו.
    אני מרגישה אשמה, שהפרידה קרתה בגלל התדרדרות המצב הנפשי שלי. שהעמסתי על בן הזוג שלי יותר מכפי שהוא יכל ורצה להכיל. אני מרגישה חסרת אחריות, שגרמתי לקשר להתמוטט, במקום להיות "בחורה חכמה" ולדאוג לא להוציא עליו את התסכולים.

אני מרגישה שהטיפול לא יכול לתקן את המצב הקיים,
    ומנסה לחשוב מהיכן לשאוב כוחות להתאמץ? ללכת לעבודה? ללכת לטיפול?
    מיום ליום אני מרגישה שאני נחלשת. ומאבדת רצון להתמודד.
    כל דבר קטן ולא צפוי שובר אותי.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    משבר בעקבות פרידה

הוספת תגובה

• זמן ותקווה

שחף ביתן
    07/09/2010

שלום דנה,

פרידות יכולות להיות כאובות מאוד, ואת מתארת שכבר הגעת לפרידה כשאת לא מרגישה טוב. חשוב שתתני לעצמך זמן להתאושש, על אף הפחד שזה לא יעבור. לפעמים אנחנו צריכים תקופה לעבור אבל על קשר שנגמר, לאסוף את הכוחות שלנו לאט לאט, ורגעים של התפרקות הם חלק מהחיים. טוב שאת במסגרת טיפולית, חשוב שיהיה מקום שיכיל את הקושי הנוכחי. טוב שהתחלת לקחת כדורים, אך צריך לזכור כי לוקח להם בערך שלושה שבועות להתחיל להיות אפקטיביים, ולכן צריך להמשיך בסבלנות.
    כרגע חשוב שתתרכזי בלטפל בעצמך, ותמשיכי לדאוג לעצמך. קשר זוגי הוא תמיד דבר מורכב, ודינמיקה שבה יש שני משתתפים, ולא רק אחד אחראי על מה שקורה בו. חשוב שתוכלי להתבונן בטיפול על התהליך הזוגי שעברתם, מה הבאתם יחד לטיפול ומה הדינמיקה שנוצרה. אז תוכלי להבין גם את התפקיד שאת שיחקת בתוך הדינמיקה הזו, אך לא על מנת להאשים את עצמך, אלא על מנת להכיר את עצמך טוב יותר, את צרכייך, את חרדותייך, את קשייך ואת מעלותייך. יש מפשט שאומר 'מכל מוריי השכלתי', אני חושב שזה נכון גם לגבי קשרים. מכל קשר לומדים משהו, לא תמיד אפשר לבטא זאת במילים, אבל הגוף והנפש לומדים וחשוב לתת להם זמן לעבד את מה שלמדו.

טיפול אכן לא יכול 'לתקן' מצב קיים, אבל הוא יכול לעזור לנו לנווט את חיינו בצורה שאנו שלמים איתה יותר. את שואלת מהיכן לשאוב כוחות, וכאן חשוב שתשמרי על תקווה. חשוב לפנות למקורות התמיכה שיש לך מעבר לטיפוח, משפחה, חברים, מכרים שיכולים להיות איתך ולעודד איתך. לפעמים לא דרושים הרבה אנשים, אלא רק אדם או שניים שיהיו איתנו קצת ברגעים הקשים, כדי שנמצא את הכוח והתקווה להמשיך להתנהל ביומיום.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חששות
    חן
    29/08/2010

שלום וברכה!
    אני נערה בת 16 וחצי , בזמן האחרון אני מרגישה בסוג של תסבוכת עם עצמי.
    לפני בערך שנה עשיתי בייביסיטר על ילדים של החברים של המשפחה , הילדים האלה ממש כמו אחיי הקטנים...ואני נורא אוהבת אותם, ולאחרונה נזכרתי שבערך לפני שנה עשיתי משו כזה מסקרנות לתינוק כאילו התבוננתי כזה באיבר שןלו ונגעתי בו נגיעה קטנה.
    ועכשיו נזכרתי בזה וזה דיי מייסר אותי, סיפרתי את זה לאמא שלי והיא אמרה שזה לא נורא וזה מסקרנות וקורה וזה גיל התבגרות.
    אבל עכשיו פתאום אני ממש בדכאון מזה ועולות בי מחשבות שאם פתאום כשיהיה לי ילדים בעתיד אני יתנהג ככה? וזה ילדים ואיך אפשר להסתקרן מילדים...וזה ממש מדכא אותי ואני בוכה ואני מפחדת שהרי יש הורים חולים שמתנהגים לילדים שלהם נורא ואיום ואין לי מושג למה אני מפחדת (בגלל המקרה הזה) שחס וחלילה אני גם איהיה כזאת..למרות שאני עד היום נורא אוהבת ילדים , פשוט נזכרתי במקרה הזה ונכנסתי לדכאון וחשש כזה.ואני כל הזמן חושבת על זה וחוששת מזה .... מה אני אמורה לעשות ? נמאס לי לדאוג כל הזמן ויש קטעים שאני מבינה שזה שטויות ואז פתאום מגיע גל דאגה כזה.

לקביעת תור
    סגירה
    חששות

הוספת תגובה

• מחשבות מטרידות

יפעת קלוש יגל
    29/08/2010

שלום חן
    על פי תאורך, המעשה שעשית אינו חמור, אם כי בהחלט יכול לעורר אי נעימות ואשמה על כך שזה קרה. מה שמטריד אותך זו הקלות שבה אפשר לפגוע בחסרי ישע ואונים כמו תינוקות. נראה שדווקא התחושות והאשמה שהתעוררו בך מעידים על מצפון ומוסר, ואת לא תתני לעצמך לעשות מעשים מהם את חוששת.
    לעיתים למעשים לא חמורים מתלוות מחשבות מודעות ובעיקר לא מודעות, והן אלו שמעוררות את עיקר הדאגה והמחשבות המטרידות. יש הבדל בין מחשבות למעשים, אך גם מחשבות יכולות לעורר הרבה מאוד אשמה.
    עולה מדברייך שזו נטייה שלך להיות מודאגת בצורה מוגזמת מדברים, מה שטומן בחובו נטייה חרדתית,
    אולי תנסי לדבר על זה יותר עם אמא שלך שאני מבינה שאת משתפת, או עם היועצת בבית הספר.
    אם תדירות עוצמת התגובה אותה את מתארת גבוהה אולי כדאי גם לשקול יעוץ מקצועי נוסף.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לצוות לפני החג....
    אדווה
    29/08/2010

הי..!
    אני מעונינת לתת מתנה לראש השנה החדשה לפסיכולוגית שלי.אני מטופלת תקופה די משמעותית וממשיכה בטיפול.זאת פעם ראשונה שאני מרגישה צורך ו"אומץ" לתת לה משהו.תודו שיש משהו מביך או אולי קרוב מדי בלתת מתנה לא.והרי שמטפל/ת הם אמנם קרובים ויודעים עלייך המון אבל יש איזה קו שחוששים אולי זה לא מתאים לעבור?
    בכל מקרה השנה החלטתי להתגבר על זה ומה שיהיה יהיה....השאלה מה כדאי לתת על מנת שיהיה משהו סמלי ולא יראה מוגזם מדי ומצד שני לא משהו ב2 ש"ח...,חשבתי משהו אישי וסמלי וחשבתי לשאול אתכם הפסיכולוג/ית:מה הייתם חושבים שכדאי לתת/מה הייתם שמחים לקבל ממטופל???
    תודה רבה מראש:)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לצוות לפני החג....

הוספת תגובה

• מתנה לחג

רוני פרישוף
    29/08/2010

שלום לך,

אני מעתיקה לכאן תגובה שכתבתי בפורום בפסח האחרון, לשאלה מאד דומה:

עצם הרצון לתת, מעיד הרבה דברים טובים עלייך, על המטפלת ועל הקשר ביניכן. זה כשלעצמו מתנה גדולה! למותר לציין שאין שום צורך או ציפייה לקבל יותר מזה.

אם בכל זאת חשובה לך הנתינה הקונקרטית, חשוב שהיא תהייה צנועה מבחינת ההוצאה הכספית, ומשמעותית מבחינת הערך הסמלי.

יפה לתת משהו מעשה ידייך. ציור, פסל, צילום, נר לחג, כלי, כרית, שיר, מכתב, מאפה. גם אם נדמה לך שאת חסרת כישרון או יכולת ביצוע, אני בטוחה שבעזרת הכוונה קלה מאתרי עבודות יד או כתיבה יוצרת באינטרנט, תוכלי ליצור משהו שיבטא אותך, וישמח אותה.

אפשר לקנות משהו קטן, שיסמל משהו שקשור בטיפול: את הקשר ביניכן, את תחושתך בטיפול, אותה בעינייך, אולי משהו שקשור לטיפול ומתחבר לרוח החג (ראש השנה, התחלות, אביב, מעגל). זה יכול להיות פרח, עציץ, פקעת או זרעים, מחזיק מפתחות, תמונה קטנה, ספר. פחות חשוב האובייקט, אלא מה שהוא מייצג, והברכה המילולית המלווה אותו.

לגבי דוגמא אישית.. לי תמיד קר, ואני יושבת צמודה לתנור ברוב חודשי השנה.. לא פעם קיבלתי ממטופלות מתנה, צעיף להתעטף בו. זו מתנה מקסימה כי מייצגת את הראייה ההדדית, ההתחשבות ההדדית וגם את החיבוק שיש בטיפול. נסי לחשוב גם את על מתנה בעלת משמעות סמלית.

אם יש לך ממש אומץ, את יכולה לבקש גם ממנה לחג אובייקט כלשהו שיזכיר לך אתכן.. אני הייתי שמחה לשתף פעולה עם "משחק" כזה (: (ואם לא עכשיו, אז בסיום הטיפול).

אבל בכנות ומעומק הלב, המתנה הכי גדולה למטפל היא עצם הקשר, ההיעזרות וההתקדמות בטיפול. מספר מילות הערכה והכרה לקראת החג הן מרגשות ומשמעותיות לא פחות מכל מתנה חומרית.

חג שמח ושנה טובה, מלאת נדיבות ונתינה!

רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך----רוני ריגשת אותי

אדווה
    29/08/2010

וואוו רוני איזו תגובה ..קלעת...אכן התכוונתי ליצור משהו מעשיי ידיי וכן כמו שרשמת שאני חוששת שאין בי הכישרון אז נרשמתי לסדנא כך אוכל ללמוד עוד תחום שמעניין אותי ואת התוצר להעניק בכייף לה..
    ולא!אין לי את האומץ לבקש ממנה לתת לי משהו שמסמל אותי בעיניה!וחבל,דווקא ממש הייתי רוצה לדעת מה היא חושבת!אין לי האומץ אפילו לשאול אז לבקש משהו?????? וואו איזה אומץ יש לך!!!
    לגבי ברכה מילולית שהמלצת לצרף למתנה-בדומה למקודם גם כאן אין לי התעוזה לרשום מה אני מרגישה,כמה אני אוהבת,חושבת,מעריכה .האמת שאת כישרון הכתיבה יש לי אבל לא את האומץ לרשום לה...אוף..איך מתגברים???
    ואם כבר אני כאן אשמח לדעת:אנשים נוטים לרכוש רגשות לפסיכולוג/ית שלהם,
    איך לארגן מחשבתית את העובדה שאני אוהבת אותה מצד אחד ואת העובדה שהיא לא ממש חברה שלי?קשה !!!!!!!!!!!!!
    בטח גם לך רוכשים לא מעט רגשות!
    שנה טובה ו-מופלאה רוני ,אני משתדלת לקרוא כאן ולהחכים:)ולכל הצוות התומך!
    תודה..........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אשמח לתשובה ....

אדווה
    30/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה

רוני פרישוף
    30/08/2010

שוב שלום,

אני שמחה שעזרתי מעט.

בגלל ריבוי השאלות בפורום לא אוכל להמשיך להרחיב לצערי.

אני מבטיחה לך שלמטפלת שלך יש רגשות חיוביים כלפייך, ושהיא מושקעת בך רגשית ומחשבתית כפי שאת בה. נכון שמדובר בקשר מקצועי בתשלום, ולא תמיד ברור מה מקום הרגשות האישיים בעניין, אך מעל לכל טיפול הוא קשר אנושי, עם מושקעות רגשית ואכפתיות עצומה של שני הצדדים, אחרת זה פשוט לא היה עובד!

אני מבינה שקשה לחשוף רגשות חמים, זה נותן לך להרגיש יותר פגיעה, חשופה, ואולי נבוכה. ובכל זאת, נסי למצוא אומץ לכתוב או לאמר אפילו חלק מהדברים שכתבת כאן. אין לי שום ספק שדברייך ישמחו וירגשו אותה מאד, ושבתגובתה תגלי יותר הדדיות ממה שאת מעזה לדמיין.

חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה