פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם מה שאני עושה זה חולני?
    קספר
    17/07/2010

יש כמה פצעים בעור ,ואני נוטה לגרד אותם .
    גם לאחר כמה זמן כאשר הם מתחילים להגליד, אני מורידה את העור של הגלד,והפצע נשאר חשוף .
    אני רוצה להפסיק אבל קשה לי .
    זה לא עושה לי הרגשה טובה , או התרוממות רוח , כמו שקראתי בגלל החומור של הריפוןי .
    אפילו אני עושה את זה לפעמים בצורה לא מכוונת .
    השאלה שלי איך להפסיק את זה.
    אופפפפפפ התחרפנתי סופית
    עוד שאלה לי
    הבנתי שמערכת בריאות הנפש הולכת לעבור שינויים שבהם תהיה הפרטה של תחנות בראיות הנפש.
    רק רציתי לדעת , מה ההשלכות של זה , ואיפה זה עומד .
    וחוץ מזה אם בעלי ההחלטות יהו פסיכיאטרים מבתי חולים ציבוריים ?אולי הם יהו אנושיים,ולא יראו את הטיפול באדם דרך כסף וכסף , וכמה אני ארוויח מזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם מה שאני עושה זה חולני?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססיביות והפרטה

יפעת קלוש יגל
    19/07/2010

שלום לך

אני יודעת שאת מרבה לכתוב כאן, אך לי אין די מידע עלייך כדי להסביר את הגירוד. על פניו זו נראית פעולה אובסיסיבית שחוזרת על עצמה ויש בה אלמנט של הרגעה. אם את מכירה הביטים כאלו בעצמך אז כנראה זה העניין
    לגבי ההפרטה, אכן היא עומדת להתרחש, אך יקח זמן עד שתצא לפועל. לכן עדין לא ידוע באיזו מתכונת בדיוק זה יהיה. יש חומר באינטרנט על כך.. בגדול השרותים יעברו לקופות החולים, כנראה מס' הטיפולים לאדם יצטמצם, אך גם תורי ההמתנה. אנשים שאין להם אבחנה מוגדרת, אלא סובלים למשל ממשבר בנישואין כנראה לא יהיהו זכאים לטיפול. אבל הדברים עדין לא ממש ברורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

עדי
    21/07/2010

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוחדת למות
    מזל
    17/07/2010

אני בת 43 לפעמים עורכת בדיקות והפעם גילו שיש גידול קטן שפיר ברחם ושיתפתי את בעלי והוא אמר שרק אני מחפשת ומחפשת ואמר שמי יודע מה יצא מכל הסיפור הזה ובסוף את תמותי ומאז אני כל הזמן חושבת מה לעשות כל מילה שלו משפיעה עלי מאד אין פרגון

לקביעת תור
    סגירה
    פוחדת למות

הוספת תגובה

• זקוקה לאמפטיה

יפעת קלוש יגל
    19/07/2010

שלום מזל

אינני יודעת על תדירות הבדיקות שאת עושה, בכל מקרה טוב שאת עוקבת אחר בריאותך.
    נראה שאת חרדה ממחלות וזקוקה לאמפטיה לחרדה זו מבעלך. הוא נראה שכבר אין לו סבלנות, אולי בשל עיסוק מוגזם במחלות ובדיקות, ואולי רק בשל חוסר רגישות. גם גידול קטן ושפיר יכול להפחיד, וחשוב שתשתפי את בעלך לא רק בממצאים אלא גם בתחושותייך ופחדייך.

הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי טיפול קוגנטיבי
    לילי
    16/07/2010

שלום
    לפני כשנה וחצי הייתי בטיפול פסיכולוגי דינמי ואובחנתי כפוסט טראומה. במשך שנים הייתי בטיפולים דינמיים קצרים,שלא הצלחתי להתמיד בהם, ואף אחד מהמטפלים לא איבחן הפרעה זו למרות שהיה ברור לגמרי ,גם לי וגם להם שעברתי טראומות והתעללות בילדותי ושאינני מתנהלת בצורה נורמטיבית . ככל שהזמן עובר אני יותר מתקשה לחיות חיים נורמלים,אינני מתמידה בעבודות,או בזוגיות ,לא מפתחת קשרים עמוקים עם אף אחד וכל קשר אינטימי שהופך לקרוב ועמוק יותר נוגע לי בצלקות הנפשיות וגורם לי להתרחק. אני מוצאת את עצמי סובלת בעיקר מבדידות ,עוני ועצבות גדולה. מכיוון שאינני מתמידה בקשרים ארוכים אז גם אינני מתמידה בטיפולים דינמיים. לאחרונה גיליתי שישנם גם טיפולים קוגנטיביים קצרי מועד ,וזה נתן לי תקווה.
    הבעיה היא שאין ביכולתי לממן כזה טיפול ורק עכשיו התחלתי בהליכי קבלת סיוע מביטוח לאומי וממשרד הרווחה - דבר שאינו וודאי וגם לוקח המון זמן.
    לכן חשבתי שאולי ישנם מטפלים קוגנטיבים ,מתמחים,שיסכימו לנסות עליי את הטיפול ללא תשלום או בתשלום סמלי. אני גרה באיזור הצפון ואשמח לדעת אם ישנה אפשרות כזו .
    תודה רבה
    זה מאוד מאוד יעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי טיפול קוגנטיבי

הוספת תגובה

• טיפול בטראומה

רוני פרישוף
    16/07/2010

שלום לילי,

כל כך כואב לראות בחורה נבונה ורהוטה כמוך, נאלצת להתמודד עם תוצאות ארוכות בשנים של התעללות הרסנית, על לא עוול בכפך. מעומק ליבי אני מאחלת לך שתמצאי שלווה לנפשך ורפואה שלמה.

(המערכת מחקה כאן את הקישור ששמתי בעניין טיפול קוגנטיבי בטראומה)

קיימות שיטות טובות מאד לטיפול בטראומה שעובדות עם הגוף :EMDR (תנועות עיניים דו-צדדיות) SE
    (חווייה סומטית), EFT (חופש נפשי) ועוד. מצטברות עדויות מחקריות ליעילותן של שיטות אלו, במיוחד הראשונה. קראי עוד באינטרנט.

ובינתיים קבלי חיבוק, שינחם מעט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

לילי
    17/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    עדנה
    15/07/2010

שלום רציתי להתייעץ אני נשואה 9 שנים יש לי ילדה בת 8 הזוגיות שלנו על הפנים לא סקס, ואי אפשר לנהל שיחה מבלי שיווצר ויכוח או ריב . המצב הכלכלי שלנו לא טוב אני עובדת חצי משרה בעלי גם עובד אבל אנו לא בעלי מקצוע והמשכורות בהתאם אני לא צריכה לספר לכם.
    אימי נפטרה מאז שהייתי בת 19 ואבי נפטר לפני מס' שנים אין לי אחים ואחיות וגם המשפחה של בעלי בעייתיתצ(אני לא אכנס לזה עכשיו).
    אני א. מרגישה שאין לי עם מי לדבר כי גם חברות אין לי אמון בהם פגעו בי מספיק אנ י לא יכולה לסמוך על חברה שאני יספר לה משהו והיא תשמור זאת רק בנינו. אני לרוב מדברת עם עצמי ,מתייעצת עם עצמי ומנסה לעודד את עצמי. וגם בגלל כל הלבד הזה עשיתי הרבה טויות בחיים כמו למשל שלא למדתי מקצוע היום אני בת 36 אני מרגישה שכלכלית אני לא יכולה ללמוד זה הרבה כסף וגם אני מרגישה שמאוחר כבר בשביל ללמוד איזה משהו רציני עם תואר משהו שיכניס לי הרבה כסף ויתן לי סיפוק. (כי אין לי בכלל סיפוק מהעבודה אני שם רק בגלל השעות כדי להיות בבבית עם ביתי בצהריים). אני מרגישה הרבה פעמים עצב ,קשה לי לחייך אני הרבה עם פנים קשוחות ועצובות אני מנסה להיות חזקה כמה שיותר בשביל ביתי וגם לא קל לי אני צריכה להעסיק אותה כל היום כי היא בת יחידה ולה משעמם רוב היום ואין לי עזרה של סבא סבתא או משהו כזה לא קל לי ואני רוצה לשמוח לחייך לקום בבוקר לעבודה מספקת שאני ירוויח משכורת טובה שתתן לי בטחון שגם אם חלילה אני ובעלי ניפרד אני יוכל להחזיק את עצמי בכבוד ולהסתדר בחיים.
    הייתי רוצה שתנסו לעזור לי כאן ולא לשלוח אותי לפסיכולוג או משהו דומה כיוון שקשה לי להיפתח אני טיפוס סגור .

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• לפתוח את המבט

רוני פרישוף
    15/07/2010

שלום עדנה,

קודם כל אני מתנצלת על האחור בתגובה.

התחושה הדומיננטית שעולה מתוך סיפורך היא תחושה של בדידות מאד גדולה. את נושאת את כל חייך לבדך, על כתפייך העדינות, ממש כמו אטלס שמחזיק את התבל על כתפיו.

המשא כה גדול וכבד, שאת עסוקה בהישרדות, ולא מתפנה כלל לחשוב על דרכך וחייך, ואיך לפתח את עצמיותך, תחביבים, קשרי ידידות, שעות פנאי וזמן לעצמך.

השאלה האם המצב חייב להיות כזה??

האם את חייבת להרגיש קורבן? להמשיך לחיות בחוסר אמון כלפי אנשים, בסגירות ובבדידות? האם המרחק והנתק מבעלך הם מחוייבי המציאות, או שאולי אפשר להשקיע ולשפר?

יש לי הרגשה שקצת התחפרת, קצת נתקעת, בעמדה מסוגרת ובודדה. אני מבינה שנסיבות חיים קשות הביאו אותך לפינה הזו, אך אפשר לצאת ממנה, ואת חייבת למצוא כוחות ודרכים לצאת ממנה, ולו כדי לתת לביתך מודל בריא ואופטימי יותר, וליצור עבורה רשת של תמיכה חברתית.

את יכולה להעזר ברשויות שונות שיתגייסו ויתמכו בך: רווחה, ויצו, נעמת, בריאות הנפש, מרכז למשפחה, עירייה. ישנן קבוצות תמיכה, שבהן אפשר יותר להאזין מאשר לדבר. גם טיפול זוגי או משפחתי נשמע ממש הכרחי במקרה שלכם, ולו בשביל טובת הבת. ישנן הכשרות מקצועיות של משרד העבודה שאינן עולות כסף.

פתחי את מבטך ואופקייך, ואל תוותרי על הסיכוי לפתח קשרים טובים ותומכים, ולממש לפחות חלק מחלומותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבודה
    קל
    15/07/2010

הי,

אני בחורה בת 33 נשואה +2 שחשה בזמן האחרון שאיבדתי את הדרך.

אני לא מצליחה למצות את עצמי בעבודה ובחיים כבר תקופה רבת שנים, אני מאוד מוכשרת בהרבה תחומים אך האימהות הביאה אותי למקום בו אינני יכולה לעסוק במה שארצה. מתוך כך אני מרגישה תסכול רב המתבטא בחוסר סבלנות, כעס, וחוסר סיפוק מהחיים, כמובן שזה מקרין גם על יחסי עם הילדים.

שאלתי היא האם עדיף במצב הזה לדבר עם פסיכולוג או לעשות אימון קאוצ'ינג?

אציין שכבר עשיתי פעמיים אימון שלא הביא אותי לשום הארה לגבי חיי.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אבודה

הוספת תגובה

• קונפליקט אימהות מול מימוש עצמי

רוני פרישוף
    15/07/2010

שלום לך,

את מתארת חווייה של פיצול בין אימהות למימוש עצמי. חבל שכך את חשה, אני בטוחה שיש דרכים יצירתיות לשלב בין השניים. התחושה שהפיכתך לאם מונעת ממך להגשים את עצמך עלולה ליפול לנטל על כתפיהם של ילדייך, וליצור במשפחה רגשי אשמה סמויים, ומיותרים.

אינני מכירה את תחום האימון, לכן לא אוכל לחוות עליו דעה. אם התנסית בשתי חוויות קואצ'ינג ולא נעזרת, אולי באמת כדאי לנסות טיפול פסיכולוגי.

יתכן כי שורשי התקיעות נטועים במקום עמוק יותר מכפי שאימון יכול להגיע. תובנה בנוגע למקורות הקונפליקט, לצד עידוד והכלה בטיפול, יוכלו להאיר לך את המשך דרכך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שאת מתארת מאוד נפוץ ואפשרי לשינו

יעל דורון יבי
    17/07/2010

הי,
    קראתי הודעתך הכנה. עצם שאלתך מראה כמה את רוצה לשנות את מצבך וזו כבר התחלה!

אינני פסיכולוגית. אני מאמנת אישית לאימהות למציאת איזון, הגשמה וקבלה.
    ברור שאני לא אוביקטיבית אך מאימונים רבים ובאופן אישי אני מוצאת שאימהות רבות מוצאות באימהות את הגורם לאי הגשמת הפוטציאל והיכולות שלהן וחבל.. זוהי אמונה תוקעת שאפשר וכדאי לצאת ממנה כי כמו שתארת זה משליך גם על האימהות שלך.

לא ברור לי אם עברת 2 פגישות אימון או שני תהליכי אימון אבל מטרת התהליך האימוני הוא העמקת התודעה האישית כלפי עצמך ומשם תחושה של שלמות עם דרכך, ביטחון ופעולות נוספות של עשייה למען עצמך.
    יכול באמת להיות שאת זקוקה לטיפול כדי להבין את מקור התחושות האלה, ואז תוכלי להגשים עצמך ממקום המבין את שקרה בעבר.
    מאחלת לך בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאססססססססססססס ליייייייייי
    לילך
    15/07/2010

אני לא מבינה מה הם רוצים ממני?!

אני בת 16 ויש לי חבר בן 17 כבר תשע חודשים ואני מתה עליו והוא עלי ואני רוצה ללכת לישון אצלו וההורים שלי לא מרשיםםם כי אני קטנה מדי לדעתם.אני לא מבינה אותם מה קטנה מדי?!מה הם חושבים לעצמם?????????.
    נמאס לי לריב עם חבר שלי על זה ולריב איתם על זה!!!!אתם יכולים לעזור לי? מה לאמר להורים שליכדי לשכנע אותם? איך לאמר? נמאס לי כבר מכל הריבים האלוווו בבקשה עצותתת
    תודה

הוספת תגובה

• מבחן בגרות

רוני פרישוף
    15/07/2010

שלום לי,

קודם כל, בואי נביט בחצי כוס המלאה. יש לך חבר, ואתם אוהבים. איזה כיף!! אני מאחלת לך המשך אושר ואהבה, וכל דבר יגיע בזמנו.

לגבייך... תראי, סגנון הכתיבה שלך מאד אימפולסיבי. את נשמעת סוערת, ופועלת לפי הרגש והדחף. את רואה דברים בשחור ולבן, וקצת קשה לך לראות תמונה גדולה ומלאה. אולי באמת צודקים הורייך שלא בטוחים לגמרי שאת מספיק בוגרת כדי לפעול בשיקול דעת, והם חוששים שתיפגעי.

אני חס וחלילה לא רוצה לצער או להכעיס אותך. פשוט נסי לקבל שלהורייך יש נסיון חיים והם בסך הכל רוצים לשמור עלייך ולעזור לך להתפתח בצורה תקינה.

אם את רוצה לשכנע אותם שאת מספיק בוגרת ובשלה כדי להיות עצמאית יותר, נסי להראות להם שאת כזו. דברי בשקט, בהגיון ובשיקול דעת, אל תיסחפי לריבים וצעקות, תני להם את ההרגשה שאת מבינה שהם בעדך ולא נגדך, ובעיקר תוכיחי במעשים יומיומיים ובקביעות שאת אחראית ואפשר לסמוך עלייך.

אם זה לא יצליח נסי לקבל את הדין. "כל עכבה לטובה", וגם בהתפתחות מינית, לפעמים האיטיות משתלמת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתם לא מבינים כלום!

לילך
    15/07/2010

אני אעשה מה שבא לי,בין אם זה מתאים לכם וגם אם לא!!!
    למה נראלכם שאתם יכולים לעצור אותי???????.אני לא עושה שום פשע!!!אני מנסה לקבל את האישור בדרך הטובה,ואם זה לא מתאאים להם אז אני אשקר ואמציא סיפוריםם
    אחרי זה אתם שואלים למה משקרים לכם,כי אתם לא מבינים כלוםםם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחופה..
    חסויי
    14/07/2010

שלום..

יש לי שאלהה..האם אפשר לבלוע את הלשון סתם כשבן אדם יושב רואה טלויזיה?או שבנאדם פיתאום אוכל??

יש לי מצבים כשאני אוכלת לפעמים אני לא מצליחה לבלוע ואני מרגישה כאילו אני הולכת לבלוע את הלשון בבקשה תעזרו לי כולי בוכה ואני כולי בחרדות לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחופה..

הוספת תגובה

• ללכת לרופא...

לילך
    15/07/2010

עד כמה שאני יודעת,מה שאת מתארת טבעי,אבל..אני לא רופא.

בכל אופן,זה לא הפורום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליעת הלשון

רוני פרישוף
    15/07/2010

שלום לך,

מקווה שהוקל לך מאז שכתבת את ההודעה.

אינני רופאה, אך ככל הידוע לי לא ניתן לבלוע את הלשון סתם כך.

זה נשמע יותר כמו סימפטום של מתח נפשי, חרדה, אובססיה או משהו דומה.

אל תספקי במילים שלי, עלייך לגשת לאיבחון וטיפול.

אם את במצוקה מיידית, פני לחדר מיון, שם יעזרו לך גם גופנית וגם נפשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודעת מה לעשות..

חסויי
    16/07/2010

הלכתי לרופאה ושאמרתי לה את זה היא עושה לי זה סתם שטויות בראש ואמרה לי לכי לכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוף ונפש

רוני פרישוף
    16/07/2010

מה שאת מרגישה הוא אמיתי לגמרי, חס וחלילה "סתם" וחס וחלילה "שטויות".

לפעמים משתמשים בביטויים כאלה כדי לעזור לאדם לצמצמם את המצוקה שלו, אבל ברוב הפעמים זה רק מלחיץ עוד יותר.

טוב שעשית בדיקה פיזיולוגית. יש סיכוי סביר שמה שאת מרגישה הוא סימפטום נפשי.

כידוע, יש קשר הדוק בין נפש לגוף. כשאנחנו חשים מתח הגוף מגיב: האישונים מתכווצים, העור מסמיק, השיערות סומרות, הלב פועם במהירות, לחץ הדם עולה, ולעיתים יש תחושות מחנק או בחילה.

אצלך הגוף מגיב כנראה למתח נפשי בתחושה של בליעת הלשון. יתכן שהתפתחה סביב הנושא מחשבה אובססיבית.

עלייך לפנות לפסיכיאטר/ית שיאבחנו את מצבך הנפשי, ויתאימו לך טיפול. אני בטוחה שתקבלי יחס מאד מכבד ורציני.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה השיטה לזכור 50 עמודים תוך שבוע?
    אנונימית
    14/07/2010

נסי לחפש בעזרת גוגל "אסטרטגיות למידה" או "מיומנויות למידה" או "שיטות לשיפור זכרון", אני בטוחה שתרוויחי כמה טיפים.

אישית, אני בעד להתכונן מבעוד מועד, ולא לדחות למידה לדקה התשעים.

בהצלחה

הוספת תגובה

• שינון

רוני פרישוף
    15/07/2010

שלום,

נסי לחפש בעזרת גוגל "אסטרטגיות למידה" או "מיומנויות למידה" או "שיטות לשיפור זכרון", אני בטוחה שתרוויחי כמה טיפים.

אישית, אני בעד להתכונן מבעוד מועד, ולא לדחות למידה לדקה התשעים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלותיות בפסיכולוגית
    מרי
    14/07/2010

היי,

האם זה טוב, או נכון ליצור תלותיות בפסיכולוג? המשפחה שלי מרגישה שנהייתי תלותית בפסיכולוגית שלי, כי כל דבר אני אומרת: אני אשאל את הפסיכולוגית. כשסיפרתי לה שכך משפחתי מרגישה, היא אמרה שזו דרך טבעית, וכך בעתיד אלמד ללכת לבד, בכוחות עצמי...האם זה נכון?
    הפסיכולוג לא אמור ללמד אותנו ללכת בעצמנו לבד?

אני 3 שנים איתה, ואני מאוד אוהבת אותה, אך הדימוי העצמי שלי, הערך העצמי, הפחד מזקנה למשל לא השתנו-אותו דבר. בתחתית.

כשאני אומרת לה שאני מרגישה שהטיפול לא ממש קידם אותי אז היא אומרת שזה לא נכון כי היא עזרה לי לצאת מהבית ולעבור דירה ממשפחה חונקת, עברה איתי תקופה לא קלה שאחד מהוריי נפטר,
    ואומרת שאילולא הטיפול כבר הייתי מתאבדת...כי היו כמה פעמים שבאמת רציתי...

מה אתם חושבים?

לקביעת תור
    סגירה
    תלותיות בפסיכולוגית

הוספת תגובה

• תלות

רוני פרישוף
    14/07/2010

שלום לך,

עניתי לך באריכות על שאלה זו ב 1.7

האם קראת את תגובתי?

לא נוכל להשיב על שאלות חוזרות בפורום.

אם יש לך נטייה לפתח תלות בנותני סיוע, על אחת כמה וכמה עלייך להיזהר מפניות חוזרות לפורומים וירטואליים, שמא תפתחי תלות. חזרי לתגובתי הקודמת, מקווה שתעזרי בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראתי את תגובתך ב1/7

מרי
    15/07/2010

אין לי שום נטייה לפתח תלות באנשים ובדברים חחחחחחחחחח

הפסיכולוגית שלי מאמינה שזו דרך טובה לצמוח ממנה, כמו שתינוק בהתחלה צריך שיעזרו לו ללכת ואחרי זה הוא הולך לבד...

אז...רק רציתי לדעת אם זו דרך נכונה לטיפול? שהפסיכולוג גורם למטופל לפתח בו תלות? או
    לא?

זה הכל...אין שום תלות בפורומים...הרגת אותי מצחוק

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני פרישוף
    רועי
    12/07/2010

בנוגע להודעתי למטה ולגבי תגובתך היתי בטיפול אצל פסיכאטר והיא רשמה לי ת' רסיטל. אני חושב שאלו התקפי חרדההה הרגשת חוםםםםםם בגוף הזעה הרגשת לחץ ואז זה חולף זה כאילו שאני מפחד לקבל התקף חרדה ליד אנשים שמכירים אותי חברים או משהו. יש לציין שאני כן מתפקד אני עובד כמעט כל היום אני כן עושה ת'סידורים שלי פשוט לא מבלה הרבה ונמנע לנסוע למקומות רחוקים כאילו הבית זה "האיזור המוגן" פשוט יש תמיד איפשהו בראש ת'כוננות ומוכנות להתקף חרדה או משהו זה מלווה אותי כל החיים וכנראה שלא ניתן להעביר את זה מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה
    לרוני פרישוף

הוספת תגובה

• טיפול בהתקפי חרדה

רוני פרישוף
    14/07/2010

שלום יוסי,

אני מבינה שאתה מאוד סובל, ושתיפקודך מוגבל.

מדוע אתה אומר שלא ניתן להעביר את זה?

בעיות נפשיות בהחלט ניתנות לטיפול ולפתרון.

הטיפול המתאים להתקפי חרדה הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי. בטיפול תלמד לפרש טוב יותר תחושות גופניות ותצוייד בכלים להרגעה עצמית. הטיפול מחליש ואף מעלים את התופעה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול קוגנטיבי

שרון
    05/08/2010

ממליצה בחום על מטפלת קוגנטיבית התנהגותית מדהימה בשם גלית סבג.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש אבוד
    א.ז
    12/07/2010

אני מרגיש שאין לי סיבה לקום בבוקר, יושב ותוהה בשביל מה אני חי בכלל, כשמגיע הערב
    אני רק חושב על כך שעוד יום נגמר והכל אותו דבר, עוד יום נגמר ומחר עוד יום שהכל יהיה אותו דבר.
    תחושה שמלווה אותי כבר שנים ארוכות. אני תכף בן 21 ונההגתי לומר לעצמי שפשוט אגמור עם הכל אם עדיין ארגיש כך בגיל 20, אך לצערי אני לא מסוגל לעשות
    זאת.

דברים שמשפיעים וגורמים לכך הן כנראה העובדות
    שאני לא אוהב את איך שאני נראה, לא את האישיות שלי ולא שום דבר שקשור אלי.
    אין לי חברים, לא ידידים ואף פעם לא היה משהו הדומה לקשר עם בת
    וזאת כי אני בן אדם שלא יודע ולא מסוגל לתקשר עם אנשים, ככה תמיד הייתי
    וככה כנראה תמיד אהיה.

ניסיתי להגיד לעצמי שפשוט אמשיך ואשקיע בתחומים שאני מבין בהם כגון סחר במט"ח
    ופיתוח אתרים על מנת להתמחק מהעולם ולחיות לבד בשקט שלי, משום שכאשר אני יושב
    לבד מול המחשב, קל לי להכנס למצב אדיש בו אני שוכח מהכל ולא אכפת לי מכלום, אבל ביחד
    עם זה גם באה תחושת החוסר מוטיבציה, תחושה בה לא בא לך לעשות שום דבר
    למרות שאתה אומר לעצמך שצריך ומנסה להכריח את עצמך לעשות זאת.

וכרגע כשעוד נשארה לי שנה לשירות הצבאי, גם להגיע למצב שתיארתי למעלה אני לא יכול
    בגלל שאני לא יכול להתחמק מאינטרקציה עם אנשים, כך כל הגעה לבסיס מדגישה
    וממחישה לי עד כמה אני עלוב.

אז אני ממשיך לחיות עם ההרגשה הזאת, במצב בו אני כבר לא יכול לסבול את עצמי
    ורק מייחל לכך שלא היית נולד כשמנגד אני לא מסוגל לגמור עם החיים עצם העובדה
    שאני כן חי.
    אני מרגיש צביעות אדירה בכך שיש אנשים אשר היו מתים לחיות חיים נורמליים ולהנות
    מהם, אך לא מסוגלים לכך בגלל בעיות בריאותיות, משפמחתיות, כלכליות וכד',
    ואני, בן אדם בריא שבא ממשפחה בריאה, לא מסוגל לנצל את מה שקיבלתי ולהיות שמח.

אני לא מחפש תשובות לשאלות מסויימות, אולי אני סתם צריך לפרוק את איך שאני מרגיש
    כשאני כבר לא יכול להחזיק את עצמי, אבל בכל זאת אשמח לשמוע אם יש לכם עצות
    כלשהן לאיך אני משיך מכאן.

לקביעת תור
    סגירה
    מרגיש אבוד

הוספת תגובה

• דכאון מתמשך

רוני פרישוף
    15/07/2010

שלום לך,

מתוך דברייך אני מתרשמת שאתה גבר צעיר, אינטליגנטי ורגיש, שיש לו יכולת התבוננות נוקבת ומעמיקה על הדבר המוזר הזה שקוראים לו "חיים".

אתה כלל לא עלוב, למרות שאתה חווה את עצמך ככזה, ובהחלט הייתי שמחה לקרוא עוד את דעותייך ומחשבותייך בנושאים שונים.

ההתרחקות שלך מיחסי אנוש נשמעת באוזניי כמו מנגנון הגנה כנגד תחושות של פגיעות, אכזבה וחוסר ערך, ולא כהעדפה ראשונית.

אתה כנראה סובל מזה תקופה ארוכה ממצב של דכאון, שאת סוגו וחומרתו יש לאבחן באופן מקצועי. לפעמים, דוקא אנשים שחייהם לכאורה "בסדר", ואינם סובלים מכל מצוקה או חסר חומרי או פיזי, דוקא אנשים אלו סובלים יותר ממצוקתם הנפשית, שאותם הם חווים כחסרת סיבה ולא לגיטימית.

הדכאון, שהוא קודם כל תהליך פיזיוכימי, גורם לאדם לחוש חוסר ערך, חוסר טעם וחוסר משמעות בחיים, לפסימיות ותחושות חוסר אונים ותקווה. הדכאון צובע בגוונים קודרים את העבר, ההווה והעתיד, גם כאשר אובייקטיבית אין הם גרועים. אסור "להשתכע" מתחושות אלו, אלא לדעת שהן סימפטום של מצב נפשי גרוע, אשר ניתן לתיקון.

בדכאון אפשר לטפל ביעילות באמצעות טיפול תרופתי (בלתי ממכר וכמעט נעדר תופעות לוואי!) ובאמצעות שיחות. במקרה שלך חשוב במיוחד להעזר בשיחות, כדי להחזיר לך בהדרגה מיומנויות של שיחה וקשר, וחיזוק האמון בקשר אנושי.

אפשר לצאת מזה, אל תמשיך לסבול ופנה לעזרה מקצועית בהקדם,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגיה קוגנטיבית
    גימל
    12/07/2010

שלום
    אני סובלת מחרדות כבר כמה שנים ולאחר שהרבה טיפולים לא עזרו שמעתי על טיפול קוגנטיבי שאולי יכול לעזור.
    אשמח לדעת אם אפשר לקבל טיפולים דרך הקופה היות והמטפלים הפרטיים גובים סכומי עתק.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוגיה קוגנטיבית

הוספת תגובה

• טיפול קוגנטיבי

רוני פרישוף
    12/07/2010

שלום גימל,

אפשר לקבל טיפול מסובסד דרך הקופה או טיפול חינם במרפאה לבריאות הנפש.

דרך האלפון של איט"ה, אגודת המטפלים הקוגנטיביים התנהגותיים, תוכלי לאתר מי עובד במסגרות הללו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי שבועי
    טל
    11/07/2010

התחלתי טיפול פסיכולוגי ואני מרגישה שיש לי צורך להפגש יותר מפעם אחת בשבוע...האים זה מקובל לטפל פעמיים בשבוע?
    אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי שבועי

הוספת תגובה

• תדירות

רוני פרישוף
    12/07/2010

שלום טל,

באסכולה הדינמית תדירות של פעמיים בשבוע היא מקובלת מאד, ובעיני רבים אף נחשבת אופטימלית.

אגב, בטיפול אפשר ורצוי להעלות כל צורך ובקשה באופן חופשי, מבלי להיות מוטרד אם הם "מקובלים" או לא.

במידת האפשר, מטפלים משתדלים להתאים את המסגרת והשיטה הטיפולית לצרכים הפרטניים של מטופליהם, ובכל מקרה מתוך המשאלות אפשר להפיק הרבה תוכן ותובנה משמעותית. מה שמתאים ונחוץ לאחד לא יתאים לשני, ולכן חשוב להיות במגע גלוי עם כל המשאלות, הספקות הבקשות והחששות הקיימים.

תהני ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי
    רועי
    10/07/2010

שלום אני בן 23 מאז מתמיד התעקבתי על שטויות לדוגמא אם באוטובוס פעם אחת הרגשתי הרגשת בחילהההה אז אני מפחד שכל פעם זה יקרה לי ודיי חרד וזה מפריע לייי אני בנאדם עובד והכל בסדר אבל בגלל זה אני נמנע ממפגשים חברתים שלא יראו אותי בהרגשת מועקה וחרדה וחוץ מעבודה אני לא חי בכלל אני לוקח כדור אחד רסיטל ביום איך זה נקרא התופעה הזאת ? איך ניתן לעז ור לי ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבי

הוספת תגובה

• חרדות

רוני פרישוף
    12/07/2010

שלום לך,

אני שומעת שאתה סובל מחרדות ברמה מוגברת. יש הרבה סוגים של חרדה, לא ברור מאיזו מהן אתה סובל. אולי מדובר בהתקפי חרדה, אולי פחד ממקומות סגורים או ממקומות הומי אדם, אולי מדובר בחרדה חברתית. קשה לדעת על סמך תאור קצר.

אני מבינה שפגשת איש מקצוע שרשם לך את הרסיטל. האם מדובר בפסיכיאטר? האם הוא איבחן את מצבך? מדוע הומלץ לך לקחת כדורים ולא להעזר בטיפול נפשי?

אתה זקוק לאיבחון מקצועי של מצבך, ולהערכה מחודשת לגבי סוג הטיפול שיעזור לך. טיפול ברסיטל מרגיע את המתח, אבל אם אתה חש שאתה לא חי בכלל, כדאי לעשות גם טיפול נפשי רציני ואולי שינוי תרופתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות-הכוונה
    מיכל
    10/07/2010

שלום לצוות הפסיכולוגים,

הנני בחורה צעירה (אפשר לומר עוד בתחילת שנות ה-20), החלטתי לגשת לטיפול פסיכולוגי על מנת לנסות לפתוח דברים מסויימים, פחדים ולנסות להבינם לעומק. הייתי כבר ב-11 פגישות אצל הפסיכולוגית אותה אני פוקדת אחת לשבוע, העליתי בפניה את בעיותיי (קושי ביצירת קשר עם גברים-פחד גדול מכך , ופחד באופן כללי ממהלכי החיים השגרתיים-לחתונה, הריון, בחירת מקצוע וכו'). אני בשלב שאני מרגישה שאין לי כל כך מה להגיד יותר (משום שנדמה לי ש"רוקנתי" את ליבי עד התחתית) ואני מרגישה לחץ-אני מרגישה לחץ משום שהפסיכולוגית הציעה לי שנתחיל לעשות דברים-בפועל, כמו לנסות להכיר מישהו מיוזמתי-ז"א ליזום זאת, או לנסות לחשוב עם עצמי מה מעניין אותי מבחינת עיסוק לחיים (מקצוע) ואלו גרמו לחץ גדול יותר עוד מלפני שהתחלתי להיפגש איתה.

אני חשה שמרוב שאני מפחדת מהתקדמויות בחיים-אני לא מסוגלת להם, אני חשה שהפחד מדכא אותי מלעשות דברים-ולעיתים עוברות בי מחשבות שאינני בכלל מעוניינת לעשות דברים ושהמושגים "מוטיבציה" ו"אמביציה" אינם קשורים בחיי. (יש לציין שהנני בחורה סטנדרטית בסה"כ-12 שנות לימוד, שירות צבאי מלא ויפה, והנני בעבודה קבועה כבר קרוב ל-2.5 שנים).

אציין כי הפסיכולוגית אותה אני פוקדת נראית לי אישה בעלת נסיון מקצועי רב, ומצליחה להבין את מרכיבי האופי שלי, אך אותי מרתיע מאוד שהיא כבר הציעה לי להתקדם, ובעצם אני גם שואלת את עצמי "מה, לא יכולתי להגיע לבד למסקנה ולהבנה שעליי להתקדם, מה, הייתי צריכה שמישהי תכוון אותי לכך?"

עוד אני גם חשה כי יש לי פחדים מדברים מאוד קיצוניים שאני חושבת שבדרך כלל אנשים לא חושבים עליהם כמו: "משיכה לאותו מין", או "משיכה לאנשים לא רלוונטיים כמו גיס" או בעתיד "משיכה לאחד מילדיי" . שוב אציין, אני לא רואה סיבה אמיתית למחשבות קיצוניות הכתובות לעיל מאחר ואני בסה"כ אדם נורמלי מן השוורה.

אשמח לחוות דעתכם ולעצתכם.

תודה רבה,

מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות-הכוונה

הוספת תגובה

• המרחב להתנסות ולטעות

רוני פרישוף
    12/07/2010

שלום לך,

אני מאד מתרשמת משפתך הגבוהה והעשירה ומהאופן המוקפד והמדוייק בו את מתנסחת.

התרשמות זו מובילה אותי לשער, שאולי את אדם בעל דרישות וציפיות מאד גבוהות מעצמו ומאחרים, בעל נטייה לפרפקציוניזם, שאולי משאיר לעצמו מעט מדי מרווח לניסוי וטעיה, חוסר הצלחה או פגמים וחולשות אנושיים. לצד זה, את נשמעת כמו אדם רגיש ופגיע, שחושש לחשוף את ה"בטן הרכה" שלו לעולם קשה ומאיים.

כדאי לדעת, שבמוח האנושי חולפות מדי יום עשרות אלפי מחשבות והרגשות, חלקן לא הגיוניות, לא רלוונטיות, מוזרות או אקראיות. מחשבות ותשוקות שאת מתארת בהחלט יכולות לחלוף בנפש הנורמלית, ושאלת מימושן בפועל כבר תלויה ברצון, בשליטה עצמית, בנורמות וכו'.

אני מאמינה שאם תפתחי לעצמך מרחב מרווח יותר להתנסות, לחוות, לטעות, "להתלכלך", למעוד, אולי גם קצת להיפגע או "להתפדח", ובודאי אם תרשי לעצמך מנעד פנימי רחב יותר לפנטזיה, לדמיון ולמיניות,
    תראי שהמציאות מתחילה להיות פחות מאיימת, וניצנים של התפתחות יתחילו לנבוט.

דברי על הרגשותייך, לבטייך וחששותייך עם המטפלת שלך. טיפול אמור ללוות את המטופל בקצב המתאים לו, פלוס דחיפה קלה ועדינה קדימה... אתן רק בראשיתו של מסע, מצאו את הקצב והדרך המשותפים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני תודה רבה על עצתך

מיכל
    15/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה