מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- "נתפסנו"אירית20/08/2010
שלום,
אני ובעלי קיימנו יחסי מין(מוקדם בבוקר יש לציין על מנת לא לקחת סיכונים)וכך קרה שבלהט הרגע שכחנו
לנעול את מנעול הדלת.בתינו בת ה-11 נכנסה באמצע ותפסה אותנו "על חם" ...!!!(מביך,מביך,מביך)
אינני יודעת כמה זמן היא ראתה אותנו אולם ברגע שהבחנו בה היא יצאה מהחדר במהירות.
לא הלכתי אליה משום שלא הייתי בטוחה לגבי התגובה הנכונה.
אשמח לשמוע כיוון לשיחה,מה לאמר האם לעלות את הנושא או שלחכות לשאלות ממנה?האם המצב
יכול לעשות לה טראומות בעתיד?מה לאמר ועד כמה להכנס לפרטים?
הילדה עולה לכיתה ו לכן יש להניח שהיא כן יודעת פחות או יותר מה היה שם.
אני משתדלת לשמור על קור רוח אבל אני מעט מבולבלת ונבוכה.
אנא הדריכו אותי מה עלי לעשות,אני מפחדת שלא אגיב בצורה הנכונה!!
(בעלי סבור שאין צורך לדבר על זה כי לא קרה שום חטא אלא דבר טבעי,אני לא מסכימה איתו לגמרי,האם הוא צודק?)
תודה רבה, אירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטבע הדברים
שחף ביתן20/08/2010שלום אירית,
אתחיל מהסוף - אני מסכים עם בעלך שלא קרה שום חטא אלא דבר טבעי, ומשום כך רצוי וכדאי לדבר על כך ולהתייחס למה שקרה. שכן, אנו לא מדברים דווקא על מה שהוא חטא, אסור, כואב, לא נעים וכן הלאה. לא לדבר איתה ייאלץ אותה להשלים בתוכה את התמונה לגבי שאלות שיתעוררו בה. למשל, האם עשתה משהו לא בסדר? האם כועסים עליה? האם מה שראתה טבעי? מצד אחד, סביר להניח כי היא מאוד נבוכה בעצמה, ומצד שני מאוד סקרנית לגבי מה שראתה. כמבוגרים היחס שלכם לסיטואציה הוא זה שיקבע האם זו סיטואציה טבעית שאפשר לדבר עליה, או סיטואציה מביכה שרק צריך לשכוח שקרתה.
מומלץ לפנות אליה, ולומר לה שזה בסדר גמור שהיא נכנסה אליכם לחדר כפי שהיא בוודאי רגילה, וכי עליכם היה לנעול. להסביר שמה שעשיתם הוא טבעי ונפוץ אצל מבוגרים ומשקף יחסים אינטימיים ואהבה. ולתת לה מקום בטוח לשאול שאלות ולהעלות את סקרנותה. סביר שהיא תהיה נבוכה מדי ותרצה בעצמה לעבור על כך מהר, אך את יכולה להרגיע אותה ולומר לה שכל מה שתשאל זה בסדר, ושאין במה להתבייש, לא לה ולא לכם. היא אמנם עולה לכיתה ו' ואמורה לדעת כבר חלק מהדברים, אבלך המקור האמין ביותר שלה הוא אתם. אם אתם לא יכולים לספק לה תשובות ולהתייחס לעניין בטבעיות יהיה עליה לחקור בעצמה, ולא בטוח שיש לה את הכלים לעשות מחקר כזה לבדה, ללא תמיכת הוריה. כפי שהיית עוזרת לה לחקור כל תחום אחר, גם כאן את יכולה לעזור לה מניסיונך, מהידע שלך ומאהבתך כלפיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אין ביכולתכם לענות תכתבו שלא -שרון19/08/2010
אם אין ביכולתכם לענות תכתבו שלא נכנס סתם כל יום לבדוק אם יש תשובה, בכל מקרה הינה הבעיה שלי -
שלום , אני בקרוב בת 16 ואני עוברת עם חברה טובה שלי לבית ספר חדש שכולם בו כבר מכירים בנוסף לזה הוא גם נמצא בעיר אחרת כך שאני לא מכירה אף אחד .
הבעיה שלי היא שאני מאוד סגרה שקטה וביישנית כשאני נמצאת עם אנשים שאני לא מכירה אבל כשאני נמצאת עם אנשים שאני כן מכירה אני בדיוק ההפך , והחברה שאני עוברת איתה ביחד היא מלאת ביטחון עצמי ולא ביישנית וקל לה מאוד להתחבר עם אנשים חדשים (מה שלי מאוד מאוד מאוד קשה) ואני פוחדת שאני לא אצליח להתחבר לאנשים והיא כן ואז אני הופכת לקנאית ורכושנית כלפייה .
השאלה שלי היא - האם אני יכולה עשות משהו או איזה שהם תרגילים עם עצמי (בלי לשתף את אתה החברה) כדי לשנות את ההתנהגות הזאת (שכשאני נמצאת בחברה של אנשים שאני לא מכירה אני הופכת להיות סגורה ביישנית ושקטה , מה שאני בדרך כלל ממש לא כשאני עם חברות או ידידים טובים)
ואיך אפשר להפסיק להיות קנאית ורכושנית ?
תודה מראש והמשך יום נעים ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לראות ולא לראות
שחף ביתן20/08/2010שלום לך,
מנהלי הפורום פועלים באופן התנדבותי, על זמנם הפנוי, ומטבע הדברים לעיתים יש תגובות שמתפספסות. עם זאת, אנו עושים מאמץ לענות לכל התשובות ולחזור גם לאלו שהוחמצו, במסגרת זמן סבירה.
נדמה לי כי פספוס תגובתך מעורר בך כעס, ותחושה כי שכחו אותך, וכי לא ראו אותך. קצת כמו להגיע לב"ס חדש שבו את לא מכירה אף אחד, וחוששת ליפול למקום שלא רואים אותך. ההגנה שיש לך היא חברתך היחידה אותה את מכירה, אך את חוששת שגם היא לא תתמקד רק בך, ואז עלול לעלות בקרבך כעס, זעם, קנאה ורכושנות.
את יכולה לנסות להתכונן בדמיון למפגש המתקרב עם אנשים שאת לא מכירה, ולדמיין איך ניתן להגיב אחרת מהאופן בו את רגילה. את יכולה גם לעשות תרגילים (נשימות, הרפיה) שיקלו את החרדה שעולה בתוכך במפגשים האלו ומשתקת אותך. אך זה עשוי להיות קשה לעשות תרגילים אלו באופן אפקטיבי לבד וללא הדרכה. רצוי מאוד לפנות לטיפול ולקבל עזרה.
בטיפול תוכלי לקבל עזרה ממוקדת בסוג החרדה החברתית שאותה את מתארת, ולאחר שתחושי שיפור, תוכלי להחליט האם להעמיק בטיפול ולהתחקות אחר מקורות החרדה הזו והדינמיקה שלה במבנה הנפשי שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זוגיות+בעיות באישיות שליאלי19/08/2010
שלום.
אני בן 34.ביישן.מופנם.לא מצליח ליצור קשרים חברתיים עם אנשים או עם אשתי.
לא תקשורתי בכלל.לא יודע להביע רגש (שמחה,עצב,כעס,אהבה),מסתבר שאני די שיטחי-ואני בכלל אל מודע לעצמי. אני מייפה דברים כלפי עצמי וכך מרגיש טוב עם עצמי. אפילו את מה שכתוב כאן ביקשתי מאשתי שתכתוב בשבילי. קשה לי לקבל ביקורת.קשה לי לתקשר עם אנשים,זה מלחיץ אותי.אנחנו נשואים שנתיים- קיימנו יחסי מין אולי 7 פעמים בלבד. לא יודע להקשיב לאנשים,מאבד ריכוז בקלות. אני נוטה להרגיש בדכאון די מהר...ולהיות לחוץ ומתוח מאד.
למה פניתי דווקא אליך?
אשתי היא ההפך הגמור ממני (ואל תשאל אותי למה התחתנו,אפשר לדבר על זה .אבל כרגע זה מצב נתון.אנחנו נשואים+ילד) .הזוגיות שלנו נמצאת בשרטון.שנינו לא רוצים שזה ייגמר ואנחנו זקוקים לעזרה נואשות.
אשתי אסרטיבית,עמוקה,ביקורתית,פרפקציוניסטית,אשת שיחה טובה,עם הרבה חברות, עובדת בהייטק.
שמעתי שיש מבחן שבודק דיספונקציה בהמיספרה הימנית וכנראה שצריך הערכה נוירופסיכולוגית. אשתי חושבת שאם אכן נזהה בעיה,לפחות נדע מאיפה להתחיל.כי איך שזה נראה עכשיו.אם אני אשאר כפי שאני -הזוגיות לא תשרוד וייתכן שעם אף אישה אחרת לא אצליח לנהל זוגיות.קשר.
את המכתב הזה עזרה לי לכתוב אשתי שמוכנה לעשות הכל כדי שהקשר יצליח!
בבקשה עזור לי והפנה אותי לאן שהוא לפחות שנקבל כיוון...!!
*ברצוני להדגיש: דיברתי בטלפון עם מישהי ד"ר לא זוכר במה שהיא אמרה שאולי צריך לעבור אבחון.
*אמא שלי מטופלת בתרופות פסיכיאטריות בגלל דיכאון וחרדה במינונים גבוהים כבר הרבה שנים. (אולי תורשתי קיבלתי קצת מזה? לא ברמה שלה כמובן!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך באיבחון
רוני פרישוף20/08/2010שלום לך, לכם,
אני שומעת שיש בעייה קשה, אך לא פחות מכך, מוטיבציה גדולה. מוטיבציה לחיות חיים טובים, לרכוש מיומנויות רגשיות וחברתיות, ובעיקר לשמור על התא המשפחתי שלכם.
מוטיבציה היא הגורם מספר אחת להצלחת תהליכי שינוי, ועל כך יש לברך!
חשוב מאד לפנות לאיבחון נוירופסיכולוגי ופסיכיאטרי מקיף. יש לאבחן ביסודיות את המצב וממנו לגזור טיפול. חלק חשוב באיבחון יהיה בניית פרופיל יכולות בתחומים שונים (קוגנטיבי, רגשי, מילולי, מרחבי, חברתי, תעסוקתי, תפקודי וכיוב') וכן לבדוק האם חל שינוי במצב לאורך ההתפתחות.
פנו לרופא המשפחה או לפסיכיאטר של הקופה, ומכאן תתחילו תהליך של איבחון וטיפול.
חשובה לדעתי גם התערבות זוגית. כאשר יש שוני כה גדול באופי של בני הזוג, צריך לפעמים לקבל עזרה כדי להבין יותר טוב זה את זה, ללמוד לקבל את האחר כמו שהוא, ולפתח תקשורת טובה שתגשר על ההבדלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתינה וקבלהh18/08/2010
היי,
לא מזמן הבנתי שמאד קשה לי להתמסר\להתקרב\להיפתח\לתת אמון באנשים, אני מאד אוהבת לתת ולעזור לאנשים, בייעוץ, הקשבה, שיחות נפש וכדומה, אבל כשזה קשור אליי אני לא מצליחה להיפתח עד הסוף גם לא אצל פסיכולוג, כמובן זה מבלי שאדע זה פשוט קורה אני נותנת כל שאוכל אבל לקבל מאד קשה לי.
אני מרגישה בכל דבר בחיים, שאני עם עצמי, אני דואגת לעצמי, "אם אין אני לי מי לי" וכך אני פועלת בכל דבר.
לעומת זאת, אני מתייעצת הרבה, אני אוהבת לדבר ולנתח כל מיני דברים עם אנשים. אבל שזה משהו שקשור אליי אני לא, אפילו אני לא יודעת איך להסביר אבל זה מן תחושה כזו שאני סומכת אך ורק על עצמי.
חשבתי על זה, אני יודעת שנפגעתי במהלך החיים מאנשים אבל לא ברמה של משהו ספציפי שזכור לי .
בנוסף, רציתי לדעת ...
תמיד בקשר שלי מול מפקד\מנהל במקום העבודה, יש לי תחושה של מרחק כזה כאילו אני לא יכולה בכלל להתחבר עם אותו בנאדם הכוונה שבכל מקום שאהיה אתייחס למנהל בצורה אחרת מלאנשים אחרים אבל באופן שונה לגמרי, לדוגמא:
אדבר עם המנהל\מפקד (בצבא כולל שירות קבע) רק על העבודה עצמה ואעשה הכל הכי טוב שאפשר ואעדכן בתוצאות לא יותר מזה.
ובחיים אני מאד חברותית ומכירה המון אנשים גם אם הם מבוגרים ממני אבל ברגע שאני כפופה למישהו מבחינה מקצועית אני הופכת לאחרת.
וגם אם הם ינסו להיפתח מולי אני אמשיך בשלי....
אשמח לדעת למה זה קורה? ואיך אוכל לשחרר את זה קצת,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמוך ולהיתמך
שחף ביתן20/08/2010שלום לך,
את מתארת שבמצבים שאת התומכת, המייעצת, העוזרת, את נהנית, שואבת מכך ביטחון וחשה ביטחון לתת לאחר. עמדת הנותן היא גם עמדת כוח ויכולת. לעומת זאת, במצב של קבלה, יש צורך להיחשף, ובכך להפוך לפגיעים. יש גם לסמוך על האחר, על כוונותיו הטובות, על יכולותיו, על כך שיש לו מה לתת לנו.
את מתארת קושי להיות בעמדה 'החלשה' - אם על ידי כך שאת פונה לעזרה ותמיכה, ואם כאשר את בסיטואציות עם ממונים עלייך. נשמע שגם עם הפסיכולוג, שהוא זה שבעמדת הכוח במפגש, קיים קושי. אלו קשיים טבעיים, אך את יכולה להרוויח הרבה מלנסות להעמיק בהם ולהבין אותם.
מתגובתך ניכר כי בינך לבין עצמך את בחורה חושבת ומתעמקת, אך קיים קושי לסמוך על האחרים בסביבתך. גם ללא טראומות, התחושה הזו יכולה לצמוח בתוכך אם דרך האינטראקציות המוקדמות שלך עם הדמויות המטפלות הקרובות, אם דרך חוויות אחרות שתחשפי במהלך הטיפול.
כדאי מאוד להביא את הקושי אל הטיפול, כמו שהבאת את זה כאן. תוכלו להתחיל לבדוק את הקושי ביניכם ומשם להמשיך הלאה. זהו תהליך רצוי שבסופו של דבר תוכלי ליהנות ממה שיש לאחרים, מיכולותיהם, מאהבתם, מסמכותם וכן הלאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המצפון שלי מציק לי .קספר18/08/2010
שנה שעברה למדתי קורס אישיות , והיה סטודנט , ששאל משהו את המרצה והשתמש במונחים אולי שגויים , של המציא, זאת אומרת נניח פרויד המציא את זה ואת זה ... ולא זוכרת מה עוד .....
בסך בכול הבן אדם בתחילת דרכו, וכולם לפעמים טועים
בקיצור אותו מרצה ממש התעצבו עילו והתחיל לומר לו ליפני כולם , שהוא צריך לכבד את אתה מה שהוא לומד , וירד עילו בפסים אישים בנושא הדת .
הבחור ששאל הוא דתי והמרצה אמר לו שזה כמו שאומר על הרב הזה והזה, שהוא ממציא .
אולי על הכתוב זה ניראה טיפשי וחסר משמעות , אבל האוירה שהיתה באותו הרגע היתה ממש לא נעימה , ועוד הרבה סטודנטים שהיו באותו השיעור הירגישו כמוני.
והכי נורא זה שרצתי לאותו הרגע לקום , ולהגיד שזה לא בסדר , ולצאת מהשיעור , אבל לא עשיתי זאת .
כנראה זה היה מאוד לא נעים לו והשפיל אותו ,, שלאחר מכן הוא הפסיק להגיע לשיעורים !
לאחר כמה שיעורים שבהם הוא לא הופיע , דיברנו על כך בהפסקה , כמה סטודנטים , וגם הם אמרו שזה לא היה בסדר , אבל אף אחד מאיתנו לא התלונן .
המצפון שלי , נורא נורא מציק לי כבר הרבה זמן . איך יכולתי להיות אגואיסתית כזו , ולא לקום , לומר משהו וללכת?
אומנם דיברתי איתו בפורום של הקורס , ושאלתי אותו למצבו , והתענינתי למה הוא לא מגיע ,
ודרך אגב הוא אמר שנעלב ,אבל טען שלא הגיע בגלל האירוע , אלה כי הוא הבין את החומר ולא היה צריך ללכת לשיעורים ..
אני חושבת שזאת לא הסיבה . אומנם הוא היה אחד שהראה למרצה שהוא מבין את החומר , ושאל שאלות ,והעיר הערות שמראות על הבנה מאוד טובה של החומר , אבל עד האירוע , הוא היגע לשיעורים .
כשכתבתי לו בפורום , של הקורס שבו אפשר לשאול שאלות שקשורות לנושא , ניסיתי לרמוז לאחראי על המרצים על מה שקרה , אבל איך אומרים ?
התגובה מצידיו היתה ,שלושת הקופים .
לא ראינו
לא שמענו
לא אמרנו
האם עכשיו כדאי לי להתלונן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזור אחריות
רוני פרישוף20/08/2010הי,
לתופעה שאת מתארת קוראים "פיזור אחריות", והיא תופעה האופיינית לקבוצות גדולות. לצערך התנסת בה בשידור חי.
התופעה מתרחשת כאשר קבוצה גדולה עדה לפשע או עוול, אך נוצרת דינמיקה שבה כל אחד מחכה לראות את תגובת האחרים, או מניח שאם אחרים לא מתקוממים כנראה שלא כדאי, ובסופו של דבר נוצר שיתוק.
בודאי למדתם בפסיכולוגיה החברתית את המקרה הידוע בו (להבדיל אלפי הבדלות) אישה נאנסה ברחוב אמריקני ואיש מתושבי הרחוב לא התערב ולא הזעיק את המשטרה. כולם היו בטוחים שאחד השכנים כבר יעשה זאת.
טוב שחזרת לעשתונותייך, ולאנושיות שלך, ופנית לאותו בחור ועודדת אותו.
היום כבר לא נראה לי שיש טעם להתלונן פורמלית (אם כי זו כמובן אפשרות), אך בהחלט רצוי לפנות למרצה בשעת הקבלה שלו ולשתף אותו בחוסר הנוחות. סביר שהוא לא עשה זאת מרוע אלא מאימפולסיביות, והוא ילמד מהפידבק.
כאשר אני מרצה בפני סטודנטים אני מזמינה אותם להעיר לי על כל מה שמפריע להם, גם בעזרת מכתב אנונימי בתאי. גם זו אפשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני תודה על תשובתך . אם אפשר עו
קספר21/08/2010אם אפשר עוד שאלה אני אשמח .
אני אמורה השבוע, לקבוע תור ל בדיקה שיגרתית לבדיקת התפתחות תאים טרום סרטניים .
לא יודעת איך להסביר את זה בצורה טובה , בדיקה שאני עושה כול כמה זמ,ן לראות אם התאים נהפכו לסרטן .
א5ני יודעת שהסיכויים לקבל את הסוג הזה של הסרטן הוא בערך אחוז אחד , אבל מאז הבדיקה הקודמת , ממש לא שמרתי על עצמי , עישנתי המון , ו אכלתי דברים שאסור לי .
בסך הכול אין לי בעיה למות , במוקדם או במאוחר אני אעשה זאת , אבל הבדיקה לא נעימה , ואיני רוצה למות בצורה של יסורים קשים מהמחלה הזאת .
בקיצור איני רוצה ללכת לבדיקה ולגלות שיש לי סרטן . במיוחד כשלא שמרתי על עצמי , אבל מצד אם כן האדם שומר על עצמו הסיכויים הם קלושים למדיי ,.
מקווה שהבנת .
אשמח לדעת מאין אוכל לקבל את הכוחות.
עוד משהו בקטנה, לגבי מה שכתבת לי .
אני מרגישה שיש בנתיים, שני קורסים שממש נהנתי מהם ובעצם קיבלתי ערך מוסף מהם , שהוא גם ללמוד על עצמי .
והם אישיות , ובמיוחד פסיכולוגיה חברתית!
לעיתים כשלמדתי פסיכולוגיה חברתית הרגשתי את אותה ההזדהות שיש במופע סטנדאפ .
כול מיני דברים שאתה חושב ביום יום , אבל אתה ממש לא מודה בהם . זה כאילו לקבל שמות לתחושות שלך .
ולמדתי עוד המון דברים , על עצמי ועל התנהלות האדם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני עוד משהו קטנטן
קספר21/08/2010לגבי הנכונות שלך לקבל ביקורת מהסטודנטים , אני ממש מעריכה את זה .
כאילו קטונתי מלתת את הערכתי למישהו , אבל יש לי ניסיון עם מרצים , וזה מאוד נדיר שמרצים בכלל רוצים להקשיב לסטודנטים .
הלואיי שכולם היו כמוך! אני ממש שמחה בשביל הסטודנטים שלך שהם לומדים אצלך , ומקןווה שהם שהם יודעים להעריך את טוב ליבך .
והיכולת לקבל ביקורת היא נדירה ורק מעטים , בעליי ביטחון עצמי , , ואכפתיות מסוגלים לכך .
בקיצור זו גודלה בעיניי , שאדם בעל מעמד , מוכן לקבל ביקורת מאנשים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה בשנית-שכחתכם אותיאיילת16/08/2010
שלום
שאלה לי אליכם,
מבקשת עזרתכם בהקדם מהר כמידת האפשר
אודה מראש
אני בחורה צעירה,
שנו ת 20 לחחיי
כל חלום חיי היה בעצם לימודי הרפואה
רציתי להציל חיים
רציתי לרפא ולעזור.
רוצה עדיין.
סבי מגיל צעיר שהייתי שיהיה בריא עד120 חלה במחלות שונות ואיבד תפקוד נורמאלי,תמיד מגיל קטן הסתכלתי מה עושים לו,ניסיתי להסביר לו על כל מיני צילומי רנטגן שקיבל,חקרתי וכו בדיקות שלו תרופות שקיבל
מצד שני תמיד הייתי בחוגי רפואה פרחי רפואה ניצני רפואה נוער שוחר מדע וכל הנוגע בדבר
בזמן אמת,אחרי שהוצאתי בגרות בהצטיינו תאך פסיכומטרי לא בדיוק 720 כפי שהם דורשים,לא התקבלתי.
החלום הזה נעוץ לי בבטן כל חיי.כבר כמה וכמה שנים.הלכתי ללמוד ביולוגיה.תחום דומה.אך עדיין הלב רוצה רפואה.מנסה כל הזמן בכל הכוח לעבור ולהתקבל אך לא כלכך קל לי
אני מאוד מבואסת.מאוד כוא לי על כך.אני מסיימת השנה בעה"ש את התואר שלי בציוני ם לא רעים-אם כי לא הצטיינות,אך מסיימת אותו בציונים נורמאלים.
עדיין אני כלכך כל הזמן חושבת רפואה רפואה רק רפואה
מרגישה עם עצמי לא שלמה בלי המקצוע הזה
אני כלכך רוצה.זה גורם לי לפעמים בתוך עצמי להרגיש מבוזבזת-או לבכות,מעט מאוד להחצין כלפי חוץ אך זה עצוב לי.רוב חבריי לכתה הם רופאים כיום או עומדים להיות רופאים.היינו חמישיה של תלמידים מצטייינים בתחום המדע-כולם כמעט התקבלו-אני ועוד 1 לא....
יש את התוכני תהארבע שנתית הזו היום של אונ תלאביב אבל התחרות גדולה והמבחנים קשים-אנסה בעה"ש רק לא בטוחה שאצליח.בפנים הלב אומר כן,אבל יש חששות
ההורים הולכים אחרי בכל דבר,מנגד,כמה פעמים שמעתי את ההורים משוחחים על זה בינם לבין עצמם..כאילו אני לא שומעת,שרפואה לא תניב לי כסף ופרנסה גדולה,שאני צריכה להתחתן ולהביא ילדים והם מודאגים שמלימודים כל החחיים ותורנויות וקשיים רבים לא אצליח טוב
מצד שני נורא רוצים שאהיה רופאה-זה תואר עם שם ועם כבוד\אני בעצמי כעט מבולבלת.לא יודעת מה לעשות.מרגישה רע.
עכשיו יש לי את המבחני גמר של התואר שלי ואני מנסה ללמוד ולהצליח כמה שיותר בהם שבעה"ש הממוצע יהיה כמה שיותר גבוה
מצד שני רציתי שלאול-מה בעצם הייתם מציעים לי לעשות,
בקיצור-מ ה עושיםלמנוע כל יאוש
אני לא יכולה יותר-אני חולמת על זה בלילה-בין אם הייתי רופאה,התקבלתי לרפואה,הצלתי חיי אדם וקבלתי אות,רפאתי ילדים
אני כלכך חולמת על רפואה.וזה נורא מפריע לי שאני לא יכולה להתקבל...ואנ טובה ויש בי המון
מה היית םעושים?
האים עוד אצליח?
האים יצא ממני משהו?
האים זה לא בזבוז אחרי לכך המון שנים של עבודה ולימודים קשים בסוף להיות מורה או להיות איזו עובדת לבורנטית באיזו מעבדה?זה מייאש אותי
חלילה לא מזלזלזת וכל תפקיד במקומו מונח-אבל רציתי להציל חיים
זה מה שרציתי לעשות\
במדא כבר הייתי,לא בטוח שאשוב...
לא מסתדר כרגע עם העבודה ולימודים
אבל רפואה זה כל החלו ם שלי
לתשובתכם אודה
נועה רייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחייה ואי-קבלה של סיפוקים
שחף ביתן17/08/2010שלום נועה,
בין שתי ההודעות שלך עברו חמש שעות. זה לח שלא מקובל בתנאי הפורום הזה. יש לזכור שמנהלי הפורום עובדים בהתנדבות ועונים בזמנם הפנוי.
נראה כי קשה לך לדחות סיפוקים ולהשהות את המענה לצרכייך. יתרה מכך, לעיתים עלינו לעשות וויתורים בהתאם למציאות.
את מדברת על בזבוז של שנים, כדאי לזכור שזה יהיה גם בזבוז של שנים להסתובב סביב נושא הרפואה, והקבלה לרפואה, ולא להגשים את עצמך בדרכים אחרות שהחיים מזמנים לך. כשאת ממוקדת כולך רק באפשרות אחת, כל האפשרויות האחרות נסגרות ואת לא יכולה לראות אותן. את יכולה לנסות להתקבל לאותה תכנית שכתבת עליה, ובמקביל להתחיל לחשוב מה עוד אפשרי עבורך ואיך עוד תוכלי לנצל את כישורייך ולהגשים את עצמך.
החיים הם הרבה פחות 'הכל או כלום' ממה שנדמה לנו, ואולי אפילו המרחב בין ה'הכל' ל'כלום' הוא החיים עצמם.
את חשה תחושת כישלון, ומתקשה לוותר על משהו שטענת בערך חיובי במהלך שנים רבות. יכול להיות שתהליך הוויתור הוא כואב וקשה, ואת זקוקה לעזרה לעבור אותו ולהתאבל על מה שלא יהיה כדי להנות מכל מה שיש ויכול להיות. טיפול פסיכולוגי יכול מאוד לעזור לך להשלים את התהליך הזה וכך למצוא את דרכך להגשמה עצמית - אם כרופאה, ואם בדרך אחרת, כפי שהחיים יזמנו לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהקרן16/08/2010
שלום רב ,
כבר כ8 חודשים אני מרגישה שריפות בנרתיק שמקריין לפעמים לכפות רגליים ועיקצוצים בפנים.
היתי מאושפזת אובחן אצלי כאבים עצביים, אני גם מרגישה כבר שלוש שנים חנק כמו גוש בגרון שעומד כל הזמן , הבנתי שזה חרדה.
רציתי לציין שעשיתי את כל הבדיקות אין לי שום דלקת ראו אותי אולי 20 רופאים, אני בריאה לגמרה.
רציתי לשאול האם תחושה של שריפה בנרתיק יכולה להיות כביטוי לחרדה ?
אני מאוד סובלת ניסיתי כדורי אלטרולט 10 מ"ג זה עשה לי ממש לא טוב וכדורי גאבפנטין שלא עזרו בכלל .
אני בת 34 אם ל2 ילדים
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף-נפש
יפעת קלוש יגל16/08/2010שלום קרן
למרות שעל הסמפטום הספציפי הזה אני עוד לא שמעתי, באופן תאורטי זנ יכול להיות סמפטום שמקורו נפשי. חשוב שתתיעצי בנושא זה עם הרופאים ותהיי בטוחה ששללו כל אפשרות של מחלה.
לעתים רגשות וקונפיקטים כל כך מודחקים מנותקים ובלתי מודעים עד שהם מופיעים וזועקים דרך הגוף.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרהמאיה16/08/2010
מעוניינת לעזור לבעלי, בן 36, לא לוקח תרופות, איך זה יכול להיות שבעבודה הוא מקסים, מקובל על חבריו, כולם אוהבים אותו, בעל חוש הומור אבל כנגד זה בבית הוא בן אדם שונה לחלוטין הוא עצבני, מקלל רוב הזמן, כועס כל הזמן, רע לו, האם זה מעיד על פיצול אישיות??? איך ניתן להתמודד עם זה?? למי לפנות?? (הוא מודע לזה שבעבודה הוא בן אדם אחר ובבית הוא בן אדם שונה ואין לו הסבר).
הבעיה השנייה שהוא לא אוהב אנשים, לא אוהב שיגיעו אלינו הביתה וכמובן לא ללכת לאף אחד, לא אוהב לקנות לעצמו כלום, ולקבל שום דבר, אצלו הכל שחור, רע כל הזמן!!!! לא אוהב את החיים כלל, האם זה דיכאון??? כל הזמן מעביר ביקורת, זה נמשך כבר הרבה מאוד שנים!!! אשמח מאוד על תגובתכם ועזרתכם, כי אני כבר הרמתי ידיים, וחושבת על גירושין!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעזור לעצמך
שחף ביתן17/08/2010שלום לך,
מהמצב שאת מתארת נשמע שבעלך מבטא רגשות שליליים בבית, ואת סופגת הרבה ביקורת וכעס. רצוי שיילך לטיפול לבחון מדוע הוא מתנהג בצורה כזו, ממה הוא סובל בבית? ומה המקור של הרגשות השליליים שלו, שבוודאי גם עבורו הם לא נעימים.
רצוי במקביל שאת תדאגי לעצמך, לחיות באווירה שנעימה לך ומתאימה לך, לחיות חיי חברה שמתאימים לך וכן הלאה. רצוי שתבחנו יחד את הקשר ואת המציאות בבית, ואת הקשיים שעולים. קשיים כאלו הם טבעיים בכל מערכת יחסים ארוכה, ובטח מערכת יחסים זוגית שבה יש הרבה לחצים. אך זה לא אומר שיש לקבל את המצב כפי שהוא, אלא שיש להתמודד עימו, ועם השלכותיו, ובמקרה הצורך לפנות לעזרה מקצועית. אתם יכולים לפנות יחד לטיפול זוגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
מאיה17/08/2010כן, המצב הפך לבלתי נסבל שבו הילדים ואני סובלים שהגיע למצב על מחשבות שלי להתגרש, אני מאוד רוצה שילך לטיפול אבל אני בספק אם זה יעזור, מאוד קשה לייצר אווירה נעימה ורגועה בבית כשחיים עם בן זוג הפוך ושלילי, אין לי כוחות ואנרגיה לזה וגם שניסיתי כן לייצר אוירה נעימה הוא ידע תמיד איך לקלקל ולהפוך הכל לשלילי. ההתנהגות השלילית שלו מרחיקה אנשים גם ממני וחשק אצלי לכל דבר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסטלי16/08/2010
שלום רב
בעלי ואני עוברים משבר מאוד קשה
לאחר שנה וחצי כמעט, בעלי עדיין לא יכול לצאת מהמשבר
לכן אתמול ניגש לפיכולוגית ולאחר שיחה של 50 דק היא המליצה לו לקחת ציפרלקס
הייתי רוצה לדעת יותר על ההשפעה של התרופה ,האם זאת תרופה שהוא יצטרך לקחת כל ימי חייו בכדי לצאת מדיכאון? אני רוצה לציין שהיא המליצה על 10 מ"ג
בשביל המרשם חייהים ללכת רופא משפחה או ללכת לטיפול פסיכיאטרי?
מאוד מלחיץ אותי נושא של תרופות כימיות אבל מצד שני אני מאוד רוצה שהדיכאון שלו יפסק אחרת פשוט נצטרך להתגרש
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדכאון
רוני פרישוף16/08/2010שלום לך,
פסיכולוגים אינם רשאים לרשום טיפול תרופתי או להמליץ על טיפול תרופתי מסויים. זוהי מלאכתם של הרופאים, ועל כן מומלץ שבעלך יפגוש פסיכיאטר/ית אשר יתאימו את סוג התרופה ואת המינון על פי מאפייניו וצרכיו הספציפיים של בעלך.
רופאי משפחה רשאים לרשום תרופות נוגדות דכאון, אך הדבר אינו מומלץ בעיניי. פנו לבר הסמכא, כפי שהייתם עושים עם כל בעייה בריאותית אחרת.
מחקרים מראים כי השילוב של טיפול בשיחות עם טיפול תרופתי מסוגל לנצח את הדכאון ביעילות גבוהה. לאחר פרק זמן של יציבות נפשית נהוג לסיים את הטיפול התרופתי (הוא אינו ממכר ואין תופעות גמילה). ברוב המקרים אין חזרה של דכאון, אך אם מופיעה שוב אפיזודה דכאונית יתכן שהפסיכיאטר ימליץ על טיפול קבוע.
התרופות נוגדות הדכאון של ימינו הן מאד יעילות, אינן ממכרות ובעלות תופעות לואי מעטות. השימוש בהן נפוץ מאד באוכלוסייה (קרוב לשכיחות השימוש באנטיביוטיקה), ולדעתי אין להסס אם הרופא אכן ימליץ.
עוד על טיפול תרופתי בדכאון תוכלי לשאול בפורום פסיכיאטריה.
לצד הטיפול התרופתי חשוב מאד לקיים שיחות טיפוליות כדי לרדת לשורשי הדכאון, להכיל ולעודד ולפתח מנגנוני התמודדות, חשיבה ורגשות חיוביים יותר.
כאב לי לקרוא את המשפט עימו סיימת את דברייך "אני מאוד רוצה שהדיכאון שלו יפסק אחרת פשוט נצטרך להתגרש". אני מבינה שמבחינתך הגיעו מים עד נפש, וקשה לך מאד. בכל זאת נסי לקבל את הדכאון כסוג של חולי, ולגייס את מירב תעצומות הנפש כדי לתמוך בבעלך ולעודד אותו לטפל בעצמו. יתכן שאת עצמך זקוקה לתמיכה ולהכוונה ע"י איש מקצוע, או ששניכם יחד זקוקים לייעוץ זוגי כדי לחזק את המערכת שלכם.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוווח מדיכאוןמיכל16/08/2010
איזה רווח יכול לצמוח מדכאון? או מתלות של יצירת דרמות ילדותיות? או מיצירת תדמית של "ילדה מסכנה"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו רווח משני?
רוני פרישוף16/08/2010שלום מיכל,
שאלתך קצרה ולא ברורה מספיק. לא ברור האם את מתייחסת אל עצמך, אל מישהי שאת מכירה, או שואלת שאלה תיאורטית.
בכל מקרה, את מעלה נושא מעניין והוא הנושא של "רווח משני".
"רווח משני" הוא חיזוק סמוי, המופק מהפרעה כלשהי, ומקשה על ההתגברות עליה. הרבה פעמים הרווח המשני הוא בלתי מודע, הן לאדם והן לסביבתו, והוא פועל כמשמר עיקש של הבעייה. למשל, ילד שיש לו התפרצויות זעם מקבל כך את תשומת ליבם (הכעוסה) של הוריו, אשר בדרך כלל אדישים אליו. איש מהם לא מודע לצורך העומד מאחורי ההתקפים, ולכן ההתנהגות חוזרת ונשנית.
תמונת הצרכים והרווחים הסמויים משתנה מאדם לאדם לכן קשה לתת תשובה כללית לשאלתך. הרווחים יכולים להתחלק לדברים שאפשר להשיג באמצעות הבעייה (למשל תשומת לב) ולדברים מהם אפשר להימנע באמצעות הבעייה (למשל, לקיחת אחריות ומחוייבות).
אני מניחה שאת בקלות יכולה לחשוב על מספר אפשרויות. למשל: קבלת אהבה, חמלה, רוך והתייחסות, הימנעות ממשימות התפתחותיות הכרוכות בגדילה והתבגרות, הימנעות מציפיות מלחיצות ומפחדי כשלון והצלחה, יצירה של תחושת קיום וממשות (אני עושה דרמות משמע אני קיימת, אני תופסת מקום, שומעים אותי ומגיבים אלי), וכך הלאה.
לפעמים האדם לוקח על עצמו תפקיד של "כבשה שחורה" כדי להסיח את הדעת מבעיות אחרות במשפחה (למשל בעיות בין ההורים).
הדרך לטפל ברווחים המשניים היא לא בהטחת האשמה בסגנון "את ככה כדי לקבל תשומת לב", אלא מתוך אמפתיה עמוקה לצורך הנפשי הנסתר, ונסיון למצוא לו מענה בריא וטוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל16/08/2010תודה על תשובתך...נתת לי חומר למחשבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אצא מהמצב הזה ?בחור15/08/2010
שלום רב ...
אני בחור מהמגזר הערבי בן 27 , נשוי בלי ילדים , ועובד במשרד ...
אני כותב לכם בפורם הזה , לאחר שחיפשתי דרך הרשת על מוצא לפתרון לבעיה שאני סובל ממנה זה כמה חודשים ...
מה שקורה לי שאני מרגיש מוטרד , או ששישנו מישהו שעוקב אחרי ורוצה לפגוע בי , למרות שאין לי בעיות או סכסוכים עם אף אחד בעולם , וכל ההרגשה הזו נובעת מכך שאני לפני 5 שנים הייתי מדבר עם אנשים באינטרנט ויצרתי איתםקשר רק דרך המסינגר ולפעמים בטלפון , ולא הייתי נותן להם את שמי האמיתי או כתובתי , ובסך הכל , הייתי מדבר איתם מתוך שיעמום , ואז אני מכמה חודשים צצה לי בראש מחשבה שאותם אנשים או חלק מהם מחפשים אותי בכדי לנקום בי ...
מה שקורה לי זה סיוט , אני בכל פעם שישינה בעיה בכפר , שריפת מכוניות או כדומה , אני מתחיל ביני לבין עצמי לחפש דרך לקשור את עצמי לבעיה הזו , ואז אני חושב ביני לבין עצמי ומנסה לשכנע את עצמי שאותו בן אדם שפגעו בו או שרפו לו את האוטו הוא בכלל היה טעות בכתובת , ושהם רוצים לפגוע בי אני ....
הרבה לילות אני לא ישון טוב , מתעורר וכולי זיעה , נראה מוטש ורק בא לי לבכות או לישון , אני מתפלל הרבה , ומחפש דרך לצאת מהמצב הקשה הזה , רק אין לי מוסג איך ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות שרודפות
רוני פרישוף15/08/2010שלום לך,
אתה מתאר תופעה של מחשבת שווא טורדנית, שמציקה לך כבר זמן ממושך. כלומר, מחשבה קשה ולא רציונלית שכאילו כופה את עצמה ולא משחררת. מחשבת השווא ממררת לך את החיים, אתה יודע שהיא לא הגיונית, אך לא מצליח לנצח אותה.
הכי טוב במקרה כזה לפנות לעזרה מקצועית. אני ממליצה לך לפנות לאיבחון אצל פסיכיאטר, שיבהיר ממה בדיוק אתה סובל ואולי יציע טיפול תרופתי. אני ממליצה גם על שיחות טיפוליות שיעזרו לך להבין ולנתח מה מקור הדאגה שלך, ויתנו לך תמיכה ועידוד.
אל תחשוש ואל תתבייש, הבעייה שלך נפוצה ומוכרת, יש לה סיבה ויש טיפול, ממש כמו כאב או בעייה גופנית. פנה עוד היום לעזרה מקצועית.
בהצלחה וכל טוב (ואני מבטיחה שלא אצטרף לנוקמים.. (-; )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות גוף מוזרותאנונימי15/08/2010
שלום לכם. אני בן 48 ומרגיש מזה 35 שנה תחושות גוף של דבק כאילו אני "נדבק" לחפצים (לכיסא למשל....או למיטה כאילו כול הגוף שלי מרוח בדבק .....הרגשה ממש לא סיפטית ואני סוחב את זה מגיל 16......הלכתי אחרי הצבא לפסיכיאטר שממש לא עזר לי....וגם הכדורים לא....אחרי כן המשכתי בשיחות אצל פסיכולוג וגם אצלו לא מצאתי פיתרון.....מבקש את עזרתכם לבעייה הזו ...והאם אפשר לפתור אותה........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידת הסבל
רוני פרישוף15/08/2010שלום לך,
כנראה שאתה אדם עם הרבה כוחות, אם אתה "סוחב" את הסימפטום הלא נעים הזה כבר עשרות שנים.
קשה לי לאבחן את מצבך במסגרת הנתונה לנו. זה יכול ללכת לכיוונים רבים, נפשיים וגופניים.
מאז שניסית לטפל בבעייה לפני זמן רב חלו התפתחויות משמעותיות בשיטות איבחון וטיפול בבעיות המשלבות היבטים גופניים ונפשיים. בעשור האחרון פותחו עשרות תרופות חדשות בתחום הפסיכיאטריה לסוגים רבים של תסמונות, תרופות בעלות יעילות גבוהה ומיעוט תופעות לוואי.
אני ממליצה לך בחום לעבור שוב בירור איבחוני מקיף ויסודי. לצד בירור פסיכיאטרי, שאותו יש הכרח לעשות, כדאי שתקבל הכוונה גם לבירור תחומים רפואיים נוספים. אולי מדובר על תסמונת עצבית או גופנית כלשהי, אשר יש לאבחן או לשלול.
בהנחה שלא ימצא כל גורם פיזי, גם טיפול נפשי יכול לעזור. לפעמים "הגוף מדבר" מצוקות, קונפליקטים או טראומות ששורשיהם עמוקים. אולי היום תהיה בשל יותר להעזר בטיפול, או שתמצא מטפל/ת שיוכלו לעזור יותר.
אל תוותר, עשה בירור רפואי מעמיק למצבך, על סמך הידע הרפואי העדכני ביותר!! מגיע לך לדעת מה הפתרון של חידת סבלך, ולקבל מקסימום הקלה שהרפואה והפסיכולוגיה יכולות להציע.
מאחלת לך כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה ישנה-טרם נעניתיאיילת13/08/2010
שלום
רציתי לדעת כיצד משכנעים ילדה לבצע בדיקת גסטרו(לא גסטרוסקופיה),לגבי כאבי בטן עם חשד לעצירות בילדה קטנה,
אופן הבדיקה בכלל לא נעים משך זמן הבדיקהלא קצר והיא כואבת ולאנעימה בכלל
-עלמנת למנוע חשש מהילדה,מה עושים?
האמא רועדת מפחד בעצמה....
אךבסמוי לא לפני הילדה-אנא עזרו כיצד לנהוג
מה יעשו לה וכמה זמן ייקח האים יכאב וכו אין לי מושג
נורא מפחדת שהילדה לא תשתף פעולה או תצעק או שיכאב להעד מאוד
כבר עכשיו עוד בטרם ניגשנו למרפאה צורחת בבית לא מסכימה להתקרב לאמה שלא תוריד לה מכנסיים ותמרח שם משחה או נר ושלא תיקח בכוח לבדיקה
אני מבחינת אם הייתי מוכנה כמה דקות להחזיק חזק בשת"פ עם הרופא מקסימום דקה 2 של בכי חזק אבל העיקר שתהיה בריאה
מצד שני לקחת בכוח את הילדה כואב לי עליה לא נעים לראותה צורחת בוכה מיבבבת אפילו מפחדת שהיא תברחלי או תעשה ביות גם אם אחות תחזיק אותה
אודה לעזרה
בברכה,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
רוני פרישוף14/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גסטרואנטרולוגיה_ילדים_מחלות_כבד_ילדים' id=link]גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים או פסיכולוגיה ילדים
בהצלחה בבדיקה ורפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
איילת15/08/2010שלום רוני
אני רציתי סהכ לוודא מולך איך את היית נוהגת כשמדובר בילדה שסהכ ילדה מקסימה אך איננה מוכנה בשום פנים ואופן לבצע בדיקה שחובתה לבצע והיא מעלה היסטריה ובכי
הבדיקה לא נעיהמ אם כי אורכת מספר שניות
איך מתנהגים עם הילדה והאים לחץ וכוח לביצוע הבדיקה יועילו?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה לבדיקה
רוני פרישוף15/08/2010שלום נועה,
תחום המומחיות המקצועי שלי הוא פסיכולוגיה של האדם המבוגר, על כן השאלה "איך את היית נוהגת" פונה אלי כאדם וכאמא, ולא כאשת מקצוע.
כאדם וכאמא לא הייתי מעבירה את ביתי בדיקה פולשנית וטראומטית כל כך בחווייה של הילדה, אלא אם הרופאים היו אומרים שהבדיקה הכרחית לחלוטין. (האם חשד לעצירות מחייב בדיקה כל כך קשה?? לא ברור לי למה?). בדרך כלל יש אלטרנטיבות פחות חודרניות וקשות כדי לאבחן וכדי לטפל.
במקרה שהבדיקה היא הכרחית, הייתי מתייעצת עם מומחים בעלי נסיון בטיפול רפואי גסטרולוגי (רופאים או פסיכולוגים רפואיים לילדים), על מנת שינחו אותי בשיטות של הכנה נפשית, הרגעה והרפייה המותאמות לילדים. סביר שיש שיטות הרגעה באמצעות לימוד הרפייה הדרגתית, באמצעות משחק עם בובות וכיוב'.
הייתי מתייעצת גם עם פסיכולוג ילדים כדי לבדוק האם יתכן כי הקושי בעשיית צרכים נובע ממתח כלשהו ולא מבעייה רפואית. כמו כן, יתכן שהייתי שוקלת הרדמה מקומית או מלאה כדי לחסוך את החווייה הטראומטית, בהתייעצות עם הרופא המטפל כמובן.
הפעלת לחץ וכוח אינה רעיון טוב כלל וכלל, ועלולה להותיר טראומה שנזקה רב על תועלת הבדיקה. אני רוצה להדגיש את זה בסימן קריאה. בדיקה פולשנית, ובמיוחד לאיברים אינטימיים, קצרה, מהירה ומקצועית ככל שתהייה, עלולה להחוות כתקיפה ולהשאיר צלקת נפשית עמוקה.
נועה, אנא התייעצי עם מומחים בתחום, ולא דרך פורום אלא דרך מפגש ישיר ומשמעותי עם הילדה.
תרגישו טוב שתיכן ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגידי לי את
ליר16/08/2010אם היית רוצה שהאנשים שאת הכי סומכת עלייך יכריחואותך לעבור בדיקה חודרנית ופולשנית,יפשיטו אותך,יפסקו לך את הרגליים ויתקעו לך שם משהו בכוח?
אחרי זה אל תתפלאי אםישארו לה טראומות...................................בגללך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכותבת
איילת16/08/2010לכותב שלום
תראה
אין פה עני ןשל ברירה
זה דבר שהיה צריך להעשות ונעשה
הסיפור נגמר
עברה את זה כמו גדולה..
שוחחנו איתה וזה נגמר
וזהו..
בה"ש
לילהטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתגובה- שאלה שלא נענתהשירה13/08/2010
שלום רב,
אני גרושה מזה 12 שנה ויש לנו 2 ילדים יחד. גרים לחוד. כל השנים היה ברקע כדי לראות ולעקוב אם יש לי בן זוג מתןך קנאות אובססיבית. לאחרונה שמתי לב על עצמי, שאם יש לי קשר אפילו טלפוני עם ידיד או שידיד בא לבקר אני דואגת ליידע את הגרוש ולגרום לו לקנא. זאת על אף שנאתי אליו, ממש לא אוהבת אותו, שונאת את אופיו, ריחו, והתנהגותו, סלידתו מילדינו וכו'.
אינני מבינה את עצמי על התנהגותי בכלל.
לא מבינה מה אני רוצה להשיג בזה. שאלתי את עצמי אין ספור פעמים מדוע אני עושה את זה ואני תמיד מגיעה למסקנה שאני "נוקמת" בו על כל השנים הרעות שנתן לי ורוצה לעשות לו רק רע.
כל מה שעושה לו רע אני בעניין. הוא מצידו אדם מורכב, רע, ומתנכר לילדיו. חי כפרזיט ועובד למחייתו ולהימוריו. יש בי שנאה שלא משחררת אותי לחיי ואני חיה איתה ומבזבזת אנרגיות לשווא. באופן פסיכולוגי מההיבט הזה מאוד חשוב לי לדעת מה גורם לאדם כמוני לא לעבור הלאה ולהשתקע רק בנקמות על דווקא, לשכב דווקא עם מישהו, או לצאת עם מישהו דווקא כדי שיהיה לו רע ויקנא. לא ממש מצליחה להבין את התת מודע שלי או המודע שגורם לי ככה להתנהגות זו.
אנא עיזרו לי להבין מה יש בעניין ומה מסתתר בחובו. תןדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה בפורום בוחרים למי לענות ולמי לא
שירה14/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקובל לעשות איפה ואיפה...
שירה14/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה שלא נענתה
יפעת קלוש יגל14/08/2010שלום מירי
ראשית אין כאן איפה ואיפה, ולעיתים יש שאלות שנשמטות. מנהלי הפורום עונים על שאלות בהתנדבות וללא כל תמורה.
לגבי שאלתך, את מוטרדת ובצדק, מאחר שאת זו שלא מצליחה לצאת מעולם נקמני, מהתנהגות שיש בה רוע, ולא מצליחה להפרד מגרושך. בסופו של יום את עושה יותר נזק לעצמך מאשר לו.
אני חושבת שיש לך הרבה שאלות קשות לשאול את עצמך, כמו מדוע בחרת בו לבעל. נראה, גם לפי פנייתך, דאת עסוקה הרבה באי צדק, קיפוח ומה את מקבלת מהעולם. שאת לא מקבלת מהעולם מה שאת חושבת שמגיע לך ושאת צריכה מתעורר בך כעס רב, את חשה פגועה ורוצה לפגוע חזרה. הנקמה נותנת תחושת שליטה וכוח מדומות אשר מרגיעות חלקית וזמנית את התחושות הקשות.
אני חושבת שאת מציגה תמונה מורכבת של אישיותך, והייתי מציעה לך פנות לעזרה מקצועית,ש ם תוכלי לעבד את תחושותייך הקשות ולהמשיך הלאה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכההפי12/08/2010
בעלי חולה דיאלזה,ארוע מוחי, וקשה מאד מחפשת קבוצת תמיכה לא קלי לי אפילו קשה מאד ואולי קבוצה יכולה לתמוך ולעזור. אני גרה באזור חדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה
שחף ביתן13/08/2010הרעיון של קבוצת תמיכה הינו טוב מאוד,
אך זה לא הפורום המתאים לחפש קבוצה שכזו.
רצוי להתייעץ עם הגורמים הרפואיים המטפלים בבעלך או עם עו"ס בסביבתך.
אפשר גם לעשות חיפוש באינטרנט, קבוצות כאלו לעיתים מפורסמות ברשת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)