מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד מקרבה ופגיעה במטפלתמיכל15/09/2010
שלום,
אני נמצאת בטיפול כבר חצי שנה ולא פעם רציתי לבקש חיבוק מהמטפלת, בפגישה האחרונה אכן בקשתי והרגשתי מבוכה נוראית, פחדתי מאוד להתקרב ועכשיו שהתקרבתי מרגישה מוזר, האם זה הגיוני? פעם כתבתי כאן על כך שנהייתי תלותית, האם בגלל זה הרגשתי מבוכה?היה לי פחד מקרבה כדי לא להיות תלויה ולבסוף נהייתי כזאת ועכשיו גם התחבקנו שזה מקרב בפני עצמו והיה לי לא נעים לבקש למרות הרצון העז בחיבוק אימהי ובסוף כשכבר זה קרה אני מרגישה לא בנוח כאילו שאני רוצה שהיא תהיה לי כאמא חוץ מזה אני פוחדת שאם נתקרב מאוד אני אפגע בה והיא לא תוכל להכיל אותי ויש לי צורך להגן עליה מפניי. האם זה נשמע הגיוני? האם יכול להיות שפסיכולוג יזדהה מאוד עם מטופל ויפגע מכך? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבוקים
יפעת קלוש יגל15/09/2010שלום מיכל
איזה יופי שהעזת לבקש, לעשות עוד צעד בתוך הקונפליקט של תלות ועצמאות, להתקרב למרות החשש והמבוכה.
הטיפול הוא מקרו קוסמוס של מערכות היחסים וההתנסות עם המטפל בחויות רגשיות מקדמות אותו.
לפי חששותייך שמא תפגעי בפסיכולוגית, נראה שהחשש שלך מקרבה, הוא מהאפשות של שתהפכי לפגיעה או פוגעת, שתהרסי את אלו שעושים לך טוב, או שהם יהרסו אןתך
דברי על תחושותייך עם הפסיכולוגיתף החיבוק, הוא רק הצעד הקונקרטי להרבה תכנים בעולמך הפנימי, שיכולים לעולות כעת ולעבור עיבוד.
בהצלחה1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר הזה..
אדווה16/09/2010היי...באמת יפה שהצלחת לבקש..ולקבל! זה כנראה שלב בטיפול שקורה כמעט לכולם...השאלה שלי היא בהמשך לזאת:איך מכאן,אחרי קבלת החיבוק וההתקרבות הזאת ממשיכים ,מתי ניתן לבקש זאת שוב?האם זה מקובל או מוגזם?כי אם כבר הגענו לשלב זה אז סימן שמרגישים הכי קרובים למטפל/ת ונפתחים יותר וזה גם עמוק וקשה יותר כך שזקוקים יותר ויותר לתמיכה והגנה.והשאלה היא האם ניתן לבקש זאת לעיתים תכופות על מנת להרגיש בטוח לאחר דיבור על תוכן לא קל?או שזה ממש מוגזם ויביא התנגדות או לחילופין תלות?
חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יפעת קלוש יגל21/09/2010שלום אדווה
שאלותייך והתלבטויותייך הן כנות ואנושיות, והן אלו שבדיוק כדאי לפתוח ולדבר בטיפול. לברר מהו חיבוק עבורך, את מקור הכמיהה והפחד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול התנהגותי קבוצתי לOCDירון15/09/2010
שלום רב,
מה דעתכם על טיפול התנהגותי קבוצתי לOCD? האם הוא יעיל לפי מחקרים? והאם הוא שווה ביעילותו לטיפול התנהגותי פרטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת טיפול-מטופל
רוני פרישוף15/09/2010שלום ירון,
אני מטפלת בגישה דינמית, ולכן ידיעתי בטיפול קוגנטיבי התנהגותי מוגבלת.
למיטב ידיעתי, טיפול קוגנטיבי התנהגותי בהפרעה טורדנית-כפייתית הוא מצויין ומומלץ, במיוחד אם הלקוח מרגיש בנוח עם השיטה. אין לי מידע לגבי אופי ויעילות הטיפול הקבוצתי. בודאי תוכל למצוא נתונים כאלה בעזרת חיפוש בגוגל, או פנייה לאגודה לטיפול קוג' איט"ה.
באופן כללי, אוכל לאמר כי הצלחת הטיפול תלוייה במידה רבה באמונה של המטופל בשיטת הטיפול, בתחושה שהשיטה מתחברת אליו ומתאימה לו, במידת המוטיבציה וההתגייסות שלו לטיפול, בכימיה עם המטפל וכיוב'. כל אלו הם משתנים אינדוידואלים, שמחקרים לא יכולים לנבא.
אם קראת על השיטה, וליבך מאותת לך בכיוון חיובי, ואם טיפול קבוצתי עבורך נראה לך רעיון טוב, לך על זה!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפים מוזריםרונה13/09/2010
שלום רב,
אני בת 25. מזה כמספר שנים, לאחר כשלוש-ארבע שעות בהם איני אוכלת (אך כן שותה), פתאום אני חשה הרבה תופעות מוזרות כמו עליית דופק, רעד ביידים, חולשה מאוד גדולה בקרסוליים וברגליים, לעיתים גם סחרחורת קלה .
אני לא מרגישה שאני עומדת למות או לא יכולה לנשום כפי ששמעתי בהתקפי חרדה, האכילה לא מסיימת את ההתקף, והוא עובר לאחר כרבע שעה.
לעיתים אני אמצא את עצמי בחשש - אם אני מרגישה שאני מתחילה להיות רעבה או משהו מזה שזה יקרה לי - וזה בדרך כלל אכן קורה.
אני נמצאת במצב מתמיד למדי של סטרס , בעיקר מכיוון לימודי ומשפחתי. הרופאת משפחה אמרה לי שאלו התקפי חרדה.
רציתי לשאול האם זה אכן התקף חרדה הסימפטומים שאני מתארת - או שאולי ייתכן ויש מצב רפואי אחר הגורם לתופעות אלו.
(אני יכולה להוסיף שפעם התייבשתי מחוסר שתיה בים והתעלפתי, ואני לעיתים נוטה לקשר את הפחד מפני ההתקף לאירוע ההוא)
וחוץ מזה - מה ניתן לעשות? תודה רבה, רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה?
רוני פרישוף15/09/2010שלום רונה,
אנחנו כמובן איננו יכולים לאבחן מצב נפשי דרך האינטרנט. גם רופאת המשפחה יכולה לתת כיוון, אך אבחנה מקצועית כדאי לך לקבל אצל פסיכיאטר או פסיכולוג קליני.
התאור שלך בהחלט מתאים לאיפיונים של התקף חרדה. יתכן כי את מפרשת בצורה לא נכונה תחושות גופניות טבעיות, ופירוש מוטעה זה מייצר תגובות של התגוננות הגוף, פחד וחרדה. שרשרת התגובות נוטה להיות מעגלית ולהסלים את עצמה, מעין "פחד מהפחד" ונבואה שמגשימה את עצמה. סיבוך נוסף עלול להיות פיתוח הימנעויות מסיטואציות שעלולות לדעתך לגרום לך להרגיש כך.
הטיפול הנפשי בהתקפי חרדה מקנה יכולת לקרוא נכון יותר תחושות גופניות, להרגיע אותן במקום להעצים אותן, ולהתגבר על הימנעויות. במקרה שלך, נראה כי את צריכה עזרה רחבה יותר להתמודד עם עומס ומצבי לחץ, כדי שתהני יותר מהחיים ולא תחווי סטרס כרוני. לא הייתי ממליצה לך להתפתות לקחת כדורים אנטי-חרדתיים ללא התערבות פסיכולוגית, כי זה יעקוף את הבעייה ולא יפתור אותה.
אינני רופאה ולא אוכל להציע אבחנות מבדלות רפואיות. כדאי לך להמשיך את הברור עד שתנוח דעתך.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםשלום13/09/2010
כל היום ני פוחד
פוחד מסרטן מכול הסוגים וכול היום בודק עצמי אני על זף יאוש טוטאלי מהחיים
נימאס לי ללכת לשיחות שעולות הוןואני חוזר להיות דפוק עם מחשבות "הפעם זה רציני"...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
יפעת קלוש יגל15/09/2010שלום לשלום
אתה סובל מחרדות ומחשבות אובססיביות.
טיפוליםישנם בחינם במרכזים לבריאות הנפש. כ"כ ישנם טיפולים מוזלים במכונים ומרכזים שונים.
ניתן להעזר בתרופות נוגדות חרדה ואובססיה.
ואם אתה לא רוצה גם שום דבר מזה, קרוב לודאי שתשאר באותו מצב, ואתה יודע זאת, ואז אולי יש לך גם רווחים משניים ממצבך, ועל כך תצטרך לעשות את חשבון הנפש שלך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקשה לתקשר בטלפוןבר12/09/2010
אני בת 21 וקשה לי לדבר בטלפון עם אנשים זרים...
למשל בצבא שהמפקדת שלי אמרה לי להתקשר לכל מיני אנשים שאני לא מכירה לא הייתי מסוגלת.
זה היה בעיקר בסיטוצאיות שאמרה לי להתקשר להגיד דברים שלא הבנתי מה אני צריכה להגיד..
וגם באזרחות היה לי קשה להתקשר לנציגי שירות אבל בזה הצלחתי להתמודד איכשהו והיום אני יותר מסוגלת להתקשר לנציגי שירות..או להזמין דברים.
ועכשיו התחלתי מקום עבודה חדש ומלמדים אותי את העבודה והיה לי איזה בעיה עם משהו אז הבחורה שמסבירה לי אמרה לי "תקשרי למעסיק תבדקי" ואני שאני לא יודעת בדיוק מה אני צריכה להגיד אני לא מסוגלת להתקשר אז פשוט שמתי את הדף בצד ולא התקשרתי.
וגם עד שאני מתקשרת למקומות אני משננת בראש כמה פעמים את מה שאני צריכה להגיד.
ועוד משהו למשל חבר שלי..אני לא ממש בקשר עם אמא שלו רק לאחרונה קצת ..והוא טס לחו"ל ודיברתי איתו בטלפון והוא אמר לי "תקשרי לאמא שלי תגידי לה להתקשר אליי"..ופשוט לא הייתי מסוגלת!
זה ממש מתסכל כל העניין הזה ואני לא יודעת מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממוקד
יפעת קלוש יגל15/09/2010שלום בר
אם זו הבעיה היחידה שמטרידה אותך, ובשאר התחומים יש לך ביטחון טיפול התנהגותי קוגניטיבי קצר מועד יכול מאוד לעזור לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממחשבה על דבריםלין12/09/2010
שלום אני בת 15 וחצי...
אני נמצאת במצב כל הזמן של לחץ האם אולי אני לא בסדר האם פגעתי במישהו או הורדתי מכבודי בגלל מעשה שעשיתי פעם.
נזכרתי במשהו שדי הלחיץ אותי לפני בערך כחצי שנה סתם עניין אותי לראות את גופי מהצד
וצילמתי את עצמי בווידיאו בפלאפון ראיתי ומחקתי. כמה פעמים...
ועכשיו אני מפחדת להשתוות לנשים שמעלות תמונות שלהן בעירום לאינרנט ואין לי מושג ממה זה נובע כי הרי לא עשיתי דבר כזה לא הראיתי לאף אחד באינטרנט את הגוף שלי, אולי פעם חשבתי איך זה לעשות דבר כזה אבל בחיים לא העזתי.
ועכשיו אני מרגישה לא בסדר עם עצמי שאולי גם לא בסדר סתם לצלם את עצמי ?
או נגיד לא מזמן היו לי תמונות עם בגד ים בפייסבוק עם חברות ומחקתי אותן ואני מרגישה ממש רכושנית לגוף שלי.
האם מבין הדברים שעשיתי עשיתי משהו שהוא מעבר למשהו מוסרי ? משהו שאני צריכה להתבייש בו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רוני פרישוף12/09/2010אנא ראי את התגובה "להכיל את הנפש" מההודעה הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהלין12/09/2010
שלום רב...
לא מזמן כתבתי פה בפורום על הפחד שלי של לבטים פתאומיים במשיכה שלי לבנות
(אני בת 17) כ"כ נרתעתי מזה שאפילו פחדתי לגעת באמי.
ודי הרגעתם אותי ונאמר לי שזה טבעי בגיל הזה והכל בסדר.
מה שכן ממש מייסר אותי עד עכשיו, שאני פחדתי לגעת באמי...
וכל פעם זה חוזר אלי מחדש,לפעמיים אני שוכחת מזה כבר אבל פתאום כשאני עם אמא שלי אני נזכרת ומייסרת אותי המחשבה איך חשבתי ככה על א מ א שלי?!
והמחשבות האלה הורגות אותי שפחדתי לגעת בה ודמיינתי אותה (מפחד) במצבים אינטימים וזה מייסר אותי...ואפילו גורם לי לבכות איך אני אוכל להמשיך לחיות הם ההרגשה הזאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להכיל את הנפש
רוני פרישוף12/09/2010שלום לך שוב,
הנפש היא כמו אוקיינוס, היא רחבה ועצומה, יש לה פני שטח ויש לה מצולות, וכל הזמן קורים בה דברים. לפעמים היא רגועה ושוקטת, לפעמים היא גלית וסוערת, לפעמים יש בה סופות.
המשימה שלנו, בני האדם, היא ללמוד לשאת את נפשנו, להכיל אותה, להנות מעושרה.
מהודעותייך השונות בפורום אני מתרשמת שאת נבהלת מארועים של הנפש. את חשה ללא הרף שאת לא בסדר, את לא מבינה מה קורה לך, וכתוצאה מכך קשה לך להכיל את עצמך ולעיתים את נהיית אימפולסיבית.
לאחרונה סיפרת שהתחלת ללכת לטיפול. אני חוזרת ומברכת אותך על הצעד הנכון והחשוב הזה. הטיפול יכיל אותך ויעזור לך להתיידד עם הנפש היפה שלך, ולקבל אותה מבלי להיבהל.
הפורום אינו תחליף לטיפול, ופניות מרובות לפורום עלולות אף לחבל בהצלחת הטיפול. אני אומרת את זה על סמך נסיון. מעתה, רצוי שאת כל השאלות החשובות שלך תביאי לטיפול שלך, ושם תקבלי את כל התמיכה והתשובות שאת צריכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לתיאוריהאבי11/09/2010
אומרים שיש בסכיזופרניה פגיעה קשה מאוד באישיות.
אז אני שואל את עצמי איך דבר כמו אהבה יכולה ללכת לאיבוד במיוחד שמדובר באהבה חזקה או יותר נכון תשוקה,התשובה שאני עונה לעצמי היא שאם ה"אהבה" שלנו היא בגדר תשוקה או אהבה שלא מומשה אז התוצאה תהיה פגיעה קשה באזור הזה באישיות או בעצם מחיקה של אותו אזור באישיות.
זה אגב מה שקרה לי, לי הייתה תשוקה עצומה לדבר הזה שנקרא כדורגל אפילו בהיותי בפסיכוזה הייתי אחד הטובים בשכבה שלי ותמיד לפני המשחק בחרו אותי ראשון בקיצור הייתי ממש טוב, אפילו רציתי לשחק באופו מקצועני מגיל צעיר מאוד ואבא שלי לא אישר לי ויותר מזה אני עזבתי את הלימודים בכיתה י"ב בגלל שאבא שלי הבטיח שיתן ובסוף לא נתן זה היה איזהו סוג של מרדנות משולבת בין המחלה עצמה לגיל ההתבגרות.
כולנו מכירים את ג'ון נאש הגאון המתמטי שבעצם היווה את הסטיגמה שיש גבול דק בין גאונות לטירוף , הוא היה גם חולה סכיזופרניה וההבדל ביני לבינו מבחינת האהבה, כל אחד בנפרד - היה שג'ון נאש עסק באותו תחום במתמטיקה והתקדם בה בצורה מדהימה ואפילו זכה בפרס נובל , בקיצור התשוקה שלו מומשה בניגוד לשלי ולכן הפגיעה שלו באישיות באותו אזור הייתה פגיעה מינימלית ביותר ביחס לאחד שלא עסק בתחום כמוני.
אני חושב שבהמשך לתיאוריה נוצר עם המחלה בלבול בין המודע ללא מודע ולכן אותה אישיות נמחקת כמו סערת טורנדו שבה נהרס כל דבר שהיא פוגשת ככה קורה לנו חולי הנפש נוצרת סערה במוח והדברים הרוחניים האלה שבסופו של דבר נמצאים במוח פשוט הולכים לאיבוד וככה נמחקת האישיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
אבי16/09/2010עודהערה בנוסף: אני חושב שיש לנו שני קולות בראש אחת של המודע ואחת של הלא מודע את המודע אנחנו שומעים כקול ראשון וכקול שני את הלא מודע ושאנחנו חווים התקף פסיכוטי זה הפוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישתי ברחה לי??10/09/2010
אני מבואס אבקש עזרתכם
אישתי ברחה מהבית מסתבר עם החבר הטוב ביותר שלי
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה כפולה
יפעת קלוש יגל11/09/2010שלום לך
אתה עובר כעת רגעים איומים של תחושות ורגשות מהקשים ביותרף כעס, עלבון, בושה, אכזבה, בגידה,צער ועוד. אני חושבת שמה שקרה לך הוא איום ונורא וכרגע מה שאתה צריך זה תמיכה. אנשים קרובים שיכולים להיות איתך, לנחם להשתתף להושיט כתף לבכות עליה.
אחר כך תנסה גם להבין מה קרה ולמה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד תמידיבן 1810/09/2010
אהלן שלום לכולם.
יש לי בעיה שאני פוחד נורא מדברים רבים על אף שאני לא זוכר שעשיתי אותם.
אני שם לב שאני כל הזמן שואל את עצמי "מה אם.." ומתנהלת לי ממש מלחמה בראש על לנסות ולזכור האם עשיתי את מה שאני חושב שעשיתי או לא.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ואשמה
יפעת קלוש יגל11/09/2010שלום לך
לא ממש פרטת אז אוכל להתייחס רק באופן כללי. נראה שאתה סובת מרמות גבוהות של חרדה ואשמה.
כנראה כל כך חשוב לך להיות בסדר, ואתה כל כך חושש שיאשימו אותך או יתאכזבו ממך, עד שאתה בדריכות מתמדת כדי להיות בטוח שאתה בסדר. הבעייה שנשמע שהמתח והחרדה הכל כך גבוהים כבר פוגעים בתחושת החיבור למציאות, ומתעתעים. אתה יודע שלא שית דברים מסויימים, אבל יש בך חלק שחושש שכן, ואז מה האמת?
הדבר מוביל למחשבות טורדניות, החרדה עולה וכו'.
נראה שאתה סובל, ואולי כדאי שתפנה לעזרה מקצועית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכולםם ובמיוחד רונימגי09/09/2010
רוני.
את הכי הכי בולטת איך לא ראיתי אותך קודם.
זה התחיל בדיוק "עכשיו" לפני שנה.
שנה טובה. שנה של כנות התחשבות ואומץ
שנה של חיבוקים חזקים ואהבה.
תודה תודה תודה רבה. ממני ומכל אלה שלא עשו את זה.
מגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה טובה
רוני פרישוף10/09/2010תודה על מילותייך החמות מגי!
אני קצת נבוכה מענייני "הכי".. כולנו שותפים למסע משמעותי.. ברשת ומחוצה לה כל אחד תורם את חלקו.
שתהייה שנה מבורכת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגה- בת 17....07/09/2010
שלום , אני לא מזמן התחלתי טיפול אצל פסיכולוגית...
הסיבה היא שאני כל הזמן דואגת מכל מיני סיבות שמא אני רעה או שאני מסוגלת להרע לאדם אחר וזה מייסר אותי.
היום קרה לי מקרה שנסעתי עם אחותי באוטו וממש רבנו צעקות היינו במצב של לחץ והיה ריב רציני.
ופשוט היה לי חשק לקחת את ההגה ולסובב אותו ושנכינס באיזה עמוד. פשוט ככה מרוב שהייתי עצבנית והייתי "מיואשת "מהחיים. הכל ביחד...זה היה מרגש שעוד רגע ואני עושה את זה,
בטח שלא עשיתי את זה! אבל עכשיו ההרגשה עצם המחשבה שחשבתי אפילו על דבר כזה
זה מפחיד אותי. האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדם רע או אדם שרע לו?
רוני פרישוף08/09/2010שלום מיכל,
אני שומעת בדברייך סבל עמוק, תסכול שמתקשה למצוא פורקן, כעס גדול, תחושה שאין לך מקום או קול משלך, ושאולי לא מבינים אותך ואין לך שליטה או השפעה בעולם.
הסבל הקשה הזה מדאיג לא פחות מהתוצאות שלו: התנהגות אימפולסיבית שעלולה לפגוע בעצמך או באחרים.
את לא אדם רע. את אדם שרע לו, ומתוך המצוקה עלול לאבד שיקול דעת או להתמודד פחות טוב עם מצבי מתח וקונפליקט.
טוב שאת בטיפול. את תקבלי עזרה להבין את שורשי הכעס והסבל, ולמצוא להם ביטוי טוב יותר. חשוב מאד שתעבדי על היכולת שלך לתקשר בדיבור את כל מה שמציק לך, כדי שלא תיקלעי ליותר מדי ריבים קשים ומיותרים, וכדי למנוע פעולות הרסניות.
שתהיה לך שנה טובה, שנה של השלמה עם עצמך והעולם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצוות הפורום- תודה!(:תמר07/09/2010
בסיכומה של שנה אחת, ותחילתה של אחרת
ובשם כל המשתתפים בפורום, אני סוברת,
נאמר תודה רבה רבה מעומק ליבנו
על ההתייחסות הרצינית לכל שאלותינו
לשחף וליפעת, וכמובן לרוני המשקיענית והמקסימה
שתמיד משיבים בסבלנות ומוסיפים מילה חמה
שעל מסירותכם תבורכו מפי האל
ויהי רצון שירבו כמותכם בישראל
לכולם שתהיה שנה טובה ושמחה
שנה שתכלה הקללה ותגדל הברכה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התודה
רוני פרישוף08/09/2010גם לנו נעים לקבל משוב
וכשהוא חם ונדיב כל כך, מה טוב!
לתמר, ולכל הבאים בצל קורתנו,
איחולי שנה טובה מעומק ליבנו
שתהייה שנה של שלום, בתוכנו וביננו,
שנשמור על הפורום, כפינה להקשבה ועזרה,
ושהוריו של גלעד יזכו לחבקו במהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושנה טובה!
יפעת קלוש יגל11/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפסיכולוגיםh06/09/2010
היי,
יש לי שאלונת,
אני מאד מאמינה בפסיכולוגיה ובטיפול פסיכולוגי ואני אפילו נמצאת.
אבל יש לי מן מחשבה כזו שהכל טוב ויפה הפסיכולוג רוצה לעזור והוא שם בשבילך (בלי קשר למי שאני מכירה אלא מחשבה כללית על כולם), אבל בתכלס זה עבודה שלו זה לא באמת מעניין אותו ממך, זה לא כמו שתכיר בנאדם מן מורה דרך כזה במהלך החיים או משהו דומה כאילו הכוונה שבמחשבה שלי הוא שם כי הוא מקבל על זה כסף. אוהב את זה ומאמין בזה אבל לא באמת אכפת לו מהמטופל הוא לא יכול להרגיש משהו לאותו בנאדם. אין מה לעשות זו עובדה. ולכן נורא קשה לי להרגיש בנוח עד הסוף או להרגיש שאני באמת מעניינת.
לפעמים עולות מחשבות "יו הוא בטח רוצה לעוף מפה או חושב לעצמו מה הוא צריך לעשות עוד שעה" וכדומה.... כאילו שברגע שהוא מסיים עם מטופל הכל נעלם כאילו לא היה ואז שוב עובר שבוע ושוב הוא חוזר, עכשיו בשביל המטופל זה משהו משמעותי חלק מהתקופה בחיים וכאילו מהצד השני זה עוד מטופל. עכשיו בעיקרון במקרה הפרטי שלי אני לא רואה את זה ככה אבל במחשבות אני מתארת לעצמי שזה בטח ככה.
הייתי רוצה לשמוע דעתכם כמטפלים איך אתם רואים את זה, אשמח לשמוע את האמת ההרגשה שלכם בפנים כמטפלים.
תודה ושנה טובה לכולם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייג אוהב דגים?
שחף ביתן07/09/2010שלום לך,
את שואלת שאלה קשה וחשובה שבוודאי מטרידה לא רק אותך. שאלת הקשר הטיפולי שמותנה על ידי כסף, למרות שהוא אמור להיות קשר שמבוסס על אמפטיה, חיבור ויחסים ממשיים. אני חושב שאין זה מקרי שבחרת לשאול זאת בפורום שבו הפסיכולוגים עונים שלא בתשלום.
אין לי ספק שהקשר הטיפולי הוא ממשי ואמיתי, על אף שהוא נעשה במסגרת שבה יש תשלום על הטיפול. כמו שגננת או מטפלת יכולה לאהוב את הילדים שבהם היא מטפלת. עם זאת, ברור שזה קשר מורכב, אישי, ומגוון, שבו גם המטפל הוא אדם, עם צרכים, קשיים ומחשבות משל עצמו. אך אני חושב שהמסירות והקשר של איש הטיפול אינו נובע מהכסף, לפחות לא בהכרח. כמו שכשאנו קוראים ספר, אפשר להרגיש אם הסופר 'זייף', וכתב רק כדי לקבל תשלום על הספר, או שהוא כתב אותו מתוך ליבו, למרות שגם כאן הוא יקבל כסף. או כמו שמרגישים אחרת כאשר פונים לבעל מקצוע שעושה את ההעבודה כי הוא אוהב אותה, מאשר בל מקצוע אשר ברור שהוא שם רק עבור הכסף.
אי אפשר לזייף קשר, ובטח לא קשר אינטימי כמו הקשר הטיפולי.
אני חושב שהשאלות שיש לך הם רלוונטיות וחשובות גם לקשר הטיפולי שלך, וחשוב שתעלי אותן. העלית שאלות ספציפיות לךף התחושה שהוא רוצה להיות במקום אחר, או חושב על משהו אחר. יכול להיות שזה קשור לקושי שלך להאמין שרוצים להיות איתך? בחברתך? להרגיש בעלת ערך? יכול להיות שזה משהו שקשור לקשר ביניכם, לאופן שבו המטפל נמצא איתך, למשהו שעולה שקשור למי שאת, ולמי שהוא ולמפגש שלכם.חשוב שתבררו ביניכם את זה. אם אפשר ללמוד משהו מפסיכולוגיה, לעניות דעתי, זה שעל מנת שקשר יהיה משמעותי ואינטימי הוא צריך לשרוד גם את החלקים הקשים והלא נעימים שאנחנו נוטים להשאיר בחוץ. אני מאמין כי המטפל ישמח לשמוע ויוקיר את הרגשות והמחשבות שלך הקשורים לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבתא שלי נפטרה אני צריך את עזרתםעידן באר שבע05/09/2010
שלום. אני בן 19 וחצי סבתא שלי נפטרה יום שישי ואני לא מפסיק לבכות מאז שהיא נפטרה אני בבית שלה יושבים שם שבעה ומוזר לי שהיא לא נמצאת בבית אני רגיל לראות אותהה עכישו היא חסרה לי מאוד ואני לא מפסיק לבכות אני הולך ברחוב אני בוכה אני לא מפסיק לחשוב אליה מה אני עושה אני לא רוצה לחיות עם אין לי את סבתא שלי קשה לי מאוד לקחתי את זה קשה איך אני יכול לצאת מיזה אני בדכאון אני לא יודע מה לעשות אני צריך כדורים נגד דיכאון משו איך אני יוצא מיזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידן היקר
אני06/09/2010שלום
נשמע שהיית קרוב וקשור לסבתך
תנסה לחשוב -
האם היא מתה בשייבה טובה?
האם היא מתה אחר זמן לא טוב של חולי וכדומה?
מהסיפורים והזמן שזכית להיות הנכד שלה -אילו מן חיים היו לה?
האם ראית אותה מספיק לטעמך והאם הקשר בינכם היה טוב?
תחשוב על הדברים הטובים שהיו לה ולכם כשהיא הייתה
ושאולי באיזה מקום טוב שהיא לא המיכה לחיות וחס וחלילה לסבול ואם הלכה אחרי סבל אז וןב שזה ךא נמשך יותר מדי
תמיד יהיה לך את הטוב שלכם
תזכור שלך יש עוד את כל החיים לפניך,תחשוב על החיים הטובים שלה ותאחל ותגשים עבורך חיים טובים יחד עם הזיכרון,ואתה יכול כמו שלי קראו שם שני על שם סבתך האהובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעידן
שחף ביתן07/09/2010שלום עידן,
היית קשור מאוד לסבתך, ואובדן אדם אהוב הוא משבר קשה וכואב. חשוב שתיתן לעצמך את הזמן הדרוש כדי לקיים ולעבד את האבל. היהדות נותנת לאבל מקום רב - הלוויה, השבעה, ואחר כך ה-30, ולמעשה היהדות נותנת שנה שלמה לאבל. חשוב שלא תישאר לבד עם האבל שלך, ושתוכל לשתף ולשמוע אחרים, שגם הם כואבים את אובדן סבתא שלך.
אם זה נמשך זמן רב ואתה מרגיש שאתה לא מצליח לחזור לתפקוד באופן רגיל, מומלץ לפנות לטיפול מקצועי. אפשר גם לפנות לפסיכיאטר על מנת לקבל תרופות שיעזרו לך לאסוף את הכוחות שלך מחדש, וגם לפנות לטיפול פסיכולוגי בשיחות, על מנת שתוכל לבטא את הרגשות הכואבים שלך, לברר את המשמעות הגדולה שהייתה לסבתא בחייה בחייך, ואת המשמעות שאותה תמשיך לשאת איתך מעכשיו.
משתתף בצערך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)