מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תקשורתמישהי09/07/2010
קשה לי לפתח יחסים עם נשים וגם גברים כלומר ברמה האישית של לפתח שיחה להכיר מישהו אני ססגורה כזאת.. קשה לי לזרום כמו כולם וכשאני משתדלת לפתח שיחה אז יוצא לא טוב ונתקע... ואני מרגישה שמשהו לא עובר או כנראה השפת גוף שלי לא נכונה או המבט או הדיבור לא יודעת גורם לי לחשוב הנה אני לא טובה יותר.. כולם טובים יותר ממני ומעניינים ואני לא...
כשאני מרגישה תקועה אני ננעלת וקשה לי לצאת מזה... הקושי של קומוניקציה מתבטא בייחוד עם נשים... להכיר בנות חדשות... להבין את המהות של כימיה עם נשים, לזרום... אולי לא להראות מתנשאת.... אני תמיד מרגישה שאני לא מעניינת וכשאני חשה בדחייה מהצד השני זה יוצר אצלי מן מגננה כזאת.. של סנוביות אולי...
אפשר טיפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רוני פרישוף09/07/2010שלום,
הגבתי לך לפחות 10 פעמים בפורום, אם לא הרבה יותר, ונראה שתגובותיי, או אלו של מנהלי הפורום האחרים, לא תרמו לך כלל.
אני מתרשמת שמיצינו את יכולתנו לסייע לך במסגרת זו.
את זקוקה לאיבחון ועזרה מקצועית. אנא פני לטיפול אישי או קבוצתי.
לא נוכל להמשיך להגיב אלייך כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר תאונהתמר09/07/2010
שלום,
אני כבת 20, מספר חודשים לאחר תאונת דרכים.
בתאונה נפגעתי חבלת ראש קלה יחסית.
מאז התאונה אני מדוכאת, עצבנית, יש לי התקפי זעם, כעס, בכי בלתי נשלט...
בזמנים מסויימים אני גם ממש בלתי נסבלת, ויצא שככה התנתקתי מאוד מהסביבה שלא הבינה אותי ופירשה אותי לא נכון- מהרבה חברות, ובשלב מסויים גם מהמשפחה.
אני מרגישה המון אשמה בכך שהבאתי את זה על עצמי,
גם בדידות, עצבות, אין כוח לכלום, מין רצון כזה לשקוע, אולי למות... קושי לתפקד ברמה הכי בסיסית.. ועם זאת, יש זמנים שבהם אני מרגישה לחלוטין בסדר, מצליחה להנות מכל מיני דברים, צוחקת..
אני לא יודעת מה לעשות, לא רוצה להרגיש שייכות לדיכאון הזה ובטח לא רוצה להכניס את עצמי לטיפולים תרופתיים שאחר כך אתמכר אליהם, שכן לפני כן הייתי אדם שמח, מלא בחוש הומור ופעלתני מאוד, ואני בהלם שנחתתי למקום הזה..
אשמח לקבל איזשהי עצה..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבל בעקבות תאונה
רוני פרישוף09/07/2010שלום לך,
פגיעת ראש יכולה להביא לתסמינים נפשיים כמו שאת מתארת. עלייך לעבור בירור נוירולוגי ופסיכיאטרי מקיף וכן איבחון פסיכודיאגנוסטי כדי לאבחן את הבעייה ומקורותיה (את יכולה גם להעזר בעורך דין למיצוי זכויותייך).
בהתאם לתוצאות הבירור הנוירולוגי תוכלי להמשך תהליך שיקומי על פי הכוונת הרופא. מרבית הטיפולים הפסיכיאטרים היום מועילים מאד, ניתנים לתקופת זמן קצובה ואינם ממכרים.
לצד הבירור הנוירולוגי, אני מאד ממליצה בשלב זה על פסיכותרפיה. ישנם מטפלים המתמחים בטיפול בנפגעי טראומת תאונת דרכים, והם יעזרו לך מאד.
תרגישי טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על תגובתך!
תמר23/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל08/07/2010
האם אדם יכול לסבול מהפרעה סכיזואפקטיבית וגם מהפרעות אישיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות נפשיות ואישיותיות
רוני פרישוף08/07/2010שלום דלית,
האבחנות שאת מציינת לקוחות מה DSM IV, ספר האבחנות הנפשיות של האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית.
האבחון ב-DSM IV נעשה על פי חמישה צירים, השניים הראשונים והחשובים מבין החמישה הם:
ציר I - ההפרעות הקליניות העיקריות (כולל הפרעות ההתפתחות, סכיזופרניה, דיכאון מז'ורי, הפרעה דו-קוטבית, הפרעות חרדה, הפרעות שינה ואכילה ועוד)
ציר II - הפרעות אישיות ופיגור שכלי
אדם יכול לקבל אבחנה בשני הצירים. למשל הפרעה סכיזואפקטיבית והפרעת אישיות נרקיסיסטית, תלותית וכיוב'.
כמובן שיש זיקה ויחסי הגומלין בין שתי ההפרעות. בכל זאת מדובר בנפש אחת שנחשפה לסביבה אחת.
אישית, אני לא "מתה" על האבחנה של הפרעת אישיות. לעיתים רב הנזק על התועלת של השימוש בה.
אני מעדיפה לאמר שגם לאנשים עם הפרעות נפשיות, הנזקקים לטיפול תרופתי, יש אופי מיוחד משל עצמם. האם האופי הזה כשלעצמו קשה או בעייתי? זאת לאדם וליקיריו התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנונימיתאנונימית07/07/2010
היי,
אני בחורה מאוד מאוד מאוד ביישנית ומעולם לא היו לי ידידים\חברים ושום קשר עם אף בן.
אני ביישנית בצורה לא נורמלית וחסרת בטחון עצמי לגמרי.אני בטוחה שאני הדבר הכי מגעיל שנוצר עלי האדמות ואף אחד לא ירצה אותי או להתקרב אליי.זאת ההרגשה שלי.
יש בחור שמוצא חן בעיני מאוד ואני לא יודעת מה לעשות.מצד אחד אני רוצה מאוד לגשת אבל אני פוחדת פחד מוות.יש לי חרדות של ממש מאיך שיגיב.אני פוחדת שיחשוב שאני מכוערת,מגעילה ויתחרט שבכלל דיבר איתי.אני פוחדת מאיך שהחברים והחברות שלו יגיבו אלי,כי אני יודעת שברגע שיזרקו לי הערה קטנה אסתגר ואבכה ואצטער שנולדתי בכלל.אנחנו גם הפכים גמורים,הוא בחור חברתי ומרבה לבלות ולכייף!ואני "חנונית" מאוד.אני בכלל אוהבת לקרוא ספרים ולהתעסק בדברים אחרים.אז אני עוד יותר דואגת ופוחדת.אפשר לקבל עצה כלשהי?זה יעזור לי מאוד.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
שחף ביתן08/07/2010שלום לך,
עצוב לקרוא את היחס שלך כלפי עצמך. נשמע שאת כועסת על עצמך ורוצה להיות אחרת. באופן פרודקסלי, כמעט תמיד כדי להיות 'אחרת' יש קודם כל לאהוב את מי שאנחנו. אני לא יודע למה את חושבת על עצמך דברים כאלו, ואיך הם נכנסו לך לראש, מי לא נתן לך לראות את עצמך באור חיובי, שמכתיבתך ודברייך אפשר כבר לחוש שמגיע לך.
אולי היית רוצה שהבחור יאהב אותך ויראה אותך באור חיובי כדי שתוכלי לקבל את עצמך. הבעיה בפתרונות כאלו היא שהם פתרונות זמניים ביותר. כדאי קודם לעבוד על האפשרות שלך לקבל את עצמך מבפנים, מתוכך, ובזכותך.
האם יש קרוב משפחה, חברה או חבר, שאיתם את יכולה לחלוק את הכאב שלך? שאת יכולה לשמוע מהם איך הם רואים אותך? שאת חשה איתם בנוח? ובטוחה? כדאי לחזק מקומות וקשרים כאלו, ולהקשיב להם.
כדאי גם לפנות לעזרה ולטיפול, שם תוכלי לבחון לעומק את הכאב שלך על עצמך, את המקורות של חוסר ההערכה שלך כלפי עצמך, ולקבל בחזרה מהמטפל את האור החיובי שאת זקוקה לו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקשה לשמור על קשר עם אנשים מהעבררותרות07/07/2010
שלום!
אני בת 22, ועברתי מקומות שונים בחיי שבהם הכרתי אנשים רבים ווטובים.
כיוון שאני אדם חברותי מאוד, צברתי גם חברים רבים, אך לצערי בכל שלב שעברתי הלאה לא היה לי חשק לשמור על קשר עם אף אחד, אלא רק עם האנשים שנוכחים בחיי כרגע. ולצערי אני יודעת שכאשר אמשיך הלאה, גם איתם לא אשמור על קשר- בגללי. כאשר אנשים מתקשרים, אני לא רוצה לענות להם, בכלל קשה לי מאוד לדבר בטלפון. עושה לי רע ואני מרגישה מזוייפת.
איך זה שאני לא מסוגלת לשמור על קשר עם אנשים? אני פשוט נרתעת מטלפונים, אנשים שמתקשרים אני לא רוצה לענות, ואני בטח שלא איזום שיחה. האם יש לזה הסבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת וקשר
שחף ביתן08/07/2010קשרים הם צורך בסיסי של האדם, אך בו בזמן הם גם זירה מאוד מפחידה, שבה אנו נחשפים לפגיעה. ניתוק של קשרים והימנעות מקשרים יכולים לתפקד גם כהגנה מפגיעה כואבת, אך גם להשאיר אותנו בודדים.
את כותבת על קושי לשמור על קשר עם אנשים, ועל קושי נוסף להתקשר לאנשים בטלפון. את מצביעה על קשר בין הקשיים האלו. לא ברור עוד מה הקשר? האם את לא מצליחה לשמור על קשר עם אנשים כי קשה לך לתקשר בטלפון, או אולי הפוך? קשה לתקשר בטלפון כי קשה לשמור על קשר.
בכל מקרה ברור כי הקושי הזה מעיק עלייך ומותיר אותך בודדה. את יכולה לנסות להבין עם עצמך את הקשיים האלו. תתחילי בלבדוק את עצמך? היכן את כן מצליחה לתקשר? אלו קשרים את כן מצליחה ליצור? האם יש חברות או אנשים שאיתם הקשר ארוך יותר? האם הקשרים תמיד נגמרים באותה צורה?
כמו-כן כדאי לנסות לדבר עם אדם קרוב כלשהו על הקשיים האלו, לשמוע את נקודת המבט שלו, ולבחון את הקשר איתו. מה מאפשר איתו קשר שכזה?
החברים של נטאשה שרים -
"מיליוני אנשים לבד, ואם כבר לבד אז שיהיה בתנועה
שנתחמם, שלא נקפא, שלא נשתגע"
הפנייה שלך כאן היא התחלה של תנועה לעבר מקום חדש עבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבייש לדבר על פנטזיות של גילוי עריגלעד07/07/2010
אני נשוי פלוס חמש, בן 54,קרוב לשנתים בטיפול אישי ולאחרונה התחלנו להעמיק בשיחות על היחסים שלי עם אימי. השיחות כבר קרוב לחודשיים- בנושא זה ואנחנו מצליחים לחדד תחושות ורגשות שהיו וישנם ביחסים עם אימי. העניין הוא כזה: הגעתי לנקודה שאני מתבייש לספר כי במשך תקופה לא קצרה היו לי תחושות מיניות (כהיותי תלמיד תיכון וגם בהיותי סטודנט ) כלפי אמי. לא היה בינינו שום דבר כמובן אבל היא הופיעה אצלי לא מעט בפנטזיות.
השאלה אם לספר או שאפשר לעבור על זה, כי אני מרגיש לא נוח כמובן מהנושא. בחיפושים שעשיתי באינרטנט על הנושא היו המון קישורים לאתרים פורנוגרפיים ומעט חומר מדעי על יחסי אמא-בן ולפי כמות האתרים בנושא, נראה שזו פנטזיה די נפוצה.
השאלות שלי האם לספר והאם זו פנטזיה נפוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התסביך האדיפלי
רוני פרישוף07/07/2010הי אילן,
מעניין שהחיפוש בגוגל הביא אותך דוקא לאתרים פורנוגרפיים, באותה מידה הוא היה יכול להביא אותך לערך "זיגמונד פרויד" בויקיפדיה.
פרויד, מייסד הפסיכואנליזה, התאוריה שהטביעה חותמה על פני המאה העשרים ועל הבנתנו את נפש האדם, העמיד את "התסביך האדיפלי" כציר מרכזי בהבנה שלו את התפתחות הילד והיווצרות מבני נפש, מערכות יחסים ותסביכים.
פרויד התייחס לראשונה לאדיפוס בהקשר הפסיכולוגי במכתב שכתב ב-1897 על "כוחו המרתק של אדיפוס המלך"; הוא שאל את הדימוי מהטרגדיה היוונית כדי להסביר את נפש הגבר. פרויד מייחס לכל ילד זכר תשוקה מינית לאם וקנאה רצחנית כלפי האב. הילד רוצה לכבוש את אמו, להפוך לבן זוגה, ולסלק את האב מהשטח.
כאשר הילד לא מצליח להשיג את מבוקשו, הוא מתחיל לפחד מנקמת האב, ומדחיק את תשוקתו כלפי אימו. במקום להלחם באביו יריבו הוא מזדהה איתו, וכך מפנים את מערכת ערכיו.
בדרך זו זוכה הילד ב"אני העליון" שלו, ותשוקותיו מודחקות במשך תקופת החביון וחוזרות בתקופת ההתבגרות המינית. לא סתם גברים רבים בוחרים בת זוג הדומה לאימם, ולא לחינם יש הרבה אתרי פורנוגרפיה בנושא. אלו הם חלק מתופעות רבות המהוות רמיזה וסובלימציה של התסביך האדיפלי המודחק.
למותר לציין שהתיאוריה של פרויד התקבלה בזעזוע עמוק בוינה של שלהי המאה ה-19, אך מאז הפכה ל"אמיתה" מוסכמת בקרב פסיכולוגים, סופרים, אנשי רוח והחברה הרחבה. (מה שאומר שפורנוגרפיה היא עניין של גיאוגרפיה).
יתכן שבמקרה שלך משהו במנגנון ההדחקה נסדק בשלבים מסוימים של חייך. יתכן שהיית קשור לאימך יותר מאשר לאביך, אולי היא היתה דומיננטית ממנו, אולי היתה ביניכם בילדותך קירבה גדולה שכמהת לה, אולי היתה בעיית גבולות במשפחה. אני בטוחה שעל נושאים אלו ואחרים אתה משוחח בטיפול, ובודק את השפעתם על חייך בהווה ועל יחסיך עם נשים בכלל, וזוגתך בפרט.
אני לא מכירה נתונים לגבי נפוצות הפנטזיה, אך אליבא דפרויד היא קיימת בכל נפש ברמה מודחקת.
חבל להתבייש. קח לך את הזכות להנות מדיבור חופשי בטיפול על כל דבר שמעסיק אותך ועולה בדעתך. חשוב על הסיטואציה כ"תא וידויים", כמו אצל הכומר, שמותר לאמר אצלו הכל מבלי להישפט ומבלי להענש. אם לוקחים את זה ברוח טובה, הזכות לאמר כל דבר היא אחד הצ'ופרים העצומים של טיפול, שכמעט אינו קיים במצבי חיים אחרים.
אני מאמינה שתחוש הקלה מהשיתוף, ושתוכלו להפיק הרבה משמעויות מעניינות, שאולי יעזרו לך להבין ולשפר את עצמך.
מצד שני, גם "זכות השתיקה" היא זכות גדולה, ואם לא מתאים לך להחשף עד כדי כך, זה גם בסדר. זה לא יחבל בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד על פנטזיה על גילוי עריות
גלעד07/07/2010תודה על ההסבר הממצה, החיפושים שעשיתי היו תחת הכותרת יחסי אם בן (גם באנגלית) ומילים דומות. בכלל לא חשבתי על פרויד למרות ששמעתי על הרעיון הזה כבר קודם, אבל נראה היה לי כי מדובר במשהו תיאורטי ולא כאבחנה יישומית כלל וכלל.
אני מבין את העניין ואולם השאלה היא האם הדבר יתרום להתהליך הטיפולי או שיהיה בסיס למטעמים-בפיקנטריה הטיפולית, למשל אם אשאל על אילו פנטזיות וכו'. אני לא מרגיש לדבר על הנושא ביני לבין עצמי וברורה לי בכל שלב המשיכה שהיתה לי כלפי אימי ( הכוונה שזה כבר שנים לא מודחק) אבל בכל זאת מדובר בפנטזיות שליוו אותי כשהייתי סטודנט וקצת לאחר מכן (והרבה בגיל תיכון).וכמה פרטים אחרים, אכן אימי היתה דומיננטיות יותר מאבי ברמה מסויימת אבל זה לא נראה לי ממש קשור להתנהלות היום יומית, ומאידך אימי היתה נאה אולם ללא מיניות מוחצנת (אפילו לא בעקיפין).
האם יש ספרות פרקטית לטיפול בנושא שאת ממליצים לקרוא, גם באנגלית אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני פרישוף08/07/2010שוב שלום,
פרויד רלוונטי מתמיד, גם תיאורטית וגם יישומית.
אמנם תיאוריות פוסט-פרוידיאניות הפחיתו בחשיבות הדחף המיני בכלל והתסביך האדיפלי בפרט, אך חוויות כמו שאתה מתאר מראים עד כמה האיש ידע על מה הוא מדבר.
על שאלות ההמשך שאתה מעלה, לצערי אין לי מענה. אני לא לא מכירה אותך, את הסיבות שהביאו אותך לטיפול, את הרלוונטיות של הפנטזיות ההן על החיים שלך היום, ואת שלל מורכבות ה"בעד" ו"נגד".
אני ממליצה לך בחום להתייעץ עם המטפל/ת שלך על הרלוונטיות של העניין לטיפול, ממש כמו שאתה מתלבט כאן. אתה יכול לציין באופן כללי את קיום הסוגייה, ולבדוק יחד בטיפול עד כמה זה חשוב, רלוונטי וענייני לפתוח יותר. לחששות השונים שלך יש מקום כמובן.
לא עולה בדעתי כרגע חומר קריאה ספציפי לעניינך. תתחיל בפרויד, ובחיפוש בגוגל תוסיף מילת מפתח "פסיכואנליזה" כדי שלא תגיע לפורנוגרפיה. יחי ההבדל הקטן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטיפול
לימור11/07/2010נכון לפי נקודת מבטי בכל אופן,להביא את כל מה שאתה מרגיש לנכון.
זה לא אמור להיות מקום שופט,
זה אמור להיות מקום מקבל,מבין,מכיל ותומך אם לא תביא את התכנים האלו לטיפול לאן תביא אותם?
כל עוד זה מפריע לך אפילו קצת (ונראה שזה מטריד אותך לא מעט)תתגבר על הבושה,זה הזמן שלך וחבל שלא תמצה אותו עוד הסוף כדי לזור לעצמך.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נורמלי?טל07/07/2010
היי רוני ,
לא יודעת אם את זוכרת אותי ואת המקרה שלי , אז אספר בקצרה שאני ובן זוגי עברנו משבר שבו הוא נכנס לדיכאון והיה מטופל בכדורים והחלטנו שאני חוזרת לגור עם ההורים.
לצערי הרב בן זוגי התאבד בשבוע שעבר ביום שני..
באותו יום הייתי שבר כלי וגם כעסתי עליו מאוד כמה ימים..אח"כ הגיעו השאלות אם יכולתי למנוע את המוות שלו והתשובה הייתה והיא עדיין "לא".
אחרי שחלמתי עליו ובחלום הוא היה מאושר ואותת לי להמשיך הלאה כי גם הוא המשיך הלאה , מצאתי את עצמי אתמול חושבת כבר על עצמי עם מישהו אחר. רוצה מישהו אחר.
אני חשה בדידות גדולה מאוד , אין לי בן זוג שאני יכולה לחלוק איתו כל מה שאני חושבת ומרגישה וזה חסר לי מאוד. מצד שני זה מרגיש לי כאילו אני ממהרת מדיי ורוצה לעבור הלאה רק שבוע אחרי שהוא נפטר..
זה גורם לי לתהות אם זה מצב נורמלי..
בינתיים החלטתי שלא לחפש בן זוג כי נראה לי שאם יהיה מישהו עכשיו הדבר היחיד שיקרה הוא שלא תהיה יותר תחושת בדידות , אבל אהבה אמיתית בין שני בני אדם לא תהיה שם..
האם זה נורמלי שאני רוצה כבר מישהו חדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כואב
רוני פרישוף07/07/2010טל יקרה,
אני המומה, המומה, וכואבת יחד איתך את האובדן הטראגי.
כמה עצוב, וכמה נכון שאינך אשמה בדבר.
כרגע את מגיבה באופן נורמלי למצב בלתי נורמלי. הכי טבעי שתדבקי בחיים, תימשכי אל החיים, ומה מייצג חיים יותר מאשר אהבה.
תזרמי עם תחושותייך, מחשבותייך ורגשותייך. לכל אחד יש מסלול אבל מיוחד משלו, ואי אפשר לשלוט בו, אלא רק לאפשר לו להתקיים כטבעו. בודאי יהיו רגעים של עצב, ריקנות, געגוע וכעס, ורגעים אחרים של השלמה, שכחה, תשוקה לאחר, ושל רגשי אשמה. ערבוביה של רגשות הכי אנושיים והכי נכונים. תני מקום לכולם.
הזוגיות הנכונה תגיע בזמנה הנכון, ואם זמנה הנכון הוא עכשיו, מה טוב.
אני חוזרת על המלצתי לך להעזר בטיפול, שיתן לך הכלה רגשית וגם מרחב בטוח להתבונן בו על חייך ולתכנן את עתידך.
כל טוב לך, ומשתתפת בצערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רוני
טל07/07/2010את פשוט מקסימה!
ולגבי טיפול - יש קבוצת תמיכה לחברות של חללי צה"ל שאלך אליה ביום שישי וגם אם לא הייתה כזו קבוצה הייתי הולכת לטיפול.
תודה רבה לך ,
ושתמשיכי להיות מקסימה ורגישה כמו שאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני06/07/2010
היי אני בת 22 אני ממש בדיכאון מפני שלפני כמה ימים הודיעו לי שלא התקבלתי לעבודה שמאוד רציתי אני פשוט לא יודעת איך להתמודד עם האכזבה הזו מפני שהייתי בטוחה שאני התקבל ואז אוכל להוכיח לעצמי ולאחרים שגם אני שווה משהו גם אני יכולה להגיע להשגים משמעותיים אך זה לא קרה אני פשוט לא יודעת איך להתגבר על זה אשמח לקבל תשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם אכזבות
החיים אכן מזמנים לנו הרבה עליות ומורדות, הרבה הצלחות ואכזבות. טבעי לחוש רע ומתוסכל לאחר אכזבה, כשם שטבעי לחוש טוב לאחר הצלחה. השאלה היא עד כמה יש לנו את הכוחות להמשיך הלאה למרות האכזבות, כדי להנות גם מהצלחות. צריך לזכור שלא ההצלחות ולא האכזבות הן קבועות, החיים לא נותנים לשום דבר להיות קבוע.
ברור כי מאוד התאכזבת, ומאוד קשה לך להמשיך הלאה. רצוי לבחון את המחשבות שלך בעקבות כך. נראה כי ישנן שם מחשבות כמו 'אני בחיים לא אצליח', 'אני לא שווה' וכדומה אשר משתלטות. אך לא רק שהכללות כאלו הן בסופו של דבר חסרות שחר, הרי שגם לא ברור מהן הסיבות שבשלן לא התקבלת. האם היה לך את הניסיון המתאים? את ההיכרות עם התחום? וכן הלאה? שלא לדבר על גורמים כמו מזל וכדומה.
לסיכום, אם את מרגישה קושי חוזר להשיג דברים שאת רוצה כמו להתקבל לעבודות וכן הלאה, כדאי לבדוק האם יש דפוס כלשהו בבחירות שלך, בהתנהגות שלך במצבים אלו אשר אולי מחבל במאמצייך? או אולי מעיד על רצונות אחרים שעומדים בקונפליקט עם אלו המודעים? בנוסף, אם קשה לאורך זמן (שבועות וחודשים) להשתחרר מתחושות הדיכאון, הרי שהפגיעה בערך העצמי כנראה גדולה והמחשבות המטרידות לא עוזבות מעצמן. במקרים ולא מצליחים להמשיך הלאה לבד, או באמצעות שיחות עם קרובים, כדאי מאוד לפנות לטיפול פסיכולוגי, שיכול ללמד הן דרכי התמודדות עם אכזבות וכשלונות, והן לעזור להבין יותר לעומק את הדפוסים החוזרים שלנו המשפיעים על ההצלחה ואי-ההצלחה שלנו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוללוטוס06/07/2010
שלום
באבחון מקצועי שעשיתי לא מזמן עלה שיש לי מטענים נפשיים.פניתי לטיפול במכון של מתמחים ושם דורשים את האבחון ואף מעלים בקול רם אפשרות לדבר עם מרכז האבחון לבירור מצבי.אבחון זה כלי עיקרי לטיפול נפשי במקום להעריך לבד? לא מוצא חן בעיניי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודיות ואינטימיות
שחף ביתן06/07/2010שלום לך,
לא ברור מדבריך איזה אבחון עשית? מדוע עשית אותו? ומדוע פנית עכשיו לטיפול? אתה זה שיחליט האם להעביר את המידע הלאה או לא, המטפל זקוק לאישורך על מנת לפנות לקבל את המידע. עם זאת, אני לא רואה סיבה שלא לתת את המידע, האם היית פונה לרופא ומסתיר ממנו אבחון?
אך הסיבות שלך, האישיות הן שחשובות כאן, הרי זהו מהות הטיפול, לשתף ולגעת ברגשות שלך. אתה יכול בהחלט לשתף את המטפל בלבטים שלך, בחששות שלך, בסיבות שלך מדוע אינך מעוניין שיראה את האבחון. תראה לאן זה יוביל אתכם. תזכור כי טיפול הוא חוויה אינטימית מאוד ממהותה, אשר מזמינה לפתיחות וכנות. ללא פתיחות וכנות כאלו סיכויי הצלחת הטיפול יורדים משמעותית. עם זאת, יכול להיות שאתה מעדיף שיכירו אותך באופן כנה ופתוח מחדש ולא דרך מסמך קיים, זה לגמרי בסדר, ואתה יכול לדבר על כך, כאמור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשפטים האחרונים שלך הם המדויקים
לוטוס06/07/2010האבחון נעשה ביוזמת ביטוח לאומי לבדוק התאמות מקצועיות.מתשובתך הארוכה לא נעניתי למה זה הכרחי לדעת מה מצבי הנוכחי על סמך אבחון.מה אם אני לא מסכים לגמרי עם תוצאותיו?זו הנקודה ולא הפרטיותץנשאלת השאלה האם המקום מספיק מיומן גם לבד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
מתגובותיך הקצרות לא כל כך ברור לי מה בעצם אתה שואל? אין לי שום דרך לדעת או לענות על השאלה האם 'המקום' שאליו פנית מספיק מיומן? אני גם לא בטוח שהבנתי מספיק מיומן למה? האם הם התנו את המשך או התחלת הטיפול בכך שתביא את האבחון? האם שאלת מדוע הם מעוניינים בו? האם אמרת מדוע אתה לא מעוניין להציג אותו? אני חושב שברוב המקומות או עם רב המטפלים דיון על הנושא יוכל לפתור את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגישה.....קספר04/07/2010
חוסר אונים , יאוש , חוסר תקווה שיהיה בעתיד טוב יותר , מועקה בלב , הרבה הרבה סבל .
אני לא מצליחה לישון בלילה , וקשה לי להרדם, לפעמים אנ פשוט חושבת שכדאי לגמור עם זה וזהו .
אני הולכת לטיפול ,אבל לא ניראה לי שזה יעזור לי .
המטפל אומר שהוא מצליח להבין מה כואב לי
האנשים סביבי לא ממש עוזרים לי למרות שיש כמה שעוזרים כמו למשל רוני הפסיכולוגית מנהלת הפורום הזה.
אני מרגישה שקופה , ואימא שלי מיואשת ממני , הלאוי ויכולתי לבכות , אבל אין לי שום רגש בלב
אולי אני אטחרט על כך שכתבתי ואולי לא .
אני צריכה ללכת לעבוד , ולא ניראה לי שיהיה לי כוחות נפשיים להחזיק ממעמד שם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי
קספר04/07/2010שמיאש אותי שהמטפל אומר שהוא לא יודע מה יש לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן-זוג סכיזופרןאלמונית04/07/2010
היי,
אני בת 25, מטופלת תקופה ע"י פסיכולוגית. עד התקופה האחרונה התקדמתי מאוד, אבל דווקא עכשיו כשאני צריכה את הטיפול יותר מתמיד, אני לא מרגישה שאני מקבלת את העזרה הנכונה. את בן-זוגי הכרתי לפני חצי שנה. לפני פחות מחודש דיברנו על המשכיות וביטחון לטווח הרחוק ולשכור יחד. אבל אז הוא התחיל להתנהג מוזר. השיא היה לפני שבועיים, ואז אמרתי לו שאנחנו צריכים לבנות את האמון שלנו מחדש. הוא אמר שזה לא אפשרי, כי הוא יודע שאני משקרת לו, ושכנראה משלמים לי כדי שאהיה איתו, אלה שעוקבים אחריו. ואז הוא גם התחיל לספר לי על רצף מקרים מוזרים מהשנתיים האחרונות (טרמפיסט שהתקשר מהנייד שלו למישהו שהוא הכיר לפני למעלה מעשור, סרטונים ממצלמות אבטה במקום עבודתו שנחתכו, כביסה ודואר שנעלמו וכו'). הוא בטוח שיש מי שאחראי לכל המקרים. הנושא מאוד הדאיג אותי, אז יצרתי קשר עם כמה מהאנשים הקרובים אליו ביותר, שגם מכירים אותו הרבה זמן וסיפרתי להם מה קרה. הם סיפרו לי שהוא אושפז לפני כשנה וחצי בעקבות משבר של סכיזופרניה פרנואידית, ושכרגע הוא לא מטופל. התייעצתי עם הפסיכולוגית שלי. היא אמרה בהתחלה שאסור לי להיפגש איתו. עכשיו מותר לי, אבל רק במקום ציבורי ורק אם הוא זה שיוזם את הפגישה. ממה שאני מתרשמת ממנה, היא מנסה לגרום לי לעזוב אותו 'לטובתי'. היא כבר 2 פגישות מנסה לעורר אצלי כעס על זה שהוא הסתיר ממני מידע מאוד קריטי. כשבעצם, לא לכל אחד יש את האומץ לדבר על זה, כך שקשה לי לשפוט אותו. כרגע אני בקשר כמעט יומיומי איתו, אבל לא מתראה איתו. המצב הוא שלפעמים הוא מודע למחלה שלו, ואפילו רומז לי עליה ("יש לי פרנויות", מספר שהיה בטיפול בעבר אבל לא אומר מתי ולמה, "אני חולה כנראה") ואז הוא לא רוצה שנהיה יחד לטובתי כדי שהוא לא יפגע בי. אבל לפעמים הוא שקוע בפרנויות שלו ובטוח שאני קשורה למשהו נגדו, ואז לא מוכן להיות ביחד כי אני משקרת לו, או כי אני רוצה לפגוע בו.
איך עלי לנהוג איתו, כך שנוכל להחליט אם להיות יחד או לא, ומהשיקולים הנכונים? איך עלי לנהוג איתו כך שלא ייפגע, ואף יחזור להאמין לי ולא יחשוד בי יותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
אלמונית04/07/2010הוא לא יודע שאני מודעת להפרעה הנפשית שלו. הוא לא מודע לשיחות שעשיתי, וזה עוד דבר שמציק לי. כל השיחות נעשו מאחורי גבו. איך מספרים לו עליהן? האם זה יעזור לי לזכות באמון והערכה, או שזה רק יגביר את החשדות שלו כלפי ויגרום לו לאבד את האמון בכל האנשים הקרובים אליו?
אני כבר שבועיים מנסה לגרום לו לספר לי בעצמו על האשפוז. מידי פעם אני מוציאה ממנו רמזים, אבל הוא אף פעם לא אמר "אושפזתי ואובחנתי כסכיזופרן פרנואיד".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיים עם מחלה נפשית
רוני פרישוף06/07/2010שלום לך אלמונית,
אני מלאת הערכה כלפייך על אהבת האדם שבך, על המסירות, האכפתיות והמחוייבות שאת חשה כלפי בן זוגך. כל כך יפה שאת מצליחה להמשיך לראות את האדם, והמחלה לא ממסכת ולא "מתייגת" את התפיסה שלך.
אני מקווה שגם אחרים יקראו את הודעתך וילמדו ממנה שאנשים שמתמודדים עם פגיעה נפשית הם קודם כל אנשים, הראויים כמו כל אחד מאיתנו לאהבה ויחס לא שיפוטי.
בהזדמנות זו אני רוצה גם להביע את הערכתי לנפגעי להנפש המתמודדים עם מחלתם. מהיכרותי עם חולי סכיזופרניה, אפשר לזהות לא רק את הקושי והחולשה, אלא גם את הכוחות העצומים הנדרשים כדי להתמודד עם הכאב הנפשי ועם הנידוי החברתי. גם ההקפדה על טיפול תרופתי, השיקום והשילוב בקהילה דורשים תעצומות נפש, ועל כך הם לא מקבלים את מלוא העידוד וההערכה הראוייה להם.
אני מבינה שאת מאוכזת מהמטפלת כי את מצפה ממנה להיות נייטרלית ולעזור לך להגיע לתשובה הנכונה לך. מנסיוני, יש רגעים בטיפול שקשה להישאר נייטרלים, מתוך תחושה עמוקה שהמטופל עלול לסכן את עצמו, או כי ברור לנו שיש דרך טובה יותר להתפתחות ולרווחה הנפשית שלו מאשר זו שהוא עלול לבחור. אני בטוחה שהמטפלת רוצה רק בטובתך, אך כמובן שההחלטה תהייה שלך.
עלייך כעת להתעמק במשמעות החיים לצידו של אדם הסובל מסכיזופרניה פרנואידית. קראי על המחלה באינטרנט. בבוא הזמן בקשי להיפגש עם הפסיכיאטר/ית שלו. עלייך להתבונן במציאות בעיניים פקוחות, ולדמיין איך זה יהיה לאורך שנים, כולל תקופות שהפרנויה עלולה להיות מופנית כלפייך. עלייך לשקול האם יוכל להיות אבא טוב לילדיכם, והאם אתם מוכנים לקחת את הסיכון להעברה הגנטית של המחלה.
אם תחליטי לבסוף להמשיך בקשר, אני מעודדת אותך לדרוש מחברך להשלים את תהליך התובנה למחלה. עליו לקבל את מחלתו, כולל להתאבל על רצונו בבריאות נפשית מלאה, ולקבל על עצמו את האחריות לטפל במחלה באמצעות תרופות באופן מסודר. בלי תובנה למחלה ושיתוף פעולה עם הטיפול קשה מאד להשתקם.
כל טוב לך, את מוזמנת לעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי!shlomyyyyy04/07/2010
יש לי בעיית חרדות וקשב וריכוז ודיכאון קל וכל כדור משפיע לי על השינה
והריכוז וזה מאוד מפריע לי ואני לא מצליח להתרכז מוחית רק בחלק מהמקרים
שהשינה שלי ממש טובה ואז גם רק עם רילטןי או קונצרטה מצליח לתפקד אבל
קצת.בבקשה אם מישהו יש לו משהו כמו רגיעון שעוזר לשינה ומרגיעה
לחצים או מתחים וטבעי(שלא משפיע על הריכוז במוח כתוצאה משינה לא
מושלמת בבקשה שיגיד לי.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
רוני פרישוף04/07/2010הי שלומי, לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].
או בפורומים הקשורים ברפואה אלטרנטיבית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיכה בטיפולחסוי03/07/2010
האם זה נכון לשתף את המטפלת בפנטזיות המיניות שיש למטפל עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למטופלת-תיקון
חסוי03/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי
נעומי03/07/2010אתה מתאר מצב שבו מטופלת נמשכת למטפלת שלה (דבר לגיטימי לחלוטין שקורה כמעט בכל טיפול), האם המטפלת יודעת על התחושות שיש למטופלת כלפיה? האם הן דיברו על כך?
השאלה שלך היא בעצם - האם זה נכון שהן ידברו על זה לעומק והמטופלת תחשוף בפני המטפלת את התחושות שיש לה כלפיה, כולל פנטזיות מיניות ופירוט הפנטזיות?
.
אתה יכול לפרט קצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
חסוי04/07/2010קודם כל,אני בת:)
המטפלת יודעת על המשיכה,אבל זה לא דובר מספיק,וזה מאד מאד מאד מטריד.
השאלה היא,האם זה יהיה נכון לספר בפרטי פרטים על הפנטזיות המיניות שיש למטופלת כלפי המטפלת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור חופשי בטיפול
רוני פרישוף04/07/2010הי חסויה,
כעקרון, בטיפול דינמי יש הזמנה פתוחה לדבר על כל דבר ועניין, באופן חופשי ובלי צנזורה. המטפל אמור להאזין ברוב קשב, בפתיחות ואמפתיה, שלא מתוך מטרה לשפוט אלא כדי להבין. בכל דבר אפשר למצוא משמעויות, לכן כל עניין הוא משמעותי.
תכנים מיניים ורגשיים כלפי המטפל הם תופעה נפוצה וטבעית, והרבה פעמים יש להם ערך ומשמעות מיוחדים, ששורשיהם עמוקים.
הדיבור החופשי באווירה מקבלת, לכשעצמו, יש לו אפקט משחרר, מכיל ומרפא, ונוספים עליו גם היבטים של עיבוד, הבנה ופירוש.
לצד זה, טיפול הוא מפגש בין שני בני אדם, וכמו בכל מפגש אנושי רצוי לנהל את הדיאלוג מתוך קצב ותכנים המותאמים לשני הצדדים. ממש כמו ריקוד, שבו באופן לא מתוכנן או מכוון מצליחים השניים להתאים את צעדיהם זה לזה.
לכן אני ממליצה לך להתחיל לפתוח את הנושא באופן כללי, בשאלה דומה לזו שהבאת לכאן, ולקבל את תגובת המטפלת. היא תדע לעודד אותך להיפתח או דוקא לסמן גבולות, לפי היכרותה אותך ואת צרכייך, ולפי יכולת ההכלה שלה ומה מתאים ואפשרי לה באותו רגע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז את בעצם אומרת שהמטופל צריך לשמור
טל10/07/2010על המטפל?
(תגובה מפתיעה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להחליף פסיכולוגית?לי01/07/2010
אני אצל פסיכולוגית קלינית מזה 3 שנים. היא נחשבת טובה ואף מלמדת במוסד לימודים ידוע.
איזה שינוי אני אמורה לראות אחרי 3 שנים? המשפחה הקרובה שלי אומרת שהם לא רואים שום שינוי, אלא ההיפך נהיה יותר גרוע. הם אומרים שמאז שאני אצלה אני נהייתי תלותית, עצבנית, והמצב רק הדרדר לטענתם. היא, לעומת זאת חושבת שלא. היא אומרת שהכדורים ממתנים אותי, ושהמוות של אבא לפני כמה חודשים עשה ריגרסיה, ושבזכותה עזבתי את הבית לדירה עם שותפים...
יש לי בעיה עם זוגיות, יצירת זוגיות...ואמא שלי אמרה שאחרי 3 שנים צריך להיות שינוי, ועדיין אין כלום..אז הם חושבים שאני צריכה לעזוב אותה.
אני אוהבת להיות אצלה וללכת אליה...לאחרונה היתה לי בעיה בעבודה, רשמתי מכתב אימפולסיבי ונוקב למנהלת אחת, והפסיכולוגית שלי עודדה אותי אפילו לשלוח את המכתב הזה גם למפקחת עליה. בעקבות המכתב הזה, הקריירה שלי בסכנה. אמא שלי כועסת ורוצה שאני אעזוב את הפסיכולוגית שלי..כי היא הורסת לי את החיים. הכוונה של הפסיכולוגית הייתה שהמנהלות מלמעלה יראו גם את הצד שלי בסיפור, כי כאב לה על העוול שנגרם לי בעבודה..
מה עושים? האם אני צריכה להחליף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקול הפנימי
רוני פרישוף01/07/2010הי לי,
ראשית אני משתתפת בצערך על אובדן אביך. מות הורה הוא לא רק אובדן של אדם יקר, אלא גם של הרבה דברים שהוא ייצג, סימל ונתן. יתכן שהבלבול שאת מתארת, והקריעה שאת חשה בין הדעות השונות קשור באובדנו של אביך, ובסימני השאלה והחלל שהוא השאיר אחריו.
לגבי הדילמה שאת מתארת, אני בהחלט לא שומעת כאן משהו חד משמעי. אני שומעת בסיפורך שני קולות חזקים: קולה של המטפלת וקולה של אמא. ברקע עוד שני קולות חזקים: קולה של המנהלת וקולה של המפקחת. ולבסוף, אם מחדדים את האוזן, ניתן לשמוע עוד קול אחד, רך, מהוסס ועדין, הקול שלך.
אני שומעת פחד לחזק את הקול הזה ולהעצים אותו, פן יהיה אימפולסיבי, פן יפגע באחרים, בעצמך, פן יהיה למורת רוחן של אמא, של המטפלת, של הבוסית, של המפקחת. אז בינתיים את נסמכת על קולם של אחרים כדי שיגידו לך מי את, לאן את הולכת ומה עלייך לעשות.
ובכן לי, רק אצלך נמצאת התשובה. רק את יכולה לעצום עיניים ולהתחבר אל האמת הפנימית שלך. האם את חווה תהליך משמעותי? האם את חשה צמיחה והתממשות? האם באופק את יכולה לראות את השגת מטרותייך וחלומותייך, גם כשהדרך רצופה קשיים ומורדות? האם מיצית את התהליך הנוכחי והגיע הזמן לפתוח תהליך חדש? האם הטיפול עוזר לך להרגיש חיה, קיימת, גדלה, או שיש בו יותר תלות מאשר צמיחה?
רק את יכולה לדעת, ובהחלט את יכולה להעזר במטפלת שלך כדי לפרוש את השאלות ולעבד את המשמעויות והתשובות.
אני מאמינה, שאם קולך יהיה לך צלול וברור, ותלמדי להאזין לו, תוכלי ביתר קלות לא רק להגיע להחלטה הנכונה בדילמה הזו, אלא בכלל להתמודד טוב יותר בצמתי החלטה, לפלס את דרכך בסבך האירגוני, לחזק את דרכך העצמאית ולמצוא אהבה אמיתית.
מקווה שעזרתי מעט,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם הקול הפנימי שלי טועה?
מרי08/08/2010מקווה שתעני לי להודעה...
מה אם אני אעשה החלטה לא נכונה? בכל זאת זה לא קל לעזוב מישהי אחרי 3 שנים
היא מאוד רכה חמה ואוהבת, לא יכולה לאומר שנהייתי עצמאית בעקבות הטיפול
אך כשאני יוצאת מאצלה אני יוצאת רגועה
המשפחה שלי אומרת שאני מאוד תלותית בה ומקשיבה רק לה..
ואם אני כן מחליטה לעזוב או לחפש מישהי אחרת, איך אני אכיר מישהי חדשה?
אין לי חברות שהולכות לטיפול..סתם אני אנסה מישהי מהאינטרנט שאני לא מכירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מרי08/08/2010מה ההבדל בין פסיכולוג לקואצ'ינג ומה עדיף ולמי?
איך אני יודעת אם מתאים לי פסיכולוג או קואצ'ינג?
האם פסיכולוג יכול, ויודע לתת טיפים שקשורים לזוגיות? או שאני צריכה במקביל גם ללכת למישהו שיותר מבין בזה וזה התחום שלו?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות על מוות :\בר01/07/2010
שלום,
אני בת 17, לפני כבערך..חצי שנה איבדתי את סבתא שלי, היא קיבלה התקף לב והייתי שם כשניסו להחיות אותה (גם כשניסו להוציא אותי מהחדר לא הסכמתי) היא הייתה מאוד קרובה אליי היינו נפגשות הרבה (פעמיים בשבוע) וכל יום כמעט מדברות בטלפון.
מאז שהיא נפטרה אני לא מפסיקה לחשוב על מוות..
הכוונה, כל יום כשאני הולכת לישון המחשבות של איבוד עוד בן אדם קרוב אלי יכולות לשגע אותי
אני כל הזמן חושבת על זה שאמא שלי חס וחלילה או אבא או אחותי או כל אדם קרוב אלי וזה יכול להוציא אותי מדעתי, אני מנסה להוציא את המחשבות בזה שאני מדברת עם חבר שלי/ שומעת מוזיקה אך הן חוזרות ברגע שאני מפסיקה , וזה דבר שמאוד מטריד אותי ואין לי מושג מה לעשות איתו.
איך אפשר להתמודד עם זה ?
תודה רבה על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמי הוא בר
בר26/10/2011אם הכוותבת היא הילדה בשם בר...זה מלחיץ כי נכסתי לאתר כדי לראות מה פירוש המילה מוות ומצאתי שהילדה היא בדיוק כמוני...בת 17 איבדה מישו' לפני חצי שנה...והיא חושבת על מוות כל הזמן סביייב משפחתה...מה את עוושה ברגע זה,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין..
בר01/07/2010שאני ילדה ברגיל מאוד שמחה, אני לא עצובה או משהו מהחיים, כיף לי ומבחינתי החיים הם סבבה, אני לא דיכאונית חח
זה רק התחיל מאז המות של סבתא, וזה רק קורה בלילה לפני השינה...במשך היום זה כלל לא מטריד אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטראומה ועיבוד
שחף ביתן01/07/2010שלום בר,
את מתארת בכמה שורות חוויה כואבת מאוד. אובדן של אדם קרוב ואהוב באופן פתאומי ולא צפוי, ויותר מכך, את היית נוכחת ברגעים שזה קרה. זו חוויה מאוד לא פשוטה שמותירה חותם עמוק. לעיתים חוויות טראומתיות נרשמות בתוכנו ומבקשות בדרכן שנמשיך לעבד אותן, להבין את השלכותיהן הנפשיות, את הכאב והמשמעויות השונות של חוויות אלו. אינני יודע האם חלקת ועיבדת את החוויה הזו, אך מדברייך נדמה שהחוויה חוזרת אלייך דרך המחשבות על מוות של קרובים אחרים.
את יכולה לנסות לדבר על החוויה שעברת עם קרובי משפחה אחרים או עם חבר או חברה קרובים. לחלוק את הכאב, את הפחד שהיו כרוכים בחוויה מצידך ומצידם. לעיתים עוזר לספר את סיפור החוויה שוב ושוב ולשים לב לפרטים שונים בסיפור, ולאופן בו הסיפור משתנה ומכיל אספקטים שונים. את יכולה לכתוב לעצמך את הסיפור ואת הרגשות והמחשבות שליוו אותך.
אם את מרגישה שהפחדים והמצוקה שלך אינם מרפים רצוי לפנות לעזרה מקצועית ולעבד את החוויה בתוך טיפול פסיכולוגי.
ליבי איתך בכאב על האובדן והפחד מפני אובדנים נוספים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)