פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מישהו שמע על סדנה שנקראת "מהות"???
    שירי
    29/07/2010

של חברת הומניקיישן
    אני רוצה לדעת אם מומלץ או לא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף וחשוב

שירי
    29/07/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרו בבקשה
    המאוכזבת
    29/07/2010

שאלה היפוטאתית - שני בני זוג, האחד מדוכא, ואומר לאחר שהוא הולך להתאבד למחרת. מגיע למחרת ובן הזוג שלא מדוכא יוצא והולך לענייניו ומשאיר את המדוכא לבדו. מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרו בבקשה

הוספת תגובה

• שלום

אלון
    29/07/2010

זה אומר רק דבר אחד, שהבעיה היא אצל בן הזוג שממשיך להתנהג כרגיל. את צריכה להבין שהבעיה לא אצלך. חבל שאנשים טובים חושבים שהבעיה היא אצלם(גם אני "חוטא" בזה..) והאנשים שבאמת מתנהגים בצורה לא יפה, מתנהגים כאילו טוב להם. בכל אופן, לי איכפת ממך ואני מתחנן בפנייך לא לעשות מעשה כזה. זהו מעשה שאין ממנו חזרה, תארי לך ילד שבאופן היפותטי חייו היו אמורים להיות הצלחה החל מגיל 30 נאמר. אך לפני זה החיים שלו לא מזהירים. אם הוא מתאבד בגיל 27, הוא בעצם הרס לעצמו כל סיכוי ולא רק זה אלא גרם שבר כללי לכל הסובבים אותו. כמובן שהאמור נוגע לשני המינים. אם יצוצו מחשבות אלו בראש, אני מבקש ממך או בעצם מתחנן שתפני למישהו שיעזור, את יכולה לכתוב לי באימייל או למישהו מהפורום ואל תדאגי, אני מקווה שתזרקי את ה"חבר" הזה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצוב שכך מתנהגים אנשים

קספר
    29/07/2010

גם לי היה משהו דומה וצודק מי שכתב מעליי, שחבל שהנפגעים מאשימים את עצמם.
    דוקוא היום אני מבינה , שישנם אנשים שהכוחות הנפשיים שלהם שונה .
    קטונתי מלהבין ולהסביר אנשים, אך אולי לא היו לו כוחות להתמודד עם האמירה , וזה לאו דדוקא בגגלל שהוא או היא היו אדישים.
    לא יודעת ............. אולי זה בכלל בגלל משהו אחר
    בקיצור , אני מזדהה עם ההרגשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ועזרה

יפעת קלוש יגל
    31/07/2010

שלום לך

את בדיכאון וזועקת לעזרה, וחשה שהאדם הכי קרוב לך מתעלם ממצוקתך וממשיך בשגרת חייו. אין ספר שזו חוויה קשה מעליבה, שמותירה אותך בבדידות מצוקתך.
    אינני יודעת דבר על מערכת היחסים עם בן זוג ולכן לא אתייחס אליה ישירות.
    את זקוקה לעזרה מקצועית קודם כל, ואי אפשר לצפות מאף אדם קרוב שיהיה תחליף לעזרה כזו. בודאי שאפשר לצפות לאמפטיה ותמיכה, ויכול להיות שיהיה לך קל יותר לקבל אותה כשתתחילי לטפל בעצמך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .....
    שירי
    28/07/2010

הי
    מדי פעם שאלתי כאן שאלה , ספרתי קצת על מה מרגישה - בגדול תקופה ארוכה ממש ארוכה אני חיה עם עצב וכאב שבנוי מחויות החיים , דברים מסויימים וסתם הסתכלות פסימית שהולכת ומתעצמת על העולם.

ניסיתי פה וניסית י שם מדי פעם בזהירות רבה כדור שאולי יעזור אבל לשוא.
    ניסיתי תקופה שיחות וגם זה לא הועיל.

מין הסתם לא כל טיפול אפשרי בגלל העליות הרבות , וגם כשאני מנסה למצוא דרך הקופה מטפל שקצת שמעתי עליו המלצה או שתיים הוא מלא בדיוק - אני לא מאמינה שיהיה טוב , אני לא מאמינה שיש אזשהי תקווה, היא לא קיימת לא אצלי וחלילה לא רוצה לעשות הכללה או לחשוב שכ"א או חליקנו צריכים להיות בהרגשה הזו.
    אבל אני מרימה לגמרי ידיים - משתפת אותכם (לא יודעת למה ..תקווה?) ברגשותיי העמוקים בפנים , אני מרוסקת ומאבדת את המוטיבציות הקטנות שמדי פעם מבצבצות לנסות עוד מטפל או לחפש עוד מישהו עם עליות שגם אפשר אכשהו לחיות .. ובכלל לחיות ? איזה מין אופציה זאת? אולי קצת דילול אוכלוסין יעשה רק טוב - לנשמה שסובלת ופתרון לא מוצאת ולמי שישאר שיהיה מקום מרווח יות ר.

מחשבה אולי קצת קשה אבל בהחלט עשויה להפסיק את המועקה.

לקביעת תור
    סגירה
    .....

הוספת תגובה

• תרימי ראש

מגי
    28/07/2010

שלום שירי.

הצלחת להכאיב לי מאוד העצבת אותי ונגעת לליבי מאוד.

אני לא מכירה אותך ולא יודעת מי את. אבל אני מוכנה לעזור לך כספית שלפחות תתחילי טיפול ותאמיני
    שיש אור בקצה האפל.כן.יש.

מגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקווה וייאוש

שחף ביתן
    31/07/2010

שלום שירי,

עצוב מאוד לשמוע את הכאב והייאוש שלך. נשמע שאת נעה בין תקווה לחיים יותר טובים, לייאוש וחוסר אונים. יש רגעים שמפחיד לחשוב שכל החיים ימשיכו ככה, עם כאב כזה, והתחושות של לבד חונקות ומובילות לייאוש תהומי.
    חשוב שתוכלי לשתף את הקרובים לך (קרוב משפחה או חברה או מכר אחר) בתחושות הקשות שלך, שיהיו איתך ויוכלו, גם אם רק מעט (כולם מתמודדים עם קשיי החיים שלהם) לתמוך בך ולהיות סביבך כשרע לך.
    כמו-כן מאוד חשוב שתפני לעזרה מקצועית. רצוי לפנות הן לעזרה פסיכאטרית לקבלת כדורים שעוזרים לייצב את מצב הרוח ולאסוף את הכוחות, והן לטיפול בשיחות שיוכל לתמוך בך במציאות חייך באופן מתמשך ולעזור לך להתמודד עם הכאבים והרגשות הקשים שלך.
    טיפול פסיכיאטרי ניתן לקבל דרך קופ"ח ללא תשלום, ובמקרים דחופים ניתן לפנות למיון פסיכיאטרי.
    טיפול בשיחות עם פסיכולוג או בעל מקצוע מורשה אחר, את יכולה לחפש הן במרכזים לבריאות הנפש בסביבת מגורייך, אשר הם ללא תשלום (אך לעיתים יש תקופות המתנה), או דרך ארגונים אשר נותנים טיפולים באופן מסובסד ומוזל באופן דומה לקופות החולים.
    חשוב שתתמידי בטיפול ותתני לו זמן וצ'אנס, מעבר למספר פגישות, גם אם נדמה לך בתחילה שזה לא עוזר. טיפול נפשי לוקח זמן וכרוך בעיקר בקשר שנוצר לאט לאט עם המטפל/ת. יכול להיות שהקושי להתמיד לא שייך רק לטיפול הנפשי, אלא גם לתחומים אחרים בחיים, וניתן ללמוד דרך קושי זה על המצוקה הנפשית שלך באופן רחב יותר תוך כדי הטיפול.
    אל תזניחי ואל תחכי, אנא פני לטיפול עבור עצמך ותני לך ולטיפול סיכוי.
    את מוזמנת להמשיך ולהתייעץ כאן, אשמח לשמוע על ההתפתחות במצבך. אך זכרי כי אין זה תחליף לטיפול ממשי שמגיע לך ולו את זקוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבלות עם כולם או למצוא נישה אישית?
    אורן
    27/07/2010

שלום,
    שמי אורן ואני חייל בשירות חובה.

אני נמצא בתהליך של פרידה מהביישנות והיטמעות בתוך החברה.
    כעת עומדת בפניי שאלה:

האם רצוי לנסות להתחבר עם כולם ולסות ליהנות ולצאת עם כולם

או שמא

מבחינה חברתית יותר מומלץ להתחבר לקבוצה עם נישה אחת מוגבלת וליהנות מהיתרונות שלה כאשר עם כל השאר פשוט לשמור על יחסי "בוקר טוב" כפי שאני נוהג לכנות...

???

אני לא מחפש מה שקל, אני מחפש מה שיעשיר אותי ואת הקבוצה החברתית בה אבלה.

רוב תודות!

הוספת תגובה

• קשרים חברתיים

רוני פרישוף
    28/07/2010

הי אורן,

ברכותיי להחלטתך להיפרד מהביישנות ולהשתלב בחברה.

אוצר המילים שאתה משתמש בו הוא מעט פרטי, לכן אני לא בטוחה שאני יורדת לעומק כוונתך.

למה אתה מתכוון כשאתה אומר "ביישנות", "כולם", "נישה", "נישה מוגבלת", "יחסי בוקר טוב"?

האם לך מושגים אלו ברורים? האם יש לך תמונה של המצב החברתי הרצוי מבחינתך? הרי לכל אחד יש העדפות חברתיות שונות, ואין דרך אחת שהיא "מומלצת" או "נכונה". איש איש וטעמו עימו, וגם בבישנות אני אישית לא מוצאת פסול.

לדעתי, הנושא החברתי החשוב ביותר הוא חברות קרובה. זה יכול להיות חבר אחד טוב או מספר קטן של חברים טובים. נסה להגדיר לעצמך, אפילו בעזרת כתיבה, מהו חבר טוב בשבילך, מה אתה מצפה מחבר, מה אתה יכול ורוצה לתת, ומה לקבל, מי החברים הטובים שלך וכיוב'. אם אין לך חבר או חברים טובים, נסה לפתח את זה בעדיפות ראשונה.

לגבי מעגל חברתי רחב יותר, נסה לזהות עם מי יש לך שפה משותפת, מי משדר איתך על אותו גל, עם מי אתה מרגיש בנוח וזורם יחסית. עם אנשים אלו תשאף להתחבר ולצאת (אני מקווה שלא לכך התכוונת ב"נישה מצומצמת", כי מעגל כזה הוא דבר נפלא).

עם האחרים, טוב לשמור על יחסי אנוש נעימים וחיוביים, אך בהחלט אין צורך או לחץ לצאת או להתרועע מעבר למה שמתאים לך באופן טבעי. אתה כבר לא בתיכון שם הקבוצה החברתית נתונה לך, וכעת כל אחד יוצר לעצמו את הקבוצה המתאימה לו, בגודל ובסגנון, ואינו חייב להתחבר לאחרים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר ובעיות נפשיות.
    א.
    27/07/2010

שלום, אני בת 44 ולפני כחודשוחצי התחלתי לקחת הורמונים מאחר ואני "מחורפנת הורמונלית" לחלוטין. (בחילות ללא הפסקה, גלי חום, חוסר שינה, כאבי ראש, התקפי הקאות ומצב נפשי רעוע.. ).( עפ"י בדיקות דם ישנן שינויים הורמונליים כבר לפני שנתיים..).
    מצבי רוח - מוטרפים. אני הפכתי להיות אובססיבית במחשבה בנושא אחד - כמה לא טוב לי בבית. מרוב שכולי בתוך העניין - אני לא רואה את ההוה - כמה כולם משתדלים ובסדר. אני לא יכולה לצאת מהרצועה הזו הדיסק - ממש תקועה. עד כדי כך שברצוני לעזוב וללכת לגור לבד. האם הדבר הגיוני בעקבות בעיה הורמונאלית, והאם הטיפול באסטו 20 מ"ג עוזר במצבים כאלה. עלי לציין כי מחוץ לבית אני בתפקוד מלא ומצברוח מעולה, ורק נכנסת הביתה - נתקפת מצבי רוח ולא מסוגלת להתקרב פיזית לבן זוגי. אודה על תשובתכם...

לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר ובעיות נפשיות.

הוספת תגובה

• סערת הגיל

רוני פרישוף
    28/07/2010

שלום לך,

בכל הנוגע להיבטים הפיזיולוגיים של הבעייה, לרבות התייעצות בנושא ההורמונלי, עלייך להפנות את שאלתך לפורום רופאים: רפואת נשים, אנדוקרינולוגיה או פסיכיאטריה.

אל תסתפקי בהתייעצות וירטואלית. עדיף שתמשיכי מעקב וטיפול אצל הרופא שרשם לך את התרופה. הוא מכיר ומבין את התסמינים שלך יותר מכפי שאפשר להעריך ברשת.

לגבי מצך הנפשי, נשמע שאת סובלת משילוב של חוסר איזון ביוכימי עם היבטים של מטענים נפשיים הקשורים בזוגיות ובמשפחה. אם המשך הטיפול ההורמונלי לא יביא להטבה, כדאי מאד לפנות להערכה מקצועית מסודרת אצל פסיכיאטר או פסיכולוג קליני. אל תזניחי את מצבך. חבל שתפעלי באופן אימפולסיבי ותהרסי לעצמך חלילה משהו שבנית במשך שנים רבות. לאיש מקצוע יש את הכלים לייצב את מצבך, ולעזור לך להבין את שורשי מצוקתך ולהגיע לפתרונות נכונים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סהרורית
    אבישג
    26/07/2010

שלום
    לפני כשבוע הכרתי בחור, היתה כימייה כבר על ההתחלה. הוא מקסים אותי מאוד.
    מפרגן המון, איש שיחה מעניין, חכם מאוד רגיש-מאוד, הכי מהכל אני מרגישה מאוד נוח להיות מי שאני והוא נותן לי להרגיש שהוא מקבל אותי כמו שאני.
    אני בת 32, היו לי קשרים עם גברים אבל מעולם לא מערכת יחסים זוגית רצינית בעיקר בגלל שגברים דחו אותי מלהיות האחת בשבילם, כלומר - כל ניסיון שלי להוביל לזוגיות נכשלה וזרמה ליחסים פתוחים שלא מובילים לכלום. ועם הבחור החדש אני מרגישה בפעם הראשונה וחווה המון התחלות בדברים קטנים שבונים זוגיות, אני מרגישה פרפרים בבטן, כיף לי ואני קורנת.
    אני נמצאת כבר בשלב בחיים של לכוון להתמסדות (באופן כללי).
    הבעיות מתחילות בגילוי אחד של השני, כמעט לכולם יש "תבנית" לבן/בת זוג ואנחנו כל-כך שונים זה מזו. הוא הכי לא הגבר שחלמתי שאיתו אני יהיה בזוגיות מכל כך הרבה סיבות: הוא לא יציב כלכלית, עובד בעבודה זמנית ואין לו מושג מה הוא עושה עם עצמו בהמשך, יש לו שאיפות אבל הוא מבולבל ולא נראה שהוא מוצא את ימין ושמאל בפאן הזה.
    למרות שזאת רק ההתחלה אני רואה שהוא נפתח אלי ומרגיש חופשי לספר לי דברים מאוד אישיים עליו, על מי הוא ועל עברו. הוא בא מבית מפורק שהאמא נטשה אותו בגיל צעיר, ומהמעט שחשף על אביו נראה שהיתה שם בעיה רצינית ומורכבת באיך שאביו גידל אותו וכנראה עשה טעויות איומות שהשאירו משקעים וצלקות. והוא גם הודה בפני שהוא היה בטיפול פסיכיאטרי וסוג של אישיות גבולית.

הוא פתח לפני את תחושותיו ואמר שהוא כבר מתחיל להרגיש כלפי רגשות, אני מודה שגם אני מרגישה משהו, אבל התחושות מעורבות בהמון חששות, מצד אחד אני מפחדת להפסיק את הקשר ולפספסבחור מתוק וחם שכרגע גורם לי לחייך כל היום, ומצד שני אני חוששת שאני אפתח רגשות עזים ואקשר אליו וכבר יהיה מאוחר.
    ואם לא להמשיך אז מה אני אמורה להגיד לו אחרי שהוא נפתח בפני ? באיזו טענה ?
    האם יש סיכוי שהוא יתייצב ? אולי אני צריכה לדבר איתו על זה? ואם כן איך ? מה להגיד ?
    אודה לכם אם תוכלו לתת לי מענה בהקדם, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סהרורית

הוספת תגובה

• הסיכוי והסיכון

רוני פרישוף
    27/07/2010

הי אבישג,

את חשה סהרורית ומסוחררת, תוהה אם זה to good to be true, רוצה אך פוחדת להאמין, שומרת על עצמך מפני עוד כווייה, אכזבה, נטישה, אבל גם רוצה לתת הזדמנות לאהבה.. בקיצור בלבול וסערת נפש.

הלואי שהיו לי תשובות, או אפילו קצות חוט... מסתורית היא נפש האדם ומסתוריות עוד יותר דרכי האהבה.

גם על סמך ראיון קליני מעמיק, קשה לנבא כיצד האדם יתפתח ואיזה מין קשר זוגי הוא יצור, על אחת כמה וכמה דרך תאור קצת באינטרנט. יש כאלו שלוקחים את קשיי החיים למקום של עומק וחוכמה, ויש כאלו שמשחזרים ונחבטים שוב ושוב.

אני כן מאמינה שבכל סיכוי יש סיכון, ומי שלא לוקח את הסיכון גם עלול לפספס את הסיכוי.

רק שבוע עבר מיום שהכרתם. זה זמן קצר מאד. המשיכי לחוות ולהתבונן. בודאי היום את יודעת יותר מאשר אתמול כאשר כתבת את הדברים, ובעוד שבוע תדעי יותר.

תני לכם עוד קצת זמן ואמונה. ראי את האדם לעומקו ולנפשו, מעבר לאבחנות או היסטוריית חיים כאלו או אחרות. הרשי לליבך להיפתח ולא להתגונן, גם במחיר של פגיעה אפשרית. זרמי עם מה שיש בלי לחשוב מדי על פתחי מילוט. אם זה לא יסתדר את כבר תדעי מה לעשות.

אני מבינה שגם לך יש דרך לעשות בענייני קשר וזוגיות, לכן אולי תרצי ללוות את החווייה הזו בטיפול, שיעזור לך להרגיש שלמה עם עצמך והתנהלותך, ולהפיק ממנה את מירב התבונה, גם אם הקשר לא ימשיך להתפתח.

אשמח לשמוע בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמהות מותר להרביץ- הודעה ליפעת
    אני
    25/07/2010

שלום
    בני בן 3 שנים ושלושה חודשים ההורים לא חיים ביחד, האבא התחתן
    הבן הולך להסדרי ראייה בבית האב
    לפני כשבועיים דיברנו והוא אמר לי "לאמהות מותר להרביץ" זה נשמע לי מאוד מוזר מאחר
    ואני מסבירה לו תמיד שאסור להרביץ , זאת הגישה וזה סוג החינוך שלי ולכן השאלה הבאה היתה
    איזה אמא מרביצה והוא אמר את השם של אשתו של אבא
    שאלתי איך היא מרביצה והוא ענה על היד ובטוסיק
    שלתי אם בכה והוא אמר שהוא הסביר לה שאסור להרביץ
    אני לא רגועה ולא שקטה וחרדה וכואבת
    האם יתכן? האם הוא ממציא נראה לי לא סביר מאחר והוא העלה את הנושא על דעת עצמו
    בעבר כשהיה בערך בן שנתיים היה מקרה דומה ואני התקשרתי לאב וצעקתי עליו , למחרת הוא רץ לעו"ס שלא רצתה להאשים אף אחד למרות שבהרגשה שלי היא ידעה שהילד לא סתם אומר דברים
    העו"ס שאלה אותי אז למה הוא זה שהתקשר אליי? הוא הסביר את זה כך שהוא לא רוצה שהילד יגיד עליו דברים כאלה.
    העניין שבשבועיים האחרונים הוא בוכה ולא רוצה ללכת אל האבא גם בגן שמו לב וגם השכנים שאלו אותי אם קרה משהו.
    אני מבולבלת ופוחדת. מצד אחד רוצה להגן על הבן שלי, לא יתכן שאשתו של אבא תרים עליו יד
    וזה ודאי לא חינוך שאני מסכימה לו, מצד שני לא רוצה לעשות מהומות סתם, תמיד אומרים שילדים מדברים.
    איך אפשר לבדוק את העניין מבלי לפגוע בילד? האם פניה לפסיכולוג מצריך אישור של האבא?
    כמה פגישות? מה ההשלכות? ומה את ממליצה לעשות הכי טוב שאפשר.
    המון תודה
    אמא דואגת

הוספת תגובה

• לאמהות אסור להרביץ

יפעת קלוש יגל
    31/07/2010

שלום לך

כל כך קשה שילד כל כך צעיר הולך להורה השני, ואי אפשר לדעת מה קורה לו שם.
    נשמע שהיחסים עם בעלך לא כל כך טובים ואין תקשורת בונה, מה שמקשה עוד יותר.
    בהחלט מדאיגה העובדה שהילד לא רוצה ללכת לאביו, יחד עם זאת צריך לברר את העובדות.
    על פי החוק להורה אסור להכות את ילדיו, נקודה, כמובן שהאיסור חל על כל מבוגר אחר.
    הייתי מציעה לך להתייעץ עם עובדת סוציאלית ברווחה, שלה יחד עם פקידת סעד במקרה הצורך, סמכויות רחבות יותר מפסיכולג במקרה כזה.
    הם קרוב לודאי יזמינו את האב, ויחל תהליך כלשהו.
    בכל מקרה זו הזדמנות מצויינת לנסות להגיע להדברות בנוגע לחינוך הילד והטיפול בו, לא רק מבחינת החוק, ואולי החוויה הקשה תוליד משהו טוב יותר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ יורם יובל
    הדס
    22/07/2010

רציתי לדעת איך אוכל לקבל טל. או מייל של פרופ. יובל על-מנת לקבוע פגישות טיפוליות. אודה על תשובה , בשיטוטיי באינטרנט לא הצלחתי לקבל תשובה. (יש מיילים שלו כנראה ישנים ולא רלוונטיים).
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פרופ יורם יובל

הוספת תגובה

• חיפוש קרובים

רוני פרישוף
    22/07/2010

שלום לך,

אין לי מידע רב מאשר לך. בחיפוש קטן שערכתי לא מצאתי גם אני.

נסי ליצור קשר דרך הוצאת הספרים שבה הוא פירסם את ספריו.

מסרי ד"ש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלאשבקים מהעבר
    עפרה
    22/07/2010

אני בסוף שנות ה-50 לחיי. במשך השנה האחרונה חוזרת על עצמה תופעה מאוד מוזרה אצלי - אני מתנתקת מהמציאות לפרק זמן שמרגיש כמה דקות וחווה התרחשות מהעבר. ההתרחשויות הן לא סיטואציות שאני זוכרת, אבל הדמויות כולן מוכרות לי מעברי, חלקן עדין בחיים, אבל עולה דמותן מלפני שנים רבות. התופעה מלווה בתחושה פיזית לא נוחה, סוג של טראנס לא נעים. התופעה חוזרת על עצמה בעיקר בערבים, כנראה בשעות שבהן אני עייפה. אשמח לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פלאשבקים מהעבר

הוספת תגובה

• פלשבקים

יפעת קלוש יגל
    22/07/2010

שלום עפרה

קשה לאמר מה הם הגורמים לתופעה, ובהחלט יכול להיות לזה גם רקע פיזיולוגי, אותו חייבים לשלול לפני שמנסים להתייחס לתופעה מבחינה פסיכולוגית.
    התייעצי עם רופא המשפחה, ובקשי ממנו הפנייה לפסיכיאטר או נוירולוג, כדי שיוכל לחשוב במונחים של אבחנה מבדלת. אם הגורם הוא פסיכולוגי הוא יאמר לך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה למה לא עונים לי???מיואשת
    הריון ראשון
    21/07/2010

אני מתחננת לעזרה לייעוץ משהו בבקשהההה!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• שלום.

עדי
    21/07/2010

שאת הולכת לישון עם זאבים, אל תתפלאי שאת קמה עם סימני נשיכות.
    למרות בעיות הסמים שלו בחרת להתחתן ולהרות לו.
    עכשיו תאלצי להתמודד עם הדיסה שבישלת לעצמך.
    בתאבון.

את צריכה להחליט האם את רוצה לחיות ככה כל חייך, כי הוא בחיים לא ישתקם מהמצב שלו
    או לקום וללכת ולהתחיל חיים ברמה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי את ממש מגעילה

הריון ראשון
    21/07/2010

אני ביקשתי עצה ממישהו מקצועי לכן פניתי לפורום הזה לא על מנת שתשפוט אותי מישהי חסרת לב וכלבה מגעילה.את צריכה להתבייש בעצמך שבכלל ענית להודעה שלי.אני פניתי לעזרה ואם לך אין לב אז עדיף שתסתמי את הפה ולא תיכנסי לפורום הזה בכלל!
    ממש חוצפה מצידך תתביישי לך!
    ורק שתדעי שהגלגל בסוף תמיד מסתובב אולי את מחשיבה את עצמך לחכמה גדולה אבל תזכרי תמיד שאסונות בחיים יכולים לקרות לכל בנאדם ובנאדם...אז אל תיהי כזאת שאננה וחכמולוגית,רואים שאין לך מושג מהחיים וטח ובטח שאין לך מושג מה זאת אהבה וכבוד והערכה גם לאנשים עם בעיות נפשיות שנאלצים לחיות איתן יום יום ולהתמודד כל פעם מחדש.
    אז בקיצור כמה שהתשובה שלך הייתה מגעילה אני מאחלת לך כל טוב ושלא תדעי צער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה דחוף בבקשה!!!
    הריון ראשון
    20/07/2010

שלום.הבעיה שלי מאוד מסובכת ואני אובדת עצות מבקשת עזרה בתגובתכם במהרה...
    אני בת 23 נשואה בהריון ממש לפני לידה.
    אני נמצאת עם בעלי כבר כ-5 שנים,הוא בן 30. במשך 5 השנים האלו לבעלי הייתה בעיה של סמים קלים (גראס,חשיש)בעיה היא שהוא היה במצב סכיזואפקטיבי וכשהיה מעשן הוא היה משתגע ואושפז מספר פעמים בבית-חולים לחולי נפש שם קיבל טיפול תרופתי. בכל פעם שהיו מאשפזים אותו לשבוע-שבועיים ונתנו לו את הטיפול הוא היה משתחרר ומרגיש יותר טוב וחוזר לעצמו,אך בכל פעם היה מועד חוזר לעשן ושוב משתגע.לפני קצת פחות משנה אחרי תקופה ארוכה שהוא לא נגע בסמים,הלך לגמילה וחזר לעצמו החלטנו להתחתן.ממש אחרי חודש נכנסתי להריון.כל תשעת החודשים האחרונים היו מאוד קשים בשבילנו מכיוון שאני לא עובדת והוא המפרנס היחיד,ולנו מלא חשבונות וחובות.אחרי תקופה ארוכה של ריבים בנינו
    גיליתי שהוא שוב חזר לעשן סמים.לאחר אין ספור ריבים ואלטימטומים הוא הפסיק,אך כאילו משהו השתנה ולמרות שהוא לא עישן תקופה ארוכה הוא התחיל להשתגע שוב.ההתקפים שלו באים בצורה של מבטים משונים,התפרצויות צחוק בלתי נשלטות,הערות לא קשורות לאנשים זרים ברחוב,התקפי בכי, ולפעמים גם הזיות.
    אני לא יודעת מה לעשות אני ממש לפני לידה והוא מסרב לקבל טיפול למרות שרוב הזמן הוא מתנהג נורמלי אני רואה שהוא לא בסדר בכלל.אני מפחדת ורציתי לדעת האם יש סיכוי שהוא אכן חולה במחלה נפשית בלי שום קשר לסמים,האם יש איזושהי דרך לעזור לו אולי תרופות שאני יכולה לרכוש ללא מרשם רופא?ובכללי אולי עצה מאדם מקצועי בנוגע למצב שלנו ומה עליי לעשות לפני שיהיה מאוחר מדי...אני מקווה שתוכלו לעזור לי איכשהו תודה מראש ומצטערת על אורך ההודעה

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה דחוף בבקשה!!!

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי אני לא יכולה יותר!!!

הריון ראשון
    21/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון לעזרה..

רוני פרישוף
    21/07/2010

שלום לך,

אני שומעת את מצוקתך ואת חרדתך הרבה. אני מתנצלת שלא יכולנו להושיט לך יד ברגע שהיית זקוקה לנו. אנו משיבים לפורום ברגעי פנאי, ואיננו מחוברים למחשב כל הזמן. זמן התגובה בפורום יכול לקחת מספר ימים ואף שבוע, כך שהוא כתובת פחות מתאימה למצבי חירום, לצערי.

משפחתך הצעירה זקוקה להערכה ולטיפול מקצועי. את ובן זוגך במשבר כבד, אישי וזוגי. עליכם להיערך כראוי לקראת בוא הרך הנולד, כדי להבטיח לו או לה התחלה בריאה וטובה לחיים.

אני ממליצה לך בחום לפנות לרשויות הסיוע הקיימות בארץ.

פני ללשכת הרווחה הקרובה לאזור מגורייך, ושם יצמידו לך עובדת סוציאלית שתלווה אותך ואת משפחתך, ותתמוך בך בצעדי ההורות הראשונים. ברווחה יתנו לך כלים והכוונה כיצד לטפל בעניין בעלך.

אם את חשה ולו רמז קל שבקלים לסכנה מצידו של בעלך, עלייך לאזור עוז ולפנות למשטרה. המשטרה היא לא גורם מעניש, אלא גורם מגונן, ששם גבולות תקיפים ובריאים להתנהגות אנטי-סוציאלית ופוגענית. יתכן כי צו הרחקה זמני ינער את בעלך ויזעיק אותו לטפל בעצמו.

אם את חשה שבעלך שוב מאבד את שפיותו, את יכולה לפנות ללשכת הפסיכיאטר המחוזי. לפסיכיאטר המחוזי יש סמכות לזמן את בעלך לפגישת הערכה של מצבו הנפשי. יתכן כי ימליץ על מעקב אמבולטורי (יומי) או על אשפוז. יש לו כלים לכפות טיפולים אלו במידה וקיימת התנגדות.

את עצמך מצוייה במצב נפשי קשה ובמצוקה רבה. בכל חדר מיון, רגיל או פסיכיאטרי, תוכלי לקבל מענה מיידי וטיפול הרגעתי. במרפאה לבריאות הנפש תוכלי לקבל טיפול נפשי ותמיכה נפשית. אני בטוחה שלאור מצבך יקבלו אותך ללא המתנה. גם במחלקת היולדות וב"טיפת חלב" יוכלו לעזור לך ליצור קשר עם עו"ס, אחות ביקורי בית, מתנדבת-תומכת ועוד.

לגבי מצבו הנפשי של בעלך, אני מבינה שהוא קיבל באשפוזיו אבחנה של חולה סכיזואפקטיבי. אבחנה זו מתייחסת למחלה נפשית שאיננה קשורה לשימוש בסמים, אך עלולה להיות מוחרפת על ידם. את יכולה לבקש לשוחח עם הפסיכיאטר המטפל בבעלך ורושם לו מרשם לכדורים, ולהתייעץ איתו.

כדאי שתגייסי כמה שיותר תמיכה מן הסובבים אותך: משפחה, חברות וכאמור, גורמי תמיכה מקצועיים בקהילה. ככל שתרגישי עטופה ונתמכת יותר, יקל עלייך לטפל בתינוקך ולהנות מגידולו.

בטווח הארוך אני מאד ממליצה לך לנסות להשתלב בשוק העבודה, ולהגיע לעצמאות נפשית וכלכלית, כדי להשיג בטחון אישי, ושלא תהיי תלוייה במצב התנודתי של בעלך.

זה הזמן להיות אמיצה ולפעול כמה שיותר בשיקול דעת, כדי להשיג את מקסימום העזרה שמגיע לך לקבל. אל תחששי להפעיל גורמים בקהילה מול בעלך. זה לא נגדו, חלילה, אלא בעדו, ובעד משפחתך וילדך הרך. לך אין מספיק כוח כדי לעמוד מולו, את זקוקה לגורמי סמכות מקצועיים שיעזרו לך.

אני מאחלת לך לידה קלה, והרבה אושר ונחת באימהותך. אני מאמינה שהמשבר החריף יפתר, ותישארי עם החלטות לגבי העתיד ארוך הטווח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי פרטי או דרך הקופה ?
    כרמית
    19/07/2010

שלום, אני אם לילדה בת 9.5 שפניתי למיון בעקבות אמירות ואיומים של הילדה להתאבד, הילדה עברה בדיקה פסיכיאטרית במיון ונקבע כי היא צריכה לקבל טיפול במרפאת מצבי רוח ודיכאון כמובן ללא טיפול תרופתי.
    לאחר שיחות עם מס' אנשי מקצוע נאמר לי כי לא הייתי צריכה לפנות לקופה כיוון שהדבר נרשם בתיק הרפואי של הילדה ויכול לפגוע בה בעתיד.
    שאלתי היא : האם הדבר אכן נכון ? והאם עדיף כי את הטיפול הפסיכולוגי היא תקבל באופן פרטי ולא דרך הקופה או כיוון שזה כבר רשום בתיק אולי כדאי שהטיפול יעשה דרך הקופה כדי להראות שהילדה עברה טיפול וכרגע היא בסדר?
    דבר נוסף, אשמח לקבל המלצה לגבי פסיכולוגית ילדים באיזור פתח תקווה .
    אודה לתשובתכם בהקדם !

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

רוני פרישוף
    19/07/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=232 id=link]פסיכיאטריה ילדים ובני נוער[/a]. או בפורום פסיכולוגיה ילדים.

כל טוב לביתך ולך ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי דרך הקופה או פרטי?

כרמית
    20/07/2010

שאלתי היא יותר כללית, האם פניה מסוג כזה וטיפול פסיכולוגי בעקבות זה שרשומים בתיק הרפואי של הילדה יכולים לפגוע בה בעתיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכרת נהלים

רוני פרישוף
    20/07/2010

שלום כרמית,

הבנתי את שאלתך. הפורום ומנהליו מומחים בעניין טיפול במבוגרים.

אין לי מספיק ידע על עבודת המערכות וכללי חסיון המידע במערכת הציבורית לטיפול בילדים.

לכן לא אוכל לתת תשובה מקיפה, אחראית ומושכלת, אשר לה את זקוקה.

בפורומים הרלוונטים לילדים תקבלי תשובה הולמת.

את מוזמנת להתייעץ כאן לגבי ההתמודדות האישית שלך, אם תרצי את תמיכתנו.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותה שאלה , אבל לגבי מבוגר

שלום
    31/07/2010

שלום
    אני בן 26 פניתי למיון עקב מחשבות אובדניות, והם המליצו על טיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי, ואכן התחלתי לקבל תרופות , וגם טיפול בשיחות באותו ב"ח,,, האם זה כדאי לי ?? או שזה משפיע לרעה על עתידי כי אני עושה את זה במקום ציבורי (ב"ח)??? ועד כמה המידע ישאר חסוי??
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסיון במערכת ציבורית

רוני פרישוף
    01/08/2010

שלום לך,

קודם כל, נשמע שהתקבלת ברגע של כאב ומצוקה בזרועות פתוחות. לא "ניפנפו אותך", לא היפנו אותך למקום אחר, אלא העניקו לך גם עזרה תרופתית וגם טיפול נפשי. בוא נאמין שצוות המחלקה ימשיך בדרכו המסורה, וישמור על חסיון המידע הרפואי כמתחייב בחוק.

איני עובדת במערכת ציבורית כזו, לכן אין לי "מודיעין פנימי" לגבי הנעשה בשטח. ככל הידוע לי, עצם פנייתך למיון, קבלת טיפול תרופתי וקבלת טיפול נפשי הן עובדות שנרשמות בתיקך הרפואי וגלויות לעיני רופא המשפחה ורופאים אחרים.

אני מתקשה לחשוב כיצד מידע שכזה עלול להזיק לעתידך או להתגלגל לידיים לא נכונות, באופן שיפגע בך.

הדבר הכי נכון לעשות הוא לפתוח את חששותיך ולבטייך עם המטפל/ת, ולקבל ממנו תשובה לכל שאלותייך. שאל אותו ישירות כיצד החומר הטיפולי נשמר, כיצד מגינים על חסיונו, מי רשאי לגשת לתיקך הרפואי, ומה התנאים שבהם החסיון מופר על פי חוק. שאל אותו "דוגרי" עד כמה החומר הרפואי שמור, ומה המשמעות של הדבר. אם התשובות יניחו את דעתך, המשך בטיפול, נשמע שהגעת למקום טוב.

והעיקר שתרגיש טוב ותאהב את חייך.. (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך!!!!

שלום
    01/08/2010

תודה רבה

אני אקח בעצתך ואשאל את הפיסיכולוגית, כי באמת זה התחיל להלחיץ אותי, כי בהתחלה לא היתי חושב על זה רק רציתי שאצא ממצבי הנפשי , וכן התחיל מצבי הנפשי להשתפר, אז התחלתי לשים לב לקטע הזה של הטיפול במקום ציבורי!!!
    אכן צדקת שהם מאוד נחמדים, ועושים את העבודה שלהם 10000% - פגישה שבועית עם הפסיכולוגית , פגישה כל 4 שבועות עם הפסיכיאטר, ופגישה כל שבועיים עם האחות הפסיכיאטרית (זה בב"ח רמב"ם),,, אני מאוד מאמין בהם ומרגיש נוח איתם, רק הקטע של מקום ציבורי התחיל להדאיג אותי לפני כמה ימים

(אגלה לך סוד,,,, אני אותו אחד שהיתי נכנס בשם בחורר אם את זוכרת אותי)?!

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רוני פרישוף
    03/08/2010

בטח שאני זוכרת. אני מצטערת לשמוע שמצבך הנפשי הוחמר, אך גם שמחה לשמוע שהגעת לידיים טובות.

לא נראה לי שיש לך סיבה לדאגה.

המשך בטיפול ושמור על עצמך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תודה רבה
    03/08/2010

תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושב שאת צריכה יעוץ מהפסיכולג

אבי
    20/07/2010

אני ממליץ לך היתי באותו מצב עם הילד שלי ולמרות שממש אני רוצה את ההנחה של הקופה הלכנו בלי פניה לקופה כדי שזה לא ירשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות
    לילך
    18/07/2010

איזה סוג טיפול יותר יעיל בחרדות?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחרדות

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות

רוני פרישוף
    19/07/2010

הי לילך,

שאלה קצרה עם תשובה באורך אנציקלופדיה....

המילה "חרדה" טומנת בחובה עולם ומלואו של תופעות נפשיות. חלקן ממוקדות (כמו פוביות) חלקן מפושטות (כמו הפרעה פוסט-טראומטית או חרדה מוכללת) וחלקן מחביאות היטב את החרדה (כמו הפרעה כפייתית טורדנית). וישנן, כמובן, חרדות יומיומיות שלא ניתנות לתיוג כ"הפרעה", אבל מוסיפות קושי וסבל לחיי השגרה.

עדויות מחקריות אינן מצביעות על יעילות מובהקת של שיטת טיפול זו או אחרת בכל תופעות החרדה אצל כלל המטופלים.

כדי למקסם את הצלחת הטיפול, יש להגיע להתאמה מירבית בין אישיות המטופל וסוג החרדה ממנה הוא סובל, לבין השיטה הטיפולית וסגנון ההתערבות.

לשם כך נדרש בראשית הטיפול ראיון קליני מעמיק, והתאמת הטיפול לבעייה ולאישיות האדם.

אם מטפל מתרשם שהוא איננו מחזיק בכלים המתאימים כדי לסייע למטופל העומד לפניו (למשל מטפל דינמי שמעריך כי נדרש טיפול התנהגותי), הוא יכוון את המטופל לטיפול המתאים לו ואף יסייע לו למצוא כתובת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חובת דיווח
    אדווה
    18/07/2010

הי...יש לי שאלה אשמח לתגובת הפסיכולוג/ית:
    חובת דיווח חלה על מטפל/ת למשל אם מטופל מאיים בהתאבדות אך האם אני רוצה לספר לה על חברה שלי שלעיתים אומרת הלוואי שאני אמות ..או יום אחד אני אתאבד בסוף אם דברים לא ישתנו וכאלה..אני לא מאמינה שזה בא ממקום של רצון כזה אלא לזעקה לעזרה או דרך ביטוי.אם זאת אני חוששת לספר את זה למטפלת שלי בהקשר של כל מיני דברים אחרים (ז"א לא שאני באה ופותחת עם זה שיחה אלא תוך כדי דיבור עליי ואולי איכשהו על משהו שקשור לחברה).האם אם אספר לה זאת היא תדווח עליה?או שמא חובת הדיווח חלה רק על מי שהיא מטפלת בו???
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חובת דיווח

הוספת תגובה

• חובת דיווח

לילך
    18/07/2010

היי לך,
    הפסיכולוגית שלך יכולה לנסות לשכנע אותך לדווח או לספר למישהו,אבל היא לא יכולה לעשות את זה במקומך או בניגוד לרצונך קודם כל,בגלל הסיבה הפשוטה שאין לה פרטים על אותה בחורה.

ובנוסף,בהנחה שאת לא קטינה אין לה גם חובת דיווח על המטופלת(כלומר עלייך) שלה אם היא אומרת לה שהיא רוצה להתאבד.
    עם זאת,בעניין הספציפי הזה אין חוק שמחייב אותה לא לדווח מה שאומר שהעניין נתון לשיקולה.

בת 16.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני -

אדווה
    19/07/2010

תודה רבה על תגובתך!
    אשמח אם תוכלי למחוק את שאלתי מטעמי פרטיות כאלה ואחרים.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דיווח על אובדנות של צד שלישי

רוני פרישוף
    19/07/2010

שלום לך,

מאד כואב ולא קל לשמוע דברים כאלה מחברה טובה.

אני בטוחה שאת סובלת את סבלה של חברתך, וחשה את כובד האחריות מול האיומים האובדניים.

אל תישארי עם כל זה לבד. כדאי מאד שתשתפי את המטפלת שלך, ותחשבו יחד מה את יכולה לעשות כדי לעזור לחברתך, ובעיקר לעבד את העניין ולהקל על עצמך.

לא, המטפלת לא חייבת לדווח על חברתך, מה גם שאינה יודעת פרטים עליה. אם יש סיפור של התעללות בקטינה ברקע, יתכן שהיא תמליץ לפנות ללשכת הרווחה בעילום שם לצורך התייעצות מה אפשר לעשות.

כפי שכותבת לילך, גם במקרה של מטופל אובדני יש מקום לשיקול דעת המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ וחוסר שינה
    אריאל
    18/07/2010

לאחרונה אני לחוץ מאוד בגלל חששות שאולי עומדים לפטר אותי מהחברה בה אני עובד, אני מרגיש כאילו דברים מתרחשים מאחורי גבי וחסר עונים כי אין לי מה לעשות בעניין. הבעיה העיקרית היא שמרוב לחץ אני לא מצליח לישון הרבה בלילות, לוקח לי הרבה זמן להרדם ואז אני מתעורר כל הזמן, אני לא ישן רצוף יותר מחצי שעה. מה ניתן לעשות במקרה כזה? אני לא מתפקד בגלל העייפות המצטברת...

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ וחוסר שינה

הוספת תגובה

• לחץ והפרעת שינה

יפעת קלוש יגל
    19/07/2010

שלום אריאל

אין ספק שאתה נמצא במצב מלחיץ. פיטורים הם גורם לחץ מאודמשמעותי. תחושת חוסר האונים רק מגבירה את הלחץ.
    חשוב שתשתף אנשים בתחושותיך בפחדיך וכעסך על מקום העבודה. בשיחות כאלו עם חברי אמת, קל להזכר ולהתחבר בכישורים שלנו בכשרונותינו באפשרויות שיש בשוק העבודה, תחושת הביטחון עולה, והמתח ירד.
    לגבי השינה יש תרגילי הרפיה שיכולים לעזור, יש חומר באינטרנט ובספרים. כמו כן ישנם דברים טבעיים שגם הם יכולים לעזור. ברר בבית המרקחת. אם תצליח לישון יותר טוב ורמת התפקוד תעלה, תחושת השליטה תעלה ומצבך יוטב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות ומילוי מצברים

עדינה
    21/07/2010

ברור שאתה צריך להתמודד עם כל המסביב ובשביל זה אתה צריך גם למלא את המצברים. כשאני נמצאת בתקופות לחוצות כאלה אני לפעמים נעזרת בכדור שינה שעוזר לי לישון שינה עמוקה ורצופה ואז לקום עם כוחות מחודשים. יש כל מיני כדורים, גם כאלה שניתן לקחת מידי פעם בהתאם לצורך, כמו האמביאן CR שזה כדור חדש בארץ, כמובן כמובן שצריך מרשם של רופא. אגב, למה אתה לא משתף את הקרובים אליך? לפעמים הם יכולים לעזור לראות את התמונה אחרת ממה שאנחנו רואים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה