פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התקדמות.. מסלול חיים
    אחד
    21/05/2010

אני מסתכל מנקודת מבט גבוהה ושם לב שהחיים לא מתקדמים לשום מקום. לא מבחינה סביבתית של עבודה או חברים. אני לא מתבגר, לא נהיה אדם חכם יותר, לא נהיה אדם טוב יותר, כאילו הניסיון שאני אמור לצבור מתאדה לאנשהו. זה מרגיש כמו קיבעון מסויים, אני מניח שכל מי שנמצא סביבי מתקדם ורוחש ידע, ניסיון, חוויות, דברים שמעשירים את האישיות שלו ואת המהות בתור בן-אדם, ורק אני לא. כאילו אני רץ במקום. אני רוצה להיות חכם יותר, אני לא מבין רגשות, אין לי מטען רגשי שאני יכול לשתף או לרגש אחרים, אני רוצה להיות מהאנשים שלוקחים חלק בשיחות עמוקות, להרגיש אינטיליגנט, בוגר. אבל אני ממשיך להרגיש כמו ילד קטן, מפונק, בכיין. אני לא מייצג בנאדם שהייתי מסוגל להעריך או לכבד מהצד. אפשר להגיד שאני מאוכזב מעצמי. לחלוטין...

אשמח לתגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקדמות.. מסלול חיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבל הבלים

רוני פרישוף
    21/05/2010

הי אחד,

בן כמה אתה??

דוקא מצאתי את דברייך עמוקים ונוגעים ללב..

בכל מקרה אתה יכול להיתלות באילונות גבוהים. היה כבר מי שאמר:

דִּבְרֵי קֹהֶלֶת בֶּן־דָּוִד, מֶלֶךְ בִּירוּשָׁלִָם׃ 2 הֲבֵל הֲבָלִים אָמַר קֹהֶלֶת, הֲבֵל הֲבָלִים הַכֹּל הָבֶל׃ 3 מַה־יִּתְרוֹן לָאָדָם; בְּכָל־עֲמָלוֹ, שֶׁיַּעֲמֹל תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ׃ 4 דּוֹר הֹלֵךְ וְדוֹר בָּא, וְהָאָרֶץ לְעוֹלָם עֹמָדֶת׃ 5 וְזָרַח הַשֶּׁמֶשׁ וּבָא הַשָּׁמֶשׁ; וְאֶל־מְקוֹמוֹ, שׁוֹאֵף זוֹרֵחַ הוּא שָׁם׃ 6 הוֹלֵךְ אֶל־דָּרוֹם, וְסוֹבֵב אֶל־צָפוֹן; סוֹבֵב סֹבֵב הוֹלֵךְ הָרוּחַ, וְעַל־סְבִיבֹתָיו שָׁב הָרוּחַ׃ 7 כָּל־הַנְּחָלִים הֹלְכִים אֶל־הַיָּם, וְהַיָּם אֵינֶנּוּ מָלֵא; אֶל־מְקוֹם, שֶׁהַנְּחָלִים הֹלְכִים, שָׁם הֵם שָׁבִים לָלָכֶת׃ 8 כָּל־הַדְּבָרִים יְגֵעִים, לֹא־יוּכַל אִישׁ לְדַבֵּר; לֹא־תִשְׂבַּע עַיִן לִרְאוֹת, וְלֹא־תִמָּלֵא אֹזֶן מִשְּׁמֹעַ׃ 9 מַה־שֶּׁהָיָה הוּא שֶׁיִּהְיֶה, וּמַה־שֶּׁנַּעֲשָׂה, הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה; וְאֵין כָּל־חָדָשׁ תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ׃ 10 יֵשׁ דָּבָר שֶׁיֹּאמַר רְאֵה־זֶה חָדָשׁ הוּא; כְּבָר הָיָה לְעֹלָמִים, אֲשֶׁר הָיָה מִלְּפָנֵנוּ׃ 11 אֵין זִכְרוֹן לָרִאשֹׁנִים; וְגַם לָאַחֲרֹנִים שֶׁיִּהְיוּ, לֹא־יִהְיֶה לָהֶם זִכָּרוֹן, עִם שֶׁיִּהְיוּ לָאַחֲרֹנָה׃

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי בן 27 ואימו
    תוהה
    21/05/2010

בחור בן 27, שיש לו בת זוג. שתיהם מתגוררים עם אימא של הבחור.
    הוא לא יכול להירדם בלי שאימא שלו תיתן לו נשיקה. וכשהיא שוכחת להביא לו נשיקת לילה טוב, הוא מקים מהומה.
    איזה הסבר יש לתופעה זו?
    דרך, אגב, יש אנשים שטוענים שזה נורמלי.

מאיפה נובע ההסבר שלהם שזה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי בן 27 ואימו

הוספת תגובה

• מהי נורמליות

רוני פרישוף
    21/05/2010

שלום לך תוהה,

אפשר לקבל את הפרטים של הבחור?? אשמח לשלוח את הבן שלי להשתלמות.. (-;

וברצינות, אני לא שמה את עצמי במקום של שופט של הנורמלי והלא נורמלי.

כל עוד אנשים לא פוגעים באחרים, וכל עוד התנהגותם, מחשבותיהם ורגשותיהם לא גורמים לעצמם סבל ועיכובים בולטים, איש באמונתו יחיה.

אם בת הזוג סובלת, זו כבר שאלה אחרת, הממוקדת בה, ביחסים הזוגיים שלה, ואיך היא מתקשרת דברים שמפריעים לה. אם היא מרגישה שהקירבה הפיזית והרגשית לאם מפריעה לזוגיות, זה משהו שצריך להיות מדובר ומובהר.

הנסיון מלמד, שנסיון לשנות בני זוג בטיעון שהתנהגותם "לא נורמלית" לא עולה יפה, ורק מעכיר את האווירה. עדיף לבוא בגישה שמנסה להבין ולגלות אמפתיה, ולהביא את תחושותייה וקשייה בכנות, ממקום אישי ולא שיפוטי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות מוזרות..
    דניאלה
    20/05/2010

היי, אני בת 26 ומעולם לא סבלתי מהפרעות נפשיות למיניהן..
    לאחרונה מתרחשת אצלי תופעה מוזרה שכשאני מדברת אני כל הזמן חושבת איך הצד השני שומע אותי.. כאילו יתר מודעות עצמית כזאת.. אפילו שאני מדברת עם האנשים הכי קרובים אלי אני כל הזמן חושבת על איך זה נשמע.. כאילו שהדיבור לא בא לי בטבעיות.. אני כל הזמן חושבת מה איך זה נשמע ואז יוצא מצב שהמחשבה משתלטת על הדיבור ואני מתחילה לגמגם..

האם זה נורמלי וזה יעבור?
    מישהו מכיר תופעה כזו?

בבקשה תעזרו לי..
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות מוזרות..

הוספת תגובה

• בקרה עצמית

רוני פרישוף
    21/05/2010

שלום מאיה,

מה שאת מתארת נשמע כמו סימפטום כפייתי, שבדרך כלל קשור לאישיות פרפקציוניסטית וצורך בשליטה.

את יכולה לנסות להסיח דעתך מן המחשבה בכל פעם שהיא עולה עד שהיא תיכחד, או להיפך, לחשוב אותה חזק ובהרחבה, עד שהיא תמצה את עצמה.

"סימפטומים" שונים באים והולכים במהלך החיים. אנחנו לא מכונות, וכולנו מתמודדים עם שריטה כלשהי פה ושם. יש סיכוי טוב שזה יעבור מאליו.

אם לא תהייה הטבה, כדאי לפנות בהמשך לאיבחון וטיפול.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רוני!! הרגעת אותי מאודף)

דניאלה
    21/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    dtux
    20/05/2010

שלום-רב,
    אני רוצה לשתף בבעיה שיש לי.
    כרגע אני נמצא במצב פסיכולוגי לא הכי טוב, כי יש לי מחשבות רעות ומפחידות שלא עוזבות אותי המון זמן. ברוך-השם, עדיף מאוחר מאשר לעולם לא, אני מתחיל להוציא את מה שמפריע וזה מאוד מקל.
    עם-זאת, אני יכול לומר על עצמי לאור נסיוני בחיים כי הדבר קרה לי כבר בעבר - שאני חושב מחשבות רעות ומוגזמות למדי, חסרות פרופורציה.
    אני מעוניין לדעת איך על האדם להכניס מחשבות טובות ושמחות לראשו למרות שקורים דברים לא טובים. והאם יש דרך לקחת דברים בפרופורציה נכונה ולא בצורה מוגזמת?
    תודה-רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• מחשבות חיוביות ועולם ערכים

רוני פרישוף
    21/05/2010

שלום לך,

טוב שאתה מוצא את המשמעות והתקווה בקושי שלך, ואני מאחלת לך שהמצב ישתפר בהקדם, כפי שכבר היה בעבר.

השאלה שאתה שואל היא שאלת "מיליון הדולר".

בתוך השאלה מסתתרת ההנחה, כי המחשבות שלנו לא חייבות להיות תלויות במציאות החיצונית. כלומר, אפשר עם רצון ומאמץ לחשוב ולהרגיש דברים חיוביים גם כשהמציאות קשה, ולהיפך. זו הנחה נבונה ונכונה.

מעבר לכך, צריך להבין מה עומד ביסוד הקשיים החיצוניים והפנימיים, ובהתאם לכך להתארגן. האם מדובר על חוסר בטחון עצמי? דימוי גוף ירוד? רקע של אובדנים או טראומה? חולי? נטייה לדכאון או חרדה? משבר ביחסים או בזוגיות? גיל ההתבגרות? סודות ושקרים?

כל אחד מהגורמים האלו עלול לגרום למחשבות רעות חסרות פרופורציה, ובכל אחד יש דרך אחרת לטפל.

באופן כללי, המפתח לחיים טובים ולמחשבות טובות הוא: משמעות, ערכים ואמונה.

כאשר יש לאדם מצפן ערכי ואמוני ברור, שמכוון לו את הדרך לחיים בעלי משמעות, קל לו יותר לשמור על פרופורציה ולהתגבר על קשיים ומכשולים. (אינני מכוונת כמובן לסוג מסויים של אמונה, איש באמונתו יחיה).

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רועי??

לי
    26/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הבעיה שלי?
    שגיא
    19/05/2010

יש לי דפוס מחשבה-פעולה די משתק בחיים.

אתן דוגמא לו. לפני כמה זמן נסעתי באוטו עם המנהלת שלי והיא הדליקה סיגריה. אני קראתי באיטנרט מחקר שמראה שעישון סיגריות גורם נזק בלתי הפיך למוח בכך שטבק גורם למערכת החיסונית של הגוף לתקוף את התאים במוח

. אז עכשיו קשה לי לשכנע את עצמי ללמוד. כי אני אומר לעצמי, בכל מקרה גרמת לעצמך נזק בלתי הפיך למוח בכך שנסעה איתה באוטו, וכל מה שתלמד לא יהיה מספיק טוב יחסית למה שהיה יכול להיות אם הנזק הזה לא היה נגרם, אז מה הטעם?

הדבר מוציא ממני את המוטיבציה ללמוד.

אני נתקל במהלך החשיבה הזה די הרבה בויראציות כאלה או אחרות.

ממה זה נובע? ואיך להתגבר עליו?

לקביעת תור
    סגירה
    מה הבעיה שלי?

הוספת תגובה

• הייתי רוצה להוסיף

שגיא
    19/05/2010

שהדבר מכניס אותי למצב של בטלה מתמדת שבו אני פשוט בורח מהמציאות ויושב ימים שלמים פה באינטרנט. מה שקורה בנתיים כבר חמש ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה
    מישהי
    19/05/2010

אולי אני שונה קצת... אני באמת מרגישה לא כמו כולם... כשאני בחברה קשה לי להתחבר מצד אחד אני חושבת כן זאת לא החבר'ה שלי אבל צריך לזרום וקשה לי... מצד שני עם מס' חברים קרובים אני מרגישה כן משוחררת... אבל זה מס' מסוים של חברים...
    לאחרונה התחלתי לצאת עם חברות והחבר'ה שלהם וכייף ונחמד לי אבל אני מרגישה לפעמים שאני סגורה שאני לא מתחברת אני רואה את כולן זורמות וקלילות ולי זה בא יותר קשה אני צריכה לשחק לפעמים ולהתאמץ כדי להתחבר אבל אני מצליחה...קשה לי להתחבר לכל בחור סתם בישביל לפלרטט או קשה לי להיות גסה ולדבר על סקס ועל מין כשאנחנו בפורום של אנשים.. זה לא אני חונכתי אחרת...והגישה של אחרים כלפיי לפעמים גורמת לי לחשוב שאני לא בסדר...הבנות מסתכלות עליי כאילו בקנאה או בשנאה... על משהו לא מובן... כאילו אני מתנשאת או אחרת..או הנה היא סגורה... אבל לא עשיתי כלום..ככה אני מרגישה עם בנות... הן לא אוהבות אותי אני יותר נוטה לתהחבר לבנים לא תמיד (נורמליים כן) אבל יותר קל לי... עם בנות.. הן בוחנות מסתכלות לועגות אפילו מרכלות...לפעמים אני חושבת כן זה קנאה... ולפעמים אולי אני לא בסדר באמת? אבל אני לא מוצאת... אני פשוט לא יודעת כבר... מה אני - טובה או רעה...אבל מה עשיתי רע? אני מנסה להיות נחמדה אבל זה לא עוזר רק מטפסים עליי וכשאני סבירה אז אני סנובית...

הייתי חייבת לפרוק מטען מקווה לקבל תשובה מספקת, צריכה עידודו, צריכה איש שיחה
    שיבין אותי... שיהיה אובייקטיבי

לקביעת תור
    סגירה
    אז מה

הוספת תגובה

• פספסתם אותי

מישהי
    22/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שונות וסבל

יפעת קלוש יגל
    23/05/2010

שלום לך

מדבריך לא נשמע שיש שלך בעיה חברתית, אלא את אדם סגור יותר, שחש נוח במסגרת מצומצמת עם חברים טובים. השאלה אם זה מפריע לך האם הית רוצה להשתנות להיות פתוחה יותר וזורמת ?
    כי אם טוב לך כך מבחינה חברתית אז באמת את צריכה למצוא ולהיות עם אנשים שבמחיצתפ את חשה בנוח, ולא להיות במקומות בהם את חשה לא בנוח.
    לגבי הנקודה השנייה, קשר עם בנות. הרבה פעמים דווקא סגירות יכולה להחשב להתנשאות, ודוקא חשש ממה יגידו או יחשבו עלי גורם לתגובות הגנתיות של ריחוק. (אנ ארחיק ואדחה אותם לפני שהם יעשו זאת לי) השאלה מדוע אלו הם יחסייך עם בנות מה הקשר שהיה לך עם אימך, נראה שחששותיך מביקרות ודחייה מתאמתים בסוף. אם וכלי להבין את הדימיקה העומדת מאחורי המצבים אולי יקל עלייך לשנות משהו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני הפסיכולוגית
    קספר
    19/05/2010

רוני
    תודה על תשובתך , מליפני כמה שבועות .
    יש לי שאלה.
    למה החיים קשים ? ??!
    אנחנו עושים אותם כך, או שזה עניין של גישה?
    ישנם אנשים שהם תמיד אופטימים ללא צרות ודאגות , איך הם עושים את זה?
    ואיך בכלל פרויד חשב , שאפשר לחקור את נפש האדם?
    סבבה נשים היסטריות ותת מודע וכו .. אבל הכול עניין של כימיה במוח ולא יותר מזה לא?
    ובכלל חשבו בהתחלה שהנפש נמצאת בלב .
    ואיך אנו שונים אחד מהשני, אבל ישנם דברים אוניברסלים?

לקביעת תור
    סגירה
    לרוני הפסיכולוגית

הוספת תגובה

• התמודדות עם סבל

רוני פרישוף
    21/05/2010

שלום יעל,

בהמשך למכתב נוסף שעלה כאן בפורום, אוכל לחזור ולאמר שהמפתח לחיים טובים, למחשבות טובות על עצמנו והעולם, ולרווחה נפשית גם כשהמציאות הא קשה, הוא: משמעות, ערכים ואמונה.

כאשר יש לאדם מצפן ערכי ואמוני ברור, שמכוון לו את הדרך לחיים בעלי משמעות, קל לו יותר לשמור על פרופורציה, לא ליפול, ולהתגבר על קשיים ומכשולים. (אינני מכוונת כמובן לסוג מסויים של אמונה, איש באמונתו יחיה).

נסי לרשום לך מהם הערכים החשובים בחייך, במה את מאמינה, מה נותן לך תחושה של משמעות בחיים, ומה את עושה כדי להגשים את כל אלו. זה יחזק ויכוון אותך מול כל הקשיים.

לצד זה, חשוב להיות סלחנים כלפי עצמנו, ולקבל בהבנה גם את הסבל, החרדות והקושי. גם הם חלק מהחיים ומהנפש האנושית הרגישה והפגיעה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    בני
    19/05/2010

שלום.

כמה זמן צריך לקחת טיפול בחרדות. הייתי אצל מטפלת והיא אמרה לי שזה יכול להיות שנים
    יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• משך טיפול

רוני פרישוף
    19/05/2010

הי שיר,

להשקפתי אין דבר כזה טיפול בחרדות, יש דבר כזה טיפול באדם שיש לו חרדות.

משום כך, כל מקרה לגופו, וכל אדם על פי האישיות, המאפיינים והצרכים שלו.

סוג החרדה מכתיב גם הוא את מורכבות הטיפול ומישכו. חרדה כתוצאה מטראומה, או כתוצאה מבעייה אישיותית עמוקה, יותר קשה לטיפול מאשר פוביה נקודתית (כמו חרדת קהל).

כעקרון, הטיפול הקוגנטיבי-התנהגותי בחרדה הוא יותר ממוקד ולרוב יותר קצר מהטיפול הדינמי (אנליטי). טיפול זה מבטיח במקרים מסויימים, אך לא תמיד מתאים למטופל ספציפי.

אם את רוצה לנסות אצל מישהו אחר, פני למטפל/ת מהתחום הקוגנטיבי-התנהגותי, אולי תקבלי הערכת זמן יותר קצרה, אך זה ידרוש ממך התאמת ציפיות עם סוג הטיפול וסגנונו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום קוראים לי מגי
    מגי
    19/05/2010

שלום.

נשאבתי לתוך "גן החיות" לראשונה בחיי. יצאתי משם. מזל.שרדתי.(יש שלא). הייתי ונשארתי בנאדם.

טיפול- נועד "לגיבורים" "וחלמאיים" בלבד.. טיפול- לא נועד לאדם עם אמת פנימית ואומץ.

זה המקום בו ארצה לאמר תודה "למטפלת שלי" "ששומרת" על "המשאית" שלי. אז. תודה. (למרות האכזבה שבתוכי - אני בנאדם.והיא יודעת).

יום יבוא והיא תקרא זאת.(ואולי תעשה חושבים.בשבילה). "ככה. "טיפולים לא מסתיימים". אין מצב. נכון.?

ולך רוני, עם הקצת הכרות אינטרנטית ביניינו. תודה רבה . היית סבבה.("וחיבקתי").

ראשית אנו בניאדם.(חובה). וזה חשוב. כאן.! "הדיון" הסתיים. שוב תודה.

נ.ב. אני מכירה את כל "האפשרויות הפתוחות בפניי".ומעבר. ובאמת. אך לא זה "המניע הסמוי". ומכל הלב.

תודה רבה

מגי

לקביעת תור
    סגירה
    שלום קוראים לי מגי

הוספת תגובה

• תודה מגי, שתדעי רוגע אושר ושלמות

רוני פרישוף
    19/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לפנות לטיפול פסיכיאטרי?
    הגר
    18/05/2010

שלום
    אני עכשיו בפרשת דרכים ענקית בחיי. ביחד עם זאת נפרדתי מבן זוגי שוב מהדפוס החוזר של הרס מודע של המערכת כאשר אין יכולת לווסת את הרגשות הנעים בן דיכדוך ועצבות לבין אושר ודינמיות מטורפת. דפוסים אלה מתבטאים בכל דפוסי החיים ויש לציין שהריסת מערכות היחסים נקטעות באחת כל פעם שמאכזבים אותי, ואני לא מדברת רק על יחסים מהמין השני. ביחד עם כל זה , והשאלה הנשאלת אם יש קשר היא תלישה של יותר מעשור שנים של גבות וריסים עד לקירחות מלאה .
    מה עלי לעשות? העבודה החדשה תצריך ממני התמודדות עם מצבי הלחץ האלה וגם נמאס לי לפשל במערכות יחסים. אני רוצה להיות מאושרת....

הוספת תגובה

• שליטה בדחפים

רוני פרישוף
    18/05/2010

שלום הגר,

את מתארת דפוס של קושי לשלוט בדחפים, החל מדחף לתלוש את השיער, ועד דחף להרוס ולנתק קשר כאשר את נפגעת. יש לך בעייה לדחות סיפוקים ולשאת תסכול, מתח וחרדה, ורגשותייך סוערים ושולטים בך, במקום שאת תשלטי בהם ותווסתי אותם.

אם הגעת עד למצב של קירחות, והרס יחסים, קשה לי להבין איך לא נעזרת עד כה.

את בהחלט זקוקה לטיפול. לדעתי טיפול פסיכולוגי הוא צעד ראשון, שבמסגרתו תיבחן האפשרות של טיפול תרופתי (הפנייה לפסיכיאטר).

אני מניחה שארועי חיים קשים, ואולי אפילו טראומות השפיעו על התפתחותך. את צריכה הכוונה, תמיכה ועזרה לטפל בקשיים שנוצרו, ולהעלות אותך על דרך המלך לקראת עתיד טוב יותר, ובניית יציבות רגשית, משפחתית ותעסוקתית.

אל תישמטי את עצמך, טפלי בעצמך,

כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבט אם להתחיל טיפול משולב ציפרלקס
    אורן
    18/05/2010

שלום.
    הנני בן 23 וחצי, אדם בריא מאוד, ללא בעיות חברתיות כלשהן, שירתתי ביחידה קרבית מובחרת בצה"ל.

כל הסיפור החל לפניי כשנתיים, קצת לאחר השחרור מהצבא, כשבמהלך אימון בחדר כושר הרגשתי מן חולשה כללית בכל הגוף זרמים
    בכל מיני אזורים בגוף, מהלחץ שהיה במקום פוניתי באמבולנס לבית החולים והשתחררתי יום לאחר מכן, בטענה שהכל בסדר.
    לאחר התקרית המשכתי מדי יום לסבול מלחץ בחזה , כאבי בלב, כאבי ראש, חולשות,קשיי נשימה ועוד.. אז התחלתי לבצע עוד בדיקות
    ביצעתי בדיקות סיטי-מח, אקו -לב, מבחני מאמץ .. לאחר שתוצאות כל הבדיקות חזרו חיוביות לפני כשנה ו 11 חודש, החלטתי לבקש לבצע
    את הבדיקות שוב, כי עדיין לא הרגשתי טוב, התייעצתי עם כמה רופאים, וכבר אז היו כמה שהחלו לחשוב באמת כבר לכיוון הפסיכולוגי/חרדתי.
    מהתקרית עצמה במשך חודשיים הרגשתי דיי רע, והתקפים כאלה של כאבי בלב, לחץ בחזה, וכאבי ראש חזרו באופן דיי מוגזם (תקופה בה הרגשתי
    כאילו הולך לקרות לי משהו, כאילו הנני מפחד מההתעלפות או התמוטטות ושלא יהיה מישהו באזור שיעזור לי חחח).
    אך עם הזמן זה דיי נרגע, וחוזר פעם ב.. במקרים דיי צפויים.
    עם הזמן גם למדתי להתמודד עם ההתקפים האלה, וכיום ההתקפים הם לא מפחידים מדי ודיי חלשים, אבל בכל זאת פעם ב.. הם שם, ומלחיצים הרבה פחות
    היום אני מוצא את עצמי מתמודד עם התקף כזה חלש בהרבה פעם בשבוע זה גם בהתאם לאורך חיים כי אני דיי צופה את המקרים האלה מראש.

לפני כשנה וחודשיים טסתי עם חבר לטיול של 3 וחצי חודשיים , טיול לאחר הצבא בחו"ל, עבר דיי יפה- היו כמה תקריות אבל אני מתמודד איתן אפילו שהחבר
    שלי לטיסה לא ידע מזה - ידע שהרגשתי לא טוב מדי פעם אך לא יותר מדי.
    והיום אני לומד באוניברסיטה הנדסת חשמל, ולא מרגיש איזשהי הפרעת ריכוז כזו הפוגעת במהלך הלימודים שלי, אולי רק בימיים עמוסים ממש אני מרגיש
    חולשה מוזרה, אך הציונים מעולים.
    ההתקפים היום באים בעיקר בעומס, אם זה עומס פיזי (אימונים בעיקר), או עומס בראש בתקופת מבחנים, יש גם השפעה קטנה במועדונים עמוסי עשן.

התייעצתי עם פסיכאטר - ואני שוקל אם להתחיל טיפול משולב עם ציפרלקס/וויפאקס , אני קצת חושש מתופעות הלוואי השונות שקראתי על התרופות בפורום
    כמו חוסר ריכוז, הפרעות שינה, בעיות מין, משך הטיפול הארוך, בעייה בהתחלת והפסקת הטיפול, השמנה.
    כלומר אני דיי מפחד להיכנס לצרות ללא צורך, התגובות פה בפורומים דיי מלחיצות.
    למרות שאני יודע שאני צריך טיפול- אמנם לא טיפול רציני מדיי (כלומר אני מנהל חיים כמעט רגילים כעט) אני פוחד להסתבך בצרות רציניות בהרבה.

מקווה שתעזרו לי להחליט. אני דיי תקוע וצריך להחליט באיזה אופן להמשיך.

הוספת תגובה

• טיפול בהתקפי חרדה

רוני פרישוף
    19/05/2010

שלום אורן,

התופעות שאתה מתאר עונות במידה רבה לתאור של התקפי חרדה. קרא על כך יותר באינטרנט, ולמד על שיטות שונות להתגבר, כמו דיבור פנימי חיובי, הרפייה, נשימות ודמיון.

כל הכבוד שהצלחת להתמודד עד היום בכוחות עצמך. מן הסתם, אם תמשיך בדרך שסיגלת לעצמך, ההתקפים ילכו ויפחתו בעוצמתם ותדירותם.

נכון שחלק מהרופאים ממליצים מייד על טיפול תרופתי נוגד חרדה, אך כדאי גם לדעת שהטיפול הפסיכולוגי בהתקפי חרדה הוא יעיל מאד.

מחקרים הוכיחות את יעילותו של הטיפול הקוגנטיבי-התנהגותי, אשר מקנה חשיבה נכונה ופירוש טוב יותר של תחושות גופניות, וכן מקנה שיטות הרגעה עצמית. טיפול דינמי יכול לעזור לך להבין את מקורות החרדה, ואת שורשיה בקונפליקט, חסך, רגש מודחק וכיוב'. קרא על שתי השיטות ברשת וראה אם אתה יכול להתחבר לאחת מהן.

הטיפול התרופתי בד"כ אינו מאד מעיק מבחינת תופעות הלוואי, אך אם אתה חושש, בהחלט עדיף להתחיל בטיפול פסיכולוגי, שמציע חיזוק אישיותי ולא רק הקלה סימפוטמטית.

כמובן שאיני מכירה אותך מעבר לדברים שכתבת על כן ראה את דבריי כהגדרת כיוון כללי.

בהצלחה ותרגיש טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת
    מאיה
    17/05/2010

יש לי חבר שנתיים אנחנו עומדים להתחתן והוא מעשן אני לא יכולה לסבול סיגריות אני סובלת מאסטמה. הוא לא מוכן לוותר על הסיגריה, אבל אני נורא אוהבת אותו ולא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת

הוספת תגובה

• מחלוקת זוגית

רוני פרישוף
    18/05/2010

שלום מאיה,

אם החלטתם להינשא מן הסתם מאחוריכם כבר קשר משמעותי ומחשבות עמוקות. איך הסתדרתם עם הנושא עד עכשיו? האם היו לכם שיחות, האם ניסיתם להגיע לפשרה? האם הקשר מבחינתך מוטל בספק בגלל הנושא?

חשוב שתגיעו לפתרון של פשרה, כמו עישון במרפסת.

ובאופן כללי יותר, עלייך לבדוק האם יש ביניכם תקשורת טובה סביב נושאים שבקונפליקט, והאם את יודעת להבהיר את עמדותייך ולעמוד על פתרונות שיניחו את דעת שניכם.

תשובות לקונפליקטים בזוגיות צריכים להגיע מתוך דיאלוג והקשבה הדדית, ופחות בעזרת גורמים חיצוניים.

מזל טוב והרבה אושר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום קוראים לי מגי-סיום חטוף
    מגי
    17/05/2010

שלום.

מאז מייל הסיום שלה חלפו שבועיים ,כתבתי לה. מכתב/ים. והודעה במענה קולי..בשיחה שיזמתי טענה כשאין ברירה! -"חייבים לחתוך,לעצור,אין דרך אחרת. כל דרך כואבת,". וסיימה.. .אתקשר כשאתפנה..
    ומאז חלפו 3 ימים. טילפנתי. ענה המשיבון בלבד. . .

טילפנתי שוב וביקשתי לבצע תהליך פרידה אך לא הסכימה. בטענה "פגישה 1 סיום בלבד."
    ביקשתי תהליך פרידה. שאלה "כמה זמן זה יקח"? אמרתי "זו המחוייבות שלך בטיפול"..
    התפתח וויכוח בטלפון והיא אמרה "את כבר לא המטופלת שלי." ושתחזור בטלפון "עוד מעט."

. "המטפלת שלי "פסיכותרפיסטית אנליטית.".סיימה "המרכז ללימודי פסיכותרפיה אנליטית".

כשסיימה באופן "חד" הטיפול בטלפון טענה "לא כתוב בשום ספר על תהליך פרידה. כל אחד לפי הבנתו והרגשתו".

תודה רבה
    מגי
    טיפולים מסתיימים מגי.
    לעיתים המטופל אומר למטפל "מיציתי" וזה לגיטימי לגמרי,
    ולעיתים המטפל אומר "מיציתי" או "נתתי כל מה שהיה לי לתת לך"
    או "אני מרגיש שאני לא יכול לעזור לך מעבר לנקודה זו" וגם זה לגיטימי.
    אני לא רוצה לעבוד ולהרגיש שאני עושה את מלאכתי שלא כהלכה.
    אני מרגישה שאני לא יכולה לעזור לך מעבר לנקודה זו, ואין ברצוני לגזול ממשאבי שתינו.
    הזמן היקר, המחיר הכספי וכולי.

זהו חלק ממייל סיום הטיפול ששלחה לפני שבועיים וזה לאחר 8 חודשים.6 ימים בשבוע של קשר טיפולי.

הוספת תגובה

• מגי יקרה

רוני פרישוף
    17/05/2010

אני שוב מצטערת לשמוע את כאבך, וצר לי שלא הצלחתן להגיע לכדי סיום מיטיב.

בהודעתי הקודמת כתבתי את כל שאוכל לאמר ולהגיב למקרה.

אין טעם להמשיך לדון בנושא בפורום זה, ואני ממליצה לך בחום לחבק את התגובות האמפתיות שכבר קיבלת, ולהניח לעניין מאחורייך.

האפשרות להתלונן ברשויות פתוחה בפנייך, אך כאן מיצינו.

כפי שביקשתי בהודעה קודמת, נעצור כאן את הדיון.

בהצלחה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אלון
    16/05/2010

יש לי שאלה מעט מוזרה: לפני כיומיים רבתי מריבה מאד מאד מאד קשה, ברחוב, עם אבי, אנשים ממש הפסיקו לדבר כדי להסתכל. במהלכה הרגשתי ממש תחושה עצומה של נסיון לצאת מעורי מרוב עצבים על אבי, כי הוא פשוט לא קולט כלום מלבד: כסף, ניצול זמן לרווח ושאר ירקות. יש לציין שהוא לא ממש אדם רגיש ולמרות שאני בנו, אומר לי כל מה שהוא חושב(דברים לא טובים) בפנים. הדבר מלווה אותי על עכשיו ואני לא מסוגל לזוז כמעט. מיותר יהיה לדבר איתו, ברגע הדיבור הוא כאילו מאד מבין ואחרי חדשיים הסיפור חוזר. בנוגע לפסיכולוגיה\פסיכיאטריה אני "מכוסה" והשאלה שלי לא קשורה אליהם: השאלה היא האם מאורע שכזה גורם בהכרח לנזק מוחי, ולו קטן, שהרי ברור לי שהגוף שרוי במצב הרסני ביותר בעת הצעקות והעצבים הללו.. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• זעם ונזק פיזי

רוני פרישוף
    16/05/2010

שלום אלון,

איני רופאה, ולא אוכל לתת לך מידע רפואי מדוייק על השאלה שאתה שואל. אולי בפורום פסיכיאטריה יוכלו לתת תשובה יותר מדוייקת ומושכלת.

באופן כללי, מאות מחקרים מצביעים על הקשר הבלתי נפרד בין גוף לנפש. מצבי סטרס, עוינות, כעס כרוני, דכאון, זעם, לחץ וכו' משפיעים לרעה על המערכת החיסונית, ומגבירים הופעה של מחלות שונות, ביניהן מחלות פסיכוסומטיות, ומחלות אחרות.

אם אביך לא מסוגל להשתנות, חשוב שאתה תעבור תהליך של ניפרדות פסיכולוגית ממנו כדי שלא תהיה כל כך מושפע לרעה ומתוסכל מהבדלי האישיות וההשקפות ביניכם.

אני לא יודעת אם התקף זעם חד פעמי גורם להרס תאי המוח, אך עצם החווייה הזו היא נוראה, ומאותתת על צורך ללמוד לנהל את כעסייך טוב יותר, ולהרגיע את עצמך גם בשעת ריתחה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדאבוני היגעתי לכאן
    רות
    15/05/2010

שלום לך מנהלת הפורום, מצבי הבריאותי, הפיננסי והאישי על הפנים, הכל תוצאה של החלטות שגויות בחיי, אני מחפשת דרכים לצאת מזה, אולי תמיכה אולי הארה כל דרך אפשרית.

לקביעת תור
    סגירה
    לדאבוני היגעתי לכאן

הוספת תגובה

• תקווה

יפעת קלוש יגל
    15/05/2010

שלום רות

אני חושבת שמכל מצב בחיים אפשר גם לצמוח, ומרגש שאת מחפשת דרך.
    את מדברת על קשיים בכל התחומי, גך שאולי כדאי לך לפנות לרווחה, שם יוכלו להפנות אותך לגורמים שונים שיעזרו, גם בתחום בריאות הנפש. את צריכה מישהו שילווה אותך ויעזור לך לעשות סדר בחייך שתוכלי לאסוף את השברים ולהמשיך הלאה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה