פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינויים תכופים באישיות
    תמר
    22/06/2010

שלום לכם,

אני נמצאת בטיפול בגישה דינאמית קרוב לשנתיים, באופן כללי אפשר לומר שאני לא כל כך מסתדרת "בחיים". על פניו זה נראה שכן, אני נשואה+ילדים, אפילו עובדת. בפועל יש לי בעיות שונות בכל התחומים, ביחסים הבינאישיים, עם עצמי, ובעיות בתחום המקצועי .
    אני לא יודעת אם הטיפול יכול לעזור כפי שציינתי בכותרת אני חסרת יציבות באופן קיצוני בדעות וברגשות ובהתנהגות. גם בטיפול זה ככה, ואני תוהה: א. האם בכלל יש טעם לטיפול במצב כזה?, איך אפשר להתקדם כשכל פגישה אני מרגישה וחושבת אחרת, פעמים רבות לא זוכרת בכלל על מה דיברתי בפגישות קודמות (לפעמים אני כן זוכרת ומצטערת או מתביישת בעצמי) . ב. האם לפי ניסיונכם המקצועי נתקלתם בבעיה (מוזרה) כזו דומה לשלי האם אפשר להשיג יציבות? אני מרגישה די חייזרית, אם אפשר להתבטא כך בעולם הזה, כבר די נמאס לי מעצמי . בנוסף יש לי אבחנה של הפרעה דיסוציאטיבית, אם כי אני לא בטוחה שזה קשור לתחושה של "חוסר עצמי" או חוסר אופי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינויים תכופים באישיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי והתמודדות

שחף ביתן
    23/06/2010

שלום לך,
    המצוקה והקושי שלך מאוד מורגשים מתוך דברייך. ניכר כי את סובלת מהמצב שאת מתארת וחשה חוסר אונים. כאבך נוגע ללב, וטוב שאת נמצאת בטיפול ושיש מי שמלווה אותך. האבחנה שציינת לא מספיק ברורה, ומציינת טווח רחב של מצבים נפשיים שונים.
    יש לבחון עד כמה את שופטת מחמירה של עצמך. את ממעיטה מאוד בהישגייך (זוגיות, ילדים, עבודה) ונראה כי אינך עוצרת להנות מעצמך. נראה כי את חשה לבד בהתמודדות שלך ואולי חלק מהקושי שלך הוא לשאת לבד את התחושות הקשות שאת מתארת. אין זה 'מוזר' לא לזכור את הפגישות הקודמות, וישנן תקופות בהן אנו חשים הפכפכות ניכרת במצבי הרוח.
    עם זאת, אני ממליץ לך לבדוק עם המטפל/ת שלך את הסוגייה, להעלות בפניה את רגשותייך ולשאול לדעתה? אם היא מודאגת כמוך ממצבך תוכלו לשקול יחד את האופן בו תמשיכו את הטיפול. ניתן להוסיף התערבות פסיכאטרית על מנת לקבל טיפול תרופתי שילווה את הטיפול הפסיכולוגי, להגביר את תדירות הפגישות, להתאים טכניקה טיפולית לשעת משבר ועוד. אל תחששי להעלות את תחושותייך הקשות בפני המטפל/ת, חשוב שתהיה מודעות שלו/ה להרגשתך ולמצבך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

מתושלח
    25/06/2010

קודם כל תודה על התשובה, כבר זמן מה הפס' הציע שנעבור לפעמיים בשבוע אבל אני לא יכולה. הדברים שתיארתי אינם תקופתיים כזאת אני מאז ומעולם, דיברתי על כך עם הפס' הוא אומר שזו בעייה ברצף העצמי ושחשוב לשמור על רציפות בטיפול , אלא שכאמור כרגע מבחינתי אין שום רצף, להפרעה קוראים DID , אני לא מכחישה שיש לי את הסמפטומים של ההפרעה , אלא שיכול להיות שזה פשוט מבנה אישיותי כזה, אחרי הכל אני חיה חיים די נורמאליים לפחות כלפי חוץ, ומלבד זאת ראיתי באתר די רציני באינטרנט שיש אנשי מקצוע שטוענים שבכלל לא קיימת הפרעה כזו.
    וכאן יש לי שאלה או תהייה נוספת, כנראה שהמקור של ההפרעות הנ"ל הוא בילדות מופרעת וקשה ואולי כמו שציינתי גם נטייה כזו. לגבי תקופת הילדות אין מה לעשות הרי לא ניתן לשנות את אירועי העבר או את ההורים שלי (הם אנשים פגועים מאוד מבחינה נפשית גם בהווה). ואם זו נטייה או אופי מולדים הרי אי אפשר לשנות את הביולוגיה. אז איך שיחות אמורות לשנות או לפתור את הבעיות?

אני מקווה שאני לא מכבידה עליך יותר מידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ על הרגלים
    יובל
    20/06/2010

שלום ,

פעם בחודשיים בערך יוצא לי לצפות בסרטים של בחורות מתנשקות מה שנחשב לסרטים "רכים".
    כבר כמה פעמים הבטחתי לעצמי שאני אפסיק לצפות בזה. וכל פעם אני נופל ולא מצליח....
    הבעיה היא שאחרי שאני צופה אני מרגיש רגשות חרטה.
    אני מתחיל להיכנס ללחץ ולפאניקה.... של "למה צפיתי בזה.... למה...." וכד'.
    כך אני נכנס ללופ של מחשבות שלוקח לי בערך שבוע עד 10 ימים להירגע ולשכוח מכל הסיפור...
    התמונות גם נתקעות לי בראש ולא יוצאות והמחשבות לא עוזבות אותי בגלל זה....
    דבר זה מפריע לי לריכוז בחיים ובעבודה.
    רציתי לשאול אם יש שיטות מיוחדות להימנע מצפייה בסרטים כאלו, ואם נגיד כבר עשיתי טעות וצפיתי, איך אפשר למתן את רגשות המתח והלחץ, עקב כך.....?
    אני רוצה להיות נקי מזה לגמרי......!

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ על הרגלים

הוספת תגובה

• דילמה אישית

שחף ביתן
    21/06/2010

מתוכן פנייתך לא ברור מדוע הצפייה בסרטים מפריעה לך ואתה מעוניין להפסיק אותה.
    הבנה טובה יותר של הסוגייה הזו יכולה לעזור לך להתמודד טוב יותר. יש לברר מדוע אתה מרגיש שאל לך לראות סרטים כאלו? מה מייסר אותך לאחר הצפייה בהם? יש להבין לעומק את הקושי הספציפי שלך כדי שיהיה אפשר לעזור לך בהתמודדות האישית שלך.
    אתה יכול לבדוק את העניין עם אדם קרוב (חבר, קרוב משפחה), מה הם מרגישים כלפי זה? מה אתה מרגיש? במקרה ואתה מרגיש שאין אפשרות כזו, וההפרעה למהלך חייך נמשכת רצוי לפנות לעזרה מקצועית, שבה תוכל לברר את התחושות שלך ולהגיע לעמדה שאתה שלם עימה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במצב נפשי לא טוב
    שולה
    20/06/2010

אני זקוקה לעזרה נפשית דחופה, ואין לי כסף לשלם 2000 שקל בחודש לפסיכולוג - מי שאמור להיות בריא אלו רק אנשים בעלי כסף? מה אני יכולה לעשות אם יש לי מקסימום 1000 שקל בחודש שאני יכולה להרשות לעצמי לטיפול פסיכולוגי? אני צריכה ללכת למישהו פחות טוב, לסטודנטים? ללכת לקופת חולים שם לא יתייחסו אלי באופן אישי?
    זה מאד מאכזב

לקביעת תור
    סגירה
    במצב נפשי לא טוב

הוספת תגובה

• תשלום

רוני פרישוף
    20/06/2010

שלם שולה,

אני לא בטוחה שאני מבינה את טענתך.

כשיש לך בעייה גופנית כלשהי, האם אינך פונה לרופא משפחה דרך קופת חולים? ולרופאים אחרים, גניקולוג, אף-אוזן-גרון וכו', האם אינך פונה דרך הקופה? האם אינך סומכת עליהם? את כל צרכייך בתחום הזה את מקבלת במגזר הפרטי?

מדוע הסטיגמה השלילית דוקא לגבי פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים העובדים דרך הקופה? מדוע להשחיר קבוצה ענקית של אנשי מקצוע מצויינים שעובדים עבור שכר נמוך יחסית, בין השאר מסיבות אידאולוגיות?

ומנגד, האם תליני על רופאים פרטיים המבקשים שכר בהתאם לותק ולמוניטין שלהם? (אגב, מאיפה הסכום של 2000 ש"ח?!).

בקיצור, את מוזמנת לקבל טיפול חינם במרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך, או טיפול מסובסד דרך קופת החולים ומוסדות שונים. אני מבטיחה לך שתפגשי שם אנשי מקצוע רציניים ומסורים. כמובן, שעיקר העניין בטיפול הוא הכימיה וההתאמה, ובזה אפשר "ליפול" גם בטיפול פרטי שקיבלת עליו המלצות.

יכול להיות שחלק מההתנגדות שאת מרגישה נובע מה"צרימה" שיש בקישור בין טיפול נפשי לבין תשלום. מוזר, לכאורה, לשלם בעד הקשבה, אמפתיה, אכפתיות ומילה טובה. מוזר עוד יותר לחשוב שככל שמשלמים יותר, כך מקבלים "יותר" יחס. זהו נושא משמעותי וחשוב, שראוי להתייחסות בטיפול, ואולי מתחבר באופן אסוציאטיבי לגורמי המצוקה בחייך.

תרגישי טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה ממש מוזרה
    GIRL1990
    19/06/2010

שלום, אני בחורה בת 19 וחצי, ויש לי בעיה שמטרידה אותי כמה חודשים אבל קיימת כבר קרוב לשנה.
    אני נראית טוב מאוד ויש לי הרבה חברים וחברות ואני בסדר גמור בסך הכל, העניין הוא שכמעט שנה, כל הזמן בנים מנסים להתקרב אליי , אני מדברת על אלפי בחורים בתקופה הזאת, כמובן שכל אחד מחפש משהו אחר. אבל הקטע הוא שאני לא מוכנה להתקרב לאף אחד, גם אם הוא מוצא חן בעיניי, יש לי מחסום לא ברור כזה . ברמה שאני דוחה כל אחד על הסף ממש על הסף. לא מוכנה לשום קשר, שום מגע, שום רגש- שום דבר. זה נורא משונה ועצוב, חשבתי שזה יעבור אבל זה ממשיך ומחמיר ואני לא מצליחה לחיות חיים נורמלים ככה. אני לא מצליחה לסמוך על גברים בכלל .בעיקר נוכח העובדה ששנים עברו אני היתי ממש בסדר עם זה יצאתי עם בנים ,היו לי מערכות יחסים לטווח הארוך..
    עברתי מספר חוויות טראומתיות צמודות לבעיה שיכולות להיות גורם לזה, ויכול להיות גם השפיעה העובדה שעם הזמן אני נעשית מושכת יותר ואולי אני לא מצליחה להתמודד עם כמות ההצעות שמגיעות אליי, אז כבר אוטומטית אני מרחיקה...
    אני לא מבינה מה יש לי. יש לכם איזה שהוא כיוון כללי? אולי אני לא נמשכת לגברים יותר? אני ממש ממש מבולבת...
    וגם היתי רוצה לדעת אם זה חשוב שאני אלך לטיפול בעניין הזה כי אני לא רוצה להרחיק אנשים כל החיים שלי, לפחות להבין מאין זה מגיע..ואיך לתקן.

תודה ושבוע טוב:]

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ממש מוזרה

הוספת תגובה

• שלום לך

שחף ביתן
    20/06/2010

נדמה לי שתחושת המוזרות בחוויה שלך מקורה בכך שאת לא מבינה מדוע את נוהגת כפי שאת נוהגת, ולא ההתנהגות עצמה. קיים בלבול רב מכיוון שחסר לך הסבר או הבנה של עצמך שיאפשרו לך לחיות עם עצמך בשלום. מה שחשוב הוא שתוכלי להתחבר לעצמך ולהרגיש שלמה עם עצמך ועם הדרך שאת בוחרת. את מעלה מספר שאלות, האם זה קשור לטראומות שצברת? האם זה קשור לבירור המשיכה שלך? או אולי דווקא לעובדה שהתפתחת לפתע והפכת למושכת? כולן חשובות ועמוקות ויכולות להיות אפשרויות נוספות. דרוש לך זמן נוסף כדי לעבור את התהליך שאת נמצאת בו. בנוסף, אם את מרגישה מצוקה ותקיעות, הדרך הטובה והמומלצת ביותר לברר דברים כאלו לעומק היא בטיפול אישי. שם תוכלי לאפשר לעצמך להתבונן על מה שקורה לך בסביבה בטוחה, ולמצוא את הקול שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת אנשים שסובלים מדכאון כרוני
    אלכסה
    19/06/2010

ולוקחים תרופות אנטי דכאוניות.

לצורך תמיכה הדדית.

אני באזור גיל 30. אנגלים בגילי פחות או יותר+.

הוספת תגובה

• אנגלים=אנשים כמובן!!

אלכסה
    19/06/2010

לא ברור מאיפה הטעות הזו צצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון ויוזמה

רוני פרישוף
    19/06/2010

אלכסה,

כל הכבוד על היוזמה!

אחד ההסברים לדכאון הוא "חוסר אונים נרכש". כלומר, האדם לומד להאמין שלמעשיו בעולם אין תוצאה חיובית, והוא מוותר ונהייה פסימי ופאסיבי. האדם שוקע למעגל שלילי, שבו אין לו הזדמנות לאסוף חוויות חיוביות ולחזק את דימויו העצמי.

ההתמודדות עם "חוסר אונים נרכש" הוא פריצת המעגל דרך עשייה, יוזמה, לקיחת אחריות אישית ומלחמה על האמונה שיכול להיות טוב יותר. (כמובן שמתחילים ב"קטן" בהתאם לכוחות וליכולות, וממשיכים בהדרגה).

לאור זה, אני מתרגשת ומעריכה את היוזמה שלך להקים לך רשת תמיכה. אני בטוחה שיוזמה ואמונה בתחומי חיים אחרים יחזקו אותך מאד.

(ואולי גם כמה אנגלים יתרמו לאווירה (-: )

אני מאחלת לך בריאות והרגשה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רפואית
    בחור
    19/06/2010

שלום
    אני בן 25 ,נולדתי עם בעיית אשכים נעלמים כך שעברתי ניתוח (כשהיתי ילד ) והם הורידו לי אשך שמאל, ואת אשך ימין הם השאירו(אבל הוא לא היה במצב כל כך טוב) עד עכשיו ולמרות כל הבדיקות אולטרסאונד MRI לא נמצאה רקמת אשך בכל הגוף שלי, כלומר עכשיו אין לי אשכים בכלל, וגם כן יש לי מיקרופינס. רציתי לשאול אותך אם קיים פתרון לבעיה זה אם זה מבחינת המראה החיצוני של איברי המין ? ואם זה מבחינה בריאותית, אולי שאוכל להביא ילדים בהמשך?
    ואיך מצבי הזה יכול להשפיע על מצבי הכללי, כך שהאם יכולות להפתפתח צלי מחלות מסויימות, האם מצבי זה גורם להשמנת יתר??
    בבקשה תן לי כמה שיותר הסברים ומידע על מקרים כאלה
    אגב אני מטופל ב TESTOVERON DEPOT בזריקה חודשית,
    ועד לפני 3 שנים היתי במעקב ב מחלקת אנדו ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים,אבל ב 3 שניים האחרונות לא היו לי ביקורים אצלם, וגם כבר שנה אני לא מקבל את זריקת ה TESTOVERON

את מה שרשום לעיל היה שאלה לרופא (בפורם)שהמליץ לי לקבוע תור במרפאה אינדוקרינית ו אורולוגית, ואז הנה התשובה שלי אליו:
    שלום
    אתה לא תאמין לקחתי בעצתך וכבר קבעתי תור במחלקת האנדוקרינולוגיה בבילנסון דווכא שבשניידר כשדברתי איתם אתמול הם אמרו שהם לא יקבלו אותי יותר ואני חייב לעבור למחלקה למבוגרים,,, כן קבעתי תור אבל אני לא מצפה למשהו כי כבר הרבה שנים אני במעקב בשניידר ולא יצא כלום, ואני הבנתי שזהוא גורלי ושלא אוכל להביא ילדים(כי פעם רופא אורולוג (לא בשניידר) דווכא אורולג למבוגרים, אמר לי תחפש לך אישה עם ילדים) אז אני מקווה שלפחות מבחינת המראה החיצוני לאיבר המין והאשכים שיש מה לעשות , שאולי הגדלת הפין שתילת אשכיים או כל פתרון אחר, תאמין לי אני שוכח מכל הבעיה הזאת שיש אצלי , אבל כך כל כמה חודשיים זה מתעורר בתוכי ומתחיל לחשוב הרבה על מצבי וזה מאוד משפיע על מצבי הנפשי ומתחיל לחפש פתרונות באינטרנט לקבוע תורים במרפאות ובתי חולים כך חודש חודשים ואז עוד פעם לא מוצא כלום ושוכח מזה זמן מה , אבל עוד פעם חוזר לחשוב וזה גורם לי הרבה כאב וצער , ועכשיו דווכא זה יותר קשה כי אני כבר בן 25 ואני מתחיל לחשוב על להתחתן אבל בטח שלא אתחתן עם מצבי הזה.
    אתה יכול לשלוח לי את המידע שאמת עליו אולי למייל שלי אם כן? אני אחזור וארשום אותו
    כי תאמין לי חלק מהכאב שלי זה בגלל שאני לא מבין מה בעיתי בדיוק למה דווקא נולדתי כך ומה כל הטיפולים והניתוחים והבדיקות שעברתי ומה ? כי מאז שהייתי ילד אני הולך עם ההורים שלי לבית החולים הרופא מוריד לי את המכנסיים בודק אותי אבל אני לא מבין כלום , ולא מבין למה נמצא שם בכלל, ובשבילי זה הפך להיות משהוא רגיל כך כל כמה חודשים אני אצל הרופא ,!!!יהיה בהמשך אני מאוד רוצה להבין?
    ואז הוא המליץ בנוסף על טיפול במרפאה לבריאות הנפש ואז שאלתי היא מכל תחום בריאות הנפש והפיסיכולוגיה מה מתאים לי ביותר איזה סוג טיפול ובמה זה יכול לעזור ? יש לי המון כאב ואני מאוד עצוב

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רפואית

הוספת תגובה

• דימוי עצמי גברי

רוני פרישוף
    19/06/2010

שלום לך,

החל מלידתך אתה מתמודד עם בעייה כרונית, שהשפיעה באופן דרמטי על הדימוי העצמי ועל ההתפתחות המינית שלך. התרגלת שרופאים מפשפשים באופן קבוע באיזור האינטימי של גופך, וזה נתן לך הרגשה של פגימות וחוסר מסוגלות לגבי היותך גבר, ובעתיד בעל ואבא.

הטיפול שאתה צריך הוא טיפול רגשי מעמיק, שיחזיר לך תחושה של בעלות על גופך, ישקם חוויה אינטימית ופרטית עם הגוף, ויחזק את הדימוי העצמי הגברי שלך. אתה זקוק לתמיכה בהמשך קבלת ההחלטות, ואולי גם לעצה והכוונה במישור המיני.

בשום אופן אל תוותר על חלומך לחוות אהבה וזוגיות ולהקים משפחה!! הרבה אנשים מתמודדים עם פגמים גופניים ועם בעיות פריון. לכל בעייה יש היום פתרון. ניתוח אסתטי הוא אחד מהם. לגבי בעיית הפריון, אפשר להיעזר בתרומת זרע מתאימה. החלק של המשכיות גנטית הוא רק חלק קטן מהחוויה של הורות. עיקר הקשר עם הילד והסיפוק שבהורות מתבסס על גידולו בחיי היום יום. נשים רבות המקבלות בהבנה את הצורך בתרומת זרע, כאשר צרכים אחרים שלהן מתממשים בזוגיות.

תשתדל להיות חזק, ולתת הרבה תשומת לב לתכונות הטובות שלך, ליתרונות, ליכולות, ולשפע שיש לך לתת לבת זוג ולעולם. התמודד מעמדה של חוסן, ומצא אוזן קשבת חמה ותומכת לרגעים של משבר וחולשה.

אנא פנה למרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך ובקש להתקבל לטיפול נפשי. במידת הצורך, תוכל להעזר גם בטיפול מיני ובטיפול קבוצתי, להרחבת מעגל התמיכה.

רפואה שלמה ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בחור

בחור
    19/06/2010

שלום לך, ותודה רבה
    את צודקת בכל מילה שאמרת,והמון תודות לך
    אבל אני לא מבין למה אני מתעלם מהבעיה שלי זמן מה , אבל פתאום אני חוזר לחשוב עליהא , דווכא בזמני לחץ כמו עכשיו שיש לי תקופת מבחנים(אגב אני סטודנט בטכניון) , כבר שבוע אני 24 שעות חושב על בעיתי, אני לא מצליח ללמוד למבחנים בכלל, כבר דחיתי מבחן למועד ב כי לא התכוננתי לו,
    אני מאוד מודאג על עתידי החברתי והלימודי, ,,
    עוד דבר אם אפשר ,, אני מרגיש כגבר לכל דבר , אבל אם אני רוצה לאונן אני צופה בסרטים של גייז או קוקסינלים, אבל אחרי כמה דקות אני מרגיש מה זה אשם, ואני לא חושב שבאמת אני נמשך לגברים במציאות אפילו שזה דוחה אותי, ., אני מאוד נמשך לנשים
    אבל כשאני לבד ובדמיוני אני נמשך לגברים, זה גורם לי הרגשות לא נעימות, שאני בוגד במשפחה שלי ובכל מי שסביבי כך אני מראה להם כל הזמן שאני גבר חזק, ומצד שני איך אני צופה בסרטי גייז
    אני גבר , אני לא רוצה להיות הומו זה מגעיל אותי, אבל למה אני צופה בסרטיים כאלה??.
    קראתי גם שחוסר הטסטסטרון מאוד משפיע על מצב הרוח , וגורם גם להשמנת יתר והפרעות שינה,
    אני רושם הכל כי רוצה לדבר רוצה להוציא את כל מה שבתוכי זה חונק אותי ואני לא מדבר בעניין הזה עם אף אחד,,,
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר רוני למה את לא עונה לי??

בחור
    20/06/2010

אני כל שעה בודק הפורם מחכה לתשובה שלך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר רוני אני מחכה , את נמצאת כאן!!!

בחור
    20/06/2010

את נמצאת כאן בזמן הנוכחי אז תעני לי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול מיני

רוני פרישוף
    20/06/2010

בחור יקר,

אני שמחה לעזור, אך משאביי מוגבלים ולא אוכל להגיב בתדירות ובמהירות שאתה מצפה.... )-:

תראה, כל התחום המיני בחייך התפתח בתנאים לא שגרתיים ואף בעייתיים. התחום המיני כולל הרבה דברים, כמו: דימוי גוף, זהות מינית, העדפה מינית, התנהגות מינית, ועוד.

ילדים בדרך כלל מגלים את גופם ומיניותם בהדרגה, בקצב אישי ובאופן ספונטני, ובאופן כללי ברוח חיובית, ואילו אצלך הגילוי היה מוקדם מידי, דרך התערבויות של רופאים, דיאגנוזות, חששות, חרדות של ההורים, טיפולים שונים וכו... בקיצור, דרך מבט שלילי ודואג.

נראה שכל התחום המיני נמצא אצלך כרגע בערפל, במצב מבולבל ומלא חרדות. בעזרת הכוונה והכלה בטיפול נפשי אני מבטיחה לך שהנושא לאט לאט יתבהר ויירגע, עד שתתייצב על זהות מגובשת ובוטחת.

בינתיים, הרשה לעצמך לחוות ולהתנסות, בפנטזיה ובמציאות. אין כל פסול בהומוסקסואליות. זוהי נטייה טבעית ובריאה המאפיינת למעלה מעשרה אחוז מהאוכלוסייה. מותר לך לפנטז בכיוון, גם אם בהמשך הפנטזיות האלו יחלשו ויפנו מקום להעדפה הטרוסקסואלית.

לצערי, בגלל משאביי המוגבלים ובגלל מגבלות המדיום, לא אוכל להשמיך לייעץ לך בפורום. חשוב מאד שתהייה בטיפול. אתה יכול לפנות לשרותי הייעוץ בטכניון. גם מרפאה מינית תוכל לעזור לך.

כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ותודות!!!

בחור
    20/06/2010

תודה רבה ד"ר רוני , את לא מאמינה כמה אני מרגיש נוח מהדיבורים שלך,,,
    לנסות במציאות את הקטע שלהיות הומו, אני חושב עליו הרבה, אבל מצד אחד אם אני רואה גברים באמת שאני לא נמשך אליהם,ואפילו אם אני נמשך,אני לא אתקרב כי אסור לי מבחינה תרבותית ודתית(אגב אני ערבי מוסלמי) את אולי מכירה איך מתיחסים בכלל לגייז ובאופן מיוחד אצלנו במגזר, אז בגלל כך אני אף פעם לא אלך בכיוון שלהיות הומו

אני אקבל בעצתך ואפנה למרפאת בריאות הנפש שבטכניון, ומקווה שיעזור

המון תודות, ומקווה שהמטפל שלי יהיה כזה טוב לב ומקשיב ועוזר לי כמוך, אני מאוד מרגיש נוח כלפיך ובוטח בך , ורק בגלל המרחק ,אני לא בא להיות המטופל שלך
    אני אעדכן אותך בהמשך על מצבי שמקווה שהוא ישתפר, אפשר?.
    המון תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רוני פרישוף
    20/06/2010

אני בטוחה שהמצב ישתפר.

בהחלט אשמח לשמוע ולהתעדכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון לד"ר רוני

בחור
    22/06/2010

שלום

אני הצלחתי היום לפנות למרפאה נפש, והיתי במפגש היכריות,, אבל מה זה היה קשה לי לכנס למרפאה כך עמדתי כ רבע שעה בחוץ עד שהחלטי לכנס, המון תודות לך את מאוד עודדת אותי ועזרת לי הרבה
    לא כזה המפגש עזר(מפגש קצר כזה להיכריות), אבל הפסיכולוג אמר שנתחיל את הטיפול בהקדם והם יזמינו אותי לתחילת הטיפול בימים הקרובים היום או מחר ואמר לי שהטיפול מאוד יעזור לי, אני מקווה!
    אני מאוד רוצה לעדכן אותך על מצבי לא יודע למה, אבל אני מרגיש שרוצה וזה טוב לי אפשר להמשיך ולעדכן אותך??

המון תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליווי

רוני פרישוף
    23/06/2010

שלום בחור,

כל הכבוד שפנית לטיפול!

טיפול הוא תהליך, ואתה צריך כעת לאסוף כוחות, אמונה וסבלנות כדי לעבור בהצלחה את השלבים השונים שלו.

לגבי הפורום, לצערי הוא לא בנוי לליווי ממושך, אלא לתמיכה והכוונה נקודתית.

אני שמחה שיכולתי להושיט יד ולעזור, ומעכשיו עדיף שתמשיך להביא את הצורך הזה לטיפול שלך.

אתה מוזמן לעדכן אחת לתקופה, אך יותר מכך עלול לחבל בטיפול שלך.

המון בהצלחה, והרבה אושר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודות

בחור
    23/06/2010

ממש תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט חסרת עניין...
    מישהי
    18/06/2010

לפעמים אני מרגישה חוסר עניין בדברים... בהכל.. משתעממת בקלות...אולי אפילו משעממת...
    כשאני מתעניינת ומסתקרנת אני כל כולי בתוך....

אני מחפשת תמיד מוטו שיהיה לך מעניין..... אבל לא תמיד מוצאת... ולרוב זה יוצא די מעפן.....
    וגם... הרבה פעמים אני מרגישה שאנשים פשוט יותר טובים ממני....
    ואני יודעת שאני לא פחות טובה אבל אני לא מרגישה את זה... כאילו אני תמיד אשמה, לא בסדר... זה גורם לי להשתדל יותר... להיות מודעת לעצמי יותר... למרות שלפעמיםהרבה פעמים אני יודעת שאני טובה... אבלך איפשהוא כנראה אני גם מקרינה...הרגשה של אני פחות טובה מכם.. מה שגורם לאנשים לדרוש ממני ולהתייחס אליי בזלזול...

אשמח עם תתייחסו לשני הנושאים \בעיות שהועלו

לקביעת תור
    סגירה
    פשוט חסרת עניין...

הוספת תגובה

• הריקוד החברתי

רוני פרישוף
    19/06/2010

שלום לך אני,

אני מבינה שאת מאד סובלת, מבולבלת ולא מבינה את עצמך. אני שומעת שהקושי הוא בעיקר בתחום המגע והתקשורת עם אנשים.

כבר בהודעה קודמת הסברתי לך, שבגלל שמשאבינו מוגבלים, לא נוכל לצערי להגיב להודעות בתדירות שאת שולחת אלינו (פעמיים שלוש בשבוע). את כנראה לא מוכנה לקבל את התשובה וממשיכה לשלוח ולבקש עוד התייחסות.

אני מנסה לקשור את ההתנהגות שלך בפורום לקושי שיש לך עם אנשים, שגורם להם להתייחס אלייך בזלזול.

חשוב שתשימי לב למסר שאנשים משדרים אלייך. הקשיבי למילים שלהם, התבונני בשפת גוף שלהם, ברמזים לא מילוליים. הראי להם שאת מתייחסת אליהם, ומגיבה לצרכים שלהם. התאימי את עצמך לאחרים באותה מידה שבה היית רוצה שהם יתאימו את עצמם אלייך. קשרים חברתיים הם ריקוד מסובך, למדי לאט לאט את כללי הריקוד הזה.

אני מאד מאד ממליצה לך לפנות לטיפול קבוצתי. טיפול קבוצתי יעזור לך להבין טוב יותר קודים חברתיים, לפתח קשרים ולהשתלב בקבוצה. תוכלי לקבל טיפול כזה בחינם במרפאה לבריאות הנפש. גם טיפול אישי יוכל לענות לך על השאלות בתדירות שבה הן עולות אצלך.

אנא הקפידי על מינון מתאים כאן בפורום. לא נוכל לענות על הודעות תכופות, או על הודעות החוזרות על עצמן.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוצה
    נננ
    17/06/2010

אניאמא ל2 בנים ומרגישה לחוצה מאד מאד.
    חשבתי לנסות להרשם לאיזה חוג/סדנא משהו שיעזור לי להיות שלווה יותר.
    השאלה במה בוחרים??איך יודעים למי לפנות באזור תא?
    אני מנסה שיחות עם פסיכוולג לאחר שכבר ניסיתי בעבר קואוצינג ולא ממש עזר לי..
    השאלה אם רק כדור הרגעה יפתור את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    לחוצה

הוספת תגובה

• הרגעה לללחוצה

יפעת קלוש יגל
    20/06/2010

שלום לך
    נתת מעט מידע עלייך.
    יש שיטות רבות להפגת מתחים, יוגה מדיטציה, ספורט, כל אחד בוחר במה שמתאים לו.
    השאלה עד כמה את לחוצה ועד כמה זה פוגע בתפקודך. אם יש פגיעה בתפקוד, אפשר לשקול טיפול תרופתי מתאים. טיפול פסיכולוגי ממוקד יכול לעזור ללחץ. אם ישנם דברים נוספים, יש לש קול טיפול פסיכולגי מעמיק יותר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהתמודדות קוגניטיבית
    ויקי
    15/06/2010

ערב טוב,

אני בת 38, נשואה שנתיים.
    אחרי מס' טיפולי פוריות נכנסתי להריון (באופן טבעי) אך ההריון נפל בשבוע ה-5.
    בעקבות מה שקרה (ואולי גם "בעזרת" ההורמונים) נכנסתי לדכאון והתקפי חרדה.
    תופעה שסבלתי ממנה לפני כשנתיים וחצי וטופלתי בכדורים.
    חזרתי להיות מטופלת בכדורים ומצבי השתפר פלאים.
    מה שכן, לפני כחודש וחצי מצבו הבריאותי של אבי הדרדר בצורה קיצונית
    והוא מאושפז בבי"ח.... לא אלאה בפרטים, אך הוא צריך עזרה סיעודית 24 ש"ע.
    מאוד קשה לי נפשית להתמודד עם המצב הזה!
    הבעיה היא שאני חושבת וסובלת את כאבם של כולם במקום לחשוב על עצמי...
    הייתי מבקשת לדעת כיצד ניתן לשנות או לתת כלים להתמודדות מסוג כזה.
    כמובן שזה לא חדש לי, וזה האופי שלי - ההזדהות הטוטאלית ברמה שחיי שלי נעצרים
    כאשר מישהו אהוב עליי סובל.
    למי עליי לפנות לטיפול?

תודה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין...

ויקי
    15/06/2010

סוג הכדורים בהם אני מטופלת הם פלוטין וקלונקס במרשם פסיכיאטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין...

ויקי
    15/06/2010

סוג הכדורים בהם אני מטופלת הם פלוטין וקלונקס במרשם פסיכיאטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניהול משבר

רוני פרישוף
    20/06/2010

שלום שרון,

סליחה על האחור בתגובה.

אני מצטערת לשמוע על מצבו של אביך. קשה לראות הורה בזיקנתו, במצב של חוסר אונים ותלות. טבעי שיתעוררו פחדים, לחצים ועצב. מזלו שיש לו בת כה רגישה, אוהבת ודואגת. אני בטוחה שהוא היה רוצה שתרשי לעצמך לקחת מעט מרחק רגשי ופיזי, ולהמשיך לנהל את חייך כתיקונם.

אני גם משתתפת בכאבך על אובדן ההריון. אובדן הריון הוא טראומה, שלא הרבה ערים לעוצמתה ולכאב העצום הכרוך בה. טבעי שחווית משבר, ואני מקווה שתזכי לחווייה מתקנת.

את כנראה אדם שניחן ברגישות רבה, עוצמות רגשיות גבוהות, הזדהות-יתר עם כאבי האחר, ואולי נטייה לפרש דברים על הצד היותר שלילי של הסקאלה. את מבקשת עזרה לקחת דברים יותר בקלות ובפרופורציה (לעזוב את "בית שמאי" ולהצטרף ל"בית הילל"), להצליח לזהות נקודות של אור, כוח וחוסן בתוך משברים, ליצור יותר ניפרדות בינך לבין האחר, ולאזן טוב יותר בין הדרישות השונות בחייך.

מתוך כותרת הודעתך אני מבינה שמדבר אלייך התחום הקוגנטיבי. תוכלי לפנות לטיפול אצל מטפל קוגנטיבי-התנהגותי. ברשת תוכלי למצוא את רשימת המטפלים של האיגוד הקוגנטיבי-התנהגותי "איט"ה".

כל טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה - תגובתך מחממת לב :-)

שרון
    21/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון קשה
    בת 27
    13/06/2010

בוקר טוב ,

אני בת 27 שנה , אבל נראית גדולה מזה בהרבה ..

את האמת, לא יודעת מאיפה להתחיל , זה ממש קשה , לא יוכלה לסבול אותו , כאב עצום , ייאוש נורה ,תסכול עצום ...

כמעט בחצי השנה האחרונה לא מסוגלת להתמודד עם מצבי הנפשיי , לא מוכנה לקבל הערות מאף אחד , כועסת מכל דבר , צועקת , אפילו אם הפלפון מצלצל זורקת אותו לרצפה ....

תיאבון על הפנים - בתקופה האחרונה ירדתי יותר מחמש עשרה קילו (לא עושה הדייט אלא בקיצור לא בא לי לאכול |) - אני עכשיו נמצאת בתת משקל חמור (כ-35ק"ג) ...

*-*איני מרוכזת בקריאה - למרות שלפני זה הייתי קוראת את הספר שמעל 500 דפים ביומיים -שלושה אבל היום דף אחד איני יוכלה לקרוא אותו בכלל (חוזרת על השורה כמה פעמים וזה לא עוזר ... ) ...

*-* דוגמה אחרת , הייתי רוב הזמן מבלת את הזמן עם חברות , טיולים , יציאות מחוץ הבית , שיחות , ציחוקים והכל היה בכיף ובשמחה ... אבל היום אנירגיה נמוכה בקיצור אין מוטיבטציה לשום דבר , אפילו יושנת יום ולילה על הספה מול הטליוויזיה (ודקות בדודות בכל כמה ימים מפעילה את הנייד) ,כמו משותקת לא קמה אלא לשירותים , כוס מים לא מביאה לעצמי , אוכל לא מעניין אותי (אפילו אם מביאים ואוכלים איתי) ... חבירות נתקתי ממהן , בקושי מדברת אפילו עם המשפחה "רק המילים ההכרחים" , ייציאות מהבית כבר נעלמו...

*-* והנה עוד דוגמה , הייתי "סופר הניקיון בבית" והיום אם כוס המים נשפך ממני זה לא מעניין אותי ויש מישהו שינקה את זה , בגדים בקושי מחליפה ומקלחת יותר גרוע כמו שאומרים פעם ב-...

*-* ואם רוצים עוד דוגמה , אז כך....

*-* סובלת מכאבי ראש עזים , גב , בטן ושרירים , תמיד חלשה ולפעמיים מתעלפת , לקחו אותי לכמה רופאים ואפילו אישפזו אותי אבל לא מצאו סיבה פיזיולוגית לך חוץ מאנימיה קשה( ההימוגלובין שלי ממש נמוך 4-7 למרות שהיה לפני כך מעל 14 (כמובן בב"ח נתנו לי מנות דם ואינפוזיה - אבל אח"כ המצב חוזר כמו שהיה...) ...כי בקיצור איני מטפלת בעצמי - זונחת אותה כמו זבל ...

*-* יש ימים , כן ימים שלימים שלא יושנת בכלל (אפילו כדורי שינה לא עוזרים) ואם יושנת אז שעה או שעתיים ולא רצופים - וזה בקושי רב ...

ויש עוד ועוד דוגמאות ודוגמאות ... אבל אין כוח לכתוב הכל ...

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון קשה

הוספת תגובה

• המשך

בת 27
    13/06/2010

+*+*+*+* אני מודה שסובלת מדיכאון כרוני קשה , כמובן שאני מתכוונת חוץ מהתקופה הזאת , אבל התקופה הזאת נמצאת זמן רב וגרועה יותר , איני יכולה להתמודד איתה בכלל , בא לי למות ולסיים הכל , לא יוכלה לסבול עוד , אין לי יותר כוח , נמאס לי מהכל , זאת לא החיים שציפיתי אותה , זה קשה עלי , איני מסוגלת עוד להרים את הכל על כתפי ... כבר מספיק לי !!!! באמת מספיק לי !!!

*/*/*/*/*/*-.-.-.-. הערה קטנה , אני עברתי טרוומה קשה (כוויה דרגה 3 ) ב- 50% מגופי - אבל לזה אני התרגלתי ועברתי את זה בשלום , והנה למדתי בב"ס וגם 2.5 שנים באונ' ,למדתי נהיגה (ויש לי אוטו חדש2009) הייתי ילדה חייכנית לגמרי , רוב הזמן מחץ הבית מסתובבת עם החברות או לימיודים או טיולים או עם המשפחה ... אבל היום הכל הפך , כן הפך ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה קשה

רוני פרישוף
    14/06/2010

שלום לך,

אני שומעת בדברייך סבל נורא. את בקושי נושאת את עצמך, פיזית ונפשית.

לא ברור לי האם את מקבלת עזרה מקצועית כלשהי, מעבר ל"כיבוי שריפות" של עירויי דם.

התמונה הפיזית והנפשית שלך מחייבת בירור אבחנתי מעמיק וטיפול מיידי ורציני.

מכיון שמצבך כולל מרכיבים פיזיים (תת-משקל ואנמיה קשה) לצד מצוקה נפשית, הדבר הנכון לדעתי הוא לפנות לחדר מיון של בית חולים כללי או פסיכיאטרי, ולהתקבל להערכה מערכתית מקיפה.

אם חסרים לך כוחות להשיג עזרה, אנא תני לבן משפחה את הרשות לעזור לך, ולקחת אותך בדחיפות לעזרה מקצועית.

זכרי את שמחת החיים, הכוחות והאמונה שאיפיינו אותך עד לפני זמן לא רב. עם עזרה נכונה תוכלי להיות שם שוב, בקרוב. אל תתני למצוקה להכניע אותך! עזרי לעצמך!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבורה וכואבת
    חסוי
    13/06/2010

היי
    אני צריכה עזרה - אני אמא טריה ואין לי עזרה בכלל ותמיכה מאף אחד סביבי. יש לי בעל, ואמא ואחים ואבא ואף אחד מהם לא עוזר לי ברגעים קשים ואני כבר שבורה לגמרי. אני כ"כ כועסץ על כולם ומאוכזבת וכואב לי ואני מוציאה את זה על הבת שלי. אמא עצבנית - וזו לא האמא שאני! ולא האמא שאני רוצה להיות......יש לה קשיים בהירדמות ואין לי איך לעזור לה לא מבחינה כלכלית ולא תמיכה נפםשית. אני ערה איתה בלילות ואני איתה כל היות - אני עובדת בטיפול בעוד ילדה בביתי. והמצב הכלכלי שלנו לא טוב (בגלל זה העבודה מבית).

לקביעת תור
    סגירה
    שבורה וכואבת

הוספת תגובה

• אימהות טריה

רוני פרישוף
    14/06/2010

שלום לך,

מזל טוב להולדת ביתך! לידת ילד היא אחד משיאי החיים, אבל מביאה לא פעם למשבר ולקשיים מרובים. היעדר תמיכה, הכוונה והשתתפות הופכים את ההורות לעול בלתי נסבל. את חווה תשישות וחוסר אונים, ולא מתפנה ליהנות מהחוויה או לפתח כראוי את הקשר עם ביתך.

נסי לחשוב מה הביא לבידודך, ולחוסר התמיכה של בעלך ומשפחתך. נסי לשוחח איתם באופן שיבטא את צרכייך ומצוקתך, ולא יחווה על ידם כמתקיף מדי. נסי ליצור קשרים חברתיים עם אימהות נוספות בסביבת מגורייך, וכך תזכי לשותפות ותמיכה.

את יכולה לפנות למחלקת הרווחה, אשר יכולה לתרום לך לא רק בעזרה חומרית אלא גם בתמיכה רגשית, ואולי בביקורי בית של עו"סית או מתנדבת.

במרפאה לבריאות הנפש תוכלי לקבל טיפול נפשי או זוגי בחינם. טיפול דיאדי לך ולילדה תוכלי לקבל במרפאות אם-תינוק (נסי לברר פרטים דרך "טיפת חלב").

מכיון שהיסודות הנפשיית של ביתך נבנים כעת, חשוב שהיא לא תחווה אותך כלחוצה וקורבנית יתר-על-המידה. את שעותייך איתה נסי לבלות בנעימים וברוגע, ואת הקשיים הזוגיים והמשפחתיים לפתור באמצעות שיחות או בעזרה מקצועית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת........
    קספר
    12/06/2010

אוף כבר לא יודעת מה לעשות
    ליפני שבוע , ראיתי את פרקים של "כשהכאב כבד מנשוא ", והבנתי משהו חשוב!
    אני ממש כמוהם ! הכוונה שלי כמו אלו שדיברו עלהם שהתאבדו .
    מצד אחד כהר ניסיתי פעם להתאבד , אבל ברגע האחרון עצרתי את עצמי .
    ליפני שבוע חשבתי על זה , שוב לקחת כדוריי אקמול בשרותים של האוניברסיטה , אבל ברגע האחרון התחרטתי .
    היו לי מחשבות ברגע שחשחבתי לקחת , על כבד , על הנזק שזה עלולו לגרום לו , ושיש לי ניתוק ריגשי מהגוף , הכבד הוא רק מכונה - איבר בגוף אבל הנפש שלי כואבת ופצועה .
    הצחתי להשיג משהו חיובי מאוד שעבדתי בשבילו מאוד , אבל אני איני מרוצה ושמחה .
    למה יש לי דואליות גדולה ?
    בבקשה אל תשלחו לי ניידת או אמבולנס , כי אני בטיפול , אבל קשה לי .
    המטפל עונה לי תשובות שבאות לרצטות אותי , ואין לי התמודדות

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת........

הוספת תגובה

• התגברות

רוני פרישוף
    15/06/2010

הי יעל,

מצטערת שלקח לי זמן להגיב.

אני מאד גאה בך שהצלחת להתגבר על הדחף לפגוע בעצמך, הצלחת להתאפק, לטובת בריאותך ושמירה על גופך וחייך.

אני יודעת שהחיים יכולים לפעמים להיות נטל כבד מנשוא, ושלפעמים כל מה שאת רוצה זה פשוט לברוח מהגוף והנפש שלך, שאת מרגישה "כלואה" בתוכם.

אבל יש בתוכך גם קולות וכוחות אחרים, שעזרו לך להגיע לאוניברסיטה, וללכת לטיפול, ולעצור את עצמך מפגיעה, והם יגברו ויתחזקו ככל שתתבגרי ותמשיכי בתהליך!

את מתמודדת, ועוד איך!

נסי לקבל את דברי המטפל שלך כפשוטם. נשמע שמאד אכפת לו ממך, הרשי לעצמך לקבל את הטוב שהוא רוצה להעניק לך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך רוני !

קספר
    16/06/2010

לקחתי גם לתשומת ליבי את מה שכתבת לי בעבר .
    ואני עכשיו עוסקת בפיעלות פולטית באוניברסיטה .
    אני מקווה שאת מבינה למה אני מתכוונת , כי איני ר4וצה לחשוף יותר מידי.
    הפעילות , והמשמעות של הפעליות עוזרות לי . באמת כשיש משמעות משהו לעססוק בו ולתת , זה קצת קצת מוציא מהדיכאון .
    הבעיה היא, שהפוליטיקה היא אליה וקוץ בה . העשייה מבורכת , אך היא גם מלוכלכת , וגם מוציאה את הרוע שיש באנשים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול
    בת 16.
    11/06/2010

היי מה שלומכם?
    זו שוב אני..

אחרי מס' פגישות(3)המטפלת שלי אמרה לי שבפגישה הבאה היא רוצה שאצייר כמה ציורים(לא בדיוק הצלחתי לדבר).

זה קצת מלחיץ אותי.
    רציתי לדעת לשם מה הציורים יעזרו?
    מה היא יכולה לגלות עליי דרכם?
    אילו ציורים היא תבקש שאצייר?

תודה,ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• ציורים בטיפול

רוני פרישוף
    12/06/2010

שוב הי בת 16,

אני שמחה לשמוע שצלחת כבר שלוש פגישות, ומאחלת לכן המשך דרך צלחה!

לא אוכל לדעת למה בדיוק התכוונה המשוררת...

זה יכול להיות הרבה דברים.

ציורים משמשים בטיפול ככלי איבחוני. קצת כמו גרפולוגיה, דרך סגנון הציור אפשר ללמוד כל מיני דברים על אישיות האדם, כמו: עד כמה הוא תופס מקום, כמה הוא מרגיש בטוח, מה דימוי הגוף שלו, האם הוא מופנם, אימפולסיבי, ודברים כאלה. הרוב המכריע של האנשים שעוברים איבחון כזה נהנים מהחווייה, ולומדים הרבה מהפידבק של הבודק. נדיר שנבדק סובל מהתהליך, אך אם מתעורר קושי כלשהו מיד אפשר להרפות מהעניין.

ציורים משמשים גם ככלי טיפולי. יש ענף שלם שמתמחה בכך ששמו "טיפול בהבעה ויצירה". גם פסיכולוגים "רגילים" יכולים לעשות שימוש בכלים יצירתיים כדרך לעקוף את כבדותן של המילים, וכדרך לייצר אווירה יותר חופשית ויצירתית בטיפול. גם זו חוויה מעשירה ונעימה, אך כמובן רק אם המטופל מעוניין בכך.

את כל השאלות, החששות והתהיות שאת מעלה כאן את ודאי וודאי יכולה להעלות בטיפול שלך, ולקבל תשובות ממקור ראשון.

ההרגשה שלי היא, שהמטפלת שלך פשוט מנסה "להגיע אלייך", והיא מוכנה לנסות כל מיני דרכים שיקלו עלייך להיפתח ולהרגיש בנוח.

אז אל תילחצי (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני

בת 16.
    12/06/2010

את מקסימה!!
    תודה על התשובה.

קשה לי לעלוחת בטיפול את השאלות האלו,אני פשוט לא מצליחה לדבר שם.
    אני גם לא ממש מצליחה להבין מה הקו האדום בטיפול.
    על מה אני יכולה לדבר ועל מה לא.

היא שמה דגש מאד גדול על הקטע של ההורים.
    למשל,כשאמרנו לה שאבא לא יודע על הטיפול היא דרשה שנספר לו,גם אם לא בפרטים אלא רק ניידע אותו שאני בטיפול.

לא יודעת,
    זה מפריע לי.
    מפריע לי שהיא נותנת להורים כ"כ הרבה משקל בטיפול שלי.
    אני רוצה שהמקום הזה יהיה פתוח,ובטוח.
    ואני לא יודעת איך לבדוק איתה איפה הגבול.

אני צריכה לדעת שמה שנאמר נשאר שם.
    ולמרות שהיא כביכול סיפרה לי מתי היא מחוייבת לספר להורים וכו וכו',היא לא בדיוק הסבירה לי במפורט.
    וחשוב לי לדעת את כל המקרים בהם היא צריכה לדווח.

אני גם מפחדת שהיא תגלה עלי דברים דרך הציור שאני לא רוצה שתדע..בנתיים בכל אופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלהה
    מישהי
    11/06/2010

אני בחורה אני דיי מופנת ויש לי ביטחון עצמי לא גבוה בוא נגיד....עכשיו כל דבר שקשור לאירועים חברתיים במיוחד עם אנשים שאני לא מכירה אני נתקעת אני מוצאת את עצמי לא זורמת... נגיד עם אני נוסעת לאיפשהוא אני מתביישת לשאול אני מתביישת לפתח שיחה... וכשאני כבר מפתחת שיחה אני מרגישה שאני לא מעניינת אני לא יודעת אני מצטיירת בחוץ... בגלל היותי חסרת ביטחון אני מדברת אולי בצורה מתנשאת קצת... אני אולי ככה יותר עסוקה באיך אני אומרת את הדברים ואני שוכחת להקשיב לצד האחר דבר שעושה אותי כנראה לא מעניינת... אני מדברת ומרגישה זרימה חלקית מהצד השני וזה דיי מבאס אותי... יש לי ערך עצמי נמוך... ואני הרבה פעמים מרגישה שאני לא טובה כמו כולם אני פחות טובה ואין לי מילה....אפשר עצה מכן?איך להיות יותר זורמת חברמנית?
    אגב, יש לפעמים סיטואציות שאני פשוט נכנסת לתוך שיחה מרתקת... או זורמת בצורה יוצאת דופן... כלומר זה יוצא ממני ואני משתחררת.... אבל זה קורה לא תמיד... ובמאמץ רב...זה אומנם גורם לי הרגשה טובה אבל כשאני רואה איך חברות שלי מדברות חופשי... זה מבאס אותי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלהה

הוספת תגובה

• פספסת

מישהי
    14/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון

רוני פרישוף
    14/06/2010

שלום אני,

העלית את קשייך כמה פעמים בפורום, וניסינו להגיב ולסייע בהרחבה וכמיטב יכולתנו.

לא נראה לי שאוכל לתרום עוד, מעבר לדברים שנאמרו לך כאן בעבר.

אני רואה שקשייך החברתיים מאד מציקים לך, ויעוץ בפורום לא מחזק אותך. אם את רוצה לשפר את מצבך נסי לפנות לטיפול, אישי או קבוצתי. תוכלי לקבל טיפול חינם במרפאה לבריאות הנפש.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית ביותר..
    טל
    11/06/2010

אני לא יודעת אם אתם זוכרים את המקרה שלי , אז בקצרה אזכיר שבן הזוג שלי נכנס לדיכאון והוא על כדורים ולא ידעתי אם להישאר איתו או לחזור לגור עם ההורים.
    החלטתי לחזור לגור עם ההורים כי הבנתי שזה יעשה גם לי טוב וגם לו טוב.
    בלי קשר לזה , אתמול קרה מקרה שפשוט גרם לי לניעור רציני ביותר של היחסים האלה..
    הוא סיפר לי אתמול בערב שבבוקר הוא כמעט התאבד.
    חטפתי שוק. עד עכשיו אני בשוק.
    לא ידעתי איך להתמודד ואני עדיין לא יודעת.
    מהרגע שהוא סיפר לי על זה ועד עכשיו אני חושבת רק על זה ופשוט לא יודעת מה לעשות.
    אני מרגישה ערבוב של כמה מחשבות ורגשות : עצובה , אוהבת אותו , לא רוצה בן זוג כזה לחיים , לא רוצה להשאיר אותו לבד , מה יקרה בעתיד?
    היום הוא ילך לפסיכיאטר ולדעתי הוא יתן לו כדורים שיותר יתאימו לו (כרגע הוא על ציפרלקס אבל זה כנראה לא מספיק חזק).
    בן הזוג שלי אומר לי שזה לא מגיע לי כל הסבל הזה , והוא צודק..
    אני פשוט לא יודעת מה לעשות כרגע , אם להישאר איתו ולתת לו את הזמן להשתקם ולהתחיל מחדש או לחתוך..
    מצד אחד אני מאוד אוהבת אותו , מצד שני אני יותר מדיי חוששת מעתיד עם אדם כזה..
    האם מניסיונכם אדם שמגיע למצב כזה עלול להגיע אליו שוב? מה עושים..
    אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי..

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רצינית ביותר..

הוספת תגובה

• הי.

בת 16.
    12/06/2010

היי לך,
    אני מרשה לעצמי להביע דעה ואת תבחרי מה לעשות עם זה.

לדעתי,השאלה שצריכה לעלות כאן עכשיו היא ממש לא מה יהיה המשך היחסים ביניכם.
    לא נראה לי שזה מה שחשוב.
    מה שחשוב הוא שבן הזוג שלך,נמצא בסכנת חיים.

את לא יכולה למנוע מעשה אובדני,אבל את יכולה להיות איתו,ללוות אותו,לתמוך ולחבק.
    את צריכה לשאול את עצמך האם את מוכנה לעמוד לצידו עכשיו(עם או בלי התחייבות לקשר זוגי).
    איך תרגישי במידה ותקחי עכשיו צעד אחורה?
    איך תרגישי במידה והוא יתאבד?

את במצב מורכב,
    אבל השאלה כאן,כרגע, היא בהחלט לא מה יהיה טיב היחסים ביניכים.,
    אפילו אם תחליטי שאת לא רוצה שהוא יהיה בן הזוג שלך האם זה יגמר שם?
    לא תדברו?לא תפגשו?

כי אם כן,את בין כה וכה תצטרכי להתמודד עם אדם אבדני,ככה שאיך תגדירו את היחסים ביניכם כרגע קצת פחות משמעותי,לדעתי בכל אופן.

כמעט כל אדם עשוי להכנס למצב של דכאון ומחשבות אבדניות.
    גם אדם שלא הייתה לו הסטוריה של זה לפני כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר אובדני

רוני פרישוף
    12/06/2010

הי טל,

בודאי שאני זוכרת אותך, וליבי איתך, עם חברך, ועם הסבל שלכם.

הרעיון שחברך חשב להעדיף את המוות על פני החיים מזעזע אותך מאד. את לא יודעת איך להושיט יד, ואולי פוחדת שאם תושיטי לו יד הוא ימשוך אותך מטה, אלא התהום שהוא נמצא בה. אני מאד מקבלת את עצתה של "בת 16", להיות כרגע עבורו אוזן קשבת ולב תומך, ואת השאלות בקשר לעתידכם המשותף לשים בצד עד שוך הסערה.

טוב שחברך נוטל טיפול אנטי-דכאוני, ונמצא במעקב. הייתי ממליצה לו בחום להעזר בטיפול נפשי לצד הטיפול התרופתי, כדי לחזק את היסודות ולא רק להרגיע את הסימפטום. מחקרים מראים ששילוב של טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה יכול לנצח את הדכאון. אצל חלק מהאנשים יש חזרה של אפיזודות דכאון במהלך החיים, ואחרים נרפאים לחלוטין. קשה לנבא, ובודאי לא אוכל להעריך את המצב במסגרת האינטרנטית שלנו. אולי בהמשך תוכלי להצטרף לשיחה אצל הפסיכיאטר.

לגבייך טל, את נמצאת בפרשת דרכים משמעותית מאד. התשובות נמצאות בתוכך, את צריכה לשאול את עצמך את השאלות הנכונות, ולקבל הרבה תמיכה כדי להתבונן באומץ אל תוך תוכך. הלואי ויכולתי לתת לך עצה והכוונה, אך מכיון שאיני מכירה אותך כלל יהיה זה חסר אחריות מצידי, וגם שיבוש של התהליך העדין והאמיתי שאת עוברת עם עצמך.

אני מאד ממליצה לך להעזר בטיפול כדי לקבל תמיכה, הכלה, ומסגרת בטוחה להרגיש ולחשוב בה בחופשיות.

מאחלת לך ולחברך אושר ובריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה