מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא כול כך יודעת מה לעשותקספר09/04/2010
בפורום גסטרו , כתבה בחורה בשנות העשרים לחייה , שליפני כמה זמן היא ניסתה להתאבד על ידי בליעת כדורים , ועכשיו כואבת לה הבטן .
בנוסף היא כתבה , שההורים שלה בחוץ לארץ.
תבתי לה בתגובה , שיש טיפוליפ ללא כסף , או במעט כסף , בתחנות לבריאות הנפש, ובקופות חולים , אבל אני מודאגת .
בתור אחת שכמה אנשים היו אדישים לכאב ולמצוקה שלה ,( עד שהגעתי לפה , ורוני הפסיכולוגית עזרה לי המון, גם פה וגם בפורום של האתר שלה ) אני יכולה להזדהות איתה , ואני מודאגת שהוריה בח"ול וין מי שיכיל את האובדנות שלה .
איך אפשר לעזור לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה במצוקה
רוני פרישוף10/04/2010הי יעל,
אני יודעת כמה חשוב לך לתת תשומת לב, להושיט יד לעזרה, במיוחד בגלל הנסיון האישי הקשה שלך.
אני בטוחה שתגובתך היתה מאד תומכת ומחזקת בשבילה, נתנה לה הרגשה שמישהו רואה ושומע וגם נתנה לה אינפורמציה חשובה. אפשר להוסיף, שבמקרה כזה רצוי לפנות לחדר מיון קרוב, כדי לקבל עזרה ראשונה גופנית ונפשית.
מעבר לכך, אפשר להפנות את תשומת ליבו של מנהל הפורום להודעה, והוא יחליט אם הוא צריך לנקוט פעולה כלשהי.
אני לא חושבת שתוכלי לתרום מעבר לכך. אני לא ממליצה להציע להתכתב או להיפגש, או למסור כתובות מייל וטלפון, כי זו אחריות גדולה, שעלולה להקשות עלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלות שלא עוזבתמ08/04/2010
רוני שלום,
אני כבר לא מדוכאת, ובטיפול הבנתי שהיה לי צורך בקשר אמהי של דמות סמכותית,
ולכן פניתי לאותה אישה בעבודה, והיא מהווה עבורי דמות סמכותית ותחושת הלבד היא כתוצאה מתחושת נטישה בילדות, והייתי צריכה להציב גבולות כדי לראות עד כמה היא יכולה להכיל אותי, המטפלת אמרה שהמטרה הושגה אך לפי דעתי עדיין לא כי נשאר עניין התלות, אני מרגישה בסדר והתלות באותה חברה נשארה, אני מתכתבת איתה במייל במקום לטלפן ומצדה זה בסדר, האם זה באמת בסדר? עדיין יש לי צורך חזק לשתף אותה בהכל, בטיפול במה שקורה לי וכו' לא מצליחה להפסיק, האם להמשיך בטיפול למרות שמבחינת המטפלת מיציתי ואני חזרתי לשגרה? המטפלת אמרה שאני צריכה לתת לגיטימציה לרגשות וגם לתלות האמנם? לדעתי זה ממש לא בסדר להרגיש צורך לשתף בהכל משהוא גם אם אין לי אף אחד אחר לשתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנתי.
מ10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר היגיינה, ניקיון וסדר אצל בת 17כדשכ08/04/2010
שלום,
אחותי נערה בת 17 ומאז ומתמיד הייתה בן-אדם מאוד מלוכלך.
היא לא שומרת על סדר וניקיון בדירה, בחדרנו ובחפציה האישיים.
לעולם אינה מנקה אחרי עצמה! למשל, כאשר מבשלת, המטבח שהיה מצוחצח לפני רגע נשאר מטונף לגמרי בכתמי שמן, שאריות מזון וכלים מלוכלכים.
כאשר אוכלת, משאירה את הכלים איפה שאכלה והולכת.
חדרנו המשותף במצב קטסטרופלי, ארון הבגדים שלה מבולגן לגמרי, ממש מזבלה.
כאשר חוזרת הביתה ומתפשטת, פשוט זורקת הכל על השולחן בחדר הכניסה או על המיטה שלה.
אחרי המקלחת, המגבות הרטובות גם כן נזרקות על המיטה והאמבטיה הפוכה ומטונפת.
בגדים חדשים ניראים כמו של חסרי בית אחרי רק כמה לבישות.
ואלו רק כמה דוגמאות להתנהגותה.
אני ואמי הערנו וגערנו בה פעם אחר פעם! ניסיתי לדבר איתה בכל דרך אפשרית, בטוב וברע.
אבל אין שום שינוי!
מה הדרך הנכונה לפעול במצב כזה?
איך ניתן להשפיע עליה והאם ניתן?
או שאני פשוט צריכה לסבול עד שהיא תעזוב את הבית?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר פסח
רוני פרישוף10/04/2010שלום לך,
את מתארת מצב קשה ובלתי נסבל עבור כל המשפחה, ואני בטוחה שגם עבור אחותך.
אחריות ההורים להפעיל סמכות, לחנך ולשים גבולות לילדים. נשמע שלאמא "אין מילה" אצל אחותך, והיא איבדה את תפקידה כגורם סמכות אחראי. עודדי את אמא לקורא ספרים על "סמכות הורית", ואולי ללכת להתייעצות מקצועית כיצד לכוון ולחנך את אחותך.
מכיון שניסית לדבר עם אחותך "בטוב וברע" וכלום לא הועיל, לא נראה שיש טעם להמשיך לשוחח איתה בעניין ספציפי זה, ובודאי חבל לריב.
יתכן שהתנהגותה "יושבת" על משהו אחר, שעליו כן אפשר לדבר. למשל, אולי זה ביטוי של מצוקה נפשית כלשהי. הרבה אנשים שמרגישים רע עם עצמם מסיבה כזו או אחרת נוטים להזנחה פיזית, וכך מבטאים מצוקה וקוראים לעזרה. אולי היא מרגישה מקופחת, כועסת, מקנאה, אולי יש לה קשיי התארגנות (כמו הפרעת קשב), אולי היא חסרת בטחון במראה החיצוני שלה וככה מטשטשת את זה....
נסי להתקרב אליה ולהתעניין בעולמה. שדרי לה שאת אוהבת אותה, למרות שאת כועסת על ההתנהגות הזו. אולי אם היא תחוש קירבה נפשית אלייך, יהיה לה יותר רצון לשפר את האווירה וללכת לקראתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע באיתור פסיכולוגיתמיכל07/04/2010
שלום,
אולי תוכלו לסייע לי, לפני כמה שנים "נתקלתי" בפסיכולוגית בת"א בשם יעל (לא בטיפול או משהו כזה) והיום הייתי מעוניינת לאתר אותה כדי להתחיל אצלה טיפול.
אין לי מושג מה שם המשפחה שלה, רק יודעת להגיד שהיא עובדת באיזור מרכז ת"א, שיער בלונד- ג'ינג'י ויחסית צעירה (מאמינה שבסביבות גיל 40).
אני יודעת שזו פנייה מוזרה אבל אני מאוד רוצה לאתר אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדור איתור קרובים
רוני פרישוף08/04/2010שלום מיכל,
אני מכירה לפחות חמש פסיכולוגיות שעונות לתיאור.. מטעמי פרטיות נראה לי לא מתאים לפרט כאן את שמותיהן. את יכולה להתחיל את החיפוש ב"פנקס הפסיכולוגים" אותו אפשר למצוא ברשת. גם גוגל, ו"גוגל תמונות" יכול לעזור.
אם יש לך מעט פרטים נוספים את יכולה לפנות אלי למייל הפרטי, ואנסה לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה כלפי האבאמיכל06/04/2010
רוני שלום
אני אמא לתינוק בן 8 חודשים שלאחרונה החל להראות חרדת נטישה אך באופן מפתיע דווקא כלפי האבא וזאת בניגוד לרוב המאמרים שקראתי שבד"כ תינוקות מפתחים חרדת נטישה קודם כל כלפי האמא. כמובן שזה מעורר אצלי הרבה רגשי אשמה שמא אני אינני משקיעה בו מספיק כמו אבא שלו ואולי אני עושה משהו לא נכון. אני ארחיב ואספר שאכן האבא הוא אבא מאד מעורב מהרגע הראשון שהתינוק נולד, הוא שותף מלא , קשוב באופן טוטאלי לצרכים של התינוק ולעיתים אף לא כ"כ מאפשר לי לגשת אליו כשהתינוק בוכה או נמצא באיזושהי מצוקה, אני כמובן מניחה שמכאן מגיעה הקשרותו החזקה יותר כלפי האבא אך עדיין אשמח לשמוע אם יש משהו שאני יכולה לעשות או האם בכלל זהו שלב טבעי בהתפתחותו
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
רוני פרישוף06/04/2010הי מיכל,
אם בנך מתפתח באופן תקין, הוא ילד חיוני ותקשורתי, ויש לך קשר טוב איתו, לא נראה לי שיש כל סיבה לדאגה. לא ברור של מי חרדות הנטישה.. של התינוק או שלך.. (-:
אפשר לתת לתופעה פירוש הפוך, כלומר, שאיתך הוא מרגיש יותר בטוח, ולא חושש כאשר את נעלמת לפרק זמן. כמובן שלא נדע מהו הפירוש ה"נכון" ובכלל עדיף להמעיט ככל האפשר בפירושים, בחרדות וברגשי אשם.
יש תקופות שילד יותר קשור לאחד מהוריו, זה טבעי, נורמלי, ומשתנה. לא כדאי לקחת ללב, כי זה רק יעמיס על הילד ועל המשפחה. מצד שני, חשוב לא לתפוס מרחק, ולהמשיך להיות בקשר קרוב ורגיש.
בכל מקרה רצוי שתהייה תקשורת טובה בינך לבין בעלך בכל הקשור להורות, חלוקת תפקידים, תקוות וחששות. אם משהו מפריע לך, או היית רוצה אחרת, דברי איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכיר אותואורן05/04/2010
שלום רב.
בשבוע הבא אני נפגש פגישה ראשונה עם מטפלת חדשה. נתברר לי כי המטפל מכירה באופן אישי מספר אנשים שאני מכיר. לכאורה אין בכך כל פסול שכן הטיפול כפוף לחוקי האתיקה ולסודיות . אולם, יש בעיתיות בכך אני לא מכיר את המטפלת ואת יושרה, אני לא בטוח כמה ארגיש בנוח לדבר בידיעה שזהו מידע אישי . מה דעתכן האם לחפש מטפלת אחרת ? לא להכניס ראש בריא למיטה חולה ? או לסמוך על האינטגרטי המקצועי של המטפלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכרים משותפים
רוני פרישוף05/04/2010הי אורן,
היכרויות משותפות אכן עלולות להכניס "רעש" רקע בלתי רצוי לטיפול.
כמו שאתה אומר יש להניח שמטפלת מחוייבת לחסיון, אך אם המכרים המשותפים הם בדרגת קירבה גבוהה, אתה עלול למצוא עצמך מוטרד מאינטראקציות אמיתיות ומדומיינות המתרחשות מחוץ לחדר הטיפולים ומשפיעות על האופן שבו היא רואה אותך.
הייתי מוותרת על הטיפול במידה והמכרים המשותפים הם בדרגת קירבה גבוהה מאד כמו אחים, חברים קרובים וכיוב'. אם מדובר בקירבה רופפת יותר, זה כבר תלוי במידת הרגישות שלך, ובמידת ה"סטריליות" שאתה זקוק לה כדי להרגיש נוחות ובטחון.
בכל מקרה, זהו נושא שרצוי והכרחי לפתוח בטיפול, ולעבד, עד שתנוח דעתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני זקוקוה להכוונהליאת05/04/2010
מחפשת מאמר פסיכולגי בבעיה שאומרת על סיכון אנשים זאת אומרת מסוכנות חברתית של אנשים
כלפי החברה אם יש בכלל מאמר כזה? ואם כן איך אפשר להשיג אותו זה חושבלי מאוד.
אם תוכלו לעזור לי בהכוונה אשמח תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה עיונית
רוני פרישוף05/04/2010הי ליאת,
כפי שנאמר כאן בעבר, מפאת משאבינו המוגבלים, לא נוכל לסייע בנושאים עיוניים.
אני בטוחה שתמצאי חומר רב בעזרת "גוגל". נסי בעזרת מילות החיפוש "אלימות" "פסיכופת" ו"הפרעת אישיות אנטי-סוציאלית".
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב פעם אני.לינויי02/04/2010
כן רשמתי פה בעבר ופשוט התחשק לי לרשום שוב.
רוני הייתה זאת שתמיד היתה מגיבה חזרה על שאלותיי וכו'..
עד לפני 4 חודשים הייתי תמיד מסתובבת עם אנשים מבוגרים ממני [אני בת 16.2]
בסביבות גיל 38-50.גברים כמובן.לא הייתי מקיימת איתם יחסי מין אבל היינו בקשר כ"זוג"
הפסקתי ללכת איתם עקב הכרות שחברה הכירה לי בחור מוסלמי בן 17,ומהר מאוד עזבתי אותו והלכתי לחבר שלו בן 20 גם הוא מוסלמי .אמא שלי כמובן שלא ידעה שום דבר בכל זאת איזה אמא נורמטיבית תתן לבת שלה ללכת עם ערבי[?!][למרות שהיא גילתה אבל אמרתי לה ונשבעתי שהפסקתי איתו את הקשר]קיצור הקשר הזה לא טוב ולא בריא בישבלי וגם לסביבה שלי ורק אני נפגעת או ייפגע ממנו בהווה ובעתיד.אבל בכל זאת משהו מונע ממני להפסיק את זה.אני לא אוהבת אותו .שלשום היה לי ריב עם אמא שלי כי אמרתי שאני הולכת לחברה ובסוף היא גילתה ששיקרתי לה והיא הלכה לחברה הזאת וגילה שהיא בכלל לא בבית .ואז שוב היא ידע שאני עדיין בקשר עם ה"עקרב".[זה סתם ביטוי למוסלמ]בקיצור היה ריב ופה ושם אמרה לי את לא יוצאת מהבית תני לי תטלפונים שלך [יש לי שלושה]ובתגובה לזה רשמתי בישרא-בלוג שאני מתאבדת.למחורת בבוקר שוטרים הגיעו אלי הבייתה עקב ה"פרסום"שפירסמתי אתמול בישרא.וזה עשה סיבון יותר גדול .
בקיצור הבעיה היא כאן שבאמת אני חושבת לעשות משהו לעצמי אני לגמרי רצינית .אבל אני חושבת על ההשלכות שיהיו לאחר מכן ,בוא נגיד לא יצליח לי ויעשו לי שטיפת קיבה,ואני בסוף יחייה מי יקבל אותי ?!ישימו אותי באיזה בית חולים לחולי רוח ,צבא אני יכולה רק כ"חלום"שלא יתממש לי .
אני ממש בדילמה כי בעיקרון ממש לא טוב לי ומצד שני אני כ"כ מפחדת אם זה לא יצליח .מה אני אמורה לעשות ?אני חושבת גם שאני מתחילה להיכנס לאיזה סוג של דיכאון.
סליחה שרשמתי כ"כ הרבה.מקווה שתשובה תבוא במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסבל
רוני פרישוף04/04/2010הי לינוי,
את מאד צעירה, כל החיים לפנייך, ורק את יכולה לדאוג לכך שאלה יהיו חיים טובים, מאושרים, ששווה לחיות אותם.
בשלב הזה, את עושה דברים בלי להבין ממש למה את עושה אותם, ובהרבה מקרים הבחירות שלך גורמות לך נזק וסבל. את חס וחלילה לא צריכה למות כדי לפתור את הבעיות, אלא את זקוקה להכוונה נכונה, ורצון טוב לשפר את מצבך.
אם למישהו כואב משהו בגוף, כמו כאבי שיניים או כאבי לב, הוא הולך לרופא כדי לטפל בבעייה (רופא שיניים או רופא לב). אותו דבר כאשר יש כאב נפשי גדול. את צריכה עזרה מקצועית כדי להבין למה כואב לך כל כך, ואיך אפשר לרפא את המצב. בקשי מאמא לעזור לך להשיג עזרה נפשית מקצועית.
אני רוצה להדגיש לך ולאחרים, שתמיכה באינטרנט יכולה להרגיע קצת, אבל זה לא פותר את הבעייה. כמו לקחת אקמול במקום אנטיביוטיקה. גם כשהתמיכה ניתנת על ידי אנשי מקצוע, וגם על ידי כותבים אנונימיים. אם יש סבל מתמשך, מחשבות אובדניות, והתנהגות של הרס עצמי, חייבים לקבל עזרה מקצועית רצינית.
חג שמח ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
לינויי04/04/2010קודם כל תודה רבה על התגובה שלך רוני .
אני מאוד מקווה שביינתיים הכל יסתר...
חרטתי על עצמי שוב אחרי הרבה זמן שלא עשיתי זאת .:: (
Stop living זה מה שרשמתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסכולאילנית01/04/2010
איך אפשר להתמודד עם תסכול, ועם מצבי רוח רעים ללא טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם תסכול ומצבי רוח
רוני פרישוף01/04/2010שלום אילנית,
שאלתך כללית מאד, והתשובה תלוייה בגורמים רבים, כמו: מה מקור התסכול ומצבי הרוח? האם המקור הוא בנסיבות סביבתיות או אישיותיות? מה סגנון ההתמודדות של האדם? מהן תכונותיו?
יש מגוון רב של אמצעים, כמו: חשיבה חיובית, דמיון, תמיכה חברתית, חיזוק עצמי, התמודדות ממוקדת מטרה, הכלה עצמית, הפחתת מחשבות והתנהגויות שיש בהן הרס עצמי או הוקאה עצמית, פעילות גופנית, יצירה, תזונה, וכו' וכו'. אני לא יודעת מה מתאים לך, ויהיה לי קשה לכוון אותך מבלי להכיר אותך ואת נסיבות חייך.
נסי לעיין בספרי "עזרה עצמית". חלקם ממש טובים, והם יתנו לך כיוון ראשוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןשולה31/03/2010
אני מרגישה כבר כמה חודשים שאני בדיכאון נוראי שמפריע לי ממש לעשות דברים, פשוט אין לי חשק לכלום. איך אני יודעת אם אני צריכה טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
יפעת קלוש יגל31/03/2010שלום שולה
כדי לקבל אבחנה יש לחפנות לאיש מקצוע, פסיכיאטר או פסיכווגי קליני.
טיפול תרופתי ניתן על ידי פסיכיאטר, בכל מקרה תמיד מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם שיחות.
בהצלחה1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב - להבין את התהליךדליה431/03/2010
שלום
אני שולחת בשנית את ההודעה שלא נענתה.
גם אם ההתיחסות תיהיה "אני לא יודעת" - זה לגיטימי וזה מקובל. כל התיחסות תתקבל בברכה.
שלום.
עד לפני 13 שנים הייתי עם גבר שבודד אותי מהסביבה, רוב שנותיי איתו חייתי בסערת רגשות , קושי, דיכאון ותחושת כישלון על שאינני עומדת בציפיותיו ודרישותיו. התוצאה הייתה שלא היו לי חברות, כלפי חוץ העמדתי פנים שהכל נפלא, אך מיעטתי לצאת מן הבית, ונטיתי להסתגר. עם הזמן פיתחתי כנראה חרדה חברתית, שהתגלתה לי רק אחרי שהוא נפתר. לאט לאט שיקמתי (בערך) את חיי החברתיים, וניסיתי לצאת יותר, וגם נישאתי לאיש מדהים, עדין נפש ותומך.
בחודשים האחרונים אני עושה מאמצים לנקות את העבר השחור מחיי ולחיות בפעם הראשונה חיים מאוזנים, תוך שאני פותחת את תיבת הפנדורה של יחסיי הקודמים ביני לביני ועם חברות ומספרת מה באמת קרה לי שם שכולל גם ניצול מיני שעד היום לא השתקמתי ממנו.
תוך שהזיכרונות הציפו אותי אחרי שנים של הדחקה ואידיאליזציה והערצה של האיש ההוא, הרגשתי ערב אחת שאני כמו מאבדת איזה חוט שדרה עדין ויציב שבניתי בשנים האחרונות, וכמו שוקעת לתוך בולען. בימים שאחרי זה כבר הרגשתי לא כתמול-שלשום, החרדה החברתית תפסה מקום מרכזי בחיי, ושוב הסתגרתי באופן הרמטי בבית, וגם עם החברות שתמכו ועזרו ודאגו ניתקתי מגע. אני מרגישה כאילו חזרתי אחורה בדיוק למצב הנפשי שהייתי בו אז עם הגבר ההוא, אך מבלי שיהיה עלי איום ממשי מציאותי.
מה קרה לי?
אני רוצה להבין את זה כתופעה פסיכולוגית על מנת להרגיע את הדאגה שלי מן התפנית הבלתי צפויה הזו, והבהלה שיש לי מן הריגרסיה אחרי שכבר הרגשתי שאני מתקדמת לכיוון הנכון.
כל התייחסות תתקבל בברכה, כולל עצות.
דליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדחקות וחרדות
יפעת קלוש יגל31/03/2010שלום שולה
נשמע שעברת תקופת חיים קשה, שרק לאחרונה את מנסה להתמודד עימה פנים אל פנים.
כנראה עד תקופה זו מה שעזר לך אכן היה הדחקות, אבל לעיתים אי אפשר יותר להדחיק החומר צף ועולה ותגובה רגרסיבית היא בהחלט מובנת. אין לי ספק שתובנות קשות עולות בפנייך, להבין באיזו אפילה וטשטוש וסבל חיית, ואפשר שאת עוברת מן תקופת אבל. האמון באנשים גם הוא בודאי נפגע, ואז חרדות מקשרים תופסות מקום.
נשמע שעזרה מקצועית יכולה לעזור לך לעבד את הטראומה, ולהמשיך בתהליך ולשקם את חייך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך את העזרה שלכם, אני משתגעיוני (שם בדוי29/03/2010
שלום קוראים לי יוני (שם בדוי) ואני בן 20, יש לי חברה שנה וקצת.
בתקופה האחרונה אנחנו רבים ממש הרבה, ויש בנינו הרבה מתחים, בתקופות של כל יום ואפילו פעמיים ביום.
ההורים שלה לא מקבלים אותי, בגלל שהם היו מעורבים בכמה מהמריבות שלנו.
אנחנו אוהבים אחד את השני מאוד, וקשה לנו לוותר אחד על השני,ואני יכול להעיד עלי שאני מאוד אובססיבי אליה, מאוד! ממש מכור אליה.
וממש קשה לי עם כל המצב הזה שנקלענו אליו, ניסינו הרבה פעמים להיפרד ולנתק את הקשר אבל אני ממש מרגיש שאני לא יכול בלעדיה ובגלל זה אנחנו תמיד חוזרים.
היא בחורה תמימה, מקשיבה ומאמינה לכל מה שאומרים לה, והמשפחה שלה לא מפסיקה לרדת עליה, לדחות אותה, לריב איתה, וכל זה בגלל הקשר הזה שלנו וזה מאוד משפיע עליה ומבלבל אותה וזה גורם להרבה מתחים בנינו. ניסינו הרבה פעמים לשנות את הרושם שההורים שלה קיבלו עלי אבל ללא הצלחה.
הבקשה שלי קצת מוזרה, אני מאוד רוצה להשתחרר ממנה, ז"א לשכוח ממנה שאני יוכל להיפרד ממנה, אני מאוד אוהב אותה ואני לא רוצה שהמשפחה שלה תריב איתה כל הזמן בגללי..
אני ניסיתי להיות עם בחורות אחרות אבל אני כל הזמן חושב עליה, אני אפילו ברחתי כמה פעמים מהבסיס רק בשביל לראות אותה ולהרגע.
מה הדרך הכי טובה שתעזור לי לשכוח ממנה?
אני ממש צריך את העזרה שלכם אני מרגיש אבוד ומיואש.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלות והתמכרות
יפעת קלוש יגל31/03/2010שלום יוני
קשה לי להבין מה בדיוק גורם לתלות כל כך גדולה בחרה שלך, אבל קרוב לודאי שזו תכונה שבאה לידי ביטוי גם בתחומים אחרים,, ויש לך נטייה לתלות והתמכרות. קשה מאוד להפסיק לבד קשר כזה, משום שהיא מספקת לך צורך נפשי מאוד עמוק, שאינך יכול בלעדיו.
כמו בהתמכרויות אחרות כדאי לקבל עזרה אצל איש מקצוע, במקרה הזה טיפול פסיכולגי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסט טראומהאלי29/03/2010
לד"ר שלום רב
לפני מספר שנים עברתי טראומה מאוד קשה ( דימום מוחי ) שגרם לנזק מוחי המתבטא בחולשה וירידה בתחושה בפלג גופי השמאלי .
אולם בשבועות האחרונים התחיל להתפתח אצלי תופעות של חרדה ודכאון והרגשה של חוסר אונים ונטייה להישאר לבד מרוחק מאנשים לרבות קרובים בבית ותופעות של עצבנות ורוגז
יצוין שאותם תופעות היו לי אבל בשבועות האחרונים זה התחיל להטריד אותי מאוד .
האם זה יכול להיות מהשלכות הטראומה שעברתי בשנים עברו .
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה מבדלת
יפעת קלוש יגל31/03/2010שלום אלי
כדאי שתפנה את השאלה לפורום רפואי ו/או פסיכאטרח.
במצבך צריך גם אבחנה מבדלת האם הדיכאון על רקע אורגני כתןצאה מהפגיעה המוחית או תגובה רגשית למצב דחק זה או אחר בחייך. מבחינה תרופתית הטיפול יכול להיות זהה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרוני הפסיכולוגית , ליפעת ולדניאלהקספר29/03/2010
שיהיה לכם חג שמח !
ותודה על העזרה שאתן נותנות כאן.
מעיניין אותי מה זיגמונוד פרויד היה אומר , על כך שיש פורומים שאפשר להתיעץ בהם ?
מעניין לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה וחג שמח!!!
יפעת קלוש יגל31/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח גם לך
דניאלה הרץ02/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמחאדווה29/03/2010
שלום ו...חג שמח!
רציתי לשאול משהו:
אני נמצאת בטיפול אצל פסיכולוג' והחיבור בינינו מעולה אני מצליחה להיפתח ולהתקדם בפניה ובזכותה.
רציתי לשאול לרגל החג :האם צריך לתת לה איזה מתנה ?איזה שוקולד קטן למשל?אני מצד אחד רציתי כי מגיע לה ככה רק בשביל החג אבל מצד שני התפדחתי כי אולי אסור לה לקבל או כי זה כבר מעבר לגבול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ששאלו אותי אבל למה לא?
קספר29/03/2010נדיר בימנו להודות לאדם על מעשיו .
הכול לפעמים נראה מובן מאילו , הכול מהר מהר ....
במקומך , לא הייתי מגזימה עם מתנה גרדיניוזית , אבל אולי שוקלד, ואיזה מכתב תודה , למה לא?
פסיכולוג הוא עוד לא אלוהים .
לפעמים מילים נכנסות ללב יותר ממתנה , תחשבי על זה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנה
יפעת קלוש יגל31/03/2010שלום אדווה
אם את מרגישה שאת רוצה לתת מתנה אז למה לא, גם פסיכולוגים הם בני אדם...
יחד עם זאת חשוב שתדברי איתה גם על חששותייך מלתת לה משהו לא תואם וכו', כי זה שייך לטיפול עצמו
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק רציתי לשאול מניסיון שלכן
אדווה01/04/2010הי ותודה על תגובתך!
ברור שפסיכולוגים הם בני אדם..לא לכך התכוונתי..ולא חששתי מלתת משהו לא תואם אלא פשוט אינני יודעת האם מותר לכם לקחת,מאחר ויש בעלי תפקידים לעיתי ם שמעתי גם על ד"ר שאמר שלא יכול לקבל וכדומה..אז רציתי לדעת מניסיונכן,האם קיבלתן מתנה קטנה (אולי גדולה...??) איך הגבתן ? כי בכל זאת יש כאן איזה גבול בטיפול ונתינת מתנה מראה אמנם על הערכה וכוונה אך האם אינה אישית מדי ועלולה להראות כחברית?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנות בטיפול
רוני פרישוף01/04/2010שלום אדוה, אני מצרפת משהו שכתבתי בנושא במקום אחר:
עצם הרצון לתת, מעיד הרבה דברים טובים עלייך, על המטפלת ועליכן. זה כשלעצמו מתנה גדולה! למותר לציין שאין שום צורך או ציפייה לקבל יותר מזה.
אם בכל זאת חשובה לך הנתינה הקונקרטית, חשוב שהיא תהייה צנועה מבחינת ההוצאה הכספית, ומשמעותית מבחינת הערך הסמלי. מתנה יקרה תעורר מבוכה, ותהייה גבולית מבחינת האתיקה המקצועית.
יפה לתת משהו מעשה ידייך. ציור, פסל, צילום, נר לחג, כלי, כרית, שיר, מאפה. גם אם נדמה לך שאת חסרת כישרון או יכולת ביצוע, אני בטוחה שבעזרת הכוונה קלה מהאינטרנט, תוכלי ליצור משהו שיבטא אותך, וישמח אותה.
אפשר לקנות משהו קטן, שיסמל משהו שקשור בטיפול: את הקשר ביניכן, את תחושתך בטיפול, אותה בעינייך, אולי משהו שקשור לטיפול ומתחבר לרוח החג (מעבדות לחירות). זה יכול להיות פרח, עציץ, פקעת או זרעים, מחזיק מפתחות, תמונה קטנה, ספר. פחות חשוב האובייקט, אלא מה שהוא מייצג, והברכה המילולית המלווה אותו.
לגבי דוגמא אישית.. לי תמיד קר, ואני יושבת צמודה לתנור ברוב חודשי השנה.. לא פעם קיבלתי ממטופלות מתנה, צעיף להתעטף בו. זו מתנה מקסימה כי מייצגת את הראייה ההדדית, ההתחשבות ההדדית וגם את החיבוק שיש בטיפול.
אבל בכנות ומעומק הלב, המתנה הכי גדולה היא עצם הקשר, ההיעזרות וההתקדמות בטיפול. מספר מילות הערכה והכרה לקראת החג הן מרגשות ומשמעותיות לא פחות מכל מתנה חומרית.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח רוני ,הזכרת ל י נשכחות
קספר02/04/2010לגבי מה שכתבת ,שקר לך כול הזמן.
אז גם אני ככה , והזכרת לי נשכחות בכך , שאצל רוב הפסיכולוגים שהייתי אצלהם, היה להם בעת החורף, תנור ספירלה מעפן.
גם אני משתדלת לתת מתנות , שהאחר אוהב , מעורבב עם משהו שגם אני אוהבת , אבל עם גדש חזק חזק על מה שהאחר היה רוצה.
ליפני כמה ימים , היה יום הולדת לחברה שלי ושאלתי אותה היום ,מה מתחשק לה שיהיה לה, ועדיין לא הספיקה לרכוש.
ובנושא אחר
היה בעיתון של החג ,מוסף בנושא חלומות , והיתה כתבה מענינית על זיגמונוד פרויד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)