פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה
    סמדר
    07/05/2010

בתי בת 33 גרה כ-7 שנים באופן עצמאי . בכל פעם שהיא נמצאת במערכת זוגית לאחר תקופה קצרה מגיעה למסקנה שהבן זוג אינו מתאים לה . וכך הסיפור נמשך מספר רב של פעמים. לפני מספר שבועות שוחחנו והסתבר לי מתוך השיחה שכל גבר שנכנס אליה הביתה זה מפריע ומרגיז אותה ואינה מוכנה שמשהו יסתובב בבית. הבנתי שיש לביתי בעיה רצינית בנושא. שאלתי הוא איך אפשר לפתור את הבעיה ולמי לפנות. אשמח לקבל עזרה כי אני מכל הסיפור בהלם. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכל מתחיל בבית

איתי
    07/05/2010

כנראה שזה מה שהיא חוותה בבית . התיקון הוא קשה ולא פשוט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת נמנעת מזוגיות

רוני פרישוף
    08/05/2010

שלום סמדר,

ראשית לא כדאי להיות בהלם. לחץ והיסטריה של הורים בדרך כלל מחמירים את המצב. לעומת זאת תמיכה רגשית, קבלה ועידוד מיטיבים.

אנחנו חיים בדור שגיל הנישואין הולך ועולה, והתופעה של רווקות בגילאי 30 המתגוררות בגפן ולא ממהרות להתחייב היא לא נדירה, ואף נורמטיבית. יתכן כי סביבתה החברתית היא כזו המעודדת ונותנת לגיטימציה לבררנות ולקצב איטי במציאת זוגיות. יתכן כי היא משקיעה בעבודתה ופחות פנוייה לטפח קשר.

אם ביתך עצמה מרגישה שיש לה בעייה והיא סובלת מהמצב, עודדי אותה לפנות לטיפול. טיפול פסיכולוגי יעזור לה להבין מה אולי מאיים עליה בקשר זוגי, ואיך לעשות את הויתורים וההסתגלות הנדרשות לחיי זוגיות מחייבת.

אני שוב מזכירה, ששיחה חמה, מעודדת, מבינה ותומכת עם אימא היא עזרה מעולה. שיחת נזיפה, ביקורת, הטפת מוסר, השוואה לאחרות או לחץ, לא עוזרת אלא רק מחבלת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוויה אישית
    מישהי
    07/05/2010

הייתי עם חברות באיזה מועדון.. לחגוג מסיבת שיחרור וזה...
    עכשיו אני לא בליינית מי יודע מה נכנסו למועדון היה נחמד אבל נראה כי כל החלטה שקיבלנו הייתה שגויה..
    חברות שלי היו אמורות להכניס חברים שלהם אבל יצא מעפן... בסוף היינו צריכים לצאת באמצע הלילה מהמועדון כי 3 חברות היו בחוץ... ונתקענו בחוץ בלי יכולת להיכנס בחזרה
    בכל אופן, נשארנו עד הבוקר שם... עם חבורה של ערסים. אני לא התחברתי לא יכולתי לצחוק איתם
    הם היו שתויים חברות שלי עשו שטויות איתם... והרגשתי ערב מבוזבז מעפן... ואני לא מתאים לי שטויות והסתלבטויות כאלה אני אוהבת לצחוק והכל אבל האנשים האלו לא התאימו...
    פשוט תפסתי צד וישבתי שעתיים ככה מעפן כשחברות שלי מתממזות עם אנשים שהכרנו לפני דקה
    פספסנו מועדון טוב.. ריקודים בשביל לשבת בחוץ כמו הומלסים עד עכשיו אני עם תחושה מעפנה

אולי אני לא בסדר? אני כבר לא יודעת

לקביעת תור
    סגירה
    חוויה אישית

הוספת תגובה

• את יותר מדי בסדר

בר
    07/05/2010

שזה נראה לך לא בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה בלצאת מהבית
    דחוף
    07/05/2010

אני בן 20 אין לי מקצוע או עבודה, לא עשיתי צבא והתעמתתי עם ההורים
    אני לא יכול להישאר בבית יותר זה או שאני מתאבד או שאני הולך לגור במקום אחר
    אפילו ברחוב

לאיפה הכי טוב לי ללכת?

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה בלצאת מהבית

הוספת תגובה

• יסודות

רוני פרישוף
    08/05/2010

שלום לך,

אתה בחור צעיר, כל החיים לפנייך, אך היסודות חלשים ומעורערים.

אתה זקוק לעזרה כדי למצוא לעצמך כיוון בחיים. החל מהבסיס, מגורים בטוחים, ועד לעבודה וזוגיות.

אנא פנה ללשכת הרווחה וברר את זכויותיך לגבי עזרה בדיור ושיקום. מרפאה לבריאות הנפש תוכל לתת לך מענה נפשי.

שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני-על קשיים ותקיעות בטיפול
    אדווה
    07/05/2010

הי רוני..לפני כשנה רשמתי לך כאן שאלה ואהבתי את סגנון תשובתך וקו המחשבה ולכן החלטתי לפנות גם היום בהתלבטותי:
    אני נמצאת כשנתיים וחצי בויפול.הכימיה ביני למטפלת מעולה כבר מההתחלההייתי די סגורה ולא ידעתי לדבר בצורה גלויה.כמובן שהיה לי קשה עקב זאת בפגישות כי תמיד הלכתי "מסביב" עד שלמדתי להיפתח ,כמובן שזה לא קסם וגם היום עדיין יש לי מה להשתפר כי אינני גלויה לחלוטין ולא אומרת עד הסוף את מה שמעיק כי יש לי קשיים לגלות.היא יודעת ותומכת ולא לוחצת ועם זאת מעודדת את השיתוף.
    הבעיה שמלווה אותי בזמן האחרון היא שאני מסתכלת אחורה למה בכלל נסנתי לטיפול והסיבות לזה ואני רואה שהבעיות שבגינן התחלתי לא נפתרו(ממש בכותרת למשל:זוגיות,אז כן פה ושם אני מדברת על זה ומדברת עם גברים אבל לא הצלחתי לפתח קשר),היא אומרת שאם אני לא מדברת על זה היא לא תעלה את זה כי אני מובילה את הטיפול ,שזה נכון אבל אם יש דברים ונושאים נוספים שממש קשה לי כי חבויים שם סודות ,חלק היא יודעת מפעם שפלטתי ומאז לא המשכתי והיא לא מעלה זאת למרות שממש בא לי....אז אני תקועה ומתוסכלת ואמרתי לה והיא אמרה שהיא לא תכריח אותי לדבר על משהו ואני מובילה וזנמרגיז..
    רוני,אני אמקד את שאלתי:
    מה לעשות בטיפול שלא מצליחה לשפר משזה שנתיים וחצי דברים כל כך חשובים ושבאמת כל כך מעיקים על המציאות שלי?אני מצליחה לשנות דברים קטנים אבל הנושאים הגדולים שמשגעים אותי ומתסכלים לא נפתרים והשאלה שאני שואלת את עצמי רבות היא אם זה יעיל עבורי?כי לאדם שאינו בטיפול יגידו תלך לטפל בעצמך,ואני כן בטיפול וזה לא זז,לא חודשיים אלא הרבה יותר נתתי סיכוי וזה לא בגללה אלא בגללי אולי....מה לעשות??
    דבר שני-בגלל שרציתי לשפר ולנסות להתקדם הגברתי תדירות בחצי שנה האחרונה ,אני חייבת לומר שאני מרגישה תלויה בה,בין פגישה לפגישה אני מחכה להתיעץ איתה על מה שמתעורר ואני לא ממש אוהבת את זה שנהייתי כזאת.אני גם "חוששת" שאני מפתחת רגשות חיבה גדולות אליה (כי היא מדהימה אין מה לעשות הלב לא יודע שזה טיפול...)ולכן אני בוחרת להתרחק ולבטל פגישות,גם בגלל זה וגם בגלל הסיבה של האם זה יעיל אם אין שיפור?
    אגב,רשמת כאן למישהו שלא ינחש את תגובותיכם ושייתן לך את חופש המחשבה...זה טיפ שבאמת לקחתי לעצמי!כי יש לי נטייה גם עכשיו לחשוב שאת תאמרי לי לבטח לשוחח איתה...ברור והגיוני וגם עשיתי זאת אבל היא כאמור אמרה שלא תגיד לי על מה לדבר אז אני מרגישה תקועה ובתוסכלת.
    אם פשוט תוכלי ליעץ לי מה את היית עושה או ממליצה אם מישהו היה אומר לך את זה בטיפול?
    תודה!

הוספת תגובה

• סגנונות טיפוליים

רוני פרישוף
    08/05/2010

הי מעין,

אני זוכרת את התכתבותנו הקודמת, ובהחלט ניתן לזהות התקדמות משמעותית ביכולת שלך להיפתח ולדבר בטיפול. גם הרגשות החיוביים שלך כלפי המטפלת מעידים שיש ביניכן קשר חם וטוב. כנראה שהתהליך איטי, ומצריך את הזמן וההשקעה של שתיכן. אני בטוחה שהוא ישא פירות!

סגנוני האישי כמטפלת, שלגביו את שואלת, הוא יותר "פעיל" מן התאור שלך. מקובלת עלי בקשה של מטופלים שאני אעזור לפתוח נושאים שקשה לדבר עליהם, אדובב ואזום. לא תמיד זה עוזר, והרבה פעמים דברים נשארים חסומים ונעולים, למרות מאמציי האקטיביים לדבר עליהם.

יש לזכור שיש יתרונות וחסרונות לכל סגנון. יתכן שאם המטפלת היתה "חודרנית" יותר, ופחות מקבלת את שתיקתך ונותנת לך את זכות ההובלה, אולי לא היה נוצר קשר טוב וברית של אמון.

נסו למצוא פתרון של פשרה. למשל, את יכולה לכתוב בבית מה שמעסיק אותך, כמו שכתבת כאן, ולפתוח כל פגישה בקריאה של הכתוב. יתכן שאם היא תקרא בקולה, הדברים יחזרו אלייך קצת פחות כואבים.

חשוב לזכור, שמותר גם לסיים טיפול ולנסות דברים אחרים. אני לא אומרת שזה המצב, רק שזכותך לשקול זאת כאשר תרגישי שמיציתן.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חיבת עזרה!!!
    א.א
    06/05/2010

אני ממש לא יודעת מה לעשות, אני בת 23, נשואה + 2. למדתי בעבר חשבונאות פיננסית והפסקתי עם לידת בני הבכור. יש לי בעל שמביא לי כל דבר פיזי שאני מבקשת אבל רק את זה. לא מזיז לו שאני בוכה, זה רק נותן לו עוד סיבות לרדת עלי. הוא כל היום וכל הלילה בעבודה ואף אחד בעולם לא מעניין אותו חוץ מהעבודה שלו... אני עם הילדים בבית כי אין לי לב לעזוב אותם במעון עד 4, אבל אני נאכלת עם עצמי ואני מרגישה שאני חייבת אהבה ותמיכה... מה אני צריכה לעשות?!

לקביעת תור
    סגירה
    אני חיבת עזרה!!!

הוספת תגובה

• מצוקה והשלכה

יפעת קלוש יגל
    06/05/2010

שלום לך

אין ספק שאת במצוקה רבה, בודדה, וחסרת אונים.
    לימודייךהקודמים מעידים על היותך כשרונית ויכולה ללמוד ולהתקדם.
    השארותך בבית אינה מספקת אותך, את לא חשה מאושרת , אבל גם לא לוחת אחריות על המצב. א צריכה לשאול את עצמך האם רק רחמיך על הילדים מונעים ממך לצאת החוצה או אולי ישנם פחדים והכי קל לאמר שזה בגלל הילדים. לגבי בעלך מעבר אולי להיותו חסר רגישות, אני מאמינה שאם תצאי החוצה תהיי יותר מסופקת תמצאי לעצמך רשת חברתית אולי גם ציפיותייך ממנו ירדו.
    ואת צודקת את באמת צריכה עזרה ותמיכה ואם הרשת החברתית המשפחתית שלך לא מספיקה, אז כדאילפנות לעזרה מקצועית, חבל שתמשיכי לסבול כל כך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין שיטת סי.בי.טי לקואצ'ינג
    דנה
    06/05/2010

שלום,

הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין שיטת הסי.בי.טי-הטיפול ההתנהגותי קוגנטיבי,
    לבין אימון אישי-קואצ'ינג ולאילו קהלי יעד מיועדת כל אחת מהן.

כבר זמן רב שאני מתלבטת בין השתיים, וממש לא מתחשק לי לזבז שוב כסף על שיטה שלא תתאים לי.
    הבעיות שלי המצריכות התייחסות הן: פחד מכישלון, קושי עצום בקבלת החלטות, לחץ, דחיינות, תלות בדעתם של אחרים, קשיים בעבודת צוות והתנהלות בקבוצה גדולה. יש גם רקע של או. סי. די מהעבר הרחוק שלא בא לביטוי היום. בעבר טופלתי בשיטה הפסיכודינאמית, אבל בשבילי היא הגיעה למיצוי.
    אני מודעת לבעיות שלי ולפרטים מהעבר שגרמו להן, וצריכה שיטה להתמודדות עם התוצאות.

אשמח לעצה,
    תודה,
    דנה

הוספת תגובה

• שיטות טיפול

יפעת קלוש יגל
    06/05/2010

שלום דנה

לגבי ההבדלים בין השיטות עצמן אני בטוחה שתוכלי למצוא חומר רב באינטרנט ולהפעיל את שיקול דעתך. אנשים בסופו של דבר נעזרים בשתי השיטות.
    מה יתאים לך יותר כאדם אינני יודעת מאחר ואינני מכירה אותך.
    יחד עם זאת מאחר ויש לך רקע של הפרעה אובסיסיבית הייתי ממליצה לך לקבל את אחת השיטות מפסיכולוג רצוי קליני שמחזיק בידע רב על הנפש ויכולת אבחנה, ויכול לשלב ולתתת מענה מעבר לטיפול הממוקד מטרה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה איתי?
    2+2
    05/05/2010

אני סטודנט בן 27.
    עד לפני כשנה הייתי מאושר למדי במערכת יחסים שנמשכה 6 שנים. התאהבתי במישהי שלומדת איתי, ברמה שגובלת באובססיביות. עזבתי את בת הזוג, עברתי דירה והתחלתי לחזר במרץ אחריה.

זה עבד, והיינו ביחד כמה חודשים שבהם הייתי בהיי מטורף. לפני כחודשיים נפרדנו, מה שהוביל אותי (בן אדם רגוע ומיושב בדעתו בדרך כלל) להתמותתות עצבים מטורפת. זה הגיע לרמה שבה הייתי עוקב אחריה ומנסה 24 שעות ביממה להתעדכן בכל פרט קטן לגביה.

בשלב הזה, החלטתי לקחת את עצמי בידיים, הפסקתי להתנהג בצורה משוגעת, השלמתי איתה, ונשארנו "ידידים". התחלתי לצאת ולנסות להכיר אנשים ובאמת הכרתי מישהי חדשה שאני אוהב ונהנה איתה מאוד.

הבעיה היא שזה לא ממש עוזר למצבי הכללי. אני עדיין לא מסוגל להפסיק לחשוב על הבחורה המדוברת (זה שהיא לומדת איתי ואני רואה אותה כל יום לא ממש עוזר), אני מעשן בשרשרת (לא עישנתי עד עכשיו) אני לא מסוגל להתרכז בלימודים ולא מסוגל להיות יצירתי (מה שדי חובה במקצוע שאני לומד).

כאמור, עברו כבר חודשיים ולא נראה שהמצב משתפר. אם מסתכלים על החיים שלי מהצד, אני ממש לא מסכן ויש לי את כל הכלים ואת כל העזרה להתמודד עם הבעיות שלי. כל זה לא עוזר. אני מרגיש כאילו משהו השתלט עלי ופשוט לא מאפשר לי לחזור לחיים נורמליים, כמה שאני לא מנסה.

אין לי זמן ובעיקר אין לי כסף ללכת לטיפול פסיכולוגי. מה אפשר לעשות במצבי?

לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה איתי?

הוספת תגובה

• מבין ללבך

אוהד
    08/05/2010

הייתי במקום הזה
    היתה לי מישהי בראש משהו כמו שנה שפשוט לא יצאה משם, והאבסורד הוא עוד שאני נפרדתי ממנה.
    (אח"כ התחרטתי אבל היא כבר היתה תפוסה וגרה עם מישהו ולא רציתי לשגע אותה כי עדיין לא ידעתי מה אני רוצה ממנה. בקיצור החיים שלי היו סרט מבחינה מסויימת במשך הרבה זמן)

מה שחשוב זה להמשיך לחיות. להשקיע במה ובמי שחשוב לך.
    אולי תנסה איתה שוב, אולי בגישה שונה, אולי פשוט תעזוב את זה ותחכה להחלמה טבעית; החלטה שלך :)

רק תמשיך לחיות ותשאר בתוך השגרה שלך (ואני יודע שזה הכי קשה שיש במצבים כאלה)
    תשתמש בחברים כדי לא לשקוע לבד במחשבות ותהיה פרודוקטיבי ותרגיש טוב לגבי עצמך בגלל זה.

העולם ממשיך להסתובב לא משנה מה יקרה לך
    אז תמשיך להיות איתו בתנועה
    וחייך
    סתם ככה

:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה כפייתית

רוני פרישוף
    08/05/2010

שלום לך,

אלפי משוררים, סופרים, אמנים, פילוסופים ואנשים מן השורה התחבטו בשאלת האהבה והלב השבור. קטונתי מלייעץ איך להרגיע את ליבך, ולהחזיר את השלום לנפשך.

אהבתי מאד את עצותיו של אוהד. "החלמה טבעית" תתרחש עם הזמן, ובינתיים יש לעבור מיום ליום, בתקווה לתפקד אותו כמו שצריך, ועם הרבה עזרה והישענות על אוהבים, ועל חברתך החדשה.

אני מאמינה שתמיד אפשר למצוא זמן ומשאבים לטיפול, אם צריך. בשרותי היעוץ לסטודנט בודאי יש טיפול מסובסד וזמין בשבילך.

בסיפורך יש גון כפייתי (סליחה על מילה כל כך אפרורית לתאור אהבתך), אולי יעזור טיפול תרופתי אנטי דכאוני, שיש לו השפעה מיטיבה גם על תופעות כפייתיות. התייעץ על כך בפורום פסיכיאטריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוך בואך לגיהנום

איתי
    09/05/2010

זאת פעם ראשונה שאתה נופל לבור כנראה , אבל לא אחרונה .
    הדרך ארוכה היא ורבה . כולם הולכים בדרך ורק נותר למצא בה משמעות

בכל אופן אם אתה סובל ובדכאון - כדאי טיפול תרופתי
    עוד תגיע לפתרונות הרוחניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה פרוצדורלית
    יאיר
    04/05/2010

אני מטופל אצל פסיכולוג בגישה הדינמית (טיפול ארוך) עקב דיכאון ומשלם סכום מכובד של כ 400 לפגישה.

בימים אלו אני שוקל להוסיף פגישה נוספת בשבוע על מנת להאיץ את הטיפול.

מה מקובל במקרה כזה, האם עלות הטיפול לשעה נשארת זהה ?

אנא אל תענו לי שזה תלוי בשיחה עם הפסיכולוג, אני מעוניין לדעת מה מקובל ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה פרוצדורלית

הוספת תגובה

• הנחה בטיפול

רוני פרישוף
    04/05/2010

שלום יאיר,

אני תמיד תוהה לגבי פניות הפותחות או מסתיימות במילים "אל תגידו לי...". זה נותן לי תחושה מוזרה שעוד בטרם התחלתי לחשוב, כבר נלקחו ממני דרגות חופש. נסה לחשוב מאין בא הצורך הזה לנחש מראש את מחשבות האחר, ולכוון או לשלוט בשיח, ואם הוא קשור איכשהו לעניינך.

אז למרות הכוונתך ובקשתך, אני שומרת לעצמי את החופש לאמר שההחלטה בהחלט תלויה במפגש הייחודי בין מטופל מסויים, בעל צרכים, יכולות ותכונות מסויימות, לבין מטפל מסויים, בעל צרכים, יכולות ותכונות משלו.

אין כאן כללים או נורמות ברורים, וכל האפשרויות פתוחות.

בהחלט קיימים מטפלים/טיפולים שעושים הנחה עם או בלי קשר לתדירות המפגשים, ומאידך בהחלט יש מקרים אחרים שבהם לא ניתנת הנחה, מתוך שיקולים מקצועיים, אישיים או אחרים.

בכל מקרה, סביר ומקובל לבקש הנחה בעת העלאת התדירות. אני מאמינה שיהיה על זה דיבור דינמי וקונקרטי, והמענה תלוי בשיקול דעת המטפל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת האם ללכת לפיכולוג
    ליטל
    03/05/2010

שלום,
    אני בחורה אינטלגנטית ונאה מאוד, בת 29, עובדת בעבודה שחלמתי עליה ועברתי לפני חודש לגור לבד (עד עכשיו גרתי עם הורי). עד היום היה לי רק חבר אחד 7 שנים. מאז כבר כמה שנים אני לא מצליחה למצוא בן זוג שיתאים לי למרות שיוצאת להרבה דייטים. לצערי לא היה לי שום קשר מעל חודשיים. כשקורה לעיתים נדירות שאני כן פוגשת מישהו מתאים לדעתי, הוא עוזב אותי.

כל החברות שלי נשואות עם ילדים והתרחקנו כי כל אחת חייה בעולם אחר. המצב מאוד מתסכל שרק אני לבד, גם אותי וגם הורי שמתביישים בי על כך שאני עדיין לבד.
    הסיבה שאני חושבת לפנות לפסיכולוג הוא שאני מרגישה תסכול רב, דכאון וחרדה בגלל שאני לבד וזו הרגשה שאני לא מסוגלת להתמודד איתה יותר. מעלם לא לקחתי תרופות וגם לא רוצה אבל אני מרגישה על סף התמוטטות נפשית. התמודדתי עם הרבה דברים קשה בחיים וכבר לא נשארו בי כוחות להתאכזב ולהפגע שוב ושוב. עם הזמן אני מסתגרת בתוך עצמי יותר ויותר ומאבדת בטחון עצמי מה שפוגע בקשרים שאני מנסה לפתח כי אני מפחדת להפגע.

אני מתלבטת למי עדיף לי לפנות - לפסיכולוג (ואיזה סוג פסיכולוג?) או לקואוצ'ינג
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת האם ללכת לפיכולוג

הוספת תגובה

• מציאת זוגיות

רוני פרישוף
    04/05/2010

שלום ליטל,

רווקות אינה בושה ואינה חטא. לכל אדם יש את הקצב האישי, מסלול החיים הפרטי, וגם את המזל, הייחודיים לו. חבל שאת והורייך מרגישים רגשי בושה ואשמה על מצב שהוא נורמלי ונורמטיבי. הלחץ והרגשות הקשים, לא רק שהם מיותרים ומחוללי סבל, הם פוגעים לך בבטחון העצמי, משודרים החוצה, ומקשים עלייך ליצור קשר ולהתנהל בנועם בתוכו.

אם את מעוניינת לקבל עזרה מקצועית, טיפול פסיכולוגי הוא בהחלט כיוון מומלץ. נשמע שיש לך נתוני פתיחה מצויינים, אך משהו קורה בתוך הקשר שמקשה על המשכיותו. זה יכול המון דברים, ברובד הפנימי או הבין-אישי, ואין כמו טיפול כדי ללבן אותם ולאפשר לך התנהלות טובה יותר.

לא אוכל להביע דעה לגבי קואצ'ינג.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילה טוב
    קספר
    02/05/2010

עד כמה ההתנהגות שלי היתה צודקת, \חסרת שפיות?
    מרצה שפניתי אליה בעבר עם מצוקה , והיא התעלמה ממני .
    זה רק הרקע הקודם לסיטואציה
    ביום חמישי היתה לי תאונה שממנה התרסקתי על הריצפה .
    אני חושבת שאולי אפילו איבדתי את ההכרה אבל אני לא בטוחה. כש פקחתי את העניים , ראיתי את אותה מרצה מסתכלת עליי מתוך האוטו , ולא שאלה , לא ניגשה אליי , לא הציע לי עזרה .
    היא ראתה אותי ,כי זה היה עם האופניים והתאונה התרחשה קרוב אליה.
    מה גם שהיא חיכתה , עד שאקום, ואז נסעה לה לדרכה .
    היום ראיתי אותה שתי פעמים , בפעם הראשונה היא התעלמנ ממני, וגם אני לא אמרתי לה כלום .
    ובפעם השניה , ההיתי ליד האוטו שלה , אבל בגלל שדיברתי בטלפון , ואני נוהגת לדבר כאשר אני מדברת מהסלולרי.
    אז כש היא ניגשה לאוטו , אמרתי לה סליחה סליחה את רואה אותי?
    בהתחלה היא התעלמה ממני ,ולאחר עוד פעם היא אמרה שכן .
    ואז אמרתי משהו כמו אני שמחה , רק רציתי לבדוק .
    כול זה היה בציניות כמובן!
    הסתובבתי והלכתי,לא ליפני שאמרתי , אני לא מבינה איך את חיה עם עצמך .
    אשמח לשיקוף ממכן האם התנהגתי בצורה לא שפויה ?
    אני ממש לא מתכוונת להתנצל לפניה כי אני לא דיקקט שאפשר לעשות בן מה שרוצים.
    אשמח לשיקוף תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לילה טוב

הוספת תגובה

• תשומת לב

רוני פרישוף
    04/05/2010

יעל יקרה,

נראה שאת עסוקה יתר על המידה באותה אישה, ועיסוק זה מעכיר את שלוות רוחך ופוגע באיכות חייך.

מכיון שלא נראה שהיא מקדישה לך תשומת לב ומחשבה, חבל שאת מעניקה לה כל כך הרבה כוח ומשקל בחייך. מגיע לך מערכות יחסים הדדיות ומתגמלות, ולא כאלו עקרות וחד-סטריות.

המשימה שלך היא לבנות לעצמך חיים מלאי משמעות, סיפוק וצמיחה. המשך ההתעסקות הזו מעכבת אותך ולא מקדמת בנתיב זה.

אני מקווה שהתאוששת מהתאונה וחזרת למסלול חיים רגוע!

שמרי על עצמך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות נפשית
    ליאת
    29/04/2010

שלום רב לכולכן
    אני בת 31 יש לי ילדה בת שנה וחצי מבן זוגי שאני עימו כ 10 שנים. שאני רושמת 10 שנים אני לא מאמינה, רוב שנותינו יחד זה היה קשר רע אם הרבה ריבים ובעיות והוא פשוט לא הרפה. כל פרידה הוא היה מצליח להשיג אותי שוב. (אני פשוט אדם רחמן סלחן וטיפשה בגלל זה). נכנסתי להריון ורציתי להתחתן בשביל הילדה ותכננתי כמעט הכל אבל בסוף ביטלתי לא יכולתי לעמוד מול קהל שלם ולהגיד "זה בחיר ליבי". גרנו אצל ההורים שלי מאז שביתי נולדה והוא כבר היה מתוסכל ורצה שנעבור .אני כל הזמן דחיתי ודחיתי עד לא מזמן.(ברצוני להסביר שכל התקופה הזאת הוא היה מעליב משפיל צועק מקלל ברחוב בבית הורי , בלי שישמעו, מזלזל וכו' ואומר "נמאס לי להיות בבית הוריך בואי נעבור דירה ותראי יהיה טוב. ועברתי והיום בדירה הוא לא מפסיק זה אפילו יותר גרוע הוא כל הזמן מוצא על מה לריב לקלל ולהשפיל ולפעמיים הוא סנטימטר מכאילו להרביץ הוא צועק חזק עלי, שהילדה ישנה, הוא כועס שאני הולכת לבית הורי הוא לא סובל אותם ולא מדבר איתם וכל הזמן אומר שהוא יעשה דברים. האמת כל הדברים הנ"ל זה לא רק בתקופה האחרונה זה בערך מי שהוא מלפני 10 שנים ואני לא חושבת שבתוך תוכי אני איתו מאז כי אני מפחדת ממנו בצורה מסויימת ואני כמו איזה זומבי נותנת לו ככה להתנהג ופשוט די מתה בחיים שלי. לא שרואים אני אדם צוחק ומצחיק מטפלת בביתי בצורה טובה. גםך איתו היו תקופות טובות. מה את מציעה לי לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות נפשית

הוספת תגובה

• גבולות לאלימות

רוני פרישוף
    04/05/2010

שלום ליאת,

מצבך נשמע לא טוב. את תלויה בגבר שמתעלל בך, ופיתחת תלות וחולשה שמשמרים את הקשר כמו שהוא.

כעת לא רק את סובלת, אלא גם ביתך, וחשוב שלמענה תמצאי בתוכך את הכוח והיכולת לשים גבול לסבל, ואם יש צורך גם לצאת לדרך חדשה.

על פי תאורך נראה שתתקשי לעבור את התהליך בכוחות עצמך. אנא פני לעזרה מקצועית. מרכזים של נעמת, ויצו וכיוב' יתנו לך עזרה מצויינת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 14 לא רוצה ללמוד
    טל
    25/04/2010

הבן האמצעי של ילד חכם שבעבר הוציא ציונים טובים ויש לו ידע כללי טוב
    לצערי החל מכתה ו הוא מידרדר בלימודים ,משקר בנוגע ללימודים ולמרות כל מאמציי השכנוע הוא ממשיך בשלו
    אין לו בעית קשב או ריכוז יש לו בעיית עצלות
    הוא לומד בחטיבה דתית אולם החליט שלא בא לו להיות דתי והוא לא מתחבר אל מקצועות הקודש אולם גם אל מקצועות החול הוא לא מתחבר כי הממוצע שלו 40
    מה עושים איתו כי אני מיואשת מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    בן 14 לא רוצה ללמוד

הוספת תגובה

• סרבנות לימודים כסמפטום

יפעת קלוש יגל
    26/04/2010

שלום טל

מאוד קשה להכיל התנהגות לא נורמטיבית של ילד, במיוחד כאשר לא מבינים את הסיבה.
    אין לי מספיק פרטים, אך אתייחס למספר נקודות.
    ראשית איך את בטוחה שאין לו הפרעת קשב וריכוז? עשיתם אבחון?
    התנהגותו מבטאת קשיים בינו לבין עצמו ובינו לבין אחרים. ילדים בבסיסם רוצים להיות ילדים טובים, אהובים, ושהוריהם יתגאו בהם. השאלה מה קורה לבנך מטרידה
    וקשורה ככל הנראה גם עם קושי בקבלת סמכות ומסגרת והתמודדות עם קושי ותסכול.
    התייעצו עם היועצת, ופסיכולוגית בית הספר, ונסו להבין מה עומד מאחורי ההתנהגות. הוא חייב ללכת לבית הספר ויש חוק חינוך חובה. יחד עם זאת אולי הוא חש שלא מקשיבים לו ולרצונותיו ומבטא זאת דרך עשיית ההיפך ממה שמצפים ממנו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהוריים טובים
    קספר
    22/04/2010

אשמח ובמידה ןזה אפשרי , לקבל המלצה , או לינק למאמר קריא ומובן על פסיכולוגית האגו .
    הכוונה שלי לא למאמרים שכתובים בצורה גבוהה ולא מובנת
    רוני,
    חיפשתי האתר שלך מאמר בנושא אבל לא מצאתי.
    לפי זיכרוני , קראתי משהו שכתבת , וזה היה קריא ומעניין .
    אשמח להמלצות ממך , או שותפכיך להנהלת הפורום .
    דרך אגב אני קצת מבולבלת בעניין הכרונולוגיה ש/ל הזרם הזה .
    אני רק אוהבת לקורא דברים שמעננים אותי , כי אין לי יכולת להגיע למוד את הדברים האלו בגלל נליקויי למידה שיש לי .
    יאללה שיהיה לכולם יום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    צהוריים טובים

הוספת תגובה

• סקירה

רוני פרישוף
    23/04/2010

שלום יעל,

במסגרת כללי האתר אסור לנו להכניס לינקים. חפשי "פסיכולוגיית אגו" באתר של עמי ברונסקי.

יש שם סקירה מצויינת.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    לירן
    22/04/2010

איזה סימנים ניתן לזהות באדם שנדמה והוא בדיכאון ?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דכאון

רוני פרישוף
    23/04/2010

ערך "דכאון" בויקיפדיה יתן לך סקירה מצויינת של כל תסמיני הדכאון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול
    אילנית 1
    22/04/2010

אני כרגע בלי עבודה, הבת במשפחתון
    אני די בדיכי
    אבל אני יודעת שאם אמצא עבודה והיא לא תואמת את כישורי או שכר נמוך
    אמנם אצא מדיכאון אבל אהיה עצובה ומתוסכלת
    ובכל זאת אני צריכה לקחת כמעט כל עבודה כדי לכלכל את משפחתי
    ( היה לי סיכוי לעבודה טובה, יום לפני שהיתי אמורה לצאת לשם, פרויקט התבטל\
    כעת אני שבורה, אבל חייבת לזוז הלאה למען משפחתי
    החיים קשים.....

לא ענו לי מקודם , מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    תסכול

הוספת תגובה

• המשך

רוני פרישוף
    23/04/2010

אילנית יקרה,

אני מבינה את התסכול העמוק שאת שרויה בו, ומאד מעריכה את הנחישות שלך להתרומם ולהמשיך הלאה, למען עצמך ולמען משפחתך. ההורות מכניסה המון משמעות לחיים, ולכן לפרנס את הילד, גם אם לא בעבודה הכי נשאפת, יכול לתת הרגשה של סיפוק ומשמעות.

את כותבת שלא הגבנו להודעתך. אני רוצה להזכיר לך שפנית מספר פעמים לפורום בעניין זה, וקיבלת מענה כמיטב יכולתנו.

אם פיספסת, תוכלי למצוא מדגם מהתשובות כאן

http://www.beok.co.il/FS/התמודדות_עם_תסכול_ומצבי_רוח

וכאן

http://www.beok.co.il/FS/עיסוק_ומצב_רוח

אם את חשה צורך בהמשך הכוונה ותמיכה מקצועית, אני מאד ממליצה לפנות למרפאה לבריאות הנפש באיזור מגורייך. תקבלי שם טיפול שמתאים לך בחינם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול

אילנית 1
    25/04/2010

ספרי עזרה לא בדיוק עוזרים
    בטיפול הייתי, זה לא עזר- אני לא מסוגלת להיפתח
    יש פתרון אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה