מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות במשבראורה15/05/2010
שלום, אני לא ממש יודעת מה לעשות ואיך לאכול את זה... אני נשואה + 2- תינוקת בת חצי שנה ובן 4. כרגע בחופשת לידה ומטפלת בתינוקת. התפטרתי לצורך הטיפול בתינוקת ואני מקבלת דמי אבטלה. כשגיליתי שאני בהריון בעלי לא רצה את התינוקת ובכל הזדמנות אומר לי שאני רציתי אותה וכאילו אני אשמה בכל המצב. אנחנו כל הזמן רבים אפילו על הדברים הקטנים ביותר. אני מרגישה שאני נכנסת לדיכאון ואין לי כבר חשק לעשות שום דבר, מטפלת בילדים ב"אוטומט" רק בגלל שחייבת וכבר קשה לי לחייך ואני בוכה הרבה בזמן האחרון. הוא עובד הרבה שעות ואני צריכה לטפל בילדים ובהחזקת הבית לבד. אין לי עזרה מאף אחד לא כלכלית ולא פיזית. יש לי רק אמא חולה. אני מאוד רוצה להתגרש ממנו בגלל שאני חושבת שהאווירה הזו לא טובה (כל הזמן צעקות) לא לי ולא לילדים. אני מטופלת קבוע בפרידור 1 בגלל משבר שהיה לי בעבר, ובזמן האחרון הוא כל הזמן אומר וצועק לי בכוונה ליד השכנים שהוא התחתן עם משוגעת והוא ממש לא מבין איך עשה את זה. אני ממש מפחדת שבגלל המצב אני אצטרך להגיע לאשפוז. אני מאוד אוהבת את הילדים ומשתדלת להחזיק מעמד בשבילם אבל ממש קשה לי מאוד. עכשיו הוא לוחץ עלי למצוא עבודה של לפחות 8 שעות ביום ואני מנסה להסביר לו שזה לא אפשרי עם כל העבודה שיש לי גם בבית כשהוא לא עוזר בכלום חוץ מלתת כסף להחזקה של הבית וגם זה בפיקוח מתמיד ואמר כשכשאצא לעבוד אם הוא יראה שאני מביאה עזרה מבחוץ הוא יגרש את המנקה מהבית. ברור לי בעצם ואני יודעת שהצעד הנכון הוא להתגרש אבל אני חוששת מהמחויבות הכספית אם אוכל לעמוד בה לבד ובעצם בעיקר מהנטל הכלכלי למרות שאני עובדת כבר מגיל 16 ויש לי מקצוע אני לא מאמינה שאצליח לפרנס את עצמי ושני ילדים לבד. המצב שלי ממש קשה, הוא כל הזמן מאיים שאם נתגרש הוא יצא מהארץ ויסע למדינת מולדתו ולא יכיר בילדים יותר ולא ישלם להם מזונות - הוא לא נולד בארץ. אשמח לעצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחב לחשיבה
יפעת קלוש יגל15/05/2010שלום אורה
נשמע שאת נמצאת במערבולת, ותחת הרבה מאוד לחצים. במצבים כאלו קשה לחשוב בבהירות, ובדרך מגיבים בצורות רגשיות שיכולות להיות הרסניות. כך גם בעלך.
אינני יודעת מה נכון לך אבל את זקוקה למרחב בו תוכלי לחשוב ולעשות סדר בחייך וברגשותייך כדי לצבור כוח וביטחון ולהגיע להחלטה הנכונה עבורך.
את נשמעת אמא מסורה לילדיה ולכן גם עבור ידלייך חשוב שתקבלי תמיכה משום שהם זקוקים לך יותר פנוייה רגשית אליהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהבני14/05/2010
האם חרדה תוצאה של לחץ ?הדחקת רגשות?
כאני מרגישה חרדה אני פשוט מנסה לאפשר לה להשתלט ושואלת את עצמי ממה פוחדת הפעם ?
זה עוזר לי בעיקר שאני מכניסה לי לראש לא כל דבר הבין וגם לא את פעולת המוח
אני מרגיה יותר רגועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
רוני פרישוף14/05/2010שלום שיר,
חרדה היא תוצר משולב של תהליכים רגשיים, מחשבתיים ופיזיולוגיים.
על פי רוב היא נובעת מפירוש מצב נייטרלי כמסוכן. המצב יכול להיות חיצוני (פחד קהל, פחד מכישלון, פירוש דבר כפגיעה ודחייה וכיוב') או פנימי (פחד שיש מחלה, פרוש שגוי של דפיקות לב, חרדה עקב רגש שנחווה כאסור ומסוכן וכיוב').
טוב שמצאת לעצמך דרכים להרגע. יש אנשים שמפתחים שיח פנימי חיובי ומרגיע, יש אנשים שנרגעים בעזרת נשימות והרפייה, ועוד.
אם תרצי עזרה מקצועית, טיפול נפשי או תרופתי יכולים לתרום להתמודדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברהבני14/05/2010
שלום,
מה זה העברה בטיפול איך מגלים ואיך מטפלים בה?
תודה והאם זה קורה לכל אחד?
זה נורמלי?
תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברה בטיפול
רוני פרישוף14/05/2010"העברה" היא הפנייה של רגשות, משאלות ודפוסי קשר משמעותיים מהעבר להווה.
על-פי רוב הכוונה היא לדפוסי קשר שנוצרו מול ההורים בילדות, אם כי אין זה הכרחי. העברה קיימת תמיד ובכל קשר בין אישי שאנו מקיימים, אם כי בעוצמות משתנות. השפעתה על חיינו היא רבה מאד, והיא הגורמת לכך שאנו חוזרים שוב ושוב על אותם דפוסי קשר מזיקים בקשרים שונים ומשפיעה מאוד על החוויה החברתית שלנו. העברה עומדת בבסיס תגובותינו הרגשיות העזות, והיא הגורמת לכך שאדם אחד יגיב בעוצמה רבה לסיטואציה שאחר יגיב אליה באדישות יחסית.
על פי רוב פעולתה של ההעברה היא אוטומטית ולא-מודעת.
העברה מופיעה בכל קשר שאנו יוצרים. טיפול פסיכולוגי הוא קשר, ומטבע הדברים גם בו מופיעה העברה. יחודו של טיפול פסיכולוגי הוא שפסיכולוג קליני מיומן יודע לזהות את ההעברה ולעבוד עמה. בטיפול פסיכולוגי אנו משתמשים בהעברה כדי להכיר את העבר שהאדם לא מעז או לא יכול לזכור, ובמקום שעבר זה יחזור וישתחזר שוב ושוב בחייו, אנו מנסים לשחררו מאחיזתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עניתם לי על השאלהמישהי13/05/2010
אני רוצה בן זוג, אני רוצה חבר להעניק לו אהבה אבל קשה לי לבטוח בגבר
קשה לי להאמין בו, להאמין לו, גדלית בלי אב וחונכתי להיות עצמאית וסוג של גבר- אישה כזאת
אחת שעומדת על אחת לא מוותרת, מגנה על חברותיה, אבל בתוך תוכי אני רכה, ורוצה להעניק ולקבל אהבה אבל - קשה לי לבטוח בגברים במיוחד שחוויתי הרבה קשרים כושלים לטווח הקצר...
אתרי הכרויות לא פרמטר מבחינתי לא מאמינה בזה, יציאות ובילויים לא הולך לי להכיר מישהו....
אני קצת עצובה מזה, אני צריכה שינוי כלשהוא בנוגע לתפיסה של גברים... אין לי מושג מה לעשות
בנוסף, רציתי להוסיף שפשוט נראה לי שאני בררנית מידי מפחדת ליפול לא להצליח לא להתחבב נוח לי שמחבבים אותי מהצד אבל קשר רציני ... זה איפושהוא מפחיד אותי... איפשהוא אני פשוט לא מוכנה להיפתח מחשש שאולי זה בזבוז זמן על מישהו שבסוף לא יילך? כל כך רוצה לבחור את הבחירה הנכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגששת לקשר
רוני פרישוף14/05/2010שלום לך,
אהבה וזוגיות הן טעם החיים, אך בו בזמן מאד מפחידים, ומעוררי חשש מפגיעה, נטישה, חוסר התאמה ועוד.
בהעדר אב (לא ברור אם מלידה, או עקב נטישה), לא היתה בחייך דמות גברית ראשונית לפתח עימה קשר בריא, המבוסס על אמון והישענות. העולם הגברי נותר עלום, מאיים, וקשור בחוויה שלך בהעלמות ונטישה.
העדפת לפתח צדדים של כוחות ויכולות, ולהצניע חלקים רגישים ופגיעים.
כעת את, באומץ, רוצה לגשש אל מחוץ לאיזור הנוחות והבטחון, ולחוות קשר עם גבר ואהבה. אך את אינך יודעת לעשות זאת, וחשה חסרת יכולת ומלאת חששות.
אני מאד ממליצה לך לטפל בעניין באופן מקצועי. הקשיים שלך יושבים על חסכים מוקדמים, ויהיה קצת קשה להתגבר עליהם בכוחות עצמך בצורה מלאה. כדאי לך לשקול טיפול פסיכולוגי אצל מטפל גבר, כדי למצוא בתוכך את היכולת ליצור קשר מזין, הישענות ואמון עם גבר. גם טיפול אצל מטפלת יוכל לכוון אותך, לעודד ולחזק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
מישהי17/05/2010אני מכירה הרבה בנות שגדלו בלי אב שמנהלות קשר בריא מאוד עם בני הזוג שלהן....
אז אני לא יודעת אם זה צריך בהכרח ...אני יכולה כרגע להסתפק פה בפורום אין לי כסף לפסיכולוגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני פרישוף18/05/2010את צודקת לגמרי. פרטי רקע כמו אובדן אב, אין בהם כדי להסביר תופעות פסיכולוגיות עמוקות, ויש צורך בהיכרות מאד מעמיקה, בשביל להבין את הקשיים והעכבות.
במסגרת הפורום, על בסיס שורות ספורות בלבד, אנחנו יכולים רק לתת כיוון ראשוני למחשבה או לתמיכה, ובמקרים רבים הדיוק לא רב.
אני שמחה שאת חשה אמון בפורום, אך לצערי אין לי משאבי זמן כדי לנהל דיאלוג מעמיק ורציני. מדי שבוע עולות בפורום עשרות הודעות, וכדי להגיב לכולם עלינו להסתפק במענה חלקי.
אם את לא מעוניינת בטיפול, נסי ליזום מסע אישי עם חברה טובה, אולי חברה שיש לה לבטים דומים לשלך. חברה תומכת ונבונה יכולה, בעזרת שיחות נפש, לעזור לך להבין יותר טוב את עצמך, ובמיוחד לחזק אותך, לייעץ לך ולעודד אותך ליצור קשרים עם גברים.
טיפול בחינם תוכלי לקבל במרפאה לבריאות הנפש, וטיפול מסובסד תוכלי לקבל בקופת החולים, בשרותי יעוץ לסטודנט ובעמותות שונות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאווה עצמיתקארין13/05/2010
רציתי לדעת מה מעיד על בן אדם שגורום לו כול הזמן להתגאות ולשבח את עצמו בפני אחרים?
מוריד מערכם של אחרים ומעלה את היתרונות שלו והאמבציות שלו .
האם זה מעיד על חוסר ביטחון פנימי או ההפך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי על השאלה.
קארין14/05/2010סליחה קארין,
הציפיה לקבלת מענה תוך יום היא מוגזמת, והלחץ מיותר.
אולי אחת מחברותיי תרצה להשיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן תגובה
רוני פרישוף14/05/2010סליחה קארין,
הציפיה לקבלת מענה תוך יום היא מוגזמת, והלחץ מיותר.
אולי אחת מחברותיי תרצה להשיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאווה עצמית
קארין17/06/2010שלום רוני , אך עדין לא קיבלתי תשובה לשאלתי.):
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאווה
רוני פרישוף17/06/2010הי קארין,
וואו כל הכבוד על האיפוק והסבלנות.
על פי תאורך הקצר, קצת קשה לתת ניתוח אופי. ההתנהגות שאת מתארת יכולה לבוא מכל מיני מקומות.
בהחלט יתכן שמדובר באדם, שבסתר ליבו סובל מחוסר בטחון ומרגשי נחיתות. במקרה זה , הוא צריך לפצות על רגשותיו האמיתיים באמצעות האדרת עצמו והפחתה בערך של אחרים. אנשים שבטחונם העצמי אמיתי ומבוסס יכולים להרשות לעצמם צניעות ופירגון לאחרים. אם נוכל להבין, שההתנהגות הלא נעימה נובעת ממקום פצוע, אז מידה של אמפתיה וחמלה תקל על הקשר עם אותו אדם יהיר.
יחד עם זאת, בהחלט יתכנו עוד אופציות, כמו סגנון צבעוני, מוחצן וראוותני, מנטליות שנובעת מחינוך ותרבות ועוד.
אפשר לשקול גם את האפשרות, שהאדם המתואר מתנהג דוקא בצורה רגילה, אבל מי שמתבונן בו חושב שזה מופרז ובעייתי. לפעמים אנחנו שופטים אחרים כי משהו לא נוח לנו אצלהם, ולא כי הם באמת לא בסדר.
מקווה שעזרתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאווה עצמית
קארין17/06/2010תודה רוני , אני מודה לך על תשובתך, וכן עזרת לי מאוד להבין את פני הדברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרותאפרת13/05/2010
שלום לצוות המקצועי,
אני גרושה +2 בנות(8,12).אני נמצאת במע' זוגית שניה ואנו חיים יחד עם אחד הבנים של בן זוגי. מההתחלה הקשר בין ביתי הגדולה לבן זוגי היה קשה אבל בסדר.לאחרונה ביתי החלה את גיל ההתבגרות והמצב בבית הפך לבלתי נסבל. היא מתחצפת ויש לה התפרצויות זעם,עיקומי פרצוף וירידה בלימודים.כל ההתנהגות הזו מופנית אלי ואל בן זוגי ,שמתפקד כאביה לכל דבר.הוא לא מסוגל להבין שזה גיל ההתבגרות ורואה בזה כפגיעה אישית בכבוד שלו (דבר שגורם למריבות וכעסים כלפיה וכלפי) אני מבינה שזה גיל ההתבגרות אבל לעיתים קרובות אני לא מצליחה לקבל את ההתנהגות שלה גם כי אני תקועה בין שניהם ,משום ששניהם מאשימים אותי שאני לא בסדר איתם וגם כי היא מגיעה כל פעם לשיאים חדשים של חוצפה והתנהגות לא יפה.
אני כבר לא יודעת איך להתנהג עם ביתי על מנת לשמור על מער' היחסים איתה ויותר מזה איך לשמור על הבית שלי.
אשמח לקבל עיצה.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת במצוקה
רוני פרישוף14/05/2010שלום אפרת,
את מצטיירת בעיני כאישה חמה, אוהבת ואכפתית, שקרועה בין שני קודקודים במשולש סוער. את לא בטוחה שאת יודעת לאזן בין הבנה לגבולות, בין רוך לסמכות, ולא בטוחה עד כמה תפקידך לשמש מתווך, מגשר ומפשר בין הניצים.
מכיון שהמצב כל כך סוער וטעון, כדאי מאד מאד לפנות להדרכת הורים אצל איש מקצוע המומחה לגיל ההתבגרות. שווה לחסוך טעויות שישאירו צלקות. ישנם הרבה ספרי הדרכה בנושאי סמכות הורית, כדאי לך לקרוא וללמוד.
העצה שלי לבינתיים, היא: אל תמהרי לייחס את סערת הנפש ל"גיל ההתבגרות", כי זה עלול לתת לבת תחושה שלא באמת מבינים אותה אלא שמים עליה תגית סטריאוטיפית, ובעצם משתיקים את מצוקתה האמיתית.
הקשיבי לה כאדם המבטא מצוקה, כאילו לא ידעת דבר על מאפייני גיל ההתבגות.
מצאו לכן זמן רגוע לשיחה ממושכת. האזיני לה ברוב קשב, בלי לשפוט, לחנך או להתווכח. הביני עד הסוף מה מציק ומפריע לה, וחזרי על מילותיה כדי לוודאי שהבנת נכון. אל תנסי לשנות בינתיים, או להראות לה זווית חיצונית לה, אלא רק להבין לליבה ולגלות אמפתיה. אני בטוחה שיש בליבה של ביתך הרבה כאב על פרידתך מאביה, ועל הסיטואציה שנוצרה כתוצאה מבחירתך, שבה היא אינה מוצאת את עצמה, ומרגישה חסרת אונים וחסרת שליטה.
שיחות כאלו יחזירו את האמון שלה בך ובמחוייבות שלך אליה, ויעזרו לך להשיג את שיתוף הפעולה שלה בהמשך הנראה לעין.
ספרי איך הולך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מוזר... בת 22רות13/05/2010
היי,
בתקופה האחרונה אני מאד מתעניינת בנושא הקשר בין המשפחה שיש נערים ונערות בגיל ההתבגרות,
קצת קשה לי להסביר אבל למשל תוכניות או סרטים בטלויזיה מאד מעניין אותי לראות כאלו שיש בהם סיטואציות של קשר בן אמא ובת למשל...
אני מאד אוהבת משחק ויש לי הרבה מחשבות שאני משחקת בתור דמות כזאת מורדת או משהו בסגנון, איפשהו במחשבה אני כאילו רוצה להיות שם אבל לא באמת... אז קל לי לחשוב על זה כאל משחק ...
אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב,
מה שאני חושבת שזה נובע מכך שאני ממש לא הייתי מורדת בגיל הזה, תמיד ייעצתי לחברים ולילדים, הייתי מאד בוגרת בחשיבה כשהייתי נערה אך גם הייתי ממש ילדה כזאת.. לרוב התנהגתי למופת , כשאני חושבת על זה אני מרגישה שהייתי ילדה וישר הפכתי לבוגרת לא חוויתי מספיק כנערה, אז אולי איפשהו בתת מודע זה חסר לי...כי אני לא באמת רוצה להיות כזאת, פשוט מאד מעניין אותי לראות בסרטים וסדרות.... אני יכולה לראות סרט או לעקוב אחרי סדרה בגלל הסיטואציות האלו..
ומהצד השני אני מאד מתעניינת ומעוניינת לעבוד עם בני נוער וילדים בסיכון וללמוד פסיכולוגיה ולהמשיך לייעוץ חינוכי אז אולי גם זה קשור איכשהו?
אשמח לתגובה,
(:
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שפספסתם אותי...
רות16/05/2010אשמח למענה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"ילדה הורית"
רוני פרישוף17/05/2010הי רות,
קודם כל יש לך שם (או כינוי) יפה, ברוח החג..
לא עניתי, כי אין הרבה מה להוסיף מעבר לתובנות מלאות המודעות שלך.
אני יכולה רק להחזיר אלייך את הדברים שכתבת: המצב נובע מכך שלא ממש היית מורדת בגיל ההתבגרות, תמיד ייעצת לחברים ולילדים, היית מאד בוגרת בחשיבה ולא הרשית לעצמך להיות ילדה קטנה או מורדת. לרוב התנהגת למופת, היית מה שנקרא "ילדה הורית" ולכן בתת מודע חסר לך להיות נערה, ואת משלימה את החסר בעולם של דמיון ופנטזיה.
הרבה אנשים בוחרים מקצוע כהשלמה או כתיקון לחסכי הילדות. במקרה שלך כנראה שזה המצב, ואולי גם התרגלת מגיל צעיר להיות "מטפלת", דבר שעיצב לך את הכיוון המקצועי.
מאחלת לך להשלים מעגל, ע"י בחירה מקצועית, ושאר חוויות החיים,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיותשיר11/05/2010
היי!!
אני בת 24 ומעולם לא חוויתי את המושג הזה שנקרא "אהבה". ז"א זה לא שלא מתחילים איתי, אני בחורה די נאה ומאוד חייכנית ונעימה אבל תמיד כשבחור מוצא חן בעייני אז בהתחלה אני נורא מתלהבת ואחרי שבוע (במקרה הטוב) אני מתחילה להשתעמם ממנו ובד"כ אין בו שום בעיה,אני מודעת לכך שהבעיה היא אצלי.אני פשוט מתחילה לחשוב שאולי יש מישהו אחר שמתאים לי יותר..שאולי לא כדאי להיכנס למערכת יחסים איתו כי אז אני אפספס משהו יותר טוב..בקיצור אני ממש רוצה לדעת מזה חבר ואיך מרגישים כשמאוהבים אבל אני לא יודעת איך לגרום לעצמי להמשיך כל קשר שמתחיל.המון פעמים קורה לי שאני נדלקת על מישהו וחושבת עליו תקופה של שבועיים-חודש וממש מדמיינת איך החיים שלנו ייראו ביחד ואז ברגע שהוא מתחיל להתעניין בי משהו בו מפריע לי וזה אפילו לא מגיע לפגישה ראשונה כי אני מתחילה להגיד לעצמי "הוא לא בשבילי" "הוא מוזר" וכדומה..האם זו תופעה מוכרת בעולם הפסיכולוגיה או שאני בעצם המוזרה? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים להיכנס לזוגיות
רוני פרישוף12/05/2010הי ענבל,
קשיים ביצירת קשר ובהתמדה בקשר הם קשיים מאד נפוצים. יש כל כך הרבה אתגרים, שזה נס קטן כשזה מצליח.. למעשה, נראה לי שאנשים שמצליחים להתאהב, ולאחר מכן לאהוב את בני זוגם ולהתחייב אליהם רגשית לאורך שנים, הם המיעוט... כנראה שהם זקוקים להסתכלות פסיכיאטרית (-:
יש המון מכשלות, שונות ומשונות, לכל השלבים בקשר זוגי. הם רבים מספור. החל מתסמונת "לא רוצה להתקבל למועדון שמוכן לקבל אותי", דרך פחדים לאבד אוטונומיה ולהיבלע, פחדי נטישה ופגיעה, קשיים בתחום המיני, קושי לקבל את האחר והשונה, אמונה כי איני ראוי לאהבה, חשדנות וספקנות לגבי רגשות חיוביים, היעדר מודל בבית לזוגיות טובה בין ההורים, ועד לבררנות מופלגת ופשוט מזל רע... ועוד ועוד...
כפסיכולוגית, אני יכולה להמליץ לך על דרך של טיפול, כדי להגיע לתובנות מה קורה לך במערכת יחסים, מדוע את מתנתקת רגשית, ולחזק את היכולת להתמודד עם קשר ולשמור עליו.
אולי את תוכלי לחשוב על דרכים נוספות שיקדמו אותך.
בעיקר חשוב להפסיק לפעול כאוטומט, ולהתחיל לברר עם עצמך מה קורה לך, למה את מגיבה בעוצמה, מה את באמת רוצה ומה מפחיד ומרתיע אותך.
כדאי לך לבדוק האם גם בתחומי חיים אחרים קשה לך להתייצב ולהתחייב. יתכן שזו נטייה אישיותית רחבה יותר, ויתכן כי בגלל חוסר בטחון עצמי שלך כאדם קשה לך להיכנס לקשר מחייב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט העתק הדבק
מישהי13/05/2010אני מרגישה את אותו דבר! פשוט איפשהוא בי מחכה ליותר טוב, או שמפחדת לפספס משהו יותר טוב
מפחדת להיכנס לקשר לא טוב ולהיפגע לא חוויתי אהבה ולא זוגיות....ואני כל כך מבינה אותך
אני מבינה לליבך.....
אך יחד עם זאת אני באותה בעיה.... רוצה זוגיות מערכת יחסים ואהבה... אך מחפשת את הבטוח כדי לא לעשות טעות... לא יודעת מה יש לי בבלבלות רציניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 16 עם בעיות פסיכולוגיותעמוס10/05/2010
אני עמוס בן 16 ולפני חצי שנה התחלתי להרגיש שאני קצת שונה מאחרים ויש לי בעיות
זה התחיל מזה שפעם-פעמיים בשבוע אני מבואס ועצבני בלי סיבה.. אמרית לעצמי שזה גיל ההתבגרות אבל זה התחיל להיות יותר רציני ומתמשך כבר חצי שנה בלי הפסקה
יש לי חברה שאני מאוד אוהב ועכשיו גם היא סמה לב לזה.. אני הופף מאדם שמדבר הרבה לאדיש לגמרי ואני למרות שאני אובה אוהב אותה אני מתעצבן עליה בלי סיבה מקלל אותה ואז בוכה
ושי לי כל הזמן בעיות בראש שאני לא מבין אותם
התחלתי לקרוא קצת חומר באינטרנט ומצאתי הרבה דברים שמדברים עלי
אבל לא כתוב מה לעשות..
הלכתי פעמיים לפסיכולוג אבל בגל לשאני ילד מופנם קשה לי לדבר עם מבוגרים אני מתבייש ומרגיש לא בנוח
שאנשים שואלים אותי מה הבעיה שלי אני לא יודע מה להגיד אני ידוע שיש בעהי אני אל יודע מה היא
מצבי רוח רעים בלי סיבה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי התבגרות
רוני פרישוף12/05/2010הי עמוס,
אתה צודק. גיל ההתבגרות הוא גיל של המון שינויים מהירים, שמייצרים הרבה לחץ נפשי. שינויים פיזיים, רגשיים, שכליים, חברתיים, משפחתיים. תהליכים הורמונליים גם הם עלולים לפגוע במצב הרוח וביציבות הנפשית.
קשה לדעת על פי מכתבך האם אתה עובר דברים שהם בתחום הנורמה לגילך, או שהמצב קיצוני ומצריך התערבות. אולי יש גורם לחץ ספציפי, בלימודים, בחברה או בבית שמאוד מעיק עלייך.
בכל מקרה, הסבל והכאב האישיים שלך גדולים, לכן מאד כדאי להמשיך לקבל עזרה מקצועית. יכול להיות שלא היתה לך כימיה טובה עם המטפל בשתי הפגישות. כדאי לנסות מישהו אחר, שיעזור לך להיפתח. כדאי גם לקבל חוות דעת של פסיכיאטר. זה אולי נשמע מפחיד, אבל זה רגיל ושכיח לגמרי. אם אתה סובל מדיכאון הוא יוכל לעזור.
נסה בכל הכוח להתאפק ולא לפרוק את העצבים על החברה. היא לא אשמה, וחבל שהקשר יגמר בגלל זה. היא אוהבת אותך ויכולה לתמוך ולעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןשמרית10/05/2010
אני סובלת מדיכאון כבר כמה חודשים וממש לא מתפקדת ולא רוצה לראות אף אחד (אני לא נשואה וגרה לבד).
רופא המשפחה שלי המליץ לי להתחיל טיפול תרופתי אבל אני חוששת מתופעות לוואי שיש לתרופות האלה.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון
רוני פרישוף10/05/2010שלום שמרית,
כאבך נשמע כבד מנשוא. את כורעת תחת הדכאון ולמעשה חייך משותקים.
אנא אל תיכנעי למצב והתחילי לטפל בו. אפשר לצאת מהדכאון!
טיפול תרופתי הוא יעיל מאד, ותופעות הלוואי שלו כיום הן זניחות. ישנן תרופות מתקדמות שאינן גורמות להשמנה, לישנוניות ולכל שאר התופעות הסטריאוטיפיות. גשי לפסיכיאטר והתייעצי איתו לגבי התרופה המתאימה לך. לטיפול לוקח שלושה שבועות לערך עד שהוא מתחיל להשפיע, חבל להעביר כל יום נוסף בסבל.
כדאי מאד לשלב טיפול פסיכולוגי. את לא "סתם" בדכאון, יש לו סיבות, ואותן כדאי לברר ולפתור בעזרת טיפול. את יכולה לבחור בין טיפול דינמי, טיפול קוגנטיבי התנהגותי, טיפול בהבעה ויצירה, או כל סוג אחר של טיפול נפשי שמדבר אל ליבך.
אל תישארי לבד, התחילי להתמודד, ותראי שתצליחי לצאת מזה בעתיד הקרוב,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לחזק אותך...
אילנה11/05/2010אני הייתי במצבך בעבר, הייתי מדוכאת ולא תיפקדתי וכמו רוני פרישוף גם אני חושבת שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור לך לברר מה הבעיות ואיך לפתור אותן.
לגבי טיפול תרופתי, לרוב התרופות תופעות לוואי - יש כאלה שגורמות ליותר ויש כאלה שלפחות, אל תשכחי שגם כל אחד מגיב אחרת, למשל אני לוקחת (כן אני עדין עם טיפול תרופתי...) ויפאקס XR שידוע שגורם למעוט תופעות לוואי, לי באופן אישי לא היו תופעות לוואי בכלל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום קוראים לי מגימגי10/05/2010
שלום.
הייתי בטיפול שמונה חודשים נקשרתי למטפלת והיא יודעת ["גם היא נקשרה"].
טיפול אנליטי 5-6 ימים בשבוע לראשונה בחיי.
צללתי לתוך מהות הטיפול. אני. עשיתי כמיטב יכולתי.נפתחו תהומות נפש פצעים מדממים היה קשה .הרגשתי שזה התחלה של תהליך.שוב.לא אסתיר זה היה קשה. כאן.החליטה המטפלת להפסיק הטיפול משיקוליה כי לא מתאים לה.נזרקתי "מחדר הניתוח" עם נפש פתוחה ללא סיום.. המטפלת נאלמה דום ואינה מתקשרת יותר.
מיותר לציין מצבי עכשיו.... .ובכן?
תודה רבה
מגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום חטוף
רוני פרישוף10/05/2010שלום מגי,
כאבך כפול, לפצעים המדממים, שהביאו אותך לטיפול, התווספה טראומה של סיום טיפול חטוף ולא מובן.
הסיפור על פניו נשמע קשה ותמוה.
הטיפול הפסיכואנליטי המקובל בארץ הוא בתדירות של שלוש-ארבע פגישות בשבוע. פסיכואנליזה רשאים לבצע אנשי מקצוע בכירים, שעברו הכשרה יסודית במכון הפסיכואנליטי. מטפלים אחרים אינם מורשים לעסוק בתחום, בגלל הרגרסיה הרבה, אותה את מיטיבה לתאר.
אם המטפלת שלך אמנם פסיכואנליטיקאית (דבר שאני בספק), המחוייבות שלה לעזור לך לעבד את הפרידה ולהפנותך לגורם אחר להמשך עזרה.
כדאי לך לכתוב לה מכתב ובו את מתארת את תחושותייך ומבקשת סיום מיטיב יותר.
אם ברצונך להתלונן, את יכולה לפנות לגוף המפקח על אנשי המקצוע אליו היא משתייכת (בהנחה שמדובר במטפלת בעלת תעודה כלשהי).
והכי חשוב, שתמצאי כוחות להשאיר את הארוע המצער מאחורייך ולא להימנע מלחפש עזרה נכונה ואחראית להחלמת פצעייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיומים חטופים
מגי12/10/2012לכבוד,
מטפלים/ות ומטופלות
לכבוד,,,
אני רוצה לספר את הסיפור שלי.
לפני שלוש שנים בדיוק, באוגוסט 2009, בגיל 45 פניתי לטיפול לראשונה בחיי.
את המטפלת השגתי באינטרנט בפורום "פסיכולוגיה".רשומה כאחת המנהלות בפורום, כפסיכותרפיסטית אנליטית, עם ניסיון של-20 שנים.
הייתי בטיפול שמונה חודשים, שישה ימים בשבוע, פלוס שיחת מסנג'ר כל יום. על כל מפגש שילמתי סכום מלא. גם עבור שיחות המסנג'ר.
נפתחו מקומות שמעולם לא ידעתי עליהם. צללתי. נכנסתי לסללום, התבלבלתי, השתגעתי, הגוף קרס לי ולא ידעתי מה קורה לי.
המטפלת זרקה אותי מטיפול אחרי שמונה חודשים. "את אשמה"! כתבה לי במייל, את חסרת כללים, לא יציבה, לא אחראית, ושאלך למקום ציבורי שיטפלו בי.
כשאני בסערת רגשות וחרדת נטישה קיומית, בדקתי את מקצועיותה. היא מתחזה לפסיכולוגית. למדה פסיכותרפיה אנליטית, וכידוע, אינה יכולה לתת טיפול קליני ובוודאי לא בנפגעות תקיפה מינית. שכן לנשים כמוני חובה מומחיות ספציפית והרבה ניסיון מקצועי.
פניתי חוקית לכל הגורמים הרלוונטיים על מנת למצות עימה את הדין על פי חוק. ואכן קבלתי מכתב ממשרד הבריאות שהגב' הנ"ל אינה פסיכולוגית ואינה מורשת לעסוק בפסיכולוגיה או לתת טיפול פסיכולוגי כפי שטיפלה בי.
כחודש מהפגיעה הקשה הזו, ביוני 2010, ניגשתי למטפלת חדשה. הפעם קיבלתי "המלצה" ופניתי לפסיכולוגית קלינית.
סיפרתי לה את הסיפור ונכנסתי לטיפול במלוא העוצמה. היא קיבלה אותי לטיפול "בזרועות פתוחות".
במקרה זה פסיכולוגית קלינית. כשרה.מטפלת בנפגעות תקיפה מינית,מטפלת בדיביטי עתירת ניסיון בתחום, לטענתה.....
צעקתי לה חזק "זרקו אותי מטיפול" אל תעשי לי את זה שוב. לא עוד פעם.
טופלתי פעמיים בשבוע. בקליניקה פרטית, אחרי שנה ושלושה חודשים היא זרקה אותי מהטיפול.
במכתב שנישלח בדואר. ונאלמה. עבורי זה היה שידור חוזר של אותה טראומה. והמשפט, "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו" מתקיים גם אצל מטפלים.
התחננתי אליה שתקבל אותי חזרה. התחננתי יום ולילה. שבועיים סבלתי, מתתי מפחד, השתתקתי,
התחננתי, עד שנענתה "וקיבלה" אותי חזרה.
ועכשיו, היא זרקה אותי שוב,אחרי שנתיים.לטענתה אני חסרת כללים,תלותית,לא אחראית, כועסת, זועמת, לא רוצה טיפול. לא מקשיבה, לא מתאפקת, "לא שולטת בפה שלי". ולסיום,אמרה לי "טיפול, זה לא מדע מדויק".
47 שנים אני הייתי ונשארתי על הפסים. בחיי היום יום אני אדם מתפקד בעל עסק.
אני מספרת את זה על מנת להסב את שימת הלב למטופלים שמגיעים לטיפול ומאובחנים ב"הפרעת אישיות גבולית",
ועבור מטפלים שנדמה להם ששנה התמחות היא ניסיון חיים מספיק על מנת לטפל במטופלים כמונו.
אז למה להתהדר עם תארים וידע ורצון ומקצועיות והתנשאות ושחצנות כשאתה לא מסוגל.למה?
למה להציץ, לגעת להתקרב בכלל לעולם של נפגעת גילוי עריות כשאין לך את הכלים לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום קוראים לי מגי
מגי10/05/2010שלום ותודה.
התרגשתי לקרוא את הנכתב . תשובה מקצועית עם המון אומץ.
גם לי היה אומץ. הוא נגמר.הפחד חזר. ואיפה טעיתי?.....
חשוב לי היה להעביר את המסר דווקא כאן.וזו פעם ראשונה.
שוב, תשובתך מלאה .,אך, קשה עד בילתי אפשרי למצוא דרך שנייה שתהייה אמיתית אחרי......
עיסוק בנפש האדם הוא "קודש - הקודשים"..
מגי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בהלם
יוני10/05/2010עשתה עלייך קופה,ועוד זרקה אותך? אין מילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוני הרסת אותי... חחחח אתה ענק.
נטע12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטפלת שלי - [chaos].
מגי11/05/2010שלום.
היתה מטרה. השגתי אותה. תודה.
הסיפור קצר . התשובה - אחת וגדולה. .
בבוא היום היא תקרא את זה.בטוח.
תודה רבה
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקש להפסיק להקפיץ את ההודעה
רוני פרישוף12/05/2010אני מבינה שהיה מניע סמוי לכתיבת ההודעה.
המניע הושג ומוצה.
נא לחדול מהקפצת ההודעה למעלה הפורום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פסיכולוגיה טרנספרסונליתשמואל09/05/2010
שלום רב,
האם ישנם פסיכולוגים טרנספרסונליים שעובדים במסגרת שירותי בריאות כללית ואפשר לגשת אליהם במסגרת ביטוח מושלם?
אם כן איך מגיעים אליהם?
תודה רבה, ומאחל יום טוב
שמואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלים דרך הקופה
רוני פרישוף10/05/2010שלום שמואל,
אני באמת לא יודעת מי מועסק ע"י קופת חולים כללית. נסה ליצור קשר עם מוקד הקופה, אולי להם יש מידע.
למען האמת, נראה לי כי השאלה שלך ספציפית מכדי לקבל מענה במוקד הקופה. תצטרך לצלצל באופן פרטני למטפלים ולשאול אותם מה האוריינטציה שלהם. אולי חיפוש ב"גוגל" יעזור לאתר מטפלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
שמואל10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון09/05/2010
שלום,אשמח לברר לגבי דרכי טיפול באדם שניסה להתאבד וומשפחתו לא מוכנה שיטול תרופות פסיכיאטריות מפאת בושה ,,חשוב לציין שהמשפחה אדישה לכל הדברים ולא עוזרת בנושא אלא רק גורמת לתחושת הרצון להתאבד..מדובר על אישה בגיל 50 בערך עם 6 ילדים שכל כולה רק למשפחתה ואין טיפת דאגה לעצמה..למי פונים בקשר לטיפול פסיכולוגי ואיך מגיעים למחיר מסופסד או שיש ללא תשלום?ואיך גורמים לאדם לגשת לטיפול אם לא יסכים כל כך בקלות,אני פשוט חוששת שינסה לעשות שוב צעד דרסטי כמו זה ואין אפשרות לדעת זאת בוודאות כי אין דיבור מבחינתה על מצוקות אישיות,פחדים,שיתוף על מה שעובר עליה,,.מדובר על אזור רמת גן ,אודה לכם על תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר על אזור בני ברק סליחה
שרון10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עניתם לי אשמח לתגובה
שרון14/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לאדם אובדני
רוני פרישוף14/05/2010שלום שרון,
סליחה על העיכוב.
מאד מצער לשמוע על מצבה של האישה. יתכן שנסיון ההתאבדות היה הבעה של מצוקה וקריאה לעזרה. אני מקווה שתהייה בכל זאת הבנה והתגייסות כלשהי מצד המשפחה.
אפשר לדבר על ליבה בהרבה שיחות ואמפתיה. גם סלעים נשחקים כשזורמים עליהם הרבה מים. חשוב לשקף לה איך היא שמה את עצמה בתחתית סולם העדיפויות, ולהזמין אותה להרשות לעצמה לקחת יותר מקום ונוכחות בעולם. חשוב להביע המון אכפתיות, קבלה ואהבה.
טיפול בחינם אפשר לקבל במרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות באיזור מגוריה. לצערי, יש המתנה ממושכת לטיפול בדרך כלל. טיפול מסובסד יש דרך קופת החולים. כדאי לעודד ללכת למסגרת בקהילה, כמו מועדון או מתנ"ס, למצוא עיסוקים מעניינים, תחביב, לימודים או כל דבר אחר שנותן סיפוק ומשמעות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה רוני!
שרון16/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
רוני פרישוף17/05/2010גם דרך לשכת הרווחה והעירייה, יתכן שאפשר לקבל שיחות תמיכה או תמיכה כלשהי.
חשוב שתתקשר לער"ן או כתובת אחרת, אם שוב יעלה בה דחף להזיק לעצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..לפני שאני מאבדת אותוaaa08/05/2010
היי אודי,
הסיפור שלי קצת ארוך ואשמח אם תקרא אותו ותעזור לי.
חבר שלי בן 25, אני המערכת יחסים הראשונה שלו.הוריו התגרשו כשהיה בן 18, אביו חי בחו"ל עם אישה אחרת ובארץ השאיר אחריו 5 ילדים (שהקטן ביותר בן 13). חבר שלי לא בקשר טוב עם אמא שלו וסבתא שלו אישה קשה מאוד וממורמרת.
היתה לנו שנה מדהימה ביחד, אני הבנאדם הראשון שנתן לו חום אהבה והקשבה, הקשר שלנו היה מדהים ופתאום אחרי שנה הוא החליט שהוא רוצה להרגיש חופשי ולהיות עם עוד בנות ונפרד ממני עם דמעות ובמשפט: אני אוהב אותך. לא היינו יחד 4 חודשים שבמהלכם הוא הכיר בנות רק לסקס ולא היה מסוגל להיות עם בחורה אחרת בקשר רציני. כשחזרנו (ביוזמתי) הוא אמר שהצבתי לו רף גבוה והוא לא מסוגל אפילו לחבק מישהי אחרת. אז סלחתי לו.
אבל מאז שחזרנו הוא הכניס לעצמו לראש שהוא "בנאדם חופשי" עם "נפש חופשיה"ולכן הוא לא רוצה לדווח לאן הוא הולך ועם מי.
אני יודעת שהוא לא בוגד בי אלא רק לא רוצה להרגיש כבול, בגלל זה הוא גם לא רוצה להתחתן עד גיל 33 (לך תבין למה...??) הוא לא מוכן להיות איתי כל יום כי שוב, הוא בנאדם חופשי...
בשנה שהיינו יחד היינו כל יום מתראים והקשר היה יציב וטוב, עד שפתאום הוא התהפך.
אני יודעת שהוא מאוד אוהב אותי, ולכן אני לא רוצה לוותר עליו.
ואני גם יודעת שהוא זקוק לפסיכולוג כי הוא לא בנאדם רגיל, הוא ממורמר ועצוב.. יש לציין שהוא חכם מאוד, יש לו כסף ותואר ואישה שממש אוהבת אותו... אז למה הוא ככה?
איך עוזרים לבנאדם כזה?
אני מנסה לחבק אותו כמה שאפשר ולסתום שהוא זורק הערות לא במקום כי אני יודעת שאני הבנאדם היחידי שמקשיב לו ונותן לו חום ואהבה... אבל הוא פוגע בי מאוד..
בבקשה תיתן לי את הכלים לעזור לו!!!
תודה
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודי
רוני פרישוף08/05/2010שלום לך,
את פונה ל"אודי". ובכן בקרב מנהלות הפורום אין "אודי" ואני לא יודעת מיהו.
אם את רוצה תשובה מאדם אחר מלבד אודי, אנא הודיעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד
איתי08/05/2010אני מאמין שבסוף תזכי בו . הרבה אהבה אבל גם תסבירי לו שהוא פוגע בך . ושיטפל בעצמו . ואל תעזבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
aaa09/05/2010הי רוני, בטעות רשמתי אודי התכוונתי אליך ואל יתר הפסיכולוגיות
תודה על תשובתך המהירה!!!
הלוואי ותתני לי את הכלים....
תודה רבה
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך לב טוב!
שגיא09/05/2010בכנות, זה יפה שאת תומכת בו, סולחת לו, מאמינה בו וסבלנית איתו.
אבל הייתי רוצה שתשאלי את עצמך את השאלות הבאות:
1. האם את אוהבת את מי שהוא, או שאת רק מרחמת עליו ונורא רוצה לעזור לו, כמו לעוד אנשים שנמצאים במצוקה?
איך תוכלי לדעת? נסי להבין מה מושך אותך באישיות שלו מעבר להזדהות עם קשייו. אני מוכן לעזור לך בזה.
2. האם הוא אוהב את מי שאת, או שהוא רק זקוק לאהבה ולחופש שאת מעניקה לו ללא גבול במצבו הקשה.
איך תוכלי לדעת? תגידי לו שאת מוכנה להמשיך לתמוך בו, אבל רק כידידה. שכל עוד הקשר לא חוזר להיות יציב, את לא מסוגלת להתמסר לו לחלוטין. אימרי לו שכל עוד הוא חופשי לעשות ככל העולה על רוחו, גם את תהיי חופשיה בהתאם. המטרה היא לא לייסר אותו, אלא לעזור לו לברר עם עצמו אם הידידות עצמה מספקת אותו או שהוא באמת מעוניין בך. ואם הוא יבין שהוא באמת רוצה אותך, אני מאמין שזה יגרום לו להתמסר יותר לקשר.
אני לא מומחה אלא סתם אדם שרוצה לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשגיא ולפסיכולוגיות:)
aaa09/05/2010פסיכולוגיות יקרות, אודה לכן אם תענו לי בהקדם, אני באמת לא יודעת מה לעשות וכל דקה אני מפסידה אותו יותר ויותר....
שגיא יקירי, תודה לך... אתה באמת בנאדם הגון וטוב לב.
אני מאוד אוהבת אותו... מאוד... שנפרדנו זו היתה התקופה הקשה ביותר בחיים שלי, והיו לי הרבה מערכות יחסים לפניו.... אבל אני ידועת שזה הבנאדם שאני רוצה להתחתן איתו
אני גם יודעת שהוא אוהב אותי.. או לפחות חושבת.. משום שחזרנו שאלתי אותו אם זה נכון שהוא הכי קשור בעולם לאבא שלו למרות שהוא גר בחו"ל ומגדל ילד של אישה אחרת.. אז הוא אמר לי כן.. לאבא שלי לאחים הגדולים שלי ואלייך... .. כמובן שאחרי כמה ימים הוא טען שהוא לא אמר את זה.. אבל לא נראה לי שאני עד כדי כך סתומה או מדמיינת סיטואציות...
מעבר לזה... הוא ניסה קשרים אחרים והוא לא הצליח מעבר לXXX חד פעמי.... הוא טען שרק אותי הוא מסוגל לחבק וזה מאוד נגע לי ללב, וכן גם את זה הוא טען שלא אמרתי אחרי כמה ימים
בקיצור, אני מאוד רוצה אותו, וגם שהוא מתכוון לזה שהוא בנאדם חופשי זה לא כדי להיות עם בנות קבענו שאנחנו נאמנים אחד לשני... זה רק כדי שהוא לא ירגיש כבול לטענתו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבר שצריך חופש
רוני פרישוף16/05/2010שלום לך,
החבר שלך מגיע ממשפחה שהתפרקה באופן טראומטי, והדבר הותיר אצלו כנראה צלקות ותחושות מאד מעורבות לגבי התחייבות לזוגיות. הרבה בנים להורים גרושים, ובמיוחד כאלו שהיחסים עם אחד ההורים נותק, חשים פחד מזוגיות, ולא מחזיקים במודל פנימי לקיום קשר טוב.
טוב עושה חברך שהוא קשוב לעצמו, ובוחר להתנהל לפי האמת הפנימית שלו והקצב שנכון לו. הוא עובר תהליך של בדיקה ולמידה, והוא עושה זאת בגיל המתאים. אני מבינה שזה מאד לא קל בשבילך, ודורש ממך להכיל הרבה חוסר ודאות וסערת רגש, אך לפחות הוא כנה איתך ואת יודעת איפה את עומדת. (הרבה פעמים אנשים שבאים מרקע כזה דוקא מראים משאלה לזוגיות רומנטית מושלמת, ואז הרגשות המעורבים צצים בהתרחקות פתאומית ומכאיבה).
כאשר מרגישים שמשהו הולך להישמט, האינסטינקט הבסיסי הוא לתפוס אותו חזק, כדי לא ייפול. במקרה שלכם תצטרכי לפעול כנגד האינסטינקט הבסיסי שלך, ולתת לו את המרחב והחופש שהוא צריך. הלחץ שעולה מתוך דברייך, אם הוא יופעל וישודר בעוצמה, רק ירחיק אותו.
עלייך להמשיך להיות סבלנית ומבינה, כמובן במסגרת הקווים האדומים שלך, ולא לפרש באופן אישי או להיפגע מדי מצורכי החופש שלו. אם הוא באמת אוהב הוא ישאר, ואם לא, אין הרבה מה לעשות אלא לקבל את רצונו.
לעומת זאת, לתוקפנות יש לשים גבולות. אם הוא פורק עלייך את הזעם שלו עלייך להבהיר שאינך מוכנה לקבל יחס כזה. האסרטיביות שלך לא תרחיק אותו, אלא תגרום לו להעריך אותך.
בהצלחה בזוגיות ובכלל,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפנית בעלילה- ותודה לרוני...
aaa16/05/2010היי רוני,
ביום שישי פתאום הוא לא רצה לראות אותי, הרגשתי שהוא הולך להיפרד ממני אז אמרתי לו שאם הוא רוצה להיפרד ממני, אין לי שום בעיה אבל שיגיד לי בפנים. נפגשנו. דיברנו.. והוא "שכח" שהוא רוצה להיפרד ממני.
כשהגענו אליי הביתה (אני גרה עם ההורים, הוא כמובן גר לבד) הוא נכנס לכל מיני אתרים באינטרנט של חופשות... וכשראה שאני מסתכלת הוא עבר לחפש דירות (הוא עוד מעט חייב לפנות את הדירה שלו ולעבור לדירה אחרת, כרגע הוא גר עם חברים שהם גם שותפים שלו) ופתאום הוא התחיל לרמוז לי על מעבר לדירה משותפת.
אמרתי לו בהכי חפיף שאפשר- אפילו לא התכוונתי לזה, שאם הוא מוצא עד סכום מסויים, אני מוכנה לעבור לגור איתו. והוא די היה מבסוט מהרעיון ואמר שהוא יתקשר לכל מיני מספרים לחפש דירות..
עכשיו, בנוגע למה שכתבת לי, זה דיי היה ברור לי ואני באמת שמנסה לא ללחוץ עליו. מה גם שאני יודעת שהוא לא טיפוס שבוגד ואני מאוד סומכת עליו בקטע הזה וגם יודעת שהוא רוצה "חופש" לא בשביל בנות אחרות אלא כדי לא להרגיש כבול-
ביום שישי שדיברנו הבהרתי לו שזה שיש לו חברה לא אומר שהוא בנאדם לא חופשי.. הוא דיי הקשיב ועובדה שגם לא נפרד ממני.
מזה אומר עליו? איך אני מביאה אותו למצב שהוא יודע מה הוא רוצה? בזמן של שעתיים הוא כמעט נפרד ממני, חיפש לנו נופשים ועכשיו הוא מחפש לנו דירה משותפת...
את חושבת שאני מכניסה ראש בריא למיטה חולה? האם יש אפשרות כלשהי לעזור לו?
בנוסף, אני רוצה לציין שכתבתי את הסיפור שלי בכל מיני פורומים והתשובה שלך היתה הכי לעניין, כאילו את ממש מכירה אותי ואותו. אז תודה לך. אם יש אפשרות כלשהי שהוא יהיה מוכן להגיע לפסיכולוג הייתי רוצה שזה יהייה אליך- אך איך משכנעים אותו?
סליחה על החפירה ותודה על שאת עונה לי על השאלות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר
רוני פרישוף17/05/2010שמחה בשבילך. תמשיכי להיות קולית ונונשלנטית, זה עושה לו את זה (-;
מוגזם לאמר שאת מכניסה ראש בריא למיטה חולה, אבל בהחלט למיטה מאתגרת. אם הפנטזיה שלך על זוגיות היא שייט ארוך ויציב בים רגוע, אני בספק אם תקבלי את זה אצלו.
מאידך, צריך שניים לטנגו, וכעת עלייך לבדוק עם עצמך האם לא התאהבת בו דוקא בגלל החלקים ה"מאתגרים". אולי יש לך נטייה להתאהב במסובך, בחמקמק, בבלתי מושג, בניפרד, בלא-מובן-מאליו, בזה שצריך לכבוש אותו כל פעם מחדש. אולי אם היה אחר, מלכתחילה לא היית מתאהבת.
כאן המקום להזכיר שבחלק גדול מהמקרים התכונות שהטריפו באהבה בתחילת הדרך, מטריפות את הדעת אחרי עשר שנים, ובהמשך אפילו גורמות לפירוק הקשר. אם את בונה על הקמת משפחה איתו, חשבי היטב האם יש עוד תכונות חיוביות שיחזיקו מעמד לאורך שנים ויאזנו את החלקים הקשים יותר. חשבי גם על איך יהיה אבא לילדיו, לאור ההסטוריה האישית שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת 9אורנית08/05/2010
שלום לצוות המיקצועי
לצערי בעבר שטחתי לפנייך את כאבי על ביתי(9) שסובלת מדחייה חברתית בשל מספר ילדות בכיתה שמסיתות נגדה ( פשוט מרוע!!)
לפני כשבוע חזרה לכתה מח"ול ילדה שהיתה איתן בגן ונוסעת כל פעם למספר שנים וחוזרת ( לסרוגין )לכיתה,המורה הושיבה אותה ליד ביתי והן התידדו, היא סיפרה לביתי שילדה( מקובלת מאוד שנבחרה למועצת תלמידים בכתה והיא ביתה של גננת בגן עירוני)אמרה לחוזרת מחו"ל שלא כדאי לה להתחבר עם ביתי( ללא כל סיבה פשוט מרוע!)
הדבר קרע וייסר אותי מבפנים .ילדה זו הסיתה בעבר ( למרות גילה הצעיר)בנות רבות נגדינו בשיא האכזרות!!ואמה כמובן מתנשאת עליי ומגבה את ביתה .
מה עליי לעשות בנידון ??למי לפנות??? עליי לציין שמרוב כאב אימפולסיבי יש בליבי רצון לפנות למפקחת של אותה אם( גננת) ולספר לה איזו" גננת" משרד החינוך מעסיק.
נ.ב. לצערי אני בקשר טלפוני עם המחנכת שלדבריה משוחחת עם הילדים בכתה -אך לא השתנה דבר ביחסן של הבנות לביתי (אחה"צ)
אנא תשובתכם חשובה לי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה סובלת
רוני פרישוף08/05/2010שלום לך,
אני מצטערת שהמצב לא הוטב. אם המחנכת לא משפיעה, כדאי לערב גם את היועצת והמנהלת. אולי אפילו כדאי לקיים מפגש הורים.
מאד לא כדאי לעשות צעד אימפולסיבי נקמני, למרות הדחף הגדול, כי זה רק יחזור כבומרנג.
עשי חשבון נפש עמוק מדוע קרה שביתך משכה אש כה קשה. יתכן כי משהו בהתנהלותה החברתית משדר חולשה או דבר אחר, שמושכים תוקפנות. הדבר עלול ללוות אותה במהלך החיים, אנחנו יודעים כמה אנשים יכולים להיות אכזריים, ולכן אם יש לה קושי כלשהו בהתמודדות חברתית כדאי מאד לאבחן ולטפל. התחזקות אישית שלה תשפר את מצבה האישי והחברתי.
אם את שקטה שביתך ילדה נורמטיבית לגמרי, עם כוחות טובים וכישורים חברתיים תקינים, אשר רק נקלעה שלא בטובתה לכיתה גרועה, כדאי לשקול להעביר אותה כיתה או בית ספר.
מנסיוני, אני העברתי את ביתי בגיל 10 לבית ספר אחר עקב כיתה קטסטרופלית (לדעתי, כמובן), והמעבר היה מוצלח והיטיב מאד את המצב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי
אורנית08/05/2010רוני שלום
ראשית, תודה על התיחסותך החשובה .
ביתי ילדה נורמטיבית לחלוטין (אני אשת חינוך ויודעת להבחין היטב בילד בעייתי ) כנראה שהן מנצלות את טוב ליבה וכן לפני מספר שנים בגיל 4-5 לערך הערתי לאחת מהן בגן המשחקים לאחר שלא חדלה מלהציק לה ושאלתי אותה " מדוע את מציקה לה"? בצורה עדינה ולא באגריסיביות היא התחילה הפרינססה לבכות ה"מסכנה" ומאז היא ואמה כמובן יצרו את כל הסיטואציה הזאת כאילו ביתי בת של מפלצת ( מול כל בנות הכתה ) ומאז לא מפסיקות להציק ולהסית.
האמיני לי אינני ישנה בלילות וחסרת אונים מול ביתי וכן מלאת רגשי אשמה.
לצערי מרוב כאב לא פעם חשבתי להעבירה בית ספר , לצערי טכנית זה יכביד עליי מאוד אני פוחדת שלא אוכל לעמוד במעמסה כזאת, כאן בית הספר במרחק הליכה( אני מודעת לאנוכיותי, גם במצבים מסוימים שאין מי שיחזיר אותה, היא יכולה לחזור בכוחות עצמה.
רוני ,אם אאלץ להעבירה האם לחכות לסוף השנה ?
תודה לך מקרב לב
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר
רוני פרישוף08/05/2010אנחנו לקראת סוף השנה, לכן נראה לי שאפשר לחכות לשנת הלימודים הבאה כדי לעשות שינוי.
מאידך, אם יש רצון למצוא חברות חדשות לקראת החופש הגדול, אולי כדאי להכיר לה כיתה חדשה כבר עכשיו. בזמנו, כאשר העברתי את ביתי בי"ס, אירגנתי לה יום כיף בכיתה החדשה, וערכנו לכיתה מסיבה בביתנו בחופש הגדול, וכך נוצרו קשרים עוד לפני תחילת השנה.
מדובר בהחלטה חשובה שתשפיע על חיי כולכם, לכן חשוב מאד שלא תסתמכי רק על שיחתנו כאן, אלא תמשיכי להתייעץ עם יועצת בית הספר, ואולי עם אשת מקצוע שתבחן באופן אובייקטיבי את המצב.
לא ציינת אם יש אבא בתמונה, ומה דעתו. בכל מקרה, כדאי שיהיו סביבך דמויות אוהבות, כדי לקבל תמיכה וסיוע נפשי לך ולילדה, וכן מבט ודעה נוספים.
כל טוב לכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי
אורנית15/05/2010רוני יקרה
יש אבא בבית פחות דומיננתי ממני , את יודעת יש גברים שולטים ומגלים יותר מעורבות ויש כאלה ש"משאירים"את זה לאמא , הוא כמובן אוהב אותה מאוד , שינינו עובדים קשה לפרנס את ילדינו היקרים וטרודים בבעיות של חיי יום יום .
לצערי מטבע הדברים המצב הנ"ל משפיע עליי הרבה יותר ממנו , הוא טיפוס שקט שמפנים את כאביו ולא משדרם החוצה.
לגביי דמויות אוהבות- לצערי משפחתינו המורחבת קטנה מאוד מאוד ,וסיפרתי זאת לחברה קרובה.
הלוואי שיכולתי להכיר נשים בגילי כלבבי.
תודה
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי
אורנית26/05/2010רוני יקרה
האם לרשום אותה לקייטנה שאליה נרשמו כל הבנות בכתתה?( לדאבוני שנה שעברה היא סבלה מהן)
מה עליי לעשות??
היא אינה יודעת מה לעשות, כהגיעה היום מביה"ס סיפרה לי ששמעה 2 אימהות מדברות כל הבנות (מלבד ביתי) נרשמו לקיטנה מסויימת
אנא , אני חסרת אונים ועצתך חשובה לי
תודה
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת החלטות
רוני פרישוף26/05/2010אורנית יקרה,
אני שומעת את מצוקתך, וגם את תחושת הגורליות בכל החלטה שיש לקבל. את חשה שגורל ביתך מוטל על כף המאזניים וכל האחריות היא על כתפייך. את נתונה בלחץ, ואף חרדה, שמקשים לראות את הדברים בעין צלולה וברגיעה.
נראה לי שתהייה זו טעות מצידי לייעץ לך קונקרטית בשאלה שאת שואלת.
ראשית, אנחנו מכירות מעט מאד, מעל דפי האינטרנט, ואת ביתך איני מכירה כלל. על סמך תמונה כה חלקית קשה לייעץ וגדול הסיכוי לשגות.
שנית, עלייך לחזק את יכולת קבלת ההחלטות שלך ושל כל המערכת המשפחתית שלך. אל תוותרי על תקשורת עם בעלך! הוא אמור להיות "עזר כנגדך" בגידול הילדים, על השמחה והקושי הכרוכים בכך. עמדי על זכותך לחלוק איתו את הקושי והלבטים ולהגיע לתשובה יחד.
חשוב מאד שתתיעצי עם הילדה ותשמעי מה היא רוצה. רצוי שהיא תהייה שותפה מלאה בעיצוב החופש הגדול שלה. עליה ללמוד כבר מגיל צעיר לקבל החלטות, להתמודד עם החלטותיה וללמוד מטעויות ומהצלחות.
אני מאד ממליצה לך להמשיך את תהליך התמיכה וההתייעצות, שאת כה צמאה לו, עם אשת מקצוע בסביבתך. זו יכולה להיות פסיכולוגית פרטנית, מדריכת הורים, מטפלת דידאדית לך ולילדה, מטפלת זוגית/משפחתית לחיזוק התא המשפחתי. העיקר שלא תישארי לבד, ויהיו לך שותפים להמשך הדרך ולאחריות.
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)