מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיהמישהי08/06/2010
אני ידועה כמישהי בעלת ביטחון עצמי לא הכי גבוה... אבל תקופה ארוכה הצלחתי להחזיק את העצמי ולקבל את ופחות לחשוב כך... בשבוע האחרון הופיע אצלי תופעה מעצבנת מוזרה
כשאני מדןברת עם אנשים אני מרגישה ביטחון מלא אבל כשאני מדברת אני מוצאת את עצמי עוקבת אחריי דבריי דבר הגורם לי להתבלבל במילים.... לא לבטא אותם נכון ולהיראתות כחסרת ביטחון למרות שאני בכלל לא כזאת.... האותיות צ' וס' מתבטאות אצלי בצורה מוזרה ואני מרגישה מלאכותית.. ולא בא לי לדבר... בא לי לשתוק אני במרגישה כאילו אני מתאמצת... כאילו אני לא טבעית... וזה מחרפן אותי זה משגע אותי זה עוד יותר מוריד לי את הערך עצמי את הביטחון את הכלללל.... אני לא יודעת מה לעשות כדי להרגיש אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוקים בין פנים וחוץ
יפעת קלוש יגל09/06/2010שלום לך
אני לא לגמרי בטוחה שהבנתי אותך, אבל אנסה בכל זאת.
נשמע שאת מאוד עסוקה בביטחון העצמי שך, גם כשאת חשה ביטחון וגם שאת חשה חסרת ביטחון.
כאילו את עומדת על המשמר ביחס תחושותייך בנושא.
את מספרת שאת מצליחה לעצמך לחוש בעלת ביטחון למרות שאת יודעת שבבפנים את את יותר חרדה. מין מנגנון כזה שיוצר חייץ וניתוק, בין התחושות הפנימיות לביטוי ההתנהגותי. כלומר אסור לך לך להיות מחוברת לעצמך, כי את רוצה להציג משהו אחר.
אם כך הוא הדבר אז באמת את חשה מלאכותית ולא מחוברת לעצמך, את כדי כך שאפילו המילים לא יוצאות בטבעיות.
ביטחון עצמי הוא דבר חשוב וחשוב לבנות אותו מבפנים כתהליך, דרך חוויות של הצלחה והזנה חיובית מבחוץ ומבפנים. זה לוקח יותר זמן אבל זה חלק העצמי האמיתי. חוץ גם להיות לפעים חסרת ביטחון זה לא כל כך נורא, בעיני לעיתים זה אפילו חינני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מישהי09/06/2010אני אנסח את דבריי.. כן אני עסוקה המון בביטחון שלי ואיך אני מצטיירת בעיני אנשים.... הלווואי ולא הייתי עסוקה בזה... בשבוע האחרון מתבלבלות לי המילים... אני מעוצבנת מכך.... אני מרגישה שהחוסר ביטחון כאילו חוזר לי... אני עוקבת אחריי עצמי ואחרי דבריי... ואחרי המילים שלי... המבט שלי לאנשים השתנה לחסר ביטחון.... והתופעה הזו גורמת לי להרגיש רע עצב רצון להסתגר... לא חברמנית... עצבנית... וזה כל כך קשה... וכואב... שנה שעברה כל השנה הייתי ככה חסרת ביטחון והשנה הצלחתי פיתאום לזרוק מהראש...
נראה לי אני פסיכית באמת... אני לא יודעת מה יש לי... איזה בנאדם נורמלי חושב על חוסר ביטחון ולפתע זה קורה לו?? אוף...תיסכול נוראי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מישהי09/06/2010אני אנסח את דבריי.. כן אני עסוקה המון בביטחון שלי ואיך אני מצטיירת בעיני אנשים.... הלווואי ולא הייתי עסוקה בזה... בשבוע האחרון מתבלבלות לי המילים... אני מעוצבנת מכך.... אני מרגישה שהחוסר ביטחון כאילו חוזר לי... אני עוקבת אחריי עצמי ואחרי דבריי... ואחרי המילים שלי... המבט שלי לאנשים השתנה לחסר ביטחון.... והתופעה הזו גורמת לי להרגיש רע עצב רצון להסתגר... לא חברמנית... עצבנית... וזה כל כך קשה... וכואב... שנה שעברה כל השנה הייתי ככה חסרת ביטחון והשנה הצלחתי פיתאום לזרוק מהראש...
נראה לי אני פסיכית באמת... אני לא יודעת מה יש לי... איזה בנאדם נורמלי חושב על חוסר ביטחון ולפתע זה קורה לו?? אוף...תיסכול נוראי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות שעשיתי ואי אפשר לתקןאבגד08/06/2010
היי,
אני לא יודע מאיפה להתחיל. הבעיה התחילה בצבא, בעצם עוד לפני הצבא, אני הייתי מועמד לפקיד מודיעיני בכיר מאוד בשל השפה שאני דובר(פרסית) כל תקוותי היו תלויות בזה, הייתי בטוח שזו הולכת להיות הקריירה שלי בחיים, רציתי להמשיך לקצונה(הייתי מתאים), להמשיך לדיפלומטיה וביטחון, אך לצערי הודיעו לי שלא התקבלתי כמה שבועות לפני הגיוס, דבר שהוביל את הצבתי במקומות שלא תיארתי לעצמי להגיע, מחסניםם בבסיסי מזון, אפסנאות וכל זה. זה פשוט הכניס אותי לדיכאון, הרגשתי שאני נוסע כל יום שעתיים סתם, מבזבז את החיים שלי וכך אחרי זמן קצר, הגעתי למצב שאני אומר לקבן שאני רוצה לצאת מהצבא, אחרי כמה פגישות שעשיתי הצגה שאי סובל מחרדות שמפריעות לי בתפקיד ואפילו הבאתי את אמא שלי לשם שתעזור לי.
זמן קצר אחרי כבר הייתי בחוץ. באותו יום של השחרור היו לי רגשות מעורבים. מצד אחד, אמרתי לעצמי, איזה כיף הסיוט נגמר. מצד שני אמרתי, הייתי צריך להילחם יותר במערכת ולנסות למצוא את עצמי.
אחרי כחצי שנה נכנסתי לשירות הלאומי ועוד מעט אני משלים שנה של התנדבות(מגן דוד אדום). מדי כמה זמן אני נתקל לסיטואציה שאני רוצה להעלים את זה התקופה הזאת, למרות שזה נחשב פטור מטעמי בריאות, אך עדיין החברה לא מקבלת את זה. אני לא יודע אם אני רוצה לחזור לצבא, גם אם אני ארצה, זה תהליך שלוקח חודשים ארוכים מאוד וממש לא בטוח שיקבלו אותי, וגם אם יקבלו אותי זה יהיה בתפקידים הכי זוטרים כמו נהגים.
אני כל הזמן חושש שידחו אותי מכל מני תפקדים בעתיד אחרי שיעלו על זה(למרות שעל פי חוק אין הבדל בין שירות לאומי לצבאי).
אני פשוט מבולבל, לא יודע לאן אני ממשיך.
צריך יעוץ ומעקב אישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקורת ושיפוטיות
שחף ביתן09/06/2010שלום לך,
ניכר כי הדילמה שלך מעיקה עליך וכי היסטואציה שתיארת נוגעת לתחושות בסיסיות של ערך עצמי ואמונה בעצמך. נדמה לי שאתה לעיתים השופט החמור ביותר של עצמך. הצבא לעיתים קרובות מפספס אנשים ושם אותם בתפקידים שאינם מתאימים להם ושהם מתקשים לתפקד בהם. אך אין בכך בהכרח להעיד על יכולותיהם וכוחותיהם. הנה אתה עומד להשלים שנה בשרות לאומי, אתה מצליח להתמיד, ואתה לא מספר כי אתה סובל שם, או בקושי מצליח לסיים. המחויבות שלך מורגשת בעצם הבחירה לעשות שירות לאומי.
חשוב שתוכל להשלים עם עצמך ועם הבחירות וההחלטות שעשית ואתה עושה, ולהמשיך להאמין בערכך וביכולות שלך, שגם במעט שכתבת כאן הורגשו. אני בטוח כי תוכל לרתום את היכולות האלו לעשייה בעתיד, ולתרומה לעצמך ולחברה.
אם אתה מרגיש כי המצוקה קשה במיוחד אני מציע לפנות לטיפול בו תוכל לחקור לעומק את הפגיעה שאתה חש, ולשקם את תחושת הערך העצמי, וכן לבחון את האפשרויות שעומדות בפניך כדי לבחור ממקום שקול ועמוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לבתרחלי07/06/2010
שלום יש לי בת מתוך 4 ילדים היא הקטנה והיא בת 34 אינה עובדת במהלך חייה עבדה מעט מאד והכל מתוך לחץ מצידינו זה לא בא לה מיזמתה היתה במזרח הרבה זמן חזרה ובסך הכל ילדה טובה מחוץ: היא מרבה להצטלם בצורה אובססיבית כל הזמן בלי הגבלה הופכת את היום ללילה ואת הלילה ליום כשיש לה חבר היא קנאית בלי שום הגיון היא משבשת את החיים של כולם כולל חייה ולא נחמד לנו איתה בהמעטה אני מאד דואגת לה ולעתידה אנחנו לא צעירים ומה יהיה כשלא נהיה פה יותר? הלוואי והיה לי אפשרות לתמוך בה בטיפול אבל אין לי שום דרך לתת לה טיפול פרטי אנחנו חיים עם הרבה חשבון וידינו קצרה מלשלם מישהו יכול לענות לי מה זה מצביע ההצטלמות האובססיבית הזו?מישהו יכול להפנות אותי לאיזשהו מקום ששם תקבל עזרה למרות שלא נראה לי שהיא תסכים אני מרגישה שהיא ממש זקוקה לעזרה בתודה רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בבת
רוני פרישוף07/06/2010שלום רחלי,
ילדים זה שמחה, אבל כשדברים לא מסתדרים אצלהם, זה גם כאב לב גדול.
לא ברור עד כמה ביתך מכירה בכך שההתנהלות שלה בעייתית. יתכן שהיא חשה מיוחדת, ושאורח החיים שלה משקף את הבחירות שלה, בחירות שעליהן עליה לקחת אחריות, כולל אחריות כלכלית.
המוטיבציה להגיע לטיפול, והצלחת הטיפול, תלויות במידה רבה בהכרה של האדם שקיימת בעייה, וברצון שלו לשינוי.
אם ביתך מוכנה ורוצה לטפל בעצמה בעזרת טיפול נפשי, היא יכולה לקבל טיפול בחינם במרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות בקירבת מגוריה. בחלק מהמרפאות יש עומס ורשימת המתנה, אך הטיפול טוב, ואפשר לשלב הערכה פסיכיאטרית במידת הצורך.
דרך קופת החולים ועמותות שונות אפשר לקבל טיפול מסובסד.
בטיפול היא גם תוכל להבהיר לעצמה מה משמעות ההצטלמות המרובה, ולאיזה צורך זה עונה. יתכן שתוכלו לקיים פגישה משפחתית, בהרכב מלא או חלקי.
גם לך, רחלי, אני מציעה לקבל עזרה, הכוונה ותמיכה מקצועית. אני לגמרי מבינה את תחושת הדאגה והאחריות לילדים בכל גיל, גם כשהם מבוגרים. יחד עם זאת, כדאי שתשימי את עצמך וצרכייך במרכז, ותלמדי לחיות חיים מלאים ורגועים, ולהציב לביתך דרישות וגבולות בהתאם לגילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חברתיתיורם06/06/2010
שלום
מדובר בנער בן 15 אשר יש לו בעיות חברתיות
בבית רוב הזמן בין המחשב לטלויזיה ולא נראה שיש לו בעייה עם החוסר בחברים.
מזה זמן רב , לא יוצא בערבים אלא תקוע בבית
לא יוצר שיחות דרך פייסבוק , תוכנות דיבור למיניהם ( אעפ"י שיש לו אימייל ויודע להתעסק במחשב)
לנו , ההורים, נראה שאין לו בטחון עצמי וחוסר הביטחון הזה מוביל לכך שהוא נפגש עם אחרים ,כמו פגישות משפחתיות הוא מתמקד בילדים קטנים ממנו, למרות שיש מבני גילו.
יש לו חוג מסויים ( כמו ה"צופים") שאילו הוא הולך בשמחה רבה , אך לא נוצר מזה שום חבריות חדשות מעבר לשעות הפעילות.
אנו מעודדים אותו להתקשר לחברים , מי שרק ירצה אך הוא אומר "בסדר" כדי ש"נרד ממנו" ושום דבר לא מתקדם.
מה אפשר לעשות ולאיזה גורם אפשר לפנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות
שחף ביתן09/06/2010שלום לך,
דאגתך לבנך מובנת ונוגעת ללב. גיל ההתבגרות הוא גיל מורכב בו נערים ונערות עוברים שינויים פנימיים וחיצוניים רבים, הסדר החברתי סביבם משתנה, וההסתגלות היא לעיתים קרובות קשה ולוקחת פרק זמן משתנה ואופי שונה עבור כל נער. יכול להיות שהוא זקוק לזמן ולקצב משלו, ולהרגשה שזה בסדר.
באופן כללי זה נכון שבגיל ההתבגרות קבוצת-הגיל הופכת חשובה יותר, ויש גם בניית זהות כך שישנה לעיתים קרובות התרחקות מן 'המבוגרים'. אפשר להבין את המלכוד שלכם, מחד אתם רוצים לעודד אותו להיות עם בני-גילו בהתאם לגיל, ומאידך בהתאם לגיל הוא פחות נענה להפצרותיכם, וזקוק למרחב לפתח את זהותו האישית.
ככלל חוויות חיוביות הן הדבר המעודד ביותר. חוג שהוא הולך אליו ברצון, כפי שכתבת, הוא מסגרת חשובה, והמוטיווציה שלו ללכת היא סימן חיובי וחשוב.
אפשר לברר איתו האם הוא חש מצוקה כלשהי? והאם ירצה לנסות להעזר בגורם מקצועי? מאידך יש גם לכבד את רצונו ולהאמין בו - הידיעה שאתם מאמינים בו מחד ותומכים בו מאידך חשובה מאוד להתפתחות ביטחון עצמי. אם בכל זאת אתם חשים מודאגים יתר על המידה, והוא אינו מעוניין בעזרה, אתם יכולים לפנות לעזרה מקצועית בעצמכם, כדי להתמודד עם התחושות שלכם, ולשמוע דיעה מקצועית על בסיס מפורט יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על דברים שהיו פעםאדווה06/06/2010
הי..ברצוני להתיעץ עם הפסיכולוג/ית:
בהמשך לכותרת אני חייבת לומר:איזה מוזר שאדם עובר כל כך הרבה שינויים בחיים,אם מסתכלים על עצמנו ואומרים וואו שהייתי קטן או נער וכו'...היום אני ממש אחר כאילו יש לפני...ואחרי...אבל כל המשקעים לא יודעים שזה היום מישהו אחר ונשארים בתוכנו....
אני בת 28 ונמצאת בטיפול כשנתיים .,הסיבות שבעקבותיהן הגעתי למטפלת הן חלק מהשיחות ,שכן כמו בכל ניתוח גם כאן התחלתי לדבר על כל מיני דברים שנזכרת בהם,גם טובים,גם פחות וכל חיי............
אחת הסיבות לקשים היא סגירות וביישנות שגורמים לקושי חברתי בעיקר מאז התבגרותי.כמובן שאם הזמן והשיחות זה משתפר אבל-וזה מק\תקשר לשאלתי:
בערך לפני כ15 שנה(המון זמן:))כשהייתי נערה ודי מבודדת בעקבות הסגירות הייתי המון לבד,מיאשת ורק רציתי שינוי..זה לא קרה ונותרתי בודדה בעיקר בחופש הגדול(אולי בגלל זה נזכרתי פתאום)הייתי ימים ושבועות לבד כשהוריי ומשפחתי היו בעבודה ,לא יצאתי ימים שלמים מהבית כי לא היה לי עם מי או לאן ,היו ימים שמרוב ייאוש ,תסכול וכעס עצמי שלא הצלחתי להתחבר למישהו,מרוב כל זה הייתי פשוט מנסה לחנוק את עצמי..אני לא חושבת שניסיתי למות,למרות שעל פניו אולי יהיו שיגיוד שזה ניסיון שכזה,כנראה שרק רציתי שמישהו ישים לב ויעזור כי לא היה לי פה לדבר,סה,כ אף אחד לא שם לב כי לא היו סימנים כי אחרי שתי שניות של סתם כאב הרפיתי (לא הגעתי למצב של חנק או משהו יותר מזה).
אז ככה:אני לא ממש הצלחתי לספר לה על זה במשך השנתיים האלה,אני התבגרתי מאז ,הצלחתי להפסיק עם הביישנות המאמללת ,פיתחתי חיי חברה וזוגיות ומשפחה.כמובן שיש לי תקופות של משבר וקושי כמו לכל אדם והיום למרות אלה אין מצב לחנק או מחשבה שכזו(למרות שגם אז זה לא היה רצון אובדני של ממש),אבל אני ממש לא מסוגלת למור לה כי אולי אני חוששת שהיא תזכור את זה וכשאני אומר לה שאני מיואשת (בתק' מסוימת היא תחשושיש לכולם ימים שאומרים " נמאס לי לא יכול יותר זה לא אומר שממש מתכוונים שהיום זהו...) ,או שאולי אני חוששת שהיא צריכה לדווח על זה שאספר לה למרות שזה היה לפני כ15 שנה??
בינתיים אני נשארת אם הלבטים ומרגישה שאני לא גלויה איתה והיא מרגישה אבל אני לא מוכנה שהיא תחשוש כל פעם שאסמן שאני מיואשת אז אשמח לתשובה גם לגבי זה וגם לגבי חובת הדיווח שלה אם אספר?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמון ואמונה
שחף ביתן07/06/2010הדברים שלך מאוד נוגעים ללב. תחושת הבדידות והלבד בגיל ההתבגרות היא קשה מאוד ויכולה לייאש.
לגבי המטפלת, אנאה שאת שואלת האם את יכולה לתת במטפלת אמון? שהיא תשמע את הסיפור שלך ולא תיכנס ללחץ? לא תרצה לברוח? תמשיך לראות אותך באותו אור כמו היום? אלו שאלות מהותיות עבורך, וכמובן ששייכות לקשר ביניכן. טיפול מבוסס על אמון, אמון שלאורך זמן עוזר לבנות אמונה פנימית שהולכת איתנו גם בימים אפורים וקודרים.
ככלל אין חובת דיווח על אירוע מסוג זה, ולמעשה אין גם למי לדווח - לא פגעת באף אחד, ואת לא מתארת כוונות לפגוע היום באף אחד. זה כן יכול ללמד אותה על המקומות המיואשים והבודדים שלך, מקומות חשופים ופגיעים שקשה מאוד לאפשר לאחר גישה אליהם. יכול להיות שאת גם מעלה דרך הזיכרון את הקושי שלך היום, ותחושה של ייאוש שמתעוררת היום, מה שהופך את זה אף למפחיד יותר.
כדאי להעלות את זה בטיפול, את יכולה לעשות זאת לאט ובקצב שלך. את לא חייבת מיד לספר הכל, הטיפול הוא תהליך מתמשך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב.......
אדווה21/06/2010תודה שחף על תשובתך!
1.לגבי חובת הדיווח ששאלתי רשמת שאין חובה כאן מאחר ולא פגעתי באיש,שזה נכון אבל לאור מה שרשמתי היה איזה ניסיון של פגיעה גם אם לא מוחלטת בעצמי וזו היתה שאלתי ,כי הבנתי שחלה חובת דיווח על ניסיון פגיעה ממשי של המטופל בעצמו ונכון שכיום אין לי נטייה כזו ולכן שאלתי אם זה אותו דבר אם אספר על נסיון פגיעה שלפני 15 שנה??אני מאמינה שהתשובה היא שלא צריך לדווח כי אין סכנה נכון?
2.רציתי לשאול את דעתך כמטפל:אני מאוד מחוברת למטופלת שלי מבחינת כימיה ואמון.יש נושאים שקשה לי לדבר עליהם עדיין ואני מרגישה שאם היא תנסה לתמוך בי אני אצליח להיפתח.אני מדברת על לתמוך במובן של לחבק או לתת לי יד שאני ארגיש יותר בטוחה ואולי אצליח להיפתח.האם זה מקובל?אני חוששת לבקש זאת ממנה ,שזה לא יהיה חציית הדיסטנס או משהו....מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנה ומגע
שחף ביתן22/06/2010שלום לך,
לגבי חובת דיווח, הרי שחובת דיווח חלה רק על מצבים בהם קיים סיכון ממשי באותו זמן של אדם על עצמו או על אחרים, או במקרים של עבירות כנגד חסרי ישע (קטינים, למשל). מכיוון שזה לא המצב הרי שאין כאן חובת דיווח. עם זאת, החשש שלך מלמד על התחושות שלך לגבי עצמך, תחושות שרצוי שתבדקי עם המטפלת. נראה שהאירועים האלו בעברך היו לך קשים במיוחד, לא ראו אותך, ואת נותרת לבד עם מצוקה קשה והרגשה, שעשויה להיות מעוררת חרדה, שהיית עלולה לפגוע בעצמך.
הטיפול שלך הוא הזדמנות לבדוק את הרגשות שלך בנושא כיום. כפי שאת כותבת קשה לך להעלות נושאים מסוימים ואת חשה שאת זקוקה לעזרה ולמגע. כדאי לדבר על הצורך הזה ועל התחושות האלו עם המטפלת. לא בטוח שהדבר הנכון יהיה מיד להיענות לכך, זה עניין שיש לברר במסגרת הקשר ביניכן. יש חשיבות גדולה לעיבוד הצורך שלך במסגרת הקשר הטיפולי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותדן06/06/2010
שלום רב,
אני כבן 25 וונמצא מזה שלוש שנים בערך במצב נפשי ירוד. חרדות, לחצים, מתחים ודיכאון מסוים.
1. האם דופק מואץ, הזעה וכו',לאורך שנים, בעת התקפי חרדה ומצבי לחץ או מתח, עשויים לגרום לנזק פיזיולוגי בריאותי כלשהו?
2. במקביל לכך, הנשימה שלי נעשתה רדודה באופן קבוע לאורךהשנים. כלומר אני נאלץ לשחרר אוויר כל מספר דקות מסויים גם ללא הופעת התקף חרדה או משהו דומה.
אני בטיפול פסיכולוגי אך לא מרגיש שינוי בענייין הנשימות..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
שחף ביתן07/06/2010שלום רב,
התקפי חרדה הם פעילות יתר של המערכת הסימפטטית (מאוד לא סימפטי) בגוף. זה לא גורם נזק פיזיולוגי, אך עלול לעורר סבל רב. קיימים טיפולים קוגניטיביים-התנהגותיים שעוזרים להתמודד עם התקפי החרדה טוב יותר, וכך מובילים ע"פ רב להפחתה משמעותית בתדירות שלהם. כמו-כן טיפולים אלו משלבים לעיתים קרובות תרגולי נשימות שיכולים לסייע. ישנו חומר רב באינטרנט ואתה יכול ללמוד על שיטות טיפול אלו.
כמו-כן אני מציע להעלות את המצוקה הזו בטיפול שלך, תוכלו לבחון יחד את אפשרויות הטיפול השונות ולבדוק האם הן מתאימות לך. כמו-כן תוכלו לחשוב יחד על המשמעות של ההישנקות שלך? ועל הופעת התקפי החרדה? זה יכול להיות מקור ללמוד על הכאבים והחרדות שלך, ולתת להם משמעות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרוני שחף ויפעתקספר03/06/2010
אווווווופפפפפפפפפ
איזה שבוע!!!!!!!
לחצ לחצ לחצ
כול השבוע לא הרגשתי כול כך טוב מבחינה נפשית .
הגעתי שלוש פעמים לתחנה לבראות הנפש.
אתאר מה היה מהקל אל הקשה .\
הגעתי פעמיים אל התחנה ,כדי לראות רופא תורן, בפעם הראשונה , המזיכרה אמרה לי לחכות ושיפנו אליי , אבל חיכיתי וחיכתי והפסיכיאטרית יצאהה מספר פעמים , ולא פנתה אליי.
בסוף ההיתי צריכהל ללכת , ומה הסתבר הפסיכיאטרית פנתה אליי , ושאלה אותי אם אני מחכה לה , וגיליתי שהיא לא ידעה בכלל שאני מחכה לה !!!!!
יום ליפני , לא יכולתי לחכות הרבה זמן , אז גם יצאתי בידיים ריקות , ומבלי שדיבר איש מקצוע .
היום באתי לעבודה כאשר אני לא מרגישה טוב , ואמרתי לאחרית עליי שאני מבקשת ללכת לתחנה לבראיות הנפש באמצא העבודה .
הבוסית שלי לא היגע היום אבל
אתמול בעבודה אחת העובודות רבה עם הבוסית והעובדת הלכה בתחילת היום, וביקשו ממני , שאחליף אותה .
כול היום אבל כול היום הלך הכול עקום .
הילד שגם ככה קשה לו , החריף את ההתנהגות האלימה שלו , בגלל שאותה עובדת והבוסית ממש רבו וצעקו אחת על השניה , והוא כנראה מאוד רגיש , היה חם ,עובדת אחרת היגע לעבודה והתעצבנה שאותה בחורה הלכה ונהשאירה לי ולה את כווול העבודה .
היינו צריכות לעשות עבודה של שתיים במקום של שלושה .והיו בצהוריים צעקות של ריבים בגלל ריב אחר
והעיקר הבוסית אומרת עליי שרק אני לא התחרפניתי באותו היום.
נידמה לה , אני סבלתי בשקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלאגן בפנים בלאגן בחוץ
שחף ביתן04/06/2010שלום יעל,
את מתארת חוויה קשה של בלאגן פנימי וחיצוני, ושקשה למצוא מי שיקשיב, ישמע ויתמוך. מצד שני את מתארת כוחות - 'לסבול בשקט' ברגעים מסוימים זה כל מה שאנחנו יכולים לעשות וזה מעיד על החוסן הנפשי שלך. עם זאת, ברור כי בעבודה הרגשת שאת בקושי מסתדרת עם הלחץ הנוסף כשאת כבר שרויה בלחץ נפשי משלך.
חשוב, כדי להקל את מצוקתך לעשות קצת סדר בבלאגן. את כותבת על 'הילד'? האם הוא בא איתך לעבודה? האם אין לו מסגרת? האם האם יש באפשרותך לפנות לעזרה עם תור מראש?
חשוב שלא תוותרי ותפני לקבל את העזרה הנפשית הדרושה לך. נראה שאת מתמודדת עם מספר רב של בעיות ולחצים בבת אחת. אם את מעוניינת את יכולה לנסות לפרט כאן בצורה מסודרת את הלחצים השונים שאת מתמודדת איתם? וכן על המצוקה הנפשית שלך. אנו נשתדל לייעץ על נתיבים לקבלת עזרה.
בהצלחה
שחף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב שחף
קספר04/06/2010תודה תודה על התיחסותך !!!!
אתב מכיר את זה שאתה מספר משהו להרבה אנשים , ולפעמים את ה שוכח שלא כולם מכירים את כול הפרטים?
אז הילד הבעיתי הוא ילד בגן שבו אני עובדת . אני חושבת שכתבתי לרוני עליו מתי שהוא , אבל גם , הייתי צריכה לצאת מתוך נקודת הנחה , שבטוח גם היא לא זוכרת את זה.
בכול מקרה, אותו ילד שאיני יכול לפרט עליו יותר מידי , הוא מתחילת שנה שעברה , נהיה ממש אלים הן כלפי הילדים האחרים, והן כלפי הגננות.
כאשר מנסים להציב לו גבולות הוא מתחמם מהר מאוד , ואלים מאוד , אבל לאחר שהוא נרגע , הוא פשוט משחק יפה עם הילדים האחרים , ולמרות שהוא אלים כלפהם , הילדים האחרים מאוד מאוד רוצים את קירבתו..
יש לציין שלפעצים הוא עוזר להם.
רק לשם הדגמא , הוא בועט מרביץ בידים וכבר הספיק למרוט לי את השיער , בועט בחפצים והופך אותם, צורח , ומה לא............
האמת היא שיש לי כנראה קשר טוב איתו , ואין לי מושג מה היא הסיבה לכך .
השאלה שלי האם אתה חושב שאם לפעמים הוא קורא לי אימא אמיא , ואז הוא אומר סליחה התבלבלתי, קורא לי בשמי ומספר לי שהוא קרא לי אימא .
אתה חושב שזה פליטה פרוידיאנית או מה הסיבה לכך? ( האמת שזה קרה יותר מפעם אחת .
אני מרגישה שבגלל הקירבה הזאת, לפעמים הוא מקשיב לי , ואני רוצה לעזור לו , ולהנחיל לו "עצות" איך להרגיע את עצמו, ואיך שיוכל להסתדר יותר טוב בשעת כעסו , אבל אני מרגישה ויודעת שזה לא מובן מאילו שהוא מקשיב לי .
מה אתה חו/שב שעליי לעשות?
תודה ובברכת שבת שלום קססספר
נ.ב שיטת הענישה בגן נוראית לדעתי , מושבים את הילד על כיסא ועוזבים אותו , גם כאשר הוא בוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנה מעבר למילים
שחף ביתן05/06/2010שלום לך,
אציע שהשכחה שלך שלא כולם מכירים את הפרטים, מביעה גם צורך בהקשבה והבנה, אולי גם הבנה ללא מילים. מעין תחושה שמישהו מלווה אותנו ומבין אותנו כל הזמן. נדמה לי שאת מתארת משהו מזה גם אצל הילד שמגיב באלימות (מובן שיש לסייג כיוון שאין לי מספיק מידע). בתיאור שלך אותו ואת הקשר שלך איתו אני שומע את הבקשה שלו שיבינו אותו גם ללא מילים. התסכול כשהוא לא מובן גורם לו לנהוג באלימות, להתפרע באופן לא מאורגן. את כנראה מצליחה לספק את התחושה שהוא מובן, ושאת איתו. כמובן שזה בלתי אפשרי לספק את זה כל הזמן, ועליו להסתגל גם לכך שלא ניתן להיות מכווננים אליו כל הזמן.
הקשר הטוב שיש לך איתו הוא נהדר, את רגישה אליו, ואפשר להרגיש את האהבה שלך כלפיו למרות הקושי איתו. הוא מגיב לזה, ולכן הוא גם מקשיב לך יותר. את לא צריכה להרגיש רע עם זה, וגם אין צורך להבהל מכך שקורא לך אימא. הוא מבטא בכך את הקרבה שלו כלפייך, ועם זאת לא נראה כי הוא מבלבל את המציאות.
אלימות אצל ילדים מבטאת לרוב מצוקה ותסכול. את גם מאתרת זמן שבו זה התחיל מה שעשוי להצביע על איזשהו שינוי בחייו (למשל הולדת אח/ות, אך זה יכול להיות עוד אינספור התפתחויות אחרות בחיים) שיכולים להשפיע על התנהגותו. כדאי להביא לידיעת ההורים, לראות אם אפשר לגייס אותם לראות את המצוקה של הילד ולעזור לו להתמודד עימה. חשוב מאוד שההורים יהיו בתמונה.
תמשיכי עם הרגישות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחף בוקר טוב לך ! עשית לי את הבוקר
קספר06/06/2010לשחף .
רב תודות לך על התשובה המושקעת !!!!!!
אני חייבת לציין שפשוט יש לך את זה בתור פסיכולוג ,וממש קשה להאמין שאת ה רק בהתמחות .
אני אסביר את עצמי .
בחיי עברתי דברים לא קלים והייתי בטיפול פה ושם .
מידי פעם עושים לי שיקוף על הדברים שאני אומרת או עושה , אבל הדבר הגדול בעניי הוא, שעושים לך שיקוך של הרגשות שלא הבעת בדיבור .
תקרא לזה תת מודע , או לא יודעת איך אתם עושים את זה .
הצלחת להגיע בול למה שאני מרגישה! ואני מתככונת על מה שכתבת על ההשוואה שלי ושל הילד שיקשיבו לנו , ואת השני איני זוכרת מהו, וסליחה אם לא דייקתיט במילים הנכונות , רק מקווה שהבנת את כוונתי .
אז יש לי עוד שאלה .
הצרות שלי בחיים הן באות ממקום עמוק , כאב אין סופי של אובדן, על חברה שנהרגה , היו לי שתי שכנים שאחד ניסה להתאבד , והשניה הצליחה , לא ליפני שהיא ניסתה להצית את כול הבניין ,
כן כן היו לי שכנים מדיור מוגן מטעם המדינה , מבלי שילווה אותם איש מקצוע !
ועוד הרבה הרבה צרות .....
אני מנסה לחיות בתלם למרות כול הקשיים , כדי לשמור על שפיות מסוימת .
למרות הקשיים בדרך אני עשתי צבא , לימודים , אבל קשה לי למצוא ידיד נפש , מישהו לחלוק איתו את החיים שלי .
מישהו שאוכל לקום איתו בבוקר , וללכת לישון איתו , להתיעץ איתו ולתת לו הרבה מעצמי .
אני לא יודעת איך בני גילי עושים זאת .
לכולם מסביבי יש אהבה זוגיות מאושרת , ואלוי גם ילדים ואני נשארת מאחור .
אשמח לקרוא את דעתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוויה וזמן
שחף ביתן07/06/2010שלום לך,
עצוב לשמוע את הכאב הרב, הסבל והחרדה שעברת בילדותך. לצד זה אני חש את הכוחות הרבים שלך שמאפשרים לך למרות כל הכאב הזה, לתפקד, לעבוד באופן קבוע, להשאר רגישה לזולת, ללמוד ולפנות לעזרה כשצריך. את בונה את עצמך בכוחותייך שלך, ואני רק מקווה שתמשיכי כך.
לגבי הזוגיות, תני לעצמך זמן. בסופו של דבר זוגיות היא המקום הכי אינטימי ופגיע, צריך זמן כדי להבין את עצמנו ולהבין את צרכינו בתוך זוגיות. בימינו אנשים לוקחים שנים עד שהם עושים את הבחירות שלהם ואין עם זה שום בעיה.
אם את מעוניינת להבין לעומק את הקשיים הזוגיים, לחקור אזורים של אמון, פגיעות, מחויבות ועוד, אני מציע לעשות זאת במסגרת טיפולית - לא היה ברור מדברייך אם את כרגע בטיפול. הקשר הטיפולי הוא מקום מתאים לחקור ולגלות את עצמנו בתוך סביבתנו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה ראשוניתיונתן03/06/2010
שלום לכם,
אני בן 33 שסובל קשות מפיברומיאלגיה בה אני חולה כבר 10 שנים. יחד עם זה אני סובל גם ממחשבות טורדניות למינהן(חלק קשור לפיברו' וחלק לא) שגם מתפתחות לעיתים לחרדות.
מרגיש שאני חייב טיפול נפשי כלשהו ולא יודע כ"כ מאיפה להתחיל...
קראתי קצת חומר וחשבתי אולי לשלב טיפול בשם CBT יחד עם היפנוזה. האם לדעתכם זה אופציה שיכולה להתאים למצבי?
כמו כן, איך אני מוצא/מתחיל לחפש מטפל/ת מקצועי בתחום? אין לי כ"כ עם מי להתייעץ.
תודה רבה על כל הכוונה.
תומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול cbt בכאב כרוני
רוני פרישוף03/06/2010שלום תומר,
נשמע רעיון מצויין. טוב להתחיל טיפול ממקום מושכל, בצעד ראשון של סקירת חומר, וזיהוי השיטה שנראית נכונה בשבילך, והיא אכן נראית כזו.
אתה יכול לעיין באתר של איט"ה, האגודה הישראלית לטיפול התנהגותי קוגנטיבי. יש שם אלפון מטפלים, הכולל תחומי מומחיות, כמו היפנוזה.
אפשר גם להתייעץ עם פסיכולוג רפואי, שיש לו ידע בניהול כאב כרוני, והכשרה בתחומים המעניינים אותך. ניתן למצוא פרטים באינטרנט ובמרפאות כאב.
נסה לבדוק האם תוכל לקבל את השירות דרך קופת החולים שלך.
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום .. אני צריכה יעוץ דחוף ..עילום שם01/06/2010
אני בת 13 ויש לי אחות בת 17 וחצי ..
והיא כל הזמן אומרת שהיא שמנה והיא רוצה להרזות .. ואמרתי לה שהיא לא שמנה היא קצת מלאה..
והיא אמרה לאמא שלי שהיא רוצה את הכדורים שמרזים .. ואמרתי לה שממש לא כדאי לה כי הם מזיקים .. והיא לא מקשיבה כי היא רוצה להרזות זה מה שבראש שלה היא מנסה דיאטות והיא חושבת שהיא לא מצליחה בהם .. ואני אוהבת אותה ומאוד דואגת לה .. וכשהיא דיברה עם אמא שלי על זה היא אפילו רבה איתה כי אמא שלי לא רצתה לקנות לה .. והכל הפך לריב אחד גדול שמעתי המון מקרים כאלה והנה בוום הגיע גם לאחותי ..
אני מאוד מדוכאת מזה ומתוסכלת נורא .. אשמח אם תעזרו לי .. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזייה
רוני פרישוף02/06/2010שלום לך,
כשהייתי בגילך הייתי עסוקה בעיקר בלריב עם אחותי הגדולה ולהתעצבן ממנה. מחמם את הלב לראות כמה אכפת לך, כמה את אוהבת וכמה את לוקחת ללב את אחותך. זה נכס יקר, הלואי שהקשר הטוב ביניכן ישמר עד 120!
אני לא בטוחה שיש לאחותך מה שנקרא "הפרעת אכילה". הרבה בנות בגיל ההתבגרות עסוקות מאד במראה שלהן ובמשקלן, ומשקיעות בסוגי דיאטות שונים ומשונים. חבל שזה כך, אך זה כנראה חלק בלתי נפרד מכאבי ההתבגרות, ובעיקר צריך לעזור עם המון אהבה, פירגון ועידוד.
נשמע שאת לוקחת על עצמך המון אחריות, אולי אפילו קצת יותר מדי. חשוב מאד שתשתפי את אמא בדאגתך לאחותך ובסבל שיש לך בעקבות הריבים והויכוחים בבית. אם אמא תהייה מודעת לרגשות שלך, אולי זה יעזור לה לנהל את המשבר אחרת. אמא ואחותך מוזמנות גם הן לכתוב כאן בפורום, ואוכל לכוון אותן לעזרה מקצועית אם יש צורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץרוייה01/06/2010
אני בת 35נשואה + 3ילדים ,בעלת תואר במדעים ועקרת בית. מצבנו הכלכלי טוב מאוד. מאז שהפכתי להיות אמא אני זוכרת שישבתי עם הילדים והייתי מלמדת אותם אותיות מספרים ומקדמת אותם מעבר למה שנדרש. לקראת בית הספר. כולם ילדים מחונכים ומצטיינים בלימודים. הבית תמיד מסודר(אני לא חולת נקיון אבל הסדר חשוב לי בבית כלומר אחרי שמשחקים מיד אוספים), אני מבשלת ארוחות צהריים לילדים. החברים של הילדים נפגשים אצלנו בבית והכל טוב ויפה. אך אני מוטרדת מכמה דברים שגם עכשיו שאני כותבת אני קצת מתביישת לומר אותם.
1. כשאני מתעצבנת מרעש וויכוחים בין האחים בבית אני פותרת את הענין לעיתים בצעקות ואיומים..
2. אם יש דברים שמעצבנים אותי (שקשורים לקרובי המשפחה שלי) אני טוחנת את הדברים יותר מדי בראש ומעוותת (מקצינה) את המקרים ואח"כ מתרגזת בתוך תוכי יותר. ולבסוף אני רואה שלעיתים לא כל מה שחששתי במחשבותיי זה באמת כך (אני יותר מדי מקצינה דברים, למרות שלעיתים החושים החדים שלי באמת נכונים)
3. לפעמים כשאני קונה בגדים לילדים או חפצים אחרים תמיד יש לי צורך ללכת שוב ולהחליף למידה יותר גדולה או לקחת משהו אחר. (כאילו שיש לי תחושה שלא עשיתי את הבחירה הנכונה. ולאחר
שאני מחליפה אני חושבת שאולי עשיתי טעות ולא הייתי צריכה למהר להחליף. אך אני יודעת לנתק את עצמי בסוף מהענין ושוכחת מזה.
4. דבר חדש ששמתי לב אליו הוא : שאם מבקשים ממני משהו. (כמו שכנים) אני מחכה בקוצר רוח שיחזירו לי את מה שלקחו. אני חוששת שזה נובע אצלי אולי מקמצנות .. אך כלפי חוץ אני מפגינה את ההיפך. כי אני מתביישת.
מחכה לתשובתך בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער בחוויה
שחף ביתן02/06/2010שלום לך,
את מתארת פער בין החוויה שלך את המציאות האובייקטיבית סביבך שבה יש לך בית מסודר, מצב כלכלי טוב, ילדים מצליחים, לבין חוויה פנימית של מוטרדות ועצבנות. חוויה פנימית זו באה לידי ביטוי בדרכים השונות שתיארת שבהן התגובות שלך, להרגשתך, לא בפרופורציה, ואת מתקשה לווסת אותן. התגובות שלך מתארות מצב של לחץ ושל חרדה - הקושי להחליט האם בחרת נכון, הפחד לאבד דברים שלקחו לך, וכדומה.
הבנה של הפער הזה יכולה לעזור לך להבין את ההתנהגויות שמהן את מוטרדת, לתת להן פשר ולהחזיר לך את השליטה בהן. את יכולה לנסות לעצור ולחשוב על חייך ולנסות להבין מה המשמעות של הפער הזה? מה ההתנהגויות האלו מנסות לומר לך? להרגשתי, ברגע שכתבת כאן התחלת את התהליך הזה.
לעיתים קרובות זהו תהליך לא פשוט שקשה מאוד לבצע לבד. את יכולה להיעזר בחברות, או בבעלך, לדבר עם אדם קרוב לך ולנסות להבין מה לא נותן מנוח לנפשך? את יכולה כמובן לפנות לטיפול פסיכולוגי מקצועי ולהיכנס לתהליך בו תעמיקי את ההבנה שלך את הפערים בחייך, תעניקי להם משמעות ותמצאי חזרה את המצפן הפנימי שלך.
בהצלחה
שחף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על פסיכולוג/ית דרך מכבינועם01/06/2010
שלום
אשמח לקבל המלצה דרך האימייל
למטפל שעובד דרך מכבי
באיזור המרכז
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
רוני פרישוף02/06/2010
צר לנו, איננו מספקים כאן המלצות.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרונישיר01/06/2010
האם כדאי לצאת עם גבר שהתעללו בו מינית מגיל 6 ע"י קרוב למשפחה הוא סיפר את המקרה רק לפני שנה וחצי להוריו שהוא בן 26 והוא מקבל טיפול פסיכותרפיה חזרה לעבר ושהוא ישנה את העבר לפי חשיבה שלו ומשהו חיובי בהתחלה הוא לא היה מאוזן כל כך והיום אחרי שנה וצי של טיפול הוא יותר מרוכז בי למרות שניפרדתי ממנו תקופה די ארוכה ועכשו הוא רוצה לחזור.
אני לא יודעת מה להחליט לפעמים שקשה לו הוא לוקח כדורים בנתיים אנחנו כבר קרוב חצי שנה מנהלים רק שיחות באינטרנט מבלי להיפגש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי לקשר
רוני פרישוף02/06/2010שלום שיר,
נשמע שהבחור לוקח את עצמו בידיים, ונעזר בדרכים שונות כדי להתמודד עם הטראומה שחווה, ועל כך מגיע לו כל הכבוד. אני מקווה שפצעיו יחלימו, ושהוא יזכה לחיים טובים ואהבה אמיתית, כמו שמגיע לכל אחד.
האם הוא מתאים לך? את זאת, כמובן לא אוכל לדעת, ורק אצלך נמצאת התשובה. אני לא יודעת מה הרקע שלך ומה השיקולים המניעים איתך, אך כמחשבה כללית נראה לי סביר להיפגש גם מחוץ לוירטואליה ולראות מה קורה ואיך את מרגישה.
אולי חלק מהקושי שחווית בקשר איתו קשור גם אלייך, ולא רק לדברים שהוא עבר ולהתנהגויות שלו. השקיעי בזה עוד מחשבה והתבוננות פנימה.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שונאת את כל האנשיםחסוי31/05/2010
כולם רעים כולם
אנשים ברחוב רק מסתכלים עלי כל הזמן כאילו אני איזו מפלצת פשוט ככה
אני כל כך שונאת שמסתכלים עלי
נמאס לי כבר אני מתביישת לצאת מהבית בגלל היחס של האנשים כלפי
היום עשיתי הליכה ברגל והמון אנשים הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח כאילו אני איזו מפלצת
כאילו שהם נראים יותר טוב ממני וזה מעצבן ופוגע בי מאוד
נמאס לי מהמבטים של האנשים בי למה הם כל הזמן ככה מסתכלים עלי למה ?
אוף אני שונאת את כולם כל בן אדם שאני רואה ברחוב אני מרגישה כלפיו שנאה נוראה טוב אני גם שונאת את עצמי וכולם שונאים אותי אף אחד לא אוהב אותי בעולם הזה לאף אחד לא אכפת ממני אני לא רצויה באף מקום
ונמאס לי כבר מהמדינה הזאת כבר ומכל האנשים שבה
אני תמיד רואה טלנובלות בספרדית ואומרת למה אני לא השחקנים האלה למה אני לא גרה במדינות היפות האלה למה לי אין את השקט והשלווה שלהם יש למה לי אין כזאת אהבה כמו בטלנובלות למה הגורל שלי צריך להיות כזה רע למה לא יכולים להיות לי חיים טובים ונפלאים כמו של השחקנים האלה שיש להם הכל בחיים
נמאס לי גם מהבדידות הזאת כבר אין לי לא חברים לא חברות אפילו יום הולדת 18 לא יכולתי לחגוג כי אין לי חברים ובכלל לא הרגשתי יום הולדת זה היה בשבילי יום עצוב כמו כל הימים
כל שנה אני בודדה וימי הולדת גם אני לא חוגגת רק אם המשפחה אבל גם זה מרחמים והם בכלל לא חוגגים לי אמא שלי עושה לי רק עוגה וחטיפים ועם הבני דודים שהם גם מרחמים עלי
ואהבה בחיים גם לא תהיה לי אף אחד בחיים לא ירצה אותי אפילו מרחמים
אני גם מכוערת ושמנה שאפילו ספורט ודיאטה לא עוזרים לי ואני גם טיפשה מפגרת שאפילו לבגרויות לא הגישו אותי ככה שתעודת בגרות גם אין לי ואני יעבוד בזבל זה מה שיצא ממני בסוף כי גם ככה אני נראת כמו זבל ואני יגור עם ההורים שלי כל החיים או עד שימאס להם ויום אחד הם יזרקו אותי לרחובות ונמאס לי כבר אני כל כך מתבישת בעצמי עוד כמה ימים יש לבן דודה שלי בר מצווה באולם ואני מתבישת ללכת ושיראו אותי עם אך שאני נראת וירכלו עלי וגם יהיו שמה הרבה אנשים ואני נראת גם גועל נפש עם שמלה כל השומנים בולטים לי יש לי ידים שמנות ותחת שמן שבולט וגם בטן שמנה כמו לאישה בהריון ופנים מכוערות מלאות בפצעים ואני גם לבנה כמו רוח רפאים ומלאה בשערות כמו קוף יותר גרוע מגבר עם בגד ים בכלל אני לא יכולה ללכת גם כי הגוף שלי מלא בשומנים וגם יש לי שערות בבטן ואני מתביישת מאוד נמאס לי אוף מה אני יעשה מה ?למה אני צריכה לסבול ככה ? :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבוק
רוני פרישוף02/06/2010חסויה יקרה,
מזמן לא קראתי מילים כל כך כואבות, מילים שותתות דם.
אני לא יודעת ממה נגרם הסבל הנורא הזה, אבל אני יכולה להגיד בבטחון שהוא לא מגיע לך, ושיש דרכים לצאת ממנו!
אני מאמינה שאת חיה בסביבה מאד לא תומכת, שרואה בך את הרע או שלא רואה אותך, וכתוצאה מכך הפנמת דימוי עצמי כל כך ירוד. אני בטוחה שיש בעולם מי שיראה בך את היופי, העדינות, והפוטנציאל שטמון בך שפוחד לצאת החוצה.
אנא האמיני שאפשר להיות איתך ולעזור לך, ופני כצעד ראשון לעזרה מקצועית. תוכלי לקבל טיפול נפשי בחינם במרפאה לבריאות הנפש, ותוכלי לקבל הפנייה לעזרה נוספת במשרד הרווחה.
בינתיים אני שולחת לך מעומק ליבי חיבוק חם,
מקווה שאת מרגישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדיכאוןסופיה31/05/2010
אימי בדיכאון כבר מספר חודשים, היא בקושי מתפקדת וקשה מאוד "להוציא" אותה מהבית, המקום היחיד שאליו היא יוצאת הוא לפגישות עם הפסיכולוגית שלה.
לאחרונה כשהבנתי שמצבה לא משתפר חשבתי שאולי כדאי שתתחיל טיפול תרופתי בדיכאון.
איך יודעים שהיא צריכה תרופות? האם רופא משפחה יכול לרשום לה? כי לפסיכיאטר אין סיכוי שהיא תלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי
רוני פרישוף31/05/2010שלום סופיה,
אנשים רבים לוקחים כיום טיפול אנטי דכאוני. אין קריטריונים חד-משמעיים שאוכל לציין.
ההחלטה על מתן טיפול תרופתי נתונה בידי רופא בלבד. גם רופאי משפחה יכולים לרשום טיפול אנטי-דכאוני, והם אכן עושים זאת, אך עדיף כמובן לקבל חוות דעת של מי שזו מומחיותו - הפסיכיאטר (ית).
אם אמא מוכנה באופן עקרוני להקל על סיבלה בעזרת טיפול תרופתי, נסי להסביר לה שההבדל בין רופא משפחה לפסיכיאטר הוא ברמת ההתמחות בתחום, יכולת איבחון מדוייק, בקיאות בכל החידושים, הכרת פרופיל תופעות הלואי של כל תרופה, ועל כן האחרון מיומן להתאים לה את התרופה המדוייקת והיעילה ביותר.
בכל מקרה, טוב שתביעי בפנייה את דאגתך, ועודדי אותה לפתוח את שאלת הטיפול התרופתי בטיפול שלה.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי בדיכאון
שרה02/06/2010היי סופיה,
אני לחלוטין מסכימה עם דבריה של רוני פרישוף לגבי זה שכדאי שאימך תלך לפסיכיאטר לקבלת טיפול תרופתי ורק בגלל העובדה שזה תחום ההתמחות שלו. אך למרות זאת, אני באופן אישי מסיבות מסויימות הלכתי דווקא לרופא משפחה שנתן לי את הויפאקס XR שאני נוטלת, כך שבעיקרון גם רופא משפחה הוא כתובת.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בעלי בדיכאוןליאת30/05/2010
בעלי איש מאוד אוהב בד"כ, פתוח, טורף את החיים מאז שהכרנו
יש לנו עסק שהוא הרבה יותר מעורב בו ממני אני רק עוזרת והוא תמיד אהב לנהל אותו. בחודשים האחרונים העסק הפסיק להצליח ולא משנה מה אנחנו עושים כדי להרים אותו מחדש שומדבר לא מצליח
בעלי לוקח את זה ככשלון אישי ומאוד מסוגר מאז, השינה שלו השתנתה, גם המשקל, המבט 'מכובה' ואני לא יודעת מה לעשות כדי לעודד אותו
יתכן שהוא נמצא בדיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי-הצלחה בקריירה
שחף ביתן30/05/2010שלום ליאת,
תחושת כישלון והחמצה בקריירה יכולה בהחלט להוביל לדיכאון, בעיקר כשאדם מעורב ומזהה את עצמו עם ההצלחה והכישלון. זהו מצב נפוץ, טבעי ומובן.
אני בטוח שיש ערך רב עבור בעלך לעובדה שאת דואגת למצבו הנפשי וקשובה לשינויים שחלים בו. ממה שאת מתארת נשמע שהוא זקוק לעזרה. את יכולה קודם כל ליזום איתו שיחה על מה שאת מרגישה ולשאול מה הוא מרגיש? תוכלו לחשוב יחד האם ואיך לפנות לעזרה מקצועית.
נזכיר שוב שיש אפשרויות לפנות לטיפולים ללא תשלום במרפאות ציבוריות, וישנן עמותות שונות שבהן הטיפול הוא מוזל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)