פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מתקלח
    האמא בדילמה
    09/02/2014

הילד שלי בן 17 לא מתקלח כל יום. הוא מתקלח פעם ביומיים שלושה וגם זה אחרי שאני מעירה לו.
    כשאני מבקשת ממנו להתקלח הוא מתעצבן.
    מה אני עושה עם זה?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מתקלח

הוספת תגובה

• לא מתקלח - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    10/02/2014

שלום לך,
    אני מבינה ללבך ובהחלט מחזיקה גם את המחשבה שמקלחת יומית נחוצה ודרושה - גופנית ונפשית.
    יחד עם זאת, נושא המקלחת אינו רק שאלה של הגיינה. הוא יכול להיות נושא רגשי לגמרי (חשש מעירום, הקושי במעבר מהלבוש למקלחת... צורך בריח הגוף שלי כמעין מגן מסביבי...) ונושא של מאבק כוח (את אמרת אז אני עושה אחרת... קובע אחרת את הגבולות...).
    אם הוא מתקלח בתדירות שאמרת, ועוד מקשיב למה שאת אומרת, המצב לא רע...
    איני מכירה את היחסים ביניכם אבל אולי אפשר לשוחח על כך ממקום יותר רגשי, הבא להבין מה קורה לו... פחות של משמעת?
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת בגדים
    מיכל
    03/02/2014

הבת שלי בת 18 די מלאה בגוף עם חזה גדול ירושה ממני. כשאני הולכת איתה לקנות בגדים, אני לא אוהבת את הטעם שלה ואיך שזה נראנ עליה, והיא מצפה ממני שאומר לה שהיא רזה ושזה יפה עליה. זה ממש לשקר. מה עלי לעשות.? אני אומרת לה שזה לא הטעם שלי אבל אם היא אוהבת את זה שתיקח. אז היא מתעצבנת

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת בגדים

הוספת תגובה

• בחירת בגדים - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    04/02/2014

שלום מיכל,
    אני בהחלט מבינה את ההתלבטות שלך. השאלה היא האם להישאר נאמנה לאמת או לנסות למצוא - גם - דרך לחזק את בתך ובטחונה העצמי. ברור שיש ביניכן הבדלים של טעם, אבל בואי נזכור שזה לא רק זה...
    אני רוצה להציע לך לא להיכנס למאבק כוחות מתיש רק בשם "האמת", אלא כאמור לחפש דרכים בהן את משנה את השפה... מחפשת איתה מה מחמיא לה... מתמקדת באייך שהיא מרגישה... מה הבגד אומר עבורה.... וכדומה.
    כן, זה לא פשוט, אבל הורות היא דבר מסובך נכון?
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה של בת הזוג
    הרצל
    28/01/2014

שלום.
    אני נשוי + 2 בנים בני 17 שנה .
    בשנה האחרונה שמתי לב שאשתי לא תומכת בי כאשר קיים ויכוח עם בני הגדול ויושבת בצד ולא מגינה עלי למרות שהיא מסכימה איתי היא אינה תומכת בי בצורה גלויה מול בני בזמן הוויכוח.
    זה לא נראה לי תקין מבחינה חינוכית שאשתי אינה מביעה את תמיכתה בי מול בני ובמהלך הוויכוח בינינו גם כאשר היא מסכימה איתי ומצדיקה אותי בטענותיי אך אינה אומרת זאת בגלוי לבני .
    לטענתה היא אינה חייבת להכנס לוויכוח בינינו גם באם היא מסכימה או לא מסכימה , עוד היא טוענת שאני צריך להתמודד עם הוויכוח והתוצאות שלו לבדי והיא אינה צריכה להגן עלי כאשר בני תוקף או מדבר אלי לא יפה .
    אני חושב אחרת שאשתי צריכה להגן עלי כפי שאני מגן עליה במיוחד בוויכוח בין הילדים או כאשר הילד מתחצף או מתקיף אותי או פונה אלי בצורה לא מכובדת .
    האם אני חושב נכון ?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה של בת הזוג

הוספת תגובה

• תמיכה של בת הזוג - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    29/01/2014

גיא בוקר טוב,
    אני בהחלט יכולה להבין את עמדתך וציפייתך אבל הנה כמה נקודות למחשבה:
    - האם בררת עם עצמך מדוע אתה זקוק לתמיכתה באופן כל כך מפורש? האם בנך לא יודע למעשה שאימא חושבת כמו אבא - גם אם אינה אומרת זאת באופן ברור לגמרי?...
    - וכן, גם אם אכן חשוב שהורים יציגו סוג של "חזית מאוחדת" הרי שלהיות במתקפה שניכם מול הבן יכול לפגוע עוד יותר ביחסים עמו.
    צריך לזכור, דרך ובכל הקונפליקטים שאלה עדין ילדינו... להחזיק במחשבה - בנוסף לכעס - גם את ההבנה שהם אנשים צעירים, בגיל ההתבגרות, שהמאבק שלהם אולי לגמרי תואם את השלב ההתפתחותי בו הם נמצאים.
    אי לכך, אני מציעה שתהיה אמירה בנוגע ל"אנחנו חושבים... מצפים... מבקשים...", שאותה אשתך תאשר ולו בניד ראש או במבט, אך לא בהכרח עמדה נחרצת של "שניים מול אחד".
    בברכה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחשבות בזוגיות

הרצל
    31/01/2014

תודה .
    לא התכונתי שאני ואשתי נתקיף את הילד , כוונתי היא שכאשר הילד צועק , מרים קול , מתחצף על אחד ההורים והצד השני במקרה אשתי נמצאת באזור או שומעת את בני או נמצאת בתוך אותה שיחה / ויכוח שתגיב מיד להרמת הקול או להתחצפות הילד , אינני חושב שהיא חייבת לחשוב כמוני ולהביע עמדה באותו ויכוח אבל בהחלט היא צריכה להביע את התנגדותה לצורת הדיבור של הילד כלפי הוריו .
    אני בהחלט חושב ששני ההורים צריכים להביע את אותה עמדה כלפי הילד וחילוקי דעות יש לדון לא בפני הילד .אחרת נוצר מצב של אמא טובה נותנת ומרשה הכול כולל שיצעקו עליה , אבא רע קשה יותר .
    אני חושב שכפי שאני מתחשב באשתי ובחולשות שלה ובדברים שמציקים לה בזוגיות ובחינוך הילדים כך גם עליה להתחשב ולהבין בחולשות ובמצוקות בעלה ולהגן עליו , אחרת מה מטרת הזוגיות ?
    אשאל שאלה מהחיים: 1. אחד השכנים התקיף את אשתי מילולית באופן גסה ,ביותר ואף היה בשלב מסוים מגיע להרמת יד, האם לדעתך היה עלי להגן על אישתי או לתת לה להגן על עצמה לעמוד בצד ולשתוק ?
    2. האם אני כבעל צריך להתחשב בבקשתה של אישתי (כאשר קיימים בבית דברים שמפרעים לי ומציקים לי ואני רוצה שהם ישתנו כי הם מפרעים לי) ואשתי לא צריכה להתחשב במצוקות של בעלה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחשבות בזוגיות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    31/01/2014

הרצל שלום,
    אני מבינה שאתה מברר עמי את מושג ההדדיות בתוך קשר זוגי והורי, ואת ההיבטים השונים של הציפייה להדדיות כזו. אתה אומר שאתה מבין שיש מקום לשונות, ואני בהחלט מסכימה איתך שיש מקום לברור ולהתחשבות הדדיים, כמו גם לדיון בסוגיות שונות ביניכם ולא ליד הבנים.
    אשתך צריכה גם לשאול את עצמה האם היא חווה את עצמה כמי שמוחלשת על ידי התוקפנות של הבן? אם כן - מה מחליש אותה? מדוע אינה יכולה לאסוף כוחות ולהציג מולו את העמדה המוסכמת על שניכם? אולי היא חושבת שכך היא מטפלת נכון יותר בבנכם?
    לגבי השכן הרי שזו כנראה דוגמא. יש פה הרבה מה לחשוב - התערבות בטווח הקצר, קריאה למשטרה - בטווח הארוך יותר... אבל מעבר למענה הקונקרטי לדוגמא כזו עולה בי המחשבה לגבי האופן שבו אתה חווה את בנכם... האם לזה כוונתך ("שכן שתוקף"...?). מציעה לך לברר נקודה זו עם עצמך.
    שבת שלום,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכן מתקיף מול בן מתקיף

הרצל
    01/02/2014

לצערי לא הבנת אותי נכון , לא השואתי את השכן לבני , נתתי דוגמא שבמערכת יחסים אחד צריך לתמוך ולהגן על השני גם לפעמים באם הצד השני לא מסכים איתו אבל הוא העלה את הנושא , לו זה מציק , לו זה מפריע במערכת הזוגית ולדעתי בת הזוג צריכה להתחשב בו במקרה שבו הבן תוקף מרים את הקול על הוריו , מתחצף וכו"י .
    באם אני מבקש מאשתי שתגיב בזמן שהילד מתחצף אלי ז"א כאשר הברזל חם מתוך כוונה שהילד יראה ששנינו באותה עמדה ומתנגדים להתנהגות זו ובאם אשתי עונה לי שהיא לא מסכימה איתי ותעשה זאות כי אין לה בררה אחרת אז משהו לא תקין ביחסים בינינו ?, לדעתי .
    אשמח לקבל גם את דעתך .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכן מתקיף מול בן מתקיף - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    10/02/2014

הרצל שלום,
    סליחה אבל רק עכשיו ראיתי את הודעתך.
    באופן עקרוני אני מסכימה איתך, השאלה תמיד היא איך עושים זאת ובאיזה עיתוי. אני גם לא כל כך מבינה עם מה אשתך לא מסכימה... למה היא מתכוונת ש"אין לה ברירה אחרת"?
    יתכן שיש פה משהו עמוק יותר השווה ברור. למה שלא תלכו להתייעץ? רק שניכם? תנו לעצמכם מרחב של שיחה, בעזרת אדם שלישי מקצועי, ללבן סוגיות אלה.
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובדי עצות
    טליה
    28/01/2014

צהרים טובים ביתי בכיתה י' יוצאת עם בחור בן 18 כבר שלושה חודשים, אנחנו לא מרוצים מהקשר מכיוון שהבחור ברמה לא איכותית, אומנם היא מספרת שהוא מתנהג אליה בכבוד ולא גורם לה לעשות דברים שהיא לא רוצה, היא מאוהבת בו מאוד, אך אנחנו מודאגים, הוא מגיע אלינו הביתה-העדפנו שכך יהיה הדבר מאשר יסתובבו ברחובות, עד שהוא ביקש ממנה לבוא ולפגוש את אימא שלו וסבתא שלו שחיה איתם, הוא לא בקשר עם אבא שלו מאז היותו קטן. המשפחה לו איכותית וגם הבחור לא מי יודע מה, אנו מודאגים מאוד ולא יודעים מה לעשות והאם לא לקבל את זה שהיא כל פעם הולכת אליו הביתה...בעלי בכלל לא אוהבת את הבחור וזה לא הרמה שאנחנו רוצים שילדנו יסתובבו איתה...אבל ביתי מסונוורת!!!אשמח לעצה

לקביעת תור
    סגירה
    עובדי עצות

הוספת תגובה

• עובדי עצות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    28/01/2014

טליה שלום,
    כבר כתבתי פה בפורום בנושא זה, ואחזור ואומר, שאיני מאמינה בלנקוט צעדים בכוח. טוב, בעיני, שהזמנתם את הבחור לביתכם, ושאתם בוחרים לקרב במקום להרחיק. כל צעד אחר יגרום לבת להתבצר בעמדתה, לשתף אתכם פחות ולהיכנס עמוק יותר לתוך הקשר.
    איני מכירה אותה, אבל ממה שאת כותבת הרי שזה אופייני לגילה - היא בת 16, הוא בן 18, ויש פה קשר ראשוני. מה שעושה את ההתאהבות למאוד חזקה, מאוד חווייתית עבורה.
    אני מציעה להיות סבלניים, לחשוב עד כמה והאם אפשר לסמוך עליה. עושה רושם שבמידה רבה אכן זה אפשרי. תעקבו, תהיו עם יד על הדופק אבל אל תלחצו מדיי. זה כנראה גם בלאו הכי לא יעזור... וחבל ליצור משקעים קשים שיזכרו לכל החיים.
    אם יש צורך - תמכו אחד בשנייה - תנו כוח אחד לשנייה כהורים.
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה
    מיכל
    18/01/2014

בתי בת 15 תלמידת כיתה י', נערה יפה ומוצלחת. לאחרונה היא פיתחה קשר עם נער מהשכבה שלה. לצערנו התגלו לנו פרטים מדאיגים על אותו נער: הוא סיפר לה כי הוא נאלץ לעבוד מגיל צעיר כדי לעזור בפרנסת הבית, אביו ישב בכלא מספר חודשים בגלל שהיה מעורב בקטטה, והוא עצמו עבר דקירה בנסיבות לא ברורות במהלך עבודתו. לרוע מזלנו, בתי פיתחה רגשות כלפי אותו נער, שכן היא טוענת שהוא אדם טוב שדואג לה,מכבד אותה ונוהג לקיים איתה שיחות נפש. אנו מאוד מודאגים. ניסינו לדבר איתה ולהסביר לה שנער זה אינו מתאים לה, אך היא מסרבת להקשיב לנו. אודה מאוד לקבלת עצה - מה עלינו לעשות במקרה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    20/01/2014

שלום מיכל,
    התאהבותה של בתך מדאיגה אותך, ואני - מצד אחד - יכולה להבין מדוע. הרקע המשפחתי, נסיבות הדקירה, הקשר בכלל...
    מצד שני, אני לא מציעה לכם ללחוץ יותר מדי על הבת היות שזה יעשה את הפעולה ההפוכה - ידחוף אותה עוד יותר לתוך זרועותיו.
    בנוסף, אני מציעה לבדוק האם יש משהו של חשיבה סטריאוטיפית, השוללת אותו קצת יותר מדי מראש? או בשפה פשוטה - האם אתם יכולים לתת לו איזה סיכוי?... לסמוך קצת על בתכם???
    התשובה - כמו בדרך כלל - היא להמשיך לקיים דיאלוג, בו אתם שותפים (במידה שניתן) למה שעובר עליה. היא מאוד נמשכת אליו, מרגישה שהוא מתייחס אליה באופן מכבד ושנעים לה לשוחח איתו. אם יש משהו מדאיג כדאי בעדינות לעזור לה לראותו. אבל סבלנות!!!
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נידוי
    מיכל
    06/01/2014

ביתי בת 18 לומדת בכיתה יב. היתה שייכת לקבוצה מסויימת בכיתה והם מילאו את הצד החברתי שלה. בגלל טעות בהבנת הנורמה , היא יצאה תקופה קצרה עם ילדים אחרים ועל כך לא סלחו לה בקבוצה. כיום היא די בודדה. כואב לי מאוד. האם יש דרך לעזור לה, כי היא די עצובה מזה. היא בטיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה
    נידוי

הוספת תגובה

• נידוי - תגובה

שלי ורדי
    06/01/2014

שלום מיכל,
    בנוסף לטיפול הפסיכולוגי באמצעותו, אני מניחה שהבת עושה את חשבון הנפש שלה, או לחלופין בודקת מי טוב לה ומי לא בין חבריה, אולי יהיה נבון שיועצת בית ספרה תתערב ותתן לה כמה עצות, מכיוון שהכל מתרחש בבית הספר. אין לי הרבה מידע כדי לייעץ לך יותר. מן הסתם הבת תטצרך להתחבר לחברים שמאפשרים לה יותר מרחב מחייה וחופש תנועה בקשרים המגוונים שלה, מאשר הקבוצה המסוימת החברתית הזאת שנשמעת נוקשה ומלוכדת מדי "ומענישה" את מי שלא נאמן לה...

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסק זמן לבת 14
    אורנה
    05/01/2014

מה דעתכן על עונש פסק זמן בגיל 14, כגון לשלוח בת שחוצה גבולות באופן מיוחד לשבת שעה עד 3 שעות בממ"ד או חדר ניטרלי?

וכגון במידה וולבת 14 יש מקרים שהיא חוצה גבולות באופן מיוחד ומרביצה לאחים הקטנים או עושה נזקים שדורשים תשלום, וזה העונש העיקרי שמרתיע אותה וגורם לה לבכות ולפחד ממנו....השאר לא עובד
    האם זה עונש חמור מדיי לדעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    פסק זמן לבת 14

הוספת תגובה

• פסק זמן לבת 14 - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    06/01/2014

אורנה שלום לך,
    עלי להודות שאיני מאמינה בענישה פיזית. כאשר מדובר בנערה בת 14 אני שואלת את עצמי איך להבין את התנהגותה ההרסנית והתוקפנית (כן, אני בהחלט מכירה בקושי שנוצר בעקבות מה שתיארת).
    אני סבורה שאתם צריכים להיעזר בטיפול מקצועי - בדחיפות - והיה עדיף דווקא טיפול משפחתי, מערכתי, שיכול לתת גם מקום לכל אחד מבני המשפחה כולל בתכם. מעבר לנקיטת סנקציות כאלה ואחרות, יש כאמור להבין הן את מצבה הנפשי והן את מה שקורה אצלכם במשפחה...
    האם התנהגויות אלה הן ביטוי לצורך באהבה, בהתייחסות, קנאה גדולה באחים הקטנים ועוד שאלות חשובות.
    אנא אתרו ופנו למטפל/ת מתאים/ה.
    הרבה בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה מבעיות אכילה אצל ילד בן 16
    יוסי ו
    04/01/2014

שלום רב
    רציתי לשתף אותך בדאגה שלנו של בננו בן ה16 לפני כמה חודשים החליט שהוא אוכל בריא והבריא נהפך לדיאטה וספורט יש ארוחות אבל הם לא מלאות כמו כן יש רק כריך אחד מהבוקר עד הצהרים יותר מדאיג שהוא אומר שזה לא מספיק והוא לא מרגיש שהוא יורד במשקל נודה לך אם תעני לנו במהרה לאיזה גורמים לפנות

תודה רבה

הוספת תגובה

• דאגה מבעיות אכילה אצל ילד בן 16 - תגובה

שלי ורדי
    05/01/2014

שלום יוסי, כדאי לפנות קודם כל לדיאטנית אך דיאטנית המומחית להפרעות אכילה, חשוב להגיע לאחת כזאת לא כי הבן שלכם נמצא באופן בטוח בהפרעת אכילה אך יש סיכון ודיאטנית רגילה עלולה להזיק עם התיחסות לא מקצועית... כשאי לכם כהורים ולהיות אסרטיבים כלפיו , ישנם גם רופאים שמומחים למתבגרים או גם אפשר לפנות לפסיכולוג/ית בית ספר שלו לעזרה ראשונה.

כל טוב ובהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר שלנו חולה
    טליה
    30/12/2013

בוקר טוב, לי ולבעלי יש חבר (בן 55)שהוא למעשה חבר ילדות של בעלי, אנחנו בקשר מעולה איתו ועם בת זוגתו, ילדי מאוד אוהבים אותו ובמיוחד בני שבן 13, עוד בהיותו קטן בני נקשר אליו מאוד. לאחרונה התגלה סרטן אצל החבר וכפי שהמצב נראה זה הולך לכיוון לא טוב בכלל (הלואי שהיה אחרת) אני מאוד מודאגת מתגובתו של בני כשיוודה לו העניין
    מכיוון שבני עבר משבר כשהיה בגיל 9 כשחבר טוב שלו מהכיתה נפטר ממחלת הסרטן, לקח לבני זמן להתאושש, בכלל בני ילד רגיש מאוד. אני מאוד מודאגת שמא יעבור שוב משבר.
    אני מתנצלת מראש שהחשיבה שלי היא כבר לכיוון שלילי הלואי שזה היה אחרת.
    האם לספר לבני על המחלה של החבר שלנו?
    מה לעשות אני ממש מודאגת לא בא לי שבני יעבור שוב משבר, במיוחד שכילד הוא חווה קשיים גם עם מות חברו וגם במסגרת החברתית קשה לו...תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חבר שלנו חולה

הוספת תגובה

• חבר שלנו חולה - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    30/12/2013

עינב שלום,
    אני מאוד מבינה את הצורך שלך להגן על בנך, אך מזכירה לך שזה לא ניתן לעשות באופן מלא. מה שעוזר להתמודד - פעמים רבות - זו הדרגתיות במסירת ההודעה, מתן שהות לעכל את הבשורה המרה והרבה תמיכה הדדית.
    הייתי מייעצת לכם לחכות מעט ולבדוק בחודש הקרוב מה קורה עם מצבו הבריאותי של חברכם. נקווה שאולי יהיו שינויים לטובה.... אם לא בשרו לו בעדינו שהחבר חולה, שהוא מטופל, שמחזיקים אצבעות... לא הייתי מסתירה ממנו מידע אם הוא ישאל לגבי סיכויי ההחלמה.
    הביעו עניין ותמיכה באייך הוא מגיב לכך, עודדו אותו ככל שניתן, שפרו בכך את יכולתו להתמודד.
    לא הימנעות אלא התמודדות מוצלחת הן שמחזקות אותנו וגם את בנכם.
    בהצלחה ונקווה לטוב,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות אם הבלגאן
    טליה
    17/12/2013

בוקר טוב, אשמח לקבל את עצתכם..אני אמא לשלושה ילדים שתי בנות בגילאי 18 ו17 וילד בגיל 13 כל פעם אני מבקשת מהם שכשהם מסיימים לאכול שינקו אחריהם, מה לא ניסיתי, דף תלוי על המקרר עם תורנות מי אחראי על הכלים באותו יום, זה לא עבד, השארתי לכל אחד פתק על מה הוא אחראי בבית, גם זה לא עבד.שוחחתי איתם מס' פעמים וביקשתי, גם זה לא הצליח
    אני חוזרת מהעבודה והמטבח מלוכלך ומבולגן, והכלים נערמים בכיור, ולילדים שלי לא איכפת, אני מבינה שהדבר האחרון שמעניין ילדים בגיל זה הוא נקיון הבית, הרי יש להם מספיק עסוקים ומחשבות משלהם.
    אם זאת למה אני צריכה לחזור אחרי יום עבודה ולנקות אחריהם!!!
    מה עושים? אני עובדת עצות, כבר לא יודעת מה יועיל?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות אם הבלגאן

הוספת תגובה

• מה לעשות אם הבלגאן - תגובה

שלי ורדי
    18/12/2013

שלום מיטל,
    אני מציעה לך לכנס את כולם, לא בעת משבר, ובזמן שאת עצבנית, וביחד עם בעלך, באוירה טובה לשאול אותם איך הם מציעים לקחת חלק בתפקידי הבית. בעלך צריך להיות באותה דעה אתך,זה חשוב להצלחת העניין. צריך אולי לצמצם את המטלות , להתחיל לצפות פחות כדי לקבל משהו. אפשר להתחיל את המטלות וחלוקת התפקידים בזמן ארוחה משפחתית, לפניה ולאחריה, תעודדי את רוח הצוותיות וביחד כל המשפחה, תסדרו את המטבח. נדמה לי שאת מחליטה בעצמך , הילדים לא מסכימים ובסוף מצביעים ברגליים.. תנסו כהורים לדבר איתם בתור בוגרים ובגובה העיניים, אולי זה יועיל.
    בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 12 - מיסרונים "אובדניים"
    לילך
    12/12/2013

שלום רב, יש לי ילדה בת 12, עדינה, חמודה, "ילדה טובה".. סבלה מעט מחרדות בעבר אבל נראה שהתגברה בעזרת מפגשים עם פסיכולוג.
    היא ילדה שמחה בדרך כלל, נבונה, יש לה חברות.
    יש משהו שאני לא יודעת איך להגיב כלפיו.
    קורה לפעמים (אם כי לעיתים לא קרובות) שהיא שולחת לנו אסאםאסים בזמן הלימודים עם אמירות כמו "בא לי למות" או "נגמרו לי החיים". בסוף מסתבר בדרך כלל שהיא רבה עם איזה חברה ואחרי שעתיים הכל שב על מקומו. אבל עד אז אני יושבת בעבודה על קוצים ומחכה שיסתיים כבר יום הלימודים לשמוע שהכל בסדר. אני מתלבטת איך להגיב לזה. האם להסביר לה כמה המיסרונים האלה מדאיגים? אולי נכון יותר לאפשר לה להתבטא כך ולהרגיע את עצמי שזה כנראה שום דבר? האם לבקש שאם היא מרגישה כך שתיצור קשר טלפוני גם אם זה באמצע יום לימודים וותימנע ממיסרונים מפחידים? אשמח לעצתכם. תודה.

הוספת תגובה

• ילדה בת 12 - מיסרונים "אובדניים" - תגובה

שלי ורדי
    13/12/2013

שלום לילך, אני חושבת שכדאי שתתייחסי למסרונים, הבת שלך צריכה את התגובה והתמיכה שלך, טוב שהיא פונה אלייך ומשתפת אותך. בשום פנים ואופן לא להגיד לה להפסיק עם זה, כדאי לשמר אצלה את הנטייה לפנות לעזרה. זה נכון שהמסרונים מדאיגים אך כך היא מפקידה את הדאגה ומחלקת אותה אתך וכנראה עושה לה טוב. לדעתי כדאי שתאמרי לה להתקשר או לפרט מעט יותר, להראות לה שאת אתה, להרגיע מעט אך גם לא להאריך או להעצים את הדאגה מדי כדי שלא יהיה לה רווח משני מזה ותשלח יותר ויותר מסרים דומים. בבית כדאי להתייחס למה שקורה לה עם החברות. ועל כך שהיא רואה כנראה שחורות די מהר כשמשהו לא מסתדר לה אך גם יודעת להיחלץ מהמצבים האלה. אולי כדאי שאת ואביה תנסו לעבוד על עצמכם להיות אתם רגועים יותר נוכח המצבים שהבת נתקלת בהם. כדי שלא יהיה לה קל להשליך כל דאגה וחרדה שלה אליכם.

כל טוב!

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החבר של ביתי
    תמר
    12/12/2013

צהרים טובים, לביתי בכיתה י יש חבר שהוא התגייס עכשיו, הוא לא החבר הראשון של ביתי, לפניו היה לה חבר כשנה בחור מקסים איכותי, המשפחה ברמה. אנו לא כל כך מרוצים מהחבר הנוכחי, אומנם הוא מתייחס אליה בכבוד,שזה משהו מאוד חשוב בפני עצמו, אבל מבחינת הסגנון והאיכות וגם המשפחה שלו זה לא הרמה שאנו רוצים מה גם שהבנתי שיש במשפחה הרבה מאוד בעיות. הם מאוד רציניים אחד עם השני כל יום מדברים בטלפון ומתראים דרך הסקייפ-כי הוא חייל, הוא הציע לה לבוא לבית שלו ואני לא הסכמתי וביתי רוצה שהוא יבוא אלינו הביתה מכייוון שהם לא יכולים להיות בחוץ במזג אויר כזה (הוא היה אצלו פעם אחת ולא התלהבנו ממנו בכלל), איננו יודעים מה לעשות או האם להגיד לביתי שזה לא הבחור שאנו מייחלים בשבילה, מצד שני אנחנו לא רוצים לבטל את ההחלטות והבחירות שביתי עושה.
    אנו עובדי עצות, אשמח לדעת מה לעשות בעניין?

לקביעת תור
    סגירה
    החבר של ביתי

הוספת תגובה

• החבר של ביתי - תגובה

שלי ורדי
    13/12/2013

שלום אתי,
    אלה החלטות קשות -איך צריך לנהוג והאם בכלל להתערב בתור הורים. הבחור טוב אך לא איכותי לפי אמות המידה שלכם. בתנאי שהקשר טרי וחדש, כדאי לחכות מעט, אולי הבת בעצמה תבין שהוא לא ברמתה. היא בסה"כ בת 16, אני מעריכה, היא לא עומדת להינשא לו... אני חושבת שזה לא ראוי לסרב לארח אותו בביתכם. זה יפגע בה וגם עלול ל"נעול" אותה ולגרום לה להגן עליו ועל הרצונות שלה בכל מחיר. מאבק אתכם לא יתרום אלא יגרע מהיכולת שלה להתבונן בקשר ובאישיות של החבר שלה באופן אובייקטיבי ומאוזן, כך שתראה את צדדים הטובים שלו ואת הפחות טובים שלו באותה מידה.אתם יכולים להגיד את דעתכם אך בצורה רגישה ועדינה ולא נחרצת,

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת ה-17
    ענת
    23/11/2013

יש לי ילדה בת 17 שתמיד היו לנו בעיות איתה בבית ספר התנהגות לא הולמת בבית חוצפה עצבים צרחות תריקות דלת .בלימודים אין לה הצלחה במיוחד לא מתעוררת בבקרים אפילו מטיול שנתי החזירו אותה ביום השני.
    היא מעשנת ושותה אנחנו מאוד משתדלים להיות במעכב וכשהיא יוצאת זה טלפונים מתי היא מגיעה .מה שמתסכל אותנו בנוסף שאף פעם היא לא חוזרת בשעה שקבענו וגם נרדמת אצל חברה ,וכשאנחנו מזהירים לא להרדם את עייפה בואי הביתה ל שמה עלינו ונשארת לישון .היא גם לא עובדת אבא שלה קונה לה סיגריות מה אני עושה .

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת ה-17

הוספת תגובה

• ביתי בת ה-17 - תגובה

שלי ורדי
    24/11/2013

שלום ענת,
    כל תיאור ההתנהגות של בתך, החוצפה בבית ספר, השתייה והעישון, הם מנורות אזהרה על מצב רגשי מאד לא טוב, ייתכן אפילו מצב דכאוני. היא חייבת התערבות של איש מקצוע ואתם כהורים צריכים להתגייס עבורה ולקבל הדרכה איך להתקרב אליה, להבין את הצרכים האמתיים, והרגשות האמתיים שלה, אך בו זמנית גם לנסות למנוע ממנה להגיע למצב של התמכרות,בעישון ובשתיה. בנוסף, מדאיג איפה היא ישנה בלילות, והחופש המוחלט שיש לה. אתם משתדלים אך בשורה התחתונה אתם לא מצליחים לגרום לה לחיות חיים עם גבולות. טיפול משפחתי, או טיפול פרטני בה עם הדרכה מלווה לכם כהורים, בהחלט יכול לשפר את המצב, בתנאי שתרצה בכך כמובן, ועדיף שעה אחת קודם. תיעזרו ביועצת של בית ספר באם הבת תתנגד ללכת לטיפול.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    תמר
    22/11/2013

שבת שלום, בני בכיתה ז' בן 12, נולד באוקטובר (לא השארנו אותו בגן ולדעתי עשינו טעות) יש לו קושי עם אינטרקציה חברתית ונוהג לעיתים להיות די שלילי, בבית הוא שומע הרבה חיוביות ואני מעודדת את ילדי להיות חיוביים.הוא הקטן משתי בנותיי שהן בנות 17.
    בעלי ואני עסוקים בלי סוף בבני, אם זה בלימודים שלו, בפן החברתי שלו, אנו מוצאים עצמנו מתעסקים יום יום איתו. הוא צמא מאוד לחברים אך אינו יודעת לשמור על קשר, גם אם מוצא לו חבר אחרי מס' פעמים הוא מוצא מגרעות אצל אותו החבר, ואם לא מוצא אז לא יודעת לשמור על קשרים. אנחנו מוצאים עצמנו מציעים לו מה לעשות ולהתקשר אחרת הוא "נרדם" ויושב כל הזמן במחשב. כואב לי כל כך לראות שהוא לא מסתדר בנושא החברתי-מה גם שבלימודים לא קל לו והוא נעזר במורה פרטית שהשנה יש תוצאות יפות מאוד לאחר השקעה מרובה. הוא ילד חכם מאוד, וכשהוא במצב רוח טוב אפשר לנהל איתו שיחות-הוא מאוד וורבלי. אבל כשהוא נכנס לקטע השלילי שלו הוא רואה כל שחור ואפילו לא מוכן ללכת לחוג שהוא כל כך אוהב, הוא פשוט מוותר בקלות. אני ממש לא יודעת מה לעשות ואיך לקדם אותו בעניין החברתי, במיוחד שהוא השנה נכנס לכיתהז' וכבר יש חברויות בכיתה שלו .בעלי ואני ממש עובדי עצות.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אמא מודאגת - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    16/12/2013

אתי שלום,
    אני מבינה את הדאגות ביחס לבן הצעיר, אך בה בעת רוצה להציע לך (ולבעלך) לנסות קצת להרפות... לתת לו להתמודד עם האתגרים העומדים בפניו. אני יודעת שקל להגיד וקשה לעשות אבל אם הוא ימשיך להיות כל כך מוגן הרי שיהיה לו קשה לפגוש את ההשלכות של העמדה השלילית שלו על יחסיו החברתיים - למשל. בעזרת קשייו הוא שומר אתכם לצידו, שומר על מעמדו כ"קטן" במשפחה ונשאלת השאלה מתי החיבוק הטוב הופך להיות חיבוק דב... קרי, מגביל את הצמיחה וההתפתחות שלו.
    אני גם שומעת על נער צעיר הגדל בבית מאוד אוהב ומחבק ושואלת את עצמי מאיפה העמדה השלילית הזו? האם היא לא מתבססת על תחושות של דיכאון/חוסר אונים/חרדה? הייתי מבררת זאת בעזרת טיפול/ייעוץ נפשי.
    בכל מקרה אני מציעה לכם ללכת להדרכת הורים כדי שיהיה מקום בו אפשר לעבד את הדאגות, מקום שיחבק אתכם...
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה מנותקת
    בלה
    20/11/2013

בתי בת הארבע עשרה וחצי מנותקת מעימנו כמעט 3 שנים. היא פשוט לא מתקשרת עם אף בן משפחה, לא מבקשת דבר, לא קונה בגדים נעליים וכיוצ"ב, לא לוקחת כסף, בקיצור לא כלום. ניסינו גרומים מקצועיםם ולא היתה הצלחה. כמו מה זה נראה?

לקביעת תור
    סגירה
    נערה מנותקת

הוספת תגובה

• נערה מנותקת - תגובה

שלי ורדי
    13/12/2013

שלום בלה,
    נראה כמו דיכאון, או יותר נכון ,שלב יותר גרוע -הבת שלך התייאשה מקשרים ומיחסים והתבצרה בתוך עצמה... מעניין איך היא מתפקדת לימודית ואם בכלל יש לה הנאות בחיים, אולי עם חברות. אין דבר שלא תצליחו להביא אותה לטיפול. היא עדיין צעירה, אתם עדיין דמויות סמכות. נכון שהיא לא נותנת אמון בקלות אך בתוך תוכה גם הייתה רוצה לחיות יותר טוב ועם קשר טוב עם משפחתה, ואתם כמבוגרים אחראיים, חייבים ללחוץ בצורה עדינה ולא לוותר,. רצוי להתחיל מגורמים בבית ספר. זו החלטה שלכם באם תוותרו או תילחמו למען עתידה.

בהצלחה, צריך הרבה כוח, סבלנות ובעיקר עיקשות.

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה