מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבת מעגל חברים למתבגררשת25/06/2014
ש לי בן , בן 13.5, ילד חכם וחברותי ,
אבל עם קשיי למידה וקשב שגורמים לו לפעמים לקושי בהבנה בסיטואציות חברתיות ותגובה מתאימה .
הוא מסתדר בבית הספר , גם חברתית , אבל אין לו חבר קרוב שאפשר להזמין לבריכה, סרטים וכו .
החופש מתקרב ואיתו החרדה מעודף זמן פנוי.
אני מחפשת להתידד עם אמא לילד דומה (לא על הספקטרום האוטיסטי) שיש לה מוטיבציה ויכולת להשקיע כדי לקדם פעילויות משותפות במטרה לגרום לילדים להכיר יותר .
הילד אוהב קפוארה ותופים .
אני יכולה לתרום למידה משותפת של אנגלית ומתמטיקה (אני מורה לחינוך מיוחד עם התמחות בילדים לקויי למידה וקשב במתמטיקה ואנגלית) .
בנוסף פיתחתי משחק מיומנויות חברתיות שמתאים לגיל וכול כ 60 משימות דיאדיות המבוססות על גישות טיפול מדוונות (NDFA, CBT, ניהול זמן , חשיבה חיובית ועוד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת מעגל חברים למתבגר - תגובה
ד''ר נלי שטיין25/06/2014רשת שלום,
כל הכבוד על היוזמה האימהית!
מציעה רק להיות רגישה כלפי הבן היות שהוא כבר נער ולא ילד צעיר, ובגיל זה יכולה להיות רגישות לאייך נוצרו הקשרים החברתיים ועד כמה אימא מעורבת בהם...
הייתי מחפשת גם חוגים/פעילויות קבוצתיות עבורו (סוג של מחנות קיץ בתחומי קולנוע, מחשבים, ספורט ועוד) הקיימות בכל מיני מרכזים קהילתיים וגם באופן פרטי.
בהצלחה וקיץ נעים,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקשורת בין אישיתאימוש24/06/2014
שלום רב,
בני בן 20, נאה ביותר [אבל אני משוחדת...] נתקל בבעיה של תקשורת בין אישית כשמגיע רגע שהוא צריך לפנות לבחורות הוא פשוט "משתבלל" . אנא הפנו אותי לגורם מקצועי שיוכל לעזור לו
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת בין אישית - תגובה
ד''ר נלי שטיין24/06/2014שלום אימוש,
יש הרבה מטפלים/ות טובים... איני יכולה לתת לך שם ספציפי.
אנא בדקי אותו מה הוא מעדיף - גבר או אישה, אזור נגיש... (לא ציינת אם הוא בכלל מסכים ללכת לטיפול...).
נסי לברר דרך חברים/קרובים או אתרי טיפול ספציפיים.
שיהיה לו בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו פשוט לא עובדנגה18/06/2014
שלום, אני ממש עובדת עצות, יש לי 2 בנות גדולות אחת ביא והשניה עולה ליב, מעולם הן לא מציעות לעזור לי, כל פעם אני צריכה לבקש את עזרתן מה גם שכשאני חוזרת הביתה מהעבודה הן משאירות אחריהן בלאגן במטבח..בגילן אני הייתי מאוד נקיה ומסודרת..אני מרגישה שאני צריכה כאילו "לבקש שוב ושוב בעניין העזרה...הבית גדול ואני ממש לא יכולה לחזור מהעבודה ושכל העניין יהיה עלי...כאילו אני מדברת והקירות שומעים אותי ולא הן. האם יש לכן רעיון עבורי מה לעשות? נמאס לי לדבר "לקיר". אני רוצה לציין שאני אישה מאוד חרוצה ולא מעלה זאת בגלל שאני מפונקת או עצלנית, משהו אצלי בבית לא עובד..כמה שיחות אפשר לנהל בנושא?!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו פשוט לא עובד - תגובה
ד''ר נלי שטיין19/06/2014שלום נגה,
אני בהחלט מבינה את התסכול שלך. הוא מתרחש בהרבה בתים, ואנחנו ההורים שואלים את עצמנו בדיוק את אותה שאלה - מה לא עובד? במה טעינו?
אז - קודם כול - אני רוצה לומר שבנותיך רואות את דמות החרוצה, האחראית והמתפקדת. הן עדין "בועטות" בדמות זו (לא בך ממש, למרות שזה אולי מרגיש כך לפעמים) מסיבות של תהליכי נפרדות, מרד וצורך ליצור התנהלות עצמאית משלהן. יתכן שהן גם מרגישות שאת מחזיקה בלאו הכי את כל האחריות, ולכן גם אם הן משאירות בלגן במטבח - את תסדרי. תכעסי ותסדרי...
לכן, אני מציעה שלא יהיו הרבה דיבורים אלא חלוקה ברורה וכתובה שחור על גבי לבן של חלוקת המטלות והאחריות בבית. נסי לעשות זאת דרך שיחה משפחתית, ללא כעס, ללא ביקורת, בנוכחות האב - אם הוא חי אתכן. לא לבקש אלא להנחות. לגייס את יכולת העמידה על שלך, לא לרצות, לא לוותר...
תהיי זקוקה פה להרבה התמדה, לא להישבר, לא לוותר. חלוקת האחריות היא תהליך הדרגתי שהן צריכות ללמוד לקחת בו חלק. זה ייקח זמן.
במשך הזמן, כשיהיה יותר שיתוף פעולה, אפשר יהיה להרהר מדוע זה לא קורה...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טעיתי-בבקשה ענו לי במהרהרינת01/06/2014
ערב טוב, ביתי בכיתה יב מזה חצי שנה הולכת לפסיכותרפיסתית שמשלב שיחות ודמיון מודרך איתה, לאחרונה לקחתי את ביתי לשיחה עם מטפל גוף נפש שאני מכירה גם אותו בצורה מעולה, לאחר מספר ימים ביתי אמרה לי שהיא מעדיפה לעבור לטפל אצלו במקום אצל המטפלת הנוכחית. האם זה בסדר? האם עשיתי טעות בכך שלקחתי אותה לשיחה אצל משהו אחר בזמן שהיא מטופלת אצל משהי מעל חצי שנה? אני ממש לא יודעת מה לעשות, האם בלבלתי את ביתי? והאם היא צריכה להמשיך את התהליך שעושה אצל אותה מטפלת ולא לעבור למטפלת האחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם טעיתי-בבקשה ענו לי במהרה - תגובה
ד''ר נלי שטיין02/06/2014רינת בוקר טוב,
אני שואלת את עצמי מדוע עשית זאת, והאם משהו הטריד/הדאיג אותך.
אכן אין זו הדרך המומלצת לנהוג היות שיש בה התעלמות מהקשר ומהדרך שנוצר בין בתך לבין אותה מטפלת. זו עלולה להוות סוג של חודרנות מצידך, ועליך לברר עם עצמך האם התנהלות מעין זו מוכרת לך (ביחד לעצמך).
לא ציינת אם בתך הסבירה מדוע היא מעדיפה לעבור, והאם יש בכך משאלה לרצות אותך...
בכל מקרה אני ממליצה לברר איתה היטב, לומר שיש לך ספקות לגבי מה שעשית ולבסוף - אם היא בוחרת לעזוב הרי שיש לבוא לפגישה אחת (לפחות, בדרך כלל מומלץ יותר) לפרידה מסודרת מהתהליך ומהמטפלת.
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתטלי31/05/2014
שלום, בתי בת חמש עשרה וחצי, יש לה חבר כבר חצי שנה הם מאוהבים, בתחילת הקשר דיברתי גם עם בתי וגם עם החבר בנוגע לאינטימיות מינית, הבהרתי שהם עדיין צעירים וכמובן שמעבר לנשיקות אני לא מסכימה שהתקדמו, עם בתי אני מדברת באופן קבוע על ההשלכות וכן שזה לא גיל מתאים, לאחרונה גיליתי שהפ התקדמו מעבר ואף היא איבדה את בתוליה (הם לא שכבו ככה היא אומרת) כמובן שכעסתי מאוד וקיבלתי את זה קשה במיוחד לאחר שהיא הבטיחה לח שעד גיל 18 אין בכוונתה לעשות את זה, אני מרגישה שאיבדתי את האמון בביתי וכל פעם שהם נפגשים אני חוקרת, בודקת ומאוד לחוצה שהם ישכבו, אני ממש נכנסת לפחדים עם עצמי בוכה הרבה ולא רגועה, אני מרגישה חזק שביתי מסתירה ממני דברים ולא מספרת הכל, יש בינינו המון מתח והרבה צעקות וחילופי דברים, האמת שאני לא אוכל לשמוע ממנה אם היא תגיד לי שהיא שוכבת איתו ואיך אני יגיב , היא עדיין ילדה צעירה וזה ממש לא מתאים בגיל שלה, מה עלי לעשות דיבורים כבר לא עוזרים ואני ממש חסרת אונים. אודה לתשובתך במהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
ד''ר נלי שטיין02/06/2014טלי שלום,
צר לי על העיכוב המסוים במתן התשובה.
אני שואלת את עצמי - ואותך - מדוע את כה לחוצה... ובנוסף, האם באמת חשבת שאת יכולה לשים פה איזה גבול ביחס ליחסיהם האינטימיים? את מבינה אולי כבר שלא.
כמו כן, אני ממליצה להורים ליצור דיאלוג בו מתקיים אמון ולא לחץ ודרישה כזו או אחרת. דרישה הנובעת מפחדיך - בעיקר.
קחי בחשבון שאת מכניסה גם המון מתח ופחד לבתך, מה שעלול לקלקל עבורה את ההתנסות היפה וגם להשליך על איכות חייה - המינית והזוגית בעתיד.
אני מציעה לשחרר! לנסות קודם כול להרגע בעצמך, ולאחר מכן לשוחח עם בתך ממקום אחר - מקום המציע תמיכה, עזרה במציאת אמצעי מניעה הולמים, ברור רגשותיה וביסוס נוכחותך ככתובת - באם תבחר לעשות זאת.
אחרת, לצערי, את מתבססת כסוג של "אויבת", וכל תגובה שלך דוחפת אותה בדיוק לצד השני. זה מתאים לגילה, לצרכיה להתחיל להיפרד ממך וכמי שמבררת את זהותה העצמית.
בבקשה עשי שינוי - לטובת שתיכן!
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגרת פוגענית - תזכורתמתלבטת31/05/2014
מחכה בקוצר רוח לתשובתכן לגבי הפוסט שכתבתי לפני מספר ימים. השבת הגיעה וביתי בחרה ללכת לחברה ולא להגיע הביתה. עדיין אובדת עצות ואשמח לשמוע את דעתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגרת פוגענית - תזכורת - תגובה
ד''ר נלי שטיין31/05/2014שלום לך,
את מתארת אימהות מיטיבה לנערה סוערת רגשית בעלת קושי ניכר בוויסות רגשי. נדמה שמה שאת מתארת הוא סוג של התקף זעם, אותו אפשר לראות בקרב ילדים צעירים אפילו בני שנתיים... הזעם כמו גם הסירוב להכיר בפגיעה מבטאים אף הם שמבחינה רגשית בתך נמצאת - לעתים (כשהיא בבית) - בשלבים רגשיים מוקדמים, שלא בהתאם לגילה הכרונולוגי.
איני יודעת מדוע. לא מכירה את השתלשלות היחסים ביניכם אך נראה שבגילה את בהחלט לא אמורה להמשיך ולהיות "אובייקט" לתוקפנות ולהרסנות מבלי להגיב. איני מאמינה ב"ברוגזים" אבל אפשר לתת למתח להמשיך עוד תקופה מסוימת כדי לסמן משהו בבחינת "גבול" שנחצה. היא מצאה סוג של פתרון בינתיים. אל תיבהלי. תחזיקי מעמד, תני לזה עוד קצת זמן...
בנוסף, לאור מורכבות הדברים, הייתי ממליצה מאוד הן עבורך והן עבורה ללכת לטיפול נפשי מקצועי.
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגרת פוגענית - תזכורת - תגובה
ד''ר נלי שטיין01/06/2014בוקר טוב,
עוד משהו: כשאני מציעה לך לתת לדברים זמן אני מתכוונת - בעיר - למשמעות הנפשית עבור בתך לא לראות אותך מתפרקת. היא יכולה לכעוס ולפגוע, זה מאוד קשה ומחייב טיפול, אבל את נשארת בשלך. קרי, לא מתמוטטת, לא נכנעת, לא חלשה. כל האפשרויות האלה - באם הן קורות - מעוררות עוד יותר את זעמה היות היא מרגישה ביתר שאת חלשה ובלתי מוחזקת.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץאמא30/05/2014
שלום,
בני בן 14, כתה ח,. ילד אנטליגנטי, הרבה מעל לממוצע )עפי אבחונים פסיכודידקטיים שערך בסוף כיתה ו) , למעשה מכיתה ה חלה הדרדרות בלימודים, כיום נכשל ברב המקצועות, לא מכין שיעורים ולא לומד למבחנים. מעבר לכך לא משקיע בטיפוח הגוף ברמה הבסיסית של ציצוח שיניים, מקלחת, דאודורנט. אנחנו חייבים להזכיר לו לעשות את זה. הוא גם מלא פצעונים, והוא טוען שזה לא מפריע לו והוא לא רוצהלהיות בחברה של אנשים. הוא ילד מאוד חברותי עם חוש הומור מפותח אך הוא לא מעונין לפגוש חברים, לא יוצא מהבית אם לא חייב. אנחנו לא יודעים אם פשוט להניח לו (להכשל בלימודים, להיות מסריח,...) או להילחם, להטיל סנקציות-דבר שניסינו לא פעם אחת אך לא ממש הועיל. (אולי לא הפעלנו אותן בדרך הנכונה?) אנחנו ממש מיואשים, בעיקר מהאדישות וחוסר המוטיבציה של בננו.
אולי יש לכן עיצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ - תגובה
ד''ר נלי שטיין30/05/2014לאימא שלום,
אני סבורה שבנך אומר משהו דרך התנהלותו זו - כבר כ-4 שנים. איני יודעת מה אך חשוב וכדאי לברר. יתכן שיש דיכאון סמוי או קושי נפשי אחר... יש פה משהו עמוק יותר מהטלת סנקציות, שבלאו הכי אינן עובדות. לסירחון הגוף יכולות להיות כל מיני מטרות - הן סוג של "עטיפה" מגינה, והן סוג של סימון בבחינת "אני כאן" (וצריך עזרה...).
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת פה היא ללכת יחד אתו לטיפול נפשי. טיפול שיהיה בעיקר עבורו, יחד עם הדרכת הורים, או טיפול משפחתי.
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסיבהחסויה28/05/2014
שלום
ביתי בת ה16 בכללי תלמידה טובה מאוד חברותית ופעילה אחרה"צ (חדר כושר וכו')
בערבי שישי הן לא יוצאות נפגשות מידי פעם בבתים (די חנוניות)
לפני כחצי שנה היא רצתה לצאת למסיבה עם חברות בעיר שאנו גרים שאלתי פרטים על המסיבה והסכמתי ..אחרי שעה היא הגיעה הביתה וסיפרה שהמסיבה אורגנה במקום לא מסודר והגיעו שוטרים והן פשוט עזבו
עכשיו הן רוצות ללכת לעוד מסיבה בעיר ליד ואותם מארגנים איגנו את המסיבה אני די חוששת איך אני צריכה להגיב ??מה אני צריכה לעשות?? לאשר לא לאשר??
אבא שלה בשום אופן לא מסכים!!
אני בדילמה ומאוד פוחדת לאור הסיפורים של היום
מצד שני אני לא יכולה לסגור אותה בבית
עובדת עצות ..אשמח לעזרה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסיבה - תגובה
ד''ר נלי שטיין29/05/2014שלום לך,
נדמה לי שמה שתיארת הוא מסוג הדברים שקורים בתחום הזה של מסיבות...
סך הכול האירוע היה מרעיש בגלל שהן נפגשו בפעם הראשונה עם הדברים, אבל לא משום שהן נעצרו או הסתבכו חלילה...
אני סבורה שאם נוצרה משיכה וקיים עניין לא כדאי לאסור באופן גורף (למרות התנגדות האבא). כדאי לשוחח איתה, שתפעיל את שיקול דעתה, שתברר ובסך הכול לאפשר לה ללכת. היא הולכת עם חברות ולא לבדה, יש טלפון סלולרי ומדובר באותה עיר.
אני חוששת שאיסורים גורפים מפעילים עוד יותר את הדמיון ויוצרים עולם של הסתרות ושקרים.
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהו קטןמתלבטת27/05/2014
שכחתי לציין דבר נוסף - למרות שביתי מאד עטופה ומקבלת המון, היא אינה מעריכה דבר ומבחינתה "אף פעם לא עשו בשבילי כלום ואף פעם לא נתנו לי כלום". כל מה שכן נעשה, כל המחוות והפינוקים שמורעפים עליה, הם מבחינה "חלק מהתפקיד שלנו כהורים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומה
חסויה28/05/2014וואו...את ממש מפחידה אותי !!!
יש לי בת (16) עם אותו התנהגות חשבתי שזה נגמר בשלבים מאוחרים יותר
גם אני נשארת פעורת פה ופגועה עד עמקי נשמתי אך לבסוף אני זאת שגם נכנעת "בקרב"
ויושבת איתה לשיחה ומבהירה לה את התמונה כולה והיא עוד מבקשת סליחה וגם רוצה לשמוע אותה ממני..
שיהיה לך בהצלחה אמא יקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מתלבטת28/05/2014תודה יקירה!
זקוקה לכל מילה של עידוד. שנים נהגנו כמוך ובכל פעם שהיא נרגעה ישבנו וליבנו איתה את הדברים (ושמענו "סליחה" מהפה לחוץ). אני מרגישה שהגישה שלנו הובילה בסופו של דבר לזה שאין מחיר אמיתי להשתלחויות - אז יום אחד כעסנו והצבנו גבולות ולמחרת "עסקים כרגיל" ולכן היא יכולה להרשות לעצמה להמשיך ואפילו להסלים. אני גם חרדה ממש מהמודל שהיא נותנת לאחיות הצעירות שלה, שעוד לא התחילו את גיל ההתבגרות ולא יודעת איך למנוע שגם הן ירגישו שאפשר להתפוצץ בלי מנגנון בקרה. אני לא מגזימה כשאני אומרת שכשהיא מתפרצת ככה, אני מרגישה כמו קורבן לאלימות - כמו אישה מוכה - כי זה נמשך ונמשך בלי יכולת לעצור. לא יכולה יותר להרגיש ככה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן מתבגר לפני גיוסמיכל26/05/2014
שלום רב,
בני הבכור לפני גיוס כמעט 18,הוא התקשה להשתלב בבית הספר,הוא אובחן עם קשיי קשב ובמהלך השנים נוספו בעיות בדימוי העצמי ובקשרים החברתיים,ארועי אלימות בבית הספר ובבית עם האחים,בנוסף אנו חווים משבר גירושין קשה וחוסר תיאום וגיבוי ביני לבין בעלי לשעבר שאופיין לאורך השנים.בני הבכור שוהה שעות בביתו של בעלי כשהוא בעבודה ואני לא מתנגדת מסיבות רבות:בני מוצא בביתו של בעלי מקום מפלט מהדרישות והגבולות אצלי,אצלי מסרב להיות שותף במטלות הבית ומכה את אחיו ובבית של בעלי לשעבר יושב שעות במחשב וגם שותה בירה.האח השני בן 14 גם רוצה לקבל את זכויותיו של בני הבכור ושוהה בביתו של בעלי לשעבר שעות ובני הקטן נותר עם הסבתא ללא אחיו.
מה דעתכם וכיצד ניתן להכין את בני לצבא.
תודה,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני הבכור לפני גיוס
מיכל27/05/2014תיקון למכתב הקודם;
אני מתנגדת לשהייתו של בני בביתו של בעלי לשעבר ולא כפני שכתוב בטעות "לא מתנגדת".
תודה,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן מתבגר לפני גיוס - תגובה
ד''ר נלי שטיין27/05/2014מיכל בוקר טוב,
את מתארת יחסי משפחה וזוגיות מאוד קשים, ומצבו של בנך מדאיג אף הוא. הייתי אומרת שהוא בהחלט יכול להיות מוגדר כנער בסיכון. אני משערת שאת יודעת זאת ולכן רוצה לעזור לו להתכונן לקראת השירות הצבאי. שירות שיעמיד בפניו אתגרים רבים.
העצה המקצועית שאוכל לתת לאור הנתונים האלה היא ללכת לטיפול משפחתי - בעל מסגרת טיפולית גמישה - הן רק עבורך, והן עבור הבנים באם יסכימו לבוא עמך. בנוסף, אני מציעה - אם זה ניתן - לחשוב כיצד עושים "הפסקת נשק" אם אבי ילדיך, בניסיון לרתום גם אותו למאמץ זה למען בנכם.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן לפני גיוס
יוכי27/05/2014שלום רב נלי,
היינו אמורים להתחיל הדרכת הורים אצל פסיכותרפיסט מעולה ובעלי לשעבר לא הגיע פעמיים ברציפות.להדרכה המשותפת היתה חשיבות רבה בשביל ליצור שפה אחידה ותיאום מול הבן הבכור.גם בני הבכור מסרב לטיפול .סמכותי ההורית נפגעה לאורך השנים וחוסר התיאום ביננו רק החריף את מצבו של הבן ושימר את הקושי לקחת אחריות.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגות לפני גיוס הבן
ד"ר נלי שטיין27/05/2014מיכל שלום שוב,
אני מבינה, והמצב אכן מאוד מסובך.
מה שנותר לי כרגע זה להציע לך ללכת לטיפול, ליווי ותמיכה בעצמך היות שאת מתמודדת עם הרבה מאוד קשיים.
האם יש אדם אחר ממשפחתך שיכול לסייע? שבנך סומך עליו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן לפני גיוס
יוכי01/06/2014לצערי אין לי למי לפנות,זה נורא ואיום.בסוף השבוע בני הכה את אחיו שצעיר ממנו ב4 שנים וזה מראה שחוזר על עצמו כמעט כל יום.בני הבכור טעון בכעסים ונראה שממש מחפש להרביץ בזעם רב.אני חוששת לפנות לרשויות כדי לא לפגוע בבני אך המצב הולך ומסלים.בעלי לשעבר מתגורר מס' שניות נסיעה מביתנו ולא רוצה להיות מעורב.הפסיכותרפיסט שהתחלנו אצלו הדרכת הורים( בעלי לא הגיע פעמיים ברציפות להדרכה ) טוען שלא ניתן לסייע לבננו ללא תיאום ושיתוף פעולה מלא של שנינו.אני מטופלת רגשית ומקבלת סיוע משפטי ושרויה במצוקה מהאלימות של בני הבכור.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן לפני גיוס - תגובה
ד''ר נלי שטיין01/06/2014מיכל בוקר טוב,
אני מרגישה את מצוקתך וצר לי עליה. אני מבינה ללבך ויחד עם זאת שואלת את עצמי מה ביכולתי לעזור במסגרת פורום אינטרנטי...
במיוחד כאשר האב אינו מוכן לשתף פעולה לטובת בניכם.
נדמה לי שהפנייה לרשויות לא תפגע בו אלא תיצור גבול הכרחי, ועזרה משמעותית עבורכם. לא יתכן שתמשיכו לחיות בסיכון - פיזי ונפשי - בכדי לשמר את החופש שלו או העדר פגיעה בשרותו הצבאי. יתרה מכך, אני סבורה שבנך נמצא במצוקה נוראית בעצמו וזקוק להחזקה נפשית ופיזית שאתם כהוריו לא מסוגלים לתת.
אי לכך, כדאי להתחיל עם רשויות הרווחה ולנסות להפעילם כדי לחפש ביחד פתרונות - טיפוליים ואפילו שיקומיים.
בנך חייב לדעת שהתנהגותנו הפוגענית אינה יכולה להמשיך, גם במחיר של איסור להיכנס אליך הביתה.
מחזקת את ידיך,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן מתבגר לפני גיוס
יוכי20/06/2014תודה לך נלי על התגובות.
מבקשת להתיעץ עמך על עוד נושא ומה נכון לעשות במצב של התנכרות הילדים כלפיי.בני הבכור וגם בני השני מתרחקים ומטיחים בי עלבונות על האוכל ,מזלזלים בהשקעה העצומה שלי ,מסרבים לקחת חלק במטלות הבית ולא מכבדים את חוקי הבית במכוון .האוירה בבית קשה וכואבת גם בגלל ארועי האלימות וגם בגלל ההתנכרות כלפיי.עולה בי המחשבה שאני צריכה לעשות שינוי בדרך התגובה שלי ,אולי פחות להשקיע,פחות לרדוף ולבקש את עזרתם,פחות לרצות ובעיקר לשחרר .
מה דעתך,איך עליי לנהוג.
שבת שלום מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן מתבגר לפני גיוס - תגובה
ד''ר נלי שטיין20/06/2014מיכל שלום,
זה נשמע כיוון מתאים, אך הייתי דנה בו גם בטיפול האישי שלך.
מדובר הרי לא רק בדרך טכנית כזו או אחרת, אלא עמדה רגשית שיכולה וצריכה לבוא מבפנים. איני יודעת איך המצב הזה התפתח. האם בהשפעת התנהגות האב מצד אחד, וניסיונותיך לפצות, להחליק ולשמר מסגרת ביתית - מאידך, או תהליכים אחרים.
בכל מקרה, לא הייתי מציעה לך להמשיך לרצות, לספוג עלבונות, להשקיע ולקבל זלזול וחוסר ערך.
מצאתי את עצמי חושבת הרבה על פנייתך ומזכירה לך שוב לפנות לרשויות רווחה, או לכל גורם אחר, בנוגע לבנך הבכור. בבקשה אל תישארי לבד עם הקשיים עמו...
מעניין לראות שבנך השני, הסובל מאחיו הבכור, עשה עמו קואליציה נגדך. האם את סבורה שאי אפשר לשקף לו זאת? לשוחח עמו? להראות לו שהוא כנראה גם מעריץ את העמדה האלימה של אחיו, למרות שהוא בה בעת גם סובל ממנה?
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן מתבגר לפני גיוס
יוכי20/06/2014לנלי,
אני מנסה הרבה לשקף לבן השני שלוקח דוגמא לא טובה מאחיו הבכור,הבן הבכור מרגיש פראייר כי המסרים בבית היו קשים ,גם הבן השני מרגיש פראייר שעוזר במטלות הבית כשאחיו לא עוזר.פניתי לרשויות הרווחה ומחכה לע"וס שתיצור עימי קשר.בטיפול האישי אני מכינה תוכנית לתגובה אחרי ארוע אלים,במטרה לייצר סמכות הורית והפסקת האלימות.בתוכנית הפלפון יחסם ל24 שעות אחרי ארוע אלים.השבוע פעלתי לפי התוכנית.דמי כיס הילדים מקבלים במידה ומשתתפים במטלות הבית.הבעייה שהאבא נותן להם דמי כיס ללא תיאום איתי וזה מבטל את תוכנית דמי הכיס בביתי.
בברכה,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץאפ20/05/2014
שלום אני רוצה לשתף כאן לגבי משהו קטן,מקווה שזה מקום מתאים
אז ככה, טיפה עליי- אני בן 19, עדיין לא בצבא אלא בדחיית שירות. אני הבכור בבית
ובאופן כללי זכיתי להיות מאוד מוכשר ולהצליח בדברים שאני רוצה ועושה, ולהיות אהוב על הסובבים אותי.
אני כותב את ההודעה כאן כשחודש וחצי אני לא מדבר עם אחותי, הקטנה ממני בשנתיים.
אני ארחיב כאן מעט עליה ועל היחסים בינינו, כי הסיפור הקונקרטי פחות חשוב להבנתי.
היא ילדה משקיענית, משקיעה והשקיעה מאוד בלימודים שלה בתיכון. גם היא אהובה על הסובבים אותה. כאשר היא רק החלה לגשת לבגרויות בכיתה י' היא עברה משבר מתמשך כתוצאה מלחץ (לא יודע מה צריך לפרט, אז אשאיר את זה כך) שגרם לה, ולנו לשבר. היא התגברה ב"ה והיא עוברת טיפול פסיכולוגי (אני לא יודע אם הוא קשור דווקא למה שהיה בכיתה י')
ויחד עם המון עזרה מאיתנו בשנתיים שעברו היא עברה את הבגרויות (המון הכוונה ל-המון. אני אישית לימדתי לדוג' במתמ' ובביולוגיה שזה מקצוע שלא למדתי, וכל אחד במשפחה למד איתה מקצוע אחר) היום, בכיתה יב' היא כבר גיבשה לעצמה את סגנונה והיא לומדת פחות או יותר עצמאית.
חסרונותיה (עד כמה הדבר מורגש מעבר למסגרת הביתית- אין לי תשובה על כך) הן
בהיותה "לא מודעת" לסובב אותה ובסוג מסויים של נרקסיזם במובן של אנוכיות, זאת ההרגשה שלי כמובן ולא איזו אבחנה. שוב, במישור הביתי ,הדבר מורגש לכולם כאן.
אבל עד כאן, כולם בסדר, דואגים, אוהבים וכו', בצורה בריאה- עליות ומורדות.
אישית מאוד דאגתי לה ואהבתי אותה בתור אחותי, מאז ומתמיד.
בכל אופן, אני אסיים במה שקרה, הוא שכחודש וחצי לאחר המון בקשות מצידי שתבוא איתי לקניון, וסירוב מצידה, שכן היא מסרבת תמיד לעזור לנו- היא בקשה ממני את התיק שלי וסרבתי בצורה מוחלטת בתור תגובה. והיא הגיבה בצורה גועלית. זה לא דבר חדש , אבל לא דיברתי איתה אז איזה זמן מסויים. באיזשהו שלב ה"פוגע" הפכה ל"נפגע" והיא ה"מחרימה" אותי . כמובן שהיא לא התנצלה, אלא ממשיכה כרגיל ופורחת.
ראו, עד כאן פרטתי יותר ממה שרציתי, ופחות ממה שצריך, על זה ואני אשמח לייעוץ ועזרה בקשר לכך. כי הריב כשלעצמו מפריע לי. אך העיקרי שאני רוצה לשמוע דעה חיצונית לגביו הוא אני:
הכוונה שלי היא להרגשה שיש לי כעת ולהתמודדות שלי עם מצבים כאלה-
מה שאני מרגיש עכשיו מורכב מחוסר הוגנות,הרגשת כפיות טובה כלפיי, רצון ל"החזיר" , וכו'
[אפרט כאן בקיצור שהיה לי עוד מקרה יחיד כזה עם חבר טוב מאוד - שכשלא דיברנו היו לי את אותן הרגשות,שנראה שהצד השני ממשיך כרגיל ופורח]
ובעיקר שני דברים:
1. אני לא מסוגל להתעלם מההרגשות שכתבתי לעיל. אולי זה דווקא מראה על בריאות, אבל הייתי רוצה להיות מסוגל להתעלם מכל זה ובמידה מסויימת "נרקסיזם" כזה משל עצמי- יכולת להתעלם ולהמשיך לפרוח כמוהם
2. הרגשה מאוד מאוד חזקה שהייתה אצלי בשני המקרים האלה היא שהצד השני פשוט 'עוקף אותי בסיבוב' ובעוד אני מדשדש מאחור הם רצים קדימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אפ20/05/2014אז אסיים בבקשה לשמוע את דעתכן על הקנאה הזו שאני מרגיש, ועל כך שאני לא יודע להתמודד בקרב הזה וכו'
היה עוד המון מקום לפרט עליי, על ההקשרים המסויימים שיש אבל זה כבר ארוך.
אז תודה לכן אם תקראו את כל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ - תגובה
ד''ר נלי שטיין20/05/2014שלום לך,
אתחיל בכך שמאוד התרשמתי מדבריך ומאופן ניסוחם. מהדברים עולה שאתה מכיר בכך שקשרים אנושיים הם דבר חשוב בחייך, ואתה מוכן להשקיע בהם (ואפילו מאוד). לאור ההשקעה הרגשית ובכל מובן אחר אתה חש נפגע וכואב כאשר יש קונפליקט כלשהו. קונפליקט שכאילו - בהרגשה שלי - משאיר אותך "מדמם", בעוד שהאחרים לכאורה ממשיכים את חייהם כרגיל.
עלי להודות שאיני רואה ב"חרם" כדרך התמודדות אלא כהימנעות ממנה. הוא נכפה עליך מצד אחותך היות שכנראה קשה לה ליצור דיאלוג לגבי הריב, ואני ממליצה לחשוב כיצד להפסיקו. להפסיקו במובן של ליצור שיחה על הדברים, אולי בהדרגה יותר מאחת, אך גם לצמצם את הנוכחות ואת הנדיבות כלפיה. זה יהיה לך קשה אבל הכרחי כדי שהיא תוכל ללמוד משהו על האופן בו היא כופה עצמה על אחרים, וכיצד כפייה זו גורמת לצמצום הנדיבות כלפיה.
פרט לכך, נראה שיש לך עולם מאוד עשיר ומלא התלבטויות. האם שקלת ללכת לשוחח עם מישהו? באופן טיפולי/ייעוצי? אני ממליצה. נראה לי שתקבל מכך המון.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אפ21/05/2014כן, אני מרגיש באופן שתיארת את זה.
ומה בדבר ההתמודדות עם ההרגשה? והאם היא אכן שלילית? לכך לא התייחסת- אולי בגלל המסגרת של הפורום?
אני עוד כועס עליה אז אולי דרוש עוד זמן של הרגעות. קשה לי לחשוב מה אפשר לעשות.
ייעוץ ושיחה יתרמו לי?באיזה צורה? אבל תחת איזה נושא?
זה מסקרן כי בד"כ אני לא משתף אם אין סיבה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר נלי שטיין22/05/2014בוקר טוב,
אני רואה יחסים של כעס וקנאה כרגשות הקיימים באופן הכי אנושי ועמוק בכל קשר, כולל קשרים קרובים מאוד. נדמה לי שאתה זקוק לסוג של "אישור" או תמיכה לרגשות אלה, אותם אתה פוגש בתוכך. אני שואלת את עצמי למה והאם הם מבהילים אותך... קל יותר לראות את עצמך כאח הטוב, המסור. אלה הם גם חלקים המצויים בך. אבל רגשות קשים יותר קשה לנו לשאת. הם מבהילים את כולנו.
זאת גם הסיבה שהצעתי לך אפשרות ללכת לטיפול. במסגרת תומכת ומקצועית אתה יכול "לפגוש את עצמך" בדרכים יותר עמוקות ומשמעותיות, לברר את רגשותיך ואת הדרכים בהן אתה רוצה לבחור כדי להתמודד עמם.
מקווה שנתתי לך סיבה טובה...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש דרך לדעת אם הגענו לגובה הסופי?שלום18/05/2014
לגובה הפוטנציאלי שלנו אם אין צילום כף יד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש דרך לדעת אם הגענו לגובה הסופי? - תגובה
ד''ר נלי שטיין19/05/2014שלום,
צילום כף יד עוזר כמובן אבל יתכן שיש עוד בדיקות שאיני יודעת לתת עליהן מענה.
אני יכולה להציע לפנות לרופא/ת משפחה ולהתייעץ עמו/ה?
בכל מקרה אם נושא הגובה מטריד כדאי לשוחח עליו עם מי שנגיש לך ובעל ידע בתחום.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצהרה על דו מיניותתמר18/05/2014
שבוע טוב, ביתי בת 18 מצהירה על עצמה כדו מינית, לפני כשנתיים גילינו זאת כשפרסמה בפייסבוק משפט " אני יוצאת מהארון" מאז ומתמיד היתה שונה מאחיה, הן בסגנון הלבוש (בעבר היתה "פריקית")והן בדעות שלה ובבחירות החברים שאיתם הולכת. כאשר שוחחנו איתה בצורה הכי טובה ומבינה לליבה ותומכת -בזמנו ואמרנו לה שראינו את שכתבה (היא לא משתפת אותנו בכלום) הודתה שהיא מבולבלת ואוהבת גם בנים וגם בנות והיתה לה התנסות של נשיקה עם בת ושנה קודם היה לה חבר כחודש. ביתי הבכורה מיילדי , אין לה בטחון עצמי, לא אוהבת את איך שהיא נראית (גובה 150 ) כמובן שאנו מחזקים אותה ומשתדלים לפרגן לה שתרגיש טוב עם עצמה אך אני כאמה מרגישה שקשה לה במיוחד שאחותה שבכיתה יא גבוהה ממנה מטופחת אוהבת את עצמה ומקבלת תמיד מחמאות מהסביבה. כיום היא בת 18 הגישה עבודת גמר בנושא קהילה ההמוסקסואלית ושם ציינה שלפני כשנתיים יצאה מהארון והצהירה שהיא דו מינית.
1. האם יכול להיות שביתי עדיין נמצאת בבילבול?
2. האם בסופו של תהליך היא תבחר צד?
3. האם היא צריכה לשוחח עם משהו שיעזור לה בעיניין?
4. אני כאמה מבולבלת בעצמי ולא יודעת כיצד לנהוג? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצהרה על דו מיניות - תגובה
ד''ר נלי שטיין19/05/2014תמר שלום,
אכן שאלות מבלבלות המשקפות את התהליך שבתך עוברת. תהליך שיתכן ויש בו עדין בלבול, אך גם יכול להיות שהעמימות המוצגת על ידהה מקלה עליה כרגע... מרחיקה את הדחיפות להצהיר הצהרות ברורות לגבי העדפה מינית כזו או אחרת.
בכל מקרה נשמע שהיא מחפשת דרכים להגדיר את עצמה ואת זהותה, לא רק זו המינית, מול אחותה ובעיקר מול עצמה.
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת פה היא לנסות לשהות עמה בתהליך, עם כמה שפחות ביקורת וכמה שיותר סבלנות. קל להגיד וקשה לעשות - אני יודעת, אבל אם תצליחו במשהו מזה הדבר יסייע לה מאוד.
בנוסף, עזרה נפשית טובה תמיד יכולה לסייע - בעיקר מול הבלבול ולאו דווקא מול נושא הדו/חד מיניות.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצהרה על דו מיניות שאלה נוספת בהמשך
תמר19/05/2014תודה על תגובתך דר' שטיין, היא הולכת לטיפול בעקבות תקופה קשה שעוברת בעקבות בגרויות והתנתקות מחברים טובים, האם יהיה זה נכון שהמטפלת שלה תעלה בפניה שאנו יודעים את מה שרשמה בעבודה "שהודיעה על כך שהיא דו מינית וכביכול יצאה מהארון
או כיצד תוכל לעזור לה בבלבול בלי להזכיר את העדפותיה המיניות? הרי במפגשים היא ביתי מדברת איתה על מקרים עם בנים ולא הזכירה בפניה שום דבר בנושא ...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצהרה על דו מיניות שאלה נוספת בהמשך - תגובה
ד''ר נלי שטיין19/05/2014תמר שלום,
איני סבורה שזה נכון שהמטפלת תעלה תכנים שבתך לא מעלה בעצמה. בתך עלולה לחוש שזה חודרני ומאיים, מה שיכול לפגוע בה ובתהליך הטיפולי.
המטפלת יכולה בעדינות לברר, דרך תכנים שהבת מעלה, כיוונים אפשריים של מצוקה/התלבטות ולראות האם בתך מגיבה לכך... אבל לא שום דבר ישיר.
כמובן שכל דברי אלה הם בבחינת תפיסתי את העבודה הטיפולית ויש מקום מרכזי לשיקול דעתה של המטפלת עצמה.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה קשהשרון14/05/2014
שלום,
בתי הבכורה בת 15 בקרוב. נערה מקסימה, נבונה ואחראית. הכירה לפני מס' חודשים נער באמצעות האינטרנט דרך מכר משותף. הסתבר לה שלנער בעיות התנהגות ועבר של התנהגויות פליליות ולכן הוא שוהה במסגרת לנערים עם בעיות התנהגות מתמשכות ונמצא בתהליך שיקומי. יש לציין שקיימת בנינו תקשורת פתוחה והיא שיתפה ועדיין משתפת אותנו בנושא. התנגדנו מאוד לקשר ואף ניסינו להסביר לה את מורכבות העניין, על כל היבטיו. אך היא בשלה, התעקשה להמשיך את הקשר בטענה שהנער "מקסים ולא מעורב יותר בשום דבר שלילי". בתחילה עוד קיווינו שהקשר יתפוגג מאליו ולא נקטנו באמצעים חריפים כמו איסורים נחרצים או אפילו לקיחת הטלפון מתוך מחשבה שהיא תמצא דרך אחרת ליצירת קשר אתו ועדיף שתגיע למסקנה לבדה תוך כדי שאנו ממשיכים כל הזמן להאיר את עיניה ולומר את דעתנו על הקשר. כיום הם עדיין בקשר. בעיקר טלפוני אך כ-3-4 פעמים הם נפגשו באזור מגורינו ולעתים בנוכחות חלק מחבריה שלדבריה "אוהבים אותו מאוד". היא חוזרת ואומרת שלא רוצה לוותר על הקשר כי טוב לה אתו, כיום נמצא במקום אחר מבחינת ההתנהגות ואף אמר לה שבשנה הבאה כבר עובר ללמוד במסגרת רגילה. היא גם אומרת לנו שמבינה את חששותינו אך גם שאנו שיפוטיים מידי כלפיו ולא מוכנים לקבל את העובדה שעובר שינוי. יש לציין שלאורך כל החודשים הללו נשארה אותה נערה מקסימה, תלמידה טובה ומשקיעה בלימודים, יוצאת עם חבריה, עובדת כבייביסיטר ועוד. אנחנו בדילמה קשה כיצד להמשיך ולנהוג. היא מבקשת ואף הוא כתב לנו שנסכים לפגוש אותו ולו פעם אחת. בעלי מתנגד לכך בתוקף ואני אמביוולנטית. אני אפילו חושבת שההתנגדות שלנו רק מחזקת יותר את הקשר בניהם ובמידה ונרפה מכך "האוויר ייצא מהבלון" ואם קיימים חלקים אחרים בקשר הם יבואו לידי ביטוי דווקא אז.
האם להסכים להיפגש אתו ולאפשר להגיע אלינו? עדיף שיפגשו מחוץ לטווח ראייתנו ושליטתנו? אולי אנחנו באמת שיפוטיים מידי ומדובר בנער שטעה בדרכו ומנסה להיכנס למסלול חדש? אני מאוד מעריכה את כנותה של בתי ולא רוצה לאבד זאת
אשמח מאוד לקבל ייעוץ בנושא. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה קשה - תגובה
ד''ר נלי שטיין16/05/2014שרון בוקר טוב,
אני מעריכה מאוד את הדרך בה נקטתם עד כה! ואת הדיאלוג ביניכם לבין בתכם!!! אני גם מחזקת את ידיך שחשוב לא לאבד דיאלוג זה - מחד - ולשים לב לעובדה שהיא ממשיכה לתפקד ולשתף - מצד שני.
נראה שדעתכם חשובה לה מאוד, אך יחד עם זה היא בגיל בו היא מתחילה לבדוק קשרים (כולל רומנטיים) על פי הרגשתה ושיקול דעתה. לאור גילה הצעיר היא בהחלט עלולה לטעות, אך כדאי בו-זמנית גם להחזיק את המחשבה שעליה לקבל מרחב מסוים של חופש ושיקול דעת (ואפילו את הזכות לטעות!). כן, אני יודעת שזה מאוד קשה.
לאור דברים אלה אני מצדדת בעמדתך הסבורה שיש לפגוש אותו, לא להמשיך ללחוץ עליה, "לזרום אתה". אכן, אם תוכלו לעשות זאת ה"אויר יצא בהדרגה מהבלון". התנגדות נחרצת תעשה את ההיפך. קרי, תחזק את הקשר ביניהם ואת עמדתה.
לא כי מה שתאמרו לא חשוב לה אלא כי היא זקוקה לתהליך העצמאות והנפרדות הזה מבחינה נפשית.
להערכתי - הכנסתו הביתה אינה פשוטה אך הכרחית. דרכה היא תוכל לקבל גם מבט עליו - דרך הקשר אתכם - ויתבסס הדיאלוג ביניכם.
ובעיקר - יש לזכור - הרבה סבלנות...!
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון16/05/2014תודה רבה על ההתייחסות והייעוץ. עזרת לי מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי מבקשת שלא נגיע למסיבת סיום יב'שרית11/05/2014
האם עלי להענות לבקשתה או שמא עלי להופיע למרות אי רצונה.
כנ"ל לגבי מסיבת הסיום של הצופים, תערוכה של סיום מגמה וכדו'.
האם לכבד את בקשתה ולא להופיע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי מבקשת שלא נגיע למסיבת סיום יב' - תגובה
שלי ורדי11/05/2014שלום שרית,
לא פירטת מה, על פי הבנתך, את האינטראקציה, גורם לבתך לא להיות מעוניינת שתבואו.. זה יוצא דופן במיוחד כי רוב ההורים מגיעים למסיבות סיום, למה שאתם תעדרו? זה לא מובן אלא אם יש ביניכם קשר מסובך והיא כועסת עליכם. קשה לי לייעץ לך, האם יש סיכוי קטן שאם גם לא תופיעו היא תתאכזב למרות הצהרתה ההפוכה? האם כך היא בודקת אותכם? האם היא מעוניינת שלפחות חלק מבני המשפחה, כולל אחיה, יגיעו למסיבת סיום של בית הספר? הכל תלוי בגורמים לסירוב שלה.. הנטייה שלי לייעץ לך היא, שלפחות אחד מההורים יגיע ולהגיד לה זאת מראש.
אך מסיבות סיום מסתיימות... הקשר הבעייתי וללא אמון שיש ביניכם נשאר, ובו צריכים כולכם לטפל.
בברכה,
ורדי שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)