מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 16 עם מעשי קונדסאייל11/11/2013
היי
לביתי בת ה16.5 יש קטע עם מעשי קונדס ונזקים.
לא אחת היא עשתה כל מיני מעשי קונדס עם חברות שגרמו נזקים ולעיתים אילצו אותי לשלם עליהם. מין תחביב כזה לעצבן אנשים, למשוך תשומת לב
השבוע היו אצלה 2 חברות.
כעברתי ליד חדרה ראיתי אותן מציצות מהחלון וזוממות מעשה קונדס.
הזהרתי אותה שלא תחשוב על משהו בכיוון.
לאחר חצי שעה דופק אצלי בדלת השכן, מלא זעם, בטענה שתפס על חם את ביתי וחברותיה מעיפות קופסת פח ישנה לשמשת המכונית שלו וגרמו נזק.
חוייבתי לשלם 200 ש"ח.
קראתי מייד לבת והחברות, והיא נאלצה להודות במעשה.
נתתי לה מיידית עונש לשבת שעה שלמה על הכסא. היא נשלחה לחדר עבודה שלי. בנוסף היא קיבלה ריתוק ליומיים. קצת הובכה מהחברות ובכתה, אבל הבינה שזה המחיר.
אח"כ הזמנתי את הורי החברות שחיכו בסלון, הן הגיעו אלינו, ו2 החברות קיבלו ריתוק לשבוע ונסעו עם הוריהן הביתה. הם השתתפו בתשלום.
השאלה היא האם לדעתכם העונש שנתתי הוגן ותואם את המעשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 16 עם מעשי קונדס - תגובה
שלי ורדי11/11/2013שלום לך מיכל,
ביתך בת 16, העונש של ריתוק על כיסא לא מתאים לגילה ולא קשור כלל למעשה שעשתה, להיפך עונש זה מנציח עוד יותר את תחושתה שהיא ילדה קטנה, לא אחראית למעשיה. אני לא חושבת שזה ישפיע לטובה במשהו. עדיף להציע לה לעשות איזו עבודה ולשלם את חקלה בתשלום ששילמתם לאיש על הנזק שנגרם. כך היא תתאמץ ותרגיש איך מרוויחים כסף. היא גם תרגיש יותר נכון את אחריותה האישית במעשה. בגיל זה, עדיף לקיים שיחות ודיאלוג, הסברים. עדיף תמיד שה"עונש" יהווה לקח שקשור למעשה וגם מאפשר לה איזשהי צמיחה התפתחותית., אם אפשרי תמיד הדבר.
בנוסף, חשוב לשבת ולשוחח איתה, להבין את עומק המניעים שלה למעשים אלה. לא פעם אחת אלא כמה פעמים. נראה שהיא צריכה להתפרק, שיש לה איזשהי תוקפנות פנימית שמביעה אותה בדרך זו, כלפי אנשים זרים דוקא. יש לה רווח מסוים בלראות אנשים ללא שליטה ואת עצמה בשליטה. המעשים הם ללא שיפוט מציאות, יש להם אופי מרדני גם כלפיך כאם, כי הזהרת אותה קודם לכן ולא נשמעה לך. זה מדאיג מאד.הנערה זקוקה לשליטה בחייה ולתחושה שהיא אינה חסרת אונים, הנה חומר למחשבה....
בהצלחה,
שלי ורדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עצה דחופה בנוגע לסמים!!אמאחסויה01/11/2013
היום גיליתי בתיקו של בני (בן ה-18) כדורי רטאלין השייכים לאחיו הצעיר ממנו בשנתיים.
מאחר והיה לנו בבית מאגר של כ-7 חבילות רטאלין (אנו נמצאים בחו"ל וקיבלנו אישור מיוחד לקחת איתנו כמות שתספיק ל-7 חודשים לבננו עם ה-ADHD, העניין הוא, שכאן, אין לבן שלנו צורך בכדורים ולכן לא השתמש בהם כלל) - ניגשתי לארון וגיליתי שנשארו רק 2 חבילות.
המסקנה שלי מכך היא או שהבן שלי משתמש בכדורים כסם (אני חושבת שזה לא המקרה) או, שהוא מוכר את הכדורים, כלומר, סוחר בסמים כדי להרוויח כסף.
אני לא יודעת מה לעשות - איך לגשת לנושא, מה להגיד לו? חיטטתי לו בתיק כדי למצוא את הכדורים הללו.. אני לא רוצה להגיד משהוא שיגרור תגובה שלילית מצידו שאולי אף תחריף את המצב ומצד שני - מה עלי לעשות ולהגיד??? זה בהחלט לא מקובל עלי ועל בעלי ואנחנו מאוד מודאגים מההשלכות.
אודה מאוד על תשובה דחופה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עצה דחופה בנוגע לסמים!! - תגובה
ד''ר נלי שטיין01/11/2013שלום לך,
אני בהחלט מבינה את דאגתך. איני יודעת מדבריך האם האפשרות שבנך הבכור סחר ו/או השתמש בריטאלין היא משהו שקרה בעבר? כיצד ידעת לפנות לתיקו ולמצוא כדורים אלה?
אם כן, והחיפוש בתיק לא היה מקרי או אקראי, הרי שזה חלק מהשיחה שאמורה להתקיים.... שיחה לא קלה וכדאי שתהיו שניכם (ההורים) נוכחים בה.
הייתי גם מקיימת אותה ללא נוכחות ילד/ה אחר/ת.
בשיחה הייתי מעלה את העובדה שמצאת רק 2 חבילות ולאור פליאתך התחלת לחפש. בין היתר בתיקו של בנך הבכור - שם אכן מצאת חלק מהכדורים. אני מציעה לשאול אותו להסבר ולומר מיד שאמירת האמת תקל על תגובתכם ותסייע לכם להגיב באופן מותאם (אל תתחייבו עוד על מה ואיך לעשות). נסו לשכנע אותו שהוא יכול לומר לכם את האמת.
זכרי שאין לך מה להתנצל על חדירה לפרטיות אם לאור העבר הוא יכול להיות מעורב במעשים פליליים כאלה!
מעבר להתעמתות עם בנכם הרי שיש לחשוב על דרכי פעולה טיפוליות יותר - רצוי אפילו זו של טיפול משפחתי ואולי גם של טיפול פרטני. אני סבורה שיש פה מצוקה - מצד שני הצדדים - המחייבת יותר מאשר התייחסות משמעתית. אני מקווה שתוכלו לעמוד על כך ולשכנע את ילדיכם, ובעיקר את הבן הבכור, לאיזו צורה של טיפול. הציעו זאת כאלטרנטיבה לפנייה לרשויות החוק. זה יכול לעזור.
מקווה שסייעתי והרבה בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצבת גבולות גיל 12מיכל22/10/2013
שלום אני בת 35 אמא לשני ילדים הגדולה בת 12 והקטן בן שנתיים. אני נשואה בשנית. אני מוצאת את עצמי מידי יום מתוסכלת מול הילדה שלי שהיא נמצאת בטרום גיל ההתבגרות. מדובר בילדה שמצטיינת בלימודים.. יש לה המון חברים וחברות. מאד חכמה וחברותית. לאחרונה "(מזה שנה) כל דבר מרגיז אותה וכל דבר שאני מבקשת ממנה היא מתעצבנת. היא מבלה המון מול המחשב ובפלאפון שלה היא מתכתבת כל היום כמעט עם חברות בטענה "של האמהות מרשות לילדיים שלהם לבלות המון זמן במחשב " כשהיא מגיעה מבית הספר היא באופן אוטומטי מסתגרת בחדרה ומתחילה עם ההתכתבויות שלה. אציין שהיא לא ככ אוהבת לקחת חלק במטלות הבית. מדובר במטלות מינימליות כמו למשל סידור החדר לטאטא חשוב לי מאד שהיא תבין שיש גם חובות מלבד זכויות , היא מקבלת המון המון מאיתנו כהורים וגם מסבא וסבתא... כל מה שלבה חפץ היא מקבלת ואני תמיד מנסה לדבר אל לבה.. שיש בבית גם חובות. לבסוף היא עושה מה שאני מבקשת אך עם פרצופים ותמיד אני מוצאת את עצמי מתזכרת אותה לגבי מקלחת א ערב א צהריים.... היא עושה פשוט דבריים ללא מוטיבציה.... איך אני אמורה לגרום לה להבין ולעשות דברים מבלי לבקש מס פעמים כמו למשל להתקלח בזמן להכין מערכת , שעורים וכו.... אני רוצה שהיא תבין שאלו דברים שהיא צריכה לעשות מבלי שאבקש מס פעמים. דבר נוסף היא לא ככ משתפת פעולה במשחק עם אחיה הקטן גם אם אני מציעה לה לבור איתנו לגינה היא מסרבת אין אינטרקציה איתו והיא טוענת שמשחקים עם ילד בן שנתיים משעממים אותה. דבר נוסף ...אני מידי פעם נוהגת לחטט לה בפלאפון ברשתות החברותיות שהיא מחוברת אליהם כדי לראות עם מי מתכתבת וכו..... ולא מזמן גיליתי שהיא מחוברת לרשת חברתית מחול ,ובחור אחד ביקש ממנה להוריד את הבגדים ולפתוח מצלמה , היא חסמה אותו ולא הגיבה לו. שאר ההתכתביות עם הבנות לכיתתה הדיבור מאד זול(לא שלה ספציפי)אבל של בני כיתתה הן מקללות כמו "זונה איפה את תעני" דברים שמאד מפריעים לי , אני לא מסגלת לקבל שהיא נחשפת לרמה כזאת נמוכה.שמתי לב שרוב הילדים מתבטאים בצורה כזאת רוב הסביבה שלה....האם זה בסדר לבקש ממנה להתנתק מכל ילדה או חברה שמדברת בצורה לא יפה ...להתנתק לפחות ברשת החברתית לא להתנתק ממנה כחברה. ובכלל, איך אני אמורה להחדיר בא ערכים שתדע שהדברים הללו ממש לא יפים והיא אמורה להרתע מהם. האמת שנראה כאילו ההורים הם סתם חופרים והם פשוט מאד סקרנים ורואים בנו כמכשול שעומד מולם. סך הכל אני רוצה להגן עליה. מה לעשות .? תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות גיל 12 - תגובה
ד''ר נלי שטיין23/10/2013מיכל בוקר טוב,
ניכר מדבריך שאת רוצה בטובתה של בתך. את יודעת כיצד את רוצה לחנכה ולאן להובילה. אולם בתך היא גם אדם (צעיר) משל עצמו. היא זקוקה להנחייה אבל יש לאפשר לה גם לצמוח בדרכה. אני שומעת שהיא מתפקדת יפה בכל התחומים. זה שצריך להזכיר לה שוב ושוב - הרי שזו משמעותו של תהליך חינוכי והורי. בסוף היא תפנים ותדע. אני בטוחה.
אני רוצה לבקש אותך להיות קצת יותר סבלנית, קצת פחות קפדנית. לחזק אותה ולעודדה. היי עם יד על הדופק אבל בלי לתת תחושה של פולשנות וחודרנות. כך למשל אינך יכולה לבקשה לנתק קשר עם כל נערה שמדברת לא יפה... זה שלה ושל חברותיה. את כן יכולה - בעדינות - לברר על קשרים ומסרים לא ראויים (וגם פה להזכירך היא פעלה נכון ובתבונה!).
לסיכום, מה זה אומר? זה אומר שסבלנות... סבלנות... סבלנות והיא עוד תגלה את אחיה הקטן... פשוט עוד לא עכשיו...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם מתבגרתאילנה21/10/2013
ביתי בת ה-17(בדיוק היום :-) ), חייבת לציין שמאז ומתמיד היו לי בעיות התנהגותיות איתה. כמובן שהגיל הביא עמו קיצוניות בהתנהגות שלה וכך עם היחסים שלנו. קשה לי מאוד לקבל את חוסר האכפתיות הבוטה שלה שזה אומר שהחדר שלה נראה כמו מזבלה (אפילו שעה אחרי שאני טורחת לנקות לה אותו ביסודיות), הלימודים שלה (היום בי"ב) במצב גרוע ביותר. לא מכינה שיעורים לעולם וכמעט שאינה לומדת למבחנים. אפילו להגיע ללימודים בזמן זה דבר שקשה לה מאוד לעמוד בו(וכמעט רוב השבוע פשוט לא מגיעה לשעה הראשונה). אני מבינה שגיל ההתבגרות קשה ביותר אבל...יש בידיי אמצעים שעליי לנקוט כתוצאה מההתנהגות שלה כענישה?? או שעליי פשוט לעצום עיניים כמה שיותר ולסבול בשקט עד שהגיל הזה יחלוף???? בעלי הרבה יותר קשה כלפיה בתגובות שלו ואני משתדלת להיות רכה יותר ולהבין. מה לעשות?? להגביל בשעות היציאה שלה? לאפשר או לא שחבר שלה יישן אצלנו? לקחת לה את הפלאפון?... פשוט חסרת אונים נוכח כל השאלות שמציפות אותי לאחרונה. תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם מתבגרת - תגובה
ד''ר נלי שטיין21/10/2013אילנה שלום,
אני מתארת לעצמי שמאוד קשה בבית וקשה עם בתך. אני שומעת על שתי גישות מצדך ומצד בן זוגך - מה שלא מקל ולא באמת משנה את התנהגותה. לנוכח האופן בו היא מתנהלת אני בהחלט יכולה לחשוב על צמצום בעזרה הניתנת לה, במיוחד ביחס לניקוי חדרה! הלימודים הם עניין שלה ולגבי החבר הרי שיש לשקול. לא למהר להחליט היות שאיני רוצה להדריך אתכם למקום שיהיה קשה לחזור ממנו.
לנוכח הקושי הרב שאת מתארת לא ציינת האם ניסיתם אי פעם להיעזר בייעוץ/טיפול מקצועי. זה יכול להיות הדרכה וסיוע לכם, וזה יכול טיפול עבורה עם הדרכת הורים (או בלעדיה). אני רואה את התנהלותה כביטוי לקשיים שלה ולקשיים אפשריים בקשר הורה-ילד עוד מקטנותה. אולם אלא דברים שאפשר לבחון ולבדוק רק בתהליך מקצועי מעמיק יותר.
אני ממליצה לעשות זאת.
ובינתיים בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לספר או לא..שולי15/10/2013
בעלי ואני נשואים 20 שנה ולנו ילדים בגילאי 17.16.13.אני אשתו השניה,כאשר מנישואיו הראשונים אין ילדים וגרושתו חיה בחול.העניין הוא שמסבבינו יש מספיק אנשים שיודעים שבעלי היה נשוי בעבר,החברים שלנו הם חבריו של בעלי מאז הצבא.גיסו של בעלי הוא למעשה בן דודה של גרושתו.עד היום לא ספרנו לילדנו ואני חוששת שבמקרה באחד המפגשים הנושא יצוץ..האם עלי לספר להם ומהי הדרך הכיפשוטה לעשות זאת.מה גם שבמיוחד ביתי הבכורה לא טיפוס שמשתף...שני ילדייהאחרים כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספר או לא.. - תגובה
שלי ורדי15/10/2013שלום לירון,
כן, בהחלט אפשר לספר לילדים, המידע הזה אינו אמור להיות משהו טראומטי עבורם. התסכול שלהם עלול להיות כלפיכם כהורים שלא שלא סיפרתם בזמן, והסתרתם את העובדה שאביהם היה נשוי פעם לאישה אחרת. אני מנסה להבין למה הנושא כל כך קשה בעיניכם, האם בידיעה זו אתם מאמינם שאתם "שוברים" את המיתוס של המשפחה המושלמת, האחת והיחידה, או את המיתוס של האב המושלם, שלא נכשל בשום מערכת קודמת?
תנסו להסתכל בכך בפרופורציות אנושיות -כולנו שוגים, ובטח בגיל צעיר, וכך קרה לאביהם, זה אינו עושה אותו אדם פחות טוב. ביניכם, ההורים, תנסו להבין האם זו הסיבה שמנעה מכם לשתף את ילדיכם בעברו של האב, או שקיימות סיבות אחרות. אם הילדים יבקשו הסברים, מה הם לא היו אמורים לדעת את זה, ספרו להם את האמת כפשוטה (אם התביישתם, חשבתם שזה יצער אותם, או האם האב רצה לסגור את הפרק הזה בחייו ולא להיזכרו בו..) ייתכן שהילדים יפתיעו אותכם ותגובתיהם לא יהיו חריפות כפי שאתם מדמיינים, כי בעצם אתם משליכים את הפרשנות שלכם על הרגשות שלכם.
דבר אחרון- את צודקת שנכון שהילדים ידעו זאת מכם, ממקור ישיר ואישי ולא בדרך מקרה, מאנשים זרים.
בהצלחה,
שלי ורדי
בהצלחה,
ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלספר או לא
שולי15/10/2013תודה רבה על תגובתך המהירה...שלי כיצד לעשות זאת? מהי הדרך הכי קלה ופשוטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלספר או לא - תגובה
שלי ורדי15/10/2013כדאי שאבא יספר, לא? מה הדאגה הגדולה? תנסי להבין מה מונע מבעלך לספר זאת.. ולמה את כל כך מעורבת רגשית? האם זה בגלל שמנעתם את האמת על העבר מהילדים, והם יכעסו על כך, או מסיבה אחרת? תזכרו , שהמחשבות שעוברות בראש, לא בהכרח יתאימו לתגובות של הילדים שלכם. תסבירו לכם את האמת, את הסיבה האמיתית למה לא סיפרתם להם - כי חשבתם שייפגעו מכך, שישאלו שאלות רבות... קודם תמצאו בעצמכם מהי הסיבה האמתית שבגללה מנעתם אמת על העבר, ותגיבו בהתאם. אני לא חושבת שעשיתם כזו טעות גדולה , כפי שזה נראה לכם.
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוף למה המציאו את הפלאפון??דור14/10/2013
שלום, אני בן 18 והתחלתי לפני שבועיים קורס בצבא ויש בקורס ממש מעט אנשים וכל אחד מהם הוא באמת אדם תרבותי ואיכותי ונדיר שיש בקורס אחד אנשים שכולם אנשים טובים כל כך. אבל יש דבר שממש מקשה עליי לתקשר עם השאר וגם מפריע לי באופן כללי:
לכולם בקורס חוץ ממני יש פלאפון מתקדם (סמארטפון) שמאפשר גלישה באינטרנט וכמובן שימוש בוואטסאפ הידוע. ולי יש פלאפון הרבה פחות מתקדם (ואין לי כעת אפשרות לרכוש אחד אחר) ובטח ובטח שאין בו אפשרות לוואטסאפ, וזו בעיה כי הקורס פתח קבוצה בוואטסאפ והם תמיד שולחים תמונות אחד לשני בוואטסאפ ומדברים וצוחקים ביחד בקבוצה ואני נשאר בצד מהבחינה הזאת.
אז כמובן אני מנסה להתחבר עם השאר בלי קשר לפלאפון אבל זה פשוט בלתי אפשרי כי תמיד (תמיד!!!!!) כולם (כולם!!!!!) עם הפלאפון ואין אפשרות לדבר עם מישהו כשהוא עם פלאפון כי הוא תמיד עונה "אהה" "מה לא שמעתי" "תגיד יש לך מטען?"
וזה משגע אותי!!!
כל הזמן כולם בוהים במסך, לא מסתכלים בכלל על העולם מסביב וכל הזמן משוחחים ביניהם על החוסר שלהם בסוללה/במטען/בקליטה ופעם אחת נסעתי ברכבת חזרה עם כל הקורס באותו הקרון וחשבתי עם עצמי סתם ולפתע נגלתה לפניי תמונה מכוערת מאוד: ל-90 אחוז מהאנשים ברכבת (וכמובן לכל החיילים בקורס) יש פלאפון שמחובר למטען שמעל למושב שלו וכל אחד מקליד או בוהה במסך. פשוט רואים מקומות ישיבה, עם כבל חשמלי שיוצא מכל מושב לשקע שלמעלה. עד הקורס בכלל לא חשבתי על זה כי כל החברים שלי כמעט ולא התעניינו בפלאפונים ותמיד התקשורת הייתה נורמלית ומבוססת על "פנים מול פנים" ופלאפון היה צץ רק כשצריך שיחה או סתם לבדיקה קצרה באינטרנט. אבל עכשיו זה ממש מקשה עליי בקורס ובאופן כללי הבנתי כמה התופעה הזאת של פלאפונים היא תופעה מגעילה. אני ממש מתגעגע לתקופה של לפני 5 שנים ואחורה כשפלאפון היה רק לשיחות, מוזיקה ואולי קצת מעבר לזה... =(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוף למה המציאו את הפלאפון?? - תגובה
ד''ר נלי שטיין15/10/2013דור שלום,
אני איתך. לגמרי!!!
להערכתי קשה לנו עוד להבין ולהעריך את השינויים החלים בדפוסים החברתיים והתקשורתיים של חיינו - בכל תחום.
אני רק יכולה לחזק את ידיך בקו החשיבה שלך, בעובדה שאתה גם - כמו שאר אנשי הקורס - בחור איכותי ומעמיק, שיש לך חברים מחוץ לצבא שדפוסי התקשורת איתם הם "נורמאליים"!!!
אתה תאלץ להיות יצירתי ולחשוב עם עצמך איך אתה מתמודד. מצא דרכים שונות כמו לשמוע מוסיקה, לדבר עם מי שפחות שקוע בתוך הסלולרי ועוד... לגבי קבוצת הווטסאפ זו בהחלט מכשלה היות שאכן קבוצה אינטרנטית כזו יוצרת שייכות וחיבור. כדאי להסב את תשומת לבם של חברי הקורס לכך שאתה (ואולי עוד מישהו) לא מחוברים אליה...
בהצלחה מכל הלב,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה מתבגרת שלא מתבגרתאורית08/10/2013
שלום,
בתי בת 14, נערה בעלת יכולות גבוהות מאוד אך מחוסרת כל מוטיבציה להגשים ולו חלק מהן. היא מבלה רוב הזמן במחשב/טלביזיה. הולכת לבי"ס אך כמעט לא לומדת לבחינות או מכינה שיעורים. היא מבזבזת המון זמן בשינה ובבטלה ולא מוכנה להתאמץ כלל למען עצמה ועתידה. יש לה אינטראקציה חברתית מועטה. חברה טובה אחת או שתיים שאיתן היא מתקשרת בבי"ס וטלפונית אבל לא הולכת לאירועים חברתיים או פעילויות חברתיות. אנחנו מודאגים וכל נסיון לשוחח איתה נתקל בחומה מצידה. אין לה מימד עתיד והיא מתעקשת שלא לקבל אחריות ולא להתבגר.
מה מומלץ לעשות? לפעול?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה מתבגרת שלא מתבגרת - תגובה
ד''ר נלי שטיין20/10/2013אורית שלום,
האם יכול להיות שכל מה שאת מתארת זו הדרך שבה בתך כרגע מתבגרת? היא מורדת בציפיות שלך, מסרבת להיות מחושבת ומתוכננת, מסרבת לתפקד מעבר למיניות הכרחי.
האם יש לך מושג מה קורה בעולמה הפנימי? כנראה שלא היות שהיא לא מוכנה לשתף. יתכן שהיא חשה שלא תוכלי לקבל זאת, יתכן שהיא עצמה מבוהלת ממה שקורה לה ומאוד מאוד מבולבלת.
הייתי מציעה שתפני אותה לטיפול פסיכולוגי. נערה כמוה יכולה מאוד להרוויח מתהליך כזה.
ובינתיים, הרבה סבלנות, פחות לחץ ומתח. נסי להתקרב אליה... היא עוד לא חייבת לתכנן את עתידה. יש לפניה עוד הרבה משימות התפתחותיות משמעותיות בהווה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות רגשיותלי08/10/2013
בני בן 12.5 והחל לדעתי את גיל ההתבגרות גם מבחינה פיזית וגם רגשית ,הוא מאובחן כבעל כמה לקויות למידה(דיסלקציה)וקשב וריכוז ,הוא לומד בכיתה קטנה מכיתה ד לפני כן היו לו חברים אך היום בגלל שהחטיבה היא בעיר אחרת אין לו בכלל חברים והוא גם לא מצליח לקיים קשרים חברתיים אך לא זו הבעיה ,היום אחרי שצפה בלוויה של הרב עובדיה יוסף וראה את התגובות הרגשיות ,שזה לדעתי הוביל לתגובה שלו ,הוא התחיל לבכות ולבקש מהשם שייקח את הנשמה שלו ואמר לבעלי שהוא מרגשי שהשם מדבר ממנו ( אני לא נכחתי ) מיותר לציין שבעלי ואני בפאניקה
הוא ילד מאוד רגיש ,בבקשה מה לעשות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות רגשיות - תגובה
שלי ורדי09/10/2013שלום לי',
באמת תגובתו של הבן מבהילה, האם אתם התנסיתם בתגובות דומות שלו בעבר? האם בעברו היה נוכח בלוויה, או חווה אובדן של אדם מוכר? כי ייתכן שרגשות מעבר צפו במקרה זה. כדאי שאיש מקצוע יראה אותו, כמו יועצת או פסיכולוג של הרשות המקומית- בית הספר בו הוא לומד. מכיוון שהתגובה היא מאד חדשה, ייתכן שתעבור מעצמה, ייתכן שהבן צפה בטלויזיה באנשים אבלים על הרב עובדיה יוסף והבין את התפילה שלהם במובן מעוות והזדהה איתם. אני מזהה אצלו גם רגשות אשמה, רגשות אבדן גדולים. בכל מקרה, כדאי מאד שאיש מקצוע יראה אותו, ישוחח איתו, ויעזור לו להתגבר, בתקווה שמדובר בתגובה רגשית מציפה ולא רציואנלית, אך חולפת.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול בגיל ההתבגרותמיכל07/10/2013
בוקר טוב,
ביום שישי האחרון בננו ציין את יום הולדתו ה17עם 2-3 חברים במרפסת.
אני ישבתי בחדרי לפי בקשתו.כשיצא עם חבריו נכנסתי למרפסת וראיתי בקבוק וודקה
ריק ובדלי סיגריות.בברור שעשיתי בסמסים עם בעלי שהיה מחוץ לבית נודע לי שסיפק לבני רבע בקבוק וודקה.בני אמר שחבר הביא את הרבע בקבוק בשביל לעשות לחיים.
למחרת קיימתי שיחה קצרה עם בני ואמרתי שהיה לי קשה לראות את בקבוק הוודקה הריק
ואת העישון בביתי כשאני מתנגדת לכך.
חשוב לי להוסיף שבננו עם מוטיבציה נמוכה בלימודים ובכלל בעשייה גם בבית,הוא לא ממושמע לי ולמורים ועושה כרצונו כמו אבא שלו.אני ובעלי נמצאים בהליך גירושין.הילדים בשלב זה לאמעודכנים בכך אך הם מרגישים את המתח ביננו ואת הקשר הקשה שהיה
במהלך השנים.
מה דעתכם על כך שבעלי סיפק לבני בן ה17 אלכוהול ומה עליי לעשות בעניין האלכוהול
והעישון.
אשמח לתשובתכם,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול בגיל ההתבגרות - תגובה
ד''ר נלי שטיין20/10/2013מיכל שלום,
נדמה לי שמבין השורות שכתבת עלתה הדאגה לבנך ולגבי ההשלכות של האופן בו בחר לחגוג את יום הולדתו. האומנם? בה בעת, איני בטוחה שהעובדה שבעלך סיפק לו וודקה היא כה חמורה. מדובר ברבע בקבוק, ולעתים עדיף שהשתייה תעשה בבית, עם חברים שאת מכירה, ולא בחוץ. מה שיותר מחייב התייחסות היא העובדה שבנך שיקר לך!
מדאיגה גם כן התמונה הכללית שאת מתארת - של יחסי זוגיות מתוחים, על סף משבר וההשלכות האפשריות שלהם על בנכם. יתכן שכל מה שאת מתארת הוא ביטוי לדיכאון, לירידה באנרגיות ולעצב גדול הקשור בעיקר למה שקורה בבית. הן מבחינה רגשית והן מבחינה תפקודית.
אני מציעה מאוד ללכת לייעוץ/גישור שיקלו עליכם להמשיך לתפקד כהורים - גם אם הזוגיות ביניכם עלתה על שרטון.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך אחרי גירושיןמיכל07/10/2013
היי,
לצערי אני נמצאת בתביעה משפטית לגירושין .לאורך השנים לא היתה אוירה טובה ובריאה
בתוך משפחתינו דבר שהשפיע על כולנו.נושא החינוך מדאיג אותי ומטריד את מנוחתי.
אני ובעלי לא הצלחנו ליצור חזית אחידה מול הילדים וזה כנראה השפיע על בננו הבכור
בן 18 וגם על 2 הבנים בני ה13 וה6.בעלי משקר ומסתיר ממני והוא מגדיל לעשות בכך שמבקש גם מבננו הבכור לא לספר לי.הילדים רואים איך בעלי לא מעריך ולא משתף פעולה
וזה מתבטא בהתנהגותם בבית ובבית הספר.אנו מתגוררים באותה קורת גג וארועים חוזרים
ונשנים סביב חינוך ילדינו יוצרים בי חוסר אונים נוראי.
אני מבינה שלא תהיה לי שליטה על מה שיקרה בבית של בעלי לאחר הגירושין.
מה נכון לעשות בתקופה הנוכחית עד הגירושין ולאחר הגירושין בנושא חינוך ילדינו.
בתודה,סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך אחרי גירושין - תגובה
ד''ר נלי שטיין20/10/2013סיון שלום,
צר לי לקרוא את מה שאת כותבת. חבל לי על ילדיך וגם עליך... אני מבינה את דאגתך אך לא יודעת מה כן ניסית לעשות עד כה. האם היית/הייתם אי פעם באיזה יעוץ או טיפול זוגי? האם ניסית ליצור שיחה עם הילדים לגבי כללים, כנות, קשר של כבוד הדדי ומשמעותו. וכן, האם ניתן לקצר את משך זמן מגוריכם תחת קורת גג אחת?
כמו כן, אני מציעה לך גם ללכת להתייעץ, לטפל, למצוא שיתוף פעולה מקצועי גם אם זה לא מצד ההורה השני. אני בהחלט מאמינה שאם את תתחזקי כך ישתנו גם תגובותיך ותוכלי להתמודד יותר בהצלחה עם מה שקורה מסביב.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן רחצהdoritna03/10/2013
בני בן ה 20 סרבן רחצה עוד מילדותו. עד היום בגילו ה"מופלג" צריך לבקש ממנו להכנס להתקלח. הדבר מלווה בעצבים מצידנו ההורים ומצידו.מאבקים אין סופיים ואיומים בסנקציות מצידנו.
הוא לא מודע או לא איכפתי לריח הרע שהוא מפיץ סביבו. אין לנו מושג איך החברים לא מעירים לו. הסברנו לו שלא נעים לשהות במחיצתו. ואיך הוא מצפה להכיר בחורה במצב הזה. הוא קם משינה לעבודה מבלי לצחצח שיניים ולשטוף פנים.
אנחנו מרחמים על חבריו לעבודה שצריכים לסבול.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן רחצה - תגובה
ד''ר נלי שטיין03/10/2013בוקר טוב,
סוגיית ההגיינה הלא טובה והריחות הרעים הנלווים אליה אכן מציקה ומטרידה. נשמע שאתם כהורים מנסים לגייס כל נימוק בכדי לשכנעו לעשות שינוי אך לשווא... אני מניחה שדברתם איתו, ומעניין לשמוע מה הוא אומר בנושא זה.
לאור מה שנכתב אעלה כמה מחשבות:
הראשונה - מאבק סביב הרגלי ניקיון הינו סוג של מאבק כוחות שמנהלים ילדים רבים, כמו גם סביב אכילה והליכה לישון. כיצד התמודדתם בילדותו? איך אתם כהורים מבינים את הצורך שלו להיאבק סביב סוגיה זו? האם קיים חשש מפני מים/עירום/שמירת הפרטיות? האם זו דרך לקבל ממכם התייחסות ותשומת לב (גם אם שליליות...)?
השנייה - איך הייתם מתארים את מצבו הנפשי של בנכם? ציינת שהוא "בעבודה". האם אינו מגויס לצבא? ואם כן - מדוע? כיצד הוא מתפקד בעבודה ובשאר חלקי החיים?
השלישית והאחרונה - האם התייעצתם בעבר לגבי בנכם בכלל ונושא זה בפרט? האם היה באיזה טיפול רגשי?
מקווה ששאלות אלה יתנו "קצה חוט" למחשבה ולהמשך קבלת עזרה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים - תשובות לשאלות
doritna03/10/2013כשמדברים עם הבחור על הרחצה ודורשים ממנו להתרחץ התשובות הן: "אין לי כוח" , "תפסיקו לחפור".
בתגובה לסנקציות הוא יכול להכנס לחדר האמבטיה ,לפתוח ברז ולעשות עצמו מתרחץ. אבל אנחנו רואים שהמגבת יבשה. וכמעירים לו על כך הוא נעלב שלא מאמינים לו.
המאבקים היו לאורך כל ילדותו. הוא שומר מאד על פרטיותו. מסתובב כל הזמן עם גרביים,לא רינו את כפות רגליו כבר שנים. ואנחנו לא יודעים מה הסיבה לכך.
מאחר וחששתי מזיהוי, כתבתי שהוא הולך לעבודה בל האמת היא שהוא חייל שמתפקד יפה מאד. ומפקדיו מרוצים ממנו.
מאחר והוא לקוי למידה , ויש לו בעיה רפואית שדרשה מאיתנו התיעציות וטיפולים, לא התייעצנו בעבר לגבי נושא הרחצה והיום לא נראה לי שישתף איתנו פעולה ויסכים ללכת לטיפול.
אנחנו ממש מיאשים מהמצב. אי אפשר להיכנס לחדרו. הריח שם מבריח אותנו.
ושוב אני שואלת: מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן רחצה - המשך תגובה
ד"ר נלי שטיין03/10/2013שלום לך,
את מתארת נער/בחור שיש לו כוחות לתפקד וזה משמח.
יחד עם זאת, להערכתי בתחום הנפשי יש קושי, מה שבא לידי ביטוי בהתייחסות לכל נושא הגוף ובפרט - לנושא ההגיינה.
אני מציעה לפנות לטיפול נפשי - עבורו וגם כחלק מהדרכה עבורכם.
מעבר לכך אפשר לבסס חוקים בבית לגבי ניקיון, אוורור חדרים, החלפת מצעים וכדומה. מה שאומר שיש הקלה בריח אבל זה ברמה של הלוגיסטיקה החיצונית וחיי השגרה (גם מאוד חשוב). יש לזכור שהחדר שלו הוא חלק מהבית שלכם! מה שאומר שעם כל הכבוד והרצון לכבד את פרטיותו הוא יהיה צריך לשתף פעולה עם הצורך שלכם לאוורר, לנקות, לסדר.
אני כותבת זאת אך למען גילוי נאות כתיבתי מלווה בחשש מסוים. זאת לאור המחשבה שהדינמיקה שאת מתארת עמוקה הרבה יותר ממה שניתן לפתור באתר כמו שלנו. חשוב יהיה לא להישאר רק ברמה הזו - הגלויה - של הלוגיסטיקה.
בבקשה פנו לטיפול מקצועי, גם אם הוא לא משתף פעולה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשומת לב מבניםאמא מודאגת01/10/2013
ביתי בת 13.5 היא הבכורה מבין 4 ילדים תמיד התחברה לצערי לחברות לא טובות הייתה משקרת לי הרבה שקרים לבנים בעיקר על שיעורי בית ומבחנים. לפני שנתיים פתחתי לה פייסבוק והתנתי זאת בכך שהיא תהיה מחוברת למייל שלי עד לפני כשלושה חודשים היא כלל לא התענינה בפייסבוק אך גיליתי שהיא פתחה פייסבוק חדש שלה והיא מתכתבת עם בנים בשפה מאוד זולה מאוד מפתיע אותי כי אנחנו בית דתי היא במסגרת דתית ואף פעם היא לא הראתה התענינות בבנים גם אנו לא מדברים בשפה כזאת בבית וביני לבין בעלי תודה לאל היחסים טובים מאוד. אני מבינה שהיא בגיל ההתבגרות אך לאחרונה אני שומעת שהיא מתחילה עם בנים בקניון ונותנת את הפרטים שלה לכל אחד היא מתלהבת מבנים ושואלת שאלות על מין את בני הדודים שלה שהם בני גילה ומשוויצה בפניהם שהיא מבינה גדולה במין.
אני מאוד מודאגת ממנה האם עלי לשוחח עימה על הנושא למרות שהיא איננה יודעת שאני מודעת להתנהגות החדשה שלה אני מפחדת שהיא תאבד את הגבולות ותהפוך להיות "בחורה זולה" האם זה לגיטימי בגיל כזה לבדוק לה ביחד עימה את החברים בפייסבוק? איך אני מרחיקה אותה מחברות לא טובות היא מאוד מושפעת מהסביבה
שלה .ביקשתי שתביא את החברות לבית אך היא מתחמקת מזה.היא בעלת אופי מאוד קשה היא מופנמת בעיקר מולי היות ואני הדמות הדומיננטית המחנכת בבית.אני מאוד מודאגת מקלות הדעת שלה. אני מרגישה שיש בה פיצול אישיות איתנו היא ילדה "תמימה" ובסדר בסה"כ מבחינת משמעת ובחוץ היא מדברת לא יפה מתחצפת ומתחילה "עם כל מה שזז" היא לא יודעת שאני מודעת לצד השני שלה הכל חדש לי גיליתי את זה רק בשבועיים האחרונים. איך מתמודדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשומת לב מבנים - תגובה
שלי ורדי01/10/2013שלום לך,
באמת יש מקום לדאגה, קודם כל הקשר בניך לבין הבת לא פתוח ולא קרוב, וחבל. קשר קרוב ובעל אמון היה נותן לך גישה אליה והיה מאפשר לה לספר לך יותר , או לשאול יותר שאלות לגבי ההתבגרות וההתנהלות שלה. אני חושבת שאת מתלבטת מעבר למידה האם לגשת אליה ולומר לה שאת שמעת או ראית דברים. את אינך צריכה תמיד להסביר לה ולתת לה דין וחשבון מאיפה ומאיזה אדם הגיעו אלייך שמועות על התנהגותה. הקשר המרוחק ביניכן לא מאפשר לך לגשת אליה. אך עד כמה שלא יהיה נוח, כנות ואמת גורמים לקרבה. את גם לא צריכה לעשות את הכל לבד מול הבת, עדיף שגם בעלך ביחד איתך כשתשוחחו איתה. כאשר ההורים מלוכדים בעמדה ודרישה אחידה מול הילד, הילד נוטה להישמע יותר. מאחורי ההתנהלות ה"זולה", הבת שלך מסתירה תחושת ריקנות גדולה, צורך באהבה, צורך נואש אפילו ,ניתן לומר, לקשר, לקבלה ולהשתייכות. היא די צעירה ובהתחשב לריקע הדתי שלה, מאד מפתיעה העובדה שהיא מתנהגת בצורה כזו. לא הייתי מוציאה מכלל אפשרות, צורך בטיפול רגשי. כהורים אתם יכולים להיעזר גם בצוות החינוכי והפסיכולוגי של בית ספרה.
בהצלחה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקנות ודיכאוןאנה28/09/2013
היי אני בת 17 עוד מעט, ובזמן האחרון אני מרגישה פשוט דיכאון וריקנות מבפנים..
אין חשק לצאת עם חברים , אין חשק לעשות כלום רק לשבת בבית ולהיסתגר עם עצמי..
מה שבדרך כלל נתן לי שימחת חיים זה אהבה, ההרגשה שיש לי מישהו .. ופעם ראשונה שאני באמת לא מאוהבת או מעוניינת באף בחור וזה ממש מעציב אותי.. אין לי מטרה לקום בבוקר, אין לי חשק פשוט לכלום. אני מרגישה ריקנות אני לא יודעת איך להפעיל או להדליק את עצמי מחדש .. והבעיה שזה תמיד קורה לי, כשאין לי אהבה אני ניסגרת ומתבאסת שוב ויבשה.. יש לי מחשבות עמוקות ומבאסות ואני לא רוצה לדבר על זה גם עם אמא שלי ... מרגישה אבודה ולא יודעת מה לעשות.. אשמח אם תעזרי לי מה ישפר לי את המצב רוח מלבד העובדה שאני לא אוהבת אף אחד ובטח שלא מרגישה נאהבת כבר תקופה ארוכה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקנות ודיכאון - תגובה
ד''ר נלי שטיין28/09/2013אנה שלום,
נדמה לי שאת נפגשת בתקופה זו עם עצמך. עם חוסר האהבה העצמי שלך, עם תחושות הריקנות והדיכאון. מה שהתאהבות עושה הוא למלא את ה"חור" הזה בנשמה, אבל המילוי הזה הוא אשלייתי במידה רבה. הוא לתקופה מוגבלת שלאחריה שוב את חשה חסרת חיים ועניין. בעצמך ובסביבה.
אני מאוד מציעה לך לבקש מאמך ללכת לטיפול מקצועי. הסיבה שאני ממליצה זאת היא שאני רוצה להציע לך להפסיק את ההתנהגות המעגלית בה את מתאהבת, מתמלאת, נרגעת, שוב מתרוקנת ושוב מרגישה מדוכאת וריקה מבפנים. את כבר רואה שזה לא באמת עובד.
אני סבורה שאת צריכה עזרה בלברר מדוע את מרגישה מה שאת מתארת וכיצד את יכולה ללמוד לאהוב קודם כל קצת יותר את עצמך. למצוא בתוכך כוחות להתמלא גם בדרכים אחרות, אלטרנטיביות, כמו חוויות הצלחה, מימוש עצמי וסיפוק אישי.
מניסיוני, ללא טיפול ועזרה תחושות אלה יגברו ויתחזקו, מה שיביא בעקבותיו סבל של ממש.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת יחסים קשה מאוד עם אבא שליעדי27/09/2013
שלום
אני בן 17.5,הורי גרושים מזה 7.5 שנים אחרי מערכת יחסים קשה מאוד בינהם מאז שאני זוכר את עצמי.המשמורת היא משותפת.אני בן יחיד.
אבא שלי בן 50,רופא במקצועו(לא בבית חולים),יש לו הכנסה מכובדת.
אבא שלי הוא אדם שאוהב את עצמו ואת כל מה שקשור רק לעצמו,
אבא שלי קמצן חולני אבל לא במה שקשור אליו-הוא אוהב את החיים הטובים,אחרים(אני) פשוט לא צריכים כלום,אבא שלי לא מוכן להתחלק בהוצאות שקשורות אלי בשום דבר,לא תחביבים,לא חוגים אפילו דמי כיס לא נותן.
הוא אוכל ארוחות צהריים במסעדות(אני יודע את זה) אבל בערב בבית אוכל ארוחה קלה יחד איתי(כל ערב פסטה)אפילו כשאני מבקש ממנו לקנות אוכל מסויים שאני אוהב(לא יקר)הוא לא קונה(הוא גם ככה עובר בסופר) כשאני מבקש כסף לקנות אוכל שאני אוהב לעצמי הוא אומר שזה לא אוכל בריא,בכלל כל דבר שקשור לכסף זה או שלא צריך את זה או שאם הוא כבר קונה הוא מוציא לי את הנשמה חודשים עד שהוא קונה.
הוא נוסע לחופשות בחו"ל 3-4 פעמים בשנה,חופשות לא זולות בכלל,הוא לוקח אותי רק כשאין לו עם מי לנסוע,כשיש לו עם מי לנסוע הוא אפילו לא מציע,בגדים הוא לא קונה אז רק אימא שלי קונה,אוכל הוא לא קונה אז בשבוע שלו אני קופץ כל פעם לאימא לאכול,חוגים ותחביבים זה הכל לא צריך-זה אימא משלמת,מורים פרטיים-זה לא צריך,אז אימא משלמת,והגרוע מכל הוא שהוא כל הזמן צועק,ממורמר,עצבני,יורד עלי,משפיל אותי מאז שאני זוכר את עצמי הוא כל הזמן צועק ועצבני וממורמר,האווירה אצלו נוראית,למרות שעם החברה שלו והבן שלה הוא מתנהג מאוד יפה,אצל אימא ובן זוגה המצב בדיוק הפוך,יושבים ומדברים איתי,עוזרים לי,מלמדים אותי,מלווים אותי,לא מחסירים ממני כלום,לפעמים אפילו יותר מידי נותנים(יש לי הרגשה שהם מנסים לפצות על הסבל אצל אבא שלי כי הוא פשוט מדכא אותי,כל פעם שאני צריך ללכת אליו אני מדוכא ועצבני)
לפני חודש נמאס לי ועברתי לגור אצל אימא,הוא השתולל וקילל ואיים (זה לא התנהגות חדשה,הוא תמיד מקלל את כולם ומלכלך על כולם ומאיים על כולם)אבל הפעם לא וויתרתי,אחרי חודש הוא רצה לדבר ודיברתי איתו,הסברתי לו כל מה שאני מרגיש וחושב,גם עליו,היו דברים קשים,הצעתי לו שנלך ביחד לטיפול,הוא צחק עלי,אבל אמרתי שאם הוא לא ילך איתי לטיפול אני לא יהיה מוכן בכלל לחזור לחיות איתו וזה סימן ברור שהוא לא מוכן להשקיע בי כלום,בשלב הזה הוא עדיין לא מוכן ללכת איתי לטיפול ורק חזר להטריד אותי בטלפון 10 פעמים ביום,מה אתה עושה,מתי אתה יושב ללמוד,מה,מי,מו.....מציק.
קודם כל רציתי לשאול איך אני ממשיך מהנקודה הזו?
דבר שני רציתי לקבל מידע בקשר למטפל\ת שיכול\ה לעזור באם לבסוף הוא יבין שאני לא מתכוון לחזור ליחסים איתו ויסכים ללכת איתי לטיפול.
תודה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת יחסים קשה מאוד עם אבא שלי - תגובה
ד''ר נלי שטיין28/09/2013שלום לך,
צר לי מאוד על הסבל שאתה עובר. זו תקופה מאוד קשה עבורך ואני שמחה שאמך ובן זוגה תומכים בך.
אני רוצה להדגיש שגם רופאים (אנשים מוכשרים ומשכילים ללא ספק) הם - כמו כולנו - עם קשיים רגשיים כאלה ואחרים, וזה מה שקורה אצל אביך.
אני רוצה לתמוך בעמדתך הברורה האומרת ש"כך המצב לא ימשך..."!. ההתעקשות על הליכה לטיפול מקצועי הינה נכונה ומותאמת וכדאי לא לסגת ממנה. איני יודעת עד כמה מטפל/ת - ולו המקצועי ביותר - יוכל לעזור לאביך לעשות שינוי בתנאים אלה ובעמדה רגשית זו של התנגדות, אך תהיה בכך עזרה גדולה עבורך.
זכור שעוד מעט אתה בן 18 וגם על פי חוק עצמאי ובר הצבעה והחלטה. אביך יצטרך להבין שאם הוא רוצה להיות בקשר אתך אתה צריך לבחור זאת. הקשר הביולוגי חשוב אבל אינו תנאי בלעדי. אינך צריך להיות בקשר בו אתה מושפל, מוקטן ו/או מתעלמים מצרכיך - גם אם מדובר באביך.
לגבי מציאת המטפל/ת הרי שיש אתר של האגודה לטיפול משפחתי ובו מחולקים שמות המטפלים על פי אזורים בארץ. אני מציעה שגם תיעזר באמך כדי למצוא אדם מומלץ. יש לי מחשבה שאולי עדיף שיהיה זה מטפל גבר...
בהצלחה מכל הלב,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אינטרקציה עם חבריםתמר19/09/2013
בני בן 12 השנה התחיל חטיבה בצורה יפה מאוד, בהיותו ביסודי היו לו קשיים חברתיים, בני ילד רגיש ויש מעט בעיות קשב ולקויות למידה, הוא ילד חכם מאוד, שמתעניין במוסיקה והיפ הופ. בכיתה שלו בבית ספר היסודי היה לו מאוד קשה, חברתית , קצת מצא עצמו מחוץ לחברה וגם אם היה מוצא קשר עם אחד הילדים איננו יודע לשמור על אותו קשר. אני מאוד מודאגת מכיוון שנושא זה מלווה אותו גם עכשיו, הוא יושב ימים שלמים מול המחשב עם משחי המחשב שלו ואם אנחנו מגבילים את המחשב אז הוא הולך לטלויזיה. בני ילד נבון ואנחנו משוחחים איתו על חשיבות הקשר החברתי, אני יודעת שהוא היה רוצה אך מצד שני, לאורך שנים ספג הרבה "מכות" בחברה. בחוג ריקוד שהינו רוקד ישנם 2 ילדים שהוא חבר שלהם, אך גם איתם הוא לא שומר על קשר קבוע, יכול להיפגש איתם תקופה ולפתע להתנתק. אני כאמא מאוד כואב לי לראות שבגילאיים הנל מתפתחים קשרים חברתים, ילדים מארגנים לצאת קבוצות קבוצות ורק בני לבד. המצב גרוע במיוחד בחופשות כאשר בני יושב לבדו ולא יוצא החוצה כלל. מה גם שהחליט שאת הקשר עם ילדי הכיתה מהיסודי הוא לא רוצה ובנוסף רב עם מס' ילדים שם בתחילת השנה. אינני יודעת מה לעשות, אנו הורים מאוד מעורבים ומאוד מודעים אך הגענו למצב של חוסר אונים , האם לתת לילד לשבת במחשב ולהגיע לתובנות עם עצמו, או להגביל ממש איננו יודעים מה לעשות וכיצד לעזור לבני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אינטרקציה עם חברים - תגובה
שלי ורדי22/09/2013שלום שני,
באמת בעיה חברתית אצל ילדים כואבת מאד להורים, ומרגישים לעתים קרובות חסרי אונים.
אין לי הרבה נתונים על הבן שלכם, עד כמה היו לו חברים בגיל הרך, האם הייתה תקופה שהחברויות נפסקו עקב איזו פגיעה והימנעות שלו, או שהקושי היה מגיל הרך. כרגע נדמה לי שהוא נימנע, למרות שגם רוצה לקיים קשרים. אינטראקציה לא נכונה עם בני הגיל נובעת בעיקר מקושי לשתף פעולה,להתחלק, קושי להבין את הרגשות של השני ולהתחשב בו, נטיה להתנהגות תוקפנית שמרחיקה ילדים, וגם נטיה לאימפולסיביות שגורמת לילד להראות כמישהו אגוצנטרי ולא מתחשב באחרים אלא בעצמו בלבד. אין ספק שלבן שלכם חסרות מיומנויות חברתיות מהסיבות שמניתי או מסיבות אחרות, כדאי לעודד אותו להתחבר עם אחיו , אם יש לו, או עם ילדים במשפחה המורחבות או ילדים של חברים שלכם, כי הם מהווים "מקום יותר בטוח". כדאי לדבר עם המחנכת עליו שתאפשר לו אפשרויות התחלקות ולמידה משותפת עם חלק מחבריו בכתה. בנוסף, מתקיימות קבוצות ללמידת מיומנויות חברתיות וכדאי שתתעניינו אם נפתחת באיזורכם קבוצה המתאימה לגילו. לא כדאי להזניח כי כעת הבן נכנס לתקופה עוד יותר חשובה ואינטנסיבית מבחינת ההתרחשויות של אינטראקציות חברתיות שמועילות מאד להתפתחות האישיות ולגיבוש העצמי. אם הוא יהיה יותר מאושר חברתית, אז גם הלמידה שלו, סביר להניח, שתשתפר.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)