פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות
    ליאור
    21/02/2010

שלום רב,
    אני אם חד הורית ויש לי בת בת 17 ובן בן 14.5 בשנתיים האחרונות במערכת יחסים חדשה ובסוף הריון.
    איבדתי את הכיוון עם בני שעושה מה שהוא רוצה, התחיל לעשן נרגילה לא הולך לבית ספר יותר נכון הולך אבל לא נכנס לכיתה. מקלל ומדבר בצורה מזלזלת ופוגע. ביום שישי שעבר גיליתי כי נאלם לי כסף מהארנק ביום בו רק בוא היה בבית וכאשר האשמתי אותו התחיל להשתולל והבטיח לי כי אני אצטער על כך כי האשמתי ועוד אמרות שפר למיניהן, וכן כי אני עוד אצטער כל כך שהאשמתי אותו.
    מאז כמעט ולא היה בבית למעט כניסה ללקיחת אוכל או לשימוש בשירותים. ואתמול הודיע לבתי שתמסור לי שהוא לא מתכוון ללכת בכלל כדי להראות לי מה זה.
    עכשיו הפתרון שלו לכל הבעיות זה שהחבר שלי אשם בכל הבעיות ולכן הוא מתנהג בצורה כזו.
    אני פשוט אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות.

בתודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• לליאור

שלי ורדי
    22/02/2010

שלום לך,
    מבינה לליבך, את מנהלת ו
    משפחה מורכבת, בה הילדים צריכיים להסתגל לבי זוג חדש, ויש להם כמו לבנך במקרה הזה, יריבויות ומאבקי רכושנות עלייך בין בנך לבין זוגך, ומאבקים על שליטה בבית והתנגדות לחינוך מצד אדם שאינו אביהם. גם כהורים בילוגים יש היום המון קשיים בסמכות הורית, ופי כמה וכמה כאשר המשפחה הינה מורכבת.
    איפה אביו הביולוגי.?האם לוקח חלק בחינוך והאם אפשר לגייס אותו, אם את והוא תגיעו למצב של תמימות דעים, לגבי כמה צעדים חינוכיים כלפי בנך, היה לזה סיכוי שיגיב טוב יותר לבקשותיכם.
    אני ממליצה לך על גיוס אנשי מקצוע מתחום החינוך כמו קצין ביקור סדיר של העירייה, סנקציות וגם טיפול מצד בית הספר בבעיות ההתנהגות של הבן ובאי ביקור סדיר שלו בבית הספר (יש לו נשירה סמויה, כלומר הולך לבית הספר אך לא תמיד נכנס לכתה..) בד בבד, יש מקום לטיפול משפחתי/הדרכת הורים,
    אל תדלגו טיפול זה, זה חשוב, חשוב יותר מטיפול פרטני במקרה שלו. להערכתי, יש סיכוי שאת מנוהלת בקשר לבן מרגשות אשמה כלשהן, וכך תגובותייך הנכונות כלפיו ,פחות אסרטיביות. אם זה נכון, את צריכה לעשות עבודה גם עם עצמך כדי להפחית אותן .
    בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליאור
    22/02/2010

הצלחת להבין בדיוק את מה שהולך פה בבית, האב הביולוגי בקשר מאוד מינימלי עם הילדים, הם לא רוצים לראות אותו בכלל ובמידה והם לא מגיעים אליו גם לתקופות של חודשים הוא לא יטרח להגיע לראותם (לא גרים בקרבת מקום) ובכל מקרה הוא דואג להאשים את בן זוגי בכל הבלגן וכן דואג להגיד כל הזמן שאני אשמה כי הוא עובר להתגורר עמנו וכן "את אשמה כי עשית עוד ילד וזה לא בסדר לילדים", עירבתי את בית ספר כבר מזמן ושום דבר לא יוצא מזה, ובנוסף הוא התחיל לשקר על עימותים עם בן הזוג שלי שלא היו.
    מה עלי לעשות באופן הכי דחוף מכיוון שאני כבר בסוף חודש שביעי ולא רוצה להגיע ללידה כשלא התחלתי לפתור חלק מהבלגן.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

ליאור
    23/02/2010

הצלחת להבין בדיוק את מה שהולך פה בבית, האב הביולוגי בקשר מאוד מינימלי עם הילדים, הם לא רוצים לראות אותו בכלל ובמידה והם לא מגיעים אליו גם לתקופות של חודשים הוא לא יטרח להגיע לראותם (לא גרים בקרבת מקום) ובכל מקרה הוא דואג להאשים את בן זוגי בכל הבלגן וכן דואג להגיד כל הזמן שאני אשמה כי הוא עובר להתגורר עמנו וכן "את אשמה כי עשית עוד ילד וזה לא בסדר לילדים", עירבתי את בית ספר כבר מזמן ושום דבר לא יוצא מזה, ובנוסף הוא התחיל לשקר על עימותים עם בן הזוג שלי שלא היו.
    מה עלי לעשות באופן הכי דחוף מכיוון שאני כבר בסוף חודש שביעי ולא רוצה להגיע ללידה כשלא התחלתי לפתור חלק מהבלגן.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאור

שלי ורדי
    23/02/2010

שלום,
    אם יש במקום מגורייך תחנה לייעוץ משפחתי, לעיתים יש להם התמחות במה שנקרא: תאום הורי, זאת ואומרת, מפגש שלך עם הגרוש שלך על המסרים שמועברים לילדים. אם נוח לך להיות אתו לפתור מולו את הבעיות כי הוא מקור להסתה מדברייך. דרך אחרת היא פנייה לקבלת טיפול משפחתי ביחד עם הילדים. אני מציעה לך ליזום ולקחת את הילדים לייעוץ כזה,כמ שאפשר באופן דחוף. כמו כן, ישנם מכונים פרטיים לטיפל משפחתי כמו כן מטפלים משפחתיים עצמאיים.
    דרך אחרת יותר מהירה אך מאד מסובכת היא ליזום מפגש אישי עם הגרוש שלך ולנסות להרגיע אותו, אך אין לדעת אם יעזור, כנרא שלא.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדים לא מפסיקים לריב
    איתי
    21/02/2010

איך עלי להתמודד עם שני מתבגרים אשר לא מצליחים להסתדר זה עם זה?
    מוקד החיכוך ביניהם (כנראה) הוא בכך שהבכור אוהב לחשוב שהכל שלו ואילו לצעיר יש נטיה להתנשא, מה שמכעיס את הבכור כפליים. אני מתעקש על כך שילמדו לחיות ביחד. (לכל אחד החדר שלו).

אנחנו מנסים תמיד להישאר נייטראלים אך קשה מאוד שלא לראות את חוסר הצדק שיוצרת התנהגות הבכור וכך יוצא שלרוב נראה שאנחנו לטובת הצעיר.

איך ניתן לגרום להם לחיות בשלום?

לקביעת תור
    סגירה
    הילדים לא מפסיקים לריב

הוספת תגובה

• ריב בין אחים

שלי ורדי
    22/02/2010

שלום לך ,
    ריב בין אחים די שכיח, אפילו רצוי כי מעיד על בריאות נפשית ( כן,כן... מעיד על ה חופש והאומץ להתעמת, להתחרות לבטא חפים, להיות אתה עצמך, להגן על אגו, ללמוד תוך התנסות גם להתפייס ולתקן),
    זאת, למרות אי נוחות שהריב יוצר אצל ההורים. במקרה שלכם ייתכן ןהריב בין תבגרים - גיל יחסית בוגר - אולי עובר את גבול הטעם הטוב ודורש התערבות ,אולי אומר משהו על המערכת המשפחתית כולה, אך זה נסתר מעיניי, אין לי מספיק מידע.
    תנסו לא להתערב כלל, למרות האגויזם של הבן הגדול שמדליק גם אותכם. נראה שההתנשאות של הצעיר הינה הגנתית-תגובתית ליחס של הבכור, ופחות תכונת אופי קבועה ומשמעותית. אם זה מאד מפריע לכן, תנסו לומר לשניהים להפסיק את הריב כי עצם הריב והרעש מפריע לכם ,אך כאן באותה מידה תהיו אסרטיביים כלפי שניהם. נדמה לי שההתערבות לטובת הצעיר גורם לבכור להיקבע בעמדות שלו, למרות שאינו צודק ברכושנות שלו.
    עם הבן הבכור תוכלו בזמן שמתאים לכם, זמן רגוע, לקרוא לו לשיחה על נושא הרכושנות שלו, להסביר לו מה אתם חושבים, לנסות לעשות ביקורת בונה ולא ביקורת קטלנית,(להזכיר לו גם דברים טובים באופי ובהתנהגותו כדי שלא יתגוננן מדי) , כל זאת לא בנוכחות אחיו.
    תנו מעט זמן , ואם לא מסתדר תפנו לטיפול משפחתי, ותפעילו את כל השפתכם שיבואו אתכן. אני מניחה שבכמה פגישות משפחתיות יהיה שיפור.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "שק חבטות"
    אור
    21/02/2010

שלום,
    ביתי בת 16, ילדה טובה ותלמידה טובה, אוהבת לעזור. יש לה פה ושם חברה, אך החברות
    תמיד מבוססת על ניצול ויחס משפיל בצורת הדיבור אליה, בזמן שכלפי אחרים חברות אלה מתייחסות
    בכבוד, כך זה היה גם שהכירה ידיד והוא אילץ אותה לדוגמא להסכים לכל דבריו או לדבר אליה
    בלשון בוטה. רק שרוצים ממנה דבר כלשהו מתייחסים אליה יפה. אמרתי לה שחברות מושטתת על כבוד הדדי ויחס הוגן והיא לא תמיד מעמידה אותם על מקומם מפחד ניתוק הקשר. לצערי כרגע
    דפוס התנהגות זה קורה לה בכל חברות.
    אודה לך כיצד להנחות או לכוון אותה שתשמור על כבודה.
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    "שק חבטות"

הוספת תגובה

• לאור

שלי ורדי
    21/02/2010

שלום אור,
    אני חושבת שביתך מרגישה בעלת ערך עצמי נמוך כל כך, שאינה מתרחקת או מעמידה במקום את החברים שמעליבים אותה. האחרים מרגישים זאת , את התלות שלה בהם, ואת ההנמכה העצמית, וכך היא קרקע פוריה לניקוז התסכולים של החברים.
    דפוס התקשורת שלה בעייתי, היא צריכה לעבור איזה תהליך נפשי על מנת להשתחרר מהתלות באחרים ומחוסר הכבוד העצמי שבראש וראשונה חשה כלפי עצמה.
    לא במקרה, הילדים שזקוקים ל"שעיר לעזאזל " נמשכים אליה ונהיים חברים שלה, בעוד שלילדים אחרים, המכבדים יותר את האחר, אינה מתקרבת כי לא חשה ראויה ליחס של כבוד אליה.

כדאי מאד לדבר אתה על טיפול פסיכולוגי.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון עצמי
    אור
    19/02/2010

כבר תקופה ארוכה אני מרגישה חסרת בטחון בעיקר במסגרת ביה"ס עם ילדי כיתתי,אני בכיתה ו והילדים בכיתתי לומדים איתי בכיתה מאז כיתה א.
    יש לי מגבלה פיסית קלה שהם מודעים לה ומאז ומתמיד הם צחקו וצוחקים על כך,חשוב לי לציין שבשנה האחרונה הקושי שלי להתמודד גבר מכיוון שהם מקשים עליי עוד יותר,אני מרגישה ממש התעללות רגשית מצידם,דברתי על כך עם הורי שדיברו עם ילדי הכיתה ולא הצליחו לעזור,עם המחנכת ועם יועצת ביה"ס שניסו לעזור ובנוסף אמרו ללא הפסקה שהם מאמינים שיש לי את הכוחות להתמודד (חשוב לציין שצוות ביה"ס ואנשים בכלל טוענים שאני חכמה ובעלת כוחות להתמודד) למרות שאני לא מרגישה כך,ובינתיים אני חסרת בטחון מהאמירות של ילדי כיתתי,ומרגישה שאני לא מצליחה למצוא את מקומי בכל מסגרת שהיא,הוריי,משפחתי,צוות ביה"ס שלי,המדריכים בתנועת הנוער ועוד אנשים מנסים להחזיר לי את הביטחון ולהראות לי את חוזקותי אך קשה לי לחזור לעצמי ולמצוא את מקומי,אני מרגישה חלשה וחסרת השפעה,מה עלי לעשות? ואיך להתמודד?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון עצמי

הוספת תגובה

• חוסר בטחון עצמי

אייל קנדינוף
    20/02/2010

שלום לך
    המכתב שלך מרגש ביותר ועלי לציין שגם את מתנסחת כמו משהי שהיא הרבה יותר גדולה מכיתה ו'.
    אני לא מתכוון להיות איש בשורות ולא נראה לי שיש לי משהוא חדש לחדש לך, אבל:
    אף אחד לא יכול להחזיר לך את הבטחון שלך. רק את.
    במקומך הייתי עושה עצירה קטנה ורושם רשימה של כל הדברים הטובים שיש בי ותולה את הרשימה על הקיר כדי שאני לא אשכח זאת בשום מצב.
    דבר שני, הייתי מחפש אפשרות להתנדב או לעזור לאנשים שצריכים עזרה כי לפי מה שאת מספרת, כנראה שיש לך אופי מאוד חזק ואת כרגע קצת התעייפת. ברגע שאנחנו שמים את עצמנו בעזרה לאנשים אחרים או אפילו לחיות שזקוקות לעזרה אז בין רגע הבעיות שלנו מתגמדות.
    נכון, חברי כיתתך, לצערי, לא שווים את נוככותך בכיתה, אך זה המצב. מעניין מה היה קורה אם הם היו במצבך? הא.....
    אלא אם יש באפשרותך להחליף מסגרת לימודית? אז עשי זאת.
    אשמח שתעדכני אותי
    בהצלחה רבה
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות

אור
    28/02/2010

שלום איל,בקשתה שאני העדכן אותך בתהליך ותוצאותיו, אז אני עושה זאת ואולי גם תוכל לעזור לי, לצערי עדיין לא הצלחתי להחזיר לעצמי את הבטחון,ולעזוב את המסגרת הלימודית לא מתאפשר לי, ניסיתי לחפש מקום להתנדב בו ולצערי לא הצלחתי למצוא אך אני משתדלת לא להתיאש וממשיכה לחפש, חשבתי שאולי דווקא כאן אתה,שלי או אחד מן הגולשים יוכל להפנות אותי למקום מסוים או לתת לי כל מידע.
    תודה רבה מראש,
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אור

אייל קנדינוף
    02/03/2010

מאיזה אזור בארץ את? ומה היא המגבלה הפיזית שלך? אם לא קשה לך לספר כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אור
    02/03/2010

אני גרה במועצה האזורית גזר,המגבלה הפיזי שלי היא cp קל שכולל לקות ראייה ובעיה קלה ברגל (קושי בספורט ובראייה מרחוק)
    אשמח שתציע לי מקום התנדבות על פי מקום מגורי ותיאור הבעיה הפיזית
    תודה רבה מראש,
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאור

אייל קנדינוף
    04/03/2010

הי אור
    בכרמי יוסף יש מרפאת חיות. תבררי אולי הם ישמחו לקבל עזרה אחה"צ או בשישי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעבור בית ספר

חסויה
    16/04/2010

שלום איל,
    כתבתי לך כבר מזמן על חוסר הבטחון העצמי והבעיות החברתיות שלי והצעת לי בין השאר אם ניתן לעבור למסגרת לימודית אחרת ,למרות הכל יש צורך בדבר והכרתי מקום נפלא שאני עוברת בו פעילויות ללקויי ראייה ועוורים פעם בשבועיים ובחופשות החגים,הפעילות מתקיימת בבית חינוך עוורים בירושלים שמשמש לחלק מהחברים השותפים לפעילות גם כפנימיה,גם כביה"ס וגם לילדים לקויי ראייה כמוני שמגיעים רק לפעילויות,הכרתי את המקום לא מזמן ואני כל כך נהנת בו,למרות היותי ילדה רגילה לכל דבר עלתה בראשי המחשבה לבקש מהוריי להתחיל ללמוד שם בתור ביה"ס,אך בגלל שאני בדרך כלל לוחמת באופי שלי ולרוב משתלבת טוב בחברה הרגילה ומאז היותי ילדה קטנה אני נמצאת במסגרת לימודית רגילה,אני מפחדת מאד מתגובתם,
    שאלותי הן,
    איך לפנות להוריי?
    מה לומר להם?
    והאם כדאי בכלל שאני אדבר איתם
    או שאבקש מאחד המדריכים או מהמדריכה האחראית שאגב אני בקשר מצוין איתה,שהיא תדבר איתם?
    אם כן,מה כדאי שאבקש ממנה לומר להם?
    או האם יש לך עצה אחרת?
    אשמח לתשובה מפורטת ומהירה,
    תודה מראש,
    אור
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאור

אייל קנדינוף
    19/04/2010

שלום לך
    אני כל כך שמח בשבילך שמצאת מקום שבו את יכולה למצות את תכונותיך המופלאות.
    אל תתמהמהי.
    שלבי את המדריכים, התייעצי איתם לגבי האפשרות הזו לפני שאת פונה להוריך.
    והיה ואפשרות זו אפשרית, פשוט שבי עם הוריךוספרי להם עד כמה את מוצאת את עצמך במקום זה ולאחר מכן שאלי אותם אם הם יהיו מוכנים לתמוך בך בשינוי זה.
    זכרי שהמילה פחד היא גם המילה דחף, אז תני לדחף לשפר את מצבך לעבוד ממקום של פחד שתתקעי מאחור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים עם בת 13
    דנית
    19/02/2010

שלום רב,
    בתי בת ה-13.5 מתחצפת להוריה קוראת לנו ולאחיה הקטנים בשמות (חרא, מכוערת, קמצנית,סתומה., אמא רעה...),
    לא מוכנה לעזור בבית, כשאני מבקשת היא תמיד לא מרגישה טוב, היא יכולה לראות אותי לאחר יום עבודה מותשת ולא להושיט יד, מבקשים שלא תאכל בסלון, היא לא מקשיבה, לא מורידה מהשולחן
    וכו'. שוחחתי איתה בנושא מספר פעמים אך היא לא רוצה להקשיב.
    לעומת זאת דרישות יש לה למכביר, תקני לי , תעזרי לי ללמוד למבחן, תסיעי אותי לחוג, כסף לבגדים...
    ההתנגשויות הן יום יומיות , כשהיא רוצה ללכת לסרט היא מתנהגת יפה על מנת לרצות אותי (מסדרת את החדר למשל, לא מציקה, מדברת יפה) ואז אני לא יודעת מה לעשות, האם לסלוח על ההתנהגות יום קודם או להענישה. אני מרגישה שאני מוותרת לה יותר מדי. (הילדה אומרת לי שאני פוגעת בה חברתית כשאני מטילה עליה עונש שלא לצאת )
    אציין שמדובר בתלמידה מצטיינת, מוכשרת ורגישה מאד , אם כי חסרת בטחון.
    אינה מתחצפת במסגרות אחרות אם כי ניכר זלזול מסוים בחלשים ממנה, ובנוסף אינה מוצאת את מקומה בחברה, מצד אחר לא רוצה להיות "חנונית"(שם שגם אני נקראת לעתים בו) ולא משתייכת למקובלות ביותר.
    מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים עם בת 13

הוספת תגובה

• קשיים עם בת 13

אייל קנדינוף
    20/02/2010

שלום לך
    בתך משוועת לעזרה. העזרה שהיא צריכה היא גבולות!!!! יש להציב בפניה גבולות ברוררים וחד משמעיים לגבי כל תחומי הפעילויות בבית. כל גוף אורגני חי בתוך גבול. אפילו התא הכי קטן בגוף יש לו גבול. קרום התא. אפילו לכדור הארץ יש גבול. גם פיזי וגם אנרגטי. לכן הדרך היחידה של בתך לגלות את עצמה הוא דרך התנגדות כלפי הסובב אותה. זה עובד אותו הדבר במכון כושר. ככול שנאמץ את השריר חזק יותר כך הוא יתחזק ויתנפח. כדי שבתך תתחזק מחוץ לבית ולא תהיה "חנונית" יהיה עליה לעמוד באי אלו אתגרים שיוצבו בפניה על בסיס של הסכמים מחייבים אותה ואתכם ההורים.
    שיחות נפש לא עוזרות וגם לא עונשים. הדרך היחידה היא הסכם מחייב שבו אתם ההורים נוקטים עמדה חד משמעית שמועברת לבתכם בשיחה תוך כדי שאלות מנחות. ואח"כ יוצרים הסכם מחייב בינכם שמסדיר את המצב עד הפרט האחרון.
    יש לזכור שלכל הסכם יש 2 צדדים. 1 ההסכם. 2 מה קורה אם לא עומדים בהסכם? מיותר לציין שלכם ההורים אין אופציה כזו כי אתם מובילים תהליך של לקיחת אחריות ומנהיגות פנימית.
    קחו בחשבון שבתכם תתלהב בהתחלה ולאחר זמן יתחילו שבירות של ההסכם, זה המקום שבו אתם ההורים תהיו חייבים לממש את הכתוב. ואם כתוב שבמקרה של קללות אין מחשב ל3 ימים אז זה מה שיהיה. במקרה זה בתכם היא זו ששללה מעצמה את המחשב מאחר והיא חתמה על ההסכם. זה יהיה לה מאוד קשה בהתחלה אך מהר מאוד היא תבין את הדרך להצלחה.
    בדרך זו תאפשרו לה חופש בחירה, תמנעו ממעורבות רגשית עם נערה שמתחילה את גיל ההתבגרות ותאפשרו לה ללמוד פרק חשוב של לקיחת אחריות וישומה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר?
    אמא
    19/02/2010

הבן רוצה להתחפש לקוקבינל יש לזה משמעות??? הוא בן 13 וחצי

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר?

הוספת תגובה

• מה זה אומר

אמא
    19/02/2010

להתחפש לקוקסינל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא

אייל קנדינוף
    20/02/2010

זה אומר שהוא רוצה להתחפש לקוקסינל,
    אבל השאלה שלך באה ממקום אחר, מחשש שהנטיות המיניות של בנך נוטות לצד השני ועל כך אני לא יכול לענות.
    אני בטוח שלך יש הרבה יותר ידע מאחר ואתם חיים יחדיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות
    נועם
    18/02/2010

קודם כל יש לציין שזה אחד הפורומים התותחים ברשת!
    לענייננו:אני בת 16.5 ואף פעם לא היה לי חבר,אני מרגישה שהסיבה לכף היא שאני מסוגרת מדי.
    קשה לי להאמין ולבטוח באנשים,ולכן אני לא מחפשת אחר בן זוג,למרות שאני רוצה.
    אתם יכולים לתת לי קצת טיפים בנוגע לפיתוח קשרים עם בנים וכדומה?יש לציין גם שאני מאוד\ ביישנית אבל אני עובדת על זה עם עצמי ואני מנסה לתקן את זה.
    אשמח לשמוע מכם!

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• זוגיות

אייל קנדינוף
    18/02/2010

שלום לך
    אני שומע יותר ויותר ממאומנים שלי את מה שאת מספרת ונראה לי שהרבה מההתנהלות הזו מקורה בחברה התחרותית והשופטת שבה אנחנו חיים.
    אז קודם כל ולפני הכול לא נולדת בישנית אלא הפכת להיות כזו עם השנים ביחס ישיר לארועים שעיצבו את גישתך לחיים, לשנות זאת אפשרי אך ידרש אורך רוח וזמן. עצם פנייתך לפורום מראה שיש בך משהו שכן רוצה ליצור קשרים ולהשמיע את קולו. את כותבת שאת לא מחפשת קשרים עם בנים אך את כן רוצה. אם את רוצה אז יופי, אין בזה שום רע, ולהיפך זה אך טבעי ומומלץ.
    איך עושים זאת? שאלת המיליון דולר!!!!
    אני יכול לספר לך מנסיוני בתור נער שכרציתי להכיר משהי שמצאה חן בעיני פשוט התחלתי להסתובב במקומות שבהם היא הסתובבה ונתתי לה להרגיש שאני מתעניין בה. אחרי זה, תמיד כבדרך פלא היה נוצרת השיחה הראשונה שבמהלכה הייתי דואג לשאול שאלות לגביי חייה ותחומי תחביבה ולא ישר מספר סיפורי אלף לילה ולילה על עצמי. לפעמים זה היה מצליח ולפעמים לא. כשזה לא היה מצליח הייתי מזכיר לעצמי שזה כנראה בגלל שאנחנו לא מתאימים או שזה לא הזמן הנכון .
    לגבי בטחון באנשים, רובנו חושבים על אמון באנשים אחרים לפה או לפה. הצעתי אליך היא להסתכל על כך ממקום חדש שאומר: הבטחון שיש לך בעצמך יגדיר את הבטחון שיש לך באחרים. כשאת מזהה בתוכך את תכונות האופי החיוביות שיש בך כמו, רצון לשיתוף, כנות, יושר, חוסר שיפוטיות ועוד... אלה הן החוזקות שלך ואיתן את פוגשת את העולם, מי שלא חי לפי ערכים אלו אז כנראה לא אמור להיות בקשר איתך וזה בסדר. סימכי על האינסטינקטים והרגישויות שלך שינחו ויובילו אותך וצאי מנקודת הנחה שכדאי מאוד ליצור קשרים כי בטוח יש שם אנשים מענינים ששווה לפגוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת נעורים
    ליאת
    18/02/2010

בני בן 13 אובחן עם סוכרת נעורים לפני זמן קצר, כמובן שנינו היינו המומים אבל לקחתי את עצמי בידיים כדי להיות חזקה מספיק בשביל בני כי בכל זאת השינוי גדול ובני ילד רגיש
    רשמו לו אינסולין לנטוס ואפידרה והוא כבר התחיל להזריק אבל לפני כל פעם הוא מנסה לדחות את ההזרקות , כנראה מתוך הפחד
    אני תוהה מה כדאי להגיד או לעשות כדי להקל עליו

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת נעורים

הוספת תגובה

• לליאת

שלי ורדי
    18/02/2010

שלון ליאת,
    נראה לי שבשלב ראשון כדאי לך להתייעצץ בפורום של סכרת נעורים הקיים באתר ומנוהל ע"י רופעים.
    מבחינה פסיכולוגית, תחילה של אבחון במחלה כרונית היא נקודת שבר, אך לטווח הארוך יכולות להיות טמונות אפשרויות התפתחות גם כמו ריסון, אחריות, איפוק ותכנון חיים, ביחד עם סיכונים להתפתחות כמו ייאוש, חרדה, תחושת שונות, ותחושה של חוסר שליטה בגוף.
    ידוע לנו שהאדם מגלה בעצמו כוחות שלא חשב שיש לו כדי להתמודד בזמנים קשים. בנוסף, הקשר בינך לבין הבן עלול להיות תלותי יותר אך גם חזק יותר בעקבות המחלה.
    אני מציעה לך להתייעץ בשלב ראשון עם מומחים בתחום הרפואה, בשלב מאוחר יותר אם תחושי בבעיות רגשיות מתמשכות תפני שוב אלינו.
    בברכה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 24, אבל חולה בסוכרת נעורים

:)se
    24/02/2010

מזה 14 שנים. אם תרצי אשמח לדבר איתך ועם בנך. ההתמודדות היא יומיומית אך משתגרת עם הזמן ואפשר לקיים אורח חיים נורמלי לחלוטין, בלי שום מגבלה

0548121061

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות הוא מקדים
    שלי ורדי
    16/02/2010

בוקר טוב אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל בכל זאת אני אמא לשלוש בנות בת בת 19.5 קיבלה מחזור בגיל 11.5 בת בת 14.5 קיבלה מחזור בגיל 12.5 ובת בת 9 שקיבלה מחזור ראשון לפני שבוע מה עושים היא מאד קטנה (בגיל) יצאו לה ניצנים של שדים קצת שערות בפות אני יודעת שגיל ההתבגרות הוא מקדים אבל האם זה בסדר ואם לא מה לעשות תודה על התשובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל ההתבגרות הוא מקדים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    16/02/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=239 id=link]גניקולוגיה נערות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה להעביר

מור
    18/02/2010

למה להעביר את ההודעה נראה שזה המקום לשאול בבקשה תשובה דחופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    מרקו
    16/02/2010

שלום
    אשתי בת 46, היא הפסיקה לקחת גלולות לפני 4 חודשים ובתקופה הזאת היא לא מקבלת מחזור ואנחנו לא מקימים יחסי מין כי היא מפחדת להיכנס להריון. האם היא יכולה להיכנס להריון למרות שאין לה מחזור?, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    16/02/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה במשפחה חד הורית
    הגר
    15/02/2010

שלום
    אודה לעזרה ועצה ,
    הנני אם חד הורית לילדה בת 13 , (אין אב בתמונה). כל חיי הקדשתי לגדול בתי. ב8 החודשים האחרונים אני נמצאת בקשר זוגי . בתי מקבלת אותו יפה , ומאוד נהנית בחברתו . הבעיה היא שהיא אינה רוצה שהוא יישן אצלנו מדי פעם.
    ניסיתי לשאול אותה איך היתה מגיבה באם בבוקר היתה רואה אותו . והיא פרצה בבכי ולא היתה מוכנה לשמוע על כך שמישהו יפלוש לטירטוריה שלה. היא פשוט הורגלה לכך שרק שתינו גרות בבית.,
    אני רוצה לקדם כבר את הקשר הזוגי , אך לא רוצה לפגוע בבתי ולאבד את האמון שלה בי.
    אודה לעצתכם המלומדה כיצד לנהוג.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה במשפחה חד הורית

הוספת תגובה

• דילמה

אייל קנדינוף
    16/02/2010

שלום לך הגר
    אין פה דילמה והדברים לא באים אחד על חשבון השני.
    אפשר להבין את בתך שלא רוצה לחלוק בך עם אדם נוסף אך גם לך יש חיים ובתך צריכה להבין שהיא לא יכולה לחיות את חייך בשבילך. הבנה זו צריכה להיות מועברת בצורה נחושה כשאת שמה לב שבשלבים הראשונים של המעבר את מקדישה תשומת לב מירבית לבתך.
    בצורה זו את בעצם משדרת ששום דבר לא השתנה בקשר בינכם ובן זוגך לא מהווה שום איום על בתך ובמקביל חייך לא נהפכים לחייה של בתך.
    נכון את האמא ואת פה בשבילה אך היא לא תחליט אם מי את נפגשת אולא. יש לך את הלגיטימציה המלאה לחיות חיים מלאים כל זמן שצרכיה של בתך מקויימים במלואם. זאת המשוואה וכך גם תזכי בכבוד עצמי מצד בתך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשאני גומר יוצא לי דם עם נוזל הזרע
    אנונימי
    15/02/2010

האם זה בסדר או שצריך ללכת לרופא?

הוספת תגובה

• אנונימי

אייל קנדינוף
    16/02/2010

ללכת לרופא ובהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם בן ה- 13
    מיואשת
    14/02/2010

אנו הורים לבן ה- 13 (ילד אמצעי ל-2 אחיות) מתקשים מאוד מחינוכו לרוב על אותם הדברים שפשוט חוזרים על עצמם.
    הילד פשוט מסרב לקבל מרות ועושה מה שהוא רוצה באותו רגע - לא מתחשב בהשלכות (ויש כאלה) על המעשיו.
    אנו מדברים, מסבירים, מענישים - אך ללא הצלחה יתרה !
    מסבירים לו שבבית שלנו יש מסגרת וגבולות מאוד ברורים - יש חובות ומי משעומד בהם מקבל זכויות - לאחרונה אף שללנו ממנו את רוב הזכויות בבית (כגון - מחשב, טלוויזיה, טלפון נייד, יצאה החוצה וכודמה...) נדמה שדבר אינו עוזר וברגע האמת הוא יעשה את מה שהוא רוצה ועם ההשלכות יתמודד כשיבואו.
    אני מרגישה שכל הזמן אני רודה, מטיחה, מעירה כבר לא יודעת מה לעשות !!!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם בן ה- 13

הוספת תגובה

• בעיות עם בן 13

אייל קנדינוף
    14/02/2010

שלום
    נראה שמסתתרת מתחת לפני השטח הסיבה שגורמת לו לשבור את הכלים למרות שהוא יוצא "מופסד".
    יכול להיות שבנך, פשוט בנה לעצמו זהות של בעייתי והוא ממש את הזהות הזו כל פעם מחדש.
    אשמח לקבל עוד פרטים לגבי התנהלותו הלא תקינה לפי עינייך.
    נדרשת פה עבודה של מחקר כדי להבין את המניעים של בנך להתנהל בצורה שבה הוא בוחר ומצד שני לבחון את הכללים והגבולות בבית ואיך הם מיושמים.
    בנוסף כדאי לבדוק את מערכות היחסים בינכם ובין בנותיכם ביחס לבינכם. יכול להיות שפה נמצאת הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להתערב?
    יובל
    11/02/2010

לביתי בת ה- 11 הייתה חברה טובה מהגן, ברצוני לציין שגם אנחנו ההורים מאוד מיודדים בין אם זה טיולים ביחד, חו"ל וכ"ו.. בשנה האחרונה ביתי לא מסתדרת עם חברה זו והם רבות המון, ואפילו לא דיברו חודשיים שבהם ביתי מצאה חברות חדשות שלא מוצאות חן בעיניי. ברצוני לציין שחברתה הקודמת תלמידה טובה, לא חוצפנית ובאה ממשפחה טובה תומכת ובעלת גישה ודעות דומות לשלי והחברות האחרות בדיוק ההפך, וכך גם משפחתם. בבקשה עזרו לי האם אני צריכה להתערב, ולהכריח אותה להיות חברה של זו שהיא לא מסתדרת איתה אבל זה רק לטובתה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם להתערב?

הוספת תגובה

• ליובל

אייל קנדינוף
    13/02/2010

לא מומלץ להתערב מאחר ובתך תייצר התנגדות גם כלפיך וגם כלפי החברה שאת מכריחה לפגוש. יש לכבד את חופש הבחירה של ביתך בתחום זה כל עוד היא לא פוגעת בעצמה או באחרים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים אוסרים, הורים כובלים..
    בת 18
    10/02/2010

שלום. רציתי לדעת אם הורים יכולים להגביל אותי, כבר בת 18 בקשר ליציאות עם חברים.
    נמאס לי להיות שונה מכולם ולהיות זאת שבחיים לא ירשו לה לצאת. מה כבר ביקשתי? שיאפשרו לי לצאת לשישי שבת על החוף עם חברים? זה מוגזם?!
    בא לי לומר להם שסכנות יש בכל מקום, ואני יכולה ככה סתם למות מתאונת דרכים ולאו דווקא כי יצאתי לחגוג לחברה יומולדת בסופ"ש.
    בא לי לקחת את עצמי ולעזוב. להיות עצמאית. בלי חינוך ובלי תרבות. לעשות כל מה שעולה על רוחי ובלי בכלל לחשוב אם אני אאכזב אותם, כי הם לא ממש מעניינים אותי.
    נמאס לי לקבל את הדעות שלהם ולהיות כפופה להם. ושתבינו ,אני טיפוס שקט שמקבל את מה שאומרים לו, אבל די נמאס לי לשתוק. הגיעו מים עד נפש.!!!!!!!!!
    עצות? מישהו?
    כרגע אני לא מדברת איתם.

הוספת תגובה

• דין יקרה!!

חסויה
    12/02/2010

שלום לך ..
    אני אמא לילד בן 16.5 וגם הוא רוצה לצאת ולבלות עם חברים בלי הגבלה של שעות בדיוק כמו "כל" החברים!!!
    וכשאני שואלת איזה מהם אז רק לחלק מרשים..זאת אומרת שלא לכווולם מרשים (זה סוג של אימרה להשיג משהו..)

אבל אני שואלת את עצמי איפה ההורים של אותם ילדים ?.האם לא איכפת להם שלילדיםשלהם אין גבולות ??
    האמנם הוא צעיר ממך (אפילו שהוא גבר קטן) אבל כל אדם צריך לדעת את הגבולות שלו ועוד שעה או פחות שעה לא ישנו דבר אצלכם אבל אנחנו ההורים נהיה רגועים יותר ..והאמיני לי לדעת גבולות מהם זה משהו שילווה אותך בכל דבר כל החיים .
    תנסי לדבר אל ליבם שתהיה בקשר כל שעתיים או משהו כזה.. ושזה לא בילוי שקורה כל שבוע ..
    האם הם מכירים את אותם חברים שאת רוצה לצאת איתם??
    אם לא תזמיני אותם לביתך שההורים יכירו רושם זה גם חלק חשוב!!!
    בברוגז לא פותרים בעיות !!!
    דברי איתם ולא בחוצפה זיכרי אלה הם הוריך שרוצים רק לטובתך ..
    בהצלחה חמודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדין

אייל קנדינוף
    13/02/2010

הי דין
    נראה לי שיש לך כבר את התשובות, הבעיה היא בישום.
    לפי חוק את כבר ברשות עצמך ונחשבת בגירה. זה אומר שלהוריך אין שליטה על גורלך ואת יכולה לעשות כל מה שתרצי במסגרת החוק.
    השאלה היא למה את מאפשרת להם : "ושתבינו ,אני טיפוס שקט שמקבל את מה שאומרים לו" ? !!!!
    אז, כן לדבר איתם, וכן להסביר להם ולהודיע שמעכשיו דברים הולכים להשתנות. וכן לתת להם ערבויות של בטחון כדי שידעו שיש להם עסק עם בחורה אחראית. את לא רוצה לפוצץ את הקשר, את רוצה לעדכן אותו ביחס לשינויים שאת עוברת.
    אז, סבלנות, נחישות, ואומץ לב ושיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה