פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסים מסוכנים
    חסויה
    17/05/2010

היי אני לא יודעת איך להתחיל...
    הילד שלנו בן 16.5 ..יש לו חברים רבים בקבוצות שונות והוא כל ערב רוצה לצאת כל פעם עם ח'ברה אחרים אני אמרתי לו שזה לא מתאים הוא לפני בגרויות וגם כך הציונים לא משהו וכרגע צריך להשקיע (ולא רק בשיעורים פרטיים).
    אותו כמובן זה לא מעניין !!
    אבל אתמול הכל יצא משליטה החינוך איתו מאוד קשה הוא ילד מרדן ברמות קשות הוא יצא עם חברה לאכול חזר ב10 והודיע לנו שהוא יוצא עם חברים (למרות שיש בגרות באנגלית-הוא לא "צריך"ללמוד) כמובן התנגדנו ליציאה זה עלה לצעקות וממש מריבה בעלי יצא מפרופורציה והתחיל לצעוק ולקלל וכמעט הכניס לו סטירה-ומנגד הילד לא נשאר חייב והתגרה בו.. מזל שהייתי שם כי אני לא יודעת איך זה היה נגמר!!!
    די אני לא יכולה לשאת את הלחץ הזה הן מהילד והן מהבעל כל אחד מהם רוצה להיות השולט והם מתנגשים כל הזמן(כמובן רק בצעקות ולפעמים קללות שאין לתאר)איך איך אפשר להפסיק את הגהנום הזה ????
    נמאס לי רוצה להתעורר בתקופה אחרת אין לי כוחות יותר לזה יש עוד ילדה לגדל בבית איך היא אמורה לשאוב דברים מההתנהגויות שלהם???
    בעלי לא טיפוס שיילך ליעוץ וכו'..הוא כמובן טוען שזה שטויות ..
    האמת כבר כמה ימים שלקחנו לילד את המחשב ,סגרנו את השיחות היוצאות מהנייד וכמובן אין יותר דמי כיס עד שישפר התנהגות - הוא מצידו אמר שעד שאנחנו לא נחזיר הכל הוא ימשיך במרד ...
    עד מתי זה ימשך ????????????????

יש לו חבר קרציה שלא מפסיק להתקשר ולמלא לו את הראש -האם כדאי לפנות להורים או לילד שיפסיק??(למרות שלא נראה לי שהוא יספור אותי).
    דייי אני באמת כבר לא יכולה כל הלילה בכיתי אין לי כבר כוח להתמודד עם זה אני חייבת תשובה תודה וסליחה על בלבול המוח..שיהיה בוקר מקווה שטוב!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסים מסוכנים

הוספת תגובה

• לחסויה

שלי ורדי
    17/05/2010

שלום לך,
    את הגורם המווסת בבית, המאוזן יותר. את לא יוצאת מכלל שליטה כפי שבעלך עושה. להיפל, את לוקחת הכל פנימה בגלל זה קשה לך יותר. לא נראה שתוכלו לעשות תהליך משפחתי משמעותי כי כפי שאת אומרת בעלך לא גמיש ולא מחפש שינוי או כיוון אחר של חשיבה והסתכלות ממה שהתרגל עד כה.
    הבן שלך לא לומד טוב, אך נדמה לי, לפי מה שאת מתארת שהוא ילד טוב, זאת אומרת לא עושה שטויות רבות , לא מסתובב עם חבר'ה לא טובים, הוא בשלב ובתקופה של דחפים והנאה מוחלטת מהחיים, זהו נער שבולע את החיים... על חשבון תכנון , למידה וציונים.
    הדרך שאני חושבת שאת צריכה לקחת היא להתייעץ בעצמך עם הצוות החינוכי =-טיפולי של בית ספרו. אולי הלחץ וההתפכחחות יבואו משם, אם אכן הבן משלם מחיר כבד של כישלונות לימודיים. לא תיארת את מצבו, למשל, האם יש חשש להמשך לימודיו בבית הספר, האם יש לו העדרויות רבות, שליליים רבים וכו'. כי במקרים כאלה שיחות ולחץ מטעם הצוות החינוכי או הצוות של העירייה/מועצה יכול להועיל.
    אני חושבת שאת צריכה לקחת צעד אחורה כל עוד אין משבר גדול שאת צריכה להתערב לו. פשוט אתצריכה לשמור על עצמך יש דברים שאי אפשר לשנות ולהשפיע מיידית. יש נערים כמו הבן שלך שמתבגרים יותר מאוחר. כדאי להתערב רק כהוא עובר את הקווים האדומים שלך. זה לא אומר שהוא לא צריך מדי פעם לשמוע את עמדתך ואת הציפיות שלך ממנו, שיתנהג בתור תלמיד ויהיה אחראי לחובות שלו. כדאי לשוחח אתו לבד ללא נוכחות בעלך ולנסות שהשיחה תהיה בגובה העניים, לדבר אליו כאל מבוגר. אם האו טיפוס ששונה שליטה עליו, רק הדרך הזו תעבוד אצלו. ייתכן שיהיו לך הפתעות ויתבגר בעוד שנה, שנתיים.

בכל מקרה, לא תמיד זו מאה אחוז אחריות ושליטה שלך על הנעשה אתו בגיל הזה. רציתי להדגיש זאת כדי שלא תרגישי אשמה.הוא יודע את הכוונות שלך ושל אביו ויודע טוב מה אתם מצפים ממנו, כי אתם לא הורים אדישים ומזניחים. ידיעה זו את הציפיות שלכם ממנו , יבוא יום ויפנים אותה.

כל טוב והרבה סבלנות,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסויה
    19/05/2010

אוי..אוי כמה שאת צודקת !!!כמובן הציונים הלחץ של הבגרויות הכל מסביב גם ככה קשה לו אז מן הסתם הוא בורח לחברים וכל הזעם בעצם נופל עלינו בבית .
    אבל איך אפשר להסביר לו שיש דרך להשיג דברים בלי צעקות או איומים???
    הוא מתפרץ בזעם איומים קללות ולפעמים גם אלימות ממש לאחותו בת ה12 זה מאוד מתסכל במיוחד אותה ..(היא כמובן לא נשארת חייבת ולומדת ממנו לצערי הרב אוצר מילים רחב!!).
    דוגמא:ניתקתי לו את הנייד בגלל שהוא מקלל את אביו אז הוא אמר שאם לא נחבר אותו מייד (וכמובן הכל בציווי אצלו)הוא ירביץ לאחותו שאלתי אותו מה היא קשורה לעניין אז הוא ענה לי כמו שהכאבנו לו (ניתוק הנייד)ככה הוא יכאיב לנו דרכה!!
    האם יש דרך לשנות זאת ????
    אם הוא לא מקבל הכל כמו שהוא רוצה אז יש בבית טרור-זה לא עובד ככה -אי אפשר לחיות בצורה כזאת!!
    אני מתלבטת אם בכלל לתת לו לנסוע לפולין האם בכלל הוא שווא את המאמץ הזה??
    הוא לא מעריך כלום כמה שיקבל הוא ירצה עוד ויגיד שלא קיבל- והתמורה כמעט ולא ..
    אייל הציע לי לא פעם לרשום הסכמים- גם זה לא עבד ..מה עוד אפשר לנסות???
    תודה וחג שמח..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסויה

שלי ורדי
    19/05/2010

שלום שוב,
    הבן שלך שתלטן קטן.. דרך האיומים והענשות מקובלת בבית אבל לא רק הוא מפעיל אותה. כולכם צריכים לחשוב על דרכים לתקשורת אחרת ולעשות בדק בית. העונשים הכבדים האלה על "הבטן הרכה" כמו לנתק לו את הנייד לא מועילים בכלום, לא עושים שום שינוי פסיכולוגי, להיפך, הם מרחיקים. אני חושבת שהנסיעה לפולין לא קשורה להתנהגות שלו, הוא יזכור לכם לרעה כל חייו אם תפעילו את זה כעונש. יש הרבה נקמנות מחוסר אונים מצידו, הוא מכה את אחותו- הבטן הרכה שלכם... - אך אולי יש נקמנות מצידכם או התנהגותכם מתפרשת אצלו כזאת, גם אם אתם לא מתכוונים? את זה צריך לעצור.
    אולי בזמן שיהיה בפולין את ובעלך תמצאו זמן רגוע להסתכל על הדברים, על היחסים המורכבים האלה ולעשות חושבים.
    לפי דברייך האחרונים המצב די קשה ומורכב, צריך כאן ייעוץ פסיכולוגי. יהיה לכם קשה לעשות את השינוי לבד. אולי תצטרפו לקבוצת הורים לגיל ההתבגרות? (בנוסף למה שהצעתי לך בפעם הקודמת).

הרבה כוח ובהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר לא יודעת איך להתנהג עם הבת
    אמא דואגת
    16/05/2010

שלום,

יש לי בת בגיל 13 מאז תחילת השנה מאז שהיא נכנסה למקיף היא התחילה להשתנות הן מבחינה לימודית, היא ירדה מבחינה לימודית, היא התחילה ללהסתובב עם כמה בנות שאני לא כל כך אוהבת אני ובעלי הענשנו אותה , היא לא יצאה מהבית , בעלי מנע ממנה את השימוש בפלפון. את האמת זה עזר היא שיפרה מאוד את הציונים שלה, המחנכת שלה הפסיקה להתקשר כלומר היא שיפרה גם את ההתנהגות שלה.

אבל ביום שישי האחרון בעלי גלש במחחשב ופתאום עלתה לו תמונה שלה שבה היא מתנשקת עם ילד שלמד איתה בשנה שעברה. אני הייתי מאוד מופתעת ובעלי פשוט הזדעזע, התגובה שלו היתה מאוד קיצונית. אנחנו באנו ממשפחה עם ערכים וכבוד עצמי ואני חושבת שגם אני מעבירה את ילדה שלי. בעלי מאוד מאוכזב ממנה בגלל שעשתה זאת בגיל כל כך צעיר, על כך שלא שיתפה אותנו גם.
    אני בעצמי כעסתי עליה מאוד מאחר והיא צריכה לכבד את עצמה, ולשמור על צניעות, אני יודעת שזה יבוא מתי שהוא אבל זה ממש מוקדם.

אני לא יודעת איך להתנהג , האם ענישה תעזור כאן, איך לדבר איתה כדי שתקשיב לי. במיוחד בדור של היום, וכל המקרים שאנחנו שומעים בתקשורת.

הוספת תגובה

• אמא דואגת

אייל קנדינוף
    17/05/2010

שלום רב
    אכן כן מצב לא נעים להתקל בו. מצד אחד אני מבין את השוק והדאגה שבן זוגך חווה אך מצד שני יש פה מצב שבו אפשר יהיה להגיד שלא ראיתם את זה קורה. היום עם עידן האינטרנט ילדנו חווים התבגרות מואצת ומהירה וזה לכשעצמו שם אותנו ההורים במצב שבו אנו חייבים להיות ערים וקשובים עם אצבע על הדופק. עונשים עיקולים צעקות שפיטה וביקורת לא יעזרו!!!!
    מה שכן יעזור זה תמיכה, עזרה, אהבה והכלה ובמקביל הגדרה ברורה ונחושה של החוקים והגבולות שאתם מאמינים בהם לאחר שביררתם מה הולך היום אצל הנוער. יש להבין שמה שהיה נכון בעבר כבר לא עובד היום. שליטה דרך הפחדה ועונשים רק יגבירו את הריחוק ואת חוסר הידיעה שלכם מה קורה איתה. היא פשוט תהיה יותר מתוחכמת ותסתיר את התנהלותה עם בני המין השני. לכן, יש לבנות מערכת יחסים שבנויה על אמון ושיתוף שתאפשר לה לדעת שהמקום הבטוח ושיודע לתת את התשובות הנכונות נמצא אצלך האימא!!!!!
    קחי אותה לבילוי משותף ופנקי אותה בדברים שאת יודעת שהיא אוהבת ובמקביל שתפי אותה עם חוויותיך מהעבר כשאת היית בגילה וצרי מקום שבו היא יכולה לשאול שאלות לגבי מערכות יחסים בין בנים לבנות. המשיכי עם בילוי אינטימי זה באופן קבוע כדי שתוכלי לבנות את מה שכתבתי למעלה.
    רק בצורה הזו תצליחי לאפשר לה לבנות בתוכה את הבטחון וערך העצמי שכול כך נחוץ לה בלהגיד לא ללחץ חברתי שמופעל עליהם באופן ססטמטי כדי להיות מקובלים.
    אל תוותרי מאחר והיא צעירה ויש לך עוד הרבה מה לעשות, זה הזמן הטוב ביותר לא להתפלא לא להכנס לשוק אלא להגיב נכון אמיתי וכנה ולהיות שם בשבילה. היא זקוקה לך הרבה יותר ממה שאת מתארת. מצד אחד היא עוד ילדה ומצד שני היא מתחילה להיות נערה עם כל מה שהולך עם גיל ההתבגרות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה
    אמא עצובה
    15/05/2010

שלום,
    בני בן 13 בסוף החודש יש לו בר מצווה. אני גרושה ובני בן ה13 הוא הבכור. הוא ילד מקסים ושובה לב, אך לעיתים אני תמיד אומרת שמתפרץ התאום, בדרך כלל שמצפים ממנו לעשות משהו ומתעקשים. בני הוא ילד עם ADD ודיסלקציה כך שלימודים הם תחום מאוד מורכב. יש לו מורים להכנת שיעןרים ולאנגלית, כאשר יש מבחנים אני מארגנת לו את הלימוד כי יש לו קושי בהתארגנות. מכיוון שמצד אחד הוא ילד שמאוד רוצה להצליח ומצד שני מאוד קשה לו זה מביא לתיסכול גדול שמתפרץ עלי. זה יכול להגיע לכך שהוא יקלל, יצעק ואף יכה אותי לדוגמא אתמול עם שלט על הראש.
    הרבה פעמים אני פשוט מתיישבת אליו עד שהוא נרגע. אבל לפעמים אני במצב שאני לא יכולה למנוע ממנו להרביץ לי ואז אני עושה תנועה חדה להעיף אותו ממנו ואז יש הצגה שלמה שתמיד מפחידה אותי מחדש, אתמול לאחר שהכה אותי מספר שניות עם שלט על הראש העפתי אותו ממני בסיבוב כך שקיבל מכה בצד מיד החל כאילו להחנק, זה הדרך שלו להפסיק לגרום לי להרגיש שעשיתי משהו נורא.
    עלי לציין שהוא בדרך כלל ילד רגוע ושקט ומחוץ לבית הוא לא יעשה ולא יראה כלום הכל יוצא בבית אצלי ועלי. זה התחיל מגיל קטן מאוד לדוגמא כשהיה בגן הגיע אלינו חבר והוא הרביץ לו התגובה של בני היתה לבוא אלי ולהרביץ לי.

אני מבינה שזה המקום שלו לפרוק ולמרות שהוא אצל אביו יומיים בשבוע וכל סוף שבוע שני זה קורה רק אצלי.
    כמו כן, אני יודעת שאסור לי לתת לו להכות אותי הוא גם גדל ובקרוב אני לא אוכל להשתלט עליו במצבים הללו. מה אני יכולה לעשות כדי למנוע את זה. בדרך כלל זה נגמר בשבוע ללא מחשב .

ההתנהגות הנל מאוד מאוד מעציבה אותי

תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

• לאמא עצובה

שלי ורדי
    15/05/2010

שלום לך,
    כפי שאת אומרת ואני מסכימה אתך, יש בינך ובין בנךוקשר קרוב מאד והוא פורק ומתעל את כל הכעסים , שבדרך כלל מופנים אל עצמו, אלייך. משהו בהררכיה נכונה של הסמכות בבית אינו נכון, בטח לא נוצר מאתמול, כך שהוא אינו מכבד מספיק, אינו עושה אבחנות טובות. יכול להיות שהוא עוצר כעסים, בחוץ הוא מתנהג היטב (טוב שכך!) וגם עם אביו לא מרשה לעצמו להיות הכי אמיתי, כועס מתוסכל , אז הכי קל אלייך, הוא מרגיש אתך מספיק קרוב שתקבלי ותאהבי אותו בבכל מצב (זו הנקודה החיובית של הקשר ביניכם)
    אין לי ספק שאת וגם אביו צריכים הדרכה טובה, אל תחשבי שלאביו אין חלק בעניין, זה נראה על פניו שהוא מחוץ למצב הזהאך צריך לראות מה חלקו ואיך תורם שהילד מתנהג אחרת אתו ואחרת אתך.
    הייתי ממליצה על טיפול משפחתי, את עם הבן וגם אביו עם הבן בנפרד או.. גם ביחד אם היחסים ביניכם מאפשרים זאת.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולכת להשתגע
    צפונית
    14/05/2010

שלום רב, אנחנו משפחה 5 נפשות אני ובעלי והבן בן 13 ובת 15 ובן בן 5הבעיה אצלי עם הבן הגדול שהוא עושה לי בלגן בדרך החיים, מבחינת שינה, התנהגות בבית, הוא לאחרונה לא רוצה אפילו ללכת לבית הספר, הוא נשאר ער עד שעות מאוחרות הסיבה לזה שהוא פוחד,ניסיתי לישון לידו כדי להרגיע אותו הוא מתחיל להשתולל עם אח שלו הצעיר בן ה5 ולא נותן לנו לישון ולבסוף קשה לו להתעורר בבוקר לבית הספר אני נורא מבקשת עזרה איך להתנהג איתו תעזרו לי לפני שאפסיד אותו

לקביעת תור
    סגירה
    הולכת להשתגע

הוספת תגובה

• לצפונית

שלי ורדי
    15/05/2010

שלום לך,
    האם הבעיה עם הבן העיקרית קשורה בפחדים שלו המופיעים בלילה. האם בגלל זה לא הולך לישון בזמן. לא היה ברור מדברייך מה מקור הההשתוללות שלו עם אחיו הצעיר בן ה-5..אם יש פחדים וחרדות צריך לשאול עליהם לנסות להבין את המקור להרגיע ותת בטחון.
    בגיל זה אם יש פחדים אולי הם קשורים לאירועים שחווה ומתנסה בחוץ עם חברים, מועדונים, מקומות בילויי וכו'. או שהפחדים קשורים לתהליכים נפשיים מדאיגים. צריך לכוון ולשאול את השאלות הנכונות ולא להעיר לו רק שילך לישון בזמן הבן שלך סובל ככל הנראה,נמצא במצוקה . כדאי לגשת לאיש מקצוע לאבחון הבעיה וטפול בהתאם.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה וירטואלית נכזבת
    אמא מודאגת
    12/05/2010

הבת שלי, עוד חודש ימלאו לה 18, הכירה באינטרנט בחור בן גילה, ובמשך שנה וחצי ניהלה "רומן וירטואלי". היו הבטחות מצידו להתחתן אתה, לגור אתה, והבחור בכלל גר במדינה אחרת.
    היא כבר החליטה שהיא נוסעת להתחתן אתו ולגור אתו, בלי לחשוב על כיוון נורמלי בחיים.
    היא ירדה בלימודים במשך השנה וחצי האחרונות ואי אפשר היה בכלל לדבר אתה, אי אפשר היה לעצור אותה מלהמשיך עם הבחור, אחרי איומים של ניתוק האינטרנט היא רצתה להתאבד, ובמשך שנה וחצי, אי אפשר היה לעשות כלום.
    היא היתה מחוברת אל הבחור באינטרנט 24 שעות ברציפות, אי אפשר היה להשחיל מילה, היא לא למדה למבחנים, היא לא רצתה לעשות שום דבר חוץ מלדבר אתו, וגם הוא היה כך מחובר ברציפות אליה. לא יכולתי לעשות רעש בבית, על מנת שהוא לא ישמע אותי. זה היה גיהנום. כאילו היה לי עוד מישהו בבית שלא יכולתי לחיות כמו אדם נורמלי בבית שלי. לפני שני לילות הבחור "זרק" אותה דרך הסקייפ, ואמר שמצא חברה אחרת, וברור מאליו שזה היה צפוי לקרות, רק לא ידעתי מתי.
    בשני הלילות האחרונים, היא בוכה ובוכה, לא אוכלת, לא רוצה ללכת לבית הספר ומאיימת לסיים את חייה.
    למותר לציין, שאני בתור אם, לא מוכנה לאבד אותה, אחרי שגידלתי אותה במשך 18 שנה.
    איך אני יכולה לנסות לעזור לה ולהקל עליה את הכאב של הדבר הזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה וירטואלית נכזבת

הוספת תגובה

• לאמא המודאגת

שלי ורדי
    12/05/2010

שלום לך,
    זה כל כך קשה לך וגם לה!! הבת שלך נוטה לפנטז וחייה בדמדומים בין פנטזיה למציאות, הרגליים שלה לא כל כך על הקרקע... אין לה הרגה הגנות כאשר מתאהבת ונוטה להתקשר במהירות.

תני לה הרבה אהבה, אל תשפטי אותה בכלל, תדברי על המקרה רק כשהיא מוכנה לדבר עליו. ותקחי אותה לטיפול, זה מאד חשוב. אם האיומים נמשכים, תפקחי עליה ותיעזרי באנשי מקצוע כדי להעריך את מסוכנות האיומים שתסכן את חייה. תוכליג ם לדבר עם חברותיה שיבואו לתמוך ולהיות אתה, לא להשאיר אותה לבד, עדיף שיהיו אנשים לידה. תפעלי בנחרצות, אל תהססי כשהיא מאיימת או אפילו אם מסרבת לטיפול, תצטרכי לשכנע אותה.
    אני מבינה שאת כן נחרצת והחלטית להוציא אותה מזה. מרגישים שאת אוהבת אותה מאד מאד.

מאחלת לך הרבה כוח!!

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה נכזבת באינטרנט

אמא מודאגת
    13/05/2010

תודה רבה לך על התשובה. אני חושבת שכבר יש שיפור בהפנמה של הבת שלי. היא כבר התנתקה מהבחור בכל הדרכים האפשריות, כך היא אומרת. ואמרה לי כבר אמש: אני חושבת שאני אהיה בסדר. ולכן אני רוצה להמשיך לתמוך בה. הרי בכל זאת אני אמא שלה ואני יודעת מה זה אהבה נכזבת, כולנו עברנו את זה בשלב זה או אחר.
    ישנה עוד בעיה, היא גם חולה מאד בדלקת פרקים קשה ולא מגייסים אותה לצבא, וחלק גדול מהאכזבה שלה עכשיו הוא גם שהיא לבד, וגם שכל החברות שלה מתגייסות לצבא. אני מנסה לשכנע אותה לסיים את הבגרויות וללמוד משהו לחיים אבל היא עדיין בשלב של אנטי הכל.
    במשך שנה וחצי השלמתי עם כל היחס הנוראי שלה אליי, כאשר היתה ברומן וירטואלי עם הבחור, היא התנהגה בצורה זוועתית כלפי וכלפי כל המשפחה אבל אני לא יכולה לנטור לה טינה, ועכשיו אני יודעת שאני צריכה להמשיך לתמוך בה ואני רוצה שהיא תהיה בסדר. היא לא מאיימת על התאבדות יותר אבל אני יודעת שיקח לה עוד זמן להבריא מהמצב הזה. אני עובדת 12 שעות ביום, ובשלושת הלילות האחרונים היא ישנה אתי במיטה ובוכה בלילה. מה אני עושה? היא גם לא רוצה ללכת לטיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה.

חסויה
    15/05/2010

היי,
    אני לא אשת מקצוע,אבל אני מרשה לעצמי להגיב גם כן ומקווה שזה בסדר.

המצב שתארת נשמע מאד קשה וכואב,לשתיכן.

ובכלל,נשמע שהשנה וחצי האחרונות היו מאד לחוצות וקשות.
    אני לא חושבת שההתאהבות שאת מתארת היא נורמלית.

אני חושבת שההתאבות של בתך באותו בחור הייתה על גבול האובססיה.
    אני לא יודעת מה זה בא להשלים,ואיזה צורך זה בא למלא-אבל מה שזה לא יהיה נראה לי שזה משהו שראוי לבדוק אותו לעומק.

האיומים של בתך בדבר אובדנות גם הם מפחידים אותי מעט.
    רוב האנשים שמאיימים בהתאבדות לא באמת רוצים למות.
    אבל רבים עושים זאת במצבי קושי ו"בטעות" זה גם מצליח להם,לכן גם כאן אני חושבת שבירור מעמיק יעשה את העבודה.

אני חושבת שעלייך להיות חזקה ונחושה,ולקחת את בתך לטיפול פסיכולוגי.
    חפשי בדחיפות מטפלת טובה,וגשי אליה עם בתך.

את גם יכולה להפנות אותה לאתר של סה"ר או עלם....
    אולי שם היא תמצא תמיכה נוספת..

חסויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא המודאגת..

שלי ורדי
    15/05/2010

שלום,
    מה שאת עושה זה נכון, בסוף הי אתשאב כוחות מהיחס שלך ללא תנאי להתנהגות שלה בעבר. היא באמת לבד, צריכה מסגרת, האם הייתה רוצה לעשות שירות לאומי? זה לא עלה על הפרק? זה יתן לה איזו מסגרת חברתית גם ותרגיש שהיא שווה ותורמת כל שאר חברותיה. הזמן ירפא, ואם לא רוצה טיפול פסיכולוגי כל טיפול או ייעוץ רגשי היה עוזר, טיפול באמנות, אמון , כך תקבל עזרה רגשית בלי להרגיש את החשש מסטיגמה של טיפול פסיכולוגי. בכל מקרה צריכה לעשות איזו פעילות כדי לצאת יותר מהר מהדכדוך שלה וכדאי בעדינות לדחוף אותה לזה.
    לבגרויות צריך יותר אנרגיות, זה יבוא אחר כך.

מאחלת לך הרבה כוח כדי להמשיך לתמוך בה ללא שיפוט

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה וירטואלית אני לא יכולה יותר

אמא מודאגת
    21/05/2010

שוב שלום,

לצערי הרב, הבחור ש"שבר" את ליבה של בתי, חזר, ובמהירות רבה, אליה. הוא חזר אליה בחג השבועות ומאותו הרגע היא כבר לא משוחחת אתי.
    החל מרגע זה אינני יודעת ממש איך להגיב. היא חזרה לאותו הדפוס כמו שהתנהגה בו לפני שבועיים ובמשך השנה וחצי האחרונות.
    אני מאד פגועה מהילדה מכיוון שבחג התארח אצלי אבא שלי, והיא ישבה ודיברה אתו ואמרה שאני לא נותנת לה לחיות ושאני מעצבנת אותה ושאני אמא שתלטנית. היא אמרה בודאי עוד דברים שאולי אבי לא רצה לספר לי כדי שלא יהיה לי עוד יותר קשה.
    אני לא יודעת באיזה אור היא הציגה אותי בפני אבי (סבא שלה) ולכן אני פשוט לא יודעת מה לעשות הלאה.
    היא לא אמרה לי בפירוש עכשיו הנה הוא חזר אליי, אלא אבא שלי סיפר לי. אני יודעת שהיא רוצה לנסוע לגור אתו במדינה שלה והיא מחכה לסיום הלימודים על מנת לקום וללכת. היא רק שכחה שכסף לא צומח על העצים, והיא שכחה שגידלתי אותה במשך 18 שנה ונתתי לה כל מה שרצתה. אני לא בעלת אמצעים, אני עובדת 12 שעות ביום וגם בימי ששי כדי לפרנס אותה וכל מה שאני זוכה לו ממנה הוא בוז מוחלט.
    מה אני אעשה במצב הזה? איך לתת לה לנסוע לשם? מדינה זרה עבורה, בחור ששבר את ליבה וחזר אליה ויכול להיות שכשהיא תגיע לשם הוא ישבור את לבה שוב. היא כבר אמרה לי בפעם הקודמת שאם הוא ישבור את לבה והיא תהיה כבר שם, היא תקפוץ מתחת לגלגליה של המכונית הראשונה שתראה.
    אני כבר שבורה ועייפה ואובדת עצות. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב

שלי ורדי
    21/05/2010

הבת שלך חייה באשליות, אוליואין לה מנגנוני הזהרה והגנה נאותים כדי לשמור על עצמה מאכזבות, אך ברור שהיא זקוקה לאהבה ולשייכות באופן נואש. אני חושבת שאת לוקחת באופן מאד אישי מדי את התנהלותה. אם היא לא שומעת ומקשיבה לך, את נעלבת מאד..
    אין תחליף לאמא, יש לה יחס אלייך אך כנראה שיש משקעים ביניכן שאולי קשורים לתחושה שלה שהיא צריכה היפרדות ממך שאין לה אותה כמצופה בגילה (בשעת משבר צריכה לישון במיטתך). אגלה לך סוד: בגיל כזה בכפייה לא משיגים שוב דבר מהילדים, כדאי לך להתרחק מעט רגשית, ולנסות בפחות מעורבות להגיד לה את דעתך, על הסיכונים, אולי קודם הבחור יבוא לכאן לפני שהיא נוסעת?..
    המצב קשה אך דעתה עלייך בסיטואציה מסוימת לא אמורה להוריד את רמת ההורות שלך ולהחליש אותך, גם כשהיא משוחחת עם אביך. האם מעמדתה כלפייך את שואבת את כוחך כאמא? צריך שיהיו לך קני מידה משלך על התנהגותך ולא להתסמך רק על דעתה ומצב רוחה. לכן -את לבטח היית נעזרת מהדרכה אישית כי כי ביתך מסרבת להגיע לייעוץ.

כול טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם אמא.
    חסוי
    10/05/2010

שלוםם , אני בת 15 ואני ממש לא יודעת מה לעשות ):
    אחות שלי הקטנה כל הזמן באה ומציקה לי ותמיד בסוף אמא שלי מאשימה אותי ומתחילה לצעוק עליי !!
    אמא שלי גם מלגלגת עליי ,מזלזלת , לא מראה טיפת אהבה בחיים רק לאחות הקטנה
    היא קוראת לי פסיכית,משוגת,בלי טיפת שכל,לא שווה כלום וכו'
    ואני הכי רגישה בעולם ואני כל פעם מחדש נפגעת מזה .. אני לא יכולה כבר
    וגם אח שלי יותר גדול ממני בא ומתחיל לצעוק עלי, הוא מבקר אותי כל הזמן מעיר לי על כל דבר קטן
    כולם בבית הזה עליי !
    ואמא שלי תמיד אבל תמיד מאשימה אותי! זה כבר ממש לא הגיוני
    אני יודעת שאומרים "זה גיל ההתבגרות " וכו
    אבל אני יודעת טוב מאד מה אני מדברת! היא שונאת אותי פשוט שונאת
    לכולם היא מראה אהבה רק אני לא..
    לפעמים אני גם כ"כ שונאת אותה אני לא יכולה כבר ככה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם אמא.

הוספת תגובה

• בעיה עם אמא

אייל קנדינוף
    11/05/2010

שלום לך
    וואו, נראה לי שהחיים שלך ממש לא כפיים כרגע בלשון המעטה. אבל הדבר האחרון שאני מוכן לקבל זה שאמא שלך לא אוהבת אותך. יכול להיות שהיא בתקופה קשה או שלא הכי טוב לה וסתם היא עייפה מהכול וזה נופל עלייך. לא שאני מצדיק זאת.
    נראה לי שהכי כדאי יהיה לכתוב לאמא שלך מכתב ארוך שמסביר בדיוק את כל מה שכתבת פה בפורום. ואחרי זה בקשי ממנה לפנות לך קצת זמן כדי שתוכלו לדבר. חשוב מאוד שתוציאי את מה שיש לך בלב ותדברו על זה. ספרי לה במכתב הכול גם שאת חושבת שהיא לא אוהבת אותך ומעדיפה את האחים שלך על פנייך. חשוב שכול יכתב ואל תפחדי אני בטוח שיהיה לך הפתעה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה אותך .

חסויה
    19/05/2010

אמ , וואו כמה שאני מבינה אותך .
    אני בת 15 וחצי וקרה לי אותו הדבר עד לא מזמן .
    אמ , אשמח אם תתני לי את האייסי / פייס או מסנ שלך כדי שאוכל לנסות לעזור (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתם פריקה ...
    חסויה
    09/05/2010

זאת סתם פריקה , אני יודעת שאין כלכך מה להגיד על זה , אבל בכל זאת ארשום בצורת שאלה ..
    בזמן האחרון ממש השתניתי ..
    אין לי מושג איך להסביר את זה ..
    התרחקתי מכמה אנשים שרציתי להתרחק מהם , אבל מצד שני יש ילדים שרציתי להתרחק מהם ודווקא התקרבנו יותר ...
    בזמן האחרון אין לי נושאי שיחה עם חברות במסנג'ר , וזאת יוצאת שיחה דיי יבשה מבחינתי ..
    בזמן האחרון אני גם ממש שמחה - מה שעד לפני חצי שנה הייתי בדיכאון עמוק (מתחילת כיתה ח' בערך .. - אני ב-ט' .. ) ...
    מצאתי חברה חדשה מהאינטרנט שגרה חצי שעה ממני , נפגשנו פעם אחת ואני ממש מחזיקה ממנה - ופיתאום לא משנה לי כלכך שאר החברות האחרות שלי ... (חוץ מ-1 )
    עד לפני יומיים ממש דאגתי מזה שאין לי תיכון ומזה שאני הולכת לכיתה של מפגרים - והיום גיליתי שזה לא משנה לי - מהכיתה של המפגרים לא יקחו אותי לכיתה רגילה (מה גם שיהיה לי קשה נורא בכיתה רגילה - וכן אני מפגרת .. ) , ולא יעיפו אותי מהתיכון , אז מה שעד עכשיו רציתי - להשיג תעודה טובה וללכת לתיכון השני אצלינו לכיתה רגילה - ירד לגמרי אחרי שקיבלנו היום מבחנים והבנתי את היכולת האמיתית שלי (הציונים לא עולים על 50 .. )
    זה נורא מאכזב אותי אבל אין מה לעשות ..
    הרי עבודה אני אמצא בכל מקרה - מה זה ישנה לי איזה תיכון ללמוד ?

לקביעת תור
    סגירה
    סתם פריקה ...

הוספת תגובה

• שלום,

שלי ורדי
    10/05/2010

היי,
    אני מבינה שאת כתבת לפני יום על בעייתך עם אמך והציונים.
    כמה דברים אשני רוצה להגיד לך למרות שמכתבך כאן הינו סתם פריקה...:
    1. כן ניתן לעשות אבחון באמצעות מלגות של משרד החינוך או העיריה, או אפילו במלגות של בית הספר. (יש בתי ספר שמקציבים סכום לאבחונים כאלה. תבדקי זאת עם היועצת, צריך הגיש בקשה).
    יש פערים בתפקודך, את מביעה בעצמך בלבול, חוסר נחת ואכזבה במה שקשור ליכולותייך.
    2. אמא מאד חשובה לך, את צריכה את השקעתה, גם בתחום הלימודי וגם בכל הקשור לתמיכה רגשית ולפירגון בך. אני חושבת שעצם העובדה שהיא יושבת אתך ומקדישה לך בלמידה , זהנותן לך מוטיבציה להשקיע בעצמך.
    3.הקשר החברתי כל כך חשוב לך וההתקדמות שלך עם הבחירות החברתיות יותר טובות שלך לאחרונה נותן לך שקט וסיפוק עצמי. זה מאפשר גם להשלים עם סוג הכתה בה את רשומה לשנה הבאה. אך עדיין לא כדאי להשלים עם הרמת הלמידה העכשיוית שלך. תמיד צריך לשאוף ליותר, במיוחד כשמרגישים שיש יותר יכולת. דרך אבחון אולי תביני משהו על היכולות והמיכשולים שיש לך, איפה את מוכשרת ומה מפריע בלמידה (ריכוז , מוטיבציה והשקעה, או אסטרטגיות למידה).
    וזה לא לגמרי נכון שעבודה תמצאי בכל מצב של השכלה, תזכרי שהשכלה זה כוח, סוג ורמת העבודה שלך עתיד יקבעו את איכות החיים, הסיפוק העצמי והבטחון בחיים. אני מציעה לא לוותר מהר על הישגים.

כל טוב,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חסויה
    10/05/2010

אני באמת אלך ליועצת מחר לראות מה אפשר לעשות עם האיבחון , ואם אפשר לעשות עם זה משהו אני אגיד לאמא שלי ....
    (למרות שאני יודעת שרוב הסיכויים שיגידו לי לקחת ריטלין , כי פעם אחת לקחתי ריטלין כדי ללמוד למבחן וזה ממש עזר לי להתרכז ... - אבל ריטלין אני לא אקח בשום מצב ... )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם אמא )=
    חסויה
    08/05/2010

אני תמיד מספרת לאמא שלי את הכל , אני לא יכולה לא לשתף אותה במשהו .
    אבל הבעיה היא , שתמיד כשאני מספרת לאמא שלי משהוא היא מספרת לאבא שלי את זה .
    למשל אני כבר בת 12 וחצי עוד מעט , וכבר יש לי שערות בבית שחי . אז התחלתי לגלח , אז ברור שסיפרתי את זה לאמא שלי ואמרתי לה לא לספא לאבא שלי , שיהיה סוד בין בנות . היא אמרה לי שהיא לא מספרת .
    ואחרי יום אחד אבא שלי בא אליי ושאל אותי משהו בקשר לזה .
    זה לא פעם ראשונה שזה קורה ואני כבר לא יודעת מה לעשות כי חשוב לי להגיד דברים לאמא שלי , אבל היא משקרת לי לא שומרת על הפרטיות שלי ומספרת לאבא שלי למרות שהיא הבטיחה שהיא לא תעשה את זה .
    ופעם ניסיתי לדבר איתה אבל היא כל פעם אומרת לי שאני חופרת לה , כדי להתחמק . היא אומרת את זה כי פעם אחת אמרתי לה שהיא חופרת לי וכל פעם היא אומרת לי את זה כדי להתחמק .
    אשמח אם תעזרו לי .
    רומי .

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם אמא )=

הוספת תגובה

• בעיות עם רומי

אייל קנדינוף
    09/05/2010

היי רומי
    אכן מתסכל מאוד. נראה לי שאמך לא מפנימה את העובדה שהתבגרת ולכן לא נראה לי שיש לך בררה אלא להחזיק דברים לזמן מסוים עד שאמך תבין שהיא לא יכולה לקחת את האמון שאת נותנת בה כמובן מאליו. את יכולה גם לכתוב לה מכתב מאוד ברור ונחרץ שמסביר לה את הסיבות שאת לא רוצה שהיא תעביר את המידע לאבא אבל תדאגי שאבא גם יקבל עותק כדי שיבין שהוא חייב גם כן לכבד את פרטיותך.
    אל תוותרי, זה יכול לקחת קצת זמן אך בסוף זה ישתלם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגרת......
    שיר
    08/05/2010

שלום רב
    אני אמא לילדה בת 16.5 עד לפני כמה חודשים הכל היה תקין לחלוטין ושמחתי על כך שגיל ההתבגרות עובר עלינו בשלווה. ילדתנו היא ילדה מאוד בוגרת אחראית ותלמידה טובה מאוד. אך לפני כמה חודשים חל מהפך . הילדה הפכה להיות עצבנית מאוד ללא סיבה (גם היא לא יודעת להסביר למה) הפסיקה ללמוד החלה להבריז מביה"ס ללא ידיעתנו (עד אז הרשנו להבריז במידה ובתנאי שהיא אומרת לנו) בצורה מוגזמת. הפסיקה לאכול בצורה מסודרת. (בטענה שהיא שמנה) ולאחרונה החלה להתקלח 3-4 פעמים ביום.
    למתבגרת שלנו יש חבר כבר שנה והם החלו לקיים יחסי מין בחודשים האחרונים (התהליך היה מסודר מבחינתנו היא הודיעה לנו וביחד הלכנו לרופא נשים). כתוצאהממצבי הרוח היא רבה גם המון עם החבר שלה וכל ארוע איתו משבש אותה.
    בנוסף שמנו לב לאחרונה שהחברים הקרובים לה מאז הילדות כבר לא בקשר איתה וכששאלנו אותה למה היא טענה בפנינו שהם כבר לא מעניינים אותה ובנוסף נמאס להם ממצבי הרוח שלה ולכן הם לא בקשר היתה והיא מצידה טוענת שאם הם רוצים שיקבלו אותה כמו שהיא...
    תחושתנו היא שהיא באיזה שהוא מקום איבדה את הבטחון בעצמה היא חסרת שליטה עצמית לחלוטין. והבעיקר מה שמדאיג אותה היום זה מספר המקלחות המרובות.....
    נשמח לעצה ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתבגרת......

הוספת תגובה

• לשיר

אייל קנדינוף
    09/05/2010

שלום לך
    נראה שמסתתרת בעיה מאחורי כל מה שאת כותבת, בעיקר מטריד אותי מספר המקלחות. יהיה נכון לא להמתין ולפנות ליעוץ פסיכולוגי בהקדם. יכול להיות שהיא נדחפת לעשות דברים שלא מבחירתה או לא מוכנה רגשית להם. אפשר שדימויה העצמי נמוך ודורש עידכון ושיפור וזאת בגלל מערכת היחסים שיש לה עם החבר. צריך לברר את הדברים בהקדם, אל תמתינו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה עם אמא ..
    חסוי
    06/05/2010

יש לי בעיה שאני לא יודעת כלכך אם אפשר לפתור או לא , אבל ארשום בכל זאת ..
    אני בת 14 וחצי בכיתה ט' , והתעודה האחרונה שלי הייתה ממש גרועה ..
    אמא שלי כבר לא מצפה ממני לכלום , ומכיוון שהבאתי לה נכשל בספורט היא התחילה לצעוק עליי 'מי המפגר שנכשל בספורט ?! הבעה אני עוד מבינה אבל ספורט ???! '
    אחרי כמה ימים באתי אליה ומכיוון שהתקבלתי לתיכון שאני לא כל-כך אוהבת (היא רוצה שאני אלך לתיכון הזה , לא אני ) ועוד לכיתת אתגר , אמרתי לה שאני רוצה לעבור לתיכון השני אצלינו (פחות או יותר אותה רמה ) ולכיתה רגילה ..
    היא התחילה להגיד לי דברים כמו : ' למה נראה לך שיקבלו אותך עם הציונים האלה ? את רק יכולה לחלום על תיכון טוב ' אמרתי לה 'עשית אותי מוגבלת ' ומה שהיה לה לענות זה רק : ' כן את מוגבלת !! '
    המשכנו להתווכח ואז היא אמרה שמי שמוציא נכשל בספורט אז הוא מוגבל ..
    אחרי כמה ימים רבתי איתה על זה והיא אמרה לי שאני מוגבלת בגלל שאני לא משקיעה בלימודים ...
    הבעיה שאני דיי משקיעה ובמבחנים אני עדיין מוציאה 50 - 60 ... היא באה הביתה ב-5 אז היא לא רואה שאני כן לומדת ...
    אין לי אפשרות ללכת לאיבחון כי המצב הכלכלי בבית לא משהו ..
    מה אפשר לעשות כדי להוכיח לה שבאמת קשה לי ללמוד ואני לא יודעת איך ?
    (כי בדרך כלל שאני לומדת איתה למבחן אני מוציאה ציונים דיי טובים - 80+ ... )
    נ.ב ההורים שלי גרושים אם זה משנה ..

תודה מראש ..

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה עם אמא ..

הוספת תגובה

• עזרה עם אמא

אייל קנדינוף
    07/05/2010

שלום לך
    אשמח לדעת איך נוצר מצב שבו את מוציאה ציונים גבוהים בזמן שאת לומדת עם אמא? יכול להיות שבבעיה נעוצה באסטרטגיות לימוד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן זה קשור לאסטרטגיית למידה ..

חסוי
    07/05/2010

כן אני חושבת שזה קשור לאסטרטגיית לימוד .
    הבעייה שלאמא שלי אין זמן וכוח לשבת ללמוד איתי למבחנים ..
    הבעיה שהציונים הנמוכיים רק ב2-3 מקצועות , כי שאר המקצועות גם אם אני לא לומדת אני מקבלת ציונים טובים (אני יכולה במקצועות האלה לא להקשיב בשיעורים , לא להתכונן למבחנים ולהוציא 90 .. ) אינלי מושג איך להסביר אתזה , ואיך ללמוד טוב יותר למבחנים שאני נכשלת בהם .
    היום לדוגמא הוצאתי במבחן 26 למרות שלמדתי אליו דיי הרבה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטרטגיות למידה

אייל קנדינוף
    09/05/2010

היי שוב
    האם במקרה הקשיים באים לידי ביטוי במקצועות הומניים כמו היסטוריה או ראלים כמו מתמטיקה?
    כמה זמן מחשב וטלויזיה ביום יש לך?
    אשמח לקבל את התשובות כדי לתת לך נהלים פשוטים להתגבר על הקושי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרטים ..

חסויה
    09/05/2010

קיבלתי 26 במחבן בגיאוגרפיה , 40 באלגברה , 40 בגיאומטריה , והיסטוריה חוץ מהמבחן שעשיתי אתמול ויחזירו לנו תשובות רק שבוע הבא התכוננתי רק עם אמא שלי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסוי

אייל קנדינוף
    10/05/2010

הכי חשוב
    כמה זמן מחשב ביום אחרי בצפר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל היום בערך ...

חסויה
    10/05/2010

מאז שאני חוזרת מהבית ספר עד 1 בלילה ...
    (השעה הכי מאוחרת שאני חוזרת מגיעה הביתה זה 3 ... )
    ואם זה ביום שבת , אז מאז שאני קמה עד 12 בלילה בערך ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסויה

אייל קנדינוף
    11/05/2010

שלום שוב
    את לא תאהבי את מה שאני הולך לכתוב אבל מה לעשות זאת האמת ואם תלכי בצעדים שאמליץ לך הציונים שלך ישתפרו.
    בגדול מה שאת מתארת זה התמכרות למחשב. את מבלה את רוב שעות העירות שלך מול מחשב ובגלל זה אין לך שום אפשרות להכניס ידע חדש למוח וקשה לך ללמוד.
    לכן:
    1.למבחנים מתחילים ללמוד 4 ימים לפני מועד הבחינה.
    2. בזמן 4 הימים שלפני הבחינה אין זמן מחשב יותר מ20 דקות ביום- קצת מיילים קצת מסנג'ר וזהו!!!
    3. לומדים לבחינה 20 דקות כל פעם במשך 4 פעמים עם הפסקות של 7 דקות בין מחזור למחזור של 20 דקות. חשוב ביותר לשמור על הזמנים.
    4. לפני תחילת הלימודים בבית לבחינה מומלץ להתקלח.
    5. לומדים ללא נעלים.
    6. בהפסקות של ה7 דקות כדאי לאכול משהו מתוק טבעי- פרי לא פסק זמן, מובן?
    7 . בזמן ה4 ימים יש לצמצם את זמן הצפייה בטלויזיה למינימום האפשרי.
    8. 4 מחזורי הלמידה של ה20 דקות חייבים להיות ברצף.
    זהו לבנתיים, אם את באמת רצינית ורוצה לעשות שינוי אז לכי על זה בידיעה שזה הולך להיות מאוד קשה כי המוח שלך מאוד יתרגז על כך שאין מחשב. מצד שני לא נראה לי שיש לך יותר מידי ברירות אז קפצי למים ועל החיים ועל המוות מה שיהיה יהיה.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגיה
    אדווה
    06/05/2010

שלום,אני לומדת פסיכולוגיה ברמה של 5 יחידות אז ככה שיצא לי לחשוב על עצמי בקשר לזה ,ויש לי סוג של בעיה שאין לי דרך לפתור אותה עם עצמי.
    יש האומרים (פסיכולוגים-אריקסון) שתינוק שיוצר חשד במקום אמון בגיל קטן יתקשה ליצור אינטימיות בעתיד..וזה אכן מה שקורה אצלי.
    אמא שלי לא דאגה לטפל בי בעקביות כך שלמדתי מגיל קטן לא לבטוח באנשים,לסמוך רק על עצמי ולהסתכל על התמונה הכוללת ולמצוא ישר חסרונות.
    עכשיו,כשאני נכנסת לתוך מערכות יחסים קשה לי ליצור אינטימיות,קשה לי להיות לבד עם בן הזוג,אני מחפשת לצאת עם עוד זוגות כי מפחיד אותי השקט שנוצר לפעמים כשאין על מה לדבר.
    רציתי לדעת איך אני יכולה לפתור את זה והאם אני חייבת טיפול אצל פסיכולוג?
    יש לציין שאני מאוד רוצה להיות במערכת יחסים רצינית אך אינני מסוגלת עדייןץ
    מחכה בקוצר רוח לתשובתכם,בתודה..עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוגיה

הוספת תגובה

• לעדי , בקשר לאינטימיות

שלי ורדי
    06/05/2010

היי עדי,
    טוב שאת בודקת את עצמך, יש לך דיאלוג פנימי, את מזהה את בעיה ביחסים עם אמך. מודעות זו יוצרת את הדרך להתפתחות וליציאה מבעיות.
    אכן, אמון בסיסי מתחיל (מן הסתם) מגיל הרך ביותר ומשפיע מאד על הכמיהה, היכולת והנינוחות שלנו במערכות יחסים אינטימיות. בדרך כלל קורה כך שלאנשים עם בעיה בתחום יש אמביוולנטיות לגבי אינטימיות: רוצים ופוחדים, מתקרבים וך ברגע קריטי של קרבה אמיתית,בורחים. זאת משום שאינם מאמינים שמישהו יכול לאהוב ולקבל אותם כפי שהם באמת. כן, טיפול פסיכולוגי זה השקעה טובה ונכונה לגבי בנית אמון בסיסי. באחר משמעותי. לא פלא שאת מרגישה זאת ביחסים עם בנים, יחסים בהם הפגיעות לנטישה גדולה כל כך... אני מייעצת לך לנסות להבין את היחסים עם האמא ואת עצמך דרך טיפול, עכשיו שאת צעירה כי זה יחסוך לך אכזבות בעתיד וזה המפתח לאושר...

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלי ורדי

אדווה
    06/05/2010

את יכולה לפרט כיצד אני יכולה לבדוק את הבעיה עם אמא שלי ,ואיך פסיכולוג יעזור לי ליצור אמון בסיסי.
    זה אכן משפיע עליי בקשר עם בנים,אני מדברת,צוחקת והכל,אבל כשזה נוגע למחויבות אני בורחת כל עוד נפשי בי.
    אני מתעסקת בזה המון כי אני חושבת שסבלתי כבר מספיק בחיים בגלל שאני חושדת באנשים המון,אני פרנואידית ברמות שאין לתאר ואני בסה"כ בת 17. לכן פניתי אליכם כדי לשאול האם אני עדיין יכולה ליצור אמון ולהאמין ולבטוח באנשים כי יש לי ציפיות רבות בחיים ברוך ה'\.
    מקווה לשמוע ממך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

שלי ורדי
    06/05/2010

היי שוב,
    קודם כל הבהרה, לא הכל קשור לאמא, גם עוד אנשים משמעותיים בחייך יכולים להשפיע כמו הקשר עם אביך, אחים, המקום שלך במשפחה, שני ההורים במיוחד משפיעים על האמון הבסיסי, כמו גם התפיסות של ההורים שלך על החיים האמון שלהם עצמם באנשים גם משפיע ומחלחל בילדים.
    מאד קשה לי לפרט ולנתח תהליכים של טיפול פסיכולוגי. אך דבר אחד אגיד: הקשר שתיצרי עם המטפל/ת יקבע משמעותית את הקשרים האינטימיים שלך בחיים. התהליך שאמא שלך אולי תעבור במקביל אתך, בהדרכת הורים גם יעזור. אפשר גם לחשוב על טפול משפחתי, שיעזור לתפיסה יותר נכונה ואמיתית של אמך אותך ולהיפך.
    מהשאלות שלך נראה שאת כל כך חוששת...זה גם מוצדק לאור חוסר האמון שיש לך לאנשים אך צריך לקפוץ למים ולהסתכן גם.

כל טוב,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד להיות בסביבת בנים
    בת 13
    04/05/2010

היי,
    אני בת 13 בכיתה ז'.
    בעקבות כל אירועי האונס וההטרדות המיניות, ובכלל אלימות נגד נשים נורא קשה לי להיות בסביבת בנים, אני נורא פוחדת שמה שקרה לאותן בנות כבר בגילי שהפכו להיות קורבנות אונס יכול לקרות גם לי. אני בעצמי לא כ"כ מבינה את החשש שלי מכיוון שאני די 'שטוחה' ואף בן לא מקדיש לי תשומת לב יתרה, אבל גם היה לי חלום שאונסים אותי ומאז אני לא יכולה להירגע מזה...
    לדוגמא היום בבית הספר דיברנו בכיתה על אונס הילדה בת ה-12 מבת ים. הבנים בכיתה שלי נראו מאוד שלווים מזה ואפשר לומר שממש 'זרמו' והזדהו עם האונסים והחלו להצהיר הצהרות שלא יעלו על הדעת, כל הבנות הזדעזעו וגם המורה. אז חשבתי מה זה אומר עלינו?, שבנים כבר בגיל הזה מגלים אופי של אנסים פונטציאליים?
    האם חששותיי מוצדקים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד להיות בסביבת בנים

הוספת תגובה

• בת 13

אייל קנדינוף
    05/05/2010

שלום לך
    אין כזה דבר חששות לא מוצדקים. אם זה מה שאת מרגישה אז צריך לכבד את זה ולתת לזה התייחסות כנה ואמיתית.
    במקביל אני מציע לך ללכת ולשוחח אם היועצת של בית הספר ואו לשתף את אמא ואבא במחשבות שלך ובחלומות שלך. אל תשאירי את זה בפנים לבד. דברי על זה אם משהו שאת סומכת עליו.
    זכרי שבמקרה של האונס בבתים המקרה הוא מורקב ומשולב בו מערכת יחסים של שליטה וסחטנות שהביאה את הבחורה למצב הנורא מכול. אין להאשים אותה בשום צורה מאחר והיא היתה נתונה למערכת של איומים והפחדות. לכן זכרי שבכול קשר שיהיה לך בעתיד אם בנים לאף אחד אין את הזכות לקבוע לך או להחליט בשבילך או להפחיד אותך ועוד...... ואם את מזהה נטייה כזו מיד נתקי את הקשר.
    גופך שלך ורק לך יש את הזכות להחליט לגביו!!!!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יותר מידי ביישנית
    חסוי
    03/05/2010

יש לי בעיה וחשבתי שהיא נעלמה עד לא מזמן , אבל היא נעלמה באופן זמני ..
    אני ילדה מאוד מופנמת וביישנית ..
    אתמול הייתי במפגש (בסנטר בתלאביב ) , הלכתי עם חברה שלי שאנחנו מכירות רק משהו כמו שבוע מהאינטרנט , ופשוט לא דיברנו כל הנסיעה ..
    היא היחידה שדיברה ...
    ירדנו מהאוטובוס התחלתי יותר להשתחרר , אבל שחזרנו לאוטובוס שוב לא דיברתי ..
    הגענו לסנטר , דיברנו והכל - ואז היא ראתה את חברה שלה יושבת עם עוד חברה ..
    היא הלכה לחברה שלה , וניסיתי לרמוז לה שנלך כבר , אבל במקום זה היא הזמינה את חברה שלה להיות איתנו ..
    לא הצלחתי לדבר מילה אחת כל היום ...
    הרגשתי ממש לא קשורה - והגעתי למצב שאפילו הן מעירות לי שאני שקטה מידי - אבל לא היה לי על מה לדבר איתן .... (~למרות שהן שנתיים מתחתי ~)
    אחרכך הלכנו להסתובב קצת (~כמובן שהן היו 2 מקדימה ואני מאחורה ~ ) , וכשחזרנו לסנטר הן הלכו לשבת ולהכיר עוד חברים , ואני פשוט עמדתי בצד ......
    הבעיה שזה קורה לי רק שאני לבד - כשאני עם חברות אין לי בעיה להכיר אנשים חדשים - להפך , אני גורמת לשיחות ...
    מה אםשר לעשות כדי להפסיק את הביישנות הזאת ?

לקביעת תור
    סגירה
    אני יותר מידי ביישנית

הוספת תגובה

• יותר מידי ביישנית

אייל קנדינוף
    04/05/2010

שלום לך
    שימי לב שהקושי שלך בא לידי ביטוי בסיטואציות שבהם את נפגשת עם מכרים שאת לא לגמרי מכירה. כשאת נמצאת בסביבה מוכרת את הרבה יותר משוחררת. לכשעצמו זה מצביע על רצון להרשים. וקשה ביותר להיות קלילים כשרוצים להיות הכי מעניינים ורצויים. אז מה שצריך להתאמן עליו זה להיות פחות במצב של לרצות להרשים או להגיד את הדבר הכי מעניין שכולם יקשיבו. פשוט להיות זורם וחסר רצון להרשים . זה קשה בהתחלה אבל אם מתאמנים על זה לאט לאט זה יבוא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בבעיה
    סיוון
    03/05/2010

אני ובין דוד שלי בני 13 , שנינו באותה שכבה באותו בצפר .
    בזמן האחרון היו שמועות שהוא מעשן , כמה ילדים אמרו לי שהם ראו אותו מעשן ביום העצמאות.
    בל"ג בעומר עשינו מדורה שכבתית והוא גם היה ,לקראת הלילה הוא ועוד בערך 8 חברים שלו (בנים) התרחקו לאזור חולות רחוק מהמדורה , אני ועוד כמה חברות לא ידענו לאן הם הלכו אבל לא רצינו ללכת לבדוק כי זה היה רחוק וחשוך .
    פתאום כמה ילדים התחילו להגיד שהם מעשנים שמה וחלק אמרו שהם עושים שם מדורה קטנה בנפרד ואף אחד לא ידע מה באמת הם עשו שם .
    אחרי משהו כמו חצי שעה הם חזרו וכל הבנות התחילו להגיד להם "מה הלכתם לעשן ?!" והם התחילו להכחיש ואז אחת החברות שלי הריחה להם את הפה כדי לבדוק אם הם עישנו ואז היא הריחה שיש להם ריח של תפוח , יום למחרת 2 חברות שלי שאלו את אחד מהילדים שהלך עם בין דוד שלי לחולות מה הם עשו שם , הוא אמר שהוא יכול לספר אבל בסוף הוא גילה להם , הוא אמר שבין דוד שלי הביא נרגילה והוא ועוד כמה ילדים שהיו שם התחילו לעשן והוא אמר שהם הביאו מי פה (בגלל זה היה להם ריח של תפוח כדי שלא נריח את העשן) מלא ילדים אמרו לי שבין דוד שלי מעשן אבל אני לא יודעת אם זה נכון למרות שכשהיינו בל"ג בעומר שמתי לב שהוא הסתובב עם תיק גב גדול והוא לא הסכים שאף אחד יגע בתיק והוא לא הניח אותו ליד שאר התיקים.
    כמה ילדים אמרו לי שהוא לא נתן לאף אחד לגעת בזה כי היה שמה נרגילה .
    אני לא יודעת מה לעשות .
    לספר לאמא שלי ?
    לברר איתו עוד פעם את העניין ? (כבר ניסיתי פעם אחת אבל הוא הכחיש..)
    וגם כל הילדים שאמרו לי שהוא מעשן אמרו לי לא לספר לאף אחד וגם בקושי אמרו לי את זה בשביל שאני לא ילשין ...
    מה אני צריכה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    אני בבעיה

הוספת תגובה

• אני בבעיה

אייל קנדינוף
    04/05/2010

שלום לך
    את לא בבעיה אלא בן דודך שמתחיל לעשן נרגילה בגיל כל כך צעיר. אבל זה עניין שלו ולא הייתי ממליץ לך להתערב בחייו. מה שאת כן יכולה לעשות זה להפגש איתו ביחידות ולספר לו שאת יודעת בוודאות שהוא מעשן ולהסביר לו שמה שהוא עושה מאוד לא מומלץ. בנוסף לשים את הדגש על כך שאת דואגת לו ומסתכלת מהצד כול הזמן ואם הוא לא תופס את עצמו בידיים במהירות אז הוא לא משאיר לך בררה ותצטרכי לספר להוריו.
    בדרך זו את יוצאת גם חברה שלו ולא מלשינה וגם מאפשרת לו לקחת אחריות ולחזור אחורה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הורה
    03/05/2010

שלום, אני הורה למתבגרים. האם ניתן לקבל הפנייה לחומר בנושא בלבול בהעדפה מינית וחרדה כתוצאה מכך והאם ניתן לקבל עצה לגבי דרך התמודדות כהורים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הורה

אייל קנדינוף
    04/05/2010

שלום לך
    המלצתי לך היא להפגש עם פסיכולוג נוער כדי לקבל את ההדרכה הטובה והעדכנית ביותר.
    פנה לשרות זה דרך קופת החולים שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה