מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יועצת בתיכון.מישהי08/04/2010
היי,
רציתי לדעתי באילו מקרים חלה על היועצת חובת דיווח-וכשהיא חלה,למי עליה לדווח?
האם במקרה של חשד לפציעה עצמית,או פגיעה מינית היא חייבת לדווח לרווחה,או שקודם לדבר עם ההורים?
אשמח לתשובה מפורטת,אני קצת מתקשה לדבר איתה בלי לדעת מה באמת היא מחויבת לדווח ומה לא.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יועצת בתיכון
חסוי09/04/2010אמ שלום - ליועצת יש חובת דיווח שזה קשור בפציעה עצמית ובסכנת חיים ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי..
מישהי09/04/2010אבל למי עליה לדווח?
לרווחה? להורים? לשניהם? למי קודם?
ומה קורה כשיש רק חשש לפציעה עצמית?
מישהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו?תגובה?
מישהי10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהי
אייל קנדינוף11/04/2010לא נראה לי כל כך מהותי למי חובת הדיווח מאחר וזה תלוי באופי הפניה. אם מדובר בפגיעה עצמית הדיווח הוא למשרד החינוך מחלקת הרווחה וההורים, במקרים של חחש של פגיעה של ההורים אז כמובן המצב משתנה.
יהיה עדיף לקבל פרטים נוספים כדי שאוכל לענות טוב יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה לדעת..
מישהי11/04/2010מה קורה,במידה ויש חשש לפציעה עצמית,או פגיעה מינית שהייתה בעבר הרחוק(בילדות)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למישהי
שלי ורדי11/04/2010כפסיכולוגית בבית הספר נתקלתי לא פעם במצבים דומים.
לגבי פציעה עצמית כמו שריטות בגוף, אם אין סכנה עצמית ממשית, מומלץ טיפול ואין חובת דיווח לרווחה , ולהורים עם שיקול דעת, לא הכרחי תמיד לדוווח בפרוטרוט , אם מסכימים שהבן/בת יכנסו לתהליך טיפולי.
לגבי פגיעה מינית בעבר יש כן דיווח לרווחה כאשר הפגיעה המינית בתוך המשפחה. כאשר הפגיעה המינית התרחשה בעבר ולא בתוך המשפחה ולא ע"י אדם שקרוב מפעילים שיקול דעת ומתחשבים במצב הנפשי וברצון של התלמיד/ תלמידה. לא תמיד מדווחים להורים על הפגיעה המינית אך חובה לשלוח לטיפול ולדון במצב הנפשי של התלמיד/ה. אם הפגיעה המינית קרתה לאחרונה והתוקף באותה מסגרת בית ספרית או מוכר בקהילה, יש חווה לדווח לרווחה, בדרך כלל גם ההורים מדווחים.
עד כמה שזה קשה אני ממליצה לאזור אומץ ולשתף מישהו, שמירת הסוד יוצרת כל כך הרבה בעיות ועוצרת מאד את החיים. אני מבינה בהחלט את חוסר האמון עד כמה ניתן למצוא אוזן קשב ואמפתית.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי
מישהי11/04/2010קודם כל תודה!!
ושנית,וסליחה שאני חופרת בנושא הזה...
אבל יש אפשרות נניח לדווח לרווחה בלי לעדכן אותי? אני לא מדברת רק על בתי ספר,אלא בכללי.
ודבר נוסף,נניח ומישהו חושד שמשהו אצלי לא בסדר,שאני ב'מצוקה' אבל לא יודע להצביע בדיוק מה הבעיה,האם במצב כזה,אם הוא מדווח לרווחה,הרווחה יכולה לעשות משהו?
ואם כן מה?
אין מצב שפתאום איזה פקידת סעד תופיע לי בבית נכון???
בבקשה תעני לי,זה דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שלי ורדי11/04/2010אני לא לגמרי יודעת כי לא מכירה את פרטי המקרה.לא נראה לי שמישהו , מלבד איש מקצוע ידווח לרווחה, אלא רק אם שומע ןיודע על אלימות , צעקות וכו' מהבית...
אין לי מושג מה קורה לך בחיים, אבל תזכרי שפקידת סעד נכנסת לתמונה לטובת הנפגע, ולא לרעתו. רוצה להגן עליו, לסיים את הסבל, המצוקה, הפגיעה.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי.
מישהי11/04/2010אני פשוט מפחדת,
שהדברים שאני אספר לה,ליועצת,יצאו מהחדר שלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"א.
מישהי11/04/2010לא עברתי שום תקיפה מינית ב"ה,אבל בגלל דברים מסויימים אנשים נוטים לחשוב שכן..
זה מסובך,ואם נקצר,פשוט חשוב לי לדעת שמה שאני אומרת לא הולך להיות מדובר בכל החדר מורים/בישיבות צוות/ישיבות פדגוגיות/רווחה וכל זה...
סליחה שאני מבלבלת אותך,
אני עצמי קצת מבולבלת:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
שלי ורדי12/04/2010אני לא מבינה ממה את מפחדת כל כך, את יכולה לבקש ממנה לא לשתף את הצוות, ולחזור על כך כדי שתבין שזה חשוב לך, לא כל המורים והמחנכים יודעים מה מדובר בחדר יועצת. אך אם זה כל כך קשה לך, וכנראה הסיפור שלך מסובך וקשה, עדיף לחפש מטפלת אחרת, זה יהיה גדול ליועצת. אולי תבקשי מהורייך לגשת לפסיכולוגית של קופת חולים, של מרפאה ציבורית, או אפילו תבקשי לדעת אם עובדת פסיכולוגית בבית הספר שלך.
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי.
מישהי13/04/2010תודה על התשובות!:)
הבעיה שלי לא כזו גדולה,וגם לא עד כדי כך מסובכת,אני פשוט חוששת שהיועצת תלחץ וממש אין לי כוח לבלגאן וסיפורים ושיחה עם ההורים ורווחה,ושטויות בסגנון.
(למרות שלא נראה לי שבעניין הזה יש מה לערב רווחה,אבל נניח..)
מה שכן,אני באמת חושבת כמוך שכדאי לא לערב אותה בזה..
תודה לך,לילה טוב:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזייה בגיל 12 וחציrebeka07/04/2010
בתי בת 12 והתחילו לצוץ לה ציצים קטנים . קניתי לה לבקשתה חזיות נוער עם ברזליםוהשאלה שלי אם יש איזה שהיא בעיה עם זה מבחינה רפואית או התפתחותית? כי שמעתי בעבר שלא בריא חזייה עם ברזלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה
שלי ורדי11/04/2010שלום לך,
אין לי מידע על שאלתך, מניסיוני זו לא צריכה להיות בעיה, אך טוב יותר להתייעץ עם רופאת הילדים.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות מחשב..אור04/04/2010
שלום,
בני בן 16, לומד בכיתה י. הוא תלמיד טוב, אך לצערי את מרבית זמנו הוא מעביר בישיבה
במחשב. הגעתי איתו לאחר דין ודברים שבימי בית הספר הוא סוגר את המחשב ב-20.30, אך נוצר
מצב שהוא מתיישב מרגע שהוא מגיע מבית הספר. נייסיתי להגביל אותו ל 3 שעות אך הדבר
"לא הולך" .
דבר נוסף : הוא ילד חכם ובחטיבה לא היה צריך להשקיע הרבה, כרגע הוא לפני בגרויות
וולא נראה לי שהוא משקיע כראוי, אני יושבת לו על הזנב ומעונינת להיגמל אך זה חזק ממני כרגע.
אודה על תשובתכם,
חג שמח
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות מחשב
אייל קנדינוף05/04/2010שלום לך
לצערי לא אהיה איש בשורות.
לפי תאורך בנך מגלה נטיות של התמכרות למחשב. בעיה שכיחה בעולם המתבגרים עם השלכות חברתיות קשות.
עזרי אומץ והגבילי אותו ל3 שעות בצורה פיזית. קחי את כבל החשמל והחביאי. ואם זה לא עובד אז:
אין יותר שיחות, אין דיבורים, אים הסכמים. פשוט לנתק את המחשב לתקופה של לפחות חודש עם כל הכאב שבדבר עד שיתחיל לחזור לחיים האמיתיים שקשורים לקשרים חברתיים נורמלים.
כול שיטה אחרת לא תחזיק מעמד. זה ילווה בהרבה כעס צעקות ורחמים עצמיים אך את תעזרי לו לצאת מהמצב הלא מקדם שאליו נקלע.
שיהיה המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גיל ההתבגרותאדווה04/04/2010
שלום..יש לי בעיה ואני יודעת שהיא שכיחה אבל בכל זאת אני רוצה לוודא
אני בת 16 וחצי ואני מרגישה שאין לי תחומי עניין,אין לי דברים שמעניינים אותי,החיים שלי ריקניים,אני קמה בבוקר ולא עושה כלום,ביתספר-לבית וכך הלאה
בנוסף לכך גם אין לי כ"כ עמוד שדרה,אין לי מוטיבציה לעמוד על שלי..אני לא מרגישה חזקה מספיק.
רציתי להגיד שבקושי יש לי חברות,ככה שאין לי ממש מאיפה לקבל עידוד ועזרה
כי גם ההורים שלי לא מודעים למצב. יש דרך להתמודד עם הבעיה?ואין לי מספיק כסף לפסיכולוג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
שלי ורדי04/04/2010שלום נטלי,
את כותבת על מצבך ואני מרגישה את הבדידות שלך, היא נוגעת ללב, במיוחד במשפט האחרון שאמרת: "אין ל מספיק כסף לפסיכולוג", ענייני הכספים אמורים להיות דאגת ההורים, פחות שלך. יש דרך להביא למודעתם את מה שאת מרגישה?אם לא ישירות אז דרך מישהו אחר, למשל איש מקצוע כמו יועצת , אליה את יכולה לספר?
הבדידות והריקנות לדעתי נובעות מכך שהקשר עם ההורים שלך מרוחק, את לא מרגישה שבאמת מושקעים בך, את זקוקה למישהו שיתעניין בך באמת כדי להמשיך להשקיע בעצמך, למצוא עניין ואנרגיות לדברים נוספים.
עד כמה שנראה מוזר, המצב הקשה בו את נמצאת טומן בתוכו גם הזדמנות. את בחוסר מנוחה, מודעת לריקנות שלך, משתדלת למצוא דרכים למלא את החיים שלך, למרות שאת לא יודעת עדיין . איך.
מובן הזה, רואים בך ניצני בשלות אופטימיים.
תנצלי את היותך במסגרת בית ספר, תדברי שם עם מחנכת, או יועצת, הן יוכלו להבין אותך, וגם לפנות אותך אם יש צורך לאנשי מקצוע בקהילה ללא תשלום.
קשר עם מבוגר משמעותי יעזור לך . משם אפשר לגייס גם את הורייך להתקרב אלייך ולהבין אותך יותר.
כל טוב, בהצלחה בדרך,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bgrv c, 16חנה טויטו01/04/2010
לא אני ולא בעלי מצליחים למנוע מבתנו בת ה 17 לצאת בכל ערב שלמחרת יש חופש (כשיש לימודים למחרת היא לא נוהגת לצאת) היא חוזרת בשעות מאוד מאוחרות לפעמים לקראת הבוקר וכבר קרה פעמיים שאני ואח שלה הינו צריכים ללכת לאסוף אותה ממסיבה כשהי שתוייה.
ניסיתי להעניש ולקרקע אבל כשנגמר העונש היא חוזרת לסורה.
ניסיתי לדבר איתה ולהסביר לה שזה לא בריא ומסוכן כי כשהיא שתויה היא לא ערנית מספיק לסכנות אבל אני נתקלת בקיר או שהיא אומרת שלא יקרה אבל זה קרה שוב (כאמור פעמיים) אמנם עבר זמן בין שני המקרים שנה אך בשני המקרים היא לא זכרה כלום בבוקר וכמובן שהקיאה את נשמתה.
בני הגדול מאוד עוזר בריסון שלה אך הוא חייל קרבי ולא נמצא כמעט בבית ואני ובעלי די תלויים בעזרתו כי שנינו לקויי ראיה ולא ניידים ולא יכולים ללכת להביא אותה מכל מקום אלא רק עם מוניות
אנא הנחו אותי איך לדבר איתה איזה ספר לקרוא על הגיל הזה או תקשורת עם הגיל הזה.
ביתי היתה מאז ומתמיד מרדנית ומנצלת לטובתה את לקות הראיה שלנו (זה פוגע אבל אני מנסה לא להראות לה) בעלי בוחר לא להתנגח איתה כי זה תמיד מביא אותו לרתיחה ולא פעם זה היה מלווה בכך שהיכה אותא
אנא עצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לבת המרדנית
שלי ורדי01/04/2010שלום לך, אכן מצב מסובך,
העובדה שאת ובעלך לא אחידים בעמדה מולה, משאיר אותכם ללא כוח, כך את זקוקה לבנך. מצד הבת, כש"שלושה הורים" על הראש שלה, אז עלולה להתמרד עוד יותר. לבעלך יש קושי עם הההתנהגות שלו והריסון שלו כלפי הבת, פעם נגרר לתוקפנות כלפיה ופעם נמנע. תוקפנות זו לבטח השאירה אצל הבת הרבה פגיעה וכעס.
אין לי הרבה מידע, עד כמה המצב של לקות ראיה של שניכם השפיע על החינוך שלה
הגיע זמן שתקבלו הדרכה, ובתחושות שלי נראה שהדרכה הורים קבוצתית הייתה עדיפה, כך הייתם לומדים מהורים נוספים.
גם הדרכת הורים פרטנית מומלצת. וטיפול משפחתי אם הבת הייתה מסכימה להצטרף. תתענייני במקום מגורייך, באופן פרטי או במקום ציבורי, במשרדי הרווחה.
דרך אחרת, הינה לשתף את יועצת בית הספר כדי שתקרא לבת לשיחה ולהתקרב אליה, להבין את המניעים להתנהגות ולנטייה להתפרקות כזאת דרך השתיה.
אני מסכימה איתך שהמצב של השתיה שלה מסוכן עבורה, מעיד על מצוקה,על שיקול דעת מוטעה מצידה ועלצורך גדול למצוא פורקן. אין דרך כרגע אלא לשמור עליה כפי שאת עושה, למרות הקושי של נסיעה במוניות עד המצב יתברר וישתפר בדרך של הדרכה או ייעוץ משפחתי.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגרת בת 17.5ריתי31/03/2010
שלום רב,
בתנו בת 17.5 נערה מוכשרת,תברותית,נבונה ותלמידה טובה מאוד.לאחרונה העימותים ענמה רבים מאוד .למשל:לא רוצה לדווח עם מי היא יוצאת ולאן,שעת חזרה משוערת מבילוי
(יש לציין ,ששוחחנו עימה בנושא והסברנו לה שאנו סומכים עליה ומבקשים לשתף אותנו ברמת היידוע בשל דאגתינו)
לאחרונה נודע לנו ,מחברה, כי היא לא ניגשה לבחינה חשובה בבית הספר.
בעלי ואני מאוד חלוקים בדעותינו בנושא:האם "להניח לה לנפשה" ולתת לה לעשות מה שהיא רוצה,ללא "דיווח"מתי חוזרת בערך וכו'...
או,לדרוש ממנה ליידע אותנו (אפילו ברמת דיווח,שליחת מיסרון)?
האם לשוחח עימה ולומר לה שאנו יודעים שהיא לא ניגשה לבחינה,או להתעלם מהנושא?
אני מרגישה חסרת אונים,מיואשת ו..מתוסכלת.
לתשובה מהירה אודה.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגרת בת 17
אייל קנדינוף31/03/2010שלום לכם
זה הזמן לשנות גישה. אפשר להבין את בתכם שמחפשת עצמאות ומרגישה שהיא כבר יודעת הכול ושיפסיקו לבלבל לה את המוח. ומצד שני, אתם שרואים את התמונה הגדולה יותר ויודעים את הסיכונים ומה צופן העתיד.
אז איך מגשרים על הפערים?
הסכמים מחייבים.
בינכם לבינה, שבו כול הדברים, שלכם חשובים, מונחים על השולחן ולה גם יש את האפשרות לשים את הדברים שלה.
מפה אפשר להתחיל לדבר ולנהל משא ומתן כשברור לכם שאתם הם אלו שיצטרכו לממש את ההסכם כשהיא לא תעמוד בו.
להזכירכם שבכול הסכם יש שני צדדים. על מה מסכימים, ומה קורה כשאחד הצדדים לא עומד בהסכם........
לא לפחד, להביע נחישות על הדברים שמיבחינתכם יהרג ובל יעבור ומה יהיה התשלום בעבור אי עמידה בהסכם. מצד שני, גלו גמישות ותנו לה את החופש הנידרש לממש את גילה ועצמאותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגרת בת 17.5
ריתי01/04/2010אייל שלום
תודה על תשובתך,נאמץ את הרעיון.
האם בשיחה, כדאי לומר שאנו יודעים שהיא לא ניגשה לבחינה החשובה ואנו רואים זאת בחומרה רבה,
או להתעלם??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אייל קנדינוף01/04/2010בשיחה יש להעלות הכול. שימו הכל על השולחן והסבירו אתעמדתכם ביחס לכול דבר ולמה הדבר חשוב לכם. לא ממקום של חומרה אלא ממקום של סיבה מקדמת עתיד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר?!?נטלי30/03/2010
שלום רב:
לא בטוחה שזה הפורום הנכון אך בכל זאת אשמח לחוות דעת.
הגדולה שלי בכיתה ג' מאוד מקובלת ודומיננטית בכיתה ותלמידה מצטיינת ויש קטע כזה שכמה בנים מהכיתה הציעו חברות לכמה בנות. אני הסכמתי כי הגיוני שבגיל כזה חבר זה תמים לחלוטין רק שבזמן האחרון היא מתחילה לספר שהוא ביקש ממנה נשיקה והיא לא הסכימה ואחר כך היא שאלה אם אני מסכימה לה בלחי..\ כמובן ששוחחנו רבות על כך שהיא קטנה מדי וזה לא בא בחשבון אך נראה לי שהיא מושפעת מחברותיה.
בקיצור הבעיה שלי זה שאני מפחדת להיות יותר מדי נחושה וקשוחה בתשובה שלי (שהיא כמובן שלילית!!!) כך שבסוף היא תסתיר ממני ולא תספר לי עוד דברים ותעשה מאחורי הגב.
איך כדאי לי להתמודד עם כל העינין הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
שלי ורדי31/03/2010שלום,
אני מסכימה אתך, הלחץ וההשפעה החברתית גורמים לילדים לעשות דברים שלא רוצים אותם. את מפחדת להיות קשוחה, אך חד-משמעית את יכולה להיות בלי לתת לבתך הרגשה שהיא על תנאי אצלך. מה יעזור קשיחות או איומים למיניהם? הכי נכון להישמר מלקלקל את הקשר, אך ה לא אומר להסכים אתה. כדאי לתת לה הרגשה שאת בעדה, בעד עצמאות החשיבה שלה, בעד שתעשה מעשים שתואמים את הרצון שלה, ובייחוד שתשקול את היתרונות והחסרונות של כל דבר. נשיקה בלחי זה לכאורה תמים, ולא מזיק, אך תלוי עד כמה פעמים ה"חבר" הקטן של הבת שלך יבקש ותלוי אם זה יהיה מנוף לעוד דברים שיבקש מתוך סקרנות להתנסות. תדברי עם ביתך על הצורך שלה בלרצות
תבררי אתה אם קיימים דברים שהיא רוצה אך היא לא שלמה עד הסוף אתם, עלהרצון שלה להתנסות, ועל החסרונות של התנסויות אלה אם תלך צעד אחד קדימה מדי ותצטער מאוחר יותר.תדברי אתה על התדמית שלה בעיני החברה ובעיני עצמה. אל תלחצי מדי כדי שלא תפסיק לשתף אותך, עצם השיתוף מראה שהיא מחשיבה את דעתך ורוצה הכוונה ממך. זה מאד חיובי ואומא משהו על בסיס הטוב של הקשר ביניכן. לא נראה לי שאת צריכה לחשוש מאד, רוב הסיכויים שהיא תקשיב לך בסוף.
כל טוב
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבר?!?
נטלי31/03/2010אלפי תודות על התשובה הכנה והמפורטת. לוקחת את עצתך ואקווה לטוב!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן המתבגר במשבר די קשה.רוני גולן26/03/2010
שלום.בני שהוא הצעיר,יש לו אחות חיילת,בן 15 וחצי. הוא בכיתה י ונמצא במשבר חברתי קשה.הוא מסתגר בבית .אין לו חברים.הוא לא מוזמן למסיבות וטוען שאינו סובל את הצביעות של חבריו ואת התנהגותם.הוא תלמיד טוב והמורים מפרגנים לו.תמיד היה ילד נוח וטוב שלא עומד על רצונו ולא אוהב לריב.איתי הוא פתוח ומשתף אותי.יש לציין שבעלי אינו עוזר לו כלל שכן הוא סובל כל חייו מרגשי נחיתות קשים ומסרב לטפל בעצמו.בתי לעומת זאת לא יושבת לרגע בבית וחובבת בילויים כפיתית.לאחרונה קבעתי פגישה עם מטפל בבעיות של נוער למרות אי רצונו של בני ולמורת רוחו של בעלי.קשה לי לראות את הילד עצוב.הוא אומר ששום דבר שמח לא קורה בחייו.מה אפשר לעשות?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונ י גולן
אייל קנדינוף27/03/2010שלום לך
על פניו, וזאת השערה בלבד, נראה שהקושי האמיתי נמצא בקשר שבין האב לבן. בנוסף, בנך גדל בצילה של אחות דומיננטית וחברתית, מה שהקשה עליו יותר.
"תמיד היה ילד נוח וטוב שלא עומד על רצונו ולא אוהב לריב." ציטוט מדבריך.
כך שנראה שהדבר הטוב ביותר יהיה לעבור תהליך בעצמכם שמאתר את הנקודות שבהם נוצרו ההתניות המעכבות אצל בנכם. ממקום זה ניתן לתת את הכוח הנידרש לצימצום הפער בדימויו הנמוך.
לך ולבן זוגך יש את היכולת המרבית לעזור לבן. לקחת אותו לטיפול יהיה כמו קיבוע הזהות של הדפוק. אל תעשו לו את זה. יתרה מכך, יש לו את חופש הבחירה להחליט אם כן או לא, ולעשות דברים מתוך כפייה לא תורמים.
לפי דבריך, נראה שלך יש פה יכולת מאחר והוא פתוח אליך, עם הידע הנכון יהיה אפשר לעזור לו.
אשמח להתעדכן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך אייל.ולגבי טיפול...
רוני גולן27/03/2010שוב שלום ותודה.הבעיה היא שקשה להשפיע על בעלי ולשנות עמדות שלו לגבי חייו ומה שדבריו עושים לילד.בעבר פניתי לפסיכולוגית נהדרת והיא המליצה שלאור הקשר הבעייתי וחוסר היכולת של בני להזדהות עם אביו, רצוי שיעבור טיפול אצל מטפל גבר,שכן יש דברים שאני כאישה ,לא יכולה להבין בהתנהגותו. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי טיפול
אייל קנדינוף30/03/2010שלום לך שוב
בגדול אני לא חסיד של טיפולים ואימונים לילדים (למעט מקרים פטולוגים)מהסיבה שבדר"כ הקושי או הבעיה נמצאת אצל ההורים.
אז זיהינו שהבעיה נמצאת בקשר בין הבן לאביו, זה לא אומר שאת לא יכולה לעשות את העבודה בשביל שניכם. יתרה מזאת, ברגע שיהיו לך את הידע והכלים המתאימים לעזור לבנך לצאת מהמצב הקיים תתאפשר ההזדמנות לבעלך לזוז מהעמדה שהוא נוקט לעבר שיתוף פעולה כזה או אחר. ואם לו, אז זה גם בסדר, רק שבמצב החדש הוא יפסיד את הקשר עם בנו וזה על אחריותו.
כל זה נאמר בתנאי שאת מוכנה לאתגר הנדרש, והוא לא פשוט.
לשלוח את הילד למטפל או מאמן יהיה כמו להדביק לו זהות של זה שיש לו בעיה ואת זה יהיה קשה למחוק בעתיד וזה ילווה אותו בהמשך. כמובן יש לזכור שאם לא תהיה בררה אחרת אז העדיפות היא למטפל זכר שבנך מסכים לפגוש.
והדגש הוא על כך שבנך מסכים ורוצה ללא כפייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגשות מעורביםאדווה25/03/2010
שלום,אני שמחה שסוף סוף אזרתי אומץ לספר את זה! במציאות אין סיכוי שהייתי מספרת למישהו,אפילו לא לפסיכולוג.
אני בת 16 וחצי והמצב שלי כ"כ מורכב. ההורים שלי רבים מאז שנולדתי,מאז ומתמיד,מאז שאני זוכרת את עצמי הם תמיד רבים.
אז ככה,נכון שילדים לומדים מההורים שלהם כיצב להתנהג? אז בדיוק כך. למדתי מאמא שלי את השנאה, כלומר לא לאהוב, למדתי מהריבים (ומהסיבות לריבים) שהאנשים בעולם הזה כ"כ רעים ומגעילים,ושאין אמונה באף אחד,ועכשיו,בגיל שאני כבר מתחילה להידלק על בנים וההפך, אני מרגישה כבר המון זמן (שנה ומעלה) שמשהו עוצר אותי..עוצר אותי מלאהוב.
הגבתי פה כמה פעמים ואמרו לי לעשות חשבון נפש עם עצמי,וזה מה שהסקתי - אני לא יודעת לאהוב בגלל הריבים של ההורים שלי. אני מתעסקת כ"כ הרבה בשנאה ובחיפוש אנשים שאני כ-ן יכולה להאמין בהם,וזה לוקח ממני את כל הכוח ואין לי כוח לאהוב.
בקיצור,אני ממש צריכה שתעזרו לי..תתנו לי את חוות הדעת שלכם או משהו כזה שאני אבין מה אני יכולה לעשות במצב כזה,אני כ"כ רוצה לאהוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות מעורבים
אייל קנדינוף27/03/2010שלום לך
יש לי הרבה מה לכתוב לך לגבי ההתנהלות של הוריך וההשפעה שיש לזה עליך אך זה יחטיא את המטרה או השאלה ששאלת.
כדי לאהוב אחרים קודם כל צריך למצוא את המקום שבו אנחנו אוהבים ומעריכים את עצמנו.
אדם שלא מעריך את עצמו ולא אוהב את עצמו לא יוכל למצוא אהבה לאחרים. אתה אוהב משהו בתוככך ולא מחוצה לך. ואם יש לך בפנים רק ביקורת ושיפוטיות אז לא נשאר מקום לאהבה.
אז דבר ראשון יהיה לאתר את התכונות והדברים שאני אוהב בעצמי ולתת להם מקום של ערך, משם הדרך תיפתח לאהוב אחרים.
אין לזה שום קשר לאימך, זכרי את העובדה הפשוטה שאת בת אדם עם חופש בחירה...הבחירה לאהוב את עצמך, קודם כל ומעל הכול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואב לי מאוד שאני לא מצליחה להיותTCDSVUZJ20/03/2010
יש לי ילדה בת 16 וילדה בת 22 .שניהם בקושי עוזרים בבית .במיוחד שיש להם אמא חולה
שקשה לה לעשות עבודות בית אומנם הם לא צריכים להיות העוזרות שלי .אבל לפחות שיתנו יד
אני מתיאשת ממנה כי היא יודעת לסובב אותי .ואני מנסה לעמוד על המילה אבל מאוד קשה לי .
איך אני יכולה להתחיל להציב לה גבולות .נימאס לי שהיא מתחמקת מאוד.
ואם היא עושה משהו .אז למשל דבר אחד .לדוגמא לרוקן מדיח.
ואז יעברו ימים ואני ינסה לבקש ממנה לעזור .אז היא תגיד לי עזרתי לך .
היתי מתה להגיע למצב שאני לא יצטרך לדבר איתה לעשת דברים .שתדע שהיא צריכה לעשות לבד .
המכעיס אותי זה שבעלי היתרגל כאשר הבית לא מסודר אני זאת שצריכה לסדר .ובטח ברור לו נכן .
רגע למה אני צריכה לעשות אני הכל לבד .מה אני משרתת שלהם .האמת בעלי היתרגל לבית שמכינים להם הכל הכל בא בכפית בפה
ועד שלא חליתי לא אכפת לי היה לעשות . היום עם אני מסתכלת אחורנית חבל מאוד היום קשה מאוד .
מה עליי לעשות .אני יודעת שיש לנו בעיות במישפחה עם הקשרים .
הגענו למצב שהילדים לא מסוגלים לשמוע את קול אימם .כי מוסרים לי שהכל שלי הוא חזק או תוקפני .
לי לא ניראה כך . האמת היתרגלנו לדבר כולם בבית בטון גבוהה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לילדים שלא עוזרים בבית
שלי ורדי22/03/2010שלום לך
לא הרגלת את הבנות לעזור בבית, וליתר דיוק, את תמיד עשית הכל, לא ממש ביקשת, לא מהבנות ולא מבעלך עזרה. היום קשה לשנות הרגלים ודפוסים. כשאת חולה, את מצפה ובצדק להתחשבות, שיבינו את העייפות שלך ושיושיטו יד, אם לא מתוך תחושה שזה תפקדן לעזור, לפחות מתוך תהחשבות בך.
אני חושבת שמעבר לכך שהכל עלייך, זה פוגע בך מאד שהן לא מתחשבות, לא הבנות ולא הבעל.
אני לא יודעת במה חלית, ומקווה עבורך שתחלימי במהרה. כדאי שהבנות ילמדו לראות את הצרכים של האחר בבית, ולא להיות מרוכזות בעצמן, בעיקר ביתך הבוגרת, בת ה-22.
אני תומכת בך ואומרת לך שהטענות שלך מוצדקות.
לגבי שינוי, יש לי ספק שיקרה כי אין לך ברית והסכמה עם בעלך.
את יכולה לנסות לא לעבוד קשה בבית, להשאיר כמה דברים לבנות, לנסות לא לצעוק ולדרוש בתוקפנות. נדמה לנו שקול תוקפני עוזר, אך ברוב המקרים משיג את ההיפך. תצמצמי את הדברים שאת עושה בבית, תעשי, אבל לא הכל, תשאירי חלק מהכלים ותגידי שאת מצפה שהבנות ירחצו אותם. אל תתפתי לנקות מהר וכמה שפחות תדברי, תני לדברים לקרות.
חלק מהקושי שלך להציב גבולות אלה נובעמכך שאת לא שלמה עם הבקשות שלך. תבקשי דבר אחד בלבד מכל בת שתעשה בבית , אל תדרשי ותתלונני בכלליות שאת רוצה שיעזרו לך בכל.
הכי נכון , אם את יכולה לשוחח עם הבנות ולקבל את הסכמתן על דבר אחד שכל אחת בוחרת ולוקחת תחת אחריותה בבית.
אם את רוצה לשנות להן הרגלים, צריך סבלנות, וכמה ימים עם בית פחות נקי, אחרת לא ילמדו.
ההתקדמות אם תהייה , תהייה איטית , תנסי לא להתאכזב מהר, מאד קשה לשנות בגיל הזה.
בתקווה שתהיה הצלחה מסוימת,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות עם ההוריםשירן17/03/2010
אני בת 18 ויש לי אח בן 24 שכל הזמן מכה אותי וההורים שלי לא מתערבים.. נגיד הם רואים את זה והם לא עושים כלום. ואני שחומה בצבע גוף שלי אז כל פעם הוא קורא לי "כלבה אתיופית" או כלבה שחורה.
ואני לא אתיופית בעדה שלי (אני הודית)
אז בקיצור... ממש קשה לי.
וגם אף אחד לא עוזר לי שבוע שעבר אחרי שהוא הרביץ לי חיפשתי טלפון של מרכז לאלימות משפחה התקשרתי ולא ענה לי אף אחד שם...
וגם אמא שלי צוחקת עליי בגלל הגוף שלי. אני רזה ויש לי גוף יפה (ככה חברות שלי אומרות לי) והיא קוראת לי אנורקסית ואומרת שאף אחד לא שם עליי. וכשהיה לי חבר לפני שנה היא אמרה לי להיפר ממנו וממש חפרה לי על זה כי היא אמרה לי שהוא רק ינצל אותי ואז נפרדתי ממנו.
וגם בגלל שהוצאתי בפסיכומטרי 550 הם צוחקים עליי ואומרים לי בשביל מה לגשת שוב את ממילא לא תצליחי.
בקיצור רע לי בבית יש משהו לעשות.? אני רוצה לגור בבית החייל אני עוד מעט מתגייסת אבל ההורים שלי לא מסכימים לי. נראה לי בגלל שהם רוצים שאני יעזור להם בבית. אני היחידה שמנקה את הבית (אני ואמא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי
אייל קנדינוף17/03/2010שלום לך
לאף אחד בעולם אין את הזכות להרביץ לך. את חייבת, אבל ממש חייבת להתלונן על אחיך ואפילו להגיש נגדו תלונה במשטרה. גופך שייך רק לך ולאף אחד אין בעלות עליו ואם משהו מרשה לעצמו לפגוע בך מילולית או פיזית מחובתך כלפי עצמך לשים סוף לדבר.
הצעתי אליך היא לפנות למרכז לנשים מוכות בהקדם האפשרי והם ינחו אותך בדיוק לצעדים הנדרשים כדי להתמודד עם אחיך והוריך.
אין שום סיבה שבעולם שמצדיקה התנהגות ברברית ולא אנושית של אחיך כלפיך!!!!!!
לגבי הפסיכומטרי: אם בפעם הראשונה הוצאת 550 זה אומר שבפעם השלישית תתקרבי ל750 ללא שום קושי ואז נראה מה יש לאמא שלך להגיד.....
לעזרה התקשרי ל1800393904 קו חרום לנשים בסיכון- אל תתמהמהי-זכותך לחיות בכבוד
המון בהצלחה, ליבי איתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה שקרניתחן17/03/2010
יש לי בעיה , אך אני אתחיל את כל הסיפור מהתחלה .
רק אציין להתחלה שאני בכיתה ז'.
יש ילדה בכיתה שלי -מאיה, שבקושי היינו חברות , ובסוף כיתה ה' נהיינו החברות הכי טובות.
כל יום בחופש הגדול היינו נפגשות והולכות לכל מיני מקומות.
היא כל הזמן הייתה מספרת לי דברים כמו: דודה שלי היא המעצבת בגדים של כוכבי כמעט מלאכים , או דודים שלי גרים בקיסריה, ויש להם 4 קומות עם רחוב על שמם, ובקיצור המציאה לי כל מיני דברים.
ואני האמנתי לה.
לאט לאט שמתי לב שהיא משקרת , גם אם זה הדברים הכי קטנים , כמו למשל :
אני ומאיה באותו חוג עם עוד שתי בנות.
כשהסתיים החוג, הלכנו לקנות ברד, ואני קניתי ברד בטעם ענבים ואמרתי שזה הטעם האהוב עליי, היא אמרה שזה גם הטעם האהוב עליה.
לאחר כמה ימים, 2 חברותי האחרות קנו ברד בטעם אחר ואמרו שזה הטעם האהוב עליהן והיא אמרה שזה הטעם האהוב עליה.
היא כל הזמן אומרת דברים ומשקרת רק כדי שיאהבו אותה, ולא באמת אומרת את מה שהיא חושבת .
נגיד הייתי מספרת לה משהו שקרה, ושואלת אותה אם זה הדבר הנכון לעשות מה שעשיתי, היא תמיד הייתה אומרת לי שכן ולא מרחיבה, ואף פעם לא אומרת מה היא באמת חושבת על זה ומה היא מגרישה לגבי זה, אלא נותנת לי הרגשה שהיא תמיד לצידי ולא כנה איתי.
זה התחיל בדברים בקטנים האלה ונגמר בסכסוכים.
היא סכסכה ביני לבין החברה הכי טובה שלי-קרן ועוד חברה שלי-מיכל. אנחנו התרחקנו כל אחת מהשנייה, ולא דיברנו במשך זמן ממושך.
לאחר כמה ימים, החלטתי לפנות לקרן ולדבר איתה, הרגשתי שאני כבר לא יכולה להמשיך בריב הזה, ושאני ממש זקוקה לה, כי היא באמת החברה שיודעת להקשיב, והיא החברה הכי טובה שלי.
דיברתי איתה. התחלנו לעבור על הדברים שכל אחת כעסה על השנייה, כדי ליישר את הדברים.
לאחר שכל אחת סיפרה, גילינו שיותר מחצי מהדברים שכעסנו אחת על השנייה בכלל לא היו נכונים, ומאיה המציאה אותם. נגיד, מאיה אמרה לקרן שאני אמרתי על קרן שמאז שיש לה חבר היא מתנהגת מגעיל, ושאני לא רוצה להיות יותר חברה שלה, והיא סיפרה לקרן שקיללתי אותה קללות ממש נוראיות, ובחיים שלי לא אמרתי את הדברים האלה !
ואותו דבר להפך-היא אמרה לי שקרן אמרה עליי שאני ילדה מגעילה, שהיא שונאת אותי וכו'...
אותו דבר קרה בדיוק עם מיכל. היא סכסכה גם בין שתינו.
ורשימת הדברים שהיא עשתה עוד ארוכה ..
אני, קרן ומיכל השלמנו, אבל אנחנו לא יודעות מה לעשות בקשר למאיה, כי היא חברה כזאת שתמיד כייף להיות איתה, היא מצחיקה וכייפית כזאת , אבל מצד שני אנחנו לא רוצות לתת לה את ההרגשה שלא שמנו לב ושלמרות הכל אנחנו חברות שלה.
בתחילת השנה (כיתה ז'), עשינו איתה שיחה ואמרנו לה שזה מפריע לנו שהיא כל הזמן משקרת לנו.
היא ממש בכתה ונפגעה, והבטיחה לנו שלא תשקר לנו יותר. אבל לא קיימה את ההבטחה (כל הסכסוכים שהיא עשתה קרו גם בכיתה ז' וגם בכיתה ו').
אנחנו לא חושבות שזה יעזור אם נדבר איתה שוב, כי היא לא מקשיבה.
בבקשה תעזרו לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היא גם מתנהגת לא בהתאם לגילה
חן17/03/2010אציין גם שהיא לא מתנהגת בהתאם לגילה.
אנחנו בנות 12 וקצת, והיא כבר בת 13, ויכול להיות שזה קשור לזה שהיא קצת יותר גדולה מאיתנו.
אבל נגיד, כשאנחנו מצטלמות, יש לה פוזות של יל'דה בת 18, והיא תמיד מתאפרת ובאה עם בגדים , כמו: מצאיות ממש קצרות וכאלה ..
היא תמיד נותנת לנו הרגשה שאנחנו פחות מקובלות ממנה, בגלל שאנחנו לא שומעות מזרחית וכאלה.
אבל אם לאמר את האמת, אנחנו יותר מקובלות ממנה. רק בזמן האחרון היא התחילה להיות מקובלת כי היא חברה של כל מיני ילדים ערסים ופרחות ופקאצות וכל אלה.
גם נפגשנו כמה ילדים בגינה, (גם בנים וגם בנות), (ויש לה חבר שהיא לא אוהבת אותו והוא לא אותה), ואיזה ילדה אחת אמרה להם תתנשקו צרפתית, והם התנשקו !
היא כל הזמן עושה מה שאומרים לה ונכנעת ללחץ חברתי.
היא וחבר שלה כל יום התנשקו בפה, ואז מיד אח"כ שאף אחד לא רואה, היא רצה לשתוף את הפה, ובבית שלה היא שמה וזלין.
ואני אמרתי לה שהיא לא חייבת להמשיך להתנשק איתו בפה אם היא לא רוצה, אף אחד לא מכריח אותה.
אבל היא אומרת שהיא לא רוצה להראות חננה.
אם אני הייתי במקומה, הייתי מתנשקת עם חבר שלי בפה אבל לא כל רגע, ואם הייתי מרגישה שזה מגעיל אותי, לא הייתי ממשיכה עם זה .
אם יש לי חבר והוא רוצה אותי רק בגלל הנשיקות, אז הוא בכלל לא אוהב אותי וכבר עדיף לזרוק אותו.
בת כמה היא חושבת שהיא ? אני חושבת שהיא משפיעה עלינו לרעה.
ושלא תבינו אותי לא נכון, אני וחברות שלי ממש לא חננות, אנחנ ו מקובלות ויש לנו הרבה חברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב לחן,
שלי ורדי17/03/2010קראתי את המשך דברייך,
במחשבה שנייה, כדאי להתרחק מעט ממנה, לפחות שתהיה עוד ידידה אך לא חברה קרובה,
נדמה לי שאת טיפוס עם אופי חזק ומגובש יותר ופחות מושפעת ,אך בכל זאת,את עדיין קטנה, לא כדאי שתסתובבי עם החברי םשלה. היא באמת רוצה להיות מקובלת בכל מחיר, לא מקשיבה לעצמה בכלל ולמה שהיא רוצה במאת . ישלה המון רגשות נחיתות וכדי להרגיש יותר חזקה, מקטינה אחרים.
אז בזהירות ..
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
חן17/03/2010את חושבת שכדאי לנו לדבר איתה שוב, ולאמר לה שאנחנו יודעות שהיא משקרת, ושזה מפריע לנו, או פשוט להתעלם, או לאמר לה את זה עדינות בדרך עקיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
חן17/03/2010את חושבת שכדאי לנו לדבר איתה שוב, ולאמר לה שאנחנו יודעות שהיא משקרת, ושזה מפריע לנו, או פשוט להתעלם, או לאמר לה את זה עדינות בדרך עקיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחן, בקשר לחברתה
שלי ורדי17/03/2010ההי חן,
את צודקת בהחלט שקשה לך להיות אתה, היא נערה לא אמינה, כי היא מונעת מהדחפים שלה והרצון שלה שתהיה אהובה וחשובה בכל מחיר בעינייך, על חשבון השמצת חברות אחרות. היא חושבת שאם תתרחקי מחברה אחרת, היא תתפוס מקום יותר חשוב בחיים שלך.
וב מאד שאת מבינה עם מי יש לך עסק, לגבי המשך החברות אתה ובאיזו דרך, נראית לי החלטה קשה כדי שאני אתן לך המלצה פסקנית. תשקלי את היתרונות שיש לחברתך, ויש לה כנראה, (כל שמחת החיים והכיף שתיארת), מול החסרונות , הקושי לסמוך עליה ועוגמת הנפש שהיא גורמת לך. אם ממש קשה לך, כדאי להתרחק בהדרגה. בכל מקרה, את דבריה צריך תמיד לקחת בערבון מוגבל, גם את וגם חברותייך האחרות,.תסכמו ביניכן שכשאתן שומעות משהו שהיא מספרת, מוודאות קודם ביניכן את אמיתות הדברים. היא לא אדם שאפשר להאמין לו במהירות, ואם מהיא חליטה להשתנות, תצטרך לעמוד בכמה מבחנים של אמינות, לאורך הזמן.
הצעה אחרת שלי אלייך - כשהיא מתחילה להשמיץ חברות אחרות שלך או פוגעת בך כי מספרת משהו רע שאמרו עלייך, תעצרי אותה, תגידי לה שאת לא רוצה לשמוע, ושהיא לא מגלה חברות טובה כלפייך כשהיא מספרת לך דברים שפוגעים בך. סה"כ חברות באמת טובה נמדדת בעד כמה חברה מגוננת על חברתה ולא חושפת אותה לרגשות לא נעימים. בכל מקרה, תבהירי לי שתמיד תבדקי עם עוד חברות את הדברים הקשים שהיא מספרת, זה יהיה מבחן האמינות שלה.
באמת לא יודעת עד כמה אפשר להשקיע בה, אולי תהיה עבורך חברה לבילויים בלבד ולא חברת נפש
עם הזמן תחליטי מה טוב לך יותר - אתה או בלעדיה,
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
חן17/03/2010בקשר למה שאמרת עם החברות שנודה אם זה באמת נכון, אנחנו באמת אמרנו את זה אחת לשנייה.
בדיוק כמו שאמרת, את רק חיזקת את הדברים שחשבנו.
אני ממש ממש מודה לך על זה כך שענית לי (:
תודה רבה, עזרת לי מאוד =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה גוזייהנטלי15/03/2010
הי אני נטלי.אני בכיתה ו' וכבר בשנה שעברה הרגשתי שאני צריכה גוזייה כי השדיים שלי הן גדולות מאוד וזה לא יפה בכלל כשאני הולכת בלי גוזייה.אני ילדה מאוד ביישנית אז אין שום סיכויי שאני אגיד לאמא שלי את זה ישירות.אני חושבת שאפילו אין לה מושג בכלל מה זה גוזייה,כי אתמול הלכנו ואמרתי לה שכואב לי באזור השדיים והיא אמרה "אולי יש לך דלקת ריאות...".
אז איך אוכל לבקש ממנה בדרך עקיפה? (וכבר ניסיתי מלא דברים,למשל,שמתי חולצה לבנה על עצמי כל היום אבל היא לא שמה לב לשדיים שלי...אפילו לחברה שלי היא ראתה שיש לה גוזייה ויש לה שדיים יותר קטנות ממני אפילו).
תודה,
נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
שלי ורדי15/03/2010שלום נטלי,
יגיע זמן , אני מבטיחה לך, שלא תתביישי בגוף המתפתח שלך ותרגישי טוב עם עצמך. זו התקופה הזו של ביניים, בין ילדה לנערה וטבעי מאד שאת מתביישת. כולנו,כל הנשים חוו תקופה כזו.
בניתיים אני מציעה לך לומר לה שאת צריכה גופיות קצרות כדי לעשות שילובים של גופיה עם חולצה. גוזיה זה בגד תחתון שמאד שכיח היום גם לבנות צעירות שאין להן עדיין שדיים. פשוט תגידי לה שזו האופנה היום ולחברותייך גם יש גופיות כאלה קצרות מזמן כבר, וגם את רוצה. אל תזכירי את הסיבה האמיתית. דרך אחרת היא להגידז את לאחותך (אם יש לך אחות..) והיא תפנה לאמך.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שגנבהגלי15/03/2010
שלום רב, מבקשת עזרה בדבר שמטריד אותי מאוד.
ביתי בת 11 עוד מעט, גנבה כסף ממני במשך השבוע האחרון 3 פעמים.פעם אחת מהתיק, יומים אח"כ מהשידה ויום אח"כ מהארנק.
אחרי הפעם הראשונה ולאחר שחקרתי אותה כי הרי לא יצאתי מהבית כשהכסף נעלם, היא נעלבה, בכתה והכחישה. יום אח"כ היא "מצאה" את הכסף בחניה.
אתמול, לאחר שבפעם הנוספת נעלם לי כסף מתוך הארנק וידעתי שזאת היא כי לא היתה אופציה אחרת, היא הודתה מתוך פחד שלא אלך למשטרה כי כך אמרתי. היא שלפה את הכסף מארנקה.
שאלתי אותה למה היא עשתה את זה והיא אמרה שהיא לא יודעת מה עבר עליה באותו רגע והיא התכוונה להחזיר.
באופן כללי אנו לא מחסירים ממנה כלום , יש לה מן הרגל בזמן האחרון ללכת למכולת שליד ביה"ס ולקנות לעצמה ממתקים . האמת היא שבסה"כ היא ילדה טובה,מצטיינת בלימודים ודי שקטה.
הגבתי נורא בחריפות ואמרתי לה שכנראה אשלח אותה ל"פנימיית של ילדים עבריינים".
אתמול בלילה היא כתבה לי מכתב בו התנצלה ואמרה שלא היו לה כוונות ושהיא יודעת שהיא
ילדה רעה. כאב לי עליה.
אין לי מושג מה לעשות בנדון , אם בכלל. עזרתך, בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
אייל קנדינוף15/03/2010שלום לך רונית
אכן כן מצב לא נעים אך נראה שיצא מפרופורציה. בתך לא גנבת. היא בסך הכול ילדה שקשה לה מאוד לדחות סיפוקים ועוד לא הובהר לה בצורה חד משמעית וברורה המשמעות של רכוש של אחרים גם אם זה של אמא.
יהיה כדאי לרכך את הטון ולייצר עדינות ורוך כלפי הקטנה כדי שלא תייצר רגשות אשמה ותבנה בתוכה זהות של אחת שגונבת!!!!!!!
אני חוזר שנית- בתך לא גנבת - היא מעדה בשיקוליה הילדותיים בהערכה של מה מותר ומה אסור ואת זה יש להסביר ממקום שיחזק אותה לעתיד ולא יגרום לה להרגיש שהיא ילדה רעה.
בטח לא ליצור אצלה את הפחד שהיא תורחק מביתה מאחר וזה יכול לפגוע בתחושת הביטחון שלה ביחס אליך- אמא מקור הבטחון האולטימטיבי.
יהיה כדאי להשאיר סכום כסף במקום גלוי תוך עידכונה שיש שם כסף ולשם מה יש שם כסף, כדוגמה: כסף לקניות. כמובן לאחר שיחה רגועה וחמימה שמסבירה את המשמעות של רכוש של אנשים ומה קורה אם לוקחים משהו ששייך למישהו אחר. תארי סיטואציה שאחת החברות שלה לוקחת לה חפץ ללא רשותה וידיעתה.
הידיעה שיש כסף והיא לא נוגעת בו מאחר והיא יודעת שאת סומכת עליה תייצר את התיקון הנידרש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוו.הרגעת אותי , תודה רבה רבה !
רונית15/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצתכםאחותו13/03/2010
שלום ,
אחי בן ה16.5 נמצא בכיתה קטנה בתיכון רגיל-יש לו בעיות בלימודים ובעיות רגשיות.
פסיכולוגית של העירייה נמצאת בקשר שוטף עם המורה שלו.
אנו חוששים לשתף את פסכולוגית באופן חופשי על מה שקורה עם אחי בבית,שמא היא תמליץ להוציא אותו מהמסגרת.
אנחנו בטוחים שהילד זקוק לעזרת פסיכולוג ,ביררתי בקופ"ח על טיפול אך אני חוששת שזה יפגע לו בעתיד.
שאלתי לגבי חיסיון רפואי ונאמר לי כי לבית הספר-חייבים שהאפוטרופוס יחתום על ויתור ובצבא אין חיסיון רפואי.
האם זה עלול לפגוע בעתידו הצבאי?
האם אמי יכולה שלא לחתום על ויתור סודיות לבית הספר או שזה עניין פורמלי ואם לא תעשה זאת זה יחשיד או שמא עושים זאת בכלל בתחילת שנה והיא כבר חתמה?
הייתי שמחה אם תוכלו להמליץ לי על פסיכולוג/ית פרטית לאחי הקטן,אני מעוניינת להגיע עם אמי לשיחות של אימון הורים תוך שילוב פגישות עם אחי הקטן,אשר מאוד מכונס בעצמו ולא נוהג לשתף אחרים בדרך כלל.
כמה עולה טיפול כזה וכמה (מבחינת כמות) פגישות יכולות לסייע למצבו?
אנחנו משפחה עם אמצעים מצומצמים,אך חוששים שעניין כספי לבסוף ישבש לו את המשך הדרך,
ממתינה לתשובתכם
תודה
אחות מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחותו.. האחראית והדואגת
שלי ורדי13/03/2010שלום לך,
אני מרגישה צורך להביע את הערכתי על כך שאת לוקחת חלק פעיל ומעורב כל כך בחינוך אחיך. יש לו מזל שיש לו אחות כמוך.
לא יודעת מהן התופעות שהוא מגלה בבית, אבל אני בטוחה שהן מדאיגות אותכם. לא הבנתי אם הבעיות הן שלו או של תנאי חייו, אך בטח לבטח את מבחינה. בדרך כלל ההחלטה לשנות מסגרת, להוציא תלמיד ממסגרת של חינוך מיוחדשבבית ספר רגיל למסגרת חלופית, קשורה ליכולת הלימודית או לבעיות התנהגות/ אי הופעה בבית הספר. אם עד כה המורים לא פנו אליכם, אז אין בעיה בנושא. האם החשש שלך כרוך בכך שייתכן שימליצו על מסגרת פנימייתית או על מסגרת אשפוז?
אענה לך באופן כללי כי אני לא יודעת מהי הבעיה. בעיות נפשיות קשות או תנאי חיים או סגנון חיים בעייתי עלולים להשפיע המון על הבן אדם ובטח לבטח בשלב ההתבגרות, עד כדי קבעון האישיות ויותר מאוחר יהיה קשה לשנות זאת.
לגבי חיסיון רפואי-לפסיכולוג פרטי יש חיסיון ולא מעביר שום דבר לבית הספר ללא רצון ההורים או האפוטרופוס. אך מצד שני יכול להיווצר מצב שהפסיכולוג הפרטי ירגיש שאינו מסוגל לטפל לבד באחיך ללא מעורבות ושינוי המערכת הבית, שינוי בתנאי חייו, או ייתכן שירצה להמליץ על מעורבות של אנשי מקצוע אחרים בתמונה.זכותו וחובתו לומר לכם זאת, ולהחליט החלטות ביחד אתכם.
אין זכות לפסיכולוגי פרטי (בהבדל מפסיכולוג בית הספר) להעביר מדע, לא עם בית הספר ולא עם הצבא. בעניין צבא, במקרים של חשש רציני לאובדנות או לאי אחריות באחזקת נשק, ופנה ויסביר למשפחה מה יותר נכון עבור אחיך, יפרט בפניכם את מאזן הסיכונים והסיכויים.
אני חושבת שההתמקדות צריכה להיות בטיפול שלו לשיפור בעיותיו, ובהפעלת שיקול דעת האם בכל מסגרת שיהיה בה בעתיד, יהיה מסוגל באתו הזמן לתפקד מבחינה נפשית, חברתית וכו'. לא תמיד זו חוכמה להתקבל למסגרות, החוכמה העיקרית הינה לא ליפול ולא להישבר כשאתה נמצא בהן. לגבי הצבא ראיתי לא מעט משברים קשים.
מקווה שתשקילו לקבל החלטות נכונות, לפעמים פשרות. באמת להרעיון שאת ואמך תהיו תשתתפו ותהיו חלק מהטיפול יכול להיות מאד נכון.
בהצלחה רבה רבה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)