מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותדנה30/05/2010
שלום רב,
רציתי לשאול האם כאבי בטן חזקים אצל מתבגר (12 ) יכולים להעיד על חרדות.
מבחינה רפואית הכל בסדר.
כאבי הבטן הופיעו במהלך השנה מספר פעמים לפני מסיבות כיתה או חזרה לבית הספר אחרי
חופשה, מחלה....
איך אפשר לעזור לו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
שלי ורדי30/05/2010שלום,
כן כאבי בטן יכולים להיות פסיכוסומטיים ולייצג חרדות ולחצים, ישנה תופעה של כאבים הנקראית "מעי רגיז" , היא בעיקרה נובעת ממתחים נפשיים. כבר יש רמזים על כך שהתמודדות חברתית עם כל הכתה או עם לימודים גורמת לו למתחים. ואולי ישי נטיה להימנעות מכך. יש לשקול התערבות טיפולית ממוקדת בחרדות כמו טיפול קוגניטיבי - התנהגותי, אך גם טיפול דינאמי כול להועיל , יש לשקול זאת בעזרת איש מקצועי , תלוי בנתונים נוספים שאין ברשותי.
כול טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחנן30/05/2010
אבקש את המלצתך ואיך לפעול על מנת לפתוח לאשתי את העיניים לטפל יחד איתי בבעיה של בנינו .
הילד בחטיבה בכיתה ח' ולדעתי הוא מכור למחשב ולמשחקי מחשב , מרגע שהוא מגיע הביתה אינו עוזב את המחשב והשעורים או הלימודים או החברים הם בסדר עדיפות אחרונה ונמוכה אצלו .
תוצאות המבחנים נמוכה והילד צף בלימודים וכמעט ולא יוצא מהבית .
נרגע שהוא פותח את העיניים או מרגע שהוא חוזר מבית הספר הוא ליד המחשב ללא הגבלה , שעורים נעשי כחמש דקות בלבד.
אני טוען שהילד מכור ואשתי מתעלמת מהבעיה ולא מוכנה או מצליחה לשים גבולות ולממש ולעמוד על הגבול , היא אינה תומכת בי בנושא ואינה מוכנה לראות את הנזק העתידי לילד גם נפשית , חברתית ופסיכולוגית עקב ההתמכרות הזו .
כיצד לדעתך ניתן לשנות את המצב כך שהיא תפעל יחד איתי לשנות את המצב , טיפול פסיכולוגי שעברנו בנושא עזר לתקופה קצרה מאוד והתופעה חוזרת בגלל אי יכולתה להעמיד גבולות ולשמור עליהם.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
אייל קנדינוף30/05/2010שלום לך
לפי מה שאתה מתאר הילד נמצא יותר מ6 שעות מול המחשב בכל יום. אין ספק שזו התמכרות חמורה.
לצערי הרב במקרים כאלה הבר היחיד שנותר לעשות הוא להוציא את המחשב מהבית לתקופה ארוכה שלפחות 3 חודשים. שום דבר אחר לא יעשה את העבודה. זה גם לא יהיה נכון לתת לילד להתמודד עם בעיה כזו בעצמו. הוא לא יצליח למנוע מעצמו ישיבה מול המחשב. שוב לצערי, זה ממש כמו גמילה מסמים או מאלכוהול. נגעת נסעת ופה לא לוקחים סיכונים, יש לתת לילד את הקרקע המתאימה ביותר להתמודד עם הקושי וזה להסיר את המכשול העיקרי.
אישתך חייבת להפגש עם מומחים בעיניין כדי שיפקחו את עינייה ואם היא לא מסוגלת לשתף פעולה אז לפחות שלא תתנגד ותתן לך להוביל את המהלך.
אל תוותר בשום פנים ואופן!!!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברהאדווה30/05/2010
שלום,אני בת 17 יש לי מקרה שמציק לי כבר יותר מחודשיים. יש לי חברה שהכרנו לפני שנה ומשהו ונהיינו חברות ממש טובות,אבל תמיד הרגשתי שהיא מנצלת אותי. הרגשתי שהיא איתי בגלל שאין לה עם מי להיות,ובהזדמנות הראשונה שמישהו הציע לה להיות איתו היא עזבה אותי.
היה לי חבר ואחרי שנפרדנו לפני שבוע הוא התחיל איתה,בשביל לעצבן אותי. היא התחילה להיפגש איתו למרות שהיא יודעת שזה פוגע בי וזה בכלל לא הזיז לה. לי היא מאוד חשובה בתור חברה אבל היא אפילו לא ניסתה לגשת ולדבר איתי בשום צורה,כאילו אני לא קיימת.
יש לציין שלא יוצא לנו להיפגש בבית הספר כי כבר בקושי לומדים,ובכל זאת היא לא טורחת להתקשר או לשלוח הודעה לדבר איתי כמו פעם.
רציתי לדעת אם אני לא בסדר פה,האם אני גרמתי לריחוק הזה? אני לא חושבת שעשיתי משהו לא בסדר דווקא הראיתי לה שהכל כרגיל,כי החברות הזו חשובה לי. מה אפשר לעשות? האם הבעיה היא אצלה? אני מאמינה שאני יצאתי בסדר גמור.
מקווה למענה בהקדם,רז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרז
אייל קנדינוף30/05/2010שלום רז
אם להסתמך על מה שכתבת נראה שקרה משהו טוב. גילית באמת את סדרי העדיפויות האמיתיים של "חברתך" וגילית גם שהם לא תואמים את שלך. מה היה קורה אילו אחיזת העיניים הזו היתה ממשיכה יותר זמן?
זה הזמן לעשות הערכת מצב פנימית ולשאול את השאלה המתבקשת: על פי איזה עקרונות את מגדירה חברות? והאם עקרונות אלו באו לידי ביטוי במערכת זו? כל פעם שמסתיימת מערכת יחסים היא מלווה בכאב. אין מה לעשות, כך אנו בנויים. זה אומר שאם תחליטי לסיים מערכת זו יהיה כאב על האובדן אך כשההחלטה מגובה בסיבה אמיתית הכאב נסבל יותר ויש שלמות פנימית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאייל
אדווה30/05/2010תודה רבה קודם כל.
לא כך אני מגדירה חברות אמיתית,חברות זה קודם כל לדאוג לחברה,לשאול מה איתה ואח"כ לבצע דברים שיכול להיות שיפגעו בה.
כבר חודשיים אני מרגישה שהחברות הזו היא לא אמיתית,היא צבועה,והיא מלווה בצורך מתמיד של חיזוק הקשר מצידי..כלומר אם אני לא מתקשרת אז היא לא טורחת לדבר איתי.
האם כדאי לסיים את החברות הזו? מבחינתי כן אבל אני מפחדת שהפסדתי חברה בגלל שקשה לי.
האם הסיבה שלי מוצדקת? אשמח לשמוע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרז
אייל קנדינוף30/05/2010שלום שוב
לא יודע אם אנחנו מחפשים צדק!!!
נראה לי נכון יותר לחפש את תחושת הבסדר או מה שנכון ומתאים. יש פה משהיא שלוקחת אותך כמובן מאליו וזה פשוט לא מתאים לך יותר. הצעתי היא להתרחק אבל לא לסגור דלתות, וגם לא לבנות ציפיות. והיה והתרחקת והיא לא שמה לב לכך, זה אומר שצדקת ואין לכן סיבה אמיתית להשאר בקשר. והיה והתרחקת והיא כן שמה לב ושואלת מה קרה, יש פה הזדמנות להגיד מה יושב לך על הלב ומשם להמשיך בחברות ממקום חדש.
אלה החיים רז, נפגשים מתראים מחסירים וכך ממשיכים. יש לך המון מה להציע לאחרים, כך שאם קשר זה לא ימשיך, לא נורא, יהיו אחרים שיוכלו להכיר אותך ולאהוב אותך ואת להחזיר אהבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים לחוציםחסויה28/05/2010
שלום אני בת 14 וחצי ואני רוצה ללכת למסיבה בפורום אבל ההורים שלי נורא לחוצים ואינם מרשים לי ,האבסורד הוא שהלכתי כבר פעמיים ולא נותים לי ללכת בפעם השלישית ,ההורים שלי נורא לחוצים ומפחדים עלי ואני חושבת שאני כבר מספיק בוגרת ללכת למסיבות .
ההורים שלי במיוחד אמא שלי לא סומכת עלי מספיק ולכן היא כל שניה מתקשרת אלי וזה מציק לי
הייתי שמחה מאוד עם הייתם עוזרים לי לפתור בעיה זאת
בתודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים לחוצים
אייל קנדינוף29/05/2010שלום לך
מצד אחד אני ממש במבין את הרגשתך ומזדהה איתך. זה יכול להיות מאוד מתסכל לקבל יחס שלפי דעתך לא טועם את גילך ובגרותך. מצד שני אני מבין לחלוטין את הוריך ואת החששות שלהם ביחס אליך עם האבחנה שכנראה את מתבגרת להם מהר מידי. מה גם שהעולם שלנו בחוץ הולך ומשתגע, דבר שלא מוסיף לרוגע אם בכלל.
אז מה עושים?
מגיעים לעמק השווה כשמה שמוביל אותך זה היכולת לספק להם את הבטחון שכלכ כך חסר להם.
הצעתי היא לסכם איתם תנאים שיאפשרו לך לצאת ולהם להרגיש שאת בסדר.
למשל:
את יוצאת רק בקבוצות גדולות של חברים, מינימום 5 בנות עם בנים.
נוסעים בצורה מאורגנת וחוזרים בצורה מאורגנת.
כל זמן קבוע, נגיד, כל שעה וחצי, הם יקבלו ממך טלפון שהכול בסדר.
אז בעצם במקום שאמא שלך תתקשר לראות מה קורה את לוקחת אחריות ודואגת שהיא לא תדאג. לשנות אותם לא תצליחי, ולריב אתם יהיה מיותר ורק יעכיר את האוירה, לכן נראה שיהיה נבון יותר לבוא ממקום של שיתוף פעולה וסיפוק של כל הדרישות שלהם ביחס ליציאות שלך ללא וויתור על היציאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוהבתאדווה28/05/2010
שלום,אני בת 17 ורציתי להגיד שבזמן האחרון (בערך חצי שנה) התחלתי להתאהב באנשים שיכולים להיות אחים שלי הגדולים,ואני לא מדברת על זה שבנות 17 יוצאות עם בני 20,אלא ממש אני מתכוונת לאנשים בגילאי 26-27..רציתי לדעת ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוראל
שלי ורדי28/05/2010היי אוראל,
קודם כל אני מעריכה את העמדה שלך חבדוק ולהכיר את עצמך ואת המניעים הנסמוים מן העין לרגשותייך השונות.
את אומרת שהתחלת לאחרונה להתאהב באנשים... זאת אומרת, היו כמה בחורים שליבך יצאה אליהם.. ולא אחד. הסיבה שבנות נמשכות לבנים בוגרים מהן בשנים רבות נובעת לעיתים מצורך בלתי מודע להיות במערכת יחסים המספקת הגנה, למידה וצורך שבן הזוג יוביל אותן אלה בעצם ת תפקידי האב, האם והדמויות המגוננות בחיינו, ואם קים חסך אנשים נוטים לחפש תכונות אלו אצל בני זוגם.
סיבה שנייה כרוכה בצורך לגדול מהר, לסיים את הילדות וההתבגרות, להשתייך לעולם המבוגרים, כדי לחוש חופש, כוח ושחרור מסיטואציות בהן סמכות אחרת שולטת עלינו.
הדרך המהירה לכך הינה דרך מציאת בן זוג מבוגר.
סיבה שלישית קשורה בתחושה אמיתית של הבת שבאמת מרגישה עצמה בוגרת מבני גילה. יש לה בשלות רגשית מוקדמת הן כי חייה בבית בו יש מבוגרים רבים ולמדה את השפה של המבוגרים, או קיבלה תפקידים של בוגרת וכך התבגרה מוקדם. יש לה תחושת ניכור מבני גילה ומוצאת שפה משותפת עם הרצינות של בני זוג בוגרים ואחראים.
מקווה שעזרתי..
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחותי ואמאמיקי27/05/2010
אחותי הקטנה (בת 16) באה אלי לספר לי שיש לה חבר והיא רוצה לקחת גלולות אבל היא לא ממש רוצה לספר לאמא על זה כי הקשר ביניהן לא הכי חזק והיא פנתה אלי כי אני בעצמי התחלתי לקחת גלולות פמינט לאחרונה. אני בדילמה כי מצד אחד אני רוצה להיות אחות טובה מצד שני אולי כדאי שאמא תדע על זה בכל זאת? מה אני עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקי
שלי ורדי27/05/2010שלום לך,
זו דילמה קשה, לקחת אחריות על אחותך, אך אם את חושבת שהתערבות של האם תזיק, תקבעי עם אחותך לרופאת נשים, תבקרו ביחד, ממלא היא לא יכולה לקחת גלולות בלי מרשם כך יש הזדמנות לקבל איזהו הסבר על האם כדאי או לא כדאי לקיים בכלל יחסי מין בגיל זה וממה צריך עוד להיזהר האם בכלל כדאי גלולות , אילו גלולות כו'. אם הכוונה שלך שאחותך מבקשת שתקני גלולות גם בשבילה, את זה אני לא ממליצה.
בכל מקרה, את יכולה לשוחח אתה על הדברים, עד כמה היא בשלה לזה, האם החברות שלה חזקה ומספיק טובה כדי שתתחיל לקיים יחסי מין, אם לא התחילה כבר... היא צריכה אותך להכוונה. זה יכול לחזק את הקשר ביניכן.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקי
אייל קנדינוף27/05/2010שלום לך
נראה שיהיה זה נבון לשמור את פרטיותה של אחותך אך לקחת אחריות וללוות אותה בכל התהליך. אני ממליץ בתוקף רב לאחותך לקחת החלטה נבונה ולהבדק לפני קיום יחסי מין את הבדיקות הנדרשות וגם לבן זוגה למען הסר חשש מהדבקות במחלות מין.
יש אפשרות לערוך בדיקות מקיפות ולקבל הדרכה בצורה אנונימית וללא תשלום בסודיות מוחלטת במרפאת לוינסקי מטעם משרד הבריאות בת"א.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מאוהבתודה27/05/2010
הבן שלי בן 14,ספורטאי ותלמיד מצטיין,נראה ממש טוב,בקשר עם ילדה מכיתתו,בשבוע האחרון סיפר לי שהוא לא יודע איך להתנהג איתה,שכשהוא נמצא לידה הוא מרגיש מבוכה ולא יודע מה לומר.
הוא מעוניין בילדה מאוד.
איך ניתן להנחות אותו שיתגבר על המבוכה והביישנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מאוהב
אייל קנדינוף27/05/2010שלום לך
נו, כל הכבוד לך אבא שיש לו מערכת יחסים כזו שבנו בא להתייעץ. באנגלית התאהבות -inlove , כלומר הזדהות עם העובדה שאתה אטרקטיבי. אתה בעצם מאוהב בעובדה שרוצים אותך. כנראה שבנך לא סתם התאהב בבחורה הזו, היא תרמה לכך את חלקה. בכל מקרה, יעץ לו להיות הוא עצמו ולהתעניין בחייה. להיות במצב ששואל שאלות ולא במצב שמספר על הצלחותיו.
בנוסף שיקח בחשבון את העובדה שאם יש לו חששות אז כנראה גם לה יש וזה טבעי.
שיאמץ את את הגישה שאומרת בתוכו: אני בחור טוב, ישר, עם כוונות רציניות שיש לו הרבה מה להציע ואם היא היא המתאימה היא כבר תשים לב ותענה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגר בן 19מילי4526/05/2010
יש לי בן בן 19 לפני גיוס .
תאריך לידה 1.6.1991 שעה 22:06
נמצא במצב נפשי לא טוב . כל הזמן בבית .
מכור למחשב , נמצא בדיכאון רוב הזמן. לא אוכל טוב , לא ישן טוב. בעוד חודשיים הוא אמור להתגייס לצבא. הוא לא מדבר על זה בכלל.
כרגע בזמן הבגרויות הפסיק ללמוד ובלי מוטיבציה לכלום.
אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות.
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא של המתבגר
שלי ורדי26/05/2010שלום לך,
את מבינה כי הבן במצב קשה, האם לא צריך להודיע לצבא? אולי הדכאון גם עקב הגיוס? תדחפי אותו לבקש לשוחח אם קב"ן אל תשאיר את המצב כך. מסוכן שיתגייס כך
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים משותפיםרבקה26/05/2010
שלום רב,
הנני גרושה עם ילדה בת 8 אשר עוברת להתגורר עם בן זוגי גרוש אף הוא עם ילדה בת 12. המעבר דירה הינו מת"א לאילת כך שמראש הקושי קיים בשינוי העצום לביתי. הבעיה היא אחרת.. ביתו של בן זוגי הינה ילדה מדהימה אך רגישה מופנמת לא שמחה ומעבירה מסר ברור שהבית הולך לפעול לפי השליטה שלה.לדעתי היא זיהתה שמגניב לשחק אותה קרבן וכך היא מקבלת צומת לב ואבא שלה מרחם עליה וקשה לי המחשבה שאני יאבד סבלנות מהר מידי אף על פי שברור לי שאני צריכה להיות עדינה איתה.היא ילדה שמקרינה עצב ואין ליספק שיש לה בעיה שמטופלת כרגע אצל פסיכולוגית בה"ס לאחר איבחון. היא תתגורר אצל אמא שלה אך הבית שלנו יהיה פתוח בפניה בשביל הביטחון השאלה שלי היא כזאת: סתם דוגמא: הילדה מגיעה פתאום מבה"ס אלינו ונכנסת הביתה בזמן שאני בבית עם ביתי (יש לה מפתח) מה אני עושה או מה אני אומרת לבן זוגי? האם צריך להיות לה מפתח? איך מתנהגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגורים משותפים
אייל קנדינוף26/05/2010שלום רב
לענות על שאלתך הספציפית לא תתן את המענה הנדרש. נראה שיהיה נכון יותר לשניכם לעבור הנחייה או אימון מקדים לתהליך שאתם עומדים לעבור. יהיה צורך לתת מענה למכלול רחב של קשיי התאקלמות הן של בתך והן של בתו. בגדול, כל החלטה שתקחו צריכה להיות מבוססת על הבנה של התוצאה בעקבות. לגופו של עניין:
את ובן זוגך צריכים להגיע להסכמה האם בתו יכולה לבוא מתי שהיא רוצה אליכם הביתה. מין הסתם, יהיה כדאי שגם לה תהיה הפינה שלה כדי שתרגיש בבית. נראה לי שיש לך חששות, ואת לא לגמרי מקבלת אותה כמו שהיא?
אפשר להתגבר על הכל, רק שזה מצריך תקשורת, סבלנות, וקבלת האחר ללא שיפוטיות......
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא אוהבתודה25/05/2010
שלום רב,
אני גבר בן 45,יש לי 2 בנים מדהימים אחד בן 11 ואחד בן 14,אני וגרושתי גרושים 10 שנים.
בשנה האחרונה הכרתי בחורה וכעט אנו גרים יחד,חשוב לי לציין שאני ובניי קרובים מאוד ומדברים על הכל,אני רואה אותם כל יום ופעם בשבועיים הם ישנים אצלי בשישישבת.
בזמן האחרון בני הגדול לא מוכן לבוא לישון אצלי בגלל חברתי שהיא בחורה מקסימה נעימה וחייכנית,
אני מתוסכל ולא יודע מה לעשות.
אשמח לקבל עצה כלשהיא בהקדם.
תודה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבא אוהב
שלי ורדי25/05/2010שלום לך
נראה לי שהבן בתור מתבגר צעיר, מתקשה לראות בך גם כאבא גם ככבר עם צרכים מיניים, ואולי גם את חברתך, וזה מביך אותו. או שהוא מתקשה לקבל שאשה אחרת ולא אמא שלו נמצאת בתמונה, שהרכב משפחתי חדש נוצר. הלינה של חברתך אצלך והמגורים הכמעט משותפים גרמו לתחושה הזו.
מה שאני לא מבינה ולא יודעת זה האם כן קיבל את חברתך לפני כן והסכים לישון בסופי שבוע אצלך, ומה גרם לשינוי בעצם? תיתכן נסיגה והתרחקות עקב גיל ההתבגרות אליה הוא נכנס, הדחפים המועצמים אצלו והמבוכה כפי שתיארתי לעיל.
אני חושבת שאתה צריך לתת לזמן לעשות את שלו בלי להאבק אתו, להגיד לו שאתה מצטער ותמיד מחכה לו , להתעקש מעט כדי לא לתת לו תחושה שאת המוותר עליו , אך לא יותר מדי. אם אתה גר קרוב לגרושתך, אז לפחות תזמין אותו לשבת בבוקר או תמצא לעשות אתו משהו משותף לבד, אתה והוא. ייתכן שהוא צריך אותך גם לעצמו יותר, והתחיל לחשוב ולהאמין שההשקעה שלך בחברתך גוזלת ממנו את תשומת הלב שלך.
תמשיך להיות אבא אוהב, תנסה ללכת בין הטיפות ואני מאמינה שהכל יסתדר.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא אוהב
תודה27/05/2010תודה רבה על תשובתך.
לשאלתך:
לפני כן הוא הסכים לישון אצלי,אני חושב שהוא לא רוצה לישון אצלי יותר בגלל גרושתי שגם איתה היחסים שלי טובים.
האם כדי להציע לו לבוא לישון אצלי פעם בחודש בלי חברתי?
אשמח לתשובה.
תודה ויום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבא אוהב
שלי ורדי27/05/2010שלום שוב,
כן, נראה לי נכון להציע לו זאת, ישמח בטח שאתה מפנה לו מקום רק בשבילו,
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת ציפורנייםחסויה23/05/2010
שלום,
רציתי לדעת עם כסיסת ציפורניים בקרב בנות נוער, יכולה להעיד על חרדה.
(חשוב לציין שהכסיסה נעשתה מילדות)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסיסת ציפורניים
אייל קנדינוף24/05/2010שלום לך
כסיסת ציפורניים יכולה להעיד על סוג של מתח. והיה וזה התחיל בעבר זה לא אומר שזה מעיד על מתח עכשווי. הבעיה עם כסיססת ציפורניים היא שזה נהפך להרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 17 וקללותגלי23/05/2010
שלום רב,
קצת רקע: יש לנו 3 בנים. 13,15,17.(האוירה בבית בסדר גמור וכולם חיים בשלום זה עם זה).
הייתה לי תקרית לפני מספר ימים עם בני בן ה- 17, שאלתי אותו האם הוא יושב ללמוד משום שהוא בתקופה של מבחנים .. ועל הדרך אמרתי לו שאני לא אוהבת שהוא מסתובב עם אחד החברים שלו . התשובה שלו הייתה לקלל אותי והוא אמר לי "זונה" חשבתי לרגע שאני לא שומעת טוב, ושאלתי אותו מה הוא אמר והוא חזר על כך שוב. מאז אני לא מדברת איתו , החלטתי להתעלם ממנו לחלוטין, לא דמי כיס, לא כביסות כאילו הוא לא קיים. שלחתי את בעלי שישוחח עימו כדי שיבוא ויתנצל, אך הוא בשלו ואומר שאני זאת שצריכה לבוא להתנצל. בעלי הסביר לו שלא משנה מה אמרתי לו הוא לא היה צריך להגיב בצורה שכזאת. מבחינתי אני נקרעת ולא יודעת האם אני עושה את הדבר הנכון. מצד אחד אנו רוצים שיבין את חומרת העניין וישא בתוצאות ומצד שני אני לא רוצה לקלקל את היחסים שלי איתו. אם אצטרך לחכות שהוא יבוא להתנצל זה יכול לקחת חודשים. הוא עקשן נורא. בעלי ואני ישבנו וחשבנו שלא לדבר איתו זה לא לעניין ושאני צריכה לשוחח ולהסביר לו ולתת לו פתח להתנצל, במידה והוא יתנצל לומר לו שהחודש הוא לא מקבל דמי כיס... במידה והוא לא יתנצל להבהיר לו שעד שהוא לא יתנצל אין דמי כיס, אין הסעות וכו'. כמובן שהכל יאמר בצורה יפה ולא תוקפנית . כל העניין הוא לא ההתנצלות כלפי אלה שהוא יבין את חומרת העניין. אני מבקשת לדעת ולהתייעץ האם אנו פועלים וחושבים נכון. אשמח לקבל עזרה.תודה רבה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 17 וקללות
אייל קנדינוף24/05/2010שלום גלי
בגדול פעלת נכון. אין לך כל רצון לתקשר עם אדם שמקלל ומתנהל באלימות מילולית. זה המסר שאת מעבירה ואין פה מקום לשיחות נפש. יהיה כדאי שגם בן זוגך יאמץ גישה זו. בנוסף כמו שציינת אם הוא מחליט לא לשתף פעולה יש לכם את כל הלגיטימציה לצמצם את מכלול השרותים שהוא מקבל מכם, דמי כיס שיחות, טלויזיה, מחשב , המסר צריך להיות ברור: מדברים בצורה מכובדת בבית ומי שלא עומד בעיקרון הזה לא יכול להשתתף בחיים המשפחתיים הפעילים נקודה ,וכמה זמן שזה יקח לא משנה. אם לא תעמדי חזק ונחושה היום על עמדה זו תצליחי להרוס את מערכת היחסים שלך איתו בעתיד מאחר והוא יקח אותך כמובן מאליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 13יעל20/05/2010
שלום, בני בן ה- 13, ילד טוב ביסודו אך מקבל את גיל ההתבגרות בצורה לא קלה. מאז נכנס לחטיבה לא מצא ולו חבר אחד טוב שיוכל ללמוד איתו ולחלוק איתו דברים אישיים. הוא טוען שיש לו המון חברים בבית הספר אבל חבר טוב שבא אלינו הבייתה אין לו. החברים איתם הוא מעדיף להתרועע הם למרבה הצער ה"מופרעים" של השכבה, ילדים שאין להוריהם הרבה שליטה עליהם וכך יוצא שאם הם חוזרים הבייתה בשעות מאוחרות מאוד והבן שלי מבקש להצטרף אליהם, אני לא מרשה והוא חושב שהוא נורא מקופח וזה יוצר מריבות קשות בינינו. בנוסף, כל דבר שאני מבקשת ממנו נתקל בחומה הוא פשוט אומר "עזבי אותי בשקט" ואי אפשר לדבר אתו יותר. הוא לא כל כך מבין שהוא רק ילד וחושב שהוא נורא גדול ויכול לחזור הבייתה לבד במונית אם הוא נתקע מאוחר וחושב שאנחנו מחמירים מידיי שלא נותנים לו לעשות מה שהוא רוצה. איך מרחיקים אותו מהחברה הרעה שהוא נמשך אליה? דיבורים לא עוזרים לצערי וכל הילדים ה"טובים" נקראים אצלו חנונים ואין לו מה לעשות איתם. יש לציין שיש לו המון הפרעות בבית הספר הוא מפטפט כל השיעורים, והיה מושעה פעמיים עקב התחצפויות למורים גם הציונים שלו ירדו מאוד. את כיתה ו' סיים עם תעודת הצטינות מהמנהלת והתנדב שנתיים במועצת תלמידים כל התעודה שלו היתה מעל 90. אני ממש לא מבינה איך הוא עבר מקיצוניות כזו לשניה ההסבר היחיד ההגיוני זה שהוא מושפע מהחברה הרעה שהוא נמצא בתוכה. - מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 13
אייל קנדינוף20/05/2010שלום יעל
על פניו, לפי מה שאת כותבת יש לנו עסק עם בחור צעיר סופר אינטליגנטי, נחוש בדעתו, בעל כריזמה לא מבוטלת שנמצא בתחילתו של גיל ההתבגרות או איך שאני קורא לזה גיל ההתנגדות. אז קודם כל, הגיע הזמן להפנים את העובדה שכיתה ו' לא תחזור ואנחנו נכנסים לשלב חדש, מאתגר, לא פשוט, אבל מאוד מעניין.
לבנך יש את הבחירות שלו לגבי מי הם חבריו ויש לכבד זאת, במקביל יהיה כדאי ליצור מערכת הסכמים בינכם שתבהיר מעל לכל ספק ותרחיש מה הם הגבולות ומה הם הזכויות שלכם בתור הורים שלו ושלו בתור בנכם. יהיה כדאי לאפשר מידה מסוימת של חופש ביחס לעבר על בסיס של שיתוף פעולה בבית הספר ולקיחת אחריות בבית. המשפט המוביל: אם אתה רוצה שיתנהגו אליך בצורה בוגרת אז קח אחריות על כך וכך. שימו לב לא להפיל עליו משימות שהן למעלה מיכולותיו. שימו לב שבהסכם יש צד שמסדיר מה קורה: בית ספר, עזרה בבית, זמני יציאות, זמן מחשב ועוד. וצד שני שמסדיר את מה שקורה כשלא עומדים בהסכם, דהיינו "התשלום" את צד התשלום הוא מחליט, לא אתם. כך שאם הוא מאחר מיציאה והוא קבע שאם זה קורה לא יהיו דמי כיס במשך שבועיים, זה מה שיקרה ועליכם ההורים למצות את ההסכם עד הפרט האחרון. כלומר נוצר מצב שבו אין לו את מי להאשים מלבד את עצמו וכך ההתנגדות שלו כלפיכם יורדת. במקביל הוא מפתח אחריות משמעת עצמית ויכולת שליטה.
קחו בחשבון שתהליך כזה לוקח זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המאירה ועוד שאלונת
יעל21/05/2010האם אנו ההורים אמורים לעצב את הגבולות שלנו על פי גבולותיהם של הורים אחרים? מה קורה אם ההורים מרשים לילדים בגיל 13 להישאר בחוץ עד 4 בבוקר ואני לא, האם אגרום לבני להיות שונה ולא "מקובל"? האם עלינו להתאים את עצמנו לסביבה למרות שהגבולות שלה לא מקובלות עלינו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה??!! אני לא לסבית !חסויייה19/05/2010
אני בת 12 (אם זה חשוב )
לא מיזמן .. כל הזמן חשבתי על בנות ואיך זה להיזדיין איתםם ..
וזה מעצבן אותי ואני כל הזמן בוכה וחושבת שאני חס וחלילה !!! יהייה לסבית !
אני מוצפת במחשבותת על זה .. ולפעמיםם אפילו שאני לא רוצה אכשיהו אני ניכנסת לאתרים לא לגיליי (פעם אחת תפסו אותי והענישו אותי , אני יודעת שזה מעשה רע ! ) כמו - תמונות של פות וציצי .. וגם שאני מיתקלחתת אז אני נשכבת על הריצפהה , ככה שהמים זורמים על הפות שליי ... כאילווו מאוננת .. ואני מרגישה דיגדוגים כאלה וזה נעיםם ליי .. בדרך כלל זה קורה שאני במחזור .. ( קיבלתי בגיל 11 )
זה נוראמלי לאונן ולחשוב על בנות בגיל שלי ? לפעמים אני ממש מדואכת בגלל זה ואני צועקת על אנשים עד שאין לי קול !
תודה מראש , חסוייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוייה
שלי ורדי19/05/2010שלום ,
אני לא יודעת חמודה,
מוקדם עדיין כדי לגבש זהות מינית, ולתת לך תשובה אם את בעלת נטיות לסביות. אולי כן ואולי לא. מה שהכי חשוב שתהיי בן אדם טוב, לסבית או סטרייטית.
עם הזמן תדעי, תגלי את עצמך. את כרגע מגלה את המיניות ואת הגוף שלך ואין משהו רע בזה, כנראה את מקדימה מעט בהתעניינויות האלה, אך כך את ,ואת לא היחידה , אז כדאי לקבל את עצמך, העיקר לא להפסיק לחתור אל האמת של עצמך.
זה מפחיד להיות שונה, אני מבינה אותך. אך שוב, רק עם הזמן תדעי מי את ועדיף תמיד להיות אמיתית. יכול להיות שזה שלב בהתעניינות שלך וזה יעבור.
אני רק מקווה שזה לא לוקח את כל זמנך ואת מצליחה להתנתק ולתפקד בתחומים אחרים כמו לימודים, חברים וחוגים. אם כן וזה נמשך זמן רב ואת ממשיכה להיות עצבנית ומדוכאת, תבקשי עזרה מקצועית. תבקשי גם מהורייך לקנות עבורך ספרי הדרכה לגיל ההתבגרות, יעזרו לך. יש הרבה מידע בטח באינטרנט אך בספרים המידע מאורגן, רלבנטי ומועיל יותר.
שלי ורדי
ב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף20/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=237 id=link]זהות מינית, תפקוד מיני[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשרי להידבק בדרך הבאה?ניר17/05/2010
האם אפשרי להידבק ממחלה כלשהי לאחר שהבחורה נוגעת באיבר מינה ע"י ידה ולאחר מכן נוגעת ב איבר המין הזכרי של שותפה?
ללא כל מגע של חדירה סתם אוננות ע"י החלקה בעזרת הרטיבות בידה מהאיבר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
אייל קנדינוף18/05/2010כמובן!!!
זה נקרא סקס יבש ומספיק שנוזלי רירית מאיבר המין של הבחורה באים במגע עם חתך ואפילו מיקרוסקופי באיבר המין הגברי ואפשר להעביר מחלות.
אני מציע בכול מקרה ללכת להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)