פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני צריכה עזרה...
    חסויויה
    10/02/2010

אני בת 14 עוד כחודש,והבעיה שלי היא שאני עברתי דירה לקראת החטיבה למקום מאוד רחוק מאיפה שגרתי... אני כבר בכיתה ח' ועדיין לא מרגישה שייכת למקום.. והאמת שגם לא רוצה להיות שייכת למקום.. אני מאוד מתגעגעת למקום הקודם בו גרתי...ובמיוחד לחברה הכי טובה שלי... מגיל שנתיים אנחנו מכירות ותמיד היינו חברות טובות מאוד!!! אבל מאז שעברתי היא כאילו לא רוצה לשמור איתי על קשר יותר...וכשאני חושבת על זה אני בדיכאון עמוק...
    אנחנו תמיד עשינו הכל ביחד....
    עוד בעיה- אמא שלי מתלוננת שאני לא מזמינה חברות הביתה (יש לי חברות אבל לא כל כך טובות ואני לא רוצה להזמין אותן) ואני לא רצה ללכת למסיבות... אבל היא לקחה ממני (לא בכוונה) את החברה הכי טובה שלי... והיא עוד מתלוננת?! וזה החיים שלי ואין לה זכות להתערב לי בחיי החברתיים...
    אני רוצה לעבור לעיר הקודמת שגרתי בה כי עכשיו אני גרה בחור!!!
    אני בדיכאון עמוק כל יום!!!
    נ.ב-לפני שעברנו דירה הייתה לי את האפשרות לסרב לעבור.. אבל הייתי בכיתה ד' שההורים שלי העלו את הרעיון ובגיל הזה עדיין תלוים בהורים....אז לא התנגדתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה עזרה...

הוספת תגובה

• וכרגיל....

חסויויה
    13/02/2010

אף אחד לא עונה...
    אף אחד לא מתייחס...
    אני כבר רגילה....
    טוב יאללה הלכתי לקבור את עצמי
    כנראה שלאף אחד לא באמת אכפת ממני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסויה

אייל קנדינוף
    13/02/2010

איכפת, מאוד איכפת, אך לפעמים יש כל מיני אילוצים ולא צריך לקחת כל דבר באופן אישי. מה לעשות שהשפעת התנחלה בביתי ומסרבת לעזוב.
    לעיניננו:
    ביננו אין לך יותר מידי מה לעשות בקשר למיקום מגוריך כך שזה יהיה ביזבוז זמן להתייסר בקשר לכך. עדיף להשקיע מאמצים בהתבוננות מי מהחברה החדשים יכול בכול זאת למלא את החוסר.
    לגבי החברה שנשארה מאחור שמרי איתה על קשר דרך המחשב ונסו לתאם ביקורים בעזרת ההורים.
    ואם היא לא רוצה, אז הפסד שלה בגדול.
    אני בטוח שיש עוד הרבה בנות שהיו שמחות להיות איתך בקשר מאחר ונראה שאת מסוג של אלא שמבינים מה זה חברות אמת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כל כך מצטערת על ההודעה הקודמת!

חסויויה
    14/02/2010

תודה רבה...
    אני נורא מצטערת על ההודעה הקודמת.. פשוט הייתי מאוד עצבנית והייתי צריכה לפרוק את זה...
    וכנראה שאני צריכה לעכל את זה שהיא (החברה הכי טובה לשעבר) לא רוצה שום קשר איתי!
    טוב יאללה ביי ):

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסויה

אייל קנדינוף
    14/02/2010

אין על מה להצטער. זה סופר לגיטימי להרגיש את מה שהרגשת וטוב עשית שהוצאת את זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחות עם אמא
    C
    09/02/2010

האם לדעתכם כדאי לספר לאמא שאני לוקחת גלולות כי אני מפחדת שהיא תשתגע מזה

לקביעת תור
    סגירה
    שיחות עם אמא

הוספת תגובה

• תשובה

שלי ורדי
    09/02/2010

היי,
    נשמע לי שאת רוצה לשתף אותה ולא לשמור ממנה סודות, או בעצם את רוצה לומר לה ולקבל את האישור שלה על כך שאת גדולה כבר ומקיימת יחסי מין..
    אני מייעצת לך לפנות בזהירות אליה , ולעשות בדיקה גם עם עצמך קודם לכן, האם את מספיק מרגישה שהדברים שאת עושה ומתנסה הם נכונים לגילך (לא יודעת בת כמה את, ומי הפרטנר),
    אם כן את מרגישה שנכון לך, לא תמיד יש צורך באישור ההורים, תזכרי שההתנגדות מצד אמא יכולה לבוא מקשיים שלה להיפרד מ"הילדה הקטנה שלה", ולא דווקא מכך שאת עושה דברים לא נכונים.
    אם את רוצה לשתף אותה כדי שתשמור עלייך ותכוון אותך , זה סיפור אחר לגמרי. אז, אולי כדאי לרמוז לה על צורך שלך להתנסות מינית ולגלולות ולראות איך היא מגיבה.
    הציפיה היא תמיד להסכמה ולברכת הדרך מצד ההורים, אך לא תמיד יש אחדות דעים ואחדות צרכים, גם אם את עושה את הדבר הנכון מבחינתך. במקרה הזה, הזמן יעשה את שלו.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי
    נועם
    08/02/2010

היי,אני לא מאמינה שאני מספרת את זה סוף סוף.
    במשך זמן רב אני עוקבת אחר עצמי ואחר הזהות שלי,כמתבגרת שרוצה לדעת מי היא,בפירוש ככה.
    לאחר חשבון נפש ארוך עם עצמי,שבמהלכו ניסיתי לברר למה הביטחון העצמי שלי כ"כ נמוך,נזכרתי שכשהייתי קטנה,בגיל 5-6 בערך,אמא שלי הייתה יורדת עליי,לא כי היא רצתה לפגוע בי אלא מסיבות אישיות שלה,היא הייתה אומרת לי דברים שכ"כ היו פוגעים בי בקשר למראה החיצוני שלי ובקשר לאופי שלי,למרות שהייתי ילדה כ"כ קטנה. את הדברים האלה,כמובן,הדחקתי לתת מודע שלי (אני מבינה את זה כי יש לנו מגמת פסיכולוגיה בבית הספר).
    בקיצור,אני לאט לאט מצליחה להוציא את הכאב מהתת מודע שלי,וכך אני בעצם מבינה שהביטחון העצמי שלי היה ירוד עוד משהייתי קטנה,ואני לא יודעת,אם בכלל,אפשר לטפל בזה.
    הייתי רוצה לשמוע קצת מחוות הדעת שלכם,ובבקשה אל תגידו לי ללכת לייעוץ,השיחות נפש שלי עם עצמי מספיקות לי.

לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• בטחון עצמי

אייל קנדינוף
    08/02/2010

שלום לך
    נראה שעלית על דרך ההצלחה. בטחון עצמי הוא דבר שאפשר לגדל ואישית אני יודע זאת.
    אין ספק שעלית פה על משהוא גדול והוא היכולת להסתכל על עצמך ממיקום גבוה כך שיצאת ממעורבות רגשית עם עצמך והצלחת לזהות איך דפוס החשיבה, שהולך עם חוסר בטחון עצמי, בכלל נובע ממקור חיצוני ולא ממך.
    על כך נאמר שאת נמצאת במצב של זיהוי ולא הזדהות. רגישה ולא רגשנית. את מתחילה לבנות בתוכך עקרונות מושלים שמאפשרים לך לבחור את דרכך ממקום של שקט והשלמה חיובית של מי שאת, תוך שימת דגש על כך שיש עוד עבודה לעשות וזה בסדר.
    שיהיה המון בהצלחה וזיכרי שהצלחה קוראת להצלחה............

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל

נועם
    08/02/2010

אבל אני לא באמת משלימה באופן חיובי עם מי שאני,כי אני לא חושבת על עצמי דברים רעים. להפך,הדברים שגורמים לי להסתגר זה דברים שהסביבה שלי,אמא שלי,גרמו לי לחשוב על עצמי.
    אני רוצה להיות מאושרת ובטוחה בעצמי,לא להתבייש,לא להסתגר..אני רוצה להצליח! אבל איך אפשר להיות בטוח בעצמך לאחר שהורידו לך את הבטיחון מגיל כ"כ צעיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועם

אייל קנדינוף
    09/02/2010

הי שוב
    את שואלת " איך אפשר להיות בטוח בעצמך לאחר שהורידו לך את הביטחון מגיל כ"כ צעיר?
    ואני עונה לך:
    1. לקחת החלטה אמיצה שתהליך זה יכול לקחת הרבה הרבה זמן.
    2.להשתמש ביכולת הזו, של לזהות את חוסר הביטחון, כמנוף וכאמצעי לשינוי שמתבסס על ההבנה שכבר הגעת אליה שאומרת שאת חוסר הביטחון קיבלת מבקורתיות ושפיטה בגיל צעיר במקום הערכה ונתינת מקום חופשי לטעויות שמהן אפשר לגדול.
    אז נכון, זה לא פשוט, זה אפילו מאוד קשה, אך איזה בררה אחרת יש לך?
    הרי לא תסכימי להתפשר על פחות מאשר להיות כנה עם עצמך?!
    לכן כל פעם שמתעורר בך החוסר בטחון הזכירי לעצמך שזה לא שלך, ואין לך שום רצון לשתף אם זה פעולה, ואם תעשי זאת מספיק פעמים לאורך זמן, תייצרי בתוכך דפוס חשיבה חדש שאומר "אני יכולה" אני מצליחה.
    אם את מרגישה צורך להסתגר, תמרור הזהרה צריך לעלות והוא אומר: לא. להסתגר, זה אומר לתת מקום לחוסר בטחון וזה לא מי שאני במקור, הרי לא נולדתי עם חוסר בטחון!!!
    ומשם לקחת על עצמך משימה של לצאת ולפגוש אנשים גם אם זה הדבר האחרון שבה לך לעשות.
    וגם אם זה לא מצליח בפעמים הראשונות, לא נורא, זה כמו שלומדים לעשות משהו חדש. זה לא מצליח ישר על הפעם הראשונה, צריך לתת לזה עוד הזדמנויות וניסיונות ומתוך כך נבנית משמעת עצמית, אומץ, סבלנות, ובטחון עצמי בעצמך.
    מקווה שזה עוזר, קחי לעצמך שבועיים של ניסוי וטעייה עם התרגולים החדשים ותראי איך זה מתקדם.
    שיהיה בהצלחה, ואשמח להתעדכן
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם מדריכה
    אור
    05/02/2010

אני בת 11.5 ואני הכרתי מדריכה בתנועת הנוער שנוצר איתה קשר מאד קרוב,פחדתי מאד מקשר איתה מכיוון שהיה לי קשר דומה בעבר שהיה קרוב וכביכול הכי אמיתי עד שלבסוף גיליתי את אי הרצון המלא מצד אותה מדריכה לקשר מתגובתה התוקפנית,לכן פחדתי מקשר ומעוד טעות ולמרות זאת התקרבתי מאד גם הפעם לאותה מדריכה שפחדתי מקשר איתה,עשיתי איתה שיחות נפש וסיפרתי לה דברים שלא סיפרתי לאף אחד,כתבתי לה מכתב תודה ליום הולדת בו היו כתובים רגשותי אליה ופחדתי מתגובתה. למרות שגיליתי שלא הייתה לה התנגדות אני עדיין מפחדת,היא אמרה לי שאני חיבת להיות יותר רגועה. אני רואה אותה כל שבוע וכמעת לא מדברת איתה למרות ששוחחנו על הפחד שלי והיא אמרה לי שהיא מבינה,שהיא תיהיה עדינה ואין לי ממה לדאוג,אני מוציאה על הקשר הזה הרבה אנרגיות,אני אוהבת אותה ולמרות זאת אני כל הזמן מרגישה חסומה ונורא מפחדת,אשמח לקבל מענה מהר ככל האפשר,
    תודה מראש,
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    קשר עם מדריכה

הוספת תגובה

• לאור

אייל קנדינוף
    05/02/2010

הי אור
    מה בדיוק השאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אור
    06/02/2010

השאלה שלי היא,האם הקשר הזה הוא לדעתך נורמלי ובסדר? ואם כן אז,
    מה אני צריכה לעשות בכדי להרגיש יותר משוחררת בקשר ולפחד פחות מתוצאות הרסניות וקשות כמו בקשר הקודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאור

אייל קנדינוף
    06/02/2010

הי אור
    קשר חברי שמבוסס על תלות רגשית בדרך כלל יביא לתוצאות לא הכי חיוביות בגלל שצד אחד נשען על הצד השני ואין שיויון. זה כמו מאזניים בצד אחד יש יותר משקל מהצד השני ואז זה לא ישר.
    ממה שאת מספרת נראה שאת שמה את כל ה"חיים" שלך בקשר וזה במידה מביא אותך לביטול מי שאת וגם גורם לך כל הזמן להיות בחרדה אם את ראויה או לא.
    אז קודם כל, זכרי שאת ראויה וגם אם אותה מדריכה לא חושבת כך, זה לא משנה כי יכול להיות שיש לכן תחומי עיניין שונים ובגלל זה אין צורך להפגע.
    בנוסף יש גם את פער הגילים שמקשה ולכן כדאי לך להגדיר את החברות כמו אחות צעירה ואחות בוגרת.
    ולבסוף, תהני מהרגע מבלי לחשוב מה יהיה, את עוד צעירה ותכירי עוד המון אנשים ומכל אחד את יכולה ללמוד משהו חדש.
    תני לעצמך את החופש להנות מהזמן שאת מבלה איתה ובזמנים אחרים תהני מדברים אחרים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים..
    אני..
    04/02/2010

הי. אני בן 17 וחצי, ואני הבכור במשפחה. יש לי חברה כבר חצי שנה, ההרוים שלי מכירים אותה, ואהבים אותה. היא נמצאת אצלנו הרבה. לפני שלושה ימים קרתה לנו פדיחה גדולה-וההורים שלי תפסו אותנו באמצע מעשה..חוץ מהעניין שזה היה מאד מביך, הם הגיבו גרוע. הם לא מדברים איתי מאז, ואני לא פניתי אליהם(כן..אני קצת מתפדח.)אז איך אני פונה אליהם? מה להגיד? ולמה לעזעזל זה כל כך מפריע להם????? מיותר לציין, שחברה שלי לא מעוניינת להגיע אלי יותר..מה אני עושה??

לקביעת תור
    סגירה
    הורים..

הוספת תגובה

• הורים

אייל קנדינוף
    05/02/2010

שלום לך
    נו, גם זה קורה.
    1. מקווה שאתם משתמשים באמצעי מניעה.
    2. מקווה שאתם לא מפתחים רגשות אשמה מאחר ומה שעשיתם הוא טבעי ומיוחד בעיקר כשזה מתבסס על מערכת יחסים אמיתית כנה וארוכה.
    3.אין לך שום סיבה להתפדח מאחר וכולם מקיימים יחסי מין(ככה הגעת לעולם). להוריך יש את הבעיה ולא לך. דאג שהאינטימיות שלך ושל בת הזוג שלך תישמר להבא!!!!
    4.פנה אליהם בצורה עדינה ופשוט הבטח להם שבעתיד הם לא יחשפו לסיטואציה כזו בשנית ושהם יכולים להיות רגועים מאחר ושניכם עברתם בדיקות ואתם משתמשים באמצעי מניעה, נכון שזה כך?!!!!!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון
    נועם
    03/02/2010

שלום. אני בת 16.5 ואני מודעת לעובדה שאני בדיכאון מתחיל. כלומר,אני יודעת שאני מתחילה להיכנס לדיכאון ובכל פעם אני מנסה להוציא את עצמי מזה.
    חשוב לציין שאני מאוד מופנמת ומסוגרת,ואני לא רוצה ללכת לטיפולים אז שאלתי היא האם יש משהו שאני יכולה לעשות עם עצמי ולהוציא את עצמי מהדיכאון לאט לאט?
    דרך אגב,הדיכאון מתבטא בשתיקות,בחוסר רצון לעשות דברים,בהתרחקות מהמשפחה ומהחברים.
    אשמח לשמוע מכם.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיכאון

הוספת תגובה

• לנועם

שלי ורדי
    04/02/2010

היי נועם,
    הדכאון דוקא נובע מחוסר התקשורת , מהריחוק שלך מאנשים, מכך, שלא מתאפשר לך מסיבות שונות להרגיש שייכת, להרגיש שאפשר להיפתח למישהו.
    הדרך הטובה היא טיפול רגשי. אם את רוצה לטפל רקבסימפטום, הדרך של פעילות ספורטיבית היא דרך יעילה. למרות זאת אם הדברים עמוקים, מצב הרוח שאת מתארת, יימשך. תנסי לעשת בדק בית "פנימי "ולהבין מה גרם את הדכאון, אך בוודא שלא תמיד תוכלי לדעת, במקרים שהדכאון קשור ל לשינוים ולשלבים התפתחותיים שאת עוברת,
    בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגרת גנבת ושקרנית
    גבריאלה
    02/02/2010

אם אפשר אז שענת תענה לי: ביתי בת ה-16 מאוד חוצפנית, חסרת דרך ארץ, בטוחה שהכל מגיע לה. לפני 3 ימים היא ביקשה ממני את המצלמה הדיגיטלית החדשה שקניתי לא מזמן לשם צילום ערב במד"א, שם היא מתנדבת במסגרת מחויבות אישית. הודעתי לה שאני לא מעונינת ושתיקח את המצלמה הדיגיטלית הישנה. היא לקחה ללא רשותי את המצלמה שלי, גיליתי זאת כעבור יומיים וכאשר פניתי אליה ושאלתי היכן המצלמה שלי, היא הכחישה בתוקף וענתה שאינה יודעת. לבסוף, כאשר החזירה לי אותה, שאלתי, "מדוע עשית זאת" , כמובן שלא היתה לה תשובה. אני כל כך כעוסה עליה, מתוסכלת מאוד, בוכה, אני מרגישה שהיא צריכה להענש על כך ואיני יודעת איך. בבקשה עזרי לי כיצד היא צריכה להענש ואיך בכלל אני משקמת את היחסים איתה שמזמן עלו על שירטון. בכל פעם שאני מנסה להעניק לה הרגשה טובה, אני מקבלת "זבנג" ממנה. אני מרגישה שאיני מעניקה לה חום ואהבה אך אני מרגישה שקשה לי לעשות זאת כי היא מתנהגת מאוד לא יפה, צועקת, מתחצפת, מאוד בולט שהיא לא אוהבת את משפחתה (הוריה ו-2 אחים בני 14 ו-12 וחצי) ורק מחפשת בית אחר להיות בו. בבקשה ענת עזרי לי ועני לי בהקדם האפשרי. מודה מראש על תשובתך, גבי.

לקביעת תור
    סגירה
    מתבגרת גנבת ושקרנית

הוספת תגובה

• לגבריאלה

אייל קנדינוף
    03/02/2010

ענת כבר לא בפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למממה?
    אורלי
    01/02/2010

לממממממממממממה החיייייייייייייים כ"כ קשששששים? למהההההההההה? אני לא חושבת שאנ י יכולה להתמודד עם כל מה שקורה בחיים האלה, קשה לי מידי קששששששששששהההההההה לללללייייייייי לא יכולה יותר פשוט לא!!!!!!!!!
    זה מטורף כל מה שהולך בחיים האלה, רק התחלתי אותם, את החיים האמיתיים ופשוט קשה לי,קשה לי עם הכל, קשה לי עם ההחלטות המכריעות שצריך לקבל,קשה לי עם זה שאני אומרה להתחתן עוד 6 שנים +- ואני מרגישה כולה ילדה קטנה,קשה לי עם כל הלימודים האלה,קשה לי עם המצב החברתי, קשה לי לחשוב מה אני יהיה בעתיד,מה מה מה , לא יודעת כלום על עצמי, אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי,קשה לי שאני מצפה ממשהו להיות וזה פשוט קורה ההפך ואני לא יודעת איך להתמודד עם הכל,קשה לי שצריך לקבל את כל מה שקורה בחיים כי "הכל לטובה" אני באמת מאמינה במשפט הזה ומנסה כמה שיותר אבל במצבים שמשהו קורה כ"כ קשה לי עם זה קשה קשה קשה קשה פשוט קשה החים קשים ואין מה לעשות!!!!
    אני מפחדת מהכל, יש לי פחדים בקשה להצלחות שלי, מה אני יהיה?.. אם בכלל? מתי יהיה לי חבר ועם מי אני יתחתן והכל פשוט בספקות,כלום לא יודעים על העתיד וזה פשוט מתסכל אותי,אני יודעת שצריך להנות מהרגע אבל קשה לי שלא לחשוב על זה,קשה לי להנות ממשהו ולשכוח ממה שיהיה בעתיד,הכלל כ"כ מהר לי, אני רק בת 17 הנה פתאום צבא/שירות ,לא רוצה לסיים בצפר למרות שלא הכי אהבתי את זה אבל לא רוצה,כל תהליך ההתבגרות כ"כ קשה לי,רק אתמול הייתי בשכונה משחקת גומי עם החברות שלי,פתאום בבום אחד את נחשפת לחיים האמיתיים,פתאום אין יותר מסגרת,פתאום את אחראית על עצמך והגורל שלך..למה צריך להתחתן,להקים משפחה בגיל כ"כ צעיר...הילדות צריכה להימשך יותר זמן לדעתי נגיד מגיל 30 מתחילים לצאת לחיים האמיתיים או משו'... אני אולי קצת הגזמתי אבל הכל מהר לי מדי,למה הכל צריך להיות מסובך כ"כ?!?!
    סליחה על החפירה...
    למישהו יש תשובות בשבילי?

לקביעת תור
    סגירה
    למממה?

הוספת תגובה

• לאורלי שקשה לה

שלי ורדי
    03/02/2010

היי,
    עוברת חזק דרך המילים שלך בהלה הגדולה שלך מהחיים, בעיקר מהלבד שלך בהם, כך נדמה לי , למרות שלא אמרת כלום בנושא זה..
    נשמע שמצפים ממך לעתיד שנכתב מראש, ואת עומדת בפני העתיד חסרת אונים וחסרת יוזמה , בלי שום כוח לבנות בעצמך את חייך. השינויינם לא עושים לך טוב, הגדילה באה טרם זמנה. קיימות ציפיות מוגזמות וקיצוניות ממך - לגדילה , לבגרות, עצמאות והחלטות . כולך בת 17, למה לצפו ולדרוש כל כך הרבה ממך?...
    היה טוב אם הייתי מוצאת תחום בו היית בוחרת והיית מתעניינת בו. תבדקי האם בצבא את יכולה לבחור את התפקיד שאת רוצה, הבחירה זה דבר חשוב בשבילך, תנסי להעיזר במשפחה לגבי הבחירות אך תהיי קשובה לעצמך קודם כל? אל תעשי דברים שממש לא רוצה בשביל האחרים.
    החיים לא תמיד צפויים, בדרך כלל לא צפויים... יש בהם הרבה הזדמנויות והרבה גוונים, תלוי בזווית הראיה האישית. אצלך יש השפעות סביבתיות חזקות באיך להסתכל בחיים.
    את לא רוצה לגדול עדיין (וזה בסדר...), את צריכה את ההורים, את המעשנת והכוונה שלהם, וביחד עם זאת, את החופש לבחור את מסלול חייך בלי לחצי חזקים מהסביבה.
    תבקשי בבקשה ייעוץ פסיכולוגי, חבל עלייך.
    תעמדי על זה, אם אים אפשרות לטיפול פרטי,אז אפשרי טיפול בקהילה, כמו אצל עובדים סוצאיליים לנוער.יש עוד זמן מה עד הצבא ותוכלי להיעזר. העיקר לא לוותר לצרכים שלך
    בהצלחה רבה, רבה
    תזכרי תמיד שרבות מה מחשבות והרגשות שלנו , זמניות, חולפות...בעוד חצי שנה את יכולה להיות במצב רגשע אחר.
    בהצלחה רבה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתבגר ומסוגר
    טלי
    01/02/2010

בני בן 13 הוא תלמיד מצטיין אך אין לו הרבה חברים וכמעט ואינו מזמין אף אחד. הוא טוען שאין לו חברים בכתה והוא יושב מול הטלוויזיה בזמנו הפנוי. יש לציין שמאד חשוב לו לרצות את אביו בציונים טובים. ביסודי היו לו יותר חברים. האם יש משהו שאוכל לעשות בברכה איילה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מתבגר ומסוגר

הוספת תגובה

• לטלי

שלי ורדי
    03/02/2010

בנך נראה לבד, ואת כאמא עצובה ודואגת, אני מבינה אותך,
    האם תמיד לא היו לו חברים או הסתגר רק לאחרונה? ישנה תופעה כזו שבטרום-התבגרות מסתגרים לזמן מה עד שמתעצבים ופורשים שוב כפנים לכיוון החברה.
    בנך נשמע לא מתוסכל, ורק ההורים שלו דואגים.
    נדמה לי שזהו ילד עם מעצורים, שלא מאפשר לדחפים שלו להתבטא, מנסה לרצות, לעמוד בציפיות, כפי שאת כותבת. עדיין תלותי בהורים שלו, זהו אחד הקשים הגורמים לא להתרחק בינתיים מבני גילו, הוא זקוק להיפרדות רגשית מסוימת מההורים.
    קבוצה טיפולית לילדים בגילו הייתה עוזרת לו , או ייעוץ משפחתי / הדרכת הורים. דרך אחרת היא לדחוף אותו להשתתף בחוגים, תחביבים ודרך זאת להימצא ולהשתייך במסגרת חברתית. כאשר ירגיש שייך, אז יתקרב לחברים.
    מקווה עבורו ועבורכם שיתקדם בקרוב בתחום החברתי,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלא רוצה ללמוד
    חני
    31/01/2010

מה אפשר לעשות לילדשהחליט שהואלא לומד ,מדוברעל ילד בן 15 שסיים כיתה ח והחליט לא להיותבשום מסגרת ביום הואישן בלילה הוא חוגג עוה מה שבה לו וזהו שללתי ממנו את כל הזכויות והוא היגיע למצב שהוא לוקח לי כסף בלי רשות ומכחיש ,הוא משקר ,הפעלנו את חוק הנוער אבל זה יופעל בעוד כמה חודשים אני כאמא חסרת אונים אני גם חד הורית והוא החליט שהוא לא מדבר עם האבא שלו {כניראהבכוונה כדי שהאבא לא ילחץ עליו וגם האבא חסר אונים כי הילד בורח ממנו}ניסינו בטוב בהבטחות בהכל כלום לא עוזר
    אני שואלת לעצת המומחים מדובר בתלמיד שלמד בתלמוד תורה לא למד מעולם לימודי חול אז גם קשה לימצוא לו הלטרנתיבה מצד אחד הוא הנטלגנתי ויד טוב ומצדשני הוא לא למד אף פעם לימודי חול אז יש פער ,חשבתי למצוא משפחה שמחנכת חינוך ביתי ? חשבתי על קיבוץ ששם הוא יעבוד? מה שכואב הוא העט בכל הערכים ואני בכלל לא כפיתית עצה בבקשה עצה מעשית

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא רוצה ללמוד

הוספת תגובה

• לחני

שלי ורדי
    16/02/2010

שלום חיני,
    קודם כל אני מתנצלת שלא ענינו על השאלה שלך, איכשהו הלכה לאיבוד ודילגנו עליה.
    הבעיה של הבן שלך נשמעת מורכבת, זהו נער שלמד בתלמוד תורה. האם היום חלק מהקושי הגדול הינו להימצא להיחשף לתרבות חילונית, או ללמוד לימודים חילונים כאשר יש לו פער? לא מבינה מדברייך מה הרקע החינוכי של הילד...
    למרות שאת חד הורית, בהגדרה , עדיין יש לו אבא, ואת ואביו צריכים לאחד כוחות על מנת לתמוך אחד בשני ולטקס עצה. אם לאביו באמת במשל השנים היה איכםת לו ועדיין איכפת לו מהלימודים וההתפתחות של הילד. אנ לא חושבת שצרכים להשאיר לשיקולו של הילד האם אבא שלו צריך להיות מעורב בחייו, זו זכותו וחובתו של האב.
    הבן נמצא במשבר אין ספק, אולי רגשי, אולי חשיפה לתרבות חילונית ונעקב כך מצא בבילבול, תקחו את עצמכם להדרכה קודם, תנסו להבין לאט לאט מה קרה לבין, עם עצמו, ועם היחסים אתכם , העבודה שהוא גונב ממך כסף, מעידה על שבירת אמון ביניכם , מעידה אולי שחושב שת לא מבינה אותו, אי אפשר לבקש ולעשות שיחה אך צריך לעשות לעצמו בלי להתחשב באחרים.אני מקווה שאין לו השפעות שליליות מהחברה ונאלץ לקחת כסף לסיבה אחרת. את יודעת למה הוא לוקח כסף בלי רשות?
    כפי שאמרתי, הבעיה סבוכה כדי לפתר אותה מיידית. תבקשו אבחון פסיכולוגי רצינ דרך משרדי הרווחה, אם יש אפשרות להוצאתו לפנימיה, אז בדרכך כלל יש הכרח לאבחון. האבחון יראה לנו את מוקדי הקונפליקטים העיקריים של הבן, רמת כוחות האישיות שלו, יכולתו השכלית ומערכך היחסים המופנמים שלו עם ההורים. אין דרך קלה כרגע, רק דרך הבנה ועבודה רגשית שלו עצמו, של כל אחד מכן, ההורים וגם עבודה על טיב היחסים במשפחה,
    זכרי שלפעמים הקשיים נראים גדולים ועם מאמץ נכון קורים שינויים לטובה
    בברכה ובתקווה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    מירי
    31/01/2010

שלום רב
    אני גרושה בת 36 ואמא לשניים מאותו האב.
    גרושה כבר 11 שנה.
    הבן הגדול שלי בן 12 , לומד ויש לו חברים מאוד חברותי ומנומס.
    הבעייה הגדולה היא כשהוא הולך לאביו לעיר אחרת לא רחוקה ממני הוא נשאר שם לאחרי השבת ולא מוכן לחזור הביתה. הבנתי שיש השפעה של אביו ושל המשפחה שם.
    הוא מפסיד לימודיו בשל סירובו לחזור והוא קטין ואין לו זכות לעשות זאת.
    אני מדברת אליו יפה ומבקשת שיחזור לשגרה למרות הקושי, לפעמים "קונה" אותו חומרית, בלית ברירה. החודש פינקתי אותו יתר על המידה (1700 שקל) על כל האביזרים למחשב שהוא צריך מסביב, רמקולים, פקס, סורק ופלאפון חדש.
    שום דבר שאני עושה לא בסדר.
    הוא מתחמק וטוען שמשעמם לו בבית שלנו יחד.
    שם יש לו חברה וילדים בגילו, וכאן אצלי משעמם לו.
    הוא לא בודד בביתי למרות שיש תינוק בן שנה, אני נותנת לו להיות חלק מאיתנו בכל, גם בארוחות יחד, גם בישיבה ליד הטלביזיה כולנו יחד, מצ'פרת אותו במתוקים כמו שהוא אוהב.
    אבל שום דבר כלום לא עוזר.
    עוזרת לו בלימודים, מדפיסה לו חומר, משקיעה שאין גבול לטמטום שלי כבר...
    באפיסת כוחותיי, מגדלת אותם לבד.
    אבל האנטי שלו גובר עלי ואני מרימה ידיים , אין לי כוחות לראש בראש.
    חשבתי לערב פסיכולוגית של בית הספר אך שנה שעברה ביקשתי יועצת שתעזור והיא אפילו לא טרחה לחזור אלי.
    אני משתתפת פעילה בכל תחום בבית ספרו, שבוע שעבר אפילו קיבלתי להחליף את המזכירה של בית הספר ביום המחנך הלאומי והכנסתי את תמונותינו לעיתון המקומי.
    אך שום דבר לא נותן לו תחושת גאווה באימו.
    מה אני עושה לא בסדר?
    האם ההשקעה שלי בו היא מוגזמת ובגלל זה התוצאות?
    האם המשפט תתנו לו חושך ייתן אור כל כך נכון ? כי אני מקבלת רק חושך למרות הנתינה שלי באור אוהב ומלא.

מה עושים?

אשמח לתשובה בהרחבה , אובדת עצות.

מירי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• למירי

אייל קנדינוף
    31/01/2010

שלום לך מירי
    את מתארת שתי בעיות שונות.
    1. סידורי ראייה.
    2. יחסים בינך לבין בנך.
    לגבי הבעיה הראשונה ניתן לסדר זאת בצינורות המקובלים ולהעמיד את בן זוגך בפני החוק ולחייבו לקיימו..

לגבי הבעיה השניה: אין ספק שבזה שאת יוצאת מגדרך לספק את כל רצונותיו החומריים של בנך את לא תורמת להתבגרותו התקינה.
    בנך לוקח אותך כמובן מאלי מאחר והוא מזהה את נקודות החולשה הרגשיות שלך ביחס אליו והוא מנצל זאת במודע או שלא.
    נראה שיהיה כדאי לפנות ליועץ/מאמן הורים כדי לקבל את הכלים שיאפשרו לך להתאים את השפה הנדרשת להתמודדות עם ילד שניכנס לגיל ההתבגרות.
    הורידי ציפיות לחמימות אנושית מצידו והתרכזי בחשיבה שמגדירה גבולות כדי שיוכל בעתיד להבין איך להסתדר בעולם של המבוגרים.
    זאת תקופה לא פשוטה אך חייבים לעבור אותה. יש לך פה הזדמנות לאפשר לבנך להתבגר או להמשיך לקחת אותך כמובן מאליו, מאחר שהוא מקבל כל מה שהוא רוצה.
    הוא לא צריך אמא חברה ונחמדה, הוא צריך אמא מנהיגה ועם עקרונות ועמדות ברורות שיכולות בבוא הזמן לשרת אותו לעתיד.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובה

מירי
    01/02/2010

אני אקח אותה ברצינות ואנסה להעמיד גבולות בלי נתינה מוגזמת חומרית.
    הבעיה כנראה נובעת מאצלי ולא ממנו, כמו שאתה אומר הוא מקבל אותי כמובן מאליו.
    לצערי גיל ההתבגרות חל מאוד מוקדם היום שלי זה מאוד מוזר אני את שלי התחלתי רק בגיל 16
    ועדיין הייתי ילדה מצייתת כמו חייל טוב. לא שאני מצפה שיתנהג כמוני זה טוב שהוא מתחיל להתבגר,
    אבל אקח לתשומת ליבי
    המון תודה על המענה המורחב וההכוונה.

מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה...!
    מתבגרת16
    30/01/2010

הזמן האחרון אני מצויה בדיכאון והתקפי חרדות, אפשר לטפל הזה?? ואם כן איך?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה...!

הוספת תגובה

• עזרה

אייל קנדינוף
    31/01/2010

שלום לך
    אפשר וחובה לטפל בכך. דרך שיחות עם איש מקצוע וישנה גם אפשרות לטיפול תרופתי קצר מועד שיכול לעזור בצורה משמעותית.
    גשי בהקדם לרופא המשפחה שלך והוא כבר יפנה אותך לפסיכולוג מתאים.
    אל תתמהמהי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקר גניבה
    רונית
    28/01/2010

מה עושים כאשר ילד (בן 12 אחד משלישייה) מתחיל לעשות שטויות כמו לגנוב לשקר להרביץ לפוצץ נפצים בכיתה ועוד.. (כאילו בודק את החוק ) נעשו שיחות על השלכות מעשיו , כבר הושעה מספר פעמים מבית הספר.

עד גיל 11 הילד פחד מהצל של עצמו ופתאום כל השלילי שיכול להיות ושלא ציפינו יצא

הגישה בבית היא תמיד יש עם מי לדבר לטוב ולרע .

לקביעת תור
    סגירה
    שקר גניבה

הוספת תגובה

• שקר וגנבה

אייל קנדינוף
    28/01/2010

שלום לך
    הגיע הזמן לערוך שיחה מקיפה שבה אתם ההורים תנקטו עמדה תקיפה וחד משמעית שמבהירה את כללי הבית וכלי ההתנהגות מחוץ לבית.
    בהמשך השיחה בנו הסכם מחייב בינכם לבינו תוך שיתופו המלא ביצירת ההסכם שמסדיר את הכללים כך שיהיה לו תמריץ לקיים וגם את האפשרות להיות שותף מלא.
    שימו חשיבות למה שיש לו להגיד וייצרו הסכם שיש בו סוג של קנס /פרס.
    זכרו שיהיה לו קשה לקיים את ההסכם ולכן חובתכם תהיה לממש את ההסכם לטוב ולרע.
    ההבדל הגדול בשיטה זו נעוצה בעובדה הפשוטה שהוא חתם על כך ולכן זאת אחריות שלו והוא לא יכול לבוא בטענות לאף אחד.
    חשבו לגבי הדברים שאתם יודעים בוודאות שהם הכי חשובים לו ושימו אותם כקנס במקרה של שבירת ההסכם.
    נהלו משא ומתן לגבי הפרס שהוא מבקש ואל תסכימו מיד לכול גחמה.
    קחו בחשבון שתהליך מסוג זה דורש זמן וההצלחות מגיעות לאחר קשיים. בסופו של תהליך תאפשרו לו לממש את חופש הבחירה שלו ובנוסף, ידע בלקיחת החלטות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בפנים
    דוד
    27/01/2010

אני בן 15 בזמן האחרון שמתי לב לשינוי בפנים שלי
    ואני עד הבר מצווה בערך תמיד חשבתי שאני בנאדם יפה וחתיך
    ובגיל ה15 הפנים מצד ימין השתנו ולגמרי הצתמקו
    ומצד שמאל הם עדיין מלאות
    קשה לי להסביר את זה
    אני נראה מוזר
    אני לא יודע למה אני נראה כך
    אני רואה שחברים שלי נראים נורמלי
    ואני נראה שונה
    אני מתבייש באיך שאני נראה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בפנים

הוספת תגובה

• שינוי בחיצוניות

שלי ורדי
    27/01/2010

היי דוד,
    באמת מוזר מה שאתה מדווח, נראית לי שאלה לרופא יותר מאשר לפסיכולוג, לגבי השוני בין צידי הפנים.
    אני סקרנית לדעת האם גם חבריך, משפחתך רואים את השינוי או רק אתה עצמך. טבעי שתשתנה עם ההתבגרות, והפנים בדרך כלל נהיות פחות מעוגלות ומלאות, בהשוואה להיותנו ילדים, אך מה שלא מובן זה האסימטריה שאתה מדווח עליה. אתה לא מזכיר שום דבר על מה האחרים חושבים עליך, מה שמביא אותי לשער שהרגשתך משקפת יותר את הקושי שלך לקבל את השינויים בך שמתחוללים במהירות כזו בך ובמתבגרים בכללף עדי כדי כך שאינם יודעים איך יתעוררו כל בוקר, באילו מידות גוף ועם אילו תוי פנים...(אני מקצינה בכוונה, אך זו הרגשה שכיחה אצל מתבגרים.. )
    לגבי האסימטריה שאתה מדווח בין שני צידי הפנים, אין לי תשובה, תצטרך לבדוק את זה ולשאול לדעתם של האחרים גם.
    כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי התשובה של שינוי בפנים

דוד
    28/01/2010

אשמח לדעת ממך הפסיכולוגית מזה האסימטריה
    ומזאת אומרת שאת מקצינה?
    הפנים שלי עקומות לגמרי כן
    מצד שמאל מאוד מלאה מצד שני הצתמקה
    בני המשפחה העירו לי על זה
    אך אין לי מושג מה יש לעשות עם זה
    פניתי לרופא בפורום שונה
    והוא אמר שמומלץ לעשות ניתוחים בפנים רק עד גיל 18
    ואני מאוד סקרן לדעת מזאת המילה האסימטריה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוד

שלי ורדי
    29/01/2010

המושג אסימטריה משמעותו -חוסר שוייון בין שני חקים שהיו צריכים להיות זהים בצורה, במשקל בנפח וכו'.
    מדבריך , כנראה המבעיה שלך רפואית ולא פסיכולוגית, אם עוד אנשים העירו לך על כך.

( אמרתי בתגובה הראשונה, שמתבגרים בגלל השינוים הגופניים המהירים שלהם, לא מספיקים לקלוט מהר כל כך, ברמה הרגשית את השינויים שקורים להם, כך שהגוף שלהם נראה בעיניהם משונה וזר להם לזמן מה.
    בהצלחה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי להתעורר והסעת ביתי לבית הספר
    רונית
    25/01/2010

אני חד הורית ויש לי שלושה ילדים בגילאי התבגרות, הבעייה בעיקר עם ביתי בת 15, לאחרונה היחסים ביננו בתנודות יש לה מצבי רוח רעים בעיקר והיא מתלוננת שלא טוב לה בבית ספר, לא טוב לה בבית היא לא מרוצה כמעט תמיד מהאוכל שאני מבשלת ומתלוננת שהאחים מציקים לה.
    אחת הבעיות שעולות הם קשיי התעוררות בבוקר לאחרונה התחלתי להסיע אותה לבית הספר אולם בגלל שקשה לה לקום אני עסוקה כל הבוקר בלהעיר אותה להסיע אותה וכך אני מגיעה ממש באיחור לעבודה. הגבלתי אותה לא לחזור מהחברות אחרי 11 בלילה כשלמחרת היא לומדת והיא בקושי עומדת בכך ומידי פעם היא מגיעה ממש מאוחר.
    לא יודעת מה עלי לעשות בבוקר, אם אני לוקחת אותה לבית הספר היום שלי בד"כ ממש מתקלקל בגלל שהיא לא משתפת פעולה ובגלל האיחור שלי (לפעמים כמעט שעה איחור), אם אני לא מעירה אותה היא מאחרת לבית הספר ולפעמים גם לא הולכת בכלל.
    אנא עצתכם... אני די אובדת. רונית

הוספת תגובה

• לרונית

שלי ורדי
    25/01/2010

שלום רונית,
    את עושה הרבה עבור הבת שלה, ולזמן קצר זה הדבר הנכון , להקריב מעצמך על מנת לעזור לה להתארגן, ולעבור את התקופה הקשה שיש לה.
    אם התקופה היא זמנית, את הישגת את המטרות שלך, בכך שאת לא מאפשרת לבתך לעשות נסיגה רגשית ולרדת בתפקוד. הבעיה מתחילה, כפי שאת מתארת וכפי שקורה במקרים רבים, כאשר החולשה בתפקוד הילדנמשכת. כאן גורמים אחרים צריכים להיות מעורבים כדי לעזור לך ולעזור לה. הבעיה אינה זמנית, יש לבתך קושי רגשי, התלונות הרבות שלה מעידות על כך, אולי הלימודים קשים לה , אולי קשיים עם עצמה ועם החברה. תכניסי לתמונה את המחנכת, היועצת, והן יתייעצו עם קצינת ביקור סדיר של בית הספר(פונקציה בעירייה, האחראית לביקור סדיר של התלמידים). אל תחששי, הן נשיות מקצוע בעלות יכולות טובות וגם מכילות, אך מביאות גם את סמכות החוק של ביקור חובה בבית הספר. גורמים מקצועיים נוספים יכולים להיות העובדת הסוציאלית של הקהילה ופסיכולוג בית ספר. תני ליועצת ולמחנכת לדבר קודם עם הבת, לנסות להבין על מה הבעיות. קורה שלעיתים תכופות המחנכות עצמן מציעות להתקשר ולהעיר את התלמידים כדי לתת להם הרגשה שמתגייסות למענם. העיקר שאת לא תהיי לבד במערכה. תאפשרי למערכת לעזור לך.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי

רונית
    25/01/2010

תודה על התשובה המהירה והמפורטת, עירבתי את קצינת הביקור מתחילת השנה והמורים והבת שלי עדיין מתקשה להתעורר. גם כשהמורה מתקשרת לביתי בבוקר ביתי לא עונה לה.
    אז מה עלי לעשות האם להעיר את ביתי ולקחת אותה לבית הספר ואז רוב הסיכוי שאני אתעצבן ואאחר לעבודה? (וגם נראה לי שאני בכך לא נותת לה להיות אחראית על מעשייה), או לתת לה להיות אחראית ואז בעצם לקחת את הסיכון שאולי היא לא תלך...אולי היא כן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונית

שלי ורדי
    25/01/2010

היי רונית,
    מה עם טיפול פסיכולוגי, כדי להערכיך את כוחותיה. אולי הבת שלך בדכאון, אוי נמנעת מהתמודדות עם קשיים לימודיים... וצריכה תגבור.
    האם אפשר לערב את האב, אם הוא נמצא בקשר כלשהו עם המשפחה?
    נדמה לי שכדאי באופן חלקי כן לקחת אותה לבית הספר עדיין, כי כך משתפת פעולה. היא משדרת שהיא צריכה את המשענת של אמא עדיין... אם יש ימים שקשה לך , תוותרי ותסעי לעבודה או לחילופין באותם ימים שמישהו אחר מבני המשפחה יקח את התפקיד להתקשר ולדרבן אתה לצאת לבית הספר. מבחינת בית הספר , נדמה לי שכדאי לזמן קצר לומר לה שכדאי לה להגיע, אפילו מאוחר אך העיקר שתגיע.
    אני גם יודעת שיש לעיתים שעות עזר מטעם העירייה, שעות תגבור לימודי בתוך בית הספר שנקראות:שעות למניעת נשירה. אולי תוכלי לבקש שעות אלה מקצינת ביקור הסדיר(תלוי כמובן בתקציבי המועצה, העירייה של מקום מגורייך..)

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי תודה

רונית
    25/01/2010

תודה על העצות המועילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה