מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאוהבת בחברה - להגיד לה או לא ?חסויה24/04/2010
אמ שלום
אז ככה - ישלי חברה מהאינטרנט ואנחנו חברות כבר שנה , ותיכננו להיפגש הרבה זמן אבל כל פעם זה מתבטל בדקה אחרונה .
עכשיו אני אוהבת אותה כבר חצי שנה בערך , ולאחרונה היא ממש השתנתה - אנחנו מדברות הרבה פחות ~אם עד לפני חודשיים דיברנו מש'ו כמו 5 שעות כל יום עכשיו אנחנו מדברות בקושי 10 דקות ~
השאלה שלי היא האם כדאי לי להגיד לה שאני אוהבת אותה ?
שכחתי לציין ששתינו מכיתה ט' ,בי , היא מיוקנעם ואני מירושלים ...
חשבתי על זה ואין לי מה להפסיד אם אני אגיד לה , כי גם ככה נראה שהיא לא כלכך רוצה להמשיך לדבר איתי ...
האם כדאי לי להגיד לה שאני אוהבת אותה - ולקחת סיכון שלא נדבר יותר , או לא להגיד לה ולהישאר באותו מצב בתקווה שהמצב ישתפר והיא תחזור לעצמה ?
(שאלתי אותה כמה פעמים אם קרה מש'ו והיא ענתה שלא .... )
תודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לחברה מהאינטרנט
שלי ורדי25/04/2010שלום לך,
אני מבינה נכון. את מדברת על כך שאת אוהבת אותה אהבה רומנטית?
העובדה שאתן לא נפגשות כבר שנה, אומרת בעצמה משהו, למרות שהמרחק באמת מפריע. כנראה שלה קצת עבר, אבל עדכמה אפשר להחזיק קשר בעוצמה גבוהה כאשר הוא רק וירטואלי ואף פעם לא נפגשים?. העובדה שאתן מדברות כל יום 10 דקות אומרת שהקשר שלכן משמעותי, וה די טבעי שלא תדברו במשך שנה 5 ש' כל יום!!
לשאלתך האם כדאי לשתף אותה בהרגשתך אליה- זה מאד אישי ותלוי באופי שלך, האם חשוב לך להיות הכי אמיתית אתה, אז כדאי להגיד לה ולהסתכן כי התגובה שלה עלולה להיות התרחקות. אך מה חשוב קשר אם אנחנו לא אמיתיים? הייתי מציעה לך לחכות עם השיתוףהזה של הרגשות שלך אם היית פוגשת אותה לפחות פעם אחת בזמן הקרוב, והיית בודקת "על אמת" את רגשותייך, אך מכיוון שלא יקרה כנראה בקרוב, האופציה הזו קלושה.
בכלל, כדאי לך לחשוב מחדש האם באמת את מסוגלת לאהוב מישהו/מישהי שלא פגשת מעולם...
עד כמה שאת מדברת אתה ומכירה אותה, אין כמו קשר שלפנים מול פנים. ייתכן כי תרגיש דברים אחרים במצב האמיתי.פיתחת תלות רגשית אליה, זה יותר נכון להגדיר כך את רגשותייך, את חושבת עליה, היא נותנת לך הרבה, אולי הההתייחסות שלה אלייך מיוחדת ואת צריכה אותה. זה אומנם קשר רגשי, אך האם זא אהבה באמת.. רק המציאות תוכיח...
תבדקי בתוך ליבך מה שבא לך יותר, נדמה לי שאת רוצה להגיד לה מה את מרגישה, אז אני בעד..
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו ..
חסויה25/04/2010אמ זה לא לא נפגשנו כבר שנה - אנחנו מדברות שה אבל אף פעם לא נפגשנו ..
ועוד משהו - אני והיא רוצות לקבוע בחופש הגדול לראות אחת את השניה סוףסוף , ואני מפחדת שאם אני אגיד לה זה ייצור מצב לא נעים והיא תתרחק ממני - אבל מצד שני אני סובלת מזה הרבה זמן - אניממש בדיכאון בגלל זה ..
להגיד לה בכל זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי שוב
שלי ורדי25/04/2010קשה לי לענות לך, אולי תנסו להיפגש בשבועות למשל, שיש לכן קצת חופש מבית הספר, את חייבת לעשות את הפגישה הזאת מהר. אולי תצטרכי את לנסוע לכיוון שלה כי חשוב לך יותר שהפגיעה תעירך כמה שיותר מהר. אך בכל מקרה אם תגידי לה את רגשותייך אחרי הפגישה, גם אז יש סיכוי גבוה שתתרחק, לא נראה לך? לא ענית לי על השאלה האם מדובר באהבה רומנטית...
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...........
חסויה25/04/2010כן ..
אממ ותודה אני אגיד לה אתזה עכשיו ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה באיחור ...
חסוי03/05/2010אמ זאת תגובה קצת באיחור אבל רק רציתי לעדכן
אני ממש שמחה שלא אמרתי לה לחברה שלי מה אני מרגישה אליה ..
חזרנו לדבר רגיל - וגיליתי שדווק אני הייתי הבעיה בשיחות ובגללי לא דיברנו הרבה זמן ..
אז השתנתה לי ההתנהגות ואינלי מושג איך לשנות אותה בחזרה ..
מקווה שזה יסתדר איכשהו עם הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישן ..דנה24/04/2010
שלום רב,
יש לי ילד בן 11.5, ילד מקסים, יפה תואר עם חיצוניות מרשימה ובכל זאת ביישן....
בבית הספר יש לו את קבוצת החברים שאיתם הוא משחק, אחר-הצהרים הוא מעדיף להיות בבית ולשחק במחשב,(יש לו הגבלת שעות מחשב) כאשר אני מציעה לו ללכת לחברים או להזמין הוא מסרב.
מה שאני מרגישה שהוא לא נפתח חברתית כי אני יודעת שהחברים בכיתה כן נפגשים אחר הצהרים גם בנים וגם בנות.
השנה היו הרבה בנות מצווה והוא לא רצה ללכת, הוא הלך לאחת ולשנייה התקשר ואמר שכואבת לו הבטן.
גם כשהיה יום הולדת לחברו הוא התקשר ואמר שכואב לו הבטן.
ביום העצמאות הוא קבע עם חבר ואז שעתיים לפני הוא טען שכואב לו הבטן, הוא ממש בכה שכואב לו ונשאר בסוף בבית.
איך אני יכולה לעזור לו ? האם להניח לו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
שלי ורדי24/04/2010שלום דנה,
נשמע מדברייך כי לבנך יש חרדה חברתית הבאה לידי ביטוי בעיקרבמסגררות לא פורמליות. בבית הספר יותר קל לו כשיש מסגרת ומעט הפסקות. יש לו כנראה מעצורים והוא לא משוחרר, עוצר את הדחפים שלו.
יש להבין שבגיל הזהמתחיל תהליך הורמונאלי פנימי אצל הבנים ובדרך כלל הם מאד שובבים...
ייתכן כי עדיין לא הגיע לבשלות הזאת או שתמיד הייתה לו חרדה חברתית כלשהי, שהייתה מוגנת ע"י נוכחות ההורים. היום, כשרוב חבריו מתחילים לבלות יותר מחוץ לבית, הואמתקשה לעשות זאת. ייתכן שהחרדה קשורה למידת העצמאות שלו מכם, ההורים. האם היה לו תמיד קושי עם בני גילו, היה לו קושי להרגיש שייך לחברת בני הגיל, לשחק כשווה, להתחלק, להשתובב?
כדאי לדבר עם המורה שלו, אולי לה יש כמה רעיונות לאור זאז שהיא רואה אותו כל יום בכתה, אולי לחשוב על חוג כלשהו....
להניח לגמרי, לא לחשוב ולהתכוונן איך לעזור לו , אני לא ממליצה, אך גם לא ללחוץ מדי בלי להבין ולטפל בסיבות לחרדה גם לא ממליצה. אם אתם לוחצים או נראים דואגים ביחס למצבו, זה ינמוך עוד יותר את הדימוי העצמי שלו, וזאת אתם לא רוצים. אם המצב לא ישתנה במשך תקופה, כדאי לחשוב על ייעוץ יותר מקצועי.
בברכה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגיחסויה24/04/2010
אני בת כמעט 12 ואני סובלת מבעיות רגשיות,חרדות חששות וקשיים לא מעטים ומבעיות חברתיות רבות,יש לציין שיש לי cp קל ואני לקויית ראייה מלידה.
בבית הספר היועצת והפסכולוגית המליצו על טיפול פסיכולוגי או פסיכותרפי,בעבר הלכתי לטיפול ולאחר סיום הטיפול הצליח תקופה אך חזרתי לאותו המקום לכן צוות ביה"ס המליץ על המשך טיפול.
בין שאר הבעיות צצו להן דווקא עכשיו גם בעיות בבית ובעיקר בעיות כספיות אבל לא רק,לכן יש קושי לקחת אותי לטיפול באופן פרטי.
אני נמצאת במן תנועת נוער לעוורים ולקויי ראייה שנקראת נוער יחד שמתקיימות בה פעילויות אחת לשבועיים ובחופשות החגים,שם יש עוסיו"ת שהאחראית על נוער יחד הציעה לי לגשת אליהן,רציתי מאד,לא הייתי חיבת באותו זמן אך בחרתי לשתף את אימי שאני מאד פתוחה איתה והיא בדרך כלל נורא דוחפת אותי לעשות מה שטוב לי,אך לצערי הרב דווקא הפעם היא זו שהורידה לי את הביטחון וכשסיפרתי לה היא אמרה לי לא לעשות זאת מכיוון שזו מסגרת חינוכית שיכת למשרד החינוך ויש הודעה מידית למשרד החינוך ולררווחה,אני חייבת לציין שאין צורך בהתערבות של הרווחה או משרד החינוך כי בסך הכל אני גרה בבית טוב שפשוט עובר תקופה קשה ואני בלי שום קשר מאז ומתמיד סובלת מקשיים פשוט שעכשיו זה משפיע עלי ורואים עלי יותר מתמיד ויש לי צורך בעזרה שכרגע לא יכולה להתקבל מההורים,ניסיתי ואמרתי לאמי שזוהי סודיות רפואית ושאין זכות לגורם מקצועי למסור כל מידע אלא אם יש חשש לסיכון חיים או משהו כזה,היא אמרה שנכון אך לא שזה מתקשר למסגרת חינוכית אלא כשזה באופן פרטי.
בינתיים אני חסרת אונים ולא יודעת מה עלי לעשות,
האם אמי צודקת ויש התערבות של גורמים מבחוץ מלבד האוסי"ת ומי שברצוני לערב?
או שמה שאמרתי לה שזה מה שאמרה לי האחראית על נוער יחד ועוד אנשים זה מה שנכון ובאמת שומרים על סודיות?
ואם אמי צודקת יש לכם רעון לפתרון אחר?
אם זה משנה אני בקשר טוב עם האחראית האם יש משהו שכדאי לומר לה,לערב אותה או משהו כזה שהיא תוכל לעזור?
אני זקוקה לתשובה דחופה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
אייל קנדינוף24/04/2010הי אור
גשי ודברי עם העוסיות. אל תוותרי על רצונותיך והילחמי על בריאותך. בנוסף סודיות היא מובטחת אלא אם אלימות מעורבת כלפיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא לא באמיטל22/04/2010
כבר כמה שנים אבא שלי מגיע הבייתה פעם בשבוע בנוסף לכך פעם בשנה הוא נוסע לחו''ל וחודש שלם אני לא רואה אותו. ההורים שלי נשואים אך אני לא מרגישה שאנו משפחה מאוחדת כמו פעם.
להורים שלי יש חשבון בנפרד, כאשר אבא שלי משלם סכום קבוע מדי חודש לאימי.
לאחרונה, נודע לי על כך שאני צריכה לעבור קורס פסיכומטרי שעולה לא מעט, אמא שלי לא מסוגלת לשלם אליו כי היא משלמת על מורים פרטיים ודברים אחרים שאני זקוקה להם לכן מצאתי לנכון לבקש מאבי לעזור לי עם זה.
בפעם האחרונה שהוא הגיעה הוא רק התלונן וניסה למצוא דרך כדי לחזור לביתו.
באותו רגע אספתי את ההורים לסלון והתחלתי לדבר על הקורס, כמה שהוא חשוב לי וכו'.
אבא שלי נורא התעצבן ואמר שזה מספיק מה שהוא משלם כל חודש ושאין לו כסף עכשיו לשטויות.
הוא הוסיף גם שאימו חולה ושהוא חייב לצאת אליה בחודש הקרוב( חשוב לציין שהיא גרה בחו''ל) דבר שיגבה ממנו הוצאות גדולות. לאחר השיחה הוא פשוט קם והלך,כאשר הוא כועס ואומר "אמא שלי חשובה לי מכל דבר אחר" והוא גם שאל אותי אם הוא צודק, אמרתי לו שהוא צריך לעמוד בחובות שלו בין אם זה לעזור לי כדי שאני אצליח בעתיד לבין לעזור לאימו וגם שאני צריכה להיות יותר חשובה לו מכל אחד אחר. כבר כמעט שבוע שהוא לא מתקשר ולא מגיעה.
כיצד עליי לנהוג? האם אני אשמה? האם אני דורשת יותר מדיי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
אייל קנדינוף24/04/2010לא ולא. את בסדר גמור ואל לך לפתח רגשות אשמה בנושא.
אני מבין שהוריך חיים בנפרד?
האם יש לך עוד אחים?
ואיך היית מגדירה את מערכת היחסים שלך איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטל
שלי ורדי25/04/2010הי מיטל
נדמה לי שאת חייה באמת במשפחה מסובכת, ואפשר להבין בהחלט שלא קל לך במסגרת המשפחתית, ומהיחס של אביך. ההורים שלך מתנהגים כגרושים לכל דבר, בעצם פרודים, יש להם בית משלהם לכל אחד, והסדרי ממון. אני רק לא מבינה , האם לא הודיעו לכם, הילדים (אני מקווה שיש לך אחים..) שנפרדים? זה נראה לי הזוי, אם לא דיברו אתכם על שינוי הזה בחייכם...
מדברייך על הסיטואציה שתיארת אפשר להזדהות עם ההרגשה הכבדה שלך לגבי האנכויות של אביך והקושי לו לשים את הצרכים שלך מעל הצרכים האישיים שלו.
אני לא חושבת שעשית משהו לא בסדר או לא מקובל , כמו כל ילד ביקשת שיממן לך פסיכומטרי, זה לא מותרות, זה לצרכים לימודיים ולעתיד שלך. אביך אולי מעוצבן על אמא או על עצמו ואיכשהו לא מ ומתעל כעס עלייך.
יתכן שעם אביך כדאי לך להיות לבד, לבקש ממנו שיקח אותך מחוץ לבית, לדבר אתו ללא נוכחות אמך, לבלות אתו גם. יש לי הרגשה ששהותו בבית מלחיצה אותו. בנוסף, אם הם לא הסבירו על הפרידה ביניהם, הם חייבים לך הסבר.
אתם צריכים ייעוץ מפשחתי, ללא ספק, .
אם הרגשות שלך קשים למשך תקופה ארוכה, תפני ליועצת, תשתפי אותה ותבקשי ממנה לערב את הורייך ולהפנות אותם לטיפול משפחתי ך. באמת-באמת, מגיע לך יחס טוב יותר ותחושת וודאות על מה שהולך בבית ועל הסדרי הראיה עם אביך.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא לא בא
מיטל28/04/2010שלום שוב!
אבא שלי עובד מחוץ לעיר דבר שמקשה אליו להגיע אחרי יום עבודה הביתה. זה לפחות מה שהוא אומר.
כמובן, שיש לו מקום מגורים נפרדים מאיתנו(ממני ומאמי).
אני כועסת על אמא שלי שנותנת לו אפשרות לעשות מה שבא לו ולפעמים מעודדת אותה להפרד
איתו בגלל שלפי דעתי מערכת יחסים כזו לא תחזיק הרבה מעמד, אמא שלי סה''כ בת 45 ואני רוצה שהיא תהיה מאושרת גם אם זה יהיה עם גבר אחר.
אני בת יחידה במשפחה ואולי קצת מפונקת אך בכל מקרה איני חושבת כלל שמימון פסיכומטרי זה
"ביג דיל" בשביל שני הורים עובדים. וכמו שאמרה שלי,כנראה שגורם הבעיה זה היחסים המתוחים בין הוריי ולא הכסף.
מערכת היחסים ביני לבין אבי זוהי מערכת הבנויה על הרבה דרישות מצד אחד.
מגיל צעיר אבא שלי מחנך אותי להיות "סופרוומן" מה שנקרא, כלומר, לדעת לבשל, להצליח בלימודים ולדעת לעשות כמה דברים בו זמנית.
כיוון שאני בת יחידה במשפחה כמו שכבר אמרתי אבא שלי מצפה ממני להכי הרבה שרק אפשר. בזמן שהוא כבר 5 שנים לא עוזר לי להגשים את הציפיות
שלו חוץ ממזונות ובגדים שזוהי מחוייבות שלו הוא לא נותן כלום, לא חום, לא כסף ללימודים וגם לא את הנוכחות שלו כשאני צריכה אותו.
הוא לא מדבר איתי קרוב לשבועיים, ואיני יודעת בכלל למה...
להתקשר אליו ראשונה? ואם כן מה להגיד?
אשמח לתשובה מהירה.
בתודה מראש
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא לא בא
מיטל28/04/2010שלום שוב!
אבא שלי עובד מחוץ לעיר דבר שמקשה אליו להגיע אחרי יום עבודה הביתה. זה לפחות מה שהוא אומר.
כמובן, שיש לו מקום מגורים נפרדים מאיתנו(ממני ומאמי).
אני כועסת על אמא שלי שנותנת לו אפשרות לעשות מה שבא לו ולפעמים מעודדת אותה להפרד
איתו בגלל שלפי דעתי מערכת יחסים כזו לא תחזיק הרבה מעמד, אמא שלי סה''כ בת 45 ואני רוצה שהיא תהיה מאושרת גם אם זה יהיה עם גבר אחר.
אני בת יחידה במשפחה ואולי קצת מפונקת אך בכל מקרה איני חושבת כלל שמימון פסיכומטרי זה
"ביג דיל" בשביל שני הורים עובדים. וכמו שאמרה שלי,כנראה שגורם הבעיה זה היחסים המתוחים בין הוריי ולא הכסף.
מערכת היחסים ביני לבין אבי זוהי מערכת הבנויה על הרבה דרישות מצד אחד.
מגיל צעיר אבא שלי מחנך אותי להיות "סופרוומן" מה שנקרא, כלומר, לדעת לבשל, להצליח בלימודים ולדעת לעשות כמה דברים בו זמנית.
כיוון שאני בת יחידה במשפחה כמו שכבר אמרתי אבא שלי מצפה ממני להכי הרבה שרק אפשר. בזמן שהוא כבר 5 שנים לא עוזר לי להגשים את הציפיות
שלו חוץ ממזונות ובגדים שזוהי מחוייבות שלו הוא לא נותן כלום, לא חום, לא כסף ללימודים וגם לא את הנוכחות שלו כשאני צריכה אותו.
הוא לא מדבר איתי קרוב לשבועיים, ואיני יודעת בכלל למה...
להתקשר אליו ראשונה? ואם כן מה להגיד?
אשמח לתשובה מהירה.
בתודה מראש
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטל
שלי ורדי28/04/2010היי מיטל,
קשה לפעמים להבין למה אביך מנוכר כל כך ועסוק בחייו, בעוד שיש לו רק בת אחת לגדל. נראה איכשהו שהוא מבלבל בין הקשר עם אמך לקשר אתך ומתרחק גם ממך. תנסי לא להזדהות יותר מדי עם אמא, כדי להשאר דמות מובחנת יותר במשפחה, לא להרגיש אליו רגשות דומות לאלו של אמך, ולצפות לקשר שונה בינך לבינו.
הוא רואה אותך בדרך מסוימת כמבוגרת טרם זמנך, מצפה ממך להרבה, קשה גם להבין למה דוקא לפסיכומטרי לא עוזר לך, הרי הוא רוצה שתצליחי. הוא מאד עסוק בחייו, ובכעסים על אמך ומתקשה להבין נכון להיום. הרבה דברים לא מדוברים במשפחה שלך..
.האם את יכולה לפנות לאמך ולבקש ייעוץ פסיכולוגי ובדרך הזו למצוא לך מטפל-בן ברית שיגייס את ההורים לשינוי הקשרים וההתנהלות במשפחה?
אם אמך מסרבת או חלשה, ניתן לפנות למישהו בבית הספר, יועצת או פסיכולוגית, אך צריך לספר להן חלק מהדברים שקורים במשפחה. אני חוששת יש הרבה סודות ודברים נסתרים שמחייבים אותך לפתוח ולספר אותם, בניגוד להתנהלות המשפחה היום. את נדרשת לאומץ רב (נראה לי שיש לך וגם את מספיק בוגרת לגילך ורואה דברים) כדי לעצור את אופן ההתנהלות של הורייך, כיזה הכי נכון מבחינת בריאות נפשית עבורך, ובסופו של הדבר גם עבורם.
לשאלתך האם צריך לפנות אליו אחרי זמן שלא יצר קשר , קשה לי לענות לך, נראה לי שכן, אולי להציע לאביך להיפגש לא בבית, אולי לומר לו שאת מבקשת שיתקשר אלייך ואת מתגעגעת אליו, לות לא מגיע אז שיתקשר לטלפון האישי שלך. אני מתקשה לנבא איזו תגובה תקבלי. נראה לי נכון לנסות ליצור איתו קשר עצמאי, דרך טלפונים או דרך פגישות מחוץ לבית, כי לבית לא יגיע הרבה בגלל האמא. אולי גם ללשתף אותו באופן פתוח במחשבותייך על היחסים ביניהם? האם אפשרית ויעילה שיחה כזו אתו? את יודעת יותר ממני בוודאי...
בהצלחה,
שלי ורדי
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גיוס בתרונית21/04/2010
בתי מתגייסת בקרוב, לוקחת גלולות כבר כשנה, אני מעוניינת לשאול איך הצבא מתנהל עם בחורות שלוקחות גלולות ואם יתנו לה לקחת
(יש לציין שהיא לוקחת פמינט)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
אייל קנדינוף24/04/2010שלום לך
לפי ידיעותי הצבא מספק גלולות רק שלא ידוע לי על הסוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגיל בשפהחסוי20/04/2010
שלום אני בת 14 וחצי , עוד חודשיים 15 ואמרתי לאמא שלי שכמתנת יומולדת אני רצה לעשות עגיל בשפה (בצד למטה) - אפילו שזה יהיה מהכסף שלי .
היא לא הסכימה , ולא נתנה תשובה למה לא ..
חבר שלה הסביר לי שמה שהיא מפחדת ממנו זה אם יישאר לי אחר כך צלקת , אבל הבאתי לה אתרים של פירסרים שאומרים שברוב המקרים זה לא עושה צלקות , ואמרתי לה שחברות שלי סתמו ובקושי רואים את זה ..
היא עדיין לא הסכימה ..
היום הראיתי לה כמה ילדים מכיתה ה' שעשו עגיל בגבה אבל זה לא עיניין אותה ..
היא אומרת שהיא מפחדת שאני אעשה ואחר כך אני אתחרט (היה לי נזם לא מזמן וסתמתי אחרי חודש בערך כי התחיל לי אינפקציה - אבל משהו ממש קטן ) , היא אמרה לי שהיא לא מסכימה בגלל הנזם והאנפקציה , אבל הסברתי לה שלכולם זה נהיה ככה ולחברות שלי נהיה יותר גרוע , מה גם שעשיתי את זה במספרה אז זה לא ממש סטרילי , ואם זה יעשה אינפקציה אני אוריד ישר ..
היא אמרה שהיא לא רוצה גם כי היא מפחדת שהעור שלי יידחה את העגיל - או שיימאס לי ממנו מוקדם מידי ושעכשיו זאת סתם התלהבות (אני רוצה את זה משנה שעברה , ורק תחילת שנה התחלתי לשכנע אותה )
איך אני משכנעת אותה בכל זאת לעגיל ?
תודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי העגיל
שלי ורדי20/04/2010שלום לך
אין לי מידע לגבי ההשלכות הבריאותיות של העגיל בשפה, רופא יודע דברים כאלה יותר ממני, אישית נראה לי מסוכן. כך שאין לי תשובות ואו הצעות על מנת לשכנע את אמך.
תחשבי מה את היית יכולה להשיג אחר שייתן לך סיפוק דומה לסיפוק שאת מצפה מהעגיל בשפה, אולי יבוא רעיון כלשהו, יכול להיות משהו פנימי כמו תכונה, יכול להיות משהו אחר בהופעה החיצונית. הייתי מציעה לך לחכות עד גיל 18 ואז יהיה לך את החופש להחליט על עצמך, אך זה עוד הרבה זמן וסביר להניח כי בגיל 18 הרצון יעבור לך, כי זה מה שקורה בדרך כלל.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כמה שאלות:שרון16/04/2010
1. קראתי בכל מיני ספרים וראיתי באינטרנט שאם רוצים לעשות ספורט נכון ולהרזות מזה, צריך לעשות הליכה 5 פעמים בשבוע, חצי שעה כל פעם.
הבעיה היא שאין לי זמן לעשות הליכה 5 ימים בשבוע, כי יש לי חוגים, שיעורים...
האם זה שאני בחוג ריקוד-3 שעות בשבוע-ג'אז (כולל חימום) ושעה בשבוע קלאסי, מחפה על זה שאני לא הולכת 5 פעמים בשבוע ?
כי אני הולכת 3 פעמים בשבוע להליכה עם חברות שלי 45 דקות.
2. אני רוצה לאכול 5 מנות פירות וירקות ביום, אבל אני לא מצליחה, כי אני לא אוהבת פירות וירקות.
אני שותה כוס מיץ תפוזים או שתיים ביום, אבל אני לא חושבת שזה מספיק..
האם גם ירקות מבושלים במרק נחשבים ? וגרגרי תירס גם נחשבים ?
3. אני בת 12 וחצי ועוד לא קיבלתי מחזור.. הקיץ מתקרב, ואני מפחדת שאקבל בזמן שאהיה בבריכה\בים. האם אני צריכה להיות לחוצה מזה והאם זה יכול לבוא בפתאומיות, או שיהיו לי סימנים כלשהם לפני שאקבל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי שאלות 1 ו-2
שרון16/04/2010לגבי שאלה 1, אני הולכת עם חברות שלי להליכה 3 פעמים ביום, 40 דקות כל פעם.
ולגבי שאלה 2, גם פשטידת ירקות ונגיד גמבה ממולאת באורז נחשבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה*3פעמים בשבוע , 40 דקות כל פעם
שרון17/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף19/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=227 id=link]תזונת ספורט[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער שהסתבךנטע15/04/2010
שלום..
לאחרונה משפחתי גילתה שלבן הדוד שלי (הדוד גרוש והילדים נמצאים אצל גרושתו) היה מעורב בפריצות לבתים וחנויות. תאמת די הופתענו! כי אני באה ממשפחה טובה ומוצלחת ורחוקים מכל הדברים האלה, וגם בן הדוד הזה שלא היינו ממש בקשר קרוב איתנו נראה לנו ילד טוב ירושליים, עדין וביישן.
לפני כמה ימים היה משפט ועד לדיון הבא הוא הורחק מאיזור מגוריו. אימי הצדיקה לקחת אותו על חסותה וכרגע הוא אצל אמי בבית.
היום כנראה אלך לשם ואראה אותו, רציתי לדעת איך כדאי לפנות אליו ומה כדאי להגיד לו, האם כדאי לדבר אליו בתוקף? האם כדאי להגיד לו שלא האמנו שהוא מסוגל לעשות דבר כזה?
אם תוכל לכתוב לי בכמה משפטים רק שאבין מה הכיוון...זה מאוד חשוב תקוותנו היא לעזור לו לצאת מכל זה.
בברכה,
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער שהסתבך
אייל קנדינוף15/04/2010שלום לך
אחת הסיבות העיקריות שאנשים שבחרו בדרך הפשע חוזרים על מעשיהם הלוך וחזור נעוצה בעובדה שמגיע שלב שבו הם מזהים את עצמם כפושעים. פועל יוצא, חזרה לעולם הפשע לאחר כל יציאה מהכלא.
המקרה של בן דודך הוא אחר. אני יוצא מנקודת הנחה שזו הפעם הראשונה שהוא מסתבך בפלילים, מה גם שהוא עוד צעיר. לכן נראה לי שיהיה נכון להתייחס אליו ממקום של קבלה. הוא, הרי, יקבל את עונשו ולא יהיה כדאי להוסיף לו אשמה שכבר יושבת לו על הכתפיים. אני מניח שיחס כזה, שווה בין שווים יכול לתת לו בטחון בעצמו לעתיד לא לחזור לבחירות המוטעות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניות מופרזות...אור15/04/2010
שלום,
ביתי בת כמעט 16. תמיד מתלוננת שאין לה מה ללבוש למרות שיש לה בגדים בכמויות. הבעיה היא , כשהיא קונה בגדים ונעליים מכספי וחלק קטן מכספה בסכומים לא מבוטלים, חלק גדול מהבגדים והנעליים היא פשוט לא
לובשת . . בקשותי לשימוש בבגדים אינן עוזרות. שאלתי היא האם להפסיק לקנות לה בגדים עד שהיא תנצל את המלאי הקיים דבר שלא קורה. או הצעה אחרת מועילה.
תודה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
שלי ורדי15/04/2010שלום,
באמת מאכזב להוציא כספים כך. ביתך מחפשת להעלות את בטחונה באמצעים חיצוניים, אך היא צריכה כל פעם עוד משהו, שום דבר לא מספיק או לא מספיק טוב. וזו הוכחה שלערך ולבטחון העצמי החיזוק צריך לבוא מבפנים. כן, עצתי להפסיק לקנות לה מלבד לצרכים הבסיסיים שלה בבגדים.
לא בתור עונש וגם לא בטוח שתבין ותשלים עם זה מהר, אך כי זה מיותר.
חוץ מסיפוק רגעי חולף, לא נותן כלום ( גם אוברדפט בבנק.. ).
אולי העמדה הזו שלכם תעזור בעתיד להפנים את המסר שהסיפוק העצמי נוצרב בראש ראשונה מהתפתחות הפנימית.
כל טוב
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-13 גולש בפורנו גברינירית14/04/2010
שלום,
לאחרונה התברר לי ולבעלי שבננו בן ה-13 נחשף לתכנים מיניים באינטרנט. ברור לי שהדבר טבעי ומקובל, אבל בני גולש אך ורק באתרים בעלי תכנים של הומואים-תמונות וסרטוני סקס בין שני גברים בלבד! אינו מחפש נשים!!
בעלי דיבר איתו באופן כללי על ההבדלים בין הסרטים למציאות והדגיש את החשיבות של לא ליצור קשר עם זרים ושסקס אמור להיות מאהבה ושאנחנו שם תמיד בשבילו אם יש שאלות, בלי לתת לו הרגשה שהוא עושה משהו חריג-אלא שהכל טבעי.
שאלתי העקרית היא האם זה נורמלי בגיל כזה לצפות רק בגברים?האם זה מעיד על נטיתו המינית של בננו?יתכן שבגיל זה הנטיה המינית מובהקת או שזה שלב טבעי בהתגבשות הנטיה המינית?האם זהו שלב שאפשר "לעצור" את המשיכה לגברים ולכוון אותו יותר לכיוון הנשי או שהדבר אינו בשליטה?כיצד יודעים מתי מדובר באובססיה?המחשב אינו נמצא בחדרו והוא מנצל כל זמן פנוי שיש לו כשהוא לבד בבית כדי להכנס לאתרים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורכב
בארון23/09/2014אם הבן שלך בגיל כזה צעיר, כאשר הוא עוד לא מתנסה בפועל, מחפש בעיקר סקס עם גברים, הייתי מהמר שיש לו נטיות מיניות של הומוסקסואל. תפנימי כבר עכשיו ותוכלי להכיל את זה בגיל יותר מבוגר כאשר הוא יבוא להתוודות.
מצד שני, אם הוא ילד מאוד מיני (והסיכוי שתדעו את זה קלוש), יכול להיות שכבר היו לו חוויות מיניות עם בנות / בנים בגילו. יכול להיות שהוא כבר מבין שיותר קל להשיג סקס עם גברים מאשר עם נשים, ולכן בגלל היצריות הגבוהה שלו - הוא מחפש פתרונות עם גברים שהם יותר זמינים.
במקרה כזה - יש לכם ילד דו מיני, שזה הנתח הגדול ביותר באוכלוסיה. בטח יותר מהומוסקסואליים.
גברים הטרוסקסואליים לחלוטין, לא יתעניינו יותר מידי לא בלראות ובטח לא בלעשות סקס עם גברים.
אני חושב שהדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות זה לנסות לבדוק אם היו לו כבר התנסויות מיניות עם בנים ועם בנות, ולנסות להבין מה הייתה התוצאה, ואולי לעודד אותו להתנסויות גם עם בנות שיצרו לו חוויה מתקנת - אם הייתה שם חוויה שלילית או דחיה מצד בחורה כזו או אחרת.
אבל בד"כ - פתיחות גבוהה לסקס עם בני אותו המין טבועה באדם מלידה וזה לא בר שינוי.
קחו בחשבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנירית
שלי ורדי14/04/2010שלום,
אני מבינה את הדאגה, ייתכן כי העניין שלו יותר בבנים, אך עדיין הנטייה לא מאד מגובשת, ויא נמצאת בתהליך גיבוש. קשה לעצור נטייה אם היא מולדת ובדרך כלל היא מולדת, יש מקרים מעטים יותר שהנטיה והתעניינות נובעים מהשפעה חברתית. מדובר באנשים, מתבגרים תלותיים מאד ולא בשלים באופיים.
חשוב לדעת כי אנשים נמאצים באמצע הרצף בין נטיה הטרוסקסואלית והומסוקסואלית ולא בקצוות כפי שנוהגים להאמין. זאת אומרת , ייתכן כי יש לבן שלכם עניין רב יותר במין הומוסקסואלי אך לא בהכרח יתגבש וזהותו או נטייתו ייקבעו בקצה זה של הרצף.
מעניין כי הבן אינו מתאמץ להסתיר מכםאת הכניסה שלו לאתרים, האם זו אמירה לא מודעת אליכם, שרוצה שתדעו במה עוסק? אולי כדאי לדבר אתו ישירות על כך בלי לבקש תשובות ממנו, כדי לא להלחיץ אותו, רק לאפשר לו דוגמא לכך אתם פתוחים לדבר על כל נושא.
אני לא בטוחה שמדובר באובססיה, אין לו מחשב בחדר, לכן מנצל כל הזדמנות שאתם לא בבית.חוץ מזה עניין והתעסקות רבים מאד עם מין די נפוצים בגיל כזה בשכיחות גבוהה.
תחפשו בחנויות ספר על מיניות גביל ההתבגרות, נראה לי שהוא צריך את זה.
לגבי הדאגה שיחפש אנשים דרך האינטרנט, תחזרו על המסרים של איך לשמור על עצמו.
כל טוב,
שלי ורדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קעקועים ועגילים שוניםרקפת14/04/2010
שלום.
בני בן 15 תלמיד כיתה ט'. ילד חכם אבל עם בעיות קשב וריכוז, וגם בעיות רגשיות שונות, כולל אימפולסיביות וסרבנות.
היום הוא ביקקש ממני לאפשר לו לעשות עגיל בשפה (בשקע שבין השפה לסנטר). כמובן שסרבתי.
הודעתי לו שבגיל 18 יעשה לבדו כל מה שהוא רוצה ללא אישור ממני.
הוא הגיב שלפי מיטב ידיעתו (אמרו לו בחנות של העגילים) כבר מגיל 16 הוא לא זקוק לאישור הורים כדי לקעקע את עצנו או לחורר את עצמו בכל מקום שיחפוץ.
האם אתם יודעים מה החוק אומר ? האם באמת הגיל שקבוע בחוק הוא 16 או 18 ?
בני המשיך ומגיש לי אולטימטום. או שהוא הולך יחד איתי, בהסכמתי, למקום "מסודר" לבצע את העניין, ואז אם יש זיהום או מבטיח להסיר את העגיל והחור יסתם, או (אם אני לא אסכים), הוא ילך לבד, לאיזה חאפר שיסכים לעשות לו את העגיל ללא הסכמת הורים. כמובן שהסיכוי לזיהום הרבה יותר גדול , וזה על מצפוני (לדבריו).
אמרתי לו שאני לא מרשה לו לעשות את זה. נקודה. לא מוכנה לקבל ממני איומים.
מה דעתכם? האם הגבתי נכון?
אשמח גם לקבל תגובה ממי שיודע מה אמור החוק לגבי הגיל שבו מותר לבצע "אקטים" מסוג זה ללא הסכמת הורים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקועים וכו'
אייל קנדינוף14/04/2010שלום רב
לפי הבנתי ויכול להיות שאני טועה מבחינתך הכי נכוןיהיה להכנס לחנות פירסינג ולהתייעץ ממקום ראשון.
הגיע הזמן להעמיד את בנך במקמו הנכון ולהבהיר לו שסחטנות לא משתלמת. המלצתי הכנה היא לפנות ליעוץ/אימון הורים כדי לרכוש את הכלים הנדרשים בשביל להחזיר את הגלגל אחורה מהמקום שבו בנך מרשה לעצמו להתנהל מולך באיומים. קחי בחשבון שהוא ביקש את רשותך, כך שיש עם מי לדבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, האם אתה יודע מה אומר החוק ?
רקפת15/04/2010מהו הגיל שמעליו לא צריכים לקבל אישור הורים? האם 16 או 18?
האם יש לך רעיון היכן אני אמורה למצוא מידע שכזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרקפת קעקועים
אייל קנדינוף15/04/2010בכול חנות קעקועים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודיםשרון13/04/2010
שלום וברכה אני אמא לילד בן 15.5 מדהים, טוב עם המון המון חברים בנים ובנות כאחד.
הילד לא מוכן להשקיע בלימודים. כשאני הולכת לאסיפות הורים אומרים לי הוא ילד מקסים ומאוד מקובל אבל לא תלמיד. פשוט לא פנוי ללמידה.
אני מודעת שיש קושי מבחינה לימודית, קשה לו לאסוף את עצמו ולשבת בכיתה. וגם בבית הוא אינו משקיע למרות שכל הזמן הוא אומר אמא אל תדאגי אני אצליח. אנחנו מקיימים המון שיחות איתו על נושא הלימודים הוא מקשיב אבל לא מיישם.
הפחד שלי הוא שהוא לא התדרדר ומי יקבל אותו בשנה הבאה ללימודים?
תשובתו היא אני בא מבית טוב עם ערכים וחינוך ואני לא אדרדר.
אני בדילמה האם ללחוץ כל הזמן או שפשוט להניח לזה?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים
אייל קנדינוף13/04/2010שלום לך
מה הממוצע שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אונים לגבי ילדתי בת ה-15מירב כהן13/04/2010
אני אמא לילדה בת 15 שעד לפני שנתיים היתה ילדה חייכנית כל הזמן ,מוצלחת ביותר בלימודים וילדה חיובית ביותר. בזמן האחרון הילדה שלי הפכה להיות חסרת סבלנות גם לאחותה בת ה-9 וגם לאחיה הקטן, גם איתנו ההורים היא הפכה להיות חסרת סבלנות וסובלנות ברוב הזמן היא קמה בבוקר עם פרצוףמסתובבת ברוב המקרים עם פרצוף חמוץורק עם יש לה משהו שקבוע עם החברים אז היא משתדלת לחייך ועל פניו משדרת עסקים כרגיל, הופכת לילדה אכפתית וחייכנית, אך כאשר היא מסיימת את שלה היא חוזרת להיות ילדה חמוצה שלא נעים להיות במחיצתה.בבית הספר אני מרגישה שהיא פחות משקיעה למרות שציוניה עדיין טובים, המורים אומרים שיש לה פוטנציאל גדול אך היא לא מפסיקה לפטפט בשיעורים. חשוב לי לציין שמה שמפחיד אותי יותר מכל זו העובדה שיש לה אופי חלש ואני מתרשמת ומפחדת שהיא יכולה להיגרר אחרי חברות לעשות דברים שלא מקובלים עלינו ועליה,למשל חברה שאובחנה כילדה שצריכה יותר זמן משאר התלמידים בכיתה למבחנים אז המורה של ביתי אמרה לי שילדתי אמרה לה שיש לה בעיות קשב וריכוז והיא לא מאובחנת.אבקש לציין שילדתי הייתה נערצת על כל הצצות החינוכי כל הזמן.אשמח אם תעזרו לי אני מפחדת לאבד את הילדה שלי.
בתודה מראש ומצפה להתייחסות מהירה
אמא מודאגת ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אונים
אייל קנדינוף13/04/2010שלום לך
בתך נמצאת בעיצומו של גיל ההתבגרות ,כשמוביל אותה מעל הכול החיפוש אחר שליטה ודומיננטיות. זה לכשעצמו נורמלי וטבעי. במקום להיות חסרת אונים ולפחד, קבעי בתוכך את אמות המידה של ההתנהלות במשפחה שלך והנהיגי את עצמך ביחס לאמות מידה אלו כנאה דורש נאה מקיים. ואם בתך מחליטה לא להיות "נחמדה" כלפיכם ואו בתיכם אז זה היחס שהיא תקבל בחזרה כולל חוסר שיתוף פעולה בתחומים שלה הם חשובים. זכרי שאת הכוח שמעצב את עמוד השדרה שלה מול הלחצים החברתיים היא סופגת בבית ובעיקר ממך. את האמא שלה!!!! אז אם את מפחדת עליה- היא תפחד בחוץ , אם את מרגישה חסרת אונים-תחושות אלו משודרות אליה. היי חזקה ושדרי לה חוזק זה ממקום שאומר שאת סומכת עליה אבל היא לא יכולה לקחת אתכם כמובן מאליו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברות צבועות - להתרחק או לא ?חסויה13/04/2010
אממ אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים אבל נרשום בכל זאת ...
ישלי 4 חברות ממש ממש טובות...
עכשיו - על 2 מהם אני ממש סומכת (אחת איתי מ-א' ואחת הכרתי רק בתחילת שנה ) ועל ה2 השניות ממש לא ..
והסיבה שאני לא סומכת עליהן היא שקודם כל הן ממש צבועות -לדוגמא = הן אומרות לאיזה ילדה אחת שלא ראו הרבה זמן שהן ממש התגעגעו והכל , ואחרי שהילדה הולכת הן עושות לי כזה 'ילדה כלבה אני לא סובלת אותה היא פשוט ז**ה ' וכאלה ..
עכשיו זה לא רק זה - חברות שלהן סומכות עליהן ומספרות להן דברים אישיים , והן מספרות את זה אחר כך לכל מי שהן מכירות ..
זה נראלי פשוט מגעיל ..
ועוד מקרה = יש לי חברה שתמיד אומרת לי שאני החברה הכי טובה שלה והכל , והיום הסתבר לי שלפני שבוע היא וידיד שלה היו בגן שעשועים וראו אותי , אז חברה שלי אמרה לידיד שלה 'אתה רואה אותה ? היא מנסה להיות אימו ולא הולך לה '
הקיצר - יש עוד 3 חודשים לסוף שנה , ושנה הבאה אני בטוח עם אחת מהן בכיתה
השאלה האם כדאי לי להתרחק מהן או להישאר חברה שלהן ?
אני מפחדת להתרחק מהם כדי ששנה הבאה לא יהיה מצב שאני אהיה לבד בכיתה / "
נ.ב שכחתי לציין - אני בכיתה ט' שנה הבאה עולה ל-י'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשיש חברות צבועות
שלי ורדי19/04/2010שלום לך,
דמה לי מדברייך שיש לך את התשובה , את באמת רוצה להתרחק, והפחד היחיד והחשוב זה להיות לבד בכתה. אני חושב שיש משהו שוחק ומעייף ועושה דברים רעים לנפש להיות עם חברות שהן אל אמיתיות ברגשות שלהן אלייך. אז, תמשיכי בחברות, אך אל תצפי ליותר מדי, תזהרי, תישמרי, תחשיבי אותן כיידדיות לבילויים ולשיחה כיפית, אך חברות נפש לא תצא מזה, ואפילו את עלולה להיפגע אם תשתפי אותן בדברים חשובים לך. יש לפעמים מצב כזה שיש לנו חברים טובים מאד, וחברים פחות טובים למצבים מסויימים. כמו בילויים או חברות רק בבית הספר. אם בכלל את יכולה לעשות את זה...לא כל האנשים מסוגלים לכך.
תראי כי בשנה הבאה, בכתה החדשה, תרכשי חברים חדשים מן הסתם ותמצאי הכוח להתרחק מהחברות האלה. לזמן ארוך אני לא ממליצה להשאר בקשר עם סוג חברות אלה.
בוחרים את החברים שיהיו בעדנו , יפרגנו לנו , ולא להיפך...
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה בסכנת התאבדות ?חסוי09/04/2010
יש לי חברה בבית ספר שהיא וואנאביז (~מנסה להיות אימואית~)
איך שהיא מגדירה אימו = אחד שבדיכאון , חותך ורידים , שומע רוק עם פוני ...
עכשיו שמתי לב שככל שהיא מנסה להיות ככה יותר - היא יותר דופקת לעצמה את החיים ואני מפחדת באיזה שהוא שלב שזה גם אמיתי
היא באה אליי ולעוד חברה (~נקרא לחברה השנייה יעל ~) ואומרת לנו שהיא רוצה להתאבד ..
היא מזכירה לי כל הזמן שפעם היא ניסתה לחתוך ווריד ושיש לה צלקת ...
היא בהפסקה מנסה להיכנס לדיכאון = היא יושבת עם פרצוף מבואס ולא מדברת עד סוף ההפסקה - ואחרי כמה זמן זה תופס והיא באמת בדיכאון כל היום ...
אני ויעל חושבות שהיא סתם עושה את זה בשביל להראות שהיא מגניבה (היא חושבת שכל מי שחותך וורידים ובדיכאון מגניב ) , אבל אני מפחדת באיזה שהוא שלב שה אמיתי
כי גם לי קרה שנה שעברה שאמרתי שאנירוצה להתאבד הרבה ואפחד לא לקח רציני ונכנסתי מזה ממש דיכאון עמוק של כמעט שנתיים ...
מה עושים עם זה ?
כדאי ללכת לדבר עם היועצת ?
ואיך אני יודעת אם היוצת תספר או לא ?
בבקשה תעזרו לי זה ממש דחוף /:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
חסוי09/04/2010אם היא בדיכאון ואני שואלת אותה מה קרה היא מתחילה לצעוק ולהתעצבן 'שום דבר לא קרה תעזבו אותי כבר !!!!!! '
אבל אחרי כמה זמן שאני שואלת אותה מה קורה היא עונה לי תשובה 'ממצוויייןןןןןןן ' (במסנג'ר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה.
מישהי09/04/2010היי חסויה,
יכולות להיות הרבה אפשרויות ללמה החברה שלך מתנהגת כמו שהיא מתנהגת,אבל אני לא חושבת שמתפקידנו כחברים לדעת לזהות מה מסתתר מאחורי כל התנהגות ומה הפירוש האמיתי שלה.
אולי לפעמים כדאי להפנות מקום לדעה מקצועית של אדם מבוגר העוסק בתחום.
אני כן חושבת שמתפקידנו כחברים להקשיב לחברים שלנו,ולשמוע את קריאות המצוקה שלהם,וזה נראה שחברה שלך צועקת לעזרה.
בין אם זה נובע מתוך מצוקה 'אמיתית' ובין אם זה נובע מתוך רצון להשיג תשומת לב-ישנה בעיה.
אדם שמתנהג בצורה כזו על מנת לקבל תשומת לב,הוא אדם שקיבלת תגובות לא נכונות מהסביבה,שגרמו לו להרגיש שרק בדרכים הנ"ל ירגיש שמתייחסים אליו.
הסיבה שבגללה אדם במצוקה הוא בבעיה,היא מובנת מאליה..
אני חושבת שאת בתור חברה מילאת את התפקיד שלך בכך ששמעת את הצעקה שלה.
לדעתי,את צריכה לשוחח איתה,לבד.
בלי חברים בסביבה,ולא בבית הספר,אלא בבית שלה,בחדר שלה,כשאין סיכוי שאף אחד ישמע את מה שיש לכם לאמר,ולשתף אותה באמת ובתמים מדאגה שלך כלפיה.
בנוסף,
אני מציעה לך לגשת ליועצת בית הספר שלכם,ולהתייעץ איתה,ב-ל-י לתת לה את השם של החברה שלך.
תאפשרי לעצמך קודם כל לשמוע את התגובה שלה,
לראות מה היא מציעה,
אחרי זה תחליטי אם לחשוף את שמה.
בין כה וכה,נראה לי שכדאי שהפנייה ליועצת תהיה אחרי שאת מדברת עם חברה שלך,כי יכול להיות שבעקבות השיחה העניינים יתבהרו ובכלל לא תצטרכי את היועצת יותר.
חוץ מזה,
נראה לי שזה יהיה הרבה יותר טוב אם היא בעצמה תפנה ליועצת.
כעיקרון,
אם את מרגישה מודאגת בגללה,
נראה לי סביר ביותר שתציבי לה אולטימטום:
אני מאד אוהבת אותך ודואגת לך,ובגלל זה אני מבקשת שתפני ליועצת(או כל אדם מבוגר אחר)ותספרי לו מה קורה,
במידה ולא תעשי את זה,אני אעשה את זה.
בהצלחה,
מישהי.
(ד"א הייתי בסיטואציות כאלו,והקטע של האוליטימטום ממש טוב חח,עשיתי את זה לחברה וזה עזר.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוד רבה ^ ^
חסויה10/04/2010אממ אני לא אדבר איתה אני אגיד לחברה אחרת כי אנחנו לא כזה חברות טובות ..
ותודה באמת שמעתי בעצתך ואני מקווה שהיא טיפה תתעשת
ט'נקס (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה מותק:)
מישהי10/04/2010אל תקחו על עצמכן יותר מדי אחריות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
חסויה12/04/2010כן ..
אני אלך מחר לדבר עם היועצת ונראה מה יהיה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקההה
מישהי13/04/2010לפני שאתן מערבות את היועצת והולך להיות בלגאן,
חברה שלך דיברה איתה?
מה היא אמרה?
היא הציבה לה את האולטימטום הזה?
מחכה לשמוע ממך.
מישהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישלך אייסיפייס או מסנ ? O:
חסויה13/04/2010יואו תגידי ישלך פייסבוק אייסי או מסנג'ר ?
יותר נוח לדבר שם /:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)