פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעל נערה מתבגרת
    אמא של יעל
    11/03/2010

בתי בת 17 ילדה מקסימה ורגישה. מזה תקופה ארוכה שהיא מתנהגת בחוצפה בבית ובבית הספר. לדעתי ולדעת גורמים אחרים היה נכון שתלך לטיפול אולם היאלא מוכנה אפילו לדון בזה. לאחרונה היא דיברה על אימון ואמרה שהיתה מוכנה לנמצא מאמן ובלבד שיהיה בקרבת מקום ןלא ידרוש ממנה לסוע מרחקים ארוכים. מהתייעצות שלי עם מאמנים נאמר לי שהיות וסביר שהיא במצב נפשי עדין היה נכון אם היינו מוצ אים לה מאמן שיש לו השכלה טיפולית כלשהי (פסיכולוג או פסיכיאטר). אודה לכם באם יש לכם הכרות כזו אנא קשרו אותי.
    בברכה
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעל נערה מתבגרת

הוספת תגובה

• ליעל

שלי ורדי
    11/03/2010

אישית לא מכירה פסיכולוגים ומאמנים, לפחות לא כאלה שיש לי המלצות עליהם. בעצם משמעות האימון אומר שהיא צריכה אולי משהו דירקטיבי. תוכלי לחפש פסיכולוגים שעוסקים בטיפול לטווח קצר, טיפול קוגנטיבי -התנהגותי, זו טכניקה וגישה ש דגישה את הפן ההתנהגותי בחיים.
    את יכולה לחפש דרך קופות החולים, וגם בבית חולים שניידר יש מרפאה קוגנטיבית.
    רציתי לציין כי לפני שמחליטים על טכניקה טיפולית כדאי לדעת מהי הדינמקיה הפנימית שמביאה את הבת לחוצפה ולתקלים בבית הספר. אפשר לשקול אבחון פסיכולוגי -רגשי ובהתאם לתכנן סוג הטיפול, ייתכן כי לאבחון ביתך פחות תסרב

בהצלחה בכל דרך

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

אייל קנדינוף
    11/03/2010

שלום לך
    ממליץ על קולגה שלי שמתמחה בתחום,
    שמה עמית עקיבא
    0546686296
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבי רוח, ביטחון,וחשק
    ארז
    07/03/2010

שלום קוראים לי ארז ואני בן 15
    בתקופה האחרונה (יותר מחצי שנה) אני ממש מבולבל מאז שהתחלתי את כיתה ט' אני מרגיש לא טוב עם עצמי

אני יותר רגיש אני עצבני יותר עם מצבי רוח הפכפכים מאוד! וזה מתבטא בכך שקורא המון פעמים שפשוט לא בא לי ללכת לבה"ס אין לי חשק לעשות כלום. אני ילד חכם וחברותי אף פעם לא היו לי בעיות חברתיות ואני מדגיש את החכם מכיוון שפשוט אני לא מנצל את זה ירדו לי כל הרגלי הלמידה ואני חושב שאני מסוגל להרבה יותר פשוט משהו תמיד חיי ב להציק לי תמיד! אני פתאום במצב רוח קודר ולא בא לי לעשות כלום אני ממש נטול כל חשק
    זה מעיק ומעצבן....אני רוצה יותר לשמוח ולקחת בקלות (אני לא יודע אם זה קשור אבל עברתי בה"ס לפני כארבעה חודשים עם חבר טוב)

האם זהו חלק מתהליך ההתבגרות או שזה סתם אני מקשה על עצמי?

לקביעת תור
    סגירה
    מצבי רוח, ביטחון,וחשק

הוספת תגובה

• ארז

אייל קנדינוף
    08/03/2010

הי ארז
    נראה לי שזה גם וגם.
    אתה כנראה עובר תהליך שבו הדברים שגרמו לך בעבר להיות שמח ועליז כבר לא עושים את זה וגם התהליך שלעבור ב"ס יש השפעה של התאקלמות.
    לגבי הדבר הראשון יהיה כדאי לקחת לעצמך זמן של בדיקה ולשאול את עצמך מה מסקרן אותך וללכת עם הדבר זמן מסויים ואז לבדוק שוב. זה יכול לקחת קצת זמן אבל זה גם יכול להיות מאוד מעניין. הסיבה שאני מציע לך את זה קשורה לכך שכשאנחנו נמצאים בחיפוש של משהו חדש אנחנו פחות עסוקים בדברים הקטנים והמעצבנים. לגבי ב"ס החדש, עשה לך מנהד חדש ונסה ליצור שיחות עם נערים או נערחות שמעולם לא שוחחת בעבר ועשה זאת על בסיס של שאלת שאלות שיוצרות אצל האחר את ההרגשה שאתה מתעניין בו. אנשים אוהבים שמתעניינים בהם וכך אתה יכול להגדיל את מעגל החברים ומי יודע אולי תפגוש חברה מעניינים שיכולים להיות חברים לעתיד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רשמתי על החברה בצרה!! דחוף!
    מישהי
    07/03/2010

אני רשמתי לא מזמן פה בפורום על החברה בצרה שעישנה פעם ראשונה וגם שתתה פעם ראשונה
    חלפו בערך עשרה ימים.. וזה דיי ברח לי מהראש...אבל היום היא התנהגה בצורה מוזרה בשיעור...כאילו היא שיכורה ממש..ועכשיו שדיברתי איתה...היא אמרה לי שהיא שתתה בבוקר..ואחרי בית ספר ..אחרי ששהיא אכלה בחדר האוכל בקיבוץ...הם הלכו כמה ילדים למקום והשיגו בירות...והיא שתתה.
    אני ממש ממש מפחדת שיקרה לה משהו!!! היא לא מבינה עד כמה זה חמור!!

אני לא יודעת מה לעשות!!! ):

הוספת תגובה

• חסוייה

אייל קנדינוף
    08/03/2010

שלום לך
    מהר לעדכן באופן חסוי את היועצת המחנכת ומנהלת בית הספר, אבל מהר ובצורה חסויה כדי שלא ידעו שזאת את. הדפיסי את המכתב שימי במעטפה ומצאי דרך להעביר את המכתב בהקדם האפשרי. זה הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות בשביל החברה שלך לפני שהמצב יתדרדר.
    הסיבה שזה יהיה חסוי נעוצה בעובדה שהקבוצה הזו לא תבין למה את עושה את מה שאת עושה וזה יכול לגרור אותך לעימותים מיותרים, עדיף לתת לצוות ההוראה לטפל בכך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מישהי
    08/03/2010

ואני גם ממש ממש בצרות..כי היא רוצה להביא אלכוהול לטיול שנתי שיש לנו מחר...ואני איתה בחדר ולא רק שאני דואגת לה..יאשימו גם אותי על זה שהיא מביאה....
    רשום בדף של הטיול בפירוש לא להביא אלכוהול...זה כאילו היא רוצה לעשות דווקא!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסוייה

אייל קנדינוף
    08/03/2010

היי שוב
    את לא חייבת להסכים להיות איתה בחדר כשיש משקאות אלכוהולים. אמצי גישה חדה קשה וברורה שאין מצב בעולם שאת מסכימה לזה ושתיקח את זה על אחריותה כי את הולכת עם זה עד הסוף.
    היי נחושה ואמיצה ועל תוותרי על עקרונותיך בשום צורה!!!!!!
    דאגי להעביר את המסר הזה עוד היום דרך sms או mesanger
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להסביר
    שלוקומו
    05/03/2010

שלום
    יש לי בן בגיל 12 שהולך לא מעט לחברים.
    איך אני יכול לפתוח את הנושא :

שלא יענה לאף "הזמנה" של מישהו זר ..........
    בפרט מלהכנס לביתו בתרוץ כלשהו ??

אני שומע לא מעט על שקורה ולא רוצה שהילד לאחר השיחה יפחד ........

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    איך להסביר

הוספת תגובה

• איך להסביר

אייל קנדינוף
    08/03/2010

שלום לך ובוקר טוב
    יהיה כדאי להתחיל שיחה קלילה שבמהלכה אתה תשאל שאלות כדי לקבל תמונה לגבי יכולת השיפוט של בנך. משם המשך בשאלות מנחות תוך הצגת סיטואציות שיכולות לקרות וראה מה היא תגובתו, בהתאם לתגובותיו הקשה עליו תוך שימת דגש על המסרים שאתה רוצה להעביר לו. שים לב שהשיחה מסתיימת בסיכום של מה מותר ומה אסור בקשרים עם חברים ואנשים.
    דאג לנהל שיחה כזו מידי פעם בשביל הריענון והתעניין לדעת מי הם החברים של בנך ומה הוריהם עושים.
    זכור שעבודה זו לא נגמרת לעולם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ויום טוב !!!!!!!!!!!

שלוקומו
    08/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחה ראשונה
    נטלי
    03/03/2010

שלום רב:
    אני אמא לילדה מקסימה חכמה וסקרנית בת 9 וחצי, יש בינינו קשר טוב היא משתפת ותי בהמון דברים ומרגישה בנוח לשוחח איתי. אני לא ממש בטוחה מתי צריך וכדאי לדבר איתה ולהסביר לה על מזה אהבה וכל המשתמע מכך. היא נורא צעירה ואני מפחדת מצד אחד להכניס לה דברים לראש אך מצד שני אני חוששת מהמידע הפרוץ שיש בכל מקום שממנו היא יכולה לשאוב אינפורציה מוטעית לגבי הרבה דברים. לאחרונה היא מבקשת שיהיה לה חבר כי לכל חברותיה מהכיתה יש (כיתה ג'!!!) . היא ילדה מאוד מקובלת סוג של מלכת הכיתה וכל הזמן יש אצלה חברות. משיחות ששמעתי הן מדברות על בנים, נשיקות, אהבה אפילו על אונס: מסתבר שחברתה ראתה בחדשות אחת מפרשית האונס המזעזעות והן דנו בזה.
    בקיצור מה שאני מבקשת זה לדעת האם כדאי לי לשבת איתה לשיחה או לחכות עם זה מעט כי היא ממש תינוקת.....וכיצד לעשות זאת, כלומר, מה לומר כדי לא ליצור אצלה בלבול ומבוכה?
    המון תודות
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    שיחה ראשונה

הוספת תגובה

• לנטלי

אייל קנדינוף
    04/03/2010

הי נטלי
    במקום לשים כל כך הרבה מתח על קיום שיחה ראשונה יהיה עדיף ליצור תהליך מתמשך של שיחות עם בתך שמתבססות על שאלות שלך אליה במטרה לאפשר לה לרכוש ידע בקשר לאהבה זוגיות כבוד הדדי כנות וכו'.....
    שאלי אותה שאלות מנחות כך שתוכלי לדעת מה עובר עליה, רצונותיה, תפיסת עולמה בקשר לנושאים הבוערים, ומשם בעדינות וביחס ליכולות הרגשיות והמנטליות תני לה את הידע הדרוש לעיצוב תפיסת העולם שלה לעתיד.
    עצם שאלת השאלות מאפשר לך להיות ממוקמת במה שהיא צריכה כרגע ולא לתת לה ידע שכרגע היא לא צריכה, ומעל הכול סמכי על האינטואיציות והאינסטינקטים האימהיים שלך, הם יודעים הכי טוב -מה טוב.......
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

נטלי
    04/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית
    רונית
    02/03/2010

יש לי ילדה הלומדת בחטיבת הביניים.
    היא תלמידה חכמה ומצטיינת.
    ילדה אשר תמיד ידעה להסתדר מבחינת חברתית, זרמה וקלחה בכל מצב חברתי חדש, הייתה אהודה ומקובלת. פעילה בחוגים.
    ויכוח שהיה לה עם חברה המקורבת ל"מלכה הכיתה" דחק אותה הצידה והקרע הלך והעמיק.
    היא מרגישה היום מנודה, כאילו כל מה שרוצים ממנה זה רק את העזרה הלימודית, והיא נמצאת בכיתה בה התחרותיות וההשגיות הן בשיאם.
    היא מאוד רוצה להיות מקובלת ואהודה, להיות חלק מהחברה.
    איך גורמים לזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בעיה חברתית

אייל קנדינוף
    02/03/2010

לדלית
    על פניו חסרים פרטים, האם היתה אלימות, פיזית או מילולית. על מה נסבה המריבה ומה היתה גישתך של ביתך?
    לפעמים כדאי לחשוב על פתרון קיצוני כמו להחליף כיתה. במצבים כאלו יהיה מאוד קשה לשנות את המצב. ילדים יכולים להתנהג בצורה אכזרית. הדבר הטוב ביותר כרגע יהיה לתמוך בה ולהיות לה למשענת. הבעיה היא שככול שהיא תרצה לחזור למעגל הראשון של המקובלות כך היא תידחה ועוגמת הנפש תגדל. יש לאפשר לה לפתח מעגלי חברויות חדשים דרך חוגים. יהיה כדאי לערב את היועצת והמחנכת כדי לבדוק באמת מה קרה שם ולתת את הפתרון המתאים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מתבגרת
    סופי
    28/02/2010

שלום,
    יש לנו 2 ילדים מקסימים, חכמים ויפים, הילדה בת 11 וחצי והבן בן 7 וחצי, עלי לומר שהם אינם מסתדרים כלל וכלל, 99% מהזמן הם במריבות וויכוחים. דבר שמפריע לי מאוד ואינני יודעת כיצד להתגבר עליו ולכן אני פונה אלייך הנושא הוא ככה:
    הבן שלנו עבר ניתוח באיזור הגרון לפני 3 חודשים לערך, הניתוח גרם לו לנחירות מאוד חזקות בלילה (דבר שידענו מראש שכך יהיה) אך עם הזמן הנחירות הלכו ונחלשו ואך הפסיקו כמעט לגמרי, נכון להיום הוא איננו נוחר אם כי לפעמים הנשימות שלו מאוד חזקות, לביתנו הגדולה מאוד מפריע הנשימות שלו גם אם הם יושבים אחד ליד השני היא מחקה אותו שדבר זה מאוד מכעיס אותו, ובלילה היא סוגרת את הדלת מיכוון שהנשימות שלו מאוד מפריעות לה לישון, אגב גם אם היא הולכת לישון ומבחינתה הטלוויזיה בקולי קולות היא מתחילה לצעוק שנמניך ושאיננה מסגולת כך להירדם.
    בקיצור אמרנו לה שאם היא לא תתרגל לנשימות של אחיה אנחנו לא נוסעים לנופש בארץ או טיול בת מצווה בחו"ל, הדבר איננו מעניין אותה כלל וכלל, והיא מודעת לכך שלא נוסעים בגלל ההתנהגות שלה וממשיכה בשלה.
    הדבר הנ"ל די מכעיס אותי משני סיבות:
    1. כל רעש קטן מפריע לה בבית.
    2. אנחנו מאוד מעוניינים לעשות טיול בת מצווה בחו"ל (אף פעם הם לא היו בחו"ל) אך איננו מוכנים להוציא לא מעט כסף ולשמוע אותה כל הלילה ממורמרת, כועסת, עצבנית ולילות בלי שינה (הדבר כבר קרה בנופש שעשינו בארץ).
    אודה על על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מתבגרת

הוספת תגובה

• ילדה מתבגרת

אייל קנדינוף
    02/03/2010

שלום
    לפי תחושה נראה שבתך זועקת ליחס מצדכם. יהיה כדאי להוריד התניות לגבי הנסיעה לחו"ל ובמקביל לנסות ולפתח ערוץ תקשורת חדש בינך לבינה ברמה אינטימית עד כמה שאפשר. קחי אותה לבילוי משותף של שתיכן ושימי דגש על הרבה חום אהבה וחיבוקים, תני לה להרגיש שהיא מיוחדת והכי חשובה בעולם. משם, נסי לדובב אותה לגבי הקשיים שלה ועל המצוקות, ופשוט הקשיבי לה. לאחר מכן בקשי ממנה עזרה לטובת המצב אך אל תבני ציפיות בקשר לכך. היא בגיל ההתבגרות וזה לא פשוט להם. לגבי הריבים שלהם המנעי מהתערבות כל עוד אין אלימות פיזית. כשאחד מהם פונה אליך לעזרה כנגד השני התעלמי תוך הסבר שהם אמורים לפתור את הבעיות שלהם בעצמם.
    זו תקופה קשה שעוברת עליה וצריך לגייס הרבה סבלנות, מה גם שאחיה מקבל הרבה תשומת לב בגלל הבעיה הבריאות שעברה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 13 עם התפתחות מינית מאוחרת
    נ
    28/02/2010

שלום,
    אני אוטוטו בת 13 ויש לי דימוי עצמי נמוך, והסיבה העיקרית לכך היא שהדימוי הגופני שלי מאוד מאוד
    נמוך. אני אובחנתי שיש לי איחור בהתפתחות המינית, כאשר יש לי רק ניצנים ושיערות בפות וכמה ספורות בבית השחי, בעוד כמעט כל הבנות בשכבה שלי (אני בכיתה ז') כבר סיימו את התפתחותן וקיבלו מחזור, אפשר לומר שאני גם ממש לא מקובלת.
    אני מאוד מתוסכלת מזה וכל הזמן מנסה לשכנע את עצמי שיש דברים אחרים שאני הרבה יותר טובה
    מאשר שאר הבנות, אך לבסוף התסכול מתעלה על נסיונותי העלובים..
    הבנים בכיתתי כל הזמן מדברים על "שטוחות" וכאלה ש"לא חסר להן", ואני כמובן נימנת עם "השטוחות". המצב יותר מטריד אותי חברתית מאשר פיזיולוגית, אף על פי שהלכתי מספר
    פעמים לאינדוקרינולוג וקצב ההתפתחות שלי מאוד איטי.
    כמובן שכל המצב לא מוסיף לבטחוני העצמי הרעוע גם ככה, וכל הדרכים שאני מנסה להרגיש כאילו
    אני באמת שווה משהו, פשוט לא עוזרות...
    חשוב לציין שכל התהליך התחיל כבר בכיתה ה' בה הפסקתי לצמוח לגובה, וגם כעת אני נמוכה
    יחסית לשאר הבנות (1.56). יש פעמים שפשוט אני מתחילה לבכות מרוב התיסכול.
    מה עלי לעשות?, כל דבר שניסיתי לא מועיל, אני מקווה שתצליחו לחדש לי משהו...

הוספת תגובה

• לבת 13

אייל קנדינוף
    02/03/2010

שלום לך
    כואב לי לקרוא את תגובתך אך להוסיף על מה שכתבת לא יועיל. אי אפשר לזרז תהליכים טבעיים וכמו שכרגע אין אף טביעת אצבע בעולם כולו כמו שלך, כך את בעצם יחידה ומיוחדת. כל אחד מאיתנו במהלך חייו חווה קשיים כאלו או אחרים. ולכן הדבר היחיד שאני יכול לומר לך זה להתעזר בסבלנות. יבוא היום שבו תסתכלי אחורה עם חיוך קטן ותגידי לעצמך שכל התקופה הזו שאת עוברת עכשיו והיא ללא ספק קשה ומתסכלת, עזרה לך לבנות בתוכך חוזק נפשי וסבלנות. יגיעו ימים טובים יותר, רק לפעמים צריך להמתין.
    שתפי חברות טובות בתיסכולך אך אל תתני לו להכתיב את מהלך חייך-זכרי שזה זמני ומהר מאוד כבר תהיי במקום חדש.....
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לחברה!
    חסויה!!!!
    27/02/2010

שלום,אני בת 14 ויש לי חברה בגילי שאולי היא לא החברה הכי טובה אבל היא צריכה עזרה..
    היא הלכה למסיבה .. (אגב היא ילדה טובה מקיבוץ) והיא בפעם הראשונה בחייה שתתה קצת והשתכרה..
    והיא הלכה למישהו וביקשה ממנו סיגריה (היו שם המון ילדים מעשנים) והיא בפעם הראשונה ניסתה סיגריה...
    היא באה אליי בבקשה לעזרה שהיא לא רוצה להתדרדר לזה!!! אני אמרתי לה שאני לצידה לכל הדרך
    גם בזמן האחרון היא נורא דיכאונית וחושבת על מוות ומציירת חשפניות שמעשנות ואני מאוד רוצה לעזור לה..
    איזה דברים אני יכולה להגיד לה כדי לחזק אותה??
    ואיך אני יכולה להבהיר לה שסיגריות זה דבר מסוכן מבלי לדכא אותה ולהפחיד אותה...??
    תודה רבה מראש!!

נ.ב : היא אמרה לי שהסיבה לזה שהיא עישנה היא כדי לצבור ניסיון ומתוך סקרנות.

חסויה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לחברה!

הוספת תגובה

• לחסויה

שלי ורדי
    27/02/2010

שלום,
    קודם כל, אני מעריכה שאת חושבת על חברתך,
    האמת שהעישון נראה לי הדבר הפחות מדאיד אצלה, אם אכן לא תמשיך בזה, השתייה מדאיגה יותר כי כך היא מאבדת שליטה. קודם כל תייעצי לה לא לשתות מבקבוקים פתוחים.. אולי גם לחכות שתגדל קצת לפני כל ההתנסות הזאת שמבקשת? אני חושבת שלא זקוקה לצבור ניסיון כפי שהיא אומרת, אך יותר מנסה להיראות בוגרת מגילה, ונתונה ללחצים חברתיים, כדי להתקבל ולהיות שייכת ואהובה.
    מדאיד שהיא דכאונית וטיפוס דכאוני מחפש משהו להשען כדי להשכיח את הכאב שלו, ושתיה עלולה להיות לה לעוגן, וזה לא טוב, גם לחץ חברתי אצלה עלול להשפיע יותר מאשר בבת אחרת המרגישה טוב יות עם עצמה.
    את כחברה יכולה לחזק אותה בכך שתראי לה שהיא חשובה לך, ורוצה לעזור לה, תתקשרי , תתענייני בה לעיתים קרובות, זה עושה המון! כדאי לעודד אותה ללכת ליועצת, לגבי הדכאונות שלה, או לשתף את הוריה, תצטרך טיפול/תמיכה נפשית.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לעזרה לחברה..

חסויה!!!!
    28/02/2010

תודה רבה .. אני אנסה לעזור לה..
    חשוב לי לציין שהיא דווקא לא מנסה כל כך להיות שייכת ואהובה ..היא אוהבת להיות שונה מכולם ולהיות מיוחדת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתנהגות ילדותית לילדה בת 14
    גילה
    26/02/2010

היי ביתי בת 14 מאוד מפונקת בבית.כל הזמן פינקתי אותה כי אני גידלתי אותה לבד אני אם חד הורית.עכשיו שהיא גדולה היא מצפה ממני שאמשיך לפנק אותה היא נוהגת כשאני הולכת לישון היא באה אליי ועולה עליי אני ממש כועסת עליה כי היא כבדה אך בכל זאת שוב עולה עליי ורוצה אהבה. איך להיתנהג אליה במצב זה תודה

הוספת תגובה

• לגילה

אייל קנדינוף
    27/02/2010

שלום לך
    במקרה זה, פשוט שני את טון הדיבור לברור ולא משתמע לשתי פנים. היי תקיפה אך ללא התרגזות והסבירי לה בנחישות שלא נוח לך.
    זכרי שעליך להתמיד בהתנהלות זו עד שהמסר יקלט .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת בת 1 לבד ולא מקובלת בכיתה
    גילה
    26/02/2010

הילדה שלי מאוד רצינית בלימודים.היא תלמידה שמשקיעה כל היום בלימודים וללא חברות.בכיתה היא לבד וביישנית ולא מוצאת את עצמה עים בנות נוספות .גם בהפסקות היא לבד. האים זה מצביע על בעיה בעתיד ? לאחרונה אני יזמתי קשר עים חברתה מבית הספר היסודי והיא בקשר איתה למרות שהיא לא לומדת איתה . האים לחזק קשר זה והאים לדחוף אותה ליצור קשר חדש עים בנות כיתתה ומה עליי לעשות שהיא תיהיה מקובלת ואהובה בכיתתה?

הוספת תגובה

• לגילה

אייל קנדינוף
    27/02/2010

שלום לך
    חסרים הרבה פרטים אךלפי מה שכתבת וזו הערכה בלבד נראה שלבתך יש דימוי עצמי נמוך.
    יהיה נבון לאפשר לה להפגש עם פסיכולוגית נוער כדי לעלות על שורש הבעיה ולעזור לה לחדד ולפתח את קישוריה החברתיים.
    לגבי קשרים חברתיים הרי זה משובח ואם בתך משתפת פעולה אל תרפי. יהיה כדאי גם להציע לה לצאת לחוגים בשעות הפנאי כך שתוכל להכיר חברים חדשים על בסיס חדש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה מתבגרת ויחסי מין
    גלית
    25/02/2010

שלום רב,
    בתי חגגה 18 לפני כחודשיים. אציין שאני אם חד הורית.
    לבתי יש חבר מזה כ-8 חודשים. (הוא בן 19)
    החבר לא ישן אצלנו ובתי לא ישנה אצלו.
    היא ניסתה לדבר איתי על זה, בדרך אגב, ואמרתי לה שאני צריכה לחשוב על זה...

לאחרונה בתי פנתה אליי ואמרה לי שהיא והחבר שלה רוצים לנסוע לאילת בחופשת הפסח.
    בנוסף החבר שלה, יצר עימי קשר טלפוני וביקש לדעת אם אסכים שבתי והוא יסעו לאילת. (למעשה הוא רצה לקבל את ברכתי, ומאד הערכתי את שיחת הטלפון שלו אליי)
    באותו רגע, די גמגמתי ואמרתי לו שבתי שאלה אותי ואני אדבר איתה...
    מאז עברו מס' ימים ועדיין לא החזרתי לבתי תשובה.

בתי כל הזמן דואגת לציין שהיא כבר ילדה גדולה ואני אמורה להסכים שהיא תיסע. אני מצידי - דוחה את הקץ.

אני לא יודעת אם בתי מקיימת יחסי מין עם החבר שלה ואני נמנעת מלשאול אותה כדי לא לשמוע שזה נכון. קשה לי ההתמודדות העובדה שילדתי כבר בגרה ואיזשהו בחור נוגע בה (אני פוחדת שינצלו אותה). ברור לי שאם הם יסעו יחד לאילת הם יקיימו יחסי מין. מבחינה הגיונית אני מבינה שאני צריכה לדבר איתה ולהדריך אותה בעניין אמצעי מניעה, אבל כל פעם שאני רוצה לעשות זאת, משהו בתוכי עוצר אותי ואני לא מצליחה. אני פשוט פוחדת לשמוע שהיא כבר "עשתה" את זה. על אף שהיא בת 18 אני לא חושבת שיש מה למהר בעניין (אבל, מסתבר, שהנוער היום לא מייחס חשיבות יתרה לכך) לסיכום- מבחינה הגיונית אני מבינה את הדברים, אבל מעשית לא מצליחה לעשות כלום!! לא יכולה לדבר איתה על זה. (אציין שאני קיבלתי חינוך יחסית שמרני ואולי הבעיה נעוצה בכך).
    מה לעשות? איך לגשת אליה והאם בכלל להרשות לה לנסוע עם החבר לאילת? אני חוששת מתגובתי שאשמע שזה "קרה".... אודה להכוונה.

לקביעת תור
    סגירה
    נערה מתבגרת ויחסי מין

הוספת תגובה

• לגלית

אייל קנדינוף
    27/02/2010

שלום לך גלית
    את כותבת: "נערה מתבגרת".
    בתך כבר לא נערה. היא בחורה צעירה שיש לה חבר כבר 9 חודשים ורומזת לך בעדינות שכדאי ותתחילי לראות את המצב כמו שהוא ולא כמו שאת מעדיפה.מבחינת הפרמטרים שמומלצים לקיום יחסי מין, בתך עומדת בהם בגבורה.
    היא מעל גיל 16.
    היא במערכת יחסים יציבה מעל 6 חודשים.
    יש לקוות שאם הם התחילו לקיים יחסי מין, אז הם משתמשים באמצעי מניעה, קנדום או גלולות.

כל מה שנותר לך לעשות יהיה ליזום שיחה שבה את מברכת את רצונה לנסוע לאילת עם בן זוגה ובמקביל לעשות את המאמץ הנדרש ולשאול אותה האם היא "מסודרת".
    היא כבר תבין למה את מתכוונת ומשם יהיה אפשר לפתוח בשיחה פתוחה.
    זכרי שבאחריותך לדאוג שבתך תיקח את ההחלטות הנבונות. ולכן את לא יכולה להתבסס באי נעימות שלך.
    את חייבת לדעת שבתך יודעת מה היא עושה וטעויות לא יקרו בדרך.
    כבדי את רצונותיה, אך במקביל היי לה למשענת ולמורת דרך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין

יעל
    09/03/2010

תראי, ככל שלבתך יהיה יותר ידע, הערכה עצמית ותמיכה היא לא תצטרך ללכת ולעשות 'שטויות'
    נראה שיש לה בן זוג נחמד, תומך וייתכן והם מקיימים יחסי מין
    אם את לא תדברי איתה על זה היא לא תקבל את כל התמיכה והמידע שהיא יכולה לקבל מהמקור הכי חשוב לה- את- האמא
    יש כיום כל כך הרבה בנות שחסר להן מידע על הגנה מהריון וממחלות והן יקיימו יחסי מין בכל זאת אבל ללא לקיחת אחריות על מעשיהן. מובן שזה לא קל לחשוב שהילדה גדולה והיא לוקחת החלטות בעצמה ועוד החלטה גדולה כמו יחסי מין אבל היא צריכה אותך כמקור ראשון לתמיכה, תנסי לשוחח איתה לאט לאט, בקצב שמתאים לשתיכן
    אני גם מאוד פחדתי מהשיחה הזאת אבל ייזמתי ואחר כך הלכנו לרופא נשים ביחד והיא התחילה לקחת פמינט ומאוד התקרבנו בעקבות כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

אייל קנדינוף
    10/03/2010

מסכים ומגבה כל מה שכתבת
    ידע זה יעד- הידע הנכון מוביל אותנו ליעדים הנכונים הטבעיים והבריאים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר לא יודעת מה לעשות!@!
    אחות מודאגת
    23/02/2010

יש לי שאלה בנוגע לאחי בן ה16,

אחי הוא בן זקונים בעל בעיות רגשיות ובעיות למידה(לומד בכיתה קטנה
    בתחילת השנה הוא השקיע בלימודים והיה ילד טוב,עד שהחל להכיר כל מיני "ידידות" בנות גילו,כיום הוא משקיע את כל זמנו לשיחות טלפון ולמפגשים עם חברים וחברות,הוא לא ממשומע לא מגיע הביתה כפי שסוכם מולו,לא עונה לנו לטלפון ככשאנחנו מחפשים אותו,לא מתפקד בלימודים.
    חשוב לי לציין כי אין לו חברה מדובר בידידות שלהן יש חבר,אם כי הוא ממש היה רוצה חברה,
    אולי כדאי לציין שהרקע מעט בעייתי-אבי כבר יחסית מבוגר ואינו תופס חלק מחייו(אולי אף אחראי לחלק מהבעיות הרגשיות)ואמי תמיד הגנה עליו ואפשרה לו כל מה שרצה.
    אני (24) ואחי (27) תמיד ניסינו "להתערב" לאמי בחינוך-דבר שהיום ברור לי כשגוי ביותר
    תמיד הייתי חלק גדול מחייו הוא קשור אליי מאוד ואני ממש רוצה לעזור לו,וחוששת ממה שיכול להיות ובכלל איך צריך להתנהל על מנת להחזיר אותו למוטב?
    ההתלבטות הגדולה היא שמצד אחד אם הוא מתנהג באופן לא בסדר-צריך להעניש
    (גם אכיפת העונש בעייתית אם מדובר בלאסור עליו לצאת מהבית),מצד שני-אנחנו חוששים לפגוע בו עוד יותר(כפי שכבר ציינתי יש לו בעיות רגשיות והוא ילד מאוד סגור)

אשמח קבל עצה,
    תודה
    אחות מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    כבר לא יודעת מה לעשות!@!

הוספת תגובה

• אחות מודאגת

אייל קנדינוף
    23/02/2010

שלום לך
    על פניו את מתארת מצב שבו הוריך לא כל כך מתפקדים כהורים ולחלל שנוצר את ואחיך נכנסתם וזה מצב שיכול ליצור בילבול גדול אצל הנער.
    המלצתי היא לפנות בהקדם ליעוץ/אימון הורים לכולכם-לך אימך ואחיך וגם אביך כדי לתאם דרך פעולה ברוררה ומוסכמת שבמהלכה ישמע קול אחד אחיד מאימך ואו אביך שיגדיר מחדש את הגבולות הנדרשים שיאפשרו לאחיך הקטן למצוא שוב את דרכו.
    הרבה פעמים אנחנו חוששים להכנס לעימות מפחד לפגיעה בגלל רגישות מוגברת וכיוצא בזה, זכרי שגבולות בראש ובראשונה מגינים מהחוץ ויוצרים תחושת בטחון פנימית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודאגת
    עעעעעעעעע
    22/02/2010

שלום
    לאחרונה גיליתי שירים ומכתבים שכתבה בתי למישהי(איני יודעת למי). הדברים נשארו במסמכים אחרונים במחשב היחיד שיש לנו והתגלו לא בצורת חיטוט.התכנים בעלי אופי מיני.
    אני ממש היסטרית האם בתי מגלה סימני לסביות היא רק בת 14.5 מה אני יכולה לעשו בעניין האם לפתח שיחה כלשהי סביב הנושא בכלליות? האם לתת לזמן לעבור ואז להישאר בלי יכולת למנוע את העניין? האם בגיל זה ניתן בכלל לשנות את ההעדפה המיני ? מה כהורה אני יכולה לעשות ו/או לסייע?
    אני ממש ממש בחרדה

לקביעת תור
    סגירה
    אני מאוד מודאגת

הוספת תגובה

• לאמא מודאגת

שלי ורדי
    24/02/2010

שלום,
    זה באמת גילוי מסעיר, לכם ההורים, אם זה נכוןאך עדיין יש סיכוי שהזהות המינית לא התגבשה מספיק.
    העובדה היא שאין אפשר לשנות זהות מינית כי ברוב המקרים היא נטיה מולדת. יש ילדים /ות שמדווחים על כך שהרגישו את נטייתם מגיל צעיר מאד, הרבה לפני גיל ההתבגרות. אין לדעת לגבי ביתך.
    העובדה שהיא משאירה את התכנים האלה פתוחים לעיני כל במחשב, אולי מרמזת על כך שהיא רוצה שתדעו, ברמה תת-מודעת. אני מציעה לנסות להתקרב אליה, לא דרך השאלות על הנטיה המינית, אלא להתקרב בכלל ולשפר את איכות הקשר והבטחון בינך לבינה.רצוי להתעניין איך היא מרגישה עם עצמה בחברה,לבלות אתה יותר, לקבל אותה כפי שהיא, לפרגן לה על הצלחות שלה ,לתת לה תחושת ערך עצמי כאדם.
    רצוי שהיא תספר לך על הנטיה המינית בזמן שהיא בשלה, ופחות טוב שתעלי את הסוגיה. אם את מרגישה שיש לה מצוקה כלשהי ,תציעי לה תמיכה נפשית , כדי שיהיה לה אדם בו תוכל לבטוח ולדבר אתו בחופשיות על הנושא. תזכרי כי לרוב, מתבגרים מרגישים רע עם עצמם בגלל השונות שהם חווים כאשר מגלים נטיה מינית הומולסבית, חוששים מאד מדחיית ההורים מאד,שונאים את עצמם.
    קבלת הורים מאד יכולה להגן מדכאונות ומשנאה עצמית. אם מאד קשה לך, תפני ביחד עם בעלך לייעוץ נפשי כדי למצוא דרך טובה להתקרב אליה, ולקבל אותה, לפנות אליה בלי לסכן את הקשר אתה ולגרום לה למצוקה.
    כל זאת, אם יתגלה שהנטינה המינית נמשכת..
    יידוע לי כי קיימות גם קבוצות תמיכה להורים בנושא.

מאד חשוב שתזכרי תמיד שילדים אלה מאד צריכים את הקבלה של ההורים, מאד חוששים מדחיה ומאד שבריריים.

בהצלחה רבה בכל מה שיהיה בדרך,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה בת 14
    ג
    22/02/2010

ביתי היא נערה בת 14 ואני ממש מודאגת מהתנהגותה.
    התקנתי בשבוע שעבר תוכנת מעקב במחשב שלה וגיליתי שהיא מצוטטת באינטרנט וממש מחפשת סקס. היא עדיין בתולה אולם בכל השיחות שלה עם נערים וגברים היא מציגה עצמה כבעלת ניסיון.
    השמועה אודותיה מתפשטת בבית הספר במהירות ונערים מנסים ליצור עימה קשר.
    דיברתי איתה ובכל פעם הרגשתי שהיא מקשיבה לי..
    אולם למחרת שוב גיליתי שהיא ממשיכה לחפש סקס..
    איך אני מצילה אותה מעצמה ?
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    נערה בת 14

הוספת תגובה

• לג'

שלי ורדי
    24/02/2010

שלום לך,
    אני גם מרגישה מודאגת ובלחץ לקרוא את ההודעה שלך...
    קחי אותה מהר לטיפול נפשי, זו העצה הכי טובה שיכולה לתת לך,
    רצוי לפסיכולוגית קלינית או לפסיכולוגית שיש לה ידע בנושאים של התפתחות מינית , לא תרפיסטים אלטרנטיבים וכו/, זה מקרה רציני (וגם לא לפסיכולוג גבר). ייתכן כי הבת שלך יצרית מדי, ייתכן שמרגישה ריקנות ומחפשת קרבה והכרה עצמית דרך סקס, אך זה תמוה מאד החיפוש הזה ללא גבולות וללא סייג . הנשיות שלה לא מתפתחת טוב, השמועות גורמות לנזק נוסף.
    בטיפול את צריכה גם הדרכה צמודה, כי מה שיעזור כאן זה טיפול כוללני, אישי ומשפחתי גם ,איך לשים גבולות בהתנהגות היומיומית. אפשר לחסום לה את האינטרנט בכלל.
    בכל מקרה, את צריכה גם לקבל ייעוץ איך להטיל גבולות אלה בלי לאבד את הקרבה אתה.
    אז דחוף לטיפול מקצועי, וגם אם היא לא רוצה צריך ללחוץ עליה. תדמיתה החברתית כבר לא טובה ועתידה בסכנה. בכלל עלולה להיות קורבן לתקיפה מינית...

מאחלת לך הרבה כוח ואומץ,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור

מאי סולוב
    05/04/2010

1)שלום שמי מאי ואני בת 12 קיבלתי מחזור לפני כ-4 חודשים(היה לי כבר 4 פעמים) ואני צריכה שתמליצי לי על חברה שעושה את התחבושות שלה לאורך כל התתחתונים (אם יש דבר כזה) אמא שלי אומרת שאין ואני משתמשת במה שהיא משתמשת אם תוכלי להמליץ לי אשמח מאוד.

2) איך אפשר לדעת שיש למישהי אחרת מחזור?

3)איך מרגישים כשמתאהבים?

4) האם יש אפשרות לעצור אתת המחזור לכמה שנים?

5) אני מבקשת לא לפרסם את השאלה(אם חייב אז בסדר)

תודה רבה, מאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאי

שלי ורדי
    11/04/2010

היי מאי,
    שאלת הרבה שאלות, קצת שונות אחת מהשנייה.
    לשאלתך אך סוג התחבושות בטח לא אוכל לענות, אך יש תחבושות אולטרה, שהם סופגות הכי טוב.
    כדאי לבקר עם אמא לרופאת נשים ולקבל הסברים.
    לגבי הפסקת מחזור, מבינה שקשה לך עכשיו, אך סה"כ קיבלת מחזור בגיל מאד מקובל, וזה מוכיח שאת בריאה ותהיי פוריה לילדים בעתיד. היום לא מסדתר לך כי את מרגישה ילדה, אך כולנו עברנו את התקופה הזאת של דחיה מתופעת המחזור ורצון לחזור אחורה לילדות. יבוא יום ותברכי את אלוהים על כך שאת בריאה ופוריה.
    להפסיק את המחזור אין דרך, ורק אם מישהי חולה, אולי המחזור מופסק , ואז הסיכון לפוריות והסיכון לבריאות העוברים בעתיד גדל....לא כדאי.
    לא ניתן לדעת אם יש מחזור למשיהי אחרת וגם לא לך, לא רואים בפנים,אל תדאגי, אך עם חברותייך את יכולה לדבר, לא.?
    בשאלתך על התאהבות: כל בן אדם מרגיש קצת אחרית, אך בעיקרון, דפיקות לב, פרפרים בבטן ובקיצור כל תגובות הגוף הם סימנים טובים להתאהבות . בנוסף מחשבות רבות על הבחור, כמיהה להיות אתו וגעגוע עמוק.
    מקווה שהסברתי לך טוב..

בהצלחה בכל,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה