פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה רצינית!
    דפנוש
    14/06/2010

שלום!
    יש לי אח בן 15.5 ילד מאד אגרסיבי ואלים מילולית ופיזית משפיל אותי,מקלל,מזלזל בי ואינו רוחש לי כבוד.ילד מפונק שחושב שהכל מגיע לו ושהצרכים שלו עולים על של כולם.
    אמא שלי מגבה אותו ומרצה אותו בצורה עיורת היא עצמה לא בריאה בנפשה ואינה מטופלת. וכך אחי נותר חסר חינוך.
    אני אתן פה דגמא לדברים שקורים פה כשגרה-אני יושבת במחשב והוא חוטף לי את המחשב באמצע אני מנסה להתנגד אבל הוא מגיב בתוקפנות (הוא ילד חזק שפיתח את שריריו כי עבר חרם חברתי וזה משרה עליו בטחון)
    הוא מאד ממורמר ומצהיר לא אחת כי הוא רוצה לעזוב את הבית ולא טוב לו בו. (החברים הם המפלט שלו)הוא לא מסתדר עם אבי ואין בנהם קשר כלל ואם יש קשר הוא אלים. ומתבטא בצעקות וקללות.
    הוא מרבה לקלל והוא מאד עצבני ובועט בדברים,בקיצור מתוסכל.
    איך גורמים לו לכבד אותי ואיך מחנכים אותו כי המצב הנוכחי מדאיג ובלתי נסבל!
    ואשמח אם התשובה תופנה אליי ספציפית מה עלי בתור אחות לעשות.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמה רצינית!

הוספת תגובה

• לרעות

שלי ורדי
    14/06/2010

שלום רעות,
    ודם כל לא אמרת מה גילך, האם את בוגרת מאחיך או צעירה ממנו. כמובן שלהיות צעירה נותן לך הרבה פחות חופש ומרחב בבית. המצב ממש לא פשוט, קצת אשלה אותך אם אומר לך שבכמה מילות ייעוץ שלי תוכלי להרגיש טוב יותר בבית עם אחיך. כל עוד הגיבוי מאמך והמסרים השונים בין האב לאם כלפיו יימשכו, המצב יישאר אותו דבר. אני מציעה לך להתקרב לאביך יותר, לתפוס ברית שיתופית אתו בבית, בתקווה וגם בבקשה ממנו לשים סדר בינך לבין אחיך כשהוא מנסה לעשות כרצונו בבית. גם לאביך דפוס התמודדות ותקשורת לא יעיל - או שמנתק קשר או שהוא רב אתו, אין לו דרכי אמצע. הדבר השני שאני מציעה לך זה לשהות הרבה אצל חברים/חברות כמה שזה מאתפשר, כי לא נראה לי שהבית היום זה מקום בטוח בשבילך. זה כמובן בתנאי שאי שהייה בבית לא תגרום לך ל בעיה בלמידה...
    אני מתרשמת שחונכת הרבה יותר טוב מאחיך כי לא קיבלת גיבוי עיוור מהורייך. אז לפחות בזה תנחמי עצמך ולו במעט. גם ייעוץ רגשי היה עוזר לך, לא כי בך הבעיה, אך כדי לשמר לך את הערך העצמי והקשר והתמיכה שאת זקוקה, כי אין מסגרת שתתמוך בהך בבית, את לא מוצאת הגנה ותמיכה ומרגישה די לבד במערכה.
    אפשר לחפש ייעוץ דרך יועצת בית ספר, פסיכולוג/עובד סוציאלי בקהילה או קבוצות מתבגרים בקהילה.

כל טוב ובההצלחה,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    חני
    13/06/2010

בני הבכור בן 18.5 ובעוד כחודשים אמור להתגייס. בני בעוד מס' ימים אמור לסיים את י"ב , והוא מסיים את ביה"ס ללא תעודת בגרות (דבר שבהתחלה היה קשה לי לקבל ) מאמצע כיתה י"א בני חזר ללימודיו לסירוגין אפילו שניסינו לדבר ולדרוש ואפילו נעזרנו בעזרת יועצת חינוכית (דבר שעזר במעט) סירב לפקוד את ביה"ס באופן קבוע , מבחינה חברתית לא יוצא ומבלה עם חבריו אפילו שמזמינים אותו, חשוב לי לציין שבני לא מפגין שום בעיות כלשהו כגון דיכאון וכדומה. כשאני שואלת אותו למה הוא לא מדבר עם חבריו תשובתו שהוא מתכתב עם באמצעות המחשב (הוא מבלה שעות רבות מול המחשב!) , ביקשתי ממנו שיצא ויפגש איתם (במיוחד שהוא עומד לפני גיוס)אך הוא תמיד משיב שאני אניח לו ולא בא לו להפגש איתם והוא יודע מה הוא עושה. הקשר ביני לבני לא היה טוב היו ביננו עימותים בנושא הלימודים, אך משלמדתי לקבל שבני לא מסיים את לימודיו עם תעודת בגרות ,הקשר עם החל להשתפר וכיום אנו נמצאים בקשר אך במצב עדין.
    א. איך אני אגרום לבני להתנתק מהמחשב ולהפגש עם חברים.כמו כן בני לא רוצה ללכת למסיבת סוף השנה המתקיימת בבי"ס, מה עלי לעשות כדי לשנות את דעתו??
    ב. בני הבכור ואחיו בן 16 רבו ולא מדברים כחודש וחצי לא התערבתי בנושא וחשבתי שהענין יסתדר אך עד עתה הם עדיין לא השלימו, מה עלי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• לחני

אייל קנדינוף
    14/06/2010

שלום חני
    את מתארת מצב של התמכרות למחשב!!! הרבה כרגע לא יהיה ניתן לעשות מאחר ובעוד חודשיים הוא מתגייס למזלו. אז כבר יהיה חייב להתנתק מהמחשב ולחזור לחיים האמיתיים.
    לגבי הלימודים, זאת תהיה בחירה שלו לאחר הצבא להחליט להשלים בגרויות או לא!!! זה כבר לא תלוי בך, הוא יהיה אדון לגורלו ויהיה חכם אם יבחר להמשיך בלימודים ואין לי ספק שאת תתמכי בו.
    לגבי מערכת היחסים עם אחיו. דרושים לי עוד פרטים. ניתן לעשות הרבה, כתבי לי את הסיבות והשתלשלות העינינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

חני
    16/06/2010

תודה על תשובתך המהירה. אני מודעת לכך שבני מכור למחשב, אל אף שניסיתי אין ספור לגרום לו לעזוב את המחשב. ניסיתי שוב לשכנע את בני לפחות להיות במסיבת הסיום אמר שהוא שוקל את הענין, ולעת עתה הנחתי לו בענין זה.
    לגבי לימודיו אתה צודק ומקווה שאחרי הצבא הוא ידאג לשלימם.
    לגבי המריבה עם אחיו בן 16 , נושא המריבה היה שאני ובני הבכור התווכחנו (בענין הלימודים וחזרה לביה"ס) ובני הבכור דיבר אלי בצורה לא יפה ומכובדת , ובני בן 16 התערב וכעס עליו מאוד ומאז הם לא מדברים. בני בן 16 הסביר שהוא לא מקבל שבני הבכור דיבר אלי בצורה לא יפה.
    הסברתי לו שברגעי כעס נפלטים דברים שאין עליהם שליטה ושינסה לדבר איתו, ניסתי גם לדבר על כך עם בני הבכור והוא מצידו גם כועס על אחיו קטן בגלל התערבותו בענין, ושהוא לא מוכן לדבר עם אחיו הקטן , הסברתי לו שעליו להתעלות על עצמו ולהתנהג בבגרות ולנסות לישר הדורים בינהם.
    לעת עתה שניהם לא מוכנים לדבר אחד עם השני, והדבר מאוד מפריע לי,מה עלי לעשות (במיוחד שבני הבכור אמור להתגייס בעוד כחודשים).
    דחוף !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

חני
    17/06/2010

מחכה לתשובתך בהקדם . תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחני

אייל קנדינוף
    19/06/2010

שלום לך חני
    נראה לי שאת יותר מידי מנסה להסביר!!!!
    הגיע הזמן להפסיק עם ההסברים!!!!
    מהיום את מפסיקה לתקשר אתם לחלוטין וזה אומר: שיחות, אוכל, כביסה, ועוד....
    נראה אותם לא מדברים אחד עם השני כשאמא "השתגעה"....
    עם בחורים צעירים בגיל ההתבגרות לא משוחחים ולא מסבירים. נוקטים עמדה מול המצב בצורה שתראה למתבגר את הבחירה הנכונה.
    לגבי המחשב, אין טעם להסביר למכור שכדאי לו להפסיק, פשוט מעלימים את סוג ההתמכרות: מחשב.
    לצערי, מניסיון, אין דרך אחרת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

חני
    01/07/2010

מצטערת שרק עכשיו חזרתי לפורום, ותודה לך על תשובתך .
    בסופו של דבר בני לא רצה ללכת למסיבת סיום של י"ב. (היה לי ויכוח איתו על כך), הוא הסביר שהוא מתבייש ללכת למסיבה במיוחד שמקריאים את שמו לגשת לבמה. וגם לא נעים לו להפגש עם חברים לאחר ש"חיפפ" אותם ולא נפגש עימם.
    כאמור בני מתגייס בעוד כחודש , ומכאן באים דאגות לבני איך הוא יתנהג במסגרת הצבאית והאם הוא מסוגל לעמוד בדרישות ובלחץ הנדרש ממנו. האם עלי להכין ולהסביר לו את המשמעות של צבא (בעלי מבקש ממני לא להלחיץ אותו בנושא של הצבא ולא לכנס איתו לעימותים שבעיניו לא כל כך חשובים ומבקש ממני להרפות ולהיות עימו רגועה יותר). כשאני מדברת עם בני על הגיוס ומשמעותו הוא אומר שהוא מבין ויודע לקראת מה הוא הולך ושלא "יאחפור" בנושא זה.
    אבקשך לענות לי בהקדם תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

אייל קנדינוף
    01/07/2010

שלום שוב
    יהיה נבון ביותר להקשיב לבן זוגך ובעיקר לבנך.
    הגיע הזמן להרפות, אין לך שליטה על הכל וזה גם לא יעזור. זה הזמן שלו להתמודד עם החיים ומסגרת צבאית היא לא כל כך נוראה!!! יכול להיות שאפילו הוא יהנה.....
    כדי שהוא יתבגר את חייבת לשחרר אותו וזה מתחיל קודם בך. הוא כבר לא ילד, הוא בחור צעיר שעומד לפני אתגר שיכול לעזור בבניית דימוי עצמי חיובי יותר ממה שבנה עד היום. שאלי את עצמך מדוע את דואגת כול כך? זה לא תורם במאומה, בדיאבד שימי לב שהדברים מתנהלים בקצב שלהם ויכולת השליטה שלנו מוגבלת בלאו הכי. אז לשחרר במקומות שבמילא אנחנו לא יכולים להשפיע ולשנות.
    ברור לי שזאת משימה קשה לאמא אך אין לך יותר מידי בררות....
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

חני
    03/07/2010

אייל תודה רבה על תשובתך, ואשתדל ולפעול ולנהוג לפי עצת ולהרפות ולשחרר .
    תודה !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יומולדת
    אדווה
    10/06/2010

שלום,חגגתי השבוע יומולדת 17 וכולם הבטיחו לי שהם יבואוץ באמתףהרבה אנשים אמרו שהם יבואו ויעשו לי שמח.
    אני לתומי,התארגנתי לבשתי בגדים חדשים ובאמת ציפיתי שיהיו מעל ל15 איש. כשאני באה אני ראוה 4 חברים,2 קרובים ו2 לא כ"כ קרובים אליי. לא ידעתי מה לעשות,רציתי ללכת לבית! לא היה לי נעים מהם אז נשארתי למשך שעה וחצי.
    מה לעשות עם כל החברים שהבריזו לי?אני חושבת שבזמן האחרון השתניתי,נהייתי פחות גמישה ויותר בררנית,ואולי הם נתרעו ממני ופשוט לא שמתי לב עד שהגיע הרגע שהם היו צריכים להיות שם בשבילי.
    האם לדבר איתם? או לפתוח דךף חדש עם אנשים שיאהבו אותי יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    יומולדת

הוספת תגובה

• לאוריה שיש לה יום הולדת

שלי ורדי
    11/06/2010

היי אוריה,
    מזל טוב !!

קודם כל, גם 4 חברים, שניים מביניהם קרובים, זה הישג לא רע לדעתי. חברים באמת טובים יש מעטים לרובנו, ואת בחורה חברותית כי יש לך מעגל חברתי יחסית רחב. ציפית מהחברים שיבואו....
    באמת לא יפה מצידם לומר שיבואו ולא להודיע. מחברים קרובים אני מבינה את האכזבה שלך וכל זאת, אני שמחה לשמוע שאת עושה גם חשבון נפש, רואה שאולי יש לך חלק בזה שהתרחקו ממך ויש לך את אומץ לשאול את עצמך שאלות.
    כאן זו נקודת הבשלות שלך ומכאן תצמחי. כך שאני לפחות אופטימית עבורך...

לשאלתך האחרונה, אני חושבת שלשקם קשר הרבה יותר מצמיח מאשר לעזוב ולהתחיל קשר חדש. יש מקום לשאול את חברייך שאלות גם על האם את עשית משהו שלא מוצא חן בעיניהם, אך כל דבר תלוי בגופו, זאת אומרת יהיו גם חברים שתרגישי שהם לא התנהלו טוב כלפייך או אין ביניכם כימיה אמתית, ולא ממש כדאי להשקיע בקשר. בנוסף תמי קשרים חדשים טובים ייעשו טוב, אך לא מתוך בריחה אלא מתוך בחיר המודעות, והתחברות לעצמך שזה קשר שעושה לך טוב.
    מקווה שעזרתי

שלי וריד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי אב -בן
    דפנוש
    10/06/2010

שלום !
    אחי בן ה-15 חזר לפני שנה בשאלה מאחר ועבר חרם חברתי קשה במשך שנתיים שכלל מכות,יריקות וקללות.
    מאז שחזר בשאלה יש לו עשרות חברים חדשים וטובים ובסך הכל טוב לו בבית הספר החדש.
    הבעיה היא שהוא ואבא שלי לא מדברים למעלה משנה! יש בנהם מתח רב,לפעמים תקריות אלימות. אפשר לומר שאחי לא ממש מחשבן לאבי וכשאבא שלי לדגמא שואל אותו לאן אתה הולך הוא מתעלם. השיא היה כשהורי אבי נפטרו ובעקבות מריבה אחי לא הגיע לשבתות,לקדיש.
    אומנם מאז ומתמיד אחי היה בעיתי ולא ממושמע ולא הסתדר עם אבי אך כרגע המצב בנהם מאד קשה ואחי סוחב מטענים.
    זה הגיע למצב שהוא מעשן למרות שהוא יודע שזה לא טוב.וכל הזמן הוא מדבר על כך שהוא רוצה לעזוב את הבית ושהחברים יותר טובים מהמשפחה.
    איך עוזרים לו?

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי אב -בן

הוספת תגובה

• כשלא מדברים בבית

שלי ורדי
    10/06/2010

שלום לך,
    אחיך לקח דרך אחרת, אך הוא כל כך צעיר ואולי יחזור שוב לדרך ההורים ולדת, דברים כאלה קורים. כדי להחליט לחזור לדרך החיים של המשפחה הוא צריך להרגיש שייך, ואת המשפחה כמקבלת אותו ואת השינויים שעובר בחייו,( למרות שהייתם רוצים בוודאי אחרת) ולא מתנגדת לו באופן עיוור.
    צריך לנסות להבין אותו ואת הסיבות שבגללן עזב את הדת. אני לא חושבת שלא איכפת לו ממה שאביכם חושב ומרגיש, הוא לא מראה זאת כי הוא במאבק של כוח אתו , על מי צודק, ונסה שהחינוך של אביכם לא ישפיע עליו.
    אני חושבת שכדאי שאתה תתקרב אליו, תנסה להבין מה טוב לו ומה לא בחייו החברתיים החדשים, ותתן לו הרגשה שאתה נשאר אחיו בכל מקרה בלי לשפוט אותו, פשוט להיות האח שלו!!
    אני חושבת שגם אמא צריכה לעשות דבר דומה, כדי שירגיש שייך ואהוב, ואם ירצה לחזור לתשובה, ידע שיהיהי מי שיקבל אותו לא יוכיח אותו.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב..הורים במשבר
    חסויה
    10/06/2010

שלום..לא יודעת מה עוד אפשר לעשות המתבגר שלי 16.5 מאבד את כל הגבולות שאפשר ומאפשר לעצמו הכל פשוט הכל!!!
    הוא בתקופת מבחנים קשה לו מאוד מאוד ..חלק מהמבחנים הוא לא עשה פשוט דחה כי בכככל השנה הוא לא למד זלזל ועכשיו שצריך לגשת אני אשמה הכל נופל עלי כמובן!!
    פניתי בית הספר יש לו שעות תגבור במקצוע מסויים אך את השאר הוא לא מוכן ללמוד (כמובן שהוא חושב שזו תכנית בחירה) מכל הלחץ הזה הוא כל הזמן עצבני אין אצלו דיבורים הכל מתנהל בצעקות גם אם זה אצלנו בעבודה ..ואתמול הוא עבר עוד גבול תוך כדי שיחה עם בעלי (שכמובן התנהלה בצעקות מצד שניהם )הוא קם ירק על בעלי ויצא ..נשארנו המומים!!!
    דבר ראשון בעלי ניתק לו את הנייד אך כאשר הבן הגיע הביתה(אנו עוד היינו בעבודה)הוא התקשר מהבית וביקש להתנצל אנו סירבנו אמרתי לו כשנגיע הביתה נדבר..כאשר הגעתי הוא יצא למכון וכשחזר הוא הודיע לי שהוא יוצא לבלות..אני לא מבינה את ההורים שמרשים לילדים שלהם לצאת באמצע שבוע..כמובן שלא הרשתי אין פרסים על אותה התנהגות ובטח שלא באמצע שבוע כשיש לימודים !!ביקשתי שיכנס להכין שיעורים ואח"כ נדבר ..בקיץ הוא צריך לעבור קורס של חודש אשר יגיש אותו לבחינה שדחה (כמובן בתשלום)הוא מצידו רוצה לצאת לעבוד ולא ללמוד ..מה אני עושה אין לי כוחות יותר להלחם בילד הזה הוא פשוט ממוטט אותנו בעלי כבר חסר סבלנות וכל שיחה בניהם שטופת צעקות וקללות אני כבר לא מסוגלת לשמוע את הדבר הזה ביקשתי מבעלי להתאפק לא לקלל שבאמת ינסה להבין את הקושי של הילד אך הוא מביא אותנו למצב בו הכל מתפרץ איך אפשר להרגיע את שניהם????????????
    אני מרגישה שאנו מאבדים לאט לאט את השליטה עליו ..מה יהי ה בחופש הוא יבלה כל יום עד הבוקר?? חשוב לי לציין שהוא שהוא מעשן (סיגריות ונרגילה ואני מקווה שרק זה..)ויודע כמה אנו נגד וכל הזמן מטיפים לו על כך הוא חוזר מהחברים פשוט עצבני ומסריח וטוען שהוא מאוד עייף (וגם לא נראה טוב)והאוירה שלו כל הזמן קרבית
    ב ב ק ש ה עיזרו לי אני ממש מיואשת תודה וסליחה על המגילה..

לקביעת תור
    סגירה
    שוב..הורים במשבר

הוספת תגובה

• הורים במשבר

אייל קנדינוף
    10/06/2010

שלום לך
    את מתארת מצב של איבוד שליטה של בעלך ובנך. יהיה עליכם ההורים לפנות בדחיפות ליעוץ כדי ללמוד את הדרך שבה אפשר להחזיר את השפיות לבית . אשמח לעזור, את מוזמנת לפנות אלי במייל או בטלפון.
    הקושי שלכם נובע בראש ובראשונה מהעובדה שאת ובעלך לא מדברים וחושבים באותה שפה וזה חייב להפסק.
    ברור שאת כבר מיואשת, אז חייב לבוא שינוי והוא צריך לקרות ע"י התערבות חיצונית ומקצועית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

חסויה
    13/06/2010

אייל תודה רבה .
    רציתי לציין שעוד באותו היום הילד התקשר מ"ס פעמים להתנצל וכשהגענו הביתה הוא חזר על ההתנצלות שוב ושוב ואמר שזו סערת עצבים והוא יודע שעשה משהו יוצא דופן ושזה לא יחזור על זה בעלי אמר לו שהוא נורא פגוע וכועס כמובן תמכתי בכך ..ועוד באותו היום שוחחנו אני ובעלי על צורת ההתנהלות שלנו בבית ביקשתי ממנו לנסות להשתנות קצת גם לעצמו פחות צעקות ועצבים יותר דיבורים הקשבה והבנה גם כשזה פוגע לדעת להתנהג איתם(עם הילדים)
    כבר כמה ימים שהאוירה בבית רגועה הם אפילו הצטרפו אלנו לקניות.. ואפילו בילינו בים ללא מריבות ממש שבת נפלאה!! פלא לא??
    דיברתי עם בעלי לגבי יעוץ לפחות פגישה אחת רק כדי לקבל כלים להקשיב ..הוא לא מעוניין מקווה שזה יגיע לפחות לפעם אחת??!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסויה

אייל קנדינוף
    14/06/2010

שלום לך
    גם עם בעלך מסרב להתמודד מסיבותיו זה לא אומר שאת לא יכולה לעשות את העבודה. מספיק שלך יהיה את הידע והכלים כדי לדעת להתמודד עם בנך ואז בעלך יצמצם פערים ויתמוך בך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד כועס
    טל
    09/06/2010

שלום, הבן שלי בן 12, ילד שני מבין ארבעה (13.5 ,8.5, 5). כבר תקופה ארוכה מאוד שהוא מלא כעסים, עצבני, מעיר על כל דבר קטן לאחים שלו, צועק... הבית מתנהל בצורה רגועה, מאמינים בלדבר, בלתת כבוד, אין אלימות מילולית, אין אלימות פיזית. הילד תמיד היה "ילד צדק", הוא צריך שכל מי שנמצא סביבו יתנהל לפי חוקים, אם לא (וגם אם זה לא נוגע ישירות אליו) הוא לוקח את זה על עצמו וכועס על העולם. למשל, המורה שלו הבטיחה משהו לכיתה ולא קיימה, והוא כעס (בצדק), העיר לה ולא מוכן לעבור לסדר היום.
    אבא שלו ואני מקדישים לכל אחד מהילדים זמן איכות לבד, והוא מבלה הרבה זמן עם אבא בעיקר בכדורסל. בשבועיים האחרונים הוא חוזר עצבני מבי"הס, לא מוכן לשתף למה, צעק כמה פעמים "בא לי למות". דיברתי איתו שאני רוצה לעזור לו , הוא לא מוכן לקבל עזרה, רוצה להסתדר לבד, אמר שטוב לו עם הכעס ושנעזוב אותו. אמרתי לו שאני נותנת לו שבוע לנסות לשפר את המצב רוח ואם אני רואה שאין שינוי מחובתי כאמא לדאוג שיהיה לו טוב ואני אפעל כדי שכך יהיה.

אשמח לקבל ייעוץ. המון תודה ויום נפלא!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד כועס

הוספת תגובה

• ילד כועס

אייל קנדינוף
    10/06/2010

היי טל
    אשמח לקבל אינפורמציה על הבכור ועל מערכת היחסים שלהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד כועס

טל
    12/06/2010

היי, הבכורה עברה תקופה של כעסים ורוצה הכל כאן ועכשיו... מגיל 9 עד סביבות 11-11וחצי. היום הרבה יותר רגועה, מבינה ומקשיבה. היחסים ביניהם טובים מאוד, יש כמובן תקופות שיותר טוב ויש פחות. אבל הם בכללי חברים מאוד טובים. ההבדל ביניהם הוא שנתון אחד (הוא כיתה ו', היא ב ז'), תמיד העבירו חוויות על מורים, שיעורים... והוא ביקש ללמוד בבי"ס שלה בשנה הבאה, שומעים אותה מוסיקה ובסה"כ לדעתי ממש טוב

תודה ושבוע נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבי חרדה
    ש
    09/06/2010

שלום, אני אמא לילד בן 10 שמאוד מקובל חברתית,ילד מדהים ואהוב,יפיוף,אח טוב,מצליח בלימודים למרות בעית קשב וריכוז קלה, לצערי הרב למרות כל נתוניו הגבוהים שתיארתי הוא מאוד רגיש וכשקורה משהו יוצא דופן כמו שאתאר בהמשך או מעבר גדול, הוא נכנס לחרדות- לפחות כך אני מפרשת זאת, זה מתפרש במיצמוצים ועויות פנים שבדרך כלל לא קורות- כיצד עלי להתמודד, האם יש טיפול?
    אשמח שתחוה דעתך על המקרה שקרה לפני שבוע, לפני שבוע הוא התחיל שוב למצמץ, ואני לא הבנתי מדוע זה קרה ניסיתי לשאול אותו מספר פעמים, אך ללא הועיל הוא מסר שהכל בסדר,אמש התקשרתי למחנכת שלו לשאול האם הכל בסדר, אם היא שמה לב שהוא ממצמץ והאם היא יודעת שיש סיבה ואז היא נזכרה שלפני שבוע הכיתה התחילה ללכת לשעה של שחיה בבריכה ולאחר השחיה הבנים והבנות נכנסים למלתחות נפרדות להתלבש, 3ואז בנות באו למורות וטענו שבני הציץ להם במלתחות, המורות נכנסו ללחץ ובאו לקחו את בני ותיחקרו אותו ואמרו שידברו עם ההורים ועם המנהלת הוא טען לכל אורך הדרך שזה לא הוא ויש ילד מבית ספר אחר שדומה לו, והוא בכה ולא הסכים לעלות לאוטובוס ולחזור לבית הספר , בסופו של דבר המנהלת דיברה איתו בטלפון ושיכנעה אותו,הוא הגיע היה לו בירור עם המחנכת שלו, עם המנהלת,ובסוף לא דיברו איתו יותר על זה, אבל בני לא שיתף,ונשאר עם המיצמוצים, הייתי בשוק מהמורה שלא שיתפו אותי , האם אני צודקת, שוחחתי עם בני והוא נרגע, האם אני יכולה לבוא בטענות על אופן הטיפול במקרה וחוסר שיתוף מצד בית הספר?

לקביעת תור
    סגירה
    מצבי חרדה

הוספת תגובה

• מצבי חרדה

אייל קנדינוף
    10/06/2010

שלום לך
    את צודקת לחלוטין, גם אם זה בנך שהציץ, זו לא הדרך לטפל במקרה. היה צריך קודם כל להרגיע את המצב ולא להפחיד אותו. בנך מאוד נלחץ והמיצמוצים הם הם פועל יוצא של החרדה.
    לאחר מכן לשתף אותך במה שקרה ולהביא אותו לידי הכרה שמה שהוא עשה יכול לפגוע ולהכאיב לאנשים אחרים על אותו בסיס שהוא לא היה רוצה שיכאיבו לו. וכל זה בסביבה בטוחה רגועה ושקטה ולא על ידי הפחדה ולחיצה אל "הקיר" כמו שעשו לו.(בהנחה שהוא כן הציץ). בהנחה שהוא לא הציץ המצב הרבה יותר חמור, הפחידו ילד עד מצב של איבוד שליטה וזה ממש גובל בחוסר אחריות מטעם הצוות החינוכי.
    לגבי המיצמוצים, בנך צריך לקבל הרבה אהבה, חיבוקים נגיעות מכם ההורים. תחושת הבטחון הפנימי שלו התערערה ויש לשקם זאת במהרה. המסר שצריך לעבור מכם הוא שלא משנה מה קורה אתם פה בשבילו ללא תנאי ובכל מחיר כל הזמן. מצאי את הזמן הדרוש לשהות איתו זמן נוסף שבמהלכו היי איתו במגע קרוב והרעיפי עליו מגע וחום ככל שניתן. הוא זקוק בעיקר לתמיכה רגשית ואת היא הכי מתאימה לכך- את האמא!!!!
    בהצלחה
    לא הייתי ממליץ להתחיל לקחת אותו לטיפולים ויעוצים כדי שלא יזהה עצמו עם בעיה. לך יש את היכולת לעזור יותר מכול.
    התחילי להגביר את הניטור והפיקוח על מה שקורה בבית הספר הן משיחות איתו בצורה שלווה ומתעניינת והצליבי אינפורמציה זו בשיחה עם המחנכת כך תהיה לך התמונה המלאה. אם משהו צועק על הילד, יש להפסיק זאת מיד!!!! מורים הורים מדריכים וכו'.....
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות בכי
    אמא מיואשת
    09/06/2010

בני בן השש הינו ילד חכם, חברותי אך רגיש להחריד. יש לו נטייה לפרפקציוניזם שבא לידי ביטוי בכך שכל פעם שהוא לא מצליח (בכל דבראפילו הטיפשי ביותר) הוא פורץ בבכי היסטרי. אני כבר מיואשת כי הדבר פוגע בו (המון דברים הוא נימנע מלעשות). רק שיהיה ברור אתן דוגמא קטנה: לקחתי אותו לשיעור כדורסל וכולם החלו ללמוד לכדרר. אחרי ניסיון אחד שלא צלח הוא פרץ בבכי וברח מהמיגרש ופה ניגמר הסיפור של הכדורסל (וכל שאר הדברים - בעיקר אלה שכלול בהם מוטיב ספורטיבי/ תחרותי). לא יודעת איך להתמודד עם התקפות הבכי ההיסטריות האלה מרגישה שאין לי כבר סבלנות או יכולת להכיל את המצבים הללו, מישהו יכול ליעץ מה לעשות למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות בכי

הוספת תגובה

• התפרצויות בכי

אייל קנדינוף
    10/06/2010

שלום לך
    מערכת הציפיות שיושבת על כתפיו היא גדולה מידי לפי ראות עינייו. האם היית מגדירה אותו כתחרותי?
    האם ההתפרצויות הן גם בבית וגם בבית הספר? עד כמה חשוב ל להצליח בלימודים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בין חברות
    חסוי
    08/06/2010

שלום,
    יש לי 3 חברות שכל הזמן רבות ביניהן.
    הן לא מסתובבות יחד ולכן אני צריכה לבחור כל פעם עם מי מהן להסתובב.
    כל פעם שאני נמצאת עם אחת מהן היא יורדת ומלכלכת על האחרות ואני באמצע.
    זה לא נעים לי ואפילו קצת פוגע כי בסך הכל כולן חברות טובות שלי.
    ניסיתי להסביר להן שזה לא בסדר או שלפחות לא יעשו את זה בנוכחותי אבל הן לא מפסיקות..
    מה אני צריכה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בין חברות

הוספת תגובה

• בין חברות

אייל קנדינוף
    08/06/2010

הי לך
    מה שניתן לעשות זה לעשות כלום.
    יותר מזה את יכולה לקחת החלטה אמיצה שאומרת שאת לא מוכנה להחשף או להיות בנוכחות של רכילות, קנאה וצרות עין ולתת תוקף להחלטה הזו בצורה חד משמעית ונחושה ע"י כך שברגע שהחברות שלך "יורדות ברמה" ומתחילות "ללכלך" את מנתקת מגע ומסתלקת מהסיטואציה. לא תצטרכי לעשות זאת יותר מפעם אחת. הן כבר יבינו את המסר ויכבדו אותך לעתיד.
    יתרה מזאת, בדרך זו תאפשרי להן, אם הן רוצות, להתגבר ולגדול למקום טוב יותר שמאפשר קבלה של האחר, המקום שאת נמצאת בו. אל תוותרי בעניין הזה גם אם זה יעלה לך במחיר אחת החברויות. או שכנראה החברויות הללו לא שוות את המחיר.
    בסופו של יום מה שקורה כאן זה תחרות על תשומת הלב שלך וזה לא אמור להתנהל בצורה הזו!!!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהר תעזרו לי
    שרית
    08/06/2010

השנה הגעתי לבית ספר חדש.בבית הספר הזה אחותי למדה.היא הייתה תלמידה מוצלחת הי עזרה שם ואהבו אותה מאוד!במקרה המורה שלי היא מי שלימדה גם את אחותי.בחופשת הפסח היינו צריכים להכין עבודות שורשים אני הכנתי עבודה ממש טובה ולא נעזרתי בככלל בעבודה של אחותי(עבודה שזכתה בתחרות ח"ץ)הייתה לי עבודה ממש טובה!כולם אמרו לי את זה הגשתי אותה בזמן ומתוך 170 עבודות שורשים(של כל הילדים בשכבה)בחרו את העבודה שלי ושל עוד כמה ילדים לתחרות. כולם אמרו לי שאני אזכה ההורים שלי הילדים בכיתה וגם המורים הגיע לי הייתה לי עבודה מושלמת אבל דיי כרגיל לא זכיתי והפעם באמת הייתי משוכנעת שאני אזכה. הילדה שזכתה די מקנא בי נראלי היא אמרה לי כול הזמן שזה לא פייר ששלחו את העבודה שלי כי אחותי כבר זכתה וככה וככה אני הייתי מאוד מאוכזבת וגם היום אני מאוד מאוכזבת כול פעם שאני חושבת על זה אני בוכה אימא שלי צועקת עליי ואומרת שאני קנאית ושאני צריכה לפתור את הבעיות שלי. בעוד שבוע יש לנו טקס שורשים ומחלקים לנו תעודות הצטיינות למתחרים בתחרות וכמובן לילדה שזכתה כדאי לי לקחת תעודה או שאני אתחיל לבכות ומה כדאי לי לעשות כדי שאני אהיה בן אדם טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    מהר תעזרו לי

הוספת תגובה

• לשרית

שלי ורדי
    08/06/2010

היי שרית,
    אני רוצה קודם כל להבין -איך להיות בן אדם טוב זה קשור לבעיה שהצגת כאן ולאכזבה שלך מכך שלא זכית ומישהי אחרת זכתה? אין לכך שום קשר עם טוב לב..! רגשות קנאה הן נחלת כולנו, במקרה האישי שלך, שורש הקנאה שלך והכאב שלך נוצר לדעתי מהתחרות דווקא עם אחותך ופחות עם הילדה שזכתה...את כל כך רוצה להיות מוערכת על ידי הורייך קודם כל ,והסביבה הרחבה יותר, כפי שאחותך הייתה מוערכת. משום מה, עקב אופי הקשרים בבית התחושות שלך מכוונות אותך להזדהות עם אחותך יותר מדי . את פחות מחפשת את הייחודיות שלך ופחות מדי מנסה לבסס לך מקום וזהות שונה מאלה של אחותך. זכייה בתחרויות והערכה על עבודה לא בהכרח אומרים עלייך שאת שווה, אלא סה"כ המכלול של אופיך, התנהלותך בעולם ומגוון כישורייך שיכולים להתבטא בתחומים אחרים מאלה של אחותך וטוב שכך יהיה.
    אפשר לראות בעצם מועמדותך בתחרות כהישג יפה מאד, ואני בטוחה שרוב הסביבה רואה בך ילדה מצליחה. דווקא תגובת הילדה הזוכה תמוהה בעיניי - במה קשורה זכית אחותך עם זכייה אפשרית שלך?
    שוב, יש דברים טובים בתחרותיות ואת תחרותית ,דבר שיקדם אותך ויאתגר אותך להתאמץ בעתיד, אך תנסי גם ליהנות ולהרפות, כי תחרותיות כתכונה מרכזית לא שווה הרבה, גורמת להשוואות בלתי פוסקות, ללחץ שוחק ולאכזבות כשמצפים כל פעם למקום ראשון.
    כן , תשתתפי בחלוקת הפרסים ותהיי גאה בחלקך ובהצטיינותך.

בחיבה

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "חברה"
    אדווה
    07/06/2010

שלום......יש לי חברה שאני נותנת הרבה מאמצים בשביל לשמר את החברות בינינו,אך היא לא.
    היא לא מתעניינת בי,היא פוגעת בי ולא טורחת לבקש סליחה.
    היא מגדירה אותי כחברה הכי טובה שלה אבל בפועל זה ממש לא ככה,היא יוצאת עם חברה נוספת שלנו בלי לשאול או להציע לי. היא אפילו לקחה לי את החבר ולא טרחה לשאול איך אני מרגישה בעניין...
    הרבה אנשים אמרו לי לוותר על החברות הזאת אבל אני לא רוצה לחתוך ממנה ולחשוב שאני עושה טעות. אולי יש מקום לשיפור...
    מה אתם אומרים ? זה ממש מציק לי לראות שהיא מזלזלת בי כ"כ!

לקביעת תור
    סגירה
    "חברה"

הוספת תגובה

• לעדן

אייל קנדינוף
    08/06/2010

היי עדן
    נראה שהבעיה נעוצה במקום אחר. איך זה שאת מסכימה ליחס כזה? ברור שהקשר הזה חשוב לך אך האם לא יותר חשוב החברות? חברות אמיתית נובעת משיתוף ולפי מה שאת מתארת אין פה שיתוף אלא לקיחה שלך כמובן מאליו. האם יש פה מצב שבו את מפחיתה מערכך ביחס אליה? ואם כן, אז למה?
    נראה שאת בחורה שיודעת לתת, מחפשת לעשות טוב ומוערכת ע"י חברים אחרים. יהיה נכון מבחינתך לקחת צעד אחורה "ולהתיישב על הגדר". לא לסגור את הדלת באופן מוחלט אך גם לא להשתדל בשביל הקשר הזה יותר מידי. אז תוכלי לדעת בוודאות עד כמה הקשר הזה משמעותי בעיני חברתך. והיה והיא פתאום מתעוררת ושואלת אותךמה קרה?, לאן נעלמת? פה תהיה לך הזדמנות לשפוך את ליבך ולהגיד לה בצורה ברורה את הכללים שמנחים אותך בלהיות חברה ומה הם התנאים מבחינתך להמשך החברות. אם היא תסכים-יופי. זכרי שמילים זה דבר אחד ומעשים זה דבר שני ואנו נמדדים במעשים ולא במילים.
    במקרה השני את יושבת על הגדר וזה לא מזיז לה, היא ממשיכה לחיות את חייה כמו עד עכשיו. פה כבר את יודעת בוודאות שהקשר הזה מבחינתה היה קשר של ניצול ולא יותר וקיבלת את התשובה שרצית ואת יודעת מה לעשות-ניתוק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל

אדווה
    08/06/2010

אתה אלוף! אני כל הזמן כותבת פה ושמחה שאתה עונה לי,כי לא תמיד אתה עונה!
    אתה צודק,עדיף לי להיות בשקט עכשיו ולא לפעול,אלא לחכות למענה ממנה!
    אני מודה לך כ"כ ואוהבת אותך אפילו מבלי להכיר אותך אישית!
    שולחת לך חיבוקיםםםםםםם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדן

אייל קנדינוף
    08/06/2010

היי עדן
    קודם כל תודה רבה.
    ואני מאוד אשמח שתעדכני אותני על ההתקדמות וההצלחות שלך.
    שוב בהצלחה
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החופש הגדול בפתח
    יונית
    07/06/2010

שלום
    מכיוון שהחופש הגדול כבר בפתח, רציתי להתייעץ כיצד לנהוג עם ילדים בגיל ההתבגרות בחופש.
    מכיוון שלקייטנה הם כבר לא הולכים, יש להם יותר מחודשיים שאותם הם מעבירים בעיקר ב:
    משחקי מחשב
    צפייה בטלוויזיה
    פגישה עם חברים
    קריאה
    שינה

כאשר נראה כי רב הזמן זה במחשב ובטלוויזיה.
    האם להגביל להם את זמן המחשב והטלוויזיה ? או שבגיל זה יש לתת להם להעביר את החופש כפי שיבחרו לעצמם?
    במידה ומגבילים, כיצד ניתן לשים את הגבולות באופן כזה שגם ניתן יהיה לוודא שאכן הם לא עוברים את הגבול? הרי ברב שעות היום אנחנו ההורים בעבודה ?
    בעיה נוספת היא החלפת שעות השינה ושעות העירות אצלם. האם גם כאן יש חשיבות להצבת גבול לגבי השעות שבהם הם צריכים ללכת לישון ?
    אודה על מתן עצות מה ואיך להתנהג עם המתבגרים בחופש.

לקביעת תור
    סגירה
    החופש הגדול בפתח

הוספת תגובה

• ליונית

אייל קנדינוף
    07/06/2010

היי יונית
    את מעלה נקודה חשובה ביותר ואני שמח על כך.
    הטריק בחופש הוא להחליף את ימי הלימודים בימי עבודה.
    ברגע שהם מוצאים לעצמם עבודה אז הסיחרור של שעות השינה מחשבים וטלויזיה נעצר.
    זכותך המלאה בתור ההורה לדרוש מציאת עבודה ולא להתפשר על כך. זה לא חייב להיות כל היום וכדאי לאתגר אותם בחופשה חלומית באילת או בחו"ל מכספי המשכורת שהם ירוויחו כבוגרים.
    אז חודשיים חופש = חודש וחצי עבודה וחצי חופש חופשה היכן שיבחרו ואתם ההורים יכולים להתחייב בעזרה כלכלית והיה והם לא מצליחים לגייס את כל הסכום הדרוש.
    זכרי!!! לא מתפשרים והתנאי לשימוש במחשב וטלויזיה הוא מינימום 5 שעות עבודה ביום. ל מצאת עבודה-אין מחשב. וזה על העיקרון שאומר שאי אפשר לחיות ללא ייצור. בשנת הלימודים ההורים עובדים ומפרנסים, והילדים הולכים לבית הספר ללימודים. בחופש ההורים ממשיכים לעבוד ולכן הילדים נרתמים גם כן. והחופש בא למימוש יחדיו וגם לחוד על חשבון העבודה של המתבגר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בודדה
    אדווה
    03/06/2010

שלום,אני רק רוצה לפרוק את מה שיושב לי על הלב כבר הרבה זמן
    אני מקווה שתייעצו לי..
    אז ככה,אני בת 17 ואני רואה שכולם בזמן האחרון נהנים,יוצאים למועדונים,בריכות חופשות ודברים כאלה,ואני כל היום בבית. מעולם לא היו לי חברות טובות שאפשר לצאת איתן לבלות,כל פעם הייתה לי חברה אחרת ולא הייו לי עדיין חברות יציביות.
    אין לי כ"כ למי לספר את הבעיות שלי,בניגוד לצעירים אחרים שמספרים הכל לחברים,כל יום אני מחכה להורים שלי שיחזרו מהעבודה כדי לדבר איתם. אני יושבת שעות במחשב ועדיין לא מוצאת איפה לפרוק את הרגשות שלי,אני מרגישה שיש לי כ"כ הרבה תשומת לב ואהבה להעניק,ואין לי למי.
    אני רוצה להתקרב לבני נוער,רוצה לצאת להנות כי אני נראית טוב ברוך ה' אבל אני לא עושה עם זה כלום. אף אחד לא רואה את הפוטנציאל החבוי בי,אין לי למי להראות אותו.
    מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בודדה

הוספת תגובה

• לשירן

שלי ורדי
    03/06/2010

שלום שירן,
    קשה לי לדעת מה עוצר אותך, אולי יש לך מעצורים וחוששת להביע את האני האמיתי שלך , אולי חוששת מקרבה גדולה ומאינטימיות, ובטח יש לכך סיבות טובות שכרגע לא ידועות לי ואולי גם לך לא. . אולי קשיים בבית....
    הדבר הכי טוב זה לבקש ייעוץ רגשי, כי את צריכה גם לפרוק את רגשותייך, ום לקבל בטחון דרך מישהו שרואה אותך, וגם להתנסות בקשר טיפולי שבעצמו זה סוג של קשר בין אישי עם אינטימיות רגשית. דבר נוסף זה להירשם לחוג שמעניין אותך, למצוא עבודה לחופש שם תוכלי להכיר ולעבוד עם בני נוער בגילך. אך נראה לי שטיפול היה עוזר, את נשמעת לי בשלה ובוגרת להיעזר בכך.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שירן

אייל קנדינוף
    04/06/2010

בוקר טוב שירן
    אחת הסיבות העיקריות היום לבידוד מרצון נובע מישיבה ארוכה מול המחשב!!!!!
    עשי לעצמך טובה גדולה מאוד ואמצי את העצות הטובות של שלי ורדי ובמקביל נסי לצמצם את שעות המחשב ללא יותר משעה ביום. בשאר הזמן מצאי לך תחומי פעילות חדשים כמו חוגים שמעניינים אותך. עצם שבירת ההרגל של לשבת בבית ויציאה החוצה תאפשר לך להתחיל ליצור קשרים חדשים, אך לווי שינוי זה בתמיכה ועזרה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה עם בני
    איריס
    03/06/2010

יש לנו בן בגיל 12 והגדול בן 17. בני בן ה-17 החל להתעסק עם מבחני תאוריה לנהיגה כמו שאר בני גילו, חבריו כבר הוציאו רישיון אך הוא עדיין הולך ונכשל פעם אחר פעם (4 פעמים) ואני עדה לזה שהוא מתאמץ.
    אני מקבלת את זה בצורה רגוע יותר ובגישה עדינה מעודדת את בני ללמוד עוד פעם ולגשת שוב להבחן.
    אמנם בעלי מקבל את העניין בצורה תקיפה יותר שגולשת לכיוון קללות וצעקות אליו, עם השיחות שעד כה שוחחתי עם בני הוא אומר לי שהגישה של בעלי מורידה לו את הביטחון ושהוא לא רוצה להכשל בכוונה כמובן ואני יודעת שהכישלון בנוסף ליחס מבעלי ממוטט אותו והוא רוצה לעבור ועד כמה זה חשוב לו.. אך הוא ממשיך להכשל ובעלי מקבל יותר ויותר עצבים מפעם לפעם וטוען לא בפני הילד שהגישה שלי
    יותר מידי "מפנקת".
    אני חושבת שאם נעזוב את המושכות לחלוטין בננו לא יתקדם עם זה מכיוון שיש לו אופי שצריך
    לקבל "פושים" וחיזוקים ובנוסף מדובר בילד עם בעיות קשב וריכוז.
    מה אנחנו צריכים לעשות, ללכת בגישה של בעלי או שלי ? או דרך שעד כה לא חשבנו עליה?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה עם בני

הוספת תגובה

• לאיריס

אייל קנדינוף
    04/06/2010

בוקר טוב
    כמה זמן בממוצע בנך מבלה מול המחשב ביום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל

איריס
    04/06/2010

הוא יושב בערך כ2-3 שעות ביום ולא תמיד ברציפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיריס

אייל קנדינוף
    05/06/2010

שלום לך
    נראה לי שהבעיה של בנך נעוצה בבן זוגך!!!!
    לבן זוגך אין שום זכות להתרגז לכעוס להתפוצץ על בנך. הוא לא גנב הוא לא רצח הוא לא סיכסך. הוא בסך הכול מנסה לעבור תאוריה עם חרדת ביצוע שגורמת לו להכנס למצב של צוואר בקבוק.
    כל הידע נמצא שם וברגע שהוא מתיישב להתחיל את הבחינה הוא נכנס ללחץ עצום שלא מאפשר לידע שיש לו לזרום החוצה בטבעיות. זה כמו שאנחנו מנסים להזכר בשם של רחוב או משהו ואנחנו אומרים : זה על קצה הלשון, נו.... ולא מצליחים להזכר. ואז אחרי כמה דקות פתאום השם מגיע. אז אצל בנך זה אותו הדבר רק כפול 1000 בלחץ. אז איך הוא יצליח? הוא לא!!!
    לכן יש לשנות את הגישה. בן זוגך יתחיל להתעלם לחלוטין מהמקרה. שלא ישאל שלא יתעניין שיוריד את סך הציפיות שלו מבנו באופן מיידי. בכלל להוריד לחץ. שבנך ימתין מספר ימים ואז כבדרך אגב יגש שוב להבחן מתוך חשיבה שיכול להיות ששוב לא יעבור ויכול להיות שכן יעבור, זה לא משנה, כי הוא יכול להבחן אין ספור פעמים ובסוף יצליח. אז אין מה להכנס ללחץ. מה שיהיה יהיה וזהו....
    והכי חשוב אם הוא שוב לא מצליח להשיב על סך התשובות הנדרשות נכונות שלא יספר לאף אחד.
    שימי לב שאני לא משתמש במילה כישלון אלא רק הצלחה חלקית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל

איריס
    06/06/2010

שלום לך, התחלתי לטפל בעניין כפי שאמרת, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיריס

אייל קנדינוף
    06/06/2010

היי איריס
    שיהיה בהצלחה ואם עולות שאלות נוספות אז אנחנו פה ולא להתמהמה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אחרי שהתפרקתי אצל מי שרק נתן
    יערית
    01/06/2010

החלטתי לבוא ולפרוק גם פה. חזרתי מטיול די ארוך ומתיש עם הבת שלי היום, ילדה בת 12 בכיתה ו' רק.
    ואני באמת שניסיתי להבין, וניסיתי לחפש את חצי הכוס המלאה, אבל גם אותה לא מצאתי.
    היה פשוט סיוט בכל הטיול הזה. עד שפעם אחת הסכמתי לבוא וללוות טיול עם הבת שלי והכיתה שלה, דבר שנעשה גם כטובה למורה, כי מעט מאוד הורים הביעו נכונות לעניין לא חשבתי שאני יסבול ויהיה מותשת כל כך. כל הטיול התעסקתי בלשאול את עצמי "לאן הגענו?". ניסיתי להתעלם כמה פעמים ממילים לא יפות או יותר נכון מכוערות להפליא שתלמידים מחליפים בינם לבין עצמם כי "הם ילדים", אבל ברגע שזה הפך להיות פסטיבל הקללות של ישראל, ועוד על המורה כבר היה קשה לי להכיל את זה.
    המורה כבר מגלה לזה אדישות, שזה הכי נורא בעיניי, אבל כשאני רואה אותה מתמודדת עם 3 צוציקים קטנים שעומדים מולה ופשוט מקללים את כל הדורות שלה אני לא יודעת אם ומתי הייתי נשברת - כי בטוח הייתי נשברת באיזשהו שלב ופשוט חונקת את אותו ילד. אני מסתכלת לו בעיניים והוא בלי בושה מוציא על המורה מילים שפעמים מעטות בחיים שלי השתמשתי בהן, אם בכלל, ובלי לחשוב שניה על מה הוא בכלל מוציא מילים מהפה, ועוד על מה? על זה שהיא ביקשה ממנו להיות בשקט כי המדריך רוצה להסביר להם על המקום. עצוב לי לאן הגענו, פשוט עצוב.

הוספת תגובה

• ליערה

שלי ורדי
    01/06/2010

מסכימה עם כל מילה שלך,
    המורים לא האחראיים היחדים ולא הראשונים למה שקורה, בטח לא המורה הזוטר במערכת. יש היום יותר מדי כוח לילדים, כי המבוגרים, קודם כל הוריהם נותנים להם ולמבוגרים אין קודים ברורוים ואחידים ביניהים כדי לגבש תגובה חינוכית. המורה לא הייתה תמיד אדישה, הי נהייתה כך כי ראתה שלבד לא יכולה להתמודד נגד כל המערכת,כולל מערכת הצוות החינוכי, והורים רבים מגוננים על ילדיהם במקום לעשות חזית משותפת עם המורים, אז המורים חסרי אונים.
    החינוך מתחיל מהבית, תנסי לגדל את ביתך כמיטב יכולתך (אני בטוחה שאת עושה זאת) והלשפיע כמה שיותר על הסובבים שלך, אולי תבקשי להיות בועד ההורים של בית הספר כדי להשפיע. אני חושבת בדרך הפעולה והניסיון לשנות ולהשפיע תוכלי להרגיש פחות חסרת אונים כנגד החינוך הקלוקל הזה שאת מתארת.

יישר כוח,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר להזדהות איתך באמת אין הרבה מה

יערית
    01/06/2010

להוסיף, נאמר כבר הכל כמו שאומרים.
    קראתי בדיוק כתבה על הנושא הזה, אני גם קרובה לעניין הזה, גם כמורה.
    זה בהחלט עצוב לאן הגיעה החברה שלנו, אך כאימא את לא צריכה לחשוב שזהו מקרה חריג כל כך, כי לצערי זה כבר מזמן השתלט על כל מערכת החינוך, המקרים האלה קורים כל יום, ותחשבי שאת פעם אחת נתקלת בזה, אבל זה בהחלט קורה כל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה