פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחת צהריים מאוזנת?
    תמר
    10/01/2013

שלום לכם,
    אני לא מעונינת לעשות דיאטה להרזיה, אבל משתדלת לאכול בריא.
    התחלתי בזמן האחרון לאכול גם דוחן, קינואה, כוסמת (קצת מאסתי בפסטה ואורז). השאלה האם הם נחשבים כפחממות או חלבונים?
    ארוחת הצהריים שלי מורכבת ממנת בשר (בדרך כלל בשר אדום)+ תוספת שאמורה להיות פחמימתית. השאלה היא האם המזונות שציינתי קודם נחשבים כפחמימות או שזו ארוחה עשירה מדי בחלבונים? ואם היא עשירה בחלבונים ועניה בפחמימות, מה זה בעצם אומר?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת צהריים מאוזנת?

הוספת תגובה

• ארוחת צהריים מאוזנת? - תגובה

ליה שומרון פינדר
    10/01/2013

התוספות שציינת הן "פחמימות" בהגדרתן. כמו אורז ופסטה.
    הן בריאות ומגוונות ואני בהחלט מעודדת אותך על הגיוון!
    יחד עם זאת, כדאי לך גם לגוון ולא לאכול כל יום בשר אדום.
    לגוון את מקורות החלבון: םען בשר אדום, פעם עוף, פעם דג, פאם ארוחה של חלבון מהצומח, זה אומר שתוסיפי לדגנים שאת אוכלת כתוספת קטניות - עדשים, חומוס, שעועית...

בכל מקרה, המשיכי להקפיד על מה שאת מכניסה לפה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

תמר
    10/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת צהריים מאוזנת? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    10/01/2013

בבישול גורמה לייט אנו ממליצים על ארוחת צהרים (ארוחה עיקרית) מאוזנת שכוללת את המרכיבים הבאים:

סלט טרי - לפני הארוחה, לספיגת מיטבית של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים
    או מרק ירקות
    מנה של חלבון: בשר, עוף, הודו, דגים, גבינה או חלבון מן הצומח בגודל כף יד אישית.
    מנה של פחמימה איכותית (מדגנים מלאים) בגודל של 1 כוס לאחר בישול.
    מנה של ירקות מבושלים, לפחות 1 כוס אבל ללא הגבלה (חוץ מקטניות, בטטה ותפוחי אדמה).

כל מרכיבי המזון צריכים להיות טריים וטבעיים ודלי שומן (חשוב להסיר עור ושומן מבשר ועוף) ומבושלים עם כמות מזערית של שמן.
    מומלץ לאכול פעמיים בשבוע מנות של חלבון מן הצומח.
    בשר בקר מומלץ לאכול פעם ב-8-10 ימים.

אם תקפידי על הכללים האלה, הארוחה שלך תהיה מאוזנת, בריאה ומשביעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש למישהו המלצה לשמן זית איכותי?
    נדיה
    06/01/2013

שלום לכולם,

לאחרונה קניתי שמן זית בסופר של רשת גדולה (לא אנקוב בשמו) ולצערי - הרגשתי שרימו אותי. השמן היה כמו שמן קנולה...

החלטתי לקנות רק ממשקים פרטיים וקטנים - אני מניחה שבהם יהיה קשה יותר לרמות את הצרכנים.

האם יש לכם המלצה למשהו כזה?

תודה!,
    נדיה.

הוספת תגובה

• יש למישהו המלצה לשמן זית איכותי? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    06/01/2013

אין לי המלצה ספציפית, אך יש לשים לב שמדובר בשמן זית כתית טהור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון לפילה נסיכת הנילוס
    שרי
    05/01/2013

אודה לכם על מתכון קל ומהיר למתכון של נסיכת הנילוס.

לקביעת תור
    סגירה
    מתכון לפילה נסיכת הנילוס

הוספת תגובה

• מתכון לפילה נסיכת הנילוס - תגובה

שושי שטיינוביץ
    05/01/2013

וואווו....פילה נסיכת הנילוס. זה אתגר!!

מוכנה קצת להשקיע?

אז ככה, מאחר שהדג הזה נמכר רק במתכונת קפואה (אם את יודעת על מקור טרי, ספרי לי עליו), אז קודם כל יש להפשיר אותו היטב, לנקות מהעור ומחלקים קשים, לחתוך לנתחים בגודל של 4X4 ס"ח, לשים בקערה, להמליח ולהניח להמלחה כ30-60 דקות. לשטוף היטב להסרת כל המלח.

אני ממליצה לבשל אותו ברוטב, למשל רוטב עגבניות ארומטי, דומה לחריימה.
    יש להקפיד על תבלינים טריים ואיכותיים (אני מעדיפה לטחון לבד). המנה הזו פשוטה להכנה, אך כדי לקבל תוצאה טובה כדאי להקפיד על שלבי ההכנה.

חומרים - לקילו דג (נטו):

1 בצל גדול, קצוץ או 2 בינוניים.
    1 ראש שום טרי, כתוש
    2 כפות גדושות פפריקה, טרייה וטובה ,מתוקה או חריפה, או תערובת של שתיהן, .
    1 כף כמון טרי
    מלח בזהירות
    3 עגבניות טריות, בשלות, קלופות
    250 גר' רסק עגבניות מסוג טוב (בריכוז 28-30 ושאין בו תוספת סוכר).
    1 כף שמן זית או קנולה

אופן ההכנה:
    קוצצים בצל, מחממים סיר רחב ושטוח, שמים 1 כף שמן, מטגנים את הבצל עד השחמה. אפשר לזרזף מים תוך כדי טיגון למניעת חריכה של הבצל.
    בינתיים, מכינים תערובת של: השום הכתוש, פפריקה ומעט מים לקבלת מעין משחה די סמיכה.
    חולטים את העגבניות הטריות, קולפים וקוצצים.
    לאחר שהבצל השחים, מוסיפים את תערובת השום והפפריקה וממשיכים לטגן. מוסיפים כל פעם מעט מים וממשיכים לטגן. עושים זאת במשך כ-5 דקות. הפעולה נועדה להעניק עומק לרוטב.
    מוסיפים את העגבניות הטריות וממשיכים לטגן דקות אחדות עד שהן נמסות לגמרי.
    מוסיפים את הרסק וממשיכים לטגן. גם כאן מוסיפים מעט מים כדי למנוע חריכה, מטגנים, מוסיפים, מים וכו' במשך כ-5 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך וארומטי.
    מוסיפים עוד 2 ס"מ מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים ה-15 דקות. בודקים את מצב הרוטב: אם דליל מדי, מצמצמים עוד קצת, אם סמיך, מוסיפים מעט מים.
    לאחר 15 דקות מוסיפים את הדגים. מבשלים כ-20 דקות.
    לקראת סיום הבישול זורים מלמעלה כף כמון טרי (לא לערבב). ממשי כים לבשל עוד דקות אחדות. טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך, מוסיפים מעט מלח.
    מגישים חם או קר , נתח דג עם רוטב. זורים מעל הדג מעט מיץ לימון טרי.

הבעיה העיקרית עם המנה הזו שהיא מאד טעימה ו"מבקשת" לאכול אותה עם לחם. אז שיהיה לחם טרי, מקמח מחיטה מלאה, ונא לשמור על כמויות.

גיוון: בסוף הבישול אפשר להוסיף 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים. אפשר גם פטרוזיליה אבל זה פחות טעים.

בתיאבון.

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך שושי על המתכון

שרי
    05/01/2013

אני אנסה בפעם הבאה כשאכין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך שושי על המתכון - תגובה

שושי שטיינוביץ
    06/01/2013

בהצלחה יקירתי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחמניות כוסמין
    דיקלה
    02/01/2013

היי שלום
    אני מחפשת מתכון ללחמניות כוסמין/ קמח מלא ללא שמרים עם מחמצת שאור רוב המתכונים שראיתי הם ללחמים בלבד ואני לא יודעת איך זה יתבטא כלחמניות...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לחמניות כוסמין

הוספת תגובה

• לחמניות כוסמין - תגובה

שושי שטיינוביץ
    03/01/2013

זה בדיוק אותו דבר. את יכולה להכין את הבצק לפי ההנחיות שיש לך ולהכין ממנו לחמניות. תהליך ההתפחה זהה, רק האפיה קצרה יותר.

בהצלחה,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה מאוזנת בת 3 + שאלת שימורים
    תמר
    27/12/2012

הי לכן,
    ביתי בת 3, יוצא ביומיום שהיא אוכלת רק 2 ארוחות גדולות, אך סדר היום שלה מהחינת ארוחות הוא:
    1ארוחת בוקר המורכבת מקורנפלקס ללא סוכר מחיטה מלאה (ברנפלקס ללא תוסת סוכר)+ צ'יריוס+ חלב (היא אוכלת 2 מנות מלאות)
    2. לגן אני שולחת 2 סנדויצ'ים של חצי פרוסה (סה"כ 2 פרוסות לחם) עם ממרחים שונים (נקניק/גבינ"צ/קוטג'/חמאת בוטנים/ טחינה מלאה/חומוס)+ פרי (היא לא מוכנה לאכול ירקות טריים ולכן אני לא שוחלת איתה).
    3. ארוחת צהרים (אוכלת בצהרות אבל בקרוב זה יהיה בבית)- מנת בשר+פחממה+ירק מבושל (הם אומרים לי שם שכמעט תמיד היא מבקשת מנה נוספת)
    4. סנדויץ (בדרך כלל עם חומוס) בסביבות 15:30-16:00, ואז לעיתים איזה נשנוש מתוק (לא אחרי 5)
    5. ארוחת ערב- וכאן הבעיה. היא בדרך כלל לא אוכלת כמעט כלום גם אם יש דבים שהיא אוהבת. ארוחת הערב בדרך כלל כוללת אישזהו ירק מאודה (היא אוהבת ברוקולי/ כרובית/ אפונה+גזר) + פחממה כלשהי (או פרוסה עם משהו, או לחם מטוגן/ לעיתים משהו חם כמו פסטה עם רוטב או אורז)+ מנת חלבונית כלשהי (גבינה/ נקניק/ ביצה/ שקשוקה).
    רוב הפחממות שיש בבית הם מקמח מלא.

הבעיה שלי היא שבארוחת הערב היא כמעט לא אוכלת שום דבר- בגלל זה הגבלתי את האוכל אחה"צ רק עד 16:30, אבל נראה שגם זה לא ממש עוזר, מה שגורם לה לקום בבוקר ממש רעבה ולאכול ארוחת בוקר ענקית.
    הילדה ילדה רזה, בריאה, ואני
    לכן עיקר האוכל זה ארוחת בוקר שהיא ממש גדולה (ואני חוששת שהארוחה שהיא אוכלת כרגע די לא בריאה).

מה דעתכן? איך לדעתכן אפשר לשפר את העניין? או שתוכל יותר בארוחת ערב ואז תישן טוב יותר ולא תקום כל כך רעבה, או שארוחת הבוקר תהיה מזינה יותר.

ועוד שאלה בלתי קשורה: האם באננס משומר או כל דבר בקופסת שימורים יש איזשהו זכר לויטמינים ודברים בריאים? או שהשימור הורס הכל?

תודה מראש

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

תמר
    01/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה מאוזנת בת 3 + שאלת שימורים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    01/01/2013

היי תמר,

אני לא תזונאית וזה גם לא בדיוק הפורום המתאים להשיב לך על שאלתך,

אבל -

כאמא וסבתא לילדים ונכדים בריאים, התפיסה שלי היא שהילדים יודעים הכי טוב מה נכון להם. המנגנון הטבעי שלהם יודע לכוון אותם לאכול את הכמות הנכונה בדיוק להם.

מאז ומתמיד, עמוק בליבי אני סומכת על המנגנון של הילדים שלי (לשמחתי, גם בתי נוהגת כך עם ילדיה), יודעת שהם בריאים ושהגוף שלהם מנחה אותם בצורה מדוייקת, כל עוד אני לא מתערבת!!! הדאגה וההתערבות שלי רק הפריעו.

כל זה כמובן כל עוד הם שמחים, בריאים, פעילים והכל בסדר. כשמשהו לא בסדר, זה כבר סיפור אחר.

את רק צריכה לדאוג להציע לה את האוכל הנכון בזמן הנכון. היא תאכל כמה שהיא צריכה ואת פשוט הסירי דאגה מליבך.

זה הטיפ האישי שלי אלייך. מקווה שעזרתי.

יום טוב ושנה אזרחית טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תמר
    01/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה עוף
    אביבית
    03/12/2012

קניתי חזה עוף טרי בתחילת ספטמבר השנה ורציתי לדעת אם הוא עדיין טוב וכמה זמן אפשר להשאיר אותו במקפיא . תודה מראש ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    חזה עוף

הוספת תגובה

• חזה עוף - תגובה

ליה שומרון פינדר
    11/12/2012

זו יותר שאלה של בטיחות מזון... וצריך לקחת בחשבון תוך כמה זמן הוא הוכנס להקפאה מרגע השחיטה...
    בעיקרון אם הוא נכנס ישר להקפאה אז כ-3 חודשים במקפיא זה המקסימום (לפחות מבחינתי). יש תמיד אפשרות להפשיר ולהריח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בישול של תפוח אדמה וירקות שורש
    יעל
    03/12/2012

שלום,
    לא מזמן שמעתי שתפו"א ברגע שצבעו הופך לירקרק הוא נהיה רעיל ואין לבשל אותו.
    האם זה נכון?
    בתוך כמה זמן ניתן להשתמש בתפו"א, בטטה ושאר ירקות שורש מרגע קנייתם?
    תודה,מורן

הוספת תגובה

• תפוחי אדמה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    03/12/2012

היי מורן,

אנחנו לא נוהגים להשתמש בתפוחי אדמה, בחלק הירוק וגם לא בחלקים שיש בהם "עיניים".

משתמשים בתפוחי אדמה כל עוד הם לבנים, מוצקים (יחסית) ולא ירוקים או חלילה לקראת רקבון.

אגב, לתפוחי אדמה רקובים יש ריח נוראי........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    02/12/2012

רציתי לדעת אם באכילת גזר טרי ללא שמן נקלטים הוויטמנים בגוף?
    אני שואלת זאת, משום שהבנתי שקיימים ירקות ובינהם הגזר שאין בהם שומן, הגורם לספיגה של הוויטמנים.
    שאלה נוספת, האם רצוי לעשות מרק עם עוף, או שעדיף לבשל אותו בנפרד,
    משום שהעוף מפריש הרבה שמן במרק..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    02/12/2012

לגבי השאלה הראשונה, לא בסמכותי להשיב. אינני תזונאית....אולי ליה תוכל לענות ואם לא, אולי בפורום בריאות. (הפורום הזה הוא פורום בישול בריא).

לעניין המרק. ברור שאת מבשלת את העוף עם הירקות ועשבי התיבול. אבל - וזה חשוב מאד. יש להסיר את העור וכל השומן מהעוף, ואז אין לך בעיה.

ואם יש לך ספק כלשהו, את יכולה להכין את המרק, לשים אותו במקרר ואם יש בו שומן הוא יצוף מלמעלה ותוכלי להסיר אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת שקדים
    שקדנית
    29/11/2012

שלום, אני מעוניינת לאכול שקדים בגלל ערכם התזונתי, אלא שיש לי בעיה ללעוס את השקדים , פשוט אין לי שיניים חזקות לזה ואיני רוצה לוותר על פרי זה. איך אוכל בכ"ז ליהנות מאכילת שקדים ? האם מותר לאכול שקדים עם קליפתם החומה או שמא זה רעיל ? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת שקדים

הוספת תגובה

• אכילת שקדים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    29/11/2012

את יכולה לטחון את השקדים או לגרוס אותם. הם אינם מאבדים מערכם התזונתי ותוכלי כך ליהנות מהם. את יכולה להוסיף שקדים טחונים לכל דבר, לסלטים, לסנדויצ'ים, לתבשילים, וכו'. לא מומלץ לבשל אותם כי הם משנים את הערך התזונתי שלהם,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובה מהירה ועוד שאלונת

שקדנית
    29/11/2012

האוכל לקבל מתכון קל וטעים לעוגיות בריאות? שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשקדנית, מתכון לעוגיות שבלת שועל

שושי שטיינוביץ
    01/12/2012

עוגיות זה ממש לא הצד החזק שלי. בעיקר, כי עוגיות בדרך כלל מכילות שומן וסוכר, גם אם הסוכר הוא סילאן או תמרים. עדיין זה סוכר. אבל הנה מתכון לעוגיות שבלת שועל שתמיד מצליחות. יש כאן תוספת של סובין, שמורידה את הערך הקלורי של העוגיות.

אפשר להחליף 1/2 כוס שבלת שועל ב 1/2 כוס אגוזים קצוצים.
    אפשר גם להוסיף 3 תפוחים מסוג גרנד קלופים ומגוררים על חשבון הנוזלים. במקרה כזה, הוסיפי קודם את התפוחים ואחר כך את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם סמיך דיו להכנת העוגיות.

מרכיבים
    3 כוסות שבלת שועל מהסוג העבה (300 גרם).
    150 גרם סוכר חום מסוג דמררה. עדיף להשתמש בסוכר האורגני, שאיכותו טובה יותר.
    100 גרם קמח מלא
    1 כוס סובין חיטה (20 גרם)
    180 גרם חמאה
    3 כפות גדושות קינמון
    2 כפיות אבקת אפיה
    1 כוס מים פושרים

אופן הכנה
    1. מרככים את החמאה.
    2. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה.
    3. מוסיפים אותם לחמאה ומערבבים היטב ואחר כך מוסיפים את המים הפושרים.
    4. בעזרת כף יוצרים עוגיות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    5. אופים בתנור בחום של 190 מעלות כ- 15 דקות (עד לייבוש).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בישול בריא לחורף
    שגית
    28/11/2012

היי אני אמא לשני ילדים בני 3 ו-5. רציתי לקבל ממך טיפים לתזונה בריאה לחורף. האם יש מרקים מסויימים או כל מאכל אחר שיכול להגביר את החסינות שהגוף למחלות חורף וכו'..?
    הם לא מעט נדבקים בגן (לא מחסנת אותם לשפעת).
    בנוסף אשמח לטיפ לתחליף לאבקת מרק עוף במרק כדי להגיע לטעם האידאלי :)

לקביעת תור
    סגירה
    בישול בריא לחורף

הוספת תגובה

• בישול בריא לחורף - תגובה

ליה שומרון פינדר
    28/11/2012

אני מאמינה שתזונה מגוונת ומאוזנת לתמיכה במערכת החיסון.
    במרקים מאוד קל לשים כל מיני סוגים של ירקות, דגנים וקטניות שילדים לא אוכלים ביומיום וזו בהחלט הזדמנות נפלאה!!!
    1 - גיוון.
    2 - שום, בצל וג'ינג'ר - מאוד מחזקים!
    3 - תבלינים טריים כמו כורכום, קינמון, הל (כמובן תלוי במרק ובמה שמתאים לו).
    יש מרקים שאפשר לאכול טחונים, יש מרקים שכיף לאכול לא טחונים... כדאי לגוון גם במרקמים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלי בישול ברגהוף - בישול בריא

מאיר
    28/10/2013

אני רוצה לשתף אותכם על מידע שיש לי על כלי בישול של ברגהוף:
    חברת ברגהוף הינה תאגיד בינלאומי מוביל בתחום תעשיית כלי מטבח, המספק מגוון מוצרים איכותיים מעוצבים ושימושיים כאחד, למגזר הפרטי ולמגזר המסחרי.
    מיוצר בחומרים שמבטיחים בישול טעים ובריא
    תחתית שש שכבות, פיתוח טכנולוגי המבטיח פיזור חום אחיד ומהיר
    תכנון ארגונומי לנוחות מקסימאלית של המשתמש
    מבנה המוצרים וחומרי הגלם מבטיחים בישול טעים, בריא ואקולוגי
    התאמה מלאה לכל סוגי הכיריים: אינדוקציה, הלוגן, קרמי וכל השאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

שלי
    28/11/2012

אין כמו מרק עוף, אבל אני אוהבת להכין גם דייסות משיבולת שועל, בנוסף למרקים אני אישית לוקחת גם כמוסות אסטרגלוס , הן מחזקות את המערכת החיסונית ומקלות על תסמינים של שפעת והתקררות.
    בקשר למרק העוף, הוא מקבל את הטעמים מהעוף, עשבי התיבול והירקותאני מוסיפה רק מלח, שאר הטעמים מהמרק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בשיטות הכנה בבקשה מכם
    רונה
    20/11/2012

עברתי לפני שנה לאכילה בריאה, ירקות, טריים, מבושלים מאודים, נמנעת ממתוק לחלוטין פרט למאפין דל בסוכר ושומן עם קמח מלא ושיבולת שועל מדי פעם, מטוגן וטיפי ג'נק גם הם יצאו מהתפריט, כל זאת בשל רגישות לכימיקלים, מונסודיום גלוטומט אשר מרעים לי ורפלוקס חמור.
    אני אופה עם קמחים מלאים מבשלת בורגול וכוסמת לא מעט אך תבשילי קיטניות, אורז מלא או חיטה מלאה הם אלה שעדיין לא גיליתי לצערי וזאת בשל חוסר ידע על הכנתם

יש ארבע שאלות מסודרות אם תוכלו לסייע לי בבקשה:
    1)איך מבשלים אורז מלא בסיסי
    כמה זמן להשרות את האורז לפני ששוטפים, איך מבשלים, ולכמה זמן?
    והאם ניתן להכין זאת בסיר אורז במיקרוגל ולכמה זמן לשים?

2) איך מבשלים חיטה מלאה בישול בסיסי כתוספת כמו אורז למשל.
    כמה זמן להשרות את החיטה המלאה לפני ששוטפים, איך מבשלים, ולכמה זמן?
    והאם ניתן להכין את החיטה בסיר אורז במיקרוגל ולכמה זמן לשים?
    *אני נוהגת להשתמש במיקרו לאידוי יומיומי של כל ירק אפשרי, הכנת אורז, בורגול. וזה נפלא.

3) לפני כשבוע הכנתי לראשונה חמין צמחוני עם ירקות שורש :
    שמתי להשרייה יחד ל12 שעות עם החלפת מים תערובת דגנים וקיטניות של:
    גריסי פנינה, חומוס, ושעועית לבנה.
    אך בעת הבישול המים נספגו לחלוטין כבר במחצית מזמן הבישול.
    נאלצתי להוסיף עוד הרבה מים. אנחנו אוהבים חמין שיש בו נוזל עשיר בטעם.
    התוצאה הייתה טעימה ביותר אך קמחית וסמיכה לחלוטין.
    האם צריך לבשל משך זמן מסוים ולהחליף מים לאחרים
    או כמו שמבשלים שעועית לבנה כמעט עד ריכוך ואז מוסיפים לתבשיל החמין משהו שאני נוהגת לעשות בחמין בשרי רגיל?

4) אני רוצה להכין תערובת דגנים מלאים וקיטניות ובינהם שיהיה חיטה שלמה, על איזו אתם ממליצים ואיך להכין
    .
    איך למשל אכין תבשיל כזה לאו דווקא חמין שיהיה כתוספת,שלא יוותר בה נוזל (כמו אורז) אך שהכל יהיה מבושל כראוי

הוספת תגובה

• עזרה בשיטות הכנה בבקשה מכם - תגובה

שושי שטיינוביץ
    20/11/2012

היי רונה,

הדבר הראשון שבא לי לומר לך, שתבואי לסדנת בישול גורמה לייט שלי, שם תלמדי להכין את כל אלה וגם לקבל תשובות לשאלותייך הרבות.

אנסה קצת להשיב לך:

אורז מלא: אפשר להשרות אפילו לילה מראש, אבל גם לא חייבים להשרות.

אני מבשלת אורז מלא בסיר עם המון מים (ממש כמו פסטה) עד ריכוך ראשוני. זה אורך כ-25 דקות. מסננת את המים, שמה את האורז בקערה ואז יש לי חומר גלם להכין ממנו תבשילים מופלאים.

למשל: לשים בסיר כפית או כף שמן, לחמם, להוסיף מלח ופלפל, להוסיף מים (לפחות 1/2 כוס), להביא לרתיחה, להוסיף את האורז, לערבב היטב ולבשל על אש מאד קטנה למשך כ-10-20 דקות. יוצא אורז רך, טעים, אחד אחד ומתאים כתוספת לכל ארוחה.

חיטה מלאה: אם היא עם הקליפה, זמן הבישול שלה ארוך במיוחד ואז היא טובה לחמין. אם היא ללא קליפה, מבשלים אותה עם מים (על כל כוס חיטה 3 כוסות מים לפחות), מלח, שיני שום וכפית שמן. כאשר היא מתרככת (כ30 דקות) אפשר להוסיף תבילינים, עלי בייבי, עשבי תיבול וכד'.

לגבי החמין:

איני יודעת מה שמת שם, אבל לחמין עם חיטה ושעועית (למשל), צריך לשים הרבה מים. לפחות פי 5. צריך סיר רחב ועמוק ולשים הרבה מים. אנחנו עושים חמין רק מחיטה ועגבניות עם הרבה שום. אפשר להוסיף גם קצת רסק. הכי הכי טעים שיש.

בשום אופן לא להחליף מים של חמין. פשוט תהרגי אותו לגמרי. כפי שאמרתי מראש לשים הרבה מים וגם לשים לב במהלך הבישול. אם המים אזלו אז להוסיף קצת ורצוי להוסיף מים רותחים. אם אתם שומרים שבת, אפשר להוסיף מהמיחם (נדמה לי שמותר.....).

לא מכירה בישול במיקרוגל. משתדלת להמנע. אם את רוצה לקצר את זמן הבישול את יכולה להשתמש בסיר לחץ. זה עדיף.

לא יודעת אם עניתי לך על הכל. שאלת המון שאלות. אם נשארו שאלות ללא תשובות, כתבי שוב ואשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בשיטות הכנה בבקשה מכם - תגובה

ליה שומרון פינדר
    20/11/2012

כמה דברים שהייתי רוצה להוסיף על התשובות המצויינות של שושי...
    1. אני מכינה אורז מלא בצורה קצת שונה, 1 כוס אורז מלא על 2 ורבע כוסות מים רותחים ומבשלת מכוסה על אש נמוכה 40-45 דקות. עד שנגמרים המים. לא כדאי לסנן אורז כי אז מפסידים ערכים תזונתיים יחד עם המים ששופכים לכיור.
    2. אני לא ממליצה להשתמש במיקרו כלל לבישול או אידוי. יש סירי אידוי ייעודיים, אבל אפשר לאדות בכל סיר, רשת אידוי זה דבר מאוד זמין, זול ושימושי. אם את צריכה הסברים לגבי השימוש, אני אשמח לכוון אותך.
    3. למעט חמין, אני לא מייצרת תערובות של דגנים וקטניות. אני מבשלת כל דגן וקטניה בנפרד כדי לאפשר לה להתבשל בכמות המים הנכונה לה ובכמות הזמן הנכונה לה. בחמין, בכל גם ככה מתבשל "יתר על המידה" והופך למין עיסה...
    4. עם כל האהבה שלי וההעדפה שלי לתזונה צמחונית, עוד לא הצלחתי להכין חמין צמחוני שהנוזלים שלו עשירים בטעם כמו החמין הבשרי... מה שכן, לא לסנן!!! אלא מקסימום כמו ששושי כתבה, להוסיף מעט מים במקרה הצורך.
    אם יש לך שאלות נוספות, אני אשמח לעזור...
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צימוקים ופירות יבשים אחרים
    טובה ביאלה
    18/11/2012

האם לכל הפירות היבשים מוסיפים סוכר? גם לצימוקים? יש צימוקים ללא?

הוספת תגובה

• צימוקים ופירות יבשים אחרים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    18/11/2012

זה תלוי במוצר עצמו. צריך להסתכל היטב מה כתוב על האריזה או להסתכל על התווית. אין חוק אחד לכולם. עלייך לבדוק ולשאול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי.. שאלה
    תותי
    13/11/2012

אני בת 31, לרוב בריאה.
    מזה כשלושה חודשים אני סובלת מבטן נפוחה וכאבים בבטן שמאל.
    בדיקת צואה לפרזיטים יצאה תקינה, בדיקות דם כנ"ל.
    בדיקה גניקולוגית ברוך השם תקינה.
    בדיקת צליאק תקינה, ועוד שבוע אני עושה בדיקת נשיפה ללקטוז.
    ללא עצירות או שלשול משהו מיוחד.
    אתמול בקרתי את נטורופתית לאבחון קנדידה דרך גלגל העין, קנדידה היא לא
    מצאה אצלי אבל חולשה בכבד, נשירת שיער, מיגרנות תכופות ופטריה בנרתיק.
    היא יעצה לי להתחיל ליטול פרו-ביוטיקה בקפסולות וכן ליטול קנדיקיקין (נדמה לי שזה השם).
    כמו כן נתנה לי תפריט לקנדידה (אעפ"י שאין לי), ללא קמח וסוכר.
    אמרה שזה יפתור לי את הרגישות בבטן ואת הנפיחות והכאבים.
    לפני שאני מתחילה את כל התהליך הזה, כולל פרידה מכל מה שטעים (50% מכלל
    המזון), רציתי לשאול אם זה בכלל נחוץ לי.
    לא ניתן ליטול פרוביוטיקה ללא קשר לתזונה כ"כ קפדנית???
    האם זה מה שיעזור לי בכלל?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    היי.. שאלה

הוספת תגובה

• היי.. שאלה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/11/2012

תותי יקרה,

הפורום הזה הוא פורום של בישול בריא. נראה לי שאת התשובה לשאלה ששאלת תוכלי אולי לקבל בפורום בריאות. אין לי סמכות לומר לך מה נכון לך ומה לא.

כדי לעזור לך בנושא בישול בריא, אשמח לדעת מה מותר לך ומה לא, ובאיזה כיוון תרצי לפעול.

אני אישית תמיד בעד תזונה מאוזנת, שפויה, כזו שיש בה הכל, אבל כל מה שיש בה עונה על קריטריונים של תזונה בריאה: כלומר, רק חומרים טריים וטבעיים, ללא כימיקלים או אבקות, ללא מזונות מעובדים משום סוג שהוא, רק דגנים מלאים, שום דבר "לבן": לא סוכר לבן לא לאורז לבן או קמח לבן, כל מזון שיהיה דל שומן, . וכמובן כמויות קטנות ומדודות של שמן לבישול, ורק שמן זית או קנולה. אפשר גם להשתמש בשמן קוקוס.

מזה אנחנו מכינים את האוכל הכי טעים שיש.

ואני מאמינה (ויש הוכחות יומיומיות) שמי שאוכל כך, בריאותו משתפרת ומתאזנת וההרגשה הכללית הרבה יותר טובה.

אבל - כל אחד חייב לדעת את גבולותיו. ברגע שתדעי מה כן, אפשר יהיה לעזור לך להכין מזה את האוכל הכי טעים שיש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יקירתי.

תותי
    13/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי תותי

ליה שומרון פינדר
    14/11/2012

אני חושבת שאם תעני לעצמך על 2 שאלות התשובה תהיה בידייך:
    1. האם את סומכת על המטפלת שזו?
    2. האם את סומכת על הגוף שלך שיודיע לך מה טוב עבורו?
    אני מאמינה בתזונה מאוזנת ומגוונת, אבל לעיתים, כשהגוף יוצא מאיזון - תפריט מוגבל יותר יכול לפתור את הבעיה. זה לתקופה מסויימת, זה לא לנצח, ואם הגוף מאותת לך שמשהו לא כשורה אצלו, אז אני חושבת ששווה לבדוק מה זה...

אולי זה קמח, אולי זה סוכר, אולי זה מוצרי חלב, אולי זה סויה, ואולי זה שילוב בין דברים...

אני תמיד ממליצה כשעולות בעיות כאלה היא לעשות "חושבים" בינך לבינך - מה נראה לך שמפריע לבטן שלך... אם ממש אין לך מושג, אפשר לנהל טבלה ורישום. סוג של יומן אכילה עם עמודה שמתארת את תחושות הבטן ומתי הן מופיעות... זה די מעייף לעשות את זה, ולכן הפתרון הטוב יותר לדעתי הוא לאכול אוכל מבושל, לא מגוון ולא מתועש במשך כשבוע. בעיקר ירקות מבושלים ודגנים מלאים. אם במהלך השבוע הזה הבטן מרגישה יותר טוב, לאט לאט אפשר להתחיל להחזיר דברים לתפריט. וכך, ברגע שיש תחושה לא נעימה יודעים למה לשייך את זה.

בהצלחה בתהליך החקירה. אני מאמינה שבירור מקור הבעיה יאפשר לך להרגיש יותר טוב ולאכול בהתאם למה שמתאים לגוף שלך. בלי "קיצוניות" - אלא פשוט באופן מותאם.

אם את צריכה תמיכה או מקום לשתף בו... אנחנו פה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

תותי
    21/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת רעיונות לארוחת ערב מהירה
    תמי
    13/11/2012

הי לכן,
    היום אני אמורה לחזור הביתה בערך חצי שעה לפני ארוחת הערב, כך שאני חייבת להכין משהו ממש ממש מהר. פרט לחביתה וסלט שלא ממש הולך אצלי, יש לכן רעיון לאיזה ארוחה טובה מהירה ועדיפות לחמה?

הוספת תגובה

• מחפשת רעיונות לארוחת ערב מהירה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/11/2012

היי תמי,

יש כמובן המון אופציות. מפשטידת גבינה וירקות שכדאי שתהיה במקרר ורק לחמם ולהגיש ועד אומלטים אקזוטים עם ירקות ועשבי תיבול. נזידי קטניות ארומטים ונימוחים.

אך אציע לך משהו שלימדתי לאחרונה בסדנאות שלי ואולי זה יהיה לך נחמד.

מציעה לך לבשל בהרבה מים (כמו פסטה) 2 כוסות אורז מלא. בלי שום תוספת. רק מים. לאחר שהאורז התרכך (כ-25 דקות), סנני מהמים, שימי בקופסה סגורה ואחסני במקרר.

כשאת באה להכין אוכל: הוציאי את האורז המבושל מהמקרר ומדדי את הכמות הרצויה.(אנחנו מודדים כוס אורז מבושל לכל סועד מבוגר).

בסיר בגודל מתאים שימי כפית או כף שמן, וטגני בצל קטן או 3-4 שיני שום קצוצות, הוסיפי ירקות ממש שיש במקרר: קוביות פלפל, עגבניות, שעועית ירוקה, חופן פטרוזיליה, 1/2 כוס תירס, עלי בייבי וכו'. בקיצור, מה שיש לך זמין ומהיר. אפילו קוביות מלפפון יתאימו (כן כן)...הניחי לירקות להתרכך. אחר כך הוסיפי תבלינים: מלח, פלפל שחור ומה שאת אוהבת. הוסיפי 1/2-1 כוס מים. הביאי לרתיחה והוסיפי את האורז. ערבבי הכל היטב. הוסיפי מעל האורז ביצים, 1 או 2 ביצה לכל סועד, המליחי את הביצים מעט. סגרי את הסיר ואדי הכל על להבה נמוכה במשך 10 דקות.

הוסיפי סלט ירקות ויש לך ארוחה נפלאה, טעימה, מנחמת, משביעה ושונה ממה שאת מכירה.

ההכנה של האורז מראש מאפשרת להכין ארוחות כאלה במשך כמה ימים. כל יום את מחליפה את הירקות והתבלינים ומקבלת מנה אחרת. אפשר גם להוסיף עדשים מבושלות או אפונה ירוקה. אפשר גם לטרוף את הביצים לשפוך אותן טרופות מעל האורז. מתקבלת מנה אחרת לגמרי.

אפשר כמובן לוותר על ביצים ובמקום זאת לשים קוביות גבינה צפתית או בולגרית (עד 5%) או גבינה אחרת שאתם אוהבים. אפשר כמובן גם לשים קוביות טופו שהוקפצו מראש בשום וסויה.

מקווה שעזרתי.

בתיאבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה

סלמה
    27/11/2012

האם את לוקחת איזה כדור לקנדידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמחים
    מיה
    12/11/2012

שלום

אני מעונינת לאפות ללא אבקת אפיה וכמובן אין זה מתאים לקמחים: חיטה/קוסמין ושיפון מלאים.

ניסיתי עם קמח שיבולת שועל (שיבולת טחונה בבלנדר) ויצא מצויין כי קמח זה כנראה לא חייב אבקה.

שאלתי היא אילו קמחים עוד ניתן להשתמש שאינם דורשים אבקת אפיה?
    אולי קמח תירס?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קמחים

הוספת תגובה

• קמחים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/11/2012

היי לימור,
    מה את רוצה לאפות? עוגות? לחם?

אם את רוצה לאפות עוגות, הדרך שמאד יכולה לעזור היא הקצפה של חלבוני הביצים. זה מאוורר ומתפיח את הבצק. זה עובד טוב עם כל בצק. את גם יכולה לטחון את הסוכר החום בבלנדר לאבקת סוכר. גם זה עוזר לאווריריות של העוגה.

יש אפשרות להכין לחמים, עוגות שמרים וגם פיתות עם מחמצת שאור. בקרוב נעשה סדנה כזו. עקבי אחרי הפרסומים ואת כמובן מוזמנת.

אם לא עניתי לך, אנא היי יותר ספציפית בשאלה שלך ואשמח לעזור,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיה
    12/11/2012

תודה רבה על התגובה המהירה.

אני עברתי לתזונה טבעית (80-90% ) לכן סוכר לא ממש מתאים (שמה קצת דבש, תמרים או רסקי פירות) אך לא אכפת לי להשתמש בשני ביצים אורגניות אם אין ברירה.

1. האם 2 ביצים מוקצפות זה מספיק לעוגה בה לפעמים יש דרישה ליותר?

2. האם ניתן לרכוש מחמצת שיעור בחנויות טבע?

אני לא מחפשת שהמאפה יצא כמו המקור בגלל המגבלות אלה רק שיאפה ויהיה אכיל.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/11/2012

היי לימור,
    מה הסיבה שגזרת על עצמך תזונה כה קיצונית? האם יש בעיית בריאות?

ביצים הם מזון בריא. איני רואה סיבה לא לצרוך אותן. אבל גם דבש, סילאן או רסק תפוחים יכול להתאים.

לטעמי, אם את רוצה לאכול עוגה, כדאי שהיא תהיה כיפית וטעימה, אחרת תמאסי בה ולא תרצי לאכול אותה.

כמות הביצים תלויה במתכון כמובן, ואם תכיני עוגה בלי ביצים, בלי סוכר ובלי שומן אז לא תהיה לך ממש עוגה......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיה
    12/11/2012

שוב תודה.

התזונה הטבעית עושה ניסים להרבה בעיות רפואיות כולל הרזיה ללא מאמץ ורעב בכלל.
    באמת מדהימה אך היא דורשת השקעה וכל מתכון משתמשים בתחליפים בריאים לא מעובדים וללא כימיקלים. בינתיים היא פתרה אצלי כמה בעיות.

בכל מקרה אני אנסה עם ביצים בהפרדה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/11/2012

האם עברת לסוג זה של תזונה על מנת לרדת במשקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/11/2012

לא ידוע לי אם אפשר לקנות מחמצת שאור מחנות. לא מכירה את האופציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

מיה
    12/11/2012

גם לירידה במשקל של סה"כ 5-6 ק"ג שזה הכי הכי קשה ובנוסף בולמוסי אכילה לא נשלטים.
    20 שנה ניסיונות בכל שיטות הדיאטה, אטניקס, נקודות, מוצרים דלי שומן מעובדים וכל מיני וגם הרבה ספורט. בכל השיטות ניתן להוריד במשקל אבל לא לשמור!

תזונה טבעית זה פלא כי הכל בגוף מתאזן ומרזים בלי רעב בכלל (רק עם מגוונים עם הרבה מתכונים טעימים אבל הבסיס הוא : דגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות ושומנים בריאים ומעט חלבונים מהחי)

בקיצור אני מרוצה ומחפשת גם שידרוגים למאפים בשיטה זו.

בכל מקרה הרבה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/11/2012

אני מכירה עוד שיטה לירידה במשקל, המאפשרת לך לאכול בריא, טוב, להיות שבעה ומסופקת, עם גוף מאוזן ואשר מבטיחה תוצאות לתמיד.

בינתיים, אני מאחלת לך הצלחה ואם תרגישי שאת רוצה לעבור למשהו שפוי יותר, דברי איתי.

לגבי אפייה, אין כל כך קיצורי דרך. עוגות מכילות בדרך כלל, קמח, סוכר או תחליף, שומן וביצים. אפשר לדלג על אחד המרכיבים אבל לא על כולם. אז או שמוותרים על עוגות או שאוכלים מידי פעם פרוסת עוגה טובה, נהנים מכל ביס וחוזרים לתוכנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה