פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חישוב חודשי עבודה לחופשת לידה
    כלילה
    15/01/2009

שלום רב, אני אמורה ללדת במאי. כפי שהבנתי נתן לקבל מביטוח לאומי חופשת לידה מלאה במידה וקיבלתי 10 תלושים במשך 14 החודשים האחרונים. בשנה האחרונה (מיולי 2008) אני עובדת כמתרגלת (עוזרת הוראה) במכללה. ההעסקה שלי נעשית כך שבכל תחילת סמסטר נחתם אתי חוזה שתקף למהלך אותו סמסטר בלבד. יוצא מכך, שישנם חודשים (בהם לא מתקיימים לימודים במכללה) שבהם איני יכולה לעבוד. כיום, אני עובדת בעבודה קבועה נוספת עם משכורת אך חסרים לי חודשיים על מנת להגיע לעשרה חודשים. האם נתן לבקש שחופשת הלימודים תחשב לחופשה ללא תשלום (שהבנתי שחודשיים ממנה יכולים להכלל בספירת העשרה חודשים) לצורך חישוב עשרת חודשי העבודה? תודה רבה, כלילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רצף לצורך דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    15/01/2009

כלילה שלום,
    זוהי טענה טובה שעשוייה לעמוד לך - הכל תלוי בנסיבות המקרה הספציפיות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוע בתמ"ת
    אסנת
    14/01/2009

שלום, אני בשבוע ה12 להריוני,לפני כשבועיים וחצי הודיע לי המעסיק שבכוונתו לפנות למשרד התמ"ת ע"מ לקבל היתר לפיטורי. כמה שאלות 1.השגתי (בשל תפקידי בארגון) פרוטוקול ישיבת הנהלה שיכול לשמש ככלי להגנתי בשימוע, האם אני רשאית להציג אותו בפני הממונה בזמן השימוע? 2.האם יש מקום להיעזר בשירותי עו"ד מלבד לקבלת יעוץ (כיצד להתכונן לשימוע,מה לומר ואיך) , או במילים אחרות - האם יכול עו"ד לנקוט בצעדים מעשיים כלשהם עבורי עד לשימוע ובמהלכו? 3.הבנתי שבמפעל בו אני עובדת זוהי הפעם השלישית שמוגשת בקשה שכזו,האם יש טעם לטעון לסדרתיות באפליה נגד נשים הרות , האם זה יכול לשחק לטובתי ? האם יש משמעות לתוצאות - האם המפעל קיבל את ההיתר או לא ? תודה מראש אסנת

לקביעת תור
    סגירה
    שימוע בתמ"ת

הוספת תגובה

• הליך מול הממונה על עבודת נשים בתמ"ת

עו``ד ליאת שטיין
    15/01/2009

אוסנת שלום,
    1. פרוטוקול הישיבה יכול לסייע לך רבות, וככל שהשגת אותו בדרכים חוקיות, הרי שייתכן ויהיה בכוכך להציגו על מנת להוכיח עמדתך.
    2. מומלץ ביותר להיעזר בשרותי עו"ד ולפנות לייצוג מלא בהליך זה, מה גם שעו"ד יגיש תגובה מסודרת בכתב לבקשה שהגיש המעסיק.
    3. העבר של המעסיק יכול להיות רלונטי (תלוי בנסיבות הבקשות הקודמות ותוצאותיהן), ובהחלט יכול להעיד על שיטתיות וחוסר תום לב.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה
    דנה
    14/01/2009

ערב טוב, ילדתי את בכורי ב -10/11 , חופשת הלידה שלי מסתיימת ב -16/2 עבדתי במקום העבודה פחות משנה , התחלתי במרץ 2008 ( יצא שהתחלתי לעבוד ובעצם הייתי כבר בהריון, ואני לא ידעתי על כך, גיליתי שאני בהריון רק באפריל, שהייתי כבר בשבוע 10 , וזה יצר חוסר נעימות מול המעסיק שלי, שלא האמין לי שלא ידעתי..) דמי לידה קיבלתי ע"פ חוק מבט"לא. אני מעוניינת להאריך את חופשת הלידה שלי, בעוד כחודשיים, אני צריכה את אישור המעסיק שלי על כך? יש לי רצף תעסוקתי של כמה שנים, אבל לא באותה העבודה. האם למעסיק יש אפשרות לפטר אותי? אני מודעת לחוק שאסור לפטר אישה שחוזרת מחופשת לידה, אך יש בעיות של מיתון, וסניפים של החברה שלנו נסגרו, אז השאלה, אם יש פה איזה שהיא פירצה בחוק, שתאפשר לו בכל זאת לפטר אותי? ( והאם הוא יכול להשתמש בכך, שכביכול התקבלתי לעבודה שכבר הייתי בהריון...?). באם כן, לאיזה זכיות אני זכאית? ואם אני מתפטרת לבד, לאיזה זכיות אני זכאית? תודה רבה מקרב לב. צריכהה תשובה בדחיפות, כי מחר אני רוצה לגשת לשם.

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    15/01/2009

דנה שלום,
    שאלות רבות לך, אנסה להשיב על רובן...

הארכת חופשת הלידה יכולה להעשות באישור המעסיק בלבד בנסיבות שתארת.
    על המעסיק חל איסור לפטרך, אלא בהיתר מפורש ממשרד התמ"ת.
    ייתכן ואחד השיקולים שייבחנו יהיו מצב החברה, אולם בנסיבות, ולאור העובדה כי נותרו שני חודשי העסקה בלבד + הודעה מוקדמת, הרי שיהיה קל יותר להילחם על מקומך (מומלץ לנהל הליך כזה ע"י עו"ד). ההבדל במקרה שלך בין מתן היתר לאי מתן ההיתר מתבטא הן בשלושה חודשי עבודה נוספים, והן בתשלום פיצויי פיטורים ודמי הבראה (שכן רק בהתממשות אופציה זו תמלא לך שנת עבודה)
    בפיטורים - תהיי זכאית לדמי אבטלה (ככל שאכן יש לך רצף העסקה ממקומות קודמים), ובהתפטרות - רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתנו את התפקיד שלי למישהי אחרת
    נילי
    14/01/2009

שלום רב, אני כרגע בשמירת הריון. לפני שיצאתי חנכתי עובדת חדשה שתמלא את מקומי. היום נודע לי ע"י הבוסית שלי שעקב שינויים אירגוניים בחברה, העובדת החדשה תמלא את מקומי באופן קבוע ולי יינתן תפקיד אחר. לא נאמר לי ששכרי יפגע, אך התפקיד החדש שמייעדים לי הינו פחות באופי העבודה ובמעמד. נעלבתי מאד. אני חשה שבזמן שאני לא שם כדי לייצג את עצמי דחקו אותי וכרסמו במעמדי שהושג בעמל כה רב ובמשך זמן ארוך. שאלתי היא, האם זה חוקי? האם יש עצה? תודה מראש

הוספת תגובה

• שינוי בתנאים לעובדת בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    15/01/2009

נילי שלום,
    עקרונית חל איסור על המעסיק לפגוע בתנאי ההעסקה לעובדת בהריון ו/או לאחר לידה.
    ככל שהשינוי הינו מהותי (יש לבחון זאת בנסיבות המקרה הספציפיות), הרי שיש לפעול נגד המעסיק על מנת להשיב את המצב לקדמותו.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    ענבל
    14/01/2009

שלום רב בשבוע 15 הופיעה אצלי דימום קל , אושפזתי 3 ימים . הרופא נתן לי בנוסף עוד 3 שבועות שמירה . האם המעסיק שלי משלם לי עבור הימים שבהם לא עבדתי? או ביטוח לאומי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• תנאי סף לשמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    15/01/2009

ענבל שלום,
    ביטוח לאומי מכיר בשמירת הריון אך ורק באם נמשכה השמירה מעל 30 ימים.
    כל תקופה קצרה מזו, הרי שתוכר כימי מחלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכתב פיטורים לאחר חופשת לידה
    טל קולב
    14/01/2009

שלום , אני עובדתי במקום עבודתי מתאריך 10.05.07 ובתאריך 01.01.08 הודעתי למעסיק שלי שאני בתחילתו של הריון , בתאריך 01.02.08 הרופא הוציא אותי לחופשת שמירת הריון בשל התפתחיות של בדיקות ( הריון תאומים ) הודעתי למעסיק שלי , כיום אני אחרי חופשת לידה , ( 14.01.09 ) ילדתי בתאריך 24.08.08 תאומים אני לא יכולה לחזור לעבודה וכמו כן הגשתי מכתב התפטרות התאריך 28.12.08 בשל נסיבות התינוקות שאני צריכה להשאר לטפלם השאלה שלי היא זו : כמה זמן מיום הגשת מכתב ההתפטרות יש למעסיק שלי לשלם לי פיצויים או להחזיר לי מכתב תשובה.? כי כול הזמן המעסיק מבקש מימני מסמכים של ביטוח לאומי בשל אישור לשמירת הריון אני נותנת לו והוא שוב מבקש , לא מחזיר תשובה . אני חושבת שיש לו כ - 15 יום החזרת תשובה מחכה לתשובה תודה תודה תודה טל קולב

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    15/01/2009

טל שלום,
    ומזל טוב (כאמא לתאומים אני מזדהה איתך מאוד...)

על המעסיק חלה חובה לשלם לך פיצויי פיטורים תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד.
    בנוסף, משהעברת למעסיק אישורים על שמירת הריון למילויו לצורך הגשתם למוסד לביטוח לאומי, והוא לא ממלא אחר חובתו וממלא אותם, הרי שעלייך להתריע בו במכתב בעניין זה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת קטנה

טל קולב
    18/01/2009

היי, תודה רבה לך יש לי עוד שאלה קטנה אני צריכה לתת הודעה מראש בקשר להתפטרותי ?. ובמקרה שכן אז אפשר באחת השיחות עם הבוס לומר לו בטלפון על כוונותי ? תודה ענקית טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

עו``ד ליאת שטיין
    19/01/2009

טל שלום,
    עלייך לתת למעסיק הודעה מראש בת 30 ימים (אלא אם הסכמתם על הארכת תקופה זו בהסכם העבודה ביניכם), ומאוד מומלץ לעגן זאת בכתב.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים ומכתב פיטורים

טל קולב
    08/02/2009

קודם כול אחלה פורם יישר כוח ... בתאריך 24.08.08 ילדתי תאומים , בתאריך 28.12.08 הגשתי לבוסית שלי מכתב פיטורים , למרות שרציתי להגיש לפני אבל היא לא ענתה לטלפונים שלי ולא החזירה לי טלפון עד שלא הזדהיתי בטלפון . בכול אופן המכתב הוגש לה בתאריך הנ"ל. בתאריך 20.01.09 נשלח לי הביתה ע"י מכתב מעורך דין : שחסרים כמה מסמכים של ביטוח לאומי בקשר לשמירת הריון , יש לציין שאת המסמכים הללו נתתי לבוסית שלי שלוש פעמיים , למרות זואת פיקססתי לעורכת דין את המסמך שבו ב.לאומי אישר לי היותי בשמירת הריון מיום הפסקת העבודה ועד הלידה. בתאריך 01.02.09 לאחר שכמה פעמיים התקשרתי לעורך דין לשאול בקשר להמשך טיפול - לא היה מענה חזרה , עד לתאריך זה שהתקשר בתענה שלא קיבל כלום , בתאריך 02.02.09 פיקססתי לו שוב את המסמכים בנוסף למכתב שבו רשום שאני מתריעה על זה שעבר כבר חודש וחצי לבירור הנושא , היום התאריך 08.02.09 אני כבר כמה ימים משאירה הודעות אצל הפקידה כדי לוודאות את קבלת הפקס ואת המשך הטיפול ואין מענה , גם כשאני מתקשרת לבוסית שלי היא אומרת שהטיפול כבר לא שייך אליה ומנתקת את הטלפון . יש לציין שהבוסית מתנהגת כך בגלל שאני לא חזרתי לעבודה . הייתי רוצה לדעת בבקשה מה זכויותי ? המון תודות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    09/02/2009

טל שלום,
    נראה כי המעסיקה יצאה נגדך במלחמת התשה...
    בנסיבות אלה, ולאור העובדה כי מן העבר השני ניצב עו"ד, הייתי ממליצה גם לך להעזר בשרותי עו"ד על מנת לאזן את יחסי הכוחות.
    נהיר כי זכויותייך לא נפגעות כהוא זה, ואל תתני לניסיונות המעסיקה לפגוע בביטחונך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוק

טל קולב
    11/02/2009

ליאת שלום , השאלה שלי היא זו: * האם מותר לבוסית שלי לפי חוק לעשות זאת? * האם לעורכת דין יש אפשרות למשוך את הזמן ..? * במקרה שהעניין לא יסתיים האם אני יכולה לפנות אליך שתיצגי אותי ? תודה רבה רבה טל קולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    12/02/2009

טל שלום,
    למרבה הצער מעסיקים פעמים רבות פועלים בניגוד לחוק, ולצורך הזה בדיוק קמו בתי הדין לעבודה...
    למעסיקה ו/או לבא כוחה יש אפשרות למשוך זמן ככל שאת משחקת לידיהם. ביום שתחליטי שאת מתחילה לפעול כנגדם, הרי שזמנם יתקצר מטבע הדברים.
    ולשאלתך האחרונה - את בהחלט רשאית לפנות אליי לייצוג כשתחפצי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה
    תותית
    14/01/2009

סיימתי את ימי המחלה המגיעים לי,נמצאת בשלבי הריון ראשונים וחשה ברע וכתוצאה מכך איני יכולה לעבוד .. עובדת במקום עבודה מעל שנתיים רצוף... א. האם שימוש בימי מחלה וימי חופשה כמוהו כעבודה לעניין הדמי הלידה? ב. כמה חודשים יש לעבוד רצוף על מנת להיות זכאים לדמי לידה? ג. אם חודש אחד או שניים לא עובדים ולא משתמשים בימי מחלה/חופשה האם עדיין זכאים לדמי לידה? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    15/01/2009

תותית שלום,
    הזכאות לדמי לידה, כפי שנקבעה ע"י הביטוח הלאומי הינה יולדת אשר שולמו עבורה דמי ביטוח במשך 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום בו הפסיקה עבודתה

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי התפטרות לשם שמירה על תינוק
    גילה
    14/01/2009

שלום. אני בהריון בחודש 6, כלומר אני צריכה ללדת באפריל. אני גננת בגן ילדים פרטי, שבו המנהל אינו משלם ביטוח מנהלים לחברת ביטוח. זוהי שנה שלישית של עבודתי במקום העבודה הזה. אני מתכננת להתפטר כדי להמשיך טיפול בתינוק. העניין הוא שכל שנה אנחנו חותמים על חוזה חדש ותוקפו כל שנה מוגדר ל 11 חודשים ושבוע, ולא כולל 3 שבועות של חופשה באוגוסט. אחרי חופשת לידה זה כבר שנת הלימודים החדשה (חופשת לידה תסתיים בערך ב אוגוסט). שאלות: האם סיום חוזה העבודה פירושו שאני כבר לא עובדת שם יותר? האם עלי לדאוג לחתום חוזה לשנת הלימודים הבאה כדי שאחשב לעובדת? מתי כדאי לתת הודעה בכתב על התפטרות כדי לא להפסיד את הפיצויים? איך אני בכלל צריכה להיערך בסיטואציה שלי כדי לקבל פיצויי התפטרות? תודה מראש. גילה

הוספת תגובה

• חוזה לתקופה קצובה

עו"ד אסף אוסלקה
    14/01/2009

אינך צריכה לחתום על הסכם חדש שכן עד תום תקופת חופשת הלידה והתקופה הצובה אסור לפטר אותך.

כדי שתהיי זכאית לפיצויים עליך להתפטר לשם גידול הילד ולהודיע כי לשם כך התפטרותך .

אין מועד קבוע בחוק על ההודעה למעביד, עליך לעשות כן בתום לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    עדי
    13/01/2009

שלום אני בשמירת הריון משבוע 23, כרגע בשבוע 35. רציתי לדעת האם ביטוח לאומי משלם משכורת מלאה או שיש תקרה של שכר מינימום?

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• גובה קצבת שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    13/01/2009

עדי שלום,
    ישנה תקרה, אולם היא אינה שכר מינימום (3,850 ש"ח) אלא השכר הממוצע במשק (אשר נכון להיום הינו בערך 7,500 ש"ח).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחתום בלישכת התעסוקה
    נטע-לי
    13/01/2009

אני התחלתי לעבוד בחברה ושעות העבודה הן רבות(8-18:00) ולאחרונה גיליתי שאני בהריון ואני אמורה ללדת בספטמבר אני יעבוד בחברה סה"כ 10 חודשים בערך וכנראה שאני לא יחזור לעבודה לאחר חופשת הלידה בגלל השעות המרובות השאלה היא האם אני אוכל לחתום בלישכת התעסוקה למרות שיש לי תלושים של 10 חודשים בלבד מהחברה שבה אני עובדת? חשוב לציין שאני גם אם חד הורית. תודה נטע-לי

לקביעת תור
    סגירה
    לחתום בלישכת התעסוקה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    13/01/2009

נטע-לי שלום,
    יש לך טעות בסיסית - את לא לוקחת בחשבון את התקופה של חופשת הלידה, ועלייך לקחת גם אותה בחשבון כחלק מהוותק.
    בכל אופן, רק במלאת שנה (גם אם עבדת קודם במקום אחר), קמה הזכאות לדמי אבטלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לחופשת לידה - לגברים
    מימי
    13/01/2009

שלום, אשתי לא עובדת, לי יש ותק של כמה שנים טובות, הייתי מעוניין לדעת האם אני יכול לקבל חופשת לידה במקום אשתי? אם כן כמה זמן? ממתי? ואיזה טפסים להפנות למי? תודה והמשך יום טוב.

הוספת תגובה

• יש למישהו תשובה???

מימי
    14/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן :-)

עו``ד ליאת שטיין
    15/01/2009

אבל סביר להניח שהתשובה לא תמצא חן בעיניך...
    חופשת לידה לגבר תינתן רק באופן חלקי (למעט מקרים נדירים), ורק בתנאי שאישתו עבדה במועדים הרלונטיים.
    משאלתך עולה כי אישתך לא עבדה, ומשכך אינך רשאי לצאת לחופשת לידה במקומה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים אחרי חופשת לידה
    מלי
    13/01/2009

שלום רב, ראשית תודה רבה על תשובתך לשאלתי. אני לא יודעת איך לפעול בעבודה כל פעם אומרים לי להגיע בשעה אחרת לעבודה, אומנם המרפאה עובדת לפי שעות הקבלה של הרופאים, אך איך שחזרתי לעבודה אני עובדת פחות שעות כי מתחלקת עם שתי מזכירות נוספות בשעות וגם כל מעסיק נותן לי לסדר תיקים בשבילו או להדפיס מאמרים בטענה שרק אני יכולה לעשות זאת וכמה שפחות נותנים לי לשבת בדלפק ולבצע עבודה של מזכירה, כי במשמרת אחת יש שתי מזכירות לכן אותי שולחים לעבודות סידור,איך ניתן להוכיח שזה הרעת תנאים והאם אני יכולה להיתפטר ולתבוע אותם אחרי התפטרות על פגיעה בתנאים עבודה שלי או איך אני אמורה להגיד להם שיש פגיעה בתנאי עבודה שלי ותפקידי ובשכרי. התחלתי במקום עבודה ב- 16.01.08אני חזרתי לעבודה ב- 04.01.09 ( חופשת לידה היתה 22.09.08 עד 04.01.09 ) בינתיים עובדת לפי מה שנאמר לי ע" מעסיקיי. אודה על תשובה מפורטת.

הוספת תגובה

• אישור רפואי

עו"ד אסף אוסלקה
    13/01/2009

האם הגשת את האישורים הרפואיים למעבידך בזמן אמת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאי עבודה לאחר לידה

מלי
    15/01/2009

שלום רב, ראשית תודה רבה על תשובתך לשאלתי. אני לא יודעת איך לפעול בעבודה כל פעם אומרים לי להגיע בשעה אחרת לעבודה, אומנם המרפאה עובדת לפי שעות הקבלה של הרופאים, אך איך שחזרתי לעבודה אני עובדת פחות שעות כי מתחלקת עם שתי מזכירות נוספות בשעות וגם כל מעסיק נותן לי לסדר תיקים בשבילו או להדפיס מאמרים בטענה שרק אני יכולה לעשות זאת וכמה שפחות נותנים לי לשבת בדלפק ולבצע עבודה של מזכירה, כי במשמרת אחת יש שתי מזכירות לכן אותי שולחים לעבודות סידור,איך ניתן להוכיח שזה הרעת תנאים והאם אני יכולה להיתפטר ולתבוע אותם אחרי התפטרות על פגיעה בתנאים עבודה שלי או איך אני אמורה להגיד להם שיש פגיעה בתנאי עבודה שלי ותפקידי ובשכרי. התחלתי במקום עבודה ב- 16.01.08אני חזרתי לעבודה ב- 04.01.09 ( חופשת לידה היתה 22.09.08 עד 04.01.09 ) בינתיים עובדת לפי מה שנאמר לי ע" מעסיקיי. אודה על תשובה מפורטת. בבקשה עזרה דחופה פשוט עושים עוול בעבודה עם כל הפקויקטיים!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים

נויההורנשטיין
    21/01/2009

שלום רב שמי נויה והתחלתי לעבוד בפברואר בחברת טכנולוגיות גיליתי שאני בהריון בסיכון גבוה לאחר חצי שנה התאשפזתי חודש שלם בבית חולים ילדתי ויצאתי לחופשה של 4 חודשים משום שילדתי תאומים כרגע חזרתי לעבודה יצאתי מהעבודה בתור עובדת שירות לקוחות כרגע אני עובדת במחסן בשביל לייפות או להזהר בשינוי התפקיד שלי המעסיק שם אותי במשרד קטן לבד ונותן לי עבודות שקודם לא עשיתי נורא קשה לי עם זה יזמתי שיחה עימו והוא אמר לי שבכורח החזיר תי לעבודה שהחברה במיתון היה גל פיטורים ידוע לי שפיטר המון כ6 איש אמרתי לו אם אין לך צורך בי פטר אותי ותן לי מה שמגיע מתחמק מרח אותי במילים באיום קטן שאולי אצטרך אותו בעתיד וכאילו השיחה היתה מיותרת בכל אופן עדיין ממורמרת מרגישה מושפלת רע לי עם כל השינוי הזה רק בפברואר אסגור שנה אבל מתוכם היתי 5 חודש בהריון ובחופשת לידה בתודה מראש המיואשת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת פיצויי פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    21/01/2009

נויה שלום,
    אם הבנתי נכון את שאלתך, הרי שביום שתמלא לך שנת עבודה יהיה בכוחך להתפטר לצורך טיפול בילדים תוך שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים (ובתנאי שלא יחלפו 9 חוד' מיום הלידה בשלב זה).

בברכה,
    ליאת שטיין,עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי היא

נויההורנשטיין
    23/01/2009

לא ניסחתי טוב שאלתי היא לאחר שהתקבלתי לעבודה בתור נציגת שרות לקוחות היתי עוסקת במענה טלפוני קבלת קהל ומשחזרתי לאחר לידה אני במיקום לבד עושה בכלל דברים אחרים ממינת כל היום דברים עובדת במחסן לא תחת אותה אחראית האם מבחינה חוקית מותר לו לעשות כך לי וטענתו היא שהחברה במצב קשה ואם זה מה שצריך שהחברה אז כך אני אעשה מבחינה חוקית מותר לו? ואייך כדאי לי לפעול כרגע אני ממשיכה לעבוד אף על פי שרע לי בתפקיד החדש זקוקה לכל שקל תודה מראש נויה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2009

נויה שלום,
    ככל שתנאייך בשובך מחופשת הלידה הורעו מהותית (יש לבחון זאת על פי נתוני המקרה הספציפיים), הרי שהוא עובר על החוק, ויש להוציא לו מכתב התראה מתאים (מומלץ באמצעות עו"ד).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי הנוספת

נויההורנשטיין
    25/01/2009

אם אני והמנכ''ל נגרר למשפט ונאמר והמנכ''ל יטען שהיו קיצוצים ופיטורים רבים השופטת תתחשב בו לדעתך השופטת תראה שטענתו צודקת שככה הוא הרע לי את התנאים ואם לאחר 3 חודשים שאני כבר יהיה לאחר הפיטורים ולאחר החודשים שמגיעים לי על פי חוק עדיין אוכל לתבוע אותו בבית משפט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2009

נויה שלום,
    בהרעת תנאים אין רלוונטיות לטענות המעסיק בעניין.
    לתשומת ליבך - טרם התפטרות בדין מפוטר מומלץ להיוועץ בעו"ד על מנת לעמוד בפרוצדורה הנדרשת ולא לאבד את הזכאות (וודאי שאין להמתין 3 חודשים לאחר הפיטורים על מנת לפעול בעניין, כפי שכתבת).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת זכויות רטרואקטיבית בהריון
    מור
    12/01/2009

שלום רב, אני בחודש השמיני להריון ולאחרונה נודע לי על הזכות לקבלת שעות במהלך ההריון לצורך בדיקות. במהלך ההריון עברתי מספר בדיקות שעליהן לא מימשתי את זכותי והן נרשמו בתור מחלה. האם כעת ניתן לדרוש שעות אלו רטרואקטיבית? האם המעביד רשאי לרשום שעות אלו על חשבון מחלה? בתודה מור

הוספת תגובה

• אישור רפואי

עו"ד אסף אוסלקה
    14/01/2009

כנגד אישור רפואי את זכאית לקבל את מכסת 40 שעות להם את זכאית ליציאה לבדיקות בתשלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענק לידה
    עידית
    12/01/2009

תוך כמה זמן מהלידה צריך להכנס לחשבון מענק הלידה?

לקביעת תור
    סגירה
    מענק לידה

הוספת תגובה

• מועד לתשלום מענק הלידה

עו``ד ליאת שטיין
    12/01/2009

גילה שלום,
    המענק אמור להיות משולם באופן עקרוני באמצעה של חופשת הלידה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים וכניסה להריון במהלך חלת
    דגנית
    11/01/2009

שלום, בזמן חופשת הלידה שלי זומנתי לעבודה, נאמר לי כי נאלצים לפטר אותי . וקיבלתי את מלוא זכויותיי על פי חוק. (60+30 ופיצויי פיטורין) לאחר שקיבלתי את ההודעה גיליתי כי אני בהריון בעודי בחופשת לידה האם אני יכולה לחייב אותם להחזיר אותי לעבודה?

הוספת תגובה

• כניסה להריון בחל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    12/01/2009

דגנית שלום,
    מרגע שיוודע למעסיק על הריונך הנוסף, הרי שחל עליו איסור לפטר אותך ללא היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    גם אם יעלה בידו להשיג אישור כזה, באם יטען כי כלל לא ידע על ההריון (על אף שניתן לטעון טענות טובות גם בעניין זה), הרי שלכל הפחות סביר להניח כי תרוויחי את תשלום השכר בגין התקופה עד למתן ההחלטה.
    אגב, אציין כי כבר ניהלתי מספר תיקים דומים מאוד למקרה שלך, וכמעט תמיד זכתה התובעת לתשלומים נוספים בסכומים שונים (כל מקרה לגופו, כמובן).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה - שאלה נוספת

דגנית
    12/01/2009

על הפיטורים ידעתי לפני כחודש במהלך חופשת הלידה וכפי שציינתי הובטח לי שכר 60+30 + פיצויים. לגבי ההריון שהתגלה רק עכשיו, יידעתי את המעסיק אתמול. האם עדיין יכול לפטר אותי? שכן הודעתי כחודש לאחר הפיטורים? האם יש סיכוי שמשרד התמ"ת יאשר את פיטוריי לאור נסיבות אי התאמה לתפקיד? (כך טוען המעביד) תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים לי?

דגנית
    13/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעט סבלנות - זה משתלם בסוף :-)

עו``ד ליאת שטיין
    13/01/2009

דגנית שלום,

לעניין שאלתך - ראי נא תשובתי הקודמת בה התייחסתי ספציפית לשאלותייך אלה.
    נכון לכרגע חל איסור על המעסיק לפטר אותך, על אף שנודע לו על ההריון רק כעת, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    אין ספק שאי ידיעתו (לכאורה) משמשת לזכותו ועשוייה להעיד כי אין הפיטורים קשורים להריון (על אף שכפי שציינתי, ניתן להעלות טיעוני נגד לא פחות חזקים).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה