מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה שלא נענתהקרן11/01/2009
שלום רב, לפני כשבועים עברתי לידה מוקדמת בשבוע 21 עקב מום בלב העוברית שלי. קיבלתי 6 שבועות מחלה. לפני יומיים הבוס שלי התקשר והודיע לי שעומדים לפטר אותי וכי עליי להגיע לשיחת שימוע שלאחריה אקבל את מיכתב הפיטורים. הבעיה היא שהמחלה מסתיימת עשרה ימים לפני שימלאו לי שנה בעבודה כלומר: התחלתי לעבוד בתאריך 13.2.08 המחלה מסתיימת ב- 3.2.09. שאלתי היא: האם אוכל להוציא מחלה נוספת על 10 הימים הנותרים (דוגמא על שפעת- שניהיה בריאים) ואז אהיה זכאית לתשלום הפיצויים?או האם יחד עם ההודעה המוקדמת אגיע לשנה? שאלה 2: לא נותרו לי ימי מחלה, האם ביטוח לאומי משלם עבוד הימים הללו, או אולי ביטוח מנהלים? תודה רבה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת שנת עבודה
עו``ד ליאת שטיין12/01/2009קרן שלום,
ראשית הרשי לי להשתתף בצערך.
לעניין שאלתך - אין מניעה לפטר אותך גם אם תהיי בימי מחלה, כך שאין רלוונטיות לדבר.
ככל שיחד עם תקופת ההודעה המוקדמת תעבדי מעל שנה, הרי שתהיי זכאית למלוא זכויותייך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתותית11/01/2009
אני מאוד מקווה שתוכלו לענות לי על השאלה הבאה- אני נמצאת בתחילת הריון וכתוצאה מכך מרגישה רע מאוד,אני עובדת בעבודה שיש לי צורך לדבר כל היום ועם מצב הבחילות זה בלתי אפשרי! סיימתי את מכסת ימי המחלה, האם אוכל לפנות לביטוח לאומי? ואם כן, האם תשלום זה מהביטוח לאומי לא יפגע בי לאחר מכן בדמי הלידה לעניין חישוב החודשים שעבדתי לפני מועד הלידה? יש לציין שאני עובדת במקום העבודה מעל שנתיים רצוף... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין11/01/2009תותית שלום,
האופציה הריאלית הטובה ביותר העומדת לך הינה כי רופא גניקולוג יכיר במצבך כשמירת הריון, ואז אינך נפגעת במאומה, אלא זכאית לגימלת שמירת הריון לכל אורך התקופה שתקבע.
ככל שלא יכירו לך בשמירת הריון, הרי שהחיסורים ייאלצו להיות על חשבון ימי מחלה ו/או חופשה.
שיהיה הריון קל!
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגע פיטרו אותי..קרן11/01/2009
בוקר אור, אני עובדת במשרד תיירות כשנה ו-10 חודשים במשרה מלאה. יצאתי לחופשת לידה ראשונה ב-1.11.08 ואמורה לחזור ב- 1.2.09. כוונתי הייתה לבקש חל"ת אך כרגע הודיעה לי המעסיקה שהוציאו לי מכתב פיטורים עם שכר נוסף ל 45 יום. שאלתי היא כמובן האם הם יכולים לעשות זאת (המשרד בצמצוצים וכבר פוטרו אנשים נוספים,אבל בכל מקרה רציתי להמשיך את החופשה ללא תשלום). שנית,האם אקבל פיצויים של שנה או שנתיים, אם ב- 29.3 ימלאו לי שנתיים עבודה. שלישית,האם אוכל לחתום לדמי אבטלה? תודה רבה, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין11/01/2009קרן שלום,
בואי נעשה סדר בדברים- למעסיק מותר לפטר ככל שסיבת הפיטורים אינה ההריון ו/או הלידה (ציינת כי יש פיטורים גורפים, נרה שסיבת הפיטורים "כשרה"), אולם חלה עליו חובת תשלום של 60 ימים (ולא 45 כפי שהם הודיעו לך שבכוונתם לשלם, לאחר שככל הנראה לא הסתמכו על התיקון לחוק) + 30 ימי הודעה מוקדמת בה בם חבים.
פיצויים יגיעו לך על שנתיים עבודה (לאור הנתונים שציינת), ודמי אבטלה תהיי זכאית לקבל באופן מיידי, ללא תקופת המתנה (מומלץ לעשות זאת בתום התשלום עבור הימים וההודעה המוקדמת על מנת שלא יחפפו וכדי שלא יקזזו לך מדמי האבטלה עקב כך).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגע פיטרו אותי..
קרן12/01/2009ראשית תודה על התשובה המהירה. אז בעצם פשוט לומר להם שהםחלייבים לי 60 ימי עבודה? ואגב,60 יום,זה לא פחות ימי שישי שבת שנמצאים בתוכם? שנית,מה הכוונה 30 ימי התראה? הם הודיעו לי אתמול. רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
עו``ד ליאת שטיין12/01/2009קרן שלום,
בצורה פשוטה, הרי שעליהם לשלם לך בגין 3 חודשים נוספים, קרי: 3 משכורות מיום הפיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנימה אישית..
קרן12/01/2009האם שם משפחתך הקודם הוא דדוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין13/01/2009ממש לא...
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ועבודהמ11/01/2009
אני בהריון שבוע 15 עובדת בגן ילדים כ - 5 חודשים בחודש באחרון מאוד קשה לי בגן ואני מרגישה שאני לא יכולה לעבוד, אני יודעת שהריון זה לא מחלה אבל העבודה שם זו עבודה פיזית ואין לי מושג איך אני יכולה לעבור את ההריון עם עבודה כזו קשה (לי) ופניתי לרופא שלי הוא הפנה אותי למרפאה תעסוקתית שאלתי היא האם הם התייחסו לזה כאל בעיה? כי מה יקרה אם יגידו לי שאני כן יכולה לעבוד ולמרות שהעבודה שם קשה לי... מה עושים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכרה רפואית במצב
עו``ד ליאת שטיין11/01/2009שלום לך,
שאלתך הינה במקומה, אולם הינה רפואית ולא משפטית.
נסי להפנות שאלתך זו לאחד הפורומים הרפואיים המתאימים של פורטל BEOK, ובטוחני כי תזכי לקבל תשובה הולמת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?אורלי10/01/2009
שלום רב ב 15/9/08 התחלתי לעבוד לאחר שנה שישבתי בבית עם בני. העבודה במשרה מלאה 8 שעות ביום. בראיון העבודה המעביד ציין שהוא מחפש מישהי רצינית לטווח ארוך וזה התאים לשנינו. כשהתחלתי לעבוד בדיוק יצאה עובדת לחופשת לידה והמעביד אמר לי שהוא לא מתכוון להחזיר אותה הוא כבר פיטר אותה מס' פעמים שבאחרונה היא אמרה לו שהיא בהריון וכמובן שנאסר עליו לפטרה ואמר לי שלא אדאג . כשבוע בערך לפני חזרתה הודיע לי המעביד שיש סיכוי שהעובדת חוזרת ושאסור לו לפטרה רק אחרי 60 יום ואינו יכול להעסיק את שנינו לכן הוא מוציא אותי להפסקה חודשיים וציין בפני שהוא עומד מאחורי המילים שלו שהוא מרוצה ממני ורוצה שאני אחזור כי הוא מפטר אותה. ושהתנאים שלי ישארו אותם תנאים! כמה ימים לפני חזרתה של העובדת מהחופשה. גילתי שאני בהריון ועבדתי שם כ 4 חודשים{ פחות יומיים}. אני יודעת שאסור לפטר עובדת בהריון עם ותק של חצי שנה אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת מה זכויותי מכיוון שאם אגיד לו שאני בהריון אני לא מאמינה שהוא יחזיר אותי כי הוא שאל בראיון עבודה אם אני מתכוונת להיכנס להריון בשנה הקרובה. אני ממש מודאגת מי יקבל אותי עכשיו לעבודה??? אשמח לתשובה לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורי עובדת הרה שלא מלאו לה 6 חוד'
עו``ד ליאת שטיין11/01/2009לילך שלום,
נהיר כי במקרה שלך לא חלה עלייך הגנת חוק עבודת נשים לאור העובדה כי טרם השלמת 6 חודשי עבודה.
יחד עם זאת, ככל שתפוטרי עם שובך, עקב הריונך (שוב, במידה וימלאו לך 6 חודשים עד אז), הרי שאותו איסור בדיוק יחול גם עלייך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
מורן11/01/2009תודה על התשובה המהירה אבל יש לי עוד שאלה קטנה האם בגלל הוצאתי להפסקה בת חודשיים הותק שלי ממשיך בחזרתי או שמתחיל שוב מחדש האם אני צריכה להחתים את המעביד על המשך הותק שלי כדי שאוכל לקבל את זכויותי כאישה הרה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטיעת רצף עבודה
עו``ד ליאת שטיין12/01/2009מורן שלום,
הפסקת עבודה בת חודשיים לא קוטעת את הותק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שמירת הריוןחני09/01/2009
שלום רב.אני בשבוע ה - 32 עם תאומים ובשבוע הבא אמורה להפסיק לעבוד לצורך שמירת הריון . לפי מיטב הבנתי, שמירת הריון חייבת להימשך 30 יום על מנת לקבל את הגמלה המגיעה מבט"ל. העניין הוא שבשבוע 36 אני אמורה לעבור ניתוח קיסרי ואז ייווצר מצב שלא השלמתי 30 יום של שמירה . השאלה היא מה קורה אם יוצאים לשמירת הריון ולפני שעברו 30 יום ישנה לידה ? האם מקבלים את הגמלה המגיעה ? אם לא, מי משלם את הימים בהם כן הייתי בשמירה ? אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה. בכבוד רב. חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין11/01/2009חני שלום,
את במצב קצת בעייתי, שכן בכל מקרה על שמירת ההריון להארך לכל הפחות 30 ימים על מנת להיות מוכרת ככזאת. בכל מקרה בו לא תשלימי 30 ימי שמירה, הרי שלא תחשב התקופה כשמירת הריון, אלא תהייה על חשבון ימי המחלה שלך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי שמירת הריון
חני11/01/2009אוקי, הבנתי . תודה על תשובתך. הגעתי למסקנה שאולי שווה לי מראש להשתמש מימי המחלה העומדים לרשותי ( יש לי 70 ימי מחלה צבורים) ואז לא להיכנס לכל הסיפור הזה מול בט"ל. השאלה שלי היא , איזה מין אישור הרופא צריך לתת לי מראש אם זה לא לביטוח לאומי ? מה , תעודת מחלה עם מספר ימים מראש? אני יודעת שהמעסיק יכול לטעון ש"הריון זו לא מחלה" ואז מה אני עושה ? בקיצור, מה לבקש מהרופא שיכתוב במלל ? שמירה הריון'? מחלה? מה בדיוק? שאלה נוספת : האם דמי הלידה לא ייפגעו עקב הימים שאשהה בבית עד הלידה? ( ע"ח ימי מחלה) לתשובתך אודה בברכה. תודה רבה מראש. חני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
עו``ד ליאת שטיין12/01/2009חני שלום,
עקרונית כדאי שהאישור ישקף את שקורה באמת, ויגדיר זאת כשמירת הריון (רפואית, על אף שלא תוכר כך משפטית ע"י המוסד לביטוח לאומי).
דמי הלידה לא אמורים להיפגע הואיל ועקרונית יש לערוך חישוב על פי שכר מלא.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתימה בלשכה לאחר חופשת לידהרויטל08/01/2009
אני כרגע נמצאת בחופשת לידה עד ה15/3 , אינני מעוניינת לחזור לעבודה לאחר החופשה, שאלתי היא האם מגיע לי לחתום בלשכה לאחר התפטרותי, הבנתי שמגיע לי לחתום בלשכה אם הנני מעוניינת להמשיך להשאר עם ילדתי אך האם אני צריכה לחכות 90 יום עד שאתחיל לקבל תשלום מהלשכה? זה אומר ש 3 חודשים לא אקבל תשלום ורק בשלושה הבאים לאחר מכן אקבל תשלום?האם מותר למקום עבודתי לפטר אותי מבלי לקבל אותי בחזרה ל60 יום? אני עובדת כבר 4 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה למפוטרת אל מול מתפטרת
עו``ד ליאת שטיין11/01/2009רויטל שלום,
באם תפוטרי - תהיי זכאית לדמי אבטלה באופן מיידי. כמו כן, חל על המעסיק איסור לפטר אותך מהלך 60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת בהם הוא חב ואינם חופפים ל 60 הימים הראשונים.
באם תתפטרי - הרי שיהיה עלייך להמתין 90 ימים בטרם תהיי זכאית לתשלום דמי אבטלה, אם כי, לתשומת ליבך, חובת ההתייצבות בלשכה חלה מיד עם ההתפטרות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום פיצויים לאחר לידהלימור08/01/2009
שלום אני עובדת בחברת הייטק פרטית מזה שש וחצי שנים בתפקיד מנהלת מכירות השכר שלי מורכב מבסיס+עמלות במהלך השנים הופרשו לקופת ביטוח מנהלים (כולל קרן פיצויים) הפרשות על גובה הבסיס בלבד מאידך גובה העמלות ששולמו בנוסף לבסיס הגיעו לכ-80 אחוז מגובה הבסיס, בינואר 2008 עם חתימה על הסכם עמלות חדש חתמתי לאחר לחץ מתון על טופס 14 אני נמצאת בחופשת לידה אשר מסתימת ב 15/1 ואני שוקלת לא לחזור לעבודה הנוכחית על מנת להיות בבית ולטפל בילד למשך של שישה עד 12 חודשים אני מודעת שאני זכאית לפיצויי פיטורין האם אני זכאית לקבל פיצויים לפי ממוצע השכר בחודשים לפני יציאתי לחופשת לידה כפול השנים שעבדתי (משמעו לקבל השלמה לקופת הפיצויין) או מה שהצטבר בקופה (מדובר על הפרשים גבוהים של כמה עשרות אלפי שקלים) או פיצויים מלאים על 5.5 שנים ושנה שחתמתי על טופס 14 לפי הכספים שהצטברו בקופה אשמח לקבל הפניה ליעוץ אישי לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורים וסעיף 14
עו``ד ליאת שטיין11/01/2009לימור שלום,
אינך נדרשת להפנייה לצורך ייעוץ אישי - כל שעלייך לעשות הוא להתקשר למשרדי ולקבוע פגישה.
יש לבחון את המקרה שלך לעומק, על מנת לבחון את זכאותך, כאשר על פניו אציין כי ישנו סיכוי להוציא יותר ממה שנצבר בקופה עד כה, אולם יש לבחון זאת על פי המקרה גופו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחלי08/01/2009
שלום, אני מועסקת במקום עבודה גדול דרך חברת קבלן החל מדצמבר 2005. באמצע יולי 2008 יצאתי לחופשת לידה, אותה ביקשתי להאריך וסיכמתי עם מעסיקי כי אשוב לעבודה ב-4/1/09. בחודשיים האחרונים הפרוייקט בו עבדתי הוקפא ע"י אותו מקום עבודה, וחב' הקבלן שדרכה אני עובדת טרם קיבלה תשובה לגבי המשך העבודה שלהם בפרוייקט הזה. נכון לעכשיו אני עדיין בבית ממתינה לתשובה מתי אוכל לשוב לעבוד. שאלתי היא: מה יקרה אם התשובה תמשיך להתעכב עוד חודשים? (הבנתי שהם במשא ומתן כבר זמן רב..) האם אני זכאית שיפצו אותי על הזמן שבו אני מפסידה ימי עבודה?? האם מותר להם בכלל לעכב אותי בצורה כזו או שאולי הם היו חייבים לדאוג לי לעבודה חלופית? אודה לכם מאוד על תגובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום בגין תקופת עבודה
עו``ד ליאת שטיין11/01/2009חלי שלום,
עקרונית כבר טעית בעצם העובדה שנותרת בבית מבלי למחות על כך, כאשר המעסיק יוכל לטעון כעת כי בכך הבעת הסכמתך. על מנת להימנע ממצב כזה, נהיר כי עלייך לשלוח מכתב ברור בעניין הזה למעסיק - על מנת להגן על זכויותייך ולוודא קבלת תשלום בגין תקופה זו ואף להימנע מטענה עתידית כי לא שבת לעבודה מיוזמתך ובכך למעשה התפטרת (מומלץ בחום לעשות זאת באמצעות עו"ד ולא לבד - על מנת להימנע מטעויות).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בתנאי העסקה בתקופת הריוןדניה שקד08/01/2009
שלום, (קצת ארוך - אך ממוקד)! הנני מועסקת בחברה פרטית (מעל 7 שנים) כאשר השכר שלי מורכב משכר בסיס שמתקזז כנגד עמלות המשולמות בעבור מכירה. דוגמא: שכר בסיס = 3,500 ש"ח, במידה ומכרתי מוצרים בפחות מסכום זה בעל הבית משלם לא את ההפרש, באם עברתי סכום זה, כי אז סכום הבסיס לא משולם, כי אם נלקח מחשבון העמלות. ובקצרה - עד 3,500 ש"ח אין עמלה כלל. (משחק מילים שמחפה על מציאות עגומה). אני בהריון (בהריון חודש 6) והחודש הודיעו לי על שתי הרעות (לכל המחלקה שלי) בתנאי העסקה: 1. שינוי יעד מכירה המקשים להגיע ליעד מכירה ריאלי, בפועל בלתי אפשרי להגיע ליעדים אלו. 2. הפחתת אחוזי העמלה המשולמים לי. כתוצאה מכך, שני אלו יחדיו(וכל אחד לחוד) גורמים להרעה משמעותית בשכרי וביכולתי להשתכר כפי שהייתי רגילה, כמו גם פגיעה בדמי הריון שעתידים להתקבל מביטוח לאומי ולאחריו דמי פיטורין (אם לא אחזור לעבודה). המעסיק מעריך שזה יהיה העניין ומעוניין מגמתית להפחית את דמי הפיטורין/פיצויים עתידיים כפי הנראה. שאלתי: האם המעביד דראשי לפגוע לי בתנאי העסקה כפי שהוצגו לעיל? אם לא - מה ביכולתי לעשות לשנות את רוע הגזרה? בברכה ותודה, דניה שקד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים אסורה בהריון
עו``ד ליאת שטיין11/01/2009דניה שלום,
בנסיבות שפירטת, הרי שהמעסיק מבקש להרע את תנאייך בניגוד לחוק, שכן חל עליו איסור לפגוע בשכרך אלא בהיתר מפורש מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
בנסיבות אלה, הרי ששתיקה מצידך תתפרש כהסכמה, על כן נהיר כי עלייך לפנות לייעוץ פרטני בהקדם על מנת למחות על ההרעה ולדרוש כי תנאייך יהיו כשהיו, אחרת יהיה עליו לשפות אותך בגין כך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן מראש יש להודיע על שינוי
דניה שקד13/01/2009שלום, תודה על התשובה. בהמשך לכך - כמה זמן מראש מעביד צריך להודיע לעובדיו (כולל אלו שבהריון, אך לא רק) על שינוי ביעדי מכירה + הפחתה בתשלום עמלות (דבר שמרע את תנאי העסקתם).? האם מוגדר הדבר בחוק או בפסיקה? האם רשאי הוא (המעביד) להודיע "מהיום למחר"? תודה, דניה שקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעת מעסיק על הרעת תנאים
עו``ד ליאת שטיין13/01/2009דניה שלום,
אין כל הגבלה על מעסיק בעניין זה, והוא בהחלט רשאי להחליט "מהיום למחר" כהגדרתך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חל"דאמי08/01/2009
שלום, אני בחל"ד עכשיו ומגיע לי 17 שבועות (יש לי תאומים), החל"ד מסתיימת ב-05.02.08, הכנתי מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד והלכתי להגיש אותו למעסיק ב-05.01.08 (30 יום הודעה מוקדמת) אך איך שהגעתי למקום העבודה, נוכחתי לדעת שהחברה בקשיים ושיש הקפאת הליכים וישנו נאמן מבית המשפט ושכל העובדים קיבלו מכתב פיטורין (חוץ מכמה - כולל אותי). הייתי בהלם ולא ידעתי מה לעשות, להגיש את המכתב או לא, לחכות למכתב פיטורין מהם או לא (למרות שאסור להם לפטר אותי), הייתי מבולבלת, אז חזרתי הביתה מבלי להגיש אותו. בקיצור, אני לא יודעת מה לעשות - הרי בכל מקרה אני לא יכולה לחזור לעבודה וכבר עברו כמה ימים מתקופת ההודעה המוקדמת, באם אגיש את המכתב שבוע הבא אצטרך לחזור לעבודה לכמה ימים? והאם כדאי שאבקש הארכה לחל"ת למשך איזה חודשיים ואז במשך תקופה זו להתפטר ולבקש פיצויים כדי שלא אצטרך לחזור לעבודה? והאם אני יכולה להודיע לו טלפונית או עדיף פנים אל מול פנים? אנא עיזרו לי, אני מבולבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה בקשיים
עו``ד ליאת שטיין08/01/2009אמי שלום,
לצערי, ועל אף הרצון הטוב, הרי שהמקרה שלך אינו מתאים לייעוץ ככלי בפורום, אלא נדרשת התייחסות רצינית לנסיבות הספציפיות. המלצתי היא כי תפני לייעוץ פרטני בהקדם.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאי עבודה אחרי חופשת לידהמלי07/01/2009
שלום רב, אני עובדת במרפאה פרטית מינואר 2008 התחלתי את העבודה בהיותי בהריון עבדתי עד הלידה עצמה ,הלידה היתה בספטמבר 2008,ורק אז יצאתי לחופשת לידה שהסתיימה בסוף דצמבר 2008,כיום שבתי לעבודה והתברר לי שהוסיפו עוד מזכירה במרפאה חוץ ממזכירה שעבדה בתקופת חופשת הלידה שלי,וכעת שעות העבודה שהיו שלי בתחילת עבודתי שעשיתי לבד את חלוקת שעות משרתי אני מחלקת עם עוד מזכירות במרפאה בטענה שאי אפשר לפטר את המזכירה החדשה,כי היא עובדת טוב למרות שאמרו בהתחלה שהיא באה רק לשלושה חודשים של ניסיון ועד שהייתי בחופשת לידה,רציתי להאריך חופשת לידה ללא תשלום מעבר ל-14 שבועות, אך "הבוסים" לא הסכימו,היום אני מקבלת שכר נמוך ממה שקיבלתי בהתחלה, כי יש עוד שתי מזכירות. אולי הם חשבו שלא אשוב לעבודה, מכיוון שזאת לא משרה מלאה ואני לא אשאיר ילד קטן בבית,אך אני יודעת שתהיה לי שנה עוד מעט בעבודה והייתי רוצה לדעת איזה תנאים מגיעים לי אחרי חופשת לידה, האם יש זכות לגעת בשעות, כי אולי מפני שבחודשיים האחרונים להריוני הקטינו לי גם שעות בטענה שלי כבר קשה לעבוד 8 ,9 שעות, (והאם יש הרעת תנאים) מה אני יכולה לעשות בנדון חוץ מזה שממצאים לי כל מיני "פרויקטים" כמו לכוח עזר במקום שאני אשב במקומי בדלפק של מזכירת המרפאה? שולחים אותי לסדר קופסאות של ארכיון שאף פעם לא נגעו בו לפני וכל בוס אומר שיש לו פרויקט מסוים בשבילי. אודה על תשובה דחופה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאי ההעסקה לאחר חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין08/01/2009מלי שלום,
ראשית חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים. ככל שהמעסיק עושה כן, הרי שיש לפעול מולו בדרישה להשיב את המצב לקדמותו (אחרת עלולים לראות בשתיקתך הסכמה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי עלי להודיע על חזרתי / אי חזרתיטלי07/01/2009
שלום, סיימתי את חופשת הלידה, אולם איני יודעת מתי ארצה לשוב למקום עבודתי. כרגע יש מחליפה, האם לפי החוק אני יכולה להודיע מהיום למחר שאני חוזרת, או שעלי להודיע זמן מסויים מראש? במקום עבודתי נמסר לי כי מחליפתי רוצה לדעת האם אני חוזרת או לא כדי למצוא עבודה אחרת במקרה הצורך. האם ההודעה מראש הכרחית על פי חוק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד הודעה על התפטרות
עו``ד ליאת שטיין08/01/2009טלי שלום,
על פי החוק חובה על כל צד המודיע על סיום יחסי עובד-מעביד ליתן לצד שכנגד הודעה מוקדמת בת חודש ימים (להוציא חריגים). ככל שלא תעשי כן, ותתפטרי מהיום למחר, יהיה רשאי המעסיק להיפרע ממך סך של חודש תשלום מלא בגין אי מתן הודעה מוקדמת כאמור.
בנסיבות אלה, נהיר כי מומלץ לקבל את ההחלטה המתאימה כעת, על מנת להימנע מתשלום סכומים מיותרים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכה של חופשת לידה
טלי17/01/2009ובמידה ואני רוצה להאריך את חופשת הלידה אך לא להתפטר? כמה זמן מראש אני צריכה להודיע על ההארכה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בונוסשירה06/01/2009
שלום רב, אני בסוף תשיעי ומקווה ללדת ממש בימים הקרובים. במשכורת דצמבר שקיבלתי לפני מספר ימים, קיבלתי בונוס (בגובה 3 משכורות), כנהוג לקבל בסוף שנת עבודה. שאלתי היא מה נלקח לחישוב דמי הלידה - האם זה נלקח בחשבון לממוצע (ואז שיחקתי אותה), האם הם רואים שזה "בונוס" (כך כתוב בתלוש) ויתנו רק 3.5/12 מסך הבונוס או שמתעלמים מכך לגמרי (ואז זה לא הוגן באמת). לתשובתכם אשמח, שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרה לי
רינה07/01/2009לפני כמה שנים והכניסו את הבונוס לחישוב הממוצע הרגיל (לשמחתי!!) אבל ייתכן ששינו את החוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיישנות בזכאות לדמי לידהרותם06/01/2009
לפני כארבע שנים ילדתי פג וקיבלתי רק חלק מדמי הלידה מאחר שביטוח לאומי דרש מסמכים רפואיים נוספים בגין תקופת שמירת ההריון. את המסמכים השלמתי רק לאחרונה וביטוח לאומי דחה את הבקשה בגין התיישנות. האם נכון כי על זכאות לדמי לידה חלה התיישנות של שנה והאם ניתן לערער על ההחלטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיישנות
עו``ד ליאת שטיין06/01/2009רותם שלום,
אכן תקופת ההתיישנות הינה שנה. באם מדובר במסמכים שהגיעו לידייך רק כעת, ייתכן ותוכלי להיכנס בגדר אחד החריגים לחוק, אחרת - הצדק עם המוסד לביטוח לאומי, שכן התביעה התיישנה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיישנות דמי לידה - חריגים
רותם07/01/2009היכן ניתן למצוא מידע המפרט מהם החריגים לחוק בנוגע להתיישנות התביעה לדמי לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק ההתיישנות
עו``ד ליאת שטיין08/01/2009החוק הרלוונטי בו עלייך לעיין הינו חוק ההתיישנות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)