מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חופשת לידהריקי04/12/2008
שלום אני בחופשת לידה (חודש וחצי) ומעונינת להתפטר ממקום העבודה הנוכחי. האם אני יכולהה לקבל דמי אבטלה אחר כך גם אם אני זו שהתפטרה? מתי על פי החוק אני צריכה להודיע להם שאני לא ממשיכה בעבודה? כמה חודשי דמי אבטלה אני אקבל והאם אני אוכל ללמוד קורס כלשהו ? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו"ד אסף אוסלקה04/12/2008אם התפטרותך הינה לצורך טיפול בילד את זכאית לפיצויי הפיטורים. את יכולה להודיע במהלך חופשת הלידה על התפטרותך, עשי זאת בכתב וצייני כי ההתפטרות לצורך טיפול בילד.
באשר לדמי אבטלה אמהות שהתפטרו לצורך טיפול בילד זכאיות לדמי אבטלה לאחר 90 יום מסיום יחסי עובד מעביד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשת לידה
ריקי06/12/2008האם אני יכולה לבקש חלת לצורך טיפול בתינוק? האם המעביד מחויב לתת לי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון וביטוח לאומיליאור03/12/2008
שלום! ברצוני לדעת האם במידה ואני נמצאת בשמירת הריון הדבר יפגע בדמי הליד שאני אמורה לקבל בחופשת הלידה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין05/12/2008ליאור שלום,
הדבר לא ייפגע - החישוב ייעשה על פי המשכורת האחרונה המלאה בטרם יצאת לשמירה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי חישוב פיצוייםדנה02/12/2008
שלום שאלתי:לקבלת פיצויים לאחר התפטרות לצורך טיפול בילד ,עושים ממוצע של 12 חודשים אחרונים לפי הברוטו או הנטו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב פיצויים
עו``ד ליאת שטיין05/12/2008את חישוב הפיצויים עורכים לפי שכר עבודה ברוטו (ללא תוספות כגון נסיעות, שעות נוספות, וכדומה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון כוותק?גילה02/12/2008
שלום, שמירת הריון שחלה מעכשיו ועד הסוף, קרי תאריך לידה משוער שלי הוא במאי. כלומר : 5 חודשים שאני אשהה בבית בשמירת הריון + 90 יום לאחר הלידה - שזה בעצם 8 חודשים. האם אני יכולה להתפטר רק בעוד 8 חודשים? האם יש לי זכויות ? כלומר וותק כמו שאני עובדת, ימי הבראה, ימי חופשה וכו'?. אציין שאני לא חוזרת למקום עבודתי. אבקש לדעת מהם זכויותיי והאם אני זכאית להם. תודה רבה. גילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה ל תשובה לשאלתי, מודה מראש.
גילה09/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שתקבלי תשובה מקצועית יותר-כנסי
טל09/12/2008אני הייתי בשמירת הריון 5 ח' וכעת מסיימת חופשת לידה, כל התקופה של שמירת ההריון נצברת כוותק ואת זכאית להתפטר אחרי לידה לצורך טיפול בילד ולקבל את כל הזכויות כאילו פוטרת. המשך הריון תקין ומשעמם ולידה קלה בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן כן
עו``ד ליאת שטיין11/12/2008טל השיבה לך נכון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי התפטרות לאחר חופשת לימיכל02/12/2008
שלום, עבדתי בחברה מסויימת שנה בדיוק, בתום השנה התפטרתי ולאחר 3 וחצי חודשים התקשרו אליי מהחברה בה עבדתי וביקשו ממני לחזור, הסכמתי לשוב לעבודה ובמהלך תקופה זו נכנסתי להריון אורך התקופה השנייה שלי בחברה הוא כ-9 חודשים שהם 158 ימים. כעת בתום חופשת הלידה התפטרתי לטובת גידול ביתי הבכורה... רציתי לדעת 1. האם חופשת הלידה נספרת בוותק? 2.האם החברה צריכה לשלם לי פיצויי על כל התקופה בה עבדתי או רק על התקופה לאחר שחזרתי אליהם..או אם בכלל? 3. האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה? אשמח לקבל את תשובתכם .... תודה רבה ,מיכל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצף
עו"ד אסף אוסלקה04/12/2008אם חל רצף של מתחת ל 3 חודשים בין התקופות אזי יש להכיר בזה כתקופה אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בעקבות הריוןעפרה02/12/2008
אני בחופשת לידה והייתי לחזור לעבודה בתחילת ינואר (לאחר 5.5 חודשים). התברר לי השבוע כי לא מתכוונים להחזיר אותי לתפקידי הקודם (מתאמת שיווק ומכירות) ואף לא לתפקיד דומה. המנהלת כ"א הבהירה לי שהמחליפה שלי נשארת קבוע בתפקיד ואין לה משהו חלופי בשבילי מלבד "סתימת חורים" פה ושם לפי צורך. הדבר לא מקובל עלי. המנהלת כ"א אמרה לי שאם אחליט לא להיענות להצעה הם ילכו לקראתי מבחינה כספית. שאלתי היא, אם לא אצליח לסגור איתם פיצוי הולם ואחליט להגיש תביעה, מה יהיה הפיצוי שאזכה לו. פרטים נוספים: *אני עובדת שנה וחצי בחברה. *תפקידי כפי שמוגדר בחוזה - "אדמיניסטרצית שיווק", בכרטיס ביקור: מתאמת שיווק ומכירות אשמח לתשובה בהקדם תודה, עופרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים עקב הריון
עו``ד ליאת שטיין02/12/2008עפרה שלום,
עקרונית המעסיק עובר על החוק, וביכולתך להגיש נגדו תביעה.
מומלץ מאוד להישמר בלשונך שמא המעסיק מכין עצמו לתביעה עתידית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות למען טיפול בתינוקתאלמונית02/12/2008
שלום, אני בחודש החמישי להריוני, הבנתי שלאחר חופשת הלידה אני רשאית לחתום ולקבל דמי אבטלה במידה ואני מתפטרת כדי להשאר בבית עם התינוקת שלי. האם אכן כך הדבר? אין צורך במכתב פיטורין על מנת לקבל אבטלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות ודמי אבטלה
עו``ד ליאת שטיין02/12/2008שלום לך,
המידע שקיבלת אינו נכון, או לפחות חלקי.
אם תתפטרי, תהיי זכאית לתשלום דמי אבטלה רק בתום תקופת המתנה בת 90 ימים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קור במקום העבודהאלמונית02/12/2008
שלום , אני גרה בצפון הארץ ומשמשת כפקידת קבלה במפעל גדול. הקבלה ממוקמת בפתח בניין בן 3 קומות ומשני צידייה דלתות כניסה. מכיוון שהקבלה אינה מקורה והדלתות נפתחות ללא הפסקה המקום קר מאוד מאוד מאוד כך שאפילו בקיץ אין צורך במזגן [ כידוע חום עולה וקור יורד, כך זה פועל פה]. החברה "דאגה" לי למפזרי חום, אך מכיוון שהמקום פתוח לא ניתן לחמם את כל האיזור ויוצא שרק חלק מגופי מתחמם ובעיקר הפנים, כך שמנסיוני בחורף שעבר אני רק מתייבשת וסובלת מכאבי ראש רבים כתוצאה מזה וזה עוד היה כשלא הייתי בהריון. בנוסף, אני נאלצת לשבת עם מעילים וצעיפים כל היום כדי לחמם את עצמי. כיום אני בשבוע 21 להריוני וגם סובלת מבצקות, הימים עדיין לא קרים מדי, אבל אני דואגת מה אעשה בעתיד. שיתפתי את המנהלת שלי בבעיה, אך כמובן שכרגע אין לה מה לעשות בנידון, שיפוצים לסגירת מתחם הקבלה מתוכננים רק לקיץ הקרוב. חשבתי לעצמי שבימים קרים מדי איאלץ להשאר בבית ולקחת חופשת מחלה על מנת לא לסכן את עצמי ואת התינוקת שלי, אבל מצד שני זה לא נראה לי הוגן שגם אבזבז את ימי המחלה המותרים לי בחוק וגם לא ארוויח 100% כפי שאני אמורה בגלל שמקום העבודה שלי לא מסוגל לספק תנאים בסיסיים. האם ניתן לעשות משהו בנידון? אשמח לתשובה מהירה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין התייחסות?
אלמונית04/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין / התפטרות אחרי חופשת לידהליאת01/12/2008
ביותי בחופשת הלידה הבנתי מהמעסיק שלי כי אם לא אתפטר אפוןטר ברגע שאחזור והחוק יאפשר זאת. על מנת להימנע מפיטוררין הסכמתי להתפטר. האם אני זכאית לדמי אבטלה ללא תקופת ההמתנה של 90 יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים אל מול התפטרות
עו``ד ליאת שטיין02/12/2008ליאת שלום,
גם אם הערכת כי יפטרו אותך בשובך, הרי שהיה עדיף מבחינתך להמתין להודעת הפיטורים ולא להתפטר.
במידה וההתפטרות כבר נכנסה לתוקף, הרי שיהיה עליך להמתין תקופה בת 90 ימים בטרם תהיי זכאית לדמי אבטלה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה בתקופת הריוןהילה01/12/2008
שלום רב, אני בשבוע 12 להריון שמוגדר בסיכון גבוה , למעשה נמצאת במצב של "הפלה מאיימת" דימומים חוזרים בנוכחות היפרדות שיליה. לצערי הרופאים שאליהם פניתי לא הוציאו אותי לשמירת הריון בטענה שבשבועות הראשונים להריון לא מוציאים לשמירה אלא רק למנוחה בבית. הרופאים נתנו לי תעודת מחלה. שאלתי היא האם המעביד שלי חייב לכבד את תעודת המחלה על חשבון ימי המחלה הצבורים שלי. קיבלתי היום טלפון בהול ממנהלת כ"א שלנו שכעסה עליי למה אני לא יוצאת לשמירת הריון. הסברתי לה שלא נתנו לי עדיין שמירה אלא מנוחה בבית . האם מקום העבודה יכול לסרב לכבד את תעודת המחלה שלי? אודה לתשובתך, הילה שאלה נוספת: עד כמה ימים מותר לצאת לשמירת הריון? האם יש מגבלה בכמות הימים? האם באופן תיאורטי אשה יכולה להיות כל תקופת הריונה בשמירה וביטוח לאומי יצרך לשלם עבורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה בהריון
עו``ד ליאת שטיין01/12/2008הילה שלום,
תעודת המחלה חייבת להיות מוכרת, ועל המעסיק לשלם לך בגין ימי המחלה כחוק.
לעניין שמירת ההריון - אין מגבלה על מקסימום הימים המוכרים בשמירת הריון, ותאורטית אישה יכולה להיות בשמירה מיום ההריון הראשון ועד ללידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין שמירת הריון ותשלום דמי לידהמלכה01/12/2008
כיצד מחושבים דמי הלידה במהלך חופשת לידה עם הייתי בשמירת הריון משבוע 33 וקיבלתי גמלת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין01/12/2008מלכה שלום,
דמי הלידה מחושבים לפי שלוש משכורותייך האחרונות המלאות בטרם יצאת לשמירת הריון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתימה במשרד התעסוקהגל01/12/2008
שלום, במהלך חופשת הלידה עברתי למקום מגורים חדש, מחיפה לתא, לכן איני כולה לחזור לעבודה. ברצוני לקבל דמי אבטלה. חופשת הלידה מסתיימת היום. מתי עליי להירשם במשרד התעסוקה? ומה התהליך? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי אבטלה
עו``ד ליאת שטיין01/12/2008גל שלום,
יש להרשם במשרד התעסוקה כבר מהיום הראשון לסיום חופשת הלידה.
התפטרות כזו (ככל שלא תפוטרי) תזכה אותך בדמי אבטלה רק בתום תקופת המתנה בת 90 ימים, אלא אם תצליחי לשכנע את המוסד לביטוח לאומי כי מדובר בהתפטרות מוצדקת, ואז ימחלו לך על תקופת ההמתנה ויתייחסו לכך כמו לפיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותאושרת30/11/2008
אני עובדרת טיפולי פוריות(הזרעות ) טיפולים אלה מצריכים איחורים ברוב המיקרים ולגבי זה אין לי בעיה המעסיק לא מוריד לי את זמני האיחור שהם מקסימום כ-שלוש שעות חודשיות, אבל בים ביצוע ההזרעה אני לא מגיע לעבודה והאו מוריד לי יום חופש, קראתי שאמורים להתייחס לימים אלה כימי מחלה אבל מכוון שבמשרדינו זה ע"פ החוק (יום ראשון לא משלמים, יום שני 37% וכו' ) אז מוריד לי את הימים כחופש, האם זה נכון לנהוג בצורה כזו או שאמור לשלם לי בעבור ימים אבל? עד כה בשנה החולפת נוצלו לי כך 6 ימי חופשה(מה שלא מותיר לי ימים כמעט)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדרות לצורך טיפולי פוריות
עו``ד ליאת שטיין01/12/2008אושרת שלום,
עקרונית המעסיק נוהג כדין, אולם אם אין ברצונך שיעשה ניצול של ימי החופשה, עלייך לדרוש זאת מהמעסיק והוא אינו רשאי לפדות לך אותם בגין ימי מחלה, והוא אף יהיה חשוף בעתיד לתביעה בגין פדיון ימים אלה בתשלום.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות
אושרת03/12/2008תודה עלתשובתך, אבל רק בכדי לחדד - באם לא נוצלו ימי מחלה בזמן פיטורין העובד יכול לדרוש פדיון של אותם ימים לכל שנה שלא עבד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפדיון ימי חופשה
עו``ד ליאת שטיין05/12/2008כן, עקרונית עד 3 שנים אחורה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שני במהלך חופשת לידהגלי30/11/2008
שלום, אני כרגע נמצאת בחופשת לידה (חל"ת) ואמורה לחזור לעבודה בעוד כחודשיים. לבינתיים, נודע לי שאני שוב בהריון. אני מתלבטת מאוד האם לחזור לעבוד / לטפל בתינוק שכבר נולד לי בבית. טרם לקחתי את דמי הלידה, אמורה ללכת לביטוח לאומי בימים הקרובים...במידה ואחליט לא לחזור לעבודה ולא אקח את דמי הלידה האם אהיה זכאית לדמי אבטלה? ידוע לי שלא ניתן לקבל דמי אבטלה ודמי לידה גם יחד.. מה משתלם יותר כלכלית אם משכורתי הייתה גבוהה מהממוצע במשק. האם בכלל ניתן לקבל דמי אבטלה לאשה בהריון? שאלה נוספת - האם המעסיק יוכל להחליט שהוא משלם לי פיצויים ומפטר אותי לאור המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני
עו``ד ליאת שטיין01/12/2008גלי שלום,
ודאי שמשתלם לך לקבל את דמי הלידה ולא אבטלה בגין תקופה זו, שכן דמי הלידה הינם בגובה המשכורת (בניגוד לדמי אבטלה), ובנוסף, אם תפוטרי ממילא תעמוד לך הזכאות לדמי אבטלה לתקופה שאינה חופפת את דמי הלידה. לטעמי, אין כאן שום מקום להתלבטות.
לשאלתך השניה - המעסיק לא יהיה רשאי לפטר אותך אלא בהיתר של הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וככל שהפיטורים אינם קשורים להריון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
גלי02/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון נוסף לאחר לידהרותם30/11/2008
שלום, הנני אמא טריה, בעלת ותק של יותר משנתיים במקום עבודתי ברצוני לקחת חופשת לידה של חצי שנה ולחזור לעבודה בהריון נוסף. מהן זכויותי בנושא זה? האם ניתן לפטר אותי או לשנות את תפקידי הנוכחי? בתודה מראש, רותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני
עו``ד ליאת שטיין30/11/2008רותם שלום,
את זכאית לקחת את חופשת הלידה לתקופה שציינת (כאשר חלקה הינו חופשה ללא תשלום), ובאם תשובי בהריון נוסף, הרי שיחולו עליו אותן ההגבלות ככל הריון רגיל. כלומר, העובדה כי רק תחזרי מחופשת לידה אינה מעלה ואינה מורידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)