מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין לאחר חל"תקרן06/01/2009
שלום, ברצוני לשאול מספר שאלות, אני עובדת במקום העבודה שלי שנתיים וחצי ובמהלך חופשת החל"ת שלי (חופשת לידה + חודשים וחצי חל"ת) נסגרה המחלקה בה עבדתי, החזירו אותי לעבודה מתוקף החוק בידיעה ברורה שהמהלך הוא ל60 יום המחויבים בחוק , שאלתי היא: מהם זכויותי לגבי חיפוש העבודה כרגע והאם במצב שבוא אני יודעת שהוחזרתי בכדי שיפטרו אותי בתום התקופה מותר לי לצאת לראיונות עבודה על חשבון העבודה? במידה ואני מוצאת עבודה במהלך התקופה של ה60 יום מהם הזכויות של במקום העבודה הנוכחי והאם הם עדין מחוייבים לי בתשלום כל ה- 60 יום + 30 הודעה מראש. אשמח לתגובה מהירה, תודה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים
עו``ד ליאת שטיין06/01/2009קרן שלום,
עקרונית אינך נהנית מזכויות מיוחדות נוכח הסברה כי הינך עתידה להיות מפוטרת בתום התקופה האסורה.
יחד עם זאת הדבר נתון להסכמת המעסיק - נסי לשוחח עימו ולקבל את הסכמתו לכך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בחופשת לידהמיקה06/01/2009
שלום, אני כרגע בחופשת לידה. הארכתי אותה בחודש ללא תשלום ואני אמורה לחזור למשרד בתחילת פברואר. במידה ואני מחליטה להתפטר ועבדתי במקום 4 שנים אני אמורה לתת חודש התראה. במצב הנוכחי יש לי התראה של קצת פחות מחודש. האם זה בסדר או שאצטרך לעבוד כמה ימים ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת
עו``ד ליאת שטיין06/01/2009מיקה שלום,
עקרונית יהיה עלייך להשלים עוד מספר ימים, אלא אם תגיעי להסכמה אחרת עם המעסיק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידה לעוסקת פטורהשרון05/01/2009
האם עוסקת פטורה - דמי הלידה שלה מחושבים לפי ממוצע שנתי או לפי 3 החודשים לפני הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין06/01/2009שרון שלום,
ההבחנה היא כללית יותר - בין שכירה לעצמאית (כאשר ההגדרה "עצמאית" כוללת עוסקת פטורה, עוסק מורשה, וכדומה).
בכל אופן, החישוב נעשה על פי שלושת החודשים שקדמו ליום הלידה, ואין בחוק מקרה בו החישוב נעשה על פי ממוצע שנתי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום מענק חופשת לידהארי05/01/2009
שלום רב. לפני שלושה חודשים ילדתי את ילדתי הראשונה בתאריך 3.10.08. בהיותי בחודש שישי פוטרתי מעבודתי (עבדתי במקום 3 חודשים), מיד עם הודעתי על כך שאני בהריון. בחודשים יוני יולי ואוגוסט קיבלתי דמי אבטלה. במקביל פניתי לסניף ביטוח לאומי בהרצליה ושאלתי אותם במידה ואני משנה את סטטוס עיסוקי כעצמאית האם אהייה זכאית לדמי חופשת לידה. הפקידה אמרה לי כי יחושבו חודשי הכנסתי כעצמאית וחודשי הכנסתי כשכירה (ממוצע שלושת ההכנסות האחרונות). היות ועשיתי פרוייקט כעצמאית, שיניתי את סטטוס העיסוק שלי בתאריך 1.9.08 לעצמאית. 3 ימים לאחר הלידה הגשתי את התביעה לתשלום חופשת הלידה והחודש הוכנס לחשובני תשלום עבור חודש אחד בלבד. בבירור שערכתי עם הפקידה (אותה אחת שנתנה לי את המידע מלכתחילה) נאמר לי כי אומנם אני זכאית ל98 ימים אולם החישוב נעשה עפ"י הכנסותיי כעצמאית בלבד! והיות ולמעשה רק מחודש ספטמבר אני עצמאית , אני זכאית לתשלום של חודש אחש בלבד ולא יחושבו גם חודשי עבודתי כשכירה. מאתר הבית של ביטוח לאומי לא ניתן להבין למי שאינו בכי בחוק כי אלו הם התנאים ומנהסתם אם הייתי מודעת להם, לא הייתי משנה את הסטטוס. האם ישנה איזו דרך לתבוע מביטוח לאומי את התשלום עבור החודשיים הנוספים? שהרי הוטעתי על ידי הפקידה ולא ניתן להבין מפורשות מהמידע שהם נותנים כי לעובדת עצמאית יחושבו חודשי עבודתה כעצמאית בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין06/01/2009ארי שלום,
אני מתקשה מעט להבין את הבעיה, שכן להערכתי יש לך טעות מסויימת, עליה את נשענת.
החישוב לדמי הלידה ממילא מתבצע על פי שלושת החודשים המלאים שקדמו ליום הלידה.
מאחר ועל פי הנתונים שמסרת, הרי שלא עבדת כשכירה בתקופה זו, אלא רק כעצמאית, הרי שאינני מבינה מה הבעיה בחישוב הכנסותייך כעצמאית.
בכל מקרה לא ניתן היה להתחשב בהכנסותייך כשכירה (ללא קשר לשינוי הסטטוס משכירה לעצמאית), מאחר ותקופה זו לא חלה מהלך שלושת החודשים המלאים שקדמו ללידה.
באם ישנו עניין מסויים שתרצי לחדד, או שיהיו לך שאלות נוספות, אשמח לסייע.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשלום דמי לידה
ארי06/01/2009ליאת שלום, תשלום דמי הלידה נקבע עפ"י שלושת החודשים שקדמו ליום הפסקת העבודה (במידה ופוטרתי בהיותי בהריון-יום הפסקת העבודה הינו היום בו פוטרתי ולפיו אמורים להחשב שלושת החודשים. לגבי היותי עצמאית, ביטוח לאומי מוכן לשלם לי רק על חודש אחד בלבד וזאת הבעייה בעצם. הם טוענים שהיות ושיניתי את הסטטוס לעצמאית ולא עבדתי לפחות חצי שנה כעצמאית לפני הלידה, אין לי זכויות לתשלום מלא של דמי הלידה. בהיותי בחודש חמישי, פוטרתי וקיבלתי דמי אבטלה עד החודש השמיני. רק כחודש לפני הלידה שיניתי את הסטטוס לעצמאית (לא הייתי עצמאית שלושה חודשים לפני הלידה). כאשר שיניתי את הסטטוס לעצמאית לא נאמר לי כי עלי לצבור לפחות 6 חודשים על מנת להיות זכאית למלוא תשלום דמי הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי לידה - זכאות
עו``ד ליאת שטיין06/01/2009ארי שלום,
על פניו נשמע הדבר תמוה (אם כי ביטוח לאומי תמיד מצליח להפתיע...).
אין ספק כי נדרשת פה בדיקה מעמיקה וייעוץ פרטני.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאים במהלך הריוןמאיה04/01/2009
הנני בחודש השביעי להריוני. כבר בחודש החמישי להריוני פוטר עמיתי לעבודה ע"י מעסיקי בטענה כי אין צורך בעובד נוסף במקום העבודה (בשל ירידה ברווחים) וכי אני אאלץ לעשות את מכלול העבודה במקום ללא העלאה נוספת בשכר. כמו כן, היום נודע לי כי בכוונת מעסיקי להפחית את תשלום החזרי הנסיעות ששולמו לי עד כה בשל ירידה בעלויות הדלק. האם דברים אלו מהווים פגיעה בזכויותיי וכן ניצול המצב כי הנני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאי ההעסקה - עובדת בהריון
עו``ד ליאת שטיין04/01/2009מאיה שלום,
בהיותך בהריון חל על המעסיק איסור לפגוע בתנאייך ללא היתר מפורש לעשות כן מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת. באם בכל זאת יחליט לעשות כן מעסיקך, הרי שיהיה עלייך לפעול בעניין זה מיידית על מנת ששתיקתך לא תתפרש חלילה כהסכמה להרעה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה מוקדמתאורטל04/01/2009
שלום רב, באמצע ינואר מיסתיימת החופשת לידה שלי (14 שבועות) לפני כחודש הודעתי למעביד שלי כי אני מעוניינת להאריך בחודש נוסף(בעל פה) דהיינו לחזור לעבודה באמצע פברואר (ע"מ למצוא בזמן זה מקום עבודה אחר) חשבתי שאמצע עבודה בתקופה זאת ואעזוב אך לצערי לא מצאתי משהו אטרקטיבי אינני מעוניינת לחזור למקום עבודתי הנוכחי באם אני מודיעה למעביד שלי כעת האם זכאי לקזז לי חודש עבודה מסכום הפיצויים שהרי בפועל הודעתי לו 30 יום מראש? מה הכי נכון לעשות במקרה זה? באילו מצבים אהייה זכאית לדמי אבטלה באופן מיידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן הודעה מוקדמת
עו``ד ליאת שטיין04/01/2009אורטל שלום,
עקרונית, גם במהלך החל"ת זכותך להודיע על התפטרותך מבלי שהדבר יפגע בך.
לדמי אבטלה מידיים תהיי זכאית רק אם פוטרת או התפטרת בנסיבות ספציפיות ביותר (שעות עבודה ארוכות משמעותית, מרחק רב ביותר מהבית למקום העבודה, וכיוצ"ב - על פי החלטת המוסד לביטוח לאומי). בכל מקרה אחר יהיה עלייך להמתין 90 ימים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה מוקדמת
אורטל09/01/2009היי ליאת, ראשית כל, אני מודה לך על עזרתך. שנית, האם הבנתי נכון שהמעביד אינו רשאי להפחית משכורת אחת מסכום הפיצויים במקרה זה? אני לא אמורה לתת הודעת מוקדמת של 30 יום? בתודה מראש. אורטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
עו``ד ליאת שטיין11/01/2009אורטל שלום,
תמיד שמחה לסייע :-)
אינני יכולה לייעץ לך ספציפית למקרה, היות ואני ניזונה כעת רק על הפרטים שמסרת, שודאי אינם מספיקים לכך, אולם באופן כללי אשיב כי אם הארכת את החל"ת עד לחודש פברואר, ומסרת הודעה על התפטרותך בחודש ינואר תוך שכללת בה 30 ימים, הרי שהמעסיק לא יהיה רשאי לחייב אותך בחלף הודעה מוקדמת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוטו או נטוטלטלטל04/01/2009
האם בחופשת לידה אני מקבלת משכורת לפי ברוטו או נטו??? אני עובדת לפי שעות ולכן המשכורת שלי משתנה מחודש לחודש, על פי אילו משכורות ישלמו לי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב על פי הברוטו
עו``ד ליאת שטיין04/01/2009טל שלום,
החישוב נעשה על פי הברוטו, אולם גם מתשלום זה מופחתים מיסים כחוק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הריוןטלטלטל04/01/2009
האם בכל פעם שאני הולכת לבדיקה שקשורה להריון, אני צריכה להביא אישור רפואי על מנת שהבדיקה תהיי על חשבון 40 השעות שמגיעות לי??? תודה מראש טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדרות לצורך בדיקות הריון
עו``ד ליאת שטיין04/01/2009טל שלום,
התשובה היא חיובית, שכן אחרת כיצד יהיה בידך להוכיח את מטרת ההעדרות?
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בהודעת התפטרותי מה עליי לעשותאירנה03/01/2009
היום 3-1-09, ובתאריך 17-1-09 נגמרת לי חופשת הלידה וברצוני להתפטר לטובת טיפול בילד . אך מצאתי שאני באיחור של שבועיים {הגשת הודעה מוקדמת של 30 יום לפני מועד ההתפטרות} להגשת מכתב ההתפטרות מה עליי לעשות ? והאם האיחור יפגע בפיצויים המגיעים לי ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המועד הקובע להתפטרות לשם טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין04/01/2009אירנה שלום,
הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים.
בכל מקרה הייתי ממליצה לך במקרה זה לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון את נתונייך הספציפיים ולהפיק את המירב ממצבך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור בהודעת התפטרותי
אירנה04/01/2009ליאת שלום יש לי ותק של 5 שנים בעבודה, אם אני הגיש את המכתב היתפטרות היום (4.01.09) וירשום שהיתפטרותי תכנס לתוקפה ביום 04.02.09 למרות שחופשת לידה שלי נגמרת ב. 17.01 והאם האיחור יפגע בפיצויים המגיעים לי ?ואם נכון לעשות כך? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות סמוך למועד החזרה לעבודה
עו``ד ליאת שטיין04/01/2009אירנה שלום,
לאחר שהבהרת שאלתך, נהיר כי עדיין עומדת לך הזכות להתפטר לצורך הטיפול בילד ולקבל פיצויים.
ככל שיחסרו לך שבועיים מתקופת ההודעה המוקדמת בשל העובדה כי נזכרת להודיע באיחור, הרי שהמעסיק יהיה רשאי (אך לא חייב) לקזז לך שכר עבודה בגובה שבועיים (חצי מגובה השכר), מבלי שהדבר יפגע בזכאות לפיצויי פיטורים.
אולם, נסי להגיע להבנות על ויתור הדדי על תקופת ההודעה המוקדמת, שכן לרוב גם המעסיק לא נהנה מחזרה של עובד לשבועיים בלבד.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אירנה04/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בזמן חל"תדנית03/01/2009
שלום, אני כעת בחל"ת לאחר חל"ת ואיני מעוניינת לחזור לעבודה. אם אני מודיעה על כך למעביד, האם הוא עדיין חייב לשלם לי את תקופת ההודעה המוקדמת שבחוזה ההעסקה שלי (מדובר ביותר מהחודש הסטטוטורי במקרה שלי)? האם הוא יכול לדרוש ממני לבוא לעבודה בתקופה זו או שהוא חייב לשלם לי זאת כסכום חד פעמי? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קיום תקופת ההודעה המוקדמת
עו``ד ליאת שטיין03/01/2009דנית שלום,
עקרונית ככל שיש חובת הודעה מוקדמת (במקרה שלך - על פי החוזה), הרי שחובה לעבוד בפועל בתקופה זו, אלא אם את והמעסיק מגיעים להבנות שונות בעניין (וממלץ להעלותן על הכתב). ככל שהמעסיק יחפוץ כי תעבדי בתקופה זו, ולא תעשי כן, תהיה לו הזכות להיפרע ממך בגין תקופה זו, בגובה שכר עבודתך לכל חודש.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
דנית03/01/2009חוזה ההעסקה שלי קובע תקופת הודעה מוקדמת מסוימת, ונותן למעסיק את האפשרות לוותר על העבודה בפועל בתקופה ההודעה המוקדמת ולשלם את תקופת ההודעה כסכום חד פעמי (כך שאין צורך להגיע להבנה כלשהיא. יש לו אינטרס לעשות זאת שכן הוא חוסך כך את ההוצאות הנלוות לשכר). אין לי כוונה לא להגיע לעבוד אם כך יידרש ממני. השאלה היא האם עצם היותי בחל"ת מהווה איזשהוא פתח מילוט למעסיק מתשלום תקופת ההודעה המוקדמת? האם עלי לחזור לעבודה קודם להתפטרותי כדי להחזיר את יחסי העובד-מעביד למצב "קיים" ורק אז להתפטר או שאני יכולה לעשות כן מתוך החל"ת מבלי לאבד את זכותי לתשלום תקופת ההודעה המוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימוש תקופת ההודעה המוקדמת
עו``ד ליאת שטיין04/01/2009דנית שלום,
חידוד השאלה היה הכרחי, היות ולא הובנו דברים אלה משאלתך המקורית.
חל"ת אינה פוגעת בזכאות להודעה מוקדמת, ומיום ההתפטרות תתחיל להימנות תקופת ההודעה המוקדמת. ככל שיש לך אינטרס לקיים את תקופת ההודעה המוקדמת במלואה ולא בחפיפה לחל"ת, מומלץ להודיע על ההתפטרות רק בסיום החל"ת ולא במהלכה (או יום טרם סיומה על מנת להימנע מהצורך להגיע בפועל, לאור העובדה כי את מאמינה שהמעסיק יוותר על נוכחותך בפועל בתקופת ההודעה המוקדמת, כפי שציינת).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דנית04/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה בהריון העובדת במקום מסוכןלי03/01/2009
שלום רב! אני עובדת בנמל תעופה ליד מכונות שיקוף כבר יותר משנה. הודעתי למעביד שאני בהריון בשלב מוקדם יחסית כדי לקבל הקלות והזדמנות לעבור תפקיד בחברה, שיהיה פחות מסוכן לבריאות הילד. לבקשה שלי המעביד ענה שלפי תקנים אין קרינה מסוכנת, ואין שום הגבלה ושום תפקיד שהוא יכול להציע לי במקום, למרות שידוע לי שהיום מחפשים אנשים למשרה אחרת בחברה.היחידה שבה אני עובדת שייכת לחטיבת הביטחון, ולמעביד אין שום בעייה שעובדת תעבוד עם הבטן ליד המכונות ותעביר אלפי נוסעים ביום! אני לא יודעת מה לעשות, אני לא מוכנה להתפטר ואיך להלחם בהם אני גם לא יודעת. תעזרו לי בבקשה! למי לפנות? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון להריון
עו``ד ליאת שטיין03/01/2009לי שלום,
עקרונית חל איסור להעסיקך שם רק במידה ואכן יש סכנה בריאותית מוכחת (קרינה, וכדומה). נכון לעכשיו, ככל שהמעסיק טוען כי אין כל סכנה בבדר על פי התקנים - בקשי לראות את הדוחו"ת ובדקי את העניין. באם יהיו בידך הוכחות סותרות, אז תהיה לך הזכות לדרוש שלא לעבוד שם.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעת התפטרות לפני הלידה.Gila02/01/2009
אני כרגע בחודש שביעי, עובדת במקום עבודתי 3.5 שנים. איני מתכוונת לחזור לעבודה לאחר הלידה.אם אני מודיעה על התפטרותי לפני הלידה, האם אני זכאית לפיצויים של פיטורין אחרי לידה? וכן, אם במשך השנים עבדתי בשכר שונה, איך מחשבים את סך הפיטורין? תודה על תשובתכם המהירה, חשוב לי להודיע למעביד ולא לאבד זכויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד מסירת הודעת התפטרות
עו``ד ליאת שטיין02/01/2009גילה שלום,
ככלל, מומלץ להודיע על התפטרות כחודש לפני המועד בו תרצי להפסיק את עבודתך בפועל (תקופת ההודעה המוקדמת).
לפיצויי תהיי זכאית אם תפעלי על פי הפרוצדורה הנדרשת, וככל שההתפטרות תהיה לצורך טיפול בילד.
אם השכר השתנה עקב שינוי חלקיות המשרה (מחלקית למלאה, למשל), הרי שיש לבצע חישוב לכל תקופה בנפרד. אם השיוני נעשה עקב העלאות שונות, הרי ששכר העבודה האחרון המלא הוא הבסיס לחישוב.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת שכר במהלך הריוןנוגה01/01/2009
אני בחודש השביעי להריוני ועובדת במקום עבודתי שנה וחמישה חודשים. כעת, בשל המצב במשק החברה מתכננת לקצץ במשכורות של העובדים. האם בשל העובדה שאני בהריון המעסיק לא יוכל לפגוע בתנאי העסקתי ולקצץ בשכרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי ופגיעה בתנאי ההעסקה
עו``ד ליאת שטיין02/01/2009על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי או לא).
במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה לבחורה שחזרה מחופשת לידהלורן01/01/2009
אני עובדת כבר שנתיים בקו אופ הריבוע הכחול, אני כרגע בחופשת לידה מתאריך 1.12.08, בסיום החופשת לידה שתסתיים ב 7.3.09 איני מעונינת לשוב לעבודה, האם אני זכאית לדמי אבטלה למרות שאני מטפטרת מירצוני? אם כן מתי? לכמה זמן אני זכאית?(תודשים או ימים) והאים אני מקבלת פצויים מלאים? אשמח מאוד לקבל ממכם תשובות, תודה לורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה בהתפטרות
עו``ד ליאת שטיין02/01/2009לורן שלום,
פיצויים תהיי זכאית לקבל בתום 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד.
אבטלה תהיי זכאית לקבל לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (אם כי יהיה עלייך ללכת לחתום כבר עכשיו), וזה בגלל שאת מתפטרת ולא מפוטרת.
תקופת הזכאות מושפעת מנתונייך האישיים - תוכלי לברר זאת במדוייק במוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידהנטלי01/01/2009
אמרו לי בביטוח לאומי שדחו את תביעתי לדמי אבטלה שצברתי 273 ימים מתוך 300 ימים הנדרשים כחוק ,האם אהייה זכאית לדמי לידה בע"ה ולכמה זמן ,יש לציין שכרגע אני בחודש השישי ואני לא עובדת ,ליפניכן יש לי 7 שנים בערך של עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לקצבאות
עו``ד ליאת שטיין02/01/2009נטלי שלום,
התשובה לשאלתך נשענת רובה ככולה על נתונייך האישיים, לפיהם נגזרת זכאותך לקצבאות המוסד לביטוח לאומי.
משכך, עלייך לפנות אליהם ולברר שאלות אלה על פי נתונייך הספציפיים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)