מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת הריוןרעות23/05/2008
שלום רב.
אם חוזה עבודתי מסתיים ב- 30.6 ואני אקבל שמירת הריון מה-29.5, עד ה-29.6, אוכל להמשיך את שמירת ההריוןולקבל שכר מביטוח לאומי? למרות שבפועל אני אסיים את חוזה העבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרעות
עו"ד דלית דה-קסטרו23/05/2008רעות שלום,
ייתכן ועקב הריונך לא יהיה מעסיקך לא יוכל לסיים את חוזה עבודתך ביום 30.6 - לפיכך לדעתי עלייך לפנות לייעוץ משפטי בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה והתפטרות לאחר לידהלירון23/05/2008
שלום
ילדתי ב-6/12/2007 וחזרתי לעבודה לפני כשבועיים (לאחר חמישה חודשים). אני עובדת בעבודתי כשנתיים.
ברצוני להתפטר לשם טיפול בילדה.
האם מגיעים לי פיצויים?
ממתי אפשר לחתום אבטלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללירון
עו"ד דלית דה-קסטרו23/05/2008יולדת שהתפטרה תוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך הטיפול בילד, תהא זכאית לפיצויי פיטורים.
ככלל, לאחר התפטרותך תאלתצי להמתין תקופת המתנה של 90 ימים טרם קבלת דמי אבטלה (למרות שעלייך להתייצב מיידית עם סיום עבודתך בלשכת התעסוקה).
שימי לב שעלייך לתת למעבידך הודעה מוקדמת טרם התפטרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון22/05/2008
שאיזה חודש חובה להודיע למעביד שאני בהריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה למעביד
עו"ד דלית דה-קסטרו23/05/2008ככלל יש להודיע עד לחודש חמישי. יש חריגים לכלל, כגון אם את עובדת בסביב חומרים מסוכנים בוודאי שאינך יכולה לחכות עד לחודש החמישי.
מזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף להתפטר או לפוטר- אחרי לידה?מתלבטת20/05/2008
שלום,
1. מעסיקי (ותק : מעל 4 שנים) מעוניינים שאחזור לתפקיד עם אופי אחר ( פחות בכיר לטעמי) בהיקף משרה קטן יותר ( 60% במקום משרה מלאה- 3 ימים בלבד) - אין ספק שההצעה קורצת(בני רק בן 4 חודשים וקצת ואשמח להיות איתו בבית) אך במידה והתפקיד לא ימצא חן בעיני וארצה להתפטר לאחר X חודשים האם הפיצויים ודמי האבטלה שאוכל לקבל יהיו פחותים באופן משמעותי ויחושבו לפי 60% משרה?
2. עבודה ב- 60% משרה עלולה ליצור מצב בו מחצית (או חלק נכבד) השכר שארויח יועבר למטפלת- האם לא כדאי לי מבחינה כלכלית להתפטר וכך אחסוך את שכר המטפלת ואשאר עם בני- ודמי האבטלה יחושבו על-פי 100% משרה??
3. מה התקרה של קבלת דמי אבטלה? כיצד מחושבים?
4. ידוע לי כי למעסיקי אסור לפטר אותי במשך 45/60 יום לאחר חל"ד. ממקום עבודה קודם מעסיקים איפשרו לעובדות להישאר בבית ולקבל על ימים אלו שכר ולאחר מכן לפטרן- היום כבר עבר כחודש מסוף חופשת הלידה- אני בחל"ת (בני נולד ב- 15 בינואר). במידה ואפוטר האם אני זכאית לתשלום עבור 45/60 ימים אלו?
5. מעסיקי מעוניינים שאחזור לעבודה בתחילת אוגוסט- האם יש חשיבות כלכלית בעיתוי הפיטורים? עכשיו או בהמשך החל"ת מבחינת זכויותי?
5. אודה על תשובה מהירה ו-או קבלת טלפון לטובת התייעצות טלפונית...
מתלבטת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות או פיטורים
עו"ד דלית דה-קסטרו21/05/2008שלום רב,
קצרה היריעה במסגרת הפורום מלענות לך לכל שאלותייך והתלבטויותייך.
את מוזמנת ליצור עימי קשר במשרדי 04-8704747* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בילדשלומית19/05/2008
ילדתי בחודש אוקטובר 2007 .קיבלתי ממקום עבודתי חל"ת עד 10/08 . בכוונתי להגיש מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד.
שאלותי הם:
1.האם אני צריכה להודיע עד 9 חודשים מהלידה על ההתפטרות במקרה זה או שאני צריכה להודיע בחודש השמיני מהלידה?
2.במשכורת חודש יוני אני מקבלת בכל שנה דמי חופשה וביגוד. האם אני אמורה לקבל את הכספים האלה(החלק היחסי שעבדתי) בכל מיקרה בחישוב הפיצויים או שכדאי להמתין לקבלת הכספים האלה בתחילת יולי ואז להודיע על ההתפטרות?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשלומית
עו"ד דלית דה-קסטרו19/05/20081. יולדת שעבדה מעל שנה רשאית להתפטר תוך 9 חודשים מיום הלידה ולקבל פיצויי פיטורים. עלייך להודיע למעסיקך ולתת לו הודעה מוקדמת מראש טרם התפטרותך. משך ההודעה המוקדמת משתנה בהתאם לוותק. אם הנך עובדת חודשית שעבדה מעל שנה, ולא קבוע בחוזה העבודה שלך אחרת, את צריכה להודיע חודש מראש על התפטרותך. כלומר אם את רוצה להתפטר לאחר 9 חודשים, עלייך להודיע כעבור 8 חודשים על כוונתך להתפטר.
2. בגין תקופת חל"ת ככלל אם אין חוזה עבודה או הסכם קיבוצי הקובע אחרת אין זכאות לדמי ביגוד ולדמי חופשה. עם סיום עבודתך יערכו לך גמר חשבון וצריכים לשלם לך פדיון חופשה בגין החופשה שלא ניצלת בתקופה בה עבדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה מוקדמת - ימים קלנדריים ?מיכל2218/05/2008
שלום רב,
האם תשלום עבור ימי הודעה מוקדמת נספרים כימים קלנדריים ?
כלומר, אם מגיעים לי 14 ימים אשר מתחילים למשל ביום רביעי ומסתיימים ביום רביעי לאחר שבועיים,
האם בסה"כ צריכים לשלם לי 10 ימים (כי ימי שישי ושבת לא משולמים ? ) ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת
עו"ד אילן קמינצקי21/05/2008ההודעה המוקדמת הקבועה בחוק (14 ימים) כוללת גם שישי שבת. על כן יש לשלם לך את השכר שהיית מקבל לו היית עובדת 14 יום (אם את עובדת על בסיס יומי ולא משולם לך בחודש רגיל על שישי שבת , לא תקבלי שכר על כך בתקופת ההודעה המוקדמת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה בתשלוםמיכל18/05/2008
שלום רב,
חזרתי לעבוד ב - 03.02.08 אחרי חופשת לידה של 14 שבועות
עד איזה תאריך מגיע לי שעת הנקה בתשלום ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו"ד אילן קמינצקי21/05/2008עפ"י סעיף 7(ג)3 לחוק, עובדת זכאית להיעדר מעבודתה, מתום חופשת הלידה עד תום ארבעה חדשים מאותו יום – שעה אחת ביום, בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בזמן חופשת לידה.הילה18/05/2008
היי, פוטרתי מעבודתי כחודש לפני תום חופשת הלידה שלי .
נאמר לי שאקבל משכורת על 60 ימי עבודה עם כל הזכויות הסוציאליות+30 ימי הודעה מוקדמת
וכמובן כל הפיצויים (7 שנים) .
אבל... מכתב פיטורין אקבל רק לאחר גמר חשבון ז"א בתום ה-60 יום ולא בזמן אמת ז"א בזמן חופשת הלידה.
האם מותר להם לפטר אותי ע"פ התנאים שציינתי לעיל ? ומהו התאריך הנכון ע"פ חוק שאמרו להיות מצויין במכתב הפיטורין ?
תודה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בזמן חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי21/05/2008בהתאם לחוק המעביד יהיה רשאי לפטר אותך רק 60 יום לאחר תום חופשת הלידה + הודעה מוקדמת.
מכתב הפיטורין יהיה רק החל ממועד הפיטורין בפועל דהיינו רק לאחר 60 יום + הודעה מוקדמת.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעה בתנאים?שלומי18/05/2008
שלום.
האם מותר למעסיק להעביר לתפקיד אחר עובדת שחזרה מחופשת לידה ,
כמו כן האם מותר לו לקצץ בשעות העבודה או לקצץ בשכרה מיד עם שובה מהחופשה.
שאלה נוספת:
עברו 3 חודשים בהם אסור היו למעסיק לפטרה עם שובה מהחופשת לידה ומיד אחריהם פוטרה העובדת.
האם יש עילה להגשת תביעה למקום העבודה כאשר יש מידע מוקדם שאומר שמקום העבודה החליט על כך מבעוד מועד?
הכוונה היא שכבר עם שובה של היולדת לעבודה הודיע לה המעסיק שבתום 3 החודשים שבהם אסור לו לפטרה הוא מתכוון לפטר אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הראה בתנאים
עו"ד אילן קמינצקי21/05/2008בתקופה של 60 יום לאחר חופשת הלידה לא ניתן לפגוע בשכרה ו/או בהיקף המשרה של העובדת.
פיטורין ו/או פגיעה לאחר מועד זה אפשרי למעט אם הפיטורין הינם עקב ההריון שאז ניתן לשקול תביעה בהתאם לחוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה (אפליה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהיעל18/05/2008
הודעתי על התפטרות לאחר לידה אחרי 11.5 חודשים של עבודה (כולל חופשת הלידה). האם עדיין מגיעים לי פיצויי פיטורים על אף שלא סיימתי שנת עבודה שלמה בעת שהודעתי על פיטוריי?
האם העובדה שאני עובדת היום כעצמאית מהבית בחלקיות משרה (לאור הטיפול בילד) עדיין מאפשרת לי לקבל את זכויותיי לפיצויי פיטורין?
אנא תשובתכם.
בתודה מראש,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו"ד אילן קמינצקי21/05/2008אם התפטרת לאחר 11.5 חודשים של עבודה הרי שלא תהיי זכאית לפיצויי פיטורין מאחר ולא צברת שנת עבודה.
לגבי העבודה מהבית יש לבחון פרטים נוספים הקובעים לגבי שאלת יחסי עובד מעביד.
באופן כללי אם לא מתקיימים בינך לבין המעביד יחסי עובד מעביד הרי שלא תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריםיעל18/05/2008
עובדת עבדה אצלי שנתיים, יצאה באוק' 07 לשמירת הריון וילדה בדצמבר 07 בינואר 08 החלו מגעים לחזרתה לעבודה בראשון לספטמבר 08 (ע"פ בקשתה).
על מנת לאפשר את חזרתה יצרנו מערכת מצומצמת בהיקף של 5 שעות שבועיות מהמערכת המקורית שלה (ממוצע של 30 שעות שבועיות החל מ-1.9.08).
היא בקשה תוספת שכר ואני הסכמתי לה.
למרות זאת הודיעה לי באפריל 08 שהיא לבסוף החליטה לא לחזור לעבודה, מעוניינת להמשיך לגדל את בנה ותובעת ממני פיצויים, כמו כן בכוונתה לגשת ולדרוש דמי אבטלה (היא כבר הגישה לי את הטפסים).
אני מרגישה כאן סוג של תרגיל, כדי לזכות כל הקופה, פיצויים + דמי אבטלה.
אני בפועל לא מעונינת לפטר אותה והולכת כלפיה בכל הנדרש (משכורת + שעות) ולמרות זאת אני נתבעת לקבל פיצויים.
האם יש בחוק איזו שהם הגבלות, למשל, אם היא תובעת פיצויים אין היא יכולה לחזור לעבודה אחרת, במשך חצי שנה או יותר, אחרת היא צריכה להחזיר את הפיצויים?
אם היא הולכת לתבועה דמי הבטלה הרי היא הופכת להיות דורשת עבודה? איך זה מסתדר עם רצונה לגדל את בנה?
אשמח מאוד לקבל חוות דעת מקצועית.
תודה רבה
יעל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים
עו"ד אילן קמינצקי21/05/2008ראשית אציין כי אין באפשרותי לתת מענה מקיף לשאלה זו באמצעות הפורום.
באופן כללי עובד זכאית לפיצויים רק אם היא התפטרה מהעבודה לצורך טיפול בילד בתוך 9 חודשים מיום הלידה. אם יתברר כי העובדת התפטרה לצורך עבודה אחרת ולא לצורך טיפול בילד הרי שלא תהיה זכאית לפיצויים.
אם היא מתפטרת מהעבודה לצורך טיפול בילד היא תקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 יום (למעט במקרים חריגים בהם ההתפטרות נבעה מאחר ושעות העבודה לא התאימו לטיפול בילד).
ניתן להתקשר למשרדי בטל: 02-6253156 לצורך קביעת פגישת ייעוץ בנושא.
אילן קמינצקי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול במהלך חופשת לידהיבה17/05/2008
שלום. אני נמצאת בחופשת לידה. במקום עבודתי יוצאים ליום טיול אליו אני מעוניינת להצטרף. האם אני יכולה לעשות כן במהלך חופשת הלידה? מה המשמעות הביטוחית שלי במקום העבודה ובביטוח לאומי אם אצטרף לטיול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול במהלך חופשת הלידה
עו"ד אילן קמינצקי21/05/2008למיטב ידיעתי אין כל איסור לטייל בחופשת הלידה.
לגבי המשמעות הביטוחית עלייך לבדוק עם חברת הביטוח בה את מבוטחת במקום העבודה (בהנחה ויש ביטוח מעבר לביטוח הלאומי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשואלת16/05/2008
אני עובדת במקום עבודה ממשלתי, הוותק שלי הוא 9 שנים, אני נמצאת בשבוע 13 להריוני. יש לי שתי שאלות:
1. אם אני ארצה להאריך את חופשת הלידה שלי מעבר ל 14 שבועות המגיעות לי, לקחת חופשה על חשבוני, האם יש סיבה חוקית שהמעביד שלי יכול לסרב לי ולחייב אותי לחזור לעודה בתום שלושה חודשים ?
2. האם אני עדיין אהיה זכאית לפיצויי פיטורים , אם החופשת לידה שלי לא תעלה על 9 חודשים מיום לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשואלת
עו"ד אילן קמינצקי21/05/2008בהתאם לוותק שלך בעבודה זכאותך להאריך את חופשת הלידה הינה מכוח החוק ולפיכך את רשאית להאריך את חופשת הלידה מעבר ל3 חודשים (כפוף למכסימום הארכת חל"ת הקבועה בחוק)
תהיי זכאית לפיצויים אם תתפטרי מהעבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד ללא קשר אם לקחת חופשה ללא תשלום או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה - הודעת התפטרותמורה16/05/2008
שלום לכם
אני עובדת בבי"ס פרטי מזה 9 שנים. ילדתי בתחילת אוקטובר והארכתי את חופשת הלידה.
הודעתי על כוונתי לחזור לעבודה ביוני, בידיעה כי אוכל להתחרט ולהתפטר עד תחילת יולי לצורך טיפול בילדתי.
שאלתי היא האם ההודעה על ההתפטרות הינה חודש לפני 9 חודשים מהלידה (כלומר 8 חודשים מהלידה) או שההודעה צריכה להיות תוך 9 חודשים ואז אני אמורה לעבוד 10 חודשים.
כמו כן ביה"ס מושך אותי ולא נותן לי חוזה לשנה הבאה. אני חוששת כי אחרי שאתחיל לעבוד ירעו לי את התנאים ורוצה לחתום על החוזה עם חזרתי. האם על פי החוק מותר למעסיק להחזיר את העובד ללא חוזה המשכי?
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעת התפטרות
עו"ד אילן קמינצקי16/05/2008ניתן להתפטר מהעבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד ולקבל פיצויים.
לאחר חופשת הלידה המעסיק מחוייב להעסיקך לפחות ל 60 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה מוקדמת על התפטרות בקשת הבהרה
מורה17/05/2008תודה על התשובה המהירה וסליחה על חוסר ההבנה
עדיין לא ברור לי האם עליי להודיע על התפטרות עד סוף החודש התשיעי מיום הלידה
או להודיע על ההתפטרות עד סוף החודש השמיני מיום הלידה - חודש לפני התשיעי.
אנא, אם אפשר להבהיר את הנקודה, היות שאני אמורה לחזור לעבודה ביוני. ילדתי באוקטובר.
חשבתי שיהיה לי חודש של ניסיון שבסופו אחליט לאן מועדות פניי, אך אם עליי להודיע על התפטרות חודש לפני תשעה חודשים מהלידה, הרי שאולי כבר אין טעם לחזרה ביוני.
אודה אם תוכל לחדד את הנקודה - הודעה על התפטרות - עד סוף חודש שמיני או תשיעי מהלידה והפסקת העבודה בפועל - בסוף חודש תשיעי או עשירי מהלידה.
שוב תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
עו"ד אילן קמינצקי21/05/2008על מנת שתהיי זכאית לפיצויים עלייך להתפטר בפועל מהעבודה תוך 9 חודשים מיום הלידה ועל כן עלייך להודיע עד סוף החודש השמיני מיום הלידה על כוונתך לעזוב את העבודה לצורך טיפול בילד בתום החודש התשיעי (בהנחה ועלייך להודיע 30 ימי הודעה מוקדמת).
אם תודיעי למעביד תקופה קצרה מזו, המעביד יוכל לדרוש תמורת הודעה מוקדמת כך שאם תודיעי על כוונתך לעזוב 15 יום לפני ההתפטרות יוכל המעביד לדרוש החזר תשלום בגין 15 ימים.
לסיכום: כדאי ומומלץ להודיע למעביד עד תום החודש השמיני על כוונתך לעזוב אולם בכל מקרה ועל מנת שלא תאבדי את זכאותך לפיצויים עלייך להתפטר בפועל מהעבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה
מקווה שהתשובה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות שלי לפיצויםדורית15/05/2008
הודעתי למעסיק שלא אחזור לעבודה כחמשה חודשים לאחר שילדתי אך לפני כן לא שוחחנו על כך מעולם (הוא הביא מחליפה עבורי) האם הוא יכול להתנער מתשלום פיצויים?
עבדתי אצלו שנתיים כולל החופשת לידה והוא "כעס" עלי שנכנסתי להריון "בהפתעה"
דברתי איתו על כך שאעזוב ושאפדה את ימי החופש שלי אך לא דיברתי איתו על פיצויים כרגע עברו ששה וחצי חודשים מאז שילדתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לפיצויים
עו"ד אילן קמינצקי16/05/2008אם עזבת את העבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)