מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין לאחר לידה כתוצאה ממרחק גדולעידית30/04/2008
האם אני זכאית לדמי אבטלה אם התפטרותי לאחר לידה נובעת ממרחק רב ממקום העבודה
אני גרה בתל אביב ועובדת בראש העין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתנה לחג בחופשת לידה
עידית30/04/2008רציתי לשאול האם אני זכאית למתנת חג (תלושים) אם הייתי בהארכה של חופשת הלידה שלי?
כלומר 14 השבועות הסתיימו ב 15.03.08 והארכתי את החופשה לחודשיים נוספים במהלכם חל חג הפסח ולא קיבלתי את תלושי החג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנה לחג בחופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי07/05/2008החוק אינו מחייב לתת מתנה לעובד והמקרים ו/או התנאים בהם העובד יקבל מתנה הינם בהתאם להסכם עבודה אישי או לנוהג במקום העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורין לאחר לידה כתוצאה ממרחק גדול
עו"ד אילן קמינצקי07/05/2008מאחר ואני מבין שבכל תקופת העבודה עבדת במרחק רב מהעבודה הרי שנראה כי יש לראות בהתפטרותך כהתפטרות לכל דבר ועניין ולפיכך תוכלי לקבל דמי אבטלה לאחר 90 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידהלימור יום טוב30/04/2008
אני אמורה לסיים את חופשת הלידה של 98 יום כחוק, אני עובדת במקום עבודתי כ 14 שנים והודעתי
על התפטרותי (סיבת התפטרות היא מרחק ושעות העבודה) , אין בעיה מבחינת החברה ,אני מקבלת את כל מה שמגיע לי מבחינת פיצויים וכו'. אני מצאתי עבודה אחרת אשר קרובה למקום מגוריי ואני אמורה להתחיל בעוד כשבועיים. שאלתי היא, במידה והעבודה החדשה לא תראה לי לאחר חודשיים לדוגמא ואני ירצה להתפטר או לחילופין הם ירצו לפטר אותי, האם אני יהיה זכאית לקבלת דמי אבטלה ואם כן, למשך איזו תקופה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי07/05/2008אם יפטרו אותך ותקבלי מכתב פיטורין תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה.
תקופת דמי האבטלה תלויה בגורמים שונים ובינהם הגיל ומצב משפחתי. מומלץ לפנות למוסד לביטוח לאומי לברר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר חופשת לידהתות29/04/2008
חזרתי למקום עבודתי לפני חודש לאחר חופשת לידה מוארכת של 4 חודשים סה"כ.
בזמן חופשת הלידה התכתבתי בתוכנת המסנג'ר עם חברתי העובדת איתי באותו המקום.
בעל החברה ידע כי אנו משתמשות לצרכינו הפרטיים בשרותי המסנג'ר ולא מנע זאת מעולם.
לפני יומיים הוא קרא לי למשרדו ואמר לי כי הוא מפסיק את עבודתי בחברה בגלל שהוא ראה מלל של שיחה שלי עם חברתי במסנגר שכנראה היתה עליו וזה לא מצא חן בעיניו ופיטר אותי תחת עילא זו.
האם זה חוקי מצידו לפטר אותי בגין תכתובת אישית ופרטית שנעשתה מהבית הפרטי שלי , מהמחשב הפרטי שלי?
למיטב הבנתי הוא פשוט חדר אל המחשב שקיים במשרד שממנו עובדת חברתי לעבודה ומשם שיחזר את כל שיחותינו כנראה מתוך סקרנות בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלתי
תות30/04/2008מהשיחה עם המעביד אשר פיטר אותי הובן כי הוא ידע מראש שלא אוכל להמשיך לעבוד בחברתו בגלל הנושא הזה והוא לא פיטר אותי לפני חזרתי לעבודה מכיוון שלא יכל לעשות זאת באופן חוקי.
למיטב ידיעתי הוא יכל לפטר אותי אך היה צריך לשלם לי עבור 90 ימי עבודה בשל כך וכנראה שהוא רצה להימנע מזה ולשלם לי רק עבור חודש התראה מראש.
האם יש מקום לתביעה? אני כרגע מובטלת וללא עבודה, רכשתי רכב חדש ע"מ להגיע למקום העבודה הנ"ל , והמשכתי את חופשת הלידה בעוד חודש בביטחון מלא שיש לי לאן לחזור ולכן ספגתי את החודש הנוסף ללא תשלום.
אם הייתי יודעת מראש על כוונתו לסיים את עבודתי הייתי מחפשת עבודה חדשה קודם לכן.
אשמח אם תחזרו אליי בהקדם עם תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים לאחר חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי07/05/2008המקרה שלך כולל פרטים ועובדות רבות שעשויות להשליך על עילת תביעה ולפיכך אין באפשרותי לתת מענה נכון באמצעות הפורום.
ניתן להתקשר למשרדי בטל: 02-6253156 לצורך פגישת ייעוץ בנושא זה.
אילן קמינצקי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידהשירה29/04/2008
הארכתי את חופשת הלידה בחודש תמורת ימי חופשה שצברתי
עדיין לא מצאתי סידור לילד ולכן אני מעונינת להאריך עוד
2 שאלות:
1. האם עדיין אני יכולה לדרוש משכורת בעבור החודש הראשון כמו שביקשתי מראש
2. האם אני יכולה על פי חוק להאריך בחודש נוסף, לאחר שנקבתי בתאריך חזרה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד..
שירה29/04/2008האם אני יכולה לומר לבוס שבינתיים אני לא חוזרת כפי שאמרתי, ולוקחת חל"ת מבלי להתחייב לתאריך חזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידה ושמירת זכויותרונית25/04/2008
אם אני מאריכה את חופשת הלידה מעבר ל14 שבועות (חל"ת), האם עדיין המעסיק מחוייב ל60 יום בתשלום אם הוא מפטר אותי או שהוא משוחרר מהתחיבות זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונית
עו"ד דלית דה-קסטרו27/04/2008בהתאם לחוק עבודת נשים, עובדת שעבדה עד תחילת חופשת הלידה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה לפחות שנים עשר חודשים רצופים, רשאית לצאת לחל"ת מתום חופשת הלידה, מספר חדשים כרבע מספר החדשים שבהם עבדה כאמור, אך לא יותר משנים עשר חודשים מיום הלידה.
אם את עומדת בתנאים הנ"ל והארכת את חופשת הלידה מכח החוק, מעסיקך אינו רשאי לפטרך במשך תקופה של שישים ימים לאחר תום החל"ת, אלא בהיתר מאת שר התעשיה המסחר והתעסוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הבהרה ותודה על התגובה המהירה
רונית27/04/2008הבנתי שיש גם זמן נוסף ל60 יום של הודעה מראש. כלומר - חודש נוסף (אני עובדת שם ממאי 2005). האם כך הוא ע"פ חוק או שבכל ארגון זה מוגדר שונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת תפקידאילת24/04/2008
אני מתעתדת להאריך את חופשת הלידה שלי ב- 3 חודשים נוספים.
המעביד הבטיח כי ישמור על תפקידי הקודם גם בתקופת ההארכה.
האם הוא מחוייב לכך או שיכול להציע לי חלופות בשל הארכת החל"ד?
האם סירוב שלי לחלופה יתפרש כפיטורין או כהתפטרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיילת
עו"ד דלית דה-קסטרו25/04/2008ככלל, המעביד אינו מחויב לשמור לך בדיוק את אותו תפקיד לאחר הארכת חופשת הלידה, אלא אם יש הסכם קיבוצי/חוזה אישי/נוהג במקום עבודה הקובע אחרת.
אבהיר, כי אם מעסיקך יציע לך תפקיד שמהווה הרעה בתנאי עבודתך יהיה באפשרותך להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים אם תתני למעסיקך התראה שאם לא יחזיר את תנאי עבודתך הקודמים, את תתפטרי בדין מפוטרת לאור הרעת התנאים.
כמו כן, תשומת ליבך לכך שאם הארכת את חופשת הלידה מכח חוק עבודת נשים, אסור למעסיקך במשך 60 ימים לאחר חזרתך מהחל"ת, לגרום להרעה בתנאי עבודתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לפני לידהדנה24/04/2008
מחודש 3/07 ועד 6/07 חתמתי אבטלה. בחודש 8/07 התחלתי לעבוד כשכירה עד ליום 24.2.08 שבו נשארתי בבית עקב צירים מוקדמים ובאפריל הרופא נתן אישור לשמירת הריון מ-24.2.08 עד 24.5.08. טרם אושרה התביעה ע"י המל"ל. העבודה שלי בב"ש, ומאחר שהמשפחה שלי גרה בחדרה, הודעתי למעביד שב-1.6.08 אני עוברת דירה לחדרה ועוזבת את העבודה. תאריך הלידה המשוער הוא 19.7.08, ולכן אני רוצה לעבור דירה לחדרה טרם הלידה.
על מנת שלא להשאר ללא הכנסה (בעלי סטודנט ואינו עובד), להלן שאלותיי:
1. האם כדאי לי להקדים את חופשת הלידה ל-1.6.08? האם הדבר אפשרי נוכח התפטרותי ביוני?
2. במידה ושמירת ההריון תימשך גם לאחר 24.5.08, ולא אזדקק להקדמת חופשת הלידה, האם התפטרותי, שתכנס לתוקף ביוני, עשויה לפגוע באיזשהו אופן בזכאותי לדמי לידה מיום הלידה בפועל?
3. האם לאחר חופשת הלידה אוכל לחתום אבטלה, למרות שלא פוטרתי? אם כן, האם יש הגבלות כלשהן של תקופת המתנה של 90 יום וכדומה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
עו"ד דלית דה-קסטרו25/04/2008חוק הביטוח הלאומי קובע כי יולדת זכאית לדמי לידה למשך 14 שבועות אם שולמו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום שבו הפסיקה לעבוד בהיותה בהריון, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ליום שבו הפסיקה לעבוד בהיותה בהריון. לעניין זה יצוין, כי ישנן תקופות הנחשבות על ידי המוסד לביטוח לאומי כתקופות שבעדן שולמו דמי ביטוח, כגון: תקופה שבעדה שולמו לאשה דמי אבטלה, גמלה לשמירת הריון.
בהתאם לחוק עבודת נשים, עובדת רשאית לצאת לחופשת לידה 7 שבועות או פחות מזה, כרצון העובדת, לפני יום הלידה המשוער והשאר אחרי יום הלידה.
ככלל, יולדת שהתפטרה מרצונה, תהא זכאית לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום התפטרותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה או דמי לידהרעות24/04/2008
לא קיבלתי תשובה ולכן אשאל שוב:
אם אני עובדת במקום עבודה 10 חודשים רצופים ואח"כ לא עובדת במשך חודשיים ושוב חוזרת לאותו מקום עבודה. האם אני זכאית לכל הזכויות של יולדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרעות
עו"ד דלית דה-קסטרו25/04/2008יולדת זכאית לדמי לידה למשך 14 שבועות, אם עבדה 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום שבו הפסיקה לעבוד בהיותה בהריון, או אם עבדה 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ליום שבו הפסיקה לעבוד בהיותה בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב מענק ודמי לידהסיגל23/04/2008
בשבוע 32 להריון תאומים עברתי תהליך של הפחתה של אחד העוברים על רקע מום כרומוזומלי. ילדתי בשבוע 34 - לידת חי ולידת מת.
בביח נאמר לי שמענק הלידה צריך להיות של תאומים, ועבור לידת מת אחרי שבוע 28 נשים מקבלות גם מענק לידה וגם דמי לידה - האם זה נכון? האם מענק הלידה צריך להיות של תאומים והאם דמי הלידה הם עבור 17 שבועות עבור מקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיגל
עו"ד דלית דה-קסטרו25/04/2008חוק הביטוח הלאומי מגדיר "לידה" כלידת ולד חי או לידה אחרי עשרים וששה שבועות של הריון.
לכן, אני ממליצה לך לפנות למוסד לביטוח לאומי על מנת לברר במדוייק מה גובה דמי הלידה ומענק הלידה להם הנך זכאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלהרעות23/04/2008
שלום. אני נמצאת בחודש 5 ועובדת בבית ספר(לא דרך משרד החינוך). בחודשים יולי אוגוסט לא אקבל שכר ושאלתי היא: אני עובדת 10 חודשים רצוף (מספטמבר עד יוני) האם אני זכאית לדמי לידה? או דמי אבטלה?
האם כדאי לי למצוא עבודה זמנית לחודשים יולי אוגוסט? (כי מועד הלידה המשוער הוא בספטמבר)?
לפני עבודה זו, הייתי חודשיים ללא עבודה, אך לפני עבדתי שנה וחצי בשני מקומות עבודה שונים.
אודה מאוד לתשובה
באופו כללי אשמח לדעת אילו זכויות מגיעות לי.
רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרעות
עו"ד דלית דה-קסטרו25/04/2008יולדת זכאית לדמי לידה למשך 14 שבועות, אם עבדה 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום שבו הפסיקה לעבוד בהיותה בהריון, או אם עבדה 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ליום שבו הפסיקה לעבוד בהיותה בהריון.
את מוזמנת לגלוש באתר שלי ולקרוא את המאמר בנושא זכויות האישה ההרה והיולדת על מנת לבדוק מהם הזכויות להן יולדת זכאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר נוסף
רעות25/04/2008תודה שענית לי אבל אני רוצה להיות בטוחה שהבנתי.
אני צריכה לעבוד 10 חודשים רצופים ואח"כ יש לי אפשרות לא לעבוד 4 חודשים עד הלידה ועדיין אהיה זכאית לחופשת לידה כמו כל אישה עובדת?
מה זה אומר 10 מתוך 14 חודשים, לעומת 15 מתוך 22 חודשים?
שאלה נוספת: בחודשים יולי אוגוסט אינני מקבלת משכורת , האם כדאי לי לעבוד בעבודה אחרת רק לחודשי הקיץ?
תודה,
רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
עו"ד דלית דה-קסטרו27/04/2008רעות שלום,
כאשר בוחנים האם יולדת זכאית לדמי לידה, בודקים האם עד ליום שבו הפסיקה לעבוד בהיותה בהריון, שולמו עבורה דמי ביטוח במשך 10 חודשים מתוך 14 חודשים. אם היא לא עמדה בתנאי זה, בוחנים האם שולמו עבורה דמי ביטוח במשך 15 חודשים מתוך 22 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רעות27/04/2008קודם כל תודה שאת חוזרת עם תשובה. 14 חודשים זה עד הלידה? דוגמא: אמורה ללדת בספטמבר ועבדתי 10 חודשים לפני, זה בסדר? החודשים צריכים להיות רצופים?
דרך אגב: בחופשת הקיץ אינני מקבלת משכורת כיוון שאני לא עובדת של משרד החינוך, האם כדאי למצוא עבודה לחודשיים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- .רוני22/04/2008
שאלתי היא האם עובדת שנמצאת בחל"ת זכאית לכל ההטבות שמקבלים העובדים במהלך התקופה כגון: תשלומי ביגוד, מתנות לחגים, הבראה, בונוסים וכדומה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוני
עו"ד דלית דה-קסטרו22/04/2008ככלל, חל"ת הינה חופשה ללא תשלום, בה העובדת אינה זכאית להטבות מהמעביד, אלא אם נקבע אחרת בחוזה העבודה האישי ו/או בהסכם קיבוצי החל על הצדדים ו/או קיים נוהג במקום העבודה לפיו מקבלים הטבות מסוימות בתקופה זו.
כמו כן, בדרך כלל אין מכלילים את תקופת החל"ת לצורך קביעת זכויות התלויות בוותק, אך לכך יש חריגים אחדים. כך לדוגמא, תקנה 10 לתקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים) קובעת שרק תקופת חל"ת מעל 14 ימים לכל שנת עבודה לא תובא בחשבון לצורך חישוב הפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בתינוקליאת21/04/2008
שלום,
ילדתי לפני 6 חודשים, חזרתי למקום העבודה שלי בתום 14 השבועות של חופשת הלידה ואני עדיין עובדת.
מאחר ואני עובדת במוקד עבודה במשמרות, אז אני רואה שקשה לי להסתדר עם הילד וסידור שהיה לי עד עכשיו עם אמי כבר לא מסתדר כך שהאופציה שעומדת לרשותי היא מעון והיא לא מתאימה לי בשלב זה, ולכן החלטתי שאני מתפטרת ונשארת עם הילד בבית.
אני עובדת בעיקר משמרות ערב, מקום העבודה לא מוכן לאשר לי משמרות בוקר באופן קבוע, כך שגם אם הייתי מוצאת מעון לילד זה היה לי בעייתי.
התחלתי לעבוד ב1 למאי 2007, הייתי בשמירת הריון מה10.7.2007 עד ללידה ב24.10.07 וחזרתי מחופשת הלידה ב1.2.08.
האם אני זכאית לפיצויי פיטורין? במידה וכן האם אני כבר יכולה לתת למנהלת שלי הודעה מראש לעוד שבועיים כי רק ב1 למאי תמלא לי שנה לעבודתי או שעדיף להמתין עם זה עוד קצת זמן כדי שלא יחליטו לפטר אותי מיידית ואז אדפק מבחינת פיצויי הפיטורים.
מתי אתם ממליצים להודיע (היום ה21.4) והאם יש צורך בהודעה בכתב למנהלת שלי?
האם גובה פיצויי הפיטורים הינו משכורת אחת במידה ועבדתי שנה? תוך כמה זמן מגיע הכסף?
שאלה נוספת, במידה ועוד חודשיים שלושה אחליט שאני שמה את הילד במעון , ואמצא עבודה שהיא מ8 עד 4 אחהצ, האם אני יכולה לעבוד? מקום העבודה שלי לא מאפשר לי לעבוד על בסיס קבוע במשמרות בשעות הללו, ויכולים לאפשר לי לעבוד משמרות החל מ10, 11, 12 בצהריים ונותנים לי משמרת או שתיים בשבוע מ8 עד 4 שאלו השעות שאני צריכה על מנת לשים את הילד במעון.
האם יש עם זה בעיה מבחינת מקום העבודה במידה וישלמו לי את פיצויי הפיטורין? אם אתחיל לעבוד במקום אחר?
בעיקרון אני מתכננת לחתום אבטלה ולהשאר בבית עד ספטמבר, אבל אולי דברים עוד ישתנו..
תודה, וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף ששכחתי לציין
ליאת21/04/2008מאז שחזרתי לעבוד בשל הנקה אני עובדת במשמרות של 7 שעות בממוצע, כך שבמידה ואעבוד עוד חודשיים שלושה בעבודה אחרת, זה יהיה ל8 שעות אבל בשעות אחרות שכן יאפשרו לי להכניס את הילד למעון..
האם זה פוגע בתביעה לפיצויי פיטורים?? האם מקום העבודה יוכל לתבוע אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לליאת
עו"ד דלית דה-קסטרו21/04/2008
לאור הפרטים והסוגיות הרבות שעולות משאלתך אין לי אפשרות לענות לך באופן ספציפי במסגרת הפורום. אם את מעוניינת בייעוץ פרטני את מוזמנת להתקשר למשרדי לצורך תיאום פגישה.
עם זאת, באופן כללי אציין כי עובדת שצברה וותק של שנה ומתפטרת לצורך הטיפול בילד תוך 9 חודשים מיום הלידה זכאית לפיצויי פיטורים. יולדת המתפטרת לצורך הטיפול בילד אינה מחויבת להפסיק לעבוד ולהישאר בביתה ולטפל בילד, אלא יכולה לעבוד בעבודה אחרת שתאפשר לה שהות ממושכת יותר עם הילד.
לעניין הודעה מוקדמת, עליך לתת הודעה מוקדמת בכתב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהיפית20/04/2008
אם התפטרתי בדיוק לאחר הלידה, האם אני זכאית לדמי אבטלה מיד לאחר חופשת הלידה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליפית
עו"ד דלית דה-קסטרו21/04/2008ככלל עובד שהפסיק עבודתו מרצונו ייאלץ להמתין תקופה של 90 ימים לקבלת דמי אבטלה. אולם ישנם מקרים חריגים הקובעים כי אף התפטרות לצורך טיפול בילד תוכר כהתפטרות מוצדקת לצורך קבלת דמי אבטלה ללא תקופת המתנה (כגון: מרחק רב מהעבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות לאחר לידה - המשך
יפית29/04/2008תודה על התשובה
אך יש לי עוד שאלה - איך אני מודיעה להם - האם באמצעות מכתב
מה יהיה הנוסח?
והאם זה משמעותי שאני מודיעה להם רק עכשיו
אני אמורה לחזור בעיקרון 4.5
האם אני יכולה להתקשר אליך לפלאפון המצויין ושאול עוד שאלות
תודה יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובתך
יפית29/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליפית
עו"ד דלית דה-קסטרו11/05/2008יפית שלום,
יולדת שעבדה מעל שנה רשאית להתפטר תוך 9 חודשים מיום הלידה על מנת לטפל בילדה ולקבל פיצויי פיטורים.
לעניין דמי אבטלה, ככלל יש להמתין תקופת המתנה של 90 ימים מיום ההתפטרות, אולם ישנם מקרים המוכרים במוסד לביטוח לאומי כהתפטרות מוצדקת בהם אין צורך בתקופת המתנה.
עובדת שמתפטרת צריכה לתת הודעה מוקדמת בכתב למעסיקה שמשכה משתנה בהתאם לוותקה בעבודה. אם עובדת לא נתנה הודעה מוקדמת כחוק, מעסיקה רשאי לקזז לה מהתשלומים המגיעים לה, את התקופה בה לא נתנה הודעה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות ועבודה קרוב לביתשירה19/04/2008
במידה ואתפטר מעבודה המרוחקת כחצי שעה נסיעה מביתי על מנת לעבוד בעבודה בעיר המגורים שלי, האם עדיין אהיה זכאית לפיצויי פיטורין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגילי
עו"ד דלית דה-קסטרו21/04/2008גילי שלום,
שאלתך אינה ברורה. האם את מעוניינת להתפטר לאחר חופשת הלידה שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, מעונינת להתפטר
שירה21/04/2008כן, אני מעונינת להתפטר ולעבוד בעיר מגורי כדי לחסוך את זמן הנסיעה לעבודה. האם אהיה זכאית לפיצויי פיטורין? בעבודה החדשה אעבוד שעה יותר אבל בלי הנסיעות הכרוכות בכך זה יצא כחצי שעה פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגילי
עו"ד דלית דה-קסטרו22/04/2008גילי שלום,
עובדת, בעלת וותק של למעלה משנה, רשאית להתפטר תוך 9 חודשים מיום הלידה על מנת לטפל בילדה, ולקבל פיצויי פיטורים. התפטרות לצורך הטיפול בילד תוכר ככזו, אם תתאפשר לך שהות ממושכת יותר עם ילדך. המקרה שתיארת הינו גבולי ביותר, וייתכן והתפטרותך לא תוכר לצורך הטיפול בילד. אולם המילה האחרונה בעניין זה היא לבית הדין לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה לפני לידההגר17/04/2008
שלום, תאריך הלידה המשוער היה 16/3 אך ילדתי ב - 26/3 . בתאריך 14/3 הודעתי כי לא אוכל להגיע לעבודה בשל בצקות והתקפי אסטמה תכופים (יש לי אישור מחלה). למרות שהצגתי את האישור הופקדה בחשבוני משכורת עד ליום ה 14/3. האם זה חוקי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת מחלה
עו"ד אילן קמינצקי18/04/2008גם אם היית חולה אין כל הצדקה לתשלום משכורת באיחור ועל המעביד לשלם לך את השכר במועד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)