מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חישוב התשלום בחופשת לידהדנה15/03/2008
כיצד מחשבים את גובה התשלום למי שנמצאת בחופשת לידה ונמצאה זכאית עפ"י תקנות הביטוח הלאומי, אך בשלושה החודשים האחורנים שלפני ההריון לא היתה לה כל הכנסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
עו"ד דלית דה-קסטרו17/03/2008דנה שלום רב,
חישוב דמי הלידה נעשה בהתאם להכנסה ברבע השנה שקדמה להפסקת עבודתך בהיותך בהריון.
כלומר, אם לדוגמא ילדת ביום 1.3.2008 והפסקת לעבוד ביום 1.1.2008, יתחשבו בהכנסתך מיום 1.10.2007 עד ליום 31.12.2007
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בזמן הריוןדנה15/03/2008
למה אני זכאית אם אני מתפטרת מהעבודתי בזמן הריון בגלל מעבר מגורים לאזור מרוחק של 60 ק"מ. אני עובדת רצוף כבר שנה וחצי ובעבודתי הנוכחית חצי שנה (סה"כ 18 חודשים תשלום דמי ביטוח). האם אני זכאית לדמי אבטלה מיידים? והאם אני זכאית לחופשת לידה מהביטוח הלאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך מעבר מגורים
עו"ד דלית דה-קסטרו17/03/2008דנה שלום,
עובדת שהשלימה תקופת אכשרה של 10 חודשים מתוך 14 חודשים שקדמו ליום שהפסיקה עבודתה בהיותה בהריון, זכאית לדמי לידה בגין 14 שבועות. בהתאם לנתונים שמסרת, נראה כי אכן הנך זכאית לדמי לידה מהמוסד לביטוח לאומי.
לעניין דמי אבטלה, עובד בשכר חודשי שעבד 360 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, זכאי לדמי אבטלה. לידיעתך, מי שהפסיק עבודתו מרצונו ייאלץ להמתין תקופה של 90 ימים טרם קבלת דמי אבטלה אלא אם התפטרותו תוכר כהתפטרות מוצדקת.
התפטרות מוצדקת היא התפטרות הנובעת מאחת מהסיבות הבאות:
1. התפטרות עקב מצב בריאותי לקוי של התובע או של בן משפחתו.
2. התפטרות בגלל הרעה מוחשית בתנאי עבודה, או נסיבות אחרות שביחסי העבודה שבהן לא ניתן לדרוש מהעובד שימשיך בעבודתו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהשני14/03/2008
שלום,
אני נמצאת בחל"ד לפני חודש ביקשתי להאריך את החופשה באמצעות חל"ת של חצי שנה (נוספת על החל"ד)
המנהל הישיר אמר שע"פ חוק מותר לי ובכל מקרה יחזור אליי עם תשובה
הוא חזר אליי עם תשובה שאין בעיה אבל שאני אחזור לתפקיד אחר במחלקה אחרת כי שם יש כרגע צורך (מה שמצחיק כי אני אמורה לחזור עוד חצי שנה ודברים יכולים להשתנות)
התפקיד החדש הוא באותה רמה כביכול ובאותו שכר, אלא שמבחינתי זוהי הרעת תנאים מאחר ובתפקידי הקודם היה לאן להתקדם ולהתפתח מקצועית ואילו בתפקיד החדש אין כ"כ את האפשרות הזאת
חוץ מזה שידוע שהתפקיד החדש הינו במחלקה לחוצה בחברה אז זה אבסורד שהמעביד טוען שזה לטובתי שאוכל לשלב זאת עם האמהות (ממש הרגשה שמשקרים לי)
מה לעשות?
האם ע"פ חוק הם חייבים להחזיר אותי לתפקיד בו הייתי לפני החל"ד?
תודה מראש שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים לאחר חופשת לידה
עו"ד דלית דה-קסטרו14/03/2008שני שלום רב,
ראשית אציין כי ככלל כאשר ישנה הרעת תנאים מוחשית, עובד זכאי להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים, לאחר שהתריע בפני המעביד שיעשה כן אם לא ישיב את המצב לקדמותו.
המקרה שתארת הינו גבולי,ולא ברור רק מהנתונים שתארת האם מדובר בהרעת תנאים מוחשית - יש לבחון לעומק את ההבדל בין שני התפקידים.
עוד אציין, כי 60 ימים מתום חופשת הלידה, או מתום הארכת חופשת הלידה מכח החוק, אסור למעסיקך לפטרך ולהרע את תנאי עבודתך. אדגיש, כי מעסיקך אינו חייב להחזירך בדיוק לאותו תפקיד, אך התפקיד צריך להיות ברמה זהה ובאותם תנאי שכר.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת!!!
שני18/03/2008מה קורה אם אני אומרת שאני לא מעוניינת בתפקיד החדש? האם הם חייבים למצוא לי תפקיד אחר או שהם יכולים לפטר אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו
שני20/03/2008שכחתי לציין שלפני החל"ד צברתי וותק של 26 חודשים פחות שבוע
החל"ד + חל"ת = 10 חודשים
מה יקרה אם אני אסרב לתפקיד החדש? האם הם חייבים למצוא לי תפקיד אחר או שהם יכולים לפטר אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
עו"ד אילן קמינצקי21/03/2008כפי שצויין בתשובה הקודמת , יש לבחון אם בתפקיד החדש שהוצע לך ישנה הרעה בתנאי העבודה,
בהנחה ואין מדובר בהרעה בתנאי העבודה הרי שהמעביד לא מחוייב להציע לך תפקיד אחר גם אם אינך מעוניינת בתפקיד זה.
אם ישנה הרעה בתנאי העבודה , הרי שב 60 יום לאחר תום חופשת על המעביד להמשיך להעסיקך באותו תפקיד או תפקיד דומה אחר (ללא הרעה בתנאי העבודה). לאחר תקופה זו וכפוף להודעה מוקדמת אם יוצע לך תפקיד אחר תוכלי להתפטר מהעבודה ולקבל פיצויי פיטורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה מוקדמת ופיצוייםחני13/03/2008
שלום רב,
אני עובדת בחברה מחודש אוקטובר 2007 לפיכך , כמה זמן הודעה מוקדמת אני צריכה לתת ?
ואיך הבוס מחשב את הפיצויים שמגיעים לי עקב התפטרות לצורך טיפול בילד ?
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורים
עו"ד דלית דה-קסטרו14/03/2008עובד שמשולמת לו משכורת חודשית גלובלית, נדרש לתת הודעה מוקדמת להתפטרות, בהתאם לפירוט הבא:
1. במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - יום אחד בשל כל חודש עבודה.
2. במהלך התקופה החל מהחודש השביעי לעבודתו ועד תום שנת עבודתו הראשונה - 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה.
3. לאחר שנת עבודתו הראשונה - חודש ימים.
עובד-בשכר, ששכרו משתלם לו על בסיס שעתי נדרש לתת הודעה מוקדמת להתפטרות, כמפורט להלן:
1. במהלך שנת עבודתו הראשונה - יום אחד בשל כל חודש עבודה.
2. במהלך שנת עבודתו השנייה - 14 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה.
3. במהלך שנת עבודתו השלישית - 21 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה.
4. לאחר שנת עבודתו השלישית - חודש ימים.
עובדת שמתפטרת תוך 9 חודשים מהיום שילדה לצורך הטיפול בילדה, זכאית לפיצויי פיטורים. עובד זכאי לפיצויי פיטורים לאחר שהשלים שנת עבודה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה (תקופת חופשת הלידה נחשבת לצורך חישוב הוותק). גובה הפיצויים ככלל הינו שכר חודש אחד לכל שנת עבודה. לדוגמא, אם את מרוויחה 8,000 ש"ח בחודש, ועבדת שנה וחצי, הנך זכאית לפיצויי פיטורים בגובה 12,000 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים עקב התפטרותחני13/03/2008
שלום,
יש לי שתי עבודות בו אני עובדת,
עבודה אחת משרה מלאה אני חוזרת לעבוד, ואילו עבודה שניה בערב אני מתכוונת להתפטר אחרי חופשת לידה.
האם עדיין מגיע לי פיצויים מהחברה שאני מתפטרת למרות שאני ממשיכה בחברה השניה, כלומר האם יש קשר בין שתי העבודות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך הטיפול בילד
עו"ד דלית דה-קסטרו13/03/2008חנה שלום רב,
יולדת רשאית להתפטר לצורך הטיפול בילד תוך 9 חודשים מיום שילדה ולקבל פיצויי פיטורים.
המשמעות של "לצורך הטיפול בילד" אין משמעותו דווקא לא לעבוד כלל ולשבת בבית עם הילד, אלא שלאור התפטרותך תתאפשר לך שהות ממושכת יותר עם הילד.
מהנתונים שמסרת נראה כי אם התפטרותך מעבודתך תאפשר לך שהות ממושכת יותר עם הילד, תוכלי להתפטר מעבודה אחת ולקבל פיצויי פיטורים.
בברכה ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתרותמרינה13/03/2008
שלום,
אני נמצאת בחופשת לידה שמסתיימת בקרוב.
אני רוצה לעזוב את מקום עבודתי.
האם מגיע לי פיצויים?
האם אני זכאית לדמי אבטלה למרות שלא פוטרתי, אלא התפטרתי בעצמי?
אם אחזור לעבודה ואחליט להתפטר אחרי תקופה קצרה, האם במקרה כזה אהיה זכאית לפיצויים? ולדמי אבטלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה
עו"ד דלית דה-קסטרו13/03/2008מרינה שלום רב,
אם ברצונך להתפטר עלייך להודיע למעבידך על כך ולתת לו הודעה מוקדמת להתפטרות.
עובדת זכאית להתפטר תוך 9 חודשים מיום שילדה על מנת לטפל בילדה, ולקבל פיצויי פיטורים.
לעניין דמי אבטלה, עובד שהפסיק עבודתו מרצונו יאלץ להמתין 90 ימים עד לקבלת דמי אבטלה, אולם מומלץ להתייצב בלשכת התעסוקה במועד הסמוך ככל האפשר ליום הפסקת העבודה.
אם תחזרי לעבודה ותתפטרי תוך 9 חודשים מיום הלידה עדיין תשמר לך זכאותך לפיצויים אם תתפטרי לצורך הטיפול בילד. כמו כן תשמר לך זכאותך לדמי אבטלה, אולם כאמור לעיל, אם את מתפטרת תאלצי להמתין 90 ימים עד לקבלת דמי אבטלה.
בברכה ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לעשות לי סדר עם נושא האבטלהרונה13/03/2008
הבנתי שאם התפטרתי אני אמורה לחכות 90 יום. אם מצאתי עבודה לפני שעברו 90 יום האם אני זכאית לקבל אבטלה על הימים שבהם לא עבדתי? אם לא אז למה אני צריכה להתיצב בלשכת העבודה לפני? ולמה אומרים שמתפטרת לצורך גידול תינוק דינה כמפוטרת איפה זה בא לידי ביטוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה
עו"ד דלית דה-קסטרו13/03/2008רונה שלום,
עובדת שהפסיקה עבודתה מרצונה, תהא זכאית לדמי אבטלה רק כעבור תקופה של 90 ימים מיום הפסקת עבודתה. אולם, מומלץ מוקדם ככל האפשר למועד הפסקת העבודה להירשם בלשכה התעסוקה, כדי לא לאבד את זכאותך לדמי אבטלה.
אם מצאת עבודה לפני שעברו 90 ימים, לא תקבלי דמי אבטלה בגין התקופה לפני תום 90 הימים.
עובדת שמתפטרת לצורך הטיפול בילד, דינה כמפוטרת לעניין חוק פיצויי פיטורים, כלומר, תהא זכאית לפיצויי פיטורים למרות שהתפטרה.
ישנן התפטרויות שנחשבות כמוצדקות לעניין חוק הביטוח הלאומי, המזכות את העובד בדמי אבטלה ללא תקופת המתנה של 90 ימים, אולם התפטרות לצורך הטיפול בילד, אינה בהכרח התפטרות מוצדקת לצורך חוק הביטוח הלאומי.
מקווה שעשיתי לך קצת סדר...
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונה13/03/2008ואם העבודה בה עבדתי כרוכה במעל 11 שעות מחוץ לבית והמון שעות נוספות. למי פונים כדי להוכיח שזאת הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוכחת התפטרות מוצדקת לצורך אבטלה
עו"ד דלית דה-קסטרו13/03/2008רונה שלום,
ייתכן ובמקרה שלך יראו בהתפטרותך התפטרות מוצדקת לעניין ביטוח אבטלה, ואם כן, אז לא תצטרכי להמתין תקופה של 90 ימים.
ראשית, אם יש מחלוקת האם את צריכה להמתין תקופה של 90 ימים, אני ממליצה לך להתייצב באופן סדיר בלשכת התעסוקה, על מנת שאם בסופו של יום יבטלו לך את תקופת ההמתנה תוכלי להוכיח כי התייצבת באופן סדיר.
שנית, על מנת להוכיח כי מדובר בהתפטרות מוצדקת, עלייך לטעון זאת בטופס התביעה לדמי אבטלה המוגש למוסד לביטוח לאומי. כמובן שאם יש לך אסמכתאות רצוי מאוד לצרפן.
אבהיר, כי אף אם המוסד לביטוח לאומי ידחה בקשתך להכיר בהתפטרותך כהתפטרות מוצדקת, יהא באפשרותך להגיש ערעור על ההחלטה לבית הדין האזורי לעבודה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא ברור
רונה13/03/2008אם אין הצדקה להתפטרות והיא נעשתה רק בשביל הילד האם אחרי הפעם הראשונה בלשכה אני אמורה להופיע כל שבוע וזה יחשב לי והכסף יכנס אחרי 90 יום או שאני צריכה רק לאחר ה90 יום לשוב לחתום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך אבטלה בחל"תרונה13/03/2008
אם עובדת שהתפטרה לא מקבלת שכר על 90 יום מיום התפטרותה ונאמר שהתפטרתי לצורך גידול התינוק האם יש טעם בהתיצבות בלשכה או רק כעבור 90 יום אני אמורה לעשות את זה על מנת לקבל דמי אבטלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייצבות בלשכת התעסוקה
עו"ד דלית דה-קסטרו13/03/2008רצוי מוקדם ככל האפשר למועד סיום העסקתך להתייצב בלשכת התעסוקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה צריך להביא ללשכה?
ענת17/03/2008חוץ ממכתב סיום מהמעסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלושי משכורת אחרונים
עו"ד אילן קמינצקי19/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרתי בחל"ת מתי ללכת ללשכהרונה13/03/2008
אם התפטרתי בזמן חל"ת אחרי לידה האם אני אמורה להתחיל לחתום ולשכת התעסוקה תעביר לביטוח לאומי נתונים ואת הכסף אני אקבל רק אחרי 90 יום, או שרק אחרי 90 יום אני אמורה לחתום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייצבות בלשכה
עו"ד דלית דה-קסטרו13/03/2008עלייך להתייצב בלשכת שירות התעסוקה ולהירשם כמובטלת, במועד סמוך ככל האפשר להפסקת עבודתך.
יודגש, כי עובדת שהפסיקה עבודתה מרצונה, לא תקבל דמי אבטלה בעד 90 הימים, שמיום הפסקת העבודה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בזמן חופשת לידה- דחוף ביותרחני12/03/2008
שלום,
ביום שני הבא אני אמורה לחזור לעבודה אחרי חופשת לידה.
התחייבתי לבוס לפני כמה ימים שאני חוזרת ( הוא הקליט אותי ) למרות שהוא רוצה לפטר אותי עוד 60 יום . עכשיו אני מצטערת על זה ולא רוצה לחזור לעבודה כי זה שעות מאוחרות וקשה לי עם התינוק.
האם עדיין יש לי זכות להגיש התפטרות לפני החזרה ולקבל פיצויים למרות שהתחייבתי ,מבלי לתת לו הודעה מוקדמת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת טרם התפטרותך
עו"ד דלית דה-קסטרו12/03/2008חני שלום רב,
את רשאית להודיע לו שהנך מתפטרת, אולם עלייך לתת לו הודעה מוקדמת טרם התפטרותך.
אם לא תתני הודעה מוקדמת כנדרש, הוא יהיה רשאי לקזז את תקופת ההודעה המוקדמת שלא נתת לו משכרך, אלא אם הוא יוותר על עבודתך בתקופת ההודעה המוקדמת.
עובדת שמתפטרת תוך 9 חודשים מיום הלידה, לצורך הטיפול בילדה, זכאית לפיצויי פיטורים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חני13/03/2008איך מודיעים על התפטרות טלפון או מכתב ? דואר רשום או מסירה ידנית ? האם אני מודיעה היום בטלפון זה נחשב היום הראשון ?
מהו נוסח מכתב ההתפטרות .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה על התפטרות
עו"ד דלית דה-קסטרו13/03/2008רצוי למסור למעסיקך מכתב התפטרות בכתב.
אם את מתפטרת לצורך הטיפול בילד את יכולה להודיע למעסיקך כי את מתפטרת לצורך הטיפול בילדך החל מיום ______.
טרם התפטרותך עלייך לתת למעבידך הודעה מוקדמת. בהתאם לדרישות החוק, עליך לתת למעבידך מסמך בכתב המציין את תקופת ההודעה המוקדמת. לפיכך, ניתן לכתוב על גבי מכתב ההתפטרות את תקופת ההודעה המוקדמת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים לאחר לידה
איילי06/10/2010שלום ריתי לשאול אני 4חודשיים בחופשת לידה עד חי שנה איני מעוניינת לחזור לעבודתי
כי ילדתי נולדה פגית ואני רוצה להמשי לטפל בה
אני עובדת מאוגוסט 2007האם לפי חוק אני ריכה לקבל פיצויים???ואם כן איך מחשבים את הותק גם החופשה לידה חי שנה כלולה בזמן ???אי אני מודיעה למעסיק והאם ריכה לבקש את מה שמגיע לי או שזה מובן לפי חוק????
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איילי07/10/2010ומה לגבי לשכת התעסוקה אני ריכה לקבל אבטלה הבנתי שצריכה לחתום אחרי 90יום מתי סופרת אותם אחרי 3חודשיים מהלידה או ביום הראשון אחרי הלידה???
ואם מפנים אותי לעבודה מהלשכה ואני מסרבת האם בכל זאת ישלמו לי מהסיבה שאני מטפלת בילדה????אשמח לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות לאחר לידה
הילה10/07/2008כמב זמן מראש עלי להודיע לפני התפטרות (לאחר לידה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין09/10/2010ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לאבטלה- דחוף מאוד בבקשהטוני12/03/2008
שלום רב ,
ביתי בת 8 וחצי חודש. התפטרתי מעבודתי לפני שבוע וחצי(עבדתי שם שלוש שנים) כי העבודה דרשה ממני שעות רבות וכעת מצאתי חצי משרה במקום אחר . עבדתי שם 3 ימים וגיליתי שזה לא מתאים לי .
האם עדיין מגיע לי לחתום אבטלה לאחר 90 יום כמו שהחוקים אומרים או שאיבדתי את זכאותי ?
חשוב לי מאוד ,
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי אבטלה
עו"ד דלית דה-קסטרו12/03/2008טוני שלום רב,
עובד שהפסיק את עבודתו מרצונו,לא יקבל דמי אבטלה בעד 90 הימים, שמיום הפסקת העבודה.
בשני המקרים (גם בעבודה בה עבדת 3 שנים, וגם בעבודה החדשה) הפסקת עבודתך מרצונך, כך שתאלצי להמתין 90 ימים, אולם מהנתונים שמסרת נראה כי לא איבדת את זכותך לדמי אבטלה.
לידיעתך, אם יש לך שאלות נוספות בעניין דמי אבטלה ו/או נושאים הקשורים למוסד לביטוח לאומי, קיים אתר אינטרנט של המוסד לביטוח לאומי המפרט לדוגמא מהם תנאי הזכאות לדמי אבטלה ו מהם המסמכים שעלייך להגיש בתביעה לדמי אבטלה.
בברכה ובהצלחה,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוד לשאלהא. א12/03/2008
האם אני זכאית לכול התנאים גם אם אני חתומת על חוזה חדש כול 3 חודשים למרות שבפועל אני עובדת כבר שנה?
האם הם יכולים להגיד שאני לא זכאית כי אני לא עובדת קבועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לא.א.
עו"ד דלית דה-קסטרו12/03/2008שלום רב,
אם את רוצה לדעת האם את זכאית לדמי לידה בגין 14 שבועות בגין העדרות עקב חופשת הלידה, אין חשיבות לחתימת חוזה חדש, מכיוון שבודקים האם עבדת מספר חודשים מסויים כנדרש בחוק הביטוח הלאומי טרם יציאתך לחופשת הלידה, ולא היכן עבדת.
אם את רוצה לבדוק את זכאותך לתנאים אחרים, נא הבהירי את שאלתך ואשתדל להשיב בהקדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לידע כלליא. א12/03/2008
שלום אני עובדת כבר שנה כמזכירה. כול 3 חודשים מאריכים לי את החוזה בגלל שהם לא רוצים עובדים קבועים.
האם יש לי עדין את כול הזכויות כמו תשלום של 3 חודשים וכדומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לא.א.
עו"ד דלית דה-קסטרו12/03/2008השאלה כללית מאוד ולא כל כך מובנת.
נא פרטי את השאלה על מנת שאוכל להגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בזמן חופשת לידהחני11/03/2008
שלום !
המעביד שלי הזמין אותי לפגישה איתו ,שבוע לפני שחופשת הלידה מסתיימת ונתן לי מכתב פיטורין שיחול 60 יום אחרי שחופשת לידה שלי מסתיימת. האם מותר לו לעשות דבר כזה ? ואם לא מתי כן הזמן שהוא יכול לפטר אותי מבינה חוקית ?
והאם אני מחויבת לעבוד אצלו 60 יום ( הוא ניסה להחתים אותי על טופס ואני סרבתי )
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה בעניין פיטורים בחופשת הלידה
עו"ד דלית דה-קסטרו11/03/2008חני שלום רב,
למעביד אסור לפטרך בתקופת חופשת הלידה ובתקופה של 60 ימים לאחר מכן.
אם מעבידךהודיע לך שיפטרך לאחר תום 60 הימים שלאחר חופשת הלידה, עליו לתת לך בנוסף גם תקופת הודעה מוקדמת.
כלומר, אם לדוגמא עבדת 3 שנים, והנך זכאית לחודש הודעה מוקדמת, מעבידך מחוייב לשלם לך גם עבור 60 הימים לאחר חופשת הלידה וגם עבור תקופת ההודעה המוקדמת - היינו 90 ימים.
ככלל, אם מעבידך הודיע לך כי הוא מעוניין שתתיצבי לעבודה בתקופה של 60 הימים לאחר חופשת הלידה ובתקופת ההודעה המוקדמת - עלייך לעשות כן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה-דחוף
חני11/03/2008תודה על התשובה המפורטת , יש לי דבר נוסף שמפריע לי- מאחר ואמרתי לבוס שאני יחזור אחרי חופשת לידה (למרות שהוא מפטר אותי ) ואחרי כשבוע שבועיים אני רואה שלא מסתדר לי בגלל התינוק ( אני מדריכה לאירובי בשעות הערב ), האם ניתנת לי הזכאות להתפטר ולבקש פיצויים ממנו? או הוא יכול לטעון שהבטחתי שאני יחזור ואני מחוייבת . האם החוק יהיה לטובתי ?!
דבר נוסף, האם הוא יהיה חייב לשלם לי 60 יום גם אם אני לא יעבוד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות לאחר חזרה מחופשת לידה
עו"ד דלית דה-קסטרו11/03/2008חני שלום רב,
אם מעבידך מפטרך עליו לשלם לך 60 ימים ואת תקופת ההודעה המוקדמת, אולם בתקופה זו את אמורה לעבוד ורק מעבידך רשאי לוותר על עבודך. לכן, כמובן שאם לא תגיעי, לא תקבלי תשלום.
אם את רוצה לעזוב את מקום עבודתך, למעשה את מתפטרת מעבודתך. לידיעתך, עובדת רשאית להתפטר תוך 9 חודשים מיום הלידה על מנת לטפל בילדה, ולקבל פיצויי פיטורים אם עבדה מעל שנה. אולם עלי להדגיש כי אם את מתפטרת, את מחוייבת לתת למעבידך הודעה מוקדמת טרם התפטרותך.כמו כן, אבהיר, כי אם את מתפטרת, אינך זכאית לתשלום בגין 60 הימים מאחר ולמעשה את מתפטרת ולא מפוטרת. למעבידך אסור לפטרך במשך תקופה של 60 ימים, אולם החוק אינו אוסר על עובדת להתפטר בתקופה זו, לפיכך עובדת המתפטרת אינה זכאית לתשלום בגין ה- 60 ימים, אלא רק עד למועד סיום עבודתה עקב התפטרותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות אחרי לידהלאה10/03/2008
שלום,
ילדתי לפני כ- 8 חודשים ואני מעוניינת להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים.
אני מודעת לחוק שמזכה אותי בפיצויי פיטורים אם אני מתפטרת עד 9 חודשים ממועד הלידה.
שאלתי - האם מדובר ב- 9 חודשים קלנדריים או נספרים באופן שונה (כמו 30 יום * 9 = 270 יום.. או חישוב אחר) ?
לדוגמא: אם ילדתי ב- 20/1/08 האם אני יכולה להתפטר (ולקבל פיצויי פיטורים) בתנאי שיום העבודה האחרון חל ב- 19/10/08 ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו"ד אילן קמינצקי11/03/2008החוק מאפשר להתפטר ולקבל פיצויים תוך 9 חודשים מיום הלידה. לפיכך עלייך לספור ממועד הלידה 9 חודשים ובתוך מועד זה תוכלי להתפטר ולקבל פיצויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת השאלה
לאה11/03/2008אכן. אבל שאלתי היא האם הספירה היא קלנדרית.
כלומר, אם ילדתי ב- 10/1/08 היום האחרון שלי בעבודה חייב להיות 9/10/08 ?
האם ספירת החודשים היא 30 יום בממוצע לחודש (או כל ספירה אחרת...) ?
השאלה חשובה לי כי אני צריכה להתפטר כמה שיותר מאוחר ואני לא רותה לפספס את פיצויי הפיטורים בגלל יום אחד.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)