פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    מעיין
    05/04/2008

שלום רב
    אני עובדת ארבע שנים במשמרות. בזמן חופשת הלידה השתנו שעות המשמרות והתווספה עוד שעת עבודה לכל משמרת - דבר שאינו מאפשר לי לחזור לעבודה (עם שני ילדים בבית). האם אני יכולה להתפטר עקב הרעה בתנאים? האם מגיע לי לקבל פיצויים + חודש התרעה + שישים יום??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• שינוי תנאי עבודה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    07/04/2008

ראשית אדגיש, כי מעביד אינו רשאי במשך 60 ימים לאחר חופשת הלידה לשנות לרעה את תנאי עבודתך.
    אם השינוי במשמרת מבחינת שעות העבודה הינו כה מהותי, ייתכן וניתן יהיה לראות בכך הרעה מוחשית בתנאי עבודה המזכה בפיצויי פיטורים. אולם טרם התפטרות עקב הרעה מוחשית, עובדת צריכה לפנות למעביד ולהתריע כי אם לא יחזיר את המצב לקדמותו, היא תתפטר. עובדת שמתפטרת היא זו שצריכה לתת הודעה מוקדמת טרם פיטוריה.
    זאת ועוד, ואם עובדת מתפטרת היא אינה זכאית לתשלום בגין 60 הימים לאחר חופשת הלידה.
    לידיעתך, אם את מעוניינת - החוק מאפשר ליולדת להתפטר תוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך הטיפול בילד ולקבל פיצויי פיטורים.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות הריון
    אני
    05/04/2008

היי

רציתי לדעת במסגרת עבודתי בתקופת ההריון לצורך בדיקות אני זכאית באם אני עובדת מעל 4.5שעות ביום ל40 שעות העדרות אם אכן כך הדבר?ואיך בדיוק זה מתבצע זה בא ע'ח ימי מחלה או לא?וממי אני אמורה להביא אישור שעשיתי בדיקה לבוס שלי מרופא משפחה או מרופא נשים שלי או מאותו רופא אצלו עשיתי את הבדיקה?

אשמח למענה ....

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות הריון

הוספת תגובה

• בדיקות הריון

עו"ד דלית דה-קסטרו
    07/04/2008

אם אישה עובדת יותר מארבע שעות ביום היא רשאית להיעדר מעבודתה, ללא ניכוי משכרה, 40 שעות במשך חודשי הריונה,בתנאי שהינה עובדת שבוע עבודה מלא, כנהוג במקום עבודתה, לשם פיקוח רפואי במשך חודשי ההריון ובדיקות רפואיות שגרתיות הקשורות בהריון הנעשים על ידי רופא נשים או הנעשים בתחנה לבריאות האם והילד, לרבות בדיקות שגרתיות כאמור הנערכות מחוץ לתחנה לבריאות האם והילד על פי הפניית התחנה לבריאות האם והילד.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו הרעת תנאים?
    שרית
    03/04/2008

חזרתי מחופשת לידה והסתבר לי שהבוס נתן את התפקיד שלי למחליפתי והיא כעת מבצעת את החלק החשוב (והמעניין יש לציין) של העבודה ואילו לי ניתנו פירורים כגון עבודות מזכירות פשוטות שהיו בעבר נספח לתפקיד ועוד כמה תיקים קטנים ולא חשובים. מבחינתי זוהי הרעה בתנאי העבודה שלי מאחר שלפני הלידה ניהלתי את המשרד לבד (כולל כמובן החלק החשוב בתפקיד), הייתי במוקד העינינים מה שגרם לי לשביעות רצון ועניין ואף זכיתי להערכה מצד המנהל שלי על עבודתי בכל הזדמנות, גם בפני עובדים אחרים במערכת. מאז שאני עובדת שעה פחות ליום (מה שהביא לשינוי בתפקיד כפי שציינתי) השתנה יחסו אלי ואני רואה בזו פגיעה נוסח הכושי עשה את שלו...מן תחושה שהוא מוביל אותי להתפטר כביכול מרצוני.
    במצב כזה אני באמת מעדיפה להשאר עם ילדתי ובעתיד לחפש עבודה שבה אוכל להשתמש בכישורי המקצועיים ולא להסתפק בעבודה זוטרה.
    האם מצב כזה אכן נחשב הרעה בתנאים כך שאוכל להתפטר לאלתר ללא הודעה מוקדמת . המצב מבחינתי הוא בלתי נסבל ריגשית - לראות שמישהי אחרת עושה את התפקיד שלי ואני פחות או יותר חשובה כמו הרהיטים במשרד. הייתי מאוד רוצה לעזוב מייד אך לא הייתי רוצה גם להפגע כלכלית מכך. האם זה אפשרי מבחינת החוק. מה נחשב להרעה בתנאים?

תודה על ההתייחסות.

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו הרעת תנאים?

הוספת תגובה

• הרעת תנאים

עו"ד אילן קמינצקי
    08/04/2008

המקרה שלך גבולי. לצורך הרעת תנאים יש צורך בפגיעה משמעותית שלא מאפשרת לעובד להמשיך לעבוד. בפסיקה הוכרה פגיעה בשכר ופגיעה בתפקיד כהרעה בתנאי העבודה.
    הייתי ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני

אילן קמינצקי, עו"ד
    02-6253156

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ת לאחר חל"ד
    אילת
    03/04/2008

אני אמורה לסיים חל"ד במהלך מאי. אני עובדת במשרה מלאה ועבודתי מחייבת שעות נוספות רבות. למרות שמגיעה לי שעת הנקה, הובהר לי שעל מנת לחזור לתפקידי יהיה עליי לתפקד כך שלא אפגע במקום העבודה - דהיינו, לוותר על שעת ההנקה ואף לעבוד מעבר למשרה מלאה.
    יצויין שמדובר בעבודה אינטנסיבית רק ב- 3 החודשים הראשונים לחזרתי לעבודה ואח"כ אוכל לעבוד במשרה מלאה ללא אילוצי שעות נוספות. (אני עובדת במקום שהעבודה בו היא "עונתית")
    המעסיק הציע לי לחזור בתנאים שלו או לצאת לחל"ת עד ספטמבר ואז יוכל להתחשב בי מבחינת היקף שעות העבודה. אני עובדת שם כבר למעלה מ- 6 שנים.
    האם אם אסכים לצאת לחל"ת מאולץ עד ספטמבר אוכל לקבל דמי אבטלה?
    התפטרות לא תחשב כהרעה בתנאים מאחר וגם לפני החל"ד עבדתי מעל 10 שעות ביום..
    איך אני יכולה לשמור על מקום העבודה שלי ובמקביל לא לאבד הכנסה ל- 3 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת לאחר חל"ד

הוספת תגובה

• חל"ת לאחר חל"ד

עו"ד אילן קמינצקי
    08/04/2008

על מנת שתהיי זכאית לקבל פיצויי פיטורין ב 3 חודשים לאחר הפסקת העבודה, עלייך לקבל מכתב פיטורין מהמעביד.
    לא ידוע לי על דרך לצאת לחל"ת ל 3 חודשים ולקבל דמי אבטלה בתקופה זו.
    הייתי ממליץ לך לשוחח בנושא עם המעביד ולחשוב אל פתרון מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה
    נטלי
    02/04/2008

בתאריך 28/3/08 פוטרתי מעבודתי 67 יום לאחר חופשת הלידה
    בתקופה זו לא קיבלתי שעת הנקה , ולא שולם לי שכר שעת הנקה
    שחזרתי לעבודה המעביד שאל אותי אם אני מניקה ועניתי שלא , ואני חשבתי שמי שאינה מניקה לא זכאית לשכר שעת ההנקה , היום לאחר בדיקה שעשיתי מתברר שלא חייב להניק על מנת לקבל זכות זו . ועצם אי ידיעת החוק גרמה לי לא לדרוש את הזכות הזו.
    האם אני יכולה לדרוש מהמעביד שישלם לי בדיעבד את התשלום הנ"ל????????.

לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה

הוספת תגובה

• שעת טיפול בילד

עו"ד דלית דה-קסטרו
    07/04/2008

עובדת שעובדת במשרה מלאה רשאית להיעדר שעה אחת ביום לצורך הטיפול בילד ללא ניכוי משכרה.
    המטרה היא שתמשיכי לקבל את אותו שכר ותעבדי שעה אחת פחות.
    אם המעביד היה מסרב לתת לך את הזכות הזאת, בוודאי שהיית יכולה לדרוש את התשלום בגין שווי השעות הללו.
    אם המעביד נתן לעובדת את הזכות הזאת, והיא זו שבחרה שלא לנצל אותה, אין זכאות לתשלום.
    במקרה שלך, השאלה היא האם לא ניצלת את זכות ההיעדרות כי המעביד הטעה אותך ואמר לך כי הזכות היא רק למניקות (ואז ייתכן ותוכלי לדרוש את התשלום כיום) או שאת סירבת להצעתו להיעדר רק בגלל שחשבת שהזכות היא למניקות (ואז הסיכוי שלך לקבל את התשלום הינו נמוך יות)
    מכל מקום, את יכולה להסביר לו את אי ההבנה ולנסות לשוחח עימו ולבקש את התשלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה
    שיר
    02/04/2008

שלום רב,

ברצוני להאריך את חופשת הלידה לחצי שנה,
    עבדתי לפני היציאה לחופשת לידה (ב-23.2.2008) שנתיים ושמונה חודשים.

רציתי לדעת מתי אני צריכה להודיע למעסיק על הארכת החופשת לידה ובנוסף מה זכויותיי לגבי שעות העבודה לאחר חזרתי לעבודה.
    עבדתי 5 ימים בשבוע מ-8-18, ברצוני להפחית את שעות העבודה כל יום בשעתיים.

בתודה מראש
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    07/04/2008

רצוי להודיע למעסיק מוקדם ככל האפשר על כוונתך להאריך את חופשת הלידה על מנת שהוא יוכל להתארגן כראוי.
    בהתאם לחוק עבודת נשים, יולדת רשאית להיעדר מעבודתה במשך ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה מכח החוק, שעה אחת ביום ללא ניכוי משכרה אם עבדה משרה מלאה.
    לגבי שינוי תנאי ההעסקתך, את יכולה לנהל מו"מ עם המעסיק וייתכן והוא יסכים לשינויים שהנך מבקשת.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן פיצויים ליולדת המתפטרת והצבת תנ
    רוני
    31/03/2008

שאלה חשובה בנושא התפטרות לצורך טיפול בתינוק

שלום רב, התפטרתי כשבני התינוק היה בן 8 חודשים ושבוע וידוע לי שמגיע לי פיצויי פיטורין
    שלחתי מכתב התפטרות לצורך טיפול בבני התינוק אישרו שהתקבל התפטרתי ב12/2 ורק היום 31/3 לאחר נדנודים לקבל הפיצויים קיבלתי בדואר רשום מהדוור מעטפה ובה צק ע"ס 2000 ש"ח וטופס שעלי לחתום מול החברה: וזה הנוסח
    "אני החתומה מטה שם ת.ז מאשרת שקיבלתי מאת חב' בע"מ "בגמר חשבון" את כל המגיע לי בגין שכר ותנאים סוציאליים, משכורת י"ג, חופשה, הבראה.
    הריני מאשרת שקיבלתי את כל המגיע לי בגין פיצויים ותגמולים עם קבלת הנ"ל הריני מאשרת כי אין לי ולא תהיה לי כל תביעה כלפי החברה בכל הקשור והנוגע חתקופת עבודתי ולמגיע לי ממנה".
    ולמטה רשמו לי בעט בבקשה לחתום ולהחזיר. שאלתי: איך אני אמורה לחתום ולהחזיר בשעה שלא קיבלתי את צק הפיצויים? ניסיתי לברר במייל ולא ענו לי מה גובה הפיצויים (מגיע לי בגין 5 שנים). האם יכולים להתנות חתימה בגין מתן פיצויים בטרם קיבלתי צק התשלום?
    מה הנוהל ומה אומר החוק? אודה לתשובה דחופה.
    תודה
    רוני

עמוד 1 מ 1

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורים

עו"ד דלית דה-קסטרו
    07/04/2008

ראשית כדאי לך לבדוק במדויק מהו סכום פיצויי הפיטורים שמגיעים לך, כמו גם פדיון חופשה, ודמי הבראה.
    אם את זכאית לפיצויי פיטורים המעביד אינו יכול להתנות את תשלום הפיצויים בחתימה על המכתב הנ"ל שקיבלת מהחברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

אילי
    29/03/2008

שלום
    בימים אלו מסתיימת חופשת הלידה שלי ע"פ חוק, הארכתי מראש את החופשה לחודש נוסף ללא תשלום.
    כעת ברצוני להתפטר (בטרם התחלתי את החודש הנוסף) האם הם ייחשבו לי כ 30 יום הודעה מראש ?
    כמו כן, החברה בה אני עובדת עוברת לשהם בחודש הבא, מרחק של כ 30-40 דקות נסיעה מהבית
    כאשר עובדה זו היוותה לאחד מהשיקולים של התפטרותי.
    האם עקב כך אהיה זכאית לחתום אבטלה מידית ולא לאחר 90 יום ?
    ואם כן היכן יש לציין זאת ? בביטוח לאומי כאשר אדרוש לחתום אבטלה או במכתב ההתפטרות שלי למעסיק ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות ודמי אבטלה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    31/03/2008

שלום רב,
    טרם התפטרותך עלייך לתת הודעה מוקדמת. עובד שלא נתן הודעה מוקדמת כחוק, מעבידו רשאי לקזז לו את תמורת הההודעה המוקדמת משכרו. יש לתת את ההודעה המוקדמת חודש לפני תום חופשת הלידה אם את מעוניינת להתפטר מיד בתום חופשת הלידה.
    במכתב ההתפטרות עלייך לרשום מהי הסיבה שאת מתפטרת ואת תקופת ההודעה המוקדמת.
    אם את רוצה להתפטר לצורך הטיפול בילד את רשאית לעשות כן תוך 9 חודשים מיום הלידה ולקבל פיצויי פיטורים. אם המקום החדש מרוחק בהרבה ממקום העבודה הקודם ועקב כך הדבר יפגע באופן משמעותי במשך שהייתך עם ילדך, נראה כי יהיה ניתן לראות בכך התפטרות לצורך הטיפול בילד. ולעניין דמי אבטלה, ככלל אם התפטרת לצורך הטיפול בילד, עלייך להמתין תקופה של 90 ימים אלא אם התפטרת לאור שעות העבודה הארוכות ו/או המרחק הרב מהעבודה ואז ייתכן ויראו בהתפטרותך התפטרות מוצדקת ללא צורך בתקופת המתנה טרם קבלת דמי אבטלה. לתביעתך לדמי אבטלה שתוגש למוסד לביטוח לאומי עלייך לציין מדוע לדעתך התפטרותך מוצדקת.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לשם טיפול בתינוק
    אמילי
    27/03/2008

אני שלחתי מכתב התפטרות, ועל מנת שאקבל את הפיצויים ביקשו ממני מכתב עורך דין על חשבוני המחייב אותי לא לעבוד (או לפי החוק אם אמצא עבודה עם פחות שעות או קרוב יותר מהבית). האם מותר להם לבקש ממני התחייבות כזו עם מכתב עורך דין?

בנוסף האם בחישוב הפיצויים הם יכולים להפחית מהסכום את החגים ששילמו לי על פי החוק?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לשם טיפול בתינוק

הוספת תגובה

• מכתב התפטרות

עו"ד דלית דה-קסטרו
    27/03/2008

שלום רב,
    בהתאם לדרישות החוק אין חובה לתת התחייבות מאושרת על ידי עו"ד במקרה של התפטרות לצורך הטיפול בילד , ולראשונה אני שומעת על דרישה כזאת.
    אם את רוצה להתפטר לצורך הטיפול בילד, עלייך לתת מכתב התפטרות בו יירשם כי את מתפטרת לצורך הטיפול בילד. התפטרות לצורך הטיפול בילד משמעותה לשהות באופן ממושך יותר עם הילד, זאת אומרת את אינך חייבת להפסיק לעבוד אלא מותר לך לעבוד בעבודה שמאפשרת לך שהות ממושכת יותר באופן משמעותי עם ילדך.
    לעניין שאלתך השנייה, לא ברור לי לגבי אילו חגים מדובר, ומדוע הם רוצים להפחית את הסכום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לטיפול בילד - המשך

אמילי
    27/03/2008

- לגבי החגים, מדובר ב-7 החגים שהמעביד חייב לשלם לכל עובדיו על פי החוק.

- לדעתך מה עלי לעשות במענה לדרישה שלהם? לסרב? לבקש שהם ישלמו לי את שכ"ט של העו"ד?

בתודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי חגים והתפטרות לצורך הטיפול בילד

עו"ד דלית דה-קסטרו
    31/03/2008

לעניין דמי החגים, לא הסברת לי מהו הנימוק שנתנו לך לקיזוזם, לכם אינני יכולה להתייחס לכך.
    לעניין התפטרותך, פירטתי בתשובתי הקודמת מהן דרישות החוק בעניין - הבחירה כיצד להגיב לדרישתם היא בידייך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות דמי לידה
    חני
    26/03/2008

1. הפסקתי את עבודתי 3 חודשים לפני הלידה (ועבדתי 27 חודשים לפני ההפסקה)
    האם אני זכאית לדמי לידה?
    2. שילמו לי בטעות דמי הבראה 4 חודשים לפני הפסקת העבודה , מה אני אמורה לעשות כדי שיחשיבו לי את ההבראה בדמי הלידה?
    3. קיבלתי משכורת חודשית קבוע ומשום מה ציינה מנהלת החשבונות כי אחוז משרה הינו 78 האם זה יכול לפגוע בגובה תשלום?

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות דמי לידה

הוספת תגובה

• חישוב דמי לידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    27/03/2008

לאור הנתונים שמסרת אם עבדת ברציפות עד למועד הפסקת עבודתך הנך זכאית לדמי לידה בגין 14 שבועות. מכיוון שהחוק קובע כי עובדת זכאית לדמי לידה בתנאי ששולמו בעדה דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני יום הפסקת העבודה או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני יום הפסקת העבודה.
    ככלל, מחשבים דמי הלידה על-פי שכר העובדת בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו הפסיקה את עבודתה. לעניין דמי ההבראה, את יכולה לצרף אישור ממעסיקך לתביעה לדמי לידה המפרט בגין אילו חודשים שולמו לך דמי ההבראה
    לעניין היקף המשרה אם את עובדת בהיקף משרה גבוה ממה שנרשם לך בתלוש השכר, מדוע לא פנית על מנת שיתקנו לך זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לשאלה...

חני
    28/03/2008

תודה על תגובתך המהירה.
    לא הבנתי את תשובתך לשאלה 3. "קיבלתי משכורת חודשית קבוע ומשום מה ציינה מנהלת החשבונות כי אחוז משרה הינו 78 , האם זה יכול לפגוע בגובה תשלום?"
    שאלתי - האם יש מצב שב.ל. יקצץ בתשלום בגלל הרישום (78) באחוז משרה?
    (הטפסים אצלי והכל ניתן לשנות)
    תודה שוב
    חני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    31/03/2008

לצורך חישוב שיעור דמי הלידה ליום המוסד לביטוח לאומי בודק מהו השכר ברבע השנה שקדם ליום הפסקת עבודתך טרם יציאתך לחופשת לידה, ומחלק את השכר הזה ב- 90.
    כלומר, אין בחישוב הנ"ל התייחסות להיקף המשרה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד
    מיטל
    26/03/2008

שלום,
    אני יודעת שהנושא הזה נטחן כבר אבל אשמח שוב לכמה הבהרות בנושא ועזרה קטנטנה
    בתאריך 28.01 ילדתי את בני בתאריך 4.5.08 אני אמורה לחזור מחופשת הלידה מה שלא יקרה בפועל כי אני מתפטרת.
    במהלך חופשת הלידה מלאו לי 4 שנים במקום עבודתי .
    בחודש יוני בני אמור לעבור ניתוח קוסמטי בראש ואין בכוונתי כרגע לעבוד עד אשר הוא לא יעבור את הניתוח
    עכשיו לשאלותי:
    * האם אני יכולה לתת מכתב פיטורין שמודיע על סיום עבודה ביום שנגמרת לי חופשת הלידה דהיינו 4.5.08?
    * האם כבר לאחר 4.5.08 אוכל לגשת לחתום בלשכה על מנת לקבל דמי אבטלה?
    * והאם יש נוסח כלשהו שעלי לכתוב במכתב הפיטורין???? - אשמח לעזרה בנושא אני רוצה להוציא מכתב מאוד מאוד טוב

תודה ושיהיה לכולנו יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לצורך טיפול בילד

הוספת תגובה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    26/03/2008

שלום,
    אם את מעוניינת להתפטר לצורך הטיפול בילד, את יכולה לעשות כן תוך 9 חודשים מיום הלידה.
    במכתב ההתפטרות יש לציין כי הנך מתפטרת לצורך הטיפול בילד. כמו כן, עלייך להתפטר תוך מתן הודעה מוקדמת למעסיקך, ויש לציין את תקופת ההודעה המוקדמת במכתב ההתפטרות.
    לידיעתך, ככלל, עובדת שמתפטרת מרצונה, לדוגמא לצורך הטיפול בילד, צריכה להמתין תקופה של 90 ימים עד לקבלת דמי אבטלה, אלא אם התפטרה לאור המרחק, שעות עבודה ארוכות וכו'.
    אני ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום דיני עבודה על מנת לבחון האם כדאי לך להתפטר מסיבה אחרת המזכה אותך בפיצויי פיטורים לאור מצבו הרפואי של בנך. כמו כן, בעזרת עו"ד המתמחה בתחום תוכלי לבחון אפשרות לקבלת דמי אבטלה ללא תקופת המתנה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות וביטוח מנהלים (קרן פיצויים)
    שרית
    26/03/2008

חזרתי לעבודה מחופשת לידה לפני כשבוע. בעקבות תחושתי שישנה הרעה ביחס המעביד אלי (שינוי לרעה ביחס אלי החל עוד טרם הלידה מהרגע שביקשתי לקצר את שעות העבודה שלי ולסיים את יום העבודה שעה וחצי קודם ולאחר שהדגשתי שבקשתי לשינוי היא עד לסוף שנת 2008 בלבד). מעבר לכך תפקידי שונה מאחראית על המחלקה לתפקיד שולי יותר ומחליפתי במשך חופשת הלידה מנהלת כעת את התיק "הכבד" (והמעניין יותר) במחלקה ואני כאמור עוסקת בדברים שוליים יותר.

אני מעונינת להתפטר מאחר שבמצב כזה עדיף לי להשאר בבית ולטפל בילדתי, מאשר להיות מתוסכלת בעבודה.

שאלתי היא - במידה ומצאתי עבודה אחרת ואני מוותרת על הפיצויים שמגיעים לי, האם הם ישארו במסגרת ביטוח המנהלים שלי אותו אני מתכוונת להמשיך במקום העבודה החדש או שישארו אצל המעביד.
    אני מקווה שניסחתי את השאלה בצורה ברורה :-)

תודה!

הוספת תגובה

• התפטרות וביטוח מנהלים

עו"ד דלית דה-קסטרו
    26/03/2008

שרית שלום,
    עובדת רשאית להתפטר תוך 9 חודשים מיום הלידה על מנת לטפל בילדה ולקבל פיצויי פיטורים.
    טיפול בילד משמעותו גם שהות ממושכת יותר עם הילד ולפיכך אם תמצאי עבודה אחרת שמאפשרת לך שהות ממושכת יותר באופן משמעותי עם ילדך, עדיין תישמר לך זכאותך לפיצויי פיטורים.
    אם הבנתי את שאלתך, את מעוניינת לדעת האם כספי הפיצויים ינתנו לך בכל מקרה, גם במידה ותתפטרי בנסיבות שלא מזכות אותך בפיצויי פיטורים - על מנת לענות לשאלה זו יש לעיין בפוליסת ביטוח המנהלים שלך, ובחוזה העבודה שלך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים ואבלה לאחר חופשת לידה
    ג'וליה
    25/03/2008

שלום רב,

ברצוני לבקש הסבר על פיטורים וקבלת אבטלה לאחר חופשת לידה,לפי מה שהבנתי שמעסיק לא יכול לפטר אישה שחזרה מחופשת לידה ,רק בתום 60 יום.
    זאת אומרת שאם אני מעוניינת לא לחזור לעבודה בכלל בתום חופשת הלידה שלי,אני אהיה חייבת להתפטר ולחכות 90 יום על מנת לקבל אבטלה מביטוח לאומי?
    האם יש דרך נוספת?
    ועוד שאלה,אני עובדת באותו מקום עבודה מ01/11/05,כמה זמן הודעה מראש אני צריכה לתת?
    ואם אני מודיעה על התפרטותי ומאריכה חופשת לידה ללא תשלום, האם זה יכול להיחשב כתקופת הודעה מראש?

תודה רבה,
    ג'וליה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה והתפטרות

עו"ד דלית דה-קסטרו
    26/03/2008

בהתאם לחוק,עובד שמשולמת לו משכורת חודשית גלובלית, נדרש לתת הודעה מוקדמת להתפטרות, בהתאם לפירוט הבא:
    1. במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - יום אחד בשל כל חודש עבודה.
    2. במהלך התקופה החל מהחודש השביעי לעבודתו ועד תום שנת עבודתו הראשונה - 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה.
    3. לאחר שנת עבודתו הראשונה - חודש ימים.
    עובד-בשכר, ששכרו משתלם לו על בסיס שעתי נדרש לתת הודעה מוקדמת להתפטרות, כמפורט להלן:
    1. במהלך שנת עבודתו הראשונה - יום אחד בשל כל חודש עבודה.
    2. במהלך שנת עבודתו השנייה - 14 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה.
    3. במהלך שנת עבודתו השלישית - 21 ימים, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה.
    4. לאחר שנת עבודתו השלישית - חודש ימים.
    עובדת שמתפטרת תוך 9 חודשים מהיום שילדה לצורך הטיפול בילדה, זכאית לפיצויי פיטורים. לעניין דמי אבטלה, ככלל עובד שהפסיק עבודתו מרצונו ייאלץ להמתין תקופה של 90 ימים לקבלת דמי אבטלה. אולם ישנם מקרים חריגים הקובעים כי אף התפטרות לצורך טיפול בילד תוכר כהתפטרות מוצדקת לצורך קבלת דמי אבטלה ללא תקופת המתנה (כגון: מרחק רב מהעבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד). אם את מעוניינת לטעון כי הנך זכאית לדמי אבטלה מיידית, עליך להתייצב בלשכה באופן סדיר, ולהירשם כדורשת עבודה במועד סמוך למועד הפסקת עבודתך. כמו כן, עליך להגיש תביעה לדמי אבטלה למוסד לביטוח לאומי ולפרט את הסיבה להתפטרותך.
    אם עבדת שנתיים קודם ליציאתך לחופשת לידה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה את רשאית להאריך את חופשת הלידה ברבע ממספר החודשים שעבדת.
    בברכה ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הבראה נכללת בחישוב דמי לידה?
    שגית
    25/03/2008

הבנתי כי דמי לידה ניתנים על פי ממוצע 3 משכורות אחרונות.
    במידה והבראה ניתנת באחת מ3 משכורות אלו, האם סכום דמי ההבראה נחשב בממוצע דמי הלידה ולמעשה מעלה את ממוצע המשכורות?

הוספת תגובה

• דמי לידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    26/03/2008

שגית שלום,
    לידיעתך, אף אם לא קיבלת דמי הבראה בשלושת החודשים קודם ליציאתך לחופשת לידה, את עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים בגין דמי לידה אם בתוך 12 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, קיבלת מהמעסיק שלך הפרשים או תשלום נוסף, כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס.
    את רשאית לשלוח למוסד לביטוח לאומי, אף לאחר קבלת דמי הלידה, מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות בתום חל"ת.
    בר
    25/03/2008

שלום רב,

אני עובדת במשטרה כשנתיים. בתום חופשת הלידה יצאתי לחל"ת בת 9 חודשים. בסוף מרץ עליי לחזור לשירות, אך החלטתי להתפטר. שאלתי היא, האם לפי החוק חלה עליי חובת הודעה מוקדמת להתפטרות או שבאפשרותי להתפטר לאלתר??

בתודה מראש, בר.

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות בתום חל"ת.

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת

עו"ד דלית דה-קסטרו
    26/03/2008

ככלל, בהתאם לחוק הודעה מוקדמת, יש לתת למעסיק הודעה מוקדמת טרם ההתפטרות.
    מעסיק רשאי לוותר על תקופת ההודעה המוקדמת.
    יצוין, כי אם עובד לא נותן הודעה מוקדמת כנדרש, המעסיק רשאי לקזז את דמי ההודעה המוקדמת משכרו של העובד.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה