מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחילהאור17/12/2007
היי
אני בת 26 ובתחילתו של ההריון הראשון.
אולי יש כאן המלצות איך אפשר להקל על הבחילות בהריון מבחינת מה שאני אוכלת?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטח שיש
ורד לב18/12/2007מצרפת לך מאמר שלי בנושא http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4613
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור שלום רב,
נועה הופ18/12/2007לא מצליחה להיכנס דרך המערכת.
ארוחות קטנות וקרות עשויות להקל על בחילות.
איכלי מזונות שפחות גורמים לבחילה כגון מזונות יבשים - קרקרים, צנימים, פירות וכו, אוכל לא שומני או מתובל יתר על המידה.
הקפידי לשתות, שתיה קרה, מים קרים, קולה קרה יכולה לעזור, מציצת קרח.
שורש ג'ינגר גם הוא יכול לעזור לבחילות.
בברכה ,
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנגנון המעבר לחלב האםסתו14/12/2007
שלום, האם אתן יודעות מהו המנגנון שבו עוברים חומרים לחלב האם? אשמח גם לקישורים למאמרים מדעיים אם אתן מכירות כאלו.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתת לך קישורים בנושא חלב אם
ורד לב17/12/2007אם תאמרי לי מה מעניין אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל
סתו19/12/2007באף אחד מהם אין את המנגנון שבו עוברים החומרים לחלב האם, שהרי המזון מתעכל במעיים, עובר לדם, חלקו מסתנן בכבד. כיצד אם כן חומרים רעילים/לא רעילים עוברים לחלב האם? (למשל,מדוע אין לאכול מצליבים, כיצד הדבר גורם לגזים בעובר?).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא must בכלל
ורד לב20/12/2007מי אמר שכל אמא שאוכל מצליבים תעביר חומרים רעילים לתינוק שלה (או לעובר, אם את רוצה).
זה ממש לא נכון.
חישבי על אמהות ברחבי העולם, לא רק בישראל, לא רק בחברה המערבית, לא רק בזמננו.
בואי נרחיב מאד את ההסתכלות שלנו.
נשים אוכלות מגוון גדול ביותר של מזונות, תפריטים, רכיבים תזונתיים. במקומות רבים בעולם אוכלים הרבה חריף ויש לא מעט מצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי וכו') בתפריט, שלא נדבר על קטניות שהן מזון בסיסי ברוב חלקי העולם הלא מערבי, ואורז ובננות ו...ו...ו...
אז מה, כוווווווווול הנשים הללו בכל המקומות בעולם לא מניקות בגלל זה? או שמפסיקות לאכול את המזונות הללו כשהן מניקות? או שהתינוקות שלהן סובלים מגזים?
ממש ממש לא מדוייק ולא נכון.
אני יודעת שזה נורא פופולרי שלכולם יש "גזים" וכו'.
מהנסיון שלי, זה ממש לא כך.
אגדיל ואומר לך שמעבר לנסיון המקצועי שלי, גם בחווייתי האישית- 2 ילדיי ממש לא סבלו מהתופעות הללו, אבל אני באמת לא מסתמכת על זה כעל משהו מוחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע, אם כן
סתו23/12/2007ישנם מזונות שאינם מומלצים בהנקה??
אשמח לדעת את המנגנון הביוכימי.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה להסביר
ורד לב23/12/2007אני לא בטוחה שהבנתי מה את שואלת, אבל אנסה.
את מוזמנת להיות יותר ספציפית כדי לעזור לי לענות תשובה מדוייקת יותר לפי צרכייך.
בעקרון, כל מה שאנחנו אוכלים מתפרק במערכת העיכול שלנו ואבות המזון המפורקים עוברים למערכת הדם שלנו ומשם נוסעים לכל תאי הגוף ואיבריו, לפי הצורך.
חלב אם הוא בעצם טרנספורמציה של הדם שלנו.
הדם הופך בתהליך הייצור בשד לחלב. כך שכל מה שנוכח, או לא נוכח בדם (ברמת רכיבי המזון, כן? לאו דווקא ברמת חומרים כימיים. לא כל חומר כימי עובר לחלב אם) יגיע לחלב.
כאשר אנחנו אוכלים מזונות שגופנו לא מעכל בשלמות עוברים רכיבים אלה אל הדם (למשל חלבוני חלב שאינם מעוכלים בשלמות). הגוף מזהה חומרים שאינם מזוהים לו ומפעיל עליהם את מערכת החיסון. דבר זה יכול ליצור תגובות אוטואימוניות בדרגות שונות. זה לא מחייב שזה יגיע עד למחלה אוטואימונית, זה יכול גם להיות ברמה של קשיי עיכול, גזים וכו'.
בנוסף, ישנם אנשים שקשה להם לעכל מזונות מסויימים ואלה גורמים להם לאי נוחות, לגזים וכו'.
אם לאמא מניקה ישנם מזונות שכאלה שידוועים לה, מן הסתם אם תאכל אותם, זה מה שהיא תרגיש וסיכוי גבוה יותר שזה יעבור גם לתינוק היונק.
כמובן שזה אינו מחייב ולא קורה אצל כולן או בכל מצב.
מקווה שהצלחתי לענות על שאלותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה נטול קפאיןסתו14/12/2007
שלום, רציתי לדעת האם נס קפה קפה ללא קםאין ניתן לשתות ללא הגבלה בהריון?
תודה, שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתו שלום רב,
נועה הופ15/12/2007לגבי קפה נטול קפאין. על מנת להפוך קפה רגיל לנטול קפאין, פולי הקפה צריכים לעבור תהליך כימי. דעות רבות בנושא רווחות שעדיף לצרוך קפה רגיל על פני קפה נטול בגלל התהליכים הכימיים שהוא עובר שעלולים להיות מסרטנים ומזיקים. דעתי היא גם שעדיף הקפה הרגיל על פני הנטול עם הגבלה כמובן למינון הנצרך. ( עד 3 כוסות קפה ביום בהריון ).
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה טיבטיורדי13/12/2007
אני יודעת שזה לא בריא...
אבל זה המצב. אני מרגישה שאני לא מתרוקנת מספיק ואני צריכה לשתות את התה.
אנ ימשתדלת לא יותר מפעמיים בשבוע.
האם זה יכול להזיק לעובר.?
י שלציין שאני ממש בתחילת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורדי שלום
נועה הופ14/12/2007הייתי ממליצה לך להיעזר בפתרונות טבעיים ולא בתה טיבטי כי הוא גורם לתלות של המערכת עיכול וברגע שמפסיקים המצב נהיה יותר גרוע. את יכולה להיעזר בשזיפים שחורים, סלק אדום, אקטימל, חיידקים פרוביוטים, ותזונה עתירת סיבים ( מפירות, ירקות ודגנים מלאים ). אי שתיה מספקת של מים גם היא תורמת לעצירות וגם לקיחת כדורי ברזל מסוגים שונים.
פעילות גופנית גם היא מעודדת פעילות מעיים.
האם המוצר בטיחותי לשימוש בהריון ? את צריכה להתייעץ עם רופא הנשים או לפנות למרכז הטטרולוגי אני לא מכירה את כל מרכיבי המוצר.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כמה שידוע לי
ורד לב14/12/2007לא מומלץ בהריון ובהנקה (ואני אוסיף, לא מומלץ. נקודה.).
הוא מכיל צמח בשם סנה שידוע במשלשל. זו תופעה שעשויה להזיק באופן כללי, כפי שנועה כתבה לך, ובאופן ספציפי בהריון.
התאמת תפריט ותכנית פעילות באופן אישי תסייע לך רבות!
את מוזמנת ליצור קשר אם תרצי הכוונה.
בנוסף, ממליצה להוסיף מימד של פעילות גופנית קבועה לסדר יום שלך. הגברת זרימת הדם בכל הגוף וספציפית במערכת העיכול, תסייע לך גם כן.
בהצלחה והריון מהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתר בהריוןמרים13/12/2007
שלום,
אני בהריון שני, בשבוע 37. גובה - 160.
את ההריון הראשון התחלתי במשקל גבוה יחסית 62 ק"ג (מעל לטבעי שלי) אך העליתי 13 ק"ג במשך כל ההריון (עד סוף שבוע 42...) אחרי ההריון לקח לי חודש להתפטר מ13 הק"ג של ההריון ועוד כ 4 חודשים (של הנקה מלאה) להוריד 6-7 ק"ג נוספים (שהתווספו בתקופה שלפני ההריון).
את ההריון הזה, התחלתי במשקל של 55 ק"ג ובמשך השליש הראשון כולו עליתי 1.5 -2 ק"ג.
אבל אז התחלתי לאכול דברים משמינים והיום אני אוחזת ב72 ק"ג!!!! ועוד לא סיימתי.
אני רוצה לתפוס את עצמי לפני שהמשקל ישבר כשאעלה עליו... אבל לא רוצה לסכן את העובר עם דיאטות מטורפות.
1) מה המינימום שאני יכולה לאכול בלי להזיק לעובר?
2) האם לאחר הריון שני קשה יותר לרזות מהריון ראשון ?
בבקשה תעזרו!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרים שלום רב,
נועה הופ13/12/2007ראשית את חייבת להרגע ולהוריד לחץ כי הוא בטח לא יתרום לשום דבר. את הנעשה אין להשיב ואת כבר בסוף ההריון ולכן מה שניתן לעשות כרגע זה רק לשמר את המשקל ולא לעלות יותר !!
כרגע אין זה זמן לדיאטות כאסח כי את חלילה לא רוצה לפגוע בתינוקך.
לשאלתך בנושא הקלוריות - בהריון אין לאכול מתחת ל- 1800 קלוריות ביום.
אני מציעה לך כיום לאזן את המשקל ולנסות לשמור על המשקל הנוכחי עד סוף ההריון שהוא כבר לא רחוק, את העודפים תורידי אחר כך וגם אז חשוב לעשות זאת בצורה מבוקרת ולא בצורה דרסטית שיכולה לפגוע בגוף שלך וגם בייצור החלב.
השתדלי לאכול ארוחות מסודרות ככל האפשר, אל תפריזי בכמויות האכילה, שלבי בתפריט הרבה ירקות חיים ומבושלים ואל תצרי פערים גדולים מידי בין ארוחה לארוחה. איכלי 3 ארוחות עיקריות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קלילות וקטנות כגון פרי, יוגורט או חטיף אנרגיה. לעיתים מספיק להוריד את כל הנישנושים מסביב לארוחות או להוריד שתייה מתוקה ודברים מיותרים כגון קפה קר וכו' וכך יוצרים חיסכון קלורי משמעותי.
אם תנקטי כרגע בצעדים דרסטיים לירידה זה רק יפגע בך.
קשה להעריך כרגע אם לאחר ההריון השני לגוף יהיה קשה יותר לרדת, אבל ככל שיש טווח משחק רחב יותר עם משקל הגוף לאורך החיים ( עולה ויורד בצורה דרסטית ) זה בהחלט דבר שיכול להשפיע על חילוף חומרים וקצב הירידה.
אני ממליצה לך בחום להגיע לייעוץ ומעקב אצל דיאטנית לאחר ההריון על מנת לבנות תפריט אכילה מסודר להורדת הקילוגרמים העודפים ואם תרצי גם לשלב את התפריט עם הנקה.
אשמח לייעץ לך בתחום אם תרצי.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך,
מרים14/12/2007אני באמת מוטרדת מאד מקילוגרמים עודפים. אני משתדלת עכשיו להתנזר (כמעט לגמרי) ממתקים וחטיפי זבל ומשתדלת לאכול 3 ארוחות שמכילות חלבונים, פחמימות, וירקות (מבושלים או חיים). אני משתדלת לא לאכול אחרי 8-9 בערב (זה הכי מוקדם שאני יכולה).
האם לאחר הלידה אהיה זכאית לדיאטנית מטעם הקופה? או שיהיה עלי ללכת באופן פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מרים
נועה הופ14/12/2007קשה לי להאמין כי זה תלוי במצב רפואי. את צריכה לשאול את רופא המשפחה. בכל מקרה גם אם כן, איכות הטיפול של דיאטנית בקופ"ח לא משתווה לדיאטנית המקבלת באופן פרטי זאת עקב מחסור בזמן , הרבה מטופלים ותורים מאוד ארוכים אז קחי זאת בחשבון.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה שאני רואה
ורד לב14/12/2007לפי תאורך, בסה"כ התמודדת היטב עם הירידה במשקל בפעם הקודמת.
את מתארת זמן לא מאד ארוך בכדי לחזור למשקל מלפני ההריון ועוד זמן מה להורדת ק"ג נוספים.
מסכימה מאד עם נועה בכך שחשוב יהיה שתהיי במעקב תזונתי לאחר הלידה. כדי לוודא שאינך יורדת מהר מדיי, שאת אוכלת מספיק קלוריות ושלא תהיה פגיעה בייצור החלב.
שתהיה לידה טובה, שפע חלב ופוסט פארטום קל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון12/12/2007
אני אחרי היריון ומניקה. רציתי לדעת האם אכילת מזונות חריפים יכולה להזיק לחלב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אוכל שמזיק לחלב
ורד לב12/12/2007אך בהחלט טעמים מהמזון של האם עוברים לחלב.
חישבי איזה דבר מדהים זה שבנך/תך ת/יחשף לטעמים השונים של אוכל כבר מגיל זה. בעצם, זה כבר התחיל במהלך ההריון...דרך מיי השפיר...
נשים ברחבי העולם מניקות עם דיאטות שונות ומגוונות. יש מקומות בעולם בהם אוכלים מזון חריף ומתובל מאד.
ועם זאת, אם תרצי לעשות ניסוי ממוקד ולראות מה ההשפעה על ילדך, זו גם אפשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקים בהריוןלימור710/12/2007
שלום
אני בהריון שבוע 10 ומצוננת בטירוף..רציתי לדעת אם זה מסוכן לעובר לאכול מרקים מוכנים?
ואם אפשר לאכול אז כמה מותר ביום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור שלום
נועה הופ11/12/2007אין סכנה באכילת מרקים מוכנים. אם זאת מרקים אילו מכילים ריכוז גבוה מאוד של נתרן ולפעמים חומרים כגון מונוסודיום גלוטאמט ושומן צמחי מוקשה ( מרגרינה ) ולכן הם אינם שיא הבריאות.
אין להגזים באכילת מרקים אילו גם בלי שום קשר להריון.
השאלה הזאת נשאלה כאן בעבר ולכן את יכולה לדפדף אחורה.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי להעדיף מרקים ביתיים
ורד לב12/12/2007על פני המוכנים.
אין מניעה להכין מרק עוף גדול ולאכול ממנו כמה שתצטרכי. זה בריא יותר ואף עוזר לגוף להתמודד עם המחלה.
אם את צמחונית, ביחרי בכל מרק אחר.
פשוט במרק עוף יש חומרים שעוזרים להצטננות.
מקשרת לך מתכון שלי למרק עוף חורפי המצויין להצטננויות http://www.local-blog.co.il/home/?p=975* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלמיטל10/12/2007
שלום, אני בשבוע ה- 21 +3 וכבר עליתי 6 ק"ג. התחלתי את ההריון במשקל 60 ק"ג וגובהי 1,58 מ',
האם העלייה סבירה או שעליי להקפיד על תזונה ?
בברכה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל שלום
נועה הופ11/12/2007הקפדה על תזונה נכונה חשובה לא רק בשביל לא לעלות הרבה במשקל. את צריכה לספק לתינוקך את כל אבות המזון על מנת שיתפתח כמו שצריך.
העלייה במשקל תקינה עד כה.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרתכן, המוגלובין נמוךיובל09/12/2007
שלום,
אני כאן לראשונה. אם אפשר לשאול-
אני בשבוע 26, ההמוגלובין צנח מ-11.7 ל- 10.5
ועכשיו 9.2
B12 =322
פריטין= 16
חומצה פולית= 52
טרנספרין= 322
ברזל= 50
הרופא טען שאני חייבת עירויי ברזל.
רופאת הנשים תסתפק בעוד כדור.
מה עלי לעשות, נוכח העובדה שהתיפקוד שלי מאד לקוי ואני חייבת להתגבר על הבעיה?
תודה מראש, יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל שלום
נועה הופ09/12/2007האם את מקפידה על תוסף קבוע של ברזל כל יום ? ואם כן מה המינון של הברזל בתוסף ? את צריכה להתייעץ עם הרופא נשים לגבי המינון של תוסף הברזל. כמו כן גם ה- B12 לא גבוה במיוחד יתכן ויש לקחת תוסף משולב של ברזל B12 וחומצה פולית.
הקפידי על תזונה עתירת ברזל הנמצא בעיקר בבשר בקר ובהודו
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נוטה להסכים עם רופאת הנשים שלך
ורד לב10/12/2007כבר פגשתי נשים עם ערכים נמוכים יותר שלא קיבלו עירוי.
אני מבינה את דאגתו של הרופא, אך אולי כדאי לנסות בינתיים להגביר את צריכת הברזל בתוסף ובמקביל גם בתזונה.
חשוב להקפיד גם על מקורות טובים לויטמין C המסייע לספיגת הברזל.
גם 12-B הייתי מעלה אצלך. הוא נמוך.
למה כוונתך שהתפקוד שלך מאד לקוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותיעל08/12/2007
שלום
לפני ההריון מערכת העיכול עבדה נהדר, כעת שבוע 7 או 8 המערכת לא מתפקדת כמעט, ולא עשיתי שינוי דרסטי בתזונה, רק אוכלת בשר ארבע פעמים בשבוע ולפני כן פעם בשבוע. האם קשור להריון? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילית שלום
נועה הופ09/12/2007עצירות היא אחת התופעות השכיחות של הריון. בהריון יש האטה בתנועתיות המעיים על מנת לאפשר לרכיבי התזונה להיספג לדם בצורה אופטימילית ועל ידי כך להגיע לעובר. בנוסף תוספי ברזל מסוגים שונים יכולים להוחמיר את העצירות ולכן צריך למצוא סוג של תוסף שטוב לגוף שלך ויש הרבה חברות בשוק.
בכל מקרה יש עזרים ופתרונות לבעיה קודם כל לשתות הרבה מאוד ( עכשיו גם חורף ובכלל שותים פחות ולכן צריך לשים לב להרגלי השתייה אף יותר מבדרך כלל ), שזיפים שחורים, סלק אדום, ותזונה עתירת סיבים יכולים לעזור ( הרבה פירות וירקות ודגנים מלאים ) כמו כן אפשר לקחת מוצרי ביו כגון יוגורט או אקטימל
מקווה שזה יעזור
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה עתירת סיבים ופעילות גופנית
ורד לב09/12/2007חשוב מאד להפעיל את הגוף, להניע את כל המערכות.
זאת בנוסף לתזונה.
אפשר גם להעזר בטיפולים מתחום הרפואה המשלימה כדי לעזור לגוף לחזור לאיזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלסיגל06/12/2007
שלום. האם מותר לאכול מוח פרה מבושל בהריון? אני בשבוע 31. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סיגל
נועה הופ08/12/2007במידה וזה מבושל היטב אני לא רואה סיבה שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל וגם פסטה...אלין04/12/2007
שלום,
אני צמחונית בד"כ, שבוע 16. הוספתי לתפריט עוף פעמיים - שלוש בשבוע.
עליתי המון בהריון קודם - 24 קג'.
עד עתה עליתי 5.5 קג'. ואני באמת משתדלת. הורדתי לחם וכמעט לחלוטין מאפים, אני לא אוכלת שום חטיפים.
1. האם יתכן כי למרות אכילה מסודרת הגוף שלי פשוט עולה במשקל הרבה יותר ממה שהייתי עולה לולא הייתי בהריון והייתי צורכת אותו תפריט? (כי זו התחושה שלי, אני רושמת מה אכלתי כל היום וזה נראה לי סביר מאוד ובכ"ז...)
2. האם העליה עד עכשיו הגיונית? מהו הקצב הרצוי להמשך?
3. אני מאוד אוהבת פסטות, האם אפשר להמשיך לאכול פסטות או שזה משמין מאוד לעומת פחמימות אחרות כמו דגנים או תפו"א אפויים?
המון המון תודה מראש על תשובותיכן והתייחסותכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב
אלין04/12/2007לפני ההריון משקלי היה 50 קג' וגובה 1.68
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלין שלום רב,
נועה הופ04/12/2007לא ציינת באיזה משקל התחלת את ההריון ומה גובהך. בכל מקרה העלייה היא קצת מעבר למה שצריך ואכן את צריכה לשים לב לא להפריז מידי באכילה.
מאוד יתכן שכל המערך הקשור לחילוף החומרים בגוף משתנה בהריון זאת מכיוון שהרבה הורמונים מופרשים והגוף מכוון למצב של בניית רקמות כגון רקמת שומן אשר תשמש אותו בעת ההנקה ולכן יתכן והגוף אוגר את השומן הרבה יותר בקלות ממצב רגיל.
בכל מקרה ניתן לשמור ולעלות בצורה מבוקרת גם בהריון. הגוף זקוק בסה"כ לתוספת קלורית של כ- 300 קלוריות יומיות בלבד שזה לא הרבה בכלל ולא מסתכם בהרבה אוכל.
פסטות, לחמים, מאפים... כולם שייכים לקבוצת הפחמימות ולכן הורדה של הלחם בתפריט אך לחלופין אכילה מוגזמת של פסטה לא תועיל בדבר.
חצי כוס פסטה מבושלת = פרוסת לחם רגילה. צריך לשים לב לכמויות האוכל הנאכלות בתפריט כי גם שאוכלים מאוד בריא עדיין אפשר להשמין.
ממליצה בחום על בנייה תפריט מותאם לצורכי ההריון ומעקב על עלייה תקינה במשקל אצל דיאטנית אשמח לעזור אם תרצי ייעוץ בתחום
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com
0546844457* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציינתי למעלה
אלין05/12/200750 קג', 1.68 מ'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה את הפסטות המלאות?
ורד לב09/12/2007היום באמת אפשר למצוא בכל סופר.
הן משביעות יותר, כי הן מכילות סיבים תזונתיים.
ויש בהן גם ויטמינים ומינרלים שאין בפסטות הלבנות הרגילות.
אפשר לגוון גם עם פסטות לא רק מחיטה מלאה, אלא גם מקינואה, כוסמת, כוסמין, אורז ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריתוק למיטהסתו03/12/2007
מה מומלץ לאכול כשמרותקים למיטה (שמירה) כדי לא לעלות יותר מדי במשקל ועדיין לא להיות רעבים כל הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד שלום
נועה הופ04/12/2007השאלה מאוד כללית האם יש לך שאלה לגבי מזונות ספציפיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני צריכה לצרוך פחות קלוריות
סתו05/12/2007והאם כן-כמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ד
נועה הופ08/12/2007זה ברור שלאור מצבך את מוציאה פחות אנרגיה ולכן את גם בקלות יותר יכולה לעלות במשקל. אם זאת, עדיין התשובה לשאלה הזאת היא די מורכבת מישום שזה גם תלוי בכמה קלוריות היית אוכלת לפני. בכל מקרה בהריון לא מומלץ לאכול פחות מ- 1800 קלוריות ביום( קחי בחשבון שהגוף זקוק לתוספת של כ- 300 קלוריות ביום עבור ההריון ואם הוא לוקח זאת מתוך ה- 1800 קלוריות זה לא מותיר לך הרבה כל כך ).
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לדעת
ורד לב09/12/2007שגם אם את מרותקת למיטה ישנן עדיין תנועות שתוכלי לעשות בכדי לדאוג לזרימת דם טובה בגוף, לשימון המפרקים וכו'.
את מוזמנת להתייעץ עם נוגה סיני- מורה למחשבת הגוף- שמנהלת אתי פורום נוסף פה בפורטל "רפואה משלימה בהריון".
זה הזמן לקרוא את כל הספרים שרצית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאפרת03/12/2007
שלום רב,
ראשית אציין כי לדעתי זהו פורום נהדר וחבל שגיליתי אותו רק עכשיו.....
אני בהריוני השלישי שבוע 13. לפני ההריון עשיתי דיאטה בזכותה ירדתי 6 קילו.
בעקבות החגים ותחילת ההריון בה הפסקתי את הדיאטה עליתי לא מעט ממה שהורדתי וזה גורם לי לתסכול מר. יש לציין כי הבעיה העיקרית שלי היא חשק גדול למתוקים. גובהי 1.60 ואני שוקלת כעת 67 לאחר ששקלתי 64 בתחילת ההריון לאחר דיאטה.
האם העלייה תקינה?
איזה מתוקים מומלצים ולא משמינים?
אשמח לשמוע את עצתכם.... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרת שלום רב,
נועה הופ04/12/2007אין ספק כי זה לא פשוט לשמור על המשקל במיוחד אצל אנשים הסובלים מראש מנטייה להשמנה. היכן עשית את הדיאטה שבה ירדת 6 ק"ג האם אצל דיאטנית ?
נשים רבות עושות טעות ומפסיקות מעקב וליווי בגלל הכניסה להריון . ניתן להתאים תפריט מיוחד לצורכי ההריון ולכך שלא תעלי הרבה במשקל... אפשר לאכול לא מעט, להנות מהאוכל ולא להתייסר ולכן אני ממליצה לך בחום לפנות לדיאטנית לצורך הרכבת תפריט מתאים וגם לצורך מעקב.
לגבי מזונות מתוקים לא משמינים ... בגדול רוב המתוקים מכילים לא מעט קלוריות וזאת בגלל תכולת שומנים וסוכרים גבוהה. ניתן לאכול פרוסת לחם מרוחה בכפית ריבה או דבש או לקחת חטיף אנרגיה שהוא משביע יותר ממתק. בכל מקרה תזכרי שכל מזון משמין במידה ואוכלים ממנו הרבה.
אשמח לעזור אם תרצי ייעוץ בתחום
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com
0546844457* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל במהלך ההריוןעדי02/12/2007
היי,
אני בשבוע 13+5 התחלתי את ההריון במשקל של 56-57 ואני 1.70 , כיום אני כבר שוקלת 60 קילו..
הבטן שלי מאוד מתנפחת בערב ואף יצאה לה במשך היום...
יש לציין כי אני סובלת מעצירויות רבות...(:
אני לא מרגישה שאני אוכלת בשביל שניים אבל עדיין יכול להיות ששמנתי קצת יותר מידי יחסית לשליש ה1??
מה דעתך?
ואיך נראה תפריט בריא בעייניך?
בברכה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת..
עדי02/12/2007מאז שגיליתי על ההריון אני נוטלת כמובן כדורי ברזל יחד עם חומצה פולית וכמו כן אומגה 3 (אלספה ל9 חודשים..)
האם זה בסדר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות ותוספים
ורד לב02/12/2007נועה ודאי תענה לך לגבי עלייתך במשקל.
אתייחס לעניין העצירות שציינת- ידוע שבהריון יש האטה של פעילות מערכת העיכול ולכן חשוב להקפיד על תזונה עתירת סיבים תזונתיים ונוזלים וכן לוותר על מזונות תעשייתיים "ריקים" ולעבור למזונות מלאים הקרובים- ככל הניתן- למקורם.
מאחר וידוע כי יש נשים שמגיבות לתוספי הברזל בעצירות, שווה לברר אפשרות של החלפת תוסף הברזל שאת נוטלת ואגב כך גם לברר האם יש בכלל צורך בלקיחתו בשלב בו את נמצאת (אולי מצבך בסדר ואינו מצריך תוסף?).
אין כל בעיה להמשיך לקחת חומצה פולית וגם אומגה 3 מומלצת ביותר.
ייתכן ותוכלי להסתייע בייעוץ תזונתי פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
נועה הופ03/12/2007לשאלותיך.
לגבי תוסף הברזל - מסכימה עם ורד יש תוספי ברזל עדינים שלא עושים את התופעות לוואי של העצירויות. אין מניעה לקחת כבר ברזל בכל מקרה את כבר מתקרבת לטרימסטר השני שבו יש המלצה על תוסף יומי של ברזל. חבל לחכות שההמוגלובין ירד כי בד"כ הוא יורד.
לגבי האומגה 3- התיעצי עם רופאך. אני יודעת שהרבה נשים בהריון לוקחות מתחילת ההריון למרות שאין המלצות ברורות ממתי לוקחים והאם בכלל לקחת.
לגבי העצירות - הרבי באכילת דגנים מלאים, שזיפים שחורים וסלק יכולים לעזור, משקה פרוביוטי, פירות וירקות עם קליפתם והרבי בשתייה של מים.
לגבי המשקל - העלייה בסה"כ תקינה בהתחשב בעובדה שהתחלת ממשקל יחסית נמוך את ההריון. אם זאת חשוב באמת לשמור על כללי תזונה נכונה ולא להפריז בכמויות האוכל. מתחילת הטרימסטר השני את זקוקה לתוספת קלורית של 300-400 קלוריות ביום בלבד.
מומלץ בחום מעקב משקל ובניית תפריט אצל דיאטנית בקהילה אשר תבנה לך תפריט מתאים להתפתחות התינוק אם זאת לעליה מבוקרת במשקל.
אשמח אם תרצי יייעוץ בתחום
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)