פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בהריון
    לירז
    21/08/2007

אני בתחילת הריון והייתי רוצה לדעת מה הכי כדאי לאכול
    במהלך ההריון ,גם כדי לא להשמין וגם כדי שהעובר יקבל
    את רוב אבות המזון אשר יתרמו להתפתחותו .

תודה ,
    לירז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהריון

הוספת תגובה

• מצרפת לך מאמר שלי בנושא

ורד לב
    21/08/2007

http://www.articles.co.il/article/6364
    שיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירז שלום רב !

נועה הופ
    22/08/2007

תזונה במהלך ההריון זה נושא מאוד גדול ובאוכל אין אף פעם דברים מוחלטים גם ממתקים מותר לשלב מידי פעם בשביל הנשמה.
    מה צריך לאכול בגדול :
    לאכול ארוחות מסודרות - 3 ארוחות עיקריות ועוד נישנושים בריאים בארוחות ביניים. אכילה של ארוחות מסודרות תביא לתחושת שובע ולא תגרור אחריה אכילה של נישנושים משמינים ואכילה לא מסודרת.
    לא לוותר על ארוחת בוקר. ארוחת בוקר עשירה ומזינה כוללת את כל אבות המזון פחמימות חלבונים ושומנים כגון דגני בוקר עם חלב או לחם עם גבינה או ביצה. ארוחת בוקר היא ארוחה מאוד חשובה היא מטעינה מחדש את כל המצברים שהתרוקנו בזמן שישנת!

למעט בפחמימות פשוטות כגון סוכר פשוט, ממתקים, שוקולדים סוכריות עוגיות ודברי מאפה !!! מזונות המכילים הרבה שומן לא בריא והרבה סוכר פשוט שנספג מהר ולא משביע.
    להתמקד בפחמימות מורכבות שהן הפחמימות הבריאות כגון לחם, פסטה, אורז, תפו|"א, תירס, קינואה, כוסמת. רצוי שהדגנים הללו יהיו מלאים !! כך עוד יותר יתרמו לבריאות !
    אכילה של פחמימות מורכבות מפחיתה את הצורך למתוק.

למעט בצריכת מרגרינה ומוצרים האפויים במרגרינה כגון בצקים מלוואח, גחנון, בורקס רוגאלך ועוגות ועוגיות תעשיתיות.

לשלב בארוחת צהריים מנה בשרית כגון בשר עוף\ בקר רזה \ דגים\ הודו על מנת לקבל ברזל ובי 12

לשלב בתזונה שומנים בריאים כגון : טחינה מלאה, אבודקו, זיתים, שמן זית, אגוזי מלך אגוזי ברזיל

לאכול מספיק מוצרי חלב לפחות 4 מנות בכדי שתקבלי את כל הסידן שהעובר צריך ושהוא לא יצטרך לשאוב סידן ממאגרי העצם שלך ואז את תחלשי !!

לאכול 2-3 פירות ביום והרבה הרבה הרבה ירקות מכל הצבעים והסוגים - 5 צבעים ביום !!

לשלב קיטניות כגון עדשים, שעועית, אפונה, פול וכו' הנותנות הרבה ויטמינים ומינראלים , חלבון וסיבים

זהו ממש בגדול !!!

הכי חשוב תעקבי אחרי תחושות הגוף שלך ואחרי תחושות רעב ושובע אין זה הזמן עכשיו לעשות דיאטות מצד שני גם לא להפריז באכילה ולעלות הרבה במשקל !! את רוצה להיות יפה וחתיכה גם אחרי ההריון

לקחת חומצה פולית ב- 3 חודשים הראשונים להריון, לעקוב אחרי רמת המוגלובין בדם . אפשר גם להוסיף מולטיויטמין המיוחד לתקופת הריון והנקה כל יום כדור אחד. מתום הטרימסטר השני אפשר להוסיף גם תוסף של אומגה 3

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת הריון במישקל גבוהה
    רונית טל
    20/08/2007

יש לי בעיה רצינית אני 1.70 שוקלת 100 קילו כל דיאטה שאני מנסה לא עוזרת לי. אני מנסה להיכנס להריון ומפחדת שעודף המשקל שלי יהווה סכנה על התינוק.. עד כמה עודף המשקל ישפיע על תקינות ההריון..

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת הריון במישקל גבוהה

הוספת תגובה

• רונית שלום

ורד לב
    21/08/2007

אני מתארת לעצמי שכבר עכשיו כל עניין התנועתיות קשה עלייך יותר ומאמינה שאת מרגישה לבד את ההשלכות של משקל היתר שלך. אני מדברת אפילו על האספקטים ה"פשוטים" של החיים, דברים יומיומיים.
    מן הסתם, כשתהיי בהריון הדברים יכולים להתעצם עם העלייה במשקל ותחושת חוסר הנוחות.
    עודף משקל מביא עמו את הסיכונים שלו להריון, כמו הגברת הסיכון לסוכרת הריונית, ריבוי מי שפיר, % גבוה יותר של לידות קיסריות ועוד.

אולי מה שאת זקוקה לו זו תוכנית שפוייה שמתאימה לך באופן אישי ולא "דיאטה" גדולה בריש גלי.
    ממליצה לך על התאמה אישית של תזונה והמלצות לאורח חיים נכון כתמיכה בתהליך עם נטורופת/ית.
    בתהליך העבודה בנטורופתיה את מאובחנת במגוון שיטות (תלוי במטפל. אני, למשל נעזרת באבחון אירידיולוגי, בקשתית העין) ומקבלת תכנית טיפולית הכוללת תזונה מתאימה, תוספים ספציפיים והמלצות חיוניות לאורח חיים נכון בשילוב טכניקות שעוזרות לשנות את דפוסי החשיבה ותבניות המוח שלנו, כמו: פעילות גופנית, הרפיות, מדיטציה, דמיון מודרך, NLP ועוד מגוון שיטות- תלוי במטפל ובחיבורים שלו.

תראי, את נמצאת בנקודה בה יש לך היכולת לבחור וחשוב שתביני את זה, כי זו בהחלט בחירה- האם להשאיר את המצב כפי שהוא ולהמשיך בחיי, עם הקושי שי לך בהתמודדות עם אוכל, משקל וכו'.
    או לעשות בחירה מודעת לשנות את זה.
    שינוי דורש שימת אנרגיה ומאמץ. אך בד"כ המאמץ לא כזה גדול כמו הפחד ממנו ומהשינוי.
    וזה משתלם.

שאלי את עצמך את השאלות הללו (בינך לבינך): מדוע את שמנה? מה הקושי האמיתי שלך עם אוכל?
    מה מאפשרת לך עובדת היותך שמנה?
    מה יקרה אם תהיי פחות שמנה, מה עלול להתרחש?
    קחי לך כמה דקות, לא צריך הרבה זמן:
    נסי לדמיין את עצמך פחות שמנה (בכוונה אינני אומרת רזה). עיצמי עינייך, והתבונני בעצמך ממרחק והתחילי להתקרב לאט לאט. ראי מה את לובשת, איך נראים הפנים שלך והתבונני יותר לעומק בבטן שלך, בחזה שלך, בירכייך, בישבן.
    שימי לב לתחושות ולרגשות שעולים בך בתהליך הזה.
    כיתבי אותם בסוף ההתבוננות הזו.
    היי כנה עם עצמך!

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית טל שלום רב !

נועה הופ
    21/08/2007

ממה שאני מבינה ממך את עדיין לא בהריון אבל מנסה להיכנס
    אכן את נמצאת בעודף משקל די גדול ומדובר כאן כפי שאת חוששת לא רק על בעיה אסטטית אלא הדאגה והחשש לבעיות בריאותיות נלוות להשמנה.
    40 אחוז מהפרעות ביוץ, כולל שחלות פוליציסטיות - תסמונת מורכבת הגורמת לחוסר איזון הורמונאלי שמביא לשיבוש ביוץ תקין, הנפוצה יותר בקרב נשים עם עודף משקל, חוסר פעילות גופנית ובנשים יהודיות דתיות.
    מצבים קיצוניים כגון עודף שומן גדול בגוף האישה או תת משקל קיצוני יכולים להשפיע על המחזור החודשי ועל סדירותו ומכאן גם על הביוץ.
    רקמת השומן בגוף האישה מפרישה נגזרת של ההורמון אסטרוגן.עודף רקמת שומן מביא לעודף הפרשת אסטרוגן בגוף ( מלבד השחלות שגם הן מפרישות אסטרוגן ) ולשנות את האיזון ההורמונאלי וכתוצאה מכך לגרום שיבושים במחזור.

תזונה ואורח חיים חיוניים לבריאות בכלל ולאישה בשנות הפוריות וההיריון בפרט. לכן, גוף האישה צריך להיות מאוזן תזונתית על מנת לאפשר לגוף להתמודד עם תהליכים אלו.

הריונות בנשים עם עודף משקל מעלים את השיעורים של לחץ דם גבוה, סוכרת, משקל לידה גבוה, ניתוחים קיסריים, וליותר תמותה ותחלואה של תינוקות.

אחרי כל ההקדמה הנ"ל אין זה אומר שלא תוכלי להיכנס להיריון עם העודף משקל ...
    אבל כמובן שעדיף שהגוף יהיה מאוזן עד כמה שאפשר.
    דיברת על כך שאינך יכולה להחזיק מעמד בדיאטות שונות שאת עושה. אולי הדיאטות הללו הן קיצוניות מידי עבורך וגוזלות ממך את הנאות החיים הקטנות שכמובן קשורות גם לאוכל.

לעשות דיאטה אין פירושו שאת צריכ להיות בעונש!! ממש לא לפי משקלך את יכולה לאכול תפריט ע לא מעט קלוריות ועדיין לרדת במשקל !! חשוב שתדעי שהירידה במשקל צריכה להיות מאוזנת ולא דרסטית מידי שגם זה לא דבר בריא לעשות.

אם מציעה לך שאם עוד לא פנית לאיש או אשת מקצוע בתחום כגון דיאטנית עכשיו זה הזמן לעשות זאת ! דיאטנית תרכיב לך תפריט מאוזן שתוכלי לעמוד בו ולא תרגישי שאת בסבל נוראי כל הזמן.
    מספיק שתרדי 5% ממשקלך וכבר מצבך יהיה הרבה יותר טוב ומאוזן ותשפרי את סיכוייך להרות

במידה ואת זקוקה לייעוץ בתחום אשמח מאוד לעזור לך ולכוון אותך לבנות לך תפריט המותאם לאורח החיים שלא תירעבי איתו ושלא תרגישי שאת בעונש איתו.

מומלץ גם לשלב פעילות גופנית שגם יכולה לתרום לחילוף חומרים תקין ולתרום לבריאות הכללית.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות
    מיכל
    19/08/2007

שלום
    אני בשבוע 9 הריון ראשון סובלת מבחילות כל הזמן, מאז שבוע 7 (הקאתי רק פעמיים אמנם) אבל אני פשוט חסרת תיאבון, כל אוכל שהוא (גם דברים שאני אוהבת ) עושה לי רע ואני לא מסוגלת לאכול יותר מכמה ביסים

ניסיתי גם לאכול ארוחות קטנות וזה לא עוזר. וגם לא זנגביל או לימון... אני חוששת שזה יכול לפגוע בעובר זה שאני לא אוכלת טוב האם מומלץ לשתות מיצים במקום לאכול ואם כן,,מיצים של מה?

תודה רבה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות

הוספת תגובה

• שלום מיכל

נועה הופ
    20/08/2007

ראשית כל עלייך לפנות לרופא ויתכן והוא יתן לך תכשיר להקלה בבחילות וכך יהיה לך פחות תופעות לוואי!
    דבר שני את באמת עושה נכון שאת אוכלת ארוחות קטנות. מומלץ לאכול ארוחות קטנות כל שעתיים כי דווקא חוסר אכילה מגביר את הבחילות. בנוסף מומלץ לאכול מזונות יבשים כגון קרקרים, לחם, פסטה, אורז בלי הרבה תבלינים. לא לאכול דברים שמנים כי שומן מתפנה לאט מהקיבה וגם עושה צרבות.
    את בהחלט יכולה לשתות מיצי פירות אבל כמובן לא לאורך זמן . את צריכה בהמשך לאכול מאוזן מכל אבות המזון ומיצי פירות מכילים רק פחמימות פשוטות . אם כבר את שותה מיצי פירות מומלץ מאוד לא את אילו בבקבוקים ובקרטונים כי הם מכילים רק סוכר פשוט וזהו. מומלץ לשתות מיצי פירות טריים שתקבלי מהם גם ויטמינים ומינראלים ולא רק סוכר אפשר גם פריגת סחוט טרי שמועשר בויטמין C . ולא לשכוח שבכל 100 מ"ל של מיץ פירות יש 50 קלוריות שזה לא מעט !!
    תתעודדי שלב הבחילות בקרוב יעבור .
    בברכה
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה רעיונות, מיכל

ורד לב
    21/08/2007

אני מתארת לעצמי כמה זה קשה, תחושה כ"כ לא נעימה...

הרעיון של ארוחות קטנות הוא באמת נכון ומתאים לאכול דברים יבשים כמו קרקרים, פריכיות למיניהן- עדיף על בסיס קמח מלא, שיפון וכו'. הם יושבים טוב יותר בקיבה וסופחים אליהם את נוזלי העיכול, את החומציות וכו'.

מיצים זה רעיון מעולה לתת לעצמך בוסט אנרגטי.
    את יכולה להעזר במיצי ירקות למיניהם (אפשר לבד בבית, או ב juice bars למיניהם). מיצים על בסיס של מיץ גזר יכולים להתאים. השתדלי לשתות אותם בשלוקים קטנים ולאט לאט.
    אפשר להוסיף עלים ירוקים למיניהם למיץ וכך להעשירו במינרלים, ויטמינים, נוגדי חימצון ואנזימים חיוניים. אפשר גם לשלב ג'ינג'ר בפנים.
    עוד מיץ מעולה הוא מיץ עשב חיטה- אל תעקמי את הפרצוף, הוא ממש נפלא לכל אספקט

עוד ממליצה לך להעזר בנפלאותיה של הרפואה הסינית. מיצאי לך מטפל/ת טוב/ה ושפרי לעצמך את איכות החיים, את היכולת העיכולית ועוד. זה ממש יכול לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת לאחר לידה
    אורית
    14/08/2007

ילדתי לפני 12 שבועות ועדיין יש לי בצקת בכפות הרגליים וכאבים בכפות הרגליים. ממה זה נובע? האם זה מסוכן או מצריך ביקור אצל רופאת הנשים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת לאחר לידה

הוספת תגובה

• אורית שלום

נועה הופ
    15/08/2007

מומלץ מאוד לגשת לרופא נשים מכיוון שרוב הסיכויים שהבצקת קשורה להורמונים עוד מההריון
    בדרך כלל זה אינו קשור לתזונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר גם להעזר ברפואה משלימה לצורך ה

ורד לב
    15/08/2007

ישנם טיפולים שמאד עוזרים לתמיכה אחרי הלידה באופן כללי ובפרט אם יש תופעות ספציפיות שעוד נותרו.
    אפשר לחשוב על הכיוונים של רפלקסולוגיה, דיוקר, הומיאופטיה, ולשלב את אלה עם תזונה נכונה התורמת להורדת הבצקתיות והנפיחות בגוף (ישנם צמחים ספציפיים התורמים להוצאת נוזלים מהגוף).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני עם הפרנטל :-)
    ארה"ב
    14/08/2007

נראה לי שיהיה יותר פשוט ככה: זה מה שהפרנטל שלי מכיל.
    השאלות הן:
    האם, בשילוב עם תזונה (אני אוכלת הרבה פירות וירקות, בעיקר אבוקדו, וצורכת הרבה מוצרי חלב, אבל כמעט לא אוכלת בשר) יש סיכון כלשהו שאצרוך יותר מדי מויטמין כלשהו?
    האם כדאי להחליף את הפרנטל?
    ואם כן - ממה צריך להיות פחות?
    זו רשימת המרכיבים, הכמויות, והחלק המומלץ בתזונה שהם טוענים שזה מהווה:

Vitamin A (as beta carotene)-4000 IU, 50%
    Vitamin C (as Asorbic acid)-120 mg, 200%
    Vitamin D (as Cholecalciferdol)-400 IU, 100%
    Vitamin E (as di-alpha tocopheryl acetate)-30 IU, 100%
    Thiamin (B1, as thiamin mononitrate)-1.8 mg, 106%
    Riboflavin (vitamin B-2)-1.7 mg, 85%
    Niacin (as Niacinamide)-20 mg, 100%
    Vitamin B-6 (as pyridoxine hydrochloride)-2.6 mg, 104%
    Folic acid-800 mcg, 100%
    Vitamin B-12 (as cyanocobalamin)-8 mcg, 100%
    calcium (as calcium carbonate)-200 mg, 15%
    Iron (as Ferrous Fumarate)-28 mg, 156%
    Zinc (as Zinc oxide)-25 mg, 167%

המון תודה. מערכת הרפואה פה חפיפניקית לאללה, וכל פעם אני מגלה באינטרנט משהו נוסף שלא אמרו לי ונכנסת להיסטריה. מזל שיש פורומים :-)

לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני עם הפרנטל :-)

הוספת תגובה

• שלום שוב :)

נועה הופ
    14/08/2007

אני לא חושבת שיש מקום לדאגה.. ואל תכנסי להיסטריה מכל דבר שאת קוראת באינטרנט...
    גם בישראל תוסף הפרנטל הוא מאוד פופולארי ואכן מדובר בחברה ידועה בעלת שם טוב
    רק שתדעי שגם אני בהריון וגם נוטלת פרנטל.
    תוסף מקביל של פרנטל נקרא "מטרנה" בארץ הוא משווק על ידי חברת ניאופרם בארה"ב מיוצר על ידי WYETH האמריקאית.
    העינין הוא שהמינון של הויטמינים והמינראלים משתנים מעט ממדינה למדינה כי בכל מדינה המלצות משרד הבריאות שונות במקצת... את תתקלי בזה גם שבעזרת השם הילד/ה יוולדו.
    כאן בישראל לדוגמא יש הוראה לתת מגיל 0 חודשים תוספת של ויטמין A+ D ומגיל 4 חודשים תוספת ברזל ... בארה"ב זה לא קיים ....
    ולכן אפילו פורמולות לתינוקות שהן מותג בכל העולם( כגון סימילאק ).. שונות במקצת
    אני מפרסת לך תגובה של הדיאטנית הקלינית איילה אורי לגבי המטרנה ( שמקבילה לתוסף הפרנטל )

בתוספי ויטמינים ומינרלים יש לקבל את המינון הנכון על מנת למנוע תופעות חוסר של ויטמינים ולא רק תופעות עודף.
    חברות הויטמינים, ובעיקר חברות התרופות המייצרות גם ויטמינים, כמו חברת WYETH האמריקאית, המייצרת הן את סדרת "צנטרום" והן את "מטרנה" בטבליות - המולטיויטמין המיועד לתקופת ההריון וההנקה, נתנו כמובן את דעתן לעניין, ועדכנו את הפורמולות עפ"י המחקרים.
    לכן כאשר עודכנה לפני מספר שנים הפורמולה של "מטרנה", הופחת בה המינון של ויטמין A בצורת רטינול (שהיא הצורה הפעילה של הויטמין בגופנו ובגופם של בעלי חיים אחרים) ל- 1,500 יחידות בינלאומיות, וכמו כן הפורמולה מכילה 1,500 יב"ל
    בטא-קרוטן (הצורה שאנו מקבלים מצמחים ולא נמצא בה סיכון במחקרים השונים).
    תכולה זו מצויינת בפירוש על גבי אריזת המוצר. אגב, תכולה זו בדיוק קיימת גם ב"פרנטל" הנמכר בקופות החולים.
    במוצרים השונים מסדרת צנטרום קיים מינון של 2,500 יב"ל בלבד של ויטמין A כרטינול וגם תכולה זו מצויינת בפירוש על גבי האריזה והתוית.
    מעבר לכך, צנטרום אינו מולטיויטמין המיועד להריון, ואין כל חשש לקחת אותו גם לאישה המתכננת הריון. נהפוך הוא - מומלץ ליטול מולטיויטמין כמו צנטרום לקראת הריון, על מנת לספק לגוף כמות מספקת של חומצה פולית, אשר רמתה לעיתים נמוכה בגוף עקב שימוש ממושך בגלולות למניעת הריון, וזאת במטרה למנוע מומים מולדים בעמוד השדרה. האשה הנוטלת מולטיויטמין לקראת הריון תוכל כמובן להנות גם מיתרונותיהם של כל הויטמינים והמינרלים האחרים שבטבליה ולהכין את גופה טוב יותר לקראת ההריון.
    מחקרים בשנים האחרונות הצביעו על כך ששימוש במולטיויטמין לפני ההריון ו/או במהלכו (כמו "מטרנה") סייע בהפחתת מומים מולדים בעמוד השדרה, הפחתת מומים מסוג בקע טבורי, הפחתת מומים של גידול שפיר במערכת העצבים
    (neuroblastoma), הפחתת נזק ל- DNA ותועלות נוספות.

בברכה,
    אילה אורי
    דיאטנית קלינית ניאופרם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל לי...

ורד לב
    15/08/2007

שחברות התמ"ל עובדות כבר מההריון לגייס לקוחות ע"י קריאה בשמו של תוסף לאמהות "מטרנה".
    כאילו שזה כבר יהיה לדיטימי מההריון להכניס את זה הבייתה, כדי שכשיוולד הילד זה יהיה יותר קל...
    למה לא להעצים את האישה בהנקה? ללמד אותה, להדריך אותה, לענות על שאלותיה וקשייה?
    לא כל הפתרונות ארוזים בקופסא ובטבליות.

וברוח זו, מזמינה את כל ההריוניות והאמהות להפנינג ההנקה השנתי של ליגת לה לצ'ה- ארגון שעושה בדיוק את זה: מדריך אמהות, מעצים אותן ותומך בהן בכל הקשור בהנקה.

היום בפארק רעננה, מהשעה 15:30, בואו עם כל המשפחה והחברים!

להתראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לגבי פרנטל וויטמינים
    ארה"ב
    13/08/2007

שלום,
    אני חיה בארה"ב, שבוע 23+2. אני לוקחת בערך משבוע 10 ויטמין פרנטל שמכיל 4000IU ויטמין A (בצורת בטא קרוטן) - האם זה בסדר? זה לא יותר מדי?

ועוד שאלה, שמתי לב שכל מוצרי החלב כאן מועשרים בויטמין D, שגם ממנו יש בפרנטל שאני לוקחת (400IU), האם זה בסדר גם לקחת את הויטמין וגם לצרוך כוס או שתיים של חלב ביום?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• תוספי מזון בהריון

ורד לב
    13/08/2007

מבינה את חששותייך בעניין צריכה עודפת של חומרים בהריון, אכן כדאי להיות עם היד על הדופק.

רמות ה-A שתארת הן בהחלט סבירות בהריון.
    לגבי ה-D ייתכן ואלו כבר כמויות גדולות. אין לך בנמצא חלב שאינו מועשר ב-ג? מה עם חלב אורגני, או כזה ממקור עזים?.

בעקרון D נוצר לנו בעור כתוצאה מחשיפה אל אור השמש. אינני יודעת מה המצב באזורך בארה"ב ומה העונה שם כרגע. בישראל אינני חושבת שיש טעם לקחת תוסף של D, אלא אם כן מדובר באוכלוסיה הנוהגת ללבוש בגדים ארוכים לאורך כל השנה (דתיים, מוסלמים דתיים, בדואים וכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הצלחתי למצוא חלב לא מועשר, חוץ

ארה"ב
    14/08/2007

מחלב סויה, שהבנתי שלא מומלץ בהריון.
    בעקרון יש כאן המון שמש, אבל אני משתדלת מאוד לא להחשף אליה, וכשאני יוצאת מדובר על מינונים קטנים מאוד של שמש (10 דקות גג...) כי חם כאן בצורה מטורפת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב חוות דעת נוספת

נועה הופ
    13/08/2007

ועדת המזון והתזונה באקדמיה הלאומית למדעים בארה"ב הגדירה כמות מומלצת לכל אחד מהויטמינים והמינרלים החיוניים, כמות הנקראת: Recommended Dietary Allowance או בקיצור RDA. כמויות ה - RDA נקבעו על סמך הידע המדעי הקיים עד כה, והן מותאמות לצרכים התזונתיים של קבוצות שונות באוכלוסייה הבריאה.
    על בסיס נתונים אלה קבע מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) תקן רשמי הנקרא US RDA או DV (Daily Value), שמגדיר קצובה יומית מומלצת לכל אחד מהמרכיבים. תקן זה מופיע על אריזות ותוויות של מוצרי מזון ותרופות, והוא נקבע על פי הדרישה של קבוצת המבוגרים וילדים מעל גיל 4. ה - US RDA או ה - DV (Daily Value), משמש את הצרכן כמדריך בתכנון התזונה וכקריטריון להערכת מוצרים שונים. פורמולה טובה היא זו המכילה מרכיבים במינון לפי ה - US RDA או ה - DV.

חשוב מאוד לבדוק על גבי אריזת הפרנטל כמה אחוזים מהווים כל ויטמין ומינראל מקצובת ה- RDA לנשים בהריון . זה אמור להיות כתוב ליד כל ויטמין או מינראל .
    ממה שאני מתרשמת שאני קוראת את מה שכתבת שתוסף הפרנטל שונה במקצת ממדינה למדינה.
    בישראל תוסף הפרנטל מכיל 250IU ויטמין D שזה % 62.5 מהקצובת ה- RDA להריון
    אצלכם יש 400IU שזה 100% מקצובת ה- RDA להריון שזה בדיוק מה שאת צריכה לקבל ביום
    ( לא פחות ולא יותר )
    לגבי הבטא קרוטן... קשה לי להאמין ש- 4000IU מקורן רק בבטא קרוטן ולא שילוב עם ויטמין A (רטינול ) ביחד . תבדקי את זה
    בישראל יש בבפרנטל 1500IU בטא קרוטן + 1500IU ויטמין A שביחד מהווים 30% מקצובת
    ה- RDA להריון .
    שווה גם להרים טלפון לחברה ולבדוק זאת.
    לדעתי אין לך מה לחשוש משתיה של חלב מועשר במקביל לתוסף של הויטמין D .
    לכל ויטמין ומינראל יש רמות של UPPER LIMIT
    וממה שאת מקבלת באוכל + מה שאת מקבלת בתוסף, זה בטוח לא מגיע לרמות הסף הגבוהות.
    פשוט נותנים לך בתוסף בדיוק את מה שאת צריכה ולא יותר מזה וזה לא דבר רע ...
    בגלל שויטמין D הוא ויטמין די נגיש ונפוץ באוכל כן כדי להרים טלפון לחברה ולבדוק זאת

אשמח לעזור לך אם יש לך עוד שאלות ומקווה שכבר עזרתי בכל מקרה אני ממליצה לך לבדוק זאת עם החברה

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. בדקתי על התווית

ארה"ב
    13/08/2007

ומדובר בויטמין D- as cholecalciferol. האם זה משנה?
    בכל מקרה, מדובר במולטי ויטמין של חברה מוכרת, כך שאני מאמינה שהם פועלים לפי המלצות ה FDA. רק רציתי לוודא שאני לא צורכת יותר מדי ממשהו שיכול לגרום נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולגבי ה A

ארה"ב
    14/08/2007

הם כותבים ש4000IU של בטא קרוטן הן 50% מהצריכה היומית המומלצת. כך שכנראה שזה לא משולב עם הויטמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל בהריון
    מאיה
    12/08/2007

שלום רב,

אני בהריון, שבוע 18, עובר אחד. בת 32, 1.71מ. התחלתי את ההריון במשקל 76 ק"ג, לאחר שכ-3 חודשים קודם לכן הורדתי כ-5 ק"ג באופן מבוקר. לשמחתי לא סבלתי מבחילות או כל תופעות לואי אחרות. עד כה העליתי 2.5 ק"ג. אני משתדלת לאכול נכון ובריא ושותה הרבה מים אבל מידי פעם חוטאת בגלידות/ממתקים.
    רציתי לדעת, מה נחשב לעליה סבירה במשקל במהלך ההריון בהתחשב בנתוני הפתיחה (אני חוששת מסיבוכים כתוצאה מעודף משקל).

תודה מראש,
    מאי

לקביעת תור
    סגירה
    משקל בהריון

הוספת תגובה

• שלום מאי

נועה הופ
    12/08/2007

התחלת את ההריון בעודף משקל קל ( BMI = 25.9 ) , במידה והיית מתחילה במשקל תקין
    (BMI=25 ) הייתי אמורה לשקול בתחילת ההריון 73 ק"ג.
    טווח העלייה במשקל בהריון שהתחיל ממשקל תקין הינו 11.5 - 16 קילו . כאשר עד שבוע 12 אמורים לעלות בין 1-2 ק"ג ומשבוע 12 לעלות 400 גרם בבמוצע כל שבוע. עד כה העלייה תקינה
    הייתי ממליצה להמשיך ולשמור ולעלות את המינימום של הטווח 11.5 עד 12 קילו . אם עד כה עלית 2.5 , נותרו לך עוד כ - 9-9.5 ק"ג . נותרו לך עוד 22 שבועות לפניך ולכן העלייה הממוצעת בשבילך היא גם כ- 400 גרם לשבוע עד סוף ההריון.
    מותר גם לאכול מדי פעם דברים מתוקים אבל בגדול לשמור על תזונה מאוזנת לאכול הרבה ירקות
    וכ- 2-3 יחידות פרי ביום, לאכול הרבה מוצרי חלב עד 5% , בשר , דגים, פחמימות מורכבות כגון לחם, פסטה, אורז וקיטניות כגון שעועית, עדשים וכו'.
    מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות ( בוקר צהריים וערב ) ובביניים לאכול נישנושים קלים ובריאים כגון פירות, מוצרי חלב, חטיף אנרגיה, מספר אגוזים ועוד.
    אם את חוששת מאוד מעלייה מרובה במשקל, תמיד ניתן לפנות לדיאטנית לצורך מעקב הריון על מנת שתוכל להתאים לך תפריט המתאים לעלייה תקינה במשקל וגם להתפתחות העובר.

אשמח לעזור אם תרצי ייעוץ בתחום
    בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    054-6844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

מאיה
    12/08/2007

שלום רב,
    תודה על המידע המועיל - זה בהחלט מאפשר לי להבין איך לנהוג בהמשך.
    מאי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזווית ההסתכלות שלי

ורד לב
    13/08/2007

רואים גם עולם שלאו דווקא מחובר רק ל"צריכים" ולטבלאות.
    בעיניי אוכל אמור להיות משהו מהנה, פעילות חברתית- משפחתית נטולת לחץ, מתח וכבדות.
    זה בסדר מדיי פעם לאכול דברים "לא בריאים" אם דואגים שהבסיס התזונתי יהיה מורכב ממזונות הקרוביןם ביותר למקורם ככל האפשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל מוצק
    אמא של יותם
    09/08/2007

בני יהיה בין 6 חודשים בתחילת החודש הבא. עד כה הוא ניזון מהנקה מלאה ואני רוצה להתחיל לשלב אוכל מוצק. מה הכי מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל מוצק

הוספת תגובה

• המעבר למוצקים

ורד לב
    09/08/2007

מקשרת לך פה מאמרים שלי בנושא.
    אם תרצי לשאול עוד, את מוזמנת.

המעבר למוצקים- דגשים והמלצות http://www.5-elements.co.il/ShowDoc_Section_Baby5.asp?SectionID=22&DocID=709

המעבר למוצקים- שאלות נפוצות http://www.5-elements.co.il/ShowDoc_Section_Baby5.asp?SectionID=22&DocID=743

המעבר למוצקים- דיווחים מהשטח http://www.5-elements.co.il/ShowDoc_Section_Baby5.asp?SectionID=22&DocID=2722

אם במקרה, את מאזור נתניה, אני יודעת שיש שם קבוצה של בנות שמארגנות מפגש בהנחייתי.
    את מוזמנת ליצור קשר אם זה מעניין אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא של יותם שלום רב

נועה הופ
    09/08/2007

אני ממליצה לך להיכנס לאתר של משרד הבריאות שם תמצאי את כל ההנחיות המפורטות כיצד ואיך ובאילו מזונות יש להתחיל עם פעוט בן 6 חודשים
    אני שולחת לך את הקישור
    http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=1&catid=307&pageid=2279
    או שאת יכולה להיכנס לאתר של משרד הבריאות--> התפתחות הילד --> תדריך להזנת התינוק והפעוט הבריא בישראל 2002
    את לא חייבת לקרוא את כל המדריך. יש לך שם נספחים ( נספח 3 ) שבו את יכולה למצוא קווים מנחים באילו מזונות מומלץ להתחיל בגיל 6 חודשים ובאילו מזונות להמשיך עד גיל שנה .
    כמובן שאת ההנחיות הללו את צריכה גם לקבל על ידי אחות טיפת חלב המלווה את התפתחות הילד וגם מה שתקראי לא מחליף את הנחיות האחיות מכיוון שהן מכירות את ילדך בצורה הטובה ביותר ועוקבות אחר התפתחותו.

מאחלת לך בהצלחה
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי לידה
    גלי
    09/08/2007

אני חצי שנה אחרי לידה וגם נראית כך. בעלי מאיים 'לחתוך אותי עם סכין שווארמה' אבל אני בעד משהו פחות כואב אבל עובד. יש לכן אולי המלצות יעילות ומהירות לחזרה לגיזרה. המצב הזה כבר מתחיל לדכא אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי לידה

הוספת תגובה

• גלי שלום רב

נועה הופ
    09/08/2007

ראשית כל , מזל טוב !!
    לא ציינת בת כמה את, מה משקלך, ומה גובהך והאם את מניקה שזה פרט מאוד חשוב מכיוון שבהנקה הגוף דורש יותר קלוריות.
    לשאלתך... אני לא יעשה לך את החיים יותר קלים ... בכך שאומר לך שאין קיצורי דרך !!!
    אם ברצונך לרדת במשקל , הדרך המהירה והקיצונית היא לא הדרך הנכונה ואני אומרת לך את גם מניסיוני המקצועי אך גם מניסיוני האישי. כל מה שיורד מהר עולה אחר כך בריבית ובנוסף את מסבה נזק לרב לגוף שלך בכל שאת פוגעת ברקמות השריר שמתפרקות , וגורמת לחסרים תזונתיים רבים.
    בדיאטות קיצוניות ודלות קלוריות מה שמתפרק לרוב זה השריר ומעט שומן . מכיוון ששריר היא ריקמה מטאבולית מאוד פעילה פירוק השריר יגרום לירידה בחילוף החומרים מה שבסופו של דבר יביא אותך להשמנה....
    אני מאוד בעד להתחיל לרזות בצורה מאוזנת , שזה אומר בין חצי קילו לקילו בשבוע !!
    במידה ואת מניקה את צריכה לא פחות מ- 1800 קלוריות ליום.. ובמידה ולא בין 1200 ל- 1300 קלוריות ביום. אני מציעה שתתחילי לשלב פעילות גופנית לפחות פעמיים בשבוע כל פעם שעה אפשר לעשות הליכה, ריצה, אופנים, שחייה.. וכל פעילות אירובית אחרת..
    במקביל לשלב תפריט מאוזן המכיל את כל אבות המזון לירידה נכונה.
    אני ממליצה לך להרשם למסגרת של שקילה שבועית בין אם זו מסגרת קבוצתית ובין אם זה מסגרת פרטנית ( את צריכה להחליט מה מתאים לך יותר )
    לבד להתחיל בשינוי זה אומנם אפשרי אך קצת יותר קשה , מלבד זאת לא תזיק לך הכוונה מקצועית

אשמח לעזור לך במידה ותרצי ייעוץ או מספר פגישות פרטניות
    ולהתאים לך תפריט העונה לכל צרכייך

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזמינה אותך לקרוא

ורד לב
    09/08/2007

את תשובתי לשאלה שמתחתייך "לחץ של בעלי".
    כי מעבר לעבודה הגופנית והאוכל יש פה דברים להבין ברמה הרגשית והמנטלית.
    העבודה חייבת להיות משולבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה
    ענת ח.
    09/08/2007

אחרי ששמרתי תקופה ארוכה על דיאטה הצלחתי לרדת יפה ולשמור על המשקל לאורך זמן. נכנסתי להריון, היום אני בשבוע 28 וכבר עליתי 18 קילוגרם - איך עוצרים? אני מפחדת לסיים את ההריון עם עודפים רציניים.

תודה, אשמח לתשובהענת

לקביעת תור
    סגירה
    עליה

הוספת תגובה

• שלום רב לענת

נועה הופ
    09/08/2007

לא ציינת מה משקלך היה לפני ההריון ומה גובהך. ההמלצה לעלייה במשקל בהריון משתנה בין נשים שמתחילות את ההריון במשקל תקין לבין נשים אשר מתחילות את ההריון עם עודף משקל.
    בכל מקרה גם אם התחלת אם משקל תקין או לא, באמת העלת במשקל מעבר למה שמצופה.
    במידה והתחלת את ההריון במשקל תקין ההמלצה היא לעלות בין 1-2 ק"ג עד שבוע 12
    ואחר כך לעלות בבמוצע כל שבוע כ- 400 גרם .
    סה"כ מומלץ לעלות בין 11.5 ל- 16 קילו כל ההריון. טרימסר שלישי הוא טרימסטר שהוא העובר מאוד מאיץ את ההתפתחות שלו וזה הטרימסטר שבו עולים הכי הרבה במשקל בדרך כלל.
    אני מציעה לך מעכשיו לעלות את ורק את מה שצריך.. נותרו לך עוד 12 שבועות להריון ובמידה ותעלי בכל שבוע כ- 400 גרם תוסיפי למשקלך בין 4 ל5 קילו.
    איך עושים את זה...
    מכיוון שהריון זו אינה תקופה לדיאטה ואת כן צריכה לאכול טוב בכדי שהעובר יתפתח כמו שצריך לא הייתי שוללת לפנות לייעוץ של דיאטנית על מנת שתבנה לך תפריט מסודר ומותאם קלורי ... הייתי ממליצה אף לבצע מעקב שבועי אצל הדיאטנית על מנת לוודא שאכן את לא עולה יותר מ- 4-5 קילו עד סוף ההריון. הדיאטנית מציבה אותך על גרף הריון וכל שבוע היא מסמנת על הגרף איפה את נמצאת מבחינת המשקל.
    בגדול ההמלצות הן לאכול לא פחות מ- 1800 קלוריות ביום כאשר מומלץ לחלק את הארוחות ל3 ארוחות עיקריות במשך היום + מס' 2-3 ארוחות ביניים קטנות כגון פרי , חטיף קטן, מעדן.
    תוכלי להמשיך ולשמור גם אחרי ההריון במקביל להנקה .. וגם אז לאכול תפריט של לא פחות מ- 1800 קלוריות , שזה לא מעט אוכל , וגם להמשיך לרדת במשקל.
    על תבכי על חלב שנשפך את הנעשה אין להשיב אבל את צריכה עכשיו להתעשט.
    אין לי ספק שעם קצת מודעות לתזונה נכונה תוכלי לתקן ולהוריד את מה שעלית אחרי ההריון. תעצרי את זה עכשיו לפני שזה יהפוך ל30 קילו.
    התוספת הקלורית במהלך ההריון כולו הוא בסך הכל 300 קלוריות ליום שזה שווה לחצי פיתה עם גבינה....
    אמשח לעזור לך במידה ותרצי ייעוץ או סדרת פגישות

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    054-6844457

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ של בעלי
    קרני
    07/08/2007

שלום רב, אני מניקה - יש לי תינוק בן 4 חודשים + בעלי כל הזמן לוחץ עלי עם התזונה ולרדת-לרדת-לרדת. האתמ היא שירדתי יפה וטוב לי להיות רזה אחרי. השאלה היא מבחינה קלורית - מה הקצב של הירידה המומלץ? כמה קלוריות צריך לצרוך?

תודה ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ של בעלי

הוספת תגובה

• תשובה לקרני

נועה הופ
    07/08/2007

ראשית כל מזל טוב !
    אני מבינה שאת 4 חודשים אחרי הלידה. אם אפשר לשאול כמה עלית בהריון ומה עודף המשקל שנשאר לך לאחר ההריון, וכמה הצלחת לרדת במשקל עד כה.
    עליך להבין שבהריון מתפתחות רקמות שומן שאחר כך תורמות להיווצרות חלב אם ולכן כל עוד את מניקה עליך לאכול לא פחות מ- 1800 קלוריות ביום וגם אם ברצונך לרדת במשקל , את צריכה לעשות זאת בצורה מאוד מאוזנת של כ- 2 קילו בחודש דייהנו קצב של חצי קילו לשבוע.
    אני מבינה שאת ( וגם בעלך... ) רוצה לחזור לגזרתך המקורית לפני ההריון אבל אל תעשי את בצורה קיצונית אחרת תפגעי בגוף ותגרמי להיווצרות חוסרים תזונתיים אצלך. כמו כן גם ייצור החלב עלול להפסיק עם תזונה דלת קלוריות.
    אני מציעה שבמידה ונותרו לך עוד עודפי משקל לפנות לדיאטנית על מנת שתוכל להתאים לך תפריט מאוזן הכולל את כל אבות המזון ומכיל את כל הקלוריות הדרושות להמשך ייצור החלב אך בד בבד לירידה במשקל.
    בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה מאד עם מה שנועה כתבה

ורד לב
    08/08/2007

ובכ"ז תוספת עבור הבעל בעיקר (וגם, כמובן, עבורך):
    שנות הפריון אצלנו הנשים הן שנים קסומות. איך גוף האישה יכול לגדל, לקיים וליצור את הפלא הזה- יצור חי חדש.
    גוף האישה דורש לשם כך חומרים חיוניים רבים והוא עובר שינויים גדולים בכל פעם עם הכניסה להריון, התפתחותו, הלידה, התכווצות הרחם וחזרת הגוף למקומו- או שלא- עם כ"כ הרבה דברים שיכולים לקרות בדרך לעצמות ולמפרקים, לשרירים, למערכת הרבייה, לשלפוחית השתן, לרצפת האגן.
    על הכל מנצחת בגדול המערכת ההורמונלית.

חשוב להבין שזו תקופה בה הדברים ישתנו. מכורח הבחירה להביא יצור נוסף אל העולם יצרנו שינוי.
    הדברים- דאי שתדעו- לא ישובו להיות בדיוק בדיוק כפי שהיו.
    גם בגוף, פיזית וגם בנפש. גם ברגש וגם במערכות היחסים.
    וזה בסדר, נורמלי ותקין.
    ויש ללמוד לקבל זאת, כלומר, לקבל את עצמנו כיצורים משתנים, מתפתחים, לומדים, המוצאים את נקודות הכוח והחולשה שלנו, הלומדים להיות טובים יותר עבור עצמנו ועבור סביבתנו.

מאחר וציינת שהבעיה היא בעיקר של בעלך, הייתי לוקחת את הנושא הזה כמנוף לשיחת התקרבות.
    אחרי ההי של הגעת תינוק חדש למשפחה מגיעים לפעמים בורות שנפערים, קשיים שמתעוררים, חילוקי דיעות וכו'.
    אם בעלך אומר משהו כמו בקשתו שתרדי במשקל ייתכן והוא מנסה לומר פה משהו אחר. אם יש לך את הרצון, היכולת והאנרגיה אולי תוכלי לשבת איתו כשתינוקך נרדם, שניכם לבד ולנסות ולברר עמו מה באמת מטריד אותו.
    אולי תגלי דברים כמו: מחסור באינטימיות, או בתשומת לב, אולי תגלי שהוא חושב אחרת ממך בענייני גידול וחינוך הילד, אולי תגלי שהוא חש הרבה עומס בעבודה או בחייו בתקופה זו, אולי הוא מתגעגע אלייך בכל מיני אופנים ועניין המשקל הוא רק מעין "תרוץ" כדי לקבל אותך כמו מקודם בלי הסחות דעת.
    מי יודע מה תמצאי שם...

הברור הזה חשוב בעיניי מאד עבור שמירה על ערוצי התקשורת פתוחים ביניכם. כי זה באמת הכי חשוב- לא כמה עלית וכמה תרדי, מה תאכלי ומה לא (לא שאני מזלזלת באלה כמובן...)

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה מרובה במשקל
    מיטל
    06/08/2007

הי ורד,
    אני בת 30 , 14 חודשים לאחר לידה ראשונה, בה עליתי 30 קילו ואם את שואלת אותי אין לי מושג איך זה קרה (ביתי נולדה במשקל של ארבעה קילו אך לא נראה לי שזו הסיבה לעלייה כה משמעותית) בחמש שנים האחרונות שמרתי על משקל קבוע של 50 קילו (את ההריון סיימתי במשקל של 80 קילו!!!) גובהי 1.63 ס"מ. כעת אני שוקלת 59 קילו, אני עדיין מניקה ו"תקועה" עם המשקל הזה כבר 8 חודשים. אני רוצה להיכנס להריון ומאוד חוששת שאעלה שוב, מיותר לציין שאני מאוד רוצה לרזות ולחזור למשקל של 50 קילו. בהריון אכלתי כמו בחיי היומיום הרגילים שהיו לי לפני כן, האם זה מחייב שאעלה שוב המון גם בהריון הבא?
    רב תודות,
    מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה מרובה במשקל

הוספת תגובה

• מיטל שלום

ורד לב
    06/08/2007

את מתארת מצב המוכר ודאי לנשים רבות.
    אנחנו נותרות עם עודפים וסוחבות אותם מהריון להריון, מלידה ללידה.
    את מעידה על עצמך שאת אוכלת כמויות נורמליות שלא השתנו- האם באמת?
    אישה בהריון תורכת כמות אנרגטית שונה, כך גם אישה מניקה.

ממה שאני רואה שקורה אצל נשים רבות הוא שאולי הן אוכלות כמויות "רגילות" אך בחירת המזונות שלהן אינה הכי מתאימה לצרכים שלהן. וכך נוצר מצב בו הגוף עוד "מורעב" לחומרים חיוניים ספציפיים אותם הוא כמעט ואינו מקבל מהתפריט הקבוע.

חשוב שהתפריט שלך יהיה מבוסס על מזונות הקרובים ככל הניתן למקורם: פירות וירקות, עלים ירוקים ונבטים, בשר, עוף, דגי ים צפוני, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים שאינם קלויים, טחינה משומשום מלא, מעט מוצרי חלב עזים או כבשים.

חשוב לברר מה רמות החומרים החיוניים הקשורים לרמות הברזל בדם שלך: המוגלובין, פריטין, 12-B, חומצה פולית.
    האם את מקבלת מספיק סידן וחלבון?

דבר נוסף שחשוב להכניס לסדר היוםן הוא פעילות גופנית. אני יודעת שזה מאד קשה עם בת שנה וקצת, אך זה הכרחי עבורך- בכדי לעזור לך לשמור על משקל מאוזן, בכדי להניע את הגוף שלך ו"לשמן" את המפרקים, העצמות, השרירים וכל מערכות הגוף.
    וחשוב מכך- בכדי ליצור זמן שהוא פרטי שלך- רק שלך עם עצמך. זה לא חייב להיות הרבה זמן, אבל זה חיוני. במיוחד לאור הרצון שלך להכנס שוב להריון.

זה לא הכרחי שבכל הריון תעלי הרבה במשקל- אך זה מצריך פוקוס, תשומת לב לעצמך ולצרכייך ובחירת מזונות מתאימה ונבונה.

ייתכן ותפיקי תועלת מליווי מקצועי, תוכלי להחליט על כך בעצמך.
    בינתיים, יש חומר רב ברשת שתוכלי לקרוא. את מוזמנת לחפש מאמרים שלי בנושאי תזונה שונים (אין לי כרגע זמן לקשר), הסתכלי ב www.articles.co.il תחת שמי.

אני פה להמשך התייעצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוק
    איריס כ.
    05/08/2007

ורד שלום רב, אני בהריון שבוע 9. והבעיה שלי היא שאני די מכורה לג'אנק פוד ולמתוקים. יש לי שתי שאלות:

1. עד כמה אכילה כזאת מסכנת את העובר.
    2. האם עדיף לשתות משקאות דיאט (שיש בהם הרבה סוכרזית או תחליפי סוכר) בעת ההריון?

תודה, איריס

לקביעת תור
    סגירה
    מתוק

הוספת תגובה

• איריס שלום

ורד לב
    06/08/2007

כפי שאני רואה את הדברים- הריון היא ה-הזדמנות שלך לעשות משהו בנידון לבעייתך עם הסוכרים.
    את מתארת התמכרות לבחירות תזונתיות בעייתיות מאד.
    נכון, אולי אינך רואה את ההשפעות של זה ברגע הנתון, כי את עוד צעירה והדברים עוד לא ירדו לעומק. אך האמיני לי, בתור מי שעוסקת בתחום הרפואה המשלימה ורואה הרבה נשים בכל הגילאים, אם לא תשני את דרכייך, ההשפעות יגיעו ויופיעו בחייך!

עכשיו- אינני כותבת דברים אלה בכדי להפחיד אותך או להרגיז אותך.
    אני כותבת זו בגלל שאני רואה את ההזדמנות שלך- עכשיו- לעשות שינוי.
    נכון, זה לא קל ויש לך צורך במידע, בליווי ובתמיכה.
    אך את בהחלט יכולה לעשות את זה ולהנות מפירות מאמצייך.

אין ספק שהשפעת הסוכר יכולה להיות הרסנית גם עבור העובר שלך שיכול לקבל ממך את דפוסי משק הסוכר שאינו מאוזן, את נמצאת גם בסיכון מוגבר לפתח סוכרת הריונית, קנדידה וכל המצבים הנלווים אליהם.

דיאט אינו עדיף מאחר וכמויות תחליפי הסוכר לא יטיבו עמך גם כן. אלו חומרים מזיקים בהצטברותם בגוף.

ממליצה לך בחום למצוא איש מקצוע מתחום הנטורופתיה/ תזונה/ רפואה סינית/ הומיאופטיה/ עבודה אנרגטית/ קואוצ'ינג ולהתחיל לעבוד עם עצמך, למען עצמך ולמען ילדייך ומשפחתך!

שיהיה בהצלחה! אשמח לעזור עד כמה שאוכל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הויכוח הקבוע- קפה
    אריאלה
    01/08/2007

כמה מותר לשתות ממנו? אני קצת מכורה טושותנ איזה 4-5 כוסות קפה שחור חזק כל יום. כמה מותר יהיה לי בהריון?

לקביעת תור
    סגירה
    הויכוח הקבוע- קפה

הוספת תגובה

• תלוי, כמובן, את מי שואלים

ורד לב
    01/08/2007

תראי, בקפה אין שום דבר טוב.
    את זה אני בטח לא צריכה לספר לך.
    אני מאמינה שבפנים בתוכך, את יודעת מהי התשובה הנכונה....

מבחינתי, ממלצה לך להמנע מקפה עד כמה שתוכלי, או לרדת לכמה שפחות כוסות שתוכלי.

למה את מסוגלת?

אציין רק שאני מאד ממליצה להתחיל את התהליך עוד לפני הכניסה להריון (כפי שאני מבינה מדברייך, זה המצב בו את מצוייה כעת, נכון?). זאת על מנת לאפשר לגוף להיות במצב האופטימלי כמה זמן שניתן.

מיותר לציין גם שקפאין קושר אליו מינרלים חויניים, כמו ברזל ועוד ומוציאם מהגוף.

בקיצור, התשובה ודרך הפעולה לגמרי בידייך, לא אעשה את חייך קלים יותר... :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת הריון
    איריס
    31/07/2007

שלום ורד!
    לאחותי היתה סכרת בזמן ההריון ועכשיו כשגם אני בשעה טובה רוצה להכנס להריון אני רוצה להתכונן לזה כדי שלא תהיה לי סכרת. יש עצה?

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת הריון

הוספת תגובה

• העיקר לא לפחד כלל...

ורד לב
    01/08/2007

איריס שלום,
    מבינה את הפחד שלך. ודאי ראית מקרוב את מצבה של אחותך וחווית את פחדיה וקשייה.
    חשוב לי לומר שאין כל הכרח שמצב זה יקרה גם לך.
    כך שפני ההמלצות התזונתיות המלצתי החשובה ביותר עבורך הוא ללמוד לעבוד עם הפחדים שלך, אולי ללמוד טכניקת מודעות כזו או אחרת שתעזור לך לשנות את התדרים שלך.
    אני מאמינה גדולה ב'דומה מושך דומה'- מה שאנחנו חושבים ומאמינים בו וחיים לפיו מושך אליו התנסויות דומה. כך שאישה הפוחדת מכלבים מוצאת שכשהיא יוצאת להליכת הבוקר שלה "נשמכים" אליה כל כלבי הרחוב.
    מקווה שהבהרתי את כוונתי.
    מציעה עבודה עם טכניקות מעולם הדמיון המודרך, NLP, תטא הילינג, EFT ועוד.
    זה חשוב ביותר!!!

לגבי תזונה- את בהחלט יכולה ללכת לאיש מקצוע ולהרכיב לך תפריט מתאים לנסיבות. כזה שעשיר בסיבים תזונתיים, עני בפחמימות פשוטות, מרובה ירקות, עלים ירוקים ונבטים. אם את אוכלת מוצרים מהחי צריך להתייחס לזה גמכן. ממליצה על דגים מים צפוני (סלמון, סול, הליבוט, מקרל, סרדינים, טונה, בקלה) 2-3 בשבוע.

כמובן שאלה המלצות כלליות שאינן לוקחות בחשבון את מצבך הספציפי ואת ההעדפות שלך ואורח החיים שלך.

אם עוד לא ראית, ממליצה להשיג את הסרט "הסוד" ולראות. הוא מעביר טוב את המסר של הפיכת התדרים, שינוי החשיבה ובריאת מציאות הרצוייה על ידינו.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה