מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת הריון+דיאטהאנה09/09/2007
אני כרגע עושה דיאטה של 1100-1200 קלוריות מאוזנת,ועכשיו החלטתי להכין את הגוף לקראת הריון---לקחת 3 חודשים חומצה פולית.
אני לא רוצה להפסיק את הדיאטה רק בגלל שבהריון "מותר" לאכול הכל--לפי הריון ראשון שלי שבו העלתי 20 קילו וזללתי.
כרגע אני במשקל בסדר אבל אם אני אפסיק דיאטה ולא תהיה לי מסגרת אני יודעת שאני אתחיל לזלול בשם ה"הריון".
השאלה היא איך מסתדרים עם דיאטה בהריון ויותר חשוב איך מסתדרים עם דיאטה עכשיו בשלב של הכנה להריון,ומה בקשר לספורט?
האם כבר מעכשיו 1100 קלוריות זה מעט או שאני יכולה להמשיך ככה עד שאני באמת אכנס להריון ואז לעלות את מספר הקלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אנה !
נועה הופ09/09/2007בגדול דיאטה המכילה 1200 קלוריות היא דיאטה מאוזנת, זאת בתנאי והיא באמת מכילה את כל אבות המזון כגון מוצרי חלב, חלבונים ממקור צמחי ומן החי, פחמימות וירקות ופירות. ( אפשר לאכול גם 1200 קלוריות ואף יותר מאכול שהוא ללא ערך תזונתי רב, ולכן על זה יש לשים את הדגש ולא על מספר הקלוריות ). לא ציינת כמה את שוקלת... יתכן ואת יכולה אף לרדת במשקל עם דיאטה בת 1300 ואף 1400 קלוריות ביום. הכל תלוי במשקל ההתחלתי. מקווה שאת עושה את הדיאטה בפיקוח מקצועי של דיאטנית. חשוב גם לשלב פעילות גופנית שגם תורמת לשריפת שומנים ולירידה במשקל.
לגבי שאלתך. אין לעשות דיאטה לירידה במשקל בזמן הריון אפשר לעשות אותה לפני ההריון רק לדאוג שאכן אוכלים מאוזן. ברגע שתגיעי למשקל היעד שלך בדיאטה הנוכחית את לא צריכה להמשיך ולאכול 1100 קלוריות... אחרת תמשיכי לרדת במשקל. את צריכה לשמור על המשקל ובשביל זה צריך לעלות את הקלוריות ולעשות זאת כמובן בהדרגה שהגוף יסתגל לכך. בהריון אין לאכול פחות
מ- 1800 קלוריות ( בפרט מהשליש השני והלאה ... ) ואני מבטיחה לך שאם תאכלי כך לא תעלי בצורה מוגזמת במשקל כפי שעלית בהריון הקודם.
במידה ותרצי ייעוץ מקצועי בתחום או ליווי מקצועי של דיאטנית במהלך ההריון
הדבר אפשרי ואשמח להפגש עימך אם תרצי זאת.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 25 גובה 1.60 משקל 53
אנה09/09/2007התחלתי ממשקל 56.5 לפני חודש וחצי(עם טיפה פחות מתפריט הנ"ל), ואני רוצה להגיע ל50(יש לי מבנה גוף תחתון רחב).
בבקשה אם תוכלי להעריך כמה ואיך אני אוכלת עכשיו והאם זה מספיק ל2.5 חודשים הקרובים (לפני שאני אכנס להריון,בזמן שאני אקח חומצה פולית) שאני ארד עד ל50 ואז בהריון אני אגדיל את הקלוריות ל1800. מאודדד הודה לך (לציין שאני עושה כ40 דקות 5 פעמים בשבוע מכשיר אליפטיקל ביתי+3 פעמים בשבוע כ20 דקות משקולות+בטן).
בוקר: 2 לחם קל+2.5 כפות גבינה 3%+עגבנייה
ביניים:פרי
צהרים: חזה עוף בלי שמן (עם טיפה תבלינים ורוטב סויה) כעד 200 גרם+סלט ירקות גדול(ללא ירקות פחממתיים)+כף טחינה+3 כפות פחממה(אורז\כסמת\תירס\אפונה)----->לפעמים במקום עוף ביצה+2 לחםקל+פרוסת גבינה 9%\5%
ביניים:פרי+2 לחם קל+2.5 כפות גבינה 3%
ערב:2 לחם קל+2 פרוסות פסטרמה דלות+ירקות מבושלים+4 חצאי אגוזי מלך
לילה:מעדן שוקו דיאט\שלגון דיאט +פרי(לפעמים)+קפה עם טיפה חלב 1%
אחכה מאוד לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה לקראת ובעת הריון
ורד לב09/09/2007אנה שלום,
כפי שנועה כבר כתבה לך חשוב לא לעשות דיאטה בהריון.
התקופה לקראת ההריון היא חשובה ביותר לאגירת חומרים חיוניים בגוף, שיקלו על ההריון ועל השיקום לאחר מכן ויוכלו לספק לעובר => תינוק שלך את מה שהוא דרוש אליו.
ישנן מסורות שלמות שהיו נותנות תפריט ספציפי לנשים המתכננות הריון ולהריוניות עם הדגשה על רכיבים חיוניים.
זה ממש לא הזמן להקפיד על 0% שומן.
מקשרת לך את מאמרי בנושא ההכנה התזונתית להריון http://www.articles.co.il/article/6364* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה את אומרת על התפריט שלי?
אנה09/09/2007וכמו שכתבתי ,במהלך הריון אני אעלה אותו ל1800,ואני פשוט חייבתתתתתתת מסגרת דיאטה כלשהי כי אחרת אני מתחילה לזלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אנה
נועה הופ09/09/2007חשוב לי להבהיר לך שאני אחטא מבחינה מקצועית אם אתייחס באופן אישי לתפריט. ממה שאני מתרשמת אפשר להוסיף לו עוד אוכל והוא לא תמיד מגיע ל- 1100 קלוריות אלא אף פחות.
חשוב לי להבהיר לך שאף שקשה לי לקבל אדם לפגישה בודדת אפילו אם הוא מגיע אלי לייעוץ פנים מול פנים . מאוד חשוב כאן עיניין המעקב והליווי שצריכים להתפרס לאורך זמן וזאת בכדי לראות מה קצב הירידה שלך ושאת לא אוכלת פחות מידי וגורמת נזק לגוף.
מציעה לך בכל זאת אולי לחפש דיאטנית באיזור מגורייך אפילו למספר מפגשים בודדים. מלבד זאת את כבר נמצאת במשקל תקין ואני ממש לא חושבת שאת צריכה לרדת עוד במשקל.
בברה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמחה לשטף אותכם !שי-לי08/09/2007
שלום לכולם
בתור אחת ששומרת בהדיקות על תזונה אורגנית ולאחרונה עברתי לגור בצפון
רוצה להמליץ על חנות אורגנית ומקצעית שגיליתי לאחרונה
בכזאת רמה היתי מצפה למצא חנות רק באזור המרכז
היתה לי הפתעה מדהמיה ולכן אני רוצה ליידע גם אתוכם
בכרמיאל יש חנות על תהרת טבעי ואורגני בשם "קסם הטבע"
מחירית סבירים מאוד מומלץ
בריאות ואושר
מכל הלב
שי-לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על המלצת, שי-לי
ורד לב08/09/2007מקווה שאת מבינה שזהו פורום בנושא תזונה לנשים בהריון ולא מקום פרסומי.
שיתוף פרטי מתאים, פרסום שיווקי אינו מתאים.
חןחן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולהani07/09/2007
האים מותר לצרוך קוקה קולה ומשקאות דומים בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ANI
נועה הופ07/09/2007קוקה קולה כמו שאר המשקאת הקלים שאינם דיאט, מכיל הרבה סוכר פשוט והרבה קלוריות. בכוס קולה יש 5 כפיות סוכר !
בנוסף מעבר לכל , קולה מכיל קפאין ובהריון צריכת הקפאין היומית מוגבלת. מומלץ לעבור למשקאות קלים לא קפאין וללא צבעי מאכל כגון ספרייט או משקאת בריאים יותר על בסיס פירות טריים.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריון וקלקסןד06/09/2007
שלום,
אני בתחילת ההריון ומזריקה קלקסן פעמיים ביום (120 מ"ג סה"כ), ובנוסף נוטלת קולכיצין ואזופי (מדכא מע' חיסון).
האם יש מאכלים שעלי להמנע מהם? לצרוך יותר מהם?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ד
נועה הופ06/09/2007את צריכה להפנות את השאלה הזאת בצורה יותר מקצועית לרופא המשפחה. ככל הידוע לי ויטמין K הנמצא בכל מיני סוגים של ירקות ירוקים עלול לנטרל חלק מההשפעה של תרופות מדללות דם ולכן את צריכה לקבל הנחיות מדויקות מדיאטנית בקהילה אילו ירקות ירקות לא לאכול.... בנוסף
לאומגה 3 בין יתר פעולותיו הוא גם מדלל דם. ולכן לא מומלץ לשלבו בצורה מסאבית בתזונה למי שלוקח מדללי דם. מקורותיו בעיקר מדגי ים צפוני כגון סלמון מקרל הליבוט.... וגם מהצומח המגיע משמן קנולה, זרעי פשתן, אגוזי מלך ויש אותו גם בצורה מרוכזת בקפסולות.
את צריכה לברר לגבי 2 סוגים של מזונות אילו . זה בכלל לא קשור לעצם היותך בהריון אלא את צריכה לדעת זאת בכלל בגלל שאת נוטלת תרופות אילו באורח קבע.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתטל04/09/2007
שלום
איך אפשר לטפל בצורה טיבעית בדלקת חניכיים בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים בהריון
ורד לב04/09/2007הריון הוא אחד מגורמי הסיכון להתפתחות או החמרה של דלקות חניכיים.
אפשר להעזר בצמחי מרפא ובשמנים אתריים בהתאמה אישית ותו"כ התאמה למצב בהריון (את יכולה להתייעץ עם אנאמה מילר בפורום רפואה משלימה בהריון שאנחנו מנהלות ביחד, פה בפורטל)
לעתים דלקות בחניכיים נוצרות עקב תזונה שאינה מאוזנת ומחסור ברכיבי מזון, כמו: ויטמין ב, אבץ, אומגה 3. אפשר לתסף את המזון במאכלים מתאימים, אול לקחת תוסף מזון מתאים.
ככלל, האתמת התפריט כך שלא יהיה מאד חומצי ועתיר סוכרים, פחמימות לבנות ומעובדות יכול אף הוא לסייע במצב.
הנה מידע נוסף על שימוש בצמחים ושטיפות פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת
טל05/09/2007מהו מזון חומצי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה לגבי צמחים בהריון
ורד לב05/09/2007ישנם צמחים שאינם מומלצים לשימוש בהריון, כמו מרווה למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמון מעושן בהריוןרותי03/09/2007
סלמון מעושן בהריון מותר?? שהרי הוא לא מבושל לחלוטין אם בכלל....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלמון מעושן בהריון
ורד לב03/09/2007תהליך העישון הוא סוג של בישול.
יש עישון חם, שבו הטמפרטורה גבוהה ישירות על הדג/ בשר ויש עישון קר, בו החום הוא בתא נפרד והתהליך משלב חום עם מעין כבישה.
חשוב להקפיד על התאריך, כי יש חשש לחיידק הליסטריה. זה אינו שורד בהקפאה, או בבישול. כך שאפשר גם לבשל סלמון מעושן.
עד כמה שידוע לי המלצות משרד הבריאות עומדות על צריכת סלמון מעושן מהקפאה, או שמשווק עד חודש ימים- זאת עבור אוכלוסיות בסיכון מוגבר, כמו נשים הרות, קשישים וילדים עד גיל 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רותי
נועה הופ04/09/2007ההמלצה שלי היא לא לקחת סיכון ולא לאכול זאת ! כנ"ל גם לא הייתי ממליצה על פסטרמה
שני הדברים יכולים להכיל את חיידק הליסטריה שיכול לגרום להפלות.
בנוסף נקניקים ונקניקיות וכל אוכל מעושן אחר מכילים ניטריטים, שהם חומרים מסרטנים, ובנוסף הערך התזונתי שלהם נמוך מאד בהשוואה לעוף, הודו או בקר או דג בכל צורת הכנה אחרת.
ממליצה לך לקרוא את הכתבה שורד המליצה לך שהתפרסמה ב- Y-NET
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב בלתי פוסקאסי01/09/2007
שלום
זהו ההריון השלישי שלי. בכל הריון, בהריון השני עוד לפני שידעתי עליו, "נעלם" אצלי מנגנון השובע. אני לא מרגישה שבעה ותחשק לי כל הזמן לאכול, בעיקר פחמימות.
האם זה נורמלי? ההריון הראשון הסתיים בהפלה, ולאחר ההריון השני השלתי את כל המשקל העודף ועוד (כ-20 ק"ג) בתוך שנה.
כעת אני בשבוע ה-12 ומרגישה כיצד בגוף אוגר שומן, אפילו יותר מההריונות הקודמים. האם יש לכן עצה?
תודה
אסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אסי !
נועה הופ01/09/2007במידה ומנגנון הרעב והשובע הפסיק לפעול את צריכה להיות מאוד מודעת לאכילתך שלא תעלי בהריון הנוכחי הרבה במשקל. אם תתני לעצמך פתח לעלות במשקל הוא יעלה הרבה ממה שצריך וזה חבל כי עבדת מאוד קשה להוריד אותו.
לא ציינת כמה עלית במשקל עד כה והאם בכלל עלית .....?
בכל מקרה את צריכה להבין שרקמות הגוף ישתנו בכל מקרה, גם אם תשמרי בצורה הדוקה בכדי לא לעלות יותר מידי במשקל ! בהריון הגוף מפתח רקמת שומן בירכיים בבטן ובחזה . רקמה זו אחר כך משמשת להנקה.
צריך למצוא את שביל הביניים: לאכול טוב אך מצד שני לא לפחד מכל גרם שעולים. הייתי ממליצה לך בחום ללכת למעקב אצל דיאטנית שתלווה ותעקוב אחריך לאורך כל ההריון בכדי לדאוג שלא תעלי הרבה במשקל. הדיאטנית תכתוב לך תפריט מאוזן שלא תרגישי בו רעבה כל היום ומצד שני שלא תעלי איתו בצורה קיצונית במשקל. ביחד תעקבו אחר העלייה במשקל.
גם אם קרה שעלית עד כה יותר ממה שצריך, תמיד אפשר לאזן זאת . ההמלצה היא לעלות בממוצע
כ- 400 גרם משבוע 12 .
לגבי תשוקה לפחמימות- יכול להיות שכל תפריטך מתבסס בעיקר על מזונות פחמימתיים ופחות על חלבון . במקרה כזה אכן עשויים להיות רעבים בתחיפות והדחף יהיה לאכול פחמימות.
מזון חלבוני יכול להשביע לאורך זמן ואילו פחמימות מתעכלות מאוד מהר ויוצרות תגובה גליקמית בדם. במידה ואת אוכלת פחמימות פשוטות כגון דברי מתיקה שונים זה מעלה בצורה גבוהה את רמת הסוכר בדמך שיורדת זמן קצר מאוד לאחר האכילה ואז את שוב פעם רבעה.
במידה ותרצי אשמח לעזור לך עם מעקב שוטף לאורך ההריון על לוודא שלא תעלי יותר מהמותר
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב כוחות
ורד לב03/09/2007אסי שלום, אין ספק שהפן התזונתי הוא חשוב ביותר. בחירת המזונות, התוספים המתאימים ועוד.
חשוב גם לתמוך בטיפול מאספקטים שונים ופה נכנסת, בעיניי הרפואה הסינית.
זו יכולה לתת מענה מעולה לתמיכה בתהליכי הגוף.
נשים רבות מתארות מצבים דומים למה שתארת. זה מצביע על חוסר איזון אנרגטי, ברמת המרידיאנים (ערוצי האנרגיה לפי הסינים). אלו מושפעים מאד מהריונות- כי יש עליהם יותר עומס ותורך "לתפקד".
המלצתי לך היא למצוא רופא/ת סיני/ת שמתמחה בתמיכה בהריוניות ולהעזר בו/ה במקביל לטיפול התזונתי, התאמת תפריט וכו'.
אשמח לתת לך המלצות לפי אזור מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צימחונית בהריון עם 2 עובריםlilach01/09/2007
שלום,
אני בת 35 צימחונית מזה כ-23 שנים בהריון בסוף שבוע 14 עליתי במשקל 4 ק"ג מתחילת ההריון כעת אני שוקלת 60 ק"ג גובהי 168 ס"מ.
א.האם העליה שלי במשקל תקינה?
ב.האם עלי לצרוך מזון מסויים במידה גדולה יותר מהסטנדר בשל היותי צימחונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום!
נועה הופ01/09/2007א. העליה במשקלך תקינה. ההמלצה היא בהריון תאומים לעלות בין 16-20 ק"ג. עד שבוע 12 לעלות כ- 2 ק"ג ומשבוע 12 ואילך לעלות בממוצע 700 גרם בשבוע.
יש לצרוך בקלוריות בין 300 קלוריות יותר ל- 450 קלוריות יותר מבדרך כלל.
ב. לגבי הצמחונות. באופן כללי ממליצה להוסיף מולטיויטמין לנשים הרות . בהריון תאומים סיכוי מוגבר לפתח אנמיה גם אצל נשים שאוכלות בשר ולכן אצלך בפרט!
אומנם ניתן לאכול ברזל גם ממקורות צמחיים כגון טחינה מלאה, קטניות, ירקות עליים ירוקים, אגוזים אבל הברזל ניספג בצורה הטובה ביותר ממזון מהחי. בנוסף ויטמין B12 ניתן לקבל אך ורק מהחי ולא ממזונות צמחיים אומנם הוא נמצא בביצים ובמוצרי חלב אבל בכמות ממש קטנה.
דגשים תזונתיים : לצרוך מזונות צמחיים שיש בהם הרבה חלבון כגון קטניות : עדשים, שעועית, אפונה, פול, חומוס וכו'.לאכול כל יום קטנייה ! לאכול יותר מוצרי חלב ולאכול ביצה כל יום.
אפשר לאכול גם קינואה שהיא עשירה בחלבון.
לצד מזונות שמכילים ברזל מהצומח מומלץ לאכול מזון שעשיר בויטמין C המסייע לספיגת הברזל טוב יותר בגוף כגון פלפל אדום טרי, עגבנייה טרייה או פירות הדר טריים.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעה תודה רבה על הידע הנרחב
לילך14/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילך שלום
ורד לב03/09/2007סחטיקה עלייך!
מאחלת הריון קל ומהנה.
הייתי ממליצה לך לקבל המלצה תזונתית אישית. כזו שתיקח בחשבון את מצבך ההריוני, הצמחונות ארוכת הטווח שלך ותסתכל לטווח רחוק של הנקה (אם את מתכננת) או לא.
ממליצה לערוך בדיקת דם ל: ברזל, המוגלובין, פריטין (מאגרי הברזל), 12-B, חומצה פולית, בלוטת התריס.
יש בדיקות דם בשגרת הבדיקות ההריוניות, פשוט בקשי את אלה כתוספת בכדי להיות עם היד על הדופק.
עם התוצאות תוכלי להגיע לאיש המקצוע שתבחרי לקבלת דגשים מתאימים.
כאמור, המון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ורד תודה רבה
לילך14/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חליטת תה ירוק בהריוןחן29/08/2007
שלום רב, אני בהריון טרימסטר ראשון לקראת טרימסטר שני. קיבלתי לאחרונה תה ירוק מסין שאני מאוד אוהבת. ידוע לי כי בזמן הריון מומלץ לא לשתות כל חליטת תה. האם תה ירוק אפשר לשתות ולו בכמות מוגבלת??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה ירוק בהריון
ורד לב29/08/2007שלום חן,
בעקרון אין בעיה עם חליטות באופן גורף.
ישנם צמחים שאינם מומלצים בהריון מסיבות שונות.
התה הירוק הוא בעצם אותו הצמח ממנו עושים את התה השחור, אך הוא עובר פחות תהליכים ממנו וכך נשמרות בו תכונותיו הנוגדות חימצון.
אם כי חשוב לדעת שיש בו תיאוברומין (חומר דמוי קפאין), בדומה לתה שחור, בכמות קטנה יותר.
כך שבסה"כ לא צריכה להיות בעיה לשתות תה ירוק מדיי פעם. אפשר גם באופן קבוע 1-2 כוסות ביום ללא חשש.
תוכלי לצרף צמחים המותרים בהריון. ממליצה להסתכל באתר "גאמנון" (אני קצת קצרה בזמן ולכן לא מקשרת, סליחה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מצטערת באיחור מתן התשובה
נועה הופ01/09/2007לגבי חליטות תה ממקור לא ידוע - לא מומלץ !
תה ירוק של חברה מוכרת אפשר לשתות רק לקחת בחשבון כי הוא מכיל קפאין ( במינון יותר נמוך מהתה השחור הרגיל ) אפשר בהריון לשתות עד 3 כוסות קפה ועד 6 כוסות תה ביום.
בהצלחה !
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתיקים בהריוןדינמו28/08/2007
היי,
רציתי לדעת באיזה ממתיקים כדאי להשתמש בהריון, אני משתמשת בדרך כלל בסוכרזית, זה בסדר או שעדיף לעבור לסוכר או דבש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתיקים
ורד לב28/08/2007מדוע את משתמשת בממתיקים בכלל?
בעקרון הם פחות בריאים לגוף וחלקם יכולים אף להצטבר בגוף ולהשפיע שלא לטובה.
במה את משתמשת בממתיקים אלה? האם את יכולה להפחית כמות ממתיקים באופן כללי?
מצרפת לך מאמר שלי בנושא ממתיקים: "סוכר לבן זה פאסה" http://beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=3518* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום !
נועה הופ28/08/2007על אף שמחקרים לא הוכיחו כי ממתיקים בהריון יכולים לפגוע בעובר אני גם בעד לצמצם את הצריכה לכמה שפחות. אם אי אפשר בכלל בלי ( הרי מה עושות נשים שיש להן סכרת ?? ) יש ממתיק שנקרא סוכרלוז ( שקיות צהובות ) והוא הרבה יותר טוב ובטוח לשימוש מהממתקים על בסיס סכרין ( שקיות ורודות או טבליות ) ואספרטיים ( שקיות לבנות )
בכל אופן אם מדובר כאן רק לקפה או לתה עדיף כבר לשים סוכר או דבש
כפית סוכר = 20 קלוריות ... כמה זה כבר יכול להשפיע על צריכת הקלוריות היומית ??
ממשקאות דיאט אני חושבת שכדאי להתנזר באופן כללי .
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולן, יש לי כמה שאלות!!בלונדי26/08/2007
שלום רב.
לפני שבוע גיליתי כי אני אכן בהריון כמו שרציתי.
אני נמצאת בעודף משקל כרגע- 1.64 עם 80 ק"ג.
לאימי התפתחה סכרת הריון בהריון השלישי שלה.
האם יש לי סיכויים לפתח גם סכרת הריון?
הייתי רוצה לדעת אילו מזונות אסורים בהריון. אני יודעת שיש גם כמה צמחים אך לא יודעת מה הם.
אשמח אם תוכלו לומר לי ממה עלי להמנע כדי לא לסכן את העובר שלי.
תודה רבה.
סופגניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
נועה הופ27/08/2007מה מומלץ לאכול בהריון
לאכול ארוחות מסודרות - 3 ארוחות עיקריות ועוד נישנושים בריאים בארוחות ביניים. אכילה של ארוחות מסודרות תביא לתחושת שובע ולא תגרור אחריה אכילה של נישנושים משמינים ואכילה לא מסודרת.
לא לוותר על ארוחת בוקר. ארוחת בוקר עשירה ומזינה כוללת את כל אבות המזון פחמימות חלבונים ושומנים כגון דגני בוקר עם חלב או לחם עם גבינה או ביצה. ארוחת בוקר היא ארוחה מאוד חשובה היא מטעינה מחדש את כל המצברים שהתרוקנו בזמן שישנת!
למעט בפחמימות פשוטות כגון סוכר פשוט, ממתקים, שוקולדים סוכריות עוגיות ודברי מאפה !!! מזונות המכילים הרבה שומן לא בריא והרבה סוכר פשוט שנספג מהר ולא משביע.
להתמקד בפחמימות מורכבות שהן הפחמימות הבריאות כגון לחם, פסטה, אורז, תפו|"א, תירס, קינואה, כוסמת. רצוי שהדגנים הללו יהיו מלאים !! כך עוד יותר יתרמו לבריאות !
אכילה של פחמימות מורכבות מפחיתה את הצורך למתוק.
למעט בצריכת מרגרינה ומוצרים האפויים במרגרינה כגון בצקים מלוואח, גחנון, בורקס רוגאלך ועוגות ועוגיות תעשיתיות.
לשלב בארוחת צהריים מנה בשרית כגון בשר עוף\ בקר רזה \ דגים\ הודו על מנת לקבל ברזל ובי 12
לשלב בתזונה שומנים בריאים כגון : טחינה מלאה, אבודקו, זיתים, שמן זית, אגוזי מלך אגוזי ברזיל
לאכול מספיק מוצרי חלב לפחות 4 מנות בכדי שתקבלי את כל הסידן שהעובר צריך ושהוא לא יצטרך לשאוב סידן ממאגרי העצם שלך ואז את תחלשי !!
לאכול 2-3 פירות ביום והרבה הרבה הרבה ירקות מכל הצבעים והסוגים - 5 צבעים ביום !!
לשלב קיטניות כגון עדשים, שעועית, אפונה, פול וכו' הנותנות הרבה ויטמינים ומינראלים , חלבון וסיבים
הכי חשוב תעקבי אחרי תחושות הגוף שלך ואחרי תחושות רעב ושובע אין זה הזמן עכשיו לעשות דיאטות מצד שני גם לא להפריז באכילה ולעלות הרבה במשקל !! את רוצה להיות יפה וחתיכה גם אחרי ההריון
לקחת חומצה פולית ב- 3 חודשים הראשונים להריון, לעקוב אחרי רמת המוגלובין בדם . אפשר גם להוסיף מולטיויטמין המיוחד לתקופת הריון והנקה כל יום כדור אחד. מתום הטרימסטר השני אפשר להוסיף גם תוסף של אומגה 3 .
מה אסור לאכול בהריון
קפאין - עד 3 כוסות קפה או 6 כוסות תה נחשב מינון בטוח
כבד- מכיל כמות גבוהה של ויטמין A , שעלול לגרום למומים מולים בעובר. יש למעט בצריכתו.
דגים - לא לאכול דגים נאים כמו בסושי או דגים כבושים להגביל את צריכת הדגים ל- 2 מנות בשבוע מישום שלרוב הם מכילים מתכות.
ממתיקים מלאכותיים- מומלץ לצרוך כמה שפחות למרות שמחקרים לא מצאו כי הם יכולים חעשות נזקים. ממתיק הבטוח ביותר לשימוש כיום הוא הסוכרלוז.
בשר - שאינו well done
מאכלי ים
מוצרי חלב לא מפוסטרים או גבינות ממקור לא ידוע גבינות כגון ברי קממבר רוקפור
ביצים לא מבושלות מחשש לסלמונלה
נבטים לא מבושלים
מיצי פירות וירקות שלא עברו פיסטור
אלכוהול - למעט בישול ( כי אלכוהול מתנדף בחום )
טונה טרייה , דג חרב, כריש, מקרל המכילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד משהו...!!
בלונדי28/08/2007כתבת על כך שאסור לאכול דגים כל יום.
ושאסור לאכול טונה טריה...
עד היום אכלתי טונה במים מקופסת שימורים כל יום.
האם יש בכך רע?
ולמה אסור לאכול טונה טרייה??
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
נועה הופ28/08/2007דיברתי על טונה טרייה זה לא אותו דבר כמו טונה מקופסת שימורים.
טונה טרייה ( כמו הדג ששמים בסושי או שאוכלים בכל מיני מסעדות ) מכילה כמות כספית יחסית גבוהה ולכן לא מומלץ לאכול אותה . באופן כללי יש לצמצם דגים לפעמיים בשבוע שאר השבוע לאכול עוף , הודו ובקר ו( חלקים רזים - מקור עשיר לברזל ו - B12 ) וקטניות שהן גם מקור מצוין לחלבון !
ולגבי טונה במים היא עדיפה על פני טונה בשמן בגלל שהשמן בטונה הוא לא שמן טרי ויכול לעבור תהליכי חימצון שלא בריאים. אפשר להוסיף לטונה במים שמן זית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הסכרת
נועה הופ27/08/2007לגבי סכרת הריונית . לא מחייב שגם לך יהיה אבל יש לזה נטייה גנטית. בגלל שהתחלת את ההריון עם עודף משקל עליך לשמור ממש בקפידה לא לעלות הרבה במהלך ההריון אחרת תגבירי את סיכוייך לפתח סכרת הריון ורעלת הריון
לא הייתי שוללת לפנות לדיאטנית לצורך מעקב הריון תקין ועלייה תקינה במשקל.
אשמח לתת ייעוץ בכל הקשור למעקב אחר עלייה תקינה במשקל בהריון ולבניית תפריט מתאים להריון
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com
0546844457* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה בתצילי26/08/2007
היי,
אני אחרי 2 לידות של בנים, הפעם אני מאוד מאוד רוצה בת. מה אני יכולה לעשות עם התזונה בשביל שתצא לי בת? כמה זמן לפני שאני מנסה להיכנס להריון אני צריכה להתחיל לשנות את התזונה שלי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי צילי
נועה הופ27/08/2007בכדי "להשיג" בת בהריון הבא יש כמה דברים שיכולים לעזור אבל את חייבת לזכור ששום דבר לא מבטיח זאת, ולא מדובר כאן בהצלחות של 100% .
לגבי הסביבה הנרתיקית. בכדי להשיג בנות רצוי שיהיה בנרתיק סביבה חומצית ולא סביבה בסיסית ( הזרעונים הגבריים שורדים פחות טוב בסביבה חומצית ) אפשר להגדיל עוד יותר את הסביבה החומצית על ידי שטיפת הנרתיק עם מי חומץ ( 2 כפות חומץ לליטר מים או לקנות תכשיר מוכן לשטיפה ) רצוי לקיים יחסי מין לפני מועד הביוץ ולא במועד הביוץ עצמו ( כי זרעונים נקביים שורדים יותר זמן בנרתיק) ורצוי לפלוט את הזרע כמה שניתן קרוב לפתח הנרתיק. נשים שלוקחות כדורי איקקלומין בגלל בעיות ביוץ מעלות את סיכוייהן להולדת בת ב- 10% יותר מהממוצע !
לגבי הרכב המזון :
יש האומרים כי מזונות עשירים במגנזיום ובסידן גורם להולדת בנות ומזון העשיר באשלגן ונתרן גורם להולדת בנים. הדיאטה מיועדת לאישה בלבד.
בגדול בדיאטה ללבנות יש להמעיט : במלח, קופסאות שימורים, גבינות מלוחות וקשות, מזון מעובד, דגים מעושנים, חטיפים מלוחים, רטבים, פיצוחים, קפה, תה.
להרבות במוצרי חלב כי הם מכילים הרבה סידן אבל בגבינות רכות ויוגורטים , ביצים, עוף, דגים טריים
הרשימה היא עוד ארוכה .
אני ממליצה לך להעזר בספר "המדריך הישראלי להריון ולידה" של ד"ר עמוס בר וטלי רוזין משם כתבתי את הדברים.
אל תשכחי שהדברים לא מוכחים חד משמעית אבל הם לא יכולים להזיק !
מאחלת לך בהצלחה
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com
0546844457* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק ברכות יש לי על הפורום הזהיעלי23/08/2007
תדעו לכן שקראתי כאן כמה שאלות ותשובות - פורום חשוב ללא ספק. השאלה שלי היא האם יש מאכלים שניתן לאכול בזמן ההריון (אני שבוע 17) - למרות שהם נמצאים ברשימה המסוכנת כמו סושי - שאני מתה עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש קומבינציות, כמו בסושי ;-)
ורד לב23/08/2007תודה יעלי!
שמחה שמתאים לך להיות פה!
בעקרון, אין בעיה עם סושי, כל עוד הוא מוקפד. יעני, סושי צמחוני, או סושי עם דג מעושן או מבושל. היום עם כל מטבחי הפיוז'ן יש כל מיני קומבינציות לסושי שיכולות להתאים בהריון.
אני, אגב, מרבה להכין סושי לבד בבית ואז אני יודעת הכי טוב מה יש בתוכו: סושי על בסיס של אורז מלא (כמובן), לפעמים אפילו עם דוחן או קינואה (תלוי איזה שאריות יש...). יש עם ביצה, סלמון מעושן, אבוקדו וירקות. כשחושבים על זה אין בעיה גם לפרוש חזה עוף/ הודו דק דק ואפילו נתחי בשר מוקפץ עם ירקות ואיזה רוטב מגניב.
תנסי...
למה עוד יש לך קרייבינג? כי אני ממש יודעת איך זה כשבא על משהו בהריון... 1/2 מההריון האחרון שלי עבר עליי בהודו, עם הרבה בחילות ואיכס והמון קרייבינג לכל מיני מאכלים (שחלק בסוף מצאתי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יעלי ותודה רבה !
נועה הופ24/08/2007למעט סושי צמחוני כמו שורד ציינה או סושי עם סלמון מבושל לצערי לא מומלץ לאכול סושי וזאת בגלל הדג הנא שהוא מכיל. דג נא יכול להכיל כל מיני סוגים של חיידקים שנהרסים בבישול.
לא היית רוצה חלילה לקחת צ'אנס ולסכן את העובר שלך !!
הדבר היחיד שאני חושבת עליו זה שכן אפשרי , זה לבשל עם אלכוהול כי בחום האלכוהול מתנדף ולכן אין עם זה בעייה. ( לא שאני חסידה גדולה של אלכוהול, אולי גם את לא... ) מלבד זה כל שאר הדברים הם די מוחלטים.
מקווה שעזרתי
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרדתאיה22/08/2007
שלום רב,
אני כשלושה חודשים לאחר לידה וירדתי די יפה במשקל. אך מה שמטריד אותי זה הבטן שלא יורדת אני לא אוכלת המון ועושה הליכות כל יום חצי שעה אך עדיין הבטן כמו שהיא מה אתן מציעות לי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם את מניקה?
ורד לב22/08/2007יהיו המלצות שונות לאם מניקה ולאם שאינה מניקה.
בכל אופן, פעילות גופנית צריכה להיות בהתאם לכוחותייך ולמצבך עכשיו.
משערת שישנם תרגילי בטן שאת כן יכולה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיה שלום רב !
נועה הופ23/08/2007הבטן אחרי לידה מהווה מטרד לנשים רבות !
אבל צריך לקחת בחשבון הרבה דברים למה היא נוצרה ולמה היא עדיין לא יורדת ראשית הגוף לכשלעצמו משתנה בהריון שזה אומר שחלק מהרקמות הנמצאות בבטן משנות את הפרופורציה שלהן.
בעקבות ההריון השרירים בבטן מתארכים ואחרי ההריון הבטן נראת רפויה מישום שריקמת השריר רפויה יותר ורקמת השומן מתמלאת בבטן בירכיים ובחזה על מנת לספק מקור אנרגיה להנקה.
המון דברים יכולים להשפיע על הישארותה של הבטן דבר ראשון האם את מניקה . כל עוד את מניקה
אחוזי השומן בגוף יהיו גבוהים יותר ויותר שומן יתרכז באיזורים המעצבנים הללו.
דבר שני לא יזיק להתחיל לבצע פעילות גופנית מחטבת שתעבוד על שרירי הבטן, שרירי הגב והיציבה . מומלץ מאוד לשלב זאת עם פעילות אירובית כלשהי.
פעילות אנאירובית עובדת על השרירים ופעילות אירובית עובדת על ריקמת השומן ומאיצה את שריפתה. מומלץ להמשיך ולאכול תזונה נכונה ואוכל בריא ולאט לאט המצב יחזור לקדמותו
רק להיות סבלנית לפעמים זה לוקח זמן.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
0546844457
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרופו הנקה והיקפים
ורד לב23/08/2007נמצא כי נשים מניקות יכולות להוריד מהר יותר וביתר יעילות את אותם היקפים, כמו ירכיים, בטן, ישבנים. זאת משום שהשומן המרוכז במקומות הללו מהווה באופן ביולוגי "חגורת הנקה"- מאגר המיועד לספק אנרגיה זמינה לאישה המניקה.
תחשבו על זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילהדנה21/08/2007
שלום רב,
אפשר לקבל עיצה למניעת התופעה של הרעב הלילי שחוזרת אצלי? אני מוצאת את עצממי מכסחת מכל הבא ליד כל לילה ב-10:30...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספציפית בהריון, או בכלל?
ורד לב22/08/2007חשוב לבדוק מה קורה איתך ועם אוכל במשך כל מהלך היום.
האם את אדם שנוטה לדלג על ארוחת הבוקר או על ארוחות בכלל? אם כן, זוהי מעין דרך של הגוף לפצות על המחסור באנרגיה ובחומרים חיוניים.
האם זה קשור לצורך רגשי- נפשי? למשל, נשים שחיות לבד, או אמהות אחרי שהילדים הולכים לישון והבית נרגע פתאום מרגישות ש'הנה, זה הזמן שלי לעצמי סופסוף' ואז הכל מותר.
יש פה הזמנה לבדיקה עמוקה יותר של הדברים. בעיניי...
האם את מוכנה לצאת למסע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום רב,
נועה הופ22/08/2007אני מצטרפת לשאלה של ורד ... האם את אוכלת מספיק ובצורה מסודרת במהלך היום ??!!
ויתור על ארוחות מסודרות, בייחוד ארוחת בוקר, גורמת לתחושת רעב תמידי במהלך היום וגם רעב לילי. את צריכה להתמקד באכילת פחמימות מורכבות ומלאות כגון קינואה, קוסקוס מלא, פסטה מלאה, שיבולת שועל, לחם מלא . הסיבים התזונתיים המצויים במזונות המלאים תורמים לתחושת שובע ולכן מספיק לאכול מעט מזה ואת כבר תרגישי מפוצצת!
בנוסף אני יכולה להציע לך טיפ שאולי עכשיו בקיץ קצת קשה ליישם אבל בתור אחת שכל חייה נלחמה על המשקל מצאתי על בשרי המון פתרונות שיכולים להפחית את הרעב בלילה או לפחות להגיע אותו !
אני עושה לי סיר של מרק ירקות מזין ומשביע שבו אני שמה קטניות המון ירקות מכל הסוגים ( רק לזכור שתפו"א זה לא ירק ) ואפילו שמה בו קצת איטריות שהמרק יקבל סמיכות .
תאכלי צלחת מרק כזאת ואת תרגישי אחר כך מפוצצת והצורך לנשנש ירד מיידית.
עוד אופציה זה לשלב הרבה קטניות בתפריט שמאוד משביעות בגלל תכולת הסיבים הרבה שלהן.
לשלב הרבה ירקות בכל צורה . את יכולה גם לעשות לך סלט ירקות טעים וגדול ולשלב בו טונה וביצה וגבינה . למזונות החלבוניים יש נטייה להשביע לאורך זמן .
תמעיטי באכילה של פחמימות מזוקקות ופשוטות לאורך היום שלא משביעות ומקפיצות את רמות הסוכר בדם ( מה שגורם להתקפי רעב ) ובמיוחד אל תפתחי את ארוחת הבוקר עם פחמימות אילו !!
והכי חשוב תאכלי ארוחות מסודרות !!!
מקווה שעזרתי
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר חשוב ....
נועה הופ22/08/2007זה מאוד נכון שדווקא בלילה אנשים פורקים כל עול מבחינת האכילה ובאמת יכולות להיות לכך המון סיבות רגשיות כגון יום קשה בעבודה , אין עצבים לכלום , עייפות פיזית שאין כוח להשקיע בעצמך ולכן את אוכלת מכל הבא ליד.... וכו' כו'
את צריכה באמת להבדיל האם מדובר פה באמת ברעב אמיתי או רעב נפשי !!
הרבה מהאכילה הלילית קשורה לרעב נפשי .
גם לאכילה שמונעת על ידי דחף נפשי אפשר למצוא פתרונות יצירתיים ולדעת כיצד להתגבר על זה.
תחשבי על זה....
בברכה
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)