פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכרת הריונית(?) - דחוף
    מאיה
    02/10/2007

שלום רב,
    שבוע 25+4. אתמול ביצעתי העמסת סוכר - 50 גרם. התקבלה תוצאה 154 (כאשר הבנתי שהגבול העליון הוא 140) המלצת הרופאים בפורום לערוך את הבדיקה של 100 גרם סוכר לצורך אבחנה.
    בגלל החג לא אוכל לבצע את הבדיקה לפני יום ראשון הבא (כרגע ממתינה שהרופא שלי יחזור אלי).

רציתי לדעת האם יש המלצות כלליות שאוכל ליישם עד קבלת האבחנה הסופית (ברור לי שעד שלא עושים את בדיקת 100 גרם - בעצם אין אבחנה ואני מוגדרת "בסיכון")
    שכן אני חוששת מנזקים שאגרום לעובר ולי בשל חוסר ידיעה...

תודה מראש,
    מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכרת הריונית(?) - דחוף

הוספת תגובה

• מאיה שלום רב,

נועה הופ
    04/10/2007

כרגע אין טעם להיכנס ללחץ מכיוון שעל אף שהבדיקה חורגת מהנורמה יתכן מאוד והעמסת סוכר של 100 גרם תצא תקינה. בכל מקרה איכלי ארוחת מסודרות בוקר צהריים וערב ובביניים איכלי משהו קטן כגון פרי/יוגורט/חטיף אנרגיה.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין B6?
    דנה
    30/09/2007

שמעתי שמי שסובלת מבחילות בהריון כדאי לה לקחת ויטמין B6 וזה מקל על הבחילות. האם יש בזה משהו? מה זה בכלל הויטמין הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין B6?

הוספת תגובה

• בהחלט יכול לסייע

ורד לב
    30/09/2007

זהו ויטמין ממשפחת ה- B בעל פעילויות רבות בגוף.
    אחת מהשפעותיו היא הקלה על בחילות בתחילת הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דנה

נועה הופ
    01/10/2007

שם הויטמין בעיברית נקרא פירידוקסין והוא חלק ממשפחת ויטמיני B . ניתן למצוא אותו בתוספי תזונה ספציפיים של B קומפלקס המכילים את שלל ויטמיני ה- B ואפשר למצוא אותו בתוספי תזונה לנשים הרות כגון פרנטל או מטרנה.
    אכן לויטמין שלל פעילויות בגוף בין היתר יכול להקל על בחילות הבוקר אצל נשים הרות.
    אפשר לנסות ....

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה והריון
    יונית דיאני
    30/09/2007

שלום
    אני בת 41.5 בתחילתו של הריון שלישי ( שבועות ראשונים )
    בהמהלך ההריונות הראשונים שלי עליתי 20 קילו
    ואני רוצה במהלך הריון זה לעעשות דיאטה בהריונות הראשונים לא שמרתי
    הגובה שלי 1.70 משקל 95 קילו
    מה אני צריכה לעשות ?
    מצב בריאותי תקים לגמרי ואני נוהגת לצעוד מידי בוקר כ-3 קילומטר

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה והריון

הוספת תגובה

• תיקון מינוח

ורד לב
    30/09/2007

יונית שלום, הבנתי מדברייך שבהריון הזה היית רוצה לנהוג אחרת ממה שנהגת בהריונות הקודמים שלך.
    זה מבורך ומומלץ ביותר!
    ממליצה לך על פגישה עם נטורופת/ית להתאמת תכנית תזונתית והמלצות לאורח חיים נכון.

חשוב לי לומר לך שדיאטה, כפי שהיא, אינה מומלצת בהריון. זאת מאחר ועל גופך לדאוג לכלכלתם של חיים נוספים כרגע.
    בהחלט אפשר להתאים תפריט לצורך שלך, ללמד אותך דגשים תזונתיים חשובים, לעזור בבחירת המזונות ובסידור הארוחות, בהבנת הצורך העמוק שלך ובשינוי דפוסים שאינם בריאים.

אשמח לעזור בהמשך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי יונית ומזל טוב

נועה הופ
    30/09/2007

אכן הריון הוא אינו זמן לרדת במשקל.... אם זאת ההחלטה על לשמור על המשקל ולשמור שלא לעלות הרבה אכן החלטה מצוינת ואכן לעלות 20 קילו ממשקל התחלתי שבו את נמצאת כיום זה באמת יותר מידי ואף מסוכן להתפתחות רעלת הריון, לחץ דם ועוד הרבה דברים לא מומלצים.
    בהריון המתחיל בעודף משקל רב, ההמלצה היא לעלות בין 5- 7 קילו עד תום ההריון. המגמה לאורך ההריון לגרום לעלייה מתונה ביותר במשקל ואפילו לשמירה על המשקל.
    אני ממליצה בחום לפנות לאשת מקצוע כגון דיאטנית לצורך מעקב על עלייה מבוקרת במשקל ולצורך התאמת תפריט מתאים להתפתחות העובר אך במקביל לא לעלייה ניכרת במשקל .

מניסיוני הרב המעקב מאוד עוזר ואכן נשים מעלות בדיוק את מה שצריך ואוכלות די טוב והכי חשוב בריא.

אשמח לייעץ בתחום במידה ותרצי

בברכה,
    נועה הופ,
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכריות מגנגיר[זנגוויל]
    גאיה
    29/09/2007

שלום אני בשבוע 8+2 סובלת מהקאות ובחילות חברה המליצה לי לפני שבוע לקחת סוכריות מגנגיר והתחלתי לקחת ואמת חל הקלה ,שאלתי אם זה בריא ?קראתי היום שלא הכי מומלץ, מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכריות מגנגיר[זנגוויל]

הוספת תגובה

• היי גאיה

ורד לב
    30/09/2007

נשים רבות מתארות הקלה בבחילות בשימוש בסוכריות הללו, את מתכוונת לג'ינג'ר מסוכר, נכון?

חשוב לדעת שמבחינת הרפואה הסינית ג'ינג'ר לא תמיד מומלץ במצבי בחילות הקשורים להריון. אולם חוק ההרגשה הטובה פועל פה- אם זה עושה לך טוב, ולתחושתך מקל עלייך, זה כנראה נכון עבורך.
    אני מאמינה שגופך יודע מה נכון לו. במיוחד בהריון, יש לנו רמת כיוונון גבוהה יותר בהריון.

אם יש לך "עניינים" עם סוכר, תוכלי לנסות את הסוג ללא הסוכר, חפשי בחנויות טבע.

הנה גם מאמר שלי בנושא הבחילות, אולי תמצאי בו עוד רעיונות מתאימים: http://www.beok.co.il/SelectedArchiveArticle.aspx?ArticleID=4613

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסים כבר הרבה זNן
    מני
    25/09/2007

שלום,
    אשתי ואני כבר הרבה זמן 0כמה חודשים) להיכנס להריון, ללא הצלחה. מה מבחינת תזונה עשוי לסייע? אין לנו בעיות גופניות מיוחדות ועדיין לא נבדקנו כדי למצוא בעיות פריון.

תודד וחג שמח, מני

לקביעת תור
    סגירה
    מנסים כבר הרבה זNן

הוספת תגובה

• שלום מני

נועה הופ
    26/09/2007

ראשית הרשה לי לעודד ולנחם אותך ולהגיד לך שזה יבוא... צריך לפעמים להתאזר הרבה בסלנות וכמובן אם יש חלילה בעיה שעולים עליה, לטפל בה.
    לגבי התזונה בגדול אין תזונה ספציפית שמיועדת להגדיל את הפוריות אבל יש עקרונות תזונה לחיים טובים ובריאים שמשפרים את כל המצב הבריאותי ושיכולים להשפיע בין היתר על איכות הזרע והביצית ועוד הרבה דברים אחרים !
    איכלו הרבה ירקות ופירות חיים וטריים בתפריט לפחות -5-9 יחידות פרי וירק ביום מצבעים שונים. ככל שתרבו באכילת ירקות ופירות הרי זה משובח. ירקות מכילים חומרים ייחודים המגינים מפני מחלות רבות.
    צמצמו את האכילה של שומן רווי ומרגרינות שזה אומר להמעיט את השימוש באוכל מעובד ותעשיתי, להמעיט במתוקים , להמעיט בבורקסים, רוגלאך, ג'חנון, מלוואח, עוגות, עוגיות. אכילו בשרים רזים כגון עוף, הודו, ונתחי בקר חזה ואל תאכלו את שומן הבשר או בשרים שמנים.
    צמצמו שימוש בנתרן - הפחיתו מזון מקופסאות שימורים, אוכל מעובד, רטבים מוכנים לשימוש.
    איכלו 2-3 מנות דגים בשבוע המכילים אומגה 3 לדוג' סלמון, מקרל, הליבוט, סרדינים, טונה. בררו עם הרופא אם זה בסדר אף לקחת תוסף תזונה של אומגה 3.
    לא הייתי שוללת להוסיף מולטיוימין לתפריט. ערכו בדיקות דם מקיפות ובררו אם חסר לכם ויטמינים או מינראלים מסוימים. איכלו דגנים מלאים עם הרבה סיבים. ותשתו המון מים . הפחיתו צריכה של שתייה מתוקה ומשקאות דיאט.

בברכה ובהצלחה בהמשך הדרך....

נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בהחלט מה לעשות

ורד לב
    26/09/2007

אתם מוזמנים להתחיל מקריאת המאמר שלי בנושא ההכנה התזונתית להריון http://www.articles.co.il/article/6364
    אשמח "לשוחח" אתכם בהמשך לקריאת המאמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר הריון
    אלה
    25/09/2007

שלום אני בת 27 מניקה לא מלא וחודש אחרי הלידה. תמחד הייתי רזה מאד- אני 151 ס"מ ושקלתי 44. עכשיו אני שוקלת 51 ורוצה לרדת אבל אני כל יום חוטפת פרוסת עוגה או 2 בקלאווה או משו דומה וגם בלילה כשאני מתעוררת לילדה אני חוטפת פירות יבשים ואגוזים וכו. שאלתי - כמה קלוריות אני צריכה ביום ואיך לרדת במשקל האם מותר לעשות ספורט ואיך להפסיק עם הזלילה . האם זה הגיוני שאני רוצה או שזה סתם. זה מאד חשוב לי כי אנ י מפחדת שלא אחזור לעצמי.

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר הריון

הוספת תגובה

• מזל טוב

ורד לב
    25/09/2007

כאשר את מניקה, גופך דורש עוד אנרגיה, מעבר לדרישות הרגילות שלו, על מנת שיוכל לספק את צורכי בתך= לייצר עבורה חלב.
    נהוג לומר שהנקה צורכת כ- 500 קלוריות ביום. מאחר ואינך מניקה באופן מלא, מן הסתם יש לך צורך בפחות מכך כאקסטרא.

אם את רוצה "לחזור לעצמך" כפי שאת מתארת, התחילי מכך שלא תחזיקי בבית מזונות שיפתו אותך לאכול אותם.
    אם קשה לך עם עצמך כי אכלת עוגה או בקלאווה, דאגי שהם לא יהיו בבית.
    דאגי שיהיו לך בבית חטיפים בריאים, כך שכשתרצי לאכול משהו יהיה לך מבחר ריאלי.
    למשל, פירות טריים, ויבשים, ירקות למיניהם, לחם מקמח מלא/ שיפון, טחינה משומשום מלא, דגנים מלאים, עלים ירוקים, אגוזים שאינם קלויים.

דאגי לאכול ארוחות מזינות, כך שפחות תזדקקי לנשנושים הללו, לחטיפות על הדרך. אם אין לך זמן לבשל לעצמך כרגע, העזרי במשפחה וחברים. בקשי שיכינו לך אוכל.

זיכרי שהזמן הוא חבר טוב שלך פה. הגוף לא אוהב לאבד הרבה ק"ג במהירות הבזק. לקח לך 9 חודשים לעלות במשקל נכון? מדוע תצפי שתרדי הכל אחרי חודש? נכון, חלק ירד מעצם היוולדה של בתך...אך בכ"ז...
    תני לזמן לעשות את שלו ואפשרי לגוף שלך להחלים ולשקם את עצמו. הוא צריך לבנות מאגרים של ויטמינים, מינרלים, חלבונים ושומנים. וזה חלק מהתהליך הטבעי של הדברים...

עוד מספר שבועות תוכלי גם לחזור לפעילות גופנית לאט לאט. זה יעזור לשפיור הדימוי העצמי שלך, להרגשה הטובה וגם לאיזון המשקל.

אם תתנהגי לגוף שלך טוב, הוא יחזיר לך בתחושה טובה וזו כוללת גם משקל המתאים לצרכים שלך. לא יותר ולא פחות.
    זו לא חוכמה לרצות לרדת ולאכול ג'אנק...
    אני סומכת עלייך שאת מבינה את זה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אלה ומזל טוב

נועה הופ
    26/09/2007

זה מאוד טבעי שאחרי לידה רקמות הגוף משתנות ומי שהייתה רגילה להיות רזה כל חייה ואכלה כל מה שבא לה, פתאום קשה לה לקבל את עצמה עם עודף משקל שהיא לא רגילה אליו.
    כמו שורד אמרה, בהנקה הגוף דורש יותר קלוריות. אם זאת אין זה אומר שאין אפשרות לרדת במשקל במתינות ( קצב של לא יותר מחצי קילו בשבוע ) עם תפריט מאוזן שיכיל בין 1600- 1800 קלוריות ( תלוי בתדירות וכמות ההנקה ). גם בתפריט מאוזן את יכולה לשלב את המאכלים שאת אוהבת רק מה שטוב שהמתוק תחום במסגרת התפריט ואז את לא מרגישה את חוסר הסדר של חטיפות המתוק כפי שיש לך כיום לאורך היום.
    אני מאוד מבינה את הפחד שלך לא לחזור לעצמך ואני בטוחה וסמוכה שאת מאוד רוצה לחזור לגיזרה. זה הכל עיניין של לקחת החלטה ואני מציעה לא להתמהמה עימה. יתכן שצריך לשנות דברים קטנים ופשוטים בתפריט שלך על מנת שתתחילי לרדת כמו להפחית כמות שמן בתפריט, להקטין במעט את גודל המנות, למעט בשתייה מתוקה, ועוד כל מיני דברים קטנים שיכולים לעשות הבדל גדול.
    אני מאוד ממליצה לך ללכת לדיאטנית למעקב על מנת שתבנו ביחד תפריט המתאים להנקה אך בד בבד תתחילי לרדת במשקל.

אשמח לעזור אם אכן תרצי ייעוץ בתחום

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה מותר לי לעלות?
    סמדר 43
    24/09/2007

שלום לך נועה,
    לאחר טיפולים הורמונלים הוספתי במשקל עשרה קילוגרם. גובהי 1.67 ומשקלי לאחר החזרת עוברים היה 103.5. תוך שבוע ירד משקלי ל99 ק"ג ומאז נשארתי באותו משקל.. אני בשבוע 21 עם עובר אחד. עלי לציין שאינני עושה דיאטה אלא מנסה לאכול בריא, ירקות , פירות, מוצרים מקמח מלא, דוחן ,מוצרי חלב 5% , 3 אגוזי ברזיל ביום.. מלבד בשר שממש אינני אוהבת עכשיו! אני גם לוקחת פרינטל . שאלתי: האם הכל בסדר וכמה קילוגרם מותר לי לעלות ללא סיכונים?
    בתודה מראש על תשובתך,
    סמדר

לקביעת תור
    סגירה
    כמה מותר לי לעלות?

הוספת תגובה

• סמדר שלום רב,

נועה הופ
    24/09/2007

כמובן שהריון הוא איננו זמן לדיאטה וכמובן שההמלצה היא לא לרדת בזמן ההריון , עם זאת, בהריון המתחיל בעודף משקל רב, ההמלצה היא לעלות בין 5- 7 קילו עד תום ההריון. המגמה לאורך ההריון לגרום לעלייה מתונה ביותר במשקל ואפילו לשמירה על המשקל במקרים קיצוניים זאת מכיוון שעודף משקל רב בהריון מהווה סכנה להתפתחות רעלת הריון, לחץ דם ועוד הרבה דברים לא מומלצים.
    אני ממליצה לך לפנות לייעוץ ומעקב אצל דיאטנית לצורך התאמת תפריט מתאים להתפתחות העובר אך במקביל לא לעלייה ניכרת במשקל .

אשמח לייעץ בתחום במידה ותרצי

בברכה,
    נועה הופ,
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגים
    גילית
    24/09/2007

שלום,

אני צמחונית מילדות, ורציתי לדעת האם בהריון מותר לי לאכול מידי פעם טונה כדי לקבל את מנת החלבון הרצויה, או שזה מזיק בגלל ריכוז הכספית? מה אני יכולה לאכול כדי להגדיל את כמות החלבונים בגופי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דגים

הוספת תגובה

• הריון צמחוני

ורד לב
    24/09/2007

שלום גילית,
    מאחר ואת מתארת צמחונות מגיל הילדות, חשוב שתהיי במעקב אחר רמות ה 12-B שלך, כאשר רמה הנמוכה מ-400 מק"ג נחשבת נמוכה (אפילו שזה בטווח).

חלבון קיים כמעט בכל מזון אותו אנו אוכלים, אך כצמחונית עלייך להקפיד על מקורות טובים לחלבון מלא. אלה יושגו ע"י שילובים בין דגנים מלאים לקטניות.
    דגנים מלאים= אורז מלא למיניו, חיטה מלאה ומוצריה (לחמים מלאים, פסטות מלאות, קוסקוס ובורגול מלאים ועוד), קינואה, דוחן, קוואקר, כוסנת, קינואה, אמרנט ועוד.
    קטניות= עדשים למיניהם, מש, אזוקי, שעועיות, חומוס, סויה, פול, אפונה יבשה, טורמוס.

חשוב גם לשלב אגוזים וזרעים שאינם קלויים בתפריט שלך, טחינה משומשום מלא.
    וכן נבטים ועלים ירוקים למיניהם.

לגבי דגים, אכן בטונה יש את חשש הכספית ויש גישות הממליצות שדווקא לא לצרוך אותה במהלך הריון. אפשר לבחור בדגים אחרים מהים הצפוני.
    הנה אתר בנושא דגים, המסביר אילו דגים בריאים יותר ופחות http://oceansalive.org/eat.cfm

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילית שלום רב

נועה הופ
    24/09/2007

לנשים בהריון מותר לאכול טונה בהירה מקופסת שימורים עד 2 מנות בשבוע ( כל מנה 170 גרם שזה שווה ערך לקופסא ) וולא יותר מ-350 גרם בשבוע.
    הדגים העלולים להכיל כספית הינם דגים גדולים כמו כריש, דג החרב, מקרל גדול, סטייק טונה, טונה לבנה (לא הטונה שנמצאת בקופסאות שימורים) וטונה אלבקור.
    בגדול , בהריון מותר לצרוך 2-3 מנות דגים בשבוע וכמובן שמומלץ לגוון את צריכת הדגים ולהרבות בדגי ים החיים במים קרים כגון: מקרל, סלמון, הליבוט המכילים אומגה 3.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    054684457

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים
    רובין
    23/09/2007

איזה ויטמינים כדי לי לקחת בהריון? אפשר לקבל איזו הדרכה כללית בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים

הוספת תגובה

• הנה הנחיה כללית

ורד לב
    24/09/2007

זהו מאמר שלי בנושא תזונה בהריון http://www.articles.co.il/article/6361/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94%20%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F
    יש בו המלצות לרכיבי המזון החשובים בהריון.

יש פורמולות ספציפיות לנשים בהריון- פרנטל, המכילות את מה שהריוניות זקוקות לו.
    המלצתי היא להסתמך ראשית על התזונה- לשפר אותה ולדאוג שתהיה איכותית, לפני שפונים לתוספים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רובין שלום

נועה הופ
    24/09/2007

יש מספר אופציות :
    את חייבת לקחת עד סוף החודש השלישי 400 מיקרוגרם של חומצה פולית. עד תום הטרימסטר הראשון אפשר אף 800 מיקרוגרם ( שזה 2 כדורים ביום כל כדור של 400 מיקרוגרם ). אני ממליצה לא להפסיק בנטילת חומצה פולית ולהמשיך ליטול מהטרימסטר השני עד סוף ההריון כל יום כדור של 400 מיקרוגרם.
    ברזל ממליצים לקחת מהטרימסטר השני יש רופאים שממליצים על נטילה קבועה עד סוף ההריון ויש כאילו שרק על פי בדיקות הדם ממליצים על תוסף. תלוי ברופא שלך.
    יש אפשרות לקחת מולטיויטמין מיוחד לנשים הרות ( חברת פרנטל או מטרנה ) שאת לוקחת כדור אחד ביום שמכסה אותך הן מבחינת הברזל והחומצה הפולית ועוד ויטמינים ומינראלים נוספים. ויש אפשרות לקחת תוסף הנקרא "פוריק" שזה ברזל וחומצה פולית ביחד שלא מכיל ויטמינים ומינראלים נוספים שגם את אפשר לקחת מהטרימסטר השני.
    את צריכה לשאול את הרופא שלך על מה הוא ממליץ

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבונים בהריון
    נעמה
    20/09/2007

שאלה:
    מהי כמות החלבונים המומלצת לצריכה בעת הריון?
    אם משקלי 60 ק"ג, כמה מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    חלבונים בהריון

הוספת תגובה

• הי נעמה

נועה הופ
    20/09/2007

אדם בריא ( גבר או אישה ) שאינם סובלים ממחלות כלשהן צריכים 0.8 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף. אישה בהריון צריכה תוספת של 10 גרם חלבון ביום בנוסף לכמות יומית המומלצת לאישה או גבר בריאים. אם ברצונך לדעת במדיוק כמה חלבון את צריכה לאכול זה יוצא לאחר חישוב כ- 60 גרם חלבון ביום. חשוב להבהיר ולציין שעם השפע התזונה שקיים כיום , מרבית האוכלוסיה צורכת הרבה מאוד חלבון, בדרך כלל מעבר להמלצה האישית היומית. ולכן אל תדאגי כי בקלות אפשר להגיע ל- 60 גרם חלבון ביום וכמעט ואף פעם לא ייווצר מצב של חוסר בחלבון. חשוב שתאכלי בצורה מגוונת מכל החלבונים הן מחלבונים מהחי ( כגון ביצים, מוצרי חלב, עופות, דגים, בשר ) והן מהצומח ( כגון קטניות, סוגי אגוזים ) ואת תגיעי בקלות להמלצה היומית.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com
    0546844457

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה ק"ג בממוצע אידיאלי להעלות ?
    דנית
    20/09/2007

עד תום תקופת ההריון? תודה.

הוספת תגובה

• הי דנית

נועה הופ
    20/09/2007

לא רשמת מה הגובה שלך וכמה שקלת לפני ההריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בשבוע ה 30 ועליתי כבר 13 ק"ג
    דנה
    18/09/2007

אני בשבוע ה 30 והתחלתי את ההריון ב 50 ק"ג ואני 1.62 בת 26 כרגע אני שוקלת כבר 63 ואני מתאמנת גם בהריון השאלה שלי אם עליתי בשומן או זה לרוב נוזלים כי בכל ההריון אכלתי נכון וגם שמרתי אבל בתחילת ההריון עליתי בקצב מטורף ועכשיו בחודשיים האחרונים נעצרתי ולא עליתי
    אשמח לתגובה!

הוספת תגובה

• הי דנה

נועה הופ
    18/09/2007

בכל הריון העלייה במשקל נובעת הן מרקמת שומן והן מנוזלים ( מי שפיר, נפח הדם ונוזלים נוספים ) ולכן קשה לי לדעת את התפלגות העלייה. את צריכה רק לשים לב שאין לך בצקות, ולבדוק זאת אצל הרופא ואחות טיפת חלב מישום שאז ניתן לראות עלייה גדולה ולא פרופורציונלית במשקל שמקורה כמובן מנוזלים.
    בהריון שהתחיל ממשקל תקין, עלייה נורמאלית מוגדרת בין 11.5-16 . עד השבוע ה- 12 מומלץ לעלות עד 2 קילו ואז לעלות בממוצע בין 400 גרם ל- 500 גרם.
    עלית קצת מעבר למה שצריך.
    ממליצה להמשיך ולשמור על תזונה מאוזנת עד סוף ההריון, לא להפריז באכילה ולעלות בממוצע
    כ- 300 גרם בשבוע עד סוף ההריון.

בברכה,

נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן אינו האויב שלנו- במיוחד בהריון

ורד לב
    18/09/2007

שומן הוא ידיד חשוב וחיוני לחיים שלנו.
    המוח ומערכת העצבים ניזונים משומנים, כך גם המערכת ההורמונלית, מערכת המין, מערכת החיסון ועוד ועוד.

אי אפשר לחיות ללא שומן.

אין מה לפחד ממנו!

פחמימות, לעומת זאת, זה כבר סרט אחר...הן בד"כ הבעיה ולא מזונות שהם שומניים...
    חשוב לשמור על צריכת פחמימות מלאות מ:דגנים מלאים, קטניות, פירות וירקות בקליפתן, אגוזים וזרעים שאינם קלויים.

העובר דורש הרבה שומן להתפתחות שלו, כך שאולי אפשר לשנות משהו במינוח, או בהתייחסות ל"שומן".
    כי את יודעת, למלים יש כוח....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה להעלות?
    קרין
    16/09/2007

אני בתחילת ההריון, רק לפני כמה ימים נודע לי ואני רוצה לעלות במשקל בצורה מבוקרת. המשקל שלי לפני ההריון הוא 50 קילו והגובה שלי הוא 1.67, כמה אני צריכה לעלות?

לקביעת תור
    סגירה
    כמה להעלות?

הוספת תגובה

• קרין שלום רב,

נועה הופ
    16/09/2007

התחלת את ההריון במשקל יחסית נמוך לנורמה ( BMI פחות מ- 18 ), אפשר אף להגיד תת משקל.
    טווח העלייה במשקל בהריון שהתחיל ממשקל תקין הינו 11.5 - 16 קילו . ממליצה לעלות את הטווח המקסימאלי של המשקל ( לעלות 15-16 קילו עד תום הההריון ). עד שבוע 12 אמורים לעלות בין 1-2 ק"ג ומשבוע 12 לעלות 400 - 450 גרם בבמוצע כל שבוע.
    לצורך עלייה מבוקרת במשקל ניתן ומומלץ לפנות לדיאטנית לצורך מעקב או ייעוץ על מנת שתבנה לך תפריט מתאים ותעקוב אחר קצב העלייה במשקל לאורך ההריון.

אשמח לעזור במידה ותרצי ייעוץ או מעקב הריון.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזנה נכונה

ורד לב
    16/09/2007

קרין שלום, ניכר מדברייך שעניין המשקל מעסיק אותך.
    חשוב לי להדגיש את חשיבותה של התזונה הנכונה והמזינה בהריון (תמיד זה חשוב, בהריון על אחת כמה וכמה).
    מקשרת לך פה 2 מאמרים שלי:
    תזונה בהריון http://www.articles.co.il/article/6361/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94%20%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F

אוכל זה לא רק קלוריות http://www.articles.co.il/article/6446/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%20%D7%96%D7%94%20%D7%9C%D7%90%20%D7%A8%D7%A7%20%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA

הריון קל ומהנה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל בהריון
    ורדית
    10/09/2007

שלום,
    התחלתי את ההריון בעודף משקל ניכר. כיום אני בשבוע 18 והעליתי כ 4.5 ק"ג. זה נורמלי, יותר מדי או פחות מדי. מה אמור להיות קצב העליה שלי במשקל?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל בהריון

הוספת תגובה

• ורדית שלום רב,

נועה הופ
    10/09/2007

הריון הוא אינו זמן לדיאטה. כמובן שההמלצה היא לא לרדת בזמן ההריון , עם זאת, בהריון המתחיל בעודף משקל רב, ההמלצה היא לעלות בין 5- 7 קילו עד תום ההריון. המגמה לאורך ההריון לגרום לעלייה מתונה ביותר במשקל ואפילו לשמירה על המשקל במקרים קיצוניים זאת מכיוון שעודף משקל רב בהריון מהווה סכנה להתפתחות רעלת הריון, לחץ דם ועוד הרבה דברים לא מומלצים.
    אני ממליצה לך לפנות לייעוץ ומעקב אצל דיאטנית לצורך התאמת תפריט מתאים להתפתחות העובר אך במקביל לא לעלייה ניכרת במשקל . עוד דרך ארוכה לפנייך ואת בתחילת ההריון...

במידה ותרצי ייעוץ/ מעקב את מוזמנת לפנות אלי :)

בברכה,
    נועה הופ,
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בהריון
    סתו
    09/09/2007

הי, שוב אני.
    מאז שאי זוכרת את עצמי אני שומרת. אני בשבוע 5, 1.59,57 ק"ג. כאמור, אני תמיד שומרת על תפריט דל בקלוריות (1000 ופחות מזה), שכן אם לא, אני מיד (!) עולה במשקל!! (אני נוטלת תרופות-אזופי,קןלכיצין, ונופר בעירוי אחת לחודשיים וקלקסן 120 מ"ג עקב קרישיות יתר ומחלה אוטואימונית).
    כעת כשאני בהריון, אני מאד מפחדת לעלות הרבה במשקל, ומצד שני, איני רוצה לפגוע בעובר.
    האם התרופות הן הסיבה לחילוף החומרים האיטי? מה עלי לעשות? האם להשאר עם 1000-600 קלוריות גם בהריון?(לציין כי אסור לי להתעמל).

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהריון

הוספת תגובה

• הי ד

נועה הופ
    09/09/2007

לא ידוע לי על תופעת לוואי של עלייה במשקל עם תרופות אילו אבל יתכן וזה אפשרי. בשום פנים ואופן לא לאכול 600-1000 קלוריות ביום לא בהריון ולא בכלל !
    את חייבת ללכת לדיאטנית מטעם הקופה אילה את שייכת למספר מפגשים על מנת שתוכל לעקוב אחרי לאורך זמן ותתאים לך תפריט מתאים לכל צרכייך הרפואיים וגם להריון.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע לי

ורד לב
    10/09/2007

שאת צריכה ייעוץ תזונתי בליווי אישי צמוד ביותר.
    ממה שאת מתארת יש פה יותר מדיי גורמים שחייבים להלקח בחשבון: מחלה כרונית, תרופות על בסיס קבוע, בעיה עם פעילות גופנית, תפריט דל בקלוריות.
    חשוב שתביני מה חשוב לך לאכול ועל מה אסור לך לוותר.
    זה חשוב עבורך ועבור העובר שלך!
    את צריכה מישהו שיראה אותך באופן אישי ויכיר את המקרה שלך היטב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה