מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרן אור!!!!!!!!!!!!!!!!!בלונדי16/03/2008
יקירה, שלחתי לך מייל ואני לא בטוחה אם קיבלת אותו...
עדכני אותי מה קורה...
נשיקות!
אני!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלונדי יקרה!
קרן אור16/03/2008טוב שחזרת....
לא קיבלתי את המייל,נסי לשלוח שוב...
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב נעים! (-:
בלונדי16/03/2008מקווה שתקבלי הפעם את המייל שלי!
נשיקות!
בלונדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי בלונדי!
קרן אור16/03/2008קיבלתי את המייל שלך...עניתי לך חזרה.
בכל אופן,את מוזמנת לכתוב גם בפורום אם זה מתאים לך.
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלו בלונדינה
ניצוצות17/03/2008מה קורה איתך נעלמת לנו ככה?
מקווה שעכשיו לא תעלמי לצמיתות כזאתי
האם משהו התחדש?
מה שלומך?....
אני מקווה שבסדר ושטוב לך איפה שאת נמצאת...
אשמח לשמוע ממך עוד
המשך יום נעים,
פשוט אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלת... אבודה... עזרו לחייהבחורה החדשה15/03/2008
אתם זוכרים אותי? הייתי החורה החדשה. כתבתי כאן כמה פעמים והפסקתי.
כרגע אני בסיום הבולמוס. ללא חשק להקיא- אך חייבת.
אפילו אין צורך פיזי.
הגוף לא רוצה בכך!
הקיבה התנפחה והיא מסוגלת להכיל...... אין לי כוח יותר.
שוקלת להפסיק את הטיפול הפסיכולוגי פעמיים בשבוע המתיש.
מה לעשות? איך יוצאים מהבולימיה הזו? מה עשיתי שזה מגיע לי? לא רצחתי, לא אנסתי, לא גנבתי,
למה היא נכנסה לחיי? ולמה כל כך קשה להיפרד ממנה אינעל העולם???@?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי הבחורה החדשה
קרן אור15/03/2008בוודאי שאני זוכרת אותך...ועצוב עדיין לקרוא שהמצב נשאר על כנו.את שואלת מה לעשות??וכרגיל,אין נוסחה או מטה קסמים אחד שמתאים לכולם.כל אחת צריכה למצוא את הטיפול ואת הדרך שמתאימים לה הכי.אולי בדרך מנסים ומגלים שזה לא זה(כנ"ל לגביי הפסיכולוגית-למרות שעל העניין יש לי להוסיף כמה דברים והם:האם יש כימיה בינך לבין הפסיכולוגית???האם את כנה איתה ובאה מתוך רצון אמיתי לקבל עזרה??כמה זמן את נמצאת אצלה,ולמה שלא תעלי את הרגשתך בפניה לגביי חוסר השיפור שאת מרגישה ותשמעי מה יש לה לומר??),אבל מה שחשוב זה לא להתייאש אלא להמשיך עד שתמצאי את האנשים המתאימים שיובילו אותך לעשות את השינוי המיוחל.
הבולימיה לא תעלם לה סתם כך,כמו שאת בוודאי יודעת,היא דורשת טיפול שורש עמוק יותר...אבל את חייבת זאת לעצמך.ואני כאן כדי לעזור כמה שאפשר.
ערב נעים ותחילת שבוע ללא נפילות...
שלך,קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלאה12/03/2008
אפשר לשמוע ממש בקצרה מהם החיסרונות של הקאות בתדירות גבוהה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאה
קרן אור12/03/2008את מתכוונת-למעט דיכאון,חולשה,הרס השיניים,התנפחות בלוטות הצוואר,איבוד אלקטרוליטים עד כדי מצב של דום לב,דימום מהקיבה או התנקבות של הוושט(מצב מסכן חיים)?????
והשיעבוד לאכילה\הקאה??
צריך להוסיף עוד???
לכן עצתי לך-טפלי כמה שיותר מהר.כל יום של הקאות(ואפילו "בתדירות נמוכה") ,מעמיד אותך בפניי סכנת חיים ממשית.
ואם כל זה לא מספיק כנסי לגוגל ותקליקי על הלינק של בולימיה ותקבלי עוד תוספות...
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל09/03/2008
בזמן האחרון הקאתי כמה פעמים. לדוגמה, שלשום אכלתי ממש הרבה וידעתי שאני הולכת להקיא הכל .
וכשהקאתי את זה הקאתי רק מעט ולא הצלחתי להקיא את הכל? רציתי לדעת האם תמיד זה קשה בהתחלה להקיא את הכל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
מיכל09/03/2008תמיכה בהפרעות אכילה...
אבל לא נראה לי שהכוונה פה לעודד את ההפרעות אלא את האדם שסובל
את רק בהתחלה
וקל מאוד להיסחף לתוך זה
התמכרות כמו כל התמכרות אחרת
תעצרי את זה כאן
בבקשה...
עכשיו את יכולה ואח"כ זה יהיה כ"כ קשה
אל תתפתי למחשבה שזה משהו זמני
להתמודד עם המשקל או עם החרדה והמתח של התקופה האחרונה
תחפשי דרך אחרת לפרוק את המתח
ספורט?
תחשבי כמה קצרה ההנאה בזמן שאוכלת
ואי אפשר להגיד שזאת הנאה נקייה, בלי הפחד והמחשבה שצריכה אח"כ להקיא את הכל והסבל שמחכה לך. את בקושי מרגישה את הטעם של האוכל. לא כמו שאוכלים מעט ומתוך צורך של הגוף וברוגע.
אני עכשיו במאבק ענקי
כמה שזה נשמע מגוחך
בדקות האלה ממש
בפיתוי של לעשות פשיטה על המקרר...
ולבלוס בלי הכרה
אני לבד בבית והכי קל ונוח לעשות את זה...
ירדתי למטה, הרגשתי חולשה בכל הגוף, רציתי לבכות
בסוף לקחתי כוס מים...
ותחזיקו לי אצבעות שזה יימשך עד הלילה
בעזרת השם
אני אשמח לשמוע מה את חושבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשתי המיכליות...
קרן אור10/03/2008טוב הצלחתן לבלבל גם אותי...חחחח....
מיכל-מה את בעצם שואלת אותי???האם את באמת חושבת שאעודד אותך,כשאני יודעת כמה הרסנית היא הדרך שאת נמצאת בפתחה??
הקאות ובכל תדירות שהיא,ממכרות,הרסניות(נפשית ופיזית...),ויותר מכל ואולי זה מה שישנה את דעתכן(כי את כל השאר אתן בטח מכירות)-גם לא מרזות.
לכן השקיעו את האנרגיה בלקבל טיפול,אמיתי.
מיכל אחרת-כישלון עם מטפל אחד לא מעיד על הכלל...אני מבינה שנכוות,אבל אולי תשקלי טיפול אצל פסיכולוגית??לטעמי טיפול יכול להראות לך למה את מגיבה בצורה מסוימת,לאתר היכן המקומות בהם קשה לך ואת מגיבה בצורה של אכילה\צום\הקאה.
כמובן שהשינוי תלוי אך ורק בך,במידת הפתיחות והנכונות איתם את מגיעה לטיפול...בלי כל זה גם המטפל הטוב ביותר לא יכול לעזור לך לעזור לעצמך.
בהצלחה ואני כאן תמיד....
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו...
קרן אור10/03/2008לגביי העניין הכספי-אני מאוד מבינה אותך.גם אני עמדתי בדילמה הזאת כמה פעמים,שכ"כ רציתי טיפול ולא יכולתי להרשות אותו לעצמי..אבל ישנם כמה אופציות-את יכולה לפנות לפסיכולוגים דרך קופ"ח בה את מבוטחת ויש טיפולים מסובסדים במחיר שווה לכל נפש(בקופ"ח מכבי זה 100 ש"ח לפגישה),ואם גם זה בעייתי אז יש את המרפאות חוץ שנמצאות ברוב בתי החולים בארץ.אם תרצי אוכל לברר עבורך משהו מתאים,רק כווני אותי מאיזה איזור את בארץ...
אל תתני להתנגדויות האלו למנוע ממך לבצע את השינוי.לשינוי המתבקש הזה אין מחיר.
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת החלטה להתגבר על הפרעת אכילהמיכל04/03/2008
לחשוב - האם את רוצה באמת להתגבר על ההפרעה? אם כן-
לשבת ולכתוב איך הבולימיה\אנורקסיה משפיעה לרעה על החיים שלך. בפירוט, בכל תחום שיכולה להעלות על הדעת.
ובשלב השני - לבקש עזרה מאלוקים, לומר לו שאת נשענת עליו מעכשיו, עם כל הכובד והקשיים שההפרעה גורמת לך, מעבירה הכל אליו שיישא אותם עבורך... כל מה שפירטת בשלב ה-1...
אפשר לשמור את המכתב ולקרוא בכל פעם שיש נקודת שבירה
למצוא דרך לבטא את הרגשות הכואבים והמורכבים שקשה לבטא במילים - בפיסול, ציור...
למצוא איזשהו תוכן רוחני לחיים
לבולימיות - אחרי שאכלתם דבר בריא וטוב, ויש פיתוי לאכול רק עוד משהו קטן אבל איפשהו אתם יודעות שזה לא ייגמר שם. לדחות את זה ב-5 דקות, נהיים שבעים קצת זמן אחרי הארוחה ולא מיד, לתת לזה הזדמנות. ואז לשקול מחדש אם רוצים לאכול את זה.
לצאת להליכה בחוץ, לנשום אוויר, עם מוזיקה, לשתות תה חם בלי סוכר... לעשות מקלחת
לפרגן לעצמכם כל פעם שמתגברים על הצורך החזק וה-כמעט- בלתי נשלט לבולמוס
נשמע טיפשי ומצחיק - לחוש אהבה כלפי האוכל שאוכלים, לחשוב כמה הוא בריא ומזין ומפנק. ויעשה דברים טובים לגוף שלכם.
לא לאכול מול טלוויזיה או בעמידה או תוך כדי דבר אחר. אלא כמה שיותר במנותק מגירויים אחרים.
להירגע לפני שמתחילים לאכול
לאכול כל שעתיים שלוש ארוחה קטנה, חמה ומבושלת.
אפשר לבשל מרק בלי שמן עם הרבה ירקות שורש, גזר, סלרי וכו'... עם תבלינים: כורכום פלפל כמון (הפלפל מעלה את חילוף החומרים) לטחון בבלנדר ולחמם מזה ולאכול בין הארוחות. מחמם ומפנק ונותן הרגשה בריאה.
להתלבש חם
למצוא איזשהו תוכן רוחני לחיים, תחביב
...
אלוהים אוהב אתכם ודואג לכם ורוצה לעזור, רק תבקשו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל...
ניצוצות05/03/2008נשמע יפה מה שכתבת
אשמח לדעת שגם את נוהגת ע"פ העצות הנהדרות
אם כן
אשרייך
פשוט אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מיכל07/03/2008סתם להבהיר - אני לא אותה מיכל שכתבה כאן הודעה לפני כמה ימים
לגבי העצות - אני מרגישה קצת מטופשת
ברור שהם לא עצות קסם ודברים לא נפתרים רק מלעשות מה שכתבתי
הרגשתי שעליתי על משהו והייתי מרוצה מעצמי לכמה ימים שהצלחתי לאכול בריא ובסדר
האמת שכמה דקות אחרי שכתבתי את ההודעה כל זה נגמר
אין לי מושג למה
אולי כעסתי על עצמי על השחצנות...
ועכשיו יש שוב שיפור
התחילו לי דפיקות לב ממש חזקות בבוקר
פוחדת למות בהפתעה (אין לי התנגדות לרעיון באופן כללי)
אז אוכלת שוב שפוי
מה שקורה אצלי.. מעניין אם מישהי מזדהה
שעד הלילה כמעט אין לי צורך לאכול
אני אוכלת אבל לא בבולמוסים, ובריא
ובלילה כשאני עם עצמי, השעמום והריקנות
או סתם משהו שעובר לי על המוח...
נכנסות לי מחשבות אובססיביות על אוכל
שמאוד קשה להירגע מהם
אז לפעמים נשברת ואוכלת משהו ועוד משהו קטן...
עד שחייבת להקיא כי הבטן פשוט כואבת..
אני עדיין חרדה קצת אחר כך אבל זה נרגע
ומצליחה ללכת לישון...
ואם לא אכלתי אני אתהפך במיטה שעות ואחשוב על אוכל
אני שונאת להקיא
שונאת את עצמי שעושה דבר כ"כ דוחה
ההרגשה כ"כ בודדה, החרדה בשיא אחרי שאכלת ולפני שמתרוקנת
מרגישה מלוכלכת מכל מה שהכנסתי לגוף שלי
כל הטעמים הסותרים, והאוכל שאכלתי (יותר נכון בלעתי) חצי בשלמותו
הבטן שלי יותר שמנה מהתחת או הציצי ואני נראית כמו הילדים הסומלים האלה שהבטן שלהם מנופחת מרעב
משהו מעוות ומכוער
ורק אני יכולה לנקות את עצמי מזה ולא בטוח שאצליח, וכ"כ מפחיד לא להצליח
קרה פעם שלא הצלחתי או שוויתרתי באמצע כי זה כ"כ מעייף ומגעיל
ובמשך הלילה התעוררתי כל פעם מאוכל שעלה לי בגרון..
אני כ"כ מבינה את כל מי שעוברת את זה
בדידות אשמה בושה חרדה
כל הרגשות הכי קשים וכואבים בהפרעה אחת
שווה להתגבר על זה רק כדי לשפר את הדימוי העצמי
ההרגשה של הזיוף, שמשקרת לאנשים
כי לא נראית ככה באופן טבעי..
וחסרת שליטה עצמית, בלאכול ככה
והגועל והכיעור בלהקיא.
הלוואי שהיתה עצת זהב לצאת מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
ניצוצות07/03/2008ערב טוב מיכל
קראתי מה שכתבת, האמת שהבנתי..משום מה הבנתי מאיפה נכתבה התגובה בהתחלה,
המילים המרשימות, שבאמת קיוויתי שכך גם את נוהגת
לפעמים אנחנו נוטים להיכנס למין אשליה כזאתי, הכוונה היא שאנחנו מאמינים בזה לגביי אחרים,
אך לגביי עצמנו מה? זאת הבעיה.
עצת זהב הרי אין מיכל,
אבל מחשבה בריאה את יכולה לפתח לעצמך
אמרי לעצמך שככה לא היית רוצה לראות את חייך בהמשך..
היית רוצה לראות אותם יותר בריאים, לראות את עצמך חיה בתוך חייפ שהם שלך,
לא משהו שהוא זיוף
ורק את יכולה לשנות את זה
אף פעם לא מאוחר, לא משנה אם עברו 15 שנה, 10 שנים או רק שלוש,
אף פעם לא מאוחר מדי כדי לשנות את המקום בו את נמצאת, זיכרי שזאת רק פרספקטיבה
שיצרת לעצמך, את יכולה לשנות את קו המחשבה שלך..הבריאי אותו
מאחלת לך שבת שלום וסופ"ש טוב...אולי תפתחי בשבוע חדש ובריא יותר
פשוט אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה 3>
מיכל08/03/2008תודה על מה שאיחלת לי. מקווה לשבוע חדש וטוב ולהתחלה חדשה גם בשבילך..
האמון שלי בעצמי ובכוח שלי להתגבר על זה יורד כל הזמן
אבל חייבים לשכוח מכל הפעמים שנכשלת אם רוצים שתהיה הזדמנות אמיתית להצליח
תודה על התגובה באופן כללי
אני כ"כ בודדה בימים האחרונים
זה הפורום ה"א הראשון שכותבת בו על עצמי
ורואה שלא ממש פעיל
היה בזה משהו מאכזב ומרוקן עוד יותר, עד שענית לי... וזה שימח
יש לי הרגשה שיש בסגנון כתיבה שלי משהו פלצני שלא גורם לרצות להתייחס
אני לא מתכוונת ולא מרגישה ככה בכלל לגבי עצמי (לא לוקחת את עצמי ברצינות ותמיד נראה לי שאמרתי דברים מטומטמים)
לא מבקשת חיזוקים לגבי זה, רק מתבטאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל יקרה
קרן אור09/03/2008מצטערת אם נפגעת מכך שלא עניתי,לא כ"כ הרגשתי טוב בימים האחרונים וע"כ נעדרתי.
את מתארת כ"כ הרבה סבל,כ"כ הרבה חוסר משמעות,ואני שמחה ע"כ שאת מוציאה זאתץ החוצה כאן..אשמח לשמוע יותר עלייך,בת כמה את האם עברת טיפול בעבר...
אני כאן כדי להקשיב למה שתרצי לספר....
מאחלת לך יום טוב,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן-אור
מיכל09/03/2008היי
לא "נפגעתי".. :] ולא ממך אישית
מקווה שמרגישה טוב יותר
תודה על התגובה
אני בת מעל 20 והייתי בטיפול, לא מוצלח...
לא עניין של כימיה, ולא שהבעיות שלי קשות לפתרון בכלל או בשביל המטפל
לא מוצלח מהבחינה שנפלתי על בנאדם מופרע וסוטה, לא פחות...
אני לא אפרט
אבל האכזבה והטראומה גרמה לי להימנע מטיפול עד עכשיו
כששוקלת את זה שוב
יש עוד סיבות נגד כמו העניין הכספי (אני לא עובדת)
יש הרבה דברים בסיסיים שלא יכולה להרשות לעצמי
בגלל המצב הכלכלי שלי ובבית
ואני שמה אותם מול טיפול וחושבת אם זה שווה את זה
אולי זאת טעות
אני לא אלך לטיפול בשביל תמיכה ופורקן לרגשות שלי
ואני חושדת שזאת התועלת העיקרית שאנשים מקבלים מטיפול
כמה שאני בודדה וזקוקה לזה אולי...
חוץ מזה נראה לי שאני מאוד מודעת לעצמי
וכדי לעבד מחשבות צריך רק היגיון בריא ואת זה יש לכולם?
אני לא לגמרי מבינה מה התפקיד של טיפול
אשמח אם מישהו יסביר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימה02/03/2008
שלום,שמי סימה בת 27 כמעט (בריאה בד"כ) מבקשת את עזרתך ...
חליתי בוירוס של הקאות וחום לפני 8 ימים.
בעקבות הוירוס לא הוכנס אוכל לגופי מאחר וכל דבר שאכלתי או שתיתי הקאתי כעבור זמן קצר.
דבר זה גרם להתייבשות ולכך שהיה צורך בעירוי נוזלים כמה פעמים כדי לצאת מההתייבשות.
עברו כמה ימים ועכשיו אחרי שהוירוס עבר הבעיה שלי היא לחזור לאכול כרגיל
כל דבר שאני אוכלת עושה בחילה, יש כאבים באיזור הקיבה, הרגשה של בועת אוויר בקיבה.
כבר כמה ימים אני לא מצליחה לחזור לאכילה נורמלית- מה ניתן לעשות???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימה שלום
קרן אור02/03/2008לצערי המצב מוכר לי,לפני כחודשיים חוויתי את זה גם.
אחרי וירוס מע' העיכול נעשית רגישה לאוכל.מה שניתן לעשות זה להימנע בשלב ההתחלתי ממוצרים המכילים הרבה שמן ומוצרי חלב,שנחשבים קשים לעיכול.לאכול ארוחות קטנות ובהדרגה.
בהצלחה,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנועה28/02/2008
התקופת הסתגלות הזאת לכדורים עוברת לי ממש קשה , אני לא מבינה למה אבל התופעות לוואי הפיסיות ממש חזקות.....כל הזמן יש לי בחילות וסחרחורות , האוכל התבלגן לי לגמרי בעקבות זה.......אי פשוט ניזונה מלחם ולחם ולחם ותה , כי זה הדבר היחיד שלא עושה לי בחילה.......(אני מקווה שזה לא היה טריגר)......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
קרן אור28/02/2008לא הבנתי לאיזה כדורים את מתכוונת??לכל תרופה יש תחליף של תרופה אחרת שיכולה להיות עם פחות תופעות לוואי.לכן עצתי לך היא לפנות לרופא שרשם לך את התרופה ולשתף אותו בהרגשתך.
בהצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותגל25/02/2008
מה זה משנה אם אני לא אוכל כל היום כלום ולפני השינה אני אוכל את מכסת הקלוריות היומית שלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
קרן אור26/02/2008כעיקרון זה לא משנה ממש לאכול את מכסת הקלוריות בערב,אבל למה לעשות זאת??למה להימנע מאוכל כל היום ולבוא רעבים מאוד בערב??למה לא לחלק את הארוחות באופן הגיוני יותר במשך היום,וע"י כך את גם לא "מייעלת" את חילוף החומרים שלך,כך "ששכרך" יוצא בהפסדך.לפעמים כשאוכלים מאוזן ולא מגיעים לאוכל רעבים(אגב,לא לאכול כל היום מכניס את הגוף למצב של סטרס,כי את נמצאת בצום כל היום,הריכוז והזיכרון נפגעים והחולשה משתלטת...),הכמוית באופן טיבעי תהיינה נמוכות יותר.
מקווה שעזרתי וממליצה בחום לפנות לדיאטנית שתעזור לך לבנות תפריט מאוזן ובריא
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל17/02/2008
שלום רב,
רציתי לדעת מהי ההגדרה של הפרעות אכילה. וזאת כדי לדעת עם יש לי את הבעיה הזו.
אני רזה - 40 קילו ואני אוכלת שתי ארוחות ביום בערך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל יקרה!
קרן אור17/02/2008בתוך כל ההגדרה של "הפרעת אכילה",יש גם כמה שהן לא ספציפיות.בגדול ניתן להגדיר ה"א כאשר פרט למשקל הגוף יש מרכיב נפשי בו כל המאמצים המחשבות והמדידה העצמית נעשית ומצטמצמת לכדי ספרות.לכן קשה לענות על שאלתך,כי לא כתבת מה את חושבת על המשקל שאת נמצאת בו היום(והוא נשמע כתת משקל),האם את מונעת מעצמך יותר משתי ארוחות ביום(לצורך שמירה על המשקל הזה) ומה מניע אותך.
את יכולה גם להקליד בגוגל את השם הפרעות אכילה ולקבל קריטריונים יותר מפורשים,או לפרט יותר.
ערב נעים,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחגית13/02/2008
אני ממתינה כרגע שיתפנה מקום בתל השומר במרפאה לה"א, בנתיים נשלחתי למיון היום שם נתנו לי אינפוזיה ללא סוכר לדרישתי וכשרצו לשחרר אותי בדקו לי סוכר והוא היה מאוד מאוד נמוך ואמרו שאני חייבת להעלות את הסוכר לפני שאני הולכת, האופציות היו אינפוזיה עם סוכר או לאכול, מאחר ואני לא מסוגלת לאכול לאחר מאבקים קשים עם עצמי ושיכנוע מצד הרופאים הסכמתי לקבל חצי שקית של אינפוזיה עם סוכר (לדעתי זה 1/4 ליטר).
האם מחר בבוקר אני אראה שהשמנתי?????
אני בלחץ היסטרי, בבקשה תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית יקרה!
קרן אור13/02/2008מה את רוצה שאגיד לך,שהאישו כאן הוא לא המשקל אלא הסכנת חיים שאת נמצאת עקב מחסור בסוכר??סוכר הוא הדלק שלנו למוח,ללב לכל התפקוד הכללי...היפוגלקמיה גורמת לרעד,לעילפון למצב מסכן חיים.האם לאחר כל זאת זה ממש משנה אם תראי שעלית או לא??אני חושבת שעשית נכון כשפנית לתל השומר,הנקודה היא לנסות למזער את הסכנה שנשקפת לך בזמן ההמתנה,ובמידת הצורך ל"הפעיל שרירים" כדי לקבל קדימות בכניסה לאשפוז(ע"י רופא או פסיכולוג\פסיכיאטר).
מאחלת לך רק בריאות,תשמרי על עצמך,יש נזקים שהם בלתי הפיכים....
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילהמיה11/02/2008
מה המדע מציע לפתרון? חוץ מ"תיקון הקופסה"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה שלום
קרן אור11/02/2008לצערי המדע לא מציע דבר,אם היה פתרון אוניברסלי אחיד כולנו כבר היינו בריאים, לא??
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאמינקה07/02/2008
אחרי שיחה עם פסיכי(אטר) מומחה, הוא המליץ לי (כמובן) לפנות לטיפול.
אני ואמא דיברנו והחלטנו שנפנה לקופ"ח על מנת לבקש הפנייה ליחידה המטפלת בה"א בביה"ח.
השאלה היא כזאת:
א. על איזו יחידה את ממליצה? (אשמח לשמוע-באזור המרכז)
ב. האם ידוע לך אם יש טיפול\מקבלים לטיפול ביחידות הללו גם בנות במצב יציב (כמוני) אשר לא זקוקות לאישפוז יומי\מלא, אלא לטיפול פסיכולוגי ומעקב רפואי רק של פעם\פעמיים בשבוע?
או שיגידו לי שאני לא מתאימה ואני אשאר ללא טיפול?
(זה מפחיד אותי)
תודה רבה על כל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאמינקה!
קרן אור07/02/2008אין לי מספיק נתונים עלייך כדי שאוכל להמליץ לך על משהו מתאים.למה את מתכוונת שאת אומרת שאת במצב יציב??בת כמה את(יש יחידות לנוער ויש יחידות לה"א מעל גיל 18)??
באופן כללי-באיזור המרכז יש את היחידה הגדולה והטובה לטיפול בה"א בתל השומר.אני מכירה בנות שהיו שם וקיבלו טיפול טוב.אבל מקומות כאלו בדר"כ מקבלים לאישפוז מלא או חלקי (יום).אם ברצונך בטיפול שבועי ניתן לפנות ליחידה לטיפול בה"א מטעם קופ"ח.במכבי זאת מרפאה שנמצאת ברמה"ש.בכללית-מרפאת הנוטרים ברעננה.אשמח לשמוע עוד קצת כדי שאוכל לכוון אותך יותר.
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לברוח מהמציאות לעוד כמה ביסיםדנה05/02/2008
בזמן האחרון ללא סיבה נראית לעין אני אוכלת ואוכלת כל היום. לא יודעת מה קורה לי. אני בדיכאון מזה ואז עוד יותר בא לי לאכול כדי לברוח מהמציאות לעוד כמה ביסים.
מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה יקרה!
קרן אור06/02/2008את בעצם עונה בגוף השאלה שלך את התשובה שאת מחפשת..מה לעשות??לעצור רגע לפניי ולחשוב ממה את בורחת??ולמה??ולהבין ששום אכילה או הימנעות ממנה לא ישנו את המציאות איתה אנחנו מפחדות להתמודד.ולא לפחד לראות את האמת ,לקבל אותה,ומתוך כך לפנות לשינויי.רק ההתמודדות תוכל למנוע את האכילה הלא מאוזנת.ואם את מרגישה כי זה בלתי אפשרי כרגע לבד,אזרי אומץ ופני לקבלת טיפול.
בהצלחה,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשששדניאל30/01/2008
שלום אני בן 21 לפני כחמישה חודשים התחלת דיאטה מסיבות שונות ופרטיות ... מאז אני אוכל בין 200-300 קלוריות ביום כשפעם בשבוע יש לי התקף אכילה של 1000 קלוריות... פלוס התעמלות של 4-5 שעות ביום...(גם בלילה)
אני מטר 78 ושוקל 55 קילו..
אבל לא משנה מה אני עושה תמיד נראה לי שיש לי עודף משקל(כי אכן יש לי) אני כבר משתגעעעע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל שלום!
קרן אור01/02/2008אתה מתאר מצב בו הBMI שלך הוא בסביבות ה-17 (כלומר,תת משקל קיצוני) אבל אתה עדיין חושב שיש לך עודף משקל.ראייה מעוותת של המציאות אופיינית להפרעת אכילה,כמוה גם תזונה הנשענת על מיעוט קלוריות,על התעמלות אובססיבית(כמה אנשים אתה מכיר שמתעוררים באמצע הלילה להתעמל??זה נובע מחרדה ומפחד מעלייה במשקל).לכן הצעתי לך,ודווקא בעיקר שאתה מרגיש שאתה "משתגע" היא לפנות למרפאה שמטפלת בה"א שם תקבל טיפול מקיף הכולל בדיקת רופא,ייעוץ תזונתי והכי חשוב-טיפול נפשי.
אל תוותר לעצמך.ה"א לא נעלמת סתם,אלא יש לה נטייה להחמיר עם השנים,ואז גם מתלווים אליה שלל סיבוכים.
ואני כאן אם תרצה שאכוון אותך.
שבת שלום,קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
דניאל03/02/2008אני לא חושב שאני מסוגל... יש לי קול בראש שהוא חזק ממני ... הוא כרגע קובע לי את החיים...ואני לא חושב שאני יכול להלחם בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דניאל
קרן אור04/02/2008עצם העובדה שנכנסת לכאן מראה שיש לך גם קול אחר בריא יותר שרוצה חיים אחרים בשביל עצמו ולא מאסר עולם...אולי הוא חלש כרגע ואתה לא ממש שומע אותו אבל הוא קיים,ואם תתחיל עם הזמן עוצמתו תגבר ותשתיק את הכול שאתה מכנה "חזק ממני".זה אפשרי ואני חושבת שאתה ראוי לשקט הזה בראש שלך.
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
דניאל08/02/2008היי תודה שאת עונה קרן אור...אני באמת מאמין שאם אני אגיע ל 50 קילו החיים יראו יותר טוב...בכל מקרה אם יש דרך אחרת ליצור איתך קשר אשמח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל היקר
מיה11/02/2008קראתי את מה שכתבת. אתה נשמע לי בחור חכם עם כוח רצון אדיר. אתה בטח מבין שאתה חייב לטפל בעצמך. יש פער בין המשקל שלך לאיך שאתה רואה את עצמך. הפער לא מדוייק. להפך. בתת משקל אתה פוגע במערכות הגוף. חבל. היה משמח מאוד לקרוא מה היית ממליץ לי לעשות אם אני בדיוק כמוך. אשמח לקרוא תגובה ממך. אתה נשמע אחלה של אדם!! ועוד עם שם מקסים :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיה ולקרן אור
דניאל11/02/2008קודם כל תודה על המחמאות למרות שאני לא מאמין שהם מגיעות לי...אני לא מאמין שאני צריך לתת עצות למישהו.. אני נמצא בשלב בחיים שהכל צולל למטה... יש לי שתי קולות בראש כרגע... הקול החזק והדומיננטי הוא זה שאומר לי להמשיך להוריד משקל... לעשות הכל גם אם זה אומר לקום ב3 לפנות בוקר ולרוץ 10 קילומטר או להשאר ער עד 2 לפנות בוקר ולעשות כפיפות בטן... איכשהו לקול הזה זה אף פעם לא מספיק... ואני שבוי אחריו.. התחלתי את הדיאטה הזאת לפני חצי שנה הייתי 84 וקילו... לא זוכר מה עורר את זה אבל זה בטוח היה מכלול של דברים שהפעילו את התחושות החזקות האלה ... כל חיי הייתי שמנמן ואני מניח שקיבלתי את זה, הדחקתי את זה ויום אחד זה פשוט התפרץ .. הרגשתי כשלון ובאותו זמן בושה מהגוף שלי.. כן אני שוקל היום 53 קילו וכן אני מודע לכך שזה משקל נמוך אבל כמו שאמרתי זה הכל הזה בראש שלי שאומר לי שאני מסתכל במראה שאני עדיין לא הגעתי לנקודה שאני צריך להגיע אליה...בזכות הכל הזה אני לא דואג לשום דבר ...רק המשקל זה כל מה שחשוב לי בחיים כרגע... שום דבר אחר לא משנה... היו לי הישגים בחיים , אבל ככל שאני אנסה להזכר שום דבר לא משתווה לתחושת ההישג שאני מרגיש אחרי שאני רואה שירדתי עוד קצת במשקל... או אחרי אימון מהבוקר עד הערב...שום דבר לא השתווה וישתווה לתחושה הזאת... אם היית במצבי הייתי אומר לך ... תיגשי לטיפול ...תשיגי עזרה..אבל עצם היותי בן אדם הגיוני באופן מעוות אומר לעצמו לא ללכת לטיפול .. רק בגלל האפשרות הקלושה שמשהו שהם יעשו שם יגרום לי לעלות במשקל .. ולהדרדר למצב שהייתי בו לפני שהכל
התחיל ... בברכה דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל שלום
קרן אור11/02/2008אני מבינה את הפחד שלך לחזור למצב ההתחלתי ברור הרי שזה מה שמניע אותך,אבל מצד שני,האם אתה מאושר כיום??ברור לך שאתה הולך בדרך שתוביל אותך רק לכיוון אחד,זה מה שאתה בוחר לעצמך??לגמד את האישיות שלך למימד אחד??
אני יודעת שזהו לא תהליך קל,אני מכירה את הקולות שבראשך,הייתי שם יותר מידי שנים(למעשה,11 שנה),ואני עדיין מתמודדת לפעמים עם הקולות האלו(אומנם בעוצמה נמוכה),אבל אני יודעת גם שאי אפשר אחרת וזאת התמודדות לכל החיים אבל צריך לעבור אותה.
כתבתי לך את המייל שלי,לבקשתך,אני מקווה שתשתמש בו..
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשות...אילנית29/01/2008
הי
בני בן ה9 שוקל 43 קילו - גובה 1.43
אני ואבא שלו התגרשנו כשהיה בן 3 (אם זה רלוונטי)
מה שקורה זה כשהוא אוכל הוא אוכל ממש מהר וזה לא משנה אם זה בבית או מחוץ לבית.
לפעמים אני מתביישת לצאת איתו לחברים או משפחה.
כשאני מעירה לו אני הוא לא מבין וטוען שאוכל רגיל ולפעמים אומר לי שהוא מודע לזה ולא שולט בזה כי מאוד רעב.
כשיש סיר במרכז השולחן או תוספת אחרת הוא אוכל מהר מהצלחת שלו ולפני שמסיים מוסיף עוד ואומר "שלא יגמר לי".
אין המשפחה עבר של השמנה . הנקתי אותו הנקה מלאה עד גיל שנה.
התופעות האלו החלו לפני כשנה בערך.
אשמח לעזרה
תודה
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילנית!
קרן אור29/01/2008הגעת לפורום הלא נכון,ולכן ממליצה לך להעביר את שאלתך לפורום מקביל בנושא תזונת ילדים.אבל בכול אופו יש כמה שאלות שהייתי כן בודקת-האם בבי"ס שלו מי שלא אוכל מהר לא נשאר לו אח"כ עוד??הרי בהרבה מקומות יש את השיטה של "כל הקודם זוכה",ונשמע שזה הרגל שמגיע ממקום כלשהו,ולא דווקא מרקע נפשי.האם הוא אוכל תמיד ליד השולחן??ארוחות משפחתיות חשובות לשם הקניית הרגלי אכילה נכונים.
אם את עדיין מוטרדת,אל תחכי עם זה פני לקבלת ייעוץ תזונתי (לפעמים די בפגישה בודדת) מטעם קופ"ח אליה את שייכת.
בהצלחה,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)