פורום הפרעות אכילה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מאמינה יותר...
    שירן
    15/11/2008

אני סובלת מאנורקסיה כבר מעל לשנה.. מטופלת כרגע במרכז להפרעות אכילה והתייצבתי מבחינת משקלי.. אבל את וודאי יודעת וכל מי שסובל מהפרעת אכילה, שהחלק הכי קשה זה הנפשי.. ולצערי למרות שמשקלי תקין כעת נותרתי עם "מוח אנורקטי".. כזה שעוד רוצה ומייחל לרזות עוד איזה קילו או שניים..כזה שאובססיבי לכל מה שקשור באוכל, בעל דימוי גוף מעוות וקשור בשלשלאות ואזיקים אל המחלה המטורפת הזאת.. אני כבר לא רואה אפשרות לצאת מזה..כשאני חושבת לעיתים מה אני בלי האנורקסיה מתעוררת בי תחושת פחד עצומה..היא כבר הפכה לחלק ממני.. כמה שהיא פוגעת והורסת אותי יש בי גם צד שפוחד שהיא תעזוב.. קשה לי עד מאוד להאמין שאי פעם אוכל לאכול כאחד האדם בצורה ספונטנית ולא מחושבת וכפייתית כ"כ.. שאצליח לאכול רגיל ללא רגשות אשם מטורפים שמלווים אותי כל ארוחה.. לא מאמינה שאצליח לגרש את המחלה הזאת ממני.. קרן אור- ראיתי שאת נותנת כאן הרבה תמיכה לבנות עם הפרעות אכילה.. הייתי מעוניינת לשמוע ממך איך הצלחת להתגבר על כך.. איך הקול הבריא ניצח בסוף..<זה נשמע לי כמו נס!> אני מיואשת לגמרי.. :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מאמינה יותר...

הוספת תגובה

• שירן יקרה!

קרן אור
    15/11/2008

אני מבינה את תחושת התסכול והייאוש,אבל יחד עם זאת אני מאמינה שאת בטיפול כי החלטת כן לתת לזה צ'אנס ויש חלק בתוכך שכן רוצה להבריא,רק שכרגע את לא שומעת אותו מספיק...
    את "רק" שנה באנורקסיה,מה אגיד על 11 שנה??והיני אם היית אומרת לי אז שאחלים,סביר להניח שהייתי צוחקת לך בפנים.אני גדלתי עם המחלה עד שלא הכרתי את עצמי בלעדיה.אבל את יודעת שלפעמים האהבה הכי גדולה היא השנאה הכי גדולה שלנו.
    איך החלמתי??קשה לי להניח את האצבע על נקודה מסוימת ולקרוא לזה המפנה.אני חושבת שהתחיל אצלי איזשהו תהליך שאפילו אני לא שמתי לב אליו.הייתי בת 20 עם שימוש מסיבי במשלשלים,הקאות,התעמלות אובססיבית.וקיבלתי התקף לב.וזה לא שהייתי רזה מידי אבל הנזק הצטבר..וכ"כ פחדתי בבוקר שאחריי שהבנתי שאם אני לא מסיימת עם זה אז לפחות שאחיה כמו שצריך.כל פעם לקחתי על עצמי עוד משהו .באותה תקופה יצאתי עם מי שהים הוא בעלי,וניסיתי להבריח אותו בכל דרך כי אהבתי היתה נתונה לאחר,להפרעה שלי,והיא קינאה כ"כ שלא היה מקום לעוד מישהו.אבל הוא התעקש ולא ויתר עליי ואני התחלתי להבין שאנשים כן אוהבים אותי בזכות מי שאני,ולאט לאט נבקעו סדקים בשנאה העצמית שלי.וכל שנתתי לעצמי לאהוב גיליתי שאני גם נאהבת.אבל עדיין לא החלמתי.ההחלמה האמיתית התרחשה כשגיליתי יום אחד שבניגוד לכל מציאות הגיונית אני בהריון.באותו יום לקחתי אחריו-זרקתי סופית את המשלשלים לפח,התחלתי לאכול מסודר ולא אגיד לך שלא שנאתי את עצמי,אבל הבנתי שמעכשיו סדר העדיפויות השתנה ואני צריכה לדאוג למשהו שגדל בתוכי..
    ולאט לאט קיבלתי את עצמי ,חילוףהחומרים שלי התאזן ונשארתי על משקל נמוך יותר ממה שהייתי עוד לפניי ואכלתי כמו בן מאדם בריא.
    גם היום אני לפעמים מסתכלת במראה ולא אוהבת את מה שאני רואה,גם היום לפעמים אני מרגישה את ההפרעה מנסה להשמיע את קולה,אבל היום אני חזקה ואני יודעת שהיא לא תפתור לי כלום בחיים,הבעיות שלי ישארו ולא יעלמו,ואני יודעת להתמודד איתם בדרך סלחנית.ואני חושבת שזאת השלמות האמיתית.לדעת מה הן המגרעות שלך ולחיות איתם בשלום.

שירן,לא כתבת בת כמה את,היכן את מטופלת ובאיזה תכיפות,אבל חשוב שכן תפתחי את הנושא עם המטפלת שלך כדי שגם המצב נפשי יעקוב אחר המצב הגופני.אל תוותרי על עצמך.אפשר לשנות דפוסי חשיבה,צריך להבין קודם מה האנורקסיה משרתת אצלך ולהבין שהיא מסווה שמצאנו לעצמנו ולא הפתרון האמיתי.לפעמים לחיות בצל השקר של המחלה גרוע יותר מלהתמודד עם האמת.

אשמח אם תכתבי עוד על עצמך,ואני כאן כשתרצי,
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור יקרה
    אמל
    13/11/2008

אני אשמח אם תעני לי על שתי השאלות:מה הנושאים המרכזיים שנדונים בפורום?ובמה תורם הפורום לחבריו? אני צריכה תשובה ועדיין אף אחד לא ענה לי

לקביעת תור
    סגירה
    קרן אור יקרה

הוספת תגובה

• אמל יקרה!!

ניצוצות
    13/11/2008

אהלו אמל, מקווה שזה בסדר שאני עונה לך, מפני שבעצם השאלה שלך הייתה מופנת אל קרן אור. הנושאים המרכזיים שעולים פה בפורום של קרן אור, הם בעצם סוגי הפרעות אכילה פה של בנות..דרכי ההתמודדות שלהן, הרגעים שלפעמים מריגישים שנופלים המיעדות כלפיי מטה, הרצון לחזור ולעלות למעלה, לשנות..לתקן...ולקבל את התמיכה שצריך בשביל זה. הפורום עוזר זה לזה בכך שלא פעם מובאות פה בעיות של בנות, שאחרות רואות סוג של הזדהות...ואפילו מסוגלות לענות ולתמוך אחת בשניה, והרי אם אני יכולה לתמוך..זה לא אומר שבעצם אני יכולה גם לומר את אותם מילים גם לעצמי? אז התשובה היא כן..ואני חושבת שלאחרת תגובה של אחת הקוראות למישהי אחרת פה בפורום, אז יש חשיבה פנימית אשר מובילה בסוף לנקודה שגם אני צריכה לעשות בשביל עצמי..ולא רק לתת עצות! מקווה שהייתי ברורה ושהבהרתי את עמדתי...ושכמובן הצלחתי לתת מענה לשאלותייך. שיהיה לך ערב טוב, פשוט אני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמל
    13/11/2008

פשוט אין מה להגיד חוץ מתודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רוני
    15/11/2008

תודה על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמל ורוני היקרות

קרן אור
    15/11/2008

הנושאים שנדונים בפורום מחולקים לשניים:
    - רוב הסובלים מה"א מרגישים מאוד בודדים מצד אחד כי הם סובלים מבלי שאף אחד ידע,ומצד שני,רוצים כ"כ לבקע את המקום הזה,אבל לשם כך דרושה הכרה שקיימת בעיה ווהודאה בפני הקרובים אליהם.הבעיה היא שרבים חושבים שהם היחידים שסובלים מה"א וחוששים מה יחשבו עליהם אנשים שישמעו ע"כ ..הפורום עוזר ממקום שכאן פוגשים אחרים שסובלים בדיוק מאותה הפרעה וזה כבר נותן תחושה ש"אני לא היחידה ואני לא חולת נפש ואין לי מה להתבייש מלספר " ומתוך כך מגיעה תמיכה ועידוד להבין שכמה שקשה כרגע ההבראה היא תהליך אפשרי .מהצד השני כותבים כאן אנשים שהחלימו מה"א וזה כשלעצמו נותן תחושה שהכול אפשרי ושואבים מכך הרבה עידוד ותקווה.
    בנוסף במהלך תהליך ההחלמה יש נפילות והחוכמה היא לדעת לקום ולהמשיך כאילו דבר לא קרה.וכאן כותבים על זה וצוברים כוחות להילחם ביחד עם אנשים נוספים שמבינים את הקושי,שלא יבקרו,ומצד שני שיעודדו להמשיך להיאבק.
    ולבסוף,אחרי שלב ההכרה בבעיה,החשיפה של "הסוד",הפורום מכוון למקומות טיפול מתאים באתם ליכולת ולמצב הכותבת.

מקווה שעזרתי,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור היקרה
    ניצוצות
    12/11/2008

קרן אור... קראתי כעת את תגובותייך לבנותף את השאלות הקשות שהן כותבות בו ואת הלבטים שלא פעם אנחנו מתחבטות בהם.. כמה תמיכה את נותנת להם? כמה תמיכה יוצאת מפה... זה לא יאומן, אני לא חושבת שראיתי פורום עוטף כמו זה..אני לא חושבת שאי פעם ראיתי מנהלת פורום עוטפת כמוך.. לא פעם, אני נכנסת לפורמים ורואה כאלה תשובות קרות עם רצון "לגמור עם זה" וזהו, כ"|כ שונה מהגישה פה בפורום שלך, וע"כ תבורכי!! את מגשימה משהו..שאני בטוחה שהרבה היו רוצות לעשות...הלוואי ותביני אותי, את הגעת למקום שאני לא חושבת שכל אחת באמת יכולה להגיע אליו..לא ממקום אמיתי כמו שלך לפחות. היה לי נעים לבקר פה, פשוט אני.

לקביעת תור
    סגירה
    קרן אור היקרה

הוספת תגובה

• תודה יקרה שלי!

קרן אור
    13/11/2008

תודה יקרה על המילים החמות והפירגון שהועברו בדברייך.
    אני מאמינה שהשנים לימדו אותי שאפשר לתת רק כשאתה יודע גם לקבל.ואין תחושת סיפוק גדולה יותר מלעזור למישהו שבדיוק ברגע נתון היה צריך לשמוע מילים אלו כדי לאסוף כוחות ולהמשיך במאבק,אותו מאבק על חיים טובים יותר ובריאים.ואני שמחה אם הצלחתי לגעת ואפילו לכמה דקות להעלות חיוך או תקווה.
    אני מקווה שאת בטוב..ואשמח אם תמשיכי לכתוב כאן ולתת ולספר לבנות על דרך ההתמודדות שלך.
    שיהיה סופשבוע נעים,מפנק וחמים
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור מקסימה

ניצוצות
    13/11/2008

אמשיך לבקר פה, התגעגעתי למקום הזה למען האמת... מזכיר לי את תחושת החורף שעבר, שאז מאוד הייתי פה בפורום. ואני חוזרת...לספר על הפסקות התה שלי... אגב, מעניין מה עם בלונדי שנעלמה לה ככה פתאום.. סופ"ש טוב גם לך יקירה, אני מקווה שבסופ"ש הזה אוכל לנוח ולצבור כוחות לתחילת שבוע הבא! מנוחה, מנוחה ועוד מנוחה... פשוט אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הפורום
    רוני
    12/11/2008

שלום, קוראים לי רוני ואני סטודנטית לריפוי בעיסוק באוניברסיטת חיפה. במסגרת לימודי התבקשתי להיכנס לפורום תמיכה ולשאול על תרומת הפורום וכמו כן על הנושאים המרכזיים שמעסיקים אתכם בפורום. אודה לכם מאוד על התייחסות לנושאים אלו. תודה רבה ויום טוב... רוני

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הפורום

הוספת תגובה

• רוני ואמל יקרות,

קרן אור
    12/11/2008

מקווה שהבנות כאן תעזורנה לכן.בכול מקרה,אם יש לכן שאלות ספציפיות אשמח לעזור.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולמית לשעבר
    אלמונית
    11/11/2008

היי קרן אור רציתי להגיד לך שאני הולכת למטפל באומנות וקראתי את הספר להיות מושלמת ספר מעולה אני כבר 3 שבועות אני לא מקיאה ואני נורא שמחה אני מקווה שאני ימשיח אבל אני יגיד לך את האמת נורא קשה לי כי אני מכורה לשוקולד ואני אוכלת כמויות גדולות של אוכל ולא יכולה לשלוט על עצמי למרות שנתנו לי תפריט מסודר ואני אף פעם לא מצליחה ואני מרגישה שהחיים פשוט נחסמים לי כי אני לא מצליחה בכלום . מקווה שתעזרי לי מה אני יכולה לעשות כדי להיגמל משוקולד כי אני מכורה עוד מגיל 5 אנא תעזרי לי כי אני אלרגית לקקאו , שוקולד וקפה .

לקביעת תור
    סגירה
    בולמית לשעבר

הוספת תגובה

• אלמונית יקרה

קרן אור
    12/11/2008

קודם כל-אני מברכת כל אמצעי שיכול לעזור בקידום לעבר עתיד בריא יותר.ותודה למיטל שחר,אם כך.שלושה שבועות לא להקיא זה הישג מרשים,וכל הכבוד לך על כך!!!!!!!!!!!!!!!!! אני מאמינה שהוכחת לעצמך שכוח רצון הוא הדבר שאין שום דבר שיכול לו.לגביי עניין השוקולד-מניין לך שאת אלרגית לקקאו??בדר"כ תשוקה למתוק נגרמת בגלל הימנעותוירידה ברמת הסרוטונין וחוסר איזון ברמות הסוכר בדם.לכן כדאי תמיד לשלב בתפריט פחמימות מורכבות(כדוג' פסטה מחיטה מלאה,אורז מלאה) שמעלים את רמות הסרוטונין אבל האינדקס הגליקמי שלהם הוא נמוך,כלומר שבניגוד לסוכרים פשוטים(פירות ומתוקים) הרמה לא צונחת לאחר אכילתם במהירות(ואפילו נמוך יותר דבר שנעורר את הצורך שוב באכילתם) ,אלא נשארת יציבה יחסית.
    ושוב-בתזונה מאוזנת מותר גם לאכול שוקולד,זה הכול עניין של כמות וברגע שאת מאפשרת לעצמך כל יום קצת,אז את לא מתאווה כ"כ במשך היום,כי את יודעת שזה זמין עבורך.
    בכול מקרה,אם את מוטרדת מעבר לכך,פני לייעוץ,אפילו חד פעמי,אצל דיאטנית שתבנה לך תפריט מאוזן לפי צרכייך ןהעדפותייך.

מקווה שעזרתי,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה??..
    גלית
    10/11/2008

אני חולה. אני בת 17 וחצי, חולה מזה שנתיים.. התחיל מאנורקסיה,כעת בולמיה... ההורים שלי רק בחודש האחרון הבחינו במצבי... והם די יוצאים מדעתם, לא יכולים לעכל את העבודה שהבת שלהם, הבת המוצלחת שלהם.... עוד יומיים אני מתחילה טיפול.. לא יודעת, לא יודעת.. מצד אחד ברור שאני רוצה להחלים, סוף סוף לצאת מזה, להפסיק את העיסוק המטורף סביב האוכל. אבל אני באמת לא מאמינה שזה אפשרי, לא מאמינה שמישהו יכול לשנות את המחשבה המעוותת שיצרתי לעצמי ושמלווה אותי מזה שנתיים. קשה לי, קשה לי עם עצמי!!! אני שונאת את עצמי, אני מרגישה שהרסתי ושאני ממשיכה להרוס לעצמי את החיים, בלי שום יכולת לשלוט בעצמי. אני בחרתי להכנס למחלה הזאת אני בחרתי לא לאכול, אני בוחרת עכשיו להקיא אני עושה את זה לעצמי למרות שאני מודעת להכל. למה???????

לקביעת תור
    סגירה
    למה??..

הוספת תגובה

• גלית יקרה

קרן אור
    12/11/2008

את שואלת שאלות לגטימיות,וגם הפחד שלך מלהבריא הוא מובן,כי הרי לא סתם פיתחת הפרעת אכילה,היא הרי משרתת ומכסה על רגשות עמוקים הרבה יותר וההתעסקות באוכל די מטשטשת את זה.אני מאמינה באמת שאפשר להחלים מה"א,במובן כזה שאפשר ללמוד לחיות איתה בשלום,כך שהיא לא משתלטת לנו על החיים.
    את "רק" שנתיים חולה אל תאבדי תקווה.ואני אומרת לך את זה ממרום של 11 שנים מאוד חולות,שכבר כל המטפלים הרימו ידיים ולא האמינו שאי פעם אבריא.והיני בעזרת רצון,נחישות אני בריאה היום.יש לי משפחה נפלאה ושני ילדים לאחר שני הריונות תקינים.
    את צעירה.יש עוד הרבה חיים לפנייך ואפשר שתחיי אותם מאושרת.אל תוותרי על עצמך.ומילת המפתח היא טיפול,טיפול וטיפול.לכן טוב שאת מתחילה טיפול.את צריכה באמת להתחייב לתהליך הטיפולי ולבוא עם נכונות וכנות.אני מאמינה שבדרך הזאת לאט לאט הקול החולה ילך ויחלש והקול הבריא,זה שרוצה לחיות ובאושר,יתגבר.
    בהצלחה יקירה,ואני כאן תמיד אם תרצי לשתף תוך כדי.
    שלך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעזור?
    זקוקה לעזרה
    10/11/2008

שלום קרן אור, אני מודאגת מאוד לגבי מצבה של אחותי. היא בת 24 ובחודש האחרון איבדה הרבה ממשקלה. היא לא מוכנה להגיד כמה היא שוקלת, אומרת שבפעם האחרונה שנשקלה זה היה 45, אך היא נראית הרבה פחות (עצמות הלחיים שלה כבר בולטות). היא אוכלת 800 קלוריות ביום, לפי מה שהיא אומרת. היא אוכלת כמעט אך ורק ירקות. היא אומרת שפשוט אין לה תיאבון, אבל נראה לי שלאט לאט היא פשוט מרגילה את עצמה לא לאכול. היא לא מוכנה ללכת לטיפול, וגם לא לדיאטנית. היא לא ממש חושבת שיש לה בעיה. שאלתי היא מה לעשות במצב כזה? מכיוון שהיא מעל גיל 18 המצב מורכב. איך ניתן לשכנע אותה ללכת לטיפול? נורא קשה לי פשוט לשבת בצד ולראות איך היא ממשיכה לרזות עוד ועוד. מה אפשר להגיד לה? מה להגיד ומה לא להגיד? האם כדאי להזכיר את המילה "אנורקסיה" או להגיד שהיא "רזה מדי" או פשוט שזה לא בריא? מה כדאי להגיד לה כדי שתסכים ללכת לטיפול? האם כדאי לדבר איתה ביחד עם הוריי או לבד? (גם אמא שלי ניסתה לדבר איתה ללא הצלחה) בתודה רבה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    איך לעזור?

הוספת תגובה

• שלום לך אחות יקרה!

קרן אור
    10/11/2008

מרגש לקרוא כמה את דואגת לאחותך ועם זאת אני יכולה להבין את גודל הייאוש וחוסר האונים שאת חשה.כיוון שהיא בגירה(מעל גיל 18) לצערי לא ניתן לכפות עליה טיפול.ה"א "גוזרת" על הסובלים ממנה בדידות ותחושה של שאף אחד לא מבין או יבין.היא משרתת צורך בהסתרת או בהתמודדות אמיתית עם קשיים עמוקים יותר.להגיד לה שהיא רזה או אנורקטית לא יעזור,כי היא רואה את עצמה כשמנה וזה רק ירגיש לה כאילו את נגדה וכל המטרה שלך היא לחבל לה "בדיאטה".לכן נסי לשוחח איתה ולשאול אותה מה עובר עליה,איך היא מרגישה,להגיד לה שאת איתה ואת פתוחה לשמוע ולחבק מתי שהיא צריכה,אבל שלא תסכימי לוותר לה על לוותר על עצמה.אולי תציעי פגישה אפילו חד פעמית כביכול "כדי להרגיע אותך" עם רופא ו\או דיאטנית והם ינסו לדבר על ליבה כי הם מנוסים בתחום.אני מבינה עד כמה זה קשה,אבל אל תוותרי,היי איתה ואני מאמינה שזה יחלחל ואולי רבים הסיכויים שהיא כן תשתף אותך או תודה שקיימת בעיה.
    את גם יכולה לתת לה לקרוא קצת כאן או בכלל על ההשלכות של האנורקסיה,
    אני אוכל גם לשוחח איתה טלפונית
    בכל אופן אשמח אם תעדכני אותי,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    אחת
    09/11/2008

שלום, במשך שנתיים סבלתי מאנרוקסיה, ובשנתיים האחרונות אני סובלת מהתקפי בולמיה המלווים בהקאות. לעתים אני מקיאה אחת לחודש ובתקופות לחץ אחת לשבוע. המחשבה שחולפת בראש היא שאני רוצה "לאכול"! תחושה שאני רוצה לאכול ולשבוע, הבעיה היא שאף פעם אין לי ממש תחושת שובע וכמות האוכל שאני צורכת היא מדודה בהתאם למשקל תקין. משך X זמן אני אוכלת בצורה מסודרת מתוך הבנה ש"אדם שפוי היה שבע" מכמות מזון כזו (שאכן נורמאלית לחלוטין) ואחת לכמה זמן אני נשברת ואוכלת המון, עד שאני מרגישה באמת שבעה אך לאחר מכן מקיאה. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• אחת בוקר טוב!

קרן אור
    10/11/2008

את כותבת שהצורך שלך באכילה הוא כדי להשביע רעב פנימי .זאת הדרך שמצאת כדי להתמודד עם תקופות לחץ,אבל כמו שכבר ברור לך זאת דרך לא בריאה שאם לא תטופל תהפוך לנגישה יותר ויותר ולכרונית.מה לעשות??לפנות לייעוץ נפשי כדי ללמוד להתמודד עם מצבי לחץ נכון ובכך להוריד את הצורך התדיר שלך בלאכול מעבר לצרכים התזונתיים שלך.מעבר לכך את יכולה לנסות להתמודד בעמצך ע"י זיהוי המקום שממנו זה מתחיל והמרתו בקריאה,הליכה באוויר הפתוח או כל תחביב אחר שלא קשור באוכל.אבל זה לא קל לבד. לצערי אין באמתחתי פתרונות קצרים, פני לטיפול, קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ללוש
    06/11/2008

לפני כ-3 שנים ניסיתי לרזות. ( עשיתי הרבה ספורט והייתי אוכלת מלא פסטה כי הבנתי שזה נותן אנרגיה וזה ממש בריא...) רזיתי יותר ממה שרציתי. ( גובה 1.56 משקל 44) פלג גוף העליון ממש רזה והתחתון נורמלי. אני רוצה להשמין. תתנו לי עצות!! בבקשהההההההההה! ניסיתי לאכול מלא - לא עוזר לי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ללוש יקירה

קרן אור
    09/11/2008

הדגש צריך להיות על לא לאכול מלא אלא לאכול מאוזן,תפריט שכולל את כל אבות המזון ומתחשב בצרכים התזונתיים הדרושים לך.אין זה נכון לתת ייעוץ דרך האינטרנט מבלי להכיר את הרגלייך,פעילותך ואופן חייך.לכן אם את מוטרדת פני לקבלת ייעוץ אצל דיאטנית,יתכן ופגישה אחת יכולה להספיק.
    עשי זאת נכון ובהצלחה,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה =\
    אור
    03/11/2008

שלום קוראים לי אור ויש לי חברה עם הפרעות אכילה. התחיל בבולמיה ואח"כ נמשך לאנורקסיה..היא טופלה אצל פסיכולוגים ולא כ"כ עזר.. עכשיו היא מתחילה אצל פסיכולוגית חדשה. השאלה שלי היא אם ישנם מפגשים של בנות\בנים שעברו את זה? ומדברים על זה ונפגשים כמו קבוצות תמיכה! אם כן אשמח מאוד לקבל פרטים בנושא.. תודה רבה אור

לקביעת תור
    סגירה
    חברה =\

הוספת תגובה

• בקשר להועה הקודמת

אור
    03/11/2008

קרו אור שלום תוכלי בבקשה ליצור איתי קשר דרך המייל שלי [email protected] תודה מראש אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אור יקרה

קרן אור
    05/11/2008

קודם כל כל הכבוד לך על דאגתך הכנה והרצון לעזור לחברתך.
    לגביי מפגשים-אם את שואלת אותי אישית אני לא מאמינה במפגשים האלו בטיפול בה"א כיוון שבמקרים של ה"א נדרש טיפול פרטני ומשולב בכול מקרה בצורה שונה.
    את יכולה ליצור איתי קשר במייל: [email protected]

יום נעים,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    02/11/2008

ביתי שוקלת כרגע 48. אני מנסה לגרום לה לעלות במשקל, קונה חטיפים, אומרת לה להקפיד לאכול. אבל או שזה 'אני לא רעבה' או 'אכלתי כבר' או אפילו 'כמה אפשר לאכול'. היא מפחיתה באוכל,עושה ספורט,בודקת כל הזמן את המשקל שלה. בהתחלה שאפה להגיע למשקל 49 עכשיו היא רוצה ל47 לאן זה יגיע? מה אפשר לעשות??תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טלי יקרה

קרן אור
    05/11/2008

לצערי בתך נמצאת בפתחה של הפרעת אכילה(אם לא בתוכה כבר) ובהפרעת אכילה דימוי הגוף הינו מעוות,כך שלמעשה גם כשהיא מאוד רזה היא רואה את עצמה כשמנה,ולכן כל מי שמנסה לגרום לה לאכול נתפס עבורה כנגדה.לכן לצערי המאמצים שלך בנושא הזה לא יהיו יעילים כ"כ.מה כן ניתן לעשות??להסביר לה שהתנהגותה חולה ולא לוותר.לקחת אותה בתחילה לרופא המשפחה שיעריך את מצבה ובהתאם לכך יפנה אותה להמשך טיפול.בכל קופ"ח ברחבי הארץ יש מרכזים משולבים לטיפול בהפרעת אכילה,ובהתאם לצורך.
    מה שאת יכולה לעשות עבורה הוא להיות לצידה,לתמוך,לחבק ויחד עם זאת להסביר לה שאת לא מתכוונת לוותר לה לוותר על עצמה.

בהצלחה,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    נואשת
    30/10/2008

שלום כתבתי פה כבר בעבר... מאז עברתי לא מעט.... ממשקל 53 וחצי עליתי ל-55 וחצי, ובכך השבתי לעצמי את המחזור הנורמלי שהיה לי לפני שנקלעתי לה"א. זה היה קשה ביותר, אבל מה שהניע אותי היה שבבדיקת גובה שיגרתית "התנמכתי" ואיבדתי כסנטימטר... זה דירבן אותי לחזור לאכול ותודה לאל גבהתי בחזרה. כיום אני מנסה לאזן את המשקל עם הדיאטנית, אך בתחום הנפשי לא הצלחתי כלל. דיכאונות, מחשבות אובדניות ומצבי רוח לא מרפים. עזבתי כבר 3 פסיכולוגים, האחרון שבהם עבד איתי כחצי שנה, אבל אני הרגשתי שאני פשוט מבזבזת את זמני ולכן החלטתי לעזוב. לאחרונה התחלתי עוד פסיכולוגית, וכבר יש מחשבות עזיבה. אני מתחילה לחשבו שאולי הטכניקה של טיפול פסיכולוג מול מטופל אולי לא בשבילי...אני יודעת שצריך לתת לזה זמן, אבל אני מרגישה שפשוט אין לי..... אני לא יודעת מה לעשות... ישנם עוד טכניקות טיפול אחרות? אני צריכה עזרה... בבקשה... תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• נואשת בוקר טוב!

קרן אור
    01/11/2008

קודם כל אני שמחה שבתחום התזונתי עשית את מה שנכון עבורך בריאותית,אני מבינה שוודאי לא היה קל לך.
    אבל כמו תמיד,החלק הכי קל לשינוי(וראי לשם דוגמא את אחוז החוזרות לאשפוז בדיוק בגלל הסיבה הזאת) הוא התזונתי,כי הוא הרי סימפטום לתהליכים נפשיים עמוקים יותר שמלכתחילה גרמו להפרעת האכילה.
    לצערי יקירה,אין דרך קלה או פשוטה יותר.וכמו שה"א לא התפתחה ביום,היא גם לא תעלם ביום.אבל זה לא אומר שצריך להתייאש.אני חושבת שלפני שאת עוזבת שוב טיפול תבדקי מה מניע אותך לעשות כן.ולעיתים תגלי שהעזיבה נובעת מהפחד שמגיע עם החשיפה והכנות .ואם זה כך,תני לטיפול זמן,שוחחי עם הפסיכולוגית באופן פתוח על מה שאת מרגישה והגיעי מחוייבת לטיפול,בשביל עצמך.אבל אין טיפול אחר,ואני חושבת שהזמן שאת נותנת לכל טיפול הוא מעט יחסית לאורך המחלה.הכי קל לקלקל,לתקן קשה יותר.אבל אפשרי.
    אני כאן כדי לשמוע מה שתרצי להשמיע,
    שבת שלום,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פותחת קבוצה
    חניתה
    27/10/2008

בנות אהובות אם מעניין אתכן מתארגנת קבוצת נשים מגילאים שונים, בולמיות. אנחנו הולכות להיפגש ולדבר ולהכיר, ולתכנן את הדרך החוצה. אני הייתי שם, כמו שראיתי שמישהי פה כתבה, ועכשיו אני מקשיבה ועוזרת לאחרות. מי שרוצה פרטים מוזמנת לכתוב אלי. כל טוב חניתה

לקביעת תור
    סגירה
    פותחת קבוצה

הוספת תגובה

• [email protected]

חניתה
    27/10/2008

[email protected] זה הדואר האלקטרוני שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מבינה מה הבעיה
    אחת
    24/10/2008

אני לא בולמית או משו אבל לפעמים שאני מרגישה שאכלתיי יותר מדי אני דוחפת שתי אצבעות ומקיאה זה לא מפריע לי וזה קורה לעיתים רחוקות משו כמו פעם פעמיים בשבוע ואני עושה את זה מבחירה זה לא משו שאני לא שולטת בו אבל חברות שלי אומרות לי להפסיק עם זה או שהם יספרו לאמא שלי דרך אגב אני בת 15 ואני לא רואה בזה בעיה

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא מבינה מה הבעיה

הוספת תגובה

• לאחת,

קרן אור
    25/10/2008

אני לא יודעת אם את בולימית וההגדרה כרגע לא משנה הרבה,אבל אני רוצה להגיד לך שגם הקאה של פעם פעמיים בשבוע היא לא משהו רגיל ותקין.מה גם שעם הזמן המינון עולה ואם עכשיו את רק בתחילת הבעיה עוד כמה זמן את תמצאי את עצמך בתוך גיהנום פרטי,שהוא החיים שלך.
    לכן צודקות חברות שלך שהן דואגות,ואני חושבת שאת צריכה להעריך ולהודות להן על הדאגה הכנה שלהן,ויחד עם זאת לפנות לטיפול.זה יכול להיות פנייה לרופא ו\או דיאטנית.אבל את צעירה ואל תהרסי לעצמך את החיים.זה מקום מאוד מסוכן,וכולנו חשבנו עוד "בתחילת הדרך" שאנחנו שולטות בזה.אבל זאת רק אחיזת עיניים.

שבת שלום ורק בריאות,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    22/10/2008

זו פעם ראשונה שבה אני פונה לעזרה,כנראה שסוף סוף הבנתי שאי אפשר לבד.אני בת 39 שוקלת 60 קג 160סמ.מתאמנת ונראית מצויין לכל הדעות.אך שנים אני נלחמת בהתקפי זלילה מטורפים ובעקבותיהם הקאות בלתי פוסקות.הגעתי למצב שאני מפחדת להכניס אוכל הביתה כי למחרת פשוט לא ישאר כלום.הבנתי שאני זקוקה דחוף לעזרה.למי אני אמורה לפנות(לא לקבוצות)איפה אני יכולה לקבל הכוונה ויעוץ?אודה לתשובתכם ..........

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דנה יקרה!

קרן אור
    23/10/2008

קודם כל כל הכבוד על ההכרה בבעיה והחלטתך לפנות לטיפול.אני חושבת שאחרי שנים לבד,הבנת שקשה מאוד להחלים מה"א לבד.
    לשאלתך-ישנם מקומות ציבוריים מסובסדים לטיפול,כדוג' קופ"ח שבכל איזור ובכל אחת מהקופות קיים מרכז לטיפול בה"א שמשלב טיפול נפשי,פיזי ותזונתי.
    וישנם מטפלים פרטיים.
    השאלה מה את מעדיפה.ומהיכן את בארץ.רשימה מורחבת של מטפלים ומסגרות טיפוליות את יכולה למצוא באתר של אביב תחת הלינק של מרכזי טיפול.
    כך או כך,לא משנה במה תבחרי,כל עוד שתבחרי ללכת למסגרת כזאת מתוך מקום אמיתי להחלים.
    אני אהיה כאן כדי לעזור לך בתהליך,
    שלך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה