פורום הפרעות אכילה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתהליך של עלייה במשקל.
    -----
    24/04/2008

היי קרן

אני כבר כמעט שנה נאבקתי בהפרעת אכילהאני בת עשרים, הגובה שלי 1.65. ממשקל 55 ירדתי ל-46. הדבר הזה הרס לי את החיים. ההתעסקות הזאת באוכל בספורט בעצמי. הייתי נשקלת כל יום ואם הייתי עולה גרם אחד יותר הייתי נתקפת דיכאון ולא הייתי אוכלת כלום באותו יום.זה מנע ממני המון דברים בחיי היומיום ובכלל נהייתי עצבנית חסרת סובלנות ופשוט איבדתי את האופי שלי.
    גם קיבלתי הרבה הערות את רזה מדי, זה לא את, זה לא יפה את מזיקה לעצמך, את הורגת את עצמך...אני אהבתי לראות את עצמי רזה, פתאום גם קל נורא לקנות בגדים. הכל אומנם עולה אבל גדול ולא מחמיא בכלל.
    בהתחלה התעלמתי מהתגובות האלה אפילו נהניתי מהם. המשפחה החברים החברות סבלו ממני ודאגו לי וכבר לא ידעו מה לעשות אבל המשיכו לחפור לי ולדבר ולדבר וזה הגיע למצב שגם אני שנאתי את עצמי וזהו נמאס לי.אני רוצה לחזור לאיך שהייתי פעם, הייתי קצת מלאה אבל מאושרת ולא חשבתי יותר מדי לפני שהכנסתי משהו לפה, זה היה מעשה רגיל, אני רעבה אז אני אוכלת.
    וברור שעדיף את זה מאשר להיוצ רזה ואומללה, כי זה הגיע למצב שאיבדתי את החיים שלי,את עצמי. ולאט לאט התחלתי לאבד את הסובבים אותי וזה שבר אותי.
    החלטתי שהגיע הזמן לשים לזה סוף, והתמיכה מההורים והחברים כלכך דחפה אותי להבריא, לחזור לעצמי, אני בתהליך של עלייה כבר כמעט שלושה שבועות, ועליתי די מהר, אני כבר כמעט 49. בהתחלה גם נשברתי מאוד כי פתאום אתה רואה את עצמך עולה במשקל ושומן שלא היה לך לפני פתאום קשה לך לראות ואתה מרגיש מגעיל עם עצמך אבל אז את אומרת לעצמך-פאק, על מה אני בוכה? עור זה בריא, עצמות זה חולה. אנורקסיות זה לא נורמלי. בן אדם צריך לאכול כדי להתקיים, על בן אדם צריך להיות בשר, לא עצמות.
    אני לא אומרת שזה לא תהליך קשה, התהליך הזה של עלייה במשקל, אבל בסופו של דבר אני קיבלתי את החיים שלי בחזרה ולאט לאט כמה שזה קשה אני מתחילה פחות ופחות ךחשוב על זה. אני עצרתי את עצמי בזמן, כי אם הייתי ממשיכה היה לי עוד יותר קשה לצאת מזה. תצאו מזה כמה שיותר מהר שאפשר לפני שזה יגיע למצב שלא תוכלו לשלוט על זה והעלייה אחר כך תהיה לכם יותר קשה.. כי במצב הזה אתן לא חיות וככה גם אנשים מסתכלים עליכם. אתן הורסות לעצמכן את החיים וגם למשפחה ולחברים שלכם. אני יצאתי מזה ואני מאושרת יותר מתמיד. זה אפשרי!!
    החיים זה מתנה, אל תשכחו את זה! יש פה מישהו בשבילכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתהליך של עלייה במשקל.

הוספת תגובה

• שלום

קרן אור
    25/04/2008

תודה ע"כ שאת משתפת אותנו בתהליך כ"כ משמעותי וכ"כ בריא.אני חושבת שאת ראויה להערכה ולהערצה על הדרך שאת עושה,ועוד ללא עזרה מקצועית.זה רק מראה את מה שאני מאמינה בו-שאפשר לשנות את הכיוון ולזכות בחיים נורמליים ובריאים בשביל עצמנו.
    מאחלת לך המשך הצלחה בתהליך,ואשמח אם תעדכני אותנו ותמשיכי לשתף אותנו.אני חושבת שזה מכניס הרבה אופטימיות ותקווה להרבה מהבנות.
    שבת שלום וחג שמח,
    קרן אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק באותו התהליך

דליה
    04/05/2008

גם אני עכשיו באותו תהליך
    כבר חודש וחצי ועליתי 5 ק"ג (מ BMI 17 עליתי ל 19)
    לא קל... אני יודעת...
    אני בוכה לפעמים ושונאת את עצמי (על כך שאני חזירה ושמנה)
    אבל הבריאות חשובה יותר....
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליה יקרה

קרן אור
    05/05/2008

אכן התהליך הוא לא קל אבל אני שמחה שעשית את השינוי הזה.עם הזמן זה ילך ויהיה קל יותר.
    הבריאות אכן חשובה מהכול ושווה את כל הקשיים שבדרך.
    רק הצלחה ובריאות,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    דור
    23/04/2008

אני בדיאטה כבר חודש וחצי..אני במכון ואוכלת בריא מאוד..כמובן שהורדתי את כל השטויות האפשריות כמו : בצקים,שוקולדים ,חטיפים,מיץ, וכדומה..
    שקלתי לפני שהתחלתי את הדיאטה 58 וכיום אני שוקלת 54 קילו.. מטר 60 [בת 17]
    למרות שלא הרעבתי את עצמי,אני לא מקבלת מחזור כבר כמה שבועות וזה מפחיד אותי...כי אני אוכלת בריא ולא מרעיבה את עצמי...למה אני לא מקבלת..?מה הבעיה פה ומה יש לעשות?אני מפחדת

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום מור

קרן אור
    24/04/2008

כדי לשמור על תקינות המע' ההורמונלית צריך אחוז שומן מסוים בגוף.כל שינוי מתחת גורם ישר לשיבוש המערכת ההורמונלית.לכן עצתי לך,ללכת אפילו למפגש אחד עם דיאטנית כדי לשמוע חוות דעת לגביי התפריט החדש שסיגלת לעצמך(אולי יתגלה שאת לא מגיעה למכסת הקלוריות הדרושה לגופך או למחסורים בתוספי מזון חיוניים),ולפנות לרופא נשים באם המחזור ממשיך לאחר .
    בהצלחה,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים במהלך ריפוי
    ילדה
    21/04/2008

היי

אני בתהליך של החלמה, אוכלת לפי תפריט ומתאמנת ועדיין עולה כל הזמן במשקל
    מתי יפסק המצב הזה והאם הגוף יחזור לעצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים במהלך ריפוי

הוספת תגובה

• ילדה בוקר טוב

קרן אור
    22/04/2008

קודם כל כל הכבוד על התהליך שהתחלת בו,אני יודעת שוודאי לא קל לך.
    בדר"כ מתרחשת עליה במשקל עד שהגוף מתחיל להתאזן ואז היא נבלמת.
    אני לא יודעת האם הגעת למשקל היעד שלך בכלל,אבל זאת בהנחה שהגעת.(ואם לא,אז בוודאי שהעלייה היא הכרחית).
    לכן עצתי היא -אל תדאגי.תמשיכי לאכול מאוזן ולעסוק בספורט והאיזון המיוחל יגיע אף הוא בקרוב.
    חג שמח ובריא,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח!
    קרן אור
    19/04/2008

גולשים וגולשות יקרים,
    אני רוצה לנצל את החג המתממש ובא כדי לאחל לכולנו ולכל אחד\ת בנפרד שנה של יציאה מכבלים שעוטפים אותנו ,שנה של חירות אמיתית ולא כזאת המושפעת מפחד..שנה שבה נממש ונגלה את הלבלוב,השגשוג והפריחה בנמצא בכול אחד\ת בתוכנו.
    שנה שבה נעצים את החכם,נחבק את התם ,נסלח לרשע ונקשיב לזה שאינו יודע לשאול.
    חג שמח!!!

קרן אור

לקביעת תור
    סגירה
    חג שמח!

הוספת תגובה

• קרן אור!!!

ניצוצות
    19/04/2008

חג שמח לך יקרה אחת,
    תבורכי על כל מה שאת עושה!!
    חג אביב שמח....
    והנה הגיעה סופה של תקופה ותחילתה של תקופה חדשה!

נשיקות לך,
    פשוט אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רננה
    14/04/2008

שלום רב,
    רציתי לדעת מהי ההגדרה של הפרעות אכילה? איפה עובר הגבול.

אני לדוגמה, בת 27 במשקל תקין. בזמן האחרון התחלתי לעשן חשיש כל לילה. החשיש כמובן עושה לי מאנצ'יז מטורף ואני אוכלת כל ערב איזה שתי חפיסות שוקולד.
    ככה אני כבר כמעט שנה. האם זה יכול להחשב להפרעות אכילה? ואם כן, מה מומלץ לי לעשות? איך לטפל?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רננה שלום

קרן אור
    14/04/2008

לא נשמע שמה שיש לך היא הפרעת אכילה.
    מדוע את משתמשת בחשיש??וידוע כי חשיש מגביר את התיאבון....לכן במקום לדאוג מההגדרה של ה"א הייתי ממליצה לדאוג ולטפל בבעיה שמובילה אותך לשימוש יום יום בחשיש שנחשב כיום כסם.
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רננה.....

ניצוצות
    15/04/2008

רננה היקרה,
    הרשי לי לומר לך קודם כל-
    תקופה של שנה ממש לא נחשבת ל"תקופה אחרונה"-תקופה של שנה שבה את משתמשת
    בחשיש יומיומי זה ממש לא מגדיר משהו טוב, אינני יודעת אם זאת הפרעת אכילה, אך ברור לי
    שזה משפיע רבות על חייך, אולי כדי שתפני לטיפול שיעזור לך להבין ממה נובע השימוש בחשיש..
    לא חשיש זה טוב וגם לא שתי חפיסות שוקולד במכה אחת...בוודאי לא כל יום.
    אני גם לא ממש מבינה מדוע את צריכה לראות אם את מוגדרת כאחת שיש לה הפרעת אכילה..
    במקרה שלך למרות שאני לא מכירה אותך כלל, לא נראה לי שזאת הבעיה...
    כי כפי שאת אומרת-החשיש זה מה שעושה לך את החשק לאכול כמות כזאתי של שוקולד, זאת אומרת שאם לא תעשני חשיש, גם לא תאכלי שתי חפיסות שוקולד....אני צודקת?
    חישבי ע"כ.
    לילה נעים,
    פשוט אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    דור
    10/04/2008

אני בת 17. אני במשקל 56 וגובה 1.60.
    אני רוצה לשקול 50 קילו...ולא הולך לי
    ואני לא מבינה למה אני לא מצליחה לרדת במשקל.(אפילו שלוש קילו לא מצליחה לרדת).
    אני עושה ספורט תמידי כחודש וחצי.שלוש פעמים בשבוע במכון....ואני בקושי אוכלת...אני מדלגת הרבה על ארוחות,ואין מצב שאני אוכל משהו משמין כמו שוקולדים,חטיפים,עוגות...רק מים אני שותה!!אפילו לא משהו מוגז..עברתי לסוכרזית מסוכר!
    אני אוכלת קוטג' 3% ,לחם קל בבוקר..וסלט בצהרים..לפעמים קצת אורז...
    ובכל זאת אני לא מצליחה לרדת במשקל!!!!אני לא אוכלת בכלל הרבה קלוריות...ואחרי חודש וחצי חייבים לראות תוצאות,במיוחד אחרי שאני לא אוכלת הרבה...אוף נמאס לי להרגיש את הבטן שיוצאת החוצה! והטוסיק גדול מידיי,למה אני לא רואה תוצאות?..

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• מור יקרה

קרן אור
    12/04/2008

כמו כל דבר,גם שינוי תזונתי צריך להתאים לך,לאורח החיים שלך ולהעדפות שלך.דיאטות בזק או צמצום משמעותי בסך הקלורי לא יביאו לשינוי המיוחל,ובטווח הרחוק אפילו יגרמו נזק לחילוף החומרים.לכן אם את רוצה לרדת במשקל,למה לא לעשות זאת בפיקוח דיאטני,כך שהירידה במשקל תהיה מבוקרת ובריאה??
    שבוע נעים,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אנה
    06/04/2008

אני בת 20. בשלוש שנים האחרונות ירדתי 30 קילו במשקלי.
    כיום אני שוקלת 45.

מצד אחד אני מאושרת, מצד שני אני כל יום נשקלת ואם אני עולה בקילו אחד אני כולי נכנסת לדיכאון, לחרדה וחושבת על זה כל היום. בעצם פיתחתי אובססיה למשקל שלי.
    שאלתי היא מה הם הטיפולים שכדאי לי לעבור?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אנה היקרה

ניצוצות
    08/04/2008

שלום לך אנה..
    אני מתארת לעצמי שאנשים שירדו הרבה תמיד יש להם את החשש מלעלות שוב פעם, הרי למה
    בעצם היה כל המאמץ בירידה, נכון?
    אבל אני לא חושבת שצריך לחיות בסבל מתמשך ובשקילה יומיומית שגורמת לך לדיכאון ולחרדה
    תמידית.
    אני חושבת שאת צריכה ללכת לטיפול וכך תהיה לך "מלווה" במשך הדרך, עד שתקבלי את עצמך
    ותביני שאת לא נמדדת ע"פ משקלך והתנודות בו, אני מאמינה שבאיזשהו מקום ספורט פעמיים
    בשבוע (לא אינטנסיבי) יעזור לשיפור הרגשתך, לא בגלל שריפת הקלוריות, אלא כי בעצם העיסוק
    בספורט יש המון אנרגיות חיוביות והרגשה טובה לגוף ולנפש בעיקר.
    תדאגי לעצמך ואל תזניחי זאת..לפעמים עובר יותר מדי זמן, "שוכחים" ויש תוצאות שליליות.
    מאחלת לך רק טוב

פשוט אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנה שלום

קרן אור
    12/04/2008

מודעות והכרה בבעיה היא שלב מתקדם בדרך לפתרונה.מה לעשות??ראשית לפנות לטיפול משולב-תזונתי ונפשי כדי להבין את המשמעות שעומדת מאחוריי מה שאת מכנה האובססיה לאוכל.
    לצערי אין קיצורי דרך...
    מתחברת גם לדבריה של פשוט אני.
    שבוע נעים
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשה!!!!!!!!!!!!!!
    קרן אור
    05/04/2008

לכל באי הפורום שלום,
    הפורום יצא לחופשה החל מה-4\7 ועד ה-4\11 .במהלך ימים אלו לא יהיה מענה לפניות,אבל אתם מוזמנים לכתוב .....ואשיב כשאחזור.

שיהיה שבוע נעים ,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה
    חופשה!!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• קרן אור שלי

ניצוצות
    08/04/2008

מחכים לך פה בקוצר רוח
    קרן אור אהובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יקרה שלי!

קרן אור
    12/04/2008

היני השבוע חלף ועבר לו מהר ואני כאן שוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו יכול להמליץ לי על ספר?
    בר
    02/04/2008

בנושא בולימיה .

ספר שאפשר להתחבר אליו.

הוספת תגובה

• שלום

קרן אור
    02/04/2008

יש את הספר "המבוך" מאת סיגל תמיר בנימין,שמדבר על התמודדות עם בולימיה.
    מעבר לזה אני יודעת שקיימים עוד ספרים,אבל אינני מצליחה לזכור את שמם.אולי מישהו מהקוראות תוכל להמליץ לך.
    קריאה מהנה ובריאה,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אני אבדוק

בר
    03/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אני אבדוק

בר
    03/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בה לי שיגידו לכי לטיפול..
    איילה
    01/04/2008

שלום, אני מקווה שכן אני יכולה לקבל קצת עזרה,תמיכה, משהו שיעזרו לי בבעיה שיש לי .
    אין לי למי לפנות, ונמאס לי כבר.

בזמן האחרון אני חושבת תמיד על אוכל מה המאכל הבא שלי,מתי אני יבשל את זה, כמה שמן, עם מה ופה ושם, התחלתי להתאמן בחדר כושר ואני תוך כדי חושבת מה לאכול מה לאכול!? , נמאס לי מהמחשבות האלה אני אוכלת כבר לא מתוך רעב אלא מתוך מ-ח-ש-ב-ה על זה,
    אני לא מצליחה להשכיח את המאכל הבא או לא לחשוב אליו
    נמאס לי.. אני לא יודעת מה לעשות
    כאילו יש משהו בפנים שאומר לי תוכלי! תוכלי! ולא עוזב אותי.

תעזרי לי? בבקשה? להפסיק עם הספירות, התחייבות למאכלים מסוימים,
    מה אני עושה?.

איילה.

הוספת תגובה

• איילה שלום

קרן אור
    01/04/2008

נשמע שהמחשבות על האוכל השתלטו לך על החיים ועל ההתנהלות היום יומית שלך,נשאלת השאלה-למה???בדר"כ התעסקות באוכל באה לחפות על משהו עמוק יותר,על רגשות שאת מעדיפה לא להתמודד איתם...רק את יכולה לדעת מתוך היכרות עם עצמך מה בעצם את מסתירה.כל המחשבה על ללכת לטיפול היא במקומות שאי אפשר להתגבר\להתמודד לבד עם הדפוסים האלו,ולי נשמע שזה עבר את המקום הזה,שהרי אם היית יכולה היית כבר משנה זאת ,לא??
    מה שאני יכולה להציע לך כאן בפורום הוא תמיכה ומקום להעלות את התחושות והרגשות הללו בדיוק בזמן שאת מנסה להסוות אותם במחשבות על האוכל..אבל היכולת הוירטואלית הזאת היא מאוד מוגבלת,שהרי אינני מכירה אותך..
    רק את יכולה להפסיק את הספירות והמחשבות,אבל צריך להיות מספיק כנה ומספיק אמיצה להסתכל לפחד ולאמת בעיניים.
    את יותר ממוזמנת לנצל את הבמה הזאת כדי להתחיל איזה משהו,ולו הקטן ביותר.
    שיהיה המשך יום נעים,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור..תגובה לשאלותיך.

איילה
    03/04/2008

ישבתי וחשבתי ולכן לקח לי כמה ימים לענות לך, אמרתי לעצמי למה אני עושה את זה למה אני אוכלת מתוך איזה הרגשה מסוימת ולחץ ולא רעב
    לא יודעת עם השתגעתי כבר ספר אם כן, וספק עם יש מישהו שהיה גם במצב שלי פעם.
    אני אוכלת כנראה מתוך לחץ,הרגשות שונות
    ותודה שהארת את עיני, אני רוצה להתחיל לעשות דברים ולהנות מהם בלי להחשוב על אוכל האויב הזה.

תודה שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איילה יקרה

קרן אור
    03/04/2008

יש כ"כ הרבה אנשים שאוכלים מתוך רצון לא להרגיש,מתוך רצון להדחיק את הכאב שעולה...את לא לבד בקטע הזה.כל ה"א בוססות על ורק על מרכיב נפשי,שהרי אם הכול היה פיזי בלבד,מזמן לא היו הפרעות אכילה..הבעיה היא שהכול מורכב,וכל סיפור שונה מרעהו,כל אחת מגיעה ממקום אחר למצב אבל המשותף לכולם שאם את רוצה לקום ולשנות,את צריכה להתמודד עם הרגשות האלו,וזה לא קל לבד.לכן תמיד ממליצים לפנות לטיפול.לפעמים מספיק שרק יעירו את תשומת ליבך בדיוק למקום,לשניה לפניי שאת אוכלת ממקום של לחץ,כדי ליצור איזשהו התחלה של שינוי.
    לכן עשי מה שאת חושבת שהכי מתאים לך,מה שהכי יקדם אותך לקראת השינוי,כולל להיעזר בכול מי שנמצא סביבך.
    מאחלת לך גם שבת שלום.
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ע"פ דבריך את מציעה שאני הלך לטיפול?

איילה
    03/04/2008

ואת חושבת שזה מה שיעזור לי ממש לא נראה לי, שעזרה תעזור לי אני חושבת שזה אני אני צריכה לקום בבוקר ולאהוב את עצמי מה שלא עשיתי הרבה זמן,
    ואני בתקופת לחץ ולכן לפעמים אני נוטה לאכול קצת יותר, אך אני מבטיחה עכשיו אני מתחילה לאכול טוב ומסודר, ובואי נקווה שזה לא יקרה לי שוב,
    עם כן, אני אפנה לפסיכולוג של בית ספר וידבר איתו, אני לא שוללת את הצעתך ולא מונעת טיפול
    אבל קודם אנסה בעצמי.

בכל אופן, תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום איילה

קרן אור
    04/04/2008

תראי,אני לא יודעת כמה זמן את כבר בתוך זה והאם ניסית בעבר לצאת מזה.ברור שאם הדבר אפשרי,עשי זאת לבד.ואם לא,אל תשללי מראש מקום של טיפול.
    את מעלה את "אני צריכה לאהוב את עצמי"-ברור,מכאן הכול מתחיל.כל אחד צריך לאהוב את הבבואה שנשקפת אליו מהמראה,אבל היא לאו דווקא חיצונית.לעולם לא נהיה מושלמות,ואין צורך בכך.החוכמה היא לדעת לאהוב את מה שיש ואת הדברים הטובים שקיימים בנו ולקבל גם את מה שפחות.אבל כמה אנשים את באמת מכירה שאוהבים את עצמם???איזון,איזון איזון...
    מאחלת לך שתמצאי בתוכך את הכוחות לטפל בעצמך,בכל דרך שתראי לנכון.
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא שללתי,עשיתי טעות!

איילה
    05/04/2008

עישיתי כנראה טעות, שפניתי לכאן ממש ככה, אני לא יודעת למה אבל הרעיון שנכנסתי לפורום שאני בכלל לא קשורה אליו מוציא ואתו מדעתי
    את עוד יותר סלחי לי שגעת אותי, אני לא מבינה אותך, מצד אחד כתוב "תמיכה " מצד שני אני מרגישה איום כבר כאן, המחשבה שאת רומזת לי ללכת לטיפול לא עושה לי טוב את יכולה
    להגיד את זה במילא זה מה שכולם עושים בסוף זה פתרום לכל דבר,
    אני לא צריכה טיפול אני בסדר, זאת רק תקופה,
    בכל מקרה את לא צריכה להתיחס עלי כאילו אני חולה באיזה מחלה נוראית,
    זה רק מוסיף למה שזה לא,

אין לי מה לוהוסיף כאן להי'ת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איילה יקרה

קרן אור
    05/04/2008

התלבטתי מה לענות למה שכתבת...והחלטתי כן לענות מהמקום שאני מאמינה שאת מנסה לשכנע את עצמך.את פנית לכאן ביוזמתך,מתוך קושי שלך,מתוך מה שאת מתארת כאכילה ריגשית שאת לא מצליחה לעצור..מה בעצם ציפית???שאלטף אותך ואגיד לך שזה בסדר???שאאמין לכך שהכול בשליטה??אם זה היה כך ,ואם לא חשבת שיש לך ה"א כלשהי,לא היית נכנסת לכאן מלכתחילה לבקש תמיכה.מה המילה הזאת אומרת לך??לתמוך בך להמשיך??להגיד לך שתמיכה וירטואלית,בלי להכיר אותך בכלל תחליף בשבילך טיפול??האם חשבת פעם שאם כולם אומרים לך ללכת לטיפול זה לאו דווקא בא ממקום רע כמו שאת נוטה לחשוב??יכול להיות שאולי אנחנו צודקים??
    ועל מה את כועסת בכלל????על האמת???
    אף אחד לא רמז כאן שיש לך מחלה נוראה,אני האחרונה שאעשה זאת בייחוד לאחר 11 שנה בה"א.אבל זה גם נותן לי את הזכות כן לנפנף באמת כשאני רואה אותה.מצטערת לא מאמינה במשהו אחר.זה לא המטרה של הפורום.
    אני מצטערת אם משהו בדבריי פגע בך,אבל אם תקראי שוב את כל השרשור בצורה אובייקטיבית ופתוחה,תביני כמה לא כך הוא הדבר.
    תמיכה היא עזרה למישהו ,נתינת "פוש" נוסף בדרך להחלמה,היא לא תחליף של טיפול מעמיק .
    ההתנגדות שלך מתקפת את הרגשתי שכן יש לך ה"א,שכן אם לא לא היית נעמדת כך על הרגליים האחוריות אלא מנסה בדרך אחרת כן להכיל או מאידך להסביר אחרת.
    אני באמת מאחלת לך בריאות תמיכה ואהבה עצמית היכן שתרשי לעצמך למצוא.
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אויי
    ליאל
    31/03/2008

הטיפול שהיה לי ביום חמישי הרג אותי. כל הטיפול רק ספרתי את השניות שיגמר כבר.
    היא שאלה שאלות קשות מדי, קשות מנשוא.
    למה? למה לעשות לי את החיים קשים יותר ולשגע אותי. למה?
    הטיפולים האלו עושים לי קשה ורע, אני חושבת להפסיק אותם...

לקביעת תור
    סגירה
    אויי

הוספת תגובה

• ליאל שלום

קרן אור
    31/03/2008

בדיוק במקום שהכי קשה לך,זה המקום הכי טוב להיות בו,לא לוותר לעצמך.לגלות את השקרים שה"א מסווה..לא לפחד להסתכל לאמת בעיניים,כי רק מהמקום הזה יתחיל השינוי המיוחל.
    אל תוותר לעצמך על עצמך!אל תוותרי על הטיפול,כי הוא נשמע לי מוביל.מה היית רוצה שלא יפתחו את הפצעים??זה הרי לא יגרום להם להיעלם,זה לא יעצור את הדימום הפנימי...
    ה"א היא הפלסטר השיטחי,שלא יכול לעצור דימום פנימי גדול יותר...
    ולמה שלא תשתפי אותה בכך שקשה לך??למה לא לדבר על זה ואולי ללכת "בעדינות" יותר כדי שתוכלי לשאת זאת??
    לי נשמע שאת במסגרת המתאימה,למרות שאינני יודעת כמה זמן את נמצאת בטיפול,מה הרקע שלך ומי את.
    אשמח לשמוע יותר ע"מ שאהיה ספציפית יותר.
    המשך יום נעים
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן אור
    נטע
    28/03/2008

היי קרן אור,
    רציתי לדעת האם את יודעת על אישפוז עקב נסיון להתאבדות בשנידר..
    ואם כן תוכלי לספר לי קצת על האישפוז?
    ואישפוז בית,מה זה בדיוק?

תודה רבה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    לקרן אור

הוספת תגובה

• תגובה

...
    28/03/2008

אני מכירה את הטיפול בשניידר מקרוב..
    האם זה נסיון אובדני ראשון שלך?
    מימה את סובלת? איזו הפרעת אכילה יש לך?
    קחי בחשבון שבבי"ח שניידר לא אוהבים משחקים מהסוג הזה.
    את עוד יכולה למצוא את עצמך מאושפזת בנס ציונה שזה בי"ח פסיכיאטרי!
    אל תשחקי בגורל שלך כי אחר כך את תצטערי על כך.

אשמח לענות לך על עוד שאלות.

מעיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למעיין

נטע
    28/03/2008

נסיתי פעמיים אבל זה הראשון.
    אני לא חושבת שיש לי ה"א..אני כרגע הולכת למרפאה לה"א וזה מה שהפסיכיאטרית אמרה לי..עדיין לא יצא לדבר כ"כ על הה"א..
    ואיזה משחקים?..
    אני לא יגיע לנס ציונה..יכול להיות שיאשפזו אותי אישפוז בית..
    אני לא מצטערת,אני לא משחקת איתו אניפשוט לא רוצה להיות כאן..

תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום!

קרן אור
    28/03/2008

אני לא מכירה את הטיפול בשניידר,אבל ניתן לאשפז אותך אישפוז כפוי עקב נסיון התאבדות..האשפוז ממש לא מדאיג אותי,מדאיגה אותי העובדה שניסית להתאבד..אולי במקום להאיבק תפני את האנרגיה שלך למקום הטיפולי שיעזור לך כן למצוא את הסיבות למה כן לחיות(ויש הרבה כאלו).
    לפעמים אנחנו עוברים קשיים בחיים,ובתוך כל השחור הזה,אנחנו לא חושבות שיש עוד תקווה,אבל דווקא מהמקום הזה כן חשוב לקבל ברצון ואהבה את הידיים שמושטות לקראתנו לעזרה.ואני בטוחה שאם רק תרצי הם יעשו הכול כדי לעזור לך לעבור את זה.אי אפשר לברוח מהאמת,מוטב להסתכל לה בעיניים ולא לוותר.להילחם ולא מתוך חולשה.
    מאחלת לך בריאות,
    שבת שלום עם עצמך ועם הסביבה,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן אור

נטע
    28/03/2008

יאשפזו אותי גם ככה..או בבית או בשניידר.
    ניסיתי להתאבד ואני ממש לא חוששת לנסות שוב.אני לא יודעת עם אני נאבקת,אין לי כוח לקום בבוקר כי אין בשביל מה ובשביל מי לקום.
    ותאמיני לי שאין טעם לחיות.
    נכון,יכול להיות שיש תקווה,השאלה למי.לי אין את התקווה הזאת.
    אני לא אופטימית,כבר ממזמן לא.לפחות אני לא חייה בבועה שהכל יהיה בסדר כי אני יודעת שלא.
    כ"כ הרבה פעמים ברחתי מהאמת,או שפשוט לא רציתי לראות ולקבל אותה.
    לא יכולה להסתכל לאף אחד בעיניים.אני מגעילה,כ"כ מגעילה.
    עזבי..רע לי..

שבת שלום וסורי על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

קרן אור
    29/03/2008

תראי,אני לא מכירה אותך ולא מכירה את הסיבות שגרמו לך לקבל החלטה דרמטית שכזאת,אבל אני מאמינה שיהיו הסיבות הכי "מוצדקות" שיכולות להיות,לכל אדם יש זכות לחיות ולהיות מאושר.אין לנו שליטה על מה שקורה לנו בחיים,לעיתים,אבל יש לנו שליטה על התגובות שלנו ואיך שאנחנו תופסות את הקושי.קל לוותר,תאמיני לי,הייתי שם כ"כ הרבה פעמים.אבל אני לא מאמינה בהנחות.אני חושבת שהאומץ האמיתי הוא לקבל את המציאות,להשלים איתה ומתוך זה לקחת את המצב בידיים שלנו ולהחליט שזה לא "יגע " בנו יותר.
    אני מאמינה שיש בך איזשהו גרעין שכן רוצה לחיות(וזה שאת נכנסת לפורומים השונים במידה מסוימת מעידה ע"כ),רק שעכשיו קולו חלש..האיחזי בו,והוא יגבר.צאמיני בעצמך,ותקיפי את עצמך באנשים (ואני מאמינה שיש הרבה כאלו) שרוצים שיהיה לך טוב.
    אני לא יכולה להגיב יותר כי אני לא יודעת בת כמה את,מה הרקע שלך,מה עברת..אבל למקרה שתרצי להשמיע אני כבר קול אחד שרוצה להאזין...
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס
    ...
    26/03/2008

לא יכולה יותר לחיות בשקר.
    שונאת את החיים האלה יותר מתמיד.
    עייפה מלהיות סביב המשקל וההתמכרות העזה של ההרעבה, הצומות והרצון להגיע לשלמות
    רוצה לצעוקקקקקקקקקק ואין לי קול, אין מי שיקשיב.

רוצה למות, להעלם, לא להיות כאן יותר.

סבל שנמשך שנים.

...

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס

הוספת תגובה

• לך ולכל מי שסובל מהפרעות אכילה

יולה
    15/04/2008

שלום לך
    אני סבלתי מהםרעות אכילה כמו בולמיה ואנורקסיה שנים רבות
    עברתי כל מיני סוגים של טיפוליים , כרגע אני בשלב השתפרות ושינוי חיים כבר חודש וחצי
    אחרי כל מיני נסיונות , דיכאון בולמוסים והרעבה עצמית שנמשכו שנים אני פניתי להומאופטית במרפאת קופ"ח כללית וקיבלתי טיפול , עד כמה שזה לא מוזר זה הצליח , אבל עם הרבה רצון
    והאבה מאמץ מצידי , אני מאד ממליצה
    תהיו חזקות ועל תותרו על עצמכם ועל חיים שלכם
    תנסו את מה שניסיתי , אולי גם נסיעה לחו"ל יכולה לעזור , שוניו אווירה ונכונות לשנות את החיים והתייחסות לעצמכן !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הטעם כבר...
    אנה
    20/03/2008

מה הטעם לחיות ... אני בחיים לא אהיה רזה ... תמיד אשמע את הקולות בראש שלי.. מהצבא מהבית ספר שאני שמנמן ... גם כשאני שוקל 50 קילו כיום , אוכל 200 קלוריות ליום ומתעמל כ 6 שעות עדיין לא הצלחתי להגיע ליעדי... אני מתקרב והוא בורח... בכל משימותי הצלחתי.. את כל יעדי השגתי אבל את היעד הזה .. את המטרה הזאת לא הצלחתי להשיג... עוד כמה אני אצטרך לדחוף עוד אני שואל את עצמי... המחסומים הורמו כבר ממזמן...כל מה שאני צריך זה לחכות אני מניח ...זה הכל או כלום בשבילי תמיד היה ..תמיד יהיה...

לקביעת תור
    סגירה
    מה הטעם כבר...

הוספת תגובה

• דניאל שלום!

קרן אור
    20/03/2008

בהמשך לשיחתנו מהעבר,אתה יודע ששמן ורזה זה בראש....הרי ברור לך שזה אף פעם לא יספיק,כיוון שישנו חלק בתוכך שרעב,רעב לדברים אמיתיים שחסרים לך...ושום צום או התעמלות או מספרים לא ישנו וימלאו את החלל הזה,שאותו אתה מנסה להרעיב.
    אין מנוס מלפנות לטיפול.אם אתה רוצה להתחיל לשנות את התפיסה שלך את עצמך,להתחיל לחיות חיים אמיתיים ומלאים,הפסק להציב לך יעדים בלתי אנושיים,ופנה לקבלת טיפול.
    אם נשאר בך איזה קול קטן שרוצה משהו בשביל עצמך,אתה יודע מה אתה צריך לעשות.ועדיף עכשיו לפניי שיהיה מאוחר מידי.
    מאחלת לך את הכי טוב שיש,ומקווה שאתה תתחיל לאחל אותו גם לעצמך,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן

אנה
    27/03/2008

וזה בדיוק ממה שאני מפחד אני חושב... אם אני אפסיק מה ישאר לי.....כלום.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאל שלום,

קרן אור
    28/03/2008

אם אתה לא רוצה לעזור לעצמך,אז מה אתה מצפה ממני???
    הגיע הזמן להביט לפחד בעיניים,בליווי תמיכה מקצועית,ולהתחיל לעבוד כדי שתגלה שיש לך עוד הרבה דברים טובים אחרים(ואני רואה אותם לנגד עיניי בכל היסטוריית החיים שלך),בלי קשר למראה החיצוני שלך...
    שבת שלום,שלום עם עצמך,כל השאר יבוא אח"כ,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אנה
    29/03/2008

אז זהו זה קרן.. זה לחיות או למות בשבילי....הגעתי למסקנה הזאת... אחרי שהתעלפתי ואושפזתי היום אחרי ריצה הגעתי למסקנה הזאת... יש יותר בחיים האלו מאשר משקל ומראה...אז יכול להיות שבגלל מצב מסוים שאני נמצא בו אני מדבר כך... אבל אני יהנה מהספק...אני ביליתי את השנה האחרונה בעיסוק אובססיבי במשקל ובהרזיה...כמו שאמרת זה חיפה על בעיות אחרות , יותר עמוקות ....ניסיתי למצוא הגדרה למי שאני .. מה שעושה אותי בן אדם... שמחתי שהיתה לי מטרה בחיים ... להוריד משקל.. אכן מטרה אצילית.. אבל איפשהו במהלך הדרך איבדתי את עצמי יותר מבעבר..איבדתי את החברים ,איבדתי את המשפחה,איבדתי את המטרה לחיות... אז הגעתי לצומת דרכים...אם אני מחליט לחיות אז אני אחיה ... ואם לא אז כבר עדיף למות... אין טעם להתנדנד בין שני הדרכים... הרבה זמן הרגשתי כמו פאזל שהחתיכה שלו חסרה... העיסוק האובססיבי בהרזיה מילא את הפאזל הזה לזמן מסוים... אבל גם אני כשמוחי מעורפל יכלתי לשים לב שהחתיכה הזאת פשוט לא מתאימה... המשכתי בזה למרות כל .. זה מילא לי חלל שלא הצלחתי לסגור..אבל היום קרה לי משהו שונה... אני לא יודע אם זו היתה המכה שקיבלתי בראש או התרופות... הייתה לי הארה.... אף אחד מאיתנו בעולם הזה לא מרוצה מעצמו... כולנו היינו רוצים לשנות משהו בעצמנו ... פיסית ופסיכולגית ... אבל זה מה שעושה אותנו בני אדם... לדעת שאנחנו לא מושלמים,ואי אפשר לקבל הכל.אז הנה הגעתי לצומת דרכים... אני יכול לבחור בדרך הקלה.. זאתי שבחרתי בה כל כך הרבה פעמים בעבר...רוב הסיכויים שאם אני אבחר בה אני לא יהיה פה בתוך מספר חודשים.. אבל אני גם יכול ללכת בדרך חדשה... שלא הלכתי בה בעבר... הדרך הזאת קשה יותר ... ומלאה במהמורות ...זה לא משהו שהרתיע אותי בעבר.. לטוב ולרע...אז כן זה הכל או כלום ... אבל בדרך ההפוכה... אני חושב שאני אלך בדרך של השיקום ואתם יודעים מה? אני אקיא דם ויאבק... אבל לפחות זה יהיה למטרה הנכונה ... תודה לך שהארת לי את הדרך... דניאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאל היקר

קרן אור
    29/03/2008

אני יותר משמחה לקרוא את מה שכתבת.זה הזכיר לי הרבה מעצמי,כי בעברי כמעט הגעתי למצב של התקף לב לילה אחד,וזה היה הלילה ששינה את חיי.וכן,היו הרבה קשיים בדרך,לפעמים אפילו רציתי לוותר,להפסיק להיאבק,אבל נאחזתי בכול,בכל מה שיוכלתי,כי ידעתי שאין אמצע זה שחור או לבן,וההחלטה התקבלה.וכמו כל החלטה שקיבלתי בעבר הלכתי עם זה עד הסוף.אני תמיד אומרת שלפעמים כמו במלחמה אנו עשויים להפסיד בכמה מערכות,אבל אני רוצה שתזכור שמה שמשנה זאת השורה התחתונה-לנצח את המלחמה(ואתה הרי יודע לנצח,לא??).
    שמור את מה שכתבת כאן היום,זה ילווה אותך תמיד אם יהיה קצת קשה,יזכיר לך לשם מה אתה עושה את זה.
    אשמח לשמוע איך עובר עלייך כל התהליך,ללוות ולסייע,ואני מאמינה בך דניאל,אתה מסוגל וראוי לחיות חיים תקינים,מלאים ומאושרים.
    אתה רק צריך ללמוד להאמין בעצמך,גם זה יבוא.
    שלך,
    קרן אור(ובבקשה לא לכתוב את השם הפרטי שלי כאן,מחקתי אותו מההודעה הקודמת.תודה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגעה...
    ענת
    19/03/2008

אני חייבת עזרה. אכלתי מעט היום ואני עכשיו רעבה. אני רעבה אבל אם אוכל יהיה התקף נראה לי. אני לא מסוגלת יותר לפחד. הפחד הזה הורג אותי. אני בלחץ, תרגיעו אותייייי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרגעה...

הוספת תגובה

• ענת יקרה

קרן אור
    19/03/2008

את מתארת שני קצוות שאת נמצאת בהם-מצד אחד אכילה מועטה,מצד שני התקף.הפתרון נמצא איפשהו באמצע.הרי ברור לך שמה שגורר התקף הוא אכילה מצומצמת ,שתביא להתקף ,שמצידו יוביל שוב לאכילה מצומצמת.אני מבינה את הפחד,אבל דווקא מהמקום הזה כן חשוב שתפני לדיאטנית ע"מ שתרכיב לך תפריט שתוכלי לחיות איתו ויתחשב בצרכים וברצונות שלך,והכי חשוב ימנע את הבולמוס הבא בתור התחלה.אם גם זה לא יעזור פני לקבלת טיפול כדי להבין למה את מגיעה למקומות שהאוכל בהם הוא "הפה" שלך.
    מאחלת לך הרבה בהצלחה,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה