פורום פרידות, גירושין, בגידות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השוטר של הסקס
    חנן
    20/05/2009

שלום.
    היחסים ביני ובין אשתי עלו על שרטון עקב הבדלי צרכים במין , עברנו שורה של יועצים , שיחות נפש ,ספרים והגענו להבנה ולהסכמה על הבדלי הצרכים ותדירות יחסי המין בינינו .
    הבעיה היא שאשתי לא עומדת בהסכמים ובהבנות לזמן ארוך , זה מתחיל אבל לאחר זמן קצר כאילו שלא דיברנו ואז נוצר כעס ומתח מחדש , שיחות ושוב עלייה לזמן קצר .
    הסיפור הזה נמשך זמן רב ולי נמאס כי נהפכתי לשוטר ששומר על היחסים בינינו .
    מה המלצתכם לעשות : שיחות לא עוזרות , יעוץ לא עזר , ספרים בנושא לא עזר , איומים על פרידה גם כן לא עזר , פרידה לזמן קצר גם כן לא עזר .
    בקיצור אני עובד עצות מה עושים ? אשתי לא מבינה מה רוצים ממנה והדרך היחידה שהיא משאירה לי היא להשאר איתה ולהשלים את החוסר מחוץ לבית .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השוטר של הסקס

הוספת תגובה

• עכשיו שאני קוראת את ההודעה שלך

אורה
    22/05/2009

אני מבינה שהמצב אצלי כנראה גם לא ישתפר,חברות שלי צוחקות עלי שאני ובן זוגי התחלפנו בתפקידים,אני רוצה סקס ולו כואב הראש...:(

אני לא אבגוד כי הבטחתי לעצמי לשמור על הקשר ולכן גורם לי למצוא תחליפים "מהוגנים" הייתי מציאה לך לעשות את אותו הדבר ולתת לאישתך אחרי כמה זמן שלא באת אליה,שאולי משהו לא בסדר.... היא אפילו עלולה לבוא אליך בעצמה-אל תתבייש לסרב לה!

בסוף היא תפנים שגם אם לא בא לה-יש לה בעל לספק

האופציה השנייה היא לדבר על מערכת יחסים פתוחה שבה ללא רגשות אשם תוכל לפרוק את הצרכים שלך אומנם מחוץ לבית אך בלי לפגוע באישתך או לשקר לה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה "תחליפים מהוגנים"?

אסף
    22/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכן...

אורה
    09/06/2009

אוננות,פורנו,סקס טלפוני והיד עוד נטוייה,חחחח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אבל....

אסף
    11/06/2009

כל אלה לבד גורמים בסופו של דבר לתסכול. היד נטויה אבל לדעתי יד ימין היא לא פרטנריטת טובה לחיי המין.
    בוקר טוב. (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וחוצמזה...

אסף
    14/06/2009

את מכירה מישהו/י שהתחתן/ה כדי להשתמש ביד ימין? או בסקס טלפוני לא עלינו? חחחח. גם אם יש מישהו כזה אז הוא לא יודה בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השוטר של הסקס

תמי אורן
    23/05/2009

ינאי שלום,
    אני מבינה מדבריך שעשית כל שביכולתך ביכולתכם לשקם את הקשר ולעבוד על הפערים בצרכים המיניים ,לאור זאת המלצתי לך היא לפנות לייעוץ ע"מ לבחון מדוע אתה נאחז בקשר באופן שאתה נאחז יתכן שיש מקום להרפות אבל ממקום של תובנות עם עצמך . עד כה ניסית לשנות את היחסים ואף כנראה לשנות את אשתךוזה לא שינה את היחסים. לטנגו צריך שניים ונשמע שאתה היחיד ששומר על הקשר ומהיאוש ובעיקר החשש להרפות אתה משתמש באמצעים שלהערכתי מחמירים ולא עוזרים .כרגע נכון לעשות את השינוי בעצמך. מניסיוני לעיתים זה משפיע באופן עקיף גם על היחסים.
    מאחלת לך הצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר חשק מיני
    אמא
    19/05/2009

שלום,
    אני בת 33 נשואה מזה כשמונה שנים לבעלי בן ה- 35 (עמו התחנתי לאחר כשנתיים וחצי של חברות) ויש לנו שני ילדים- האחד בן כמעט ארבע והשניה בת כשנה וחצי, אותה עודני מניקה.
    יש לי בעל מקסים, אוהב אותי מאד, דואג, נוח, מתחשב, עושה בשבילי הכל ואני מאד אוהבת אותו ונמשכת אליו.
    היחסיים ביננו טובים, התקשורת טובה, אנחנו לא רבים הרבה (למעט בשנה האחרונה שהיו בינינו מריבות בלתי פוסקות סביב נושא ההנקה והרגלי השינה של הקטנה).
    בעלי הוא הראשון והיחידי עמו קיימתי יחסים. יצוין כי היו אחרים לפניו שהמערכת איתם היתה בעלת אופי מיני ונהנתי ממנה מאד. מעולם לא הייתי "חתולת מין" ולא חוויתי אורגזמה. תמיד הייתי טיפוס סגור בכל הקשור לסקס וקיימתי יחסים בעיקר כדי לענג את בעלי. בהתחלה היה לי יותר קל לעשות את זה, הייתי יותר יוזמת וחווה סוג של תשוקה אבל עם השנים יותר קשה לי- אני עייפה, אף פעם אין לי חשק, כמעט אף פעם אני לא יוזמת והמגע בינינו, עם השנים הלך ופחת, והפך להיות מאד ממוקד ומוביל לסקס בסופו של דבר. אני העלתי את הנושא מול בעלי ואמרתי לו שחסר לי המגע, המזמוז בלי החדירה בסוף והוא טוען שאם כבר אנחנו במגע מסוג זה, הוא לא יכול להתאפק ורוצה שזה יוביל לסקס. נראה לו מיותר ל"התמזמז" מבלי שזה יוביל לסקס. לטענתו אנחנו כבר לא "בני 16" (כאילו זה תואם לגיל זה בלבד ) וגם ככה הזמן שלנו מוגבל.
    אני מאד אוהבת את בעלי, נמשכת אליו ורוצה לספק אותו. אני חושבת שמגיע לו שיהיה לו סקס טוב ולא מגיע לו לעבור חיים שלמים עם מישהי שהסקס איתה בינוני ומטה. אני חוששת שמצב שלנו יוביל לבגידה מצידו. הוא לא מתלונן למעט העובדה שהוא מבקש ממני להשתחרר כי אני מאד לחוצה, סגורה (סוגרת רגלים והוא צריך להלחם), לא מרוכזת באקט, לא מתחברת.
    אני לא אוהבת לגעת בעצמי ולא הצלחתי להתחבר לאוננות למרות שניסיתי.
    גם אין בכוונתי ללכת לייעוץ למרות שאני יודעת שיש מקום
    אשמח אם תוכלו לעזור לי במסגרת זו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר חשק מיני

הוספת תגובה

• מיואשת מעצמי

מיכל פאטל
    19/05/2009

חוסר חשק מיני
    לפי תאורך אני מתרשמת שיש לך כפי הנראה בעיה בנושא המיניות.אני מעריכה מאוד את כנותך , ואת אכן מציירת תמונה לא מלבבת בתחום המיני שלך ושל בעלך.את אינך מגיעה לסיפוק מיני, גם הוא כנראה לא ממש, והאינטימיות המינית שמהווה חלק אינטגרלי ומשמעותי בחיי זוגיות ממומש באופן חלקי ביותר. זה פספוס .זוהי החמצה.אני מתרשמת שאת מבינה שאין זה אמור להיות כך, ואת אף חוששת ובצדק כי בעלך יבגוד בך בשלב כלשהו.צר לי אך, אין כל אפשרות לטפל בבעייתך ב'שלט רחוק', אם תרצי לשפר ולמנוע הדרדרות ביחסייך עם בעלך, וכן לחוות הנאה בעצמך(זה מגיע לך, וזו זכותך)-תצטרכי להגיע לטיפול זוגי, ובמידה ולאחר ההערכה שתעשה יסתבר שיש צורך בטיפול מיקצועי בתחום המיניות, תופני לסקסולוג/ית.
    בהצלחה.
    מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית. נייד:050-5475155.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לדבר עם הבעל
    לולה
    18/05/2009

אני בת 35 נשואה ואמא לשניים עד לפני כשנה הייתי ברומן מדהים של שנה וחצי עם גבר בן 42 היינו מאוהבים עם ניצוצות וזיקוקי דינור, היה סקס נפלא וחברות מדהימה. מאהבי חברי, עזב את הבית ואת משפחתו כי רצה שנהיה ביחד וביקש מימני לעשות את אותו דבר, ואני לא הייתי מסוגלת לעשות את הצעד למרות שמאד רציתי.
    מכיוןן שאני גרה העיר יחסית קטנה בשלב מסויים הרומן התגלה לבעלי והיתה לנו שיחה ראשונה קשה מאד שאחריה החלטנו שאנחנו נשארים יחד ומנסים לעבור את התקופה הזאת לשקם את היחסים ולחזור לשיגרה דיברתי עם מאהבי והסברתי לו את החלטתי ושבהתאם אני מנתקת ממנו את הקשר.
    למרות ההחלטה שלי לנתק את הקשר ולשקם את נישואי, לא הייתי באמת מסוגלת להתנתק כי הייתה בינינו אהבה עצומה וגדולה, חברות נהדרת וגעגועים בלי סוף....
    מאז ניהלנו מאהבי ואני את "הרומן" שלנו בקשר טלפוני רציף ונפגשנו מס' פעמים. ולאחרונה החלטנו יחד שאי אפשר להמשיך כך ואנחנו חייבים לסיים את הקשר כדי שאני אוכל להחליט מה לעשות עם חיי אשר מאז הפכו לגיהנום. בעלי עלה על המשך הקשר ומאז אנחנו כמעט לא מדברים התקשורת היא מינימלית ומסתכמת במי יביא את הילדים ומה צריך לקנות בסופר. ניסיתי מס' פעמים לדבר איתו שנלך לטיפול פרטני ואחר כך לטיפול זוגי ועד היום כמעט שנה דבר לא התקדם ומערכת היחסים נהייתה רעה יותר, אין בינינו כלום, אנחנו לא ישנים ביחד וכמובן שאין מה לדבר על סקס ובכל זאת אף אחד לא עוזב או מקדם דבר, אני מבינה שאני חייבת לדבר איתו כדי לפחות לדעת מה הוא רוצה ואני לא מוצאת את הכוחות לעשות את זה שלא לדבר על זה שאני מרגישה שאין לי חשק ורצון אבל אני לא יכולה להמשיך כך אני מאבדת צלם אנוש, מחד אני אכולת רגשי אשם ומצד שני אני לא בטוחה שזה האדם איתו אני רוצה לחיות כל חיי. הסיבה העיקרית להישארותי היא שני ילדי הצעירים בהם אני חוששת לפגוע ולכן אני מוכנה להקריב את עצמי ואת חיי למענם, בכל מצב אחר לא היית נשארת בבית.. נכון שהייתי צריכה לקחת את כל זאת בחשבון לפני שהחל הרומן אבל לצערי לא תמיד אפשר לעצור היסחפות חלפה לה כמעט שנה מהיום שעזבתי בפעם הראשונה את האהבה שלי ואני מרגישה שהפסדתי שנה לשווא. אנא תנו לי עצה איך לפנות לבעלי מה לומר לו ואיך לאסוף כוח להתמודדות הנוספת, אני לא יודעת אפילו האם הוא רוצה להמשיך ולנסות להיות ביחד או להיפרד, אני מוכנה לניסיון ולהקרבה ואני לא יודעת אם כמעט שנה אחרי יש עוד מה להציל אם לא התרחקנו כמו שתי ספינות בים, אם אתם יכולים אנא עיזרו לי בעצה. או ברעיון מה לעשות וכיצד לפעול

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לדבר עם הבעל

הוספת תגובה

• הודעה של:לולה

מיכל פאטל
    18/05/2009

שלום לך לולה, מתוך דברייך ניתן להבין כי מצב היחסים בינך לבין בעלך בפרט, והמצב בבית בכלל רחוק מלהיות טוב.ניכר גם כי קשה לך מאוד לקבל החלטות ולעשות את הצעדים המתבקשים מכך.עלייך ללמוד לקבל החלטות גם אם כואבות, כיוון שאחרת את תקועה וכל המצב ביניכם תקוע והילדים קרוב לודאי חשים בכך ואני מאמינה שאת מבינה שאין המצב הנוכחי לטובתם, כפי שאין הוא לטובת אף אחד מהנוגעים בדבר.אם את תקבלי החלטה שאת מעוניינת לתת לחיים המשותפים שלך ושל בעלך הזדמנות נוספת ואמיתית-ולו רק למען ילדייך- עליך לדבר עימו ,להסביר שאת מודעת לכך ששגית ,את מצטערת על כך ורוצה לקבל עזרה מיקצועית כדי לשקם את מערכת היחסים הזוגית שלכם (בתיקווה שהוא יתרצה....).אם ,לעומת זאת , תקבלי החלטה שאין את רוצה ויכולה לשקם את חיי נישואייך, עליך לנקוט בצעדים ולקבל הדרכה מיקצועית לצורך פרידה בדרך נאותה ונכונה.
    בכל מקרה- אי קבלת החלטה ברורה ,ואי נקיטה בצעדים המתבקשים יוצרים כאוס בחייכם, והנורא מכל- בחיי ילדיכם!!! הם חווים אי- ודאות, אוירה עכורה, היעדר תיקשורת, כעסים, מרירות ועוד ועוד- ויש לכך השלכות על מצבם הריגשי ואולי הנפשי.לולה-תחשבי מה ניתן, מה נכון, מה טובת ילדייך דורשת(לא קורבנות..)- ותינקטי עמדה וצעדים רלוונטיים. בהצלחה!
    מיכל פאטל:יועצת זוגית ומישפחתית. נייד:050-5475155.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

לולה
    19/05/2009

אני מרגישה שאני ממש לא מסוגלת לדבר איתו כי אני חוששת מהתגובה שלו ולא יודעת איך לפתוח את השיחה. אני מודה לך על התגובה ואני יודעת ומודעת להכל אני בטוחה שזה משפיע על הילדים למרות שהם צעירים מאד אבל אני לא יודעת כיצד לאושש את עצמי ולהגיע למצב בו אהיה חזקה מספיק כדי לדבר איתו.. אין לי חברה שאני יכולה להתייעץ איתה כי כל הקטע הזה מוסתר ואף אחד לא מודע לבעיות האיומות שאנו חווים, כלפי חוץ אנחנו משחקים כאילו הכל תקין למרות שמתח בינינו מורגש בכל מקום ואפשר לחתוך אותו עם סכין, עדין אין אף אחד שאני יכולה לדבר איתו ולהתייעץ. אני מיואשת בקושי מצליחה לישון בלילה מרוב ייאוש ומרגישה שאין לי כוחות להמשיך הלאה. אני ממשיכה רק בגלל הילדים המתוקים שלי שבשבילם אני מוכנה לעשות הכל.
    לבעלי אין סבלנות לילדים והוא מסתובב בבית כמו זומבי ולא מדבר בעצמו. למרות שהיצעתי מס' פעמים ללכת לטיפול או שילך לטיפול בעצמו הוא לא עשה עם זה כלום.
    לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לולה

מיכל פאטל
    19/05/2009

היי לולה, למרות שאני לא מכירה אותך, אני מאמינה שיש לך כוחות על אף שכרגע את לא רואה אותם.אספי את כוחותייך כיוון שכך אין טעם ואין זה נכון להמשיך, וכיוון שבעלך לא מצא את הכוחות ללכת לטיפול (ואין זה נכון ללכת לטיפול לבד בשלב זה אלא כזוג), עשי זאת בנחישות, תרימי את את הכפפה וקדימה לעבודה!
    אשמח לסייע לכם.
    מיכל פאטל. יועצת זוגית ומשפחתית: נייד-050-5475155.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיברתי איתו

לולה
    24/05/2009

מיכל שלום דיברתי עם בעלי הוא יודע הכל על מערכת היחסים שלי עם מאהבי הוא התנהג כלפי באדישות וכשהיצעתי ללכת לטיפול זוגי הוא אמר שהוא לא יודע אם הוא רוצה בכלללהמשיך כי הוא לא בוטח בי ואני יכולה להבין אותו בעניין זה אני אמרתי שאני מעוניינת לשקם את הנישואים שלנו ועתה אני ממתינה לתשובתו, עדין היחסים בינינו קרים לגמרי והחלטתי שאם וא לא מעונין אני חותכת את מערכת היחסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללולה

.סוזי
    19/05/2009

לולה אם נישאר בך טיפת כבוד תתנתקי מהחבר וגם מהבעל.יש לי תחושה כמו בהמון .מקריס שפה מים גנובים יימתק=ושלא יסםר לך סיפורים .הטרגדיות מלאות בסיפורים כאלה.ברגע שחיים ביחד עם כבעסה מלוכלכת ועוד הניצוצות כבים ןנשארים כם הנחס.מי שהצחיל אתך בתור נשואנ לא יהסס להתחיל עם כל אחת כשתהיה כבר .לצידו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי

מישהי
    20/05/2009

את צריכה לברר עם עצמך מה את בדיוק רוצה. אם תתפייסי עם בעלך האם החיים לצידו יהיו מספקים אם כן לכמה זמן? או שאת עלולה שוב להתאהב באחר? אני מבינה את הצורך למשוך הלאה למען הילדים,אבל הילדים לא טיפשים וירגישו כשלך לא טוב. חצי הכוס המלאה, קבלת הזדמנות להתחיל חיים זוגיים חדשים אולי מספקים יותר כך שלא תצטרכי למצוא בחוץ את מה שחסר בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללולה

אנונימי
    20/05/2009

סבבה על השם לולה יקירתי את נשמעת מסכנה ואומללה.היית צריכה בעבר להמנע מבגידה בבעלך ולחשוב אז על טובת ילדייך במקום להתבכיין כשבעבר ניהלת מערכת חיים כפולים ושקריים בעלך פגוע מאד וצודק בהתיחסותו אליך הנישואים שלכם גמורים ואו שלא יחזרו לעולם לקדמותם
    את צריכה לתבוע מבעלך לאן פנין מועדות ואם צריך לסיים את מערכת היחסים האומללה ביניכם לטובת הילדים שברור שסובלים מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי בסרט הזה

ק
    24/05/2009

ואני לא מקנא בבעלך האומלל ובמה שעובר עליו. סביר להניח שאתם תתגרשו ואז תקחי ממנו גם את הילדים . מה להגיד לך. אני לי שום סימפטיה אלייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת מהתהליך
    טל
    17/05/2009

הי, אני נשואה שבוע הבא שנה (לא, אני לא ממש חוגגת יום נישואין)
    יצאתי עם בעלי שנתיים וחצי לפני החתונה.
    לאורך כל החברות בינינו היו אינסוף ויכוחים, והיה ברור שלא נכון לנו להישאר יחד, על אחת כמה וכמה להתחתן, אך אני התעקשתי להתחתן גם בגלל שאהבתי (אם כי עד היום איני בטוחה שזו הייתה אהבה. אני חושבת שיותר נכון לומר שאהבתי להיות נאהבת והפכתי לתלותית בבן זוגי)(היום המנוול טוען שהכרחתי אותו להתחתן)
    מיד אחרי שהתחתנו חלה הרעה ביחסים, וכך שלא זו בלבד שהיו אינסוף מריבות, בין זוגי הפך לשקרן פתולוגי, החל להתרועע בלי סוף עם חברים ולהעדיף אותם על פני, ויחסו נע בין אדישות לזלזול. זה לא שאני טלית שכולה תכלת, אך אני לא שיניתי את עורי בחתונה והוא כן.
    לאורך כל השנה התלבטתי בשאלה אם להתגרש, ופחדתי מהצעד, אך כשהנבלה קנה כרטיס טיסה מבלי לעדכן אותי (מיותר, לא?) קיבלתי הארה והבנתי שאין מנוס.
    בהתחלה חששתי שמא יסרב להתגרש אך כעת משהבנתי שהוא מאוד בעניין, ושאמר לי בציניות שמאוד התגעגע אלי ושמאוד חסרתי לו הרגשתי כאילו מישהו נעץ סכין בליבי. כאן לא מדובר רק בדחייה, אלא בדחייה על ידי מישהו שפעם הייתי כל עולמו. פתאום האדם שישנתי לצידו, שקנה ופינק אותי, מחפש איך לפגוע בי ומה לומר כדי שיכאיב לי יותר. אמנם עברתי בחיי כאבים לא מעטים, אך אני מרגישה שאיני יכולה להתמודד עם זה. איך אתמודד עם העובדה שנכשלתי?שהאדם שאהבתי עכשיו אויב?שהאדם שאהב אותי עכשיו שונא אותי?שאני שוב לבד, אחרי שנים של חלוקת החיים עם אדם נוסף?אני רוצה לציין שאני אמנם נראית טוב ואין לי ילדים אך אני לא אדם קל ואם תמיד חששתי מי ירצה אותי עכשיו על אחת כמה וכמה. אני מרגישה צורך להיכנס למיטה ולא לצאת ממנה. איך מתמודדים?

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת מהתהליך

הוספת תגובה

• הודעה של :א

מיכל פאטל
    18/05/2009

למיואשת מהתהליך,
    אין ספק שאת עוברת כעת תקופה לא קלה ומייסרת אך יחד עם זאת עשויה להיות מלמדת ופוקחת עיניים.לפי דברייך, את עצמך היית הראשונה להבין כי חברות רצופה ויכוחים מעוררת סימני שאלה, אך העדפת להתעלם מכך ו'להתעקש' להתחתן.לעיתים ויכוחים אינסופיים מלמדים על היעדר כלים להתמודדות עם קונפליקטים/אי-הסכמות,חוסר יכולת לתקשר אפקטיבית וכו' (אך ניתן ללמוד ולרכוש כלים אלו) ולעיתים הדבר מעיד על היעדר התאמה.בכל מקרה מצב זה דורש ברור ובדיקה עוד לפני הנישואין. בן זוגך מתנהג כך, כי לתחושתו הוא נכנס למערכת הנישואין כיוון 'שהכרחת' אותו ולא מתוך בחירה מלאה.מכל מקום במידה ויש איזשהו רצון הדדי להבין את הכשלים ולנסות לתקן את הזוגיות ביניכם עליכם להיעזר באיש מיקצוע-כיוון שלכם אין את המיומנויות הנדרשות לעשות זאת לבד.
    במידה ואתם נחושים להיפרד,תנסי להבין מה הביא את המערכת שלכם לכישלון?מה ניתן ללמוד מכך? ממה יש להימנע במערכת היחסים הבאה? אם לומדים מהכישלון-יוצאים אפילו מהחויה הלא קלה הזו מחוזקים ומפוכחים.הימנעי ממחשבות שליליות ושיפוטיות ביחס לעצמך- שהרי המחשבות שלנו יוצרות את המציאות שלנו , ולכן כניסה למיטה עם מחשבות כאלו על עצמך לא יקדמו אותך בכלום....
    בהצלחה! מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית-050-5475155.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית, תודה

טל
    18/05/2009

על ההתייחסות. לנסות לגשר אין יותר מקום בזוגיות הזו. לגבי הצעתך להשקיע בלמידה ולא בביקורת עצמית ותחושות אשם, אנסה להפנים זאת. אני גם שמה לב שאני מחפשת קשר כמו אויר לנשימה כאילו רק בקשר חדש יהיה כדי לשקם את הרגשת הפגיעות והכשלון, ורק כך אוכיח לעצמי שאני שווה. אך במחשבה שנייה, ובהתייחס לדברייך, יהיה עלי לשקם רגשות שליליים אלה על ידי עבודה עצמית ולא על ידי פניה לגורם חיצוני שיושיע אותי, ורק לאחר שאגיע לתובנות עם עצמי, אוכל לפתח קשר בריא. תודה. אשמח להדרכה נוספת אם את מוצאת לנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבל מהקשר האחרון שלי..
    יהודה
    14/05/2009

בוקר טוב, קוראים לי יהודה ואני בן 22,
    לאחרונה סיימתי קשר ראשון שהיה לי אי פעם, עם מישהי שאני לא מבין מה הרגשות שלי אומרות לי לגביה.
    היינו ביחד שנה ו9 חודשים- כשביום השנה ו9 נפרדנו סופית.
    כלומר, היא נפרדה ממני, ואני פשוט מאז לא מצליח לראות את הסיבה.
    המצב הוא ככה- אני עד לא מזמן השתחררתי מהצבא ונכנסתי למסגרת אזרחית, התחלתי לעבוד בעבודה מועדפת- ובתקופה הזאת שהכל נעשה לי חדש- הייתי בתקופת לחץ.
    האקסית שלי- נמצאת בשנה ראשונה- סמסטר שני של לימודים- כשהיא החליפה מקצוע- ככה שאני יודע שגם היא לחוצה.
    את הסיבות לפרידה היא נתנה לי כל פעם קצת- בהתחלה זה היה הבן אדם שהייתי, כמה דברים שהצטברו במהלך הקשר והם הפריעו לה- חוסר הגיוון שלי באוכל, פחד הגבהים שלי, חוסר הטיפול שלי בשיניים.. דברים שגם אני וגם היא ידענו שאני צריך לשנות- אבל אני רציתי לקחת את זה בקצב שלי- והיא לקחה את זה מהר יותר..
    עוד סיבה הייתה שהמקצוע שהיא הצטרפה אליו- כולל יותר גברים מנשים- ויצא ובזמן שכל אחד מאיתנו היה מרוכז בעשייה שלו- היא בלימודים, ואני בהסתגלות לאזרחות, עבודה חדשה וחיים חדשים- היא נלדקה על מישהו.. והסיבה האחרונה- ולפי מה שהיא אומרת- הכי חזקה- בחודש האחרון לקשר- היו לנו כמה ריבים על דברים נורא קטנים- כמו על צילום תמונות, או על נעליים....
    הקטע הוא שאני צעקתי עליה בהקשר לסיבות האלה- והיא נפגעה, חשה שבנוסף ללחץ, כביכול הפסקתי לתמוך בה- והיא החליטה שלהפרד זה הכי טוב..

עכשיו- אני עדיין לא יודע מה אני מרגיש לגבי כל העניין- עברו כמעט שבועיים מאז הפרידה, ואני לא חושב שחודש אחד שבו שני בני הזוג נמצאים בלחץ- צריך להביא לפירוק של מה שהיו שנה ו8 מדהימים.. היא אומנם פגעה בי בתקופה שבה הייתי די רגיש ורציתי לעבור אותה איתה- והיא קטעה אותי- אז זה נורא מכעיס אותי, ואני כבר לא בטוח לגבי האהבה שלי אליה, אבל מצד שני- סיבות כאלה נראות לי עלובות בשביל לסכם משהו שהיה מיוחד ונהדר..
    היא אומרת לי בנוסף- בשיחות סיכום שאני מנסה לעשות כדי להרגיש שלמות עם זה שאנחנו נפרדים- שאני הייתי מדהים לדעתה בשנה ו8, ורק חודש אחד הפריע לה..
    שהיא לא מסוגלת לראות אותי, לדבר איתי, או להשאר ידידים- כי היא מפחדת לחזור לאחור..
    איזה סיבה יש לה לפחד? מה היא תגלה אם היא אמרה לי בצורה מפורשת שהיא לא אוהבת אותי?

קיצר- הפואנטה שלי בכל זה- היא שלדעתי, למרות שהרגשות שלי ושלה די נעלמו, השנה ו9 האחרונות לא נעלמו- ואני לא מצליח שלא לחשוב אם הקשר הזה היה יכול להמשיך טוב למרות הדברים הטפשיים האלה.
    אני רוצה לדעת אם זה משהו ששווה לי להלחם למענו- כי היא באמת נפלאה, ומיוחדת, ויפיפיה- וגם אחרי שהיא פגעה בי כל כך- אני לא מפסיק לדאוג לה ולחשוב עליה דברים טובים- לא משנה כמה היא הכאיבה לי, אני עדיין רוצה את הטוב בשבילה, וקשה לי לקבל שאם היה לה טוב איתי בשארית הקשר חוץ מחודש אחד- אולי עדיין יש פה סיכוי למשהו טוב..
    מה אני צריך לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבל מהקשר האחרון שלי..

הוספת תגובה

• מבולבל מהקשר האחרון שלי...

מיכל פאטל
    14/05/2009

שלום יהודה,
    אתה אכן נשמע מאד מבולבל רגשית וזה אך טבעי למצב בו אתה מצוי.זהו מצב שבו נפרדת מחברה וממערכת יחסים משמעותית זוגית לראשונה בחייך, ומתוך התיאור נראה כי יש בך גם רגשות עמוקים כלפיה אף עתה.אני מתרשמ כי המערכת היתה משמעותית אך לא טיפלתם בנושאים 'בעייתיים' באמצעות דיאלוג ותקשורת פתוחה , ונושאים אלו לא נעלמו אלא טוטאו הצידה. כאשר הצטברו מספר נושאים מטרידים ובנוסף כל אחד מכם עבר/עובר תקופת הסתגלות לחיים אזרחיים המלווה בלחצים- כל נושא אף אם שולי יכול היה לגרום להתלקחות, ויכוחים, ריבים וצעקות.....
    מה שאני מנסה להסביר הוא שאין להתייחס לחודש האחרון רק כגורם יחיד לסיום מע' היחסים ,כי אם נקודה בה לא ניתן יותר לטאטא הצידה אי- הסכמות, ויכוחים וכעסים והם צפו והובילו לסיום החברות.
    ניתן, אם אכן החברות חשובה לך, לנסות ולהציע לבת זוגך לשעבר לקיים שיחה פתוחה ולא מחייבת שבה תנסו ללבן את המחלוקות ולהגיע להבנות חדשות ביניכם אשר יתכן כי יכללו פשרות.
    יחד עם כך, עליך להביא בחשבון כי יתכן ובת הזוג לא תהיה מעוניינת בחידוש הקשר- ויש לכבד זאת, וללמוד מהטעויות שהיו במערכת זו כדי שאולי לא יחזרו על עצמם במערכת הבאה.
    בהצלחה לך.
    מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית. ניד:050-5475155

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמת..

יהודה
    14/05/2009

הקשר שלנו היה במצב שבו כל הבעיות והנושאים- עברו בצורה מחופפת ואף פעם לא יצא לנו לשבת ולדבר עליהן- כל אחד מאיתנו עבר הרבה במהלך הקשר- לחוד כלומר- כל אחד התמודד עם הבעיות שלו- ומה שעשינו היה לשתף אחת את השני בהן.. זה היה הטוב- אבל כשזה הגיע לבעיות שביננו- אמרנו שבעתיד כבר נתמודד..
    אני כבר הצעתי לאקסית שלי לקיים שיחה- והיא חזרה אליי לכמה דקות- עד שהיא פשוט אמרה שהיא כבר לא מרגישה את האהבה..
    אני מרגיש שכמה דקות לא יהיו צ'אנס ראוי לשנה ו8 חודשים- ושתקופת זמן מלאה של בעיות- לא צריכה לקבל פתרון כמו לסיים משהו שהיה יותר טוב מאשר רע.
    כי- אחד מהדברים שאני יודע שכן שברו אותה- הוא היותי בן אדם אוהב שגרה, עם הרבה פחדים שכללו התקדמות בחיים- והרגשתי שאני מחזיק אותה..
    יכול להיות שזה היה מאוחר מידי- אך הייתי בדרכי לשינוי- והוא היה קשה, ורציתי שהיא תעזור לי איתו.. אך הרושם הוא שהיא ויתרה עליי- ובגלל שנתתי לפחדים שלי להשתלט עליי- הריבים והצעקות שברו אותה סופית..
    האבסורד הוא- שכרגע היא עושה את מה שאני עשיתי לא נכון- במקום להתעמת עם הבעיות, במקום לגמור את זה בטוב- גם אם זה כידידים בסופו של דבר- היא עדיין לא מוכנה להתראות איתי- מחשש שזה יחזיר אותה אחורה, וגם אני מפחד שאני לא אוכל להחזיק את העצב בפנים ולשחרר הכל...
    מצד אחד אני יכול להבין אותה- הייתי בן אדם לא קל במהלך הקשר, ובתקופה האחרונה דווקא חשבתי שהשינוי שאני עושה הוא טוב לשנינו- ודווקא עכשיו- היא עוזבת אותי- אחרי שהיא התלוננה שזה מפריע לה- כסיבה לפרידה- כשבמהלך הקשר- היא, כמו שאמרת, הזניחה את זה וקיבלה את זה במקום לשחרר את זה ולהגיד לי..

עם קצת כעס זה נשמע לא הוגן- כי תמיד אמרתי לה שתגיד לי מה מפריע לה- במקום לשמור את זה בפנים- זה מרגיש כאילו היא לא נתנה לנו סיכוי מלכתחילה- ועד שהבנתי את הרמזים הדקים שלה- הצטערתי לראות שזה מאוחר.. ודווקא עכשיו בשלב כזה קריטי בחיים..

קשה לי שלא לחשוב- שמהקשר הזה יצאתי יותר מבולבל מאשר שלמדתי ממנו משהו.
    סך הכל- כל הדברים שהיו ביננו היו אצלה על השולחן- והיא רק הייתה צריכה לחלוק..

אני מקווה שבסופו של דבר- אחרי הפסקה ששנינו ניקח- העניין הזה יהיה רק הפסקה- ואולי נחזור לקשר הזה- עם נקודת מבט טיפה יותר בוגרת.. וזה יעבוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל סך הכל- אני רוצה אותה בחזרה..

יהודה
    15/05/2009

אני מודה שהפרידה הזאת- הייתה בשבילה הדבר הכי טוב שהיא יכלה לעשות לי- עכשיו אני מעריך אותה הרבה יותר ממה שהערכתי, ואני מבין שדי לקחתי אותה כמובן מאליו..
    הפרידה הזאת קרתה בגלל שיש לי אופי פחדני וקושי לקבל על עצמי מרות- גם אם היא לטובתי..
    אבל קשה לחשוב שעכשיו היא מתעקשת להשאר פרודים רק בגלל שהיא עושה את הטעויות שאני עשיתי שגרמו לקשר להסתיים- מתעקשת באופי פחדני וקושי לקבל את עצמה את השינוי- שאולי ייצור רק לטובה..
    הלוואי והיא יכלה להיות טיפה בוגרת בשביל לתת לי לשבת איתה במקום כלשהוא ולדבר על זה..
    או אם כבר- הלוואי והייתי בוגר מספיק כדי להצליח לשכוח אותה.. אבל היא נתנה לי כל כך הרבה בחיים.. ופשוט יש הרגשה שהיא עושה טעות..
    כמו שאמרת- אני לא יכול להכריח אותה לחזור אליי.. ולמרות שאני תמיד מחפש את הדרך הנכונה לגרום לזה- אני לא הבן אדם שיכפה בצורה אחרת מתחנונים משהו עליה- ותחנונים רק גורמים לי להראות פטתי יותר בעיניה, ולהרחיק אותה..
    מפריע לי שכל העסק נגמר בגלל שני ריבים ששברו את גב הגמל- במקום שהיינו עושים מה שהצעת וראיתי לנכון כל הזמן הזה- וזה פשוט לחלוק את כל הדברים שמציקים לה בשיחות שיובילו למסקנות שיהפכו את הקשר הזה לטוב יותר, והרבה פחות "מטואטא" ממה שהוא היה..
    אני טועה שאני מתחרט על הטעויות שלי וחושב שהבנתי את העונש שהיא נתנה לי ורוצה לחזור ולתקן את זה ביחד איתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין
    מירי
    13/05/2009

שלום רב

אני גרושה מזה 10 שנים.
    יש לי 2 ילדים, הראשון בן 12 ואחריו תינוק בן חצי שנה שעשיתי מתורם.

אני מאוד חוששת לכך ששוק הפנויים לא יחפש סטטוס כמו שלי, שכן אני עם תינוק ממש קטן,
    ועדיין, כל כך זקוקה לכתף לשים ראש, או סתם לשבת לדבר על כוס קפה, בלי מחוייבות.
    אני לא מלאת בטחון למרות היותי נראית טוב לגילי , אני בת 36
    מרגישה שקשה לי להתחיל להוציא ראש במיוחד שיש תינוק פצפון, שכל כך זקוק לי.
    מה עושים במצב הזה?
    האם כדאי לחכות עוד שנה ומשהו שיגדל ואז לחשוב על עצמי?
    אני גם מאוד ביתית ולא בקטעי הבגידות וכו'..

אשמח לעצתכם או להדרכה.

לקביעת תור
    סגירה
    גירושין

הוספת תגובה

• גירושין

מיכל פאטל
    13/05/2009

שלום שירי,
    הצורך שלך בקשר כל כך מובן וטיבעי, ולכן אין לך סיבה להתלבט ולהתחבט כל כך.הצורך שלנו להיות בקשר, להרגיש אינטימיות, מוגנות ,שייכות וכד' הינו בסיסי במהותנו.
    שוק הפנויים כפי שאת מכנה אותו הינו מגוון ביותר וישנם בו אנשים שונים עם צרכים שונים ומשונים.
    ישנם אתרי היכרויות כגון:ג'יי-דייט ודומיו אשר מכילים מאגרים עם מיגוון גדול ביותר של אנשים ונשים אשר מחפשים קשרים מסוגים שונים אשר מצויים במצבי חיים שונים.עצם היותך אם לתינוק פיצפון איננה אמורה להוות מגבלה להיותך בזוגיות.את יכולה להיות אם נהדרת ובמקביל להינות מזוגיות מספקת ומרגשת. את אופי הזוגיות את תקבעי בהתאם לסדר העדיפויות שלך וזה בהחלט לגיטמי, אך חשוב שתביני שאין האחד צריך בהכרך לבוא על חשבון השני.את צעירה ולפי תאורך 'נראית טוב' וכל החיים לפנייך.....

בהצלחה!
    מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית.נייד:050-5475155.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרשי לי לתת לך עצה..

אסף
    14/05/2009

אני בהחלט מבין את מה שאת עוברת. זה לא קל להצטרף למעגל הפנוייות. שי הרבה זאבים שמחכים רק לאישה שמחפשת כתף להישען עליה. אבל תשמעי לי ותסמכי על עצמך ועל האינסטינקטים שלך. ולגבי הפיצפון, אז יקירתי אל תדאגי לו. ביביסיטר טובה תעשה את העבודה. אל תחכי למחר. תתחילי לחיות היום. ואם את חושבת שאם תחכי שהוא יגדל אז יהיה פחות זקוק לך את טועה. את לא רק אמא. את גם אישה עם צרכים ותאמיני לי שהילדים שלך מעדיפים אמא מלאת שמחת חיים ולא אמא אמא שחוקה ומתוסכלת. אז צאי לעולם. תתחילי לבלות ולהנות. הילדים רק ישמחו שיש להם אמא מלאת אנרגיות. ואולי תכירי את האחד שיהיה לך לכתף. תזכרי. לא כל הגברים חולירות. יש ביננו כאלה שמחפשים אהבה בדיוק כמוך. את כבר תדעי לזהות אותו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעופר,מילים כדורבנות!

מישהי
    14/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה כפרה

אסף
    14/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו ממש תודה על הפרגון

מירי
    14/05/2009

אני מודה לך על המילים.
    אכן מילה במילה בסלע.
    זה מאוד מעודד אותי מה שכתבת, כי כרגע יש בי קצת חוסר בטחון לצאת החוצה
    בעודי מטפלת בתינוק כל כך קטן.
    אני בודקת את עצמי, אם הרצונות שלי נכונים כרגע, ולכן התייעצתי כאן
    ואני מאוד שמחה שכתבו וענו לי , והתשובה שלך נתנה לי תמריץ לחשוב חיובי.

מודה לך מאוד
    בהצלחה בחיים
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחקי אותה .חיים פעם אחת.

אסף
    14/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגועה מהחבר
    דורה
    13/05/2009

חברי ואני ביחד כ3 חודשים.אני בת 35 הוא 30,ונראה כי יחסינו רציניים.ויש אהבה גדולה.חבר שלי פוטר מעבודתו והחליט לסוע לחול כדי לנסות לצבור הון התחלתי וגם כדי לעזור למשפחתו מבחינה כלכלית.וכך גם לטייל ולחוות את חול,דבר שלא עשה בעבר.הוא נסע ולן אצל ידידתו בחול.ואנו שומרים על קשר יומיומי בסקייפ.אולם שמתי לב במצלמת הוידאו של הסקייפ שהבית של הידידה פיצפון.והמיטה ממנה חבר שלי מדבר איתי גדולה ורחבה.מיד עלה בי החשד שהם ישנים באותה המיטה.מספר ימים העיקה עליי המחשבה הזו,וחבר שלי שאל אותי מה קרה ואמרתי ששום דבר.בסופו של דבר שאלתי אותו אם הם ישנים יחד והוא ענה שכן,כי אין ברירה אחרת.כיוון שהבית קטן מאד,ובגלל כאבי הגב שלו הוא לא יכול לישון על הריצפה.אולם הוא נישבע לי בכל היקר לו שלא היה ולא יהיה כלום ביניהם,גם אם לא היה בקשר איתי.עניתי לו שאני מאמינה לו וסומכת עליו,אולם מה שמפריע לי בסיפור,זה העובדה שכשהוא ידע את המצב עוד לפני הנסיעה,הוא לא אמר לי על כך דבר.דבר שבוודאות לא היה מקובל עליו אם המצב היה הפוך.אז הוא ענה לי כך:שמי שמחליט לשנות את הכללים עף החוצה,והוא לא מאלו שעושים הסכמים חדשים למרות שהוא בחול..נורא נעלבתי מהתגובה התוקפנית וחסרת ההתחשבות ברגשותיי.שכשאני יודעת בוודאות שבמצב הפוך הוא דורש התחשבות ברגשותיו,למרות שהרבה פעמים אני לא מאמינה שההתנהגות שלי היתה פסולה אני עדיין מנסה להבין ולראות אולי פגעתי בו ולהתנצל.הוא עוד הוסיף ואמר לי שהוא חשב שזה ברור לי כי הבית שלה כזה קטן,ושהוא לא ידע שהוא צריך לבנות את האמון שלי בו אחרי כל מה שהוא עשה ועושה בשבילי.כאן המקום לומר שהוא עושה עבורי המון,דואג לי ומייעץ לי על כל דבר,אבל מפריע לי שהוא מנפנף בעזרתו בכל מריבה שיש לנו.הוא אמר - אני כל הזמן מוכיח את עצמי וזה עדיין לא מחלחל לתודעה שלך...עוד הוסיף ואמר לאחר שאמרתי שנפגעתי,שכנראה שהוא טעה והיה צריך לומר לי,אבל הוא לא יחס לזה חשיבות.כי זה היה חסר משמעות בעיניו.ופעם אחרונה שאני שואל אותך מה קרה ואת לא רוצה לומר לי!!!!!!!ועדיין אני עושה ומוכיח את עצמי ועדיין לא יכול לישול על הרצפה בגלל הגב ועדיין את פגעת בי בעבר יותר ועדיין אמון נבנה לאט?כשנוח לך אבל מאד מהר שלא נוח לך!!!!
    עדיין נשארתי פגועה מהתגובה התוקפנית,ולא יכולתי לראות את ההתנצלות שמסתתרת פה כלכך טוב...מה עליי לעשות? מה דעתך?....

לקביעת תור
    סגירה
    פגועה מהחבר

הוספת תגובה

• לפגועה מהחבר

מיכל פאטל
    13/05/2009

היי דורה,
    מתוך הדברים שאת מביאה ניראה כי את לא בוטחת בחבר שלך ומלווה אותך תחושה של חשדנות
    וחרדה.בפועל אפשר להתרשם כי חברך מתנהג באופן אמין, ונוקט בדרכים מגוונות על-מנת לתת לך תחושת ביטחון.כמו כן,הוא אף התנצל על כך כי לא ידע אותך טרם נסיעתו והסביר מדוע עשה כן.
    אני מתרשמת כי אין לך סיבה לדאגה.יחד עם זאת, אתם זוג אשר המערכת הזוגית שלו בתחילת דרכה, לכן יש לבסס עדיין את האמון ואת תהליכי התקשורת ביניכם. חשוב לדעת להעלות בעיות ולמצוא להן פיתרון המניח את דעת שניכם,לדעת להגיע לפשרה, לדעת לנהל ויכוח, לדעת לקבל אי-הסכמה, לדבר על תיסכולים כאבים וכד'.
    לשאלתך דורה,ההסברים שנותן חברך מספקים ואין צורך להמשיך בויכוח וליצור אוירה עכורה עקב כך.חשוב שכשאת חשה פגועה, מתוסכלת וכו' במערכת יחסים-העלי זאת על פני השטח ותדוני על כך עם בן הזוג.
    בהצלחה!
    מיכל פאטל- יועצת זוגית ומשפחתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולנו פרפרים כולנו מפרפרים לפרחים
    רגע
    12/05/2009

בגוונים שונים צורך זה טבוע באדם. אנשים באשר הם חייבים שינוי. חיי נשואים אינם מבטיחים דבר מלבד המשכיות של ילודה .וכתובה רק נייר!

הוספת תגובה

• הבגידה היא בקשר הזוגי

ליאת
    12/05/2009

למה כולם בוגדים

הופתענו מהנתונים הסטטיסטים שהוצגו בתוכנית וראינו שתופעת הבגידה אינה פוסחת על אף שיכבה משכבות האוכלוסייה, גם אנשים שמאוד הצליחו וחוכמתם בולטת נמצאים באותה סטטיסטיקה עגומה של בוגדים או נבגדים ..מסתבר שחסר ידע כיצד לבנות קשר זוגי מוצלח שיחזיק וייתן פירות לאורך זמן .
    אי אפשר להאשים אנשים בבגידה בבני זוגם זה לא יוביל לשום פיתרון הבגידה היא למעשה בקשר הזוגי. האנושות שהגיעה לשיאים בהתפתחות הטכנולוגית עומדת היום חסרת אונים מול הדבר הכי בסיסי והכרחי לחיי האדם בהתפתחותו ברמה האנושית –קשר זוגי.קשר זה מהווה מערכת מנמלית שבנויה על פי חוקים וקודים מסוימים .פיזיקה משפחתית נחקרה ונכתבה על מנת לעזור לאותם אנשים המחפשים איך להפוך את הקשר הזוגי לקשר שיוצר התפתחות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של :רגע

מיכל פאטל
    12/05/2009

שלום לך,
    אכן, אנשים זקוקים לשינוי,שידרוג, גיוון וכד'- אך את כל אלו הם יכולים (עם רצון, מודעות,כוונה ומאמץ
    )להשיג בתוך חיי הנישואין! חיי נישואין אינם חייבים -אם משקיעים בהם זמן ,מחשבה,אנרגיה ותיכנון-להיות משמימים ומכוונים אך ורק לשם הבאת צאצאים לעולם.זה בהחלט עניין של זוית הסתכלות ולקיחת אחריות על חייך!
    מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מניחה שזה לדליה....
    דנה
    11/05/2009

היי דליה,
    אני מניחה בעקבות מה שקראתי אליכן כנראה שאת עוסקת בנושא זה...

אני בת 18, אני וחבר שלי החלטנו להיפרד, אחרי נסיונות רבים להישאר ביחד, זה לא שאנחנו לא אוהבים ,להפך בשבילי הוא אהבת חיי ובשבילו אני זה פשוט שהגענו למסקנה שאנחנו לא מתאימים...אנחנו רבים הרבה לפעמים קורה שאין לנו על מה לדבר, ולפעמים זה מגיע למצב ששנינו לא סובלים אחד את השני, אבל שנינו לא יכולים להיות אחד בלי השני....אני יודעת שבשלב זה לא נוכל לצאת עם אנשים אחרים ואין לי מושג כמה זמן זה ייקח אבל שנינו לא דיברנו חודש וזה היה מאוד קשה ואז ניפגשנו לדבר וזה התגלגל לדברים אחרים גם...והיה ממש כיף להיות איתו מכל הבחינות וגם לו היה ממש כיף להיות איתי, אבל באותו היום הבנו שאיאפשר שנחזור כי...פשוט לא יודעת אנחנו לא מתאימים כרגע.....אנחנו אוהבים אחד את השני מאוד רציתי לשאול אותך פשוט מה לעשות...? האם יש מה לעשות במצב כזה? והאם יש דבר כזה אהבה בלי התאמה...?
    דיברנו על כך שנמשיך לדבר אבל לא לעיתים קרובות וגם שניפגש מדי פעם כי נתגעגע אחד לשני המון, בתוך יומיים אנחנו מתגעגעים אחד לשני כמו מטורפים אבל אנחנו לא מתגעגעים למה שהיה קודם למה שהיה פעם כן....והוא אמר לי שהוא רוצה שנחזור אבל כרגע איאפשר לחזור אחד לשני, הוא גם אמר שאם ניפגש במיקרה ברחוב ונחליט שאנחנו מתאימים אז זה יהיה מעולה...אני חושבת דברים דומים אבל זה פשוט שנורא קשה לי עכשיו לחשוב עליו כאל אקס...ולא כחבר שלי ואני גם בטוחה שקשה לו....דבר אחד ברור לי וזה שאסור לנו לחזור עכשיו., כרגע...אנחנו צריכים להתרגל לשינויים שעברנו, ואולי גם הגיע השלב שבו כדאי לנו להיות קצת לבד....בלי קשר זוגי....
    אני מאוד אודה לך אם תמליצי לי על משהו....ותעני על השאלות....מקווה שלא חפרתי יותר מדי,
    ותודה רבה על ההקשבה

לקביעת תור
    סגירה
    אני מניחה שזה לדליה....

הוספת תגובה

• הודעה של:דנה

מיכל פאטל
    12/05/2009

היי דנה,
    ניכר מתוך דברייך כי יש בעיות בהתאמה ביניכם אשר מביאות אתכם למצבים קיצוניים ביחסים ולתנודות רגשיות מורכבות. לעיתים לא די באהבה כדי לגשר על פערים ולהביא לסיפוק ממערכת יחסים עשירה ובוגרת.יתכן, כי במצב היחסים כרגע הנכון ביותר הוא להישאר בקשר כלשהוא (סוג של ידידות)ולאו דווקא קשר זוגי על כל המשתמע ממנו.ניתן יהיה אז לבחון ממרחק מה את היחסים, ולהגיע להבנה האם זו מסגרת היחסים המתאימה יותר לצרכים ,לרצונות ,ליכולות-או שיש בכם צורך ויכולת לפתח את יכולותיכם כגון:ללמוד איך להתעמת ולהישאר חברים ? כיצד להתמודד עם אי הסכמות? כיצד לפתח תחומי עניין ושיחה משותפים? וכו' וכו'
    לסיכום-קחו פרק זמן לבחינת מערכת היחסים ממרחק מה -כידידים- ואז פעלו בהתאם לצורכיכם והחלטתכם!
    בהצלחה!
    מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישואים פעם שניה
    אחת
    08/05/2009

האם זה נכון שאחוז הגירושים של נישואים פעם שניה גבוה יותר מאחוז הגירושים בפעם הראשונה?

לקביעת תור
    סגירה
    נישואים פעם שניה

הוספת תגובה

• לדעתי... נכון...

אפרת
    12/08/2009

אל תעיזי להתחתן עם גבר גרוש עם ילדים... זה סבל נוראי, מתכון בטוח לכשלון פרק ב'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על הגבר
    ענת
    05/05/2009

חליתי ונרפאתי תודה לאל. חבר של בעלי כל פעם שפוגש את בעלי שואל לשלומי למרות שבעלי כבר אמר לו שאני בריאה לחלוטין. וכשהגבר רואה אותי ברחוב למרחקים- חייב לדווח לבעלי שראה אותי מה זה אמור לגביו?? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת על הגבר

הוספת תגובה

• זה אומר, שאת זקוקה לטיפול נפשי.

איל
    06/05/2009

העלית את השאלה הזאת בכל פורום אפשרי באינטרנט, ויותר מפעם אחת, מספיק, גשי לקבל עזרה נפשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אתה זקוק לטיפול נפשי

עידן
    08/05/2009

אתה מבין שאם אתה מסתובב בכל הפורומים ועוקב אחריה גם אתה זקוק לטיפול נפשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבר מתעניין

דליה שוורץ
    08/05/2009

יעל שלום,

זה לא אומר עליו שום דבר ובטח לא משהו חשוב. הדבר שאת כן צריכה להתייחס אליו זה העניין שזה מעסיק אותך ווהצורך שלך לדעת מה זה אומר עליו. תבדקי איך את מרגישה עם זה שהוא מתעניין בך.

דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיבות מקום מגורים למציאת בן זוג
    דני
    04/05/2009

אני בן 39 ועומד להיות גרוש + 1 הגר בכפר-סבא.
    מתלבט לגבי חשיבות מקום מגורי בחיים שאחרי ?
    באיזו מידה המשך מגורים בכפר סבא יקשה עלי במציאת בת זוג ?

הוספת תגובה

• יצירת זוגיות לפי איזור מגורים

דליה שוורץ
    05/05/2009

דני שלום,
    בבחירת מקום מגורים יש להתייחס לגורמים רבים כמו, קירבה לגן/בית ספר של הילד המשותף, קירבה למקום העבודה, קירבה לחוג החברתי ועוד ועוד ...... לא ידוע לי על חלוקה של מפת הארץ לפי מיקום הפנויים והפנויות ולכן יכול להיות שהאבה החדשה שלך נמצאת ממש בכפר סבא או ממש קוראת את השורות האלה ולכן לשאלה ששאלת אין לי תשובה. תבחר לחיות איפה שנוח לך ומתאים לך מבחינת הדברים האחרים בחיים ואת בת הזוג הבאה תוכל למצוא בעבודה, באינטרנט בפאב או סתם במקרה עם העגלה בסופרמרקט השכונתי....

בהצלחה,
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת הברחת מזומן מחשבון משותף
    דביר
    03/05/2009

יש לנו חשבון בנק משותף. איך אני מבטיחה שבעלי לא ירוקן/יעביר את הכסף שצבור שם לחן פרטי אחר,לקראת גירושין?
    ואם יעשה כן אז מה אומרת הפרקטיקה בעניין?
    תודה

הוספת תגובה

• אם החשבון הוא משותף,

איל
    04/05/2009

הבנק לא רשאי לעשות שום פעולה ללא חתימת שניכם.
    חוץ מפעולות בעו"ש, שיקים, משיכות וכו' ששניכם יכולים לעשות לבד כמובן.
    הכי פשוט, זה שבעו"ש לא יסתובבו סכומים גבוהים מדי, אבל בכל הנוגע לתכניות חסכון, ני"ע קופות גמל וכו' ששם רוב הכסף, הבנק לא רשאי לבצע ללא חתימת שניכם.
    אני אפילו הייתי פונה לפקיד/ה שאותו מכירים, או אפילו מנהל הבנק, ומסב את תשומת ליבו, שאתם לפני גירושים, ושאינך מסכימה לפעולות חד צדדיות בחשבון, רק לבטחון על בטחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הברחת מזומן מחשבון משותף.

דליה שוורץ
    04/05/2009

רווית שלום,
    אני מציעה לך לפנות לייעוץ משפטי או לפורום שעוסק בייעוץ משפטי. שאלתך אינה מתחום ההתמחות של פורום זה.

בהצלחה,
    דליה - יועצת זוגית ואישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מרוכזת מאז הידיעה שבעלי בוגד
    הנבגדת ס
    03/05/2009

אני נשואה כ 20 שנה, לאחרונה גילתי שבעלי בוגד בי, אם בחורה שכבר לפני שלוש שנים התחיל איתה את הקשר, ניתק וחזר אליה שוב.
    העניין הוא שהוא מכחיש, וכל הידיעה שלי זה מחיטוט תמידי בטלפון ובמיילים שלו,
    חונכתי לשתוק, קשה לי לצעוק לבוא בטענות, ובמקום זה אני נמצאת במתח מתמיד, בחיפוש אחר מידע, ובבזבוז של שעות ארוכות של אנרגיה וזמן לחיפוש מידע עליה.
    אני בחורה אינטיליגנטית, ומשכילה ובטח קשה להבין מדוע אני לא שוברת את קשר השתיקה, זה גדול ממני.
    אני מעוניינת לקבל את החיים שלי חזרה ולהתגרש, ולא יודעת מאיפה לאזור אומץ ולהמשיך הלאה.
    קשה לי מאוד. החיים כבר לא חיים.

הוספת תגובה

• בעל בוגד.

דליה שוורץ
    03/05/2009

שלום לך,
    נסי להבין מה הסיבה שהתחלת לחשוב ולחטט לו בטלפון ובמיילים, כנראה שלא היית מחפשת אם הכל היה בסדר. כשתנסי להבין מדוע חששת שהוא בוגד תוכלי לתפוש קצה חוט של הסיבה לכך.
    "קשר השתיקה" שלך בנושא בוודאי לא מקדם אותך לשום כיוון, לא להפסקת הרומן שלו וחזרה לחיים הרגילים ומצד שני זה גם לא מקדם אותך לגרושין. אין דרך להתקדם ללא שיחה על הנושא ולכן תצטרכי לעשות זאת. כמובן שניתן להעזר בייעוץ זוגי שינחה אתכם להבין מה קרה לכם בדרך.

אשמח לסייע,
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי הבגידה-מי יכול להסביר לי...
    תותי
    01/05/2009

אז נכון כל מה שכתבתם אותו אדם שבגד הוא חלש אופי בוגדני שקרן מעשן סמים אימפולסיבי וכו וכו...אז למה לעזעזאל אני מרגישה שאני רוצה להיות שם? למה אני חושבת שהוא אדם טוב? הוא פגע באשתו ובי מכחיש את קיומי וכו...למה האשליה המעצבנת הזו שהוא לא יחזור על דבריו בשנית? שאם היה חי אתי לי הוא לא היה משקר בי הוא לא היה בוגד? מה עוד לא הבנתי בסיפור הזה? יכול להיות שאני "מכורה" לקשרים הרסניים לא אמרתי שלא, אבל התשובה הזו לא מספקת אותי למשהו יש רעיון מה עליי לעשות כדי לשחרר את זה פעם 1 ולתמיד? להבין שזה אופיו של אדם צורת ודרך חייו ושבעיניו זה לגיטימי לבגוד? התייאשתי כבר מעצמי...ולכל אותם גולשים שרק לועגים ויורדים בהאשמות שווא, אז תחסכו ממני את תגובתכם, שבת שלום!

הוספת תגובה

• אחרי הבגידה

דליה שוורץ
    03/05/2009

תותי שלום,
    לשאלתך מודע את עדיין בתוך הקשר הזה כמובן שלא ניתן לענות בפורמט של פורום וכנראה שיש סיבות שכרגע הן סמויות ושבגללן את נמשכת לקשר הזה. הדרך לפתור את העניין הוא לאתר את הסיבות האלה ואת זה תוכלי לעשות באימון אישי (קואצ'ינג) או באמצעות הפסיכולוגית שלך.
    בנוסף, כדי להפסיק את הקשר הזה את צריכה להחליט שאת רוצה לסיים אותו. את צריכה לקבל החלטה שאת לוקחת אחריות על החיים שלך ומפסיקה את הקשר למרות הכאב שתחושי בהתחלה ולמרות הקשיים שאת נמצאת בהם כרגע. קבלת ההחלטה צריכה להיות רק לאחר שאת בטוחה שזה מה שאת רוצה ושאת מוכנה לללכת בדרך הזו עם הידיעה שבהתחלה זה קשה. אם את ממש רוצה את זה את תוכלי להצליח ותגלי שלאחר הימים הראשונים אפשר להרים את הראש ולהמשיך הלאה.

אשמח לסייע לך,
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה