מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירושיםאליס07/03/2009
אני רוצה להתגרש בעלי מכור לשתיה ואלכוהול מתעלל בי ובילדים נפשית ומילולית לא ישן איתי מעל שנה ומוציא עלינו את כל הזעם שיש בו הוא מנותק מאיתנו חי בתוך בועה וחי בהכחשה ממצבו הקיים שאלי היא האם זו סיבה מוצדקת לעילת גירושים גם אם אין התעללות פיזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
אליס07/03/2009התכונתי סמים ואלכוהול לא ציינתי שהוא לא מעונין בשום טיפול וגוף לקבל עזרה ניסיתי את כל האפשר כדי לנסות לעזור לו דרך גופים אך הוא לא מעונין אני היום מרגישה שנאה כלפיו ומוכנה להלחם בשביל לקבל את הגט יש לי 3 ילדים 2 גדולים ואחד קטין פניתי לסיוע משפטי וחודש הבא יש לי פגישה עם עורך דין לאן זה יוביל האם אני ינצח במלחמה נגדו אשמח לתשובה מורחבת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרושים
דליה שוורץ08/03/2009אליס שלום,
בפנייתך את כותבת על בעל מכור לסמים ואלכהל שמוציא את כל התיסכול עלייך ועל הילדים בבית ולא מוכן לקבל עזרה. את כותבת שאת שונאת אותו ומוכנה להלחם בשביל לקבל גט. אם כך לא ברורה לי שאלתך. האם את רוצה לדעת אם צנצחי במלחמה? את התשובה לכך תדעי לאחר שתפני לבית המשפט או שתקבלי ייעות משפטי טוב וגם אז אין לדעת ב - 100% מה תיהיה התוצאה.
לא הצלחתי להבין האם את נכנסת להליך גרושין או שאת מעוניינת לדעת אם כדאי להכנס להליך זה.
אם את רוצה לדעת אם כדאי להכנס להליך זה, תצטרכי לבחון עם עצמך האם את מוכנה להמשיך לחיות את החיים בצורה הזו והאם את יכולה ורוצה להמשיך לאהוב אותו ולקיים חיים רגילים. לאחר שתעני לעצמך על שאלות אלו יהיה לך ברור יותר איך את רוצה להתקדם.
בהצלחה
דליה שוורץ יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל05/03/2009
שלום רב .אני ובעלי מעוניינים להתגרש גירושין בהסכמה .אין לנו מחלוקות על שום עניין.הכל טוב ויפה .אנו מעוניינים להתגרש בבית הדין הרבני .האם בית הדין נותן לנו טפסים למלא לגבי ההסכמות ?או שחייבים ללכת לעורך דין?בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורך דין או בית דין רבני
דליה שוורץ06/03/2009מיטל שלום,
את צריכה לפנות עם השאלה לבית הדין הרבני ולברר מהם המסמכים שעליכם לחתום והאם אם מספקים אותם.
דליה שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם בגידותהצילו01/03/2009
לפני כשלושה שבועות גיליתי שחבר שלי, כיום לשעבר כמובן, בגד בי. היינו ביחד כמעט שנה, ראיתי בו חבר הכי טוב, וחשבתי שזה הדדי. פוצי, מוצי, כל הטררם ועוד הרבה מעבר. קצת רקע... כשהתחלנו לצאת, כמו שני תל-אביבים מצויים, היינו יוצאים המון לפאבים, מועדונים מרתפיים. בד"כ שותים, ומידי פעם גם נהנים מעוד כמה דברים. הכל היה טוב ויפה ביננו, שני סטודנטים מאוהבים עד הגג. אך במהרה הפסקתי להנות מאותם "דברים". ראיתי שזה מביא אותנו, בעיקר אותו, למקומות לא טובים. אז החלטנו להפסיק. אני הפסקתי בלי בעיה, הוא לא. לאט לאט המצב שלו התחיל להתדרדר. אחרי בערך 4 חודשים של ביחד, התחלתי לאבד אותו להתמכרות שלו. ומילא התמכרות..התמכרות מלווה בהתקפים פסיכוטים פרנואידים חריפים. ואני, מאוהבת, אוהבת, לא נוטשת את הספינה הטובעת כשהוא על הסיפון. אמנם לא נפלתי איתו לאותם מקומות, אבל כמות האנרגיות שהשקעתי כדי להוציא אותו משם...נתתי לו את נשמתי. האמנתי בו, רציתי שיהיה לו טוב. כל זה נמשך כמה חודשים טובים. לילות בלי שינה, הזיות, עליות, ירידות, פרנויות, אכזבות, שכנועים... במילה אחת: סיוט. פשוט ראיתי את הבן אדם שהכי קרוב אליי ושאני הכי אוהבת בעולם נעלם לי למול עיניי. אבל בתוך כל החושך הזה, עדיין היינו החברים הכי טובים (ככה חשבתי). לאחר כמה זמן, ההזיות שלו נהיו כבר מסוכנות. בזמן של סטלה הוא היה מאבד כל קשר למציאות. הבנתי שלנהל איתו מערכת יחסים זה כבר בלתי אפשרי אז בלב כבד עזבתי, אבל עדיין התעקשתי לשכנע אותו להיכנס לגמילה, טיפול, משהו שיציל אותו. אמנם לא היינו ביחד יותר בתור זוג, אבל תמיד הייתי שם בשבילו. אז מה הקשר בין כל הסיפור הזה לבין בגידה? כפי שכבר כתבתי... לפני שלושה שבועות, באחת הסטלות היותר כבדות שלו, נפלט לו שהוא בגד בי. אז תגידו הסמים... אז זהו, שלא. זה התחיל עוד לפני כל הבלגן. ולא רק אחת. במשך כל התקופה. פעם אחר פעם אחר פעם אחר פעם. ובצורה כל כך מלוכלכת. רק לשם המחשה של הגועל: יצא למועדון, אסף מישהי (ממוצא מזרח אירופאי), נסע אליה,עשה מה שעשה בלי קונדום!, חזר הביתה, התקלח ואז בא לישון איתי. איכככ בא לי לשבור משהו. אני לא יכולה בכלל לתאר לכם כמה סמכתי עליו, כמה הוא הטעה אותי, כמה הוא נראה תמים. כל הזמן חשבתי שהוא מסכן, בסה"כ ילד טוב שהסתבך עם סמים. מאז, הכל אצלי התנפץ. הכל קרוע מבפנים, הכל מדמם ואני לא יודעת איך לעצור את זה. זה בן אדם שנתתי לו הכל והוא פשוט ירק לי בפרצוף. ושום דבר שיגידו לי לא יעזור. לא - "זה בטח בגלל הסמים" או "למה זה אכפת לך, אתם כבר לא ביחד" וכאלה. לא, לא, לא. מה שכואב זה הבגידה. הבגידה באמון שנתתי לחבר הכי טוב שלי, כביכול. אז נכון שהוא דפוק, אבל אין תירוץ לבגידה ובטח שלא לבגידות. עכשיו אני רוצה כמה דברים: אני רוצה לקבל בחזרה את השנה שבזבזתי עליו, את האנרגיות שבזבתי עליו, את כל הדמעות שזלגו בגללו. אני רוצה שיפסיק לכאוב ואני רוצה לחזור לחייך. אני רוצה לדעת שאין לי איידס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו קטן...
הצילו01/03/2009הכי גרוע זה שאני מוצאת את עצמי מתגעגעת אליו ואני מרגישה מטומטמת בגלל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות
דליה שוורץ01/03/2009שלום לך,
עברת חוויה לא פשוטה שמורכבת מגורמים רבים, סמים, בגידה, אהבה, פרדה. אלה הם מגוון של חוויות המלוות ברגשות לא פשוטים. בפנייך עומדות שתי אפשרויות, האחת, לבכות על מר גורלך ולבקש לקבל חזרה את מה שלא ניתן לקבל כמו דמעות שזלגו, שנה שהתבזבזה וכו'. זה כמובן מציב אותך בעמדה של "קורבן מסכן" שנתן וביזבז.... קיימת אפשרות נוספת, להסתכל קדימה ולדעת שלמדת על עצמך כמה דברים כמו: שאת חברה טובה שלא נוטשת, שאת מסוגלת לעמוד מול סמים ולא ליגוע בהם, שאת מסוגלת לקבל החלטה ולעמוד בה ושאת יודעת לאהוב. רק מי שיודע על עצמו את הדברים האלה מסוגל להמשיך הלאה. להמשיך הלאה ולדעת איזה גבר את מחפשת ולדעת מה בדיוק את רוצה לעצמך. תבחרי להתחזק מהמקרה הזה ולא לשבת ולרחם על עצמך. תגשי לעשות בדיקה כדי לוודא שאין לך איידס במקום לשבת ולבכות על מר גורלך.
בהצלחה,
דליה שוורץ
יועצת זוגית ואישית
054-4220259* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תצליחי להפיק את הלקח המתאים,
איל01/03/2009אז אולי הרווחת המון. שבי עם עצמך ובדקי איפה טעית, מדוע אחרי ארבעה חודשים כשהחלו התקפים פסיכוטיים, לא קמת והלכת? אולי המחשבה שאהבה תוכל לרפא כל חולי וכל פגם היא נאיבית? ואולי אופיינית לבחורה בגילך? תתנחמי שיש אנשים, שמגלים את כל הפאקים בזוגיות שלהם, אחרי שנים רבות, ולעתים גם כמה ילדים. תלמדי לזהות, מתי הקשר מתחיל להעיק, מתי זה לא זה, ומתי צריך להמשיך הלאה. בדקי עם עצמך, אם הרצון לאהוב ולהיות נאהבת לא עלול להביא אותך למקומות לא טובים בחיים. בקיצור, נצלי את החוויה הקשה כדי לדעת מה לא עושים גם כשאוהבים, הפכי אותה לחוויה מכוננת ובונה למשך שארית חייך, וכמובן בדקי רפואית, שהכל בסדר. מאחל לך כל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינני יודעת מה לעשותיעל27/02/2009
היי . אני אישה בת 45 נשואה = 3 ילדים בוגרים נשואה מיזה מיזה 24 שנה לבעל שמבוגר מימני ב13 שנה. לאחרונה גיליתי שבעלי מפלרטט עם אישה אחרת. מצאתי הודעות בנייד. אני חושבת שעצרתי את זה רק בהתחלה ובכל זאת. חשפתי הכל בפניו והיה פיצוץ רציני בנינו. כרגע אנחנו נימצאים במצב של רוגז כעס ובקושי מחליםים בינינו מילה.אני רוצה לספר שחיי הנישואים שלנו באופן כללי די טובים. אני אישה מאוד מאוד עצמאית וניראית מצויין ובעלי מעולם לא פירגן לי או אמר מילה טובה. למדתי לחיות עם החסרונות שלו וכמובן שגם אני אינני מושלמת. היו לנו ריבים פה ושם וגם בעבר היה ויכוח בגלל נשים אחרות אבל שרדנו את זה ועברנו את המשבר. הפעם אני מאוד מאוד פגועה ואני חשה שאיבדתי את האימון בבן זוגי לחלוטין. אני חשה תקועה ולא יודעת לאיזה כיוון לפנות , למי לפנות, לאן ללכת, מה לעשות. כל האוירה הקשה בבית משפיעה עלי מאוד באופן נפשי ואפילו פיזי. בעלי מנסה לשחק אותה כאילו לא מפריע לו אבל אני חשה שגם לו כל המצב הזה לא נעים. אנחנו ישנים בחדרים ניפרדים. והילדים יודעים מכל העיניין. חוץ מיזה אף אחד עדיין אינו יודע מה קורה בינינ ו. למרות ששואלים אותי אם הכל בסדר מאחר ואני בדרכ טיפוס שמח עליז הפכתי להיות קצת עצובה שקטה ומרוחקת. מה לעשות לאיזה דרך לפנות??אשמח לענות על כל שאלה. יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני יודעת מה לעשות
תמי אורן27/02/2009יעל שלום,
אפשר להבין את הפגיעה שלך אבל מנגד אולי יש לך הזדמנות לעשות בדק בית ולנסות להבין מה בנישואים שלכם לא ממלא שבשל כך החל בעלך לפלרטט . נכון שבד"כ נבגדת מרגישה קורבן אבל להשאר רק בעמדת הקורבן יש בה משום פיספוס של הזדמנות להבין ולדבר בפתיחות על היחסים.
לעיתים הכל על פניו מתנהל בסדר אבל מפגש אקראי יכול לעורר את החסר .
ממליצה לכם לפנות לטיפול זוגי שניכם כאן קורבנות לסיטואציה ולראות רק את הצד הפגוע שלך יפספס את ההזדמנות.
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה שהכל יגמר ומהרמעיין26/02/2009
שלום, אני נשואנ בת 30 אמא לילדה בת 3 וכעת בחודשי הריון מתקדם. לפני כשבועיים גיליתי לאחר שנה של הכחשות חוזרות ונשנות (בעלי נשבע בבתנו, התחנן לנפשו וכו) שבעלי בגד בי בעבר ובוגד בהווה. הגיעו לידי עדיות מרשיעות שבאיפוק\רב חסכתי אותם ממנו , ללא עימות כלל בקשתי גט, ללא הסברים מפורטים רק שאני ידועת את האמת. אינני מבינה מדוע אם חשדתי כל כך כל הזמן מדוע אם כך כואב לי, והמחשבות על למה ומדוע לא קם ועזב כל פעם ששאלתי, אני שבורה ופגועה רק מהמחשבה שנתתי לו מס' הזדמנויות להגיד את האמת, בקשתי גט לפני חצי שנה מהסיבה שאיני יכולה לחיות בחשד תמידי , הוא הכחיש, כיום אני נוכחת לדעת כי הייתי נאיבית ותמימה. בין לילה ההערכה, האהבה וכל רגש שהיה הומר לשנאה בוז ודחייה. כואב לי כיצד אוכל להתגבר על הכאב/ההשפלה והבגידה באמון? אם הגירושין או היציאה לגירושין אני שלמה, אך מה הלאה איך ממשיכים מכאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה שהכל יגמר מהר
תמי אורן27/02/2009מעיין שלום,
החלטה להתגרש אינה פשוטה בוודאי בנסיבות אלו לכן תני לעצמך את הזמן להתאבל על הנישואים, על הפנטזיה שעם הבן זוג הזה תזדקני ועל ההתפכחות הכואבת מהנאיביות. כמו כן מתקפה עצמית אינה במקום כל אחת הייתה עושה כמותך- מתכחשת, מאמינה . שוב קשה לוותר והרבה פעמים מנגנוני ההגנה לאותה תקופה היו נכונים ואי אפשר לבחון אותם בדיעבד ולהגיד שזו היתה טעות. יתכן שהמחיר היה כבד יותר לולא השתמשת במנגנוני הגנה.
ממליצה לך להעזר בגורם טיפולי ע"מ להתמודד עם הכאב והפגיעה הקשה וכמו כן להקיף עצמך בגורמים תומכים כדי לעבור את התקופה הקשה.
שבת שלום
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עוברים את זה?!?אורה26/02/2009
אני יוצאת עם חבר שלי כבר כמעט שנה,וגרים יחד רוב התקופה. באמת האמנתי שהוא הגבר איתו אני רוצה להקים משפחה ואז גיליתי שהוא בוגד בי. מצאתי הודעות SMS מלאות זימה שהוא שלח לבחורה אחרת. הוא כמובן מכחיש,ואומר שזה רק פלירטוט אבל הודעה כמו "אגיע ב1 וחצי" לא משאירות לו בסיס לטיעון... אמרתי לו שאני רוצה לסלוח לו ולעבוד על מה שלא בסדר,אבל הוא רק דבק בעניין של זה היה רק הודעות ושזה לא יקרה שוב. אני מתוסכלת... כולם אומרים לי לזרוק אותו ושקשה לי רק בגלל שאני אוהבת אבל זה הדבר הנכון לעשות. אני צריכה עצה,אני זקוקה לה נואשות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את עוד חושבת פעמיים?
אסף26/02/2009יקירתי שיהיה לך ברור. זה לעולם, אבל לעולם לא נגמר בהודעות זימה. אין דבר כזה. אני לא מכיר וגם לא מאמין שגבר ואישה יכולים לעשות סקס באמצעות הודעות sms ולהסתפק בזה. עכשיו נשאלת השאלה. האם את מוכנה להקים משפחה עם גבר שברור לך ולכל העולם השפוי שיבגוד בך בשלב כזה או אחר? אם כן ( ויש מקרים כאלה) אז בהצלחה. תצטרכי לטמון את הראש בחול ולהגיד לעצמך" לא נורא. שיזיין בחוץ. העיקר שהוא חוזר אליי בסוף". אבל אם את רוצה זוגיות אמיתית ולא רבת משתתפים/ות אז עם כל הכאב תברחי. נוסי על נפשך כי מחיים לצד גבר כזה ייצא לך רק כאב לב עד שבסוף תחליטי שאת לא פריירית ותצטרפי לחוג הבוגדים. כל זה אחד שהפסיק להאמין ביחסים מונוגמיים. לצערי לא נראה לי שיש דבר כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוחוצמזה
אסף26/02/2009אמרת שאת רוצה לסלוח לו ולעבוד על מה שלא בסדר. חשבת על זה שאולי אין " מה שלא בסדר"? שאולי הוא עושה את זה למרות שהכל בסדר? את יודעת. יש מקרים כאלה. תקראי פה בפורום. אצל כולם,כמעט, הכל בסדר בבית. בני הזוג נהדרים. פשוט האהבה נגמרה ויש כמיהה להיות נחשקים שוב. אני יכול הגיד לך ממני שכשאישה מביטה בי במבט חושק ובעיניים בורקות זה נותן לי זריקת מרץ פראית.זה מחמיא . אין מה להגיד. מה עושים עם זה תלוי באישיות של כל אחד ואחת. אז אם תחפשי מה לא בסדר עם היחסים שלכם לא בטוח שתמצאי משהו משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל ק...
אורה27/02/2009תודה על התשובה :) תראה,אם היינו שנים ביחד הייתי אומרת שאתה צודק ואולי זה פשוט האהבה מתה אנחנו בקושי שנה יוצאים,אבל אני החברה הראשונה שלו, והקשר שלנו מאוד אינטנסיבי(עבדנו על להביא ילד לעולם ודיברנו על חתונה) אני פשוט רוצה להאמין שזו מעידה מתוך לחץ מכל המחוייבויות של הקשר בזמן כל כך קצר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לכי על זה
אסף27/02/2009תני לאהבה עוד צ'אנס. אני מקווה שאני טועה אבל בכל מקרה תהיי מוכנה להיפגע שוב. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך עוברים את זה?
תמי אורן27/02/2009נבגדת שלום,
התשובה מורכבת כי מחד יש נטייה להאמין כדי לא לפרק ומנגד הספק כבר מפעפע בתוכך. אני ממליצה לפתוח לדיאלוג את הספק ולחשוב יחד מה לעשות ואיך לעבור את המצב. במידה ושיחות משותפות לא תעזורנה ממליצה לפנות לטיפול זוגי.מצב זה יכול לפגוע באמון , לעורר קנאה אובססיבית וזה לכשעצמו עלול לפרק את היחסים.
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת דיי צודקת
אורה03/03/2009אני כל הזמן נלחמת עם עצמי לא לחטט לו בפלאפון ואכולת ספקות. אני מנסה לדבר איתו מאוד בכנות ופתיחות על העניין,שנינו יודעים שעלינו לבנות את הקשר שלנו מחדש. הוא טיפוס סגור בכל מה שקשור לשיחות רגש,ואני בקושי מצליחה לחלץ ממנו דיאלוג :) אני מקווה שאחרי כל זה ,שלא אגלה כי כל המאמצים היו לשווא,כי כבר אין לי עוד מקום להכיל. איך אפשר להציע לו ללכת לשיחות יעוץ בלי להפוך את זה לשיחה לא נעימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה להכנס למיטה חולה?
איל03/03/2009את יוצאת איתו שנה בסך הכל. מה זה שנה? כלום. אם יש ספקות כבר על ההתחלה, מה ההיגיון להמשיך? ומה הטעם ללכת לטיפול זוגי, עוד לפני שהזוגיות בכלל התגבשה לקשר מחייב? אין לכם ילדים משותפים, רכוש משותף לחלק, שניכם צעירים אני מניח, למה שלא תיפרדו כידידים ותלכו הלאה? החיים מספקים קשיים משלהם שלא תמיד ניתן להתגבר עליהם , גם כאשר הקשר הוא בריא ויציב בתחילתו , קל וחומר כאשר הקשר מקרטע ורעוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר שצריך להגמרחלי24/02/2009
אני נשואה+2 ואני בקשר אם גבר רווק כבר 4 חודשיים, אין בינינו יחסים אינטימיים ממש חוץ מלהחזיק ידיים ונשיקה שקרתה 3 פעמים, לא יודעת מה לעשות אני יודעת שזה אסור, וגם הוא יודע, הוא זה שאומר שלא נפגש יותר אבל גם קשה לו לסרב לי ברגע שאני מבקשת. הוא נלחם אם עצמו לא לנשק אותי או לא לגעת בי נורא קשה לו אם אבל הוא מחזיק מעמד יפה. אני זאת שקשה לה להפסיק את הקשר, אני רוצה להפסיק ורוצה מאד מה כן יכול לעזור לי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תברחי כמו מאש, כול עוד לא קרה כלום
לילך24/02/2009מדברת מניסיון, היה לי רומן של שנה עם בחור רווק, אני שכבתי איתו, ניתקנו את הקשר מזה שבוע ימים, אני במצב מאוד מאוד קשה, אפילו התחלתי טיפולים פסיכולוגיים (יועץ זוגיות) כדי להבין מה קרה לי, איך הגעתי לשם ואיך אני יוצאת מכול הסיפור הזה... תאמיני לי שברגע שיקרה יותר מסתם נשיקה והחזקת ידיים, את תהיי בבעיה חמורה שלא תדעי איך לצאת ממנה תברחי מותק ומהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חלי25/02/2009אני יודעת שזה מה שאני צריכה לעשות, ואני גם מאמינה בעצמי שלא יקרה שום דבר מעבר . אני רק צריכה לעבוד על עצמי ולא לבקש לראות אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה לגמרי עם לילך
יעל24/02/2009גם אני הייתי במצב שלך ..אמנם בלי מגע אבל זה לא משנה עצרנו את זה בזמן ועד היום אני מודה לאלוהים שזה קרה . לך יש יותר מה להפסיד ממנו לך יש ילד/ה בעל לחשוב עליו ואני יודעת מה זה כשהראש לא בבית . אם תמשיכי איתו לאן זה יוביל?את צריכה לשאול את עצמך את השאלה הזאת .גם אם במקרה הקיצוני תעזבי את בעלך למענו אני לא מאמינה שתהיי מאושרת .אני לא מאמינה באושר על גבם של אחרים. אלא אם כן יש לך בעל מתעלל או משהו כזה ולא נראה לי שזה כך. ןגם אם לא תעזבי את בעלך (מה שבד"כ קורה אגב) זה יגמר מתי שהוא ויגמר הרבה הרבה יותר קשה מעכשיו. אז לדעתי אם את חשובה לעצמך והנישואין שלך חשובים לך את צריכה לנתק לגמרי את הקשר עם הבחור. כמה שיותר מוקדם תעשי זאת יהיה לך יותר קל בהמשך ואני מדברת מניסיון. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
חלי25/02/2009בקשר לבעלי הוא בעל מקסים מקסים... כנראה חיפשתי קצת ריגושים ככה זה נראה, אני מאמינה שאני יפסיק את זה בסוף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר שצריך להגמר
תמי אורן24/02/2009אילנית שלום,
אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול ע"מ להבין מה מושך אותך בקשר? מה בנישואים שלך לא ממלא את הצרכים שלך שבעטיים את מחפשת קשר מחוץ למערכת הנישואין. נראה על פניו שבאופן לא מודע את מונעת ונמצאת בקונפליקט בין הנכון או לא נכון מוסרית אבל בזה לא תרגעי אלא אם כן תבחני באומץ מה קורה ביחסים הזוגיים שלך.
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נישואים שנייםסיגל22/02/2009
אני נשואה כשנה, נישואים שניים. הודעתי לבעלי שאני מתכוננת לתבוע אותו על מזונות האישה. אנו מתגוררים עם ביתי בת ה16. בעלי אומר שהוא לא חייב לכלכל את ביתי, שזה חשמל וכדומה. אציין כי אני לא עובדת. האם הוא יכול למנוע ממנה חשמל ומזון? הוא איש קטן שמסוגל לזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
תמי אורן22/02/2009סיגל שלום,
ממליצה לך לפנות בשאלה משפטית לעורך דין המתמחה בדיני אישות. ניתן לפנות בעלויות סמליות לצורכי ייעוץ לויצ"ו או נע"מת.
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידידות (ללא מין)עם גבר נשוינילי19/02/2009
ניפגשתי בו במקרה לפני שנה וחצי ומאז לא יכולה לשכוח אותו, נועם דיבורו, חיוכו הבישני והעדינות לא מותירים אותי אדישה,למדתי מה חביב עליו ופיתחתי איתו סוג של תחביב שהחל להניב פירות של עבודה, עשיתי את זה סתם כזה, אך השקעתי בזה את כל הרגשות שהוא עורר בי, ונוצרה תלות של עבודה בנינו, הוא למד ליסמוך על זה ולאט לאט חיינו הפכו לשזורים זה בזו, אופי העבודה התנהל ברובו דרך שיחות טלפון והודעות, ומעט מאוד מפגשים, מעולם זה לא התפתח למשהוא שמעבר לחיבוק חברי (אך מכל הלב) מדי פעם מתעוררת בנינו שיחה על הקשר שלנו שמטרתו ניראית לעיני כל כעבודה, פעם כששאל ,חשפתי בפניו שאני קשורה לנשמתו, בהתחלה הביע את חרדתו מהתפתחות הקשר למקום אחר, ואני הרגעתי אותו שזה לא יגיע מצידי היות ואני יודעת את מקומי, לאחרונה הוא החל להרגיש יותר נוח בקשר וניראה לי שרגשותיו חזקים ושבעצם עבר איזה מחסום של פחדים, אנני מנצלת את זה לטובתי , ונוהגת בסוף יום של פגישה איתו לסיים כידידה למרות שעיניו מביעות אחרת, לפני זמן מה החלטתי להינתק והתחלתי לרדת בעבודה ואף להיעלם ולא לענות להודעותיו, הוא ניכנס לחרדה והחל לחפש אותי, לאחר שבוע חזרתי וניראה שפרידה זו נתנה לו להבין היכן הוא עומד ביחס אלי, לפני שבועיים עברתי זעזוע קטן (שלא קשור איליו) ושיתפתי אותו ,והוא הביע הזדהות מלאה והפנה אותי לאנשים המתאימים כשהוא מלווה אותי ולא מש ממני כששאלו אותו הסובבים מה הוא בשבילי (כשראו את הדאגה)השיב אנחנו ידידים, אנני יודעת כיצד להתיחס לכל הקורה כאן , אשמח לחוות דעתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידידות עם גבר נשוי (ללא מין)
מיכל פאטל20/02/2009שלום לך רינה. מאוד ברור מדברייך כי הבחור הנשוי נעים ההליכות והעדין ,מוצא חן בעינייך ,ושאת בהדרגה אך בהתמדה טווה רשת של קשר עימו.את מתארת יפה את הדינמיקה שיצרה איזושהיא תלות הדדית.לא ברורה לי מטרתך, לשם מה? את הרי מודעת לכך שהוא גבר נשוי,ואף ציינת בפניו שאינך שוכחת את מקומך, ובכל זאת המשכת בסוג הקשר המיוחד ואת מטפחת אותו.
ניכר כי קשה לך לעשות הפרדה ביו המצוי לרצוי. יתכן כי אינך מודעת לתהלכים הרגשיים שסוחפים אותך , ולאן מערכת היחסים שלכם עלולה להגיע.
רינה, אני מציעה לך לנתק את הקשר עם הגבר הנשוי כדי לא לחבל חלילה בנישואיו, ומבחינתך- רצוי שתפתחי מערכת יחסים עמוקה, רגישה ואוהבת עם גבר פנוי שיוכל להעניק לך ללא חשש (הדדי) וללא בלבול מיותר כל מה שאת זקוקה לו מבן זוג.
בהצלחה !
מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית.050-5475155.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיןשרית16/02/2009
שלום רב,אני 10 חודשים בהליכי גירושין כואבים ומכוערים עם תינוק בן שנה.האב רוצה הסדרי ראיה מורחבים ולינה בעוד שהוא עובד ומשאיר את הילד אצל הוריו.אני מתנגדת לכך והעוס להיפך ,רק לטובתו.אין לי בעיה עם הסדרי הראיה אבל לא שיהיו על חשבון המשפחתון ושבאמת יהיה עם הילד.גם מטרטרים אותו בנסיעות 2-3 בשבוע מעל שעתיים בכביש בשל המרחק ביננו..התקשורת ביננו גרועה ביותר מישום שהוא מדבר אליי נורא לא יפה,הילד מתחיל להבין ולהרגיש את כל התהליך והפרידה הזו כל פעם מחדש שאבא מחזיר אותו.מה עלי לעשות????למי אפשר לפנות שיתן המלצה שבגיל כזה מוקדם לתת לינה וצריך פחות לטרטר את הילד שהסדרי הראיה יהיו כמו שמקובל רק אחהצ וכל שבת שניה???מה לעשות שהילד יפגע כמה שפחות מכל הסיפור????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין
מיכל פאטל17/02/2009שלום לך שרית. אני חושבת שאת שואלת את השאלות החשובות שצריכות להישאל במצב מורכב שכזה. הדבר הכי חשוב כרגע שבו צריך לטפל ומייד הוא :כיצד למזער את הנזק אותו חווה ילדך?
את צודקת , ילדים בכלל וילדך הפעוט בפרט לא רצוי שיטולטל בין שתי בתים על כל המישתמע מכך. הילד זקוק ליציבות ולשיגרה ברורה וצפויה בכלל, ובזמן משבר כזה בחייו במיוחד. את צריכה לנסות ולדבר עם אבי בנך באופן כזה שהוא יבין כי מה שחשוב (במידה ואכן גמרתם אומר להיפרד)כעת הוא
טובתו של ילדכם, וכיצד עליכם להתגייס יחד כדי שיפגע כמה שפחות.לאור העובדה שאת מציינת שהתקשורת ביניכם גרועה, חשוב ורצוי שתקבלו בהקדם האפשרי הדרכת הורים-כך תקבלו כלים טובים יותר כיצד להתמודד טוב יותר בזמן משברי זה בטיפול בילדכם, וכן חשוב שתקבלו הדרכה גם בנושא של תקשורת טובה יותר ביניכם.שרית, אני מתארת לעצמי שממש לא קל לך, יש מישקעים ומיטענים שמקשים על התקשורת, אך זיכרי כי גם אם אתם לא תמשיכו להיות בני זיג יותר, הורים לילדכם תמשיכו להיות לעולם. לכן, מתוך ראית טובתו של ילדכם ,מאוד מאוד חשוב שתפתחו ערוצי תקשורת בריאים ואפקטיביים.
שיהיה לך בהצלחה!
מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית.נייד:050-5475155* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לשמוע את דעתך בנושאלילך16/02/2009
היה לי רומן של שנה בערך עם בחור צעיר ורווק (אני כמובן נשואה +1) לפני כשבוע בערך ביקשתי ממנו שננתק את הקשר והוא אמר שיעשה הכול רק שאהיה מאושרת.... לפני כשבוע סיפרתי לו שאני מתכוונת ללכת לייעוץ פסיכולוגי בכדי להבין מה קורה לי ולקבל כלים להמשיך הלאה ולהגיע לתובנות, מאז הוא החליט שהוא רוצה להתרחק ממני, הוא אמר שסיפר את הסיפור שלנו לבן משפחה מבוגר והסביר לו במשך חצי שעה למה הוא רוצה להיות איתי, והדוד שלו אמר לו שאם זה מה שהוא רוצה אז שילך על זה אבל הוא חייב לדעת ולזוז הצידה עד שאחליט מה אני עושה עם עצמי, שלא אבצר מצב שהתגרשתי בגללו, הוא אמר לו שאם כך יהיה אז בטוח משהו יזכיר לו את זה בעוד כמה שנים.... והוא החליט שהוא מתנתק ממני, לפני יומיים נפגשנו, התחבקנו חזק והוא אמר שהוא מתגעגע אלי, אמרתי לו שאני תיק גדול בשבילו ושהוא לא צריך את זה, שהוא רווק ומשוחרר ואם יהיה איתי לא יכול לצאת ולבלות כמו פעם, שיש לי ילד וזה שונה, הוא אמר שהוא יוצא כרגע כי אין לו בשביל מי, וכשיהיה לו אישה וילד הוא יהיה איתם ובשבילם... אחרי הפגישה הוא שלח לי הודעה שעדיף שלא נדבר יותר בטלפון אלא רק אם ניפגש במקרה... כיבדתי את בקשתו ומזה יומיים שאנחנו לא מדברים כלל!!! השבוע יש לו יום הולדת, אני תוהה האם לשלוח לו הודעת מזל טוב, מצד אחד הוא לא מתקשר ולא יוזם , מצד שני לא נעים לי לא לזכור את יום הולדתו ולא לאחל מזל טוב, שכן דיברנו על היום הולדת שלו לפני יומיים כשנפגשנו הייתי שמחה מאוד לשמוע מה עלי לעשות? האם להיות מנומסת ולשלוח הודעת sms, או שלהתעלם ולא לשלוח כלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לשמוע את דעתך בנושא
מיכל פאטל16/02/2009שלום לך לילך.אני מתרשמת כי הכיוון שבו התחלת ללכת רצוי ונכון. חשוב שתבחני לעומק מה הביאך הלום? מה חסר בנישואייך (הצעירים יחסית אני מניחה)? מה ניתן לעשות כדי לשקמם?
לא תיארת בדברייך כלל את מערכת היחסים שלך עם בעלך, אך אם את מוצאת עצמך בקשר רומנטי במשך כשנה בשלב יחסית כל כך מוקדם של הזוגיות שלכם- הדבר מעורר שאלות ומחייב בדק בית רציני.אכן, ייעוץ מיקצועי אישי או זוגי, יאפשר לך להבין היכן את היום, מהם הכשלים במערכת היחסים שלך ושל בעלך, מה בתקשורת פגום ,מהי 'תרומתו' של כל אחד מכם למצב הנוכחי והיכן את רוצה להיות.רק לאחר מכן תוכלי לקבל החלטה בשלה ומושכלת- האם את נשארת עם בעלך או נפרדות דרככם.אני מאד מאד ממליצה, למצות עד תום את תהליכי בירור אלו, ולא להיסחף אחר הפנטזיה, במיוחד כשמדובר על כךשיש לך ילד/ה .לכן, אני ממליצה לך להימנע מכל קשר שהוא עימו (כן...גם לא הודעת sms) עד שתסיימי את הבירור עם עצמך ועם בן זוגך לחיים.כל סוג של קשר עימו עלול לחבל בתהליך הקשה ממילא, ולטרפד ניסיון שיקום אמיתי.
בהצלחה לך!
מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית-נייד:050-5475155.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל כך מבינה
רז23/02/2009היי לילך, שמי רז, עברתי סיפור מאוד דומה לשלך, אני נשואה+ 1 והיה לי מאהב , בחור צעיר ורווק, היינו יחד כשנה וחצי ואז החלטנו להפרד כי אני לא מסוגלת לעזוב את בעלי, לא מסוגלת להכאיב לו ולבני. כבר מספר חודשים אנחנו לא ביחד, מדי פעם יצא לנו לדבר בטלפון אך לאחרונה הוא ביקש שננתק את הקשר לחלוטין כי קשה לו מאוד והוא לא יכול להמשיך הלאה כל עוד הוא נמצא בקשר איתי, ואני בהחלט מבינה אותו אבל הניתוק הזה כל כך קשה לי, גם אני החלטתי לבדוק עם עצמי מה קורה לי ומה אני באמת רוצה, וגם אני עברתי סוג של טיפול, לא אוכל לאמר לך שזה לא עזר, מצד אחד הבנתי שלפרק את המשפחה תהיה טעות , אני מאוד אוהבת ומעריכה את בעלי, אבל לא מפסיקה לחשוב על הבחור הזה שסחרר אותי, אני לא מסוגלת לשכב עם בעלי בלי לחשוב על אהובי. לא יודעת מה יהיה בעתיד, אני מנסה לשכוח אותו ולהמשיך הלאה אבל פשוט לא מסוגלת, הוא ריגש אותי ואהב אותי ונתן לי את מה שאף אחד לא נתן, אני חולמת עליו שאני מחבקת אותו , עושה איתו אהבה, קשה לי מאוד, אני מקווה שתעברי את המכשול הזה ותביני מה את באמת רוצה וצריכה.. בהצלחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידהנירית15/02/2009
שלום. אני ובן זוגי יחד 3 שנים, אמנם לא נשואים אך גרים יחד יותר משנה ומתנהגים כמו זוג נשוי לכל דבר. אני בת 25 והוא בן 28. לפני מספר ימים הוא סיפר שכאשר יצר עם חבריו לפאב שלושה שבועות קודם לכן הוא התנשק עם מישהי. הוא סיפר לי את זה מכיוון שבעלה התקשר אליו ואף הגיע אלינו הביתה ואיים עליו. בן זוגי סיפר לי באותה שיחה כי הם רק התנשקו ובזה זה נגמר. אני כמובן הרגשתי מרוסקת כי הייתי בתחושה עד לאותו רגע שיש לנו זוגיות נפלאה שרק הלכה והשתבחה, הוא טוען שגם הוא מרגיש שנפלא לו בזוגיות ושהוא עשה את זה בלהט של דחף מיני "שקיים אצל כל הגברים". יום למחרת, ראיתי שבעלה שלח לי הודעה לפייסבוק (הוא ממש הגיע לכל הפרטים שלי ושל בן זוגי) ושם הוא כתב לי כי הם גם החליפו מספרי טלפון ובן זוגי התקשר אליה ושלח לה הודעות. הם כנראה קבעו להיפגש אך בדיוק אז בעלה גילה זאת. כאשר שאלתי את בן זוגי אם זה נכון אז לאחר ניסיונות רבות להכחיש הוא אודה. הוא כמובן מביע חרטה עמוקה ונשבע לי שהוא לא יעשה זאת יותר בחיים, הוא את השיעור שלו בחיים למד, כך הוא טוען. אני מרגישה נורא. אני מרגישה מרומה וכואבת כפי שלא הרגשתי בחיי! הוא רוצה שנמשיך יחד והוא מבטיח שהוא יעזור לי להתגבר על הקשיים בדרך אך אני מפחדת כ"כ מהחיים האלה בצל החשדנות התמידית ומלאכול את הלב בכל פעם שייצא לבלות או סתם ילך לאיזשהו מקום בלעדי. אני מפחדת שהיו מקרים נוספים שבהם הוא בגד בי ואני פשוט לא יודעת מהם, כי גם על המקרה הזה לא הייתי יודעת אילולא בעלה היה מאיים עליו. וגם כאשר הוא כבר סיפר לי הוא המשיך לשקר לגבי הפרטים. אני מפחדת שהוא מכור למין או לצורך לכיבוש נשים כי גם במערכת יחסים הקודמת שלו הוא בגד מספר פעמים בחברתו והוא נשבע לי שאיתי זה לא יקרה. אני כמעט בטוחה שהבעיה איתו זה הצורך הזה בלכבוש, לתת לאגו מנת חיזוק, ולהרגיש גבר חופשי. האם גבר כזה באמת מסוגל להשתנות, האם הוא באמת חטף מכה לכל החיים כפי שהוא טוען? האם אני יכולה לחשוב על האופציה לחזור אליו או שזאת רק הבעת חולשה מצידי? אני בחורה יפה ומוכשרת, בעלת קריירה והשכלה גבוהה, לא חסר לי כלום אך אני אוהבת אותו וקשה לי לחשוב על לוותר על הזוגיות הזאת, בעיקר שהיה יכול להיות לנו כ"כ טוב יחד אילולא הבעיה של בן זוגי. מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה
מיכל פאטל15/02/2009שלום לך נירית.אני מאוד מבינה לליבך, וקשה שלא לחוש כפי שאת מתארת:כואבת, פגועה ומרומה.
בן זוגך פגע באחד המרכיבים החשובים ביותר במערכות יחסים :האמון.קל יחסית להרוס את האמון , וקשה לבנותו מחדש.קשה אך אפשרי. זאת, במידה ומשקיעים בניסיון להבין כיצד הגעתם למצב זה, מה הגורם/ים לכך, מה ניתן לעשות על מנת לא לחזור על כך,מה זה דורש מכל אחד מכם.
מאוד חשוב לבסס תקשורת פתוחה וגלויה ביניכם: האם אתם נוהגים לשתף האחד את השני במצוקות/ בתיסכולים שלכם? איך אתם פותרים נקודות מחלוקת? איך אתם מתמודדים עם קשיים ואי הסכמות?וכד'.מילות ההרגעה של בן זוגך אינן מרגיעות אותך ובצדק-אין בהן די! אדם בוגר צריך לדעת לשלוט בדחפיו ולא להיכנע להם, אם המערכת חשובה ויקרה ללבו.מאחר ואת מספרת שאת אוהבת אותו,תוכלי לתת למערכת היחסים הזו הזדמנות נוספת, תןך הגדרת ציפיות מחודשת ומחייבת, וכן יצירת תקשורת אפקטיבית וכנה מתוך רצון לשקם את משבר האמון ביחסיכם.
תהליך של שיקום האמון לוקח זמן וסבלנות.בן זוגך יצטרך להתגייס לשם כך ולהוכיח כוונותיו לא רק בדיבורים אלא גם במעשים.את ראויה למערכת יחסים הדדית, כנה ובוגרת.
בהצלחה לכם.
מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית.נייד:050-5475155* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלמונית
אדית17/02/2009מתוקה, ברגע שחברך שיקר פעם אחת הוא יחזור לשקר שוב ושוב וכך גם לגבי הבגידה. אם הוא לא יכל לשמור על איפוק ולא להגיע למצב של להתחיל עם בחורה (ועוד אשה נשואה) אז בכל מקום או בילוי תהיה לו בעיה של איפוק וזה תירוץ עלוב, "אני גבר". אם היית גבר, היית יודע להעריך איזו אישה יש לך בבית, היית מבלה עם החברים וחוזר לאישה שלך, אך לא, הוא בחר להתעסק עם אשה נשואה (אוי ואבוי לו - 7 שנים רעות מחכות לו, ואם תהיי איתו אז זה יהיה גם לך). ועוד היתה לו החוצפה להמשיך עם השקר שלו, אם כבר נפתח אליך אז למה לא עד הסוף ? למה בחצאים ? יש לך מזל שבעלה הגיע אליך ומהר, כי אם הוא לא היה מתקשר, את לא היית מגלה על ה"רומן" שיכל להתפתח ביניהם. ואנו לא טיפשות, הרי לא מעבירים כך סתם מספרי טלפונים בין גבר ואשה לשם יופי, אלא לתקשורת וכך לצערנו זה מתחיל. טלפון, הודעות, בית קפה, ולסיום חדר במלונית. אז, מתוקה. כמו שאת כותבת, לא חסר לך כלום, נאה, מוכשרת וכו' חפשי לך מישהו שידע להעריך אותך במלוא מובן המילה, ואל תתפשרי. אפילו שאת כרגע אוהבת. תמשיכי הלאה, תצאי, תכירי ואל תחכי בבית ותבכי, זה לא יעזור. תהיי מציאותית ותביני שעדיף עכשיו מאשר שתמצאי את עצמך נשואה לו ועם ילדים ורק אז תביני שעשית טעות, כי זה יהיה מאוחר מידי. תאמיני לי, עברתי את זה על בשרי. סלחתי. והוא המשיך בבגידות שלו ועוד עם "חברתי" וניהל רומן 3 שנים איתה והיא נשואה. רק בזמן הגילוי הבנתי שעשיתי טעות והיום אני גרושה עם שני ילדים. האהבה שלנו לגברים כאלו לא שווה כקליפת השום. זה יעבור. אל ייאוש, יש חיים אחרי, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזרקי אותו
מעוניין19/02/2009זו מחלהההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיכל, יש עוד בעיה קטנה..עינב14/02/2009
אחת מהבנות שעליהן כתבתי (נשואה) כבר הרבה זמן בקשר חברי עם הבוס ועם אשתו. היא זו שהחלה את הרכילות עלינו. הוא היה איתה בקשר מאוד טוב אבל בגלל כל המצב והכעס שלי הוא הפחית משמעותית את הקשר ואת חילופי הדברים והחיוכים ביניהם בעבודה. הבעיה היא, שבימים בהם אני והוא מתרחקים כנראה ש'משעמם' לו והם מתקרבים יותר. אני יודעת שאין ביניהם כלום אבל זה גורם לי לקנאה רבה. אני רואה שהיא מנסה לפלרטט איתו ומתרגשת בכל פעם שהוא בסביבתה. מצב רוחה משתנה באופן קיצוני ובאלה מבחינים עוד אנשים בעבודה. בנוסף, זה פוגע בי ומעצבן שהוא מוצא כימיה עם מישהי שעשתה לי כ"כ הרבה רע וריכלה על שנינו תקופה ארוכה. הוא באמת מנסה להתחשב, אני רואה את זה אבל כנראה שלא תמיד זה מצליח לו ואין לו את הכעס כלפיה שיש לי. הוא גם אומר לי שאני לוקחת את זה למקומות מיותרים. בכל אופן, מבחינתי, זה לא יעזור. כשאני רואה אותה במשרד שלו או להיפך, רואה אותם צוחקים, מדברים, היא מפלרטטת זה מוריד לי בבת אחת את המצברוח ואני מרגישה שאני רוצה להיעלם, שאני לא אשלוט בעצמי. מה גם שאני חושבת שהיא מרגישה את זה עלי ולפעמים עושה לי בכוונה. אני מנסה לא להראות אבל זה בלתי אפשרי. כשדבר כזה קורה אני מרגישה צורך להחזיר אותו אלי ו"להראות לה וגם לי אצל מי הכח".אני יודעת שזה נשמע אולי טיפשי אבל זה לא בשליטתי. בנוסף, אני יודעת שארגיש כמו סמרטוט מהעובדה שבסופו של דבר הוא נשאר ביחסים טובים עם כולן והקשרים שלי נהרסו ובנוסף גם איתו. שאלתי היא: איך מתמודדים עם הקנאה הזו? איך אני מתעלה על עצמי כשאני רואה אותם יחד? איך אני מונעת את כל המחשבות על שניהם שגורמות לי לחוסר מנוחה? זה ממש אוכל אותי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד בעיה קטנה
מיכל פאטל14/02/2009היי דניאל.אני מתרשמת מכך שיש אצלך פיצול בין ההגיון האינטואיטיבי לבין הרגש שאת חשה כלפי הבוס שלך.את הרי ציינת כי מערכת היחסים שלכם עומדת בפני סיום, ושאת ריאלית לגבי המצב שאכן זה מה שנכון שיקרה, ושאת מפרגנת לו בנישואיו ומקווה שיהיה מאושר. אך ,בפועל את מרגישה ומתנהגת כאילו הרגש הוא ששולט בך.בתןך תוכך את יודעת שהצגת מפגן של כוח, הוא מיותר והוא רק למרעית עין. דניאל, הרבה פעמים המחשבות שלנו מטעות אותנו- זה לא מדוייק לחשוב שדברים אינם בשליטתך, נהפוך הוא:את יכולה ומסוגלת לשלוט במצב, את רק צריכה לרצות ולעשות לשם כך.
עליך לדבוק ולהיות עיקבית ביחס לניתוק מערכת היחסים הזו, וככל שתשכילי להפנים זאת,תיקטן אומללותך ותחושת הריפיון שמשתלטת עליך בראותך אותו צוחק ונהנה עם יתר העובדות.
תשאירי את המערכת הזו מאחורייך,את צעירה ,את נאה, את נוחה וחברותית- השקיעי את המשאבים העומדים לרשותך במערכת משמעותית ונכונה עבורך.
בהצלחה רבה!
מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית.
נייד:050-5475155* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתחיל הליך גירושיןמייק12/02/2009
שלום לכולם אשמח מאד אם תוכלו לעזור לנו, שנינו בגיל הארבעים לה יש 3 ילדים(14,15,18),לי גם כן 3 ילדים(1,9,14), אנחנו ביחד בצורה מאד אנטנסיבית כשנה,קבלנו החלטה שרוצים להיות יחד בצורה חוקית אבל לא יודעים איך בכלל להתחיל, האם לספר כבר לבני הזוג שלנו? האם לפתוח תיק גירושין והיכן?איך לספר לילדים? היינו מעונינים לקבל ייעוץ מקצועי,על מנת שלא נעשה טעויות בדרך בכל היבטיים(רגשית,כלכלית, ועוד), למי אנו צריכים לפנות?אשמח גם אם אקבל שם ספציצפי במידה ויש כזה. תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתחיל הליך גירושין
מיכל פאטל12/02/2009שלום לך מייק.מתוך דבריך אני מבינה שאתה ובת זוגתך מאוד החלטיים לממש את יחסיכם באופו חוקי.עם זאת, לא ברור לי איזה ניסיונות (אם בכלל) עשית כדי לשקם את יחסייך עם רעייתך? האם פניתם לייעוץ בעבר? בגיל ארבעים פעמים רבות ניגלה משבר במערכת היחסים הזוגיים, אשר הוזנח ולא טופל זמן רב.האם נסיתם להתמודד ולפתור את המשבר והמחלוקות המאפיינות אותו?
מניסיוני הרב עם זוגות שעמדו על סף גירושין ,טיפול זוגי אינטנסיבי אפשר לרבים מהם לשקם את יחסיהם ולהימנע מגירושין.המצב המשפחתי שלכם מורכב ולא ניתן להתעלם מכך.לכל אחד מכם שלושה ילדים- ולו רק לשם כך שווה לבדוק ולנסות הכל. אגב,סטטיסטית,אחוז הגירושין גבוה יותר בעקבות נישואים שניים מאשר בעקבות נישואים ראשונים.פרק ב' הוא הרבה יותר מורכב לפחות בשל שתי סיבות עיקריות: הילדים והרכוש.
במידה וניסיתם לשקם את מערכת היחסים ונעזרתם לשם כך בגורם מיקצועי ולמרות זאת הניסיונות לא צלחו,התחילו ראשית בלשתף את בני זוגכם במחשבות ,ברגשות ובכוונות בעדינות וברגישות.
זה לא יהיה קל.על-מנת לקבל סיוע מישפטי תוכלו לפנות ללשכות של נע"מת הפזורות בערים השונות, וכנ"ל הלשכות של שי"ל ושל וי"צו.
בהצלחה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה להגיד לך מייקי
אסף12/02/2009אתם הולכים לפגוע בהרבה אנשים. אל תהיו בטוחים שהקשר הלוהט יששאר כזה אחרי שתזרקו את כולם ותתחתנו. אני מאמין שזה ייגמר רע כולם. אתם רוצים להשאיר את הילדים ללא הורה. את בני הזוג שלכם לבד ועיקר שתהיו ביחד. זאת אנוכיות. איפה האחריות שלכם ? כלפי הילדים לפחות. הילדים שלה,סביר להניח, יחיו איתכם והם, יא ח ב י ב י , ישנאו אותך על שלקחת מהם את אביהם וימררו לך את החיים. שלא לדבר על הילדים שלך שירגישו שויתרת עליהם עבור אחרת. תחשבו שוב כי הדבש שאתם טועמים עכשיו לא יהיה כל כך מתוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשים בעבודהעינב11/02/2009
אני רווקה ויש לי רומןכבר מעל שנה עם הבוס שלי שהוא נשוי. הקשר הזה הוא בניגוד מוחלט לכל העקרונות והערכים שלי . בכל אופן, אני עובדת במקום שרובו נשים ועם מעט הגברים שם אני מאוד מסתדרת. אני נראית מצויין ומאוד חברותית ואחת שמאוד קשה לריב או לא להסתדר איתה. מאז שהבנות החלו לחשוד ברומן הן החליטו לעשות עלי חרם. כשאני נכנסת לעבודה ויוצאת הן לא אומרות שלום, חלקן לא מדברות איתי בכלל בכל מיני תרוצים אחרים וחלקן התרחקו ממני ולא מתקשרות איתי כמעט בכלל ונותנות לי הרגשה של אאוטסיידרית. עם הבוס, לעומת זאת הן צוחקות ומקרקרות סביבו וגם מפלרטטות וברור לי שכל אחת מהן היתה נכנסת איתו למיטה בלי מחשבה שניה אפילו. הן מסתכלות עלי בשנאה ומקניטות בכוונה בקול רם את כל הנשים שמקיימות קשר עם גבר נשוי. לא עשיתי שום דבר רע לאף אחת מהן. נהפוך הוא, פרגנתי בדרכי שלי לחלקן. אני מרגישה פגועה וכועסת. רע לי מאוד מאוד במקום העבודה.אומנם הבוס עצר את גל השמועות אך הן ממשיכות להיות רעות כלפי ולהחרים אותי. אני בוכה כמעט כל יום ןאף שוקלת לעזוב את מקום העבודה של שנים. יחד עם זאת, אני לא רוצה לתת להן את ההנאה הזו. ניסיתי לדבר עם חלקן, ליצור תקשורת אך הן עקשניות בשלהן ונהנות מכל רגע שאני בוכה. אין לי מושג איך להתמודד עם המצב הזה. אני חסרת אונים ושבורה. הקשר עם הבוס בשלבי סיום ולמרות שישנה אהבה משני הצדדים אני מציאותית ומפרגנת לו בנישואין שלו ואשמח לדעת שהוא מאושר שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשים בעבודה
מיכל פאטל12/02/2009שלום דניאל.אפשר בהחלט להבין את תחושת התיסכול וחוסר האונים שאת חווה במקום עבודתך.אכן, אין זה פשוט להתמודד יום יום עם יחסן העויין מצד חברותייך וניכר כי הדבר מסב לך עוגמת נפש רבה. עם זאת,הדבר החשוב והעיקרי אותו יש להדגיש כאן, הוא העובדה שאת מציינת שהרומן שלך עם הבוס , בשלבי סיום.את מתארת את עצמך כבחורה נאה מאוד, חברותית ובעלת אופי מאד נח. אני מניחה כי תוכלי ללא קושי למצוא לך בן זוג הולם, אשר עמו תוכלי לקיים קשר רציני,משמעותי ובעל מחוייבות הדדית ללא צורך להסתירו.את ראויה לכך.
ביחס לחברותייך, יש להניח כי בהדרגה יחסם אליך יתרכך בשל סיום מערכת היחסים עם הבוס.
מכל מקום,את נוהגת נכון בנסותך ליצור דיאלוג ותקשורת פתוחה אשר יכולה לסייע לקרבן.
שיהיה לך בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל
אסף12/02/2009אני חושב שזה מקנאה. הן אוכלות את הלב שזו את ולא הן. הינה דוגמא טובה לרוע הנשי.(--: זה מזכיר לי שהייתי לפני כמה שנים במסיבת פורים מטעם העבודה של "אישתי". היתה שם בחורה רווקה .ממש מקסימה ובמהלך הערב היא רקדה עם אחד הממנהלי המחלקות שהוא לא הבוס הישיר שלה. בחור ממש נחמד ולא נשוי. נדמה לי שהוא גרוש בלי ילדים. בסוף הערב הוא הקפיץ אותה הביתה וכולם עמדו פעורי פה. יום למחרת כולן ( רק הנשים) הטילו עליה חרם. ממה ששמעתי מאישתי היו רכילויות נבזיות שלא ייאמן. בסוף העבירו אותה למחלקה אחרת כי היא לא יכלה לסבול את זה יותר. היתה בוכה כל יום. אבל מה ? הם לא נשברו.נשארו יחד ובסוף לכולם נמאס לרכל עליהם והרכילויות שככו. עכשיו הם נשואים באושר. ממש זוג מקסים. לצערי במקרה שלך הבוס הוא הבוס הישיר שלך והוא גם נשוי. הצד המרושע של החברות שלך לעבודה לא צריך יותר מזה כדי למרר לך את החיים.. בכל מקרה אתם חייבים להפסיק ואז אחרי כמה זמן אולי יישבר להן מכל הבלגן שהן עושות .ואם אתם ממשיכים אז אל תבואי בטענות אליהן. את הדלקת את המדורה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענין מה ליעל יש להגיד עכשיו
אסף12/02/2009על המין הנשי.חחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ידעתי שהתגובה שלי כ"כ חשובה לך ק
יעל12/02/2009אבל אם אתה כ"כ רוצה לדעת אז ברור שיש גם נשים רעות כמו שיש גברים רעים. זה העולם...מעניין איפה אתה משתלב במשוואה הזאת...ממממ :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגידי לי את. איפה אני באמת משתלב
אסף12/02/2009לדעתך? אחר כך אני אספר לך מה דעתי על עצמי. סיכמנו? לילה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהק....
יעל13/02/2009אני לא באמת יודעת להגיד איפה אתה משתלב ..לא מכירה אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין...
אסף13/02/2009דווקא היתה לך דעה די נחרצת עליי בהתחלה. (--:. אל תתקפלי עכשיו. אל תאכזבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהק..
יעל13/02/2009אולי שפטתי אותך מהר מידי....ואולי לא מי יודע אבל לא נראה לי שאתה כזה רע ..אולי רק הסגנון כתיבה שלך קצת :) אבל לא נורא אני אסלח לך אחרי הכל אתה גבר מה לעשות אתה לא אשם.... שיהיה לך יום מקסים!יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
אסף13/02/2009גם בעלך גבר ואמרת שהוא מדהים. אז אני אקבל את זה כמחמאה.(--: אספר לך ביום ראשון כמה דברים עליי. עכשיו אני מרדים את הקטן. לילה טוב וזה וזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
עינב14/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)