פורום פרידות, גירושין, בגידות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניבגדת
    דנה
    30/04/2009

אני ובן זוגי חמש שנים ביחד מסתדרים די טוב אוהבים אחד את השני לפני כמה ימים גיליתי שאשה שאני לא מכירה שלחה לו הודעה בפלפון אתמול העזרתי להציץ וגיליתי הודעה ששלח לה " מה שהיה בנינו השאיר גחלת חמה בלב" דיברתי איתו על כך ואז הודה שהיתה חברה שלו לפני כמה שנים ונסעה בחזרה לרוסיה וכעת חזרה לביקור בארץ היתקשרה אליו הם ניפגשו ללא ידיעתי הוא אמר שלו היה כלום בניהם אך היה המשך להודעות שבהן ברור שחיזר אחריה וביקש להתראות איתה שוב כנראה לא יצא אך מכול הסיפור הזה אני מרגישה נבגדת פגועה מאוד ולא מבינה למה זה קרה למה חיזר אחריה במשך כל שהותה בארץ הוא טוען שאוהב אותי ולא יודע למה רצה לפגוש אותה האמון הופר ואני מרגישה נורא גם עם לא היתה בגידה פיזית בניהם שאני לא בטוחה שלא היה , אני מרגישה ניבגדת ריגשית בעיניין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניבגדת

הוספת תגובה

• נבגדת

תמי אורן
    30/04/2009

דנה שלום,
    כנראה לא סתם בדקת בפלאפון שלו וגילית את ההודעה , האם יש סיבה לכך שהיחסים אינם מעוררי אמון? כי אין זה בשגרה שאנו בודקות את הפלאפונים של בני זוגנו. בכל אופן כרגע הדברים ברורים ויש מקום לדבר באופן גלוי על השלכות הנושא.בדרך הזו תבחנו מדוע מתעורר אצלך החשש , מה ביחסים לא מעורר אמון ואלי מתוך זה תגיעו לדרך לבנות אמון משותף. במידה ולא יסתייע בידכם לטפל בנושא בפתיחות בשל קושי של אחד מכם או שניכם ממליצה לפנות לטיפול מאחר והמשבר באמון יכרסם בזוגיות שלכם ויהיה לרועץ ביחסים.
    מאחלת לכם הצלחה
    תמי אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניבגדת

דנה
    30/04/2009

כן יש סיבה לחוסר אמון לפני כשנה נודע לי מרכילות שהוא ביקר ידידה שלו באופן קבוע וכשביקשתי הסבר טען שאין שום דבר מיני ביניהם זה ניראה לי חשוד איך זה שאני לא מכירה ולא יודעת על ביקוריו אך איך שהוא ניסיתי להאמין ללטיעונים שלו ולסלוח אך מאז אני עם היד על הדופק ולכן עלה בי חשד נוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידות אפלטוניות
    דניאלה
    27/04/2009

בעלי ואני נשואים כבר 16 שנים אהבה, מורדות ,עליות ילדים שיגרה... הבעיה שהוא אוהב לפלרטט עם בנות מהעבודה אני מוצאת בפלפון כל מיני הודעות של מה שלומך?? איך היה החג? התגעגעתי.. ועוד ידוע לי בודאות שהוא לא בגד בי עדין... אך כל האסמסים האלו מפריעים לי אני לא רוצה להעיר לו משום שהוא ימחוק אותם לפני שאספיק לראות את הנכנסות הוא מוחק אבל השאיר את הנשלחות כך שאני רואה מה הוא שולח... כנראה שזה מרגש אותו ועושהלו טוב אבל לי זה מפריע מה עושים מעירים. לו... או שפשוט לא להתייחס מה שקשה לי כמובן....

לקביעת תור
    סגירה
    בגידות אפלטוניות

הוספת תגובה

• בגידות אפלטוניות

תמי אורן
    27/04/2009

דניאלה שלום,
    בהתייחס לדברייך , הפתרון אם לקבל את הצורך של בעלך או לבקש ממנו להפסיק בגלל שקשה לך אינו הנושא העיקרי.מה שהייתי בודקת זה את נושא הפתיחות ביניכם. מה לא מאפשר לך לדבר בפתיחות על הנושא ולהביע את קשייך. להערכתי יש מקום ורצוי לדבר בפתיחות על הנושא ולחפש יחד פתרון שיתאים לצרכים של שניכם.קשה לי להאמין שתחזיקי מעמד מבלי לפתוח את הנושא מה שמחד עשוי לעורר יותר ויותר חרדה, קנאה, פגיעה באמון וכו' ומנגד עשוי בשלב מסויים להגיע לכדי פיצוץ. לכן כאמור אני ממליצה לשוחח על הנושא לא ממקום של האשמה אלא ממקום שמסביר את קשייך, עמדותייך, ציפיותייך.ולשמוע את עמדתו וצרכיו מבלי לשפוט.
    במידה ולא תצליחי להביאו לכדי הבנה ואמפתיה למצבךאו במידה ואת לא תצליחי להבין אותו, ממליצה לפנות לטיפול זוגי ע"מ שגורם שלישי נייטרלי יעזור לכם.
    בהצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאהבות
    ליאור
    26/04/2009

אני צריכה עזרה..הכוונה...
    אני אדם מאוד רציונלי ושכלתני עם בעלי כמעט 10 שנים נשואים 6 שנים+ ילדה
    בעלי מקסים ולא הייתי יכולה לדמיין בחיים כי אדלק ואתאהב במישהו אחר , המצב כרגע שללא שליטה הגיונית התאהבתי במישהו אחר , לא קרה בינינו כלום כלום כלום ומבחינתי גם לא יקרה.. אני אוהבת את בעלי ולא מסוגלת לחשוב על לפגוע בו או ביחסינו אך אני לא מבינה איך פתאום מישהו אחר הצליח לחדור לליבי וכעת עולמי הזדעזע, כולל כל מה שחשבתי על עצמי, יחסי עם בעלי טובים יש פה ושם אי הסכמות ומאז הולדת הילדה חלה ירידה בתדירות יחסי המין שלנו ושינוי ביחסים אך אנחנו עדיין חברים בינינו ואני אוהבת אותו אבל אני כואבת שדבר כזה יכול היה לקרות לי ןהאמון שלי בעצמי נפגע אני במצב קשה וכואבת את הנסיבות ולא יודעת למה זה קרה לי ומנסה להבין איך זה התאפשר שהלב שלי יפתח למישהו אחר? אני לא מצליחה לשים את האצבע על מה הביא לזה? טוב לי עם בעלי ואני אוהבת אותו ורוצה שהכל יחזור להיות כמו שהיה ללא ההתאהבות המיותרת הזו ,
    אני לא יכולה לשתף אותו בעניין זה במה שעובר עליי כי קשה לי להסתכל לעצמי בעיניים ,איך אני יכולה לעזור לעצמי וכך לנו כדי שאתמודד עם העניין שלא יחזור על עצמו שוב
    אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    התאהבות

הוספת תגובה

• תשתמשי בהתאהבות כדי למנף את

איל
    26/04/2009

הנישואים.
    כולנו בני אדם, וכל עוד הרומן נשמר כסוג של פנטזיה בראש, זה יכול רק לשדרג את הנישואים שלך.
    לכל אחד מותר שיהיו מגירות אישיות ופרטיות, ואם ההתאבות גורמת לך לריגוש, אבל לא גורמת לך לפעולות חסרות אחריות, אז במקום להבהל והכנס להיסטריה, תשתמשי בדימיון כדי להכניס יותר תשוקה וסערה לזוגיות שלך, בעלך אפילו עשוי להינות מכך וגם את כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאהבות

תמי אורן
    26/04/2009

אילונה שלום,
    נראה מדברייך שמאז הולדת הבת השתנו היחסים יש ירידה ביחסי מין. ונראה שבשל החברות הקרובה והאהבה לא התייחסתם לנושא של הירידה בתשוקה. לכן לא פלא שפתאום גילית באמצעות משהו אחר את הרגשות האלה . חברות ביחסים זוגיים אינה מספיקה איפה האינטימיות התשוקה? אני ממליצה לך לנסות לדבר ע"כ עם בעלך ע"מ לנסות להבין מה צינן את היחסים במידה ולא תצליחו לבד אני ממליצה לפנות לטיפול זוגי. אני חושבת שמה שקרה לך מהווה קריאה להתעורר בחרתם להרדים את הבעיה ביניכם.בהצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה אותך מאוד

חן
    26/04/2009

גם לי זה קרה לפני שנה...בפעם הראשונה התאהבתי במישהו אחר חוץ מבעלי.אבל ל מזלי עצרנו את זה בזמן לפני שקרה משהו.
    אני חושבת שזה לא בהכרח קשור ליחסים שלך עם בעלך כי בכל מערכת יחסים יש עליות וירידות וקשיים .במקרה שלי הבחור הזה עורר אצלי משהו שכנראה היה רדום הרבה זמן,איכשהו פרט לי על הנימים הרגישים שלי. ברור לי היום שההתאהבות הזאת לא עמדה בשום מבחן מציאות אבל קשה לראות את זה כשאת שם..אני רק יכולה לחזק אותך ולהגיד לך מניסיון שלי שעוד תקופה את תראי את זה באור אחר. לא אגיד לך שלא תחשבי עליו מדי פעם אבל בטח לא כמו היום ובטח אם עוד לא קרה כלום.
    תברחי כמו מאש אח"כ יהיה לך הרבה יותר קשה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטישה
    רונית
    25/04/2009

היי,
    ראיתי תגובות של כאלה שבאו ממקום של לשפוט ולא לסייע. מי שיש בכוונתה/כוונתו לשפוט אשמח אם יתעלמו ויתנו לאנשי המקצוע לסייע במצוקתי.
    אני נשואה 12 שנים. לפני 8 שנים הכרתי במקום העבודה בחור, והתפתח בינינו רומן שנמשך מעל 5 שנים. אחרי 5 שנים, נגמר, לא ביוזמתי, הלב נקרע משך 3 שנים.
    לפני שלושה חודשים הוא חזר לחיי, אמר שהתגעגע, אוהב, מבטיח שלא יפגע שוב וכו' וכו'...לפני שחזרנו נכנסתי להריון, וזה לא הפריע הפעם כמו שלא הפריע בפעמים הקודמות. החודש הראשון היה מעולה, בחודשיים הבאים שמתי לב שזה לא זה. הוא התחמק ממפגשים, אמר שהוא אוהב מאוד, מתגעגע וכל מה שנעים לשמוע, אך לא הביא זאת לידי ביטוי. לפני שבוע הפסיק לענות לטלפונים, מיילים, התעלמות טוטאלית.
    אני רואה אותו מדי יום, ואני נקרעת.הראש אומר שדי, מספיק, להמשיך הלאה, אבל הלב לא נותן. ואני מודאגת מאוד מאיך הדיכאון משפיע על ההריון.
    בבקשה, עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    נטישה

הוספת תגובה

• נטישה

תמי אורן
    26/04/2009

רונית שלום,
    ממליצה לך בחום לפנות לטיפול ע"מ להבין את הצורך שלך לנהל בו זמנית מערכת יחסים מחוץ לנישואין. יתכן שזו דרכך לא לראות את הקשיים בזוגיות שלך ולהתעסק בבעיות בבעיות בזוגיות של הרומן.כמו כן אם את בדיכאון בשל המצב בוודאי ובוודאי חשוב שתפני לטיפול חבל שתהיי לבד עם הקשיים. טיפול יאפשר לך לראות את הדברים בבהירות ובוודאי ללא שיפוטיות של הצד המטפל.
    מאחלת לך הצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צריכה למצוא חבר חדש.

איל
    26/04/2009

הדרך להתגבר על אהבה נכזבת זה למצוא אהבה חדשה.
    החבר הקודם כבר מאס בך וברומן, אין טעם לבנות עליו, הוא רק מנצל אותך ואת הרגש שלך, עדיף לך למצוא חבר אחר שיחזיר לך אהבה וסקס מעולה, יש מספיק גברים שם שיכולים להתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל כך מוכר...

טלי
    26/04/2009

המצב שאת מתארת מאד מוכר לי. הכאב הוא בלתי נסבל. לי תמיד אמרו שהזמן מרפא אבל הזמן עובר ואין שום ריפוי. גם אני כמוך, ממשיכה לראות את האדון בהזדמנויות שונות וזה רק עוד יותר כואב. כאב הנטישה ותחושת האובדן. אני מקווה שלאט לאט הכאב שלך ידהה ותוכלי להתפנות לבעלך לילדים ולילד שבדרך. לדעתי אין כל כך קיצורי דרך - צריך לעבור את העצב הזה כדי לצאת ממנו בסוף. לי עזר לנסות לגייס קצת כעס על האיש. לא על זה שעזב אלא על ההתעלמות המשפילה מטלפונים, מיילים וכ"ו. למה צריך להיות גם מגעיל נוסף לכאב הנטישה? אני מאחלת לך שיעבור כמה שיותר מהר ותשתחררי ממנו בסוף! מה שלי עוזר זה להתמקד בילדים ובבעל המקסימים ולנסות ממש להיות איתם גם בלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..סליחה על אורכם של הדברים
    תותי
    25/04/2009

מה הוא בדיוק תיקן? טען שהיו כבר בייעוץ זוגי פעם, אז אם בגד מה הוא בעצם תיקן פה? על מה הוא מדבר בכלל? בעיני הכל בולשיט שהוא מאכיל את עצמו..מלווה בסמים שיטשטשו את תיסכולו.הוא טען שהוא נגמל מסמים (ידוע לי על שימוש שלו בקוקאין פעמיים טען שאשתו אמרה שזה בסדר אם זה פעם ב..- אני לא מאמינה לו). מדוע אני עם עצמי האמנתי למילותיו הככ יפות (אני כבר 5 חודשים לא יודע אם אני אוהב את אשתי אני יודע מה אני צריך לעשות אני מוכן לשינויים...)היום הכל נראה לי כמו בולשיט שהוא האכיל אותי והאמנתי כי אני פתי וגם מתוך שברון הלב על אבי. אז מה עוד לא הבנתי פה? למה אני חושבת שהייתי מצליחה לחיות עם אדם כזה? למה אני קצת אומרת לעצמי שאתי זה לא יקרה הוא היה משתנה? (הוא גם אמר אם יהיה משהו שאני יעשה ולא תאהבי אני ישנה אותו-תמיד הפריעו לי הסמים שלו אך הוא אמר אני לא יפסיק לעשן ואז3 ימים אחכ תפסו אותו בנהיגה בשכרות והוא הפסיק לעשן כך טוען..- אבל אני לא מאמינה לו). מצטערת על האורך, אבל אני רוצה לסגור מעגל עם עצמי תוך הבנה שראיתי הכל נכון ולא פספסתי פה את "האביר על הסוס הלבן" ושלא החמצתי כלום אלא להיפך. הצלתי את עצמי מהשפלה ואולי חיים עתידיים ומשותפים עם אדם שרק היה פוגע בי. איך אני יכולה להיות בטוחה בכך? אציין שהוידוי שלי לאשתו לא היה במטרה שהוא יתגרש או לפגוע בה. רק רציתי להתוודות ולא להיות "שותפה לפשע".תמיד שבחרתי להפסיק הוא ידע לשבור אותי ולחזור חזרה עד שתפסתי שאולי הוא מאכיל גם אותי בשקרים והבטחות שווא כדי שלא "אברח" ממנו. אין לי ספק שהוא מאוד אהב את עצמו ואת צרכיו בסיפור הזה לא אותי ולא את המשפחה שלו. סליחה על אורכם של הדברים, אודה על התגובות שלכם.תודה, שבוע טוב.

הוספת תגובה

• המאהבת

תמי אורן
    25/04/2009

תותי שלום,
    מדברייך אני מבינה שעדיין אינך שלימה עם ההחלטה להפרד מבן זוגך הנשוי. הבאת להערכתי טעונים נכונים מדוע אינו האדם הנכון לך בטח לא בתקופה הנוראית שאת עוברת ( מות אביך, אשפוז אמך)נכון נשמע שהנך זקוקה למשענת רק שלהערכתי מדובר במשענת קנה רצוץ שאינה מחוייבת ו/או מתחייבת. ממליצה לך בחום להפרד ולהעזר בפסיכולוגית שלך ע"מ להבין את האמביוולנטיות לגבי מערכת היחסים ולמה על אף הקושי עדיין הנך כלואה במערכת היחסים הזו.
    מאחלת לך הצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמי תודה.

תותי
    25/04/2009

תמי תודה רבה על התמיכה וההבנה ששנת אבל זה סיוט. אבל אם תוכלי להיות ספציפית יותר בתשובתך אליי. אין לי ספק שאותו בחור לא מחוייב ל- כלום! אך מה עליי לעשות או להבין שאם "השמלה הזו לא מצאה חן בעיני היום וכרגע והחלטתי להניח אותה בארון היא לא תמצא חן בעיני בעתיד?" ברור לי שהוא בוגדני ושקרן ואולי אף מסומם יותר משחשבתי אך קיימת בי האשליה שבעתיד זה ישתנה משום מה למה? למה אני לא מצליחה לנפץ את הפנטזיה הזו עליו? פעם "החזקתי" ממנו אחלה בחור ואמרתי הייתי רוצה למצוא 1 כמוהו ברור לך שהיום אני לא ככ חושבת כך אבל מסרבת אולי באיזשהוא מקום להודות בכך. האם זה הצורך לא לראות? כי זה כואב מדי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תותי שלום!!

נבגדת
    25/04/2009

את מתרצת את כל העניין הזה ב"הייתי שבורה בגלל הוריי" אם היו לך ערכים היית יודעת שזה לא משנה איזו מעשייה הוא מספר על אישתו את לא היית ממשיכה את הקשר איתו (אפילו קשר אפלטוני)
    כל הבחורות הרווקות שהולכות עם גברים נשואים פשוט לא מבינות את עוצמת הכאב והזעזוע שזה עושה למשפחה שלמה ובמיוחד לילדים קטנים שנפגעים לפעמים בצורה כל כך קשה שזה גורם להם להיות אח"כ אנשים בוגרים עם פצעים נפשיים עמוקים וגדולים ביותר!!!!!
    את כל ההשלכות האלו אתן לא לוקחות בחשבון, אני מאוד מקווה שכשתתחתני לא תבוא צעירה כמוך ותעשה לך את מה שאת עושה לאשה אחרת.... או שבעצם אני כן מקווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דווקא בגלל זה..

תותי
    25/04/2009

דווקא בגלל המוסריות והמצפון שלי אני הייתי זו שחתכה את זה לידיעתך! את בכלל לא מכירה אותי וכשתאבדי אדם יקר כמו הורה אולי תביני או תבין ואני ממש לא מחפשת תירוצים עובדה ש 3 שנים לא הייתי שם בקשר אתו כשנשמטת הקרקע מרגליך את לא חושבת בהגיון. לכי לטיפול בעצמך אולי תביני את הקושי תהליך האבל וכו אין לי ספק שלא היית שם לאור תגובתך ואני מניחה שאת בחורה. לצה את לא שואלת אם לאותו בחור נשוי זה לא הפריע? איפה הערכים והמצפון שלו? אם לא ההיתי אני אז אולי היתה משהי אחרת? לא נראה לך? להזכירך הוא מעולם לא רצה להפסיק את זה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המאהבת

עפרה
    30/04/2009

תותי שלום,
    בתור אישה נבגדת, אנסה להסביר איפה בעלי בשקרים הללו.
    בעלי בוגד בי לאחרונה גיליתי זאת הוא נמצא בקשר עם מישהי שאוהבת אותו וחושבת שהוא פרוד,
    ניסיתי לשוחח איתו ולא הצלחתי הוא מכחיש את הקשר,
    לדעתי הבעייה היא בחוסר היכולת להתמודדות עם בעיות שיש עם הילדים שהם בגיל ההתבגרות,
    ואיתי בתקשורת טובה יותר, שאגב הייתה בעבר תקשורת מצויינת.
    אלו אנשים חלשים, חסרי עמוד שדרה, מגיע לך יותר טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עפרה

תותי
    30/04/2009

תודה עפרה, מדבריך הרגשתי קצת חמלה והזדהות. אני חייבת לומר לך מאוד איכפת לי מאותה משפחה של אותו בחור נשוי. המצפון שלי מייסר אותי עד היום הזה. לגבי היותו או היותם אנשים חסרי עמוד שידרה וחלשים זה מובן לי, אותו בחור השתמש או אולי עדיין משתמש בסמים (קלים כדבריו) וזה ברור לי למה. גם הבגידה שלו מראה לי שהוא בורח ולא מתמודד, פשוט קשה לי להבין את ההתנהגות הזו ובטח לא לקבל אותה. כואב לי להבין שאותו אדם כמו בעלך עומדים ומשקרים לבנות זוגם ולעצמם בעיקר יום יום, בעיני זה לרצוח נפש של אדם שאתה טוען שאתה אוהב אותו. אני לא מצליחה לסלוח לעצמי בכזו קלות שאותו אדם סולח לעצמו למרות שכביכול הנסיבות האישיות שלי "מקילות עלי" (אני לא מתנערת מאחריות)לא רק שנעשה פה עוול למשפחה, בהרגשתי נעשה גם עוול גדול לי. גם כך נפשי מרוסקת מאובדן וגעגוע לאבי כך שקשה לי להבין מדוע אותו בנאדם "החזיק" אותי שם בהבטחות שהנה הוא מתגרש וכל אותן מילים יפות...כמה רע אפשר להיות? ואם את חושבת אולי כמו כולן שזה היה תענוג גדול להיות מאהבת..אז לא ממש לא! זה מיותר אבל את מי אני צריכה לתלות פה? את עצמי על שהייתי תמימה אולי טיפשה, חלשה וכואבת מוות של אדם יקר? או אותו ששיקר שהשלה שכביכול תמך בי בשעת צרה והיה חבר טוב? מתחילת ההיכרות אתו הוא אמר לי שהוא פרוד כמעט לפני גירושין אחכ כשגיליתי שהוא נשוי וזה לא היה בעזרתו הוא אמר לי מה אם הייתי אומר לך שאני נשוי לא היית מסתכלת עליי בכלל...נכון מאוד! אבל אותו בנאדם חושב שזה בסדר להיות נשוי ולקחת טלפונים מבחורות רווקות כמוני גם על זה לא הבין מה אני מתרעמת. כך שתאמיני לי שהוא כבר שיקר מלפני 3 שנים אני הייתי זהירה כל אותה תקופה ולא התפתתי אליו בכלל עד שחוויתי מוות ואז הכל נשבר אצלי אבל הוא לא טרח בכלל לשמור על הקו האדום הזה כי הוא הנשוי כי לו אסור להיפך. הוא ניצל את החברות והידידות הזו לטובתו בלבד כך שאין לי שום יסורי מצפון שאשתו יודעת על הכל ועוד ממני. אני לא אשקר ולא אהיה שותפה לסודות ולשקרים שלו. אולי לא מגיע לו כל המשפחה הזו שלו כי הוא חרא לכולם!
    צר לי שככה אנשים מתנהגים אני מקווה שתוכלי לתקן עם בעלך את הכל למרות שאני קצת לא מאמינה שזה אפשרי. תהיי חזקה ותודה על התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המאהבת

עפרה
    30/04/2009

תמשיכי הלאה בחייך מתוך ידיעה שנתת את כולך למען האהבה שהרגשת,
    היית מספיק ישרה לעצור את זה, ולזה נדרש אופי חזק. יישר כוח,
    לגבי בעלי, קשה לי להאמין שאוכל לחזור למסלול, יש לי משבר אמון גדול ואני לא בטוחה אם אני אוהבת או שונאת, הכעס גדול מאוד. ההתכחשות שלו לרומן לא מאפשרת לי להתמודד מולו עם הבעיות שיש. הוא ממשיך לברוח.מעצמו ממני, מהמאהבת מכולם. הוא ממשיך להתנהל כאילו לא היה כלום, אני רוצה כנות, יושר, אהבה, חיבוק אוהב ממנו, אך אני נמנעת. אני חושבת שאני חותרת לגירושין אך לא שלמה עם זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפרה היקרה

תותי
    30/04/2009

עפרה היקרה! אני ככ מבינה את מה שכתבת על תחושת המעילה והחוסר אמון דברייך נותנים לי להבין בעצם אני יודעת שזה כך כי לאחר שספרתי בעצמי לאישה החוקית של אותו אדם על הרומן הזה אני מתארת לעצמי שהוא כמו בעלך ממשיך לשקר לה, לספר סיפורים כאילו לא היה ונברא וכמו שכתבת ממשיך לברוח...עד לאן ומתי הבריחה הזו תסתיים אין לי מושג. אני שמחה שאני לא יותר בתמונה כי אני מרגישה ככ מורעלת מכל הרעל הזה שהוא הכניס אותי אליו (וגם אני בעל כורחי) תגובתך רק מחזקת אצלי את ההרגשה שלא טעיתי בכך שגיליתי את הכל לאשתו אלא להפך, אני לא מוכנה לקחת חלק בשקרים תככים ומזימות ועוד לשמוע את אותו אדם בבכי והיסטריה מתקשר מתחנן על חייו ומבקש להכחיש את קיומי כאילו מעולם לא הכיר אותי מעולם לא נפגשנו. דבריך מחזקים אותי מאוד ונותנים לי כוח ללכת הלאה. אם רק יכולתי לעזור לך איכשהוא הייתי שמחה. אני רק יכולה לייעץ לך לפנות אפילו לבדך לאיש מקצוע- לטיפול. זה יעזור לך המון אפילו רק כדי לפרוק את התחושות הנוראיות הללו שאת חשה כרגע. בעיני לבקש עזרה זה להיות אמיץ. אם יש איזושהיא דרך בה אוכל כן לסייע לך כתבי לי.
    המון תודה לך והיי חזקה גם למרות שאני יודעת שזה קשה. אני לא מאחלת לאף 1 להיות במצב הזה לא המאהבת ולא זו שנבגדה. ליבי יוצא אליך בכנות גמורה.
    שוב, תודה לך על הדברים וההבנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להתגרש - המשך
    אלה
    24/04/2009

זו שוב אני, אלה שלא מבינה לנה הבעל שלה כזה רמאי. כשאנחנו נפגשים הוא כאילו נחמד שאל אותי אם אני אוהבת אותו ואמר לי שהוא אוהב אותי, אבל כבר חודשים שלא מעביר כסף לי או לילד, הגיש תביעת גירושין ולא רוצה להפסיק את התהליך. באותו זמן אומר לי שהכל תלוי בי- שלום בית או גירושין. כמובן שהוא מתכוון שאני צריכה לוותר על הכל למענו. הגשתי בתגובה לתביעה שלו(לאחר המון חודשים) תביעת גירושין ומזונות - אז הוא אומר לי שאני צריכה לבטל דרישה למזונות! למרות שהוא התחיל בתהליך וכמובן שלא מתכוון להעביר כסף בכלל.ואוהב אותי ואני מאמינה לו. מה אתם חושבים? האם אני פשוט פתי?

לקביעת תור
    סגירה
    האם להתגרש - המשך

הוספת תגובה

• האם להתגרש

תמי אורן
    24/04/2009

היי אלה,
    קשה לומר מדברייך מה הן כוונותיו של בעלך אבל בוודאי שההחלטה לבטל את תביעת הגירושין צריכה להיות הדדית על מנת לראות שאכן שני הצדדים תמימים לגבי הרצון לשלום בית. ללא כל קשר למה שקורה ביניכם חובתו כאב לשלם מזונות ותמוהה בעיניי שאינו רואה לנגד עיניו את הצרכים של בנו.ובוודאי גם אינו רואה את חובתו כלפייך כאשה כי עד לגירושים גם מחוייב למזונות אשה. ממליצה בחום ע"מ להמנע מטעויות שבעתיד תצטערי עליהם להוועץ בכל עניין ודבר עם עו"ד המומחה בדיני אישות ולהתלוות לאיש מקצוע בתחום הזוגי . מניסיוני המקצועי פגשתי רבים וטובים שבשל הרצון להאמין באהבה המוצהרת ומתוך רצון לשקם את הזגויות מוכנים לוותר על הרבה מאוד מה שבעתיד התבהר כטעות. כוונה רצינית תעמוד גם בתביעת גירושים ברקע עד שיתבהרו הכוונות.
    מותר לך לקוות אבל כבדהו חשדהו.
    בהצלחה
    תמי אורן מטפלת זוגית 0545510509

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עצה דחופה!!!
    נבגדת
    22/04/2009

אני אשה נשואה לגבר שעד אתמול חשבתי שהוא שונה.
    יש לנו שני ילדים ואני בהריון בחודש השני. אתמול גיליתי ( בפירוט שיחות)כי במשך שנה לפחות בעלי מקיים שיחות סקס עם בחורות שונות (בטלפון) וכן במשך 6 חודשים עם מישהי ספציפית!!
    הוא אינו מוכן לספר את שמה או פרטים כלשהם אחרים, הוא טוען שאף פעם לא נפגש עם אף אחת אבל " משום מה" אני לא מאמינה לו!
    הוא התנצל , טען שעשה טעות ופשוט ציפה שאני אסלח כאילו כלום לא קרה וכשהו ראה שאני עוד בסערת רגשות הוא החליט שאין סיבה שאני לא יאמין לו ועזב את הבית, המצב הכלכלי שלנו לא הכי טוב ואין לי עזרה כלשהי מהמשפחה אני בדילמה קשה האם לעשות הפלה!
    אני רוצה לציין שההריון הזה בא אחרי שנה של צפייה
    אני שבורה, פגועה ולא יודעת מה לעשות......אני כרגע לא חושבת שאי פעם אני יוכל לחזור אליו ולהאמין בו, נורא קשה לי להאמין באנשים ועד שבניתי את האמון שלי איתו זה נגמר כך

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עצה דחופה!!!

הוספת תגובה

• לנבגדת

.רחל
    23/04/2009

אני אישית חושבת שהתינוק בבטנך איננו אשם.חשוב שתתני לו חיים.הוא יביא אתו את המזל שלו.עפ אביו או בלעדיו.מאחלת לך להיות חזקה ולהתרכז בחיים הפועמים בך ומבטיחים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה דחופה

תמי אורן
    23/04/2009

נבגדת שלום,
    ראשית המנעי מלקיחת החלטות בסערת רגשות. אני ממליצה בחום לגייס אותו בכל דרך אפשרית לייעוץ זוגי על מנת להשמיע באוזני גורם שלישי את פגיעתך והתלבטוייך כדי שיוכל להסביר את מצבך באופן נייטרלי לבעלך. כמו כן זו תיהיה בעבורכם הזדמנות להבין מדוע בעלך זקוק לשיחות הללו ומה "תפקידם" במערכת הזוגית שלכם או לחילופין ברמה האישיותית שלו.חשוב שתדעי שלוקח זמן לבנות אמון מחדש אבל עדיין זה לא בלתי אפשרי.
    בהצלחה
    תמי אורן מטפלת זוגית 05455510509

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלה מחדש
    מיקה
    22/04/2009

כפי שכתבתי כאן בעבר, נפרדתי מבעלי לפני חודש וחצי (הוא עזב את הבית).
    אני מנסה להפיק את המיטב מפרידה זו ולצמוח מחדש. אני בודקת ומחפשת מי אני באמת ומנסה למצוא את מקומי. אני רוצה להכיר חברים חדשים ולא יודעת איך לעשות זאת. אני בת 37, יש לי חברת ילדות אחת, הורים תומכים ואחות קרובה. אבל אני רוצה למצוא חברות לבלות איתן. האם תוכלו להציע לי איך לעשות זאת?
    כמו כן, בעלי, שעזב כאמור את בית, מגיע הרבה. הוא נמצא בבית בימים שהוא עם הילדים וגם מאריך את שהותו בבית כשהוא בא להוציא את הכלב בבוקר. הוא שולח מבטים, נחמד, דואג ומתחשב. שאלתי אותו אם הוא רוצה לחזור הביתה והוא אמר שלא.
    איך להבין את כל הביקורים שלו? הטלפונים שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    התחלה מחדש

הוספת תגובה

• התחלה מחדש

תמי אורן
    22/04/2009

מיקה שלום,
    אני ממליצה לך לפנות למחלקת הרווחה או לתחנה לייעוץ נישואין במקום מגורייך ולברר אם יש קבוצות תמיכה לנשים גרושות . כמו כן יש אתרי היכרות באינטרנט לא בהכרח רק למציאת בן זוג אלא גם חברות .ולגבי בעלך תבחני עם עצמך איך את מרגישה עם נוכחותו בבית האם היא פותחת לך פתח לחזרה ולפנטזיות שמתבררות כאמור כשגויות מה שבוודאי מפגיש אותך שוב עם הכאב. במידה וגם את נהנית מהיחס המתחשב אז כרגע אין מה לעשות יתכן שהוא צריך את הזמן ובמידה ויש ביכולתך הרגשית לתת לו את הזמן אז כך יהיה. הכי חשוב שתלכי עם האמת הפנימית שלך כדי שתצליחי להתמודד עם כל החלטה.
    מדברייך לא הבנתי האם עברתם איזה שהוא תהליך של פרידה. האם פניתם לגורם מקצועי כלשהו מאחר ואני ממליצה מאוד.
    בהצלחה
    תמי אורן מטפלת זוגית 0545510509

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת בגיל 50 +
    אלמונית נבגדת
    19/04/2009

שלום
    אני נשואה כ-30 שנה 3 ילדים, לפני כשנה גיליתי שבן זוגי בוגד בי עם חברה לעבודה. דברנו על זה גם הילדים היו שותפים והוא התנצל שהיתה טעות והוא לא יודע מה קרה לו. ינסיתי להבין והסכמתי לסלוח לו. לאח תקופה קצרה הרגשתי שהוא מאוד מיסתורי, אף הסכים שאסע לחול ( בשיחות לאחר הבגידה אמר שיותר לו אסע לבד, תמיד נהיה ביחד ) נסעתי בחופש הגדול לחול מידי פעם התקשר לשאול לשלומי, חזרתי מחול והמשכתי לראות שהוא כל הזמן ליד המחשב, ברגע שאני מתקרבת הוא מתנתק, חשדתי ולא אמרתי מילה , ניסיתי לעקוב אחר המעשים באנטרנט, מידי פעם היו מריבות מה אני רוצה ממנו, היחסים בינינו שאפו לאפס, מתח עד שיום אחד החלטתי לפרוץ למייל שלו, והצלחתי
    עיניי חשכו, מכתבי אהבה, בגידות עם אותה חברה לעבודה, הועדתי לו שאני יודעת מה קורה כי הוא השאיר את המייל שול פתוח, ושאני מבקשת לא לראות אותו בשלב זה, הוא עזב את העבודה ובא הביתה, והסביר שזה לו יקרה שוב, אותי הוא אוהב , לא מוכן לעזוב אותי ודואג לי שארגיש טוב.
    וזה קרה בגלל שהיא משגעת אותו, לא כל כך האמנתי אבל אני אוהבת אותו היו לי חיים נפלאיים ביחד ולא מוכנה לוותר ולהפרד, לציין שהפעם הילדים לו היו בתמונה. בכל פעם שאנחנו מדברים הוא אומר שאין בניינו תקשורת, הילדים גדלו ובעצם אין לנו תעסוקה איתם, ואנחנו לו מתקשרים בינינו
    ושנינו יש מצבי רוח, אבל הוא עדין אוהב אותי, אני אישה מדהימה, לא מוכן לעזוב אותי,
    הבעייה היא אני נמצאת במצב מאוד רגיש, זקוקה מאזבגידה להרבה תשומת לב, חיבוק, יחס, אני מנסה לעשות זואת ביחס אליו , אבל הוא לו תמיד משיב לי ואז אני נפגעת ומתחיל הסרט, אולי הוא לא רוצה אותי שוב?, אולי הוא בוגד בי שוב?
    לציין שהוא יכול לשבת לראות תוכניות ספורט שעות, לשחק במחשב משחקי און ליין שעות ולא לדבר איתי, והוא טוען שאין תקשורת,
    נסיתי לברר מה יהיה בהמשך - ממשיכים לחיות "ביחד" כי זה ככה. משפט מאוד מעליב
    לא יודעת מה אני עושה, האם הדרך שבה בחרתי להגיב נכונה ? מה עושים לתקשורת טובה יותר?
    מיואשת אין לי אפילו חברה אחת שיודעת מה עובר עלי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת בגיל 50 +

הוספת תגובה

• אי אפשר להמשיך בלי יעוץ זוגי.

איל
    21/04/2009

אחרי הבגידה הראשונה שלו, במקום לסלוח לו היית צריכה להעמיד כתנאי להמשך הנישואים, פניה ליעוץ זוגי.
    הרי נסיבות שהביאו אותו לבגוד, לא נעלמו, אי אפשר להעמיד פנים כאילו כלום, ולהמשיך באותו סגנון חיים, כמו שהיה, הרי ברור שהוא ימשיך לבגוד, במיוחד, שאת לא רוצה לוותר עליו, הוא מרגיש שאת חלשה, ונמצאת אצלו בכיס, ולכן הוא ממשיך להתייחס אלייך כאילו את אויר, ואין שום דרך שתצליחי לשנות אותו בעצמך.
    רק במהלך טיפול זוגי, יש אפשרות (קלושה) שאולי תוכלו להתחיל שוב יחד, ויש מצב, שעם כל הצער והחשש שלך, עליכם להפרד, ולחיות בנפרד, אבל עד שהוא לא יבין שזאת אפשרות אמיתית, אין לו שום סיבה להשתנות.
    בקיצור, את צריכה להשתנות.
    את צריכה להגיד לו, שבמצב הנוכחי, את לא מוכנה לחיות, ואת צריכה להיות מוכנה שזה מה שיהיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלמונית יקרה..

מיכאלה
    21/04/2009

אינני יודעת בת כמה את... אך מכך שאתם נשואים 30 שנה אני מבינה שאת מעט יותר מבוגרת ממני. צר לי על מה שאת נאלצת לעבור, ואני מבינה לחלוטין את הכאב, אנחנו אכן פנינו לטיפול זוגי, במהלכו גילינו שחלק נכבד ממה שהמטפלת התכוונה לעשות איתנו עשינו כבר בעצמנו. לי היה חשוב מההתחלה לדעת כל פרט ולו השולי ביותר על היחסים 'האחרים'. הודעתי ללא כוונה לקיים משא ומתן שאני רוצה לדעת ה כ ל, וכמו שציינתי לפני, דבר לא השארתי לדמיון, אני יודעת הכל, כל פרט הכי אינטימי, לא השארתי להם שום דבר. את התהליך הזה התחלנו לעבור רק לאחר שהיה ברור לי ללא ספק שהוא מעולם לא מעד בעבר, ואחרי שהרגשתי עמוק בבטן שהחרטה שלו כואבת ואמיתית. הבהרתי לו גם שהאפשרות לפרידה קיימת ואולי אפילו עדיפה על נסיונות שיקום נואשים, רציתי שידע שאינני מפחדת להיות לבדי. את חייבת קודם כל לעשות עבודה עצמית ולהפנים מי את ומה את בלעדיו, הזהרי מלהיות ולהצטייר בעיניו כמי שתלויה בו לחלוטין. אל תפחדי, הרי במקרה הכי גרוע תפרדו, ומתהליך שעברה מכרה קרובה שלי ראיתי שאפילו אצלה, שהיתה תלותית לחלוטין והפרידה היתה מבחינתה סוף העולם, פתאום השתנה הכל, היא פתאום הבינה איך כל הוויתה וכל חייה היו בצל בעלה ומעלליו, שבויה בפחד הזה מלהיות לבד הסכימה לחיות חיים ריקים מאמון בסיסי בשותף חיים, ואת רוב זמנה ביזבזה בלתהות היכן הוא, לדמיין, לפחד, לחשוד. אין לך מושג כמה תוכן כזה יכול להשמיד ימים ושבועות בהם יכולת לצאת, ליצור, להכיר, לעבוד ולעשות לעצמך... היום היא מאושרת, חיה עם בן זוג גרוש גם הוא, והכי חשוב - לא מפחדת מהפרידה הבאה, אם תהיה. יודעת שגם לבדה היא תהיה בסדר. מה שמאוד חשוב, אם אתם נשארים ביחד, אל תשכחי להשקיע בעולמך הפרטי, להכיר אנשים להיות עסוקה, ולא להיות זמינה גם את 24 שעות ביממה. תני גם לו לדאוג קצת. זה בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת בגיל 50+

תמי אורן
    21/04/2009

שלום לך אלמונית נבגדת,
    בגידה היא ללא ספק כואבת מאוד לקורבן ועושה טלטלה למערכת הזוגית. יש אפשרות לראות אותה כהזדמנות לבחון את מערכת היחסים. מדברייך אני מבינה שיש בעיית תקשורת . השאלה היא לא אם הגבת נכון כי בוודאי אחרי כ"כ הרבה שנות נישואין צריך לתת הזדמנות נוספת ליחסים אבל הטיפול בבעיה היה לא נכון. כנראה העדפת מסיבותייך לא להבין לעומק את שורש הבעיה ביחסים ביניכם והסתפקת בהבטחה של בעלך לנתק הקשר. להערכתי כל עוד לא תובהר הבעיה ותמצאו את הדרך לקיים יחסים מספקים מכל הבחינות ובעיקר ברמה התקשורתית ההבטחות יבואו ממקום של פחד לפרק את היחסים או לחלופין מתוך הערכה , כבוד אבל בוודאי לא מהמקומות הנכונים כי הסתגרות בתוך המחשב או בתוכניות ספורט מצביעות לא פחות על בעייתיות ביחסים .לכן אני ממליצה בחום על ייעוץ נישואין.
    בהצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתיחסות

אלמונית נבגדת
    24/04/2009

תודה על ההתיחסות אני זקוקה לזמן לקרוא עוד ועוד את שכתבתם ולחשוב על המשך,
    בשלב זה נראה שהעניינים משתפרים, יותר ביחד, פעילויות ספורט ביחד, מתכננים לצאת טיולים רגליים ביחד, ואף טיול ארוך משותף.
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשבר לי הלב
    שבור לב
    19/04/2009

פגשתי בחורה בטיול בחו"ל לפני 5 חודשים, באותה תקופה שהכרתי אותה היא בדיוק התחילה ת'טיול והייתה בסוג של "קשר" עם בחור שהיא יצאה איתו בארץ. היא טיילה עם עוד 2 חברות שהיא לא ממש הסתדרה איתם ולכן הצעתי לה להצטרף אליי לתקופה הקרובה ומקסימום אח"כ היא תחזור לטייל איתם. מפה לשם טיילנו חודש ביחד בטראקים, ומאוד התקרבנו אחד לשני אבל עצרתי את עצמי כי ידעתי שהיא בקשר עם מישהו וזה לא מתאים למרות שהייתה קירבה ואפילו טיפה מגעים וגישושים. יומיים אחרי שחזרנו מהטראק האחרון היא החליטה לסיים את הקשר עם אותו בחור מהארץ. יומיים אחרי זה אזרתי אומץ ונישקתי אותה ואת החודש וחצי הבא טיילנו כזוג, הכול ואז אני חזרתי לארץ והיא המשיכה לטייל עוד חודשיים עם חברה שלה...
    שמרנו על קשר כול התקופה ודיברנו לפחות פעם ביומיים ונשארנו "ביחד".
    היא חזרה לארץ לפני שלושה שבועות ובשבועיים הראשונים בילינו די הרבה ביחד (למרות שאני ירושלמי והיא מהצפון), היא נשארה אצלי אני אצלה וכו'
    בפעם השנייה שהיא באה אלי זה הייה לפני שבוע זה קרה.
    בכמה ימים שלפני הרגשתי שהיא קצת קרה אליי וכאילו פתאום לא אכפת לה, אז בזמן שהיא הייתה אצלי בבית ניצלתי את ההזדמנות "לדובב" אותה. היא אמרה לי שהיא זוכרת שבחודש הראשון שלא היינו ביחד ממש התגעגענו אחד לשני ואז בחודש השני היא הרגישה פחות "וגם אתה נכון?” היא אמרה לי, לא עניתי. היא אמרה שעכשיו כשכשאנחנו לא ביחד פיזית אז היא לא מתגעגעת, למשל אם לא נדבר כול היום אז היא לא תרגיש שזה חסר לה. ואז היא אמרה שכשהיא איתי אז כיף לה והיא נהנת אבל שאנחנו לא ביחד אז היא לא מרגישה את החוסר.שאלית אותה ממתי היא מרגישה ככה והיא אמרה שכמה ימים... היא גם אמרה שהיא מרגישה שלי אכפת ממנה יותר משלה אכפת ממני...
    ניסתי להבין מאיפה זה בא ואמרתי לה שתיתן לזה כמה ימים ואולי זה ישתנה..יירדנו לאכול ארוחת בוקר כאילו הכול כרגיל וכשעלינו למעלה הייה לי קשה אבל בסופו של דבר החלטתי ואמרתי לה שאם כך היא מרגישה אני לא רוצה להיות איתה ואם היא תשנה את דעתה היא יודעת איפה למצוא אותי ושלחתי אותה הבייתה.

אחרי יום היא שלחה לי הודעה בפייסבוק שהיא צריכה זמן ומרחק לחשוב ולהחליט מה היא מרגישה ושהיא מקווה שאני ארצה שנהיה ביחד כשהיא תחליט...ושהיא לה עושה את זה כדי לשגע אותי אלא רק כדי להיות אמיתית איתי ועם עצמה ושהמצב הזה קשה לה...
    עניתי לה: Do your thing gorgeous
    היום היא התקשרה ואמרה שקשה לה להגיד לי מה שהיא רוצה בלי לבכות והיא ביקשה לכתוב לי את זה במייל אמרתי לה שבסדר והיא ביקשה שאני אקרא ושאתקשר אח"כ, ואז אמרתי לה שאני אקרא ונראה...אחרי דקה התחרטתי והתקשרתי אליה, אמרתי לה שלא תשלח לי ת'מייל ושאם היא רוצה להגיד לי משהו ששיהייה לה אומץ להגיד לי אותו בפנים (או בטלפון) ...היא אמרה שהיא לא רצתה להגיד לי בטלפון כי היא ידעה שהיא תבכה.

לקביעת תור
    סגירה
    נשבר לי הלב

הוספת תגובה

• המשך

שבור לב
    19/04/2009

היא הקריאה לי את מה שהיא כתבה, בכתה תו"כ, שהיא אמרה שאני מדהים ושעם אף אחד לא הייה לה את מה שהייה לי איתי, היא אמרה שהיא מודה לי על כול מהשעשיתי בשבילה ועל העזרה בטיול ובכלל ועל זה שתמכתי בה, ועוד כמה דברים שאני לא זוכר...בקיצור די הבנתי שמה היא אומרת אבל לא אומרת זה שזה נגמר..שאלתי אותה "מה השתנה מלפני כמה ימים? החלטת? אמרת לי שאת מבולבלת וצריכה זמן לחשוב, אז חשבת והחלטת שלא או שלא חשבת מספיק?” היא אמרה שהיא מבולבלת והיא לא רוצה לשגע אותי ולהכאיב לי ולכן היא החליטה ככה והתקשרה להגיד לי. אמרתי לה שהיא מכאיבה לי שהיא עושה את זה שהיא לא סגורה על עצמה שהיא מחליטה ככה היא לא ענתה. היא אמרה שהיא רוצה שנישאר בקשר ושנדבר ושהיא תתיעץ ותעזר בי (לימודים וכאלה)-אמרתי לה שזה לא מתאים לי. היא אמרה שמתארגנים כול הח'ברה שטיילנו איתם בחו”ל לטייל בארץ ושאלה אם אני אבוא, אמרתי שאולי אבל בטון של "אני לא אבוא" .. היא גם שאלה למה אני לא אומר כלום א מה אני מרגיש לא זוכר בדיוק אבל אמרתי לה שהיא יודעת מה אני מרגיש ושמה שהיא עושה מכאיב לי.
    נראה לי שחשוב להגיד שאני הייתי הראשון שלה.
    אם היא היא לא מתגעגת אז למה היא בכתה? למה זה קשה לה אם היא לא מרגישה כלום?
    אני מרגיש שבזה שאמרתי לה שאם כך היא מרגישה אני לא רוצה להיות איתה (או במילים אחרות שאם היא מבולבלת אז לא איתי) אמרתי לה שלא תשגע אותי ולכן אחרי כמה ימים היא הרגישה לחץ להחליט ומכיוון שכלום עדיין לא השתנה אז כמו שהיא אמרה "כדי לא לשגע אותי" היא החליטה שזהו...
    אני אבוד, מיואש, מבולבל ומאוהב מעל הגג...
    מה אני עושה? יש דרך להחזיר אותה?
    הציעו לי שני דברים שונים: או לתת לזמן לעשות את שלו והיא תחזור כשהיא תבין מה היא הפסידה-הימור לא קטן מבחינתי
    או להילחם עלייה בכול הכוח, להגיד לה כמה אני אוהב אותה (למרות שהיא יודעת) כמה אני לא יכול בלעדיה ושאני לא מוכן לקבל לא כתשובה ולא מוכן לוותר...
    עזרה אני אבוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לב שבור

דליה שוורץ
    19/04/2009

שבור לב יקר,
    אני חשובת שהאינטואיציה שלך הובילה אותך לתגובה הנכונה, הבהרת לה שהיא חשובה לך ושהיא מכאיבה לך והעברת את הכדור לידיים שלה. היא תצטרך להחליט בעצמה אם היא רוצה להיות איתך או לא. היא כנראה מבולבלת ולא לגמרי יודעת מה היא רוצה ולכן בודקת את האופציות שרק תשאר ידיד ותצטרף לטיולים וכו'. אתה מצדך צריך לדבוק במה שאתה רוצה ואם רצונך הוא להיות בקשר זוגי זה מה שאתה צריך להגיד ולהסביר ומכאן ההחלטה שלה.
    אני מבינה את שברון הלב אך עליך לתת לה לקבל את ההחלטה שלה.

בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב נואש לפני פירוק התא
    חגי
    15/04/2009

שלום לחברי הפורום ולמנהליו,

אני בן ארבעים,אב לילד בן חמש ומקווה למצוא תובנה דרך תגובות של כאלה שעברו את זה.

אחרי מערכת יחסים של כ- 6 שנים (זוגיות ללא נישואין) אין ספק שהמפגש בינינו הוא בלתי אפשרי.אחרי שנה וחצי של טיפול שלא צלח, שנינו לא יכולים יותר לסבול את המתיחות והאשמות ההדדיות.אבל אין אשמים! כל אחד עם מכלול ההתנהגויות שסיגל לעצמו, והסרטים שמקרין לעצמו על החיים או על איך צריכים החיים להתנהל ,וכמובן בעיקר בעקבות מודל הזוגיות והטראומות שחווה בתור ילד,כל אלה לצערי הרב גורמים לזוגיות בלתי אפשרית.
    הבעיה היא שאני זה שאצטרך לעזוב את הבית! מבחינתי זה גזר דין כבד מאד!
    אני מטורף על הפעוט שלי,חמש שנים אני טוטאלי בתשומת הלב,האהבה,הדאגה והטיפוח שלו. משקה ומטפח אותו במסירות יום יום ,כמו צמח.
    אני,שרגיל להיות איתו לפחות 3 שעות כל יום,(אבל כל יום בתוקף תפקידי כמוסיקאי),לקחת אותו כל יום לגן,לספר לו סיפור לפני השינה ,ללטף לו את השיער ולראות את הריסים נעצמות, לראות אותו צומח ומתפתח בזמן אמת, אני מתקרב "בביטחה" לעבר היום שאצטרך לגרום לו להתמוטטות עולמו (כך לפחות אני חושב),וזה שובר לי את הלב ומייסר את נפשי.
    איך אני מתמודד עם זה? כשישאל- אבא למה אתה לא ישן בבית? למה עזבת אותי? כרגע, זה נראה לי אסון,ואפילו אשתמש במילה שואה כדי להדגיש עד כמה זה נראה לי הרסני. (קרה לי גם כשהייתי בן שש למרות שבדיעבד, טוב שכך...)
    מצד שני,ראוי לציין,יחד עם ההשתדלויות שלנו לחסוך ממנו את המתיחות,יש פה ושם זליגות, והוא בהחלט חש את המצב. האם זה מזיק לו יותר? איך יוכל להתמודד עם השבר של עזיבתי (הוא קשור אליי מאד!)

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אב נואש לפני פירוק התא

הוספת תגובה

• פרוק תא משפחתי

דליה שוורץ
    15/04/2009

שלום לך,
    ראשית אתייחס לפרידה שלך מבת הזוג, אני מבינה מדבריך שהפרידה היא בלתי נמנעת ובעצם הנושא הוא הפרידה מהילד. אם כך הדבר אני מציעה לך קודם כל לנסות להגיע להסכם בו אתה תישאר חלק בלתי נפרד מחייו של הילד, אתה מתאר מערכת יחסים טובה עם הילד ואני לא רואה סיבה שתצטרך לוותר עליו, כיום ניתן להגיע להסדרים טובים בעניין...
    הילד ואתהלא צריכים לעבור שואה והתמוטטות בעקבות הפרידה שלכם, אתה הרי לא נפרד מהילד אלא רק מאמא שלו ולכן כדאי שבמקום להיות נואש ומייסור תנסו למצוא את הדרך הנכונה להסביר לילד מה עומך לקרות ותקשיבו לפחדים שלו ולחששות שלו, תתיחסו לחששות שלו עם הסבר של המציאות שעומד לפניו. תתעל את המצוקה שלך למקומות רלוונטיים ולא ליאוש....

בהצלחה,
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב נואש לפני פירוק

.רחל
    17/04/2009

סזלח לי על התערבותי אבל הרי היקשת.לדעתי ברגע שאדם נכנס לקשר מחייב הוא צריך לעשות הכל כדי למור עליו.קבלת אשה שהסתדרת איתה..נתנה לך ילד.למה חיפשת למה פזלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב שלא עוזב
    אמלה
    15/04/2009

חלפו כמעט שנתיים מהיום שהתגרשנו, הכעס והכאב לא מרפים יחד עם הקושי היומיומי מבחינה כלכלית, מקצועית, חברתית בשל משמורת מלאה שלי על הבנות שלנו.
    הוא עבר לגור עם בחורה רווקה והחיים שלו מתנהלים על פי הדרישות שלה. כואב לי לראות איך השתנה סדר העדיפות שלו כלפי הבנות (מה שבעצם היה גם בזמן הנישואים אך לא שמתי לב לכך כי טען שהוא ב"עבודה"). למרות שאני מבינה שאין באפשרותי לדרוש ממנו לבלות איתן מעבר למה שהוא רוצה או מסוגל ..אני ממשיכה להילחם גם על זה. מה ניתן לעשות כדי לגרום לו להבין שהן צריכות ורוצות גם את אבא? ואיך אוכל לשחרר את הכאב שלא עוזב?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב שלא עוזב

הוספת תגובה

• פרדה כואבת

דליה שוורץ
    15/04/2009

אמלה שלום,
    כמו שכבר נאמר כאן בפורום פעמים רבות, פרידה היא סוג של אובדן והכאב על אובדן הוא קשה. תהליך ההתאוששות לוקח זמן ואצל כל אחד זה קורה בקצב אחר, אבל, בנוסף לזמן צריך גם לרצות שהכאב יחלוף וצריך לרצות לשחרר את מי שהיה והלך. את מנהלת מאבקים כדי שהאבא של הבנות שלך יבלה איתן אבל את לא מסתכלת על זה שהוא כנראה לא ממש רוצה את זה ולכן המאבק שלך יכשל. במקום להשקיע בזה את האנרגיות שלך תשקיעי את הזמן בבנות שלך בבילוי משותף לכן, בצפיה משותפת בסרט או במשחק שאתן יכולות להנות ממנו. דברי איתן על מה שקשה להן והסבירי שאתן יחד מהוות את הכח שלכן. את צריכה להבין שהן זקוקות לאבא שרוצה להיות איתן ולא לאבא שמחייבים אותו להיות איתן.
    בנוגע לכאב שלך, אם תתרכזי במה שאת יכולה לעשות לעצמך ולמען הבנות את תחשבי עליו פחות והכאב ילך ויפחת.

בהצלחה,
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות...
    ענת
    14/04/2009

שלום,
    אני נשואה עוד מעט 3 שנים ולנו ילדה בת 2.
    לפני כשנה היה סכסוך מאוד גדול בין הוריי לבעלי וההורים שלו בקיצור הוא מבחינתו מחק אותם מחייו. כל אירוע, חג, יום הולדת וכו' אני הולכת לבד עם הילדה, זה נורא מציק לי , לא עושה לי טוב, כואב לי לראות את כולם עם הבעלים שלהם והילדים עם אמא ואבא ורק שלי בלי האבא שלה.
    לפני כמה ימים בן דוד שלי הזמין את אחי ואחותי לארוחת ערב וגם אותנו הזמין...בעלי סירב לגמרי אפילו לא מוכן ללכת לשעה , לכבד את הזמנתו של בן דודי . בקיצור אני מרגישה ממש אומללה , אני הולכת איתו לכל מקום שרק יבקש. מה את מציעה לי לעשות? נמאס לי כבר מהמצב הזה, אף אחד מהמשפחה שלי לא נכנס לבית שלנו ,רק ההוןרים שלו באים והבני דודים שלו...אם הוא ישמע שמשהו מהמשפחה שלי היו הוא עושה סקנדל.

תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות...

הוספת תגובה

• מריבה עם ההורים

דליה שוורץ
    14/04/2009

שלום ענת,
    אני לא יודעת מה הסיבה למריבה שהיתה בינו לבין הורייך ומדוע הוא נפגע כ"כ שאינו מוכן להגיע לשום אירוע משפחתי. העניין הוא שאת הסובלת העיקרית מכך וזה יוצר מצב בו את לא יכולה לארח את הורייך ובני משפתך. כדאי לתפתחי את הנושא לשיחה איתו לא ברגע של כעס ו בזמן שיש מפגש על הפרק. נסי להסביר לו עד כמה זה מקשה עלייך, בררי איתו מה צריך לעשות כדי שיוכל לסלוח להורייך על מה שהיה. הסבירי לו כמה המצב לא בריא גם עבור הילדה שלכם שגדלה בבית שיש בו מצב של ברוגז בין חלקי המפשחה. יכולות להיות סיבות רבות לכעס שלו שאיני יודעת אותן כרגע כמו למשל כעס עלייך שלא היית לצידו בעת הויכוח ועוד אפשרויות רבות ולדעתי כדאי לנסות להבין את הסיבות האלה כדי שאפשר יהיה להתקדם.

אסמח לסייע,
    דליה שוורץ -יועצת זוגית ואישית
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה
    ניבה
    14/04/2009

אני ובעלי תושבי חו"ל מזה כמה שנים
    הוא עזב את הבית לאחר 19 שנה בעקבות רומן עם המזכירה שלו וכן בגלל כניסתו בצורה עמוקה וטוטלית לכת הסיינטולוגיה.
    המשבר נמשך זמן מה, בין כן ולא מצידו (לחזור , לא לחזור)
    עכשיו נפלה החלטה לסיים את הסיפור
    אני בכאב גדול ובתחושת אובדן צורבת
    נמצאת לבדי בחו"ל, אין לי אישור על פי חוק לעזוב עם הילדים
    לא יודעת במה ובמי להתמך

מבקשת עיצה
    עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

• פרידה

דליה שוורץ
    14/04/2009

ניבה שלום,
    תחושת האובדן שלך ברורה לחלוטין ואף מתעצמת לנוכח העובדה שאת נמצאת בחו"ל ולא יכולה לעזוב בגלל הילדים.
    אני מציעה לך לפנות לעורך דין כדי יעוץ מקצועי איך להתגבר על העניין עם הילדים ולבדוק מה האופציות שעומדות בפנייך בנשוא.
    לגבי התחושה שלך - פרידה היא סוג של אובדן ויש לתת לזמן לטשטש את הכאב ואז אפשר יהיה להמשיך הלאה. אם הוא החליט לסיים ונחוש בדעתו כל שנותר לך לעשות זה למצוא לעצמך תעסוקה כדי שתוכלי להתגבר כמה שיותר מהר.

בהצלחה,
    0544-220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין
    אלה
    13/04/2009

אני נשואה מזה כשנתיים +ילד קטן. בעלי מאד פגע בי לפני מספר חודשים ומאז טען שרוצה לחזור אבל רק המשיך לפגוע בי מהרבה בחינות והמצב הלך והידרדר.. הפגיעות היו גם בילד כי כמעט לא ראה אותו ועכשיו הוא החל בגירושין וטוען שרוצה לגדל את הילד. בנוסף הוא עדיין טוען שהכל בגללי. האם יתכן שהוא לא מודע למעשיו? או שהוא סתם רוצה שארגיש אשמה?וגם - אם הוא רוצה לחזור למה החל את התהליך הזה ועוד עם עו"ד? שאלה נוספת - האם יהיה עדיף להתגרש מבחינתי ומבחינת הילד?באילו תנאים הוא יכול לקבל אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    גירושין

הוספת תגובה

• האם להתגרש

דליה שוורץ
    14/04/2009

אלה שלום,
    לשאלותייך הספציפיות תוכלי לקבל תשובות רק אם תשבי ותדברי איתו ותנסי להבין האם הוא מדוע למה שעשה או לא, ואם הוא רוצה להשאר או להתגרש. אים זפק שהמצב מבלבל, מצד אחד רוצה אומר שרוצה להשאר ומצד שני לוקח עו"ד. לא נתת פרטים על מה שהיה בינכם ואיך את הגבתלדברים אבל חשוב להבין שאת הפתרונות לשאלות האלה ניתן לקבל אך ורק בשיחה בינכם בו כל צד יוכל להסביר ממה נפגע וכמה נפגע כל צד יוכל להסביר מה דרוש לו במערכת הזוגית מה הוא צריך ומה רוצה לקבל מבן הזוג.
    לגבי השאלה האם כדאי להתגרש, אין אפשרות לתת תשובה אחת לשאלה הזו, יש לבחון את כל הסיבות לפרידה ולבחון את ההשלכות שתיהיה לפרידה על כל אחד מכם אך יש לבחון גם את ההשלכות של להשאר יחד ורק אז לקבל החלטה.
    נסו לפנות לייעוץ זוגי כדי לקבל הכוונה כיצד להגיע להחלטות האלה.

אשמח לסייע,
    054-220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עצובה

אלה
    17/04/2009

תודה רבה על תשובתך...
    הבעיה היא שכאשר אני מדברת איתו הוא כל הזמן "עובד" עליי. הוא טוען שאוהב אותי אבל לא יודע איך להסתדר איתי (כאילו שזה ככ קשה...) ואומר בואי נטייל יחד .. ובמקביל עושה פעולות נוראיות נגדי, כמו לומר שאני לא מטפלת בילד טוב וכל מיני שטויות שממש מפחידות אותי. אומר שהגירושין זה בגללי אבל ממשיך וממש נלחם בי כאילו שאני האויב. האם זה יתכן ? או שבאמת כל הדיבורים שלו הם שטויות או שאני פשוט לא מבינה. לפי המעשים - זה בטוח גירושין .. מה את חושבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה