מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על גדנע צלילהר בדוי15/01/2010
חברים המליצו לי להירשם לגדנע צלילה בקיץ הקרוב, הבעיה שאני לא כל כך יודע לשחות (חתירה בכלל לא, קצת חזה), האם צריך ידע בשחייה כדי לעבור את הגדנע? ואם כן שחייה ברמה גבוהה?
שאלה נוספת: עיוורי צבעים יכולים ללכת לגדנע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי18/01/2010אני אתחיל מהסוף- עיוורון צבעים פוסל מאחר ובשייטת צריך ראייה כמעט מושלמת.
כך שהחשש מבעיות הראייה כעת לא רלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיוורן צבעים
ר בדוי19/01/2010לא בדיוק הבנתי את תשובתך, האם אני לא יכול ללכת לגדנ"ע בגלל העיוורון צבעים? אני שמעתי מחבר שבמכון לרפואה ימית לא עושים בדיקת עיוורון צבעים לפני הגדנ"ע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דני בארי22/01/2010נכון- לפני הגדנ"ע לא עושים אבל אם תקבל זימון לגיבוש, לפני זה תצטרך לבצע בדיקות רפואיות.
כפי שכבר רשמתי, עם עיוורון צבעים לא תוכל להתקבל לשייטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ..יוסף בן אבו14/01/2010
אני מתאמן לצבא.
היו לי כאבי ברכיים פעם ואני פוחד שאני יפצע שוב מתי שהוא אז השאלה שלי האם טוב לשים מגיני ברכיים גם שאין בעיה בברכיים?
האם זה מחליש את השרירים או משהו אחר?אשמח לדעת על מה ששאלתי ואם יש עוד דברים אשמח לשמוע
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי18/01/2010אם אין לך בעיות ברכיים אין לך מה לשים את המגינים מאחר והם מחלישים את הרצועות והשרירים מסביב לברך.
מצד שני אם הנך סובל מבעיות ברכיים הייתי ממליץ ללכת עם המגינים בפעילות ובמנוחה להסירם. מה שבטוח לא להעז לישון איתם!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת אימון לפני צבאלאה12/01/2010
בני נכנס לקבוצת אימון כדי להגיע למיונים מוכן יותר
הייתי באחד האימונים ואני רואה שהוא "מפגר" אחריהם בהרבה.
בני תמיד היה בנבחרת כדורסל
הוא משחק סקווט ועושה ספינינג
אני לא מבינה את זה, איך זה יתכן? האם כדאי לבדוק את זה או שאני מגזימה...
הוא טוען שאין לו בעיות או כאבים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללאה
דרור13/01/2010אני לא חושב שיש מקום בדאגה רצינית.
ייתכן ובנך לא מתאמן איתם מספיק זמן והוא אינו מורגל לסוג האימונים.
אימוני צבא הם אירוביים ובנוסף מוכנסים בהם תרגילי כוח שאולי לא נאלץ להתמודד עימם בהיותו שחקן כדורסל.
עליו להיות חזק בראש ולא לוותר לעצמו ולנסות להתקדם להגיע לרמת הילדים האחרים ואף יותר.
ייתכן ואין שם חלוקה לרמות והוא נמצא עם בחורים שפיזית נמצאים בכושר יותר טוב ולכן חזית בו "מפגר" אחריהם.
אולי עדיף לתת לו הכנה אישית שמותאמת לרמתו ולא ל"זרוק" אותו ישר למסגרת אינטנסיבית שכזו.
למחשבתך...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דני בארי18/01/2010לאה שלום.
ראשית אני מתנצל על התשובה אשר הגיעה קצת מאוחר
לעניין השאלה.
כושר קרבי וכושר גופני הם לא תמיד זהים- כלומר אם בנך הוא שחקן כדורסל מוכשר זה לא אומר שבתחילת דרכו בתחום ההכנה לצבא (בטח ובטח אם הוא מצטרף באמצע הפעילות) הוא יהיה ברמה גבוהה מאחר ו הדבר החשוב ביותר בכושר קרבי הוא המנטאליות!!! הכושר הגופני הוא אחד האמצעים המקלים להגיע למטרה.
דבר נוסך בהכנה לצבא מתאמנים עם שקים, אלונקות, זחילות ובדברים אלו לוקח קצת זמן להיכנס (מיומנות שונה ממה שמכיר.)
לסיכום הייתי מציע קצת סבלנות אני לא הייתי נחפז לעשות דברים בנושא.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר קרבימיקי10/01/2010
אני בת 18 ואני אמורה להתגייס בספטמבר. הייתי רוצה להיכנס לכושר קרבי לקראת הצבא והטירונות (למרות שפעם הייתי רצה הרבה, הפסקתי לפני כשנה ועכשיו אני כבר לא בכושר). על מה אתה ממליץ? איזה מטרות עלי להציב לעצמי? איזה תרגילים כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי11/01/2010מיקי שלום
לא כ"כ הבנתי את שאלתך מאחר ומצד אחד כתבת שאת רוצה להצטרף לכושר קרבי ומצד שני אילו תרגילים לעשות.
אשמח למיקוד השאלה
דני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום סיירותרז29/12/2009
אני חריג יום סיירות בגלל קב''א 50 ואני יכול להמתמיין רק למטכ'ל. כי יש לי סעיף עניים..
השאלה שלי עם הסעיף שלי שמורכב ממה שרשום למעלה המספר של הצילנדר והמשקפיים גבוה ומה הוא פוסל
0.25- מספר משקפיים(נמוך מאוד)
2.00- צילינדר
עין ימין
0.75- מספר משקפיים גם נמוך
1.75- צילינדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי02/01/2010אינני בקיא בתחום הרפואי אך אם קבלת חריג אתה מתמיין רק למטכ"ל (שייטת אתה לא יכול וחובלים כבר לא מתמיין ביום סיירות)
מה שבטוח אם קבלת זימון אתה מתמיין שווה בין שווים.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקשרתי אליהם!! תכנס :]
רז04/01/2010התקשרתי אליהם והם אמרו לי בהתלחה שאני לא יכול להתמיין לשייטת,לאחר מיכן אמרתי לה שבגיבוש מטכ'ל (במידה ואני יקבל)לאן אני יוכל להתמיין ביום סיירות?אמרה לי שהיא תחזור אלי..
חזרה אלי כעבור חצי שעה,ואמרה שהיא בדקה עם הקצינים שלה,ואני יכול להתמיין גם לשייטת וגם למטכ'ל..איך זה הגיוני?יש מצב שהם לא עלו על הצילינדר בצו ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדריך כושר קרבידוד28/12/2009
שלום
רציתי לדעת מה הפרוצדורה במיון לתפקיד של מדריך כושר קרבי
הבנתי שחלק מהתהליך הוא ביצוע בוחן בר אור. אני לא ממש בכושר לניקוד גבוה, אני מבצע כ35 שכיבות שמיכה, בטן בינוני מינוס, וריצה בסביבות 10 דקות. האם כדאי לי לוותר מראש(אני נלחם לקבל זימון..)? או שבנוסף בודקים את היכולת של הנבחן להרצות בפני אנשים(שתהיה נקודת זכות לטובתי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי02/01/2010דוד שלום.
אין ספק שיכולותיך הגופניות אינן בשמים אך בלא ספק נחישות היא מרכיב מאוד חשוב. היו לי המון חניכים אשר לא הגיע להם זימון כזה או אחר (אך היה להם קייס) נלחמו והשיגו רתן לך 2 דוגמאות לפני מס' ימים חניך שלי אשר נאבק במדור סיירות לקבל חריג כחודשיים קיבל תשובה חיובית לפני כיומיים והדוגמא הטובה ביותר. ישנו חייל אשר היה חייל שלי ובצעירותו חלה בסרטן- הצבא סרב לגייסו ולאחר מאבק מתמשך התגייס לחטיבת גולני וכיום הוא בפלס"ר!!! (ביום העצמאות קיבל את פרס הרמטכ"ל) בקיצור הכל תלוי בך!
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר קרביאייל27/12/2009
אני בן 16,והחלום שלי זה להיות בשייטת 13.
אני רץ 5 ק"מ ב-22 דקות אני יכול לעשות60 שכיבות סמיכה
,80 כפיפות בטן 30מעלות בדקה,ו 20 מתח אחיזה רגילה.
איך כדאי לי להתאמן לקראת יום הסיירות והגיבוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי02/01/2010אייל שלום.
שאלתך חוזרת כבר מס' פעמים כך שאני חוזר ואומר אין מה לעשות גם ימי הסיירות וגם הגיבושים הנם פעילויות בהם אתה המתגבש היחיד מתמודד עם עשרות אנשים אחרים הרוצים בדיוק את מה שאתה רוצה- מקום בסיירת לכן הפעילות האידאלית הנה הכנה בקבוצה (כך אתה יכול לדמות יותר את הגיבוש- מבחינת אקטים ורמה) זה שאתה בכושר טוב או פחות קצת פחות רלוונטי מאחר ובגיבוש מה שרלוונטי זאת היכולת המנטאלית!!! ועל כך ניתן להתאמן רק עם משהו שעומד מולך (מדריך)
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה מוקדמת בעזרת "אחריי"מיכל26/12/2009
אחריי היא תנועה שמכינה תלמידי יא'-יב' לרמת כושר קרבי במפגשים של פעמיים בשבוע, והאימונים כוללים מסע אלנוקות, ריצות, שכיבות סמיכה.. בקיצור- כושר קרבי.
השאלה שלי היא בקשר לאלונקות.. אני יודעת שהן בסופו של דבר מכינות אותי טוב לרמת הכושר הקרבי, אבל מבחינת בריאות זה טוב לגוף? ריצה עם משקל כבד על הכתפיים יכולה להזיק? ואם כן אז איך?
ועוד שאלה.. איך אני יכולה להגיע לתוצאות יותר טובות בריצת ה2000? כרגע 10:18 והמטרה שלי היא להגיע ללפחות 8:00
תודה מראש, ספיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי27/12/2009ספיר שלום.
פעילות עם משקל גבוה אינה פעילות בריאה לגוף, הסיבה שמבצעים ריצת אלונקה היא הכנה לגיבושים, טירונות ולצבא בכלל.
מבחינתי לפחות אם לא הייתי "חייב" באלו"פ כושר קרבי לא הייתי מכניס אלונקות אך כפי שכבר כתבתי זה הכרחי.
כאן המקום לסייג ולכתוב שלצערי ישנם גופים אשר רוצים להרשים החניכים ומייצרים פעילות במשקלים חסרי פרופורציה מה שגורם בעתיד (ולפעמים עתיד קרוב) שברי מאמץ, כאבי גב, כאבי ברכיים, עיכוב\ הפסקת גדילה, דלקות שוונת ועוד כל מיני בעיות. לא חייבים לעבוד עם משקלים מטורפים כדי להגיע לתוצאות (ואני רואה זאת אצלי בכל גיבוש וגיבוש).
המלצתי לשיפור ריצת 2,000: בהנחה שה100% שלך הוא 10:18 לבצע במשך שלושה שבועות עד חודש ריצות של 2,500 מ' ב 12:54 (זה יוצא אותו קצב- פשוט הגדלתי המרחק) לאחר מכן לרוץ שוב 2,000 מדידה וזה ה-100% החדש ושוב 3 שבועות וחלוזר חלילה.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספרינטיםעומר22/12/2009
השאלה שלי היא: למה כל אחד מגיב אחרת לספרינטים?
אני מתכוון שלאחד מתחיל לכאוב הראש, השני מתחיל להקיא, לאחרים שלא מקיאים ולא מתחיל להיות להם סחרחורות ברור שקשה, אבל למה הם לא מגיבים בהקאה או סחרחורות כמו האחרים?
אני שואל את זה כי לי יוצא לכאוב הראש בספרינטים ובא לי להקיא אחרי מספר קטן של ספרינטים
למה זה? ואיך אפשר למנוע זאת כמובן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות שונות
דני בארי22/12/2009עומר שלום
כפי שלאחד קל יותר ללמוד מטמטיקה ולשני ספרות כך גוף האדם מגיב שונה למאמצים שונים.
ברגע שאתה מביא את הגוף למאמץ המגרה את סף יכולתו המוח "שולח" נורות אזהרה- כאבי ראש ,סחרחורות, אי יכולת להתקדם כשמטרתן להגיד לך "שים לב" אתה נכנס לסף היכולת של הגוף.
ככל שתהייה יותר מיומן זה יקרה פחות אם בכלל (ואני לא מתייחס כלל למצב חולי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דני שלוםדניאל21/12/2009
רציתי לשאול אם קיימת קבוצת כושר קרבי בחולון אני מעניין להכין את עצמי לצבא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר קרבי בחולון
דני בארי22/12/2009בחולון אינני מכיר באופן אישי את הגופים הפעילים ורמתם, מצטער בחולון לא אוכל לעזור.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל עקומהאוסנת20/12/2009
חבר שלי מרבה לרוץ בחוץ, בד"כ על אספלט.
כשאני מצטרפת אליו אני שמה לב שכף הרגל שלו נוטה כלפי פנימה, ממש מתעקמת,
הוא טוען שהוא לא מרגיש בעיה בריצה.
האם צריך לטפל בזה או שאם זה לא מפריע לתת לו להמשיך לרוץ כל.
הנעל, אגב, נשחקת מהר יותר באזור הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי23/12/2009אין ספק שאת צודקת ושחיקת הנעל המוקדמת מראה כי האזור בא במגע רב יותר עם הריצפה מאשר שאר הנעל.
הייתי מבצע 2 דברים מיידים:
1. עובר לרוץ על משטחים רכים יותר (חול, דשא).
2. מדרסים, מדרסים ושוב מדרסים
שיהיה בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים+רטליןרז04/12/2009
אהלן, יש לי מספר מינוס 1.75
הקב''א שלי 50 ואני חריג יום סיירות.כנראה רפואי עכשיו שהיתקשרתי למוקד שירות לדעת לאן אני יכול להתמיין ביום סיירות אמרו לי שרק למטכ'ל,מכיוון שאני פסול שייטת בגלל סעיף ראיה.ופסול חובלים בגלל קב''א,הפחד שלי כזה. אני בעל כושר גופני גבוה עברתי יום סימולציה בלי בעיה בכלל,אני יודע שאני גם בע'ה יפציץ ביום סיירות..אני מפחד שיגיעו לוועדות שם אני לא יקבל כלום בגלל שאני חריג.
*כמו כן שכחתי לציין שאני נוטל רטלין,אני מתכוון לדווח לרופא על רצוני להפסיק כי אני כבר 3 חודשים לא נוטל וזה ממש לא משפיעה עלי שאני לא לוקח.. רציתי לדעת עם קיבלתי יום סיירות זה אומר שהבעייה שלי קלה מאוד,ועם הבעיה הייתה חמורה לא היו מאשרים לי רטלין.
מחכה לתשובה בדחיפות:] תודה רבה ושבת שלום
רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות לא רפואי,בגלל נתונים אישיים
רז04/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דני בארי05/12/2009רז שלום
במידה ותתאים תקבל מטכ"ל ובמידה שלא אז לא.
המערכת הצבאית לא "תבזבז עליך משאבים רק כדי "לרצות " אותך, אם מלכתחילה לא מגיע לך לא תקבל זימון כלל.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה ליום סיירות - צריך עזרה בבקשה!שם בדוי01/12/2009
שלום ,
אני מתאמן ליום סיירות והתחלתי להתאמן באופן יותר ספציפי ! עד עכשיו הייתי משחק הרבה כדורסל ועושה ריצות ארוכות , והכושר הנוכחי שלי הוא טוב .
מהיום התחלתי להתאמן על דיונות ואינטרוולים כדי להתכונן טוב יותר ליום סיירות. גם לפני חודשיים הייתי מתאמן יותר טוב אך אז הייתה לי הפסקה שלא בגללי ולכן הכושר שלי ירד מעט !
דבר ראשון, רציתי לדעת האם הכושר שלי יחזור עם הזמן או שזה כאילו אני מתחיל שוב מאפס? זאת אומרת האם הכושר שלי יעלה הרבה יותר מהר ממה שהוא אמור בגלל שבזמנו כבר הגעתי לכושר מצוין ? ודבר שני , רציתי לדעת איזה אימון לעשות על הדיונות .. ? חשבתי נגיד על כמה שיותר עליות על הדיונה ב20 דקות לדוגמא או 10 ספרינטים על הדיונה שבין ספרינט לספרינט יורדים בהליכה את הדיונה.. מה אתם מציעים לי ? מה האימון הכי אפקטיבי על הדיונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה תשובה ???
שם בדוי03/12/2009מישהו יכול לענות לי על השאלה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דרור04/12/2009ראשית לגבי החזרה שלך לכושר, כן אתה אמור לחזור יחסית מהר לכושר הטוב שהיית בו, אך כמובן שתוך כדי התמדה ואימונים מסודרים ומפוקחים.
לגבי אימוני הדיונה, אתה יכול לבצע בין 8-10 עליות מהירות מאוד של הדיונה(להוסיף 1.5 ק"מ חימום ו 1 ק"מ שחרור) זה אכן אימון טוב ומשפר.
כמובן שאפשר לגוון ולעלות אותה בריצה אחורה, צעדי איילה, צעדי מכרעים, ריצה צידית וכד'.
תוסיף לאימון תרגילי כוח כגון מתח ושכיבות שמיכה ובטן בצורות מגוונות והרי לך אימון הכנה לתפארת.
בהצלחה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה..
שם בדוי06/12/2009האם בחודש הכושר המצוין שלי יכול לחזור.. אם אני פעם-פעמיים אתאמן על הדיונה + ריצת אינטרוולים אחת בשבוע.. ועוד כדורגל פעם בשבוע וריצת שחרור ארוכה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן כל עוד זה בהדרגה
דרור06/12/20092 אימוני נפח(ריצה+כדורגל) ו2 ריצות קשות בעלייה עם מנוחה ותזונה נכונה יבנו את הכושר חזרה בצורה הדרגתית, אל תעמיס מעל לאשר גופך מסוגל כי אתה תפגע בהמשך הדרך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. דבר אחרון בנוגע לתשובתך..
שם בדוי07/12/2009אם אני עושה נגיד שבוע הבא 2 אימוני דיונה.. לא כדאי לי לעשות אימון אינטרוולים, נכון ?? רק כשאני עושה אימון דיונה אחד.. נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן לדעתי זה קצת יעמיס ...
דרור07/12/2009בעיקרון אני ממליץ על 2 אימוני נפח(שיהפכו ל3 כשתשתפר) שאתה מכניס כל 5 דק' ריצה מתגברת של 35-50 שניות, ואימון אחד עצים כגון דיונה או פארטלק במידה ואתה מבצע אותם נכון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה עוזר.. ?
שם בדוי07/12/2009מה זה עוזר העניין עם הכל 5 דקות ריצה מתגברת ??
ואפשר לעשות נגיד 2 אימוני נפח קלים.. ( ריצת שחרור וכדורגל ) ו2 אימוני דיונה , נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
דרור08/12/2009א. זה עוזר להמריץ מעט את קצב הלב שכן ריצה באותו הדופק גם משעממת ואף אפילו יכולה לפגוע בתפקוד הלב בזמן מאמץ. יש לאתגר מעט את הגוף ע"י העלאת הדופק או שינויי משטח הריצה כל כמה זמן(מכביש לאדמה למשל וכד'..)
ב. כן, זה בסדר גמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך תשובה
דני בארי14/12/2009רק תוספת קטנה אני אישית לא ממליץ כלל לרוץ על משטחים קשים (כביש) ניתן "לשחק עם הדופק מחול רך לקשה או עליות
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנית לשבועייםאנונימי29/11/2009
אהלן, התעוררתי קצת באיחור אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא..
אני מתגייס עוד 15 יום ועושה טירונות 02, אני לא יודע ממש מה עושים שם אבל הבנתי שבתפקיד עורפי הצבא כבר ידאג שהגוף שלי יתנוון מהר מאוד, אז אני רוצה לחזור לכושר..
הייתי שחיין תחרותי אז מבחינה הזאת תוך שבוע אני חוזר לכושר,
רציתי לדעת מה אפשר להוסיף לזה באופן אינטנסיבי בשבועיים הקרובים ואז איך להמשיך משם אחרי הגיוס (מחוץ לצבא, כי אני לא קרבי). אם אפשר תוכנית (בנוסף לשחייה), אני רוצה להגיע מוכן. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
אנונימי29/11/2009הבנתי גם שבגיל 18 זה לא משנה מה אוכלים כל עוד אוכלים הרבה ולא ג'אנק פוד,
נגיד טונה, ביצים, בשר, ירקות.. פשוט לאכול הרבה, זה נכון? אני 1.83 ושוקל 57 זה די נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דני בארי30/11/2009ממש לא נכון כמובן שצריך לאכול את כל אבות המזון.
כן המשקל שלך הוא קצת נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דני בארי30/11/2009שלום אנונימי.
קודם כל טוב שאתה יודע שהתעוררת מאוחר
כמובן ששבועיים כמעט ולא יעשו לך מאום
הייתי מציע לך לבצע 2-3 אימונים בשבוע המשלבים ריצה וכוח.
שיהיה גיוס קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום סיירותיניב22/11/2009
אהלן שמי יניב,ובקרוב יש לי יום סיירות.
המספר משקפיים בעניים שלי הוא -1.5 וגם צילינדר רציתי לדעת עם זה יפסול אותי ביום סיירות,אני בכושר גופני טוב אני רץ 5 ק''מ, רץ 2000 ב7:37 מתאמן על ספרינטים גם
אני מפחד שהמספר משקפיים יפסול אותי לרוב היחידות ביום סיירות,אך מה שמפתיע אותי זה שקיבלתי יש כאלה עם סעיפי ענייים שלא מקבלים.האם מספר זה נחשב לחריג מאוד?אני רואה בלי משקפיים לטווח הרחוק בסדר גמור.זה לא שאני עיוור ולא רואה כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי23/11/2009יניב שלום
אינני רופא צבאי אך מהידע שלי המס' שלך הוא גבולי, מה שבטוח הוא לא חריג
יכול להיות שחבר'ה עם מס' יותר נמוך לא קיבלו אך הסיבה היא הקב"א
בכל מקרה להערכתי תוכל להתמיין רק לחובלים
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)