פורום כושר קרבי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשר לסירות
    נאור
    19/11/2009

אני בן 16 והחולם שלי זה להגיע לאחת מן הסירות.
    גובה 1.78 משקל 60 ק"ג
    אני עושה 3 מתח 20 שכיבות סמיכה 120 מעלות.ו- 45 שכיבות שמיכה ב- 90 מעלות ו-80 בטן.
    אני רץ 5 ק"מ תוך 40 דקות .

האם אפשר לתת לי תוכנית שתקדם אותי ותשפר את הכושר הגופני שלי.

נ.ב אני לא הולך לחדר כושר . ואם אפשר שלא תיהיה בתוכנית משקולות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לסירות

הוספת תגובה

• אחי אתה חייב להישתפר

יניב
    22/11/2009

5 ק''מ ב40 דקות? זה כמעט 8 דקות לקילומטר!!

תשתפר ותצליח אחי בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחי בקשר לריצה

נאור
    22/11/2009

בשבת רצתי ב-55 דקות 8 ק"מ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דני בארי
    23/11/2009

נאור אין בעיה לעבוד על כושר גופני זה דבר מצוין אך כך בחשבון שיום הסיירות הוא הרבה יותר מכושר. הדבר החשוב ביותר היא היכולת המנטאלית ולא הפיזית!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לדבריך

נאור
    23/11/2009

אני עובד בקטע של מנטליות ויש לי את הרצון להתאמן אבל אני לא יודע איך לעשות זאת האם אתה יכול לתת לי תרגילים שיחזקו לי את שרירי הידים כי בגלים אני בסדר אבל בידים זה הקטע הקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• *רגלים

נאור
    23/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכולת מנטאלית

דני בארי
    24/11/2009

נאור - על יכולת מנטאלית לא ניתן לעבוד לבד אין מה לעשות!!! הכוונה "לעבוד עליך" לדוגמא אקט שאומרים זחילה עד נק' מסוימת אך בפועל המרחק ארוך יותר ואתה לא יכול לתרגל זאת לבד...
    אם אתה רוצה לשפר ידיים (אך שוב אין לזה שום קשר למנטאליות) תבצע שכיבות שמיכה, התנגדות כנגד קיר, הרמת משקל מאחורי הראש, בישיבה הרמת משקל מלמטה לכיוון החזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לתשובתך

נאור
    24/11/2009

ואיפה אני יכול לעבוד על מנטליות? האם יש חוג או משהו ששם עובדים איתך על זה (אני גר במבשרת ציון).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

דני בארי
    30/11/2009

כמובן שיש פעילויות כאלו, אך אני לא מאזור מגוריך ולא מכיר באזור מבשרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר למכון כושר

נאור
    01/12/2009

האם אתה ממליץ לי ללכת לשם? ובגיל כזה (16)?
    האם זה באמת נכון שאנשים שהולכים למכון לא גדלים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דני בארי
    05/12/2009

אין שום פסול באימון חד"כ- הכל תלוי במטרות ובאימון.
    אנשים לא גדלים כאשר הם לא עובדים נכון!!! ההמלצה שלי לא לעבוד עם משקולות בעמידה כאשר המטרה הרמתן מעלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטרה: שייטת 13
    שון
    18/11/2009

כמה שאלות
    יש יום סיירות. אחרי שאני עובר את זה. יש גיבוש לא?
    אם אני עובר את הגיבוש אני בסיירת? אם לא עברתי את הגיבוש? אני יכול ללכת ל669?עוקץ?
    איך זה הולך?

וביום סיירות. מה מבקשים שם ? כמה לרוץ? כמה כפיפות?שכיבות שמיכה?לרוץ עם אלונקות?זחילות?לחפור בור מטר עומק?

ומה יש בגיבוש ? האם יותר קשה?

תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    המטרה: שייטת 13

הוספת תגובה

• ש' 13

דני בארי
    19/11/2009

שון שלום.
    נכון באם אתה עובר את יום הסיירות אתה מקבל גיבוש ל מטכ"ל\שלדג\669 או ש'13 או חובלים.
    אם עברת הגיבוש התקבלת למסלול אם לא אתה זכאי לגיבוש קטן או ריאיון (צנחנים, אגוז וכו'.
    ביום הסיירות תבקש את מה שאתה שואף- אל דאגה אם לא תתאים לא יקחו אותך.
    מבחינת התוצאות ככל שתעשה יותר בכל אחד מהאקטים תגדיל את סיכוייך.
    הגיבוש זה כבר סרט אחר הוא הרבה יותר ארוך וקשה- כל האינטרנט גדוש בסיפורי גיבושים אתה מוזמן לקרוא.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר קרבי

היי
    לפני שבוע הייתי במיונית למדסית אך בגלל שהיה לי חום של 37.5 לא נתנו לי לרוץ ואמרו לי שיזמנו אותי שוב...
    מצד אחד זו הייתה אכזבה גדולה אך מצד שני יש לי את האפשרות להאתמן ולהגיע בכושר טוב יותר בפעם הבאה..
    אשמח אם תרשום לי תרגילים שאני יכולה בכדי לשפר במיוחד את הריצה שלי. הבעיה הכי גדולה שלי היא שפשוט אחרי כמעט 500 מטר כבר נגמר לי האויר...
    וגם כל מיני תרגילים לשיפור כפיפות בטן ושכיבת שמיכה...
    תודה גיל

לקביעת תור
    סגירה
    כושר קרבי

הוספת תגובה

• לגיל

דרור
    15/11/2009

היי גיל
    הערה לפתיחה,
    הייעוץ שלי פה הוא כללי מאוד, במידה ותרצי ייעוץ או תוכנית אימון או אימונים אישיים(בתשלום) שבעלי בסיס נרחב יותר ויביאו אותך לשיפור גדול יותר, צרי איתי קשר. אני מאמן באזור השרון.

ולשאלתך, הייתי ממליץ בעיקר על ריצות נפח קלות ב3 שבועות ראשונים, משמע ריצה שבין 15-20 דק' בקצב קל. בהמשך הייתי מכניס כל כמה דק' ריצה מהירה של כ30 שניות ולאט לאט מעלה את משך הריצה.

לגבי תרגילי בטן ישנם מגוון תרגילים באתר/יוטיוב והשכיבות שמיכה ישתפרו ע"י עבודת סטים של 3-4 פעמים בשבוע בהם תקחי 60-70 אחוז מהמקסימום שלך ותבצעי 4 סטים מזה עם דקה וחצי מנוחה בין סט לסט.!

בהצלחה
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי גיוס הבא לקורס הבא של מדסית?
    ספיר91
    11/11/2009

והייתי רוצה לדעת עוד פרטים לגבי הקורס עצמו ..
    לגבי מבחנים, האם יש מצב כזה שלא עוברים את הקורס? על מה מעיפים ?
    כמה שיותר פרטים יעזרו לי , תודה :)

הוספת תגובה

• תשובה

דרור
    11/11/2009

מועדי הקורס הם ינואר, אפריל/מאי, ספטמבר.

אם נכשלים שוב ושוב במבחנים אז ישנה סכנת הדחה. כמו כן מדיחים גם על הפרת פקודות ובעיות משמעת חריגות..
    פרטים על הקורס יש בתשובות נרחבות בפורום...בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך! עוד שאלה ..

ספיר
    11/11/2009

אתה יודע אולי מתי בדיוק בינואר ... ?
    והייתי מעוניינת לדעת עד כמה קשה הקורס..
    מהבחינה הזו של כמה פעמים עושים מדס ביום, האם מקשים עלינו ממש.. ובכלל, מהו סדר היום.
    מבחינת המבחנים - הבנתי שעושים מבחן בר-אור שהוא כולל את הכפיפות בטן,שכיבות סמיכה וריצה. בנוגע לכפיפות בטן ושכיבות הסמיכה ניתן לומר שאני לא הכי טובה.. מאוד ממוצעת (כפיפות בטן- 35-40, ושכיבות סמיכה זה לא משהו שיצא לי לעשות יותר מדיי. האם ניתן לעשות את השכיבות סמיכה עם הברכיים על הקרקע? ), וריצה אני בסדר גמור. הבנתי שצריכים לרוץ 2000, ואני עושה 2000 בערך ב11:30-12:00 דקות.. זה בסדר? והכפיפות בטן ושכיבות סמיכה אם אני לא הכי טובה , יש סיכוי שיוציאו אותי מהקורס בגלל זה .. ?

תודה רבה =))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות נוספות...

דרור
    11/11/2009

אהלן
    ראשית אני לא יודע מתי בדיוק בינואר, לדעתי בחלק הראשון של החודש..תלוי בטירוניות של הבנים והבנות.

בקצרה על מהלך הקורס:
    מהבחינה העיונית עוברים על נושאים כמו פיזיולוגיה, אנטומיה, תזונה, הרצאות בתחומי בריאות, ארגון ימי ספורט ובריאות, עקרונות ההדרכה הנכונה ועוד..
    על כל אחד מהנושאים האלה ייערך מבחן(לא לדאוג, יש מועד ב' לנכשלים אבל את תותחית!:)
    מהבחינה הפיזית: אימוני בוקר, אימוני ריצה, אימוני מסלול מכשולים, אימוני כוח, אימוני גמישות, אימונים עם מוזיקה ועוד כמה סוגים שתחילה יועברו ע"י המדריכות ולאחר שתבינו בכיתה איך בונים כל אימון כזה, תעבירי בעצמך בין 2-4 אימונים כאלה לחברותייך לצוות.
    המבחנים הפיזיים: 3 בחני בראור, 2-3 בחני מסלול מכשולים, בוחן אסון טבע ואולי עוד אחד ששכחתי

לגבי שאלתך לגבי בוחן הבראור, לא, אי אפשר לעשות שכיבות שמיכה על הברכיים, תתצטרכי להתאמן ולהשתפר בהדרגה וכמובן שתוך כדי הקורס משתפרים בכל המרכיבים!
    תוצאה של 11:30 דק' ב2000 היא אינה ברמה גבוהה מספיק. לא אומר שיעיפו אותך מהקורס על זה אך תצטרכי להשתפר בכ1:30 דק' לפי דעתי, והדבר אפשרי בהחלט!

מקווה שעזרתי ואם יש לך עוד שאלות אשמח לייעץ.

דרור
    מאמן כושר אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח אם תספק לי עוד תשובות לשאלותיי

ספיר
    12/11/2009

איך אוכל לעשות זאת כמו שצריך ולהצליח לעשות כפיפות בטן ושכיבות סמיכה (כמה שיותר) ? מה הן ההמלצות שלך? איזה תרגילים לעשות?
    ולגבי הריצה (2000 מ') איך לעשות זאת בהדרגה ולהוריד דקה וחצי מהזמן הכולל ?

מודה לך על עזרתך !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דרור
    12/11/2009

בנוגע לכפיפות בטן, הייתי ממליץ לך על 3-4 תרגילי בטן שונים וכל שבועיים לבדוק את עצמך בבוחן בטן שבו בן זוג מחזיק לך את הרגליים ברצפה ואת מגיעה עם המרפקים לברכיים וחוזרת כמו במבחן האמיתי.
    שכיבות שמיכה ניתן לשפר ע"י עבודת סטים( 3 סטים של 70% מהמקסימום שאת עושה-שגם אותו תבדקי או ע"י אימון 3 סטים נוסף כדלקמן: סט 1: 100% סט 2 75% וסט 3 50 % מהמקסימום)

לגבי אימוני ריצה אני ממליץ להתחיל עם 3 אימונים שבועיים. הראשון לפחות
    15-20 דק' ריצה בקצב קל
    הריצה השנייה: 350-400 מ' כפול 4 עם מנוחה של 3 דק' בין לבין(מנוחה אקטיבית כמו הליכה ושחרור רגליים והורדת דופק) ריצה שלישית: תנסי לבצע כל 5 דק' ריצה קלה , 60 שניות מהירות וכך להמשיך בין 15-20 דק'..

כמובן שיש עוד מלא אימונים שההודעה קצרה מלהכיל. אך אני מאמן כושר אישי ומאמן הכנה לצבא, כך שאם תרצי ייעוץ פרטני ו/או אימונים אישיים(בתשלום) אפשר ליצור איתי קשר במייל ואני מאמן באזור השרון.

בהצלחה בכל אופן!
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכפיפות בטן הרגליים אינם ב90 מעלות?

ספיר
    12/11/2009

אני מתאמנת בחדר כושר . האם יש מכשירים מסויימים שאתה ממליץ לי עליהם ?
    ובאופן כללי, כל דבר שאתה ממליץ לי לעשות בחדר כושר כדי לשפר את תוצואותיי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

דרור
    12/11/2009

בבוחן הבראור בכפיפות בטן בן זוג אחד שוכב על הגב ובן זוג שני תופס לו את 2 כפות הרגליים חזק כלפי הרצפה. שמים 2 ידיים משולבות מאחורי הראש ומתרוממים עד למצב שהמרפקים נוגעים בברכיים וחוזרים. זה שווה חזרה אחת.
    בחדר הכושר לשם חיזוק הבטן בלבד הייתי ממליץ על כפיפות בטן עם רגליים ב90 מעלות ואפילו עם רגליים ישרות לכיוון הרצפה והבאת הידיים לאצבעות הרגליים. בנוסף לעשות בטן "אופניים" כאשר כל פעם המרפק נוגע בברך הנגדית..
    ועל ההליכון הייתי מבצע ריצות כפי שהנחתי אותך מקודם..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך דרור =)

ספיר
    12/11/2009

את האימונים התחלתי כבר אתמול .. אמשיך עם זה יום יום .

ושוב, תודה רבה על העזרה, על כל האיפורמציה. מאוד עזרת לי !!!

יום טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף ועוד הערה

דרור
    12/11/2009

אל תתאמני במשך 7 ימים בשבוע, הקדישי בין 2-3 ימים בשבוע למנוחה כדי שלגוף תהיה היכולת להשתפר ולבנות עצמו מחדש לאימון הבא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה..

נועה
    12/11/2009

13.1.09 יש גיוס לקורס מדא"ג

כעיקרון על פציעות , עישון ומשמעת כושר זה הכל בראש !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נועה! דרור,עוד כמה שאלות ..

ספיר
    13/11/2009

רציתי לשאול בנוגע ל-350מ' - בכמה זמן אני אמורה לעשות את זה ?
    גם כשזה רק זה, וגם כשזה כלול בתוך ה- 2000 מ' .
    ובנוסף, בכמה זמן אני אמורה לעשות 1000 מ' (כלול בתוך ה2000 מ') , כדי שאגיע לתוצאה של 10-10:30 בריצת ה-2000 ?

ובנוגע לכפיפות בטן, אני עושה איך שאמרת לי - אך זה עושה לי כאבים איומים בגב!
    לעומת זאת כשאני עושה עם רגליים ב90 מעלות אז הולך לי מצויין. אתה יודע אם יש אפשרות כזו לשים את הרגליים ב90 מעלות בכל זאת ? כי באמת שאני מרגישה שזה מזיק לי כשכפות הרגליים על הרצפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

דרור
    13/11/2009

קשה לי להעריך בכמה את אמורה לעשות את התוצאה הזאת, למה שלא תנסי את האימון הזה ותכתבי את הזמנים שלך...בעקרון את אמורה להגיע ל 2:45-2:50 דק' בריצת 500 מ' ולקראת ה5:15 דק' בריצת ה1000 ושהסיום שלך(1000 האחרונים יהיו יותר מהירים כי מסיימים בכל הכוח)

לגבי הבטן, קודם כל אם אין בן זוג אז תכניסי את הרגליים מתחת למשהו. צר לי לשמוע על כאבי הגב, אם זה מחמיר נא לפנות לרופא. בנוסף הייתי ממליץ על חימום הגב לפני הפעילות!
    אל תעבדי מהר מדי, ותרדי לאט לכיוון הרצפה. זה בהתחלה קשה, לא נוח וכואב בצוואר אבל בסופו של דבר להגיע ל86 זה קליל ומתגברים. בקושי מרגישים את הבטן אלא יותר את הרגליים ואת הצוואר ואת הגב.
    מבחינת חוקי הבוחן, אין אפשרות לשים את הרגליים בכל זווית ששונה מעל הרצפה כאשר הבן זוג מחזיק לך את הנעליים שלא יתרוממו מהרצפה. מחכה לעדכונים:)!

לייעוץ נוסף/אימונים(בתשלום) ניתן לפנות אליי במייל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו,זה נראה לי בלתי אפשרי!

ספיר
    13/11/2009

לעשות ק'מ אחד ב5 דקות ??? וואו,זה באמת נראה לי בלתי אפשרי! אבל אני חייבת לציין שאתה מאוד מעלה לי את המוטיבציה עם מה שאתה כותב, ואני מודה לך על הזמן שאתה מקדיש לשאלות שלי !
    היום הייתי במכון ורצתי 4 סטים של 400 (כמו שאמרת). האחרון היה לי קצת קשה, לכן בריצה האחרונה רצתי רק 350 מ'. מאוד מקווה שזה ישתפר עם הזמן,אני גם מאמינה בעצמי בנוגע לזה ככה שהכל יהיה בסדר =)
    בנוגע לכפיפות בטן, איזה תרגילים אוכל לעשות לחיזוק הגב? כל תרגיל שאתה ממליץ שאוכל לתרגל ושבסופו של דבר יילך לי חלק!

ואני מאמינה שאצטרך אימון או שניים.. זה מאוד יעזור לי. אפנה אליך באימייל בנוגע לזה בעוד חודש בערך. תודה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד קצת מוטיבציה

דרור
    13/11/2009

האימון לבוחן הבראור הוא מפרך אך מועיל, ריצת 2000 היא לא פשוטה אך יש המון אימונים מגוונים לשפר אותה(אם תחפצי באימונים בכיף נתאם להפגש ואאמן אותך-אם יש לך שאלות נסגור במייל)
    5 דק' לק"מ זה אכן זמן מהיר מאוד לבת, לא אמרתי שהוא יקרה בין רגע, וגם 11 דק' לבוחן בראור זה לא סוף העולם עדיין.
    אבל אם את באמת חרוצה ורוצה להוציא את מלוא הפוטנציאל מעצמך, תדרש הקרבה ועבודה קשה!
    הן מבחינת 3-4 אימוני ריצה בשבוע והן מבחינת המנוחה, הגמישות, התזונה ועוד.
    .
    לשם השוואה סיפור קטן: בכיתה י"ב הלכתי גם אני למיונים לקורס מדריכי כושר קרבי
    התוצאות שלי בבוחן אז: 10:25 בריצת 2000, 45 ידיים ו80 בטן.
    בסוף הקורס: רצתי 7:20 את ה2000, 75 ידיים ו86 בטן.
    כך שתאמיני לי שעליי אמרו שעבודה קשה משתלמת ואני אומר את אותו הדבר גם לך!

לתרגילי הגב:
    1. שכיבה ישרה על הבטן, מצח על כפות הידיים והרמת המצח, החזה והבטן לאוויר לאט לאט ולחזור חזרה- 3 סטים של 12-16 חזרות.
    2. עמידת 6 ( סליחה על הגסות-"דוגי") והרמת יד לפנים ורגל נגדית מתיישרת לאחור בו זמנית. 2 סטים 12 לכל רגל.

בהצלחה!
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אישי?

לידור
    20/09/2015

דרור היי קראתי את כל התגובות והבנתי שאתה מאמן כושר. אשמח שנשוחח לגבי זה. אני עברתי פציעה ברגל ועוד שלושה שבועות אחזור לכושר (ואוריד את הגבס) אני מאוד רוצה להיות מדסניקית, שלחו לי את התפקיד במנילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו! כל הכבוד!!

ספיר
    15/11/2009

בהחלט מעלה את המוטיבציה =)
    כמו כן,גם היום הייתי במכון ועשיתי ריצה, ואת התרגילים לחיזוק הגב כמו שהמלצת לי לעשות. (ועוד כמה תרגילים, אך לא רלוונטי).
    אעדכן אותך במשך השבוע איך הולך.
    תודה רבה על הכל, באמת מודה לך מקרב לב על כל האינפורמציה והזמן שהקדשת לשאלותיי.
    שבוע מצויין !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון עז ללכת לתפקיד מדסית

רותם
    15/11/2013

שלום!
    אני אמורה להתגייס בעוד כחודש לתפקיד נתממ בחיל תקשוב אך במהלך השנתיים האחרונות פיתחתי אהבה ענקית לספוט ואני מרגישה שאני לא מרוצה מהתפקיד שלי ורוצה מאוד להיות מדסית..
    לא הלכתי למיונים בגלל שבתקופה שהם היו הייתה לי בעייה בגב בגלל שהתאמנתי מעט בהגזמה ולכן עשיתי הפסקה מהספורט....
    רציתי לשאול אם מישהו יודע אם יש לי איזהו סיכוי להתקבל להיות מדסית כעת..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון עז ללכת לתפקיד מדסית - תגובה

דני בארי
    24/11/2013

כעת לא אפשרי מאחר וכל המקומות כבר סגורים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרכת כושר קרבי

הייי...
    קוראים לי גיל מתעמלת לשעבר באקרובטיקה מזה 11 שנה..
    לפני יומיים הודיעו לי שהתקבלתי סוף סוף למיונים להדרכת כושר קרבי לאחר דחיות רבות
    כיום אני מאמנת את נבחרת ישראל באקרובטיקה וגם מאמנת ילדים קטנים בהתעמלות.
    בהדרכה יש לי ניסיון אך הכושר הגופני שלי ירד פרישתי מהאקרובטיקה...
    לפני קבלת הדחיות הראשונות התחלתי לעסוק בכושר יומיומי אך לאחר המכתבים שקיבלתי מהבקו"ם שאיני מתאימה ויתרתי על הכושר ואמרתי לעצמי שאין מה לעשות אני אהיה פקידה.
    אך לפני יומיים קיבלתי טלפון שאני מוזמנת למיונים בוינגייט...ביומיים האלו התאמנתי ממש חזק עד כדי כך שנתפסו לי רוב השרירים בגוף.
    מחר המיונים שלי מקווה השרירים שלי ישתחררו מעט ואני יעשה את הכי טוב שלי.
    הבעיה הגדולה שלי היא ריצה
    אשמח אם תוכל לרשום לי כמה טיפים לשיפור הכושר הגופני שלי ובמיוחד שאני יוכל לרוץ 2000 מטר בלי שום בעיה.
    הדרכת הכושר הקרבי בשבילי היא כמו הגשמת חלום.
    בנוסף יש לי תעודת מאמנת אקרובטיקה ממכללת וושינגטון וגם עשיתי חמש יחידות בספורט.
    תודה גיל

לקביעת תור
    סגירה
    הדרכת כושר קרבי

הוספת תגובה

• המשך

אשמח אם תרשום לי גם מה יש במיונים אלו..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגיל

דרור
    10/11/2009

אתחיל מהסוף, פירוט עיקרי על המיונים נמצא בדיוק הודעה אחת מתחת לזו שלך.
    שנית, אימון אינטנסיבי של יומיים הוא ממש לא הפתרון לתוכנית אימונים שצריכה להתבצע בהדרגה שכן לשיפור לוקח זמן, בדיוק כמו באקרובטיקה..לכן הייתי ממליץ לך על מתיחות רבות ומקלחת חמה.

הטיפים שלי הם לבצע 3 ריצות שבועיות בהן 2 מהן הן ריצות נפח(תלוי בכושרך כמובן) של בין 3.5-6 ק"מ ועוד ריצת איכות אחת שיכולה להיות ריצת הפוגות כמו 400 מ' כפול 4 פעמים עם מנוחה של הליכה מהירה והורדת דופק בין לבין.
    כמובן להוסיף אימוני גמישות בין לבין ולהקפיד על תזונה נכונה. אבל הרעיון הכללי הוא שככל שהריצה קצרה יותר קשה לשפר אותה בהרבה.
    אימונים הדרגתיים יביאו לשיפור והיכולת שלך לרוץ את ריצת ה2000 שלא פשוטה בכלל מבחינת חלוקת הכוחות , ההתמודדות עם חוסר חמצן לרוב הריצה, הפתיחה והסיומת.

בהצלחה ולייעוץ נוסף אשמח לעזור
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בקשר למדסיות
    ליאל חן
    10/11/2009

היי קוראים לי ליאל
    השגתי מיון להדרכת ספורט/ כושר קרבי בצבא.
    מכוון שהודיעו לי רק היום והמיון יהיה בעוד יומיים- אין באפשרותי לחזור למצב הכושר הגופני שבו הייתי לפני כחודשיים (כאשר הייתי במגמת מחול במסגרת התיכון)
    רציתי לדעת כיצד אפשר להיערך מנטלית ונפשית לקראת המיון, במיוחד שהוא הושג לאחר מאמצים רבים. על מה בוחנים בהדרכה?
    האם העובדה שבספורט ומחול יש לי ניסיון רב אך בהדרכה כמעט ולא- תקטין את אחוזי הקבלה שלי למיון?
    הדרכת כושר קרבי זה החלום של בצבא והתפקיד היחידי שאני רואה עצמי עושה במהלך השירות הצבאי. מאמץ גופני ועבודה בשטח הם דברים המספקים לי הנאה

אשמח ל2-3 עצות לקראת היום הגורלי :]
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה בקשר למדסיות

הוספת תגובה

• תשובה לליאל לקראת היום הגורלי

דרור
    10/11/2009

שלום לך
    המיון מורכב בין היתר ממבחן בר-אור(ריצת 2000, שכיבות שמיכה ובטן).
    אני לא יודע באיזה רמה הכושר שלך אך אני יכול להמליץ לך לתת את ה100% שלך בכל אחד מהמבדקים.
    לאחר המבחן יש עוד פעילויות צוות וסדנאות הדרכה/עמידה מול קהל..שגם שם, תהיי עצמך ותעשי את המוטל עלייך ברצינות מפני שמסתכלים על הכל.

לגבי עיסוקך במחול, זה לא פחות חשוב מיכולת ההדרכה אך יצפו ממך שתדעי להעביר חומר בבטחון ובמקצועיות לאחר הקורס, אבל עד אז יש זמן רב. לדעתי בתחום כמו מחול חייבים משמעת ואני בטוח שיש לך אותה לבצע את המוטל עלייך במיון ובהמשך בקורס.

עצות נוספות? ריצה קלילה של 15-20 דק' יומיים לפני הבוחן, פחות להתעסק בשכיבות שמיכה והבטן, מה שיהיה יהיה ותעשי הכי טוב שלך.
    לישון 8-9 שעות בלילה שלפני ולא לשתות אלכוהול!
    לאכול ארוחת בוקר טובה ביום המיונים(2 טוסטים עם ריבה/דבש או דגנים וחלב או חטיף אנרגיה ויוגורט דל שומן) ולא לפחד ולדעת שאת לא פחות טובה מאף אחת ושהתוצאות בבראור לא מכריעות חד משמעית(אני עברתי בנקודה את הציון עובר ונכנסתי לקורס ומפה לשם הדרכתי ביחידה מובחרת)

בהצלחה ואם יש עוד שאלות אשמח לעזור
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דני, שאלה על לקורס אישי וקבוצתי
    אלישבע
    01/11/2009

דני שלום, מה שלומך?

אני בת 17, מעוניינת להתגייס לשירות קרבי עם כמה אופציות המונחות לפני. כחלק מההכנה לצבא אני רוצה, כמובן, לעבור קורס כושר קרבי ואני מ תלבטת בין שני סוגים: אימון כושר אישי מול אימון כושר קרבי כחלק מקבוצה גדולה יותר של בנות.

מהם ההבדלים העיקריים בין שני הסוגים הללו, כפי שאתה יודע ומכיר אותם מזה זמן רב?

תודה על התשובה ושבוע טוב.

הוספת תגובה

• תשובה לא מדני...

דרור
    01/11/2009

שלום
    בתור אחד שמכיר מקרוב את מרכזי ההכנה לגיוס באזור השרון הייתי יכול לומר שיש שם הקפדה על אלמנטים חשובים כמו כושר, עבודת צוות והקניית ערכים.
    יחד עם זאת, הקבוצות גדולות בכל צוות ואיני יודע עד כמה המדריכים קשובים וערניים ומכירים כל חניך וחניך.

באימוני כושר אישיים העבודה היא אישית, סרגל המאמצים מותאם לך אישית, המדריך מכיר את החולשות ואת החוזקות והוא מלווה אותך בלבד צמוד לאורך כל הדרך.

כמובן שגם השיקול הכספי עלול להוות עניין שכן מחיר כללי לחוג כושר קבוצתי להערכתי יעלה פחות מאשר אימון אישי בו בכל מפגש תשלמי בין 90-150 שקלים לשעה אחת.

בסופו של דבר אפשר לקחת המון מ2 האופציות וההחלטה היא כולה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.....
    חסויה
    22/10/2009

שלום אני בכיתה י'א ואני רוצה להתחיל ללכת לאימונים של "אחרי " , אני בכושר סביר אבל לא יותר מזה האם זה בעייתי או שכל הרעיון הוא להכניס אותי לכושר?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה.....

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    03/11/2009

שלום לך,
    אל דאגה, חלק מההכנה של "אחרי" זה לבנות את הכושר הגופני.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר כפיפות מרפקים
    גל
    20/10/2009

שלום אני מעוניין להשתפר ב כפיפות מרפקים בדרך הכי מהירה וטובה. השיא שלי הוא 30

תוד מראש גל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר כפיפות מרפקים

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    03/11/2009

שלום גל,
    המשך לתרגל יום כן יום לא, אך אל תזנח גם דברים נוספים בכושר גופני כללי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה בקשר לקב"א
    דניאל
    19/10/2009

במבחנים צו ראשון לא הייתי במיטבי אני יודעת שהם לא הלכו לי טוב ולא מראים את יכולותיי,
    הקבא שלי הוא 52 והדפר 70 , אני מתלבטת אם להגיש ערעור האם הנתונים האלו מספיקים לי ולא יחסמו אפשרויות בפניי? דרך אגב הפרופיל שלי 97.
    ני ממש מפחדת מהעניין אני רוצה לעשות שירות משמעותי ומעניין ולא להתק בתפקיד גרוע רק בגלל זה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה בקשר לקב"א

הוספת תגובה

• השאלה אינה מתאימה לפורום הזה.

יובל קפיטולניק
    03/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדרור/כל מי שעשה קורס מד"סים..
    מירי
    11/10/2009

שלום,אני נמצאת 3 חודשים לפני גיוס לתפקיד מדסניקית.
    קיבלתי זימון ליום עיון בווינגייט לקראת התפקיד ,נאמר שיהיו הרצאות ולהביא כלי כתיבה.
    אבלל אמרו גם לבוא בבגדי ספורט נוחים .לא נאמר שום דבר לגבי עשיית ספורט/בוחן כושר גופני וכו'.
    השאלה שלי למי שמכיר ויודע,שעשה את הקורס ,האם ביום הזה יעשו לנו בוחן כושר מסויים,שמי שלא עובר אותו לא ימשיך לקורס,או שזה באמת רקיום עיון ודיבורים וסתם באים עם בגדי ספורט?
    ואם יש איזשהו בוחן, מה הוא כולל,ומה צריך כדי לעבור אותו? כמו המיונים,או ברמה יותר גבוהה?
    אשמח לתשובה
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• גם מצטרפת לשאלה..

מיכל
    14/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל ומירי

דרור
    15/10/2009

לגבי אותו יום המיון,
    עד כמה שזכור לי, היה לי יום כזה מספר חודשים לפני שהתגייסתי. הוא כלל בוחן בראור(2000 מ', בטן ושכיבות שמיכה) ומבחני עבודה בצוות באזור מסלול המכשולים(פעילויות צוותיות עם/בלי אלונקה, פעולות חון מנטלי ופיזי כמו זחילות או להשאר תלוים על מתח..סטייל הישרדות:)בנוסף היו לי מבחני סיטואציה שבהן קיבלתי כרטיסיה עם עוד מישהו ורצו לראות איך אנחנו מתמודדים איתה, איך אנחנו עומדים מול קהל.. שיחות אישיות וכל מיני הרצאות ספורטיביות נחמדות וזהו.

לגבי מי שנכשל-מה מצבו? אני מניח שעדיין לא סופי אלא אם כן הוא ממש לא הראה מוטיבציה ויכולת בסיסיים להיות מסוגל לעמוד בתנאי קורס מדריכי כושר קרבי..

בהצלחה לשתיכן
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות טובות ליום סיירות...
    אריק
    05/10/2009

מהם תוצאות טובות ליום סיירות?
    כרגע אני עושה 1800 מ'-7.57 דק'
    בטן- 60 MAX עם עלייה עד הסוף
    מתח-20
    שכיבות שמיכה-65

ועוד שאלה, בשביל חבר....יש לו עקמת, 40-50 מעלות, סקוליוזיס, והוא ביקש בקשה ליום סיירות...אם יאשרו לו, יש איזה סיכון בביצוע יום סיירות עם עקמת? יש להדגיש שאף פעם לא היו לו כאבים, הוא היה מטפל בזה וכרגע לא כי העקמת הפסיקה לגדול, יש גם לציין שהבחור מתאמן בחדר כושר מגיל 14, ויש לו נתונים פיזיים מרשימים (1.72, 84 קילו) ומרים משקלים גבוהים בחדר כושר (לדוגמא: בנץ' 100 ק"ג RM 3)
    מה אתה אומר?

תודה מראש :)

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    11/10/2009

אריק שלום,
    התוצאות שלך בהחלט בסדר. לגבי החבר, ממליץ לקבל את ברכת הדרך מאורטופד מומחה לעמוד שדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימונים
    .....
    04/10/2009

אני מתאמן שלוש ריצות ושתי שחיות:
    שבת ריצת רצף
    ראשון מנוחה
    שני:שחייה
    שלישי ריצת פארטלק
    רביעי מנוחה
    חמישי אינטרוולים
    אני מתאמן לשייטת 13 ואני יודע שחשוב לשלב אימוני כוח לרגליים אז רציתי לדעת היכן ניתן להכניס אימוני כוח לרגליים(באילו ימים ואיך?) וכמה פעמים בששבוע חשוב לעבוד על הרגליים,לעבוד אך לשמור על פרופורציה כדי להימנע מפציעות ?

לקביעת תור
    סגירה
    אימונים

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    11/10/2009

שלום לך,
    ממליץ לשלב בתוכנית אימוני כח לכל קבוצות השרירים ולא רק לשרירי הרגליים. יש להכנס לתכנית הכח בהדרגה, ניתן לבצעה בחדר כושר או במתקני חוץ (מתח, מקבילים וכו') וניתן לשלב. מומלץ לבצע את תרגילי הכח לפני האימון האירובי (ריצה, שחייה...) וניתן גם לשלבם תוך כדי הריצות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

אורי
    12/10/2009

אימוני כוח לרגליים אפשר לשלב לפני אימון ריצה ?
    כי הבנתי שברגע שהשריר עייף כל העומס על העצמות אז אם אעשה אימון כוח לרגליים לפני אימון ריצה זה לא יפגע?
    בכללי כמה אימון כוח לרגליים מומלץ לעשות בשבוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר קרבי - טייס / חובלים
    בר
    01/10/2009

שלום,
    שמי בר ואני מיועד לעבור גיבוש טייס ובמקרה ולא אעבור
    יש לי גם גיבוש חובלים.
    ברצוני לשפר את הכושר שלי, כלומר -ריצות.
    אם מישהו יוכל לבנות לי תוכנית אימונים לריצות אני אשמח.
    נתונים אישיים:
    גובה - 1.78
    משקל - 70

בתודה מראש,
    בר.

לקביעת תור
    סגירה
    כושר קרבי - טייס / חובלים

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    11/10/2009

שלום בר,
    ממליץ להתאמן בכושר גופני כללי הכולל אירובי, כח, תנועתיות וגמישות.
    לגבי ריצות, תתחיל בשילוב של ריצה קלה והליכה בנפח של 40-50 דקות. מתחילים בריצה קלה, כשמתעייפים עוברים להליכה וכשמתאוששים שוב ריצה, וחוזר חלילה. לאחר שמסוגלים לבצע את כל נפח הזמן בריצה מומלץ לשלב ריצה קלה וריצה מהירה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דרור :)
    מיכל
    30/09/2009

אני מתגייסת לקורס מדסיות בינואר, עד הגיוס אני מתאמנת פעמיים בשבוע בעמית לכושר.
    אני רוצה להוסיף עוד אימונים בשבוע כדי להגיע בכושר טוב לקורס רציתי לדעת איך אתה ממליץ להתאמן או שהאימונים בעמית לכושר מספיקים. בנוסף הייתי רוצה לדעת עוד פרטים על הקורס ואיזו טירונות עושים.

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    שלום דרור :)

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

דרור
    30/09/2009

שלום מיכל .
    ראשית כל הכבוד על בחירתך במקצוע מדריכות כושר, אני מקווה שתפיקי ממנו את המירב ותהני מהקורס ומהשירות לאחריו ביחידה אליה תשובצי. יישר כוח!

לעניינך, אני לא ממש מכיר את צורת העבודה של עמית לכושר אך אני מניח שהיא באה במטרה לשפר את הכושר הגופני ובנוסף להכין את גוף הנער/ה לבחנים כמו בוחן בר-אור שאת תדרשי לעבור בתחילת הקורס.
    לדעתי אפשר להוסיף אימון אירובי נרחב נוסף של ריצת משך בין 25-40 דק'(תלוי ברמתך) ומס' סטים של שכיבות שמיכה וכפיפות בטן.

במקצועי אני מאמן כושר אישי ומדריך נערים/נערות לצבא/קורס מדריכי כושר ואם תהיי מעוניינת בשירות כזה (אימונים אישיים או הכנת תוכנית-בתשלום)

לגבי הקורס והטירונות:
    הטירונות אורכת בין שבועיים לשלושה והיא מתבצעת בבה"ד 8 בוינגייט. הטירונות היא לא הכי קשה בעולם אך היא דורשת מאמצים פיזיים מסויימים, עבודת צוות, מסירות, התנדבות ועוד.

הקורס נמשך כ3 חודשים וכולל לימודים עיוניים של אנטומיה פיזיולוגיה תזונה, טכניקות הדרכה, העברת בחנים וימי ספורט ועוד
    בנוסף ישנם את המבחנים המעשיים כמו בראור, בחני מסלול מכשולים, אימוני כושר מגוונים שאת חלקם את תעבירי בעצמך לחברותייך לצוות.
    בין לבין יש מבחנים על החומר העיוני, מבחני כושר כמו שציינתי ומבחן העברת הרצאה..
    דברים נוספים בקורס- 2-3 מסעות, יום ספורט צבאי והיתולי(=משחקי כדור וכד'), ערבי תרבות, תורנויות מטבח, שמירות ועוד כל מיני דברים קטנים ששוווה לא לספר לך עדיין:)

בהצלחה ואם יש עוד שאלות אשמח לעזור
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה