מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מטרהע04/04/2009
אז ככה
אני בן 16 וחודשיים.
החלום שלי-שייטת 13 או סיירת מטכ"ל כיוון שהן הבחירות ביותר ומשם יש יותר לגיטמציות.
כמו שציינתי הנני רק בן 16 וחודשיים,עוד שנתיים וכמה חודשים אני אמור להתגייס.
יש לי כושר מצוין מאז ומתמיד כמו כל משפחתי.בזמן האחרון התחלתי להתאמן ואני רץ 2000 מטר ב8 דקות וממשיך ישר לעוד 8 קילומטר וכל זה ב37 דקות ממוצע ובלי הפסקות.
עושה בן 25-30 מתח.44 שכיבות שמיכה (לאחר שאני עושה מתח),70 כפיפות בטן בדקה.
אני מאוד גמיש בעל יכולות אתלטיות גבוהות מאוד כיוון שאני בא מעולם הכדורגל.בעל סיבולת מאוד גבוהה יכול לסבול המון.
ברצוני להגיע לגיבושים שאני מנוצל במקסימום הפווטנציאל שיש בי.
מה אתה ממליץ לשפר בכללי ובאופן ספציפי?על לעבוד עוד?באיזה קצב לעבוד ובאיזה מינון?
ויתרתי על כדורגל שזה החיים שלי והשקעתי רבות רק בשביל הצבא אני לא מוכן לחשוב על סיטואציה בה לא יהיה באחת מיחידות הללו.
אשמח אם תמליץ לי ותשתף אותי בידע הרב שלך.
תודה,איציק נרדיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איציק שלום,
יובל קפיטולניק05/04/2009דבר ראשון היות והכדורגל זה החיים שלך, לא הייתי מוותר עליו כל כך מהר. חזור לכדורגל!
היות ויש לך עוד למעלה משנתיים עד הגיוס תוכל להמשיך ליהנות מהכדורגל ואימוני הכדורגל ישמרו אותך בכושר גופני גבוה. היות ואיני יודע באיזו מסגרת הינך מתאמן יתכן שתצטרך לבצע מספר השלמות לאימוני הכדורגל. בכל מקרה, הביצועים שלך מעידים על כושר גופני מצוין. תמשיך כך, אך תוודא שאתה שומר באימונים על יחס הולם בין המשתנים הרבים - למשל, חיזוק פלג גוף תחתון באימוני כוח ולא רק סיבולת, דבר שישפר את ביצועיך ויפחית את סיכוייך להיפצע. בהצלחה בכל דרכיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ע05/04/2009הויתור שלי על הכדורגל נובע מכך שהנני משחק מחוץ לעיר ונסיעות ארוכות ומפרכות שעולות לי במספר דברים בחיי שהעיקר הוא הלימודים שזה דבר שמאוד חשוב לי.
ובנוסף אחד הדברים שבאמת אני מעדיף ללכת עליהם ושעלה לי בויתור על הכדורגל זה הצבא.
איך אתה ממליץ לחזק את הפלג גוף תחתון ועליון?חדר כושר או שקאוטים מקבילים מתח שכיבות שמיחה עליעות תאומים,עליית מדרגות וכו'.
על מה יותר לשים דגג,פלג עליון או תחתון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ולפני גיבושע04/04/2009
אז ככה
שאלתי היא איזה רושם צריך להשאיר לפסיכולגים לפני גיבוש ואחר גיבוש של סיירת מטכ"ל/שייטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג
דני בארי18/04/2009הפסיכולוג הוא איש מקצוע ותוך זמן קצר יזהה אם זה אתה או שאתה משחק.
הרושם שצריך להשאיר הוא שלך עצמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בונים כושר קרבי?עידן03/04/2009
שלום נותרו לי 4 חודשים עד הגיוס ואני רוצה להכין את עצמי לגיבוש לאחד הגד"סרים
אני בכושר בינוני איך להתחיל לעבוד?
האם כדאי להשתמש בתוספי מזון ?
ואיזה נעל כדאי לי לקנות?(דגם ספציפי)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר קרבי
דני בארי18/04/2009ראשית כל כושר קרבי ניתן לבנות באימון קבוצתי עם מדריך בלבד (להזכירך מרכיב עיקרי בכושר קרבי הוא הכושר המנטאלי- דבר אותו לא ניתן לפתח לבד)
תוספי מזון- אני אישית מהמתנגדים, אני מאמין שאדם שאוכל בצורה מסודרת ומאוזנת מקבל את הכל ולא צריך "לבזבז" כסף על תוספים שונים.
לגבי נעליים- לימדו אותי שהנעל הכי טובה חייבת להיות קודם כל נוחה לך!!! מה שהייתי ממליץ לקנות נעליים שטובות לפעילות שטח (בהנחה שאתה מתאמן בחוץ ולא בחדר הכושר) שיהיו לה בולמי זעזועים ובנוסף הייתי מציע לרכוש מדרסים מותאמים אישית.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לזמן ההכנה לגיבוש.נתאי27/03/2009
שלום, אם אני אעבור בדיקות רפואיות וגדנ"ע, יהיה לי כנראה אי"ה גיבוש שייטת 13 עוד כשישה חודשים. אני בכושר טוב, ואני רוצה להתחיל להתאמן אצל קבוצת כושר קרבי, אני כבר די בטוח שאני הולך, אבל אני רוצה לדעת ממישהו אובייקטיבי אם 6 חודשים של אימונים ברמה טובה כשבהתחלה יש 2 אימונים בשבוע ואח"כ 3 אימונים בשבוע , יעזרו לי להגיע לגיבוש במצב הכושר האידיאלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתאי שלום,
יובל קפיטולניק27/03/2009היות ואתה נמצא כרגע בכושר טוב, ששה חודשים זה בהחלט מספיק זמן על מנת להתכונן כהלכה לגיבוש. ממליץ לך לבנות תוכנית המשלבת את כל מרכיבי הכושר הגופני ולהגיע לחמישה אימונים בשבוע. שלושה אימונים זה לא מספיק. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה.
נתאי31/03/2009איך אני אמור להגיע ל5 אימונים בשבוע? דבר ראשון, אני חייב לציין שבחיים לא שמעתי על 5 אימונים בשבוע, תראה כשאני אומר שבהתחלה אני עושה 2 אימונים רציניים בשבוע ולאחר מכן אני אגיע ל3 אימונים בשבוע, אז האימונים האלו עובדים על הכל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות אימונים
דני בארי31/03/2009נתאי אני אחדד את שיובל ענה לך.
בתחום אימונים נקודתיים (למשל רץ מרתון) מומלץ להעלות את כמות האימונים ל-5 בשבוע, אך בתחום הכושר קרבי שזוהי מסגרת אימון בה במהלך רוב האימונים מתאמנים על כל קבוצות השרירים, אכן מומלץ להתחיל ב-2 אימונים שבועיים ולאחר כחודשיים בערך לעלות ל-3 אימונים. מומלץ לשמור על יום עבודה, יום מנוחה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, אבל לא עניתם לי.
נתאי03/04/2009זה מה שחשבתי, אך השאלה שלי, האם 5-6 חודשים יספיקו לי להגיע למצב שאני בהחלט מוכן לגיבוש ? כמובן ש5-6 חודשים של אימונים רציניים ואפקטיביים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו..?
נתאי05/04/2009האם ב 5 וחצי חודשים אפשרי להתאמן אימונים טובים בקבוצת כושר, ולהגיע מוכן מבחינת פיזיות לגיבוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן הכנה
דני בארי18/04/2009כמובן שזה אינדוידואל אך סה"כ 5 חודשים אמורים להספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
ע05/04/2009ולשאלה הקודמת ששאלתי.
כיוון שאתה בא מהעולם הזה.
איזה אנשים מחפשים ביחידות מטכ"ל ושייטת?איזה תכונות?איזה רושם צריך להשאיר להם חוץ מכוח,כושר גופני,סף שבירה נמוך,סיבולת שכל אלה כוליים את הקטע הפיזי,הבנתי שיש קטע עם פסיכולוג שבעצם מתוך 100 נגיד שמסיימים את הגיבוש רק 20-25 עוברים וזה הכרעה של הפסיכולוג.
מה מחפשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עם אותה השאלהה
ע06/04/2009נתקלתי לא פעם ולא פעמיים באנשים שהיו בסיירת מטכ"ל וקרעו לעצמם את הצורה לפני ועשו הכל.
עברו את הגיבוש ולפי מה שהם אומרים היו בחברה עם כולם עזרו הראו מנהיגות תמיד סיימו בין הראשונים לא ויתרו וסיימו את הגיבוש ולא התקבלו.
אז באמת איך אפשר להתקבל אם לא ככה זה מוזר.
נשמח אם תפרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדימה23/03/2009
האם זה בסדר אני מתחיל אימון עם 10 דקות חימום ואז אי יוצא לריצה של שלוש קילומטר ריצה אל חוף הים אחרי שאני מסיים אני רוץ את החזור שזה גם 3 קילומטר רק שעכשיו אני אולך 100 מטר אליכה ו100 מטר ספרינט ככה עד סוף המסלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי23/03/2009זה בסדר, תלוי מה המטרה שלך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
דימה24/03/2009המטרה שלי לעבור את גיבוש צנחנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר גיבוש
דני בארי31/03/2009אומנם התשובה מכוונת לשאלה של דימה אך אני מתכוון לכולכם:
כושר גופני זה בסדר אך מה שיסייע לך לעבור גיבוש זה יכולת מנטאלית נקודה. כמובן שזה רלוונטי יותר ככל שהגיבוש ימשך זמן ממושך יותר. מה לעשות שכאשר אתה אחרי מסע של שעה, רואה את הסוף ו-50 מ' מהסוף אומר לך המגבש שהמסע נמשך עוד שעתיים וחצי!!! במצב כזה לא משנה אם אתה רץ 3 ק"מ מהר או לאט כאן נכנסת האישיות, היכולתלהתמודד עם שינויים, עם הבלתי נודע ויותר חשוב מכך לעבור את המכשול בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדס"יותאינגה22/03/2009
האם ביום המיון למדסיו"ת אפשר לעשות שכיבות שמיכה עם הברכיים על הרצפה או שחייבים רגליים ישרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי23/03/2009מן הסתם עדיף רגליים על הקרקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית יום סיירותלירון17/03/2009
שלום, היה אמור להיות לי יום סיירות ב1.1 אבל הוא נדחה בגלל שברי מאמץ. דחו לי את הגיוס מאוגוסט השנה למרץ 2010. למתי נדחה לי היום סיירות? אני מבולבל. לירון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום סיירות "קיץ"
דני בארי18/03/2009יום הסיירות נדחה לך לחודש אוקטובר.
סתם לידע כללי עד המחזור האחרון יום סיירות קיץ היה ביולי (יומיים) אך החליטו לדחות אצ המיונים לתקופה קרירה יותר ולכן דחו לאוקטובר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
לירון18/03/2009קודם כל תודה רבה, עזרתה. האם היום סיירות (שנדחה ע"פ מה שכתבתה מיולי לאוגוסט) יישאר יומיים או יהפוך ליום אחד? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום סיירות אוקטובר
דני בארי23/03/2009יום הסיירות נדחה לאוקטובר ולהערכתי הוא יהיה רק יום (פחות בעיה של חום.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל17/03/2009
זה שוב אני ותודה על שעניתה לי. אני רוצה להתחיל כושר קרבי ואני גר במושב לי נהריה האם אתה מכיר קומונה בנהריה ואתה יכול לקשר אותי? אני בן 15 1.80מטר בגיל כזה מומלץ להתחיל אימונים של כושר קרבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תשובה
דני בארי18/03/2009ראשית אני חייב לציין את רצינותך - בגיל צעיר להתחיל כושר קרבי זה אומר משהו על החשיבה.
האמת אצלי כמעט כולם מתחילים בסביבות גיל 16 ומעלה (ממש מעטים בגיל צעיר מזה).
אני מאמן בראשון לציון כך שאין לי מושג באזור נהריה אני מציע לבדוק בפורומים השונים.
בכל מקרה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מצבי?גל16/03/2009
שלום אני בן 15 ורוצה להגיעה ליחידה גבוה בצה''ל אני רץ 2000 ב7.50 דקות ו 4000 ב- 16 דקות האם לגילי זה טוב למרות שעוד מקודם ומה אני צריך לעשות כדי לשפר ולהגיעה לרמה טובה? תודה מראש גל
דני בארי16/03/2009אני אחלק את התשובה ל-2:
1. סה"כ הכושר שלך מבחינת ריצה די טוב אם אתה רוצה מספרית 6:48 ב-2000 זה ציון 100 ואתה עוד יחסית צעיר כך שאין בעיה.
2. אין דבר כזה יחידה גבוהה- יש יחידה מובחרת ולגבי זה אני חושב שכתבתי זאת כבר 10 פעמים:
כושר גופני הוא רק מרכיב קטן בגיבוש הדבר החשוב ביותר הוא מצב מנטאלי.
כושר יעזור לך בשלב הראשון וזהו מעבר לכך רק יכולת מנטאלית!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופילנמרוד12/03/2009
שלום רב, אני עברתי גיבוש צוללות ואנ י אמור להתגייס הקיץ. במהלך משחק כדורסל לפני כחודש שברתי את הקרסול ואת הרגל. עברתי ניתוח והכניסו לי באופן קבוע לרגל פלטה עם 8 ברגים. מדובר בפציעה קשה עם שיקום ארוך מאוד ואני ארצה לשמוע את דעתכם, האם יש לי סיכוי כלשהו לשמור על פרופיל 97? יש לי ועדה רפואית אחרי פסח ואני מאוד חושש מהורדת פרופיל, לפי דעתכם האם כדאי לי לדחות את הועדה ואת הגיוס? או שזה "מקרה אבוד"? תודה רבה
דני בארי14/03/2009להערכתי עכשיו סיכוייך לשמור על הפרופיל קלושים.
הייתי מציע לדחות את הוועדה לאחר השיקום ולבוא עם חוות דעת מומחה שאומר שהמצב לא מהווה בעיה- דבר המגדיל את סיכויך.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לכולםדימה12/03/2009
מישהו ידוע אולי עם יש בבת-ים כושר קרבי (הכנה לצבא)?אם כן הייתי שמח עם תביאו פרטים בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר קרבי בבת ים
דני בארי14/03/2009ע"פ הידוע לי בבת ים אין פעילות של כושר קרבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי!
kkk18/03/2009מתאמת בחוף הים בבת ים המפגש הוא בשעה5 עד 7, תכנס בגוגל לעמותה ותנסה לברר מתי הפעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
דימה19/03/2009יש מצב לטלאפון של המאמן כי לא ממש אבנתי אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להיכנס לכושר בשבועיים?אינגה08/03/2009
אני מאוד הייתי רוצה להתקבל לתפקיד של מד"סית אך הכושר הגופני שלי אינו בשיאו. כמו כן, אין לי רקע ספורטיבי או כל המלצות. הזימון למיונים הוא בערך לעוד שבועיים וחצי. מה הם הסיכויים שלי להתקבל לתפקיד למרות כל המגרעות? (התפקיד הוא לא משהו שחשבתי עליו בהתחלה ורק לאחרונה החלטתי שזה מה שאני רוצה)
דני בארי09/03/2009מן הסתם סיכוייך תלויים באיך שתציגי עצמך, איך תהיי ביחס לאחרות, איך יכולת ההדרכה שלך וכמובן יכולת גופנית בסיסית.
מן הסתם אם היו לך המלצות וכושר גופני גבוה הדברהיה מעלה את סיכוייך, אך הייתי ממליץ לנסות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדימה08/03/2009
שלום אני עוד חודשיים בן 18 ועד 4 חודשים אני מתגייס לאחת היחידות הקרביות בחיל הרגלים. אני מיתאמן כבר חודש. בשבוע הראשון והשני רציתי בין 2-3 קילומטר ובשבוע השלישי והרביע עליתי והתחלתי לרוץ 4 קילומטר ועכשיו אני בחודש השני של האימונים שלי ואני רץ כבר בקל 6 קילומטר. ובאימוני כוח אני עושה לפני כול אימון שני סטים של בטן בכול סט 50 . שכיבות שמיכה אני עושה 4 סטים של 20 ומשלו בזה הגרופים וידיים צמודות. ומתח אני עושה שתי סטים של 10. וכל זה אני עושה לפני אימון ואחרי גם אני מיתאמן 3 פעמים בשבוע והייתי רוצה שתגידו לי אם אני בדרך הנכונה או שיש מה לשפר ואוליי לאוסיף עוד תרגילים.וגם הייתי רוצה לדעת איזה מבחנים עושים בצבא למה אני רוצה להגיע הכי מוכן שיש.אהה ואני 1.75 ושוקל 70 תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולת גופנית בתחילת הדרך
דני בארי09/03/2009דימה שלום.
במערכת הצבאית יוצאים מנקודת הנחה כי חלק לא מבוטל של מתגייסים מגיעים בכושר מינמאלי ולכן מתחילים מהרמה הנמוכה ביותר (חניכים שלי בתחילת הדרך מאבדים הרבה מכושרם) אם כך למה צריך לבוא בכושר? התשובה היא פשוטה במידה ותהיה בכושר טוב יהיה לך קל יותר לבצע המטלות וכפועל יוצא תוכל לעזור ולהנהיג- מה שיתן לך נקודות זכות כבר בתחילת הדרך.
את נפח הריצה לא הייתי מעלה מה שכן מ משיך לעבוד על סטים של כוח ומנסה לשפר.
לא הבנתי אילו מבחנים אתה מתכוון, אשמח שתענה וגם להיכן אתה מתגייס? לאחר שתענה אוכל לענות נקודתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
דימה10/03/2009יש לי באפריל גיבוש צנחנים ואני מת לעבר הכי טוב שאפשר אז מה הייתה ממליץ לי לשפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיבוש צנחנים
דני בארי11/03/2009דימה, צריך לזכור שבסוף בסוף זה גיבוש של 4 ש' למרות שמי שלא מגיע עם הכנה יש לו פחות סיכוי.
הייתי עובד על קטעים אנאירובים, עבודה עם שקים, עבודת צוות (עד כמה שניתן) וכמובן יכולת מנטאלית אך את זה אתה יכול לבצע רק עם מדריך מהתחום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח ושכיבות סמיכה..עידן08/03/2009
איך אני יכול לשפר את היכולת שלי בשכיבות סמיכה ומתח??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור יכולת גופנית
דני בארי10/03/2009כל פעילות שאנו רוצים לשפר עלינו לגרות את הסף.
לדוגמא מתח אם אתה עושה 10 ותבצע 10 סטים של 5 - לא תשפר את השיא לעומת זאת 3 סטים של 8-10 (שאיפה) למרות שמספר החזרות נמוך יותר כך תוכל לשפר.
אותו הדבר עם ידיים תרגול, תרגול ושוב תרגול (ברמות הגבוהות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה באימון שכיבות סמיכהאורי07/03/2009
אני מסוגל לעשות בערך 30 שכיבות סמיכה ברצף. אני עושה 3-4 אימונים בשבוע שבכל פעם אני עושה ארבעה סטים של 15 שכיבות שמיכה. רציתי לדעת האם זה מספיק טוב ואם אני צריך לעשות יותר אימונים בשבוע... בערך תוך כמה זמן אני אוכל להגיע למצב שאני אהיה מסוגל לעשות לפחות 60??? תודה...
דני בארי10/03/2009לגבי המספרים עניתי בשאלה הקודמת אתה מוזמן לקרו.
מס' האימונים מספק.
לגבי מס' אין לי שכולת לנבא זאת מן הסתם תלוי בגנטיקה ורצון. אחד ישפר תוך חודש והשני בכלל לא...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)