פורום כושר קרבי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לגדס"ר נח"ל
    גיא...
    08/09/2008

רציתי לדעת איך כדאי להתכונן כדאי להתקבל לשייטת. איזה דברים אני צריך להתאמן עליהם כדאי לעבור את זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טעות! לא גדסר! אלא שייטת 13 !

גיא...
    08/09/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שייטת

דני בארי
    08/09/2008

היי גיא.
    ההבדל העיקרי בין גיבוש שייטת לשאר הגיבושים הוא גורם המים.
    כעיקרון גיבוש שייטת נחשב לאחד הקשים אם לא הקשה בינהם לכן חשוב מאוד להגיע ברמה הגבוהה יותר.
    מצד אחד צריך להתכונן כמו שאר הגיבושים (הכנה מנטאלית, עבודת צוות, מנהיגות, זחילות, שקים, אלונקות) כאשר יש להתכונן לאקטים קצרים וארוכים כאחד.
    מצד שני יש לעבוד במים (צלילות, שחייה למרחקים ארוכים, עבודה במים בשעות לא קונבנציונליות )וכמו כן ישנן משימות שונות לדוגמא חיפוש עצמים בעיניים עצומות, או האטק של המשקפת האטומה ועוד.
    לסיכום הגיבוש הוא קשה אך כמובן אפשרי- בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיבושון משטרה ותוכנית אימונים
    עדי
    08/09/2008

שלום !!! אודה לכם אם תגידו לי מה התוכנית האימונים המומלצת לגיבושון משטרה ? כמה זמן לפני הגיבושון להתחיל באימון ? תודה . הפנו אותי מפורום גיבוש גופני

הוספת תגובה

• גיבושון משטרה

דני בארי
    08/09/2008

היי עדי.
    לא הבנתי האם מדובר על גיבושון של המשטרה הכחולה, יס"מ ודומיו או משהו מתחום הצבא.
    אשמח מאוד למיקוד וכך אוכל לענות .
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיבוש משטרה כחולה

עדי
    21/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משטרה כחולה

דני בארי
    23/09/2008

כעיקרון גיבושון משטרה כחולה זה לא משהו יותר מדי רציני. הייתי ממליץ להתאמן 3 אימונים שבועיים (יום אימון, יום מנוחה) על פעילות אירובית (ריצת משך), ספרינטים, כוח: שכיבות סמיכה, בטן לסוגיו השונים ומתח. לגבי השאלה מתי להתחיל כעיקרון ככל שיותר מוקדם יותר טוב אך להגיד נקודתי אינני יכול מאחר ואני לא מכיר אותך (רמת כושר עכשוית, קצב התקדמות, מגבלות) אך כעיקרון 3 אימונים שבועיים זה מצוין.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת כושר גופני עכשווי

עדי
    24/09/2008

דני שלום : הכושר הגופני שלי מסתכם בהליכות של חצי שעה- שעה פעמיים או שלוש בשבוע . פעם בשבוע שעה וחצי שחייה בבריכה וטיפול הידרותרפיה . ובנוסף פעם בשבוע אימון אירובי של שעה . יש לציין שאני מיועדת לא לתפקיד שטח סיור פרופר אלא יותר מנהלתי . האם יש הקלות בענין זה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיון משטרה

דני בארי
    25/09/2008

היי עדי.
    להלן ציטוט לגבי שאלתך מהאתר של משטרת ישראל:
    "למועמדים לתפקיד ייעודי (סיור, תנועה, חקירות, בילוש ועוד) - גיבושון
    הגיבושון מתקיים במשך יומיים-שלושה, בתנאי פנימייה בבית הספר לכושר מבצעי של המשטרה, בנעורים. בגיבושון תבדק התאמתך לשירות בתחום הכושר המבצעי, בתחום החברתי ובתחום הפסיכולוגי.
    מבדקים ייערכו על ידי מדריכי כושר, קצינים ופסיכולוגים של משטרת ישראל"
    אינני מכיר את המיון באופן אישי אך זה לא אמור להיות משהו ברמה גבוהה.
    הייתי מוסיף עבודת כוח לאימונים שלך.
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושנה טובה

עדי
    27/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפים לגיבושון

אשר
    29/06/2009

מדובר ביומיים מאוד אינטנסיביים שבהם מועברים הן סימולציות ברמה האישית ובנסוף סימולציות ברמת הקבוצה חשוב להיות אתה עצמך ולא לנסות לאמץ לעצמך דמות שבנית בראש מיותר לומר שמבחן הברו"ר שמועבר ביום הראשון הוא לא ברמה הקשה ביותר אבל הרף הוא מאוד גבוהה לכן המלצה שלי היא להיכנס לכושר של ריצה שכבות שמיכה וכפיפות בטן לפני אחרת חבל על ההקצאה של אותו המרחב לגיבושון. בגיבושון ייצא לך להיתקל באנשים באמת איכותיים המטרה הראשית היא לא להתנצח איתם אלא לצרף אותם לחיכך וכך לעבור את כל המשימות ככוח מגובש ומוצלח יותר

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחידות ההתנדבות ובעיות רפואיות:
    איגור
    07/09/2008

אהלן.. בנוגע ליחידות ההתנדבות, יש ויכוח תמידי לגבי הרף של המס' במשקפיים בכל היחידות האלה.. באופן רשמי מדובר על 1.25 אבל במקומות רבים ששאלתי אפשר להגיע כחריג למטכ"ל, שלדג ו - 669 גם עם מס' שקרוב ל - 2.. המקורות הם לוחם ב -669 וכן חייל שהיה בזמנו במסלול שלדג. האם זה נכון? והאם במידה ואישרו לי חריג ליום סיירות זאת אומרת שאני כשיר ליחידות האלה בכל הנוגע לראייה? עוד משהו, האם הכרת מישהו שהיה לו חזה דם ו/או חזה אוויר והתקבל ליחידות האלה? היו לי את שתי התופעות שציינתי וכעת אנסה להוכיח כי החזה אוויר לא היה ספונטני כי הבנתי שחזה אוויר ספונטני מונע מאותו אדם לצלול במשך כל חייו וכו'.. אני מקווה שימצאו את הסיבה לחזה דם אצלי שגרמה לחזה אוויר וכך אוכל לעבור את הסיפור הזה מבלי שהפרופיל שלי יפגע. האם הכרת/שמעת מישהו עם סיפור דומה לשלי? האם יש לך הצעות מה לעשות מבחינת הבירוקרטיה הצבאית? כרגע יש לי פרופיל 97 ומה שאנסה להוכיח לצבא (ואני מקווה שהבדיקות יוכיחו זאת) שמדובר באירוע טראומטי ולכן אין להוריד לי פרופיל אלא מקסימום לקבוע פרופיל זמני ואז להעלות אותו בחזרה...

הוספת תגובה

• הוספה:

איגור
    07/09/2008

שכחתי לציין כי בביה"ח - במהלך אישפוזי הם לא מצאו את הסיבה לחזה הדם.. הם ציינו בפני כי בדר"כ חזה דם מתרחש לאחר תאונות דרכים או מקרה דקירה וכשראו שזה לא המצב אצלי הם לא המשיכו לבדוק והגדירו את זה כספונטני..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דני בארי
    08/09/2008

היי איגור.
    אתחיל מהשאלה השנייה אני אישית לא פגשתי ולא היו לי חניכים עם חזה אוויר או חזה דם כך שאין לי תשובה.
    לגבי השאלה הראשונה נכון הרישמי הוא 1.25 אך כאשר מגישים בקשה לחריג בודקים כל מקרה לגופו ויכול להיות שתקבל חריג יום סיירות ותוכל להתקבל אך ורק לגיבוש חובלים (מאחר ומטכ"ל ושייטת יהיו חסומים לגביך)
    בנוסף יש הבדל בין מלש"ב למלש"ב בנתונים השונים, במשקפיים יש גם צילינדר בקיצור זה לא יהיה נכון מצידי להגיד כן או לא מאחר ו-2 התשובות אפשריות.
    עצה בחינם- כל המקורות המיוחדים (חבר ששמע, מישהו שראה, דוד של אבא שלי וכו' הייתי נמנע מכך מאחר ובדר כלל זה הרבה יותר סיפורים ופחות מציאות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך:

איגור
    09/09/2008

שוב שלום.. ותודה על התשובה. יכול להיות שלא הבהרתי את זה אבל בבדיקה בצו ראשון נמצא כי המס' בעין אחת הוא 0.5 ואילו בעין השנייה 1.5, הלכתי לרופא אזרחי ואצלו הממצאים היו שונים כאשר הוא קבע שהמס' בכל אחת מהעיניים הוא -1... בכל מקרה, הייתי צריך לבקש חריג יום סיירות וקיבלתי זאת. מיום סיירות המשכתי להמשך מיונים למטכ"ל והשאלה אם באמת אפשרי להגיע ליחידות כמו מטכ"ל ושלדג עם מס' כזה.. כמו שציינתי קראתי "ושמעתי" על סיפורים שקיבלו אנשים גם עם -2 וזה הרף של קבלת החריגים... בלי שום קשר, לוחם ב - 669 ענה בפורום רשמי של צה"ל (באתר עולים על מדים) שיש לוחמים ב - 669 עם משקפיים ואפשר להתקבל עם מס' כמו 1.5/2.. אשמח לקבל תגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

דני בארי
    10/09/2008

איגור, ראשית הקובע הסופי הוא הרופא הצבאי כך שאתה יכול לערער על הפסיקה אך שוב מי שיקבע בסוף הוא הרופא הצבאי.
    למיטב ידיעתי אין לוחמים במטכ"ל ובשלדג עם מס' כ"כ גבוה ולהערכתי ה"סיפורים" הם בגדר סיפורים.
    לוחמים עם משקפיים יש אך המס' נמוך יותר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדריכת חי"ר
    ע.
    07/09/2008

אני עומדת להתגייס ומיועדת לשירות כמדירכת חי"ר. אני רוצה הלתאמן - במה הכי טוב לי יהיה לי להתמקד? סיבולת לב ראה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מדריכת חי"ר

הוספת תגובה

• מדריכת חי"ר

דני בארי
    08/09/2008

היי קרן.
    כדי להיות מדריכת חי"ר טובה צריך להתכונן ב- 3 פרמטרים:
    1. שליטה ובקיעות בחומר הלימוד (כלים, תו"ל ועוד)- לא רלוונטי תלמדי במהלך הקורס.
    2. מנהיגות- עבודה מול קהל, עמדת מדריך, אסרטיביות- ניתן להתאמן אל מול חברים או במידה ואת נמצאת בכל מסגרת קבוצתית.
    3. כושר גופני- בתחום הכושר אין משהו קריטי שיש לעבוד עליו באופן ספציפי לכן הייתי עובד על סבולת לב ריאה (ריצות משך), פעילות אנאירובית (ספרינטים), וכוח (עבודת ידיים ובטן)
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שיר
    31/08/2008

אבא שלי בן 53 שוקל 85 קילו וגובהו 1.65 הוא לא אוכל הרבה. שכנעתי אותו שהוא חייב להרזות כדי למנוע עוד מחלות בעתיד(יש לו סוכרת ולחץ דם גבוהה) ואני יודעת שבגילו קשה להרזות. יש לו קצת בעיות ברגליים והוא עשה ניתוח בשתי הרגליים, אבל הוא הולך כרגיל והכל בסדר...פשוט הוא יכול להיות עייף בסוף היום. על כמה זמן הליכה את ממליצה והאם בכל יום? האם לדעתך יהיו תוצאות במהרה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    01/09/2008

אבא שלך חייב להוריד במשקל. במידה והוא לא אוכל הרבה כפי שאת מציינת יתכן שתזונתו לקויה. ממליץ לפנות לדיאטנית שמתמחה בטיפול בסוכרתיים.
    אנשים הלוקים בסוכרת וביתר לחץ דם חייבים ללכת מדי יום לפחות חצי שעה, בתחילה יהיה לו קשה והוא יעשה מדי פעם הפסקה, אך במשך הזמן גופו יסתגל למאמץ ואז הוא גם יוכל ללכת יותר מחצי שעה. הייתי מציע לו לשלב פעילות בחדר כושר שמותאמת לאנשים הלוקים במחלות של כלי דם.
    איני רוצה להפחיד, אך אם אביך לא יקח את עצמו בידיים(וברגליים) הוא עלול להחמיר את מצבו הן מבחינת המחלות הקיימות והן פיתוח מחלות קשות יותר ואף מהחמורות שבהן כמו אוטם שריר הלב ושבץ מוחי.
    חשוב ביותר לתמוך באבא, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת וכושר קרבי
    דוריאן עמרני
    28/08/2008

היי רציתי לשאול לדעתך בקשר לכושר קרבי וסוכרת האם יש בעיה האם זה אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת וכושר קרבי

הוספת תגובה

• סוכרת וכושר קרבי

דני בארי
    30/08/2008

היי דוריאן.
    כעיקרון אין כל בעיה לבצע כושר קרבי עם סוכרת (מלווה באישור רפואי כמובן), ככלל אין בעיה לבצע פעילות גופנית מאומצת עם רוב המגבלות הרפואיות אך כאמור חובה להיות תחת עין קפדנית ביותר, סולם מאמצים אישי וכפוף לאישור רפואי המגדיר מה מותר ומה אסור למתאמן\ נת.
    הדוגמא הטובה ביותר היא האסטמה- הרבה חבר'ה חושבים שאסור לבצע פעילות גופנית עם אסטמה אך ההיפך הוא הנכון!!! צריך לבצע פעילות גופנית אך חובה שהמשאף יהיה בצמוד ובנוסף ע"פ סרגל מאמצים אישי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יותר אפקטיבי?
    בן
    27/08/2008

שלום אני בן 17 עולה ליא' מה יותר טוב בשביל הכנה לצבא כדי להתקבל ליחידה מובחרת אימון בחדר כושר משקולות ומכשירים או מתח שכיבות שמיכה מקבילים עליה בחבל?

לקביעת תור
    סגירה
    מה יותר אפקטיבי?

הוספת תגובה

• שלום בן,

יובל קפיטולניק
    27/08/2008

בעיקרון האפקטיבי ביותר הוא בניית תוכנית אימונים המשלבת אימונים בחדר כושר ואימוני שטח , לכל דבר היתרונות והחסרונות שלו.
    לדוגמא:
    בתנאי שטח ניתן לאמן כוח בפלג גוף תחתון ומרכז הגוף (בטן וזוקפי גב) באופן מוגבל וכן מספר קבוצות שרירים גם בפלג גוף עליון (שריר הכתף האמצעי).
    בתנאי שטח יש מגבלה בעומסים כך שלא ניתן באופן משמעותי להפחית ולהוסיף עומסים.
    אם אינך מסוגל בתחילת פעילותך לבצע תרגילי מתח בחדר כושר, תוכל לבצע זאת בעזרת מכשירים שמפחיתים עומסים וכך תוכל להתקדם עד שתוכל לבצע תרגילי מתח.
    לעומת זאת אם אתה מסוגל לבצע תרגילי מתח, בחדר הכושר תוכל להוסיף התנגדות בעזרת מכשירים המדמים תרגילי מתח.
    לאימוני שטח יתרונות רבים מאוד כשהיתרון הגדול מבחינתך הוא שזה המשחק האמיתי, לכן כפי שציינתי בפתיח שלב בין אימוני חדר הכושר ואימוני השטח.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחידה מובחרת

דני בארי
    27/08/2008

חבר'ה חשוב להדגיש ביחידות מובחרות פחות חשוב אימוני כוח (ולא משנה אם חד"כ או אימוני חוץ) מה שמחפשים זה את האישיות- היכולות המנטאליות של המתגבש. כמובן שככל שתהיה בכושר טוב יותר הדבר יקל עליך במיון. לכל סוג אימון שנקבת יש יתרון אך כך בחשבון שכל גיבוש מתקיים בתנאי שטח וחשוב לפחות חלק מהזמן להתאמן בחוץ "לספוג את האווירה" בנוסף אמליץ להתאמן בשעות לא שיגרתיות (לדוגמא שעת לילה).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבוגרים בוגרים
    חלול
    25/08/2008

האם קיימות קבוצות בסגנון כושר קרבי גם לגילאים מבוגרים יותר כמו לאחר גיוס?

לקביעת תור
    סגירה
    מבוגרים בוגרים

הוספת תגובה

• כושר קרבי למבוגרים

דני בארי
    27/08/2008

אני אישית אינני מכיר, אך אני יודע שלפני שנתיים הייתה פעילות כזאת בישובי גדרות. זה רלוונטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחני בר-אור
    צליל
    23/08/2008

היי אני אומרה לצאת לקורס קצינים בקרוב, וחשוב לי להצליח בבר-אור, וגם בכלל להכנס קצת לכושר (לנצל את המוטיבציה).. התחלתי לרוץ 2000, כרגע אני רצה ב14 דקות בערך.. אבל זה מאוד קשה לי ואני ממש סחוטה בסוף.. בנוסף אני עושה שכיבות שמיכה.. ומנסה לעבוד בחדר כושר על שרירי היידים והחזה כדי להתקדם עם זה הבעיה שלי היא הבטן- אני מנסה לעשות כפיפות בטן אבל אני מרגישה שאני עושה משהו לא נכון- אני לא מרגישה שהתנועות אפקטיביות בכלל! ניסיתי לבד על הרצפה וגם על הכסא הזה שיש בחדרי כושר, וגם על כדור.. הכדור היה יחסית טוב אבל עדיין.. מרגישה שהכפיפות לא אפקטיביות.. אני עושה 4 סטים של 20... יש משהו שאפשר לעשות? דגשים מיוחדים לכפיפות שיעשו אותן אפקטיביות וטובות? הבנתי גם שבמבחן עצמו דורשים לעשות "שכיבה לישיבה" עד הסוף- שזו צורה לא כל כך מומלצת לכפיפות בטן בדרך כלל- האם להתאמן ככה?

לקביעת תור
    סגירה
    מבחני בר-אור

הוספת תגובה

• שלום צליל

יובל קפיטולניק
    24/08/2008

לגבי ריצת 2000 שם המשחק זה הסתגלות.
    המשיכי לרוץ לפחות 3 פעמים בשבוע הגוף יסתגל למאמץ, ואם לא תגבירי את הקצב , הריצה תתחיל להיות לך קלה יותר.
    בחדר כושר התאמני בצורה מאוזנת על כל קבוצות השרירים.
    את מיחסת חשיבות גדולה מידי לשרירי הבטן , עבדי עליהם כחלק מתוכנית כוללת ובעיקר בצורה מאוזנת עם השרירים שזוקפים את הגב.
    צורת האימון לתרגילי הבטן (כמו בכל תרגיל) תלויה במטרה וכך גם ההמלצות , לכן לא הייתי אומר על תרגיל "לא מומלץ".
    ישנם ענפי ספורט שדווקא העליה משכיבה לישיבה כן מומלצת , שוב הכל תלוי במטרה.
    במקרה שלך המטרה היא לעבור את מבחן בר אור שבו נדרשת עליה עד ישיבה (זו בהחלט מטרה)
    ולכן התאמני בהתאם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלתי זימון למבדקי צוות אוויר
    שמוליק
    21/08/2008

שלום, אני בן 17, הגובה שלי הוא 1.93 והמשקל שלי הוא 74 (אני יודע שאני צריך לעלות במשקל ואני לא מצליח)... ואני מתאמן כבר חודש בחדר כושר. קיבלתי זימון למבדקי צוות אוויר - ואני יודע שאני צריך כושר מצויין לזה, ואני צריך יעוץ ממה להתחיל בשביל שאני באמת אהיה בכושר - (אני לא מסוגל לעשות מתח - בקושי אחד), ואני דואג איך אני אסתדר בשבוע גיבוש.

הוספת תגובה

• תשובה לשמוליק וכל המתגבשים העתידיים

דני בארי
    21/08/2008

היי שמוליק, אני מבין את הרצון שלך לשפר את יכולותיך הגופניות אך כל מי שהשתתף בגיבוש יספר לך כי הדבר החשוב ביותר בגיבוש (ולא משנה אם גיבוש צנחנים, מטכ"ל או טייס) הוא היכולת המנטאלית. כושר גופני יעזור לך בחלק הראשוני והדבר רלוונטי יותר ככל שהגיבוש ארוך יותר.
    במילים פשוטות בגיבוש מחפשים את האנשים שיכולים להתמודד עם קשיים ולאוו דווקא את בעלי הכושר הגופני.
    כמובן שאתה יכול להתאמן בחדר כושר או לבצע אימוני חוץ (ריצות, זחילות, ידיים בטן וכו') אך אם אתה רוצה להתכונן למיון כראוי הצעתי להצטרף למסגרת רלוונטית
    בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדני
    לידור
    18/08/2008

שמעתי על "אלו"פ" (ואני גר בנס-ציונה) מחבר שלי מראשון אני שוקל להירשם אך אני לא יודע לקראת מה אני בא כי בכל זאת אני רוצה קרבי אבל יש לי עוד זמן.באיזה גיל כדאי להתחיל?

לקביעת תור
    סגירה
    לדני

הוספת תגובה

• כושר קרבי- למי, למה ומתי להתחיל

דני בארי
    18/08/2008

ראשית כל, להערכתי כל פעילות כושר קרבי מבורכת מאחר והיא עובדת באופן ישיר על האדם- על האישיות, עבודת צוות ולא רק כושר גופני. הפעילות מיועדת לכל מי שרוצה לשפר את יכולותיו (יכולותיה) מכל ההיבטים. מרבית החבר'ה המתאמנים באלו"פ לומדים בכיתות יא' ו יב' אך יש לי כמה חניכים מאוד רציניים בכיתה י' (אך הם באמת בוגרים מכפי גילם).
    מה שבטוח מי שחושב שלפני כיתה יב' זה מוקדם מדי טועה טעות חמורה מאחר ובכיתה יא' יש לך את הצו שלו אין הזדמנות שנייה ומי שמגיע מקורס כושר קרבי מתייחס לצו בהתאם (ואף מגיע מוכן יותר).
    הצעתי היא לך לאימון נסיון (אפילו הייתי ממליץ לא רק במקום אחד), תתייעץ עם חברים שהתאמנו ולאחר מכן תחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיוס עוד חודש
    מירי
    17/08/2008

שלום, האם יש לכם עצות לטירונות קרבית אני הולכת להיות סמבצית חיר אילו שרירים כדאי לפתח, על מה לעבוד בעיקר כדי להיכנס לכושר

לקביעת תור
    סגירה
    גיוס עוד חודש

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    17/08/2008

כדאי להתאמן בכושר גופני כללי.
    אימוני סיבולת לב ריאה: בצעי פעילות בנפח 30-45 דקות לא כולל חימום והרפיה. התחילי בריצה קלה, כשאת מתעייפת עברי להליכה וחוזר חלילה. כשתוכלי לבצע את כל הפעילות בריצה רצופה עברי לריצות מתגברות כשעתה את עוברת מריצה מתגברת לקלה. כך תשפרי את היכולת האירובית שלך. בצעי אימונים כאלה ארבע פעמים בשבוע.
    אימוני חיזוק: ממליץ לבצע אימוני חיזוק לכל קבוצות השרירים בחדר כושר או בשטח(מתח, מקבילים,שכיבות סמיכה, בטן,סקווטים...). בצעי אימונים אלה 3-4 פעמים בשבוע. כשאימון החיזוק מתקיים באותו אימון עם הסיבולת אימון החיזוק יתבצע קודם. כששני האימונים מתפצלים לבוקר ואחר הצהריים, אימון החיזוק יהיה בבוקר.
    בתום כל אימון יש לבצע תרגילי תנועתיות, מתיחות והרפיה. יש להתחיל את תכנית האימונים בהדרגה מהקל לכבד. בעוד שלושה חודשים פני שוב לפורום לשם עדכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למנהלי הפורום
    itay
    12/08/2008

האם אתם שיררתם ביחידה קרבית? מה דעתכם על הכושר הגופני של חיילי צהל ?

לקביעת תור
    סגירה
    למנהלי הפורום

הוספת תגובה

• תשובה

דני בארי
    13/08/2008

איתי, אני אישית שירתתי בביה"ס ללוחמה בטרור של צה"ל.
    לגבי השאלה השנייה קטונתי לחוות את הערכתי על רמת הכושר הכלל צהלית, מאחר ואינני עובד עם כל הצבא - כך שמבחינתי לפחות השאלה רחבה יותר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה על מתח ומשקולות
    שלומית
    10/08/2008

שלום, כיצד אני משתמשת במכשירי הכוח ובמשקולות מבלי לפגוע בשורש כף היד

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה על מתח ומשקולות

הוספת תגובה

• שמירה על שורש כף היד

דני בארי
    13/08/2008

היי שלומית ,
    ראשית חשוב לבצע חימום טוב למפרק כף היד.
    דבר שני הקפידי לעבוד עם משקל המתאים לרמתך (אינו גבוה מדי)
    דבר שלישי כאשר את עובדת עם מכשירי כוח הקפידי לא "לטרוק" אותם.
    אימון מהנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שייטת 13
    axl
    06/08/2008

שלום אני בן 17 וקצת ואני מאוד מאוד רוצה לשרת בשייטת 13התחלתי להתאמן לבד:ריצות חדר כוח וכולי..אני יודע מה אני עושה ובכל זאת בגלל שאני רוצה להיות בשייטת,יש דברים אחרים שאני צריך לעשות? ועוד דבר..כל פעם שיש גיבוש או גדנע אני מפספס כי אני לאדע מתי זה יוצא למרות שאני מחפש ונובר באתרים תוכלו אולי לתת לי רשימת מועדים עדכנית?זה יעזור לי מאוד =]

לקביעת תור
    סגירה
    שייטת 13

הוספת תגובה

• שייטת

דני בארי
    07/08/2008

ראשית ברצוני לאחל לך בהצלחה במשימתך.
    כעיקרון הכנה לכל גיבוש (ושייטת בפרט) הדבר המרכזי הוא שיפור היכולת המנטאלית מאחר וזה הדבר החשוב- אי לכך מומלץ לבצע אימונים במסגרת כושר קרבי מאחר ולבד לא ניתן להגיע לאותם צרכים ואמנה מס' דברים:
    1. עבודת צוות- רק באימון עם אנשים נוספים ניתן להתאמן על שיתוף פעולה, עזרה וכו'.
    2. אימון אלונקה- מן הסתם לא ניתן להתאמן לבד.
    3. הכוונה מקצועית לדברים רלוונטים.
    4. אך החשוב מכל הקטע המנטאלי- לא ניתן להתאמן לבד ואתן דוגמא מוחשית, נאמר לכם לזחול עד נק' מסוימת ו-2 מ' מן הנק' מאריכים לכם הזחילה ב-100 מ'. על דבר כזה לא ניתן לעבוד לבד רק עם משהו שמבצע ואתה לא יודע. על משימות כאלו חייבים לעבוד מאחר ומי שיבוא לא מוכן יישבר בלי כל ספק.
    לגבי השאלה השנייה להתמיין לשייטת יש שני מועדים:
    1. גדנ"ע בסוף כיתה יא' (אך תחילת המיון במהלך יא')- ישנם פרסומים בתקשורת ובאתר של idf .
    2. מי שזכאי ליום סיירות בכיתה יב' , יש שני מועדים בינואר וביולי. ביום הסיירות ניתן לקבל גיבוש שייטת (כמובן למתאימים בלבד) ולאחריו הגיבוש הנכסף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה..

axl
    07/08/2008

הייתי היום בבדיקות לשייטת כי ביום שני יש גדנע צלילה. אמרו לי "לפמפם" (צביטת האף ונשיפה חזקה עד שמרגשיםשחרור לחץ באוזניים) ואמרו לי שהתפקוד של עור התוף הוא גבולי,ביחס למי שרוצה להתקבל לשייטת,זה לא אומר שפסלו אותי,רק אחרי יום הסיירות עושים את הבדיקות המקיפות אבל אנלא יכול להשתתף בגדנע השאלה היא האם אני יכול "לאמן" את עור התוף ואם כן איך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דני בארי
    09/08/2008

השאלה היא רפואית ואני ממליץ לך להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון, או בפורום רפואה (תקפיד שהתשובה תהיה ממומחה ולא מאחד מחברי הפורום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה