מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהתמי28/10/2008
שלום, רציתי לברר אם אפשר לעשות שני אימוני בטן ביום או שיש בזה פגיעה כלשהי בגלל עודף פעילות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בטן
דני בארי28/10/2008היי תמי.
כעיקרון שרירי הבטן מתאוששים יחסית מהר מפעילות אך הייתי ממליץ לא לבצע 2 אימונים עצימים לבטן ביום, אם זה אימונים קלים אין בעיה אך כאמור הייתי מציע לך לבצע כל יום אימון בטן עצים. תהני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טירונות רובאי 03עמית25/10/2008
שלום, אני בעל עודף משקל (110 ק"ג) ומתגייס בעוד 5 שבועות. הכושר הגופני שלי נמוך מאוד וכולם אומרים לי שאם אני לא יעבוד ממש חזק על הכושר אז יקרעו אותי בטירונות. אני יעבור טירונות רובאי 03 בבי"ס לתותחנים ורציתי לדעת אם במצבי הנוכחי אהיה מסוגל לעבור את טירונות 03 ואם לא, אז איזה ספורט ובאיזה אופן ותדירות עלי לעשות ב5 השבועות הבאים? תודה רבה עמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי26/10/2008היי עמית,
אם להיות כן איתך 5 שבועות זה מעט זמן אך הייתי מציע לבצע הליכות\ שחייה וכמובן ריצה אם ניתן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן22/10/2008
אני בן 15.5 ואני כבר מתאמן במשך כמה שבועות על שכיבות שמיכה, קבעתי שאעשה מינימום 100 בכל יום בסטים של 15, בהתחלה עשיתי כל יום ואחר כך עברתי לעשות יום כן יום לא בגלל שאמרו לי שהשרירים צריכים לנוח, זה בסדר? זה טוב? כדאי לעשות יותר? פחות? ועוד שאלה, לפני מספר ימים קניתי סט משקולות איך להתחיל? כמה כדאי לעשות ביום? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבות שמיכה.
דני בארי22/10/2008היי רן, אין שום בעיה לבצע 100 ידיים ביום (בטח ובטח 6-7 סטים) כשמדובר על יום מנוחה הכוונה לאימון הרבה יותר עצים.
לגבי המשקולות אני אישית עוד לא ממליץ, קודם תחזק עצמך כנגד התנגדות הגוף ורק לאחר מכן תוסיף התנגדות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפים לגיבוש מטכ"לאורח19/10/2008
אהלן הייתי אמור לעשות גיבוש לסיירת מטכ"ל ב-26 באוקטובר אך בעקבות פציעה דחו לי אותו לאפריל עכשיו רציתי לבקש קודם כל טיפים לגיבוש.. ועוד משהו איך אני מזיק סיבולת שריר בעיקר ברגליים.. יש לי תוכנית אימונים כזאת 3 פעם בשבוע ריצה למרחקים שונים בין 35-30 דקות בקצב טוב שזה בערך 6-8 קילומטר בנוסף לזה אינטרוולים(שבאים על חשבון הריצות הארוכות כשאני עושה אינטרוולים) ובימים שאני לא רץ אני מתאמן בחדר כושר על דברים בסיסיים כמו שכיבות שמיכה כפיפות בטן מתח ומקבילים ובסוף האימון אני שוחה משהו כמו חצי קילומטר... האם זה בסדר? מה אפשר לשפר?להוסיף להוריד וכו... ואיך אני מחזק את סיבולת השריר ברגליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי22/10/2008ראשית כדי לשפר את השרירים ברגליים צריך לרוץ, לשחות לרכב על אופניים וכו'.
אין שום בעיה להוסיף את אותם תרגילים בסיסיים כפי שאתה מגדיר אותם לאחר הריצה, סה"כ אורכי ומשך הריצות שלך לאדם ממוצע זה בסדר גמור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר קרבי והורדה במשקלבעיה16/10/2008
היי יש לי כמה שאלות. אני רוצה להכנס לכושר לפני הצבא הבעיה היא שיש לי עליות וירידות באזור מגורים, עדיף לי למצוא מקום רחוק יותר מישורי או שזה לא משנה, ואם כן האם זה צריך לשנות את הזמן שבו אני רץ? בשביל לרזות מה עדיף יותר לרוץ או ללכת, כי ללכת אני יכול ללכת שעה(בהליכה יחסית מהירה) ולרוץ אני יכול מקסימום 25 דקות וגם זה עם הפסקות שבהם אני הולך? מתי הזמן הטוב ביותר לרוץ(או לעשות כושר בכללי{אבל הריצה הכי חשוב לי כרגע}), בערב אחרי שאתה אכלת(ונחת אחרי האוכל), או בבוקר אחרי שקמת ולפני שעשית משהו בכלל? תודה רבה רבה.
דני בארי16/10/20081. עדיף לך להתאמן באזור הררי כך הרמה שלך תהיה גבוהה יותר. במידה והפעילות תהיה במישור יהיה לך קל יותר במידה ואזור הררי אתה כבר מיומן.
2. פעילות שורפת שומן מוגדרת כלפחות 70% מדופק מכסימאלי והחל מ 20, 25 דק' של פעילותך כך שמן הסתם בריצה קצב שריפת השומן יהיה מהיר יותר אך מאוד תלוי במתאמן.
3. אני ממליץ לבצע הפעילות בערב הגוף "משומן" והתוצאות תהיינה אפקטיביות יותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר ליום סיירותדני11/10/2008
רציתי לדעת איך מומלץ להתאמן לקראת סדרי ההגעה בדיונות ביום סיירות.. ועוד שאלה.. האם זה נכון שאסור לרוץ כל יום??
דני בארי11/10/2008כעיקרון לא מומלץ לבצע פעילות עצימה (כולל ריצה) יום אחרי יום, אם אתה רץ ריצה בקצב קל עד בינוני אין שום בעיה לרוץ כל יום -הכל תלוי מה אופי הפעילות.
לגבי יום סיירות אנשים מתאמנים עבור זה 4 חודשים!!! זה לא רציני מבחינתי לענות תשובה כדרך אגב איך מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון
דני14/10/2008כן גם אני מתאמן הרבה זמן לקראת יום זה אבל רציתי אולי לשלב אימון ספציפי לדיונה ובשביל זה ביקשתי את עצתך ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דני בארי15/10/2008דני, אני לא מפרסם את תוכנית האימון שלי בשום מדיה אך באופן עקרוני מן הסתם אתה צריך להתאמן עם עוד כמות גדולה של אנשים ןלהשתבץ באופן ססטמטי (פחות או יותר באותו מיקום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש לגיוס, איך אני נכנס לכושר טוב?רועי10/10/2008
אני מתגייס לגולני ב16.11, אני רוצה להכנס לכושר ברמה סבירה ויש לי חודש. זה אפשרי? ומה כדאי לעשות?
דני בארי11/10/2008התשובה תלויה מה מצבך העכשווי ומה אתה מגדיר ככושר טוב!!
הייתי מתאמן 2-3 אימונים בשבוע וכולל את כל מרכיבי הכושר גופני (ריצות ארוכות, ריצות קצרות, כוח ידיים, כוח בטן וכו')
גיוס קל ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה?טל04/10/2008
מה יש לכם לספר על מדריכת כושר בצה"ל בחיל אוויר שאני לא יודעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדריכת כושר
דני בארי06/10/2008היי צופית.
כעיקרון אין לי מושג מה את יודעת כך שקשה לי לענות לך אך אני אתן אינפורמציה כללית.
מדריכת ספורט אמונה על שיפור\ שימור הכושר גופני ביחידה וזה אומר מס דברים:
1. העברת בחני כושר (לדוגמא בר אור).
2. הכנת וקיום ימי ספורט.
3. עבודה אינדיבידואלית עם חיילים בעלי קשיים.
4.העברת הרצאות בתחום אורך חיים בריא.
5. לימוד והכנה לקראת פעילויות ספציפיות (לדוגמא בוחן מסלול).
כעיקרון מדריכת ספורט עוברת מיון ראשוני ומי שהתקבלה עוברת קורס בוינגייט שלאחריו משובצת באחת מיחידות הצבא השונות כאשר אחת מהן היא חייל האוויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שש11/05/2009רציתי לדעת כמה דברים
מדריכת ספורט זה אותו דבר כמו מדריכת כושר? או שזה שני תחומים שונים?
מה יש במיון הראשון ומה יש במיון השני?
איך אני יצליח להתקבל אם אני ממש רוצה את זה
ולא כלכך בכושר אבל כרגע עובדת על זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דני בארי11/05/2009מדריכת ספורט ומדריכת כושר זה אותו הדבר.
כגי להתקבל בהנחה שקיבלת זימון עליך להפגין גם יכולת גופנית, גם מנהיגותית וכמובן לבלות יתרה אל מול חברותייך במיון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכון כושראור29/09/2008
אני מתאמנת 24 חודשים כ5\6 פעמים בשבוע בחדר כושר כשעתיםם כל פעם אני מתאמנת אימוני כוח וארובי אני רצה על ההליכון אבל אני עדין לא מספיקה לרדת ממספר הדקות בריצה ל1500 , ונאמר לי על די מדריך הכושר שאפשר לשפר בעזרת אינטרוולים חוץ מאינטרוולים מה אפשר לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה
דני בארי04/10/2008היי אור.
להערכתי את מעמיסה על עצמך יותר מדי הייתי מציע לקחת 3-4 ימי מנוחה לאחר מכן ביצוע של כ- 3 אימונים בשבוע ואז למדוד שוב והתוצאות ישתפרו.
גוף האדם זו מכונה לכל דבר ואם לא נותנים מספיק הפסקות הגוף לא "מתקרר". אחת הבעיות של אנשים זה אימון יתר ולהערכתי זה מה שיש לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבדקים לקורס אחידיקי27/09/2008
שלום לכם. כחלק ממיונים של הקורס אנו נדרשים לעמוד בכמה וכמה דרישות 3000 מטר ב13 דקות 70, כפיפות בטן כפולות(90 מעלות ברגלים),12עליות מתח ו16 עליות מקבילים למעשה החילותי להתאמן לפני כשבועים וההספק דל ביותר התוצאה הטובה ביותר בריצה הינה 14.5 דקות 8עליות מקבילים, 20 כפיפות בטן איכותיות ורק 3 עליות מתח ואני צועק הצילו... מה עלי לעשות ואיך לשפר דרסטית את הכושר האירובי והפיזי? נשאר לי עוד חודש ואני בלחץ עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור הכושר הגופני
דני בארי28/09/2008היי יקי.
כפי שאני נוהג לענות אני מזכיר ואומר שאינני מכיר אותך ומה שאני מציע זו אחת האופציות האפשריות:
1. הריצה - הייתי רץ מרחק של 3,500 יום בקצב 100 % , יום בקצב בינוני כך 4 ימים, ביום החמישי מנוחה וביום השישי ריצת 3000 100%.
2. בטן- עבודה של כל יום סט אחד של מכסימום ועוד מס' סטים של חזרות מס' שונים בצורות שונות.
3. מתח ומקבילים- סט ראשון 100% דקה- שתיים מנוחה, סט שני 50% כנ"ל מנוחה, סט שלישי 75% את הסטים הנ"ל הייתי מתחיל בשבוע הראשון פעם ביום ובשבוע השני עולה לפעמיים ביום ביום השישי מומלץ לבצע מנוחה ולא לבצע כלל.
יקי, יכול להיות שהפעילות מעט קשה מדי אך אין ברירה, אין לך זמן!!!
בכל מקרה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה ושאלה נוספת..
יקי02/10/2008תודה על ההדרכה והתמיכה. שאלה נוספת, האם בזמן שנותר כדאי להרשם למכון כושר בתקווה שעבודה עם משקלים משתנים ומספר חזרות קבוע יתן תוצאה אפקטיבית ומהירה יותר? או שזו טעות ועלי לעלות מה-מעט חזרות לכיוון יותר חזרות? (ובהנחה ואנו מזניחים את השיקול הכלכלי...) (וקשה זה רק בראש..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דני בארי04/10/2008יקי, חדר כושר זה דבר טוב אך בהקשר שלך הייתי ממליץ להמשיך ולעבוד על הפרמטרים הרלוונטים ואת כל האקטים להם אתה נדרש ניתן לבצע (בטח ובטח ברמת הכושר הגופני הנוכחי) לבד.
לסיכום תמשיך לעבוד בחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום...
שירז דנדיקר14/11/2008שלום... ברצוני לדעת מתי אפשר לבוא למבדקים האלה ולהבחן? תודה שירז...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזמנים, לא באים.
יקי15/11/2008אם סיימת צבא קרבי רובאי07 לפחות או קורס קצינים, אתה יכול להגיש מועמדות באתר השב"כ לכמה תפקידי שטח. תפקידי השב"כ דורשים מעבר של קורס אחיד בן חודשיים לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיבוש מטכ"ל:אבי22/09/2008
שלום אשמח לקבל תשובה על השאלה הבאה כי אנשים שונים נתנו לי תשובות שונות האם ליום סיירות יש השפעה על הגיבוש ועל הסיכויי קבלה? הרי אחרי היום סיירות שלי היה לי יום מיון שאמרו שהוא לא ממיין וכולם עוברים אותו ואחרי זה בדיקות רפואיות הבנתי שבגיבוש אין יתרון לאנשים בעלי פרופיל 97 ונקי מסעיפים לעומת 82 אבל האם לקב"א או ליום סיירות יש השפעה או שהקב"א והיום סיירות זה רק כדי לראות מי מתאים להתמיין לגיבוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיבוש מטכ"ל וגיבושים בכלל
דני בארי23/09/2008היי אבי.
כעיקרון ברגע שהתחלת מיון אין קשר אם הפרופיל שלך או 82 או 97 אך בהחלט יש השפעה על מיונך הקודמים כאשר בד"כ המיונים\ הנתונים הקודמים יבואו לידי ביטוי בזמן התלבטות כלומר במידה והיית גבולי ומתלבטים לגביך הולכים למיון הקודם ומסתכלים על נקודות חזקות וחלשות מהפעם הקודמת ונתון זה עשוי\ עלול (תלוי תשובה) לעזור או להזיק.
אך אני חייב לסייג ולומר שיום סיירות כעיקרון הוא ממיין בלבד מאחר ואין כמעט קשר בין יום סיירות לגיבוש.
לסיכום לכל המיונים שתעשה בצבא יש השפעה על המשך פעילותך ביחידות ממינות כאשר יום סיירות יוצא מן הכלל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך:
אבי23/09/2008תודה על ההתייחסות.. אז בעצם, מהדברים שלך אני יכול להבין שיום סיירות גם אם יש לו השפעה היא מינורית מאוד ובגיבוש הכל תלוי באותו מלש"ב שמגיע אליו? (ושלסיפור שיום סיירות מהווה 30% והגיבוש הוא 70% זה שטויות?) וכמו שאין השפעה לפרופיל ככה גם אין השפעה לקב"א? אבל לדוגמא אם הייתי גבולי אז הם יסתכלו על התוצאות שלי מיום סיירות או מיום המיון בבית השריון ושוב יבדקו את רמת המוטיבציה שלי או את הקב"א שלי או משהו כזה? כי לפי מה שהבנתי לבעלי קב"א יותר גבוהה אין סיכוי יותר גבוה להתקבל (גם ככה הרוב בין 52 ל - 56 מתחילים את המיונים האלה) וכשבודקים את כל מי שהתקבל מחלקים אותם לצוותים ככה שבערך בכל צוות יהיו את אותם אנשים בעלי קב"א 52 עד 54 ומ - 54 עד 56 בגלל ענייני קצונה וכו'...
דני בארי24/09/2008הבנת נכון, לגבי הקב"א לא אמרתי שאין התייחסות, יש דבר כזה שנקרא מכסות קב"א (למרות שזה לא רישמי) אי אפשר לקחת ליחידות המיוחדות רק את הכי טובים ולגדודים רק את הפחות טובים לכן נוצר מצב כי גם כאלו עם נתונים גבוהים לא יתקבלו וזאת לא בגלל שלא מתאימים אלה כדי להעלות את רמת הגדודים (מה שנקרא השבחת גדודים).
בסיום הגיבוש יושב כל צוות המגבשים ומנתח את כל מסיימי הגיבוש, כמבן שיש להם נתונים אישיים קודמים ובמידת הצורך יהיה שימוש. מה שבטוח אם היית תותח בגיבוש ובמיון קודם היית בינוני אין סיכוי שזה יפגע בך (לוקחים גם בחשבון את פרמטר הזמן, תפיסה , מוכנות ועוד).
מקווה שעזרתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיבושט.21/09/2008
אני בדרך לגיבוש צנחנים. הבר-אור שלי לא טוב : 8:45 ב-2000, 33 בטן ורק 6 מתח. יש חלי סיכוי לעבור במצבי? ואם לא, מה אני יכול לעשות כדי להתאמן בזמן הקצר שעוד נותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיבוש צנחנים
דני בארי23/09/2008שלום ט'
ראשית בבר אור כבר 10 שנים לא עושים מתח אלא שכיבות סמיכה לגבי שאר הנתונים ע"פ הנתונים שציינת (ללא ידיים) יש לך 47 מתוך 85 מה שאומר כדי לעבור על ציון של 55 אתה צריך לבצע לפחות 40 ידיים.
אך אין שום בעיה לשפר 1. בטן התוצאה מאוד נמוכה אם תבצע 3 סטים ביום אין לי ספק שתשפר בלי בעיה.
2. רוץ 3 פעמים בשבוע 2000 וגם זה ישתפר כאשר תרוץ נגד השעון (תציב לך יעד שיפור של 4-5 ש' בכל ריצה ותעמוד בו.
לסיכום תתחיל לעבוד וכך תשתפר.
אני מזכיר ואומר כי הבר אור הוא רק חלק מינורי כמובן שנושא עבודת הצוות, מנהיגות, שקים, אלונקה וזחילות זה עיקר הגיבוש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוות אווירשימי16/09/2008
אני כיתה יב' והעליתי את הפרופיל שלי ל97 לפני שבוע.. אני עדיין יכול לקבל צוות אויר או שעבר המחזור שלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוות אוויר
דני בארי18/09/2008היי שימי,
אתה תתמיין לגיבוש בחודש אפריל 09 (כמובן בתנאי שתעבור את הירפאות בצורה טובה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחיל להכנס לכושראריאל12/09/2008
שלום. נכנסתי לפורום כי אני רוצה להכנס לכושר קרבי אך הבעיה היא שאני לא יודע מאיפה להתחיל. ראיתי שכתוב שישנם מדריכים בפורום אך לא מצאתי אותם. אני אשמח אם תעזרו לי למצוא אותם. זה חשוב לי מאוד העניין של להכנס לכושר וכל טיפ ועזרה אפשרית יעזרו לי מאוד... תודה, אריאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר קרבי
דני בארי13/09/2008היי אריאל ראשית כל כבר מצאת אחד מאחר ואני מדריך כושר קרבי.
שנית מהיכן אתה בארץ?- כך אוכל לכוון אותך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
אריאל15/09/2008אני מפתח תקווה אבל אין לי כסף כדי להרשם לקורס כזה לכן אני מתחיל לבד.... יש לי איתי כמה חברים ביחד ככה שתהיה לנו מין קבוצה קטנה.... אני ממש ישמח לקבל מדריכים ושיטות אימון. תודה...
דני בארי18/09/2008שימי, אני לא מבין את המושג שממש תשמח לקבל מדריכים, אשמח שתסביר לי.
לגבי שיטות אימון אתם צריכים לבצע מס' דברים:
1. עבודה מנטאלית.
2. שיפור הכושר גופני הכללי.
3. פיתוח יכולת עמידה מול קהל, העברת הרצאות.
4. עבודה על זחילות, שקים, אלונקה אם יש וכו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אריאל21/09/2008אני מצטער אם לא הסברתי נכון. שהשתמשתי במושג מדריכים לא התכוונתי למדריכים אנשים אלא מדריכים כתובים. מה שאנחנו מנשים להשיג באימונים הוא שיפור הכושר הגופני וזה בעצם מה שהתכוונתי לשאול עליו. איך טוב לעשות את זה, איך לבנות תכניות אימון ומינונים של ריצות. תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכושר קרבי
דני בארי23/09/2008אריאל, אינני יודע להגיד לך היכן תמצא מדריך כתוב של כושר קרבי מאחר והנושא הוא חסוי (לי אישית לקח כחצי שנה לכתוב את תוכנית האימון של אלו"פ ועד היום אני מוסיף ומעדכן כך שאני אישית (כמו יתר גופי ההכנה לצבא) לא מפרסמים בפומבי את תוכנית האימון. כך שכאן לא אוכל לעזור לך.
לבנות תוכנית אימון זה לא על רגל אחת ואתה חייב איש מקצוע שיוודא שאתה לא חורג מסרגל המאמצים.
ומהשאלה הראשונה הייתי מציע שתבדוק בעיר מגוריך קורס של כושר קרבי בד"כ הגופים הרציניים מציינים שבמידה ויש בעיה כלכלית הם מסיעים- זה הזמן לבדוק את אמיתות הדברים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון11/09/2008
שלום, אני מתאמן הרבה בעיקר בתרגילים בסיסים כגון ריצה כפיפות בטן ושכיבות שמיכה. ברצוני לקבל מראה יותר גדול ומנופח (אך לא מוגזם) תוכלו להמליץ לי על תוכנית אימונים שתספק את דרישותי. נ.ב. אני בן 14 ושוקל כ-45 קילו... תודה רבה
דני בארי13/09/2008היי שרון ראשית כל כדיעה אישית כל נושא ניפוח השרירים הנו טעות מיוסודו והדבר החשוב ביותר בביצוע פעילות גופנית תהיה בסופו של דבר גוף חזק ובריא יותר.
ניפוח שרירים מתקיים ע"פ עבודה במשקל גבוה ומעט חזרות לעומת סבולת לדוגמא שמשקל ההתנגדות נמוך ומס' חזרות גבוה.
אם אחזור להתחלה הייתי ממליץ להמשיך בפעילות שאתה מבצע אך מוסיף דברים נוספים כגון עבודה על הרגליים, כתפיים, מקבילים ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)