פורום כושר קרבי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי רגליים
    הראל
    01/12/2008

אני רץ 3 פעמים בשבוע לא בסדר מסוים ומתי שאני רץ נורא נורא כואב לי בכפות הרגליים ובשריר האחורי מתחת לברך וזה מקשה מאד על הריצה, חשבתי שזה יעבור עם הזמן אבל זה לא עובר, מה לעשות כדי להוריד את כמות הכאבאו להפסיק אותו?(הכאב עובר מעט זמן אחרי שאני מפסיק לרוץ הוא לא נמשך) אני מלא ואני רוצה להוריד משקל, יש לי שתי אפשרויות או לרוץ 25 דקות עם הפסקות שבהן אני הולך(זה מסלול שאני קבעתי לעצמי) או ללכת הליכה מהירה בערך שעה פלוס מינוס, מה עדיף בשביל לרזות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי רגליים

הוספת תגובה

• שלום הראל,

יובל קפיטולניק
    02/12/2008

יתכן ומדרסים יועילו לך בהפחתת הכאב ואף במניעתו. ממליץ להיוועץ ברופא ו/או במומחה למדרסים. מבחינת הפעילות, אל תבצע פעילות שגורמת לך לכאבים. אם כואב לך בריצה עבור להליכה.
    באשר לשאלה השניה - באופן עקרוני בשריפת כמות נתונה של קלוריות, ככל שהפעילות תהיה ארוכה יותר כך תשרפנה יותר קלוריות ממקור שומני (שזוהי למעשה מטרתך). אין לי נתונים לגבי קצב הפעילות שלך (ריצה, הליכה) אך לפי התאור אם אינך קצר בזמן לצורך המטרה האישית שלך עדיפה הליכה. (מתוך הנחה שאתה שורף לפחות אותה כמות קלוריות בפעילות ההליכה הממושכת שלך בהשוואה לריצה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עינת
    30/11/2008

אני בת 20. יש לי כרס בינונית ואני רוצה להורד אותה ואני עושה כל יום בין 60 ל90 כפיפות בטן לפני השינה כבר כמה חודשים אבל אני לא רואה שינוי.. ואני מקפידה לאכול בין 1200ל 1500 קלוריות ביום.. מה אפשר לעשות בשביל שתהיה לי בטן שטוחה ושרירית??תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום עינת,

יובל קפיטולניק
    01/12/2008

תרגילי בטן מחזקים את השריר שמתחת לשומן ואינם מורידים אותו ישירות. לדאבוננו אין הרזיה מקומית, כלומר, לא ניתן להוריד שומן באמצעות פעילות ברמה נקודתית. לפי מה שאת מתארת כנראה ששרירי הבטן שלך כבר "מחוטבים" והבעיה היא בהסרת השומן. שווה גם לבדוק אם את מבצעת את התרגילים בעומס שמאתגר את שרירי הבטן (כלומר מבצעת בין 15 - 20 חזרות בסט מאומץ ) מעבר לכך, אני מציע להגביר את הפעילות הגופנית ולא להסתפק רק בתרגילי בטן. עליך לבצע תרגילי חיזוק שרירים לכל קבוצות השרירים בגוף, שיאפשרו לך להעלות את מסת השריר בגוף ולהגביר את "שריפת הקלוריות" מסביב לשעון, וכן לבצע אימוני סיבולת לב ריאה, ששורפים הרבה קלוריות במהלך הפעילות.
    באשר לתזונה - אם אכן את צורכת 1200 - 1500 קלוריות ביום (מנהלת יומן אכילה?) ממליץ להיוועץ בדיאטנית באשר לתפריט שלך, הרכב התזונה (מקור הקלוריות),פריסת המזון על פני היום וכו'. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירן
    26/11/2008

האם מישהי עם הסטוריה רפואית של ניתוחי לב, כיום בריאה ואינה מוגבלת בחיי היום יום, אינה נוטלת תרופות או משהו, בשנות העשרים ( עוד מעט שלושים ) לחייה, יכולה ללמוד תורת לחימה ו/ או הגנה עצמית? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום שירן,

יובל קפיטולניק
    26/11/2008

לדעתי כן. יחד עם זאת, ממליץ מכל מצב להצטייד באישור רפואי המעיד על כשירות לעסוק בפעילות זו (של ענפי ספורט קונטקטיים ולהיוועץ פרטנית ברופא ספורט ולקבל הנחיות אישיות ממה עליך להישמר וממה להימנע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיבוש צנחנים \ דובדבן
    ניר פרץ
    22/11/2008

שלום, אני בן 18 ובעוד 15 יום יש לי גיבוש צנחנים \ דובדבן, יש לי מבנה אתלטי, כל החיים שחקתי כדורסל, אבל בשנה האחרונה פרשתי ולא זזתי שנה שלמה, אני במכון כושר אבל לא עושה אירובי רק משקולות, ועכשיו ששלחו לי את הגיבוש בדואר החלטתי לעשות ריצה כל יום ! בשכיבות שמיכה אני דיי חלש למרות שאני מתאמן על זה כבר 4 חודשים ברצף בכל אימון . . אני עושה 30 שכיבות שמיכה, הפסקה של דקה ואז עוד 30 ואז עוד כמה סטים עד שאני מגיע ל 100 שכיבות שמיכה. שאני מנסה לעשות ברצף אין מצב שאני עובר את ה 35 אני באמת אומר לעצמי שהכל בראש אבל אני לא מצליח כבר להרים את עצמי, האם יש פיתרון שתוך 15 יום אני אוכל להשתפר ? בנוסף לכך . . יש לי את הבעיה בריצה אני עושה 2 קילומטר ב 9 דק' . . שזה נורא ממש, יש לי כולה עוד 15 יום לגיבושון . .אני חייב פיתרון . . אני עושה ריצות כל יום אבל אני חייב שתגידו לי איך לעשות את הריצות, כדי שאני אשתפר תוך כמה ימים . . אם זה אפשרי. אם זה בלתי אפשרי להשתפר תוך כל כך קצת זמן, אני אשמח לכמה טיפים ומילות עידוד לגיבוש שאולי יחזקו אותי. תודה רבה, ניר פרץ.

לקביעת תור
    סגירה
    גיבוש צנחנים \ דובדבן

הוספת תגובה

• שלום,

יובל קפיטולניק
    25/11/2008

היות ואתה מתאמן בחדר כושר נצל זאת. בצע 3 סטים של 12 חזרות עם מנוחה בת 75 שניות בין סט לסט. לאחר מכן, 12 חזרות של לחיצות חזה חופשיות - כנגד משקוליות או מוט בשיפועים שונים. ראשון שיפוע חיובי, שני ללא שיפוע ושלישי בשיפוע שלילי. לאחר זאת, בצע 3 סטים של שכיבות סמיכה בכל פעם מספר חזרות מקסימלי ומנוחה בת 90 שניות בין סט לסט. אימון זה יש לבצע אחת ליומיים. כמובן המשך עם הריצות ברמה יומיומית, אך תתאמן על נפח של 45 דקות. התחל בריצה כשתתעייף עבור להליכה, כשתתאושש שוב ריצה וחוזר חלילה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה קטנה

ניר פרץ
    25/11/2008

בקשר לריצה של 45 דק', אתה מתכוון שאני ארוץ אותה בריצה קלה נכון ? אני לא מסוגל לרוץ בקצב מהיר של 15 קמ"ש לדוגמא לאורך כל הזמן הזה . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ניר,

יובל קפיטולניק
    26/11/2008

את קצב הריצה אתה תקבע. הרעיון הוא שאתה מתחיל את 45 הדקות בריצה וכשאתה מתעייף אתה עובר להליכה, מתאושש מעט, חוזר לריצה וחוזר חלילה 45 דקות.
    אם ברשותך שעון דופק - רוץ עד שאתה מתעייף, בדוק בשעון הדופק באיזה דופק אתה נמצא ועבור להליכה. המשך בהליכה עד שהדופק יורד בכ - 30 - 50 פעימות. כלומר, התאוששות חלקית ואז חזור לריצה עד שתגיע לדופק הגבוה ושוב עבור להליכה.
    לשם הדוגמא: תחילת פעילות: בצע חימום בן 7 דקות תנועתיות של מפרקי הגוף ומתיחות קלות. לאחר מכן, פעילות אירובית בת 45 דקות. התחל בריצה קלה והגבר מעט. כאשר אתה מתעייף וקשה לך להמשיך בריצה, בחן את שעון הדופק. נניח שהוא מורה על דופק 160. עבור להליכה עד שהדופק מגיע ל- 110-120. חזור לריצה. כאשר הדופק חוזר ל- 160 עבור שוב להליכה עד לדופק 110-120 וכו'.
    לפני הריצה אחת ליומיים בצע תרגילי חיזוק שרירים - שכיבות סמיכה, מתח, בטן, מכרעים וכו'.
    הקפד על יום מנוחה בשבוע.
    שוב בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה לדעת אם אני עושה מספיקכושר

יונתן
    08/06/2009

אוקיי.
    קודם כל אני ילד בן 12 ויחסית לכיתה שלי אני עושה הרבה כושר ורצתי לדעת אם זה יותר מדי או מעט מידי.
    אז קודם גל אני עושה כל יום סט על שרירים שונים ביד של משקולות של 1 ק"ג. כל פעם אני מרים 50 פעמים את המשקולות. אני עושה 40 שכיבות שמיכה אולי אפילו 50.
    ואני עושה 15 מתח עד למעלה עם הידיים כלפי הגוף שלי ולא הפוך. הפוך זה יותר קל.
    האם אני עושה יותר מדי ? אני מקווה שתענו לי מהר ממני יונתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיבוש מטכ"ל:
    אבי
    18/11/2008

אהלן.. בעקבות אירוע של חזה אוויר + חזה דם ספונטי הייתה לי ועדה רפואית שקבעה לי פרופיל זמני 24 לחצי שנה.. החצי שנה תמה בפברואר.. כאשר בפברואר תהיה לי ועדה רפואית נוספת ונאמר לי שבמידה והכל יהיה תקין כמו עכשיו אז הפרופיל שלי יעלה ל - 82 (בעבר היה 97.. לפני האירוע). מבחינת הערך המספרי זה לא מונע ממני גיבוש מטכ"ל.. עברתי יום סיירות עוד לפני האירוע וקיבלתי גיבוש מטכ"ל.. דחיתי אותו ולא נכחתי בגיבוש מטכ"ל באוקטובר לפני כמה שובועת בגלל האירוע.. ועוד לפני הגיבוש דחיתי מול מדור סיירות את הגיבוש לאפריל. השאלה אם הסעיף של חזה אוויר ספונטני הוא סעיף פוסל או לא? תיאורטית זה לא אמור לפסול לטעמי כי לא נגרם חס וחלילה שום נזק בלתי הפיך.. כאשר בנוסף לכך לא במטכ"ל ולא בשלדג יש צלילה.. והדבר היחידי שיכול להוות בעיה כאשר מדובר בתופעה השל חזה אוויר ספונטני זאת צלילה - כאשר ברמת העיקרון נאסר עלי יותר לצלול אי פעם (לא צללתי אף פעם..)אבל זה נתון לויכוח ולבדיקות נוספות.. אשמח לתשובות...

לקביעת תור
    סגירה
    גיבוש מטכ"ל:

הוספת תגובה

• תשובה

דני בארי
    20/11/2008

היי אבי.
    מאחר ואינני רופא לצערי לא אוכל לתת לך פיתרון מדויק, להערכתי ומנסיוני לא יקחו סיכון מאחר ובגיבוש מטכ"ל אתה נדרש למאמצים ברמה מאוד גבוהה והם מעדיפים לא לקחת סיכון (בסוף בסוף אתה עוד לא חייל). זאת כמובן בלי קשר לצלילה.
    בכל מקרה שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל
    טל
    16/11/2008

מה הפרופיל המינימלי להיות מד"סית/מ"כ/או כל עניין אחר של הדרכה?

לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל

הוספת תגובה

• תשובה

דני בארי
    18/11/2008

היי צופית הפרופיל המינמאלי למדס'ניקית הוא 72
    לתפקידי הדרכה שונים יש אף פרופיל נמוך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה

טל
    26/11/2008

הקב"א המיני'?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

דני בארי
    27/11/2008

להערכתי 51-52 ומעלה אך זה לא וודאי אלא בהכרותי עם המערכת, האנשים ודרישות התפ-קיד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• wpw בהקשר לגיוס
    גיא
    16/11/2008

שלום, יש לי בעיה בלב שנקראת wpw שהיא סיב נוסף בלב, לעולם לא סבלתי ממנה או הרגשתיא ותה אני פעיל ספורטיבית.. שאלתי היא האם הפרופיל שלי ירד מאוד? [עוד כמה שבועות צו ראשון] ושאלה שניה אם הוא ירד חלילה למצב של 64 האם אני אוכל לשרת כמש"ק קליעה ביחידה קרבית [חי"ר] ואם כן עד כמה קשה להגיע ואיך מגיעים לזה בכלל? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    wpw בהקשר לגיוס

הוספת תגובה

• תשובה

דני בארי
    18/11/2008

גיא.
    אין לי מושג לגבי הפרופיל מאחר ואינני רופא או מכיר את ספר הפרופילים (יש ספר עם כל הבעיות הרפואיות הקיימות ופרופיל או סעיף מתאים).
    לגבי מש"ק קליעה הפרופיל המינמאלי הוא 64 לגבי דרך הגעה או שתקבל במנילה (בכיתה יב') או שאם לא תפנה אתה ותבקש אך קודם כל מן הסתם תמתין למנילה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהלן, שאלה בקשר לבר אור ויום סיירות
    תמיר
    14/11/2008

אז ככה בבר-אור לפי מה שהבנתי ישנם שלושה מבחנים: 1.ריצת 2000. 2.בטן מקס'. 3ידיים-מקס'. בריצה אני משיג תוצאות יפות מאוד ויורד מ6:50 ל2000, אך הבעיה שלי היא בידיים ובבטן שבהם אני מצליח לעשות 50 בכל אחד. השאלה שלי כיצד אני יכול לשפר זאת?

הוספת תגובה

• תשובה

דני בארי
    15/11/2008

היי תמיר.
    סה"כ התוצאות שלך הן טובות.
    ידיים התוצאה המכסימאלית היא 74 ובטן 86 הייתי מציע לך לעבוד סטים של 89%-90% מהיכולת המכסימאלית (גירוי הסף) וכך תשפר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה מהירה ועוד שאלה

תומר
    15/11/2008

נניח סטים של 35-40 ידיים, מה אמור להיות זמן המנוחה בניהם? והאם אפשר וכדאי לעשות סט ידיים 35-40 אח"כ סט בטן 35-40 ואז שוב לחזור על סדר זה? או שעדיף לסיםי עם הידיים ולהתחיל בטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

דני בארי
    16/11/2008

הייתי מבצע סט ידיים כ-דקה- דקה וחצי מנוחה 3 פעמים (סביר להניח שלסט השלישי תצטרך יותר מנוחה) ומבצע בניפרד את הבטן ( תשקיע בכל סט בניפרד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ניר
    11/11/2008

שלום אני בכיתה י"א ומי כיתה ט אני לא עושה בכלל כושר גם לא בבית ספר. ואני בכלל לא בכושר ובלי קורדנציה כי אני גם לא משחק משחקי כדור כמו כדורגל כדורסל אני רוצה לציין שאני גם בכיתה ט ההיתי בשיעורי ספורט לא כול כך בכושר. מה אני צריך לעשות בשביל להיות בכושר?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום,

יובל קפיטולניק
    13/11/2008

לאור הרקע שציינת ומצבך הנוכחי ממליץ לך להתחיל בפעילות בחדר כושר. שם תקבל תמיכה, ליווי מקצועי והנחיות מתאימות לכניסה הדרגתית לכושר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור תוצאות בר אור
    רוני
    11/11/2008

שלום. יש לי בערך עוד כ 3שבועות מבחן בר אור מטעם המשטרה לגבי גיוס יס"מ אני כרגע עומד ברמת כושר בינונית לגבי תרגילי בטן ושכיבות שמיכה ולא מתקשה בכלל לגבי הריצה. רציתי בבקשה את עזרתכם איך אני משפר בפרק זמן זה את תרגילי הכוח שאני קצת מתקשה בהם? תודה,רוני.

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור תוצאות בר אור

הוספת תגובה

• תשובה

דני בארי
    15/11/2008

היי רוני.
    כדי לשפר ידיים ובטן מומלץ לעבוד סטים של 80%-90% מהיכולת המכסימאלית וכך תשפר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח סיבולת לב ריאה
    שומאל
    10/11/2008

היי! איך אני יכול לפתח את סיבולת לב הריאה שלי? התחלתי בקצת כושר לקראת הגיוס, כמו ריצה של 300 מ', הרמת משקולות, כפיפות בטן וקצת שכיבות סמיכה. למרות הכושר, אני עדין מרגיש שאני מתעייף מהר מאוד, ולקראת סוף הריצה אני זוחל יותר מאשר רץ. מה ניתן לעשות כדי שאני אגיע מוכן לטירונות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח סיבולת לב ריאה

הוספת תגובה

• שלום לך,

יובל קפיטולניק
    10/11/2008

סיבולת לב ריאה תפתח ע"י אימון אירובי בנפח גדול בו תשלב ריצה והליכה. התחל באימון בן חצי שעה בתחילתו תרוץ ריצה קלה, כשאתה מתעייף עבור להליכה וכשאתה מתאושש חזור שוב לריצה. כל עשרה ימים הוסף 5 דקות לפעילות עד 45 דקות. תרגילים לחיזוק שרירים כמו שכיבות סמיכה, מתח, תרגילי בטן, כוח רגליים וכו' בצע 3 - 4 ימים בשבוע בימים לא עוקבים. הקפד לבצע חימום תנועתיות ומתיחות. לגבי השאלה השניה, מה שעליך לעשות על מנת להגיע מוכן לתירונות זה להמשיך להתמיד בפעילות והכושר ישתפר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדריכת כושר קרבי
    לנה
    08/11/2008

שלום, רציתי לשאול מה צריך כדי להיות מדריכת כושר קרבי אני מתאמנת בחדר כושר מינימום 4 פעמים בשבוע שעתיים, אימון אינטנסיבי ויש לי את הכישורים להדריך אני חושבת שלא תיהיה לי בעיה עם זה איזה מבחנים צריך לעבור כדי להתקבל לתפקיד?

לקביעת תור
    סגירה
    מדריכת כושר קרבי

הוספת תגובה

• מדריכת כושר קרבי

דני בארי
    15/11/2008

כדי להתקבל לקורס את נמדדת במס' פרמטרים:
    1. יכולת הדרכה.
    2. יכולת לעבוד בצוות.
    3. יכולת לימוד\ השתפרות.
    4. עבודה תחת לחץ.
    5. רמת כושר גופני
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עינת
    05/11/2008

שלום לכל מי שמבין ויכול לעזור לי . אני בת 30 גובה 1.70 ומשקל 66 אחרי שהורדתי 3 קילו. אני בדיאטה של מעט מאד אוכל, כך זה מרגיש לי, כ 1700 קלוריות ליום וגם מקפידה להתאמן 2-3 בשבוע. קצב הירידה שלי איטי מאד מאד, כ חצי קילו בחודש גם מההתחלה. ואני קצת מיואשת. האם יש משהו שאני עושה לא נכון? האם יכול להיות שמשהו לא בסדר במטבוליזם שלי מה עושים??? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום

יובל קפיטולניק
    09/11/2008

מציע לגשת לתזונאית לקבלת ייעוץ אישי . באופן כללי, בדיאטה צריך לאכול נכון. כמות הקלוריות היא רק חלק מהעניין. חשוב מקור הקלוריות ואופן אכילתן. יש להקפיד שמקורות הקלוריות יהיו איכותיים ומאוזנים. חשיבות נוספת גם לפריסת כמות הקלוריות על פני כל היום. כלומר, לאכול 5 - 6 ארוחות במשך היום, מתוכן 4 מנות קטנות כגון מנת פרי או יוגורט דל שומן ולהרבות בשתית מים. ממליץ להתאמן 4 - 5 פעמים בשבוע אימונים שיכללו פעילות אירובית וחיזוק שרירים. כל עוד את מורידה במשקל זה בסדר, גם חצי קילוגרם בחודש, מה גם שירידה מתונה עדיפה על פני ירידה דראסטית. בכל מקרה עדיפה בדיקת אחוזי שומן על מדידת המשקל. אז אל יאוש . העיקר ההתמדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    בני
    02/11/2008

שלום כיום אני בן 21 פעם הייתי כדורגלן ומהתרגילים שהיינו עושים באימונים לפני המשחקים פיתחתי רוחב כתפיים גדול יחסית לגוף שלי והייתי רוצה להוריד אותו השאלה שלי האם יש אפשרות להוריד רוחב כתפיים (יאנו לא להתאמן בכלל וזה ירד)? או שיש דרך אחרת? וכמה זמן זה לוקח ?לתודה חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    03/11/2008

שלום בני,
    לא קיבלת את רוחב הכתפיים כתוצאה מאימוני הכדורגל.
    אם אתה לא מתאמן אימונים ספציפיים בחדר כושר, סביר להניח שרוחב הכתפיים שלך נובע מהמבנה הגנטי שלך. תלמד לחיות עם כתפייך בשלום.בכל מקרה תוכל לעלות מסה שרירית גם באיזורים אחרים בגוף(ע"י אימון בחדר כושר),בעיקר בחלק גוף תחתון וכך ליצור מבנה פרופורציונלי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירת מטכל"
    אלעד
    29/10/2008

שלום אני בן 16 ורוצה מאוד לתקבל לסיירת מטכל" רציתי לדעת אם אני יכול לתקבל ברמה פיזית כמו שאני עכשיו אני עושה ריצה של 3 וחצי קילומטר ב17 דקות 80 שכבות שמכה 100 בטן 30 מתח ועוד שאלה אם משקולות מפריע לגבוה וגם מה יותר טוב לעשות 80 שכבות שמכה מהר הוא לאט 30 תודהה...

לקביעת תור
    סגירה
    סירת מטכל"

הוספת תגובה

• שלום אלעד,

יובל קפיטולניק
    29/10/2008

הבסיס הפיזי שלך טוב מאד אך על מנת להתקבל לסיירת מטכ"ל לא פחות חשוב החוסן המנטלי ,שבחלקו קשור הכושר הגופני. לעתים מתקבלים חברה עם כושר גופני פחות טוב ולהיפך כאלה עם כושר גופני מצוין לא יתקבלו כיוון שהגיעו לשבירה מנטלית כתוצאה מהקושי הפיזי. בכל מקרה אני מציע לך להוסיף אימונים לרגליים ולזוקפי הגב. ממליץ בחום לכלול בתוכנית השבועית שלך פעמיים שלוש אימון בחדר הכושר על כל קבוצות השרירים, וכן לכלול בתוכנית תנועתיות ומתיחות וזאת על מנת לשפר את הכושר ולמנוע פציעות בעתיד.
    עבודה נכונה עם משקולות בהתאם לנתוני המתאמן אינה פוגעת בדבר (רק משפרת) ובכלל זה בגובה.
    מספר החזרות בסט, מהירות הביצוע, רמת העומסים וכו' נגזרים ממטרות המתאמן, שבאות לידי ביטוי בתוכנית הכללית.
    בהצלחה, אתה בדרך הנכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה