מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הוספת משקל לתרגילי כוחיוסי25/06/2008
שלום רציתי לדעת האם הוספת משקל חיצוני לתרגילים כמו מתח ושכיבות סמיכה עלולה לפגוע בי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת משקל
ישראל פרנקל25/06/2008הוספת משקל אינה בהכרח מומלצת בעיקר בגלל הלחץ הגבוה והממוקד שהוא יוצר על מפרקים ספציפיים. למרות זאת ניתן לשלב עומסים חיצוניים אבל הנושא חייב להיות מדורג ולאחר הכנה גופנית מסודרת שדואגת לחזק את שרירי הגב והכתפיים לפני תחילת האימונים עם משקלים חיצוניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
יוסי25/06/2008במסגרת האימונים שלי אני עובד על תרגילים שחלקם על מסה כלומר מספר חזרות נמוך ובעצימות גבוהה וחלק מן התרגילים בעצימות נמוכה ומספר חזרות גבוה, רציתי לדעת האם כאשר אני משלב עבודה של מסת שריר וסיבולת שריר איני פוגע בפיתוח המסה או בפיתוח הסבולת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל לקראת גיוסיפית22/06/2008
שלום, אני רוצה לרדת במשקל מהר לפני הגיוס אני צריכה להוריד 5 קילו, מה אתם ממליצים לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יובל קפיטולניק25/06/2008בהיעדר נתונים נוספים כמו מועד הגיוס ונתונייך נאישיים, מומלץ כדרך חיים לאכול באופן מסודר ומאוזן, להוציא מהתפריט ממתקים, חטיפים, מטוגנים ושאר מזונות שערכם התזונתי נמוך אך ערכם הקלורי גבוה.
לבצע מדי יום פעילות אירובית כמו הליכה, ריצה וכו' לפחות חצי שעה ולבצע שלוש פעמים בשבוע אימוני חיזוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר קרבייניב17/06/2008
שלום, איזה משקל הוא אידיאלי להתגייס לצבא ואיך אני יכול לדעת אם אני בכושר? כמה זמן צריך לרוץ בבממוצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יובל קפיטולניק25/06/2008המשקל בפני עצמו אינו מהווה פרמטר לא לגיוס לצה"ל ולא לשום דבר אחר.
ניתן להתיחס למשקל כשלוקחים בחשבון גם את הגיל, הגובה והרכב הגוף.
אם אתה מסוגל לרוץ 45 דק' ברצף ובקצב משתנה ויכול לבצע סטים של 25 חזרות של עליות מתח, שכיבות סמיכה ותרגילי בטן אתה בכושר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר קרבי בגיל 35מיקי14/06/2008
הייתי רוצה להתפרק
אני מתכנן להפסיק לעשן דרך אלן קאר ורוצה לחזור לכושר.
היכן אני יכול להצטרף לקבוצה שעושה כושר קרבי כגון ריצות בחום, בגשם,,
מיכשולים, בוץ, לכלוך, מסעות, השרדות וכדו?
אשמח לקבל הכוונה לקבוצה כזו, פורום או כל דבר דומה בחינם או בתשלום.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
מיקי14/06/2008מילדות אני אוהב ספורט אתגרי,
יש לי מדלית ברונז בסקי, זכיתי בכמה תחרויות במסלולים מאוד קשים
ומסוכנים עם הרבה מאמץ ברגליים ובברכיים ושיווי משקל מטורפים.
כמו כן אני מעולה בשחייה ויכול לרוץ למרחקים עצומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יובל קפיטולניק25/06/2008כל הכבוד, על כך יאמר מוטב מאוחר מאשר אף פעם.
גלוש באינטרנט ותופתע מהמספר הרב של קבוצות והתארגנויות לפעילויות מהסוג שאתה מחפש. חפש תחום שאתה מתחבר אליו ושבסיס האם קרוב למקום מגוריך.
תשובה לתוספת: לפי מה שהינך מתאר, יתכן שפעילויות במסגרת קבוצת טריאטלון יתאימו לשאיפותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהויקטור10/06/2008
שלום רב,
יש לי שאלה מאוד חשובה.
אם אדם מרים בדרך קבע משקלים כבדים במיוחד, האם הוא יכול להתנמך במעט? אני התחלתי לעבוד בהובלות דירות וזה מעניין אותי מאוד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יובל קפיטולניק11/06/2008שלום ויקטור,
באופן עקרוני אדם שמרים משאות לא ינמך מכך, אך הוא בהחלט עלול לנמוך כתוצאה מנזק אורטופדי או נזק יציבתי שיכול להגרם לו כתוצאה מהרמה לא נכונה או הרמת עומסים גבוהים מדי עבורו.
על מנת לצמצם את הסיכון לנזק, יש להקפיד על הרמת משאות בצורה נכונה תוך שימוש מושכל בשרירים שמבצעים את ההרמה ובשרירים שמייצבים את הגוף. כמו כן מומלץ לא להרים משקלים גבוהים מדי ביחס לנתונים האישיים.
יש להקפיד הקפדה יתרה בעת ההרמה וההורדה של המשא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור05/06/2008
שלום רב,
האם ניתן להוריד משקל ללא עשיית כושר גופני? אני בחור שאין לו זמן לכושר, אבל אני רוצה להתחיל דיאטה?.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יובל קפיטולניק11/06/2008שלום לימור,
ניתן להוריד במשקל ללא פעילות גופנית, אך אם אתה רוצה שהפחתה במשקל תהיה אפקטיבית, בריאה ולאורך זמן כדאי לשלב פעילות גופנית.
לאף אחד אין זמן לכושר, צריך להבין את החשיבות על מנת למצוא את הזמן לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהולרי02/06/2008
שלום רב,
אני בחורה שממש לא בכושר. אני עומדת לעבור טירונות של גובניקיות בעוד חודש. רציתי לדעת האם הכושר שדריך כדי לעבור את הטירונות הזו הוא גבוה?
יובל קפיטולניק03/06/2008שלם ולרי,
גבוה או נמוך זה עניין יחסי.
ברור שהכושר בטירונות שאת עומדת לעבור נמוך מאוד ביחס לכושר בטירונות של קרביים. אך אם את ממש לא בכושר תתקשי בתפקוד היום יומי ובוודאי שבכל מד"ס הכי פשוט.
קושי זה עלול לפגוע לך בתפקוד הכללי וחבל.
ממליץ לך לנצל את החודש שנותר לך עד הגיוס כדי להתאמן בכושר גופני כללי: שילוב של ריצות והליכות, תרגילי חיזוק ומתיחות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר לפני צבאמישהי30/05/2008
שלום רב מאוד, יש לי שאלה על כושר לפני צבא. אני הולכת לקראת גיוס קרבי, והאמת שאני לא בטוחה לקראת מה אני צריכה להיות מוטכנה מבחינת הגוף. בכל מקרה, חשבתי לחזקק קצת את עצמי פיזית, כדי להגיע מוכנה. יש משהו חוץ מכל הפוש-אפס-כפיפות בטן-ריצה שיכול להיות מתאים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר לפני הצבא
ישראל פרנקל30/05/20083 עד 4 אימונים בשבוע של ריצות למרחקים של עד 8 קמ' + תרגילי כוח ותרגילי בטן בהחלט יכולים להיות הכנה גופנית סבירה ליום הגיוס. נכון תלוי לאיזו יחידה הינך מוצבת ומהן הדרישות הגופניות הספציפיות שם.
ניתן להוסיף תרגילים נוספים כגון ריצות מתגברות וספרינטים ומתיחות ואז אנו מוכנים לפעילות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון קבוצתינירית28/05/2008
שלום, האם יש אימון מיוחד לפני גיוס לבנות?
יובל קפיטולניק28/05/2008שלום נירית,
ישנם גופים שעוסקים בקורסי הכנה לצבא. למרות שבדרך כלל מגיעים לשם בנים, אין לי ספק שישמחו לקבל אותך, לא ידוע לי על משהו ספציפי לבנות. בכל מקרה, גם אם את הולכת לקורס כזה וגם אם לא, כדאי להתכונן על ידי אימוני כושר גופני כללי בעיקר אימונים אירוביים, כלומר ריצות ארוכות ואימוני חיזוק לכל קבוצות השרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לעשות תרגילי בטןאביטל25/05/2008
אני לא מצליחה להתרומם בתרגילי בטן אפילו פעם אחת ואני נורא מתץביישת כשזה קורה בקבוצה כי אני ממש לא מסוגלת לעלות, אז אני עושה כאילו, אני חייבת לשפר את המצב שלי, מה אני יכולה לעשות?
יובל קפיטולניק26/05/2008שלום אביטל,
לכל אחד יש את היכולת הבסיסית שלו, היות וקשה לך לבצע תרגילי בטן רגילים, עלייך להוריד דרגת קושי עד שתוכלי לבצעם.
בצעי תרגילי בטן בצורה קלה יותר אחת ליומיים, התמידי בפעילות ולאט לאט תוכלי להתרומם בתרגילים רגילים.
דוגמה ל-2 תרגילים:
1) שכבי על מזרן על הגב כשראשך קרוב לסולם שבדי (או כל דבר אחר שיכול לתמוך בידייך), אחזי את השלב השני בסולם, כופפי ברכיים כשכפות רגלייך באוויר וקרבי את הברכיים לחזה והרחיקי.
בצעי 2-3 סטים , 10-15 חזרות.
2) שכבי על ספסל בשיפוע של כ-30 מעלות על הגב כשראשך בחלק הגבוה של הספסל ובצעי כפיפות גב(תרגילי בטן). 2-3 סטים, 10-15 חזרות. כשהביצוע יהיה קל לך, הקטיני את השיפוע עד שתגיעי למצב בו תוכלי לבצע תרגילי בטן ללא שיפוע.
ממליץ לך להתאמן על כושר גופני כללי ולא רק בתרגילי בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתוח סיבולת לב ריאהריבה21/05/2008
שלום, אני התחלתי לרוץ ואני ממש לא בכושר יכולה לרוץ רק 10דקות רצוף, איך אני יכולה לפתח את זה?
יובל קפיטולניק26/05/2008שלום ריבה,
התמדה זה שם המשחק. רוצי לפחות 3 פעמים בשבוע כל פעם שאת מסוגלת הגדילי מרחק וזמן.
אם את מעוניינת להשתפר בקצב מהיר יותר כשאת מתעייפת, במקרה שלך כרגע לאחר 10 דקות עברי ל-1-2 דקות הליכה והמשיכי לרוץ, וחוזר חלילה בנפח פעילות של 30-40 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי בטןטליה19/05/2008
איך אני מורידה את הבטן ומחזקת שרירים אם היא מאוד חלשה כרגע?
יובל קפיטולניק20/05/2008שלום טליה,
הורדת השומן מאיזור הבטן אינה קשורה לחיזוק השרירים שמתחת לשכבת השומן.
על מנת להוריד שומן עלייך לבצע פעילות ספורטיבית כללית וכן להקפיד שההכנסה הקלורית שלך תהיה פחותה מההוצאה הקלורית, הקפידי לאכול נכון. מומלץ להתייעץ עם דיאטן.
בונגע לחיזוק שרירי הבטן התחילי בהדרגה לבצע כפיפות בטן בהתאם ליכולתך. ממליץ לחזק את כל קבוצות השרירים בצורה מאוזנת ולא להתעסק רק בחיזוק שרירי הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להיות קצינהתהילה13/05/2008
שלום, אני רוצה להתקבל לקורס קצינות ועושים מבחני כושר, על מה כדאי לעבוד?
יובל קפיטולניק17/05/2008שלום תהילה,
עלייך להתאמן כושר גופני כללי הכולל סיבולת, כח וגמישות.
בצעי ריצות סיבולת במקצבים משתנים, אימוני חיזוק בחדר כושר. שלבי בהם שכיבות סמיכה, תרגילי מתח, תרגילי בטן, סקווטים וכו'. כמובן שלבי תנועתיות ומתיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות בנוגע לשכיבות סמיכהיוסי10/05/2008
שלום יש לי שתי שאלות הראשונה היא בנוגע לסבולת שריר וכוח מרבי אם אני עושה שכיבות סמיכה שהן כעקרון תרגיל של סבולת שריר זה אומר שאני לא יתחזק ושכחוי לא יעלה והשניה היא בנוגע לצורה בה יש לעשות שכיבות סמיכה מהי הצורה נכונה ביותר לעשות שכיבה ללעשות את התרגיל מהר או בצורה איטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מראש
יוסי10/05/2008תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יובל קפיטולניק17/05/2008שלום יוסי,
כשאתה משפר סיבולת שריר גם החוזק עולה, אם כי בצורה מוגבלת ועד נקודה מסוימת, כך שהכח שלך לפחות בהתחלה יעלה ואף בצורה משמעותית. הצורה הנכונה לבצע שכיבות סמיכה תלויה במטרות, אם אתה עובד מהר, אתה משלב כח מתפרץ, אם תעבוד אותו מספר חזרות לאט, תשפר יותר סיבולת שריר.
למרות שמשקל הגוף לא משתנה, ניתן לווסת את ההתנגדות על ידי מיקום גובה כפות הרגליים ביחס לכפות הידיים, ככל שהרגליים יהיו מוגבהות יותר(באמצעות מדרגה או הגבהה כלשהי), כך תעלה דרגת הקושי.
כמו כן, ככל שהרגליים יהיו מוגבהות יותר הדגש מבחינה שרירית יהיה על החזה העליון והכתף הקדמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילי סמיכה
ישראל פרנקל19/05/2008יוסי שלום,
לגבי שאלותיך -
1. גם תרגילים של סבולת שריר בהחלט יכולים לשפר גם את יכולת הכוח המירבית. לכן גם תרגילים של שכיבות סמיכה המבוצעים במספר רב של חזרות עדין ישפיע בצורה מסוימת על שיפור יכול הכוח.
2. אם אתה רוצה לבצע את התרגיל באופן שיגרום לשיפור מירבי ביכולת הכוח של השריר הרי שעדיף לבצע את התרגיל באופן יחסית איטי. תנועות מהירות משפרות יכולות של כוח מתפרץ אך השפעתן על כל סיבי השריר אינה רבה. כאשר התרגיל מבוצע באופן מהיר רק קומץ מסיבי השריר מופעל (אומנם באופן עצים) . אם אנו רוצים לחזק את מירב היחידות שבשריר הרי עדיף לבצע את התרגילים בקצב איטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שעות האימוניםיוסי06/05/2008
שלום אני בן 17 , אני מתאמן כבר במשך שנתיים כ12 שעות בשבוע שכוללות קרב מגע ריצה ואימוני כוח , אני אוכל בצורה נכונה ומספקת ויושן מספיק רציתי לדעת האם יש סכנה שהתפתחותי תפגע כתוצאה מאימונים אלו?
יובל קפיטולניק06/05/2008את התקופה המשמעותית בהתפתחותך כבר עברת. אם אכן אתה מתאמן בצורה נכונה ומאוזנת, מקפיד על תזונה נכונה ומנוחה מספקת(לא רק שינה) ואתה מרגיש טוב, אין סיבה שהתפתחותך תפגע.
הקפד שיום אחד בשבוע יהיה מוקדש כולו למנוחה ובו לא תבצע כל פעילות.
שא ברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)