מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהנועם20/05/2009
אני בן 15 אוהב לרוץ ומיצידי לרוץ כל יום אבל שמעתי שזה שוחק את הגוף.
אם זה נכון מה אני יכול לעשות בישביל לפתח את הכושר ולא לשחוק את הגוף שאני יהיה טוב בצבא
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום,
יובל קפיטולניק21/05/2009בתוכנית האימונים שלך שלב בין סוגים שונים של האימונים האירוביים , למשל - ריצה, שחייה, דיווש על אופניים, שימוש בקרוסטריינר בחדר הכושר וכו'. הוסף לתוכנית אימוני כוח, תנועתיות וגמישות. באמצעות אימון מגוון תזכה לחלוקת עומסים אופטימלית. בכל מקרה היה קשוב לגופך, כנס לפעילות בהדרגה והקפד על יום מנוחה בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה בחולעידן ד19/05/2009
שלום,
בקרוב לבייתי שוכנת דיונה גלודה וציתי לדעת האם כדאי לנצל אותה ולרוץ שם
על מנת לחזק את הרגליים, לעבוד על סיבולת לב ריאה וגם על מנת לא להזיק לעצמות השלד בריצה.
קראתי בפורום שרשום שלא כדאי לרוץ בחול רך מדי אך לא הוגדר מהו.
באותם חולות שעליהם אני מדבר הרגל שוקעת בחול מקסימום לעומק של 4-6 ס"מ.
אז שאלותי הם:
א) האם כדי לי לרוץ הדיונה הזאת?
ב)אם לא כדאי לרוץ על חולות אלה אז מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עידן,
יובל קפיטולניק21/05/2009ניתן לשלב את הריצה בדיונה בריצות על משטחים אחרים. בדיונה כדאי לבצע אימון חזרות בעליה ולא אימון רצף שכדאי לבצע על משטחי דשא, חול ים מהודק וכו'. אימון החזרות בדיונה מתאים לחיזוק שרירי הרגליים ומהווה למעשה אימון כוח. במקרה זה יש להקפיד על יום מנוחה בין אימון לאימון בדיונה. אימוני רצף וכמובן אימוני חיזוק לפלג גוף עליון ניתן לבצע בין האימונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנועם15/05/2009
שלום. אני 15 ואוהב לרוץ אפילו כל יום חוץ משבת והבנתי שזה לא בריא.
האם זה נכון אם לא למה ומה המקסימום שאני יכול לבצעה במשך שבוע
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יובל קפיטולניק17/05/2009גל שלום,
אין כל בעייה לרוץ כל יום במידה ולא צצות בעיות כמו כאבי מפרקים ושרירים, תשישות וכו'. רוץ להנאתך אך דאג לתנאי ריצה טובים כמו נעליים מתאימות, משטחים שאינם קשים מדי (אספלט, בטון...) ואינם רכים מדי (חול ים טובעני וכו') ובתנאי מזג אוויר מתאימים. היה קשוב לגופך. בכל מקרה אני ממליץ לגוון את הפעילות באימוני כח, קצבי ריצה שונים, תנועתיות ומתיחות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להגיע לכושר קרבי.עידן ד15/05/2009
שלום,
היום אני בן 16 וחצי והתחלתי להתאמן על מנת להגיע ליחידה מובחרת בצה"ל.
אין לי ראייה מושלמת והמספר שלי במשקפיים הינו 2 ובעין אחת יש לי צילינדר (מספר קטן)
קודם כל האם אני יכול בכלל להגיע ליחידה מובחרת כמו סיירת מטכ"ל או אגוז?
שנית כפי שכבר הזכרתי אני מתאמן אך לא בצורה מסודרת והייתי מעוניין לבנות תוכנית כושר בעזרתכם על מנת להגיע לשיא הכושר בשיא המהירות ולשפר את הכושר רבות עד הצבא.
כיום אני רץ ריצת אלפיים ב 9:54 דק'
שכיבות סמיכה אני עושה מקס' 30 ובטן אני עושה יותר מ 90 בדקה.
הגובה הוא 1.73מ' והמשקל 63 קג'.
בנוסף הייתי מעוניין לשאול האם כדי להתאמן על תרגילי כח כל יום או פעם ביומיים ומדוע?
תודה מראש לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יובל קפיטולניק17/05/2009שלום עידן,
בנוגע למגבלות ראייה תוכל לקבל את התשובות המדוייקות ביותר בלשכת הגיוס.
לשם שיפור סיבלות לב ריאה אני ממליץ לך לרוץ 3 עד 4 פעמים בשבוע ריצות של 30-45 דקות המשלבות ריצה והליכה או ריצה קלה וריצות מתגברות בהתאם לכושרך.
1-2 פעמים בשבוע תבצע ריצת 2000, כך תוכל לעקוב אחר התקדמותך.
אימוני כח ניתן לבצע 5 פעמים בשבוע בתנאי שמפרידים בין קבוצות השרירים ברצף של ימים. במידה ובכל אימון אתה מאמן את כל קבוצות השרירים, בצע יום מנוחה בין אימון למישנהו (ביום זה אתה יכול לרוץ). שלב באימונים תנועתיות מגוונת ומתיחות והקפד על תזונה נכונה ומנוחה הולמת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עידן ד17/05/2009תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עמית05/06/2009לפי דעתי אם יש לך משקפיים לסיירת מטכל ושייטת אתה לא יכול ללכת אבל לאגוז ועוד יחטיו"ת אתה יכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגים שונים של ריצותענבר אלבין11/05/2009
מה המשמעות של ריצת פארטלק, אינטרוולים, הפוגות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי11/05/2009למעשה כל הריצות שמנית הנן ריצות במקצבים שונים.
ריצת פארטלק- ריצה שהמהירות משתנה לדוגמא ריצה מהירה ירידה לקלה ושוב הגברה לקצב מהיר.
אינטרוולים- ריצה למרחק מסוים מס' פעמים לדוגמא 400X5.
הפוגות- ריצה שמיועדת להשגת מרחק רב בזמן קצר יותר, יש לבצע מס' רב של חזרות לדוגמא 25 חזרות של 400 מ' עם דקת ריצה קלה בינהם.
ריצה נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצות ספרינטענבר אלבין11/05/2009
שלום,
במשך שני חודשים אני מבצע ריצות ספרינט בפעם בשבוע.
5 מקצים של 230 מ' למקצה.
אני רוצה להתקדם בריצות הספרינט לרמה גבוהה הרבה יותר.
אילו המלצות יש לך לגבי ריצות הספרינט? מה לבצע כדי להתקדם?
חבר שלי סיפר לי שהוא רץ ספרינטים של 800 מ' X שלוש מקצים, האם עדיף כך או אחרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי11/05/2009השאלה שהייתי רוצה לדעת על אלו מרחקים אנחנו מדברים.
כמובן שריצת 200+- שונה לחלוטין מ-800 לכן אשמח למקד השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספרינטיםאמיר05/05/2009
אז ככה, הייתי בגיבוש צנחנים ופרשתי בספרינטים אחרי 7-8 דקות מתוך 18 דקות פלוס מינוס.
האמת היה לי ממש קשה בספרינטים.
אם הייתי יודע שזה 18 דקות הייתי ממשיך אני חושב, כי הוא לא אומר עוד כמה זמן נשאר וזה מה ששובר.
המזג האוויר שיחק גם כן תפקיד (היה אובך ביום שני) בגיבוש. וגם לא ממש התאמנתי לקראת הגיבוש.
אבל נעזוב את התירוצים ונתמקד בעיקר.
המטרה הבאה שלי זה היחטיות של גולני, גבעתי וכפיר. שכידוע הגיבוש בהרבה יותר קשה משל צנחנים, כי שם אני כבר במסגרת של הצבא.
השאלות שלי הם:
1. האם אני יכול להתקבל לכל היחטיות, גם אם יש לי משקפיים? כמו אגוז, פלס"ר, עורב.
2. איך אני צריך להתאמן (תכנית אימונים) על סיבולת+הגעה מהירה, לספרינטים שהם במשך 20 דקות +/-, וכל הפסקה בין ספרינט עד חמישה ספרינטים ברצף (ספרינט = 30 מטר) היא 5-10 שניות. (ההפסקה היא בזה שמסתדרים בשלשות וישר המפקד מוציא אותנו).
בבקשה תשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי11/05/2009היי אמיר.
לא מפתיע אותי תשובתך הרי זה ברור שלא היית פורש- והרי זה כל העניין כל אותה אי וודאות שעליך להכינך לקראת הגיבוש.
לגבי שאלותך כן אין בעיה להתקבל ליחטיות עם משקפיים.
לגבי השאלה השנייה להערכתי ניתן להתכונן לספרענטים רק במסגרת קב' כי הרי כפי ששמת לב לא נפלת בגלל חוסר כושר- נפלת בגלל אי הוודאות .!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לטירונות רובאי 03יניב05/05/2009
שלום!
אני צריך להתגייס בעוד חודשיים וחצי ולעבור טירונות 03 אני לא כל כך בכושר ויש לי גם עודף משקל (אני שוקל 96 קילו)
א. אשמח לשמוע מה כוללת הטירונות הזו מבחינת כושר?
ב. איך אוכל להתכונן לטירונות כדי שיהייה לי כמה שיותר קל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי11/05/2009ראשית כל אתה יכול להרגע טירונות 03 הינה טירונית ברמת כושר נמוכה כך שאין לך מה לחשוש.
אינני מכיר הטירונות כך שלא אוכל להגיד אך כאמור הפעילות בעצימות נמוכה- ידוע שמי שמגיע לטירונות הנ"ל בד"כ בעל כושר ויכולת לא מן הגבוהים.
תוכל להתחיל להתאמן אם בריצות נפח, אם בקצרות וכמובן על פעילות כוח.
גיוס קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר למתחיליםממ03/05/2009
בני בן 15+, מורעל על חיל הים- שייטת 13.
אבל הוא אינו בכושר כלל . הוא רוצה להכנס לכושר קרבי ואני שואלת איך להתחיל עם ילד רזה ולא ספורטאי 178ס"מ/ 58 ק"ג ? האם פשוט לרשום אותו למכון כושר ולהתחיל משם? האם לצרף אותו אלינו לריצות הערב 3 פעמים בשבוע (800 מ' ריצה ו800מ' הליכה) בתור התחלה?
בינתיים הוא מאלתר משקלות ועושה תרגילי כח לבד ואני לא ממש אוהבת את זה?
מה עצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורה יקר,
יובל קפיטולניק05/05/2009הרעיונות בהחלט טובים. אימון מודרך בחדר כושר יעלה את המסה השרירית של בנכם בצורה מדורגת ומבוקרת וההצטרפות לפעילות האירובית שלכם תשפר את סיבולת הלב- ריאה שלו. כמובן שיש להקפיד על כניסה מדורגת גם לפעילות זו . כהתחלה זה מצויין. לפי הנתונים הגופניים שציינתם ממליץ גם לקבל ייעוץ תזונתי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לפרופילמתן03/05/2009
שלום רב שמי מתן ואני בן 16.5 ואני מאוד רוצה להתגייס לקרבי אך סובל ממחלה שנקראת נזלת אלרגית ,חייתי עם המחלה הזאת מרבית חיי ואף פעם לא ראיתי בה משהו שמגביל אותי מבחינה פיזית אני בכושר מצוין ומרגיש מצוין עם עצמי חוץ מזה שהאלרגיה מופיעה רק לפרק זמן קצר מאוד במהלך כל השנה -באביב וגם אז אני סובל מהאלרגיה ברמה נמוכה מאוד שלא מפריע לתפקד ביום יום לישון וכו..לפני כמה ימים קראתי שאנשים בעלי נזלת אלרגית מקבלים 77 שלא מאפשר לי קרבי
יש סיכוי שאוכל ללכת לקרבי ? ואם לא איזה תפקידים מאתגרים יש לפרופיל 77?
אשמח לתשובה כנה ועוזרת
בכבוד רב מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה על השאלה
אקאקא04/05/2009דבר ראשון אין פרופיל 77, יש 72.
72 מתאים לגיוס קרבי לתותחנים, שיריון, לוחם אב"כ ונ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדריכת ספורט- שאלהמור27/04/2009
היי, עוד מעט יש לי צו ראשון והשאיפה שלי היא מדריכת כושר.
אין לי שום רקע מיוחד בספורט חוץ מאשר שאני מנויה במכון כושר ואף רוקדת שלוש פעמים בשבוע.
אני מעוניינת לדעת אם זה מספיק לקבל את התפקיד ואם לא אז מה רצוי לי לעשות כדי לקבלו?
אני באמת מוכנה לעשות הכל בשביל לקבל אותו.
עוד שאלה, יש לי ציסטות בכליות ברמה נמוכה יחסית ואני חוששת שזה יוריד לי בפרופיל הרפואי לכן פניתי לרופאה והיא אמרה לי שהדרך היחידה שלי היא ללכת לרופא מומחה ולבקש שיאשר לי כי זה ברמה נמוכה..
רציתי לדעם אם אכן זה מוריד פרופיל ואם הרופא המומחה יכול להשפיע על זה או שבכלל לא מסתכלים על זה...
תודה רבהה וסורי על החפירות פשוט זה ממש חשוב לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור שלום,
יובל קפיטולניק28/04/2009איני יודע איזו פעילות את מבצעת בחדר הכושר ובאיזו תדירות. בהנחה שאינך מסתפקת בעובדה שאת מנויה , אלא גם מתאמנת, אכן ניתן לבצע פעילות רבה ומגוונת בחדר הכושר ולשפר את כל הפרמטרים של הכושר הגופני. יחד עם זאת, מציע לך מכל מצב ובנוסף לאימונים בחדר הכושר לבצע פעילות בשטח בדגש על אימונים אירוביים ובשילוב תרגילי כוח כמו מתח, שכיבות סמיכה וכו', שהרי המבדקים מתבצעים בשטח.
בנושא הציסטות, תשובות תקבלי רק בלשכת הגיוס לאחר שתמציאי את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטים.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובל,
מור28/04/2009תודה של תשובתך,
למכון אני משתדלת ללכת כל יום (המינימום זה שלושה פעמים בשבוע). כמו כן במכון אני מבצעת שעה של אירובי שזה הליכון/סקי ואף אני רצה ספרינט (מהירות 11) ככה 2-3 דקות... פעם רצתי 15 דקות ריצה קלה אך הפסקתי. אחרי האירובי אני עושה קצת משקולות לידיים ולרגליים וכפיפות בטן..
האם זה מספיק? (אני מתאמנת במכון קרוב לשנתיים)
אה וגם אמרו לי שכדי להיות מדסית צריך גם לעשות 40 כפיפות שמיכה שאני די מתקשה.. האם זה נכון ואם כן איך אני יכולה לעבוד על זה?
תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוני ריצה לקראת גיבושיםאהד23/04/2009
שלום.
אני רוצה להצליח להגיע בכושר טוב לקראת יום סיירות, כדי לקבל גיבוש מטכ"ל.
אני בן 18, אני מקווה לקבל יום סיירות כבר הקיץ ואם לא אז בחורף 2010.
התחלתי להתאמן לא מזמן (חודשיים) באופן לא רציף - 2,3 ריצות בשבוע.
בהתחלה רצתי 3 ק"מ, אח"כ עברתי ל 4 ק"מ 3 פעמים בשבוע,
ובשבועיים האחרונים אני רץ כל ערב 6 ק"מ בין 27 ל 30 דקות.
רציתי לדעת,
א. האם הקצב שבו אני רץ הוא טוב? אני לא רץ במסלול מסודר אלא על צידי דרך היכן שאני גר, הרבה עליות וירידות.
ב. האם אני צריך להעלות את מס' הקילומטרים? מתי? ובכמה?
ג. אני רוצה לשפר את הכושר של שכיבות השמיכה וכפיפות הבטן. מהם המספרים והזמנים שצריך להגיע אליהם בנושא זה?
תודה מראש!
אהד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום סיירות
דני בארי23/04/2009היי אהד
דבר ראשון אין יותר יום סיירות קיץ, המועד הקרוב הוא אוקטובר 09.
א. אין שום קשר בין ריצות המשך שלך ליום הסיירות.
ב. לכן אין לך מה להעלות את הקילומטרז.
ג. 100 בבטן זה 86 וידיים זה 75
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו טעות
אא12/05/2009נכון שלא רצים ריצות ארוכות ביום סיירות אבל ריצות ארוכות מפתחות כושר אירובי אשר עוזר בהתאוששות אחרי מאמץ. כלומר אם תרוץ ריצות ארוכות - יהיה לך הרבה יותר קל להתאושש בין ספרינט לספרינט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא'א
דני בארי14/05/2009
אני שמח שאתה בקיא בפעילות גופנית אך בוא נדייק במס' דברים:
1. נכון שישנו איזשהו קשר בין פעילות אירובית לאנאירובית אך מן הסתם כדי להתאושש טוב יותר מספרינטים מומלץ להתאמן על ספרינטים- מומלץ להיות מכוון מטרה.
2. אני אחזור עבורך שוב: ביום סיירות הכושר רלוונטי אולי ל-20 דק' הראשונות אח"כ הכל בראש וזה לא משנה אם אתה ספרינטר או רץ ארוכות.
3. עצה בחינם- אל תקבע שמישהו טועה לפני שאתה בודק עצמך ב100%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום שדה סיירות
שון18/11/2009פרשתי מעתודה ואני רוצה להיות בסיירת
אני כבר בן 19 וכמה חודשים
אני לא רוצה להתגייס ממש מאוחר השאלה שלי היא מתי יש יום סיירות בזמן הקרוב?
חלק אמרו לי ינואר וחלק אמרו שעידכנו את זה לאפריל
??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום סיירות
דני בארי19/11/2009יום הסיירות הבא הוא בסוף דצמ' תחילת ינואר (נמשך כשבועיים), באפריל זה הגיבושים הגדולים שבאים בעקבות יום סיירות ינואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך המלצה לאימונים לצבא לבד.נתאי11/04/2009
אני מאוד מעוניין להתחיל תוכנית אימונים, שאני אעשה בים...אני אעשה את האימונים לבד 4 חודשים, ואז אני אעשה אימונים רציניים בערך חודשיים בקבוצת כושר קרבי. ואז יהיה לי אי"ה גיבוש שייטת 13.
אני רוצה להגיע לרמת הכושר הכי גבוהה שאפשר, עם מינימום פציעות וכו'.. ולכן אני צריך עזרה לעבוד נכון. בנוסף, אני רוצה לחזק את כל השרירים הנחוצים וכמובן את הסיבולת לב - ריאה וכל מה שנחוץ בגיבושים או בצבא.
לכן, אני מבקש את עזרתכם בבניית תוכנית כללית... אני אתאים אותה לפי יכולתי.. ואני אעשה אותה באופן קבוע 2-3 בשבוע. לדוגמא ריצה בים של 8 ק"מ , אח"כ מנוחה ואז סטים של ספרינטים.. ואח"כ תרגילי כוח כגון שכיבות שמיכה וכדומה..
האימונים יתקיימו על חוף הים, במישור כמובן... אני אשמח לעזרה ולטיפים, לדוגמא האם עדיף בעצם לעשות 6 ק"מ בזמן הכי מהיר שלי, או 8 ק"מ בקצב בינוני?
ומה אתם ממליצים לי לעשות באימונים. אשמח אם תוכלו לעזור לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?!?!
נתאי12/04/2009למה אתם לא עונים לשאלה שלי ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דני בארי18/04/2009תוכניות האימון שאני בונה מועברות במסגרת אלו"פ כושר קרבי בלבד- מצטער לא אוכל לעזור לך.
מה שאני יכול להמליץ לך להיוועץ עם המקום שבו אתה מתעתד להתאמן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- /////ע06/04/2009
כיוון שאתה בא מהעולם הזה.
איזה אנשים מחפשים ביחידות מטכ"ל ושייטת?איזה תכונות?איזה רושם צריך להשאיר להם חוץ מכוח,כושר גופני,סף שבירה נמוך,סיבולת שכל אלה כוליים את הקטע הפיזי,הבנתי שיש קטע עם פסיכולוג שבעצם מתוך 100 נגיד שמסיימים את הגיבוש רק 20-25 עוברים וזה הכרעה של הפסיכולוג.
מה מחפשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחידות מיוחדות
דני בארי18/04/2009המכנה המשותף מחפשים אנשים טובים.
המטרה של הפסיכולוג- שלא תעשה הצגה.
לסיכום זה לא משנה מה מחפשים אם אין לך את זה כל הצגה שתעשה לא תועיל (ובהנחה שכן תעוף במהלך המסלול כשיעלו על זה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעתיקיר אביטן06/04/2009
אני בן 16 וחודש ויש לי כושר גופני טוב מאוד אני מקפיד לשחק פעמיים בשבוע לפחות כדורגל ואני מתאמן בבית עם משקולות+שכיבות שמיכה+כפיפות בטן לפעמים גם מתח.
אני הייתי רוצה להתאמן יותר מזה כדי להגיע ליעד שהצבתי לי לשייטת 13
שאלתי היא א. איך אני יכול יותר והאם זה כדאי או שמה שאני עושה זה מספיק?
ב.כיצד אני צריך לאכול ולשתות בהתאם לאימונים שאני עושה
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש' 13
דני בארי18/04/2009האמת שכל פעם נשאלת אותה שאלה והתשובה לא משתנה.
כדי להעלות את הסיכוי בגיבושים ובטח ובטח בגיבוש שייטת שיש האומרים שהוא הקשה מכולם הכושר גופני הוא רק חלק משני הדבר החשוב שעליך לעבוד הוא הכושר המנטאחי- שאותו תצטרך בגיבוש.
לגבי תזונה אינני מכיר אותך אישית והייתי נוועץ או עם תזונאי או עם משהו שמכיר אותך ומבין בתחום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)